LUAHAN #KERAJAANGAGAL MUNGKIN TIDAK BERLAKU JIKA ANWAR DIBERI PELUANG TERAJUI NEGARA

Minggu lalu telah trending di laman twitter tanda pagar #KerajaanGagal sebagai luahan kekecewaan warga maya terhadap ketidakberhasilan kerajaan sejak lebih setahun lalu dalam menangani wabak Covid19.

Perkembangan tersebut hadir ketika kerajaan dilihat terus gagal memerangi penularan Covid19 dengan kes harian kekal empat digit sejak bermulanya gelombang ketiga September tahun lalu – gelombang jangkitan yang juga dikaitkan dengan PRN Sabah.

Peningkatan kes yang berterusan dilihat turut membangkitkan amarah rakyat kerana ia mungkin sekali lagi menyebabkan kerajaan menghalang orangramai pulang ke kampung menyambut Hari Raya Aidilfitri bersama keluarga.

Tahun lalu tidak dapat balik kampung mungkin boleh difahami kerana PKP dikuatkuasakan dengan semua sektor kegiatan ditutup rapat, tetapi dua tahun berturut-turut disekat merentas negeri tentu saja suatu kesengsaraan yang sukar diterima.

Tidak mustahil ada yang menganggap ini suatu kezaliman bersiri daripada sebuah kerajaan yang sudahlah dibina melalui rangkaian pengkhianatan.

Malah peningkatan kes juga menjejaskan banyak sektor ekonomi dan aktiviti pelancongan dalam negara.

Ciapan bersama tanda pagar #KerajaanGagal itu turut ditujukan kepada Perdana Menteri, Mahiaddin Md Yasin yang dilihat gagal mengurus negara dan memulihkan ekonomi setelah beliau secara terbuka mengakui bahawa kerajaan kini tidak lagi mempunyai banyak wang seperti dahulu.

Meskipun hampir seluruh dunia dilanda Covid19, tetapi jika dilihat beberapa negara yang berjaya mengawalnya seperti Korea Selatan, Jepun, Vietnam, Laos, Thailand dan sebagainya, di samping ekonomi di negara-negara tersebut tidak begitu teruk terjejas, adalah jelas bahawa kekurangan utama Malaysia ialah kita tidak memiliki pemimpin yang cukup berkemampuan.

Kiranya Anwar Ibrahim yang menerajui negara, dengan beberapa siri kebijaksanaannya yang terserlah, komunikasi yang mantap, kemampuan meyakinkan khalayak yang jauh lebih realistik dan punyai hubungan antarabangsa yang menyeluruh, kita mungkin tidak terperangkap sebegini teruk.

Tapi, apakan daya, meski sudah berusaha mengemukakan majoriti, di samping bala Covid19 digunakan sebagai sandaran, keadaan nampaknya tidak memihak kepada beliau.

Akibatnya, dengan kepimpinan Mahiaddin yang lemah dan tidak berdaya itu dibiarkan berterusan, semua kita diselubungi sengsara sehingga terpacul tanda pagar #KerajaanGagal sebagai luahan rasa kecewa rakyat semua bangsa.

Mahiaddin realitinya bukanlah pemimpin yang cukup berwibawa untuk mengurus negara, apa lagi di ketika krisis sedang melanda.

Berdasarkan pencapaian masa lalunya, baik dalam politik negara, mengutus kementerian atau negeri, hampir tidak ada kejayaan cemerlang pernah direkodkannya.

Bahkan, dalam mentadbir Johor selama dua penggal dan beberapa kementerian sejak sekian lama, yang tidak kurang terdedah ialah pelbagai skandal tanah dan berkaitan anugerah projek yang kedengaran kemudiannya.

Diburukkan lagi, dalam mentadbir negara, kecuali beberapa orang, kabinet besarnya juga lebih banyak dibarisi mereka yang tidak boleh bekerja.

Lebih daripada itu, dengan mencadangkan darurat yang difahami umum semata-mata untuk mengekalkan kuasanya, di sebalik kedudukannya kian terancam, Mahiaddin adalah Perdana Menteri terburuk dalam sejarah negara ini.

Beliau terlihat sanggup berbuat apa saja, tanpa memikirkan apa jadi kepada nasib rakyat, asalkan kedudukannya dapat terus ditongkatkan lagi.

Janji darurat hanya sehingga 1 Ogos dan janjinya juga beliau akan mengadakan PRU selepas itu, tapi apakah janji pemimpin yang sanggup mencadangkan darurat untuk menyelamatkan diri dan tidak menghargai nama yang diberikan oleh ayahnya sendiri, boleh kita percaya dan pegang kata-katanya?

Apabila sokongannya makin kabur, selain kian ramai rakyat yang mengeluh dan tak puas hati, pilihan yang sepatutnya bagi Mahiaddin ialah berani berdepan realiti dengan membuktikan ada sokongan di belakangnya, bukan melaksanakan darurat, menggantung Parlimen dan menambah lagi spesis katak lompat dalam kelompoknya.

Tetapi, itulah Mahiaddin dan tanpa keraguan, jika dalam tempoh setahun sudah dicop sebagai menerajui kerajaan yang gagal, lebih banyak lagi kegagalan akan tercipta jika beliau tidak dijatuhkan dalam tempoh terdekat ini atau kiranya masih ada yang tergamak mahu menyokongnya lagi bila PRU15 tiba nanti.

Tanda pagar #KerajaanGagal adalah realiti yang tidak seharusnya sukar untuk difahami oleh kita semua jika negara ini mahu dibawa ke arah yang betul dan memberi harapan kepada semua rakyatnya. (Shahbudindotcom 19/04/2021)

Updated: 19 April 2021 — 8:58 pm

67 Comments

Add a Comment
 1. YANG PASTI PHD4PIG NGAKU BANGKRAP 22 BULAN PERINTAH NEGARA……..

  DAPIG PENUNGGANG AGAMA KRISTIAN BILA NAK JADIKAN TANAH MELAYU NEGARA KRISTIAN SEBAGAI MANIFESTO JESUS KINGDOM OF GOD………

  TAK ugut, hanya peringatan. ‘seghiau jugak nu…’……..

  Muhammad Sanusi pada sidang media selepas mempengerusikan mesyuarat EXCO di Wisma Darul Aman, hari ini.- NSTP/ Luqman Hakim Zubir

  Kedah nafi ugut Pulau Pinang guna air selut

  ALOR SETAR: Kerajaan negeri tidak pernah mengugut Kerajaan Pulau Pinang yang mungkin terpaksa menggunakan ‘air selut’ sebaliknya ia hanya satu peringatan berikutan Kedah dijangka melaksanakan projek Takungan Air Pinggiran Sungai (TAPS) pada tahun ini.

  Menteri Besar, Muhammad Sanusi Md Nor, berkata terdapat 14 TAPS akan dibina untuk menakung air bagi menstabilkan paras air Sungai Muda ketika musim kemarau.

  “Saya maklumkan supaya mereka bersedia sebab kita akan buat projek TAPS. Kita akan takung air Sungai Muda sewaktu banyak dan setiap 14 TAPS ada kawasan takungan besar dengan kedalaman 20 hingga 30 meter serta lebar sehingga satu kilometer.

  “Selut terjadi apabila air tinggal sedikit, siapa biasa mandi sungai akan tahu ketika air banyak ia jernih dan laju, tetapi apabila air perlahan dan tinggal sedikit akan jadi berselut.

  “Jadi Pulau Pinang kena bersedia dengan keadaan ini kecuali dia berpakat dengan kita. Kita kena rancang untuk elakkan mereka minum selut (lumpur), jika tak pakat dan tak buat bayaran caj air mentah kita rancang untuk kita sahajalah,” katanya pada sidang media selepas mempengerusikan mesyuarat EXCO di Wisma Darul Aman di sini, hari ini.

  Muhammad Sanusi berkata, pihaknya sentiasa mengalu-alukan perbincangan dengan Kerajaan Pulau Pinang untuk menentukan kadar caj bekalan air mentah perlu dibayar kerajaan pimpinan DAP itu.

  “Kita bukan tutup pintu rundingan, kita sedia berunding mengenai bayaran air mentah… bukan tidak mahu bagi air, tetapi kena bayarlah sebab kita ada kos penyelenggaraan untuk kawasan tadahan,” katanya.

  Selain itu, Muhammad Sanusi berkata, kerajaan negeri juga akan membina baraj baharu untuk memastikan pam Syarikat Air Darul Aman (SADA) tidak tergantung pada musim kemarau akibat kekurangan air.

  Katanya, selepas paras air Sungai Muda dapat distabilkan, kapasiti pengaliran air dari sungai itu akan dapat dikawal pada masa depan.

  “Dulu masa buat projek tebatan banjir kelebaran sungai ditambah menyebabkan paras air turun, projek itu tidak disekalikan dengan menjajarkan semula kedudukan pam di rumah pam sepanjang Sungai Muda, menyebabkan ia tergantung ketika air kurang.

  “Peruntukan bagi projek TAPS daripada Kementerian Alam Sekitar dan Air (KASA) sebab ia berkaitan air mentah. Projek ini bukan untuk kegunaan atau minuman penduduk Kedah saja, sebaliknya Kedah membekalkan 42 peratus padi untuk negara, jadi sumber air ini untuk pertanian juga,” katanya.

 2. MANA CAI2 PHD4PIG YANG ANGGAP PN TAK BERTANGGUNG JAWAB……….

  Isu selesai, Illi Najwa masih Islam – Mufti Johor………..

  SULTAN Ibrahim berkenan menerima mengadap Illi Najwa di Pejabat Mados, Istana Bukit Serene, Johor Bahru hari ini. FOTO IHSAN ROYAL PRESS JOHOR

  JOHOR BAHRU: Siasatan secara menyeluruh Jabatan Agama Islam Negeri Johor (JAINJ) mendapati Illi Najwa Anuar Hussein Saddique yang berkahwin dengan kapten hoki pasukan India, Manpreet Singh Pawar, tahun lepas, masih beragama Islam.

  Mufti Johor Datuk Yahya Ahmad berkata pihaknya telah memanggil Illi Najwa bersama ibunya serta beberapa saksi lain untuk diambil keterangan.

  Beliau berkata pendaftaran perkahwinan pasangan itu di Johor Bahru juga kini dalam proses.

  “Hasil siasatan mendapati Illi Najwa tidak pernah keluar dari Islam, malah pada hari ini beliau (Illi Najwa) juga hadir bersama kami untuk menghadap baginda Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar.

  “Tiada ada apa-apa masalah untuk didaftarkan perkahwinan mereka dan isu ini juga sudah selesai,” katanya menerusi kenyataan yang dimuat naik dalam laman Facebook rasmi Sultan Ibrahim hari ini.

  -Kenyataan itu dikeluarkan selepas Sultan Ibrahim berkenan menerima menghadap Illi Najwa di Istana Bukit Pelangi di sini hari ini yang turut disertai Yahya dan Pengarah JAINJ, Datuk Md Rofiki Shamsudin.

  Pada pertemuan itu, Yahya mempersembahkan hasil siasatan JAINJ berhubung status perkahwinan dan keagamaan pasangan tersebut.

  Ia susulan Sultan Johor telah menitahkan JAINJ dan Jabatan Mufti Johor pada Disember lalu untuk menyiasat status terkini agama wanita berkenaan bersama pasangannya.

  Sultan Ibrahim bertitah sebagai Ketua Agama Islam Johor, baginda bertanggungjawab memelihara kedudukan Islam supaya sentiasa terpelihara dan dipandang mulia, selari dengan Perkara 57 Undang-Undang Tubuh Kerajaan Johor 1895 dan Perkara 3 Perlembagaan.

  Disember lalu, pasangan itu melangsungkan perkawinan mereka di kampung halaman Manpreet di Punjab, India. – BERNAMA

 3. KAH KAH KAH

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Kejora baru jer balik dari surau, berjemaah subuh
  Sementara masih sihat pahala ingin nak diimbuh
  Dok perhati tengok, kalau2 ada nenek tetek labuh
  Tak keluar pulak, dia takut, mlm tadi Kejora tabuh
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 4. Kerajaan hari ini di bawah PN ternyata kerajaan yg gagal total, umpama sebuah kerajaan “bawah tempurung” dan sekadar “jaguh kampung”, itu pun kalau “masuk bakul angkat sendiri”. Dunia jelas tidak mengiktiraf Malaysia.

  Ini terbukti bila bbrp sykt gergasi, pelabur utama sedia ada di Malaysia telah angkat kaki, lari ke negara tetangga. Malah konglomerat dan foreign investor sama sekali tidak lagi berminat untuk datang ke Malaysia. Jatuhnya FDI secara drastik melebihi kadar 60% menjadi bukti kegagalan kerajaan pimpinan PN hari ini.

  Pertambahan kes baru Covid yang kian membarah melebihi 2K sehari akhir ini adalah fakta yang tidak dapat dinafikan bahawa segala usaha dan tindakan kerajaan atasi Corona, termasuk dgn menggazet darurat serta bermacam langkah lain, umpama strategi yang sia sia.

  Kesukaran hidup rakyat, pengangguran yang kian mendekati angka satu juta akibat lembabnya pertumbuhan ekonomi ditambah dengan pengenalan akta dan undang2 yg caca marba, semuanya makin menyukarkan sekali pun lebih RM 600 billion tabungan negara telah digunakan.

  Pengakuan PM menyatakan wang negara menyusul & tidak banyak lagi adalah bukti sebuah kegagalan. PN hanya bijak mengorek tabung negara, hanya pandai menabur wang tapi sama sekali gagal untuk menabung kembali bagi menutup dana yang kian kering. Kenyataan tabung Malaysia makin susu pastinya memberi kesan amat negatif kepada pelabur luar. FDI tidak mungkin akan kembali rancak kerana dimata pelabur asing, Malaysia tidak lagi sebuah negara syurga pelaburan kerana kuasa beli rakyat kian diragui.

  PM Mahiaddin dan kerajaan PN harus sedar diri, berundur segera adalah jalan terbaik sebelum situasi negara kian.parah. Kalian terbukti sebuah regim yang tidak kompeten, tiada keupayaan. Hanya nafsu shahwat saja besar TAPI tiada tenaga, IMPOTENSI!!!!

  1. Parti lebai makin tak terpakai
   Bangsa agama dibeli dijuai
   BMF, 355 abis bersepai
   Perjuangan asal dah jadi bangkai

   Dijaja nas dan dalil demi kuasa
   Menempel di PN demi kekayaan dan harta
   Melayu Islam dikencing diauta
   Konon partinya jalan ke syurga

   Kisah lebai malang akan berulang
   Anjing dan bayang kan diulang tayang
   Skrip cerita nukilan Adi Wang
   PRU 15 kan pecah panggung wayang

   *Muga Adi Wang tak rebah tertungging terkangkang….

 5. Nek TN betina tua pukimak,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Kejora tahu yang nenek itu anak cucu sudah abai
  Pintu blog ini sentiasa terbuka utk nek ma chi bai
  Masuk lah lagi, Kejora sentiasa tunggu melambai
  Klau nek tak ada, siapa lagi yang Kejora nak tibai?
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 6. RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

  Untuk monyodar-an si botino tuo kutok Binatang Anak Haram TN Monyet yang bingai dungu bangang bobal bongap bongok bengong biol tolol bahalol pukimak sial anak haram barua lahanat muko kulit babi otak taik babi tu dan jugo sobagai poringatan bosamo, den nak ulang siar lah koratan borito ini:

  1. Kuasai, betulkan bahasa Melayu dulu…
   18 Feb 2021

   ROSALWANI CHE SOH @ YUSOFF

   SHAH ALAM – Sasterawan Negara mengingatkan segelintir rakyat Malaysia jangan hanya kecoh menegur sebutan individu lain dalam bahasa Inggeris, sebaliknya mengabaikan kepentingan untuk menguasai, menghormati dan mencintai bahasa kebangsaan sendiri.

   Sasterawan Negara, Datuk Dr Anwar Ridhwan berkata, perkara itu perlu diberi perhatian, ekoran masih ramai rakyat Malaysia sendiri yang tidak fasih berbahasa Melayu selain gemar menggunakan bahasa ‘Melayu rojak’ iaitu bahasa Melayu yang bercampur dengan Inggeris dalam pertuturan harian.

   Sinar Harian.

   1. KERATAN BERITA INI AKAN TERUS DISIARKAN SEHINGGALAH BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA DAJJAL LAHANAT MUKA 10 KEPING KULIT BABI OTAK 1 KG TAIK BABI TU DAPAT MENGUASAI BAHASA MELAYU DENGAN BAIK…

    KAH KAH KAH.

    1. KERATAN BERITA ITU BERTARIKH 18 HB FEBRUARI 2021, DAH LEBIH 2 BULAN BERLALU…
     TAPI BINATANG ANAK HARAM TN MONYET MUKA TAHI BABI ITU DIAJARKAN TENTANG IMBUHAN ‘DI’ DAN MENGEJA ‘HANYA’ LEBIH AWAL DARI ITU, SEBULAN LEBIH. BERMAKNA DAH TIGA BULAN BINATANG ANAK HARAM TU DIAJAR, TAPI MASIH JUGA DIA TAK FAHAM2..

     APA PUNYA BENGAP DUNGU LAH BINATANG ANAK HARAM TN MONYET MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TUH…

     KAH KAH KAH.

     1. UNTUK MAKLUMAN PEMBACA SEKALIAN:

      SUDAH LEBIH DUA BULAN, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BATANG PISANG BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA KULIT BABI INI DIAJARKAN TENTANG PENGGUNAAN IMBUHAN ‘DI’ DALAM BAHASA MELAYU DAN JUGA EJAAN PERKATAAN ‘HANYA’, TAPI TAK DAPAT JUGA DIKUASAI OLEH ANAK HARAM BABI HUTAN SEKOR NIH.

      MMG TERNYATA BINATANG ANAK HARAM BEKAS MURID SEKOLAH SJK INI BODOH PIANG DUNGU LEMBAM TOLOL BAHALOL BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG TERAMAT.

      PUKIMAK PUNYA MONYET ANAK HARAM MUKA 10 KEPING KULIT BABI NIH.

      KAH KAH KAH.

      1. KAH KAH KAH

       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       Nenek masuk blog harap dedak jer nak melantak
       Tapi dia ini, jenis dungu bingai punya kepala otak
       Mesti dulu kepala dia, kt meja cikgu asyik hentak
       Imbuhan ‘di’ pun dia tak tau mcm mana nak letak
       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

       👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
       Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       Pukimak betul binatang anak haram TN Monyet
       muka kulit babi & otak taik babi tuh…

       1. KAH KAH KAH

        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        Nenek dah tua ganyut tak lama nak jadi bangkai
        Otak dia kecik harap kepala besar buah tembikai
        Dlm BM ternyata betina tua tu bodoh bingai cikai
        Imbuhan ‘di’ pun dia tk tau, mcm mana nak pakai
        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

        👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
        Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        Pukimak betul binatang anak haram TN Monyet
        muka kulit babi & otak taik babi tuh..

        1. KAH KAH KAH

         😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
         Belajar dekat SJK, tidak bawa nenek TN ke mana
         Kt sekolah..dia banyak kawan dgn Hindu & China
         Nahu dan tatabahasa dalam BM, dia tidak cakna
         Imbuhan ‘di’ pun si betina biol tua tu tak tau guna
         😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

         👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
         Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
         🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

         Pukimak betul binatang anak haram TN Monyet
         muka kulit babi & otak taik babi tuh…

         1. KAH KAH KAH

          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          Tak pastilah samada bodoh nenek tu semula jadi
          Masa SJK dulu..keje jadi bohsia dan malas study
          Rasanya SPM dulu..BM dia fail atau dapat gred D
          Hingga dia tidak tahu nak mengguna imbuhan ‘di’
          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

          👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
          Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
          🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          Pukimak betul binatang anak haram TN Monyet
          muka kulit babi & otak taik babi tuh..

          1. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Binatang TN Monyet ke sini, sbb dpt dedak ditaja
           Anak haram itu belajar di SJK, buat abis duit saja
           Perkataan ‘hanya’ pun anak haram tu tak tahu eja
           Mesti anak haram tu asyik kena berdiri atas meja
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           Pukimak betul binatang anak haram TN Monyet
           muka kulit babi & otak taik babi tuh..

          2. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Nenek itu mmg lah jenis bebal bengap pekak tuli
           Dia asyik je, bawak ejaan ‘ha nya’ bahasa Swahili
           Tak berubah juga dia, wlu cikgu tegur berkali-kali
           Yg betina tua tu tahu, kangkang puki kat Bang Ali
           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           Pukimak betul binatang anak haram TN Monyet
           muka kulit babi & otak taik babi tuh..

          3. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Nenek tak masuk diajar, wlu cikgu tengking maki
           Klau komputer rosak, nenek itu kata, kena ‘baikki’
           Yg betina tua itu tahu, kat Bg Ali dikangkang puki
           Dia melentang kangkang, Bg Ali kat atas jadi joki
           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           Pukimak betul binatang anak haram TN Monyet
           muka kulit babi & otak taik babi tuh..

          4. HERAN SUNGGUH PEMBACA SEKALIAN…

           BINATANG ANAK HARAM TN MONYET OTAK TAHI BABI TU TAK ADA PERASAAN MALU LANGSUNG KAH?

           DAH NAK MASUK 3 BULAN…SETIAP HARI…SEHARI 3-4 KALI, BINATANG ANAK HARAM TU DIAJARKAN PENGGUNAAN IMBUHAN ‘DI’ & MENGEJA ‘HANYA’ DLM BAHASA MELAYU…SEHINGGA TERPAKSA DITENGKING CERCA MAKI HERDIK…TAPI MASIH JUGA DIA TAK BERUBAH…

           KEJORA RASA BUKA SAJA KULIT BABI YG MELIPUTI MUKA ANAK HARAM TU SEHINGGA BEGITU TEBAL MUKANYA TAK TAHU MALU…RASANYA TAIK BABI PUN ADA KAT OTAK DIA…

           KAH KAH KAH.

          5. KEJORA NAK UBAH GELARANNYA KPD:

           “BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI”

           ANAK HARAM TU LANGSUNG TAK ADA PERASAAN MALU & BEBAL BENAK BENGAP, LANGSUNG TAK MASUK DIAJAR …

           KAH KAH KAH.

 7. Anonymous
  19 April 2021 10:05 pm

  BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA BODOH BANGANG NAK MELAWAN MUSUH CARA MEMANTUN MANTAT.
  MALUKAN MELAYU DIBULAN MULIA NIH

  Reply

  1. WOI BINATANG ANAK HARAM TN MONYET PUKIMAK SIAL LAHANAT YANG MENULIS DI JAM 10:05 PM!

   IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT PERBUATAN KENA DIRAPATKAN, MANAKALA
   IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT TEMPAT/KEDUDUKAN/MASA KENA DIRENGGANGKAN!

   ‘DI’ DGN ‘BULAN’ TU KENA RENGGANG, SEBAB ‘BULAN’ TU MASA!

   => DI BULAN…

   KALAU DIBULI KE ATAU DITELAN KE, OK LAH.

   FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMM!!!!!

   1. TAK KAN LAH ASYIK NAK KENA TENGKING HERDIK SETIAP HARI KOT???
    DAH TU, DLM SEHARI BERPULUH-PULUH KALI NAK KENA TENGKING HERDIK..

    KAU TAK ADA PERASAAN MALU LANGSUNG KE BINATANG ANAK HARAM TN MONYET?

    ATAU KAU NI BUKAN MONYET MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TAPI SEMEMANGNYA BINATANG BABI?

    KAU DULUNYA LAHIR KELUAR DARI LUBANG PUKI BABI…

    HAH HA HAA.

    1. KAU TAK TAHU MALU KAT ORANG KER BINATANG ANAK HARAM TN MONYET OTAK TAHI BABI.???

     BERAPA PULUH LAPIS KULIT BABIYG ADA KAT MUKA KAU & BERAPA KG TAHI BABI KAT OTAK KAU TU..MENYEBABKAN KAU TAK ADA RASA MALU LANGSUNG DGN KEBENAKAN KEBEBALAN KEDUNGUAN KEBENGAPAN KEBIOLAN KETOLOLAN KEBAHALOLAN KEBONGOKAN KEBENGONGAN YG ADA PADA KAU TU WAHAI BINATANG MONYET ANAK HARAM PUKIMAK!!!!

     SAMPAI TAK MASUK2 DIAJAR LANGSUNG DAH DEKAT 3 BULAN DIAJAR. PUKIMAK HARAM JADAH PUNYA BINATANG TN MONYET MUKA KULIT BABI NIH…

     KAH KAH KAH.

     1. YG SEPATUTNYA RAPAT, DIA RENGGANGKAN
      YG SEPATUTNYA RENGGANG, DIA BAGI RAPAT PULA.

      HAIRAN SUNGGUH, BINATANG MONYET PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BEBAL BENGAP BANGANG BONGOK BENGONG BINGAI BIOL TOLOL BAHALOL PEKAK BADAK NI TAK BOLEH JUGA NAK FAHAM-FAHAM.

      ITULAH MALANGNYA NASIB BINATANG MONYET DAJJAL LAHANAT NI DIHANTAR OLEH MAK BAPAK DIA KE SEKOLAH SJK DULU.

      HAH HA HAA.

      1. TAK PERNAH ADA LAH LAGI MANUSIA SEBEGINI BODOH PIANG TOLOL BAHALOL DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BANGANG BENGONG BONGOK MELEBIHI BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TUA PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BABI HUTAN PEKAK BADAK MUKA KULIT BABI SEKOR NI.

       KENAPALAH DIA TIDAK DILAHIRKAN MENJADI SEEKOR LEMBU ATAU KERBAU ATAU KAMBING ATAU UNTA ATAU BAGHAL ATAU KELDAI ATAU BADAK SUMBU ATAU ANJING ATAU BABI HUTAN.

       HAH HA HAA.

       1. MEMANGLAH TERSANGAT BODOH PIANG , BEBAL BENGAP TN MONYET BETINA TUA KUTUK NI LEBIH DARI TARAF SEEKOR BINATANG.
        DAH DUA BULAN LEBIH DIAJAR BENDA YANG SEBEGITU MUDAH PUN TAK BOLEH DIFAHAMINYA.

        ELOK KALAU BETINA TUA KUTOK NI DIHANTAR UNTUK DIAJAR KAT DALAM ZOO BERSAMA KERA, MONYET, UNGKA, ORANG UTAN, SINGA LAUT, BANGAU, BERUANG, KUDA BELANG, MEMERANG, BADAK SUMBU, BABI HUTAN, DSB.
        ATAU DIHANTAR BELAJAR BERSAMA BINATANG2 KAT DALAM SARKAS.

        PUKIMAK SIAL ANAK HARAM PUNYA BINATANG TN MONYET TAHI MUKA KULIT BABI NIH.

        HA HAH HAA.

        1. HAA…

         MENGAJAR CARA ELOK, TAK FAHAM!
         MENENGKING HERDIK PUN TAK BOLEH FAHAM JUGA BINATANG MONYET ANAK HARAM SIAL LAHANAT NIH!

         INI NAK KENA MENGAJAR CARA MAKI HAMUN, BARU BINATANG TN MONYET BETINA TUA PUKIMAK SIAL BARUA ANAK HARAM MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TU BOLEH FAHAM KOT!

         HA HAH HAA.

         1. INILAH APO YANG DIKATO-AN OLEH BRO DIN REMOS…

          TAKDO KOJO YANG LOBIH TORUK DARI MONGAJAR MANUSIO BENAK BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BINGAI BIOL BAHALOL BODOH PIANG MACAM BINATANG TN MONYET TAHI, BETINA TUA ANAK HARAM PUKIMAK SIAL LAHANAT SEKOR TU…

          MONGASAH BOLAKANG PARANG PUN TIDAK SOTORUK ITU..

          HAH HA HAA.

          1. Din Remos
           3 March 2021 10:02 am

           Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

           Reply

          2. Din Remos
           9 March 2021 8:16 am
           Reply to Anonymous

           Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

           Reply

          3. Din Remos
           15 March 2021 9:36 am
           Reply to Anonymous

           Itulah nenek. Ramai orang dah bagi amaran supaya nenek jangan suka menunjuk pandai, mahu komen semua orang di sini, nak jadi pak pacak lah itu ini. Sedangkan pengetahuan nenek tu cetek. Bahasa Melayu lintang pukang, nak tulis English pula terkial-kial merujuk Pakcik Google. Dapat sepatah dua phrases, itulah yang diulang-ulang, sekadar mahu dilihat orang kononnya dia pandai. Walhal semua orang tahu akal nenek cetek, fikiran nenek tidak matang setaraf budak tadika.

           …/ bersambung …

          4. …/sambungan…

           Nenek tahu, orang lain juga buat salah ejaan dan kesalahan nahu sebagainya termasuk Din…… tapi ada orang pick up benda tu/. Sebabnya orang lain tidak pernah nak tunjuk pandai dan bermulut celupar seperti nenek. Dalam bahasa mudah, hanya nenek yang dibenci oleh pengunjung blog.

           Semoga nenek dapat menghadapi kenyataan ini dengan tenang dan sentiasa tabah. Jangan terlalu mengikut emosi menjawab kritikan ini, nanti menggeletar jari, buat kesalahan ejaan lagi dan terus kena belasah….kah kah kahhhhh

           Reply

          5. MEMANG BOTUL DAN BONAR SANGEK TU, BRO DIN REMOS!

           MONGAJAR BINATANG KEK DALAM SARKAS ATAU MONGAJAR LOMBU KOBAU PUN TIDAK SOSUSAH MONGAJAR BINATANG BOTINO TUO TN MONYET BATANG PISANG BODOH BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BIOL TOLOL BAHALOL ANAK HARAM PUKIMAK LAHANAT PEKAK BADAK SEKOR TU…

           TAK MASUK DIAJAR LANGSUNG NATE MONYET TUO DUNGU BARUA ANAK HARAM NIH!

           HAH HA HAA.

          6. Bravo Din Remos,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Dh sebulan lbih nek diajar, jika kenangan diimbau
           Tetapi, lbih teruk dari kerja menarah kayu merbau
           Mmg ler jenis tak masuk diajar itu nenek lahabau
           Din kata..ngajar nek spt ngajar kambing & kerbau
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          7. Bravo Din Remos,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Kebengapan & dungu nenek bukan lah lagi rahsia
           Masa SJK dulu, dia malas & lbih suka jadi bohsia
           Kini nek terus jadi bebal benak hingga lanjut usia
           Din kata ngajar nenek bengap tu jadi kerja sia-sia
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          8. Bravo Din Remos,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
           Wow..Din Remos ini bagaikan seekor ular berbisa
           Patukannya tu dah pasti sekali perit nenek terasa
           Din kata..BM nenek tk daya lagi nak memperkasa
           Lebih baik, klau nenek diajar tentang budi bahasa
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣.

          9. Bravo Din Remos,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Sebelum ni pun kaw giler Din tampil tibai belasah
           Kata Din mengajar binatang pun tak begini susah
           Mmg nek bebal dungu tu, jenis rendam tak basah
           Dpd ajar dia, lebih mudah lagi blkg parang diasah
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          10. TAK TAHU NAK KATA APA LAGI LAH DIN OI…

           ENTAH BILA LAH, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI, BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT BIOL TOLOL BAHALOL BINGAI DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG DAJAL MUKA 10 KEPING KULIT BABI & OTAK 1 KG TAIK BABI NI DAPAT NAK FAHAM.

           BABI HUTAN PUNYA MAHKLUK, TAK MASUK2 DIAJAR. ENTAH BILA LAH BINATANG ANAK HARAM DAJAL LAHANAT TU NAK MAMPOS, MENYUSAHKAN ORANG SAJA.

           HAH HA HAA.

          11. HERAN SUNGGUHLAH DIN…

           MCM MANA BOLEH ADA MANUSIA YG TAK TAHU MALU TAHAP ANAK HARAM TN MONYET TAHI TU…?

           KENAPALAH TN MONYET ANAK HARAM INI TIDAK DILAHIRKAN SBG SEEKOR BINATANG…??

           BERAPA PULUH KEPING KAH KULIT BABI YG MELEKAT DI MUKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI INI YG MENYEBABKAN DIA TAK ADA PERASAAN MALU LANGSUNG…???

           BILAKAH LAGI BINATANG ANAK HARAM MUKA BERPULUH KEPING KULIT BABI NI NAK MAMPOS SUPAYA TAK MENYUSAHKAN ORANG…????

           KAH KAH KAH.

          12. Bravo Din Remos,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Mmg elok sgt Din tala itu anak haram tua bangka
           Din kata, otak nenek itu, hanya taraf budak tadika
           Tak tahu malu langsung itu nenek bangsat puaka
           Serupa kulit babi sja, tebal, itu nenek punya muka
           🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          13. Din Remos & pembaca sekalian,

           Itulah dia kalau nak tahu, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA 10 KEPING KULIT BABI DAN OTAK 1 KG TAHI BABI yg memiliki sifat berikut:

           1) Tak ada perasaan malu langsung, muka kulit babi.
           2) Bebal benak dungu bengap tak masuk diajar langsung, otak taik babi..
           3) Tekanan diri/mental dek menopos ke tahap sasau sawan sewel gila babi.
           4) Umur 90 tahun lebih, nyanyuk teruk.
           5) Munafiq laknatullah

           KAH KAH KAH.

 8. BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA BODOH BANGANG NAK MELAWAN MUSUH CARA MEMANTUN MANTAT.
  MALUKAN MELAYU DIBULAN MULIA NIH

  1. AIIKK…HERAN KAN?

   KEJORA BELUM PUN LAGI BERPANTUN, TAPI NAPER BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI NIH TETIBA MEROYAN MERONTA-RONTA TERJERIT-JERIT MEMEKIK MENGELUPOR MCM CACING KEPANASAN?

   KAH KAH KAH.

   1. RAKAN2 PEMBACA SEKALIAN,

    ADA TIGA RUMUSAN BOLEH DIBUAT DARI KOMEN ‘POLITAIK’ BABI OTAK BINATANG ANAK HARAM TN MONYET MUKA KULIT BABI JAM 10:05 PM KAT ATAS TU:

    1. 1) PANTUN2 KEJORA SENTIASA MENGHANTUI DIRI DAN FIKIRAN BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TUH.
     BELUM PUN LAGI PANTUN2 KEJORA KELUAR, BINATANG ANAK HARAM TU DAH PUN TERLONCAT-LONCAT, TERJERIT-JERIT, MERONTA-RONTA, MENGELUPOR PANAS PONGGONG. (SPT IBLIS YG TERINGATKAN BACAAN AYAT YASIN & KURSI.)

     RASANYA MMG SETIAP MALAM BINATANG NI MENGIGAU MIMPI MAMAI DIGANGGU PANTUN2 BERBISA KEJORA TUH.

     KAH KAH KAH.

     1. 2) BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TUH MASUK KETIKA KEJORA BELUM BALIK SOLAT TERAWIH. DIA TAHU, ITU MASA YG SELAMAT BAGINYA DARI KENA PELANGKONG KEPALA TERUS.

      BINATANG TU MMG TAK BOLEH PERGI TERAWIH SBB DIA WARGA EMAS, TAMBAHAN LAGI PEREMPUAN.
      TAPI KEJORA RASA, KALAU DIBENARKAN PUN, BINATANG ANAK HARAM MUNAFIQ TU TAK AKAN PERGI TERAWIH TU. SEDANGKAN PUASA & SOLAT WAJIB PUN DIA TAK BUAT, INIKAN PULA SOLAT SUNAT TERAWAIH YG PANJANG.

      KAH KAH KAH.

      1. 3) BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TU TIDAK BERUPAYA MENGUBAH DIRINYA DARI MENGGUNAKAN BM TAK BERMUTU YG DIA BELAJAR MASA DI SJK NYA DULU.
       BINATANG NI MASIH JUGA TAK FAHAM2 TENTANG PENGGUNAAN IMBUHAN ‘DI’ DLM BAHASA MELAYU.
       LIHATLAH BINATANG ANAK HARAM PEKAK BADAK BODOH PIANG BIOL TOLOL BAHALOL DUNGU LEMBAM BINGAI BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG TU MENULIS ‘DIBULAN’… KALAU DIBULI KE ATAU DITELAN KE, OK LAH.

       JAP LAGI, KENA LER BINATANG ANAK HARAM NIH…

       KAH KAH KAH.

       1. KAH KAH KAH

        SERONOK BETUL, TENGOK BINATANG ANAK HARAM TN MONYET MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TU TERLONCAT-LONCAT MENGELUPOR SETIAP HARI DEK TEMPIAS DARI PANTUN2 BERBISA KEJORA…

        HINGGAKAN, WALAU PUN PANTUN2 KEJORA BELUM KELUAR, DIA DAH MULA MENGELUPOR.

        KAH KAH KAH.

        1. BY THE WAY.. NAPER BINATANG ANAK HARAM TN MONYET OTAK TAHI BABI NI KALUT DAN KELAM KABUT SEMACAM JER DGN PANTUN2 KEJORA TU?

         ORANG LAIN TAK ADA MASALAH APA PUN…

         OWHH…PEDIH MUKA YER…DIA TERASA SEPERTI WAP AIR PANAS MENDIDIH TEMPIAS KE MUKA KULIT BABINYA TUH…

         OWHH…PANAS PONGGONG YER…DIA TERASA PANTUN2 ITU SEPERTI BARA API YG MEMBAKAR PONGGONG KEREPOT HITAM NYA TUH…

         HAA…RASAKAN…

         KAH KAH KAH.

         1. Pembaca Sekalian:

          KEJORA TAK ADA SEBUTKAN NAMA SESIAPA PUN DI DALAM PANTUN2 YANG KEJORA TULIS SEBELUM INI TU.

          KEJORA JUGA TAK ADA MENGGUNAKAN APA2 KATA2 KESAT DLM PANTUN2 KEJORA TUH..

          TAPI NAPER BINATANG ANAK HARAM TN MONYET MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TU MELATAH DAN MELENTING YER???

          KAH KAH KAH.

          1. Pembaca Sekalian:

           PANTUN2 KEJORA TU ADALAH IBARAT AYAT2 SURAH YASIN & AYATUL KURSI.
           MANAKALA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA PUKIMAK SIAL LAHANAT TU IBARAT ORG YG DIRASUK/DIMASUKI IBLIS.

           BILA AYAT2 YASIN & AYAT KURSI DIBACAKAN, ORG2 DLM SATU MAJLIS TU TIDAK TERASA APA2 PUN, TETAPI, BINATANG ANAK HARAM YG DIMASUKI IBLIS ITU PANAS PONGGONG LER, MENGELUPOR, MERONTA-RONTA, TERJERIT-JERIT HINGGA TERBELIAK BIJI MATA DAN TERJELIR LIDAH. BAHKAN SAMPAI TERMUNTAH TERKENCING PUN ADA.

           KAH KAH KAH.

          2. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Perbandingannya..ibarat dlm rukyah punya majlis
           Binatang anak haram TN, bgaikan kerasukan iblis
           Pantun2 Kejora pula, umpama ayat Quran tertulis
           Mengelupor le TN dajal serupa kena stemrol gilis
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          3. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Pantun2 Kejora tu nenek rasa sangat tersinggung
           Seperti kepala dia dah diketuk dgn pemukul gong
           Bisa yg menikam, nenek tk terdaya, nak tanggung
           Dia kuar ngaku anak haram, dek panas ponggong
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          4. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Akibat asyik kena tibai nenek jadi sedih & muram
           Dlm hati..tak usah cerita lah rasa marah & geram
           Bila dilihat, pantun2 Kejora, dia rasa tak tenteram
           Akhirnya dia keluar juga itu binatang anak haram
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          5. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Itulah dia betina tua anak haram kekasih Bang Ali
           Nenek itu terasa pedas, sbb dia dah termakan cili
           Muka tebal kulit babi pun dia terjah tak lagi peduli
           Namun monyet itu terus juga Kejora dera dan buli
           🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          6. MMG SERONOK BETUL TENGOK KEADAAN BINATANG ANAK HARAM TN MONYET MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TERLONCAT-LONCAT, MERONTA-RONTA, TERJERIT-JERIT MENGELUPOR DEK TEMPIAS PANTUN2 KEJORA TU…

           IA MENJADI SATU HIBURAN YG BESAR BAGI KEJORA…
           LEBIH TERHIBUR DARI KARTUN TOM & JERRY ATAU
           SIRI KOMIDI MR BEAN ATAU
           SIRI SITCOM.MAHARAJA LAWAK MEGA ATAU
           SIRI PRANK ‘JUST FOR LAUGH GAGS’ DARI QUEBEC, CANADA…

           MAKA KEJORA AKAN TERUS MENGULANG SIAR DAN KOPIPES LAGI PANTUN2 BERBISA ITU SAMPAI BILA2 PUN…

           KAH KAH KAH.

  2. HAA…

   MENGAJAR CARA ELOK, TAK FAHAM!
   MENENGKING HERDIK PUN TAK BOLEH FAHAM JUGA BINATANG MONYET ANAK HARAM SIAL LAHANAT NIH!

   INI NAK KENA MENGAJAR CARA MAKI HAMUN, BARU BINATANG TN MONYET BETINA TUA PUKIMAK SIAL BARUA ANAK HARAM MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TU BOLEH FAHAM KOT!

   HA HAH HAA.

   Reply
   Anonymous
   Anonymous
   15 April 2021 10:48 pm
   Reply to Anonymous
   INILAH APO YANG DIKATO-AN OLEH BRO DIN REMOS…

   TAKDO KOJO YANG LOBIH TORUK DARI MONGAJAR MANUSIO BENAK BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BINGAI BIOL BAHALOL BODOH PIANG MACAM BINATANG TN MONYET TAHI, BETINA TUA ANAK HARAM PUKIMAK SIAL LAHANAT SEKOR TU…

   MONGASAH BOLAKANG PARANG PUN TIDAK SOTORUK ITU..

   HAH HA HAA.

   Reply
   Anonymous
   Anonymous
   15 April 2021 10:49 pm
   Reply to Anonymous
   Din Remos
   3 March 2021 10:02 am

   Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

   Reply

   Reply
   Anonymous
   Anonymous
   15 April 2021 10:50 pm
   Reply to Anonymous
   Din Remos
   9 March 2021 8:16 am
   Reply to Anonymous

   Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

   Reply

   Reply
   Anonymous
   Anonymous
   15 April 2021 10:50 pm
   Reply to Anonymous
   Din Remos
   15 March 2021 9:36 am
   Reply to Anonymous

   Itulah nenek. Ramai orang dah bagi amaran supaya nenek jangan suka menunjuk pandai, mahu komen semua orang di sini, nak jadi pak pacak lah itu ini. Sedangkan pengetahuan nenek tu cetek. Bahasa Melayu lintang pukang, nak tulis English pula terkial-kial merujuk Pakcik Google. Dapat sepatah dua phrases, itulah yang diulang-ulang, sekadar mahu dilihat orang kononnya dia pandai. Walhal semua orang tahu akal nenek cetek, fikiran nenek tidak matang setaraf budak tadika.

   …/ bersambung …

   Reply
   Anonymous
   Anonymous
   15 April 2021 10:51 pm
   Reply to Anonymous
   …/sambungan…

   Nenek tahu, orang lain juga buat salah ejaan dan kesalahan nahu sebagainya termasuk Din…… tapi ada orang pick up benda tu/. Sebabnya orang lain tidak pernah nak tunjuk pandai dan bermulut celupar seperti nenek. Dalam bahasa mudah, hanya nenek yang dibenci oleh pengunjung blog.

   Semoga nenek dapat menghadapi kenyataan ini dengan tenang dan sentiasa tabah. Jangan terlalu mengikut emosi menjawab kritikan ini, nanti menggeletar jari, buat kesalahan ejaan lagi dan terus kena belasah….kah kah kahhhhh

   Reply

   Reply
   Anonymous
   Anonymous
   15 April 2021 10:52 pm
   Reply to Anonymous
   MEMANG BOTUL DAN BONAR SANGEK TU, BRO DIN REMOS!

   MONGAJAR BINATANG KEK DALAM SARKAS ATAU MONGAJAR LOMBU KOBAU PUN TIDAK SOSUSAH MONGAJAR BINATANG BOTINO TUO TN MONYET BATANG PISANG BODOH BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BIOL TOLOL BAHALOL ANAK HARAM PUKIMAK LAHANAT PEKAK BADAK SEKOR TU…

   TAK MASUK DIAJAR LANGSUNG NATE MONYET TUO DUNGU BARUA ANAK HARAM NIH!

   HAH HA HAA.

   Reply
   Anonymous
   Anonymous
   15 April 2021 10:53 pm
   Reply to Anonymous
   Bravo Din Remos,

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   Dh sebulan lbih nek diajar, jika kenangan diimbau
   Tetapi, lbih teruk dari kerja menarah kayu merbau
   Mmg ler jenis tak masuk diajar itu nenek lahabau
   Din kata..ngajar nek spt ngajar kambing & kerbau
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
   Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   Reply
   Anonymous
   Anonymous
   15 April 2021 10:55 pm
   Reply to Anonymous
   Bravo Din Remos,

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   Kebengapan & dungu nenek bukan lah lagi rahsia
   Masa SJK dulu, dia malas & lbih suka jadi bohsia
   Kini nek terus jadi bebal benak hingga lanjut usia
   Din kata ngajar nenek bengap tu jadi kerja sia-sia
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
   Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   Reply
   Anonymous
   Anonymous
   15 April 2021 10:59 pm
   Reply to Anonymous
   Bravo Din Remos,

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
   Wow..Din Remos ini bagaikan seekor ular berbisa
   Patukannya tu dah pasti sekali perit nenek terasa
   Din kata..BM nenek tk daya lagi nak memperkasa
   Lebih baik, klau nenek diajar tentang budi bahasa
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
   Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣.

   Reply
   Anonymous
   Anonymous
   15 April 2021 11:02 pm
   Reply to Anonymous
   Bravo Din Remos,

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
   Sebelum ni pun kaw giler Din tampil tibai belasah
   Kata Din mengajar binatang pun tak begini susah
   Mmg nek bebal dungu tu, jenis rendam tak basah
   Dpd ajar dia, lebih mudah lagi blkg parang diasah
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
   Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   Reply
   Anonymous
   Anonymous
   15 April 2021 11:03 pm
   Reply to Anonymous
   TAK TAHU NAK KATA APA LAGI LAH DIN OI…

   ENTAH BILA LAH, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI, BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT BIOL TOLOL BAHALOL BINGAI DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG DAJAL MUKA 10 KEPING KULIT BABI & OTAK 1 KG TAIK BABI NI DAPAT NAK FAHAM.

   BABI HUTAN PUNYA MAHKLUK, TAK MASUK2 DIAJAR. ENTAH BILA LAH BINATANG ANAK HARAM DAJAL LAHANAT TU NAK MAMPOS, MENYUSAHKAN ORANG SAJA.

   HAH HA HAA.

   Reply
   Anonymous
   Anonymous
   15 April 2021 11:04 pm
   Reply to Anonymous
   HERAN SUNGGUHLAH DIN…

   MCM MANA BOLEH ADA MANUSIA YG TAK TAHU MALU TAHAP ANAK HARAM TN MONYET TAHI TU…?

   KENAPALAH TN MONYET ANAK HARAM INI TIDAK DILAHIRKAN SBG SEEKOR BINATANG…??

   BERAPA PULUH KEPING KAH KULIT BABI YG MELEKAT DI MUKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI INI YG MENYEBABKAN DIA TAK ADA PERASAAN MALU LANGSUNG…???

   BILAKAH LAGI BINATANG ANAK HARAM MUKA BERPULUH KEPING KULIT BABI NI NAK MAMPOS SUPAYA TAK MENYUSAHKAN ORANG…????

   KAH KAH KAH.

   Reply
   Anonymous
   Anonymous
   15 April 2021 11:05 pm
   Reply to Anonymous
   Bravo Din Remos,

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
   Mmg elok sgt Din tala itu anak haram tua bangka
   Din kata, otak nenek itu, hanya taraf budak tadika
   Tak tahu malu langsung itu nenek bangsat puaka
   Serupa kulit babi sja, tebal, itu nenek punya muka
   🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
   Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   Reply
   Anonymous
   Anonymous
   15 April 2021 11:06 pm
   Reply to Anonymous
   Din Remos & pembaca sekalian,

   Itulah dia kalau nak tahu, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA 10 KEPING KULIT BABI DAN OTAK 1 KG TAHI BABI yg memiliki sifat berikut:

   1) Tak ada perasaan malu langsung, muka kulit babi.
   2) Bebal benak dungu bengap tak masuk diajar langsung, otak taik babi..
   3) Tekanan diri/mental dek menopos ke tahap sasau sawan sewel gila babi.
   4) Umur 90 tahun lebih, nyanyuk teruk.
   5) Munafiq laknatullah

   KAH KAH KAH.

   1. HARAP MAAF PEMBACA SEKALIAN,
    KOMEN JAM 12:48 AM TU TERSALAH KOLUM.
    😅😂🤣
    🙏🙏🙏

 9. Bekas banduan SEMBURIT diberi peluang?

  Never mind , Budin is just making a good joke….hahahahahahahaha

  1. Hahahaha,, you are still slurping and glorifying Semburit rekaan Atok Saka and his sidekick, Khairuddin Abu Hasan. Den tak boleh nak bantu, old fart exLNG.

   In PRU14, didn’t hear Semburit when Atok send Daim 6 times to see AI in prison, neither when rayu to use Mata Lebam’s logo and needs PR’s 100+ MPs Konsensus to be PM7.

   Semburit is an issue only for PRK PD and for Atok to kencing Konsensus PH.

   Atok will burn the country with Bala and Musibah completely will come full cycle when all the betrayers, political traitors and religious peddlers apologise to the Chief Betrayer, as you suggested to move on to save Boboi’s political demise and perpetuate Atok unfinished cronies’s wealth gathering. In PRU14, Tuanku AsSultan Selangor and Johor had predicted Atok Saka will cause the country to be burned because of his black heart.

   Welcome back Tanjung Pia’s 15,000 majority total rejection of Atok’s politics of deceipt, lies and fitnah.

   Mother of all ketulahan, Atok’s and Mudin’s betrayals to PH combined.

   No loss to AI and PH.

   1. Say what you want, ex convict Semburit would never lead this nation….Allah forbids….

    1. ANWAR HANYA BOLEH BERSEORANGAN MENGADAP YDP AGONG….BUKAN BERSAMA MAHATHIR

     Difahamkan ada usaha untuk bawa Anwar dan Mahathir ke istana pagi ini. Aku harap Anwar tidak menyertainya selagi diseret pengkhianat besar itu bersama. Tidak ada faedahnya berunding dengan sesiapa pun jika ada pengkhianat turut serta.

     W.Fauzdin

     1. Ingat Agong nak bersekonglol dan PM Semburit?????

      Melayu dan muslim hilang moral compass??

      1. Yg hilang compass Atok Saka, pakar Machiavelli politik termasuk reka Semburit keatas musuh politik.

       Semburit tang mana?

       Khairuddin fakap No. 1, kerana Tivoli Apt belum siap kes gugur, No. 2 Not guilty by High Court, kena bribe Appeals Courts to reverse, No. 3 Khairuddin dan Hanif asked by Atok to block AI at all cost from PRK PD, NFA by PDRM due to material contradictions and No. 4 Raja Goyang admitted he was paid by Ramesh Rao, another Atok dark operatives to write fake SD, Ramesh Rao admitted he was paid by Azmin.

       Just like AI black eyes, when Atok insisted it was self-inflicted, Court found ExIGP guilty of bashing to extract confession for Atok.

       Last2 Atok has to recommend pardon for AI due to miscarriage of justice.

       Ikut hukum akal dan fitrah, at 95 he can’t carry the burden of zalim, fitnah and menganaiyai hamba Allah lain yet still did not seek forgiveness from AI and family.

   2. Just wonder Anonymous has problem with exLNG….funny.

Leave a Reply

Your email address will not be published.