DUDUK DALAM KERAJAAN TAPI KUTUK KERAJAAN, JANGAN SAMPAI RAKYAT JADI BOSAN

Esok MT UMNO akan bermesyuarat, mesyuarat pertama sebaik berakhirnya PAU2020 pada 28 Mac lalu yang telah memuktamadkan ketetapan putus hubungan dengan Bersatu.

Sejak itu, perbalahan dalam UMNO ternampak kian ketara, terutama serangan daripada kluster menteri yang nampaknya tidak senang hati dengan keputusan tersebut.

Lantaran itu, beberapa pemimpin kluster menteri menggesa agar pemilihan UMNO disegerakan, suatu isyarat untuk menyingkirkan Ahmad Zahid Hamidi sebagai Presiden UMNO dan seterusnya mengubah keputusan putus hubungan itu.

Kluster menteri adalah jelas dengan pendirian mahu UMNO terus bekerjasama dengan Bersatu dan mengekalkan lagi Mahiaddin Md Yasin sebagai Perdana Menteri.

Dengan sebahagian besar kluster menteri tiada jawatan dalam hieraki UMNO, tetapi diberikan jawatan dalam kabinet, atas rasa terhutang budi, mereka lebih selesa untuk terus mengekalkan lagi Mahiaddin di kerusi kuasanya.

Untuk itu, mesyuarat MT UMNO esok dijangka bukan saja akan memuktamadkan sama ada pemilihan UMNO perlu ditangguhkan atau tidak, tetapi juga membuat keputusan berkenaan bila UMNO harus keluar daripada kerajaan PN.

Sejak ketetapan PAU2020, meskipun dimuktamadkan putus hubungan dengan Bersatu, tetapi tiada tarikh ditetapkan untuk UMNO menarik diri daripada kerajaan.

Keadaan itu menimbulkan kekeliruan kepada ahli UMNO dan seluruh rakyat kerana sementara ketetapan putus hubungan sudah dimuktamadkan, sebaliknya UMNO masih terus berada di dalam kerajaan dan bersama-sama dengan Bersatu serta Mahiaddin mengurus negara.

Lebih daripada itu, beberapa pemimpin UMNO pula seperti Presiden, Zahid Hamidi, Timbalan Presiden, Mohamad Hasan, bekas Presiden, Najib Razak, Setiausaha Agung, Ahmad Maslan, Ketua Pemuda, Asyraf Wajdi Dusuki dan beberapa pemimpin yang lain, sentiasa saja mengkritik kerajaan secara terbuka melalui media sosial berkenaan keputusan yang dibuat oleh Mahiaddin.

Ehhh…apa hal UMNO ni, dia sebahagian daripada kerajaan, tetapi dia sendiri asyik mengkritik dan mengutuk kerajaan – itulah rungutan majoriti rakyat yang banyak kedengaran.

Sebab itu, bagi banyak pihak, langkah yang terbaik ialah UMNO mesti segera meninggalkan kerajaan jika tidak mahu lagi bekerjasama dengan Bersatu dan Mahiaddin.

Selepas itu, nak kritik atau kutuk kerajaan, buatlah sebebas dan semahunya waima sampai bumi terbalik sekali pun.

Selain itu, dengan membuat keputusan meninggalkan kerajaan secara serta-merta juga akan memudahkan UMNO mengatur langkah seterusnya kerana akan diketuai sama ada kluster menteri sedia akur dengan keputusan parti atau sebaliknya.

Jika mereka tidak sedia mematuhi keputusan parti dan ingin terus kekal berada dalam kabinet, pilihannya sama ada mereka menyertai Bersatu atau UMNO boleh mengambil tindakan disiplin.

Maknanya, MT UMNO esok, mahu tidak mahu, wajib membuat keputusan atau ketetapan meninggalkan kerajaan dengan segera dan serta-merta, sesuai dengan persetujuan akar umbi melalui PAU2020 yang tidak mahu lagi bekerjasama dengan Bersatu.

Selepas tidak lagi berada dalam kerajaan, memutuskan sama ada pemilihan UMNO perlu diterus atau ditangguhkan juga pastinya boleh dibuat dalam keadaan tenang dan jiwa yang aman.

Kalau esok tiada apa-apa keputusan yang berani dibuat, yang pasti rakyat akan jadi tambah bosan dengan UMNO dan mungkin mereka tiada peluang sama sekali untuk menang pada PRU15 akan datang.

Satu lagi, jika esok tidak berani juga membuat keputusan keluar kerajaan, semua pemimpin UMNO yang tiada jawatan dalam kerajaan haruslah berhenti serta-merta daripada mengkritik dan mengutuk kerajaan PN yang sama-sama mereka sokong sekarang ini.

Lebih baiklah mereka beralih kepada mula mengutuk diri sendiri pula. (Shahbudindotcom 24/04/2021)

Updated: 24 April 2021 — 12:48 pm

10 Comments

Add a Comment
  1. HA HA HA

    ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
    Bg Budin dah tidak keluarkan lagi posting yg baru
    Tapi Kejora ttp masuk ke post lama sbg pemburu
    Dok target si anjing kurap otak kecik longgar skru
    Ada dua pantun cinta itu tak kan dia tak cemburu?
    โค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ๐Ÿคโ™ฅ๏ธ๐Ÿ’˜๐Ÿ’๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’“๐Ÿ’ž๐Ÿ’•๐Ÿ’Œโฃ๏ธ๐Ÿ’šโค๏ธ
    ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

    ๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•๐Ÿ–•
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

    KAH KAH KAH

  2. ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
    Di blog yg syahdu ini, diri ini akan tetap menjelma
    Tak kesahlah walau berkomen di posting yg lama
    Asal saja dpt berpantun, buat dewi pujaan sukma
    Sekuntum mawar diutus, moga si Dia sudi terima
    ๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน
    ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

    โค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ๐Ÿคโ™ฅ๏ธ๐Ÿ’˜๐Ÿ’๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’“๐Ÿ’ž๐Ÿ’•๐Ÿ’Œโฃ๏ธ๐Ÿ’šโค๏ธ
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

  3. ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
    ๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒบ๐ŸŒท๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐Ÿต๏ธ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒบ๐ŸŒท๐ŸŒธ๐Ÿ’ฎ๐ŸŒน๐Ÿ’
    Di blog ini Kejora ttp tampil, utk berpantun madah
    Kerana asyik digamit nostalgia & kenangan indah
    Bginilah diri bila dilamun rindu yg tk sudah-sudah
    Jgn kata rimba, lautan api pun diri sanggup redah
    ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ
    ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

    โค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ๐Ÿคโ™ฅ๏ธ๐Ÿ’˜๐Ÿ’๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’“๐Ÿ’ž๐Ÿ’•๐Ÿ’Œโฃ๏ธ๐Ÿ’šโค๏ธ
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

  4. JANGAN BIARKAN TOK KADOK TERUS POLITIK KAN COVID HINGGA HUJUNG PENGGAL KETIKA ITU UMNO SUDAH BUBAR……….

    UMNO MENGGELUPUR HILANG ARAH TUJU……HANYA ADA SATU IKHTIAR AKHIR DESAK YDPA BUBAR PARLIAMEN SUPAYA UMNO KEMBALI JADI PM………

    PARTI MATA SATU DAJJAL HANYA SUKA MELAGA2 KAN UMNO SUPAYA PECAH BELAH AKHIRNYA PAK SHEIKH AMBIL KESEMPATAN…… POLITIK MAIN BELAKANG TUU…….

    Why Anwar For PM9? Takde Orang Lain Ke?………

    The article โ€œAnwar Yang Tidak Jujurโ€ by Dr Nazmi Airil Osidea and published in Kelab Che Detโ€™s Facebook page more or less sums up Anwar Ibrahim perfectly (READ HERE).

    But the question is: why does DAP or Pakatan Harapan still want Anwar Ibrahim as their candidate for prime minister or PM9? Anwar is seriously damaged. Canโ€™t they find someone else from amongst 32 million Malaysians as a suitable candidate for prime minister?

    The problem is, the Federal Constitution of Malaysia says the person who becomes prime minister must be โ€œa member of the House of Representatives who in the judgment the Yang di-Pertuan Agong is likely to command the confidence of the majority of the members of that Houseโ€ โ€” Article 43(2)(a)

    In short, the prime minister must be one of the 222 MPs who has the support of not less than 112 MPs.

    It is either Anwar or no one from Pakatan Harapan for PM9
    Let us say Pakatan Harapan wins 112 parliament seats in GE15. More than 60 of those MPs would be non-Malays or non-Muslims, leaving only 50 or so Malay-Muslim MPs. Hence the pool of candidates from which to choose PM9 would be only 50 MPs, not 112 MPs, or 222 MPs (or 32 million Malaysians).

    Those 50 or so Malay-Muslim MPs would basically be from PKR and Amanah (and maybe a handful from DAP). But Amanah will not have enough seats to qualify for PM9. And the DAP Malay MPs also cannot be PM9 or else people will say DAP calls the shots and controls the government.

    So, in the end, PM9 must come from PKR.

    Anwar is Pakatanโ€™s choice for PM9 because he is a one-eye man in the land of the blind
    Anwar will make sure that none of the PKR candidates are far better than him or are more qualified to become PM9. Anwar wants to be prime minister. Hence he has to be the best of the PKR Malay MPs.

    In short, through process of elimination, take out the non-Malay MPs, the non-Muslim MPs, the DAP MPs, the Amanah MPs, the less qualified PKR MPs, etc., you are left with Anwar as the last man standing or the lone man standing. Simple!

    And that is why Anwar Ibrahim is DAPโ€™s and Pakatan Harapanโ€™s choice for PM9. It is not that Anwar is their best choice. It is that after eliminating those who are not suitable or are not qualified to be PM9, they are left with only Anwar. So, it is either Anwar or no one.

  5. Burok sangat Kojolla punya perangai
    dalam bulan puasa dia hukum boleh merokok
    bila balik kampong kojolla berak kat sungai
    duduk menyangkong atas dahan pokok

    Dari jauh dah nampak anunya kulop
    Sarang tempuanya pulak bergoyangan
    tahik jatoh sungai bunyi flip flop !
    ikan belukang sambar kekenyangan

    bila tahiknya cirit tersebar macam pelampong
    kegemaran Kojolla makan asam pelbagai
    itulah kebiasaannya bila balik kampong
    nasihat aku jangan cemari sungai

  6. KAH KAH KAH

    ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
    ๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’๐Ÿ’
    Binatang anak haram TN monyet bukan sja kalah
    Tapi..si betina tua itu dah kembali ke rahmatullah
    Tiada le lagi si bingai utk Kejora nak kasi sekolah
    Macam dah tak der โ€˜fightโ€™, Kejora berehat saja lah
    ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

    ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
    Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
    ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

  7. RAKAN2 BLOG YANG DIKASIHI SEKALIAN:

    ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
    Dek banyak berjaga, Kejora kini, dah sedikit kurus
    Bila hari cuti, siang malam dgn Quran bertadarus
    Di bulan mulia ini diri luar dalam nak dicuci berus
    Moga, Allah sentiasa beri petunjuk, ke jln yg lurus
    Sebaliknya, TN monyet lahanat dh mampos terus
    Bangkai ifrit tu, telah dimandi dgn air kapur barus
    Kubor dia, dngn air mawar, anak cucu masih jirus
    Tapi, dgn rotan & cemeti, ifrit tu malekat sdg urus
    ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

    ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
    Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
    ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

  8. RAKAN2 BLOG YANG DIKASIHI SEKALIAN:

    ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
    Salam sejahtera..buat rakan2 blog yang budiman!
    Moga Ramadhan ini, menguat lgi kita punya iman
    Biar kita miskin harta, tapi kaya budi & senyuman
    Lega..nampak nya blog ini sangat tenang & aman
    Tiada lagi, monyet yg mengganggu ketenteraman
    Dia dh mampos, itu betina tua ifrit kera Hanuman
    Nasib yg sama menimpa dia..seperti Wak Suman
    Kini dlm kubor..dgn malaikat menerima hukuman
    ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

    ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
    Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
    ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

  9. KAH KAH KAH

    ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
    Kini..Kejora nk masuk blog pun tk lagi rasa berahi
    Dah tk ada lagi, TN monyet hahaha hohoho hihihi
    Dulu monyet itu komen bagai budak tadika kelahi
    Asyik saja dia bawa karutan, pasal berak dan tahi
    Sbb itu..dia asyik kena taji, sampai berbenjol dahi
    Monyet tu tak serik juga, wlu ramai tampil marahi
    Tapi dirinya kecundang juga, wlu dia cuba gagahi
    Akhir nya ke dalam kubor juga..dia dijemput Illahi
    ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

    ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
    Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
    ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

  10. RAKAN2 BLOG YANG DIKASIHI SEKALIAN:

    ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ๐Ÿ‘ณ
    Moga di bulan mulia ini, diri kita, Allah beri berkat
    Biarlah di sisi Allah kita selalu ingin berada dekat
    Agar di akhirat nanti darjat diri kita akan diangkat
    Kerna di sana nanti..tiada nilai harta dan pangkat
    Jgn le di dunia, kita biarkan diri iblis syaitan pikat
    Mcm TN monyet pengikut ayah Pin punya tarekat
    Kini kt dlm kubor, si betina tua ifrit tu dirantai ikat
    Hari2 mengelupor & meraung ditibai dek malekat
    ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

    ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
    Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
    ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

Leave a Reply

Your email address will not be published.