DENDA RM50 RIBU KEPADA PENIAGA KECIL, SELAIN MENEKAN RAKYAT DAN TERTINGGI DI DUNIA, SEMUA INI SALAH MAHIADDIN

Barangkali di ketika seluruh dunia dilanda wabak Covid19 sekarang ini, hanya Malaysia satu-satunya negara di mana kerajaan yang berkuasa sampai hati mendenda rakyatnya sendiri setinggi RM50 ribu hanya atas kesalahan melanggar SOP.

Lebih buruk lagi kerajaan yang berkuasa itu pula adalah kerajaan yang mendakwa diri mereka sebagai kerajaan Melayu/Islam di dalam sebuah negara yang majoritinya penduduknya adalah bangsa Melayu yang beragama Islam.

Yang dikenakan denda tinggi itu juga adalah peniaga kecil berbangsa Melayu dan beragama Islam yang mungkin pendapatan seharian mereka tidak sampai pun RM100.

Bagi peniaga kecil yang berpendapatan harian sekitar RM100 sambil dikelilingi lima atau enam anak mahu dibesarkan, jangankan RM50 ribu atau RM10 ribu, mendenda mereka RM1000 juga boleh dianggap kejam dan zalim.

Di negara maju seperti Amerika Syarikat, England, Perancis dan lain-lain misalnya, tidak pernah lagi terdengar mereka pernah mendenda rakyatnya atas kesalahan melanggar SOP pencegahan Covid19 sehingga mencecah RM50 ribu.

Maka, kerajaan PN dengan pengenalan kadar denda yang mungkin mencatat rekod tertinggi di dunia ini bukanlah kerajaan yang membela rakyat namanya, tetapi lebih layak dipanggil kerajaan yang menekan rakyat.

Mengapa begitu sampai hati dan seolah-olah tiada hati perut mengenakan denda sebegitu tinggi?

Di mana pertimgangan mereka dalam menjalankan tugas dan berurusan dengan rakyat yang diketahui hanya golongan biasa dan berpendapatan rendah?

Menambah sadis lagi berikutan denda RM50 ribu kepada peniaga kecil itu, ada pula laporan berita menyebut sebuah syarikat besar dan kaya iaitu Jakel hanya didenda RM10 ribu, juga atas kesalahan melanggar SOP.

Berbanding peniaga kecil menjua burger dan colek yang didenda RM50 ribu atas kesalahan menjalankan perniagaan melebihi had masa, itu pun hanya kira-kira sejam terlebihnya, tetapi Jakel didapati melakukan lima kesalahan melanggar SOP.

Kesalahan Jakel itu, seperti dilaporkan media ialah gagal memastikan bilangan pintu masuk dihadkan kepada satu pintu utama, tiada penjarakan  satu meter, gagal memastikan pelanggan membuat saringan MySejahtera, gagal menghadkan bilangan pelanggan yang masuk ke dalam premis dan gagal memastikan nombor maklumat yang lengkap ditulis dalam buku daftar yang disediakan.

Di mana keadilannya kerana syarikat besar yang melakukan lima kesalahan didenda RM10 ribu, tetapi peniaga kecil yang melakukan satu kesalahan didenda RM50 ribu?

Dalam hal ini, bukan saja perlaksanaan keadilan telah dibutakan, bahkan ternampak jelas dan sengaja bahawa kerajaan mahu nenekan golongan yang lemah dan tak berupaya.

Kenapa semua ini berlaku?

Tanpa keraguan, ini adalah salah kerajaan PN pimpinan Mahiaddin Md Yasin yang menguatkuasakan darurat dan kemudian, dalam tempoh darurat itu dan berikutan Parlimen digantung, telah bertindak meminda Ordinan Darurat secara bebas dengan menaikkan kadar denda terhadap pelanggaran SOP kepada kadar yang tidak munasabah, menyusahkan dan tidak masuk akal.

Jika darurat tidak dilaksanakan dan Parlimen tidak digantung, pasti pindaan undang-undang untuk menaikkan kadar denda ke tahap tidak munasabah itu akan dibantah oleh Ahli-Ahli Parlimen, bukan saja daripada pembangkang, tidak mustahil sebahagian wakil kerajaan juga tidak setuju dengannya.

Dengan demikian, apabila Parlimen dibenarkan bersidang seperti biasa, pindaan undang-undang itu mustahil diluluskan dan nasib rakyat akan jadi lebih terbela dengan sendirinya.

Tetapi, itulah perangai penakut Mahiaddin, sudahlah tiada majoriti dan ketika keabsahananya diragui, beliau telah mencadangkan perlaksanaan darurat yang disekalikan dengan menggantung Parlimen bagi melindungi kedudukannya daripada dijatuhkan.

Akhirnya, dengan darurat dilaksanakan dan Parlimen digantung, undang-undang menekan dan menyusahkan rakyat pula telah dipinda dengan sewenang-wenangnya.

Jadi, kesalahan mendenda peniaga kecil setinggi RM50 ribu itu bukan salah penguatkuasa atau pegawai kerajaan yang menjalankan tugas, tetapi merupakan kesalahan mutlak kerajaan PN pimpinan Mahiaddin yang mengutkuasakan darurat, menggantung Parlimen dan meminda undang-undang dalam tempoh darurat tanpa memerlukan ia dibawa dan dibahas di Dewan Rakyat.

Seluruh rakyat wajib mengutuk kerajaan PN dan Mahiaddin yang ternampak tidak mampu bercakap walau sepatah kata memberi respon dalam isu menekan rakyat ini.

Jika pemimpin lain diberi ruang membuktikan sokongan dan dilantik menjadi Perdana Menteri, nasib rakyat bawahan dan marhaen – percayalah – tidak seburuk ini nasib mereka didenda oleh sebuah kerajaan tanpa langsung ada perikemanusiaan. (ShahbudinHusin 28/04/2021)

5 3 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 28 April 2021 — 10:50 am
Subscribe
Notify of
guest
64 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
30 April 2021 7:38 am

PENIAGA2 BUMIPUTRA DIHALAU OLEH PHDAPIG SELANGOR DAN DIKENAKAN KOMPAUN…….SELAIN ITU KEMUNGKARAN HASIL PHDAPIG 22 BULAN SUKAR DIHAPUSKAN KERANA KERAJAAN BELUM STABIL AKIBAT KEROSAKAN OLEH PHD4PIG……… PARTI DAJJAL MATA SATU KALAU BIARKAN BERKUASA AKAN GADAIKAN AGAMA DAN NEGARA………. HARAPKAN PHD4PIG TENTU TIADA PKP MAHUKAH BERJUTA2 PELANCONG CHINA DAN INDIA MASUK KE TANAH MELAYU….LEPAS TU GADAI NEGARA KEPADA ORANG ASING……… DAP Wants Govt To Allow Travellers From India Into Penang…….. (MMO) – The ban on travellers from India to prevent the spread of the new Indian variant of Covid-19 in Malaysia could leave a small impact on Penang’s industrial sector. State exco… Read more »

AZMI BIN KHALID
AZMI BIN KHALID
29 April 2021 9:02 pm

Ketika mereka tiada kuasa, sentimen melayu ditindas oleh PH dilaungkan, tulisan jawi dianyak, kes adib dijulang.. namun kini bila ada kuasa…sepi segala bicara mereka, bukan hanya itu, malah RUU355 membisu, kuil haram yang bersepah tiada tindakan, bahasa malaysia tidak diberikan keutamaan (lihat signboard kedai – tulisan cina lebih besar), sekolah vernakular kekal (sepatutnya dihapuskan)…

Yang berlaku – melayu berniaga di kenakan tindakan saman melampau, pemabuk berleluasa, bangsa asing / pendatang – menghina melayu, rasuah bermaharajalela, kilang arak kekal (konon jika berkuasa akan tutup kilang arak)…

Ini lah kerajaan melayu islam kononya.. merampas kuasa melalui pengkhianatan…

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
29 April 2021 1:43 pm

SAKI BAKI PHD4PIG SEPERTI PARTI KADOK MESTI DINYAHKAN DARI MUKA BUMI……… PAK DAJJAL TAK PERLU BERLAKON JADI ALIM…… RAKYAT DAH TAHU RUPA BURUK KAMU……….. UMNO BODOH MACAM LEMBU TUNGGU KENA SEMBELIH PERGI BERKAMPUNG DEPAN ISTANA DESAK BUBAR PARLIAMEN CEPAT……… No Policy Paralysis In Malaysia, So No Failed Government……….. By Jamari Mohtar In the beginning, there were many repeated assurances by DAP supremo, Lim Kit Siang, that Prime Minister Muhyiddin Yassin shouldn’t be worried about attempts to oust him if he agrees to reconvene parliament. He gave an undertaking – even though he is not the Opposition Leader – should Muhyiddin… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
29 April 2021 8:08 am

Padan muka rakyat melayu golongan marhaen ni (maaf lah aku tempelak tpi nk sedarkan mereka2 ini yg rata2 sejak dari dulu mmng penyokong tegar umno/BN). dulu masa tular klip audio seekor betina cawangan umno Perak ntah Selangor (ura2 tersebar luas permulaan perjumpaan Langkah Sheraton, ) dgn menangis hebah tak lama lagi kjaan PH yg konon zalim akan diganti dgn kerajaan seratus peratus kjaan Melayu Islam, siap takbir dan memuji Allah, meng-amin2. Hah skrang kau dan wanita2 umno lain puas dan gembira kah dgn kjaan Mahiaddin pelaq ni. Denda rakyat dgn kejam. pula tu yg kena peniaga2 kecil melayu. Hah patut… Read more »

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
28 April 2021 10:08 pm

UNDANG2 MANUSIA TENTU MANUSIA JADI TUHAN………. DAJJAL MEMANG BIJAK MANIPULASI AGAMA SEHINGGAKAN RAMAI ULARMAK TERPEDAYA …….. KAMARUL BERHUJAH DENGAN DALIL DAN ILMIAH BUKAN MACAM PH MENYONDOL MACAM BABI BUTA………. How Would The Pakatan Government Handle Covid-19?……….. Yes, if left to Pakatan Harapan, there would be no lockdown and no restriction of movements so that millions of Chinese tourists can enter the country. And now, Pakatan Harapan knows more than the government on how to solve the Covid-19 coronavirus pandemic. The critics say Prime Minister Muhyiddin Yassin and/or the Perikatan Nasional has failed. Measures to combat the Covid-19 coronavirus pandemic have… Read more »

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:42 pm

Wak Kojolla 80 th lebih, dah tua bangka
Pantun merapu..buat karangan tahap budak tadika
batang mop 12 inci amalan ini situa puaka
Dekat blog ini..mmg si tua ini sekadar badut jenaka

Ini penyepak maya aku kasi kau
aaaaa…kah kah kan dah tertiarap makan pasir
bulan puasa orang beribadat dia main judi pakau
yeahhh..tau pun nak hormat aku..sebut YES SIR

sebut…YES SIR

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:47 pm
Reply to  Anonymous

kojolla lubang terowong luas balang biskut
kentot busok cemar alam
kalu berani masok jangan takot
jenis kepala kura-kura ashik jengah selam

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 11:50 pm
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Wak Kojolla 80 th lebih, dah tua bangka

Anonymous
Anonymous
29 April 2021 12:21 am
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Saka 90 th lebih, dah tua kerepot nyanyuk..

KAH KAH KAH

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
28 April 2021 8:22 pm

KAMARUL BERHUJAH DENGAN DALIL DAN ILMIAH BUKAN MACAM PH MENYONDOL MACAM BABI BUTA………. How Would The Pakatan Government Handle Covid-19?……….. Yes, if left to Pakatan Harapan, there would be no lockdown and no restriction of movements so that millions of Chinese tourists can enter the country. And now, Pakatan Harapan knows more than the government on how to solve the Covid-19 coronavirus pandemic. The critics say Prime Minister Muhyiddin Yassin and/or the Perikatan Nasional has failed. Measures to combat the Covid-19 coronavirus pandemic have not worked and the progress is far short than what is desired. Well, yes and no!… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
29 April 2021 8:12 am

Fcuk you lah! professor kangkong, kangkang kera tu berilmiah kata kau. Otak dia sama dgn otak kau lah penyokong sial PAS-Hadi. Pendapat hangpa semua tak bole pakai!. Pas Kelante Village idiots

eddy90juta
eddy90juta
29 April 2021 12:13 pm

partai anak shaitan….kelate darool mercedes, toliban wannabees….world class racist ularmak.

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:15 pm

UUM tak rasa malu ke simpan lecturer SUPER ASSABIYAH mcm ni https://www.sinarharian.com.my/article/135961/EDISI/Steven-Sim-tampil-perjelas-isu-tular-pemberian-bantuan-motosikal Atau UUM nak jadi University ASSABIYAH tersohor dunia???.

Memalukan golongan cerdik pandai Melayu jer lebih2 lagi yg sama universiti dgn lecturer ASSABIYAH ni. Atau maruah institusi tak penting???

Kalau Kamarul ni rasa dia hebat sangat, baik terjun politik dan contest PRU tiket PAS. Menyalak mcm anjing jer tak GUNA. Kang malu sendiri, tu pun kalau jenis masih ada maruah.

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:35 pm
Reply to  Anonymous

STEVEN SIM Merafak sembah menjunjung kasih ke bawah DYTM Raja Muda Perlis, Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail, atas perkenan Tuanku menjemput patik mengiringi kayuhan menyerahkan bantuan kepada asnaf di sekitar Perlis. Ini kali kedua saya berpeluang berbasikal bersama Tuanku. Sambil membantu golongan susah, dapat juga menikmati pemandangan yang indah di negeri Perlis. Saya boleh nampak Tuanku begitu disayangi rakyat kerana sering turun padang menyantuni masyarakat tanpa banyak protokol. Pelbagai masalah rakyat berjaya diselesaikan apabila Tuanku sendiri turun padang. Cara Tuanku mendekati rakyat menjadi inspirasi kepada saya. Jika Raja Muda sendiri turun padang, sebagai wakil rakyat lagi-lagilah saya patut mengikut jejak… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
29 April 2021 8:17 am
Reply to  Anonymous

Go go! Saudara Steven Sim. Kita memerlukan lebih ramai politicans yg berbakti seperti saudara tanpa kenak kulit dan agama, pangkat dan darjat. Bukan mcam Pas, asyik ber-mercedes ke hulu ke hilir, tunggang isu kaum dan agama. Bersatu yg asyik selok dana negara, dana rakyat utk kepentingan talian hayat membeli katak2 politaik. Umno dah terbahagi dua, satu terus jilat PM dan PN, yg umno lagi satu terus ego,tak sokong PM dahm tapi tak nak Dap , tak nak Anwar. Memang tak kemana lah… jadi mcam layang2 putus tali bergantayangan di udara, ke tanah tidak , ke langit pun tidak

najib bini rosmah
najib bini rosmah
28 April 2021 4:53 pm

Lagi banyak kompoun keluar lagi goyang kerusi YB. Lagi cepat calon PPBM semburit YB anjing penjilat PPBM. PNkhianat makan kawan. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
28 April 2021 4:04 pm

Kompoun masjid Pekan tak ikut SOP cara Azmin semburit Jibby. PPBM parti semburit dulu, kini dan selamanya. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
28 April 2021 4:00 pm

Tanda besar PPBM mula semburit Pas di Kelantan. Komplot PM, TPM Semburit dan Menteri KDN keluar kompoun tertinggi di Kelantan. Takziah dan selamat meninggal Pas disemburit PPBM. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
28 April 2021 11:14 am

UMNO JADI BODOH MACAM LEMBU BILA TUNGGU NAK KENA SEMBELIH…..PERGI BERKAMPUNG DEPAN ISTANA LAAR WEEI MINTA BUBAR PARLIAMEN. ……… Does Umno Know What “Mandat Rakyat” Means?………. Hence, if Umno wants to “return the May 2018 mandate to the rakyat”, Umno must make sure that everyone involved in stealing money from 1MDB is sent to jail. Now, is this what Umno’s information chief, Shahril Sufian Hamdan, and Umno’s Supreme Council mean when they say they want to make sure that “the May 2018 mandate is returned to the rakyat” Over the last one year we have hearing a lot of talk… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
29 April 2021 8:19 am

YG lembu tu pemimpin2 Pas kau! menteri mewa..muka babi, tak malu

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 9:58 am

RASANYA, EMPAT RANGKAP PANTUN2 DI BAWAH TU MEMBERI GAMBARAN YG DAH CUKUP JELAS, SIAPA MAKHLUK MALAUN YG BERKENAAN ITU…

‘CLUE’ NYA MMG TERAMAT TERANG…
MUKA KULIT BABI, MEMCACI JADI HOBI, BEBAL, MUKA TEBAL, BINATANG, TIBAI TERLENTANG, ANAK HARAM, KELING KAPAL NAK KARAM…

DAH TAU ORG NYA KAN?

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 10:30 am
Reply to  Anonymous

INI ADA ‘CLUE’ TAMBAHAN UNTUK RAKAN2:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Orangnya perempuan 90 th lebih, dah tua bangka
Asyik merapu..buat karangan tahap budak tadika
Serupa dngn kulit babi tebal dia punya kulit muka
Dekat blog ini..mmg betina tua itu ramai tak suka
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 10:33 am
Reply to  Anonymous

DAH DAPAT, KAN?
MEMANG DAH SAHIH DAN SANGAT JELAS ORG YANG BERKENAAN ITU…

KITA TUNGGU JER DIA TERJAH MENYONDOL MASUK…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 9:58 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Bersama le kita jaga agar blog ini aman tenteram
Jgn lah tampil, bagai keling atas kapal nak karam
Juga tak usah lagak juah serupa dgn anak haram
Bkn apa kot kita teruk bila kwn naik marah geram
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 9:58 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Rakan2 kalau ada apa2 pendapat silalah bentang
Artikel Budin blh klu nak disokong atau ditentang
Tapi, jgn lah tampilkan diri dgn perangai binatang
Bukan nya apa..kot nanti kwn tibai kita terlentang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 9:57 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Klu nak komen jgn lah tunjuk sgt kita punya bebal
Tk usah ler masuk, klu muka mcm kulit babi tebal
Bkn apa kot nanti kwn lenyek kita jadi spt sambal
Takut le nanti..pelbagai gelaran buruk kita ditabal
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 9:56 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
Beribadatlah kita, menurut sunnah & amalan nabi
Tak kesah le klu kita nak dicop Hanapi ke Wahabi
Dlm politik pula, berpada2lah bila kempen melobi
Jgn ler kita tampilkan diri sbg pak lawak labu labi
Buang le perangai mencaci, klu ia kita punya hobi
Berubah ler diri klu dh asyik dok kena basuh dobi
Biar ler reti malu, klu asyik org lanyak bertubi-tubi
Usah le msuk blog, klu muka dh setebal kulit babi
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 9:57 am
Reply to  Anonymous

RAKAN2 BLOG TENTU DAPAT AGAK, SIAPAKAH BINATANG IBLIS ANAK HARAM YG DIMAKSUDKAN DLM PANTUN DI ATAS TU.

KITA TUNGGU JER RESPON ANAK HARAM TU.
DIA PASTI PANAS PONGGONG TAK SENANG DUDUK DGN TEMPIAS DARI PANTUN ITU YG MENGENAI MUKANYA TUH..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 6:37 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous 28 April 2021 9:57 am INI BIADAB DAN KURANG AJAR AMAT SANGAT.

TAK MEMASAL DIA MENUDUH ORANG “BINATANG IBLIS ANAK HARAM ..”

DIA YANG MULA MEMANTUN MANTAT, CAKAP PASAL AMANAT NABI DSB NYA. TAPI LEPAS ITU TERUS MENUDUH ANAK HARAM DLL.

DIA INI DIKENALI SEBAGAI BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA.

BIADAB NYA TIDAK TERHINGGA DAN MESTI DIBALUN SEPIAS PUAS NYA.

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 6:44 pm
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL INI TIDAK BERPELAJARAN TINGGI. OTAK NYA TAK LUAS, KEPALA NYA TAK BOLEH DIPULAS NYA UNTUK MEMIKIRKAN PERKARA2 YANG BAIK UNTUK DITULIS NYA.

JADI, ULANG ALIK, DIA MENCACI, MENGATA MACAM2 BERKENAAN PENGKOMEN YANG, SEPERTI DI ATAS ITU, TIDAK PUN BUAT APA2 TERHADAP DIA.

MAKA MEMANG PATUT LAH DIA DIBALUN, DITIBAI DAN DIBANTAI SEPUAS PUASNYA DI SINI.

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 6:50 pm
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA INI TIDAK ADA KERJA YANG BERUPA IMPORTANT AND A RESPONSIBLE JOB.

MANA LAH DIA BOLEH DAPAT KERJA MCM ITU BILA OTAK NYA BERTARAF JAGUH KAMPUNG.

KUAT MENCACI TAPI TAKDA APA YANG DIA RETI.

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 6:55 pm
Reply to  Anonymous

KALAU BERCAKAP DI BAWAH POKOK, ATAU DI BLOG SEPERTI INI, BUKAN MAIN LAGI BERUK TUA WAK GONTOL INI PUNYA PITAS.

DIA BAIK DENGAN BANG ALI TAPI DENGAN BANG ALI, DIA SELALU KENA PULAS.

KENA SODOK, SEBENAR NYA.

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 7:05 pm
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL INI PANGGIL ORANG ANAK HARAM.

TAPI DIA YANG SEBENAR NYA ANAK HARAM.

EMAK NYA SATU MASA DULU KESUNTUKAN WANG, PERGI KE BACKLANES OF CHOW KIT ROAD, GOT BANG ALI AS A CLIENT.

BIASA NYA, TAK MENYEBABKAN BUNTING. TAPI MAKLUM LAH BANG ALI PUNYA PUKULAN..

9 BULAN KEMUDIAN,WAK GONTOL KELUAR.

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:11 pm
Reply to  Anonymous

HAHAHA…

BETUL KAN, RAKAN2 PEMBACA SEKALIAN, APA YG KEJORA CAKAPKAN?

BINATANG IBLIS ANAK HARAM ITU MESTI PANAS PONGGONG, TAK SENANG DUDOK BILA KENA TEMPIAS PANTUN KEJORA ITU.

DAH TAHU PUN ORG NYA KAN?
“BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL LAHANAT MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI.”

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:12 pm
Reply to  Anonymous

Hahaha…

6:27/6:44/6:50/6:55/7:05 pm
Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Kutok Pukimak Sial Barua Lahanat Muka Kulit Babi Otak Taik Babi, segala-galanya babi, babi yang lahir keluar dari lubang puki babi…

Tadika mari…

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:12 pm
Reply to  Anonymous

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Itu lah dia, binatang anak haram TN monyet saka
Perangai budak2, walau pun umur 90, tua bangka
Pantun mcm Kejora ini, anak haram tu tk tau reka
Yg anak haram itu cekap hanyalah karutan tadika
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:13 pm
Reply to  Anonymous

Aikk… Naper lak Nek TN jadi kalut resah gelisah semacam jer dgn gelaran ‘BINATANG ANAK HARAM IBLIS’ tuh?

Rasa tempias ke muka yer?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:13 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Akibat asyik kena tibai nenek jadi sedih & muram
Dlm hati..tak usah cerita lah rasa marah & geram
Bila dilihat, pantun2 Kejora, dia rasa tak tenteram
Akhirnya monyet itu keluar mengaku anak haram
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:14 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH…

SERONOK BETUL RASA, BILA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL LAHANAT MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TU TERLONCAT-LONCAT, TERJERIT-JERIT MENGELUPOR SPT CACING KEPANASAN DEK TEMPIAS DARI PANTUN2 BERBISA KEJORA TUH…

HA HA HA PADAN MUKA…RASAKAN…

KAH KAH KAH..

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:18 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Owh dia muncul juga, si tua otak budak hingusan
Agaknya anak haram ini baru sedar dari pengsan
Siang tdi..nenek rebah kena Kejora punya libasan
Kini..nampak pantun2..dia jadi cacing kepanasan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:19 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH…

ORG LAIN TAK RASA APA PUN DGN PANTUN2 KEJORA TU… DIA SORANG JER YG PEDIH MUKA & PANAS PONGGONG..

SERONOK SUNGGUH MELIHAT BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI PUKIMAK BETINA TUA KUTOK BARUA SIAL LAHANAT MUKA 10 KEPING KULIT BABI & OTAL 1 KG TAHI BABI TU MENGELUPOR DEK TEMPIAS DARI PANTUN2 BERBISA KEJORA…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:19 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Bila Kejora ada kt blog ini hidup nenek jadi susah
Setiap hari, si betina tua itu dilanda resah gelisah
Pantun2 dri Kejora tu, orang lain takda pun kesah
Tapi..anak haram dajjal itu rasa dirinya dibelasah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HA HA HA PADAN MUKA…

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:19 pm
Reply to  Anonymous

Aiikk…Hairan juga yer !

Org lain tak ada terasa apa pun dgn pantun2 Kejora tu dan buat tak kesah je.

Tapi , Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Kutok Pukimak Sial Barua Bangsat Lahanat Muka Kulit Babi Otak Taik Babi tu menyondol mcm babi hutan, melatah dan melenting…terloncat-loncat terjerit-jerit mengelupor…

Semua org tahu, pantun2 Kejora tu dah tempias ke muka kulit babinya itu.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:20 pm
Reply to  Anonymous

Aiikk, nek terasa diri anak haram yer..?

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Naper lak TN monyet batang pisang ni melenting
Menyondol sja nenek ini serupa dgn babi bunting
Agaknya frust, sbb hari ini Bg Ali tk nak berdating
Mungkin Bg Ali meluat bulu puki nenek tk gunting
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:24 pm
Reply to  Anonymous

Aik…hairan bin ajaib kan !

Naper tetiba nek menyerang Kejora?
Kejora takder sebut nama nek TN pun!
Kejora hanya sebut muka setebal kulit babi jer dlm pantun tuh..

Orang dlm pantun2 tu nek ker???
Nek terasa ker?
Binatang Anak Haram TN Monyet Muka Kulit Babi Otak Taik Babi tetasa pedih muka & panas ponggong ker???

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:24 pm
Reply to  Anonymous

Aik, nek terasa muka kulit babi yer..?

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nenek munafiq, pengotor, tk pernah mandi hadas
Puki tak basuh, bau busuk macam lubang tandas
Mudah sja dia terkena..jerat Kejora yg membidas
Dia dah termakan cili sebab itu dia yg rasa pedas
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:25 pm
Reply to  Anonymous

Hah ha haa

Mmg nya Kejora dah agak, Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Kutok Pukimak Sial Barua Lahanat Muka Kulit Babi & Otak Taik Babi tu pasti panas ponggong , tak boleh duduk dgn pantun2 Kejora yang menghempap muka kulit babi dan kepalanya itu.

Dia mesti terjah menyondol serupa dgn babi hutan…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:25 pm
Reply to  Anonymous

Aik, nek terasa diri binatang yer..?

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Padan dgn muka nenek pukimak bangsat keparat
Dia dah tua, otak kecut, nak fikir pun dah tak larat
Akibat dari kebebalan nya dia mendapat mudarat
Mudah je betina tu masuk dlm Kejora punya jerat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:26 pm
Reply to  Anonymous

HAAH…SEPERTI YANG TELAH DIJANGKA, MAKHLUK YG DIMAKSUDKAN, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA KULIT BABI OTAK TAHI BABI INI AKHIRNYA MUNCUL JUGA…

TAK TAHAN PEDIH MUKA & TELINGA…
TAK TAHAN RASA PANAS PONGGONG…
WALAU PUN PANTUN2 ITU TAK MENYEBUT NAMANYA, TAPI MENYEBUT SIFAT2 IBLIS IBU PELESIT YG DIA MILIKI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:27 pm
Reply to  Anonymous

Aik, nek terasa diri iblis yer..?

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nenek asyik je jatuh dlm Kejora punya perangkap
Dlm ilmu jerat menjerat ini ternyata dia tak cekap
Dia hanya harap meroyan, merapu, banyak cakap
Selain puki kerepot dia itu asyik je disolek mekap
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:28 pm
Reply to  Anonymous

Haahh para pembaca…

Mmg betul lah apa yang Kejora dah jangkakan itu!

Kita dapat juga respon dari binatang anak haram pukimak sial lahanat muka kulit babi otak taik babi tu.

Binatang anak haram TN Monyet Betina Tua kutok Pukimak barua sial lahanat ni panas ponggong tak senang duduk bila baca pantun2 Kejora sebab pantun2 tu mmg kena tepat kat kepala dan muka anak haram ni.

Pembaca2 lain tak kesah pun.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:28 pm
Reply to  Anonymous

Aik, nek terasa tempias pantun yer..?

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kesian nenek bongok bengap otak hampas sabut
Bila nampak pantun Kejora dia mula kelam kabut
Terasa pedas mkn cili, pantun Kejora, dia sambut
Wal hal dlm pantun2 tu nama dia tak pun disebut
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:29 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

ORANG LAIN TAK TERASA APA PUN.DGN PANTUN2 KEJORA TU, TAPI MONYET ANAK HARAM TU TIDAK AMAN DUDUK SEBAB DIA MEMILIKI SIFAT ATAU CIRI2 IBLIS IBU PELESIT YANG DISEBUTKAN DLM PANTUN2 ITU.

TERJUN MASUK DLM PERANGKAP JUGAK MONYET BETINA TUA ANAK HARAM BINGAI BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PUKIMAK SIAL LAHANAT MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TUH DEK PANAS PONGGONG.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:29 pm
Reply to  Anonymous

Aik, ponggong nek terasa panas yer..?

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Pantun2 Kejora tu nenek rasa sangat tersinggung
Seperti kepala dia dah diketuk dgn pemukul gong
Bisa yg menikam, nenek tk terdaya, nak tanggung
Dia kuar ngaku anak haram, dek panas ponggong
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:30 pm
Reply to  Anonymous

KEJORA TAK AKAN BERHENTI MENGKOPIPES PANTUN2 BERBISA KEJORA ITU SEBAB TERASA SERONOK PULA BILA IA TEMPIAS KE MUKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET MUKA KULIT BABI OTAK TAHI BABI TUH..

SEHINGGALAH BINATANG ANAK HARAM ITU MEMBUANG PERANGAI KURANG AJAR BIADAB SAMSENG TAIK KUCING NYA ITU, DAN SEHINGGA TANGGAL KULIT BABI DARI MUKANYA & HILANG TAIK BABI KAT OTAK DIA..

BIAR MONYET ANAK HARAM TU MAMAI MENGINGAU SETIAP MALAM TENTANG PANTUN2 ITU…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:30 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Itulah dia betina tua anak haram kekasih Bang Ali
Nenek itu terasa pedas, sbb dia dah termakan cili
Muka tebal kulit babi pun dia terjah tak lagi peduli
Namun monyet itu terus juga Kejora dera dan buli
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:32 pm
Reply to  Anonymous

DISEBABKAN TN MONYET LANGSUNG TAK ADA RASA MALU MENGAKU DIRI ANAK HARAM & JUGA DIA BEBAL BENAK TAK MASUK DIAJAR, KEJORA UBAH GELARANNYA KPD:

“BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI”

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:32 pm
Reply to  Anonymous

SERONOK BETUL, TENGOK BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI MUKA 10 KEPING KULIT BABI TU TERLONCAT-LONCAT MENGELUPOR SETIAP HARI DEK TEMPIAS DARI PANTUN2 KEJORA…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:32 pm
Reply to  Anonymous

BY THE WAY.. NAPER BINATANG ANAK HARAM TN MONYET OTAK TAHI BABI NI KALUT DAN KELAM KABUT SEMACAM JER DGN PANTUN2 KEJORA TU?

ORANG LAIN TAK ADA MASALAH APA PUN…

OWHH…PEDIH MUKA YER…DIA TERASA SEPERTI WAP AIR PANAS MENDIDIH TEMPIAS KE MUKA KULIT BABINYA TUH…

OWHH…PANAS PONGGONG YER…DIA TERASA PANTUN2 ITU SEPERTI BARA API YG MEMBAKAR PONGGONG KEREPOT HITAM NYA TUH…

HAA…RASAKAN…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:33 pm
Reply to  Anonymous

Pembaca Sekalian:

KEJORA TAK ADA SEBUTKAN NAMA SESIAPA PUN DI DALAM PANTUN2 YANG KEJORA TULIS ITU.

KEJORA HANYA KATA MUSUH BETINA TUA PUKIMAK HARAM JADAH &MONYET JER DLM PANTUN KEJORA TUH..

TAPI NAPER BINATANG ANAK HARAM TN MONYET MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TU MELATAH DAN MELENTING YER???

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:33 pm
Reply to  Anonymous

Pembaca Sekalian:

PANTUN2 KEJORA TU ADALAH IBARAT AYAT2 SURAH YASIN & AYATUL KURSI.
MANAKALA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA PUKIMAK SIAL LAHANAT TU IBARAT ORG YG DIRASUK/DIMASUKI IBLIS.

BILA AYAT2 YASIN & AYAT KURSI DIBACAKAN, ORG2 DLM SATU MAJLIS TU TIDAK TERASA APA2 PUN, TETAPI, BINATANG ANAK HARAM YG DIMASUKI IBLIS ITU PANAS PONGGONG LER, MENGELUPOR, MERONTA-RONTA, TERJERIT-JERIT HINGGA TERBELIAK BIJI MATA DAN TERJELIR LIDAH. BAHKAN SAMPAI TERMUNTAH TERKENCING PUN ADA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:34 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Perbandingannya..ibarat dlm rukyah punya majlis
Binatang anak haram TN, bgaikan kerasukan iblis
Pantun2 Kejora pula, umpama ayat Quran tertulis
Mengelupor le TN dajal serupa kena stemrol gilis
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:35 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Akibat asyik kena tibai nenek jadi sedih & muram
Dlm hati..tak usah cerita lah rasa marah & geram
Bila dilihat, pantun2 Kejora, dia rasa tak tenteram
Akhirnya dia keluar juga itu binatang anak haram
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
28 April 2021 8:36 pm
Reply to  Anonymous

MMG SERONOK BETUL, TENGOK BINATANG ANAK HARAM TN MONYET MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TERLONCAT-LONCAT, MERONTA-RONTA, TERJERIT-JERIT MENGELUPOR DEK TEMPIAS PANTUN2 KEJORA TU…

IA MENJADI SATU HIBURAN YG BESAR BAGI KEJORA…
LEBIH TERHIBUR DARI KARTUN TOM & JERRY ATAU
SIRI KOMIDI MR BEAN ATAU
SIRI SITCOM.MAHARAJA LAWAK MEGA ATAU
SIRI PRANK ‘JUST FOR LAUGH GAGS’ DARI QUEBEC, CANADA…

MAKA KEJORA AKAN TERUS MENGULANG SIAR DAN KOPIPES LAGI PANTUN2 BERBISA ITU SAMPAI BILA2 PUN…

KAH KAH KAH.