MARAH BUKAN SUATU JENAYAH, MARI TERUS TUNJUKKAN RASA MARAH KITA

Ke mana-mana kita pergi atau dengan siapa saja kita berjumpa kebelakangan ini, paling wajib kedengaran ialah luahan rasa marah pelbagai lapisan masyarakat terhadap kerajaan.

Setiap isu yang berlaku, baik PKP, SOP baru yang bercelaru, penguatkuasaan dua darjat, jadual persekolahan, kenaikan harga barang dan apa saja, semuanya akan dilibas dengan rasa marah.

Semuanya kerana kerajaan dilihat tidak membuat keputusan yang menyenangkan rakyat, malah makin menyusahkan serta membebankan mereka.

Tiada lagi kedengaran ada yang memuji kerajaan atau Perdana Menteri, Mahiaddin Md Yasin sebagaimana peringkat awal terbentuknya PN sebelum ini.

Dulu Mahiaddin baca doa pun ramai yang memuji, tapi kini terpandang kelibat wajahnya melintas di media sosial saja pun sudah ramai yang menghamburkan kata-kata benci dan caci maki.

Kata seorang teman, yang masih tidak malu-malu memuji Mahiaddin dan kerajaan sekarang hanya Pas dan Hadi Awang saja lagi, walau mereka akhirnya dikecam atas tindakan itu.

Terlalu banyak sebab mengapa rakyat begitu marah kepada kerajaan dan ia tidak perlu dihuraikan satu persatu lagi, hakikatnya kerajaan PN ini di mata rakyat adalah kerajaan gagal, paling tak berguna dan memang sesuai dimarahi.

Lebih memburukkan keadaan adalah kerana Mahiaddin seperti seorang Perdana Menteri yang tiada kawalan dan terlalu lemah dalam mengurus negara.

Apabila kepala ikan sudah mula membusuk, bau busuknya tentu saja boleh terhidu di segenap penjuru.

Ada pelbagai bentuk kemarahan yang diluahkan, semuanya mengikut pengalaman, apa yang dirasa seperti dialami peniaga bazar Ramadan dan bazar Aidil Fitri atau apa yang sedang mereka fikirkan berdasarkan keputusan yang diumumkan kerajaan.

Selain kemarahan itu boleh dikesan melalui perbualan atau percakapan secara langsung dengan sesiapa saja yang kita berjumpa, di media sosial pula ianya tampak lebih melarat lagi.

Semua jalur media sosial kebelakangan, jika diperhati, begitu sarat dengan luahan kemarahan berbentuk tulisan, gambar, video, kartun, lakaran dan lain-lainnya terhadap kerajaan dan Mahiaddin.

Melihat keadaan itu, seolah-olah tidak ada yang tidak marah kepada kerajaan dan Mahiaddin ketika ini, semua rakyat sedang marah belaka.

Sebagai rakyat yang kedudukan mereka adalah tunjang kepada negara dan kerajaan, menunjukkan rasa marah bukanlah suatu kesalahan atau jenayah, asal saja ia dilakukan secara beradab dan tidak memfitnah.

Rasa marah yang ditunjuk itu memperlihatkan rakyat sebenarnya tidak kaku,! hidup dan proaktif serta ada tindak balas terhadap sesuatu tindakan atau keputusan kerajaan.

Jika kerajaan mengambil positif rasa marah rakyat dan sedia memperbaiki diri serta khidmatnya, ia akan menjadi sesuatu yang baik dengan kedua-dua pihak akan mendapat faedahnya.

Tetapi, jika kerajaan berdiam diri atau cuba menegakkan benang yang basah, kemarahan itu akan bertambah marak dan keadaan tidak akan menjadi lebih baik.

Lebih-lebih lagi berkaitan kerajaan PN pimpinan Mahiaddin yang terlalu banyak kelemahan, kegagalan dan kedurjanaan ini, di samping banyak luahan kemarahan rakyat selama ini tidak diendahkan, tiada pilihan lain harus dilakukan selain mesti terus menunjukkan rasa marah mereka.

Jangan berhenti menunjukkan rasa marah sebagai isyarat bahawa kerajaan ini tidak lagi dikehendaki untuk memerintah negara ini.

Buktikan kita sebagai rakyat adalah tuan sebenar dalam negara ini dan hanya dengan berani menunjukkan rasa marah barulah akan terlahir sebuah kerajaan dan Perdana Menteri yang sentiasa memikirkan serta benar-benar memperjuangkan kepentingan rakyat sepenuh hatinya. (ShahbudinHusin 11/05/2021)

5 4 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 11 May 2021 — 11:08 pm
Subscribe
Notify of
guest
63 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
17 May 2021 1:23 pm

JANGAN LUPAKAN KAMARAHAN KITA KEPADA PHD4PIG SELAMA 22 BULAN……….. TOK KADOK JUGA ASAL DARI PARTI PHD4PIG YANG JAHANAM KAN NEGARA…….. CAI PARTI KUNYIT LGBT ANGKAT DAJJAL FREEMASON SEBAGAI TUHAN.. …… PENGKHIANAT SEBENAR IALAH PHD4PIG YANG SANGGUP KORBANKAN NYAWA RAKYAT DEMI 2 JUTA PELANCUNG CINA SIAP BAGI DISKAUN HARGA RUMAH SEPARUH HARGA…….. SAKI BAKI PHD4PIG DAH TENTU MENUJU KEHANCURAN……… HARAPKAN PHD4PIG MEMANG LANGSUNG TAK ADA PKP …… PAK DAJJAL BUAT KUTIPAN UNTUK KOMUNITI LGBT SATU DUNIA………. PAK DAJJAL BUKAN SEKADAR GAY TAPI LGBT PARTI KUNYIT……….. NETHANYAHU BERUCAP DALAM PARLIAMENT ISRAEL DENGAN JELAS SYIAH ADALAH PROKSI RAPAT ZIONIS BERLAKON SEBAGAI ISIS DAN… Read more »

Anonymous.
Anonymous.
12 May 2021 2:21 pm

ESOK RAYA TAPI SEKARANG BERUK TUA WAK GONT……… ………………………OL KEJORA KOJOLLA MASIH MELANDA LANDA.

MANA SI GONT………………..OL PEDULI PASAL RAYA. MAKA DIA DIBALUN DITIBAI DAN DIBANTAI BERTERUSAB JUGA.

zunnun
zunnun
12 May 2021 2:27 pm
Reply to  Anonymous.

esok raya, bulu puki dan trim belum, kah nak lain tetamu, jgn asyik tergaru2 jo…

zunnun
zunnun
12 May 2021 2:30 pm
Reply to  zunnun

mak aii,

bula puki dah trim belum ? kan asyik tergaru2 bila layan tetamu….

kangkang saban hari dopan cermain jo tak cukup…

zunnun
zunnun
12 May 2021 2:10 pm

tapi ? tapi ! tapi…

lain pula yg hadi awang katakan….

suku sana suku sini, mengape pula mereka2 semua jadi tiga suku lalu terjoget2 di jalanan hingga tergolek2 mati….

..di memali

kemabukan ape dgn tuak yg hadi awang, Guru Segala lebai2 malaun2 walaun2 pAs, telah berikan…..?

Anonymous.
Anonymous.
12 May 2021 2:24 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN SELALU SEBUT MEMALI DI MANA RAMAI YANG MATI TERGOLEK.

TAPI DIA TAK BERANI SEBUT PERISTIWA 13 MEI 1969 DI MANA LEBIH RAMAI YANG MATI BERGELIMPANGAN. TERMASUK ANJING2 DEPA.

zunnun
zunnun
12 May 2021 2:07 pm

berkata akan #siIbnuAbbas berkata, …

“jika aku katakan siape itu “Muhammad” (ketika keadaan Nya sedang di lewati oleh Kenabian Nya ) pasti kamu semua kan penjal leher aku….

pd ketika itu, Dzat, Sifat di Nyatakan oleh Afaal (Bentuk) dan Asma Muhammad…..

pd ketika itu sepertimana Mansur Hallaj pernah mengalami akan Nya, lalu bersatah, “Ana Al Haq”

maka berkata akan #sihuraira,

setengah ilmu aku berikan pd kamu kalian, tapi yg setengah lagi akan aku bawa mati bersama nya…..

Anonymous.
Anonymous.
12 May 2021 2:31 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN AKAN MEMBAWA MATI ILMU MENGHASUT –

KALAU DIA TIDAK DITANGKAP DI BAWAH UNDANG2 BERKAITAN DENGAN NYA DAN DI INDOCTRINASI SUPAYA TIDAK LAGI COBA MEMPERLI AGAMA ISLAM DAN MUSLIMIN.

zunnun
zunnun
12 May 2021 1:59 pm

ape yg brlaku bila mana…

Dzat, Sifat, Afaal (Bentuk) & Asma (Nama) bersatu seketika ?

Ketika itu, Tuhan Nyata….

Anonymous.
Anonymous.
12 May 2021 2:33 pm
Reply to  zunnun

Ketika itu DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN bersatu dengan najis nya sendiri.

zunnun
zunnun
12 May 2021 1:57 pm

bila berlaku keMATIan, di mana akan Roh “patut” pergi utk mengakhiri perjalanan Nya…?

ape kan berlaku bilamana “Roh Manusia” Gagal Bersatu dgn Roh Semsta ?

Ape itu Roh Semesta?

….6 Masa Kejadian, Roh Semesta itu Yg mana Segala Roh2 Terkandung di dlm Nya…..

segala2 Yg akan Hidup dlm Alam Semesta Nya…..

Maqam Wadahniyat ini yg merumpunkan segala kehidupan, memerlukan Intelek utk Hidup….

Intelek Yg terkandung terdahulu dari Wadahniyat……

terkandung dlm Perbendaharaan Semesta, Di Dlm Luf Nya……

Anonymous.
Anonymous.
12 May 2021 2:37 pm
Reply to  zunnun

Intelek DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN akan tertinggal di tempat dia mati r.

zunnun
zunnun
12 May 2021 1:49 pm

yg menyatakan manusia, tiada lain, kemanusian nya….

bukan bentuk nya, tapi Sifat Ketuhanan Yg tertera kerana Kesempurnaan Nya…

Nyata kah Tuhan jika tiada Manusia ?

kerana Manusia sj Yg Menyatakan akan Tuhan Semesta kerana Kesempurnaan Tuhan ada bersama Nya…

tapi mampu kah manusia melakukan hanya mengurung akan fahaman mereka dlm peraturan kesempadan “Syariat” Yg mereka cuba perkasakan tanpa melakukan pembaharuan kerana Kebenaran itu sentiasa Bertukar2 akan Bentuk Struktur Nya….

Anonymous.
Anonymous.
12 May 2021 2:38 pm
Reply to  zunnun

Jika tiada manusia, hantu zunnun kot ada

zunnun
zunnun
12 May 2021 1:40 pm

maka ape “Kebenaran Puasa” manusia itu menpunyai Dua Rakgka ngka Identiti… Jasmani & Rohani…. ape yg berlaku bila Jasmani > Rohani bagaimana pula bila Rohani > Jasmani ape pula bila berlaku Jasmani = Rohani ? ini yg di perkatakan dlm 7 tahap2 Nafsu dari Amarah hingga ke Kamaliah… Peraturan “Syariat” utk mengajar Jasmani tapi bagaiman pula utk mengajar Rohani…. antara Kedua Nya, Yg mana Kekal tidak binasa, dan menghidupkan Jasad Manusia… Sifat Tuhan itu kekal dan Hidup Sentiasa, maka yg mana Sifat Tuhan antara kedua2 Nya….? puasa itu tiada lain, membebaskan kenkangan Jasmani utk membebsakan Rohani…… ape sepanjang ramadan, Rohani… Read more »

zunnun
zunnun
12 May 2021 1:27 pm

“kebenaran…” satu perkataan yg ringkas, tapi tidak seringkas ape yg manusia lakukan kpd kemanusian mereka…. kebenaran ini berlawanan dgn “pendustaan” sepertimana di peringatkan dlm setiap dialogue yg di jabarkan oleh kenabian muhammad yg tertera melalui “Suratul Rahman” Kenabian Isa Masih juga pernah berkata “the truth will set you free” ape yg di temui dan kemudian nya di jabarkan oleh kenabian2 & kewalian2 yg telah menyeberangi wilayat alam malakut mereka; permulaan alam faculti menyeberangi langit2 utk mula mengetahui kebenaran semesta…. ..sama ada …dgn bermunajat ke tahap ketinggian tafakur, “Syuhud” (deep tranquility & serenity) seiring persamaan 1 = (0)(~), lalu beraku satu… Read more »

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 11:07 am

SERONOK BETUL, TENGOK BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TU TERLONCAT-LONCAT MENGELUPOR SETIAP HARI DEK TEMPIAS DARI PANTUN2 KEJORA…

KAH KAH KAH.

Anonymous.
Anonymous.
12 May 2021 2:43 pm
Reply to  Anonymous

BERUK TUA BINATANG ANAK HARAM TAIK BABI WAK GONT ……….. OL KEJORA KOJOLLA TAK PAYAH DI TENGOK, ADA TERSENGEH TIAP HARI BILA DIBALUN, DITIBAI DAN DIBANTAI DI SINI.

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 10:57 am

Eisyh eisyh eisyh…

Hebat sungguh BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI nih dalam bidang ‘POLITAIK’.

1) Penuh blog ini dgn komen dia yg ikut kandungan (MENO)POS..

2) Merata-rata terdapat komen ‘POLITAIK’ kucing dia tuh.

3) Sana sini ada komen ‘POLITAIK’ palat lubang puki kering dia tuh…

4) Banyak sungguh SUMBANGan ‘POLITAIK’ palat dia untuk kemajuan blog ini.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 11:01 am
Reply to  Anonymous

Haahh..tunggu apa lagi rakan2… ha tepuk!!!
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous.
Anonymous.
12 May 2021 2:46 pm
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM BETINA TUA KUTOK MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI GONT OL INI TAK HEBAT, TAPI DI PIJAK2 DAN DICAMPAK KE LUBANG TAIK.

Anonymous.
Anonymous.
12 May 2021 6:39 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN, kata Wak gont ………ol kejora kojolla mengajak berkomen.

Tapi in the same breath dia kata

“Jgn le komen spt masakan tk cukup asam garam”

KEPALA BAPAK DIA. kata Najib Klepto wal Jibo,

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 9:18 am
Reply to  Anonymous.

KOMENLAH IKUT KANDUNGAN TAJUK POS DAN BERIKAN HUJAH2 POLITIK, kata Binatang Anak Haram TN monyet nak jadi pak pacak kawal sana sini kat blog ini.

Tapi in the next breath, dia

1) bawa karutan merapu ikut (MENO)POS puki kering dia…

2) penuhkan blog ini dgn komen2 ‘POLITAIK’ palat lubang puki dia tuh.

KAH KAH KAH.

Anonymous.
Anonymous.
12 May 2021 2:49 pm
Reply to  Anonymous

BTLA OTAK DAH BANKRAP, WAK GONT……….OL INI MENGKOPIPES KOMEN2 LAMA LAH.

TAKDA KELAS LANGSUNG.

Anonymous.
Anonymous.
12 May 2021 6:16 am

BILA WAK GONT…………………………….OL KELUAR SEBAGAI Anonymous 12 May 2021 1:53 am, TIADA SIAPA MAKU MASUK HINGGA PAGI.

DEMIKIAN LAH BETAPA DIPARIAHKAN WAK GONT………….OL INI.

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 9:11 am
Reply to  Anonymous.

BILA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI KELUAR SEBAGAI Anonymous 12 May 2021 6:07 am, TIADA SIAPA MAKU MASUK HINGGA PAGI.

DEMIKIAN LAH BETAPA DIPARIAHKAN BINATANG ANAK HARAM TN MONYET INI.

PUKIMAK PUNYA PUNYA BINATANG TN MONYET MENOPOS KELENTIT PANJANG NIH.

KAH KAH KAH.

Anonymous.
Anonymous.
12 May 2021 2:51 pm
Reply to  Anonymous

WAK GONT……….OL INI MENGKOPIPES KOMEN2 LAMA LAGI.

TAKDA KELAS LANGSUNG, OTAK DIA DAH BANKRAP,.

Anonymous.
Anonymous.
12 May 2021 6:07 am

WAK GONT…………………………………..OL KEJORA KOJOLLA ASYIK MAIN KOPIPES.

OTAK TUA 80AN TAHUN TAK TERDAYA MENGARANG KOMEN2 BARU.

MEMBIKIN PEMBACA BOSAN DENGAN DIA DAN APA YANG DI KELUARKAN NYA.

PERLU DIBALUN, DITIBAI DAN DIBANTAI DI SINI BERTERUSAN.

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 9:08 am
Reply to  Anonymous.

RESPON KEJORA:

1) KALAU KEJORA TULIS BARU ATAU KOPIPES KER BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TU AKAN CAKAP KOPIPES JUGAK. DIA BUKAN RETI BEZAKAN. ORG TUA TU DAH 90 TH LEBIH, DAH NYANYUK TERUK…

2) BILA KEJORA KOPIPES, BINATANG ANAK HARAM TU AKAN TERJERIT2 MENGELUPOR SPT I BLIS DIBACAKAN AYAT QURAN. ITU MENJADI KESERONOKAN & SATU HIBURAN YG BESAR BAGI KEJORA.

KAH KAH KAH.

Anonymous.
Anonymous.
12 May 2021 2:53 pm
Reply to  Anonymous

GUILTY CONSCIOUS NYA NYATA DARI KATA2 NYA, “AKAN DICAKAP KOPIPES JUGAK”

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 5:49 am

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Owh, udah subuh, Kejora nak gi jemaah kat surau
Bab amal ibadat ni kena le sentiasa diambil hirau
Jgn hanya subur di dunia, tapi di akhirat kemarau
Perkara akhirat, kena serius, bkn lah benda gurau
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Subhanallahi walhamdulillahi wala ilaha illallahu
allahu akbar

Anonymous.
Anonymous.
12 May 2021 2:54 pm
Reply to  Anonymous

BETULKAN TABIAT KAMU DI DUNIA DULU, DOL.

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 2:04 am

HA HA HA…

DAH SANGAT JELAS ORANG NYA TU KAN? DENGAN ‘CLUE TAMBAHAN TU:

“KOMEN MERAPU POLITAIK, PANTUN TAK RETI, TAK MASUK UNIVERSITI, DENGKI IRI HATI, HAID BERHENTI, BERBIRAT BELAKANG, LARI LINTANG PUKANG, MIND VERY NARROW, BRAIN NEVER GROW, PAIN & SORROW…”

DAH TAHU KAN?

KAH KAH KAH.

P/S:

YG PANTUN BAHASA INGGERIS TU, MESTI ANAK HARAM TU MENGELUPOR SAKAN…

HAH HA HAA…

Anonymous.
Anonymous.
12 May 2021 6:11 am
Reply to  Anonymous

GRAMMAR BI PUN LINTANG PUKANG – “BRAIN NEVER GROW” …

WAK GONT…………………..OL KEJORA KOJOLLA HANYA MAHU MENYAKITKAN HATI PEMBACA TIAP PAGI.

ANAK HARAMJADAH.

BEDEBAH.

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 9:03 am
Reply to  Anonymous.

Aik naper nek TN tetiba menyerang Kejora?
Kejora tak ada ganggu dia pun!

Dia terasa ker dgn pantun2 dan komen jam 2:04 am tuh?

Dia lah yg
‘KOMEN MERAPU POLITAIK, PANTUN TAK RETI, TAK MASUK UNIVERSITI, DENGKI IRI HATI, HAID BERHENTI, BERBIRAT BELAKANG, LARI LINTANG PUKANG, MIND VERY NARROW, BRAIN NEVER GROW, PAIN & SORROW…” tu yer?

Dia lah BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL LAHANAT MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 9:22 am
Reply to  Anonymous

Tak ada pun pembaca2 sakit hati!

Hanya BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL LAHANAT MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI sekor tu jer yg terloncat-loncat terjerit-jerit mengelupor sakit hati bila pantun2 kat bawah tu tempias ke muka kulit babi dia tuh…

Ha ha ha padan muka Binatang Anak Haram TN Monyet..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 10:54 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Poor idiot TN, always come here to boast and lie!
Only on cursing and teasing the stupid skunk rely
When I gave her ‘BI pantun’, she is unable to reply
However, thanks for the fun, that old goon supply
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 11:00 am
Reply to  Anonymous

Aikk…naper tetiba nek TN serang Kejora?

Naper dia terasa dan melenting dgn pantun Kejora jam 1:57 am di atas tuh?
Kejora tak ada ganggu dia pun!
Kejora tak ada sebut nama dia pun!
Dia kena tempias yer?
Ponggong nek tu panas yer??

Dia lah yg mcm Keling karam tu yer???
Dia lah yg juah perangai anak haram tu yer???
Dia lah yg asyik kena tala dek kwn geram tu yer???
Dia lah yg kena tibai sampai sedih muram tu yer???

Hahaha.. dia lah BINATANG ANAK HARAM TN MONYET MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 11:02 am
Reply to  Anonymous

Aikkk…naper Nek TN meroyan bila disebut pasal Keling atas kapal nak karam…,?

Kejora rasa BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK ni Keling keturunan India…

Nek pakai sari yer, kuat makan sireh pinang yer?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 11:05 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Owh..rupanya nek ini keturunan Keling India mari
Mesti dulunya satu kapal dgn geng dari Malabari
Kejora yakin nek TN ini, klau kat rumah pakai sari
Masakan kesukaan, tentu kacang parpu buat kari
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 11:06 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Naper bila sebut Keling, nek TN jadi tk tentu arah?
Tambah2 bila cakap Keling karam, lagi dia marah
Rupanya keturunan dia..sireh kuat mentekedarah
Suka ludah rata-rata, gigi dan gusi asyik je merah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 11:09 am
Reply to  Anonymous

Aikk…naper tetiba nek TN serang Kejora?
Kejora tak ada ganggu dia pun!
Naper dia terasa dan melenting dgn pantun2 di bawah & komen Kejora jam 2:04 am m tuh?
Kejora tak ada sebut nama dia pun!

Dia kena tempias yer?
Ponggong nek tu panas yer??
Dia lah makhluk malaun lahanat tu yer???

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 11:09 am
Reply to  Anonymous

Hahaha…

Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Kutok Pukimak Sial Barua Lahanat Muka Kulit Babi Otak Taik Babi, segala-galanya babi, babi yang lahir keluar dari lubang puki babi…

TADIKA MARI…

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 11:10 am
Reply to  Anonymous

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Itu lah dia, binatang anak haram TN monyet saka
Perangai budak2, walau pun umur 90, tua bangka
Pantun mcm Kejora ini, anak haram tu tk tau reka
Yg anak haram itu cekap hanyalah karutan tadika
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 11:11 am
Reply to  Anonymous

HAHAHA…

BETUL KAN, RAKAN2 PEMBACA SEKALIAN, APA YG KEJORA CAKAPKAN?

BINATANG IBLIS ANAK HARAM ITU MESTI PANAS PONGGONG, TAK SENANG DUDOK BILA KENA TEMPIAS PANTUN KEJORA ITU.

DAH TAHU PUN ORG NYA KAN?

DIA IALAH “BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL LAHANAT MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI.”

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 11:11 am
Reply to  Anonymous

Aikk… Naper lak Nek TN jadi kalut resah gelisah semacam jer dgn ungkapan pantun2 Kejora di bawah & komen Kejora 2:04 am tuh?

Rasa tempias ke muka yer?
Rasa diri anak haram yer??

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 11:12 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Akibat asyik kena tibai nenek jadi sedih & muram
Dlm hati..tak usah cerita lah rasa marah & geram
Bila dilihat, pantun2 Kejora, dia rasa tak tenteram
Akhirnya monyet itu keluar mengaku anak haram
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 11:13 am
Reply to  Anonymous

HA HA HA…

SERONOK BETUL RASA, BILA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL LAHANAT MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TU TERLONCAT-LONCAT, TERJERIT-JERIT MENGELUPOR SPT CACING KEPANASAN DEK TEMPIAS DARI PANTUN2 BERBISA KEJORA TUH…

HA HA HA PADAN MUKA…RASAKAN…

KAH KAH KAH..

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 11:13 am
Reply to  Anonymous

HA HA HA…

ORG LAIN TAK RASA APA PUN DGN PANTUN2 KEJORA TU… DIA SORANG JER YG PEDIH MUKA & PANAS PONGGONG TERASA DIRINYA DIBELASAH..

SERONOK SUNGGUH MELIHAT BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI PUKIMAK BETINA TUA KUTOK BARUA SIAL LAHANAT MUKA 10 KEPING KULIT BABI & OTAL 1 KG TAHI BABI TU MENGELUPOR DEK TEMPIAS DARI PANTUN2 BERBISA KEJORA…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 11:14 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Bila Kejora ada kt blog ini hidup nenek jadi susah
Setiap hari, si betina tua itu dilanda resah gelisah
Pantun2 dri Kejora tu, orang lain takda pun kesah
Tapi..anak haram dajjal itu rasa dirinya dibelasah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 11:16 am
Reply to  Anonymous

Aiikk…Hairan juga yer !

Org lain tak ada terasa apa pun dgn pantun2 Kejora tu dan buat tak kesah je.

Tapi , Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Kutok Pukimak Sial Barua Bangsat Lahanat Muka Kulit Babi Otak Taik Babi tu menyondol mcm babi hutan, melatah dan melenting…terloncat-loncat terjerit-jerit mengelupor…

Semua org tahu yang pantun2 Kejora tu dah tempias ke muka kulit babinya itu.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 11:17 am
Reply to  Anonymous

Aiikk, nek terasa diri anak haram yer..?

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Naper lak TN monyet batang pisang ni melenting
Menyondol sja nenek ini serupa dgn babi bunting
Agaknya frust, sbb hari ini Bg Ali tk nak berdating
Mungkin Bg Ali meluat bulu puki nenek tk gunting
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 1:58 am

OWHH…LUPA LAK…

INI, ADA LAGI PANTUN2 ‘CLUE’ TAMBAHAN BERKAITAN BINATANG ANAK HARAM MALAUN LAHANAT TU:

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 2:00 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Malaun tu bodohnya, mengalahkan baghal & unta
Orng nya munafiq besar banyak putar belit & auta
Hujah yillek, hanya karangan tadika selalu dicipta
Karutan merapu & komen politaik dia merata-rata
Cerita pasal berak & tahi, kerap dibuatnya senjata
Kalau bab agama, mmg malaun iblis itu jahil buta
Dia nak juah tk padan umur dh 90 tahun tua renta
Selalu dia cabut lari dek tk tahan siksa dan derita
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 2:00 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Orangnya itu udah sgt tua tapi bodoh berkati-kati
Kebengapan & kebebalan, pada diri nya dh sebati
Klau berpantun madah..mmg langsung dia tk reti
Sekolah dulu SJK, belajar pula tk smpai universiti
Dia jadi ‘objek belasahan’, sejak Wak Suman mati
Wak Suman ke dlm tanah, dia pula jadi pengganti
Bila Kejora bijak berpantun dia dengki dan iri hati
Makin teruk biol, sejak menopos @ haid berhenti!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 2:01 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Dulu dia geng krjaan, kini dlm kem pembangkang
Idola dan nabi yg dia puja ialah Atok96 pedukang
Mulut dia sentiasa busuk, bau sperti air longkang
Dia ada pasang ‘side kick’ si bebal kera kongkang
Kebodohan pada diri nya mmg tak pernah lekang
Asyik jer dgn Kejora, dok kena balun terkangkang
Bleh dikata, tiap hari kena tibai, berbirat belakang
Selalu bila tk tahan sangat dia lari lintang pukang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 2:02 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
That bitch is damn stupid, with an IQ almost zero
Her brain is so small..& as if the brain never grow
Not well educated, the idiot’s mind is very narrow
She tried to act as eagle, but she’s just a sparrow
If vehicle is concerned she’s an old wheel barrow
Every day..as if, Kejora hit her, with spear & arrow
As if ‘SHIT’, on her thick face, Kejora use to throw
What the idiot get, in return, is just pain & sorrow!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 1:58 am

RAKAN2 BLOG SEKALIAN,

BIAR KEJORA TEST BINATANG ANAK HARAM LAHANAT TU DGN TIGA RANGKAP PANTUN INI DULU…

INI PUN DAH CUKUP ‘CLUE’ UNTUK PEMBACA AGAK, SIAPA DIA MAKHLUK MALAUN LAHANAT TERSEBUT…

“TAK PUASA MENTEKEDARAH, KARUTAN TADIKA KWN MARAH, KELING KAPAL NAK KARAM, PERANGAI ANAK HARAM, KARUTAN MERAPU DIREKA, SPT KULIT BABI TEBAL MUKA, DAH CECAH 90 TH TUA BANGKA, TERPAKSA LARI DEK SAKIT LUKA”

APA2 PUN KITA TUNGGU JER BABI HUTAN TU TERJAH MASUK MENYONDOL…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 1:57 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Rakan2 klau ada pendapat silalah tampil kemuka
Klau takda hujah, karutan merapu usah lah direka
Jgn ler asyik bawak karangan tahap budak tadika
Sedar le klau asyik malu spt kulit babi tebal muka
Insaf & berubahlah diri, klau diri tu orang tak suka
Lbih2 lagi, klau umur dah cecah 90 th, tua bangka
Bkn ler apa, kot kwn balun kita jadi bersedih duka
Nanti kita terpaksa lari, dek tak tahan sakit & luka
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 1:57 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Mari le berkomen agar blog Budin ini tidak suram
Klau ada pendapat, luahkan saja tk usah diperam
Tapi sama2 ler kita jaga biar blog aman tenteram
Jgn le komen spt masakan tk cukup asam garam
Atau..buat kalut, mcm keling atas kapal nk karam
Usah le berlagak juah, perangai mcm anak haram
Bukan apa kot kwn tala kita, bila depa naik geram
Nanti, bila dh kena tibai, kita jadi bersedih muram
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 1:53 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Di bulan mulia ini, Kejora nak beri sedikit tazkirah
Surau atau masjid..elok le kita pergi mengimarah
Banyakkan bersedekah, dan belajar jadi pemurah
Klu tk puasa, depan anak cucu jgn mentekedarah
Rakan2 kalau ada pendapat, sila lah tampil curah
Tapi, jngn dibuat karutan tadika, nanti kwn marah
Bkn apa..kot kwn taji tibai, kita jadi tak tentu arah
Nanti kita terpaksa lari dek tk tahan sakit & parah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
12 May 2021 1:53 am
Reply to  Anonymous

RAKAN2 BLOG TENTU DAPAT AGAK, SIAPAKAH BINATANG IBLIS ANAK HARAM
YANG DIMAKSUDKAN DALAM PANTUN DI ATAS ITU.

KITA TUNGGU JER RESPON ANAK HARAM TU.
DIA PASTI PANAS PONGGONG TAK SENANG DUDUK DENGAN TEMPIAS DARI PANTUN ITU YANG MENGENAI MUKANYA TUH..

KAH KAH KAH.

rawae
rawae
12 May 2021 12:43 am

mana tak marah. Kami berniaga hancus. modal lesap. apa dia kisah. yg dia kisah lawat orang cucuk vaksin. Dah bagi free tak payah lah nak risau. Benda free. Kami ni nak makan pon susah. Duit yg ada semua dah labur bazar ramadan. Tak berniaga kena jugak bayar hutang. Berniaga konon dptla sikit duit masuk. Tapi malang nya modal pon lesap. Ada berani turun la berbincang. Tak payah sibok tempat orang tak susah. Bingai