SELAGI PIMPINAN ADA SIKAP MELAWAN SEPERTI SEKARANG, SUKAR UNTUK UMNO DIHARAMKAN, TAPI…..

Bolehkah UMNO diharamkan?

Ini adalah antara isu yang menghantui UMNO sekarang ini, selain isu kedudukan hubungannya dengan Bersatu dan kemampuan untuk menang dalam PRU15 akan datang.

Dengan banyak kuasa berada dalam tangan Bersatu dan parti itu diketahui umum tidak mungkin mampu bernafas selesa meneruskan pegangan kuasanya dalam negara jika tanpa kerjasama UMNO, tidak mustahil pilihan bagi Bersatu ialah mengharamkan UMNO.

Apalagi setelah UMNO kini memuktamadkan putus hubungan dan tiada lagi kerjasama dengan Bersatu dalam PRU15, itulah jalan terakhir dan terbaik yang boleh dilakukan parti pimpinan Mahiaddin Md Yasin jika beliau ingin mudah terus mengekalkan kuasanya.

Alasan mengharamkan UMNO pula bukannya susah, di samping boleh dicari dan dicipta, fail lama berkenaan perkara tersebut ketika Mahiaddin memegang jawatan Menteri Dalam Negeri yang diserahkan kepadanya untuk diambil diambil tindakan oleh Tun Mahathir Mohamad sebelum ini, pasti sama ada masih lagi dalam simpanannya atau kini berada di tangan Menteri Dalam Negeri sekarang, Hamzah Zainuddin.

Jika kita masih ingat, sebaik mengetahui perkara itu, mujur Anwar Ibrahim segera menemui Mahiaddin dan menasihatkannya agar jangan bertindak mengharamkan UMNO, meskipun alasan menerima dana 1MDB sudah boleh dijadikan sandaran tindakan pengharaman.

Anwar mengingatkan Mahiaddin tentang jasa-jasa dan sumbangan UMNO kepada orang Melayu, walaupun mereka berdua tidak lagi berada di dalam parti Melayu terbesar itu.

Dengan UMNO diharamkan, ditambah sudah sedia ada pemimpin dalam UMNO sendiri yang lebih sayang kepada Bersatu berbanding parti mereka sendiri, sudah tentu ahli-ahlinya akan bertempiaran dan seterusnya akan muncullah saranan agar menjadikan Bersatu sebagai ganti wadah perjuangan.

Lalu, dengan gah kemudiannya Mahiaddin akan muncul melalui perutusan khasnya sambil menyeru semua orang Melayu agar bersatu di bawah payung Bersatu.

Atau, boleh juga setelah UMNO diharamkan, akan muncul sekumpulan pemimpin UMNO yang pro Bersatu diberikan surat oleh Pejabat Pendaftar Pertubuhan untuk menghidupkan semula UMNO dengan nama UMNO 2.0, UMNO 3.0 atau seumpamanya.

Sebahagian pemimpin utama UMNO sedia ada akan diketepikan daripada cubaan menghidupkan semula parti itu di mana kes mahkamah yang sedang dihadapi dijadikan sebagai alasan mengenepikan mereka.

Selepas itu, pimpinan baru berkenaan bukan saja mula mengadakan sidang media di Ibu Pejabat UMNO di PWTC, malah bergerak ke negeri-negeri untuk memberi penjelasan dan mengukuhkan sokongan.

Akhirnya, UMNO pun berjaya dihidupkan semula, tetapi oleh kerana organisasinya masih lagi dalam penyusunan dan belum teratur, maka ia perlu bekerjasama dengan Bersatu untuk menghadapi PRU15.

Bekerjasama dengan Bersatu itu tentu saja bermaksud UMNO perlu berada di bawah dan kena tunduk hormat kepada Bersatu.

Sudahnya, selain Mahiaddin yang akan tersenyum lebar, Azmin Ali dan Hamzah Zainuddin juga turut sampai ke telinga senyumannya.

Realitinya, semua itu tidak mustahil berlaku kepada UMNO dan dilakukan oleh Bersatu tetapi selagi pimpinan UMNO terus melawan dan tidak gentar dengan apa jua cabaran, ia tidaklah semudah itu sesiapa mahu mengambil tindakan pengharaman itu.

Ketika kali pertama UMNO diharamkan, walaupun ia keputusan mahkamah, tetapi boleh dianggap pimpinan UMNO ketika itu memang menghendaki pengharaman tersebut.

Dengannya kemudian lalu ditubuhkan UMNO Baru dan golongan penentang kepada pemimpin yang berkuasa dalam kerajaan tidak dibenarkan langsung untuk menyertai UMNO, seterusnya lahirlah Parti Semangat 46.

Kali kedua UMNO cuba diharamkan ialah dengan Tun Mahathir, setelah menjadi Perdana Menteri buat kali kedua, telah memujuk dan memberi idea kepada Presiden parti, Ahmad Zahid Hamidi agar membubarkan UMNO.

Zahid Hamidi telah bercakap banyak kali mengenai pengharaman itu, malah menyebut jika beliau setuju membubarkan UMNO ketika itu, pastilah tiada pendakwaan di mahkamah terhadapnya, namun tidak pernah sekali pun ia dinafikan oleh Tun Mahathir.

Ini memberi gambaran benarlah ada saranan dan pujukan untuk mengharamkan UMNO oleh Tun Mahathir kepada Zahid Hamidi itu.

Kalau Zahid Hamidi tiada sikap melawan atau mudah gelap mata dengan tawaran jawatan, UMNO sudah pun jadi “arwah” ketika ini.

Yang nyata di sini, dengan kali pertama UMNO diharamkan kerana itulah keinginan pimpinan waktu itu demi survival kuasa mereka dan cubaan kali kedua dilakukan dengan pujukan kepada pimpinan sedia ada, bermakna UMNO tidak mungkin atau terlalu sukar untuk diharamkan selagi pimpinannya ada sikap melawan kepada pihak yang mahu mengharamkannya.

Tun Mahathir sendiri telah membuktikan UMNO hanya boleh diharamkan melalui tindakan daripada dalam, bukan daripada luar.

Mengharamkan UMNO tanpa restu pimpinan dan sebahagian besar ahlinya, tidak dapat tidak, akan memungkinkan berlakunya huru-hara dan pemberontakan besar-besaran di kalangan orang Melayu sendiri.

Tetapi, sebaik UMNO sedia mengalah dan tunduk lentuk atau ketika pimpinannya sudah diambil alih oleh kelompok yang tidak berani melawan, ketika itulah laluan jadi terbuka untuk UMNO mudah dibubar atau diharamkan. (Shahbudindotcom 08/04/2021)

5 2 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 8 April 2021 — 11:27 am
Subscribe
Notify of
guest
151 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
9 April 2021 7:49 am

ELOKLAH MIC KELUAR BN BARULAH TAK KACAU KAWASAN MAJORITY MELAYU………… THE PROBLEM STARTED WHEN DAJJAL ILLUMINITY AND DAJJAL FREEMASON UNITED TO DEVALUATE RINGGIT TERRIBLY …..IT WAS ONLY THE TIP OF HUGE CORRUPTIONS ICEBERG…….THE TRAITOR WAS MAHA BOROS UNDERLYING THE SCAM……… Identity Politics – The Final Nail In The Coffin For BN, UMNO’s ‘Demise’……. Jamari Mohtar, Astro Awani Cracks pending a split, or as the Malay proverb goes, “retak menanti belah” – that seems to be the fate awaiting Barisan Nasional (BN), helmed by Umno, in the wake of a no-show from the other leaders of component parties when a BN… Read more »

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 4:13 pm

HERAN SUNGGUH PEMBACA SEKALIAN…

BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI TU TAK ADA PERASAAN MALU LANGSUNG KAH?

DAH NAK MASUK 3 BULAN…SETIAP HARI…SEHARI 3-4 KALI, BINATANG ANAK HARAM TU DIAJARKAN PENGGUNAAN IMBUHAN ‘DI’ DLM BAHASA MELAYU…SEHINGGA TERPAKSA DITENGKING CERCA MAKI HERDIK…TAPI MASIH JUGA DIA TAK BERUBAH…

KEJORA RASA BUKA SAJA KULIT BABI YG MELIPUTI MUKA ANAK HARAM TU SEHINGGA BEGITU TEBAL MUKANYA TAK TAHU MALU…RASANYA TAIK BABI PUN ADA SEKALI…

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 4:13 pm
Reply to  Anonymous

KEJORA NAK UBAH GELARANNYA KPD BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA MULIT DAN TAHI BABI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 4:14 pm
Reply to  Anonymous

#MUKA KULIT DAN TAHI BABI…

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 4:24 pm
Reply to  Anonymous

DIULANG –

BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA KULIT DAN TAHI BABI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 4:37 pm
Reply to  Anonymous

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA IS BABI.

PERIOD.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 5:53 pm
Reply to  Anonymous

DIULANG LAGI –

BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT BANGSAT KEPARAT MUKA 10 KEPING KULIT DAN 10 KG TAHI BABI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 3:51 pm

Haram tak haram, selesaikan dulu kes video semburit Jemin yg dah dilapor polis. Sampai hari ni tak ada penyelesaiannya. Ni nak tambah pula kes rakaman audio Zahid – Anwar. Kes yang lebih jijik dan memalukan diperam, nak sibuk pula kes rakaman video Zahid – Anwar yang jauh lebih bermoral berbanding kes semburit. Kerajaan Melayu Islam jadah apa kalau tak tau priority, mana yg patut didulukan & mana yg perlu di kemudiankan.

Sama2 kita tengok perjalanan seterusnya apakah sekarang ni adalah Kerajaan Melayu Islam Perikatan Nasional atau Kerajaan Layu Hotak Tak Rasional

najib bini rosmah
najib bini rosmah
8 April 2021 2:58 pm

I love Calon PM Azmin Semburit. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 3:26 pm

You love him, arr?

You that way inclined oso, arr?

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:54 pm

Untuk monyodar-an si botino tuo kutok Binatang TN Monyet Batang Pisang yang bingai dungu bangang bobal bongap bongok bengong biol tolol bahalol pukimak sial anak haram barua lahanat muko kulit babi tu dan jugo sobagai poringatan bosamo, den nak ulang siar lah koratan borito ini:

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:54 pm
Reply to  Anonymous

Kuasai, betulkan bahasa Melayu dulu…
18 Feb 2021

ROSALWANI CHE SOH @ YUSOFF

SHAH ALAM – Sasterawan Negara mengingatkan segelintir rakyat Malaysia jangan hanya kecoh menegur sebutan individu lain dalam bahasa Inggeris, sebaliknya mengabaikan kepentingan untuk menguasai, menghormati dan mencintai bahasa kebangsaan sendiri.

Sasterawan Negara, Datuk Dr Anwar Ridhwan berkata, perkara itu perlu diberi perhatian, ekoran masih ramai rakyat Malaysia sendiri yang tidak fasih berbahasa Melayu selain gemar menggunakan bahasa ‘Melayu rojak’ iaitu bahasa Melayu yang bercampur dengan Inggeris dalam pertuturan harian.

Sinar Harian.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:55 pm
Reply to  Anonymous

KERATAN BERITA INI AKAN TERUS DISIARKAN SEHINGGALAH BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA DAJJAL LAHANAT MUKA KULIT BABI TU DAPAT MENGUASAI BAHASA MELAYU DENGAN BAIK…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:55 pm
Reply to  Anonymous

UNTUK MAKLUMAN PEMBACA SEKALIAN:

SUDAH HAMPIR DUA BULAN, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BATANG PISANG BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA KULIT BABI INI DIAJARKAN TENTANG PENGGUNAAN IMBUHAN ‘DI’ DALAM BAHASA MELAYU DAN JUGA EJAAN PERKATAAN ‘HANYA’, TAPI TAK DAPAT JUGA DIKUASAI OLEH ANAK HARAM BABI HUTAN SEKOR NIH.

MMG TERNYATA BINATANG ANAK HARAM BEKAS MURID SEKOLAH SJK INI BODOH PIANG DUNGU LEMBAM BIOL TOLOL BAHALOL BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG TERAMAT.

PUKIMAK PUNYA MONYET ANAK HARAM MUKA 10 KEPING KULIT BABI NIH.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 3:08 pm
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA BINATANG ANAK HARAM BATANG PISANG BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MONYET KUTOK PUKIMAK SIAL BABI INI MEMANG PUKIMAK PUNYA ORANG.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 3:03 pm
Reply to  Anonymous

TULIS KOMEN BARU LAH, WAK GONTOL.

JANGAN JADI PEMALAS MAIN KOPIPES SAJA.

ADA MARUAH LER SIKIT.

PAHAM KE MAKNA MARUAH?

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 3:44 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

MAKIN TEBAL LAPISAN KULIT BABI DI MUKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI PUKIMAK BETINA TUA KUTOK BARUA LAHANAT SIAL KEPARAT TU…

TAK TERDAYA LAGI DIA NAK TANGGUNG MALU SEHINGGA DISURUHNYA KEJORA TULIS KOMEN2 YG BARU…

TIDAK…SEKALI-KALI TIDAK…
KEJORA AKAN TERUS SIARKAN KEBENGAPAN & KEDURJANAAN BINATANG ANAK HARAM INI SEHINGGA DIA PERBAIKI KEMAHIRAN BAHASA & JUGA BUDI PEKERTINYA…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 4:21 pm
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL LAHANAT MUKA KULIT DAN TAHI BABI!

TAK ADA PERASAAN MALU LANGSUNG!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 4:42 pm
Reply to  Anonymous

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA IS BABI.

PERIOD.

KUH KUH KUH

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 4:40 pm
Reply to  Anonymous

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA IS BABI.

PERIOD.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 4:41 pm
Reply to  Anonymous

DIA BERUK BUT AT THE SAME TIME BABI. NASIB DIA LAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 5:54 pm
Reply to  Anonymous

DIULANG LAGI –

BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT BANGSAT KEPARAT MUKA 10 KEPING KULIT DAN 10 KG TAHI BABI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:45 pm

MENGULANG KOMEN2 NYA YANG LAMA MEMANG MENUNJUKKAN DIA ARAH KE SITU

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:47 pm
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MEMANG DAH LAMA ADA TANDA2 SEPERTI ITU.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 3:07 pm
Reply to  Anonymous

MENGELUPOR DIA DEK PANTUN2 DAN JUGA BAHAN KOPIPES KEJORA…

MENUNJUKKAN BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI MUKA 10 KEPING KULIT BABI NAK KE ARAH TG RAMBUTAN…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 3:23 pm
Reply to  Anonymous

Sedih bebenar si Mamat nih.

Ideas nak komen pun takda, main tiru ajer ideas orang.

Kalau takda ideas, diam saja ler, Mat.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 3:23 pm
Reply to  Anonymous

Malu lah di lihat orang

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 3:51 pm
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN MONYET PUKIMAK SIAL LAHANAT YANG MENULIS DI JAM 3:23 PM!

IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT PERBUATAN KENA DIRAPATKAN, MANAKALA
IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT TEMPAT/KEDUDUKAN KENA DIRENGGANGKAN!

‘DI’ DGN ‘LIHAT’ TU KENA RAPAT, SEBAB ‘LIHAT’ TU PERBUATAN!

=> DILIHAT…

KALAU DI BATU PAHAT KE ATAU DI BILIK REHAT KE, OK LAH.

FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMM!!!!!

TAK KAN LAH ASYIK NAK KENA TENGKING HERDIK SETIAP HARI KOT???

HAH HA HAA

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 3:52 pm
Reply to  Anonymous

KAU TAK TAHU MALU KAT ORANG KER BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI..???

BERAPA PULUH LAPIS KULIT BABI YG ADA KAT MUKA KAU TU..MENYEBABKAN KAU TAK ADA RASA MALU LANGSUNG DGN KEBENAKAN KEBEBALAN KEDUNGUAN KEBENGAPAN KEBIOLAN KETOLOLAN KEBAHALOLAN KEBONGOKAN KEBENGONGAN YG ADA PADA KAU TU WAHAI BINATANG MONYET ANAK HARAM PUKIMAK!!!!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 3:53 pm
Reply to  Anonymous

YG SEPATUTNYA RAPAT, DIA RENGGANGKAN
YG SEPATUTNYA RENGGANG, DIA RAPATKAN PULA.

HAIRAN SUNGGUH, BINATANG MONYET PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BEBAL BENGAP BANGANG BONGOK BENGONG BINGAI BIOL TOLOL BAHALOL PEKAK BADAK NI TAK BOLEH JUGA NAK FAHAM-FAHAM.

ITULAH MALANGNYA NASIB BINATANG MONYET DAJJAL LAHANAT NI DIHANTAR OLEH MAK BAPAK DIA KE SEKOLAH SJK DULU.

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 3:53 pm
Reply to  Anonymous

TAK PERNAH ADA LAH LAGI MANUSIA SEBEGINI BODOH PIANG TOLOL BAHALOL DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BANGANG BENGONG BONGOK MELEBIHI BINATANG TN MONYET TUA PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BABI HUTAN PEKAK BADAK SEKOR NI.

KENAPALAH DIA TIDAK DILAHIRKAN MENJADI SEEKOR LEMBU ATAU KERBAU ATAU KAMBING ATAU UNTA ATAU BAGHAL ATAU KELDAI ATAU BADAK SUMBU ATAU ANJING ATAU BABI HUTAN.

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 3:54 pm
Reply to  Anonymous

MEMANGLAH TERSANGAT BODOH PIANG , BEBAL BENGAP TN MONYET BETINA TUA KUTUK NI LEBIH DARI TARAF SEEKOR BINATANG.
DAH SEBULAN LEBIH DIAJAR BENDA YANG SEBEGITU MUDAH PUN TAK BOLEH DIFAHAMINYA.

ELOK KALAU BETINA TUA KUTOK NI DIHANTAR UNTUK DIAJAR KAT DALAM ZOO BERSAMA KERA, MONYET, UNGKA, ORANG UTAN, SINGA LAUT, BANGAU, BERUANG, KUDA BELANG, KAMBING, LEMBU, BADAK SUMBU, BABI HUTAN, DSB.
ATAU DIHANTAR BELAJAR BERSAMA BINATANG2 KAT DALAM SARKAS.

PUKIMAK SIAL ANAK HARAM PUNYA BINATANG TN MONYET NIH.

HA HAH HAA.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 3:54 pm
Reply to  Anonymous

HAA…

MENGAJAR CARA ELOK, TAK FAHAM!
MENENGKING HERDIK PUN TAK BOLEH FAHAM JUGA ANAK HARAM SIAL LAHANAT NIH!

INI NAK KENA MENGAJAR CARA MAKI HAMUN, BARU BINATANG TN MONYET BETINA TUA PUKIMAK SIAL BARUA ANAK HARAM MUKA KULIT BABI TU BOLEH FAHAM KOT!

HA HAH HAA.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 3:55 pm
Reply to  Anonymous

INILAH APO YANG DIKATO-AN OLEH BRO DIN REMOS…

TAKDO KOJO YANG LOBIH TORUK DARI MONGAJAR MANUSIO BENAK BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BINGAI BIOL BAHALOL BODOH PIANG MACAM BINATANG TN MONYET TAHI, BETINA TUA ANAK HARAM PUKIMAK SIAL LAHANAT SEKOR TU…

MONGASAH BOLAKANG PARANG PUN TIDAK SOTORUK ITU..

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 3:55 pm
Reply to  Anonymous

Din Remos
3 March 2021 10:02 am

Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

Reply

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 3:56 pm
Reply to  Anonymous

Din Remos
9 March 2021 8:16 am
Reply to Anonymous

Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

Reply

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 3:56 pm
Reply to  Anonymous

Din Remos
15 March 2021 9:36 am
Reply to Anonymous

Itulah nenek. Ramai orang dah bagi amaran supaya nenek jangan suka menunjuk pandai, mahu komen semua orang di sini, nak jadi pak pacak lah itu ini. Sedangkan pengetahuan nenek tu cetek. Bahasa Melayu lintang pukang, nak tulis English pula terkial-kial merujuk Pakcik Google. Dapat sepatah dua phrases, itulah yang diulang-ulang, sekadar mahu dilihat orang kononnya dia pandai. Walhal semua orang tahu akal nenek cetek, fikiran nenek tidak matang setaraf budak tadika.

…/ bersambung …

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 3:57 pm
Reply to  Anonymous

…/sambungan…

Nenek tahu, orang lain juga buat salah ejaan dan kesalahan nahu sebagainya termasuk Din…… tapi ada orang pick up benda tu/. Sebabnya orang lain tidak pernah nak tunjuk pandai dan bermulut celupar seperti nenek. Dalam bahasa mudah, hanya nenek yang dibenci oleh pengunjung blog.

Semoga nenek dapat menghadapi kenyataan ini dengan tenang dan sentiasa tabah. Jangan terlalu mengikut emosi menjawab kritikan ini, nanti menggeletar jari, buat kesalahan ejaan lagi dan terus kena belasah….kah kah kahhhhh

Reply

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 3:57 pm
Reply to  Anonymous

MEMANG BOTUL DAN BONAR SANGEK TU, BRO DIN REMOS!

MONGAJAR BINATANG KEK DALAM SARKAS ATAU MONGAJAR LOMBU KOBAU PUN TIDAK SOSUSAH MONGAJAR BINATANG BOTINO TUO TN MONYET BATANG PISANG BODOH BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BIOL TOLOL BAHALOL ANAK HARAM PUKIMAK LAHANAT PEKAK BADAK SEKOR TU…

TAK MASUK DIAJAR LANGSUNG NATE MONYET TUO DUNGU BARUA ANAK HARAM NIH!

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 3:58 pm
Reply to  Anonymous

Bravo Din Remos,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Dh sebulan lbih nek diajar, jika kenangan diimbau
Tetapi, lbih teruk dari kerja menarah kayu merbau
Mmg ler jenis tak masuk diajar itu nenek lahabau
Din kata..ngajar nek spt ngajar kambing & kerbau
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 3:58 pm
Reply to  Anonymous

Bravo Din Remos,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kebengapan & dungu nenek bukan lah lagi rahsia
Masa SJK dulu, dia malas & lbih suka jadi bohsia
Kini nek terus jadi bebal benak hingga lanjut usia
Din kata ngajar nenek bengap tu jadi kerja sia-sia
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 3:59 pm
Reply to  Anonymous

Bravo Din Remos,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Wow..Din Remos ini bagaikan seekor ular berbisa
Patukannya tu dah pasti sekali perit nenek terasa
Din kata..BM nenek tk daya lagi nak memperkasa
Lebih baik, klau nenek diajar tentang budi bahasa
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 4:00 pm
Reply to  Anonymous

Bravo Din Remos,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Sebelum ni pun kaw giler Din tampil tibai belasah
Kata Din mengajar binatang pun tak begini susah
Mmg nek bebal dungu tu, jenis rendam tak basah
Dpd ajar dia, lebih mudah lagi blkg parang diasah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 4:00 pm
Reply to  Anonymous

TAK TAHU NAK KATA APA LAGI LAH DIN OI…

ENTAH BILA LAH, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI, BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT BIOL TOLOL BAHALOL BINGAI DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG DAJAL MUKA 10 KEPING KULIT BABI SEKOR NI DAPAT NAK FAHAM.

BABI HUTAN PUNYA MAHKLUK, TAK MASUK2 DIAJAR. ENTAH BILA LAH BINATANG ANAK HARAM DAJAL LAHANAT TU NAK MAMPOS, MENYUSAHKAN ORANG SAJA.

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 4:05 pm
Reply to  Anonymous

HERAN SUNGGUHLAH DIN…

MCM MANA BOLEH ADA MANUSIA YG TAK TAHU MALU TAHAP ANAK HARAM TN MONYET TAHI TU…?

KENAPALAH TN MONYET ANAK HARAM INI TIDAK DILAHIRKAN SBG SEEKOR BINATANG…??

BERAPA PULUH KEPING KAH KULIT BABI YG MELEKATA DI MUKA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI INI YG MENYEBABKAN DIA TAK ADA PERASAAN MALU LANGSUNG…???

BILAKAH LAGI BINATANG ANAK HARAM MUKA BERPULUH KEPING KULIT BABI NI NAK MAMPOS SUPAYA TAK MENYUSAHKAN ORANG…????

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 4:25 pm
Reply to  Anonymous

Din Remos,

Itulah dia BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA KULIT DAN TAHI BABI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 4:45 pm
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA BINATANG ANAK HARAM MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT.

HIHIHI

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 5:55 pm
Reply to  Anonymous

DIULANG –

BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT BANGSAT KEPARAT MUKA 10 KEPING KULIT DAN 10 KG TAHI BABI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:44 pm

Anonymous
5 April 2021 1:54 pm

TAK LAIN DAN TAK BUKAN,

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA TAK RETI KERJA LAIN MELAINKAN MENGKOPIPES KOMEN LAMA.

APO NAK DI KATO. TAHAP NYA HA NYA KAT SITU.

Reply

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:45 pm
Reply to  Anonymous

PEMBACA SEKALIAN:

Cubo kito lihat ayat dari Binatang Anak Haram TN Monyet Botino Tua Pukimak Barua Sial Lahanat Muko Kulit Babi jam 1:54 pm di atas tu.
Kejora bukan nak tegur pasal ‘DI KATO’ tuh…dah tak boleh nak buat apa lagi kebenakan binatang anak haram tu…

Kita lihat ayat ini:

“APO NAK DI KATO. TARAF NYA HA NYA KAT SITU.”

‘HA NYA’??? Bahaso apo ini?

Ini ‘HA NYA’ ni, bahaso Swahili ke?

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:46 pm
Reply to  Anonymous

DAH HAMPIR 2 BULAN, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI MUKA 10 KEPING KULIT BABI, BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT BIOL TOLOL BAHALOL BODOH PIANG DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BANGANG BONGOK BENGONG MUKA KULIT BABI NI DIAJARKAN MENGEJA PERKATAAN ‘HANYA’ TAPI BINATANG ANAK HARAM PUKIMAK TU TAK FAHAM-FAHAM JUGAK!

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:46 pm
Reply to  Anonymous

Polajaran bahaso Molayu untuk Binatang TN Monyet Anak Haram Muko Kulit Babi:

Pokataan ‘hanya’ tidak boleh dipisahkan jadi ‘ha nya’ kerana ‘ha’ tidak boleh ujud jadi perkataan sendiri.

Ia tidak samo dongan koadaan momisah soporti contoh borikut:
Kepadanya => kepada nya
Rambutnya => rambut nya

Contoh ayat sempurna:

Auntie TN ‘hanya’ tahu gunting bulu pukinya (puki nya) sajo tapi mombasuh pukinya solopaeih diyo koncing, tak pornah pun.

Hah ha haa.

FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMMM!!!

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:47 pm
Reply to  Anonymous

(Ini bukan kes tersalah eja. Dah berpuluh kali binatang monyet anak haram muka kulit babi tu tertangkap.)

Monyet TN anak haram muko 10 koping kulit babi tu tosangek lomah dalam bahaso Molayu sobab diyo dulu nyo sokolah SJK.

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:47 pm
Reply to  Anonymous

Hoi binatang anak haram TN Monyet muko 10 koping kulit babi bobal bongap!

Solain dari ‘hanya’..pokataan2 ini jugo tidak boleh dipisah-an ‘nya’:

Tanya => ta nya (tidak boleh)
Punya => pu nya (tidak boleh)
Nyonya => nyo nya (tidak boleh)

Ini contoh ayat yang di‘salahguno’ pokataan-pokataan itu:

Bang Ali ber’ta nya’ kopado ‘Nyo nya’ TN konapo diyo ‘pu nya’ bulu puki copek panjang.

FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMMM!!!

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:47 pm
Reply to  Anonymous

Ini satu layi contoh ayat pokataan-pokataan itu di’salahguno’:

Bang Ali ber’ta nya’ kopado ‘Nyo nya’ TN:
“Konapo ekou ‘pu nya’ bijik kolontit lobih panjang dari ekou ‘pun ya’ bulu puki?”

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:48 pm
Reply to  Anonymous

P/S:

Auntie TN 1:54 pm,

Auntie boleh ditorimo kalau auntie buek karangan tontang huruf-huruf ‘Arab atau huruf-huruf hijaiyah, misalnyo:

Huruf alif nya, huruf ba nya, huruf ta nya, huruf sa nya, huruf jim nya, huruf ha nya, huruf kha nya…dsb.

Khusus dalam koadoan ini, ‘ha nya’ atau ‘ta nya’ boleh ditorimo.

FAHAAAAAAAAAAAAMMMMMMMM!!!

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:49 pm
Reply to  Anonymous

Kalau auntie dulu nyo tu sokolah SJK, memanglah auntie tak akan dapek nak sombunyi-an layi kolomahan aintie dalam BM. Tak usah nak bosusah payah lah nak potahan-an diri lah auntie, semuo pombaca di blog ini dah tahu kobongapan auntie tu! Memang dah tosangek joleih, dah somakin torang dan nyato yang auntie TN ini dulu nyo sokolah SJK, tak dapek nak disombunyi-an layi!!!

Auntie tu dah sangek tobiaso dongan gayo ejaan BM maso auntie bolajar dokek SJK dulu, tak kan mungkin dapek nak diubah-an layi ponulisan BM gayo SJK tu!!!

Hah ha haa.…

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:49 pm
Reply to  Anonymous

PUKIMAK LAHANAT PUNYO BOTINO SIAL BONGAP… DAH DOKEK DUO BULAN DIAJAR, TAK DAPEK JUGO NAK FAHAM-FAHAM..

JONIH KOLONTIT PANJANG KONCING TAK BASUH PUKI NI MEMANG SUSAH NAK MASUK AJAR.

KOCIK-KOCIK TAK NAK MAMPUIH, BILO DAH TUO KOREPOT MONYUSAH-AN ORANG.

SIAL LAHANAT PUNYO BOTINO TUO KUTOK BONGAP. BOGITU SUSAH DEN NAK MONGAJAR NATE MONYET ANAK HARAM BOBAL MUKO KULIT BABI SEKOR NI!

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:49 pm
Reply to  Anonymous

TAK PERNAH ADA MANUSIA SEBEGINI BODOH PIANG BIOL TOLOL BAHALOL DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BANGANG BENGONG BONGOK MELEBIHI BINATANG TN MONYET PUKIMAK SIAL ANAK HARAM MUKA KULIT BABI SEKOR NI.

KENAPALAH DIA TIDAK DILAHIRKAN MENJADI SEEKOR LEMBU ATAU KERBAU ATAU KAMBING ATAU UNTA ATAU BAGHAL ATAU KELDAI ATAU ANJING ATAU BABI.

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:50 pm
Reply to  Anonymous

MEMANG BODOH PIANG BEBAL NENEK TN TUA KUTUK NI LEBIH DARI TARAF BINATANG.
SEBULAN LEBIH DIAJAR BENDA YANG SEBEGITU MUDAH PUN TAK BOLEH FAHAM.
ELOK KALAU BETINA TUA KUTOK NI DIHANTAR UNTUK DIAJAR KAT DALAM ZOO BERSAMA KERA, MONYET, UNGKA, ORANG UTAN, SINGA LAUT, BERUANG, BADAK SUMBU, BABI HUTAN DSB.
ATAU DIHANTAR BELAJAR BERSAMA BINATANG2 KAT DALAM SARKAS.

PUKIMAK SIAL ANAK HARAM PUNYA BINATANG TN MONYET MUKA KULIT BABI NIH.

HA HAH HAA.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:50 pm
Reply to  Anonymous

HAA…

MENGAJAR CARA ELOK, TAK FAHAM!
MENENGKING PUN TAK BOLEH FAHAM!

INI NAK KENA MENGAJAR CARA MAKI HAMUN, BARU BINATANG TN MONYET PUKIMAK SIAL BARUA ANAK HARAM DUNGU MUKA 10 KEPING KULIT BABI TU BOLEH FAHAM KOT!

HA HAH HAA.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:51 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nenek masuk blog harap dedak jer nak melantak
Tapi dia ini, jenis dungu bingai punya kepala otak
Mesti dulu kepala dia, kt meja cikgu asyik hentak
Imbuhan ‘di’ pun dia tak tau mcm mana nak letak
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:51 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nenek dah tua ganyut tak lama nak jadi bangkai
Otak dia kecik harap kepala besar buah tembikai
Dlm BM ternyata betina tua tu bodoh bingai cikai
Imbuhan ‘di’ pun dia tk tau, mcm mana nak pakai
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:51 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Belajar dekat SJK, tidak bawa nenek TN ke mana
Kt sekolah..dia banyak kawan dgn Hindu & China
Nahu dan tatabahasa dalam BM, dia tidak cakna
Imbuhan ‘di’ pun si betina biol tua tu tak tau guna
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:52 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Tak pastilah samada bodoh nenek tu semula jadi
Masa SJK dulu..keje jadi bohsia dan malas study
Rasanya SPM dulu..BM dia fail atau dapat gred D
Hingga dia tidak tahu nak mengguna imbuhan ‘di’
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:52 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Binatang TN Monyet ke sini, sbb dpt dedak ditaja
Anak haram itu belajar di SJK, buat abis duit saja
Perkataan ‘hanya’ pun anak haram tu tak tahu eja
Mesti anak haram tu asyik kena berdiri atas meja
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:53 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nenek itu mmg lah jenis bebal bengap pekak tuli
Dia asyik je, bawak ejaan ‘ha nya’ bahasa Swahili
Tak berubah juga dia, wlu cikgu tegur berkali-kali
Yg betina tua tu tahu, kangkang puki kat Bang Ali
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:53 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nenek tak masuk diajar, wlu cikgu tengking maki
Klau komputer rosak, nenek itu kata, kena ‘baikki’
Yg betina tua itu tahu, kat Bg Ali dikangkang puki
Dia melentang kangkang, Bg Ali kat atas jadi joki
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:53 pm
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA BILA KENA BALUN HUJAH2 POLITIK NYA MULA LAH MELALUT PASAL MUTU BM.

SUDAH TERUK OTAK NYA.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 3:02 pm
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI MUKA 10 KEPING KULIT BABI MULA LAH MEMALUT BILA BM NYA TERUK HASIL SEKOLAH SJK TU KEJORA LONDEHKAN.

ITU PUN KEMAIN ADA HATI GATAL PUKI NAK MASUK BLOG POLITIK.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 3:13 pm
Reply to  Anonymous

Mana dia boleh lawan. Dia seorang saja di sini.

Menggontol memantol saja lah dia.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 4:16 pm
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN MONYET PUKIMAK MUKA KULIT DAN TAHI BABI!

TAK ADA PERASAAN MALU LANGSUNG!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 4:48 pm
Reply to  Anonymous

BERUK TUA WAK GONTOL NAK CAKAP PASAL MALU PULAK.

CALON UTK HOSPITAL BAHAGIA NIH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 5:56 pm
Reply to  Anonymous

DIULANG –

BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT BANGSAT KEPARAT MUKA 10 KEPING KULIT DAN 10 KG TAHI BABI…

TAK ADA PERASAAN MALU LANGSUNG!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:43 pm

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA SYIOK SENDIRI. DIA SORANG SAJA YANG SYIOK.

MACAM ORANG YANG TAK LAMA KEMUDIAN NYA ADA YANG PANGGILKAN AMBULANS HOSP TG RAMBUTAN.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:46 pm
Reply to  Anonymous

MENGULANG KOMEN2 NYA YANG LAMA MEMANG MENUNJUKKAN DIA ARAH KE SITU.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 3:04 pm
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI MUKA 10 KEPING KULIT BABI MALU SENDIRI LER. DIA SORANG JE YG MALU.

MACAM ORANG YANG TAK LAMA KEMUDIAN NYA ADA YANG PANGGILKAN AMBULANS HOSP TG RAMBUTAN.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 4:20 pm
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK MUKA KULIT DAN TAHI BABI!

TAK ADA PERASAAN MALU LANGSUNG!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 4:49 pm
Reply to  Anonymous

BERUK TUA WAK GONTOL NAK CAKAP PASAL MALU PULAK.

CALON HOSPITAL BAHAGIA NIH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 5:57 pm
Reply to  Anonymous

DIULANG LAGI –

BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT BANGSAT KEPARAT MUKA 10 KEPING KULIT DAN 10 KG TAHI BABI…

TAK ADA PERASAAN MALU LANGSUNG!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:11 pm

SERONOK BETUL, TENGOK BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI MUKA 10 KEPING KULIT BABI TU TERLONCAT-LONCAT MENGELUPOR SETIAP HARI DEK TEMPIAS DARI PANTUN2 KEJORA…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:12 pm
Reply to  Anonymous

BY THE WAY.. NAPER BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI NI KALUT DAN KELAM KABUT SEMACAM JER DGN PANTUN2 KEJORA TU?

ORANG LAIN TAK ADA MASALAH APA PUN…

OWHH…PEDIH MUKA YER…DIA TERASA SEPERTI WAP AIR PANAS MENDIDIH TEMPIAS KE MUKA KULIT BABINYA TUH…

OWHH…PANAS PONGGONG YER…DIA TERASA PANTUN2 ITU SEPERTI BARA API YG MEMBAKAR PONGGONG KEREPOT HITAM NYA TUH…

HAA…RASAKAN…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:12 pm
Reply to  Anonymous

Pembaca Sekalian:

KEJORA TAK ADA SEBUTKAN NAMA SESIAPA PUN DI DALAM PANTUN2 YANG KEJORA TULIS ITU. KEJORA HANYA SEBUTKAN ‘BINATANG ANAK HARAM PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT’ JER…

TAPI NAPER NEK TN MELATAH DAN MELENTING YER???

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:13 pm
Reply to  Anonymous

Pembaca Sekalian:

PANTUN2 KEJORA TU ADALAH IBARAT AYAT2 SURAH YASIN & AYATUL KURSI.
MANAKALA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA PUKIMAK SIAL LAHANAT TU IBARAT ORG YG DIRASUK/DIMASUKI IBLIS.

BILA AYAT2 YASIN & AYAT KURSI DIBACAKAN, ORG2 DLM SATU MAJLIS TU TIDAK TERASA APA2 PUN, TETAPI, BINATANG ANAK HARAM YG DIMASUKI IBLIS ITU PANAS PONGGONG LER, MENGELUPOR, MERONTA-RONTA, TERJERIT-JERIT HINGGA TERBELIAK BIJI MATA DAN TERJELIR LIDAH. BAHKAN SAMPAI TERMUNTAH TERKENCING PUN ADA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:14 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Perbandingannya..ibarat dlm rukyah punya majlis
Binatang anak haram TN, bgaikan kerasukan iblis
Pantun2 Kejora pula, umpama ayat Quran tertulis
Mengelupor le TN dajal serupa kena stemrol gilis
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:14 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Pantun2 Kejora tu nenek rasa sangat tersinggung
Seperti kepala dia dah diketuk dgn pemukul gong
Bisa yg menikam, nenek tk terdaya, nak tanggung
Dia kuar ngaku anak haram, dek panas ponggong
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:15 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Akibat asyik kena tibai nenek jadi sedih & muram
Dlm hati..tak usah cerita lah rasa marah & geram
Bila dilihat, pantun2 Kejora, dia rasa tak tenteram
Akhirnya dia keluar jua mengaku diri anak haram
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:15 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Itulah dia betina tua anak haram kekasih Bang Ali
Nenek itu terasa pedas, sbb dia dah termakan cili
Muka tebal kulit babi pun dia terjah tak lagi peduli
Namun monyet itu terus juga Kejora dera dan buli
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 4:51 pm
Reply to  Anonymous

MACAM BUDAK KECIIK WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA NIH.

KOMPLEN PASAL TAK SEBUT NAMA PULAK.

GROW UP, OLD BOY.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 5:58 pm
Reply to  Anonymous

DIULANG –

BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT KEPARAT MUKA 10 KEPING KULIT DAN 10 KG TAHI BABI…

TAK ADA PERASAAN MALU LANGSUNG!

KAH KAH KAH.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
8 April 2021 12:52 pm

Calon PM PNkhianat Azmin Semburit usaha haramkan Umno ikut pintu belakang. Ahli Umno yang terkengkang jalan mangsa Azmin Semburit. Kahkahkah!

Kenkitaro
Kenkitaro
8 April 2021 12:50 pm

Budin tolong ulas sikit audio zahid vs anwar……

najib bini rosmah
najib bini rosmah
8 April 2021 1:45 pm
Reply to  Kenkitaro

Kerajaan PNkhianat Semburit sudah hilang majoriti dan salahguna kuasa darurat. 13 Mei dan Covid19 punca darurat idea Madey si Kitol. Bapa ayam politik pecah dan perintah. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 12:49 pm

RAKAN2 BLOG SEKALIAN:

YG BERKUNJUNG DAN BERKOMEN DI BLOG INI, HANYA ADA SEKOR JE BINATANG ANAK HARAM YG MEMILIKI SIFAT ATAU CIRI SEPERTI YG DISEBUTKAN DLM PANTUN2 DI BAWAH ITU.

TIDAK DAPAT TIDAK, DAH TENTU PANTUN2 KEJORA ITU AKAN TEMPIAS KE MUKA DAN MEMBAKAR PONGGONG ANAK HARAM TU…

KITA TUNGGU SAJA, ANAK HARAM BABI HUTAN ITU PASTI TAK SENANG DUDUK…DIA PASTI AKAN TERJAH MASUK MENYONDOL, MELATAH DAN MELENTING…

DIHARAP RAKAN2 BERSABAR UTK MELIHAT KEPALA ANAK HARAM TU KENA PELANGKONG NANTI…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 12:59 pm
Reply to  Anonymous

YANG SIBUK MENGKOMEN DI BLOG INI, HANYA SEKOR JE BINATANG ANAK HARAM YG MEMILIKI SIFAT ATAU CIRI DIKTATOR DI KAWASAN PENDALAMAN AFRIKA.

ATAU SI BODOH BANGANG YANG MEMIKIRKAN PEMBACA BLOG INI TAK BERPELAJARAN TINGGI DAN BOLEH DI KANTOIKAN NYA SAJA.

HE HAS BEEN SADLY MISTAKEN. AND WHACKED, WHAMMED AND BAZOOKA-ED EACH TIME HE WRITES COMMENTS IN HERE.

THE POOR OLD SOD.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:22 pm
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN MONYET PUKIMAK SIAL LAHANAT YANG MENULIS DI JAM 12:59 PM!

IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT PERBUATAN KENA DIRAPATKAN, MANAKALA
IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT TEMPAT/KEDUDUKAN KENA DIRENGGANGKAN!

‘DI’ DGN ‘KANTOIKAN’ TU KENA RAPAT, SEBAB ‘KANTOIKAN’ TU PERBUATAN!

=> DIKANTOIKAN…

KALAU DI SANDAKAN KE ATAU DI KOLAM IKAN KE, OK LAH.

FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMM!!!!!

TAK KAN LAH ASYIK NAK KENA TENGKING HERDIK SETIAP HARI KOT???

HAH HA HAA

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:22 pm
Reply to  Anonymous

YG SEPATUTNYA RAPAT, DIA RENGGANGKAN
YG SEPATUTNYA RENGGANG, DIA RAPATKAN PULA.

HAIRAN SUNGGUH, BINATANG MONYET PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BEBAL BENGAP BANGANG BONGOK BENGONG BINGAI BIOL TOLOL BAHALOL PEKAK BADAK NI TAK BOLEH JUGA NAK FAHAM-FAHAM.

ITULAH MALANGNYA NASIB BINATANG MONYET DAJJAL LAHANAT NI DIHANTAR OLEH MAK BAPAK DIA KE SEKOLAH SJK DULU.

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:23 pm
Reply to  Anonymous

TAK PERNAH ADA LAH LAGI MANUSIA SEBEGINI BODOH PIANG TOLOL BAHALOL DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BANGANG BENGONG BONGOK MELEBIHI BINATANG TN MONYET TUA PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BABI HUTAN PEKAK BADAK SEKOR NI.

KENAPALAH DIA TIDAK DILAHIRKAN MENJADI SEEKOR LEMBU ATAU KERBAU ATAU KAMBING ATAU UNTA ATAU BAGHAL ATAU KELDAI ATAU BADAK SUMBU ATAU ANJING ATAU BABI HUTAN.

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:23 pm
Reply to  Anonymous

MEMANGLAH TERSANGAT BODOH PIANG , BEBAL BENGAP TN MONYET BETINA TUA KUTUK NI LEBIH DARI TARAF SEEKOR BINATANG.
DAH SEBULAN LEBIH DIAJAR BENDA YANG SEBEGITU MUDAH PUN TAK BOLEH DIFAHAMINYA.

ELOK KALAU BETINA TUA KUTOK NI DIHANTAR UNTUK DIAJAR KAT DALAM ZOO BERSAMA KERA, MONYET, UNGKA, ORANG UTAN, SINGA LAUT, BANGAU, BERUANG, KUDA BELANG, KAMBING, LEMBU, BADAK SUMBU, BABI HUTAN, DSB.
ATAU DIHANTAR BELAJAR BERSAMA BINATANG2 KAT DALAM SARKAS.

PUKIMAK SIAL ANAK HARAM PUNYA BINATANG TN MONYET NIH.

HA HAH HAA.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:24 pm
Reply to  Anonymous

HAA…

MENGAJAR CARA ELOK, TAK FAHAM!
MENENGKING HERDIK PUN TAK BOLEH FAHAM JUGA ANAK HARAM SIAL LAHANAT NIH!

INI NAK KENA MENGAJAR CARA MAKI HAMUN, BARU BINATANG TN MONYET BETINA TUA PUKIMAK SIAL BARUA ANAK HARAM MUKA KULIT BABI TU BOLEH FAHAM KOT!

HA HAH HAA.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:25 pm
Reply to  Anonymous

INILAH APO YANG DIKATO-AN OLEH BRO DIN REMOS…

TAKDO KOJO YANG LOBIH TORUK DARI MONGAJAR MANUSIO BENAK BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BINGAI BIOL BAHALOL BODOH PIANG MACAM BINATANG TN MONYET TAHI, BETINA TUA ANAK HARAM PUKIMAK SIAL LAHANAT SEKOR TU…

MONGASAH BOLAKANG PARANG PUN TIDAK SOTORUK ITU..

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:26 pm
Reply to  Anonymous

Din Remos
3 March 2021 10:02 am

Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

Reply

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:26 pm
Reply to  Anonymous

Din Remos
9 March 2021 8:16 am
Reply to Anonymous

Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

Reply

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:26 pm
Reply to  Anonymous

Din Remos
15 March 2021 9:36 am
Reply to Anonymous

Itulah nenek. Ramai orang dah bagi amaran supaya nenek jangan suka menunjuk pandai, mahu komen semua orang di sini, nak jadi pak pacak lah itu ini. Sedangkan pengetahuan nenek tu cetek. Bahasa Melayu lintang pukang, nak tulis English pula terkial-kial merujuk Pakcik Google. Dapat sepatah dua phrases, itulah yang diulang-ulang, sekadar mahu dilihat orang kononnya dia pandai. Walhal semua orang tahu akal nenek cetek, fikiran nenek tidak matang setaraf budak tadika.

…/ bersambung …

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:27 pm
Reply to  Anonymous

…/sambungan…

Nenek tahu, orang lain juga buat salah ejaan dan kesalahan nahu sebagainya termasuk Din…… tapi ada orang pick up benda tu/. Sebabnya orang lain tidak pernah nak tunjuk pandai dan bermulut celupar seperti nenek. Dalam bahasa mudah, hanya nenek yang dibenci oleh pengunjung blog.

Semoga nenek dapat menghadapi kenyataan ini dengan tenang dan sentiasa tabah. Jangan terlalu mengikut emosi menjawab kritikan ini, nanti menggeletar jari, buat kesalahan ejaan lagi dan terus kena belasah….kah kah kahhhhh

Reply

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:27 pm
Reply to  Anonymous

MEMANG BOTUL DAN BONAR SANGEK TU, BRO DIN REMOS!

MONGAJAR BINATANG KEK DALAM SARKAS ATAU MONGAJAR LOMBU KOBAU PUN TIDAK SOSUSAH MONGAJAR BINATANG BOTINO TUO TN MONYET BATANG PISANG BODOH BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BIOL TOLOL BAHALOL ANAK HARAM PUKIMAK LAHANAT PEKAK BADAK SEKOR TU…

TAK MASUK DIAJAR LANGSUNG NATE MONYET TUO DUNGU BARUA ANAK HARAM NIH!

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:28 pm
Reply to  Anonymous

Bravo Din Remos,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Dh sebulan lbih nek diajar, jika kenangan diimbau
Tetapi, lbih teruk dari kerja menarah kayu merbau
Mmg ler jenis tak masuk diajar itu nenek lahabau
Din kata..ngajar nek spt ngajar kambing & kerbau
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:28 pm
Reply to  Anonymous

Bravo Din Remos,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kebengapan & dungu nenek bukan lah lagi rahsia
Masa SJK dulu, dia malas & lbih suka jadi bohsia
Kini nek terus jadi bebal benak hingga lanjut usia
Din kata ngajar nenek bengap tu jadi kerja sia-sia
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:29 pm
Reply to  Anonymous

Bravo Din Remos,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Wow..Din Remos ini bagaikan seekor ular berbisa
Patukannya tu dah pasti sekali perit nenek terasa
Din kata..BM nenek tk daya lagi nak memperkasa
Lebih baik, klau nenek diajar tentang budi bahasa
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:29 pm
Reply to  Anonymous

Bravo Din Remos,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Sebelum ni pun kaw giler Din tampil tibai belasah
Kata Din mengajar binatang pun tak begini susah
Mmg nek bebal dungu tu, jenis rendam tak basah
Dpd ajar dia, lebih mudah lagi blkg parang diasah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:30 pm
Reply to  Anonymous

TAK TAHU NAK KATA APA LAGI LAH DIN OI…

ENTAH BILA LAH, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI, BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT BIOL TOLOL BAHALOL BINGAI DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG DAJAL MUKA 10 KEPING KULIT BABI SEKOR NI DAPAT NAK FAHAM.

BABI HUTAN PUNYA MAHKLUK, TAK MASUK2 DIAJAR. ENTAH BILA LAH BINATANG ANAK HARAM DAJAL LAHANAT TU NAK MAMPOS, MENYUSAHKAN ORANG SAJA.

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 4:54 pm
Reply to  Anonymous

MEMANG LEMAH SANGAT PERSEPSI POLITIK WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA NIH.

ORANG BALUN DIA PASAL POLITIK NYA, DIA CAKAP PASAL MUU BM PULAK.

OTAK NYA DAH TAK CENTRE.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 5:59 pm
Reply to  Anonymous

DIULANG LAGI –

BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT KEPARAT MUKA 10 KEPING KULIT DAN 10 KG TAHI BABI…

TAK ADA MARUAH DAN PERASAAN MALU LANGSUNG!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 12:47 pm

Wak Gontol Kejora Kojolla mula dengan mengata “RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN”

Tapi dalam baris2 berikut nya dia memberi amaran –

“Jgn lah nak lagak hebat … mencari sakit
lebih baik le diam …
Bkn apa..kot kwn taji, debu lantai kita kena jamah “

Entah apa yang dihormati nya tak tahulah.

KEPALA BAPAK DIA, kata Najib Klepto wal Jibo.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 12:54 pm
Reply to  Anonymous

Wak Gontol bertabiat diktator di kawasan pendalaman Afrika.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 4:19 pm
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK MUKA KULIT DAN TAHI BABI!

TAK ADA PERASAAN MALU LANGSUNG!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 4:56 pm
Reply to  Anonymous

KAMU BABI MANA ADA PERASAAN MALU.

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 6:00 pm
Reply to  Anonymous

DIULANG LAGI –

BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT MUKA 10 KEPING KULIT DAN 10 KG TAHI BABI…

TAK ADA MARUAH DAN PERASAAN MALU LANGSUNG!

KAH KAH KAH.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
8 April 2021 12:47 pm

Hidup Azmin Semburit. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 12:44 pm

APA2 HAL PUN, BERKAITAN DGN PANTUN2 DI BAWAH TU, KITA TUNGGU SAJA RESPON DARI MAKHLUK YG BERKENAAN.

KEJORA YAKIN BINATANG ANAK HARAM PUKIMAK SIAL LAHANAT TU PASTI PANAS PONGGONG DAN PANAS MUKA TAK SENANG DUDUK DGN PANTUN2 YG MENGHEMPAP MUKA DAN KEPALANYA ITU.

BAGI YG TAK BERKENAAN, ABAIKAN SAJA PANTUN2 DI BAWAH TU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 12:50 pm
Reply to  Anonymous

PEMBACA SAKALIAN YAKIN BINATANG ANAK HARAM PUKIMAK SIAL LAHANAT TU IALAH WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:03 pm
Reply to  Anonymous

Kan ker betul spt apa yg Kejora katakan itu?

Dah tempias pun, ke muka kulit babi Binatang Anak Haram TN Monyet Tahi Pukimak Sial Lahanat tu…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:03 pm
Reply to  Anonymous

Aiikk…Hairan juga yer !

Org lain tak ada terasa apa pun dgn pantun2 Kejora tu dan buat tak kesah je.

Tapi , Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Kutok Pukimak Sial Barua Bangsat Lahanat Muka Kulit Babi tu menyondol mcm babi hutan, melatah dan melenting.

Semua org tahu, pantun2 Kejora tu dah tempias ke muka kulit babinya itu.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:03 pm
Reply to  Anonymous

Aik…hairan bin ajaib kan !

Naper tetiba nek menyerang Ksjora?
Kejora takder sebut nama nek TN pun!
Kejora cuma kata makhluk malaun keparat binatang anak haram pukimak sial barua lahanat….
Orang tu nek ker??? Nek terasa ker?

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:04 pm
Reply to  Anonymous

Hah ha haa

Bukan kah Kejora dah cakap, Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Kutok Pukimak Sial Barua Lahanat tu pasti panas ponggong , tak boleh duduk dgn pantun2 Kejora yang menghempap muka kulit babi dan kepalanya itu.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:04 pm
Reply to  Anonymous

HAAH…SEPERTI YANG TELAH DIJANGKA, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA KULIT BABI INI AKHIRNYA MUNCUL JUGA…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:05 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Akibat asyik kena tibai nenek jadi sedih & muram
Dlm hati..tak usah cerita lah rasa marah & geram
Bila dilihat, pantun2 Kejora, dia rasa tak tenteram
Akhirnya dia keluar jua mengaku diri anak haram
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:06 pm
Reply to  Anonymous

Haahh para pembaca…

Bukan kah betul apa yang Kejora dah cakapkan itu?

Kita dapat juga respon dari binatang anak haram pukimak sial lahanat muka kulit babi tu.

Binatang anak haram TN Monyet Betina Tua kutok Pukimak barua sial lahanat ni panas ponggong tak senang duduk bila baca pantun2 Kejora sebab pantun2 tu mmg kena tepat kat kepala dan muka anak haram ni.

Pembaca2 lain tak kesah pun.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:06 pm
Reply to  Anonymous

Aik, nek terasa diri anak haram yer..?

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Naper lak TN monyet batang pisang ni melenting
Menyondol sja nenek ini serupa dgn babi bunting
Agaknya frust, sbb hari ini Bg Ali tk nak berdating
Mungkin Bg Ali meluat bulu puki nenek tk gunting
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:06 pm
Reply to  Anonymous

Aik, nek terasa diri barua keparat yer..?

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nenek munafiq, pengotor, tk pernah mandi hadas
Puki tak basuh, bau busuk macam lubang tandas
Mudah sja dia terkena..jerat Kejora yg membidas
Dia dah termakan cili sebab itu dia yg rasa pedas
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:07 pm
Reply to  Anonymous

Aik, nek terasa diri sial lahanat yer..?

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Padan dgn muka nenek pukimak bangsat keparat
Dia dah tua, otak kecut, nak fikir pun dah tak larat
Akibat dari kebebalan nya dia mendapat mudarat
Mudah je betina tu masuk dlm Kejora punya jerat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:07 pm
Reply to  Anonymous

Aik, nek terasa diri makhluk malaun yer..?

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nenek asyik je jatuh dlm Kejora punya perangkap
Dlm ilmu jerat menjerat ini ternyata dia tak cekap
Dia hanya harap meroyan, merapu, banyak cakap
Selain puki kerepot dia itu asyik je disolek mekap
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:08 pm
Reply to  Anonymous

Aik, nek terasa diri binatang yer..?

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kesian nenek bongok bengap otak hampas sabut
Bila nampak pantun Kejora dia mula kelam kabut
Terasa pedas mkn cili, pantun Kejora, dia sambut
Wal hal dlm pantun2 tu nama dia tak pun disebut
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:08 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

ORANG LAIN TAK TERASA APA PUN.DGN PANTUN2 KEJORA TU, TAPI MONYET ANAK HARAM TU TIDAK AMAN DUDUK SEBAB DIA MEMILIKI SIFAT ATAU CIRI2 YANG DISEBUTKAN DLM PANTUN2 ITU.

TERJUN MASUK DLM PERANGKAP JUGAK MONYET BETINA TUA ANAK HARAM BINGAI BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PUKIMAK SIAL LAHANAT MUKA KULIT BABI TUH DEK PANAS PONGGONG.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:08 pm
Reply to  Anonymous

Aik, ponggong nek terasa panas yer..?

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Pantun2 Kejora tu nenek rasa sangat tersinggung
Seperti kepala dia dah diketuk dgn pemukul gong
Bisa yg menikam, nenek tk terdaya, nak tanggung
Dia kuar ngaku anak haram, dek panas ponggong
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:09 pm
Reply to  Anonymous

KEJORA TAK AKAN BERHENTI MENGKOPIPES PANTUN2 BERBISA KEJORA ITU SELAGI BINATANG ANAK HARAM MONYET TAHI ITU TIDAK MEMBUANG PERANGAI KURANG AJAR BIADAB SAMSENG TAIK KUCING NYA ITU.

BIAR MONYET ANAK HARAM TU MAMAI MENGINGAU SETIAP MALAM TENTANG PANTUN2 ITU…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 2:10 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Itulah dia betina tua anak haram kekasih Bang Ali
Nenek itu terasa pedas, sbb dia dah termakan cili
Muka tebal kulit babi pun dia terjah tak lagi peduli
Namun monyet itu terus juga Kejora dera dan buli
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 4:59 pm
Reply to  Anonymous

MASIH BODOH BANGANG LAGI WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA NIH.

TAK RENTI2 CAKAP PASAL TAK SEBUT APEKEBENDE BILA DIA MEMANTUN MANTAT.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 6:01 pm
Reply to  Anonymous

DIULANG –

BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT MUKA 10 KEPING KULIT DAN 10 KG TAHI BABI…

TAK ADA MARUAH DAN PERASAAN MALU LANGSUNG!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 12:43 pm

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Sila le tampil utk berkomen, wahai tuan2 & puan2
Tapi komen kita biarlah berisi & jelas arah haluan
Tak usah ler nk juah klu kurang ilmu pengetahuan
Usah le terjah samseng melulu, nak buat serbuan
Lebih2 lagi le, bila diri tersangat tua & perempuan
Jgn lah buat berani lbih pergi jolok sarang tebuan
Bkn ler apa, kot tak tertanggung kwn bagi habuan
Nanti kita terpaksa cabut lari rasa malu kesipuan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 12:40 pm

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Salam sejahtera kpd semua sahabat2 yg dikasihi
Semoga semua nya, di dlm rahmat & berkat Illahi
Kalau ada apa2 pandangan sila lah tampil curahi
Tapi klu otak bankrap, takder idea..usah digagahi
Usah buat karangan, taraf budak tadika berkelahi
Atau..bawa keluar citer pasal kentut, berak & tahi
Bkn ler apa, kot kwn sekel kepala kita dan marahi
Nanti kita terpaksa lari, tidak tahan benjol di dahi
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 12:28 pm

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Salam sejahtera buat rakan2, muslimin muslimah
Kejora mulakan dgn berpantun..sbg muqaddimah
Mari le, kita berkomen, dgn cara penuh berhemah
Sama2 kita saling menyeru, dngn cara berhikmah
Jaga le sama kesopanan, dlm kita punya kalimah
Jgn lah nak lagak hebat, klu bahasa kita tu lemah
Dpd mencari sakit lebih baik le diam je kat rumah
Bkn apa..kot kwn taji, debu lantai kita kena jamah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 12:28 pm
Reply to  Anonymous

RAKAN-RAKAN TENTU DAH BOLEH AGAK, SIAPA MAKHLUK MALAUN KEPARAT YANG DIMAKSUDKAN DI DALAM PANTUN DI ATAS TU.

KITA TUNGGU TENGOK RESPON DARI MAKHLUK BINATANG ANAK HARAM PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT TU.

BAGI YANG TAK BERKENAAN, ABAIKAN SAJA PANTUN DI ATAS TU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 12:51 pm
Reply to  Anonymous

PEMBACA SAKALIAN YAKIN BINATANG ANAK HARAM PUKIMAK SIAL LAHANAT TU IALAH WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA.

KUH KUH KUH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 4:18 pm
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN MONYET PUKIMAK MUKA KULIT DAN TAHI BABI!

TAK ADA PERASAAN MALU LANGSUNG!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 5:01 pm
Reply to  Anonymous

SIBABI NIH NAK CAKAP PASAL MALU.

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 6:02 pm
Reply to  Anonymous

DIULANG –

BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT MUKA 10 KEPING KULIT DAN 10 KG TAHI BABI…

TAK ADA MARUAH DAN PERASAAN MALU LANGSUNG!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 12:10 pm

Hah, blog post mengata “Alasan mengharamkan UMNO pula bukannya susah, di samping boleh dicari dan dicipta …”

Sedap lah depa yang berkuasa, yang boleh “mencipta” alasan itu. The truth always lies with the victors.

Tambah pula, “.. fail lama berkenaan perkara tersebut ketika Mahiaddin memegang jawatan Menteri Dalam Negeri …”

Minat juga nak lihat apa jadi kalau Umno diharamkan. Kot lintang pukang bertendang terajang masuk ke longkang antara depa.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 12:15 pm
Reply to  Anonymous

“The truth always lies with the victors”. – yang berkuasa.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 11:48 am

Umno sudah demikian lama ada sejak ditubuhkan. Mesti ada ramai ahli yang tak mahu Umno dibubarkan.

Kemungkinan Umno dibubarkan dengan sukarela amat tipis. Kalau dibubarkan dek Pemerintah sebab buat kesalahan besar, tak tahu lah.

Kalau ttu berlaku pun, dijangka kuat jeritan di sana sini melawan pembubaran itu.

Anonymous
Anonymous
8 April 2021 11:54 am
Reply to  Anonymous

Diharamkan? Mesti lebih kuat keriau dan jeritan jika berlaku.

Umno sentiasa ada peranan dalam Kerajaan.

Bagaimana pun, seorang penganalisis politik veteran berpendapat ahli UMNO dalam kerajaan Perikatan Nasional (PN) tidak akan membantah keputusan dibuat di Perhimpunan Agung UMNO (PAU) 2020 dan Majlis Kerja Tertinggi (MKT) agar mereka meletakkan jawatan selepas darurat tamat.

https://www.sinarharian.com.my/article/131865/BERITA/Politik/Ahli-UMNO-dalam-kerajaan-PN-tidak-akan-bantah
© 2018 Hakcipta Terpelihara Kumpulan Karangkraf