JALAN SEMAKIN CERAH BUAT PH

Teka-teki politik sudah berakhir. Kini realiti jelas yang muncul. Umno berkerat rotan; berpatah arang dengan Bersatu.PAS pula behenti bermain di dua kolam.

PAS tinggalkan kerjasama dengan UMNO.Pasangan barunya lebih bergetah iaitu Bersatu yang menjanjikan PAS dapat masuk PRU15 dalam kedudukannya di pihak kerajaan, bukan lagi pembangkang seperti selama ini.

Perpaduan Ummah dengan Umno telah PAS lupa sekarang. Muafakat Nasional gugur dalam kandungan.Kepentingan politik pilihanraya lebih mengiyurkan lagi berselera dari slogan muluk-muluk seperti demi bangsa dan demi agama.

Semasa PRU 14 dulu juga ada tiga gabungan, iaitu BN, PH dan GS (Gabungan Sejahtera – PAS, dan parti-parti kecil yang wujud di musim pilihanraya).

Jika keadaan kekal seperti sekarang, maka kemungkinan besar dalam PRU15 ada tiga gabungan politik juga yang akan berentap tiga penjuru,iaitu BN, PN dan PH.

BN (Umno, MCA dan MIC), PN (Perikatan Nasional terdiri daripada Bersatu, PAS, Gerakan dan lain-lain) dan PH (Keadilan, DAP dan Amanah).

Parti-parti di luar BN, PN dan PH ialah Pejuang pimpinan Dr Mahathir Mohamad, Warisan, Muda, PSM (Parti Sosialis Malaysia) dan lain-lain.

Jika pertembungan tiga penjuru ini berlaku, yang mendapat faedah yang besar ialah Pakatan Harapan.

Mari kita analisa secara ringkas kekuatan dan kelemahan tiga gabungan ini: BN, PN dan PH

BN itu sebenarnya Umno. MCA dan MIC sekadar melukut di tepi gantang. “Masuk tak penuh. Keluar pun tak kurang.” Jadi kita analisa Umno sahaja.

Siapa tak tahu Umno yang terkait dengan skandal 1MDB ini punya wang yang banyak. Anggota Umno saja seramai 3.3 juta orang sekarang, sebesar Parti Komunis Indonesia pimpinan D.N.Aidit satu waktu dulu.

Umno ini mempunyai organisasi akar umbi yang luas dan tersusun serta bersatu. Yang berpecah ialah di peringkat pimpinannya. Ada Kluster Mahkamah yang imejnya pemimpinnya tercalar kerana sedang didakwa dengan berpuluh tuduhan rasuah, salah guna kuasa dan pelupusan wang haram.Pemimpin-pemimpin besar mereka itu dalam Kluster ini.

Ada pula kelompok yang dipanggil Kluster Menteri, yang lebih setia dan tunduk pada Perdana Menteri daripada Presiden Parti Umno sendiri.Umno telah isytiharkan dia akan bergerak solo dalam PRU15.

Mungkin parti Umno ini akan muncul sebagai hero atau mungkin juga kecundang Zero. Biarkalah “Si Luncai terjun dengan labu-labunya…”

Perikatan Nasional (PN) yang menggunakan Darurat untuk terus berkuasa, adalah satu perikatan yang tebal muka dan tak tahu malu. Dia tak kisah orang kata Kerajaan PN ini tak ada keabsahan, tak ada majoriti di Parlimen, Apa dia pedulu?

Proklamasi Darurat memberi PN lesen untuk berkuasa. Pergi jahanam apa itu demokrasi, “check and balance”; pergi jahanam apa itu pengasingan kuasa dan kebebasan parlimen, kedaulatan undang-undang ataupun keluhuran Perlembagaan.

Yang penting dia ada Ordinan Darurat dengan kuasa-kuasa perlu yang didikri satu persatu.

Kerajaan PN yang berperangai sedemikian akan menghadapi rakyat dalam PRU15 nanti. Menarik untuk melihat apa sikap dan pendirian para pengundi nanti terhadap Kerajaan PN yang berani buka pasar malam, berani buka panggung wayang, berani buka sekolah tetapi tidak berani buka Parlimen.

Tetapi siapa boleh menafikan PN mempunyai jentera kerajaan apabila dia mengadakan PRU15 nanti. Muhyiddin Yassin yang menjadi Pengarah Pilihanraya BN di bawah PM Najib Razak dalam PRU13 amat faham apa ertinya jentera kerajaan untuk membantu parti politik dalam pilihanraya.

Tetapi Perdana Menteri kelapan itu amat faham bahawa kerajaan PN mempunyai kepimpinan yang amat lemah. Selain daripada Muhyiddin siapa lagi para general PN yang berwibawa?

Muhyiddin dikelilingi oleh para pemimpin melompat daripada Umno dan Keadilan. 13 juara melompat dari Umno dan 15 juara melompat dari Keadilan.

Mereka ini digelar pengkhianat oleh orang-orang Umno dan Keadilan. Dalam hal episod lompat si katak lompat ini, nasib Umno dan Keadilan tak banyak berbeza.

Persoalannya, adakah rakyat akan sokong PN yang terdiri daripada Bersatu dan PAS yang berpasangan semata-mata untuk faedah menjaga kepentingan politik masing-masing untuk terus hidup dan berkuasa?

Adakah PN ini ada Prinsip Asas Bersama atau “common flatform” atau “common philosophy” atau “Ideology yang sama”?

Mungkin ada.Pemimpin Bersatu dan PAS akan menyatakan bahawa perjuangan mereka adalah bersandarkan kepada “perpaduan Melayu” atau “Malay Unity”.

Satu soalan boleh ditanya kepada Bersatu dan PAS, iaitu adakah mungkin slogan “perpaduan Melayu” itu memberi sebarang makna tanpa ada Umno bersama?

Kita telah lihat serba kekurangan dan kelemahan Umno dan PN seperti dijelaskan di atas. Jadi PH perlu atur baik-baik strateginya untuk menghadapi PRU15.

PH sekarang terdiri hanya tiga parti iaitu Keadilan, DAP dan Amanah. Cukup dengan tiga parti itu. Jangan tambah-tambah, dan jangan kurang-kurang.

Mahathir Mohamad dan Pejuang tidak dalam PH. Itu bagus dan tepat. Yang sudah-sudahlah. Tanpa Mahathir, PH mempunyai peluang yang lebih baik menghadapi PRU15 nanti.

Tetapi ada faktor yang penting yang akan menetukan sebelum dan selepas PRU15 nanti. Iaitu faktor kekuatan-kekuatan politik dari Malaysia Timur, Sarawak dan Sabah. Ini perlu diberi perhatian serius dan bijaksana oleh PH.

Siapa yang hendak jadi kerajaan dan hendak berkuasa di Putrajaya pada PRU15 nanti, maka mestilah mendapat sokongan dari Parti GPS Sarawak (Gabungan Parti-Parti Sarawak) dan juga parti Warisan dari Sabah.

Yang jelas gabungan Bersatu dan PAS dalam PN di peringkat pusat dan nasional besar kemungkinan sukar diterima oleh rakyat Sarawak dan Sabah.

Maka inilah masanya PH perlu menjelaskan kepada rakyat Malaysia yang akan turun mengundi dalam PRU 15 nanti.

Pertama PH jelas mempunyai falsafah perjuangan yang sama iaitu agenda Malaysia yang berbilang kaum dan berbilang agama yang boleh diterima di Semenanjung dan di Malaysia Timur.

Malaysia yang adil untuk semua, merapatkan jurang kaya miskin antara kaum, dan antara wilayah.PH yang akan mengemukakan manifesto pilihanraya yang lebih realisik, pragmatik, dan mudah dihadam oleh rakyat dengan keutamaan diberi kepada isu ekonomi untuk menjana pertumbuhan, gaji pekerja yang lebih adil dan peluang pekerjaan baru untuk generasi muda dan yang menganggur.

Di samping itu agenda reform terhadap usaha memperbaiki institusi-institusi penting negara tidak dilupai iaitu seperti kebebasan parlimen, kebebasan Kehakiman, SPR yang adil dan bersih, SPRM dan PDRM yang profesional serta berintegriti.

Dengan keyakinan bahawa PH mempunyai masa yang cerah dengan perkembangan politik yang berlaku kini, maka PH mesti kekal bersatu padu dan fokus dalam usaha menghadapi PRU15 yang semakin ketara dekat waktunya.

Segala “duri dalam daging” perlu dicabut. PH yang mempunyai kepimpinan yang kuat dan teruji; PH yang mempunyai pengalaman memerintah walaupun sekadar 20 bulan, yang dapat mengenal kelemahan dan kekuatannya semasa menjadi kerajaan dulu;

PH yang berbilang kaum dan berbilang agama; PH yang muncul dengan agenda reformasi dan bersikap sederhana serta bijaksana adalah resepi untuk kejayaan dalam PRU15 nanti.

Hassan Abdul Karim

Ahli Parlimen Pasir Gudang

1 April 2021 (Khamis).

5 6 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 2 April 2021 — 7:45 am
Subscribe
Notify of
guest
92 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
5 April 2021 3:31 pm

PAK SHEIKH BANDUAN PELIWAT BUKAN MACAM NELSON MANDELA WALAUUN WEII…….. TUMPANG LALU PELACUR POLITIK PARTI KUNYIT…….. ALJUBON WAL BONTO HANYA GILA KUASA SANGGUP BUAT APA SAJA HINGGA KONGSI KUASA DENGAN KLEPTOKRAT UMNO…….. BUDIN JADI BATU API MELAGA2 KAN UMNO SUPAYA PECAH BELAH……… UMNO MEMANG ALAMI KRISIS KEPIMPINAN JADI MESTI DICEPATKAN PEMILIHAN……… 10 TAHUN DALAM PENJARA MASIH MAMPU PERDAYA UMAT MANUSIA…..TERNYATA PAK SHEIKH ADALAH DAJJAL…… APA YANG ASAL DARI PARTI PHD4PIG MEMANG TAK BOLEH PAKAI TERMASUK KADOK…….. Analysts: When Push Comes To Shove, PAS May Still Pick Umno Over Bersatu………… Bersatu’s “strength” in Parliament is bolstered by defectors from Umno, which… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
4 April 2021 7:17 pm

MvsAnwar – 8.17 am , 2nd Apr 2021 Otak dan pemikiran kau yg gelap wahai walunta barua Pas hardcore. Woi balik Kelante la..berok2, monyet2 mcam kamu sepatutnya tak berhijrah ke bandar2 . Pas dan Lobai2 Pas tak layak pun jadi MP2 di Putrajaya. You guys Dudok dlm gua2 dan kampong2 di kelantan tu sesama bangsa Kelantaan anutan Islam Pas KeHadian. Buat sumbang mahram byk2, buang anak, hisap dadah \/ketum, mentekedarah budu byk2. Itu aja anugerah Allah dan kelebihan yg ada pada org bangsat Kelantan jumud(bukan semua, tpi kebanyakkan lah!OH ya lagi satu Ustaz2 Pas bole kahwin dgn gadis2 bawah 18tahun,(… Read more »

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
2 April 2021 1:02 pm

RAKYAT TUNGGU PRU15 UNTUK TANAM PHD4PIG HIDUP2…….. RAKYAT TIDAK BOLEH TERIMA PAK SHEIKH BANDUAN PELIWAT SEBAI KETUA PEMBANGKANG……. …. PAK SHEIKH ADA MASALAH MORAL DAN AKHLAK.. PAK SHEIKH BANDUAN LIWAT BUKAN MACAM NELSON MANDELA…….. JALAN SEMAKIN GELAP BUAT PHD4PIG……. BELUM TERLEWAT PAK SHEIKH KEMBALI KE PANGKAL JALAN DENGAN TINGGAL KAN PERJUANGAN SESAT SUNDAL PARTI KUNYIT LGBT………. NEGARA DALAM BAHAYA BILA ALJUBON WAL BONTO JADI KETUA PEMBANGKANG………. PAK SHEIKH TERBUKTI DAJJAL FREEMASON BILA BERSUBAHAT DENGAN PENGGANAS KOMUNIS LTTE DAPIG . ………. Air: PP jadi Singapura 2? IH Sokong Prof DrMohd Ridhuan Tee……… Isu air: Jangan biarkan Pulau Pinang jadi Singapura 2… Read more »

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 11:41 am

Lihatlah pembaca sekalian.
Banyak sungguh BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI PUKIMAK SIAL LAHANAT MUKA KULIT BABI bawa masuk komen2 politik yang berkaitan dgn tajuk pos.

Bagi monyet anak haram tu:

Politik = Tahi
Ikut kandungan tajuk pos = bercerita pasal tahi.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 12:17 pm
Reply to  Anonymous

BERUK TUA WAK GONTOL BINATANG ANAK HARAM KEJORA KOJOLLA MONYET TAHI PUKIMAK SIAL LAHANAT MEMANG BABI SEPENUH NYA.

KUH KUH KUH

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 11:35 am

Seronok tengok pengetahuan BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI PUKIMAK SIAL LAHANAT MUKA KULIT BABI yang dia perolehi dari SJK:

Politik = Tahi
Ikut kandungan tajuk pos = bercerita pasal tahi.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 11:44 am
Reply to  Anonymous

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA BINATANG ANAK HARAM TAHI PUKIMAK SIAL LAHANAT MEMANG BABI.

KUH KUH KUH

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 12:06 pm
Reply to  Anonymous

Kah kah kah.

BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI PUKIMAK SIAL LAHANAT MUKA KULIT BABI meroyan sakan..

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 11:27 am

Seronok menyakat Wak Gontol Kejora Kojolla pagi2 Jumaat nih.

Melompat lompat dia dibuat nya.

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 11:39 am
Reply to  Anonymous

‘TAHI’ jgn lupa pulak BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI PUKIMAK SIAL LAHANAT MUKA KULIT BABI!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 11:25 am

ULANG TAYANG –

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA BINATANG ANAK HARAM TAHI PUKIMAK SIAL LAHANAT MEMANG BABI.

KUH KUH KUH

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 11:36 am
Reply to  Anonymous

Kah kah kah…

BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI PUKIMAK SIAL LAHANAT MUKA KULIT BABI dah meroyan…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 11:24 am

BAWA MASUK LAH BANYAK LAGI KARANGAN TADIKA DAN CERITA PASAL TAHI, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI PUKIMAK SIAL LAHANAT BODOH PIANG BIOL TOLOL BAHALOL DUNGU LEMBAM BINGAI BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG OI..

BIAR CIKGU KEJORA TOLONG EDITKAN.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 11:16 am

HOI BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI MUKA KULIT BABI:

KALAU KO NAK MASUK BLOG POLITIK HANYA NAK BERCERITA PASAL TAHI, LEBIH BAIK KO TOLONG ANAK2 KO TU MENGASUH CUCU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 11:02 am

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MCM BUDAK KECIK.

BALING BATU SEMBUNYI TANGAN.

TANGAN PENUH TAHI, LEPAS ITU RABA MUKA NYA.

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 11:09 am
Reply to  Anonymous

Inilah satu contoh karutan tadika yg ‘bercerita pasal tahi’ dari BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BATANG PISANG BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA KULIT BABI!

Bertepatanlah dgn maksud pantun pertama Kejora:

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 11:09 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Salam sejahtera kpd semua sahabat2 yg dikasihi
Semoga semua nya, di dlm rahmat & berkat Illahi
Kalau ada apa2 pandangan sila lah tampil curahi
Tapi klu otak bankrap, takder idea..usah digagahi
Usah buat karangan, taraf budak tadika berkelahi
Atau..bawa keluar citer pasal kentut, berak & tahi
Bkn ler apa, kot kwn sekel kepala kita dan marahi
Nanti kita terpaksa lari, tidak tahan benjol di dahi
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 11:11 am
Reply to  Anonymous

BETINA TUA NYANYUK DAH BALIK KE AKAL BUDAK TADIKA, MMG SUKA DGN TAHI…

PUKIMAK PUNYA TN MONYET BARUA ANAK HARAM NIH..

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 11:14 am
Reply to  Anonymous

Sebab dia suka sangat tahi, Kejora nak tukar gelaran TN monyet anak haram ini kepada:

BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI PUKIMAK SIAL LAHANAT MUKA KULIT BABI.

Kah kah kah.

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 11:23 am
Reply to  Anonymous

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA BINATANG ANAK HARAM TAHI PUKIMAK SIAL LAHANAT MEMANG BABI.

KUH KUH KUH

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 11:37 am
Reply to  Anonymous

Kah kah kah…

BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI PUKIMAK SIAL LAHANAT MUKA KULIT BABI dah meroyan…

HAHAHA HOHOHO HIHIHI.

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 10:54 am

KEMUNAFIQAN BINATANG ANAK HARAM TN MONYET MUKA KULIT BABI:

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 10:56 am
Reply to  Anonymous

PEMBACA2 BOLEH LIHAT SENDIRI DAN MENILAI BETAPA BESARNYA MUNAFIQ BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BATANG PISANG BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA KULIT BABI ITU.

DAH LEBIH 10 POSTING BUDIN, BINATANG ANAK HARAM ITU TIDAK BERKOMEN BERKAITAN ISI KANDUNGAN POS ATAU PUN BERKAITAN HAL POLITIK TANAHAIR.

SEBALIKNYA BINATANG MONYET ANAK HARAM ITU ASYIK MENGELUPOR PANAS PUNGGONG DEK TEMPIAS DARI PANTUN2 KEJORA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 10:57 am
Reply to  Anonymous

BINATANG MONYET ANAK HARAM TU CAKAP BUKAN MAIN BERDEGAR-DEGAR MAKI CERCA SANA SINI SURUH ORANG KOMEN IKUT TAJUK POS ATAU HAL POLITIK, , TAPI DIA SENDIRI ASYIK TAMPIL MEMBEBEL MENGARUT MERAPU MERACAU ROYAN RABAN SERUPA DGN BUDAK TADIKA.

KATA PEPATAH:

1) SEPERTI KETAM NAK MENGAJAR ANAK BERJALAN DGN BETUL.
2) MENGATA DULANG PAKU SERPIH, MENGATA ORANG AKU YANG LEBIH.
3) KOKOK BERDERAI-DERAI TAPI EKOR BERGELUMANG TAHI.

ITULAH SIFAT BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BATANG PISANG BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA KULIT BABI TU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 10:58 am
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT INI SEPATUTNYA CERMINKAN MUKA KULIT BABI NYA ITU DGN LEBIH KERAP.

JANGAN DOK ASYIK CERMIN DAN KELEBEK LUBANG PUKI SAJA SEPERTI MANA YANG ZUNNUN SELALU KATAKAN ITU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 10:50 am

Pembaca Sekalian:

KEJORA TAK ADA SEBUTKAN NAMA SESIAPA PUN DI DALAM PANTUN2 YANG KEJORA TULIS ITU. KEJORA HANYA SEBUTKAN ‘BINATANG ANAK HARAM PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT’ JER…

TAPI NAPER NEK TN MELATAH DAN MELENTING YER???

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 10:51 am
Reply to  Anonymous

Pembaca Sekalian:

PANTUN2 KEJORA TU ADALAH IBARAT AYAT2 SURAH YASIN & AYATUL KURSI.
MANAKALA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA PUKIMAK SIAL LAHANAT TU IBARAT ORG YG DIRASUK/DIMASUKI IBLIS.

BILA AYAT2 YASIN & AYAT KURSI DIBACAKAN, ORG2 DLM SATU MAJLIS TU TIDAK TERASA APA2 PUN, TETAPI, BINATANG ANAK HARAM YG DIMASUKI IBLIS ITU PANAS PONGGONG LER, MENGELUPOR, MERONTA-RONTA, TERJERIT-JERIT HINGGA TERBELIAK BIJI MATA DAN TERJELIR LIDAH. BAHKAN SAMPAI TERMUNTAH TERKENCING PUN ADA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 10:52 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Perbandingannya..ibarat dlm rukyah punya majlis
Binatang anak haram TN, bgaikan kerasukan iblis
Pantun2 Kejora pula, umpama ayat Quran tertulis
Mengelupor le TN dajal serupa kena stemrol gilis
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 10:52 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Pantun2 Kejora tu nenek rasa sangat tersinggung
Seperti kepala dia dah diketuk dgn pemukul gong
Bisa yg menikam, nenek tk terdaya, nak tanggung
Dia kuar ngaku anak haram, dek panas ponggong
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 10:53 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Akibat asyik kena tibai nenek jadi sedih & muram
Dlm hati..tak usah cerita lah rasa marah & geram
Bila dilihat, pantun2 Kejora, dia rasa tak tenteram
Akhirnya dia keluar jua mengaku diri anak haram
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
2 April 2021 10:41 am

RAKYAT TIDAK BOLEH TERIMA PAK SHEIKH BANDUAN PELIWAT SEBAI KETUA PEMBANGKANG……. …. PAK SHEIKH ADA MASALAH MORAL DAN AKHLAK.. PAK SHEIKH BANDUAN LIWAT BUKAN MACAM NELSON MANDELA…….. JALAN SEMAKIN GELAP BUAT PHD4PIG……. BELUM TERLEWAT PAK SHEIKH KEMBALI KE PANGKAL JALAN DENGAN TINGGAL KAN PERJUANGAN SESAT SUNDAL PARTI KUNYIT LGBT………. NEGARA DALAM BAHAYA BILA ALJUBON WAL BONTO JADI KETUA PEMBANGKANG………. PAK SHEIKH TERBUKTI DAJJAL FREEMASON BILA BERSUBAHAT DENGAN PENGGANAS KOMUNIS LTTE DAPIG . ………. Air: PP jadi Singapura 2? IH Sokong Prof DrMohd Ridhuan Tee……… Isu air: Jangan biarkan Pulau Pinang jadi Singapura 2 JANGAN biarkan Pulau Pinang jadi Singapura 2.Kurangkan… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
2 April 2021 10:18 am

Gelabah dan tertekan ular lidi Kerala nak menelan naga. Ular lidi Kerala pun tanam bisul pada punggung naga dengan harapan nak masuk ikut pintu belakang. Alahai Madey si Kitol. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
2 April 2021 10:15 am

Pak Lebai Kelantan yang naik Mecedes sudah menonggeng lama. Madey si Kitol bapa ayam politik Malaysia sudah kenal lubang dan lorongnya. Lunyai. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
2 April 2021 10:13 am

Hasrat PPBM aka Azmin Semburit dan Madey si Kitol menunggang akar umbi dan pendokong dua parti Melayu tempang dan hancur. Satu parti penunggang agama sahaja yang rela ditonggeng PRU15. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
2 April 2021 10:09 am

Tumpang lalu anjing Jkom 45j unit Muanjing Siber potong Q sat no. Pak Lebai pelacur Kelantan nak pi mengadap Bapak ayam Madey si Kitol minta ubat cucuk punggung panaih-panaih hareudang. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 10:08 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

BILA ADA SAJA KATA DI ATAS ITU, JAGA2 LAH.

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MULA MENGGINTOL.

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 10:10 am
Reply to  Anonymous

MENGGONTOL

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 10:36 am
Reply to  Anonymous

Aiikk…Hairan juga yer !

Org lain tak ada terasa apa pun dgn pantun2 Kejora tu dan buat tak kesah je.

Tapi , Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Kutok Pukimak Sial Barua Bangsat Lahanat Muka Kulit Babi tu menyondol mcm babi hutan, melatah dan melenting.

Semua org tahu, pantun2 Kejora tu dah tempias ke muka kulit babinya itu.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 10:37 am
Reply to  Anonymous

Aik…hairan bin ajaib kan !

Naper tetiba nek menyerang Ksjora?
Kejora takder sebut nama nek TN pun!
Kejora cuma kata makhluk malaun keparat binatang anak haram pukimak sial barua lahanat….
Orang tu nek ker??? Nek terasa ker?

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 10:37 am
Reply to  Anonymous

Hah ha haa

Bukan ke Kejora dah cakap, Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Kutok Pukimak Sial Barua Lahanat tu pasti panas ponggong , tak boleh duduk dgn pantun2 Kejora yang menghempap muka kulit babi dan kepalanya itu.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 10:38 am
Reply to  Anonymous

HAAH…SEPERTI YANG TELAH DIJANGKA, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA KULIT BABI INI AKHIRNYA MUNCUL JUGA…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 10:42 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Akibat asyik kena tibai nenek jadi sedih & muram
Dlm hati..tak usah cerita lah rasa marah & geram
Bila dilihat, pantun2 Kejora, dia rasa tak tenteram
Akhirnya dia keluar jua mengaku diri anak haram
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 10:42 am
Reply to  Anonymous

Haahh para pembaca…

Bukan kah betul apa yang Kejora dah cakapkan itu?

Kita dapat juga respon dari binatang anak haram pukimak sial lahanat muka kulit babi tu.

Binatang anak haram TN Monyet Betina Tua kutok Pukimak barua sial lahanat ni panas ponggong tak senang duduk bila baca pantun2 Kejora sebab pantun2 tu mmg kena tepat kat kepala dan muka anak haram ni.

Pembaca2 lain tak kesah pun.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 10:43 am
Reply to  Anonymous

Aik, nek terasa diri anak haram yer..?

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Naper lak TN monyet batang pisang ni melenting
Menyondol sja nenek ini serupa dgn babi bunting
Agaknya frust, sbb hari ini Bg Ali tk nak berdating
Mungkin Bg Ali meluat bulu puki nenek tk gunting
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 10:44 am
Reply to  Anonymous

Aik, nek terasa diri barua keparat yer..?

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nenek munafiq, pengotor, tk pernah mandi hadas
Puki tak basuh, bau busuk macam lubang tandas
Mudah sja dia terkena..jerat Kejora yg membidas
Dia dah termakan cili sebab itu dia yg rasa pedas
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 10:45 am
Reply to  Anonymous

Aik, nek terasa diri sial lahanat yer..?

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Padan dgn muka nenek pukimak bangsat keparat
Dia dah tua, otak kecut, nak fikir pun dah tak larat
Akibat dari kebebalan nya dia mendapat mudarat
Mudah je betina tu masuk dlm Kejora punya jerat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 10:45 am
Reply to  Anonymous

Aik, nek terasa diri makhluk malaun yer..?

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nenek asyik je jatuh dlm Kejora punya perangkap
Dlm ilmu jerat menjerat ini ternyata dia tak cekap
Dia hanya harap meroyan, merapu, banyak cakap
Selain puki kerepot dia itu asyik je disolek mekap
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 10:46 am
Reply to  Anonymous

Aik, nek terasa diri binatang yer..?

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kesian nenek bongok bengap otak hampas sabut
Bila nampak pantun Kejora dia mula kelam kabut
Terasa pedas mkn cili, pantun Kejora, dia sambut
Wal hal dlm pantun2 tu nama dia tak pun disebut
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 10:47 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

ORANG LAIN TAK TERASA APA PUN.DGN PANTUN2 KEJORA TU, TAPI MONYET ANAK HARAM TU TIDAK AMAN DUDUK SEBAB DIA MEMILIKI SIFAT ATAU CIRI2 YANG DISEBUTKAN DLM PANTUN2 ITU.

TERJUN MASUK DLM PERANGKAP JUGAK MONYET BETINA TUA ANAK HARAM BINGAI BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PUKIMAK SIAL LAHANAT MUKA KULIT BABI TUH DEK PANAS PONGGONG.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 10:48 am
Reply to  Anonymous

Aik, ponggong nek terasa panas yer..?

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Pantun2 Kejora tu nenek rasa sangat tersinggung
Seperti kepala dia dah diketuk dgn pemukul gong
Bisa yg menikam, nenek tk terdaya, nak tanggung
Dia kuar ngaku anak haram, dek panas ponggong
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 10:49 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Itulah dia betina tua anak haram kekasih Bang Ali
Nenek itu terasa pedas, sbb dia dah termakan cili
Muka tebal kulit babi pun dia terjah tak lagi peduli
Namun monyet itu terus juga Kejora dera dan buli
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 10:08 am

RAKAN2 PEMBACA SEKALIAN:

KITA TUNGGU SAJA UNTUK PANTUN2 DI BAWAH ITU TEMPIAS KE MUKA KULIT BABI BINATANG ANAK HARAM MALAUN PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT TU.

RAKAN2 PUN TENTU TAK SABAR MENUNGGU ANAK HARAM TU MASUK SEBAB INGIN LIHAT BINATANG TU KENA PELANGKONG KEPALA DGN KEJORA.

BINATANG ANAK HARAM TU PASTI PANAS PONGGONG DAN TAK SENANG DUDUK SKRG INI.
PASTI JAP LAGI BINATANG DAJJAL BABI HUTAN TU MENYONDOL MASUK, MELATAH DAN MELENTING.

ITU PUN KALAU BINATANG ANAK HARAM ITU BERANI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 10:04 am

APA2 HAL PUN, BERKAITAN DGN PANTUN2 DI BAWAH TU, KITA TUNGGU SAJA RESPON DARI MAKHLUK YG BERKENAAN.

KEJORA YAKIN BINATANG ANAK HARAM PUKIMAK SIAL LAHANAT TU PASTI PANAS PONGGONG TAK SENANG DUDUK DGN PANTUN2 YG MENGHEMPAP MUKA DAN KEPALANYA ITU.

BAGI YG TAK BERKENAAN, ABAIKAN SAJA PANTUN2 DI BAWAH TU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 10:03 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Rakan2 yang ada pendapat, sila le tampil kemuka
Tapi klu tak ada hujah, jgn lah pula karutan direka
Usah le dibuat karangan serupa dgn budak tadika
Berubahlah diri klau dah ramai pembaca tak suka
Jgn lah bawak masuk komen, yg mcm sial celaka
Atau pamirkan diri serupa dgn anak haram puaka
Siapa yang dimaksudkan pasti pembaca dpt teka
Kita tunggu je respon..dari itu malaun tua bangka
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 10:02 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kpd rakan yg baru masuk diucapkan slmt datang
Klau ada apa2 pendapat silalah tampil & bentang
Tak kisah lah, k’jaan nak disokong atau ditentang
Berhujahlah secara dewasa beradab dan matang
Mulut tu jgn ler celupar, wlu pun berhujah lantang
Usah nk samseng juah, lagak along minta hutang
Jgn diikut..itu seekor anak haram punya binatang
Bkn apa..kot kwn marah kita kena tibai terlentang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 10:01 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Klu ada pendapat luahkan saja, tak usah diperam
Tapi sama2 le kita jaga agar blog aman tenteram
Jgn buat perangai spt keling atas kapal nk karam
Atau tulisan spt masakan tak cukup asam garam
Usah lah dipamirkan diri, serupa dgn anak haram
Bkn apa, kot kwn tibai, kita jadi monyok & muram
Muka kita pulak, serupa dgn air longkang disiram
Nanti..nak masuk lagi ke blog, kita takut & seram!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 10:00 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Masuklah berkomen, tiada apa nk dirisau gundah
Boleh cara biasa..atau pun nak berpantun madah
Ikut suka..nk karang panjang atau ringkas mudah
Tapi yg seeloknya tu, gunakan tutur kata yg indah
Jgn le pulak..buat perangai spt anak haram jadah
Atau buat karangan tahap tadika atau sek rendah
Bkn apa, kot kawan meluat marah, kita dpt padah
Nanti kita dpt malu rasa seperti muka kena ludah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 10:00 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Klu ada apa2 pendapat yg berguna, sila lah curah
Tapi jgn le main terjah hanya kerana rasa ghairah
Klu bahasa pun lemah jgn le nak lagak pensyarah
Usah masuk blog sebab ingin cari publisiti murah
Atau, kerana pelahap dedak, nak dimentekedarah
Rentikanlah nak jadi samseng juah tak tentu arah
Bkn le apa kot kita kena tibai bila kwn naik marah
Nanti kita terpaksa lari bila dh teruk cedera parah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 9:58 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kawal lah emosi..jgn cepat nk melenting melatah
Berhujah secara matang, jgn mcm budak mentah
Usah ler nk jadi polis pacak, sana sini nk perintah
Atau cuba nak jadi mcm raja asyik je nak bertitah
Klu nak lagak hebat, bahasa tu, bagi le dulu petah
Jgn bawa bahan taik, sampai kwn pun nk muntah
Bkn le apa..kot kita malu bila asyik jer kena getah
Nanti kita terpaksa cabut lari, tk tahan kena ratah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 9:58 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Sila le tampil ke depan, klu ada apa2 nk dicadang
Tapi jgn lah masuk, pukul kosong punya gendang
Jgn asyik tunjuk kebodohan spt lembu kt padang
Bahan yg serupa taik usah lah cuba nak dihidang
Jagalah adab sopan agar diri kita orang pandang
Klu diri tu lemah, usah nak lagak kuat spt badang
Bkn ler apa kot kita kena tibai bila kwn meradang
Nanti kita jadi malu bila asyik je kena penendang!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 12:15 pm
Reply to  Anonymous

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN: 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅 Salam sejahtera kpd semua sahabat2 yg dikasihi Semoga semua nya, di dlm rahmat & berkat Illahi Kalau ada apa2 pandangan sila lah tampil curahi Tapi klu otak bankrap, takder idea..usah digagahi Usah buat karangan, taraf budak tadika berkelahi Atau..bawa keluar citer pasal kentut, berak & tahi Bkn ler apa, kot kwn sekel kepala kita dan marahi Nanti kita terpaksa lari, tidak tahan benjol di dahi 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 RAKAN-RAKAN TENTU DAH BOLEH AGAK, SIAPA MAKHLUK MALAUN KEPARAT YANG DIMAKSUDKAN DI DALAM PANTUN DI ATAS TU. KITA TUNGGU TENGOK RESPON… Read more »

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 9:57 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Klu ada apa2 pendapat sila lah buat coretan tinta
Tapi jaga le kita punya adab sopan dan tutur kata
Hal kentut, berak dan tahik, usah lah dibuat cerita
Atau asyik nk tunjuk kebodohan, serupa dgn unta
Blog ini jgn le cuba dibuat bapak kita punya harta
Usah kawal sana sini, jadi pacak atau mata-mata
Jgn suka nak terjah dgn maki caci dan kata nista
Bkn le apa, nanti kot kwn tibai kita tk tahan derita
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
2 April 2021 9:56 am

PAK SHEIKH BANDUAN LIWAT BUKAN MACAM NELSON MANDELA…….. JALAN SEMAKIN GELAP BUAT PHD4PIG……. BELUM TERLEWAT PAK SHEIKH KEMBALI KE PANGKAL JALAN DENGAN TINGGAL KAN PERJUANGAN SESAT SUNDAL PARTI KUNYIT LGBT………. NEGARA DALAM BAHAYA BILA ALJUBON WAL BONTO JADI KETUA PEMBANGKANG………. PAK SHEIKH TERBUKTI DAJJAL FREEMASON BILA BERSUBAHAT DENGAN PENGGANAS KOMUNIS LTTE DAPIG . ………. Air: PP jadi Singapura 2? IH Sokong Prof DrMohd Ridhuan Tee……… Isu air: Jangan biarkan Pulau Pinang jadi Singapura 2 JANGAN biarkan Pulau Pinang jadi Singapura 2.Kurangkan sikap ultra kiasu pemimpin Pulau Pinang. Ajar dia erti adab, syukur dan menghormati orang lain. Jangan biarkan ultra kiasu… Read more »

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 9:56 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Komen jer..tk kisah TSMY nak dikutuk atau ampu
Bersikap jujur..pembaca kat sini usah cuba ditipu
Jgn pula asyik mengarut..kt tajuk pos, sila tumpu
Usah lah tampil dgn karangan ‘ala tadika’ merapu
Lebih baik diam saja klu nak fikir dah tak mampu
Berehatlah klu idea dah bankrap & otak pula tepu
Bkn apa, kot kawan tibai kepala kita dgn penyapu
Nanti kita terpaksa belah cabut malu tersipu-sipu
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 9:55 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Rakan2 klu ada apa2 idea atau hujah sila lah beri
Tapi hendak le kita jaga adab dan kesopanan diri
Karutan taraf budak tadika, usah le bawa ke mari
Klu bahasa lemah, jgn ler acah cikgu bijak bistari
Cuba lah berubah..klu ditengking sergah tiap hari
Usah tunjuk lagak samseng, atau jahat punya ciri
Bkn ler apa, kot tak tertepis kwn tibai kanan & kiri
Nanti, klau kantoi & malu, kita terpaksa cabut lari
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 9:55 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Sentiasa le berhati2 dgn apa yang kita mahu tulis
Eloknya jgn masuk merapu kalau idea dah muflis
Buat apa masuk klu hanya untuk rosakkan majlis
Usah lah beraksi mcm jerung klau diri hanya bilis
Atau cuba nk kawal sana sini jadi pacak ker polis
Jgn sekali tampil kuangajar biadab perangai iblis
Ingat le kita semua bkn nya kebal peluru tak kalis
Bkn le apa, kot kwn lenyek jadi mcm stemrol gilis
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 9:54 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kalau ada apa2 hujah, sila lah tampil ke hadapan
Moga kat sini..sama2 kita jadikan bahan tatapan
Tak kisah, sokong PN ke BN ke Pakatan Harapan
Tapi sama2 ler kita jaga tatasusila & adab sopan
Jgn lah pulak asyik tampil pamirkan kebengapan
Lbih2 lagi klu dah tua renta dekat dgn kain kapan
Kebodohan tu, untuk anak cucu elok jer disimpan
Bukan le apa kot dgn pukulan kita kena berdepan
Nanti, kita terpaksa lari, bak sukan acara balapan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 9:53 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Sila le tampil berhujah atau beri apa2 pencerahan
Moga dpt jdi manfaat bersama..mudah-mudahan
Tak kesah lah..panjang atau pendek punya bahan
Tapi jgn le selalu sgt tampil pamirkan kebodohan
Atau kawal sana & sini nak cari publisiti murahan
Usah le lagak samseng juah, nk cetus perbalahan
Bkn ler apa, kot kwn tibai kiri kanan kita tak tahan
Nanti, kita terpaksa lari dek teruk kena belasahan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 9:53 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Silalah tampil sekirannya ada hujah atau saranan
Boleh, nak pantun atau sajak, utk sedikit kelainan
Tapi..jaga le adab, agar diri kita org jadi berkenan
Takut ler diri kita akn jadi bahan ejekan & mainan
Usah tampil dgn lagak juah, spt samseng jalanan
Berubah lah diri, klu dah asyik menerima tekanan
Bkn ler apa, kot tak tertepis kwn tibai kiri & kanan
Nanti, asyik kuah je, menjadi kita punya makanan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 9:52 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Rakan2 kalau ada apa2 hujah muat turun sajalah
Nak komen panjang ke atau pendek, tk jadi salah
Tapi, jgn lah suka ganggu org, asyik nak berbalah
Atau lagak samseng juah, nak cetuskan masalah
Sedar le sikit, bila dlm pertarungan asyik je kalah
Berhati-hatilah dgn nahu bila bahasa ingin diolah
Jgn lah tampil dgn coretan spt budak prasekolah
Bkn apa..kot kwn balun kita terpaksa cabut belah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 9:51 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Komen dari rakan2, mmg le dialu-alukan sentiasa
Boleh kalau nak bermadah atau ditulis cara biasa
Tak apa juga, kalau puisi, pantun syair atau prosa
Tapi jgn le tampil dengan celupar atau mulut bisa
Berkomen itu, biarlah secara matang dan dewasa
Pepatah mengatakan kerana mulut badan binasa
Bkn apa..kot kwn pelangkong, sakit pula kita rasa
Nanti, kita terpaksa lari, dek tak tahan dera seksa
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 9:51 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Rakan2 klu nak beri komen anda sgt lah dipersila
Tpi jaga ler kita punya adab sopan dan tatasusila
Jgn ler pula tampil berkomen serupa dgn org gila
Klau org tak ganggu, jgn kita pegi cari pasal mula
Kata pepatah rezeki jgn ditolak, jgn pula cari bala
Usah perasan hebat..klu BM kita itu tahap Bangla
Bkn le apa, kot tak tertepis nanti kawan taji & tala
Nanti kita terpaksa lari tidak tahan disekel kepala
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 9:50 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Peluang untuk memberi pandangan sila lah rebut
Tapi jgn lah tampilkan diri spt org gila berserabut
Atau..spt budak tadika berkelahi lwn tarik rambut
Klu nak sindir org pun biar lah cara lemah lembut
Jgn pula nak melatah, klau nama kita tak disebut
Tak usah ler pamir diri, sbg org bodoh otak sabut
Bkn apa, kot kwn tibai kiri kanan kita kelam kabut
Nanti tak tahan disekel, kita terpaksa belah cabut
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Wau bule
Wau bule
2 April 2021 9:50 am

PH could never win under Anwar. PR and BA under Anwar lost. So Hassan could just dream on. After it does not cost a sen to dream the impossble dream.

Hassan…well this macai could easily be duped by Anwar

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 9:49 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kalau ada apa2 nukilan sila le tampil persembah
Boleh cara biasa..atau pantun sajak nak digubah
Tapi jgn asyik nk ganggu org, jdi pinggan tambah
Atau lagak kuangajar, mcm anak haram bedebah
Klu dh rata2 org pakat benci eloklah kita berubah
Bkn lah apa, kot kwn balun tibai, kita jadi gelabah
Muka kita pulak bagai dgn air longkang disimbah
Nanti terpaksa lari tonggang langgang dan rebah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 9:49 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Rakan2, kalau ada apa2 hujah, sila lah tampil saji
Jagalah adab sopan dan tunjukkan akhlak terpuji
Tapi jgn le nak samseng juah tunjuk perangai keji
Klu diri penyangak, usah nak lagak lebai atau haji
Jgn ler nak lagak hebat klu diri tak tinggi mengaji
Tak usah juah le, klu komen harap dedak sbg gaji
Bkn apa kot tak tertepis pula kwn mari tibai & taji
Nanti kita rasa bgai dihumban dlm taik punya loji
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 9:48 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Silalah tampil berhujah, wahai rakan dan saudara
Tapi, jaga adab sopan, dlm kita punya kata bicara
Jgn masuk dgn gaya samseng nak cetus angkara
Atau tunjuk kurang ajar..mau timbulkan huru hara
Jauhkan diri dari buat perangai monyet atau kera
Klau diri bebal bengap usah cuba nak lagak juara
Bkn le apa, kot tak pasal2, kita kena buli dan dera
Nanti kita terpaksa lari, tak tahan derita sengsara
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 9:47 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Sila lah bagi komen, samada sukarela atau ditaja
Tapi jgn le komen merapu, mcm org mabuk ganja
Perkara yang sama tak usah ler asyik diulang jaja
Jgn ler masuk dgn niat nk jadi penghulu atau raja
Lbih2 lagi le bagi yg dah tua kerepot di usia senja
Eloklah duduk diam, dpd merapu dek tk ada kerja
Tambahan pula..klu bahasa teruk, tk reti mengeja
Bkn lah apa..kot kwn tibai dpt sakit percuma saja
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 9:46 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Pandangan dari rakan2 memang lah sgt dialu-alu
Tapi sblm dipos, tulisan kita tu elok diteliti le dulu
Komen kita biarlah lembut wlu tajam bak sembilu
Biar komen kita itu, seperti orang nak baca selalu
Usah le kita nak cuba nk jadi polis, atau penghulu
Berubah lah diri klu dh asyik kena taji bertalu-talu
Bkn apa, kot semakin berbenjol kepala kita dipalu
Nanti, selain dari hati sakit, kita dapat pulak malu
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 9:44 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Salam sejahtera kpd semua sahabat2 yg dikasihi
Semoga semua nya, di dlm rahmat & berkat Illahi
Kalau ada apa2 pandangan sila lah tampil curahi
Tapi klu otak bankrap, takder idea..usah digagahi
Usah buat karangan, taraf budak tadika berkelahi
Atau..bawa keluar citer pasal kentut, berak & tahi
Bkn ler apa, kot kwn sekel kepala kita dan marahi
Nanti kita terpaksa lari, tidak tahan benjol di dahi
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 9:45 am
Reply to  Anonymous

RAKAN-RAKAN TENTU DAH BOLEH AGAK, SIAPA MAKHLUK MALAUN KEPARAT YANG DIMAKSUDKAN DI DALAM PANTUN DI ATAS TU.

KITA TUNGGU TENGOK RESPON DARI MAKHLUK BINATANG ANAK HARAM PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT TU.

BAGI YANG TAK BERKENAAN, ABAIKAN SAJA PANTUN DI ATAS TU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 8:39 am

RAKAN-RAKAN TENTU DAH BOLEH AGAK, SIAPA MAKHLUK MALAUN KEPARAT YANG AKAN MENGGONTOL DI BLOG INI TANPA MENGKOMEN BLOG POS DSB NYA.

KITA TUNGGU TENGOK RESPON DARI BINATANG ANAK HARAM PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT TU.

BAGI YANG TAK BERKENAAN, ABAIKAN SAJA KOMEN INI.

KUH KUH KUH.

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 8:54 am
Reply to  Anonymous

NATE’ TUH BELUM MASUK SINI LAGI. BALIK KAMPUNG RUMAH DI TEPI BENDANG BELUM ADA LETRIK LAGI.

HP HABIS BATERI, MALU NAK PIGI RUMAH PAK PENAKAN SEBAB DULU CABUT LARI DARI JANJI NAK KAHWIN SEPUPU NYA.

BEDEBAH PUNYA WAK GONTOL.

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 9:14 am
Reply to  Anonymous

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 10:16 am
Reply to  Anonymous

Apa punya bodoh lah monyet TN pak pacak pukimak ni. Di jam 8.39 am dan 8.54 am, dia cuba nak tiru style cikgu Kejora kononnya nak bagi orang saspen dan meneka siapa orang yang dikutuknya itu. Tapi di jam 9.14 am, dia sebut pula nama Kejora. Memang bodoh yang nyatalah monyet TN pak pacak pukimak ini.

Sebab itulah agaknya cikgu Kejora tulis dalam satu dari baris pantunnya yang di atas itu begini:
“Kebodohan tu, untuk anak cucu elok jer disimpan”

Macam sial betul lah monyet pak pacak ni.

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 10:25 am
Reply to  Anonymous

Bro Anon 10:16 am,

(Biar Kejora cuba jawab komen jam 8:39 am tu:)

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Orang nya itu..mmg ternyata bodoh nak mampos
Kebodohan nya itu, mmg tk boleh lagi nk dihapus
Dia asyik jer komen cara merapu tk ikut tajuk pos
Siapa le lgi klu bukan nek TN betina tua menopos
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 11:04 am
Reply to  Anonymous

Bro Anon 10:16 am,

Pantun2 ini juga adalah bertepatan menghempap muka kulit babi Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Kutok Pukimak Sial Barua Lahanat tu:

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 11:05 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Sila le tampil berhujah atau beri apa2 pencerahan
Moga dpt jdi manfaat bersama..mudah-mudahan
Tak kesah lah..panjang atau pendek punya bahan
Tapi jgn le selalu sgt tampil pamirkan kebodohan
Atau kawal sana & sini nak cari publisiti murahan
Usah le lagak samseng juah, nk cetus perbalahan
Bkn ler apa, kot kwn tibai kiri kanan kita tak tahan
Nanti, kita terpaksa lari dek teruk kena belasahan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 11:05 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Klu ada apa2 pendapat sila lah buat coretan tinta
Tapi jaga le kita punya adab sopan dan tutur kata
Hal kentut, berak dan tahik, usah lah dibuat cerita
Atau asyik nk tunjuk kebodohan, serupa dgn unta
Blog ini jgn le cuba dibuat bapak kita punya harta
Usah kawal sana sini, jadi pacak atau mata-mata
Jgn suka nak terjah dgn maki caci dan kata nista
Bkn le apa, nanti kot kwn tibai kita tk tahan derita
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
2 April 2021 11:20 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

KESIAN BINATANG ANAK HARAM TN MONYET TAHI BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL LAHANAT MUKA KULIT BABI TU…SENJATA MAKAN TUAN.

KAH KAH KAH.
KALAU DAH BODOH PIANG BIOL TOLOL BAHALOL DUNGU LEMBAM BINGAI BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG, BEGITULAH JADINYA.

KAH KAH KAH.

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
2 April 2021 8:17 am

JALAN SEMAKIN GELAP BUAT PHD4PIG……. BELUM TERLEWAT PAK SHEIKH KEMBALI KE PANGKAL JALAN DENGAN TINGGAL KAN PERJUANGAN SESAT SUNDAL PARTI KUNYIT LGBT………. NEGARA DALAM BAHAYA BILA ALJUBON WAL BONTO JADI KETUA PEMBANGKANG………. PAK SHEIKH TERBUKTI DAJJAL FREEMASON BILA BERSUBAHAT DENGAN PENGGANAS KOMUNIS LTTE DAPIG . ………. Air: PP jadi Singapura 2? IH Sokong Prof DrMohd Ridhuan Tee……… Isu air: Jangan biarkan Pulau Pinang jadi Singapura 2 JANGAN biarkan Pulau Pinang jadi Singapura 2.Kurangkan sikap ultra kiasu pemimpin Pulau Pinang. Ajar dia erti adab, syukur dan menghormati orang lain. Jangan biarkan ultra kiasu ini terus kurang ajar. Ambillah pengajaran apa yang… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
4 April 2021 7:16 pm

Otak dan pemikiran kau yg gelap wahai walunta barua Pas hardcore. Woi balik Kelante la..berok2, monyet2 mcam kamu sepatutnya tak berhijrah ke bandar2 . Pas dan Lobai2 Pas tak layak pun jadi MP2 di Putrajaya. You guys Dudok dlm gua2 dan kampong2 di kelantan tu sesama bangsa Kelantaan anutan Islam Pas KeHadian. Buat sumbang mahram byk2, buang anak, hisap dadah \/ketum, mentekedarah budu byk2. Itu aja anugerah Allah dan kelebihan yg ada pada org bangsat Kelantan jumud(bukan semua, tpi kebanyakkan lah!OH ya lagi satu Ustaz2 Pas bole kahwin dgn gadis2 bawah 18tahun,( tpi Hadi Babi kata umur 18thn belom cukop… Read more »