PKP GAGAL, DARURAT GAGAL DAN KERAJAAN GAGAL, SEMUANYA SEBAB MAHIADDIN GAGAL

Kes baru Covid19 terus menunjukkan peningkatan dengan angkanya hari ini sebanyak 4,498.

Ini adalah angka tertinggi sejak Februari lalu.

Ini tentunya sesuatu yang menyedihkan kerana peningkatan itu berlaku ketika PKP sudah diadakan sebanyak tiga kali beserta darurat yang masih lagi berkuatkuasa.

Maknanya apa semua ini?

Maknanya, PKP 1.0 dan PKP 2.0 yang diaadakan separuh masak sebelum ini adalah gagal.

Darurat yang dipertahankan oleh kerajaan PN sebagai cara berkesan memerangi Covid19 juga ternyata telah gagal.

Kenapa darurat yang dilaksanakan sejak 11 Januari, tetapi kes terus meningkat menjelang Mei?

Jika darurat sebagai kaedah yang berkesan, bukankah sepatutnya kes sekarang ini makin berkurangan?

Dengan kegagalan PKP 2.0 yang dilaksanakan secara separuh masak sebelum ini, besar kemungkinan PKP 3.0 yang lebih longgar sekarang juga akan terus menemui kegagalan.

Trend angka kes sejak semalam jelas memberi petunjuk ke arah itu.

Jika PKP 2.0 dianggap separuh masak, PKP 3.0 yang longgar ini lebih layak dipanggil PKP mentah atau PKP main-main.

Gagalnya PKP dan darurat untuk melawan Covid19 ini hanya memberi satu petunjuk – kerajaan yang gagal.

Jika dilihat sejak awal, kerajaan PN pimpinan Mahiaddin Md Yasin tidak benar-benar serius untuk menangani Covid19 dan melindungi rakyat daripada wabak tersebut.

Terlihat PKP dan darurat lebih dipergunakan sebagai alasan untuk beliau mengekalkan kuasa dan mengelakkan dirinya daripada dijatuhkan, bukan benar-benar untuk memerangi Covid19.

Dalam erti kata lain, Mahiaddin tidak ikhlas untuk memerangi wabak yang sedang mengancam manusia di seluruh dunia ini.

Keinginannya lebih untuk mempertahankan kuasanya semata-mata dan beliau ternampak lebih sayang jawatannya berbanding menyayangi nasib serta nyawa rakyat.

Sepatutnya, Mahiaddin sedar ketidakmampuannya mengurus negara ketika pandemik dan tidak terus memperjudikan nasib rakyat kerana kegagalannya itu.

Ertinya, kegagalan kerajaan sekarang adalah disebabkan kegagalan Mahiaddin yang menjadi satu lagi bukti bahawa busuknya ikan adalah bermula daripada kepala.

Apabila kepala sudah busuk, keseluruhan ikan tidak boleh lagi dimakan dan sudah patut dibuang ke dalam tong sampah.

Tetapi, sampai bilakah kita harus membiarkan diri kita bernasib malang berkerajaankan sebuah kerajaan yang gagal dan berketuakan seorang Perdana Menteri yang gagal ini? (ShahbudinHusin 07/05/2021)

5 8 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 7 May 2021 — 10:06 pm
Subscribe
Notify of
guest
83 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
8 May 2021 12:41 pm

MANALAH PHD4PIG NAK PEDULI NASIB RAKYAT KENA COVID KERANA SIBUK DENGAN 2 JUTA PELANCUNG CINA……… MANA PHD4PIG NAK NGAKU SALAH BILA GAGAL HALANG KLUSTER TABLIGH DAN SABAH…….. PHD4PIG HANYA TAHU TUDING SATU JARI NAMUN TAK SEDAR DIRI 4 JARI TUNJUK KORANG SENDIRI……… KESIAN PEMBANGKANG PARTI MATA SATU DAJJAL HANYA MENJERIT MELOLONG BAKAL DIMUSNAHKAN OLEH PARTI ROKET…….. PARTI ROKET SUDAH HANCUR MUSNAH BAKAL JAHANAM KAN NEGARA……… Roket China 31 tan dijangka terhempas ke Bumi. Roket DAP? Roket Long March 5B yang dilancarkan oleh negara China dijangka terhempas ke Bumi hujung minggu ini. Long March 5B yang dilancarkan pada Khamis lalu sepatutnya… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
13 May 2021 6:57 pm

PAS HEBAT TUNGGANG AGAMA DAN JADI SEBAHAGIAN KERAJAAN TEBOK ATAP. TAK TAU MALU ! DAH LA PRU 14 PAS MENANG 18 KERUSI SAJA… ADA HATI HADI BAWANG NAK DIJADIKAN PM…PM APA PUKI MAK LAGI ADA LAH !
BAIK ANGKAT HADI JADI PM UNTUK ULAR2 DALAM SEMAK

zunnun
zunnun
8 May 2021 12:15 pm

ape yg membuat pungok merindui bulan tiba2 jadi babi2 yg membabikan agama utk kepentingan dunia ?

atau selama ini, agama yg di tunggang sememamg nya serba sesat hingga pok cik mok cik berjoget2 di jalanan kemabukan dgn ajaran sesat suku sana-suku sini lalu menjadi tiga suku tegar membawa cangkul parang & kapak akhir nya tergolek2 mati di memali….

hebat no

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
8 May 2021 12:04 pm

MANA PHD4PIG NAK NGAKU SALAH BILA GAGAL HALANG KLUSTER TABLIGH DAN SABAH…….. PHD4PIG HANYA TAHU TUDING SATU JARI NAMUN TAK SEDAR DIRI 4 JARI TUNJUK KORANG SENDIRI……… KESIAN PEMBANGKANG PARTI MATA SATU DAJJAL HANYA MENJERIT MELOLONG BAKAL DIMUSNAHKAN OLEH PARTI ROKET…….. PARTI ROKET SUDAH HANCUR MUSNAH BAKAL JAHANAM KAN NEGARA……… Roket China 31 tan dijangka terhempas ke Bumi. Roket DAP? Roket Long March 5B yang dilancarkan oleh negara China dijangka terhempas ke Bumi hujung minggu ini. Long March 5B yang dilancarkan pada Khamis lalu sepatutnya sudah melakukan pendaratan di Bumi. Bagaimanapun, pegawai agensi angkasa lepas China dikatakan hilang kawalan terhadap… Read more »

zunnun
zunnun
8 May 2021 11:51 am

rakyat tercengan2 bila masa lebai2 malun2 walaun2 pAs yg asyik merindu bula tiba2 jadi babi2 tegar mengejar ghadimah sambil menegakan kerajaan #melayu2isle alam fahaman mereka…

ape ini kah agama sebenar yg mereka saban hari sembah dan anuti ?

hebat no

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
8 May 2021 11:42 am

PHD4PIG HANYA TAHU TUDING SATU JARI NAMUN TAK SEDAR DIRI 4 JARI TUNJUK KORANG SENDIRI……… KESIAN PEMBANGKANG PARTI MATA SATU DAJJAL HANYA MENJERIT MELOLONG BAKAL DIMUSNAHKAN OLEH PARTI ROKET…….. PARTI ROKET SUDAH HANCUR MUSNAH BAKAL JAHANAM KAN NEGARA……… Roket China 31 tan dijangka terhempas ke Bumi. Roket DAP? Roket Long March 5B yang dilancarkan oleh negara China dijangka terhempas ke Bumi hujung minggu ini. Long March 5B yang dilancarkan pada Khamis lalu sepatutnya sudah melakukan pendaratan di Bumi. Bagaimanapun, pegawai agensi angkasa lepas China dikatakan hilang kawalan terhadap roket tersebut. Seorang ahli astronomi memberitahu roket itu melintasi Bumi lebih jauh… Read more »

zunnun
zunnun
8 May 2021 11:39 am

tidak punguk ketahui, akhir nya bila mendapat bulan sejak lama menrindui akan nya, ………

kini bulan di gunakan utk mengejar cinta dunia pula….

punguk dan jadi babi2 tegar dan dgn lapangan terbaru yg agak asing, terpaksa berhelah dan berdalih utk memperkuatkan ‘ignorance’ terbaru yg mereka kini sedang melamun dan dan bermadu……

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
8 May 2021 11:36 am

KALAU NAK HARAPKAN PHD4PIG MEMANG LANGSUNG TAK ADA PKP SEBAB NAK BAWA MASUK 2 JUTA PELANCUNG CINA AKIBATNYA BERGELIMPANGAN RAKYAT TANAH MELAYU MATI KERANA COVID……… MERUGILAH PHD4PIG KERENA JADI PENGIKUT AJARAN SESAT SUNDAL……….TIADA HABUAN DI AKHIRAT NANTI DAHLAH KAT DUNIA DAPAT KUASA NAK MASUKKAN 2 JUTA PELANCUNG CINA SIAP BAGI DISKAUN HARGA RUMAH SEPARUH HARGA……. KESIAN PHD4PIG RUGI DUNIA DAN AKHIRAT……DAHLAH KAT DUNIA DAPAT KUASA DISALAH GUNAKAN MALAH TAK PERNAH ADA RASA KEINSAFAN UNTUK BEKAL AKHIRAT……… __________________ Sorakan bermakna iringi kejayaan sukuk! Jamari Mohtar Mei 8, 2021 07:44 MYT Sorakan bermakna iringi kejayaan sukuk! Perubahan iklim dan penghijauan akan memainkan… Read more »

zunnun
zunnun
8 May 2021 11:33 am

tapi bila punguk melintasi imiginasi helah dan dalih mereka, maka ketika itu punguk bukan lain punguk di dahan….

punguk dah jadi babi2 dgn kebabian berserban dan berjubah akhir nya…

menunggang melacurkan agama mengejar cinta dunia…

zunnun
zunnun
8 May 2021 11:29 am

tak slah punguk merindu bulan tapi yg sa;ah nya bilaman pungok dgn bulan nya berda;ih2 berhelah2 merata2 utk bercInta dan mendapatkan ghadimah kekayaan dunia

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
8 May 2021 11:25 am

MERUGILAH PHD4PIG KERENA JADI PENGIKUT AJARAN SESAT SUNDAL……….TIADA HABUAN DI AKHIRAT NANTI DAHLAH KAT DUNIA DAPAT KUASA NAK MASUKKAN 2 JUTA PELANCUNG CINA SIAP BAGI DISKAUN HARGA RUMAH SEPARUH HARGA……. KESIAN PHD4PIG RUGI DUNIA DAN AKHIRAT……DAHLAH KAT DUNIA DAPAT KUASA DISALAH GUNAKAN MALAH TAK PERNAH ADA RASA KEINSAFAN UNTUK BEKAL AKHIRAT……… __________________ Sorakan bermakna iringi kejayaan sukuk! Jamari Mohtar Mei 8, 2021 07:44 MYT Sorakan bermakna iringi kejayaan sukuk! Perubahan iklim dan penghijauan akan memainkan peranan penting dalam pelaburan global dan Malaysia dijangka main peranan utama. KUALA LUMPUR: Penerbitan sukuk kelestarian Malaysia baru-baru ini melebihi langganan sebanyak 6.4 kali, dengan… Read more »

zunnun
zunnun
8 May 2021 11:17 am

bak pungok rindukan bulan, maka lebai2 walaun2 malaun2 pAs sedang merindui bulan ape dgn kerajaan #melayu2isle yg mereka tebuk dan bina…?

dgn kebabian berserban dan berjubah, ape kah lebai2 malaun2 walaun2 pAs sedang menyakan tabiat babi2 mengejar cinta lalu mendagangkan dan melacurkan agama semata2 utk meraihkan dunia yg mereka cinta….

kebabian itu satu bentuk yg tiada sempadan lain pula dgn kecerdikan, satu bentuk yg mempunyai sempadan dan ketetapan nya, menyingkap lapisan2 Ilmu ketuhanan akhir nya mengenal Ujud akan Nya ……

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
8 May 2021 11:16 am

KESIAN PHD4PIG RUGI DUNIA DAN AKHIRAT……DAHLAH KAT DUNIA DAPAT KUASA DISALAH GUNAKAN MALAH TAK PERNAH ADA RASA KEINSAFAN UNTUK BEKAL AKHIRAT……… __________________ Sorakan bermakna iringi kejayaan sukuk! Jamari Mohtar Mei 8, 2021 07:44 MYT Sorakan bermakna iringi kejayaan sukuk! Perubahan iklim dan penghijauan akan memainkan peranan penting dalam pelaburan global dan Malaysia dijangka main peranan utama. KUALA LUMPUR: Penerbitan sukuk kelestarian Malaysia baru-baru ini melebihi langganan sebanyak 6.4 kali, dengan peruntukan yang agak sama rata secara global membuat pemimpin kerajaan bersorak gembira. Walaupun ada pihak kelihatannya kurang senang dengannya, namun ia dapat diterima bukan saja kerana ia mencerminkan keyakinan para… Read more »

zunnun
zunnun
8 May 2021 11:07 am

kesian ? Kesian ! Kesian… yg amat kesian kerana cinta di salah ertikan… cinta hanya memutik bikamana pencinta dapat merasakan nikmat yg di cintai dengan nya… kini lebai2 walaun2 malaun2 pAs sedang di lamun cinta kerana agama yg di tunggang dn di lacur menghasilkan bibit2 cinta yg mendatangkan nikmat …. bila #siabid di lamun cinta mencari akan tuhan nya, sanggup membiarkan diri nya menjadi saksi dgn alam sekeliling utk merasakan tuhan nya…. #siabid melihat, mendengar dan berkata2 sambil di saksikan oleh yg Maha segala2 Nya… …lain pula pda golongan #sisyarae, mereka cinta mengejar pahala lalu mengeluarkan dalil2 lalu menjadikan dalih… Read more »

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
8 May 2021 10:11 am

KESIAN PEMBANGKANG PARTI MATA SATU DAJJAL HANYA MENJERIT MELOLONG BAKAL DIMUSNAHKAN OLEH PARTI ROKET…….. PARTI ROKET SUDAH HANCUR MUSNAH BAKAL JAHANAM KAN NEGARA……… Roket China 31 tan dijangka terhempas ke Bumi. Roket DAP? Roket Long March 5B yang dilancarkan oleh negara China dijangka terhempas ke Bumi hujung minggu ini. Long March 5B yang dilancarkan pada Khamis lalu sepatutnya sudah melakukan pendaratan di Bumi. Bagaimanapun, pegawai agensi angkasa lepas China dikatakan hilang kawalan terhadap roket tersebut. Seorang ahli astronomi memberitahu roket itu melintasi Bumi lebih jauh ke utara seperti New York, Madrid dan Beijing serta bahagian selatan seperti selatan Chile dan… Read more »

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
8 May 2021 10:08 am

PARTI ROKET SUDAH HANCUR MUSNAH BAKAL JAHANAM KAN NEGARA……… Roket China 31 tan dijangka terhempas ke Bumi. Roket DAP? Roket Long March 5B yang dilancarkan oleh negara China dijangka terhempas ke Bumi hujung minggu ini. Long March 5B yang dilancarkan pada Khamis lalu sepatutnya sudah melakukan pendaratan di Bumi. Bagaimanapun, pegawai agensi angkasa lepas China dikatakan hilang kawalan terhadap roket tersebut. Seorang ahli astronomi memberitahu roket itu melintasi Bumi lebih jauh ke utara seperti New York, Madrid dan Beijing serta bahagian selatan seperti selatan Chile dan Wellington, New Zealand. Mereka melahirkan kebimbangan bahawa serpihan daripada roket seberat 21 tan itu… Read more »

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
8 May 2021 10:02 am

CHINA BOLEH GUNA CARA DIKTATOR KERANA TAK PEDULI EKONOMI RAKYAT…….. RAKYAT ADALAH MILIK NEGARA…….. CHINA BELUM BERJAYA KEKANG COVID …..SEMALAM 14 KES WALAUPUN GUNA KAEDAH KOMUNIS EKSTREME……SISTEM KOMUNIS SOSIALIS RAKYAT MISKIN PAPA KEDANA TAPI PEMIMPIN KAYA RAYA….,… CUBA PARTI KUNYIT LGBT TANYA TUHAN HARUN KENAPA DOA TAK MUSTAJAB…….. KERAJAAN LANGIT DAH BAGI AMARAN JANGAN IKUT BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ …..GUNA KAEDAH TRADISI TURUN TEMURUN……… MENTANG2 JADI PEMBANGKANG SEMUA BENDA NAK BANGKANG…..APA SEBENARNYA YANG KAMU MAHU…….. RAKYAT AKAN TERAJANG SAKI BAKI PHD4PIG SEPERTI PARTI KADOK DARI KERAJAAN PRU15 NANTI……….. PAS MEMANG HEBAT PATUT SANGAT JADI PM9……… 2 Berita gembira Dr Mohd… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
8 May 2021 9:42 am

Anjing Madey rakam audio gagal dikesan. Madey si Kitol dan Perogol Nika Gee sudah gagal. Semua plan Azmin Semburit gagal. Pintu belakang tak selamat lagi. Tinggal anjing Jkom upahan 15000 nak mengawan tak lepas. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
8 May 2021 9:41 am

KERAJAAN LANGIT DAH BAGI AMARAN JANGAN IKUT BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ …..GUNA KAEDAH TRADISI TURUN TEMURUN……… MENTANG2 JADI PEMBANGKANG SEMUA BENDA NAK BANGKANG…..APA SEBENARNYA YANG KAMU MAHU…….. RAKYAT AKAN TERAJANG SAKI BAKI PHD4PIG SEPERTI PARTI KADOK DARI KERAJAAN PRU15 NANTI……….. PAS MEMANG HEBAT PATUT SANGAT JADI PM9……… 2 Berita gembira Dr Mohd Khairuddin. Harga sawit &produk kayu.. PH?? 1. Harga buah tandan segar sawit catat rekod tertinggi KUALA LUMPUR: Buah tandan segar (BTS) sawit yang lazimnya diniagakan pekebun kecil kelapa sawit merekodkan kenaikan tertinggi dalam sejarah apabila mencecah paras melebihi RM1,000 satu tan. Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi, Datuk Dr… Read more »

Anonymous
Anonymous
8 May 2021 9:29 am

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Blog Budin kini kelihatan penuh dngn ketenangan
Tiada lgi gangguan, dari malaun lahanat bajingan
Agaknya dia dh serik dgn Kejora punya penangan
Nampaknya Kejora ni spt dah dapat kemenangan
Dah tentu..ramai pembaca yg bersorak keriangan
Zunun, Din Remos, Eton dll pasti bertepuk tangan
Tapi mana dah hilang Nadia si bunga jambangan?
Adakah dia dah berpunya..atau msih kesorangan?
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🥀💐
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️💙♥️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous.
Anonymous.
8 May 2021 10:53 am
Reply to  Anonymous

Terus bermimpi kau menang lah Dol.

Mimpi itu FOC, takda bayar apa2

Kamu memang cheapskate.

anonymous
anonymous
8 May 2021 8:46 am

Negara China, Covid19 terkawal dan ekonomi berkembang +ve.
Apa rahsia?
a.Henti ujian RT-PCR kpd yg tak bergejala (asymptomatic)
b.Turun CT (cycle threshold) kpd kurang dari 30.
c. Ulang kali ke2 jika ujian RT-PCR +ve

Ni kaedah cerdik nak “kawal penularan” covid19.
KKM laksana 2 hari shj (bukan 14 hari atau 1 tahun) – sbg ujian, dakwaan di atas fakta atau auta.
Kaedah PKP hanya menjahanamkan ekonomi dan pendidikan negara.

https://cormandrostenreview.com/report/?fbclid=IwAR3kaAj43yFTKtRvc5yuFToH7sU3GcxNM4S8hXj3Aabz7uIkQSNeoyCD2pw

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
8 May 2021 7:48 am

PAS MEMANG HEBAT PATUT SANGAT JADI PM9……… 2 Berita gembira Dr Mohd Khairuddin. Harga sawit &produk kayu.. PH?? 1. Harga buah tandan segar sawit catat rekod tertinggi KUALA LUMPUR: Buah tandan segar (BTS) sawit yang lazimnya diniagakan pekebun kecil kelapa sawit merekodkan kenaikan tertinggi dalam sejarah apabila mencecah paras melebihi RM1,000 satu tan. Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi, Datuk Dr Mohd Khairuddin Aman Razali, berkata harga BTS bagi Semenanjung Malaysia mencecah RM1,024.24 satu tan hari ini. “Harga BTS bagi Sabah mencecah RM923.70 satu tan, manakala bagi Sarawak pula RM937.05 satu tan hari ini. “Dengan kenaikan harga BTS hari ini, moga… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
13 May 2021 6:56 pm

PAS HEBAT TUNGGANG AGAMA DAN JADI SEBAHAGIAN KERAJAAN TEBOK ATAP. TAK TAU MALU ! DAH LA PRU 14 PAS MENANG 18 KERUSI SAJA… ADA HATI HADI BAWANG NAK DIJADIKAN PM…PM APA PUKI MAK LAGI ADA LAH !
BAIK ANGKAT HADI JADIP[M UMTUK ULAR2 DALAM SEMAK

Anonymous
Anonymous
8 May 2021 6:41 am

Subhanallahi walhamdulillahi wala ilaha illallahu
allahu akbar

👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
Mmg nya Ramadhan utk diri ini sangat besar erti
Bila banyak beramal ibadat rasa tenang je di hati
Kejora ni mmg berjaga qiyamulail klu malam cuti
Sabtu tak sekolah, kini Kejora mau tidur lah ganti
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 May 2021 6:38 am

Subhanallahi walhamdulillahi wala ilaha illallahu
allahu akbar

👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
Balik dari solat berjemaah hati jadi tenang & lega
Tak ada apa yg lain, selain mengharapkan syurga
Sbg org beriman amal ibadat kena sntiasa dijaga
Barulah lengkap diri bila nanti nk berumahtangga
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

najib bini rosmah
najib bini rosmah
8 May 2021 6:20 am

Gagal sifar Covid19.
Gagal jaga SOP.
PERIKATAN NASIONAL GAGAL.
BARISAN NASIONAL GAGAL.
Tolak penunggang agama.
Tolak pengkhianat.
Tolak Kerajaan gagal.
Tolak Azmin Semburit.
Tolak Madey si Kitol.
Tolak anjing Madey si Kitol.
Rakyat tolak anjing Jkom upahan 15000.
Kahkahkah!

Anonymous.
Anonymous.
8 May 2021 6:41 am

Kamu pengkomen gagal.

Tuuh saja, tak beri bukti atau penerangan.

Anonymous.
Anonymous.
8 May 2021 6:41 am
Reply to  Anonymous.

Tuduh saja

Anonymous
Anonymous
8 May 2021 5:51 am

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Owh, udah subuh, Kejora nak gi jemaah kat surau
Bab amal ibadat ni kena le sentiasa diambil hirau
Jgn hanya subur di dunia, tapi di akhirat kemarau
Perkara akhirat, kena serius, bkn lah benda gurau
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Subhanallahi walhamdulillahi wala ilaha illallahu
allahu akbar

Anonymous
Anonymous
8 May 2021 3:52 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Monyet cabut lari serupa dgn kudung punya lipas
Kera ‘side kick’ dia pula, kepala dah kena hempas
Bila2 pun..dua ekor anak haram itu, tetap tumpas
Kejuaraan Kejora di blog ini, tak siapa blh rampas
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaaaahhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 May 2021 3:45 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Monyet tak.berani masuk tak tahan dimaki ludah
Lalu..dihantar ‘side kick’ nya, si kera haram jadah
Tapi apa yg kera dajal tu dpt hanya sakit & padah
Baru binatang2 tu tau langit tu tinggi atau rendah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 May 2021 3:37 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Si monyet takut nk masuk dek tk tahan kena dera
Lalu dihantar le wakil, dia punya ‘side kick’ si kera
Tapi, yg kera kongkang itu dapat, hanya sengsara
Tak mungkin monyet dan kera tu kalahkan Kejora
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaaaahhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 May 2021 3:17 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Kera kongkang berpantun..pembaca tak pandang
Sbb, mcm taik saja yg kera anak haram tu hidang
Dgn cikgu Kejora..dia asyik jer makan penendang
Mcm si monyet jugak bila2 masa pun kecundang
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 May 2021 2:18 am

kalu nak sado
makan pucuk paku
dah gi tido
kau bukan lawan aku

kah kah kah

aku menang lagi malam ini
kojolla tersungkur

Anonymous
Anonymous
8 May 2021 3:09 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Binatang kera kongkang adik beradik dgn mawas
Dia fikir senang ke Kejora pendekar ini nak tewas?
Mesti kera bapok biol ini kencing berak tak lawas
Baru kera bingai tahu bila bertemu buku dgn ruas
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 May 2021 1:18 am

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Di mlm cuti begini mmg lah Kejora selalu berjaga
Bkn sja untuk sekel..anak2 haram kepala dongga
Tapi..ada lagi tujuan, yang jauh lebih besar harga
Nk kutip, sebanyak bekalan, perjalanan ke syurga
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaaahhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Subhanallahi walhamdulillahi wala ilaha illallahu
allahu akbar…

Anonymous
Anonymous
8 May 2021 1:20 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Puas sudah kera dan monyet..Kejora taji dan tala
Kini mau beralih..menghadap diri kpd Allah Taala
Di mlm cuti ni, ingin nak kautlah sebanyak pahala
Nak baca, ayat-ayat suci Al-Quranul Karim le pula
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaaahhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Subhanallahi walhamdulillahi wala ilaha illallahu
allahu akbar…

Anonymous
Anonymous
8 May 2021 1:02 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Kera kongkang tua masuk sini cuba nak buat gila
Sebagai ‘side kick, rakannya si monyet nak dibela
Tapi cabut lari le kera tu, kena Kejora taji dan tala
Kedua2 ekor anak haram tu dah berbenjol kepala
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 May 2021 1:28 am
Reply to  Anonymous

Lobang torpedo kojolla terkemut-kemut
blupp!!! torpedo dilepas ke sungai tenggelam timbol
tiba-tiba sarang tempua laboh digigit semut
ayooooooooo…terasa pedih,mata tersembol

terjatuh ke sungai kepala kojolla berlaga torpedo
dia tercungap, nasib baik torpedo tak masuk mulut
marah bukan main dia menyumpah semut bodo
berenang ke tebing,bontot penuh dengan selut

Anonymous
Anonymous
8 May 2021 2:05 am
Reply to  Anonymous

PEMBACA SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Kera kongkang spt monyet, asyik2 karutan tadika
Inilah yg Kejora kata mcm budak tadika berkelahi
Mcm si monyet spt kulit babi kera ni punya muka
Tak ada modal lain kera ini, asyik2 berak dan tahi
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaaahhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 May 2021 2:08 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Kesian betul lah..dgn si tua dungu kera kongkang
Berak dan tahi je..kera kongkang ini punya modal
Dah lah pantun dibuat..berterabur lintang pukang
Mmg tk reti malu langsung, ini kera bapok sundal
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaaahhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 May 2021 12:59 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Bila monyet dilanyak hati kera kongkang terbakar
Lalu, Kejora ini, kera kongkang itu cuba nak cakar
Tapi silap le kera tu..bila cuba nak acah pendekar
Tak mungkin singa dikalahkan oleh harimau akar
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaaahhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 May 2021 12:48 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Malaun lahanat tk berdaya lgi, rebah terkangkang
Lalu, dihantar ‘side kick’ dia, si tua kera kongkang
Tapi kera tu pun kena tibai juga berbirat belakang
Apa lagi, cabut lari lah kera biol tu lintang pukang
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 May 2021 12:34 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Malaun pukimak lahanat tu tak mari berkomentar
Dah tak da lagi, modal kelentong nak dibelit putar
Sbagai wakil, ‘side kick’, kera kongkang dia hantar
Tapi. kena taji, dah cabut lari itu pendekar mustar
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
7 May 2021 11:42 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Mmg tak akan terlawan lah, Cikgu Kejora yg bijak
Pakar matematik tapi mahir dlm berpantun sajak
Bkn spt kera kongkang bingai..yg bengap terlajak
Pantun dia buat macam tulisan surat kedai pajak
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

zunnun
zunnun
7 May 2021 11:40 pm

ape bila tuhan di ajak berpolitik, maka tuhan akan berpihak parti mana dlm keadaan politik yg serba hura hara di negara ketika ini…… maka bertanya semua pihak, ape kah tuhan sentiasa dlm parti yg benar agar mendapatkan syurga nya…… maka yg tidak benar itu di neraka kerana tuhan menjauhi mereka, dgn sedemikian rupa mereka2 akan bersama serombolan yg telah di sesatkan oleh penafian iblis dan seteru2 nya…. tapi, bangkit se orang penghuni di syurga bertanyakan kpd tuhan nya, dgn berkata….. “wahai tuhan ku, benarkah ape yg di hajati oleh aku, sebagai penhuni syurga akan kamu makbulkan ? “jika benar sedemikian,… Read more »

Anonymous
Anonymous
7 May 2021 11:38 pm

cukuplah kojolla aku taji malam ni
dia pon ada jiwa,perlu di kesiankan
kami golongan profesional,gagah berani
kojolla hanyalah taraf anak ikan

Anonymous
Anonymous
7 May 2021 11:50 pm
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM KERA KONGKANG BINGAI PUKIMAK SIAL LAHANAT YANG MENULIS DI JAM 11:38 PM!

‘DI KESIANKAN’…???

IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT PERBUATAN KENA DIRAPATKAN, MANAKALA
IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT TEMPAT/KEDUDUKAN/MASA KENA DIRENGGANGKAN!

‘DI’ DGN ‘KESIANKAN’ TU KENA RAPAT, SEBAB ‘KESIANKAN’ TU PERBUATAN!
=> DIKESIANKAN…

KALAU DI SANDAKAN KE ATAU DI KOLAM IKAN KE, OK LAH.

FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMM!!!!!

Anonymous
Anonymous
7 May 2021 11:52 pm
Reply to  Anonymous

TAK KAN LAH ASYIK NAK KENA TENGKING HERDIK SETIAP HARI MCM SI MONYET DUNGU KAWAN KAU TU KOT???

KAU TAK ADA PERASAAN MALU LANGSUNG KE BINATANG ANAK HARAM KERA KONGKANG?

ATAU KAU NI MCM MONYET MUKA KULIT BABI TU, OTAK TAIK BABI JUGA?

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
7 May 2021 11:55 pm
Reply to  Anonymous

BERAPA PULUH LAPIS KULIT BABIYG ADA KAT MUKA KAU & BERAPA KG TAHI BABI KAT OTAK KAU TU..MENYEBABKAN KAU TAK ADA RASA MALU LANGSUNG DGN KEBENAKAN KEBEBALAN KEDUNGUAN KEBENGAPAN KEBIOLAN KETOLOLAN KEBAHALOLAN KEBONGOKAN KEBENGONGAN YG ADA PADA KAU TU WAHAI BINATANG KERA KONGKANG ANAK HARAM PUKIMAK!!!!

DAH DEKAT 3 BULAN MONYET KAWAN KAU TU DIAJAR, TAK KAN KAU TAK AMBIL IKTIBAR SAMA?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
7 May 2021 11:58 pm
Reply to  Anonymous

YG SEPATUTNYA RAPAT, DIA RENGGANGKAN
YG SEPATUTNYA RENGGANG, DIA BAGI RAPAT PULA.

HAIRAN SUNGGUH, BINATANG KERA KONGKANG PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BEBAL BENGAP BANGANG BONGOK BENGONG BINGAI BIOL TOLOL BAHALOL PEKAK BADAK NI TAK BOLEH JUGA NAK FAHAM-FAHAM.

KAU PUN SEKOLAH SJK JUGA KER, KERA KONGKANG?
KAU ‘CLASS MATE’ SI MONYET TU KER MASA DI SJK?
ATAU KAU NI SAMARAN DARI SI MONYET TUH?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 May 2021 12:12 am
Reply to  Anonymous

PEMBACA SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Kera kongkang bingai ini ternyata BM nya tak o.k.
Berak kentut dan tahi pulak asyik dia punya tema
Kelihatan seperti, kera bingai ni dulu sekolah SJK
Tak mustahil kera & monyet tu, binatang yg sama
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 May 2021 12:14 am
Reply to  Anonymous

PEMBACA SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Komen dua ekor itu, mcm budak tadika berkelahi
Citer tahi, berak & kentut jadi mereka punya tema
Suka sangat kera & monyet tu dgn berak dan tahi
Tak mustahil lah, dua2 ekor itu binatang yg sama
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕 in
Kah kaahh kaaaahhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 May 2021 12:14 am
Reply to  Anonymous

PEMBACA SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Dua2 ekor binatang tu, komen serupa dgn haprak
Pasal berak & tahi..kedua2 anak haram itu gemar
Suka sangat kera & monyet tu dgn tahi dan berak
Tk mustahil juga kera ni..si monyet yg menyamar
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaaahhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 May 2021 12:15 am
Reply to  Anonymous

PEMBACA SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Itu lah klau nak tahu, kera kongkang bingai puaka
Dia adalah ‘side kick’ kpd monyet betina tua saka
Kedua-dua nya mcm budak2, wlau dh tua bangka
Asyik sja..keluar dgn karutan, tahap budak tadika
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaaahhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
7 May 2021 11:12 pm

esok pukul 5,dia naik dahan lagi
mungkin bukan torpedo biasa,tetapi cirit
malam ni dia makan korea pedas punya maggi
kalau tak sempat gi sungai,melepas kat parit

HAHAHA HIHIHI HOHOHO

semakin matang aku punya panton,walau baru belajar buat

Anonymous
Anonymous
7 May 2021 11:15 pm
Reply to  Anonymous

Budin pon ketawakan kau
coba kau tengok muka dia

hihihi

Anonymous
Anonymous
7 May 2021 11:26 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Kejora tau, kera kongkang ini jiwanya tk tenteram
Bila kawan monyet dia diperli dia marah & geram
Pantun pula bgai masakan tk cukup asam garam
Mesti pembaca2 ketawakan, ini kera anak haram
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
7 May 2021 11:32 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Kesian kera kongkang geng Pejuwang pluralisma
Nampak seperti kera ni tak cukup didikan agama
Dgn monyet kawan dia itu..perangai sebijik sama
Asyik berak dan tahi je menjadi depa punya tema
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 May 2021 12:25 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Kera kongkang asyik jer pantun merapu tk ada isi
Hal berak dan tahi saja, kera itu punya cerita basi
Mmg dia ganggu blog punya decorum & decency
Rasanya..dia ada penyakit gila babi atau epilepsy
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
7 May 2021 11:07 pm

Torpedo dah dilepas ke sungai
Mengengkang jalan balik basuh tahik
Itulah siapa lagi,pemalas dan bingai
jom kita gelak..hik..hik..hik..

Anonymous
Anonymous
7 May 2021 11:32 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Kesian kera kongkang geng Pejuwang pluralisma
Nampak seperti kera ni tak cukup didikan agama
Dgn monyet kawan dia itu..perangai sebijik sama
Asyik berak dan tahi je menjadi depa punya tema
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 May 2021 12:22 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Kera kongkang asyik jer pantun merapu tk ada isi
Hal berak dan tahi saja, kera itu punya cerita basi
Mmg dia ganggu, blog punya decorum & decency
Rasanya..dia ada penyakit gila babi atau epilepsy
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
7 May 2021 10:32 pm

INI, ADA LAGI ‘CLUE’ TAMBAHAN BERKAITAN MALAUN LAHANAT TU:

Anonymous
Anonymous
7 May 2021 10:32 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Malaun tu bodohnya, mengalahkan baghal & unta
Orng nya munafiq besar banyak putar belit & auta
Hujah yillek, hanya karangan tadika selalu dicipta
Karutan merapu & komen politaik dia merata-rata
Cerita pasal berak & tahi, kerap dibuatnya senjata
Kalau bab agama, mmg malaun iblis itu jahil buta
Dia nak juah tk padan umur dh 90 tahun tua renta
Selalu dia cabut lari dek tk tahan siksa dan derita
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
7 May 2021 10:34 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Orangnya itu udah sgt tua tapi bodoh berkati-kati
Kebengapan & kebebalan, pada diri nya dh sebati
Klau berpantun madah..mmg langsung dia tk reti
Sekolah dulu SJK, belajar pula tk smpai universiti
Dia jadi ‘objek belasahan’, sejak Wak Suman mati
Wak Suman ke dlm tanah, dia pula jadi pengganti
Bila Kejora bijak berpantun dia dengki dan iri hati
Makin teruk biol, sejak menopos @ haid berhenti!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
7 May 2021 10:35 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Dulu dia geng krjaan, kini dlm kem pembangkang
Idola dan nabi yg dia puja ialah Atok96 pedukang
Mulut dia sentiasa busuk, bau sperti air longkang
Dia ada pasang ‘side kick’ si bebal kera kongkang
Kebodohan pada diri nya mmg tak pernah lekang
Asyik jer dgn Kejora, dok kena balun terkangkang
Bleh dikata, tiap hari kena tibai, berbirat belakang
Selalu bila tk tahan sangat dia lari lintang pukang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
7 May 2021 10:36 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
That bitch is damn stupid, with an IQ almost zero
Her brain is so small..& as if the brain never grow
Not well educated, the idiot’s mind is very narrow
She tried to act as eagle, but she’s just a sparrow
If vehicle is concerned she’s an old wheel barrow
Every day..as if, Kejora hit her, with spear & arrow
As if ‘SHIT’, on her thick face, Kejora use to throw
What the idiot get, in return, is just pain & sorrow!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
7 May 2021 10:45 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Wow..ada pula ‘clue’..dgn pantun bahasa Inggeris
Bkn sembarangan pantun pulak tu pantun 8 baris
Malaun lahanat tu, dah tentu le hati pedih terhiris
Basah lah kain batik tu, dek terkucil pampers tiris
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
7 May 2021 10:54 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
The one who wrote the ‘pantuns’ is really talented
For sure, this clever smart guy, is highly educated
Unlike that idiot lady..who is just a stupid bastard
Only kindergarten nonsense that she had created
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
7 May 2021 11:09 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Woww..pantun bahasa Inggeris terjah masuk lagi
Penulis nya, dh tentu orang yg berpelajaran tinggi
Sebak le dada si malaun tu, marah mengetap gigi
Klau terbaca..menggigil dia, mcm demam denggi
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
7 May 2021 11:01 pm
Reply to  Anonymous

DIA NI MASA ORANG NAK BERIBADAT

DIA GANGGU

MINTA BUDIN,BLOK DIA PUNYA KARUTAN

ATAU,KITA MAKI DIA BERTERUSAN

Anonymous
Anonymous
7 May 2021 11:02 pm
Reply to  Anonymous

BEROK TUA WGKK

Anonymous
Anonymous
7 May 2021 11:19 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Oh, muncul lagi kera kongkang biadab tk reti adat
Terkedu dia..dgn pantun2 Kejora yg padu & padat
Mmg lawak gila le..kera ini cakap pasal beribadat
Kera ni keje mentekedarah je, smpai perut sendat
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
7 May 2021 11:33 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Kejora tau, kera kongkang ini jiwanya tk tenteram
Bila kawan monyet dia diperli dia marah & geram
Pantun pula bgai masakan tk cukup asam garam
Mesti pembaca2 ketawakan, ini kera anak haram
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
7 May 2021 8:39 pm

torpedo besar lengan,anak tempua pula kecik ja
torpedo dari lobang bontot tak payah sebut siapa
sarang tempua pula,laboh bergoyang saja
lepas torpedo kluar,angin pula kluar menerpa

conan dengan gagah meniti dahan balik
torpedo dah dilepas,kat mulut rokok daun berasap
nak tahu sia tak yah nak tilik-tilik
sampai rumah.bantang mop pula diusap-usap

Anonymous
Anonymous
7 May 2021 8:32 pm

KEJORA NAK TEST BINATANG LAHANAT TU DGN TIGA RANGKAP PANTUN INI DULU…

INI PUN DAH CUKUP ‘CLUE’ UNTUK PEMBACA AGAK, SIAPA DIA MAKHLUK MALAUN LAHANAT TERSEBUT…

“TAK PUASA MENTEKEDARAH, KARUTAN TADIKA KWN MARAH, KELING KAPAL NAK KARAM, PERANGAI ANAK HARAM, KARUTAN MERAPU DIREKA, SPT KULIT BABI TEBAL MUKA, DAH CECAH 90 TH TUA BANGKA, TERPAKSA LARI DEK SAKIT LUKA”

APA2 PUN KITA TUNGGU JER BABI HUTAN TU TERJAH MASUK MENYONDOL…

KAH KAH KAH.

zunnun
zunnun
7 May 2021 8:32 pm

tak di nafikan muhyidin gagal utk pertahankan nama sebenar nya mahiadin….

tapi, blh ke muhyiddin pertahankan jasad nya jgn jadi bangkaidin kerana binatang sj yg mati tinggalkan bangkai…..

dgn doa2 nya di radio & TV, rakyat bertanya, doa2 menjela2 nya mampu kah perkasakan negara dgn bantuan hadi awang utk membina kerajaan #melayu2isle yg serba bibit2 kesundalan saban hari hingga mual rakyat jelata…..

tapi dgn hadi awang lebai yg serba kebabian fahaman agama nya, cukup utk kerajaan #melayu2isle mereka di longkangkan menjelang tiba PRU 15 oleh rakyat jelata…..

Anonymous
Anonymous
7 May 2021 8:32 pm

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Rakan2 klau ada pendapat silalah tampil kemuka
Klau takda hujah, karutan merapu usah lah direka
Jgn ler asyik bawak karangan tahap budak tadika
Sedar le klau asyik malu spt kulit babi tebal muka
Insaf & berubahlah diri, klau diri tu orang tak suka
Lbih2 lagi, klau umur dah cecah 90 th, tua bangka
Bkn ler apa, kot kwn balun kita jadi bersedih duka
Nanti kita terpaksa lari, dek tak tahan sakit & luka
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
7 May 2021 8:31 pm

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Mari le berkomen agar blog Budin ini tidak suram
Klau ada pendapat, luahkan saja tk usah diperam
Tapi sama2 ler kita jaga biar blog aman tenteram
Jgn le komen spt masakan tk cukup asam garam
Atau..buat kalut, mcm keling atas kapal nk karam
Usah le berlagak juah, perangai mcm anak haram
Bukan apa kot kwn tala kita, bila depa naik geram
Nanti, bila dh kena tibai, kita jadi bersedih muram
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
7 May 2021 8:30 pm

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Di bulan mulia ini, Kejora nak beri sedikit tazkirah
Surau atau masjid..elok le kita pergi mengimarah
Banyakkan bersedekah, dan belajar jadi pemurah
Klu tk puasa, depan anak cucu jgn mentekedarah
Rakan2 kalau ada pendapat, sila lah tampil curah
Tapi, jngn dibuat karutan tadika, nanti kwn marah
Bkn apa..kot kwn taji tibai, kita jadi tak tentu arah
Nanti kita terpaksa lari dek tk tahan sakit & parah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
7 May 2021 8:30 pm
Reply to  Anonymous

RAKAN2 BLOG TENTU DAPAT AGAK, SIAPAKAH BINATANG IBLIS ANAK HARAM
YANG DIMAKSUDKAN DALAM PANTUN DI ATAS ITU.

KITA TUNGGU JER RESPON ANAK HARAM TU.
DIA PASTI PANAS PONGGONG TAK SENANG DUDUK DENGAN TEMPIAS DARI PANTUN ITU YANG MENGENAI MUKANYA TUH..

KAH KAH KAH.