SPRM OH SPRM….SIASATLAH DULU!!

Setelah empat hari berlaku sejak bekas Ketua Polis Negara, Hamid Bador menggesa SPRM menyiasat amalan lompat parti yang didakwanya berleluasa dalam kerajaan PN dan mengaitkannya dengan kemungkinan berlakunya rasuah, Ketua Pesuruhjaya agensi tersebut, Azam Baki akhirnya tampil melantunkan suaranya.

Dalam suaranya yang tersimpan selama empat hari sejak isu tersebut menjadi bualan ramai, beliau berhujah, tindakan ahli politik melompat parti tidak menjadi satu kesalahan di negara ini melainkan jika melibatkan pembayaran wang oleh pihak tertentu.

Menurut beliau, mana-mana pemimpin dan ahli politik bebas melompat parti mengikut pendirian mereka berikutan tiada undang-undang yang melarang mereka daripada berbuat demikian.

“Lagipun Akta Anti Lompat Parti tidak wujud lagi, jadi sebab itu saya tidak mahu komen sangat.

“Ini bukan satu kesalahan dan terdapat juga mereka keluar parti jadi hebat, itu bukan satu kesalahan di negara kita,” katanya lagi.

Meskipun benar apa yang disebutkan Azam itu, tetapi ini bukanlah jawapan yang dikehendaki rakyat daripadanya sebagai peneraju SPRM.

Malah, Hamid Bador sendiri pasti tidak memerlukan jawapan sedemikian.

Ini kerana, berhujah mengatakan melompat bukan suatu kesalahan berikutan tiada undang-undang menghalangnya adalah jawapan yang sudah diketahui semua orang.

Pelajar sekolah menengah berumur 15 atau 16 tahun yang bakal mengundi dua tiga tahun akan datang pun ramai sudah tahu mengenai perkara itu.

Walaupun undang-undang membenarkannya, tetapi oleh kerana penglibatan seseorang dalam parti melibatkan kepercayaan, keyakinan ideologi dan prinsip perjuangan, tidak bermakna apa yang dibenarkan itu halal semuanya.

Lebih-lebih lagi bagi yang berjawatan Ahli Parlimen dan kerajaan yang berkuasa pula sedang diragui kedudukan majoritinya, adakah mereka yang tiba-tiba melompat menyertai kerajaan itu saja-saja berbuat demikian tanpa sebab?

Atau bolehkah dipercayai mereka melompat itu semata-mata ikhlas demi untuk agama, bangsa dan negara tanpa setitik pun ganjaran diterima?

Sedemikian, di situlah pentingnya siasatan dijalankan oleh SPRM sebagai agensi untuk mencegah perbuatan rasuah untuk mengetahui sama ada yang melompat itu dibayar, dijanjikan jawatan atau sebagainya.

Tetapi, janganlah sebelum siasatan dijalankan dan Hamid Bador yang membuat dakwaan belum dipanggil memberi keterangan, SPRM sudah awal-awal berhujah mengatakan melompat partu bukan suatu kesalahan.

Kenyataan atau hujah sedemikian lebih menjurus kepada pemahaman bahawa SPRM enggan melakukan siasatan terhadap lompat katak dalam kerajaan PN sekarang serta lebih cenderung untuk mempertahankan kerajaan sedia ada.

Kalau Azam meneliti kenyataan Hamid sebelum ini juga, apa yang dimahukannya ialah agar siasatan dijalankan.

Yang pergi berhujah mengatakan lompat parti bukan suatu kesalahan buat apa?

Siasatlah dulu!!

Lagi pula, beberapa hari kebelakangan ini sudah banyak pelbagai pihak tampil membuat laporan kepada SPRM sendiri agar siasatan dilakukan berikutan pendedahan Hamid Bador itu.

Maka kepada Azam, berhentilah berhujah seperti ahli politik dalam sesuatu perkara yang belum disiasat serta belum diketahui kebenarannya lagi.

Peranan SPRM atau tugas sebagai Ketua Pesuruhjaya bukan untuk memberi hujah, tetapi membanteras rasuah dengan melakukan siasatan dan membawa ke muka pengadilan. (ShahbudinHusin 04/05/2021)

4.4 8 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
No tags for this post.
Updated: 4 May 2021 — 3:57 pm
Subscribe
Notify of
guest
158 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
6 May 2021 7:21 am

SELAGI ADA UNDANG2 MANUSIA SELAGI ITU DUNIA BERMASALAH………. TOK KADOK SORANG SAHAJA YANG DARURAT………. NEGARA BAWAH PHD4PIG PERINTAH NEGARA 22 BULAN PALING JAHANAM DALAM SEJARAH…….. Is Undi18 Really A Pakatan Harapan Advantage?………. Many assume that the younger voters will vote PKR and DAP — or, in short, will vote anti-government. That theory has not been tested yet and it will only be tested in GE15 once the 18-year-old to 21-year-old Malaysians are registered to vote Many people are pushing for 18-year-old to 21-year-old Malaysians to be registered as voters because they believe this age group will vote against the Perikatan… Read more »

QAnon
QAnon
5 May 2021 10:03 pm

Dulu masa idola ko sebahagian drp kerajaan kenapa ko tak suruh dia pinda dan buat undang2 anti lompat parti wahai budin? Senang betul suruh orang siasat ikut suka… apa kata kala org siasat ko dulu? Damage dah berlaku tak kira lah nanti org tu salah ke tidak. Itu kah yg ko nak? Ko kata org dapat habuan…. yg kerja ko tulis blog macam ni tak ada habuan ke?

QAnon
QAnon
5 May 2021 9:57 pm

Apa Sprm tu belaci dan baru ko ke Budin nak kena ikut cakap ko siasat org. Ehhh dia ada ketua yg jauh lebih bijak drp engko. Jangan nak guna dia org untuk kepentingan politik. Ko tak ingat ke dulu dlm kes 1mdb geng korang yg tepekik sana sini suruh siasat sekarang nak kata apa? Jilat balik ludah korang dan sanjung org yg korang kata kleptokrat dulu tu

zunnun
zunnun
5 May 2021 6:27 pm

betul undang2 manusia buat dgn suku sana suku sini, hinggakan mok cik pok cik berjoget2 di jalanan jadi tiga suku terkena racun ajaran sesat hadi hingga tergolek2 mati di memali…

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
5 May 2021 2:47 pm

UNDANG2 MANUSIA TENTU ADA MANUSIA JADI TUHAN. . . APA NAK BUAT TOK KADOK ADA ALASAN BAIK UNTUK DARURAT KAN PARLIAMENT………. YANG PASTI GAGAL IALAH PHD4PIG BILA GAGAL HALANG KLUSTER TABLIGH DAN SABAH……….. THE PROBLEMS ALWAYS STARTED BY DAJJAL ILLUMINITY AND DAJJAL FREEMASON ………. Bukit Aman Has Always Served The PM And The Politicians Since Mahathir’s Time………… Sudahlah! Bukit Aman has always been the anjing of the prime minister and of the government of the day. When Pakatan Harapan took over in May 2018, did they not also do the same? Did Pakatan Harapan not also “interfere” in the appointment… Read more »

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 10:30 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nek TN mmg sgt layak digelar badut karung guni
Kemain lagi nek tu menyalak mcm anjing kat sini
Tapi dgn NBR ungka betina lesbian..nek tk berani
Dia diam bodoh je NBR ungka caci Atok berguni2
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 10:31 am
Reply to  Anonymous

TENGOK KAT BAWAH NI, ATOK96 SAKA, IDOLA & NABI KPD TN MONYET DIMAKI CERCA CACI LUDAH
BERGUNI2 OLEH NBR UNGKA BETINA LESBIAN:

______________________________________________

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 10:31 am
Reply to  Anonymous

najib bini rosmah
2 May 2021 8:04 am

PPBM parti Melayu toksik. Bahaya kepada bangsa, agama dan negara. Parti ciptaan Madey si Kitol asal Kerala amal budaya khianat dan “budak kita” good for us. Madey pembawa sial. Kahkahkah!

Reply

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 10:32 am
Reply to  Anonymous

najib bini rosmah
2 May 2021 8:09 am

Budaya katak melompat dalam PPBM bukan baru. Madey si Kitol sendiri dituduh oleh Hamzah budak kita sebagai merestui katak melompat. Madey si Kitol si tua kutuk perosak Malaysia. Kahkahkah!

Reply

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 10:32 am
Reply to  Anonymous

najib bini rosmah
2 May 2021 8:11 am

Azmin Semburit yang meeting bersama katak juga dikaburkan Madey si Kitol. Saka Kerala tua yang busuk hati dan bertanggungjawab menghancurkan sistem demokrasi negara. Kahkahkah!

Reply

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 10:32 am
Reply to  Anonymous

najib bini rosmah
2 May 2021 8:14 am

Hamzah budak kita good for us memang berani. Siapa rakam kalau bukan anak buah Madey si Kitol? Saka Kerala 22 tahun 22 bulan menjahanamkan negara. Kahkahkah!

Reply

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 10:33 am
Reply to  Anonymous

najib bini rosmah
2 May 2021 10:19 am

Jual beli MP lawan sejak Madey si Kitol menjadi PM memang memalukan dan jijik. Almaklong PPBM parti ular kecil nak jadi naga. Kahkahkah!

Reply

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 10:33 am
Reply to  Anonymous

najib bini rosmah
2 May 2021 10:23 am

Azmin Semburit meeting malam dan Hamzah budak kita good for us meeting naik private jet. Jual beli pelacur wakil rakyat tanpa rasa malu dan muka tebal kulit babi. Tahi nah kau celaka Madey si Kitol bapa ayam politikus Malaysia. Kahkahkah!

Reply

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 10:34 am
Reply to  Anonymous

najib bini rosmah
2 May 2021 11:04 am

PPBM bawa politik khianat, lompat dan budak kita good for us. Jahanam bangsa, agama dan negara bila PNkhianat diberi amanah. Madey si Kitol perosak demokrasi. Kahkahkah!

Reply

______________________________________________

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 10:35 am
Reply to  Anonymous

TAPI, TN MONYET YG MENJADI PEMUJA & PENGIKUT FANATIK ATOK SAKA, TAK BERANI BUAT APA.

MONYET BETINA TUA TU KECUT BIJI KELENTIK, TERUS TAK ANGKAT MUKA…

DIA HANYA SEKADAR MAMPU MENGESAT AIRMATA MENAHAN SEBAK DI DADA…

TAK ADA JATI DIRI, PONDAN BACUL PENGECUT DAYUS…

APA PUNYA PONDAN BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK LAHANAT MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TUH…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 10:43 am
Reply to  Anonymous

KEJORA KOJOLLA SORAK APA SAJA ASALKAN BUKAN EMAK BAPAK DIA YANG DI CACI CERCA.

TAPI DIA LUPA EMAK BAPAK NYA TAK MEMBIMBING NYA ADAB SOPAN DI MASA KECIL NYA.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 10:38 am
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla sgt layak digelar badut karung guni

Kemain lagi Beruk tu menyalak mcm anjing kat sini

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 12:07 pm
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN MONYET PUKIMAK SIAL LAHANAT YANG MENULIS DI JAM 10:43 AM!

‘DI CACI’…???

IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT PERBUATAN KENA DIRAPATKAN, MANAKALA
IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT TEMPAT/KEDUDUKAN/MASA KENA DIRENGGANGKAN!

‘DI’ DGN ‘CACI’ TU KENA RAPAT, SEBAB ‘CACI’ TU PERBUATAN!
=> DICACI…

KALAU DI LACI KE ATAU DI KG KERINCI KE, OK LAH.

FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMM!!!!!

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 12:08 pm
Reply to  Anonymous

TAK KAN LAH ASYIK NAK KENA TENGKING HERDIK SETIAP HARI KOT???
DAH TU, DLM SEHARI BERPULUH-PULUH KALI NAK KENA TENGKING HERDIK..

KAU TAK ADA PERASAAN MALU LANGSUNG KE BINATANG ANAK HARAM TN MONYET DAJJAL?

ATAU KAU NI BUKAN MONYET MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TAPI SEMEMANGNYA BINATANG BABI?

KAU DULUNYA LAHIR KELUAR DARI LUBANG PUKI BABI KER…??

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 12:09 pm
Reply to  Anonymous

KAU TAK TAHU MALU KAT ORANG KER BINATANG ANAK HARAM TN MONYET OTAK TAHI BABI.???

BERAPA PULUH LAPIS KULIT BABI YG ADA KAT MUKA KAU & BERAPA KG TAHI BABI KAT OTAK KAU TU..MENYEBABKAN KAU TAK ADA RASA MALU LANGSUNG DGN KEBEBALAN KEDUNGUAN KEBENGAPAN KEBIOLAN KETOLOLAN KEBAHALOLAN KEBONGOKAN KEBENGONGAN YG ADA PADA KAU TU WAHAI BINATANG MONYET ANAK HARAM PUKIMAK!!!!

SAMPAI TAK MASUK2 DIAJAR LANGSUNG DAH DEKAT 3 BULAN DIAJAR. PUKIMAK HARAM JADAH PUNYA BINATANG TN MONYET MUKA KULIT BABI NIH…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 12:10 pm
Reply to  Anonymous

YANG SEPATUTNYA RAPAT, DIA RENGGANGKAN
YANG SEPATUTNYA RENGGANG, DIA BAGI RAPAT PULA.

HAIRAN SUNGGUH, BINATANG MONYET PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BEBAL BENGAP BANGANG BONGOK BENGONG BINGAI BIOL TOLOL BAHALOL PEKAK BADAK NI TAK BOLEH JUGA NAK FAHAM-FAHAM.

ITULAH MALANGNYA NASIB BINATANG MONYET DAJJAL LAHANAT NI DIHANTAR OLEH MAK BAPAK DIA KE SEKOLAH SJK DULU.

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 12:11 pm
Reply to  Anonymous

BLM PERNAH ADA LAH LAGI MANUSIA SEBEGINI BODOH PIANG TOLOL BAHALOL DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BANGANG BENGONG BONGOK MELEBIHI BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TUA PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BABI HUTAN PEKAK BADAK MUKA KULIT BABI SEKOR NI.

KENAPALAH DIA TIDAK DILAHIRKAN MENJADI SEEKOR LEMBU ATAU KERBAU ATAU KAMBING ATAU UNTA ATAU BAGHAL ATAU KELDAI ATAU BADAK SUMBU ATAU ANJING ATAU BABI HUTAN.

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 12:13 pm
Reply to  Anonymous

MEMANGLAH TERSANGAT BODOH BEBAL BENGAP TN MONYET BETINA TUA KUTUK NI LEBIH DARI TARAF SEEKOR BINATANG.
DAH HAMPIR TIGA BULAN DIAJAR BENDA YANG SEBEGITU MUDAH PUN TAK BOLEH DIFAHAMINYA.

ELOK KALAU BETINA TUA KUTOK NI DIHANTAR UNTUK DIAJAR KAT DALAM ZOO BERSAMA KERA, MONYET, UNGKA, ORANG UTAN, SINGA LAUT, BANGAU, BERUANG, KUDA BELANG, MEMERANG, BADAK SUMBU, BABI HUTAN, DSB.
ATAU DIHANTAR BELAJAR BERSAMA BINATANG2 KAT DALAM SARKAS.

PUKIMAK SIAL ANAK HARAM PUNYA BINATANG TN MONYET TAHI MUKA KULIT BABI NIH.

HA HAH HAA.

zunnun
zunnun
5 May 2021 9:18 am

harap2 jgn pula SPRM seperti…

…. parti Ajaran sesat (pAs) yg mana byak dalih hingga melacurkan agama utk kepentingan dunia mereka…

dgn berserban berjubah bak babi2 tegar kebabian mereka…

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 8:40 am

.

Salih Basiron
Salih Basiron
5 May 2021 8:27 am

Knp la teruk na bahasa kau. Mcm org tak berakal. Kau panggil org mcm2, takut nnti apa yg kau panggil tu jadi kt kau.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 8:52 am
Reply to  Salih Basiron

Dia salah campuran.

zunnun
zunnun
5 May 2021 9:13 am
Reply to  Anonymous

MACAM CAMPURAN SUKU SANA SUKU SINI AMANAT HADI LALU TERSUKU2 & TERGOLEK2 MATI DI MEMALI KERANA KERACUNAN AJARAN SESAT HADI AWANG KOT….

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 9:43 am
Reply to  zunnun

MEMALI KAMU SEBUT, RUSUHAN KAUM 13 MEI 1969 KAMU TAK SEBUT.

JAUH LEBIH RAMAI YANG TERGOLEK DI 13 MEI.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 10:38 am
Reply to  Anonymous

Bro Zunnun,
(ref: TN Monyet 9:43 am),

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nek TN mmg sgt layak digelar badut karung guni
Kemain lagi nek tu menyalak mcm anjing kat sini
Tapi dgn NBR ungka betina lesbian..nek tk berani
Dia diam bodoh je NBR ungka caci Atok berguni2
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

zunnun
zunnun
5 May 2021 11:04 am
Reply to  Anonymous

nenek TN dah tegar tabiat nya mengangkang puki depan cermin….

Wau bule
Wau bule
5 May 2021 7:51 am

Selagi yang berwajib terus bersuperficiality
Selagi itu yang perjalanan pentadbiran terus berhipokrisi

Selagi takut hanya pada manusia bukan Allah
Selagi itulah penyelesaian tidsk akan dipermudah

Wallahuaklam

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
5 May 2021 7:47 am

THE PROBLEMS ALWAYS STARTED BY DAJJAL ILLUMINITY AND DAJJAL FREEMASON ………. Bukit Aman Has Always Served The PM And The Politicians Since Mahathir’s Time………… Sudahlah! Bukit Aman has always been the anjing of the prime minister and of the government of the day. When Pakatan Harapan took over in May 2018, did they not also do the same? Did Pakatan Harapan not also “interfere” in the appointment of the IGP, AG, Special Branch Director, Chief Justice, MACC Chief Commissioner, judges, Bank Negara Governor, PNB Chairperson, and many more? NO HOLDS BARRED Raja Petra Kamarudin Former IGPs Tun Hanif Omar and… Read more »

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:37 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

Untuk monyodar-an si botino tuo kutok Binatang Anak Haram TN Monyet yang bingai dungu bangang bobal bongap bongok bengong biol tolol bahalol pukimak sial anak haram barua lahanat muko kulit babi otak taik babi tu dan jugo sobagai poringatan bosamo, den nak ulang siar lah koratan borito ini:

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:39 am
Reply to  Anonymous

Kuasai, betulkan bahasa Melayu dulu…
18 Feb 2021

ROSALWANI CHE SOH @ YUSOFF

SHAH ALAM – Sasterawan Negara mengingatkan segelintir rakyat Malaysia jangan hanya kecoh menegur sebutan individu lain dalam bahasa Inggeris, sebaliknya mengabaikan kepentingan untuk menguasai, menghormati dan mencintai bahasa kebangsaan sendiri.

Sasterawan Negara, Datuk Dr Anwar Ridhwan berkata, perkara itu perlu diberi perhatian, ekoran masih ramai rakyat Malaysia sendiri yang tidak fasih berbahasa Melayu selain gemar menggunakan bahasa ‘Melayu rojak’ iaitu bahasa Melayu yang bercampur dengan Inggeris dalam pertuturan harian.

Sumber: Sinar Harian.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:44 am
Reply to  Anonymous

KERATAN BERITA INI AKAN TERUS DISIARKAN SEHINGGALAH BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA DAJJAL LAHANAT MUKA 10 KEPING KULIT BABI OTAK 1 KG TAIK BABI TU DAPAT MENGUASAI BAHASA MELAYU DENGAN BAIK…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:44 am
Reply to  Anonymous

KERATAN BERITA ITU BERTARIKH 18 HB FEBRUARI 2021, DAH LEBIH 2 BULAN BERLALU…
TAPI BINATANG ANAK HARAM TN MONYET MUKA TAHI BABI ITU DIAJARKAN TENTANG IMBUHAN ‘DI’ DAN MENGEJA ‘HANYA’ LEBIH AWAL DARI ITU, SEBULAN LEBIH. BERMAKNA DAH TIGA BULAN BINATANG ANAK HARAM TU DIAJAR, TAPI MASIH JUGA DIA TAK FAHAM2..

APA PUNYA BENGAP DUNGU LAH BINATANG ANAK HARAM TN MONYET MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TUH…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:45 am
Reply to  Anonymous

UNTUK MAKLUMAN PEMBACA SEKALIAN:

SUDAH LEBIH DUA BULAN, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BATANG PISANG BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA KULIT BABI INI DIAJARKAN TENTANG PENGGUNAAN IMBUHAN ‘DI’ DALAM BAHASA MELAYU DAN JUGA EJAAN PERKATAAN ‘HANYA’, TAPI TAK DAPAT JUGA DIKUASAI OLEH ANAK HARAM BABI HUTAN SEKOR NIH.

MMG TERNYATA BINATANG ANAK HARAM BEKAS MURID SEKOLAH SJK INI BODOH PIANG DUNGU LEMBAM TOLOL BAHALOL BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG TERAMAT.

PUKIMAK PUNYA MONYET ANAK HARAM MUKA 10 KEPING KULIT BABI NIH.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:50 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nenek masuk blog harap dedak jer nak melantak
Tapi dia ini, jenis dungu bingai punya kepala otak
Mesti dulu kepala dia, kt meja cikgu asyik hentak
Imbuhan ‘di’ pun dia tak tau mcm mana nak letak
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Pukimak betul binatang anak haram TN Monyet
muka kulit babi & otak taik babi tuh…

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:51 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nenek dah tua ganyut tak lama nak jadi bangkai
Otak dia kecik harap kepala besar buah tembikai
Dlm BM ternyata betina tua tu bodoh bingai cikai
Imbuhan ‘di’ pun dia tk tau, mcm mana nak pakai
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Pukimak betul binatang anak haram TN Monyet
muka kulit babi & otak taik babi tuh..

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:51 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Belajar dekat SJK, tidak bawa nenek TN ke mana
Kt sekolah..dia banyak kawan dgn Hindu & China
Nahu dan tatabahasa dalam BM, dia tidak cakna
Imbuhan ‘di’ pun si betina biol tua tu tak tau guna
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Pukimak betul binatang anak haram TN Monyet
muka kulit babi & otak taik babi tuh…

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:52 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Tak pastilah samada bodoh nenek tu semula jadi
Masa SJK dulu..keje jadi bohsia dan malas study
Rasanya SPM dulu..BM dia fail atau dapat gred D
Hingga dia tidak tahu nak mengguna imbuhan ‘di’
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Pukimak betul binatang anak haram TN Monyet
muka kulit babi & otak taik babi tuh..

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:52 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Binatang TN Monyet ke sini, sbb dpt dedak ditaja
Anak haram itu belajar di SJK, buat abis duit saja
Perkataan ‘hanya’ pun anak haram tu tak tahu eja
Mesti anak haram tu asyik kena berdiri atas meja
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Pukimak betul binatang anak haram TN Monyet
muka kulit babi & otak taik babi tuh..

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:53 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nenek itu mmg lah jenis bebal bengap pekak tuli
Dia asyik je, bawak ejaan ‘ha nya’ bahasa Swahili
Tak berubah juga dia, wlu cikgu tegur berkali-kali
Yg betina tua tu tahu, kangkang puki kat Bang Ali
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Pukimak betul binatang anak haram TN Monyet
muka kulit babi & otak taik babi tuh..

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:53 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nenek tak masuk diajar, wlu cikgu tengking maki
Klau komputer rosak, nenek itu kata, kena ‘baikki’
Yg betina tua itu tahu, kat Bg Ali dikangkang puki
Dia melentang kangkang, Bg Ali kat atas jadi joki
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Pukimak betul binatang anak haram TN Monyet
muka kulit babi & otak taik babi tuh..

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:54 am
Reply to  Anonymous

HERAN SUNGGUH PEMBACA SEKALIAN…

BINATANG ANAK HARAM TN MONYET OTAK TAHI BABI TU TAK ADA PERASAAN MALU LANGSUNG KAH?

DAH NAK MASUK 3 BULAN…SETIAP HARI…SEHARI 3-4 KALI, BINATANG ANAK HARAM TU DIAJARKAN PENGGUNAAN IMBUHAN ‘DI’ & MENGEJA ‘HANYA’ DLM BAHASA MELAYU…SEHINGGA TERPAKSA DITENGKING CERCA MAKI HERDIK…TAPI MASIH JUGA DIA TAK BERUBAH…

KEJORA RASA BUKA SAJA KULIT BABI YG MELIPUTI MUKA ANAK HARAM TU SEHINGGA BEGITU TEBAL MUKANYA TAK TAHU MALU…RASANYA TAIK BABI PUN ADA KAT OTAK DIA…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:56 am
Reply to  Anonymous

KEJORA NAK UBAH GELARANNYA KPD:

“BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI”

ANAK HARAM TU LANGSUNG TAK ADA PERASAAN MALU & BEBAL BENAK BENGAP, LANGSUNG TAK MASUK DIAJAR …

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 8:55 am
Reply to  Anonymous

Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla cakap RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN

Tapi lepas itu dia mencarut.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 8:57 am
Reply to  Anonymous

Jenis yang biadab dan kurang ajar.

Tak dibimbing emak bapak nya di masa kecil.

Salah campuran di masa dewasa.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 9:01 am
Reply to  Anonymous

Binatang Anak Haram Kejora Kojolla Monyet yang bingai dungu bangang bobal bongap bongok bengong biol tolol bahalol pukimak sial anak haram barua lahanat muko kulit babi otak taik babi.

Sebenarnya dia babi seluruh nya.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 9:02 am
Reply to  Anonymous

Bodoh bangang dia itu menyibukkan mutu BM di blog politik.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 10:42 am
Reply to  Anonymous

Binatang Anak Haram TN Monyet yang bingai dungu bangang bobal bongap bongok bengong biol tolol bahalol pokak badak pukimak sial anak haram barua lahanat bangsat koparat bukan sajo muko kulit babi otak taik babi.

Sobonarnya dia babi soluruhnyo.

Binatang monyet tu lahir koluar dari lubang puki babi…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 11:04 am
Reply to  Anonymous

Bodoh bangang & tak ada mutu BM, dia gatal puki nak menyibuk di blog politik.

Binatang TN monyet tu ingat ini blog ‘POLITAIK’ kot…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 11:07 am
Reply to  Anonymous

Eisyh eisyh eisyh…

1) Penuh blog ini dgn komen TN Monyet yg ikut kandungan (MENO)POS..
2) Merata-rata terdapat komen ‘POLITAIK’ kucing TN Monyet tuh.
3) Sana sini ada komen ‘POLITAIK’ palat lubang puki kering TN Monyet tuh…
4) Banyak sungguh SUMBANGan ‘POLITAIK’ palat TN Monyet untuk kemajuan blog ini.

BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL LAHANAT MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:31 am

RAKAN2 PEMBACA SEKALIAN PERASAN TAK DGN KOMEN2 DARI BINATANG ANAK HARAM TN MONYET MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TUH?

MAKSUD KEJORA, DARI SEGI KANDUNGAN BLOG POST & JUGA HUJAH POLITIK!

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:32 am
Reply to  Anonymous

Eisyh eisyh eisyh…hebat TN Monyet @ TN Anjing tulis ikut (MENO)POS…

Hebat sungguh BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI nih dalam bidang ‘POLITAIK’.

1) Penuh blog ini dgn komen dia yg ikut kandungan (MENO)POS..
2) Merata-rata terdapat komen ‘POLITAIK’ kucing dia tuh.
3) Sana sini ada komen ‘POLITAIK’ palat lubang puki kering dia tuh…
4) Banyak sungguh SUMBANGan ‘POLITAIK’ palat dia untuk kemajuan blog ini.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:32 am
Reply to  Anonymous

Haahh..tunggu apa lagi rakan2… ha tepuk!!!
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 9:07 am
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA BERTABIAT BUDAK KECIK.

MENULIS KOMEN, SURUH PEMBACA TEPUK.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 9:05 am
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM KEJORA KOJOLLA BABI SIBUKKAN MUTU BM DI BLOG POLITIK SEBAB DIA TAK RETI POLITIK.

TERJERIT SANA, TERJERIT SINI SAHAJA.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 10:44 am
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BERTABIAT ORANG TUA NYANYUK.

DIA RASA SANGAT MALU, BILA KEJORA SURUH PEMBACA TEPUK.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 10:48 am
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN MONYET MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI NAK SIBUK DI BLOG POLITIK TAPU DIA TAK RETI BM.

DIA MAHIR DLM BM SJK & ‘POLITAIK’.

TERJERIT SANA, TERJERIT SINI TERLONCAT-LONCAT MENGELUPOR SAHAJA. LEBIH2 LAGI KALAU KENA TEMPIAS PANTUN KEJORA…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 5:22 am

BAGUS ADA YANG IKUT CARA AKU KETAWA
HAHAHA HOHOHO HIHIHI

TERUTAMA BILA MEMBALUN, MENIBAI DAN MEMBANTAI WAK GONTOL KERJORA KOJOLLA DI SINI.

DIA TOXIC. PERLU KOMEN2 NYA DI COBA NEUTRALIZEKAN.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:33 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN MONYET PUKIMAK SIAL LAHANAT YANG MENULIS DI JAM 5:22 AM!

‘DI COBA’…???

IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT PERBUATAN KENA DIRAPATKAN, MANAKALA
IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT TEMPAT/KEDUDUKAN/MASA KENA DIRENGGANGKAN!

‘DI’ DGN ‘COBA’ TU KENA RAPAT, SEBAB ‘COBA’ TU PERBUATAN!
=> DICOBA…

KALAU DI CORDOBA KE ATAU DI PULAU TUBA KE, OK LAH.

FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMM!!!!!

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:33 am
Reply to  Anonymous

TAK KAN LAH ASYIK NAK KENA TENGKING HERDIK SETIAP HARI KOT???
DAH TU, DLM SEHARI BERPULUH-PULUH KALI NAK KENA TENGKING HERDIK..

KAU TAK ADA PERASAAN MALU LANGSUNG KE BINATANG ANAK HARAM TN MONYET?

ATAU KAU NI BUKAN MONYET MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TAPI SEMEMANGNYA BINATANG BABI?

KAU DULUNYA LAHIR KELUAR DARI LUBANG PUKI BABI KER…??

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:34 am
Reply to  Anonymous

KAU TAK TAHU MALU KAT ORANG KER BINATANG ANAK HARAM TN MONYET OTAK TAHI BABI.???

BERAPA PULUH LAPIS KULIT BABIYG ADA KAT MUKA KAU & BERAPA KG TAHI BABI KAT OTAK KAU TU..MENYEBABKAN KAU TAK ADA RASA MALU LANGSUNG DGN KEBENAKAN KEBEBALAN KEDUNGUAN KEBENGAPAN KEBIOLAN KETOLOLAN KEBAHALOLAN KEBONGOKAN KEBENGONGAN YG ADA PADA KAU TU WAHAI BINATANG MONYET ANAK HARAM PUKIMAK!!!!

SAMPAI TAK MASUK2 DIAJAR LANGSUNG DAH DEKAT 3 BULAN DIAJAR. PUKIMAK HARAM JADAH PUNYA BINATANG TN MONYET MUKA KULIT BABI NIH…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:34 am
Reply to  Anonymous

YG SEPATUTNYA RAPAT, DIA RENGGANGKAN
YG SEPATUTNYA RENGGANG, DIA BAGI RAPAT PULA.

HAIRAN SUNGGUH, BINATANG MONYET PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BEBAL BENGAP BANGANG BONGOK BENGONG BINGAI BIOL TOLOL BAHALOL PEKAK BADAK NI TAK BOLEH JUGA NAK FAHAM-FAHAM.

ITULAH MALANGNYA NASIB BINATANG MONYET DAJJAL LAHANAT NI DIHANTAR OLEH MAK BAPAK DIA KE SEKOLAH SJK DULU.

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:35 am
Reply to  Anonymous

TAK PERNAH ADA LAH LAGI MANUSIA SEBEGINI BODOH PIANG TOLOL BAHALOL DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BANGANG BENGONG BONGOK MELEBIHI BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TUA PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BABI HUTAN PEKAK BADAK MUKA KULIT BABI SEKOR NI.

KENAPALAH DIA TIDAK DILAHIRKAN MENJADI SEEKOR LEMBU ATAU KERBAU ATAU KAMBING ATAU UNTA ATAU BAGHAL ATAU KELDAI ATAU BADAK SUMBU ATAU ANJING ATAU BABI HUTAN.

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:35 am
Reply to  Anonymous

MEMANGLAH TERSANGAT BODOH PIANG, BEBAL BENGAP TN MONYET BETINA TUA KUTUK NI LEBIH DARI TARAF SEEKOR BINATANG.
DAH HAMPIR TIGA BULAN DIAJAR BENDA YANG SEBEGITU MUDAH PUN TAK BOLEH DIFAHAMINYA.

ELOK KALAU BETINA TUA KUTOK NI DIHANTAR UNTUK DIAJAR KAT DALAM ZOO BERSAMA KERA, MONYET, UNGKA, ORANG UTAN, SINGA LAUT, BANGAU, BERUANG, KUDA BELANG, MEMERANG, BADAK SUMBU, BABI HUTAN, DSB.
ATAU DIHANTAR BELAJAR BERSAMA BINATANG2 KAT DALAM SARKAS.

PUKIMAK SIAL ANAK HARAM PUNYA BINATANG TN MONYET TAHI MUKA KULIT BABI NIH.

HA HAH HAA.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:35 am
Reply to  Anonymous

HAA…

MENGAJAR CARA ELOK, TAK FAHAM!
MENENGKING HERDIK PUN TAK BOLEH FAHAM JUGA BINATANG MONYET ANAK HARAM SIAL LAHANAT NIH!

INI NAK KENA MENGAJAR CARA MAKI HAMUN, BARU BINATANG TN MONYET BETINA TUA PUKIMAK SIAL BARUA ANAK HARAM MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TU BOLEH FAHAM KOT!

HA HAH HAA.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:39 am
Reply to  Anonymous

INILAH APO YANG DIKATO-AN OLEH BRO DIN REMOS…

TAKDO KOJO YANG LOBIH TORUK DARI MONGAJAR MANUSIO BENAK BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BINGAI BIOL BAHALOL BODOH PIANG MACAM BINATANG TN MONYET TAHI, BETINA TUA ANAK HARAM PUKIMAK SIAL LAHANAT SEKOR TU…

MONGASAH BOLAKANG PARANG PUN TIDAK SOTORUK ITU..

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:40 am
Reply to  Anonymous

Din Remos
3 March 2021 10:02 am

Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

Reply

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:40 am
Reply to  Anonymous

Din Remos
9 March 2021 8:16 am
Reply to Anonymous

Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

Reply

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:41 am
Reply to  Anonymous

Din Remos
15 March 2021 9:36 am
Reply to Anonymous

Itulah nenek. Ramai orang dah bagi amaran supaya nenek jangan suka menunjuk pandai, mahu komen semua orang di sini, nak jadi pak pacak lah itu ini. Sedangkan pengetahuan nenek tu cetek. Bahasa Melayu lintang pukang, nak tulis English pula terkial-kial merujuk Pakcik Google. Dapat sepatah dua phrases, itulah yang diulang-ulang, sekadar mahu dilihat orang kononnya dia pandai. Walhal semua orang tahu akal nenek cetek, fikiran nenek tidak matang setaraf budak tadika.

…/ bersambung …

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:41 am
Reply to  Anonymous

…/sambungan…

Nenek tahu, orang lain juga buat salah ejaan dan kesalahan nahu sebagainya termasuk Din…… tapi ada orang pick up benda tu/. Sebabnya orang lain tidak pernah nak tunjuk pandai dan bermulut celupar seperti nenek. Dalam bahasa mudah, hanya nenek yang dibenci oleh pengunjung blog.

Semoga nenek dapat menghadapi kenyataan ini dengan tenang dan sentiasa tabah. Jangan terlalu mengikut emosi menjawab kritikan ini, nanti menggeletar jari, buat kesalahan ejaan lagi dan terus kena belasah….kah kah kahhhhh

Reply

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:42 am
Reply to  Anonymous

MEMANG BOTUL DAN BONAR SANGEK TU, BRO DIN REMOS!

MONGAJAR BINATANG KEK DALAM SARKAS ATAU MONGAJAR LOMBU KOBAU PUN TIDAK SOSUSAH MONGAJAR BINATANG BOTINO TUO TN MONYET BATANG PISANG BODOH BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BIOL TOLOL BAHALOL ANAK HARAM PUKIMAK LAHANAT PEKAK BADAK SEKOR TU…

TAK MASUK DIAJAR LANGSUNG NATE MONYET TUO DUNGU BARUA ANAK HARAM NIH!

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:42 am
Reply to  Anonymous

MEMANG BOTUL DAN BONAR SANGEK TU, BRO DIN REMOS!

MONGAJAR BINATANG KEK DALAM SARKAS ATAU MONGAJAR LOMBU KOBAU PUN TIDAK SOSUSAH MONGAJAR BINATANG BOTINO TUO TN MONYET BATANG PISANG BODOH BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BIOL TOLOL BAHALOL ANAK HARAM PUKIMAK LAHANAT PEKAK BADAK SEKOR TU…

TAK MASUK DIAJAR LANGSUNG NATE MONYET TUO DUNGU BARUA ANAK HARAM NIH!

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:43 am
Reply to  Anonymous

Bravo Din Remos,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Dh sebulan lbih nek diajar, jika kenangan diimbau
Tetapi, lbih teruk dari kerja menarah kayu merbau
Mmg ler jenis tak masuk diajar itu nenek lahabau
Din kata..ngajar nek spt ngajar kambing & kerbau
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:45 am
Reply to  Anonymous

Bravo Din Remos,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kebengapan & dungu nenek bukan lah lagi rahsia
Masa SJK dulu, dia malas & lbih suka jadi bohsia
Kini nek terus jadi bebal benak hingga lanjut usia
Din kata ngajar nenek bengap tu jadi kerja sia-sia
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:46 am
Reply to  Anonymous

Bravo Din Remos,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Wow..Din Remos ini bagaikan seekor ular berbisa
Patukannya tu dah pasti sekali perit nenek terasa
Din kata..BM nenek tk daya lagi nak memperkasa
Lebih baik, klau nenek diajar tentang budi bahasa
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:47 am
Reply to  Anonymous

Bravo Din Remos,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Sebelum ni pun kaw giler Din tampil tibai belasah
Kata Din mengajar binatang pun tak begini susah
Mmg nek bebal dungu tu, jenis rendam tak basah
Dpd ajar dia, lebih mudah lagi blkg parang diasah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:47 am
Reply to  Anonymous

TAK TAHU NAK KATA APA LAGI LAH DIN OI…

ENTAH BILA LAH, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI, BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT BIOL TOLOL BAHALOL BINGAI DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG DAJAL MUKA 10 KEPING KULIT BABI & OTAK 1 KG TAIK BABI NI DAPAT NAK FAHAM.

BABI HUTAN PUNYA MAHKLUK, TAK MASUK2 DIAJAR. ENTAH BILA LAH BINATANG ANAK HARAM DAJAL LAHANAT TU NAK MAMPOS, MENYUSAHKAN ORANG SAJA.

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:48 am
Reply to  Anonymous

HERAN SUNGGUHLAH DIN…

MCM MANA BOLEH ADA MANUSIA YG TAK TAHU MALU TAHAP ANAK HARAM TN MONYET TAHI BABI TU…?

KENAPALAH TN MONYET ANAK HARAM INI TIDAK DILAHIRKAN SBG SEEKOR BINATANG…??

BERAPA PULUH KEPING KAH KULIT BABI YG MELEKAT DI MUKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI INI YG MENYEBABKAN DIA TAK ADA PERASAAN MALU LANGSUNG…???

BILAKAH LAGI BINATANG ANAK HARAM MUKA BERPULUH KEPING KULIT BABI NI NAK MAMPOS SUPAYA TAK MENYUSAHKAN ORANG…????

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:48 am
Reply to  Anonymous

Bravo Din Remos,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Mmg elok sgt Din tala itu anak haram tua bangka
Din kata, otak nenek itu, hanya taraf budak tadika
Tak tahu malu langsung itu nenek bangsat puaka
Serupa kulit babi sja, tebal, itu nenek punya muka
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:55 am
Reply to  Anonymous

Din Remos & pembaca sekalian,

Itulah dia kalau nak tahu, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA 10 KEPING KULIT BABI DAN OTAK 1 KG TAHI BABI yg memiliki sifat berikut:

1) Tak ada perasaan malu langsung, muka kulit babi.
2) Bebal benak dungu bengap tak masuk diajar langsung, otak taik babi..
3) Tekanan diri/mental dek menopos ke tahap sasau sawan sewel gila babi.
4) Umur 90 tahun lebih, nyanyuk teruk.
5) Munafiq laknatullah

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:56 am
Reply to  Anonymous

KEJORA NAK TAMBAH GELARAN BINATANG PELESIT TU KEPADA:

“BINATANG ANAK HARAM TN MONYET (@ TN ANJING) MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI, SEGALA-GALANYA BABI, LAHIR KELUAR DARI LUBANG PUKI BABI.”

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 9:08 am
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA OTAK KECIK, SIBUKKAN MUTU BM DI BLOG POLITIK.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 9:47 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA PUKIMAK SIAL LAHANAT, ASYIK SIBUKKAN MUTU BM DI BLOG POLITIK.

KO TAK RETI POLITIK YER.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 10:51 am
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN MONYET OTAK TAIK BABI, GATAL PUKI NAK SIBUK DI BLOG POLITIK SEDANGKAN TAK ADA MUTU BM.

BEBAL BENAK BENGAP PULAK TU, LANGSUNG TAK MASUK DIAJAR, BILA DIAJAR LEBIH DARI 3 BULAN…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 10:55 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM WAK TN MONYET PUKIMAK SIAL LAHANAT, MASIH TAK ADA MUTU BM NAK SIBUK DI BLOG POLITIK.

KO TAK RETI POLITIK YER. KO LEBIH PANDAI ‘POLITAIK’ YER TN MONYET?

BANYAK SUNGGUH KOMEN ‘POLITAIK’ PALAT LUBANG PUKI KO YG MENGIKUT KANDUNGAN (MENO)POS KAT SINI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 11:09 am
Reply to  Anonymous

Eisyh eisyh eisyh…

1) Penuh blog ini dgn komen TN Monyet yg ikut kandungan (MENO)POS..
2) Merata-rata terdapat komen ‘POLITAIK’ kucing TN Monyet tuh.
3) Sana sini ada komen ‘POLITAIK’ palat lubang puki kering TN Monyet tuh…
4) Banyak sungguh SUMBANGan ‘POLITAIK’ palat TN Monyet untuk kemajuan blog ini.

BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL LAHANAT MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 11:04 pm

DAH TAHU BULAN MULIA
KOJOLLA TAK LEPAS DENGAN MENCAROT
BERLAGAK MACAM LA DIA TU AULIA
NAH!!!!PENYEPAK SULUNG AKU..BERPAROT

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

kalu kau berani masok la..yang kau cabot tu kemenda

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 11:06 pm
Reply to  Anonymous

batang mop asyik di sula
tahik nak kluar,gostan balik
nafsu kojolla memang gila
tak kira masa,tonggang terbalik

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:57 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM KERA KONGKANG PUKIMAK SIAL LAHANAT YANG MENULIS DI JAM 11:06 PM!

‘DI SULA’…???

IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT PERBUATAN KENA DIRAPATKAN, MANAKALA
IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT TEMPAT/KEDUDUKAN/MASA KENA DIRENGGANGKAN!

‘DI’ DGN ‘SULA’ TU KENA RAPAT, SEBAB ‘SULA’ TU PERBUATAN!
=> DISULA…

KALAU DI BOLA KE ATAU DI KUALA KE, OK LAH.

FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMM!!!!!

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:57 am
Reply to  Anonymous

TAK KAN LAH ASYIK NAK KENA TENGKING HERDIK SELALU KOT???

KAU PUN TAK ADA PERASAAN MALU LANGSUNG KE MCM BINATANG ANAK HARAM MONYET TU JUGAK KER?

KAU ‘CLASS MATE’ SI MONYET TU MASA SEKOLAH KAT SJK DULU KER?

ATAU KAU NI MMG SAMARAN SI MONYET TU?

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:58 am
Reply to  Anonymous

KAU TAK TAHU MALU KAT ORANG
MCM BINATANG ANAK HARAM TN MONYET OTAK TAHI BABI TU JUGAK KER.???

BERAPA PULUH LAPIS KULIT BABI YG ADA KAT MUKA KAU & BERAPA KG TAHI BABI KAT OTAK KAU TU..MENYEBABKAN KAU TAK ADA RASA MALU LANGSUNG DGN KEBENAKAN KEBEBALAN KEDUNGUAN KEBENGAPAN KEBIOLAN KETOLOLAN KEBAHALOLAN KEBONGOKAN KEBENGONGAN YG ADA PADA KAU TU WAHAI BINATANG KERA KONGKANG ANAK HARAM PUKIMAK!!!!

TAK KAN KO TAK PERHATIKAN SAMA, MASA TN MONYET TU DIAJARKAN?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 6:58 am
Reply to  Anonymous

PEMBACA SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Kera kongkang bingai ini ternyata BM nya tak o.k.
Berak kentut dan tahi pulak asyik dia punya tema
Kelihatan seperti, kera bingai ni dulu sekolah SJK
Tak mustahil kera & monyet tu, binatang yg sama
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 9:20 am
Reply to  Anonymous

BLOG BUDIN INI BIAS.

MENYEBELAH KPD SESETENGAH PIHAK.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 9:21 am
Reply to  Anonymous

TIDAK KPD YANG LAIN.

MACAM MANA NAK ADA FAIRNESS DARI DIA?

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 9:25 am
Reply to  Anonymous

NASIB LAH DIA HANYA PUNYAI BLOG, TAKDA KUASA POLITIK, BAGAI.

KALAU TIDAK, TERUK LAH SESIAPA YANG JALAN NYA BERTEMBUNG DENGAN DIA.

.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 9:25 am
Reply to  Anonymous

ADA KOMEN YANG TAK DI SIAR NYA.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 9:51 am
Reply to  Anonymous

PAKAI AUTO CENSOR KE?

JENIS CAMNA?

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 10:58 am
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN MONYET PUKIMAK SIAL LAHANAT YANG MENULIS DI JAM 9:25 AM!

‘DI SIAR’…???

IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT PERBUATAN KENA DIRAPATKAN, MANAKALA
IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT TEMPAT/KEDUDUKAN/MASA KENA DIRENGGANGKAN!

‘DI’ DGN ‘SIAR’ TU KENA RAPAT, SEBAB ‘SIAR’ TU PERBUATAN!
=> DISIAR…

KALAU DI TAYAR KE ATAU DI LAYAR KE, OK LAH.

FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMM!!!!!

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 10:58 am
Reply to  Anonymous

TAK KAN LAH ASYIK NAK KENA TENGKING HERDIK SETIAP HARI KOT???
DAH TU, DLM SEHARI BERPULUH-PULUH KALI NAK KENA TENGKING HERDIK..

KAU TAK ADA PERASAAN MALU LANGSUNG KE BINATANG ANAK HARAM TN MONYET?

ATAU KAU NI BUKAN MONYET MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TAPI SEMEMANGNYA BINATANG BABI?

KAU DULUNYA LAHIR KELUAR DARI LUBANG PUKI BABI KER…??

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 10:59 am
Reply to  Anonymous

KAU TAK TAHU MALU KAT ORANG KER BINATANG ANAK HARAM TN MONYET OTAK TAHI BABI.???

BERAPA PULUH LAPIS KULIT BABIYG ADA KAT MUKA KAU & BERAPA KG TAHI BABI KAT OTAK KAU TU..MENYEBABKAN KAU TAK ADA RASA MALU LANGSUNG DGN KEBENAKAN KEBEBALAN KEDUNGUAN KEBENGAPAN KEBIOLAN KETOLOLAN KEBAHALOLAN KEBONGOKAN KEBENGONGAN YG ADA PADA KAU TU WAHAI BINATANG MONYET ANAK HARAM PUKIMAK!!!!

SAMPAI TAK MASUK2 DIAJAR LANGSUNG DAH DEKAT 3 BULAN DIAJAR. PUKIMAK HARAM JADAH PUNYA BINATANG TN MONYET MUKA KULIT BABI NIH…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 10:59 am
Reply to  Anonymous

YG SEPATUTNYA RAPAT, DIA RENGGANGKAN
YG SEPATUTNYA RENGGANG, DIA BAGI RAPAT PULA.

HAIRAN SUNGGUH, BINATANG MONYET PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BEBAL BENGAP BANGANG BONGOK BENGONG BINGAI BIOL TOLOL BAHALOL PEKAK BADAK NI TAK BOLEH JUGA NAK FAHAM-FAHAM.

ITULAH MALANGNYA NASIB BINATANG MONYET DAJJAL LAHANAT NI DIHANTAR OLEH MAK BAPAK DIA KE SEKOLAH SJK DULU.

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 11:00 am
Reply to  Anonymous

TAK PERNAH ADA LAH LAGI MANUSIA SEBEGINI BODOH PIANG TOLOL BAHALOL DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BANGANG BENGONG BONGOK MELEBIHI BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TUA PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BABI HUTAN PEKAK BADAK MUKA KULIT BABI SEKOR NI.

KENAPALAH DIA TIDAK DILAHIRKAN MENJADI SEEKOR LEMBU ATAU KERBAU ATAU KAMBING ATAU UNTA ATAU BAGHAL ATAU KELDAI ATAU BADAK SUMBU ATAU ANJING ATAU BABI HUTAN.

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 11:00 am
Reply to  Anonymous

MEMANGLAH TERSANGAT BODOH PIANG, BEBAL BENGAP TN MONYET BETINA TUA KUTUK NI LEBIH DARI TARAF SEEKOR BINATANG.
DAH HAMPIR TIGA BULAN DIAJAR BENDA YANG SEBEGITU MUDAH PUN TAK BOLEH DIFAHAMINYA.

ELOK KALAU BETINA TUA KUTOK NI DIHANTAR UNTUK DIAJAR KAT DALAM ZOO BERSAMA KERA, MONYET, UNGKA, ORANG UTAN, SINGA LAUT, BANGAU, BERUANG, KUDA BELANG, MEMERANG, BADAK SUMBU, BABI HUTAN, DSB.
ATAU DIHANTAR BELAJAR BERSAMA BINATANG2 KAT DALAM SARKAS.

PUKIMAK SIAL ANAK HARAM PUNYA BINATANG TN MONYET TAHI MUKA KULIT BABI NIH.

HA HAH HAA.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 11:00 am
Reply to  Anonymous

HAA…

MENGAJAR CARA ELOK, TAK FAHAM!
MENENGKING HERDIK PUN TAK BOLEH FAHAM JUGA BINATANG MONYET ANAK HARAM SIAL LAHANAT NIH!

INI NAK KENA MENGAJAR CARA MAKI HAMUN, BARU BINATANG TN MONYET BETINA TUA PUKIMAK SIAL BARUA ANAK HARAM MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TU BOLEH FAHAM KOT!

HA HAH HAA.

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 8:26 pm

Nama saja Azam, tapi azam untuk siasat dan pastikan melompat itu tak melibatkan ganjaran langsung tak ada. Main bedal saja. Baik tukar nama ke Mat Bedal lagi baik lah.

langkasuka
langkasuka
4 May 2021 10:42 pm
Reply to  Anonymous

Ha ha mmg mamat tu kuat sgt jaga perut. Dia cakap pegawai2 sprm kena ada intrigriti. Yg kena cekop dua ekor tu mmg takde intgriti. Tapi yg cakap lompat katak tu sebab nak cari makan takde apa salah….. lagi mangkok

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 5:59 pm

petang pukul 5 kojolla ke sungai bertenggek kat dahan
lihat pandang depan ,kanan ,kiri dan bawah lihat capal
ok selamat tiada orang, tahik nak kluar dah tak tertahan
splushhhhh…tahik kluar ikut bontot bertampal

bluppp tahik jatuh! dalam air,tenggelam timbol
errhhhhhh!! seketul lagi,muka kojolla berkerot macam sial
dari jauh nampak kepala botak kojolla berjambol
macam burung tukang kat dahan terkial-kial

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 6:02 pm
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 8:19 pm
Reply to  Anonymous

HOI, TAK HABIS-HABIS PASAL TAHIK.

TOLONGLAH KESIANKAN AKU

JANGANLAH GITU.AKU MINTA AMPUN YA,

dari saya : Kejora a/l matahari

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 8:21 pm
Reply to  Anonymous

KITA BERDAMAI.AKU NGAKU KALAH.
MULAI MALAM NI AKU TAK NAK LAGI BERPANTUN KEJI. AKU MINTA MAAF PADA TN,AKU SANGGUP CIUM DARI HUJUNG RAMBUT SAMPAI HUJUNG JARI IBU KAKI.

AMPON…..AMPON..

aku menagis siapa yang tahu..hik..hik

dari saya : Kejora a/l matahari

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 8:37 pm
Reply to  Anonymous

TAPI TEMPAT PUKI KERING KELENTIT PANJANG TU AKU TAK SANGGUP LAH NAK CIUM…

HUERRGHHH… NAK TERMUNTOH…

KAH KAH KAH.

Wau bule
Wau bule
4 May 2021 4:45 pm

See you in court, Dr M tells ex-IGP Khalid.

Bravo TDM. Let us see how Khalid fares in court.

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 7:48 pm
Reply to  Wau bule

It is not bravo TDM, RM10M is chicken feed to his family. Boboi has cashed out from the booming share price OPCOM inflated during PH. Rojak money only to pay the ex-KPN for slander.

TDM must prove in court his slander the exKPN is the whistle blower to save Najib.

It is about time TDM own up to all his deceipt and lies against his political enemies.

Bravo exKPN.

Wau bule
Wau bule
4 May 2021 4:30 pm

I totally agree with Hamid that irrespective of highest religious knowledge you have, IT IS USELESS SHOULD YOU REMAIN BLIND, DEAF AND DUMB.

This is another individual who call a spade a spade. Berani kerana benar. Syabas Hamid.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 5:20 am
Reply to  Wau bule

It is a spade calling itself a spade.

In reality, Hamid himself was appointed and served his political master, TDM. Remember, the video is authentic but blurred on the identity of one of the actor. That actor was needed to wreck havoc to PKR.

And Hamzah was an UMNO frog imported by TDM to wreck havoc to PH.

So the wheel of fortune rotates business as usual, same coach different players or can be different coach same players.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 9:59 am
Reply to  Anonymous

Sounds interestig.

If only you have proofs ..

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 3:54 pm

PERBEZAAN ANTARA KEJORA YANG RAKUS BERANI DGN BINATANG ANAK HARAM TN MONYET YANG PONDAN PENGECUT:

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 3:55 pm
Reply to  Anonymous

TERNYATA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL LAHANAT MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TAK ADA JATI DIRI, PENAKUT DAYUS.. HARAP KELENTIT JER PANJANG…

NBR UNGKA KUTOK CACI CERCA LUDAH MUKA IDOLA DIA ATOK96 SAKA, TN MONYET TAK BERANI ANGKAT KEPALA…

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 3:57 pm
Reply to  Anonymous

LIHAT IN, CERCAAN NBR UNGKA KE ATAS ATOK96 SAKA:

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 3:59 pm
Reply to  Anonymous

najib bini rosmah
2 May 2021 8:04 am

PPBM parti Melayu toksik. Bahaya kepada bangsa, agama dan negara. Parti ciptaan Madey si Kitol asal Kerala amal budaya khianat dan “budak kita” good for us. Madey pembawa sial. Kahkahkah!

Reply

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 4:00 pm
Reply to  Anonymous

najib bini rosmah
2 May 2021 8:09 am

Budaya katak melompat dalam PPBM bukan baru. Madey si Kitol sendiri dituduh oleh Hamzah budak kita sebagai merestui katak melompat. Madey si Kitol si tua kutuk perosak Malaysia. Kahkahkah!

Reply

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 4:01 pm
Reply to  Anonymous

najib bini rosmah
2 May 2021 8:11 am

Azmin Semburit yang meeting bersama katak juga dikaburkan Madey si Kitol. Saka Kerala tua yang busuk hati dan bertanggungjawab menghancurkan sistem demokrasi negara. Kahkahkah!

Reply

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 4:01 pm
Reply to  Anonymous

najib bini rosmah
2 May 2021 8:14 am

Hamzah budak kita good for us memang berani. Siapa rakam kalau bukan anak buah Madey si Kitol? Saka Kerala 22 tahun 22 bulan menjahanamkan negara. Kahkahkah!

Reply

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 4:02 pm
Reply to  Anonymous

najib bini rosmah
2 May 2021 10:19 am

Jual beli MP lawan sejak Madey si Kitol menjadi PM memang memalukan dan jijik. Almaklong PPBM parti ular kecil nak jadi naga. Kahkahkah!

Reply

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 4:04 pm
Reply to  Anonymous

najib bini rosmah
2 May 2021 10:23 am

Azmin Semburit meeting malam dan Hamzah budak kita good for us meeting naik private jet. Jual beli pelacur wakil rakyat tanpa rasa malu dan muka tebal kulit babi. Tahi nah kau celaka Madey si Kitol bapa ayam politikus Malaysia. Kahkahkah!

Reply

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 4:05 pm
Reply to  Anonymous

najib bini rosmah
2 May 2021 11:04 am

PPBM bawa politik khianat, lompat dan budak kita good for us. Jahanam bangsa, agama dan negara bila PNkhianat diberi amanah. Madey si Kitol perosak demokrasi. Kahkahkah!

Reply

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 4:07 pm
Reply to  Anonymous

RESPON / TINDAKBALAS DARI BINATANG ANAK HARAM TN MONYET, PENGIKUT FANATIK ATOK SAKA:
_________________________________________

YILLEK…DIAM KELU TAK ANGKAT KEPALA…

(KECUT BIJIK KELENTIT)

KAH KAH KAH

_________________________________________

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 4:08 pm
Reply to  Anonymous

TAPI KEJORA NI LAIN SIKIT, NBR UNGKA LESBIAN TI ACAH SIKIT JER, KEJORA TIBAI DIA SAMPAI LARI SENYAP MENYEPI…

LIHAT INI, NBR UNGKA CUBA NAK ACAH KEJORA:

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 4:09 pm
Reply to  Anonymous

najib bini rosmah
4 May 2021 12:22 am

Tak tidur lagi anjing Jkom sekor ni. Spam dulu komen anjing. Kahkahkah!

Reply

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 4:10 pm
Reply to  Anonymous

najib bini rosmah
4 May 2021 12:40 am

Upah anjing Jkom 15000 spam baru 28 komen anjing dah semput? Anjing oh anjing pemalas. Kahkahkah!

Reply

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 4:11 pm
Reply to  Anonymous

RESPON / TINDAKBALAS DARI KEJORA:
_________________________________________

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 4:11 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
4 May 2021 1:26 am
Reply to najib bini rosmah

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Ada lagi, kena tempias pantun Kejora, tak sangka
Ingatkan, hanya si monyet & si kera sja yang luka
Rupa2 nya, tempias juga dekat si binatang ungka
Nk tala monyet & kera, kena pula dia punya muka
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 4:12 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
4 May 2021 1:28 am
Reply to najib bini rosmah

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Tak sangka..ada dua org perempuan gila, kat sini
Yang satu tu..si monyet betina badut karung guni
Muncul sekor lagi betina..sebab dia ada tulis bini
Dia pun ditempias dgn pantun2 berbisa Kejora ini
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 4:13 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
4 May 2021 1:36 am
Reply to Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Dulu..Kejora ada dua ekor musuh biol tua bangka
Tapi Wak Suman Kadok dh kembali ke alam baka
Lps tu Kejora hanya dok tibai monyet betina saka
Namun lega bila ada pengganti si tua NBR ungka
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaaahhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 4:20 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
4 May 2021 1:44 am
Reply to Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Dulu..Kejora dok tibai Wak & si monyet tak henti2
Tapi, Wak Suman Kadok bapok itu dah lama mati
Lega rasa, bila NBR ungka dtg sebagai pengganti
Kini..balik kpd 2 mangsa, Kejora rasa senang hati
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaaahhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 4:22 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
4 May 2021 1:58 am
Reply to Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Betina ungka tua ini, seperti otak dah kecelaruan
Dia betina lesbian sebab bini kpd org perempuan
Tk semena-mena si lesbian ni mari buat serbuan
Tapi silap lah, bila dia berani jolok sarang tebuan
🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaaahhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 4:23 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
4 May 2021 2:08 am
Reply to najib bini rosmah

NBR Ungka Betina Lesbian 11:45 pm/12:05 am,

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Betina ungka lesbian ni, seperti jiwanya terbeban
Tak ketahuan hujung pangkal..si gila ini meraban
Hanya bunyi riuh bising bgaikan ayam dlm reban
Bercampur sikit, bau busuk, mcm lubang jamban
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 4:24 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
4 May 2021 2:21 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Sebelum ni hanya si monyet saja rasa tak selesa
Dia kena tempias, dari pantun2 Kejora yg berbisa
Tak sangka pula ungka betina lesbian pun terasa
Bagus le kini Kejora ada 2 ekor binatang mangsa
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
🙉🙉🙉🙉🙉🙉🙉🙉🙉🙉🙉🙉🙉🙉🙉🙉🙉🙉🙉
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaaahhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 4:25 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
4 May 2021 2:29 am

Reply to Anonymous
KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Ungka lesbian anak haram ini, LGBT & pluralisma
Sdg kan pantun Kejora, banyak sentuh hal agama
Sbb itu le, ungka iblis dajjal ni tak boleh nk terima
Dia rasa, pantun2 bisa Kejora tu menyiksa sukma
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaaahhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 4:25 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
4 May 2021 2:39 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kejora ni bila orang nak jual, sentiasa nak sambut
Mlm ini ada penjual baru..NBR lesbian otak sabut
Tapi baru Kejora tibai sikit je dia dah kelam kabut
Tiada pilihan lagi anak haram tu melainkan cabut
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 4:26 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
4 May 2021 2:49 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Bila Kejora cekap pantun NBR lesbian jadi dengki
Tapi kena Kejora tibai, anak haram tu angkat kaki
Kini, binatang betina lesbian itu tak dapat dijejaki
Agaknya berjumpa pasangan, pelaga lubang puki
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaaahhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 4:27 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
4 May 2021 3:06 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
NBR ungka bkn geng monyet atau kera kongkang
Dia LGBT, anjing Pak Sheikh, geng main belakang
Monyet & kera itu geng Pejuwang Atok pedukang
Namun ketiga2 tu Kejora tibai, lari lintang pukang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 4:28 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
4 May 2021 6:39 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Bila Kejora bijak pantun, NBR ungka jadi cemburu
Dek kena tempias..anak haram itu terkam meluru
Tapi, apa yg betina lesbian itu dapat hanya peluru
Kini, ungka tua itu lari bagai babi hutan kena buru
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 4:29 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
4 May 2021 6:42 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
NBR ungka pun spt si monyet, tiada apa isi hujah
Hanya dek tempias pantun2 ungka tu mari terjah
Tapi yg betina lesbian tu dpt hanyalah kena tujah
Kini anak haram tu belah, tiada lagi kelibat wajah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 4:30 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
4 May 2021 6:42 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Malm tadi NBR ungka anak haram terlangkah kiri
Dek tempias pantun..si lesbian tu terkam ke mari
Tapi silap besarlah, bila bala dia sengaja nak cari
Kena Kejora taji, tak cukup tanah si lesbian tu lari
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 4:30 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
4 May 2021 6:43 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
NBR ungka nk juah, tk sedar tua, kubur melambai
Tak padan dgn betina dia tunjuk lagak ma chi bai
Yg dia dpt, hanya lah berbirat belakang kena tibai
Terloncat-loncat le ungka tu bgai puki kena cabai
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply

_________________________________________

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 4:31 pm
Reply to  Anonymous

HASILNYA. .. LINTANG PUKANG LARI BINATANG ANAK HARAM NBR UNGKA BETINA TUA LESBIAN TU…

LEPAS ITU, SEKALI DGN BINATANG ANAK HARAM TN MONYET PUN LINTANG PUKANG LARI JUGA…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 6:07 pm
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
4 May 2021 6:14 pm
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 10:04 am
Reply to  Anonymous

BODOH BANGANG BINATANG ANAK HARAM BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL LAHANAT MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TAK ADA JATI DIRI, PENAKUT DAYUS..

HARAP KELENTIT JER PANJANG…

CAKAP MCM BUDAK KECIK, TAK BERANI ANGKAT KEPALA LAH, APA LAH …

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 5:48 am
Reply to  Anonymous

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 5:49 am
Reply to  Anonymous

DIA SELALU MENGARUT DAN MELALUT.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 8:13 am
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK LAHANAT MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI, TAKUT DEKAT BINATANG ANAK HARAM NBR UNGKA BETINA LESBIAN TUH…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
5 May 2021 10:54 am
Reply to  Anonymous

BUDAK KECIK, COBA MELAGAKAN MUSUH2 MAIN GULINYA,

TAPI JENIS INI MASA SERANGAN PORTUGIS DI MELAKA, DIA NAIN CONGKAK, TAK KISAHKAN NAK LAWAN PORTUGIS.

JENIS PENDERHAKA DIA NIH,