ZAHID HAMIDI TOLAK HASRAT PAS MAHU JADI ORANG TENGAH

Tiga hari lepas Dewan Ulama PAS Pusat menegaskan parti itu sedia menjadi orang tengah bagi menyelesaikan pertelingkahan antara UMNO dan PPBM bagi mendepani PRU-15.

Pihak mereka beritahu mereka boleh mengatur perjumpaan bagi mencari titik penyelesaian terhadap kemelut yang berlarutan.

https://www.astroawani.com/berita-politik/pas-sedia-jadi-orang-tengah-selesai-isu-umnobersatu-dewan-ulama-294443

Apa yang ingin saya katakan adalah keputusan tiada kerjasama dengan PPBM bukan keputusan peribadi. Ia diputuskan pada Perhimpunan Agung UMNO.

Maka perkara yang telah diputuskan ini bukanlah boleh dibawa bincang semula di meja rundingan dengan sebegitu mudah kerana melibatkan suara akar umbi dan perwakilan UMNO.

Saya berharap pihak yang berkeyakinan tinggi itu faham. Lagipun mereka juga perlu faham bahawa kerjasama Muafakat Nasional sudah dibentuk ketika orang Melayu dan Islam diinjak-injak semasa pentadbiran Pakatan Harapan (PH).

Gabungan itu pada masa itu adalah tulen, jujur dan penuh semangat. Dan kerjasama berkenaan melibatkan antara 3 juta ahli bersama sejuta ahli. Bukannya kerjasama antara sejuta ahli dengan 500 orang.

AHMAD ZAHID HAMIDI

Presiden UMNO.

Updated: 24 April 2021 — 10:26 pm

18 Comments

Add a Comment
  1. UMNO MENGGELUPUR HILANG ARAH TUJU……HANYA ADA SATU IKHTIAR AKHIR DESAK YDPA BUBAR PARLIAMEN SUPAYA UMNO KEMBALI JADI PM………

    PARTI MATA SATU DAJJAL HANYA SUKA MELAGA2 KAN UMNO SUPAYA PECAH BELAH AKHIRNYA PAK SHEIKH AMBIL KESEMPATAN…… POLITIK MAIN BELAKANG TUU…….

    Why Anwar For PM9? Takde Orang Lain Ke?………

    The article “Anwar Yang Tidak Jujur” by Dr Nazmi Airil Osidea and published in Kelab Che Det’s Facebook page more or less sums up Anwar Ibrahim perfectly (READ HERE).

    But the question is: why does DAP or Pakatan Harapan still want Anwar Ibrahim as their candidate for prime minister or PM9? Anwar is seriously damaged. Can’t they find someone else from amongst 32 million Malaysians as a suitable candidate for prime minister?

    The problem is, the Federal Constitution of Malaysia says the person who becomes prime minister must be “a member of the House of Representatives who in the judgment the Yang di-Pertuan Agong is likely to command the confidence of the majority of the members of that House” — Article 43(2)(a)

    In short, the prime minister must be one of the 222 MPs who has the support of not less than 112 MPs.

    It is either Anwar or no one from Pakatan Harapan for PM9
    Let us say Pakatan Harapan wins 112 parliament seats in GE15. More than 60 of those MPs would be non-Malays or non-Muslims, leaving only 50 or so Malay-Muslim MPs. Hence the pool of candidates from which to choose PM9 would be only 50 MPs, not 112 MPs, or 222 MPs (or 32 million Malaysians).

    Those 50 or so Malay-Muslim MPs would basically be from PKR and Amanah (and maybe a handful from DAP). But Amanah will not have enough seats to qualify for PM9. And the DAP Malay MPs also cannot be PM9 or else people will say DAP calls the shots and controls the government.

    So, in the end, PM9 must come from PKR.

    Anwar is Pakatan’s choice for PM9 because he is a one-eye man in the land of the blind
    Anwar will make sure that none of the PKR candidates are far better than him or are more qualified to become PM9. Anwar wants to be prime minister. Hence he has to be the best of the PKR Malay MPs.

    In short, through process of elimination, take out the non-Malay MPs, the non-Muslim MPs, the DAP MPs, the Amanah MPs, the less qualified PKR MPs, etc., you are left with Anwar as the last man standing or the lone man standing. Simple!

    And that is why Anwar Ibrahim is DAP’s and Pakatan Harapan’s choice for PM9. It is not that Anwar is their best choice. It is that after eliminating those who are not suitable or are not qualified to be PM9, they are left with only Anwar. So, it is either Anwar or no one.

  2. najib bini rosmah

    Angin api berasap ular saka tua Madey si Kitol menahan amarah. Anak dan cucu ular saka sudah dikerah maki hamun dan mencacai. Mampuslah Madey si Kitol dan anjing PNkhianat dengan aman. Kahkahkah!

  3. “…orang Melayu dan Islam diinjak-injak semasa pentadbiran Pakatan Harapan (PH)…”

    Kenyataan drp Wak Jahid yg paling bangang yg sering diulanginya. Your bogeyman is either DAP or PH. Emotive statement just to win ovr the Malays & Muslims. Sendiri yg didakwa di mahkamah kerana mencuri; diheretnya pula org Melayu ke dlm naratifnya seolah-olah bangsa Melayu yg diinjak-injak, disepak-sepak & islam diketepikan. Pooodaah! Satu pembohongan; pita lagu yg diputarkan berulang-ulang. Inilah pemimpin yg paling celaka membuat pernyataan yg penuh putar-belit, pembohongan & berretorika. Creating a ghost whn there is no ghost at all. I hope Mahiadin will not waste time in jailing u at SG. BULOH!!!

  4. Orang ketiga ni boleh di istilah sebagai three some. Ini budaya taboo mat saleh. Antara pas dgn bersatu sapa lagi kuat. Pas mcm hidup dlm keseronokan. Bersatu mcm tikus mondok. Penuh pengkianat. Ingat pengkianat ni umpama biawak. Akan mengigik bila terdesak. Contoh terbaik jemin aka mak lempir. Dua contoh yg mengigit tuan apabila nafsunya dah tak boleh dikawal. Pas jgn jadi bodo. Pengkianat bkn berjuang krn agama dan bangsa. Itu retorik aje

  5. KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH…

    1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      Habis macai2 tua Peju-Wang Kejora kasi musnah
      FuckTun dan John Doe lari, tak tahan kena panah
      Anak haram TN monyet, tak lagi sumpah seranah
      Dia dgn Wak Suman kini, 7 kaki dekat dalm tanah
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
      Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        Habis macai2 tua Peju-wang, Kejora dh kasi lebur
        FuckTun bingai lari, smpai taik cirit dia berterabur
        John Doe tukar karier, jadi tok nujum tilik nombor
        Wak Suman & Nek TN pula, bersemadi dlm kubor
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
        Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          Fucktun bingai, penjilat pertama..yang tersungkur
          John Doe tukar kerja jadi nujum tilik nombor ekor
          Wak Suman & Nek TN, kini dlm kubor, berdengkur
          Yg terkial-kial, kat blog ini, tinggal Wau Bule sekor
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
          Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
          🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
            Ramai dh hancur, macai2 tua, Atok punya penjilat
            Fucktun dan John Doe cabut lari tak tahan daulat
            Wak Suman & TN, kini kt dlm tanah, dibaham ulat
            Tinggal Wau Bule sorang di sini, terkial2 terkulat2
            😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

            👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
            Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
            🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  6. KAH KAH KAH

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
    Binatang anak haram TN monyet bukan sja kalah
    Tapi..si betina tua itu dah kembali ke rahmatullah
    Tiada le lagi si bingai utk Kejora nak kasi sekolah
    Macam dah tak der ‘fight’, Kejora berehat saja lah
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
    Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    YAHOO… YA BEDA BEDOO…

  7. RAKAN2 BLOG YANG DIKASIHI SEKALIAN:

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Dek banyak berjaga, Kejora kini, dah sedikit kurus
    Bila hari cuti, siang malam dgn Quran bertadarus
    Di bulan mulia ini diri luar dalam nak dicuci berus
    Moga, Allah sentiasa beri petunjuk, ke jln yg lurus
    Sebaliknya, TN monyet lahanat dh mampos terus
    Bangkai ifrit tu, telah dimandi dgn air kapur barus
    Kubor dia, dngn air mawar, anak cucu masih jirus
    Tapi, dgn rotan & cemeti, ifrit tu malekat sdg urus
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  8. KAH KAH KAH

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
    Binatang anak haram TN monyet dh tiada kelibat
    Dh seminggu tk nampak, itu anak haram musibat
    Tak padan bebal bingai ada hati dia nak berdebat
    Ilmu dia tak ada, hanya harap bulu puki saja lebat
    Dah banyak kali iblis tu lari kena Kejora perambat
    Pukulan berbisa Kejora, dia tk boleh nak cari ubat
    Anak haram tu mampos tak sempat nak bertobat
    Agak nya kini..dia sdg mengelupor malekat sebat
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  9. RAKAN2 BLOG YANG DIKASIHI SEKALIAN:

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Salam sejahtera..buat rakan2 blog yang budiman!
    Moga Ramadhan ini, menguat lgi kita punya iman
    Biar kita miskin harta, tapi kaya budi & senyuman
    Lega..nampak nya blog ini sangat tenang & aman
    Tiada lagi, monyet yg mengganggu ketenteraman
    Dia dh mampos, itu betina tua ifrit kera Hanuman
    Nasib yg sama menimpa dia..seperti Wak Suman
    Kini dlm kubor..dgn malaikat menerima hukuman
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  10. KAH KAH KAH

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Kini..Kejora nk masuk blog pun tk lagi rasa berahi
    Dah tk ada lagi, TN monyet hahaha hohoho hihihi
    Dulu monyet itu komen bagai budak tadika kelahi
    Asyik saja dia bawa karutan, pasal berak dan tahi
    Sbb itu..dia asyik kena taji, sampai berbenjol dahi
    Monyet tu tak serik juga, wlu ramai tampil marahi
    Tapi dirinya kecundang juga, wlu dia cuba gagahi
    Akhir nya ke dalam kubor juga..dia dijemput Illahi
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  11. RAKAN2 BLOG YANG DIKASIHI SEKALIAN:

    👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
    Moga di bulan mulia ini, diri kita, Allah beri berkat
    Biarlah di sisi Allah kita selalu ingin berada dekat
    Agar di akhirat nanti darjat diri kita akan diangkat
    Kerna di sana nanti..tiada nilai harta dan pangkat
    Jgn le di dunia, kita biarkan diri iblis syaitan pikat
    Mcm TN monyet pengikut ayah Pin punya tarekat
    Kini kt dlm kubor, si betina tua ifrit tu dirantai ikat
    Hari2 mengelupor & meraung ditibai dek malekat
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  12. Tiada bezanya Umno dan Pas

    Umno beretorik kononnya berjuang untuk bangsa AGAMA dan negara

    Pas beretorik kononnya mereka parti yang menjunjung AGAMA

    NAMUN realitinya mereka berpolemik tanpa ada kesudahan, WALAUPUN secara simbolik penubuhan MUAFAKAT NASIONAL

    Lihat kata-kata Kartini Raden Jeng tertera dibawah
    Penuh bermakna walaupun sinis melimpah ruah
    Itulah realiti parti2 ini tanpa hijab tanpa helah
    Yang menyebabkan timbunan pelbagiai masaalah

    “Agama memang menjauhkan kita dari dosa. Namun berapa banyak dosa yang kita lakukan atas nama agama – Kartini Raden Ajeng

  13. After Zahid dismisses Shahidan as Perlis Umno in Chief
    Shahidan wants Zahid disciplined over Anwar letter
    Bitter after Zahid reprimanded for him for mischief
    Teases post-Raya ‘secrets’, making “wounds” getting hotter.

    Chaotic Umno is getting more divisive and disunited
    Causing gaps to be wider but getting no better
    Further splits, discontent and dissatisfaction is expected
    For as long as Zahid remains the Commander

  14. Incompetent leader results in unnecessary dispute
    That could bring his charges in total disarray and disrepute
    For when self interests override rational consideration
    Expect a turmoil and infighting causing dissatisfaction

    Lies after lies he unashamedly expounded
    Lahad Datu issues and humiliating TDM’s lineage
    Ketulahan exposed say whatever you wanted
    Now facing criminal charges perhaps “caged”

    Umno is not what Umno was before from 1st to 4h PM
    Pak Lah put to sleep members after heavy supper
    Only to be replaced by Najib stuffing members with RM
    Later led by incompetent Zahid the clueless leader

Leave a Reply

Your email address will not be published.