BERSAMA BN, UMNO BERKUASA 60 TAHUN, KALAU BERSAMA PH, TIDAK MUSTAHIL MAMPU BERTAHAN 120 TAHUN

Tulisan ini ditujukan khusus untuk pemimpin, ahli dan orang-orang UMNO di seluruh negara.

Ia bukan untuk menghasut atau meracun minda, tetapi agar mereka berfikiran lebih terbuka, tidak jumud serta menyedari bahawa dalam politik, yang penting adalah kuasa.

Waima bagi parti yang melaungkan Islam siang malam pun, kuasa lebih mereka kejar akhirnya berbanding pahala.

Kalau bukan kerana mengejar kuasa, mana mungkin Pas sanggup bekerjasama dan berada dalam kerajaan bersama golongan yang diketahui umum sebagai pengkhianat dan penjual kerusi.

Dan kalau bukan kuasa yang ingin dipertahankan, tidak mungkin Pas sekarang jadi begitu taksub kepada Mahiaddin Md Yasin serta sanggup menyertai gabungan PN sehingga lupa kepada UMNO yang telah ditunanginya dalam MN.

Untuk itu, dalam keadaan UMNO sudah kalah pada PRU14 lalu dan sekarang ini ingin kembali berkuasa semula, parti itu mestilah sedia berubah sambil sanggup bertolak ansur dalam beberapa perkara.

UMNO tidak boleh lagi terkepung dengan norma lama seperti ketika jadi kerajaan sebelum ini kerana kekalahan pada 2018 lalu sebenarnya menuntut UMNO lebih sedar diri dengan perubahan serta sedia untuk menyesuaikan diri.

Sementara dunia sudah banyak berubah, pemikiran rakyat berubah, kehendak dan keinginan manusia juga berubah, jika UMNO enggan berubah, maka ia tidak mampu ke mana-mana, bahkan lebih mungkin terus rebah.

Menyedari UMNO kini telah ditinggalkan oleh ramai rakannya sendiri dalam BN, malah yang ada bersamanya sekarang pun sudah berani melawan dan tidak lagi menghormatinya, parti itu harus pantas mencari rakan kongsi baru.

Buat apa kekal jumud dengan pendirian “No Anwar No DAP” jika akhirnya UMNO tidak mampu menang pilihanraya, walhal yang diutama dan dikejar dalam perjuangan sebagai parti politik ialah kuasa, kuasa dan kuasa?

Tidak ada parti politik lain di dunia ini, selain UMNO yang pernah membuat ketetapan tidak boleh bekerjasama dengan parti atau pemimpin tertentu yang lain, malah Pas sebagai parti Islam pun tiada ketetapan sedemikian.

Lagi pun, selain Pas yang sekarang begitu menentang Anwar dan DAP, parti itu lebih dulu berpeluk dan bermesra dengan PH ketika gabungan itu dikenali PR sebelum ini.

Begitu juga dengan Annuar Musa yang sering meratib “No Anwar No DAP” sekarang, sebelum ini beliau juga pernah menzahirkan sanjungan kepada Presiden PKR itu sebagai pemimpin yang diyakini dapat menyelamatkan negara, bahkan juga ada mengeluarkan kenyataan kemungkinan UMNO bekerjasama dengan DAP.

Hanya kerana sudah dapat boss baru iaitu Mahiaddin yang memberinya jawatan dan untuk memastikan kedudukan sebagai menteri itu kekal, itulah sebab pendirian beliau berubah kepada menyokong PN mati-matian sambil paling kuat meratib “No Anwar No DAP” dalam kumat-kamit sehariannya.

Dalam keadaan di mana UMNO paling dominan di kawasan Melayu, manakala PH khususnya PKR dan DAP lebih diterima di kawasan campuran, separa bandar dan bandar, bekerjasama antara keduanya adalah pilihan paling terbaik sekali bagi parti Melayu itu.

Realiti harus diterima bahawa masyarakat Cina kini majoritinya adalah bersama DAP, manakala PKR yang menunjangi PH lebih diterima di kawasan campuran, separa bandar dan di kalangan generasi muda serta golongan pertengahan.

Jadi, apa lagi pilihan yang ada bagi UMNO dalam keadaan MCA dan MIC semakin diketepikan oleh kaum Cina dan India sendiri?

Meskipun banyak pandangan yang menyetujui tidak mustahil UMNO bekerjasama dengan PH, termasuk daripada Tengku Razaleigh Hamzah, Pengerusi Jemaah Penasihat UMNO dan beberapa pimpinannya yang lain, sebaik-baiknya persefahaman harus dipersetujui sebelum berlangsungnya PRU15 agar kemenangan di kawasan-kawasan yang kritikal dapat dijamin.

Jika kerjasama hanya ditargetkan selepas PRU15 tanpa ada persefahaman di kerusi-kerusi tertentu,adalah dibimbangi timbul banyak kekeliruan dan akhirnya apa yang dimatlamatkan tidak akan tercapai dengan jayanya.

Satu lagi perkara yang UMNO harus lebih terbuka ialah berkaitan kerusi Perdana Menteri dan memang benar ketika bersama BN, selamanya kerusi itu merupakan milik UMNO.

Tetapi, apabila bekerjasama dengan PH, situasinya sudah jadi berbeza, mungkin ia perlu disepakati untuk dipegang oleh PH dahulu, kemudian baru UMNO, diduduki secara bergilir atau seumpamanya.

Yang penting, dalam apa keadaan pun, kerjasama UMNO dengan PH adalah berbeza dan ia jauh lebih baik serta lebih menjamin kestabilan berbanding bersama PN.

Bersama PH, kemungkinan UMNO ditikam, dikhianati dan dibuli sebagaimana dilakukan oleh Bersatu terhadapnya dalam PN adalah sangat minima kerana semua parti mempunyai pasaran pengundi yang berbeza.

Semua parti hanya perlu mengukuhkan kerjasama dan menjaga pasaran masing-masing, selebihnya berkaitan pembahagian kerusi atau jawatan, proses perbincangan dan muafakat adalah cara penyelesaiannya.

Dalam perkiraan kerjasama ini, soal realistiknya tidak sukar untuk difahami, asalkan sedia membuang sikap jumud, terbuka dan berfikir untuk jangka panjang.

Sekiranya selepas kerjasama dijayakan, diikuti dengan proses penerangan atau penjelasan secara tersusun dilakukan sehingga ke akar umbi, tidak ada sebab ia tidak boleh diterima dan difahami.

Dalam hal ini, jika bersama Perikatan dan BN, UMNO dapat berkuasa selama lebih 60 tahun, tetapi bersama PN, tidak sampai setahun sudah berantakan, sebaliknya dengan pilihan bekerjasama bersama PH, jangankan 60 tahun mendatang kuasa mampu dipertahankan, malah sehingga 120 tahun pun tidak mustahil kuasa itu mampu dikejap erat.

Pilihan kini di tangan Zahid Hamidi selaku Presiden UMNO untuk memulakannya dan kiranya kesepakatan bekerjasama dengan PH ini berjaya dimulakan di era kepimpinannya, beliau pasti akan dikenang akhirnya dalam lipatan sejarah sebagai pencetus pembaharuan dan dinamika baru yang lebih baik dan terjamin bagi UMNO.

Rakaman audio yang bocor beberapa hari lalu – kiranya ia tulen dan memang betul perbualan beliau dan Anwar – tidak mustahil adalah pembuka pintu kepada arah baru itu. (Shahbudindotcom 11/04/2021)

Updated: 11 April 2021 — 12:17 pm

199 Comments

Add a Comment
 1. BERSAMA PHD4PIG UMNO TAK AKAN SAMPAI 2 BULAN………

  KENA JATUHKAN TOK MUDIM DULU BARU BOLEH HERET DIA KE MAHKAMAH………

  MELAYU GADUH DAN PECAH BELAH AKHIRNYA CINA YANG UNTUNG……….

  ‘DAP Akan Jadi Kingmaker PRU15’………

  (Malaysiakini) – Pemimpin DAP meletakkan keyakinan parti mereka akan menjadi penentu atau istilahnya kingmaker pada pilihan raya umum ke-15 (PRU15).

  Bendahari DAP Fong Kui Lun berkata, walaupun kerajaan Pakatan Harapan (PH) hanya bertahan selama 22 bulan, mereka tidak berputus asa untuk mengembalikan mandat rakyat.

  “Setelah ditumbangkan melalui Langkah Sheraton pada awal tahun lalu, namun kita tidak berputus asa. Matlamat PH atau PH Plus akan diteruskan dan saya percaya para pengundi yang memilih PH membentuk kerajaan merasa terkilan dan bertekad untuk menjadi kerajaan semula pada PRU15.

  “Saya percaya parti kita DAP akan menjadi kingmaker pada PRU15,” katanya ketika menyampaikan ucapan perasmian Konvensyen DAP Kelantan 2021 yang pertama kali diadakan di Kota Bharu, Kelantan hari ini.

  Terdahulu, DAP Kelantan melakar sejarah tersendiri apabila berjaya mengadakan pemilihan kali pertama di negeri itu.

  Ia selepas syarat-syarat untuk mengadakan pemilihan ahli jawatakuasa (AJK) negeri dipenuhi khususnya membabitkan jumlah cawangan yang berjaya ditubuhkan.

  Seramai 27 calon mengambil bahagian bagi memilih 15 barisan kepimpinan tertinggi.

  Sementara itu Fong yang juga anggota parlimen Bukit Bintang berkata, pihaknya menyeru semua peringkat termasuk di Kelantan menggembleng tenaga memastikan kemenangan PH.

  “DAP Kelantan sudah bersedia untuk bersama rakan-rakan parti yang lain bagi berdepan pilihan raya umum akan datang.

  “Dalam PRU15 akan datang, saya rasa kita akan bertanding di kawasan-kawasan di Kelantan untuk PH. Kita akan bincang (jumlah kerusi),” katanya ketika ditemui media.

 2. WOI WAK GONTOL, GUNAKAN LAH OTAK KAMU, REKAKAN KOMEN, JANGAN MAIN KOPIPES.
  DIBULAN PUASA KAMU TAK BOLEH MENGGONTOL DENGAN ASYIK MENG KOPIPES.

 3. najib bini rosmah

  Audio scheme of things dan video semburit Hotel Sandakan kabur. Madey si Kitol hantar anak sahkan audio? Mata anak dan Keling tua dah hilang kabur?

  Madey si Kitol hantar anak meroyan tanda apa tuan puan? Tanda Saka Kerala kepala penyamun tutup kes video kabur.

  Kahkahkah!

 4. BERSAMA UMNO JIBENG NAIK JADI PM LAGI SEKALI……. MUNGKIN LAMA LEE KOT………

  TOK MUDIM HANYA PUPPET DORAEMON.
  …..ARAHAN SEDANG BERJALAN…….

  SEMBURIT LEMBUT TAPI LIWAT ALJUBON WAL BONTO GANAS……..

  22. BULAN NEGARA BANGKRAP BAWAH PHD4PIG TAK PERLU NAK KEMPEN SANA SINI……..

  BUYER UMNO NANTI IALAH PHD4PIG DAN PAK DAJJAL……..

  MP2 UMNO PATUT BUAT SD DESAK SEGERAKAN BUBAR PARLIAMEN KERANA NEGARA SUDAH TAK KERUAN………

  YANG KAFIRKAN UMNO SEMUA DAH LARI MASUK PARTI AGAMA SYIAH TELINGA KUALI……….

  UMNO DALAM PHD4PIG TAHAN 2 BULAN JEEE…….JIBENG JADI PM LAGILAH…….

  Anwar Ibrahim Is Damaged Goods…

  Anwar Ibrahim is damaged goods. Zahid Hamidi is now also damaged goods as well. Anwar is a liability to PKR and Pakatan Harapan as is Zahid to Umno and Barisan Nasional. The reason Pakatan Harapan won the general election inkhhg

  Anwar Ibrahim has been conning Malaysians far too many times that whatever he says can no longer be believed. In short, Anwar is damaged goods and only the brainless would still believe him.

  How many of the 1,000 or so founding members of PKR are still around? That alone is one yardstick on how much Anwar has lost the trust of those who once upon a time swore allegiance to him.

  When PKR (then called PKN or Parti Keadilan Nasional) was launched on 4th April 1999 at the Renaissance Kuala Lumpur Hotel & Convention Centre, there were 1,000 Anwarists from all over Malaysia. Today, hardly a handful of those founding members are still around. Almost all have abandoned Anwar in disgust.

  Anwar talked about reforms or Reformasi and he told Malaysians we need to fight for change. But then, while we all took to the streets from 1998 to 2008 to fight against Tun Dr Mahathir Mohamad — and later against Tun Abdullah Ahmad Badawi — and against the Umno-Barisan Nasional government — and got teargassed, beaten up and arrested — Anwar was secretly trying to get back into Umno.

  Anwar Ibrahim and Ahmad Zahid Hamidi have seriously damaged Umno and Pakatan Harapan
  Yes, he made us take to the streets to fight against the government while he was trying to get back into the government through the backdoor. This secret was not revealed until September 2004 (six years after Anwar was sacked from Umno and arrested in September 1998) — revealed by no other than Malaysia Today (which then was only two weeks old).

  Yes, in September 2004, Malaysia Today revealed that Anwar and Khairy Jamaluddin were meeting secretly to plan Anwar’s return to Umno and that it was Ezam Mohd Nor who smuggled Khairy into Anwar’s bedroom through the kitchen door.

  On Thursday, 2nd September 2004, Anwar was released from jail. At midnight, on Friday, 3rd September 2004, Ezam met Khairy at the corner of Anwar’s house and smuggled him into Anwar’s room by entering the kitchen door at the back of the house.

  Ten minutes past midnight of that same day, Malaysia Today revealed this secret while Khairy and Ezam were still in Anwar’s bedroom discussing the plan for how Anwar would return to Umno.

  The next morning, the whole issue exploded, and Prime Minister Tun Abdullah Ahmad Badawi had to issue an official statement explaining why Khairy had gone to meet Anwar. And Abdullah’s explanation was that Khairy had gone to meet Anwar to hand over his international passport.

  Abdullah Badawi signed his own death warrant when he tried to bring Anwar back into Umno in September 2004
  The next day, The Star published a photograph of Azmin Ali pushing Anwar in a wheelchair while entering the Immigration Department office to collect his international passport.

  So, on Friday, Khairy delivered Anwar’s international passport to his house while, on Saturday, Anwar went to the Immigration office to collect his international passport (and the photograph was published by The Star).

  So clearly Abdullah lied and the reason Khairy went to meet Anwar was for something else (unless Anwar was issued TWO international passports).

  A few days later, in that same September 2004, they announced that the Umno Supreme Council had rejected Abdullah’s proposal to allow Anwar back into the party.

  So, there you have it. All this while, Anwar’s plan was to get back into Umno because that was the only way he could become prime minister. And, all this while, he asked us to take to the streets to fight against the government because the government is corrupt, evil and does not respect democracy, civil liberties, and human rights.

  Ezam Mohd Nor arranged the meeting between Anwar and Khairy but it was exposed a few minutes later
  For six years Anwar had taken us for a ride, and we had swallowed his lies hook, line, and sinker. After that September 2004 episode, I decided to abandon Anwar and his fake Reformasi fight for change and instead build up Malaysia Today as an independent blog.

  Of course, the PKR and DAP people condemned me and called me a traitor. Even some PAS people — who later left the party and formed Amanah — condemned me (mainly because they were Anwarists — and still are).

  Time and time again Anwar has been proven to be a fraud but the Anwarists are too blind and too brainless to realise this. I suppose this is the reason why many Malaysians fall victim to the Macau scam — because Malaysians are naïve and can be easily fooled.

  In February 2020, it was Anwar who brought down the 22-month-old Pakatan Harapan government. True, it was Mahathir’s resignation that brought down the government. But it was Anwar who forced Mahathir to resign.

  Anwar then tried to cover his blunder by blaming Muhyiddin Yassin for the collapse of the Pakatan Harapan government and by calling him a backdoor prime minister. Anwar kept saying he has the numbers (135 MPs with him) while Muhyiddin does not have the majority in parliament.

  Anwar met the Agong in October 2020 to personally deliver Umno’s letter signed by Najib and Zahid
  In October 2020, Anwar had an audience with Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong to deliver a letter signed by Najib Tun Razak and Ahmad Zahid Hamidi on Umno’s letterhead supporting him for prime minister.

  According to the Agong, Anwar said he has the support of the Umno MPs to give him a majority of 135 MPs. However, according to the Agong, Anwar just claimed he has the majority but was unable to show the list of names of those Umno MPs who support him.

  Anwar tried to con the Agong but failed. The Agong wanted proof but Anwar was not able to prove it.

  And now we have that leaked conversation between Anwar and Zahid Hamidi. At first Anwar denied it, as did Zahid. But now he realises that everyone believes the recording to be true and Anwar’s denial to be false.

  So now Anwar no longer denies it and instead justifies the conversation by saying even if it is true, so what? What’s wrong with what he and Zahid discussed?

  Anwar says, even if he did speak to Zahid, so what?
  Nothing wrong. Anwar has been making backdoor deals for decades so tak hairanlah that he is also making a backdoor deal with Zahid. After all, everyone knows that Zahid is Anwar’s proxy in Umno. So, what is there to be hairan about?

  Anwar Ibrahim is damaged goods. Zahid Hamidi is now also damaged goods as well. Anwar is a liability to PKR and Pakatan Harapan as is Zahid to Umno and Barisan Nasional. The reason Pakatan Harapan won the general election in May 2018 was because Umno-BN had an albatross around their neck. And this will be the same reason why Perikatan Nasional is going to win GE15 — because Umno-Pakatan Harapan have two albatrosses around their necks.

 5. Anonymous
  12 April 2021 7:25 am
  Reply to Anonymous

  WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MEMANTUN MANTAT, TAKDA ISI, HA NYA PANTAT.

  Reply

  1. PEMBACA SEKALIAN:

   Cubo kito lihat ayat dari Binatang Anak Haram TN Monyet Botino Tua Pukimak Barua Sial Lahanat Muko Kulit Babi Otak Taik Babi di jam 7:25 am di atas tu.
   Kejora bukan nak tegur pasal mencarut tuh…dah tak boleh nak buat apa lagi kebenakan binatang anak haram tu…

   Kita lihat ungkapan ini:

   “TAKDA ISI, HA NYA PANTAT”

   ‘HA NYA’??? Bahaso apo ini?

   Ini ‘HA NYA’ ni, bahaso Swahili ke?

   Hah ha haa.

   1. DAH HAMPIR 3 BULAN, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI MUKA 10 KEPING KULIT BABI & OTAK 1 KG TAIK BABI, BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT BIOL TOLOL BAHALOL BODOH PIANG DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BANGANG BONGOK BENGONG MUKA KULIT BABI NI DIAJARKAN MENGEJA PERKATAAN ‘HANYA’ & GUNA IMBUHAN ‘DI’ TAPI BINATANG ANAK HARAM PUKIMAK TU TAK FAHAM-FAHAM JUGAK!

    HAH HA HAA.

    1. Polajaran bahaso Molayu untuk Binatang TN Monyet Anak Haram Muko Kulit Babi Otak Taik Babi:

     Pokataan ‘hanya’ tidak boleh dipisahkan jadi ‘ha nya’ kerana ‘ha’ tidak boleh ujud jadi perkataan sendiri.

     Ia tidak samo dongan koadaan momisah soporti contoh borikut:
     Kepadanya => kepada nya
     Rambutnya => rambut nya

     Contoh ayat sempurna:

     Auntie TN ‘hanya’ tahu gunting bulu pukinya (puki nya) sajo tapi mombasuh pukinya solopaeih diyo koncing, tak pornah pun.

     Hah ha haa.

     FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMMM!!!

     1. (Ini bukan kes tersalah eja. Dah berpuluh kali binatang monyet anak haram muka kulit babi tu tertangkap.)

      Monyet TN anak haram muko 10 koping kulit babi & otak 1 kg taik babi tu tosangek lomah dalam bahaso Molayu sobab diyo dulu nyo sokolah SJK.

      Hah ha haa.

      1. Hoi binatang anak haram TN Monyet muko 10 koping kulit babi & otak 1 kg tahi babi, bobal bongap!

       Solain dari ‘hanya’..pokataan2 ini jugo tidak boleh dipisah-an ‘nya’:

       Tanya => ta nya (tidak boleh)
       Punya => pu nya (tidak boleh)
       Nyonya => nyo nya (tidak boleh)

       Ini contoh ayat yang di‘salahguno’ pokataan-pokataan itu:

       Bang Ali ber’ta nya’ kopado ‘Nyo nya’ TN konapo diyo ‘pu nya’ bulu puki copek panjang.

       FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMMM!!!

       Hah ha haa.

       1. Ini satu layi contoh ayat pokataan-pokataan itu di’salahguno’:

        Bang Ali ber’ta nya’ kopado ‘Nyo nya’ TN:
        “Konapo ekou ‘pu nya’ bijik kolontit lobih panjang dari ekou ‘pun ya’ bulu puki?”

        Hah ha haa.

        1. P/S:

         Auntie TN 7:25 am,

         Auntie boleh ditorimo kalau auntie buek karangan tontang huruf-huruf ‘Arab atau huruf-huruf hijaiyah, misalnyo:

         Huruf alif nya, huruf ba nya, huruf ta nya, huruf sa nya, huruf jim nya, huruf ha nya, huruf kha nya…dsb.

         Khusus dalam koadoan ini, ‘ha nya’ atau ‘ta nya’ boleh ditorimo.

         FAHAAAAAAAAAAAAMMMMMMMM!!!
         Apo lah bahalol ‘pu nya’ Binatang Anak Haram TN Monyet Muko Kulit Babi & Otak Taik Babi nih…

         1. Kalau auntie dulu nyo tu sokolah SJK, memanglah auntie tak akan dapek nak sombunyi-an layi kolomahan aintie dalam BM. Tak usah nak bosusah payah lah nak potahan-an diri lah auntie, semuo pombaca di blog ini dah tahu kobongapan auntie tu! Memang dah tosangek joleih, dah somakin torang dan nyato yang auntie TN ini dulu nyo sokolah SJK, tak dapek nak disombunyi-an layi!!!

          Auntie tu dah sangek tobiaso dongan gayo ejaan BM maso auntie bolajar dokek SJK dulu, tak kan mungkin dapek nak diubah-an layi ponulisan BM gayo SJK tu!!!

          Hah ha haa.…

          1. PUKIMAK LAHANAT PUNYO BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BOTINO SIAL BONGAP… DAH DOKEK DUO BULAN DIAJAR, TAK DAPEK JUGO NAK FAHAM-FAHAM..

           JONIH KOLONTIT PANJANG KONCING TAK BASUH PUKI NI MEMANG SUSAH NAK MASUK AJAR.

           KOCIK-KOCIK TAK NAK MAMPUIH, BILO DAH TUO KOREPOT MONYUSAH-AN ORANG.

           SIAL LAHANAT PUNYO BOTINO TUO KUTOK BONGAP. BOGITU SUSAH DEN NAK MONGAJAR NATE MONYET ANAK HARAM BOBAL MUKO KULIT BABI SEKOR NI!

           HAH HA HAA.

          2. TAK PERNAH ADA MANUSIA SEBEGINI BODOH PIANG BIOL TOLOL BAHALOL DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BANGANG BENGONG BONGOK MELEBIHI BINATANG TN MONYET PUKIMAK SIAL ANAK HARAM MUKA KULIT BABI & OTAK TAIK BABI SEKOR NI.

           KENAPALAH DIA TIDAK DILAHIRKAN MENJADI SEEKOR LEMBU ATAU KERBAU ATAU KAMBING ATAU UNTA ATAU BAGHAL ATAU KELDAI ATAU ANJING ATAU BABI HUTAN.

           HAH HA HAA.

          3. MEMANG BODOH PIANG BEBAL NENEK TN TUA KUTUK NI LEBIH DARI TARAF BINATANG.
           SEBULAN LEBIH DIAJAR BENDA YANG SEBEGITU MUDAH PUN TAK BOLEH FAHAM.
           ELOK KALAU BETINA TUA KUTOK NI DIHANTAR UNTUK DIAJAR KAT DALAM ZOO BERSAMA KERA, MONYET, UNGKA, ORANG UTAN, SINGA LAUT, BERUANG, BADAK SUMBU, BABI HUTAN DSB.
           ATAU DIHANTAR BELAJAR BERSAMA BINATANG2 KAT DALAM SARKAS.

           PUKIMAK SIAL ANAK HARAM PUNYA BINATANG TN MONYET MUKA KULIT BABI & OTAK TAIK BABI NIH…

           HA HAH HAA.

          4. HAA…

           MENGAJAR CARA ELOK, TAK FAHAM!
           MENENGKING PUN TAK BOLEH FAHAM!

           INI NAK KENA MENGAJAR CARA MAKI HAMUN, BARU BINATANG TN MONYET PUKIMAK SIAL BARUA ANAK HARAM DUNGU MUKA 10 KEPING KULIT BABI & OTAK 1 KG TAIK BABI TU BOLEH FAHAM KOT!

           HA HAH HAA.

          5. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Nenek masuk blog harap dedak jer nak melantak
           Tapi dia ini, jenis dungu bingai punya kepala otak
           Mesti dulu kepala dia, kt meja cikgu asyik hentak
           Imbuhan ‘di’ pun dia tak tau mcm mana nak letak
           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           Pukimak punya TN Monyet muka kulit babi & otak tahi babi nih…

          6. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Nenek dah tua ganyut tak lama nak jadi bangkai
           Otak dia kecik harap kepala besar buah tembikai
           Dlm BM ternyata betina tua tu bodoh bingai cikai
           Imbuhan ‘di’ pun dia tk tau, mcm mana nak pakai
           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           Pukimak punya TN Monyet muka kulit babi &
           otak tahi babi nih…

          7. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Belajar dekat SJK, tidak bawa nenek TN ke mana
           Kt sekolah..dia banyak kawan dgn Hindu & China
           Nahu dan tatabahasa dalam BM, dia tidak cakna
           Imbuhan ‘di’ pun si betina biol tua tu tak tau guna
           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           Pukimak punya TN Monyet muka kulit babi &
           otak tahi babi nih…

          8. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Tak pastilah samada bodoh nenek tu semula jadi
           Masa SJK dulu..keje jadi bohsia dan malas study
           Rasanya SPM dulu..BM dia fail atau dapat gred D
           Hingga dia tidak tahu nak mengguna imbuhan ‘di’
           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           Pukimak punya TN Monyet muka kulit babi &
           otak tahi babi nih…

          9. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Binatang TN Monyet ke sini, sbb dpt dedak ditaja
           Anak haram itu belajar di SJK, buat abis duit saja
           Perkataan ‘hanya’ pun anak haram tu tak tahu eja
           Mesti anak haram tu asyik kena berdiri atas meja
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           Pukimak punya TN Monyet muka kulit babi &
           otak tahi babi nih…

          10. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Nenek itu mmg lah jenis bebal bengap pekak tuli
           Dia asyik je, bawak ejaan ‘ha nya’ bahasa Swahili
           Tak berubah juga dia, wlu cikgu tegur berkali-kali
           Yg betina tua tu tahu, kangkang puki kat Bang Ali
           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           Pukimak punya TN Monyet muka kulit babi &
           otak tahi babi nih…

          11. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Nenek tak masuk diajar, wlu cikgu tengking maki
           Klau komputer rosak, nenek itu kata, kena ‘baikki’
           Yg betina tua itu tahu, kat Bg Ali dikangkang puki
           Dia melentang kangkang, Bg Ali kat atas jadi joki
           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           Pukimak punya TN Monyet muka kulit babi

           &
           otak tahi babi nih…

          12. DISEBABKAN BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAK ADA PERASAAN MALU & BEBAL BENAK TAK MASUK DIAJAR, KEJORA NAK UBAH GELARANNYA KPD:

           “BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA 10 KEPING KULIT BABI DAN OTAK 1 KG TAHI BABI”

           ANAK HARAM TU TAK ADA PERASAAN MALU & TAK MASUK DIAJAR LANGSUNG…

           KAH KAH KAH.

 6. Umno dominan dikalangan pengundi melayu. Dap dominan dikalangan pengundi cina. Pkr ada sedikit pengaruh tapi lebih menumpang dap utk dapatkan pengundi cina. Pas dominan di negeri tertentu saja. Umno + dap dah cukup untuk membentuk kerajaan yg mantap. Syaratnya mesti kerjasama utk hadapi pru. Tinggalkan bn dan ph. Bergabung umno + dap saja. Kalau pru ph vs bn vs pn, pkr akan dpt banyak kerusi sbb tumpang pengaruh dap dikalangan pengundi cina.

 7. UMNO DALAM PHD4PIG TAHAN 2 BULAN JEEE…….JIBENG JADI PM LAGILAH…….

  Anwar Ibrahim Is Damaged Goods…

  Anwar Ibrahim is damaged goods. Zahid Hamidi is now also damaged goods as well. Anwar is a liability to PKR and Pakatan Harapan as is Zahid to Umno and Barisan Nasional. The reason Pakatan Harapan won the general election inkhhg

  Anwar Ibrahim has been conning Malaysians far too many times that whatever he says can no longer be believed. In short, Anwar is damaged goods and only the brainless would still believe him.

  How many of the 1,000 or so founding members of PKR are still around? That alone is one yardstick on how much Anwar has lost the trust of those who once upon a time swore allegiance to him.

  When PKR (then called PKN or Parti Keadilan Nasional) was launched on 4th April 1999 at the Renaissance Kuala Lumpur Hotel & Convention Centre, there were 1,000 Anwarists from all over Malaysia. Today, hardly a handful of those founding members are still around. Almost all have abandoned Anwar in disgust.

  Anwar talked about reforms or Reformasi and he told Malaysians we need to fight for change. But then, while we all took to the streets from 1998 to 2008 to fight against Tun Dr Mahathir Mohamad — and later against Tun Abdullah Ahmad Badawi — and against the Umno-Barisan Nasional government — and got teargassed, beaten up and arrested — Anwar was secretly trying to get back into Umno.

  Anwar Ibrahim and Ahmad Zahid Hamidi have seriously damaged Umno and Pakatan Harapan
  Yes, he made us take to the streets to fight against the government while he was trying to get back into the government through the backdoor. This secret was not revealed until September 2004 (six years after Anwar was sacked from Umno and arrested in September 1998) — revealed by no other than Malaysia Today (which then was only two weeks old).

  Yes, in September 2004, Malaysia Today revealed that Anwar and Khairy Jamaluddin were meeting secretly to plan Anwar’s return to Umno and that it was Ezam Mohd Nor who smuggled Khairy into Anwar’s bedroom through the kitchen door.

  On Thursday, 2nd September 2004, Anwar was released from jail. At midnight, on Friday, 3rd September 2004, Ezam met Khairy at the corner of Anwar’s house and smuggled him into Anwar’s room by entering the kitchen door at the back of the house.

  Ten minutes past midnight of that same day, Malaysia Today revealed this secret while Khairy and Ezam were still in Anwar’s bedroom discussing the plan for how Anwar would return to Umno.

  The next morning, the whole issue exploded, and Prime Minister Tun Abdullah Ahmad Badawi had to issue an official statement explaining why Khairy had gone to meet Anwar. And Abdullah’s explanation was that Khairy had gone to meet Anwar to hand over his international passport.

  Abdullah Badawi signed his own death warrant when he tried to bring Anwar back into Umno in September 2004
  The next day, The Star published a photograph of Azmin Ali pushing Anwar in a wheelchair while entering the Immigration Department office to collect his international passport.

  So, on Friday, Khairy delivered Anwar’s international passport to his house while, on Saturday, Anwar went to the Immigration office to collect his international passport (and the photograph was published by The Star).

  So clearly Abdullah lied and the reason Khairy went to meet Anwar was for something else (unless Anwar was issued TWO international passports).

  A few days later, in that same September 2004, they announced that the Umno Supreme Council had rejected Abdullah’s proposal to allow Anwar back into the party.

  So, there you have it. All this while, Anwar’s plan was to get back into Umno because that was the only way he could become prime minister. And, all this while, he asked us to take to the streets to fight against the government because the government is corrupt, evil and does not respect democracy, civil liberties, and human rights.

  Ezam Mohd Nor arranged the meeting between Anwar and Khairy but it was exposed a few minutes later
  For six years Anwar had taken us for a ride, and we had swallowed his lies hook, line, and sinker. After that September 2004 episode, I decided to abandon Anwar and his fake Reformasi fight for change and instead build up Malaysia Today as an independent blog.

  Of course, the PKR and DAP people condemned me and called me a traitor. Even some PAS people — who later left the party and formed Amanah — condemned me (mainly because they were Anwarists — and still are).

  Time and time again Anwar has been proven to be a fraud but the Anwarists are too blind and too brainless to realise this. I suppose this is the reason why many Malaysians fall victim to the Macau scam — because Malaysians are naïve and can be easily fooled.

  In February 2020, it was Anwar who brought down the 22-month-old Pakatan Harapan government. True, it was Mahathir’s resignation that brought down the government. But it was Anwar who forced Mahathir to resign.

  Anwar then tried to cover his blunder by blaming Muhyiddin Yassin for the collapse of the Pakatan Harapan government and by calling him a backdoor prime minister. Anwar kept saying he has the numbers (135 MPs with him) while Muhyiddin does not have the majority in parliament.

  Anwar met the Agong in October 2020 to personally deliver Umno’s letter signed by Najib and Zahid
  In October 2020, Anwar had an audience with Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong to deliver a letter signed by Najib Tun Razak and Ahmad Zahid Hamidi on Umno’s letterhead supporting him for prime minister.

  According to the Agong, Anwar said he has the support of the Umno MPs to give him a majority of 135 MPs. However, according to the Agong, Anwar just claimed he has the majority but was unable to show the list of names of those Umno MPs who support him.

  Anwar tried to con the Agong but failed. The Agong wanted proof but Anwar was not able to prove it.

  And now we have that leaked conversation between Anwar and Zahid Hamidi. At first Anwar denied it, as did Zahid. But now he realises that everyone believes the recording to be true and Anwar’s denial to be false.

  So now Anwar no longer denies it and instead justifies the conversation by saying even if it is true, so what? What’s wrong with what he and Zahid discussed?

  Anwar says, even if he did speak to Zahid, so what?
  Nothing wrong. Anwar has been making backdoor deals for decades so tak hairanlah that he is also making a backdoor deal with Zahid. After all, everyone knows that Zahid is Anwar’s proxy in Umno. So, what is there to be hairan about?

  Anwar Ibrahim is damaged goods. Zahid Hamidi is now also damaged goods as well. Anwar is a liability to PKR and Pakatan Harapan as is Zahid to Umno and Barisan Nasional. The reason Pakatan Harapan won the general election in May 2018 was because Umno-BN had an albatross around their neck. And this will be the same reason why Perikatan Nasional is going to win GE15 — because Umno-Pakatan Harapan have two albatrosses around their necks.

 8. RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN,

  AWAS LAH BILA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MENULIS SEPERTI ITU.

  ADA HANTU DISEBALIK BATU.

 9. RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Kpd rakan2 muslimin selamat menyambut puasa
  Di bulan mulia ini kita kejar pahala menutup dosa
  Rajin2 baca Quran, jgn di sini je menghabis masa
  Berubahlah diri dari akal tadika kpd lebih dewasa
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA KONON NYA MENGKHUTBAH DENGAN MEMANTUN MANTAT.

   OTAK DAH TANDUS, MEMANG TAHAP TADIKA, HANYA PENUH PANTAT.

   DIA NASIHAT TAK SERUPA BIKIN. WAK GOTOL LAH, KATAKAN.

 10. RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Selamat menyambut bulan Ramadhan almubarak
  Ke arah kebaikan keinsafan, marilah kita bergerak
  Berubah le diri, & buanglah perangai buruk haprak
  Jgn lagi jadi budak tadika, citer pasal tahi & berak
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. RAKAN-RAKAN TENTU DAH BOLEH AGAK, SIAPA MAKHLUK MALAUN KEPARAT YANG DIMAKSUDKAN DI DALAM PANTUN DI ATAS TU.

   KITA TUNGGU TENGOK RESPON DARI BINATANG ANAK HARAM PUKIMAK SIAL BARUA DAJJAL BANGSAT LAHANAT TU.

   BAGI YANG TAK BERKENAAN, ABAIKAN SAJA PANTUN DI ATAS TU.

   KAH KAH KAH.

   1. TAK RENTI2 WAK GONNTOL KEJORA KOJOLLA MENG KOPIPES.

    OTAK NYA DAH TANDUS, TAK TERDAYA MENULIS KOMEN2 BARU.

 11. WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA TANDUS HUJAH2 POLITIK, COBA JADI CIKGU BM – DIA NGAKU SENDIRI KONON NYA CIKGU SI GONTOL TUH

  1. BINATANG ANAK HARAM TN MONYET MUKA KULIT BABI OTAK TAHI BABI TANDUS HUJAH2 POLITIK, LEMAH PULA BM – DIA NGAKU DIRI ANAK HARAM BILA TERJAH MELATAH KPD PANTUN2 DARI KEJORA KAT BAWAH TUH…

   KAH KAH KAH.

   1. NYATA WAK GONTOL INI BIADAB DAN KURANG AJAR. MENGGUNA KATA2 KOTOR, MENUDUH, MEMFITNAH DI PAGI HARI.

   2. WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MEMANTUN MANTAT, TAKDA ISI, HA NYA PANTAT.

 12. Nabi Muhammad berperang di bulan puasa – Battle of Badr. melawan musuh Islam.

  Binatang Anak Haram TN Monyet Muka Kulit Babi Otak Taik Babi pun akan di lawan dibulan puasa. Dia musuh Kejora, orang Islam.

  Tiap apa yang tidak semenggah, kurang ajar biadab dan biol bebal dikatanya tak akan dibiarkan begitu sahaja.

  KAH KAH KAH.

  1. Sempena kedatangan Ramadhan ini, marilah ramai2 rakan blog, kita perangi iblis ibu pelesit Binatang Anak Haram TN Monyet Muka Kulit Babi & Otak Tahi Babi nih…

   KAH KAH KAH.

   1. NYATA LAGI BAHAWA BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA INI BIADAB DAN KURANG AJAR.

    SEPATUT NYA DIA MENYERU BERBUAT BAIK DI BULAN PUASA, ATAU MEMERANGI YANG TAK BAIK PADA KESELURUHAN NYA, DIA SAKIT HATI HANYA DENGAN TN YANG ASYIK MEMBALUN, MENIBAI DAN MEMBANTAI DIA BERTERUSAN DISINI.

    APO NAK DIKATO. DAH BERUK TUH, BERUK JUGO. HINGGA KE BILA2 MASO.

  2. KATA2 YANG DIGUNA BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA NYATA BIADAB DAN KURANG AJAR.

   KESIAN EMAK BAPAK NYA, MERASA BIADAB DAN KURANG AJAR ANAK NYA HINGGA KE TUA.

 13. YG INI PENTING DAN PERLU DIULANG SERTA DILETAKKAN DI BAHAGIAN ATAS SINI:

  1. Untuk monyodar-an si botino tuo kutok Binatang Anak Haram TN Monyet yang bingai dungu bangang bobal bongap bongok bengong biol tolol bahalol pukimak sial anak haram barua lahanat muko kulit babi tu dan jugo sobagai poringatan bosamo, den nak ulang siar lah koratan borito ini:

   1. Kuasai, betulkan bahasa Melayu dulu…
    18 Feb 2021

    ROSALWANI CHE SOH @ YUSOFF

    SHAH ALAM – Sasterawan Negara mengingatkan segelintir rakyat Malaysia jangan hanya kecoh menegur sebutan individu lain dalam bahasa Inggeris, sebaliknya mengabaikan kepentingan untuk menguasai, menghormati dan mencintai bahasa kebangsaan sendiri.

    Sasterawan Negara, Datuk Dr Anwar Ridhwan berkata, perkara itu perlu diberi perhatian, ekoran masih ramai rakyat Malaysia sendiri yang tidak fasih berbahasa Melayu selain gemar menggunakan bahasa ‘Melayu rojak’ iaitu bahasa Melayu yang bercampur dengan Inggeris dalam pertuturan harian.

    Sinar Harian.

    1. KERATAN BERITA INI AKAN TERUS DISIARKAN SEHINGGALAH BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA DAJJAL LAHANAT MUKA 10 KEPING KULIT BABI TU DAPAT MENGUASAI BAHASA MELAYU DENGAN BAIK…

     KAH KAH KAH.

     1. KERATAN BERITA ITU BERTARIKH 18 HB FEBRUARI 2021, DAH DEKAT 2 BULAN BERLALU…
      TAPI BINATANG ANAK HARAM TN MONYET MUKA TAHI BABI ITU DIAJARKAN TENTANG IMBUHAN ‘DI’ DAN MENGEJA ‘HANYA’ LEBIH AWAL DARI ITU, SEBULAN LEBIH. BERMAKNA DAH TIGA BULAN BINATANG ANAK HARAM TU DIAJAR, TAPI MASIH JUGA DIA TAK FAHAM2..

      APA PUNYA BENGAP DUNGU LAH BINATANG ANAK HARAM TN MONYET MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI TUH…

      KAH KAH KAH.

      1. UNTUK MAKLUMAN PEMBACA SEKALIAN:

       SUDAH LEBIH DUA BULAN, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BATANG PISANG BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA KULIT BABI INI DIAJARKAN TENTANG PENGGUNAAN IMBUHAN ‘DI’ DALAM BAHASA MELAYU DAN JUGA EJAAN PERKATAAN ‘HANYA’, TAPI TAK DAPAT JUGA DIKUASAI OLEH ANAK HARAM BABI HUTAN SEKOR NIH.

       MMG TERNYATA BINATANG ANAK HARAM BEKAS MURID SEKOLAH SJK INI BODOH PIANG DUNGU LEMBAM BIOL TOLOL BAHALOL BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG TERAMAT.

       PUKIMAK PUNYA MONYET ANAK HARAM MUKA 10 KEPING KULIT BABI NIH.

       KAH KAH KAH.

       1. KAH KAH KAH

        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        Nenek masuk blog harap dedak jer nak melantak
        Tapi dia ini, jenis dungu bingai punya kepala otak
        Mesti dulu kepala dia, kt meja cikgu asyik hentak
        Imbuhan ‘di’ pun dia tak tau mcm mana nak letak
        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

        👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
        Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        1. KAH KAH KAH

         😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
         Nenek dah tua ganyut tak lama nak jadi bangkai
         Otak dia kecik harap kepala besar buah tembikai
         Dlm BM ternyata betina tua tu bodoh bingai cikai
         Imbuhan ‘di’ pun dia tk tau, mcm mana nak pakai
         😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

         👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
         Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
         🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

         1. KAH KAH KAH

          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          Belajar dekat SJK, tidak bawa nenek TN ke mana
          Kt sekolah..dia banyak kawan dgn Hindu & China
          Nahu dan tatabahasa dalam BM, dia tidak cakna
          Imbuhan ‘di’ pun si betina biol tua tu tak tau guna
          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

          👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
          Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
          🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          1. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Tak pastilah samada bodoh nenek tu semula jadi
           Masa SJK dulu..keje jadi bohsia dan malas study
           Rasanya SPM dulu..BM dia fail atau dapat gred D
           Hingga dia tidak tahu nak mengguna imbuhan ‘di’
           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          2. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Binatang TN Monyet ke sini, sbb dpt dedak ditaja
           Anak haram itu belajar di SJK, buat abis duit saja
           Perkataan ‘hanya’ pun anak haram tu tak tahu eja
           Mesti anak haram tu asyik kena berdiri atas meja
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          3. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Nenek itu mmg lah jenis bebal bengap pekak tuli
           Dia asyik je, bawak ejaan ‘ha nya’ bahasa Swahili
           Tak berubah juga dia, wlu cikgu tegur berkali-kali
           Yg betina tua tu tahu, kangkang puki kat Bang Ali
           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          4. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Nenek tak masuk diajar, wlu cikgu tengking maki
           Klau komputer rosak, nenek itu kata, kena ‘baikki’
           Yg betina tua itu tahu, kat Bg Ali dikangkang puki
           Dia melentang kangkang, Bg Ali kat atas jadi joki
           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          5. HERAN SUNGGUH PEMBACA SEKALIAN…

           BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI TU TAK ADA PERASAAN MALU LANGSUNG KAH?

           DAH NAK MASUK 3 BULAN…SETIAP HARI…SEHARI 3-4 KALI, BINATANG ANAK HARAM TU DIAJARKAN PENGGUNAAN IMBUHAN ‘DI’ & MENGEJA ‘HANYA’ DLM BAHASA MELAYU…SEHINGGA TERPAKSA DITENGKING CERCA MAKI HERDIK…TAPI MASIH JUGA DIA TAK BERUBAH…

           KEJORA RASA BUKA SAJA KULIT BABI YG MELIPUTI MUKA ANAK HARAM TU SEHINGGA BEGITU TEBAL MUKANYA TAK TAHU MALU…RASANYA TAIK BABI PUN ADA KAT OTAK DIA…

          6. KEJORA NAK UBAH GELARANNYA KPD:

           “BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA 10 KEPING KULIT BABI DAN OTAK 1 KG TAHI BABI”

           ANAK HARAM TU TAK ADA PERASAAN MALU & TAK MASUK DIAJAR LANGSUNG…

           KAH KAH KAH.

 14. TOSONYAP WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA.

  DAH HABIS KOPIPES DIA KOT.

  TAKDA LAGI YANG BOLEH DIKELUARKAN.

  1. WOI WAK GONTOL, GUNAKAN LAH OTAK KAMU, REKAKAN KOMEN, JANGAN MAIN KOPIPES.

   DIBULAN PUASA KAMU TAK BOLEH MENGGONTOL DENGAN ASYIK MENG KOPIPES.

   ITU MENIPU.

   1. WOI BINATANG ANAK HARAM TN MONYET PUKIMAK SIAL LAHANAT YANG MENULIS DI JAM 6:14 AM!

    IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT PERBUATAN KENA DIRAPATKAN, MANAKALA
    IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT TEMPAT/KEDUDUKAN/MASA KENA DIRENGGANGKAN!

    ‘DI’ DGN ‘BULAN’ TU KENA RENGGANG SEBAB ‘BULAN’ TU MASA.
    => DI BULAN…

    KALAU DIBULI KE ATAU DITELAN KE, OK LAH.

    1. FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMM!!!!!

     TAK KAN LAH ASYIK NAK KENA TENGKING HERDIK SETIAP HARI, SEHARI 5-6 KALI KOT???

     BARU KEJAP TADI DIAJAR, MASIH TAK RETI2 LAGIKAH WAHAI BINATANG MONYET ANAK HARAM PEKAK BADAK BODOH PIANG BIOL TOLOL BAHALOL DUNGU LEMBAM BINGAI BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG???

     HAH HA HAA.

     1. KAU TAK TAHU MALU KAT ORANG KER BINATANG ANAK HARAM TN MONYET MUKA TAHI BABI..???

      BERAPA PULUH LAPIS KULIT BABI DAN BERAPA KG TAHI BABI YG ADA KAT MUKA KAU TU..MENYEBABKAN KAU TAK ADA RASA MALU LANGSUNG DGN KEBENAKAN KEBEBALAN KEDUNGUAN KEBENGAPAN KEBIOLAN KETOLOLAN KEBAHALOLAN KEBONGOKAN KEBENGONGAN YG ADA PADA KAU TU WAHAI BINATANG MONYET ANAK HARAM PUKIMAK!!!!

      SAMPAI TAK MASUK2 DIAJAR LANGSUNG DAH DEKAT 3 BULAN DIAJAR. PUKIMAK HARAM JADAH PUNYA BINATANG TN MONYET MUKA KULIT BABI NIH…

      KAH KAH KAH.

 15. BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MASIH LAGI SIBUKKAN MUTU BM DI BLOG POLITIK.

  OTAK NYA DAH TANDUS DARI HUJAH2 POLITIK.

  OTAK KICIK, SEKOLAH SJK, BERCAMPUR DENGAN PENYANGAK, PENJAHAT DAN GENSTER, MAKA ASYIK NAK “MENENGKING”, KONON.

  KEPALA BAPAK DIA, KATA NAJIB KLEPTO WAL JIBO.

  1. Yg ko masuk mengarut merapu meracau royan raban mcm nenek kebayan sebelum subuh sejak jam 5:15 am tu politik ker, Binatang Anak Haram TN Monyet muka tahi babi???

   Itu politik KEPALA BUTOH PAK HANG ka?
   Atau politik LUBANG PUKI MAK HANG??
   Atau politik style BIJIK KELENTIT PANJANG HANG???

   KAH KAH KAH.

   1. BINATANG ANAK HARAM TN MONYET MUKA KULIT BABI OTAK TAHI BABI MASIH LAGI TIADA MUTU BM NAK MENYUBUK DI BLOG POLITIK.

    OTAK NYA PUN DAH TANDUS DARI HUJAH2 POLITIK, HANYA MERAPU RACAU ROYAN RABAN MCM NENEK KEBAYAN.

    OTAK KICIK, SEKOLAH SJK, BERCAMPUR DENGAN PENYANGAK, PENJAHAT DAN JALANG, MAKA ASYIK NAK “LAGAK HEBAT”, KONON.

    KEPALA BUTOH PAK DIA, KATA KEJORA HERA WAL SADO.

    KAH KAH KAH.

 16. Nabi Muhammad berperang di bulan puasa – Battle of Badr. melawan musuh Islam.

  Wak Gontol Kejora Kojolla pun akan di lawan dibulan puasa. Dia musuh TN, orang Islam.

  Tiap apa yang tidak semenggah dikatanya tak akan dibiarkan begitu sahaja.

  1. Carian Umum – PRPMhttps://prpm.dbp.gov.my › cari1 › ke…

   semenggah. [se.meng.gah] | سمڠݢه. Definisi : patut, senonoh, layak; kelakuan-nya tidak ~ tidak senonoh kelakuannya. (Kamus Dewan Edisi Keempat) …

  2. WOI BINATANG ANAK HARAM TN MONYET PUKIMAK SIAL LAHANAT YANG MENULIS DI JAM 5:15 AM!

   IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT PERBUATAN KENA DIRAPATKAN, MANAKALA
   IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT TEMPAT/KEDUDUKAN/MASA KENA DIRENGGANGKAN!

   ‘DI’ DGN ‘LAWAN’ TU KENA RAPAT, SEBAB ‘LAWAN’ TU PERBUATAN!
   => DILAWAN…

   KALAU DI AWAN KE ATAU DI SITIAWAN KE, OK LAH.

   SEBALIKNYA, ‘DI’ DGN ‘BULAN’ TU KENA RENGGANG SEBAB ‘BULAN’ TU MASA.
   => DI BULAN…

   KALAU DIBULI KE ATAU DITELAN KE, OK LAH.

   1. FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMM!!!!!

    TAK KAN LAH ASYIK NAK KENA TENGKING HERDIK SETIAP HARI KOT???

    HAH HA HAA

    1. KAU TAK TAHU MALU KAT ORANG KER BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI..???

     BERAPA PULUH LAPIS KULIT BABI DAN BERAPA KG TAHI BABI YG ADA KAT MUKA KAU TU..MENYEBABKAN KAU TAK ADA RASA MALU LANGSUNG DGN KEBENAKAN KEBEBALAN KEDUNGUAN KEBENGAPAN KEBIOLAN KETOLOLAN KEBAHALOLAN KEBONGOKAN KEBENGONGAN YG ADA PADA KAU TU WAHAI BINATANG MONYET ANAK HARAM PUKIMAK!!!!

     SAMPAI TAK MASUK2 DIAJAR LANGSUNG DAH DEKAT 3 BULAN DIAJAR. PUKIMAK HARAM JADAH PUNYA BINATANG TN MONYET MUKA KULIT BABI NIH…

     KAH KAH KAH.

     1. YANG SEPATUTNYA RAPAT, DIA RENGGANGKAN
      YANG SEPATUTNYA RENGGANG, DIA RAPATKAN PULA.

      HAIRAN SUNGGUH, BINATANG MONYET PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BEBAL BENGAP BANGANG BONGOK BENGONG BINGAI BIOL TOLOL BAHALOL PEKAK BADAK NI TAK BOLEH JUGA NAK FAHAM-FAHAM.

      ITULAH MALANGNYA NASIB BINATANG MONYET DAJJAL LAHANAT NI DIHANTAR OLEH MAK BAPAK DIA KE SEKOLAH SJK DULU.

      HAH HA HAA.

      1. TAK PERNAH ADA LAH LAGI MANUSIA SEBEGINI BODOH PIANG BIOL TOLOL BAHALOL DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BANGANG BENGONG BONGOK MELEBIHI BINATANG TN MONYET TUA PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BABI HUTAN PEKAK BADAK SEKOR NI.

       KENAPALAH DIA TIDAK DILAHIRKAN MENJADI SEEKOR LEMBU ATAU KERBAU ATAU KAMBING ATAU UNTA ATAU BAGHAL ATAU KELDAI ATAU BADAK SUMBU ATAU ANJING ATAU BABI HUTAN.

       HAH HA HAA.

       1. MEMANGLAH TERSANGAT BODOH DUNGU BEBAL BENGAP TN MONYET BETINA TUA KUTUK NI LEBIH DARI TARAF SEEKOR BINATANG.
        DAH SEBULAN LEBIH DIAJAR BENDA YANG SEBEGITU MUDAH PUN TAK BOLEH DIFAHAMINYA.

        ELOK KALAU BETINA TUA KUTOK NI DIHANTAR UNTUK DIAJAR KAT DALAM ZOO BERSAMA KERA, MONYET, UNGKA, ORANG UTAN, SINGA LAUT, BANGAU, BERUANG, KUDA BELANG, KAMBING, LEMBU, BADAK SUMBU, BABI HUTAN, DSB.
        ATAU DIHANTAR BELAJAR BERSAMA BINATANG2 KAT DALAM SARKAS.

        PUKIMAK SIAL ANAK HARAM PUNYA BINATANG TN MONYET TAHI MUKA KULIT BABI NIH.

        HA HAH HAA.

        1. HAA…

         MENGAJAR CARA ELOK, TAK FAHAM!
         MENENGKING HERDIK PUN TAK BOLEH FAHAM JUGA ANAK HARAM SIAL BEBAL BENGAP LAHANAT NIH!

         INI NAK KENA MENGAJAR CARA MAKI HAMUN, BARU BINATANG TN MONYET BETINA TUA PUKIMAK SIAL BARUA ANAK HARAM MUKA KULIT BABI TU BOLEH FAHAM KOT!

         HA HAH HAA.

         1. INILAH APO YANG DIKATO-AN OLEH BRO DIN REMOS…

          TAKDO KOJO YANG LOBIH TORUK DARI MONGAJAR MANUSIO BENAK BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BINGAI BIOL BAHALOL BODOH PIANG MACAM BINATANG TN MONYET MUKO TAHI BABI, BETINA TUA ANAK HARAM PUKIMAK SIAL LAHANAT SEKOR TU…

          MONGASAH BOLAKANG PARANG PUN TIDAK SOTORUK ITU..

          HAH HA HAA.

          1. Din Remos
           3 March 2021 10:02 am

           Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

           Reply
           (Credit to Din)

          2. Din Remos
           9 March 2021 8:16 am
           Reply to Anonymous

           Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

           Reply
           (Credit to Din)

          3. Din Remos
           15 March 2021 9:36 am
           Reply to Anonymous

           Itulah nenek. Ramai orang dah bagi amaran supaya nenek jangan suka menunjuk pandai, mahu komen semua orang di sini, nak jadi pak pacak lah itu ini. Sedangkan pengetahuan nenek tu cetek. Bahasa Melayu lintang pukang, nak tulis English pula terkial-kial merujuk Pakcik Google. Dapat sepatah dua phrases, itulah yang diulang-ulang, sekadar mahu dilihat orang kononnya dia pandai. Walhal semua orang tahu akal nenek cetek, fikiran nenek tidak matang setaraf budak tadika.

           …/ bersambung lagi…

          4. …/sambungan…

           Nenek tahu, orang lain juga buat salah ejaan dan kesalahan nahu sebagainya termasuk Din…… tapi ada orang pick up benda tu/. Sebabnya orang lain tidak pernah nak tunjuk pandai dan bermulut celupar seperti nenek. Dalam bahasa mudah, hanya nenek yang dibenci oleh pengunjung blog.

           Semoga nenek dapat menghadapi kenyataan ini dengan tenang dan sentiasa tabah. Jangan terlalu mengikut emosi menjawab kritikan ini, nanti menggeletar jari, buat kesalahan ejaan lagi dan terus kena belasah….kah kah kahhhhh

           Reply
           (Credit to Din)

          5. MEMANG BOTUL DAN BONAR SANGEK TU, BRO DIN REMOS!

           MONGAJAR BINATANG KEK DALAM SARKAS ATAU MONGAJAR LOMBU KOBAU PUN TIDAK SOSUSAH MONGAJAR BINATANG BOTINO TUO TN MONYET BATANG PISANG BODOH BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BIOL TOLOL BAHALOL ANAK HARAM PUKIMAK LAHANAT PEKAK BADAK SEKOR TU…

           TAK MASUK DIAJAR LANGSUNG NATE MONYET TUO DUNGU BARUA ANAK HARAM NIH!

           HAH HA HAA.

          6. Bravo Din ,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Dh sebulan lbih nek diajar, jika kenangan diimbau
           Tetapi, lbih teruk dari kerja menarah kayu merbau
           Mmg ler jenis tak masuk diajar itu nenek lahabau
           Din kata..ngajar nek spt ngajar kambing & kerbau
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          7. Bravo Din ,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Kebengapan & dungu nenek bukan lah lagi rahsia
           Masa SJK dulu, dia malas & lbih suka jadi bohsia
           Kini nek terus jadi bebal benak hingga lanjut usia
           Din kata ngajar nenek bengap tu jadi kerja sia-sia
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          8. Bravo Din ,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
           Wow..Din Remos ini bagaikan seekor ular berbisa
           Patukannya tu dah pasti sekali perit nenek terasa
           Din kata..BM nenek tk daya lagi nak memperkasa
           Lebih baik, klau nenek diajar tentang budi bahasa
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣.

          9. Bravo Din ,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Sebelum ni pun kaw giler Din tampil tibai belasah
           Kata Din mengajar binatang pun tak begini susah
           Mmg nek bebal dungu tu, jenis rendam tak basah
           Dpd ajar dia, lebih mudah lagi blkg parang diasah
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          10. TAK TAHU NAK KATA APA LAGI LAH DIN OI…

           ENTAH BILA LAH, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI, BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT BIOL TOLOL BAHALOL BINGAI DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG DAJAL MUKA 10 KEPING KULIT BABI SEKOR NI DAPAT NAK FAHAM.

           BABI HUTAN PUNYA MAHKLUK, TAK MASUK2 DIAJAR. ENTAH BILA LAH BINATANG ANAK HARAM DAJAL LAHANAT TU NAK MAMPOS, MENYUSAHKAN ORANG SAJA.

           HAH HA HAA.

          11. HERAN SUNGGUHLAH DIN…

           MCM MANA BOLEH ADA MANUSIA YG TAK TAHU MALU TAHAP ANAK HARAM TN MONYET TAHI TU…?

           KENAPALAH TN MONYET ANAK HARAM INI TIDAK DILAHIRKAN SBG SEEKOR BINATANG…??

           BERAPA PULUH KEPING KAH KULIT BABI YG MELEKAT DI MUKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI INI YG MENYEBABKAN DIA TAK ADA PERASAAN MALU LANGSUNG…???

           BILAKAH LAGI BINATANG ANAK HARAM MUKA BERPULUH KEPING KULIT BABI NI NAK MAMPOS SUPAYA TAK MENYUSAHKAN ORANG…????

           KAH KAH KAH.

          12. Bravo Din Remos,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Mmg elok sgt Din tala itu anak haram tua bangka
           Din kata, otak nenek itu, hanya taraf budak tadika
           Tak tahu malu langsung itu nenek bangsat puaka
           Serupa kulit babi sja, tebal, itu nenek punya muka
           🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          13. Din Remos & pembaca sekalian,

           Itulah dia kalau nak tahu, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA 10 KEPING KULIT BABI DAN 10 KG TAHI BABI yg memiliki sifat berikut:

           1) Tak ada perasaan malu langsung.
           2) Bebal benak dungu bengap tak masuk diajar langsung.
           3) Umur 90 tahun lebih, nyanyuk teruk ke tahap sasau sawan sewel gila babi.
           4) Munafiq laknatullah.
           5) Kulit muka lebih tebal dari 10 keping kulit babi yg tak dibuang lemak.

           KAH KAH KAH.

      2. WOI, “CIKGU BAHASA” (LANTIK SENDIRI) WAK GONTOL MENULIS “BINATANG MONYET PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BEBAL BENGAP BANGANG BONGOK BENGONG BINGAI BIOL TOLOL BAHALOL PEKAK BADAK.”

       KAMU BEGITU BIADAB DAN KURANG AJAR, EMAK BAPAK KAMU TAK DAPAT KAWAL KAMU DI MASA KECIL DULU YER?

       SIAN EMAK BAPA KAMU, DAPAT NAMA BUSUK HINGGA KE TUA.

       SEMUA NYA KAU PUNYA PASAL JUGA.

   2. KOPIPES TAK HABIS2 WAK GONTOL NIH.

    1. MENUDUH ORANG TAK TAHU MALU TAPI WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA INI MALU NYA TAK TERHINGGA.

     TIAP KALI MASUK SINI, DIBALUN, DITIBAI DAN DIBANTAI BERTALU TALU.

     TAPI DIA MUKA TAHI AYAM MANA RETI MALU.

     1. MMG BINATANG ANAK HARAM TN MONYET MUKA KULIT BABI & TAHI BABI BETUL2 TAK RETI MALU…

      DAH NAK MASUK 3 BULAN DIAJAR PENGGUNAAN IMBUHAN ‘DI’ DLM BAHASA MELAYU, MASIH JUGA TAK MASUK DIAJAR & TAK FAHAM2…

      PUKIMAK SIAL LAHANAT PUNYA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET NIH…

      KAH KAH KAH.

      1. MMG KOPIPES NI TAK AKAN DIHENTIKAN SEHINGGA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TU RETI MALU DAN TANGGAL SEGALA KULIT BABI & TAHI BABI YG MELEKAT KAT MUKA DIA TUH…

       KAH KAH KAH.

       1. Ok..Kejora rehat jap, nak solat subuh.
        Jap lagi, siap le kepala binatang anak haram TN monyet tu, Kejora akan masuk pelangkong lagi…

        KAH KAH KAH.

        1. NAK SOLAT KONON, TAPI SEBENAR NYA TERKINCIT KENA BALUN TN.

         TAK RENTI2 MENGUGUT NAK PELANGKONG, TAK SEDAR KEPALA NYA DAH KEMIK MACAM TONG DITONGKONG.

        2. SOLAT SUBUH MINTA DOA YANG BURUK2 SAJA. MUSUH SANA MUSUH SINI.

         DIBULAN PUASA DIA BUAT BEGITU JUGA.

         DEMIKIAN LAH KALAU DAH ASYIK MENGGONTOL WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA NIH.

         1. WOI BINATANG ANAK HARAM TN MONYET PUKIMAK SIAL LAHANAT YANG MENULIS DI JAM 6:23 AM!

          IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT PERBUATAN KENA DIRAPATKAN, MANAKALA
          IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT TEMPAT/KEDUDUKAN/MASA KENA DIRENGGANGKAN!

          ‘DI’ DGN ‘BULAN’ TU KENA RENGGANG SEBAB ‘BULAN’ TU MASA.
          => DI BULAN…

          KALAU DIBULI KE ATAU DITELAN KE, OK LAH.

          1. FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMM!!!!!

           TAK KAN LAH ASYIK NAK KENA TENGKING HERDIK SETIAP HARI, SEHARI 5-6 KALI KOT???

           BARU KEJAP TADI DIAJAR, MASIH TAK RETI2 LAGIKAH WAHAI BINATANG MONYET ANAK HARAM PEKAK BADAK BODOH PIANG BIOL TOLOL BAHALOL DUNGU LEMBAM BINGAI BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG???

           HAH HA HAA

          2. KAU TAK TAHU MALU KAT ORANG KER BINATANG ANAK HARAM TN MONYET MUKA TAHI BABI..???

           BERAPA PULUH LAPIS KULIT BABI DAN BERAPA KG TAHI BABI YG ADA KAT MUKA KAU TU..MENYEBABKAN KAU TAK ADA RASA MALU LANGSUNG DGN KEBENAKAN KEBEBALAN KEDUNGUAN KEBENGAPAN KEBIOLAN KETOLOLAN KEBAHALOLAN KEBONGOKAN KEBENGONGAN YG ADA PADA KAU TU WAHAI BINATANG MONYET ANAK HARAM PUKIMAK!!!!

           SAMPAI TAK MASUK2 DIAJAR LANGSUNG DAH DEKAT 3 BULAN DIAJAR. PUKIMAK HARAM JADAH PUNYA BINATANG TN MONYET MUKA KULIT BABI OTAK TAIK BABI NIH…

           KAH KAH KAH.

       2. “MMG KOPIPES NI TAK AKAN DIHENTIKAN,” KATA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA.

        NYATA OTAK GENGSTER, TAK PEDULIKAN APA SAJA DIA KENA BALUN, TIBAI DAN BANTAI DI SINI.

        1. NAMUN DEMIKIAN, AKAN DITERUSKAN.

   3. BIADAB DAN KURANG AJAR AMAT SANGAT BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA NIH.

    MENULIS “BINATANG ANAK HARAM .. PUKIMAK SIAL LAHANAT ” TAK RENTI2.

    BERUK TUA INI MESTI JAHAT DI SEKOLAH DULU. SEKOLAH SJK, BERCAMPUR DENGAN PENYANGAK, PENJAHAT DAN GENGSTER, MACAM2 BAHASA KOTOR DI PUNGUT NYA, TABIAT BURUK DI LAKU NYA.

    EMAK BAPAK NYA TAK DAPAT KAWAL DIA. MAKA MENYANGAK MENGGENSTER LAH DIA HINGGA KE TUA.

    1. OTAK KEPALA BATU WAK GONTOL INI TAK BOLEH DI BUAT APA2.

     NAK DI KETUK, PELANGKONG DI LUAR SANA, TAK BOLEH, MELANGGAR UNDANG2.

     MAKA PERLU DIBALUN, TIBAI DAN BANTAI BERTERUSAN DISINI SAJA LAH.

 17. Hah, takda orang masuk selepas Wak Gontol Kejora Kojolla meroyan di sini semalam.

  Semua dah fedap dengan gontolan nya, tiada siapa nak melayan nya lagi.

 18. najib bini rosmah

  Audio scheme of things dan video semburit Hotel Sandakan kabur. Madey si Kitol hantar anak sahkan audio? Mata anak dan Keling tua dah hilang kabur? Kahkahkah!

 19. najib bini rosmah

  Madey si Kitol menjadi billionaire dengan pecah belah umat Malaysia dan kawal panji negara sejak zaman purbakala. Sampai masa mampus jua takkan mampu menongkat langit. Kahkahkah!

 20. najib bini rosmah

  Madey si Kitol hantar anak meroyan tanda apa tuan puan? Tanda bila Melayu Islam dan Malaysia bersatu maka Saka Kerala akan mampus tanpa kuburan. Kahkahkah!

 21. ADAB BERCAKAP BIARLAH BERSOPAN
  KALAU TERLANJUR AKU SEPAK BERPARUT
  ORANG LAIN PUASA PENUH KEINSAFAN
  WAK MEROYAN MAKI DAN CAROT

  HAW HAW HAW

 22. SAMA-SAMA KITA LIHAT WAK MEROYAN KEJORA KOJOLLA MENCAROT,MAKI HAMUN DI BULAN PUASA PULAK.WAK SEMAN BERNAH CITER DIA BUAT PERKARA MUNGKAR DI BULAN PUASA DULU

  HAWAU HAWAU HAWAU

  ENTAH PUASA ATAU TIDAK

  HOHOHO HIHIHI HAW HAW HAW

  1. PEMBETULAN-PERNAH

 23. Berkata benar walaupun pahit. Mengaku lebih baik dari berbohong. Alangkah baiknya jika Zahid dan Mat Nuar mengaku bahawa itu memang rakaman percakapan talipon di antara mereka berdua. Itu lebih baik dari berbohong atau menafikan kebenaran.

  Lagipun apa yang dibualkan oleh makhluk Allah dua orang tu bukannya mengandungi ayat-ayat yang membawa kerosakan, atau mengandungi komplot untuk menjatuhkan sesiapa secara tikam belakang. Hanya satu perkataan Wak Jahid yang menyebut…”Itu cuma tactical saja…” So what? Apa masalahnya…. kenyataan tersebut juga mempunyai berbagai intrepretasi…….

  Masalahnya bila Wak Jahid menafikannya, Abam pun terpaksa ikut sama berbohong.

 24. LINTANG PUKANG TONGGANG LANGGANG LER CABUT LARI BINATANG ANAK HARAM TN MONYET…

  TOGHUIH DAH TOSONYAP MONYOPI MALU TOKODU KANTOI TOKOSIPU BISU KOLU KAKU PILU TOPAKU BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TAHI TUO KUTOK PONGOTOR KONCING TAK BASUH PUKI, PUKIMAK SIAL BARUA LAHAHAT BANGSAT KOPARAT BODOH PIANG BIOL TOLOL BAHALOL DUNGU LOMBAM BINGAI BOBAL BONGAP BONGOK BANGANG BENGONG MUKO TOBAL 10 KOPING KULIT BABI DAN 10 KG TAHI BABI TUH…

  KAH KAH KAH.

 25. Sdr Shahbudin,

  Memang sudah terang lagi bersuluh bahawasanya tiada satu gabungan pun samada PH, PN atau BN akan mendapat majoriti mudah di dalam PRU15. Jika ditanyakan kepada professor bertaraf kangkung pun mereka akan membuat analisa yang sama.

  Justru itu, mengikut kata strategists UMNO, biarlah mereka bertanding sendiri di dalam PRU 15 kerana HAMNO/BN yakin akan memenangi sekurang-kurangnya 70 kerusi, lantas mungkin menjadi komponen parti yang akan memiliki kerusi terbanyak. Sementara itu PH yang dianggotai oleh PKR, DAP dan AMANAH dijangka memperolehi di antara 65-75 kerusi sahaja. Sementara itu kerusi-kerusi yang dimenangi oleh PN mungkin datangnya dari PAS sahaja kerana PPBM akan bungkus dalam PRU15. Malahan, besar kemungkinan Muhyiddin sendiri akan kecundang di Pagoh apabila pengundi China, penyokong PKR serta sebahagian dari ahli-ahli PPBM yang menyokong Tun M yang memenangkan beliau dulu kini menarik undi mereka. Kerusi Parlimen Pagoh akan jatuh samada kepada calun PH atau calun BN.

  Jadi, memujuk UMNO untuk bersekutu dengan PH mungkin menimbulkan masalah kerana DAP mungkin berkecil hati kerana sikap sesetengah ahli UMNO yang memusuhi mereka. Keduanya, belum tentu pemimpin-pemimpin UMNO akan bersetuju supaya DSAI diangkat sebagai calun Perdana Menteri kerana di dalam UMNO ada juga pemimpin yang mengidamkan jawatan tersebut…Tengku Razaleigh contohnya.

  PKR, walaupun sudah terbelah dua angkara Azmin, masih mempunyai jentera pilihanraya yang kuat…. jadi elok bertanding sendirilah dengan rakan-rakan komponen yang lain dan dapatkan sebanyak mungkin kerusi parlimen. Lepas tu lebai-lebai PAS akan datang terbongkok-bongkok menghulurkan tangan persahabatan.

 26. Untuk monyodar-an si botino tuo kutok Binatang Anak Haram TN Monyet yang bingai dungu bangang bobal bongap bongok bengong biol tolol bahalol pukimak sial anak haram barua lahanat muko kulit babi tu dan jugo sobagai poringatan bosamo, den nak ulang siar lah koratan borito ini:

  1. Kuasai, betulkan bahasa Melayu dulu…
   18 Feb 2021

   ROSALWANI CHE SOH @ YUSOFF

   SHAH ALAM – Sasterawan Negara mengingatkan segelintir rakyat Malaysia jangan hanya kecoh menegur sebutan individu lain dalam bahasa Inggeris, sebaliknya mengabaikan kepentingan untuk menguasai, menghormati dan mencintai bahasa kebangsaan sendiri.

   Sasterawan Negara, Datuk Dr Anwar Ridhwan berkata, perkara itu perlu diberi perhatian, ekoran masih ramai rakyat Malaysia sendiri yang tidak fasih berbahasa Melayu selain gemar menggunakan bahasa ‘Melayu rojak’ iaitu bahasa Melayu yang bercampur dengan Inggeris dalam pertuturan harian.

   Sinar Harian.

   1. KERATAN BERITA INI AKAN TERUS DISIARKAN SEHINGGALAH BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA DAJJAL LAHANAT MUKA 10 KEPING KULIT BABI TU DAPAT MENGUASAI BAHASA MELAYU DENGAN BAIK…

    KAH KAH KAH.

    1. UNTUK MAKLUMAN PEMBACA SEKALIAN:

     SUDAH LEBIH DUA BULAN, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BATANG PISANG BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA KULIT BABI INI DIAJARKAN TENTANG PENGGUNAAN IMBUHAN ‘DI’ DALAM BAHASA MELAYU DAN JUGA EJAAN PERKATAAN ‘HANYA’, TAPI TAK DAPAT JUGA DIKUASAI OLEH ANAK HARAM BABI HUTAN SEKOR NIH.

     MMG TERNYATA BINATANG ANAK HARAM BEKAS MURID SEKOLAH SJK INI BODOH PIANG DUNGU LEMBAM BIOL TOLOL BAHALOL BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG TERAMAT.

     PUKIMAK PUNYA MONYET ANAK HARAM MUKA 10 KEPING KULIT BABI NIH.

     KAH KAH KAH.

     1. KAH KAH KAH

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      Nenek masuk blog harap dedak jer nak melantak
      Tapi dia ini, jenis dungu bingai punya kepala otak
      Mesti dulu kepala dia, kt meja cikgu asyik hentak
      Imbuhan ‘di’ pun dia tak tau mcm mana nak letak
      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. KAH KAH KAH

       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       Nenek dah tua ganyut tak lama nak jadi bangkai
       Otak dia kecik harap kepala besar buah tembikai
       Dlm BM ternyata betina tua tu bodoh bingai cikai
       Imbuhan ‘di’ pun dia tk tau, mcm mana nak pakai
       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

       👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
       Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       1. KAH KAH KAH

        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        Belajar dekat SJK, tidak bawa nenek TN ke mana
        Kt sekolah..dia banyak kawan dgn Hindu & China
        Nahu dan tatabahasa dalam BM, dia tidak cakna
        Imbuhan ‘di’ pun si betina biol tua tu tak tau guna
        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

        👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
        Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        1. KAH KAH KAH

         😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
         Tak pastilah samada bodoh nenek tu semula jadi
         Masa SJK dulu..keje jadi bohsia dan malas study
         Rasanya SPM dulu..BM dia fail atau dapat gred D
         Hingga dia tidak tahu nak mengguna imbuhan ‘di’
         😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

         👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
         Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
         🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

         1. KAH KAH KAH

          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          Binatang TN Monyet ke sini, sbb dpt dedak ditaja
          Anak haram itu belajar di SJK, buat abis duit saja
          Perkataan ‘hanya’ pun anak haram tu tak tahu eja
          Mesti anak haram tu asyik kena berdiri atas meja
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
          Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
          🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          1. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Nenek itu mmg lah jenis bebal bengap pekak tuli
           Dia asyik je, bawak ejaan ‘ha nya’ bahasa Swahili
           Tak berubah juga dia, wlu cikgu tegur berkali-kali
           Yg betina tua tu tahu, kangkang puki kat Bang Ali
           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          2. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Nenek tak masuk diajar, wlu cikgu tengking maki
           Klau komputer rosak, nenek itu kata, kena ‘baikki’
           Yg betina tua itu tahu, kat Bg Ali dikangkang puki
           Dia melentang kangkang, Bg Ali kat atas jadi joki
           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          3. HERAN SUNGGUH PEMBACA SEKALIAN…

           BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI TU TAK ADA PERASAAN MALU LANGSUNG KAH?

           DAH NAK MASUK 3 BULAN…SETIAP HARI…SEHARI 3-4 KALI, BINATANG ANAK HARAM TU DIAJARKAN PENGGUNAAN IMBUHAN ‘DI’ & MENGEJA ‘HANYA’ DLM BAHASA MELAYU…SEHINGGA TERPAKSA DITENGKING CERCA MAKI HERDIK…TAPI MASIH JUGA DIA TAK BERUBAH…

           KEJORA RASA BUKA SAJA KULIT BABI YG MELIPUTI MUKA ANAK HARAM TU SEHINGGA BEGITU TEBAL MUKANYA TAK TAHU MALU…RASANYA TAIK BABI PUN ADA SEKALI…

          4. KEJORA NAK UBAH GELARANNYA KPD:

           “BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA 10 KEPING KULIT BABI DAN 10 KG TAHI BABI”

           ANAK HARAM TU TAK ADA PERASAAN MALU LANGSUNG…

           KAH KAH KAH.

 27. SERONOK BETUL, TENGOK BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI MUKA 10 KEPING KULIT BABI TU TERLONCAT-LONCAT MENGELUPOR SETIAP HARI DEK TEMPIAS DARI PANTUN2 KEJORA…

  KAH KAH KAH.

  1. BY THE WAY.. NAPER BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI NI KALUT DAN KELAM KABUT SEMACAM JER DGN PANTUN2 KEJORA TU?

   ORANG LAIN TAK ADA MASALAH APA PUN…

   OWHH…PEDIH MUKA YER…DIA TERASA SEPERTI WAP AIR PANAS MENDIDIH TEMPIAS KE MUKA KULIT BABINYA TUH…

   OWHH…PANAS PONGGONG YER…DIA TERASA PANTUN2 ITU SEPERTI BARA API YG MEMBAKAR PONGGONG KEREPOT HITAM NYA TUH…

   HAA…RASAKAN…

   KAH KAH KAH.

   1. Pembaca Sekalian:

    KEJORA TAK ADA SEBUTKAN NAMA SESIAPA PUN DI DALAM PANTUN2 YANG KEJORA TULIS ITU. KEJORA HANYA SEBUTKAN ‘BINATANG ANAK HARAM PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT’ JER…

    TAPI NAPER NEK TN MELATAH DAN MELENTING YER???

    KAH KAH KAH.

    1. Pembaca Sekalian:

     PANTUN2 KEJORA TU ADALAH IBARAT AYAT2 SURAH YASIN & AYATUL KURSI.
     MANAKALA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA PUKIMAK SIAL LAHANAT TU IBARAT ORG YG DIRASUK/DIMASUKI IBLIS.

     BILA AYAT2 YASIN & AYAT KURSI DIBACAKAN, ORG2 DLM SATU MAJLIS TU TIDAK TERASA APA2 PUN, TETAPI, BINATANG ANAK HARAM YG DIMASUKI IBLIS ITU PANAS PONGGONG LER, MENGELUPOR, MERONTA-RONTA, TERJERIT-JERIT HINGGA TERBELIAK BIJI MATA DAN TERJELIR LIDAH. BAHKAN SAMPAI TERMUNTAH TERKENCING PUN ADA.

     KAH KAH KAH.

     1. KAH KAH KAH

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      Perbandingannya..ibarat dlm rukyah punya majlis
      Binatang anak haram TN, bgaikan kerasukan iblis
      Pantun2 Kejora pula, umpama ayat Quran tertulis
      Mengelupor le TN dajal serupa kena stemrol gilis
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
      Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. KAH KAH KAH

       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       Pantun2 Kejora tu nenek rasa sangat tersinggung
       Seperti kepala dia dah diketuk dgn pemukul gong
       Bisa yg menikam, nenek tk terdaya, nak tanggung
       Dia kuar ngaku anak haram, dek panas ponggong
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
       Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       1. KAH KAH KAH

        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        Akibat asyik kena tibai nenek jadi sedih & muram
        Dlm hati..tak usah cerita lah rasa marah & geram
        Bila dilihat, pantun2 Kejora, dia rasa tak tenteram
        Akhirnya dia keluar jua mengaku diri anak haram
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
        Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        1. KAH KAH KAH

         😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
         Itulah dia betina tua anak haram kekasih Bang Ali
         Nenek itu terasa pedas, sbb dia dah termakan cili
         Muka tebal kulit babi pun dia terjah tak lagi peduli
         Namun monyet itu terus juga Kejora dera dan buli
         🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

         👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
         Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
         🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 28. Anonymous
  11 April 2021 3:02 pm
  Reply to Anonymous

  BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MEMANTUN MANTAT.

  SEMUA NYA KOPIPES, LEKAT DI PANTAT. oGHANG NOGHOGHI KATA PANTAT ITU PUNGKOQ. TAPI DISINI PANTAT ITU IIA LAH YANG ADA KEMALUAN TUH.

  NAMUN DEMIKIAN, KEMALUAN BANG ALI DAH TANGGAL DI GENTEL BANG ALI. YANG TINGGAL HANYA LAH LUBANG.

  Reply

  1. WOI BINATANG ANAK HARAM TN MONYET PUKIMAK SIAL LAHANAT YANG MENULIS DI JAM 3:02 PM!

   IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT PERBUATAN KENA DIRAPATKAN, MANAKALA
   IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT TEMPAT/KEDUDUKAN KENA DIRENGGANGKAN!

   ‘DI’ DGN ‘GENTEL’ TU KENA RAPAT, SEBAB ‘GENTEL’ TU PERBUATAN!

   => DIGENTEL…

   KALAU DI KATIL KE ATAU DI GENTING KE, OK LAH.

   FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMM!!!!!

   TAK KAN LAH ASYIK NAK KENA TENGKING HERDIK SETIAP HARI KOT???

   HAH HA HAA

   1. KAU TAK TAHU MALU KAT ORANG KER BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI..???

    BERAPA PULUH LAPIS KULIT BABI & BERAPA KG TAHI BABI YG ADA KAT MUKA KAU TU..MENYEBABKAN KAU TAK ADA RASA MALU LANGSUNG DGN KEBENAKAN KEBEBALAN KEDUNGUAN KEBENGAPAN KEBIOLAN KETOLOLAN KEBAHALOLAN KEBONGOKAN KEBENGONGAN YG ADA PADA KAU TU WAHAI BINATANG MONYET ANAK HARAM PUKIMAK!!!!

    SAMPAI TAK MASUK2 DIAJAR LANGSUNG DAH DEKAT 3 BULAN DIAJAR. PUKIMAK HARAM JADAH PUNYA BINATANG TN MONYET MUKA KULIT BABI NIH…

    KAH KAH KAH.

    1. YG SEPATUTNYA RAPAT, DIA RENGGANGKAN
     YG SEPATUTNYA RENGGANG, DIA RAPATKAN PULA.

     HAIRAN SUNGGUH, BINATANG MONYET PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BEBAL BENGAP BANGANG BONGOK BENGONG BINGAI BIOL TOLOL BAHALOL PEKAK BADAK NI TAK BOLEH JUGA NAK FAHAM-FAHAM.

     ITULAH MALANGNYA NASIB BINATANG MONYET DAJJAL LAHANAT NI DIHANTAR OLEH MAK BAPAK DIA KE SEKOLAH SJK DULU.

     HAH HA HAA.

     1. TAK PERNAH ADA LAH LAGI MANUSIA SEBEGINI BODOH PIANG TOLOL BAHALOL DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BANGANG BENGONG BONGOK MELEBIHI BINATANG TN MONYET TUA PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BABI HUTAN PEKAK BADAK SEKOR NI.

      KENAPALAH DIA TIDAK DILAHIRKAN MENJADI SEEKOR LEMBU ATAU KERBAU ATAU KAMBING ATAU UNTA ATAU BAGHAL ATAU KELDAI ATAU BADAK SUMBU ATAU ANJING ATAU BABI HUTAN.

      HAH HA HAA.

      1. MEMANGLAH TERSANGAT BODOH PIANG , BEBAL BENGAP TN MONYET BETINA TUA KUTUK NI LEBIH DARI TARAF SEEKOR BINATANG.
       DAH SEBULAN LEBIH DIAJAR BENDA YANG SEBEGITU MUDAH PUN TAK BOLEH DIFAHAMINYA.

       ELOK KALAU BETINA TUA KUTOK NI DIHANTAR UNTUK DIAJAR KAT DALAM ZOO BERSAMA KERA, MONYET, UNGKA, ORANG UTAN, SINGA LAUT, BANGAU, BERUANG, KUDA BELANG, KAMBING, LEMBU, BADAK SUMBU, BABI HUTAN, DSB.
       ATAU DIHANTAR BELAJAR BERSAMA BINATANG2 KAT DALAM SARKAS.

       PUKIMAK SIAL ANAK HARAM PUNYA BINATANG TN MONYET TAHI MUKA KULIT BABI NIH.

       HA HAH HAA.

       1. HAA…

        MENGAJAR CARA ELOK, TAK FAHAM!
        MENENGKING HERDIK PUN TAK BOLEH FAHAM JUGA ANAK HARAM SIAL LAHANAT NIH!

        INI NAK KENA MENGAJAR CARA MAKI HAMUN, BARU BINATANG TN MONYET BETINA TUA PUKIMAK SIAL BARUA ANAK HARAM MUKA KULIT BABI TU BOLEH FAHAM KOT!

        HA HAH HAA.

        1. INILAH APO YANG DIKATO-AN OLEH BRO DIN REMOS…

         TAKDO KOJO YANG LOBIH TORUK DARI MONGAJAR MANUSIO BENAK BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BINGAI BIOL BAHALOL BODOH PIANG MACAM BINATANG TN MONYET TAHI, BETINA TUA ANAK HARAM PUKIMAK SIAL LAHANAT SEKOR TU…

         MONGASAH BOLAKANG PARANG PUN TIDAK SOTORUK ITU..

         HAH HA HAA.

         1. Din Remos
          3 March 2021 10:02 am

          Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

          Reply

          1. Din Remos
           9 March 2021 8:16 am
           Reply to Anonymous

           Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

           Reply

          2. Din Remos
           15 March 2021 9:36 am
           Reply to Anonymous

           Itulah nenek. Ramai orang dah bagi amaran supaya nenek jangan suka menunjuk pandai, mahu komen semua orang di sini, nak jadi pak pacak lah itu ini. Sedangkan pengetahuan nenek tu cetek. Bahasa Melayu lintang pukang, nak tulis English pula terkial-kial merujuk Pakcik Google. Dapat sepatah dua phrases, itulah yang diulang-ulang, sekadar mahu dilihat orang kononnya dia pandai. Walhal semua orang tahu akal nenek cetek, fikiran nenek tidak matang setaraf budak tadika.

           …/ bersambung …

          3. …/sambungan…

           Nenek tahu, orang lain juga buat salah ejaan dan kesalahan nahu sebagainya termasuk Din…… tapi ada orang pick up benda tu/. Sebabnya orang lain tidak pernah nak tunjuk pandai dan bermulut celupar seperti nenek. Dalam bahasa mudah, hanya nenek yang dibenci oleh pengunjung blog.

           Semoga nenek dapat menghadapi kenyataan ini dengan tenang dan sentiasa tabah. Jangan terlalu mengikut emosi menjawab kritikan ini, nanti menggeletar jari, buat kesalahan ejaan lagi dan terus kena belasah….kah kah kahhhhh

           Reply

          4. MEMANG BOTUL DAN BONAR SANGEK TU, BRO DIN REMOS!

           MONGAJAR BINATANG KEK DALAM SARKAS ATAU MONGAJAR LOMBU KOBAU PUN TIDAK SOSUSAH MONGAJAR BINATANG BOTINO TUO TN MONYET BATANG PISANG BODOH BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BIOL TOLOL BAHALOL ANAK HARAM PUKIMAK LAHANAT PEKAK BADAK SEKOR TU…

           TAK MASUK DIAJAR LANGSUNG NATE MONYET TUO DUNGU BARUA ANAK HARAM NIH!

           HAH HA HAA.

          5. Bravo Din Remos,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Dh sebulan lbih nek diajar, jika kenangan diimbau
           Tetapi, lbih teruk dari kerja menarah kayu merbau
           Mmg ler jenis tak masuk diajar itu nenek lahabau
           Din kata..ngajar nek spt ngajar kambing & kerbau
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          6. Bravo Din Remos,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Kebengapan & dungu nenek bukan lah lagi rahsia
           Masa SJK dulu, dia malas & lbih suka jadi bohsia
           Kini nek terus jadi bebal benak hingga lanjut usia
           Din kata ngajar nenek bengap tu jadi kerja sia-sia
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          7. Bravo Din Remos,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
           Wow..Din Remos ini bagaikan seekor ular berbisa
           Patukannya tu dah pasti sekali perit nenek terasa
           Din kata..BM nenek tk daya lagi nak memperkasa
           Lebih baik, klau nenek diajar tentang budi bahasa
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣.

          8. Bravo Din Remos,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Sebelum ni pun kaw giler Din tampil tibai belasah
           Kata Din mengajar binatang pun tak begini susah
           Mmg nek bebal dungu tu, jenis rendam tak basah
           Dpd ajar dia, lebih mudah lagi blkg parang diasah
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          9. TAK TAHU NAK KATA APA LAGI LAH DIN OI…

           ENTAH BILA LAH, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI, BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT BIOL TOLOL BAHALOL BINGAI DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG DAJAL MUKA 10 KEPING KULIT BABI SEKOR NI DAPAT NAK FAHAM.

           BABI HUTAN PUNYA MAHKLUK, TAK MASUK2 DIAJAR. ENTAH BILA LAH BINATANG ANAK HARAM DAJAL LAHANAT TU NAK MAMPOS, MENYUSAHKAN ORANG SAJA.

           HAH HA HAA.

          10. HERAN SUNGGUHLAH DIN…

           MCM MANA BOLEH ADA MANUSIA YG TAK TAHU MALU TAHAP ANAK HARAM TN MONYET TAHI TU…?

           KENAPALAH TN MONYET ANAK HARAM INI TIDAK DILAHIRKAN SBG SEEKOR BINATANG…??

           BERAPA PULUH KEPING KAH KULIT BABI YG MELEKAT DI MUKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI INI YG MENYEBABKAN DIA TAK ADA PERASAAN MALU LANGSUNG…???

           BILAKAH LAGI BINATANG ANAK HARAM MUKA BERPULUH KEPING KULIT BABI NI NAK MAMPOS SUPAYA TAK MENYUSAHKAN ORANG…????

           KAH KAH KAH.

          11. Din Remos & pembaca sekalian,

           Itulah dia kalau nak tahu, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA 10 KEPING KULIT BABI DAN 10 KG TAHI BABI yg memiliki sifat berikut:

           1) Tak ada perasaan malu langsung.
           2) Bebal benak dungu bengap tak masuk diajar langsung.
           3) Umur 90 tahun lebih, nyanyuk teruk ke tahap sasau sawan sewel gila babi.
           4) Munafiq laknatullah.
           5) Kulit muka lebih tebal dari 10 keping kulit babi yg tak dibuang lemak.

           KAH KAH KAH.

          12. Bravo Din Remos,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Mmg elok sgt Din tala itu anak haram tua bangka
           Din kata, otak nenek itu, hanya taraf budak tadika
           Tak tahu malu langsung itu nenek bangsat puaka
           Serupa kulit babi sja, tebal, itu nenek punya muka
           🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 29. APA2 HAL PUN, BERKAITAN DGN PANTUN2 DI BAWAH TU, KITA TUNGGU JE BINATANG ANAK HARAM BABI HUTAN TU MENYONDOL MASUK MELATAH & MELENTING…

  BINATANG TU PASTI PANAS PONGGONG TAK SENANG DUDUK DEK TEMPIAS DARI PANTUN2 KEJORA TU KERANA DIA SEKOR JE YG MEMILIKI SIFAT/CIRI IBLIS PELESIT SPT YG DIMAKSUDKAN DGN PANTUN2 ITU…

  KITA TUNGGU JE…PEMBACA PUN PASTI TAK SABAR NAK LIHAT BINATANG ANAK HARAM TU KENA PELANGKONG KEPALA NANTI…

  BAGI YG TAK BERKENAAN, ABAIKAN SAJA PANTUN2 DI BAWAH TU.

  KAH KAH KAH.

  1. BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA TAK RENTI2 KOPIPES KOMEN2 LAMA NYA.

   MENCACI CACAH MACAM PENYANGAK, PENJAHAT DAN GENGSTER.

   MENGANCAM DAN MENGUGUT NAK PELANGKONG. SEBENAR NYA, GONTOL NYA PUN DAH TAKDA. DI GENTEL2 BANG ALI HINGGA PUTUS, TANGGAL.

   1. SERONOK SUNGGUH MELIHAT BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI PUKIMAK BETINA TUA KUTOK BARUA SIAL LAHANAT MUKA 10 KEPING KULIT BABI & 10 KG TAHI BABI TU MENGELUPOR DEK TEMPIAS DARI PANTUN2 BERBISA KEJORA…

    KAH KAH KAH.

    1. Kan ker betul spt apa yg Kejora katakan itu?

     Dah tempias pun, ke muka kulit babi Binatang Anak Haram TN Monyet Tahi Pukimak Sial Lahanat tu…

     KAH KAH KAH.

     1. Aiikk…Hairan juga yer !

      Org lain tak ada terasa apa pun dgn pantun2 Kejora tu dan buat tak kesah je.

      Tapi , Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Kutok Pukimak Sial Barua Bangsat Lahanat Muka Kulit Babi tu menyondol mcm babi hutan, melatah dan melenting.

      Semua org tahu, pantun2 Kejora tu dah tempias ke muka kulit babinya itu.

      KAH KAH KAH.

      1. Aik…hairan bin ajaib kan !

       Naper tetiba nek menyerang Ksjora?
       Kejora takder sebut nama nek TN pun!
       Kejora cuma kata makhluk malaun keparat binatang anak haram pukimak sial barua lahanat….
       Orang tu nek ker??? Nek terasa ker?

       KAH KAH KAH

       1. Hah ha haa

        Bukan kah Kejora dah cakap, Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Kutok Pukimak Sial Barua Lahanat tu pasti panas ponggong , tak boleh duduk dgn pantun2 Kejora yang menghempap muka kulit babi dan kepalanya itu.

        KAH KAH KAH.

        1. HAAH…SEPERTI YANG TELAH DIJANGKA, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA KULIT BABI INI AKHIRNYA MUNCUL JUGA…

         KAH KAH KAH.

         1. KAH KAH KAH

          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          Akibat asyik kena tibai nenek jadi sedih & muram
          Dlm hati..tak usah cerita lah rasa marah & geram
          Bila dilihat, pantun2 Kejora, dia rasa tak tenteram
          Akhirnya dia keluar jua mengaku diri anak haram
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
          Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
          🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          1. Haahh para pembaca…

           Bukan kah betul apa yang Kejora dah cakapkan itu?

           Kita dapat juga respon dari binatang anak haram pukimak sial lahanat muka kulit babi tu.

           Binatang anak haram TN Monyet Betina Tua kutok Pukimak barua sial lahanat ni panas ponggong tak senang duduk bila baca pantun2 Kejora sebab pantun2 tu mmg kena tepat kat kepala dan muka anak haram ni.

           Pembaca2 lain tak kesah pun.

           KAH KAH KAH.

          2. Aik, nek terasa diri anak haram yer..?

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
           Naper lak TN monyet batang pisang ni melenting
           Menyondol sja nenek ini serupa dgn babi bunting
           Agaknya frust, sbb hari ini Bg Ali tk nak berdating
           Mungkin Bg Ali meluat bulu puki nenek tk gunting
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
           kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           KAH KAH KAH

          3. Aik, nek terasa diri barua keparat yer..?

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Nenek munafiq, pengotor, tk pernah mandi hadas
           Puki tak basuh, bau busuk macam lubang tandas
           Mudah sja dia terkena..jerat Kejora yg membidas
           Dia dah termakan cili sebab itu dia yg rasa pedas
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           KAH KAH KAH

          4. Aik, nek terasa diri sial lahanat yer..?

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
           Padan dgn muka nenek pukimak bangsat keparat
           Dia dah tua, otak kecut, nak fikir pun dah tak larat
           Akibat dari kebebalan nya dia mendapat mudarat
           Mudah je betina tu masuk dlm Kejora punya jerat
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           KAH KAH KAH

          5. Aik, nek terasa diri makhluk malaun yer..?

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Nenek asyik je jatuh dlm Kejora punya perangkap
           Dlm ilmu jerat menjerat ini ternyata dia tak cekap
           Dia hanya harap meroyan, merapu, banyak cakap
           Selain puki kerepot dia itu asyik je disolek mekap
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           KAH KAH KAH

          6. Aik, nek terasa diri binatang yer..?

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Kesian nenek bongok bengap otak hampas sabut
           Bila nampak pantun Kejora dia mula kelam kabut
           Terasa pedas mkn cili, pantun Kejora, dia sambut
           Wal hal dlm pantun2 tu nama dia tak pun disebut
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           KAH KAH KAH

          7. KAH KAH KAH

           ORANG LAIN TAK TERASA APA PUN.DGN PANTUN2 KEJORA TU, TAPI MONYET ANAK HARAM TU TIDAK AMAN DUDUK SEBAB DIA MEMILIKI SIFAT ATAU CIRI2 YANG DISEBUTKAN DLM PANTUN2 ITU.

           TERJUN MASUK DLM PERANGKAP JUGAK MONYET BETINA TUA ANAK HARAM BINGAI BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PUKIMAK SIAL LAHANAT MUKA KULIT BABI TUH DEK PANAS PONGGONG.

           KAH KAH KAH.

          8. Aik, ponggong nek terasa panas yer..?

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Pantun2 Kejora tu nenek rasa sangat tersinggung
           Seperti kepala dia dah diketuk dgn pemukul gong
           Bisa yg menikam, nenek tk terdaya, nak tanggung
           Dia kuar ngaku anak haram, dek panas ponggong
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           KAH KAH KAH

          9. KEJORA TAK AKAN BERHENTI MENGKOPIPES PANTUN2 BERBISA KEJORA ITU SELAGI BINATANG ANAK HARAM MONYET TAHI ITU TIDAK MEMBUANG PERANGAI KURANG AJAR BIADAB SAMSENG TAIK KUCING NYA ITU.

           BIAR MONYET ANAK HARAM TU MAMAI MENGINGAU SETIAP MALAM TENTANG PANTUN2 ITU…

           KAH KAH KAH.

          10. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Itulah dia betina tua anak haram kekasih Bang Ali
           Nenek itu terasa pedas, sbb dia dah termakan cili
           Muka tebal kulit babi pun dia terjah tak lagi peduli
           Namun monyet itu terus juga Kejora dera dan buli
           🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 30. RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Sila le tampil utk berkomen, wahai tuan2 & puan2
  Tapi komen kita biarlah berisi & jelas arah haluan
  Tak usah ler nk juah klu kurang ilmu pengetahuan
  Usah le terjah samseng melulu, nak buat serbuan
  Lebih2 lagi le, bila diri tersangat tua & perempuan
  Jgn lah buat berani lbih pergi jolok sarang tebuan
  Bkn ler apa, kot tak tertanggung kwn bagi habuan
  Nanti kita terpaksa cabut lari rasa malu kesipuan
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MEMANTUN MANTAT.

   SEMUA NYA KOPIPES, LEKAT DI PANTAT. oGHANG NOGHOGHI KATA PANTAT ITU PUNGKOQ. TAPI DISINI PANTAT ITU IIA LAH YANG ADA KEMALUAN TUH.

   NAMUN DEMIKIAN, KEMALUAN BANG ALI DAH TANGGAL DI GENTEL BANG ALI. YANG TINGGAL HANYA LAH LUBANG.

   1. PEMBETULAN:

    KEMALUAN NYA DAH TANGGAL SEBAB DI GENTEL BANG ALI. 

 31. RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Salam sejahtera kpd semua sahabat2 yg dikasihi
  Semoga semua nya, di dlm rahmat & berkat Illahi
  Kalau ada apa2 pandangan sila lah tampil curahi
  Tapi klu otak bankrap, takder idea..usah digagahi
  Usah buat karangan, taraf budak tadika berkelahi
  Atau..bawa keluar citer pasal kentut, berak & tahi
  Bkn ler apa, kot kwn sekel kepala kita dan marahi
  Nanti kita terpaksa lari, tidak tahan benjol di dahi
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 32. RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Salam sejahtera buat rakan2, muslimin muslimah
  Kejora mulakan dgn berpantun..sbg muqaddimah
  Mari le, kita berkomen, dgn cara penuh berhemah
  Sama2 kita saling menyeru, dngn cara berhikmah
  Jaga le sama kesopanan, dlm kita punya kalimah
  Jgn lah nak lagak hebat, klu bahasa kita tu lemah
  Dpd mencari sakit lebih baik le diam je kat rumah
  Bkn apa..kot kwn taji, debu lantai kita kena jamah
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. RAKAN-RAKAN TENTU DAH BOLEH AGAK, SIAPA MAKHLUK MALAUN KEPARAT YANG DIMAKSUDKAN DI DALAM PANTUN DI ATAS TU.

   KITA TUNGGU TENGOK RESPON DARI BINATANG ANAK HARAM PUKIMAK SIAL BARUA DAJJAL BANGSAT LAHANAT TU.

   BAGI YANG TAK BERKENAAN, ABAIKAN SAJA PANTUN DI ATAS TU.

   KAH KAH KAH.

  2. BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MEMANTUN MANTAT.

   SEMUA NYA KOPIPES, LEKAT DI PANTAT. OGHANG NOGHOGHI KATA PANTAT ITU PUNGKOQ. TAPI DISINI PANTAT ITU IA LAH YANG ADA KEMALUAN POMPUAN TUH.

   NAMUN DEMIKIAN, KEMALUAN NYA BANG ALI DAH GENTEL HINGGA TANGGAL. YANG TINGGAL HANYA LAH LUBANG.

   1. WOI BINATANG ANAK HARAM TN MONYET PUKIMAK SIAL LAHANAT YANG MENULIS DI JAM 3:14 PM!

    IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT PERBUATAN KENA DIRAPATKAN, MANAKALA
    IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT TEMPAT/KEDUDUKAN KENA DIRENGGANGKAN!

    ‘DI’ DGN ‘SINI’ TU KENA RENGGANG, SEBAB ‘SINI’ TU TEMPAT/KEDUDUKAN!

    => DI SINI…

    KALAU DISINDIR KE ATAU DISIHIR KE, OK LAH.

    FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMM!!!!!

    TAK KAN LAH ASYIK NAK KENA TENGKING HERDIK SETIAP HARI KOT???

    HAH HA HAA

    1. KAU TAK TAHU MALU KAT ORANG KER BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI..???

     BERAPA PULUH LAPIS KULIT BABI & BERAPA KG TAHI BABI YG ADA KAT MUKA KAU TU..MENYEBABKAN KAU TAK ADA RASA MALU LANGSUNG DGN KEBENAKAN KEBEBALAN KEDUNGUAN KEBENGAPAN KEBIOLAN KETOLOLAN KEBAHALOLAN KEBONGOKAN KEBENGONGAN YG ADA PADA KAU TU WAHAI BINATANG MONYET ANAK HARAM PUKIMAK!!!!

     SAMPAI TAK MASUK2 DIAJAR LANGSUNG DAH DEKAT 3 BULAN DIAJAR. PUKIMAK HARAM JADAH PUNYA BINATANG TN MONYET MUKA KULIT BABI NIH…

     KAH KAH KAH.

     1. YG SEPATUTNYA RAPAT, DIA RENGGANGKAN
      YG SEPATUTNYA RENGGANG, DIA RAPATKAN PULA.

      HAIRAN SUNGGUH, BINATANG MONYET PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BEBAL BENGAP BANGANG BONGOK BENGONG BINGAI BIOL TOLOL BAHALOL PEKAK BADAK NI TAK BOLEH JUGA NAK FAHAM-FAHAM.

      ITULAH MALANGNYA NASIB BINATANG MONYET DAJJAL LAHANAT NI DIHANTAR OLEH MAK BAPAK DIA KE SEKOLAH SJK DULU.

      HAH HA HAA.

      1. TAK PERNAH ADA LAH LAGI MANUSIA SEBEGINI BODOH PIANG TOLOL BAHALOL DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BANGANG BENGONG BONGOK MELEBIHI BINATANG TN MONYET TUA PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BABI HUTAN PEKAK BADAK SEKOR NI.

       KENAPALAH DIA TIDAK DILAHIRKAN MENJADI SEEKOR LEMBU ATAU KERBAU ATAU KAMBING ATAU UNTA ATAU BAGHAL ATAU KELDAI ATAU BADAK SUMBU ATAU ANJING ATAU BABI HUTAN.

       HAH HA HAA.

       1. MEMANGLAH TERSANGAT BODOH PIANG , BEBAL BENGAP TN MONYET BETINA TUA KUTUK NI LEBIH DARI TARAF SEEKOR BINATANG.
        DAH SEBULAN LEBIH DIAJAR BENDA YANG SEBEGITU MUDAH PUN TAK BOLEH DIFAHAMINYA.

        ELOK KALAU BETINA TUA KUTOK NI DIHANTAR UNTUK DIAJAR KAT DALAM ZOO BERSAMA KERA, MONYET, UNGKA, ORANG UTAN, SINGA LAUT, BANGAU, BERUANG, KUDA BELANG, KAMBING, LEMBU, BADAK SUMBU, BABI HUTAN, DSB.
        ATAU DIHANTAR BELAJAR BERSAMA BINATANG2 KAT DALAM SARKAS.

        PUKIMAK SIAL ANAK HARAM PUNYA BINATANG TN MONYET TAHI MUKA KULIT BABI NIH.

        HA HAH HAA.

        1. HAA…

         MENGAJAR CARA ELOK, TAK FAHAM!
         MENENGKING HERDIK PUN TAK BOLEH FAHAM JUGA ANAK HARAM SIAL LAHANAT NIH!

         INI NAK KENA MENGAJAR CARA MAKI HAMUN, BARU BINATANG TN MONYET BETINA TUA PUKIMAK SIAL BARUA ANAK HARAM MUKA KULIT BABI TU BOLEH FAHAM KOT!

         HA HAH HAA.

         1. INILAH APO YANG DIKATO-AN OLEH BRO DIN REMOS…

          TAKDO KOJO YANG LOBIH TORUK DARI MONGAJAR MANUSIO BENAK BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BINGAI BIOL BAHALOL BODOH PIANG MACAM BINATANG TN MONYET TAHI, BETINA TUA ANAK HARAM PUKIMAK SIAL LAHANAT SEKOR TU…

          MONGASAH BOLAKANG PARANG PUN TIDAK SOTORUK ITU..

          HAH HA HAA.

          1. Din Remos
           3 March 2021 10:02 am

           Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

           Reply

          2. Din Remos
           9 March 2021 8:16 am
           Reply to Anonymous

           Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

           Reply

          3. Din Remos
           15 March 2021 9:36 am
           Reply to Anonymous

           Itulah nenek. Ramai orang dah bagi amaran supaya nenek jangan suka menunjuk pandai, mahu komen semua orang di sini, nak jadi pak pacak lah itu ini. Sedangkan pengetahuan nenek tu cetek. Bahasa Melayu lintang pukang, nak tulis English pula terkial-kial merujuk Pakcik Google. Dapat sepatah dua phrases, itulah yang diulang-ulang, sekadar mahu dilihat orang kononnya dia pandai. Walhal semua orang tahu akal nenek cetek, fikiran nenek tidak matang setaraf budak tadika.

           …/ bersambung …

          4. …/sambungan…

           Nenek tahu, orang lain juga buat salah ejaan dan kesalahan nahu sebagainya termasuk Din…… tapi ada orang pick up benda tu/. Sebabnya orang lain tidak pernah nak tunjuk pandai dan bermulut celupar seperti nenek. Dalam bahasa mudah, hanya nenek yang dibenci oleh pengunjung blog.

           Semoga nenek dapat menghadapi kenyataan ini dengan tenang dan sentiasa tabah. Jangan terlalu mengikut emosi menjawab kritikan ini, nanti menggeletar jari, buat kesalahan ejaan lagi dan terus kena belasah….kah kah kahhhhh

           Reply

          5. MEMANG BOTUL DAN BONAR SANGEK TU, BRO DIN REMOS!

           MONGAJAR BINATANG KEK DALAM SARKAS ATAU MONGAJAR LOMBU KOBAU PUN TIDAK SOSUSAH MONGAJAR BINATANG BOTINO TUO TN MONYET BATANG PISANG BODOH BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BIOL TOLOL BAHALOL ANAK HARAM PUKIMAK LAHANAT PEKAK BADAK SEKOR TU…

           TAK MASUK DIAJAR LANGSUNG NATE MONYET TUO DUNGU BARUA ANAK HARAM NIH!

           HAH HA HAA.

          6. Bravo Din Remos,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Dh sebulan lbih nek diajar, jika kenangan diimbau
           Tetapi, lbih teruk dari kerja menarah kayu merbau
           Mmg ler jenis tak masuk diajar itu nenek lahabau
           Din kata..ngajar nek spt ngajar kambing & kerbau
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          7. Bravo Din Remos,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Kebengapan & dungu nenek bukan lah lagi rahsia
           Masa SJK dulu, dia malas & lbih suka jadi bohsia
           Kini nek terus jadi bebal benak hingga lanjut usia
           Din kata ngajar nenek bengap tu jadi kerja sia-sia
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          8. Bravo Din Remos,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
           Wow..Din Remos ini bagaikan seekor ular berbisa
           Patukannya tu dah pasti sekali perit nenek terasa
           Din kata..BM nenek tk daya lagi nak memperkasa
           Lebih baik, klau nenek diajar tentang budi bahasa
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣.

          9. Bravo Din Remos,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Sebelum ni pun kaw giler Din tampil tibai belasah
           Kata Din mengajar binatang pun tak begini susah
           Mmg nek bebal dungu tu, jenis rendam tak basah
           Dpd ajar dia, lebih mudah lagi blkg parang diasah
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          10. TAK TAHU NAK KATA APA LAGI LAH DIN OI…

           ENTAH BILA LAH, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI, BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT BIOL TOLOL BAHALOL BINGAI DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG DAJAL MUKA 10 KEPING KULIT BABI SEKOR NI DAPAT NAK FAHAM.

           BABI HUTAN PUNYA MAHKLUK, TAK MASUK2 DIAJAR. ENTAH BILA LAH BINATANG ANAK HARAM DAJAL LAHANAT TU NAK MAMPOS, MENYUSAHKAN ORANG SAJA.

           HAH HA HAA.

          11. HERAN SUNGGUHLAH DIN…

           MCM MANA BOLEH ADA MANUSIA YG TAK TAHU MALU TAHAP ANAK HARAM TN MONYET TAHI TU…?

           KENAPALAH TN MONYET ANAK HARAM INI TIDAK DILAHIRKAN SBG SEEKOR BINATANG…??

           BERAPA PULUH KEPING KAH KULIT BABI YG MELEKAT DI MUKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI INI YG MENYEBABKAN DIA TAK ADA PERASAAN MALU LANGSUNG…???

           BILAKAH LAGI BINATANG ANAK HARAM MUKA BERPULUH KEPING KULIT BABI NI NAK MAMPOS SUPAYA TAK MENYUSAHKAN ORANG…????

           KAH KAH KAH.

          12. Din Remos & pembaca sekalian,

           Itulah dia kalau nak tahu, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA 10 KEPING KULIT BABI DAN 10 KG TAHI BABI yg memiliki sifat berikut:

           1) Tak ada perasaan malu langsung.
           2) Bebal benak dungu bengap tak masuk diajar langsung.
           3) Umur 90 tahun lebih, nyanyuk teruk ke tahap sasau sawan sewel gila babi.
           4) Munafiq laknatullah.
           5) Kulit muka lebih tebal dari 10 keping kulit babi yg tak dibuang lemak.

           KAH KAH KAH.

Leave a Reply

Your email address will not be published.