BELUM TERLEWAT UNTUK ZAHID HAMIDI BERTINDAK, LAGI LAMBAT UMNO KELUAR KERAJAAN, LAGI BANYAK MASALAH TIMBUL

Kenapa perbalahan dalam UMNO masih berterusan lagi seperti sekarang ini?

Kalau ikut logik, oleh kerana ketetapan putus hubungan dengan Bersatu dan kemudian UMNO akan bertanding sendirian atas tiket BN dalam PRU15 adalah kehendak akar umbi parti itu sendiri, tidak sepatutnya wujud sebarang masalah lagi apabila ketetapan itu sudah dimuktamadkan.

Keputusan tersebut seharusnya disokong penuh oleh semua pihak dalam UMNO, tidak kira oleh kluster mahkamah, kluster menteri atau kluster lain selain itu.

Lagi pun, bukankah hanya dengan bertanding atas tiket BN dan tidak terikat dengan PH atau PN saja yang membolehkan UMNO kembali dominan dan dapat semula jawatan Perdana Menteri?

Meskipun mungkin banyak sebab mengapa kekalutan sekarang berlaku dan lain orang lain hujahnya, tetapi tidak dapat tidak, harus diakui sebab utamanya ialah kerana UMNO lambat membuat keputusan memutuskan hubungannya dengan Bersatu.

Dengan keputusan putus hubungan sudah dimuktamadkan, tetapi terus kekal berada dalam kerajaan PN dan hanya akan meninggalkan kerajaan apabila Parlimen dibubarkan atau menjelang 1 Ogos apabila tempoh darurat berakhir dan PRU dianggap sudah boleh diadakan, ia dengan sendirinya memberi ruang sangat terbuka kepada banyak ‘virus jahat’ dan ‘hantu raya’ mengambil kesempatan.

Kiranya ketetapan putus hubungan yang dimuktamadkan melalui PAU Ahad lalu disekalikan dengan tindakan segera menarik diri daripada kerajaan PN, pasti apa yang terjadi sekarang tidak berlaku.

Ini kerana sudah tiada sebarang ruang untuk apa-apa ‘virus jahat’ dan ‘hantu raya’ untuk mengambil kesempatan lagi.

Meskipun majoriti UMNO bahagian-bahagian telah meluluskan usul putus hubungan dan kemudian ia dimuktamadkan dalam PAU, harus disedari ketetapan itu bukan perkara yang disenangi oleh Bersatu.

Bersatu sedar, tanpa kerjasama dan kesediaan berkongsi kerusi daripada UMNO, ia akan menghadapi kesukaran untuk mengekalkan kuasanya kerana akar umbinya berbeza langit dan bumi dengan UMNO.

Sukar Bersatu mengekalkan kuasa, bermakna sukar jugalah untuk Muhyiddin mempertahankan jawatan Perdana Menterinya.

Lantaran itu, berbekalkan kuasa Perdana Menteri yang sedang dipegangnya, Bersatu memang cuba berusaha sedaya upaya memaksa UMNO bekerjasama dengannya, sekaligus ini bererti memberi laluan lagi kepada Muhyiddin untuk terus kekal sebagai Perdana Menteri.

Begitu pun, ketakutan paling besar bagi pemimpin UMNO yang waras jika Muhyiddin terus berkuasa ialah kemungkinan UMNO akan dimatikan dan Bersatu dijadikan penggantinya.

Melalui kuasa yang dimilikinya, Muhyiddin memperlihatkan ia telah berjaya menarik dan mempengaruhi beberapa sosok dalam UMNO untuk lebih memihak kepada Bersatu berbanding parti yang mereka sendiri menjadi ahlinya.

Menggunakan pelbagai slogan seperti perpaduan Melayu, demi kepentingan rakyat, untuk mengelakkan DAP berkuasa dan pelbagai lainnya, semuanya tidak lain adalah kata-kata manis yang bertujuan untuk mengekalkan lagi kuasa Muhyiddin semata-mata.

Ditambah lagi sejak UMNO hilang kuasa pada 2018 lalu dan kemudian diberikan jawatan dalam kerajaan atau GLC, terbukti ramai pemimpin UMNO jadi nanar dan tidak sedar diri sehingga sanggup melihat parti dibuli dan dikuasai oleh pihak lain.

Mahu menyalahkan kluster menteri seratus-peratus pun atas masalah yang berlaku dalam UMNO sekarang ternampak agak keterlaluan kerana sejak zaman berzaman lagi, harga sebuah perjuangan memang selalu kecundang dengan nilai kedudukan, habuan, jawatan dan keseronokan memiliki banyak wang.

Oleh itu, apalah nak dihairankan jika sekarang Presiden parti lain yang menjadi Perdana Menteri lebih dihormati dan didengar kata-katanya berbanding Presiden UMNO sendiri.

Dulu ketika Presiden UMNO adalah Perdana Menteri, kluster menteri bukan setakat mencium tangan, memberi tabik, sentiasa menyokong dan mengiyakan segala kata-katanya, malah puji-pujian juga tidak lekang daripada bibir mereka.

Apa pun, berdasarkan kemelut yang ada sekarang, lagi lama tempoh menarik sokongan dan keluar daripada kerajaan terngaga begitu saja, UMNO akan terus berbalah dan berantakan sesama sendiri.

Berbalas kenyataan dan serang menyerang akan terus berpanjangan, bahkan yang diberi gaji, jawatan dan kedudukan dalam kerajaan akan lebih menyerlahkan keberanian, meski yang diserang, dicemuh dan dibelasah itu adalah pemimpin dan parti mereka sendiri.

Belum terlambat sebenarnya untuk Presiden UMNO, Zahid Hamidi berbuat sesuatu dengan segera, terutama di ketika barisan MT dan akar umbi masih ramai yang memihak dan menyokong kepimpinannya..

Bersama ketetapan putus hubungan dengan Bersatu yang telah dimuktamadkan dan dipersetujujo akar umbi, Zahid Hamidi harus mengadakan mesyuarat MT UMNO dengan segera bagi menetapkan keputusan keluar daripada kerajaan dengan serta-merta.

Perkara itu kini tidak boleh dilambatkan lagi kerana lagi lambat keputusan dibuat, lagi banyak masalah yang menghimpitnya akan timbul nanti.

Apabila banyak masalah timbul, harapan menang PRU15 turut jadi kabur.

Bahkan, dengan menyegerakan tindakan keluar kerajaan juga, yang tidak setuju dengan keputusan itu, termasuk sesiapa daripada kluster menteri, boleh saja diambil tindakan atau mereka memilih meninggalkan UMNO dan menyertai Bersatu.

Akhirnya, siapa musuh dan siapa kawan lebih mudah untuk dikenalpasti dan dikawal. (Shahbudinditcom 01/04/2021)

Updated: 1 April 2021 — 5:45 pm

143 Comments

Add a Comment
 1. PAK SHEIKH ADA MASALAH MORAL DAN AKHLAK..

  PAK SHEIKH BANDUAN LIWAT BUKAN MACAM NELSON MANDELA……..

  JALAN SEMAKIN GELAP BUAT PHD4PIG…….

  BELUM TERLEWAT PAK SHEIKH KEMBALI KE PANGKAL JALAN DENGAN TINGGAL KAN PERJUANGAN SESAT SUNDAL PARTI KUNYIT LGBT……….

  NEGARA DALAM BAHAYA BILA ALJUBON WAL BONTO JADI KETUA PEMBANGKANG……….

  PAK SHEIKH TERBUKTI DAJJAL FREEMASON BILA BERSUBAHAT DENGAN PENGGANAS KOMUNIS LTTE DAPIG
  .
  ……….

  Air: PP jadi Singapura 2? IH Sokong Prof DrMohd Ridhuan Tee………

  Isu air: Jangan biarkan Pulau Pinang jadi Singapura 2
  JANGAN biarkan Pulau Pinang jadi Singapura 2.Kurangkan sikap ultra kiasu pemimpin Pulau Pinang. Ajar dia erti adab, syukur dan menghormati orang lain. Jangan biarkan ultra kiasu ini terus kurang ajar. Ambillah pengajaran apa yang telah berlaku dalam hubungan antara Malaysia-Singapura.

  Sehingga kini, bila kerajaan mahu menaikkan harga air mentah daripada harga tiga sen per seribu gelen kepada harga yang lebih munasabah, Singapura langsung tidak mahu terima. Pernah satu ketika, apabila kerajaan terus mendesak, ultra kiasu Singapura menjawab bahawa penyelesaiannya adalah perang. Apakah amaran ini seperti tidak cukup untuk kita dalam menilai hubungan dengan pulau kedua selepas Singapura.

  Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad (Tun M) amat tegas dalam hubungan dengan Singapura. Beberapa kali Tun M telah membangkitkan isu ini. Tun M menyifatkan harga semasa jualan air kepada Singapura sebagai tidak munasabah.

  Sampai bila harga yang ditetapkan pada kadar tiga sen bagi setiap 1,000 gelen air mentah sejak 1962 itu akan berterusan? Sangat tidak munasabah. Saya ulang, RM0.30 per 1000 gelen, bukannya RM0.30 segelen ya… Manakala Singapura menjual semula air terawat kepada Johor pada harga RM0.50 setiap 1,000 gelen.

  Singapura untung atas angin, jual semula air Johor kepada Johor, yang telah diproses. Menurut Perjanjian Air 1962, tempoh perjanjian antara Malaysia dan Singapura yang lebih kurang 100 tahun akan berakhir pada 2061. Malaysia membekalkan Singapura 250 juta gelen air mentah sehari pada harga RM0.03 setiap 1,000 gelen.

  Apa yang boleh dibeli dengan harga tiga sen? Tetapi itulah harga yang kita jual kepada Singapura daripada tahun 1962 hingga 2061. Baik sungguh budi Malaysia. Sepatutnya harga barang perlu ikut keadaan semasa iaitu RM3.00 per 1000 gelen, bukan tiga sen.

  Lebih menyedihkan lagi, kolam tadahan air di Johor dijaga sepenuhnya tentera Singapura. Kita sendiri mahu masuk pun terlalu sukar. Apakah kita mahukan perkara sama berulang antara Kedah-Pulau Pinang? Keadaan mungkin berbeza. Tetapi tidak mustahil berlaku.

  Ultra kiasu Pulau Pinang mendakwa, Menteri Alam Sekitar dan Menteri Besar Kedah bersekongkol dan menyerang negeri itu dalam isu air. Kedua-duanya bekerjasama untuk ‘memeras wang’ daripada Pulau Pinang apabila bagi meneruskan projek Kerajaan Kedah mengurangkan bekalan air ke Pulau Pinang melalui pembinaan tangki air besar di sepanjang Sungai Muda.

  Kepada ultra kiasu, kali ini kamu bertemu buku dengan ruas. Baru kamu tahu langit tinggi atau rendah. Sebelum ini, bukan makin lagi lagaknya. Sombong dan bongkak. Saya tabik Menteri Besar Kedah.

  Ultra kiasu menuduh lagi, kerajaan diterajui Perikatan Nasional (PN) dan PAS bersikap ‘tidak peduli dan tidak bertanggungjawab’ terhadap hak Pulau Pinang untuk mengambil air dari Sungai Muda semata-mata kerana kepentingan politik mereka.

  Kata ultra kiasu lagi, selama 64 tahun sebelum ini, tidak ada Kerajaan Persekutuan yang bersekongkol dengan kerajaan negeri lain untuk mengancam penduduk negeri lain dengan ‘meminum air selut’.

  Dengan bongkaknya ultra kiasu ini berkata lagi, Kerajaan Pulau Pinang dan DAP akan mempertahankan sekeras-kerasnya hak Pulau Pinang untuk mendapat air bersih, selain menambah bahawa mereka bersedia mengheret kedua-dua Kerajaan Kedah dan Persekutuan ke mahkamah atas perkara itu.

  Saya tidak berkata apa-apa melainkan, silakanlah saman, tidak ada siapa yang menghalang. Sila bawa ke muka pengadilan, lihat siapa menang. Secara logiknya, adakah Kerajaan Negeri Kedah perlu bertanya kepada Kerajaan Pulau Pinang untuk pembangunan negerinya?

  Kalau dah tahu bergantung sumber kepada negeri lain, belajarlah menghormati orang lain. Ini tidak, sombong bukan main. Lagi pun bukannya banyak sangat yang dituntut oleh Kerajaan Negeri Kedah, jika dibandingkan dengan kos terowong.

  Tetapi inilah sifat ultra kiasu. Sama seperti Singapura. Dia tidak mahu kongsi walaupun sedikit. Dia nak makan semua. Minggu lalu, Kedah mendedahkan rancangan membina 14 takungan air besar di sepanjang Sungai Muda, selain empangan yang akan memperlahankan aliran air di hujung sungai yang mengalir ke perairan Pulau Pinang.

  Pulau Pinang bergantung kepada sungai untuk memenuhi 80 keperluan airnya. Ketika mengumumkan projek itu, Menteri Besar Kedah mengingatkan Pulau Pinang supaya ‘bersedia’ menyedut lumpur dari hujung Sungai Muda (di Kepala Batas) jika ia tidak membayar ganti rugi kepada Kedah bagi air yang diambil. Katanya, takungan air berkenaan diperlukan bagi menjimatkan air untuk pengairan padi dan memastikan bekalan air mencukupi untuk rakyat Kedah pada musim kemarau.

  Suruhanjaya Perkhidmatan Air Nasional (SPAN), yang berada di bawah Kementerian Alam Sekitar dan Air menyambut baik rancangan Kerajaan Kedah. Ia merupakan idea yang baik kerana dapat menakung lebihan air hujan untuk digunakan pada musim kemarau. Kepada MB Kedah, teruskanlah apa yang terbaik untuk Negeri Kedah.

  Ultra kiasu Pulau Pinang mesti diajar erti mengenang budi, adab dan syukur. Pertama, kena bertegas. Jangan sama sekali undur dengan keputusan tersebut. Itulah cara paling baik untuk mengajar ultra kiasu. Kedua, ultra kiasu tidak makan saman jika kita terus berlembut. Ambil pengajaran besar hubungan Malaysia-Singapura dalam isu air ini. Ketiga, begitu juga teruskan projek pembinaan lapangan terbang yang mahu dibina di Kulim. Bersaing secara sihat. Ultra kiasu memang tidak mahu bersaing secara sihat.

  Ambil juga pengajaran hubungan Malaysia (Johor) – Singapura. Singapura tidak akan mengalah kepada Johor dalam apa jua perkara yang mendatangkan kerugian kepadanya. Misalnya, dalam isu pelabuhan dan jambatan bengkok.

  Jika Singapura jenis yang mengenang budi, sudah tentu ultra kiasu akan bersetuju untuk kaji semula harga air tersebut, yang langsung tidak masuk akal. Malangnya, mereka terus berkeras. Tidak cukup dengan itu, ruang udara, lambang kedaulatan negara, turut dicerobohinya. Apa yang mampu kita buat?

  Kesimpulannya, dalam berhadapan dengan ultra kiasu, ketegasan adalah paling penting. Jangan sama sekali mengalah, jika sekiranya kita di pihak yang benar. Mengalah lagi, bermakna, kita terus menggalakkan mereka menjadi lebih ultra kiasu lagi, dalam semua hal.

  PROF DR MOHD RIDHUAN TEE ABDULLAH –

 2. Memang betul kekuatan UMNO kini terletak pada akar umbi dari ahli hingga ke bahagian yang tidak boleh di beli. Presiden perlu berani buat keputusan dan mereka akan tetap menyokong. Masalah lain di selesaikan selepas UMNO di selamatkan.

  Jika Muhyiddin menguatkan kedudukan dan kuasa, dia sepatutnya memujuk pemimpin seperti Mat Hasan bukan KJ.

  KJ tidak dapat memandingi Mat Hasan. KJ di guna untuk memecah belahkan UMNO.
  Langkah politik Mat Hasan seterusnya terpaksa mengorban politik KJ.

  Orang seperti Mat Hasan dan beberapa pemimpin lain perlu menunjukkan satu kesatuan bergerak bersama. Insya Allah ini akan memberi harapan pada akar umbi.

 3. MAHATHIRVSANWARp

  BELUM TERLEWAT PAK SHEIKH KEMBALI KE PANGKAL JALAN DENGAN TINGGAL KAN PERJUANGAN SESAT SUNDAL PARTI KUNYIT LGBT……….

  NEGARA DALAM BAHAYA BILA ALJUBON WAL BONTO JADI KETUA PEMBANGKANG……….

  PAK SHEIKH TERBUKTI DAJJAL FREEMASON BILA BERSUBAHAT DENGAN PENGGANAS KOMUNIS LTTE DAPIG
  .
  ……….

  Air: PP jadi Singapura 2? IH Sokong Prof DrMohd Ridhuan Tee………

  Isu air: Jangan biarkan Pulau Pinang jadi Singapura 2
  JANGAN biarkan Pulau Pinang jadi Singapura 2.Kurangkan sikap ultra kiasu pemimpin Pulau Pinang. Ajar dia erti adab, syukur dan menghormati orang lain. Jangan biarkan ultra kiasu ini terus kurang ajar. Ambillah pengajaran apa yang telah berlaku dalam hubungan antara Malaysia-Singapura.

  Sehingga kini, bila kerajaan mahu menaikkan harga air mentah daripada harga tiga sen per seribu gelen kepada harga yang lebih munasabah, Singapura langsung tidak mahu terima. Pernah satu ketika, apabila kerajaan terus mendesak, ultra kiasu Singapura menjawab bahawa penyelesaiannya adalah perang. Apakah amaran ini seperti tidak cukup untuk kita dalam menilai hubungan dengan pulau kedua selepas Singapura.

  Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad (Tun M) amat tegas dalam hubungan dengan Singapura. Beberapa kali Tun M telah membangkitkan isu ini. Tun M menyifatkan harga semasa jualan air kepada Singapura sebagai tidak munasabah.

  Sampai bila harga yang ditetapkan pada kadar tiga sen bagi setiap 1,000 gelen air mentah sejak 1962 itu akan berterusan? Sangat tidak munasabah. Saya ulang, RM0.30 per 1000 gelen, bukannya RM0.30 segelen ya… Manakala Singapura menjual semula air terawat kepada Johor pada harga RM0.50 setiap 1,000 gelen.

  Singapura untung atas angin, jual semula air Johor kepada Johor, yang telah diproses. Menurut Perjanjian Air 1962, tempoh perjanjian antara Malaysia dan Singapura yang lebih kurang 100 tahun akan berakhir pada 2061. Malaysia membekalkan Singapura 250 juta gelen air mentah sehari pada harga RM0.03 setiap 1,000 gelen.

  Apa yang boleh dibeli dengan harga tiga sen? Tetapi itulah harga yang kita jual kepada Singapura daripada tahun 1962 hingga 2061. Baik sungguh budi Malaysia. Sepatutnya harga barang perlu ikut keadaan semasa iaitu RM3.00 per 1000 gelen, bukan tiga sen.

  Lebih menyedihkan lagi, kolam tadahan air di Johor dijaga sepenuhnya tentera Singapura. Kita sendiri mahu masuk pun terlalu sukar. Apakah kita mahukan perkara sama berulang antara Kedah-Pulau Pinang? Keadaan mungkin berbeza. Tetapi tidak mustahil berlaku.

  Ultra kiasu Pulau Pinang mendakwa, Menteri Alam Sekitar dan Menteri Besar Kedah bersekongkol dan menyerang negeri itu dalam isu air. Kedua-duanya bekerjasama untuk ‘memeras wang’ daripada Pulau Pinang apabila bagi meneruskan projek Kerajaan Kedah mengurangkan bekalan air ke Pulau Pinang melalui pembinaan tangki air besar di sepanjang Sungai Muda.

  Kepada ultra kiasu, kali ini kamu bertemu buku dengan ruas. Baru kamu tahu langit tinggi atau rendah. Sebelum ini, bukan makin lagi lagaknya. Sombong dan bongkak. Saya tabik Menteri Besar Kedah.

  Ultra kiasu menuduh lagi, kerajaan diterajui Perikatan Nasional (PN) dan PAS bersikap ‘tidak peduli dan tidak bertanggungjawab’ terhadap hak Pulau Pinang untuk mengambil air dari Sungai Muda semata-mata kerana kepentingan politik mereka.

  Kata ultra kiasu lagi, selama 64 tahun sebelum ini, tidak ada Kerajaan Persekutuan yang bersekongkol dengan kerajaan negeri lain untuk mengancam penduduk negeri lain dengan ‘meminum air selut’.

  Dengan bongkaknya ultra kiasu ini berkata lagi, Kerajaan Pulau Pinang dan DAP akan mempertahankan sekeras-kerasnya hak Pulau Pinang untuk mendapat air bersih, selain menambah bahawa mereka bersedia mengheret kedua-dua Kerajaan Kedah dan Persekutuan ke mahkamah atas perkara itu.

  Saya tidak berkata apa-apa melainkan, silakanlah saman, tidak ada siapa yang menghalang. Sila bawa ke muka pengadilan, lihat siapa menang. Secara logiknya, adakah Kerajaan Negeri Kedah perlu bertanya kepada Kerajaan Pulau Pinang untuk pembangunan negerinya?

  Kalau dah tahu bergantung sumber kepada negeri lain, belajarlah menghormati orang lain. Ini tidak, sombong bukan main. Lagi pun bukannya banyak sangat yang dituntut oleh Kerajaan Negeri Kedah, jika dibandingkan dengan kos terowong.

  Tetapi inilah sifat ultra kiasu. Sama seperti Singapura. Dia tidak mahu kongsi walaupun sedikit. Dia nak makan semua. Minggu lalu, Kedah mendedahkan rancangan membina 14 takungan air besar di sepanjang Sungai Muda, selain empangan yang akan memperlahankan aliran air di hujung sungai yang mengalir ke perairan Pulau Pinang.

  Pulau Pinang bergantung kepada sungai untuk memenuhi 80 keperluan airnya. Ketika mengumumkan projek itu, Menteri Besar Kedah mengingatkan Pulau Pinang supaya ‘bersedia’ menyedut lumpur dari hujung Sungai Muda (di Kepala Batas) jika ia tidak membayar ganti rugi kepada Kedah bagi air yang diambil. Katanya, takungan air berkenaan diperlukan bagi menjimatkan air untuk pengairan padi dan memastikan bekalan air mencukupi untuk rakyat Kedah pada musim kemarau.

  Suruhanjaya Perkhidmatan Air Nasional (SPAN), yang berada di bawah Kementerian Alam Sekitar dan Air menyambut baik rancangan Kerajaan Kedah. Ia merupakan idea yang baik kerana dapat menakung lebihan air hujan untuk digunakan pada musim kemarau. Kepada MB Kedah, teruskanlah apa yang terbaik untuk Negeri Kedah.

  Ultra kiasu Pulau Pinang mesti diajar erti mengenang budi, adab dan syukur. Pertama, kena bertegas. Jangan sama sekali undur dengan keputusan tersebut. Itulah cara paling baik untuk mengajar ultra kiasu. Kedua, ultra kiasu tidak makan saman jika kita terus berlembut. Ambil pengajaran besar hubungan Malaysia-Singapura dalam isu air ini. Ketiga, begitu juga teruskan projek pembinaan lapangan terbang yang mahu dibina di Kulim. Bersaing secara sihat. Ultra kiasu memang tidak mahu bersaing secara sihat.

  Ambil juga pengajaran hubungan Malaysia (Johor) – Singapura. Singapura tidak akan mengalah kepada Johor dalam apa jua perkara yang mendatangkan kerugian kepadanya. Misalnya, dalam isu pelabuhan dan jambatan bengkok.

  Jika Singapura jenis yang mengenang budi, sudah tentu ultra kiasu akan bersetuju untuk kaji semula harga air tersebut, yang langsung tidak masuk akal. Malangnya, mereka terus berkeras. Tidak cukup dengan itu, ruang udara, lambang kedaulatan negara, turut dicerobohinya. Apa yang mampu kita buat?

  Kesimpulannya, dalam berhadapan dengan ultra kiasu, ketegasan adalah paling penting. Jangan sama sekali mengalah, jika sekiranya kita di pihak yang benar. Mengalah lagi, bermakna, kita terus menggalakkan mereka menjadi lebih ultra kiasu lagi, dalam semua hal.

  PROF DR MOHD RIDHUAN TEE ABDULLAH –

 4. RAKAN-RAKAN TENTU DAH BOLEH AGAK, SIAPA MAKHLUK MALAUN KEPARAT YANG DIMAKSUDKAN DI DALAM PANTUN2 DI BAWAH TU.

  KITA TUNGGU TENGOK RESPON DARI BINATANG ANAK HARAM PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT TU.

  BAGI YANG TAK BERKENAAN, ABAIKAN SAJA PANTUN2 DI BAWAH TU.

  KAH KAH KAH.

 5. RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Klu ada apa2 pendapat sila lah buat coretan tinta
  Tapi jaga le kita punya adab sopan dan tutur kata
  Hal kentut, berak dan tahik, usah lah dibuat cerita
  Atau asyik nk tunjuk kebodohan, serupa dgn unta
  Blog ini jgn le cuba dibuat bapak kita punya harta
  Usah kawal sana sini, jadi pacak atau mata-mata
  Jgn suka nak terjah dgn maki caci dan kata nista
  Bkn le apa, nanti kot kwn tibai kita tk tahan derita
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 6. RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Sila le tampil ke depan, klu ada apa2 nk dicadang
  Tapi jgn lah masuk, pukul kosong punya gendang
  Jgn asyik tunjuk kebodohan spt lembu kt padang
  Bahan yg serupa taik usah lah cuba nak dihidang
  Jagalah adab sopan agar diri kita orang pandang
  Klu diri tu lemah, usah nak lagak kuat spt badang
  Bkn ler apa kot kita kena tibai bila kwn meradang
  Nanti kita jadi malu bila asyik je kena penendang!
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 7. RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Kawal lah emosi..jgn cepat nk melenting melatah
  Berhujah secara matang, jgn mcm budak mentah
  Usah ler nk jadi polis pacak, sana sini nk perintah
  Atau cuba nak jadi mcm raja asyik je nak bertitah
  Klu nak lagak hebat, bahasa tu, bagi le dulu petah
  Jgn bawa bahan taik, sampai kwn pun nk muntah
  Bkn le apa..kot kita malu bila asyik jer kena getah
  Nanti kita terpaksa cabut lari, tk tahan kena ratah
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 8. RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Klu ada apa2 pendapat yg berguna, sila lah curah
  Tapi jgn le main terjah hanya kerana rasa ghairah
  Klu bahasa pun lemah jgn le nak lagak pensyarah
  Usah masuk blog sebab ingin cari publisiti murah
  Atau, kerana pelahap dedak, nak dimentekedarah
  Rentikanlah nak jadi samseng juah tak tentu arah
  Bkn le apa kot kita kena tibai bila kwn naik marah
  Nanti kita terpaksa lari bila dh teruk cedera parah
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. RAKAN-RAKAN TENTU DAH BOLEH AGAK, SIAPA MAKHLUK MALAUN KEPARAT YANG DIMAKSUDKAN DI DALAM PANTUN DI ATAS TU.

   KITA TUNGGU TENGOK RESPON DARI BINATANG ANAK HARAM PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT TU.

   BAGI YANG TAK BERKENAAN, ABAIKAN SAJA PANTUN DI ATAS TU.

   KAH KAH KAH.

 9. Zahid Hamidi is dead and gone
  Together with Najib out of sight
  Both of them would be left alone
  In Sg Buluh Resort day and night

 10. Untuk monyodar-an si botino tuo kutok Binatang TN Monyet Batang Pisang yang bingai dungu bangang bobal bongap bongok bengong biol tolol bahalol pukimak sial anak haram barua lahanat muko kulit babi tu dan jugo sobagai poringatan bosamo, den nak ulang siar lah koratan borito ini:

  1. Kuasai, betulkan bahasa Melayu dulu…
   18 Feb 2021

   ROSALWANI CHE SOH @ YUSOFF

   SHAH ALAM – Sasterawan Negara mengingatkan segelintir rakyat Malaysia jangan hanya kecoh menegur sebutan individu lain dalam bahasa Inggeris, sebaliknya mengabaikan kepentingan untuk menguasai, menghormati dan mencintai bahasa kebangsaan sendiri.

   Sasterawan Negara, Datuk Dr Anwar Ridhwan berkata, perkara itu perlu diberi perhatian, ekoran masih ramai rakyat Malaysia sendiri yang tidak fasih berbahasa Melayu selain gemar menggunakan bahasa ‘Melayu rojak’ iaitu bahasa Melayu yang bercampur dengan Inggeris dalam pertuturan harian.

   Sinar Harian.

   1. KERATAN BERITA INI AKAN TERUS DISIARKAN SEHINGGALAH BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA DAJJAL LAHANAT MUKA KULIT BABI TU DAPAT MENGUASAI BAHASA MELAYU DENGAN BAIK…

    KAH KAH KAH.

    1. UNTUK MAKLUMAN PEMBACA SEKALIAN:

     SUDAH HAMPIR DUA BULAN, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BATANG PISANG BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA KULIT BABI INI DIAJARKAN TENTANG PENGGUNAAN IMBUHAN ‘DI’ DALAM BAHASA MELAYU DAN JUGA EJAAN PERKATAAN ‘HANYA’, TAPI TAK DAPAT JUGA DIKUASAI OLEH ANAK HARAM BABI HUTAN SEKOR NIH.

     MMG TERNYATA BINATANG ANAK HARAM BEKAS MURID SEKOLAH SJK INI BODOH PIANG DUNGU LEMBAM BIOL TOLOL BAHALOL BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG TERAMAT.

     PUKIMAK PUNYA MONYET ANAK HARAM MUKA KULIT BABI NIH.

     KAH KAH KAH.

 11. MAHATHIRVSANWARp

  PAK SHEIKH TERBUKTI DAJJAL FREEMASON BILA BERSUBAHAT DENGAN PENGGANAS KOMUNIS LTTE DAPIG
  .
  ……….

  Air: PP jadi Singapura 2? IH Sokong Prof DrMohd Ridhuan Tee………

  Isu air: Jangan biarkan Pulau Pinang jadi Singapura 2
  JANGAN biarkan Pulau Pinang jadi Singapura 2.Kurangkan sikap ultra kiasu pemimpin Pulau Pinang. Ajar dia erti adab, syukur dan menghormati orang lain. Jangan biarkan ultra kiasu ini terus kurang ajar. Ambillah pengajaran apa yang telah berlaku dalam hubungan antara Malaysia-Singapura.

  Sehingga kini, bila kerajaan mahu menaikkan harga air mentah daripada harga tiga sen per seribu gelen kepada harga yang lebih munasabah, Singapura langsung tidak mahu terima. Pernah satu ketika, apabila kerajaan terus mendesak, ultra kiasu Singapura menjawab bahawa penyelesaiannya adalah perang. Apakah amaran ini seperti tidak cukup untuk kita dalam menilai hubungan dengan pulau kedua selepas Singapura.

  Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad (Tun M) amat tegas dalam hubungan dengan Singapura. Beberapa kali Tun M telah membangkitkan isu ini. Tun M menyifatkan harga semasa jualan air kepada Singapura sebagai tidak munasabah.

  Sampai bila harga yang ditetapkan pada kadar tiga sen bagi setiap 1,000 gelen air mentah sejak 1962 itu akan berterusan? Sangat tidak munasabah. Saya ulang, RM0.30 per 1000 gelen, bukannya RM0.30 segelen ya… Manakala Singapura menjual semula air terawat kepada Johor pada harga RM0.50 setiap 1,000 gelen.

  Singapura untung atas angin, jual semula air Johor kepada Johor, yang telah diproses. Menurut Perjanjian Air 1962, tempoh perjanjian antara Malaysia dan Singapura yang lebih kurang 100 tahun akan berakhir pada 2061. Malaysia membekalkan Singapura 250 juta gelen air mentah sehari pada harga RM0.03 setiap 1,000 gelen.

  Apa yang boleh dibeli dengan harga tiga sen? Tetapi itulah harga yang kita jual kepada Singapura daripada tahun 1962 hingga 2061. Baik sungguh budi Malaysia. Sepatutnya harga barang perlu ikut keadaan semasa iaitu RM3.00 per 1000 gelen, bukan tiga sen.

  Lebih menyedihkan lagi, kolam tadahan air di Johor dijaga sepenuhnya tentera Singapura. Kita sendiri mahu masuk pun terlalu sukar. Apakah kita mahukan perkara sama berulang antara Kedah-Pulau Pinang? Keadaan mungkin berbeza. Tetapi tidak mustahil berlaku.

  Ultra kiasu Pulau Pinang mendakwa, Menteri Alam Sekitar dan Menteri Besar Kedah bersekongkol dan menyerang negeri itu dalam isu air. Kedua-duanya bekerjasama untuk ‘memeras wang’ daripada Pulau Pinang apabila bagi meneruskan projek Kerajaan Kedah mengurangkan bekalan air ke Pulau Pinang melalui pembinaan tangki air besar di sepanjang Sungai Muda.

  Kepada ultra kiasu, kali ini kamu bertemu buku dengan ruas. Baru kamu tahu langit tinggi atau rendah. Sebelum ini, bukan makin lagi lagaknya. Sombong dan bongkak. Saya tabik Menteri Besar Kedah.

  Ultra kiasu menuduh lagi, kerajaan diterajui Perikatan Nasional (PN) dan PAS bersikap ‘tidak peduli dan tidak bertanggungjawab’ terhadap hak Pulau Pinang untuk mengambil air dari Sungai Muda semata-mata kerana kepentingan politik mereka.

  Kata ultra kiasu lagi, selama 64 tahun sebelum ini, tidak ada Kerajaan Persekutuan yang bersekongkol dengan kerajaan negeri lain untuk mengancam penduduk negeri lain dengan ‘meminum air selut’.

  Dengan bongkaknya ultra kiasu ini berkata lagi, Kerajaan Pulau Pinang dan DAP akan mempertahankan sekeras-kerasnya hak Pulau Pinang untuk mendapat air bersih, selain menambah bahawa mereka bersedia mengheret kedua-dua Kerajaan Kedah dan Persekutuan ke mahkamah atas perkara itu.

  Saya tidak berkata apa-apa melainkan, silakanlah saman, tidak ada siapa yang menghalang. Sila bawa ke muka pengadilan, lihat siapa menang. Secara logiknya, adakah Kerajaan Negeri Kedah perlu bertanya kepada Kerajaan Pulau Pinang untuk pembangunan negerinya?

  Kalau dah tahu bergantung sumber kepada negeri lain, belajarlah menghormati orang lain. Ini tidak, sombong bukan main. Lagi pun bukannya banyak sangat yang dituntut oleh Kerajaan Negeri Kedah, jika dibandingkan dengan kos terowong.

  Tetapi inilah sifat ultra kiasu. Sama seperti Singapura. Dia tidak mahu kongsi walaupun sedikit. Dia nak makan semua. Minggu lalu, Kedah mendedahkan rancangan membina 14 takungan air besar di sepanjang Sungai Muda, selain empangan yang akan memperlahankan aliran air di hujung sungai yang mengalir ke perairan Pulau Pinang.

  Pulau Pinang bergantung kepada sungai untuk memenuhi 80 keperluan airnya. Ketika mengumumkan projek itu, Menteri Besar Kedah mengingatkan Pulau Pinang supaya ‘bersedia’ menyedut lumpur dari hujung Sungai Muda (di Kepala Batas) jika ia tidak membayar ganti rugi kepada Kedah bagi air yang diambil. Katanya, takungan air berkenaan diperlukan bagi menjimatkan air untuk pengairan padi dan memastikan bekalan air mencukupi untuk rakyat Kedah pada musim kemarau.

  Suruhanjaya Perkhidmatan Air Nasional (SPAN), yang berada di bawah Kementerian Alam Sekitar dan Air menyambut baik rancangan Kerajaan Kedah. Ia merupakan idea yang baik kerana dapat menakung lebihan air hujan untuk digunakan pada musim kemarau. Kepada MB Kedah, teruskanlah apa yang terbaik untuk Negeri Kedah.

  Ultra kiasu Pulau Pinang mesti diajar erti mengenang budi, adab dan syukur. Pertama, kena bertegas. Jangan sama sekali undur dengan keputusan tersebut. Itulah cara paling baik untuk mengajar ultra kiasu. Kedua, ultra kiasu tidak makan saman jika kita terus berlembut. Ambil pengajaran besar hubungan Malaysia-Singapura dalam isu air ini. Ketiga, begitu juga teruskan projek pembinaan lapangan terbang yang mahu dibina di Kulim. Bersaing secara sihat. Ultra kiasu memang tidak mahu bersaing secara sihat.

  Ambil juga pengajaran hubungan Malaysia (Johor) – Singapura. Singapura tidak akan mengalah kepada Johor dalam apa jua perkara yang mendatangkan kerugian kepadanya. Misalnya, dalam isu pelabuhan dan jambatan bengkok.

  Jika Singapura jenis yang mengenang budi, sudah tentu ultra kiasu akan bersetuju untuk kaji semula harga air tersebut, yang langsung tidak masuk akal. Malangnya, mereka terus berkeras. Tidak cukup dengan itu, ruang udara, lambang kedaulatan negara, turut dicerobohinya. Apa yang mampu kita buat?

  Kesimpulannya, dalam berhadapan dengan ultra kiasu, ketegasan adalah paling penting. Jangan sama sekali mengalah, jika sekiranya kita di pihak yang benar. Mengalah lagi, bermakna, kita terus menggalakkan mereka menjadi lebih ultra kiasu lagi, dalam semua hal.

  PROF DR MOHD RIDHUAN TEE ABDULLAH –

 12. Anonymous
  2 April 2021 6:15 am
  Reply to Anonymous

  BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA DAH MABUK DENGAN TUDUHAN2 YANG DI LEMPAR KPDNYA.

  HINGGA NYANYUK, TERSASUL SASARAN NYA,

  SEMUA NYA TN YANG DITUDUH NYA. TAK MAHU NGAKU ADA LAIN YANG MEMBALUN, MENIBAI DAN MEMBANTAI DIA DISINI.

  Reply

  1. WOI BINATANG ANAK HARAM TN MONYET PUKIMAK SIAL LAHANAT YANG MENULIS DI JAM 6:15 AM!

   IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT PERBUATAN KENA DIRAPATKAN, MANAKALA
   IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT TEMPAT/KEDUDUKAN KENA DIRENGGANGKAN!

   ‘DI’ DGN ‘SINI’ TU KENA RENGGANG, SEBAB ‘SINI’ TU TEMPAT/KEDUDUKAN!
   => DI SINI

   KALAU DISINDIR KE ATAU DISITA KE, OK LAH.

   FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMM!!!!!

   TAK KAN LAH ASYIK NAK KENA TENGKING HERDIK SETIAP HARI KOT???

   HAH HA HAA

   1. YG SEPATUTNYA RAPAT, DIA RENGGANGKAN
    YG SEPATUTNYA RENGGANG, DIA RAPATKAN PULA.

    HAIRAN SUNGGUH, BINATANG MONYET PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BEBAL BENGAP BANGANG BONGOK BENGONG BINGAI BIOL TOLOL BAHALOL PEKAK BADAK NI TAK BOLEH JUGA NAK FAHAM-FAHAM.

    ITULAH MALANGNYA NASIB BINATANG MONYET DAJAL NI DIHANTAR OLEH MAK BAPAK DIA KE SEKOLAH SJK DULU.

    HAH HA HAA.

    1. TAK PERNAH ADA LAH LAGI MANUSIA SEBEGINI BODOH PIANG TOLOL BAHALOL DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BANGANG BENGONG BONGOK MELEBIHI BINATANG TN MONYET TUA PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BABI HUTAN PEKAK BADAK SEKOR NI.

     KENAPALAH DIA TIDAK DILAHIRKAN MENJADI SEEKOR LEMBU ATAU KERBAU ATAU KAMBING ATAU UNTA ATAU BAGHAL ATAU KELDAI ATAU BADAK SUMBU ATAU ANJING ATAU BABI.

     HAH HA HAA.

     1. MEMANGLAH TERSANGAT BODOH , BEBAL BENGAP TN MONYET BETINA TUA KUTUK NI LEBIH DARI TARAF SEEKOR BINATANG.
      DAH SEBULAN LEBIH DIAJAR BENDA YANG SEBEGITU MUDAH PUN TAK BOLEH DIFAHAMINYA.

      ELOK KALAU BETINA TUA KUTOK NI DIHANTAR UNTUK DIAJAR KAT DALAM ZOO BERSAMA KERA, MONYET, UNGKA, ORANG UTAN, SINGA LAUT, BANGAU, BERUANG, KUDA BELANG, KAMBING, LEMBU, BADAK SUMBU, BABI HUTAN, DSB.
      ATAU DIHANTAR BELAJAR BERSAMA BINATANG2 KAT DALAM SARKAS.

      PUKIMAK SIAL ANAK HARAM PUNYA BINATANG TN MONYET NIH.

      HA HAH HAA.

      1. HAA…

       MENGAJAR CARA ELOK, TAK FAHAM!
       MENENGKING HERDIK PUN TAK BOLEH FAHAM JUGA ANAK HARAM SIAL NIH!

       INI NAK KENA MENGAJAR CARA MAKI HAMUN, BARU BINATANG TN MONYET BETINA TUA PUKIMAK SIAL BARUA ANAK HARAM MUKA KULIT BABI TU BOLEH FAHAM KOT!

       HA HAH HAA.

       1. INILAH APO YANG DIKATO-AN OLEH BRO DIN REMOS…

        TAKDO KOJO YANG LOBIH TORUK DARI MONGAJAR MANUSIO BENAK BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BINGAI BIOL BAHALOL BODOH PIANG MACAM BINATANG TN MONYET BATANG PISANG BETINA TUA ANAK HARAM PUKIMAK SIAL LAHANAT SEKOR TU…

        MONGASAH BOLAKANG PARANG PUN TIDAK SOTORUK ITU..

        HAH HA HAA.

        1. Din Remos
         3 March 2021 10:02 am

         Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

         Reply

         1. Din Remos
          9 March 2021 8:16 am
          Reply to Anonymous

          Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

          Reply

          1. Din Remos
           15 March 2021 9:36 am
           Reply to Anonymous

           Itulah nenek. Ramai orang dah bagi amaran supaya nenek jangan suka menunjuk pandai, mahu komen semua orang di sini, nak jadi pak pacak lah itu ini. Sedangkan pengetahuan nenek tu cetek. Bahasa Melayu lintang pukang, nak tulis English pula terkial-kial merujuk Pakcik Google. Dapat sepatah dua phrases, itulah yang diulang-ulang, sekadar mahu dilihat orang kononnya dia pandai. Walhal semua orang tahu akal nenek cetek, fikiran nenek tidak matang setaraf budak tadika.

           …/ bersambung …

          2. …/sambungan…

           Nenek tahu, orang lain juga buat salah ejaan dan kesalahan nahu sebagainya termasuk Din…… tapi ada orang pick up benda tu/. Sebabnya orang lain tidak pernah nak tunjuk pandai dan bermulut celupar seperti nenek. Dalam bahasa mudah, hanya nenek yang dibenci oleh pengunjung blog.

           Semoga nenek dapat menghadapi kenyataan ini dengan tenang dan sentiasa tabah. Jangan terlalu mengikut emosi menjawab kritikan ini, nanti menggeletar jari, buat kesalahan ejaan lagi dan terus kena belasah….kah kah kahhhhh

           Reply

          3. MEMANG BOTUL SANGEK TU, BRO DIN REMOS!

           MONGAJAR BINATANG KEK DALAM SARKAS ATAU MONGAJAR LOMBU KOBAU PUN TIDAK SOSUSAH MONGAJAR BINATANG BOTINO TUO TN MONYET BATANG PISANG BODOH BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BIOL TOLOL BAHALOL ANAK HARAM PUKIMAK LAHANAT PEKAK BADAK SEKOR TU…

           TAK MASUK DIAJAR LANGSUNG NATE MONYET TUO DUNGU BARUA ANAK HARAM NIH!

           HAH HA HAA.

          4. Bravo Din ,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Dh sebulan lbih nek diajar, jika kenangan diimbau
           Tetapi, lbih teruk dari kerja menarah kayu merbau
           Mmg ler jenis tak masuk diajar itu nenek lahabau
           Din kata..ngajar nek spt ngajar kambing & kerbau
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          5. Bravo Din ,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Kebengapan & dungu nenek bukan lah lagi rahsia
           Masa SJK dulu, dia malas & lbih suka jadi bohsia
           Kini nek terus jadi bebal benak hingga lanjut usia
           Din kata ngajar nenek bengap tu jadi kerja sia-sia
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          6. Bravo Din ,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
           Wow..Din Remos ini bagaikan seekor ular berbisa
           Patukannya tu dah pasti sekali perit nenek terasa
           Din kata..BM nenek tk daya lagi nak memperkasa
           Lebih baik, klau nenek diajar tentang budi bahasa
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣.

          7. Bravo Din ,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Sebelum ni pun kaw giler Din tampil tibai belasah
           Kata Din mengajar binatang pun tak begini susah
           Mmg nek bebal dungu tu, jenis rendam tak basah
           Dpd ajar dia, lebih mudah lagi blkg parang diasah
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          8. TAK TAHU NAK KATA APA LAGI LAH DIN OI…

           ENTAH BILA LAH, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT BIOL TOLOL BAHALOL BINGAI DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG DAJAL PEKAK BADAK SEKOR NI DAPAT NAK FAHAM.

           BABI HUTAN PUNYA MAHKLUK, TAK MASUK2 DIAJAR. ENTAH BILA LAH BINATANG ANAK HARAM DAJAL LAHANAT TU NAK MAMPOS, MENYUSAHKAN ORANG SAJA.

           HAH HA HAA.

 13. MASIH BELUM TERLEWAT WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MELUTUT DAN MENYEMBAH KEMAAFAN ATAS KESILAPANNYA MENGUTUK AKU.LAGI LAMBAT DIA TIDAK BERBUAT GITU,AKU AKAN MENYERANGNYA BERTERUSAN.MENYANDAR KAT DINDING KAU.

  HAHAHA HIHIHI HOHOHO

  1. SOKONG SOKONG SOKONG

   BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA ASYIK MENYAYAH MENCACI CACAH SAHAJA.

   TIDAK MENULIS KOMEN YANG BERISI..

   TIDAK MENGHIRAUKAN BLOG POS.

   MENGHERET YANG LAIN BERBUAT DEMIKIAN JUGA – SEBAB PERLU NYA MEMBALUN DIA, MENIBAI KATA2 DIA.

   1. Ha ha
    Monyet pacak ni buat lawak sokong tulisannya sendiri.
    Dah mati akal sangatlah tew.

    1. AMAT NYATA LAH BAHAWA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA NIH DAH BENGONG.

     MENUDUH KOMEN 1:23 am DAN 6:08 am ITU DITULIS ORANG YANG SAMA.

     BERSEDIALAH MEMANGGIL VAN HOSPITAL TG RAMBUTAN ATAU TAMPOI JIKA DIA TERUS MENUNJUKKAN SYMPTOM SAKIT OTAK ITU.

     1. Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Pukimak Sial Lahanat Muka Kulit Babi tulis komen di 1.23 am, kemudian sokong komen nya sendiri.

      Bloody cheap trick yang biasa dilakukan dek pariah.

      KAH KAH KAH.

 14. SAH AKU MENANG MALAM NI.TERCIRIT BIRIT WAK LARI KELUAR BLOG.SILA KOMEN IKUT TAJUK POST.JANGAN KASI BUDIN MARAH.FAHAM!!!!!

  1. Ko menang apa Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Pukimak Sial Lahanat Muka Kulit Babi?

   Menang 4 Digit Magnum ker?

   KAH KAH KAH.

   1. LEBIH BAIK ORANG TIKAM NOMBOR,DARI TIKAM LOBANG SENDIRI PAKAI BATANG MOP

    1. LEBIH BAIK ORANG TIKAM NOMBOR,DARI TIKAM LOBANG SENDIRI PAKAI BATANG PISANG.

     KAH KAH KAH.

   2. BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA DAH MABUK DENGAN TUDUHAN2 YANG DI LEMPAR KPDNYA.

    HINGGA NYANYUK, TERSASUL SASARAN NYA,

    SEMUA NYA TN YANG DITUDUH NYA. TAK MAHU NGAKU ADA LAIN YANG MEMBALUN, MENIBAI DAN MEMBANTAI DIA DISINI.

    1. WOI BINATANG ANAK HARAM TN MONYET PUKIMAK SIAL LAHANAT YANG MENULIS DI JAM 6:15 AM!

     IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT PERBUATAN KENA DIRAPATKAN, MANAKALA
     IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT TEMPAT/KEDUDUKAN KENA DIRENGGANGKAN!

     ‘DI’ DGN ‘LEMPAR’ TU KENA RAPAT, SEBAB ‘LEMPAR’ TU PERBUATAN!
     => DILEMPAR

     KALAU DI KAMPAR KE ATAU DI SELIPAR KE, OK LAH.

     FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMM!!!!!

     TAK KAN LAH ASYIK NAK KENA TENGKING HERDIK SETIAP HARI KOT???

     HAH HA HAA

     1. YG SEPATUTNYA RAPAT, DIA RENGGANGKAN
      YG SEPATUTNYA RENGGANG, DIA RAPATKAN PULA.

      HAIRAN SUNGGUH, BINATANG MONYET PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BEBAL BENGAP BANGANG BONGOK BENGONG BINGAI BIOL TOLOL BAHALOL PEKAK BADAK NI TAK BOLEH JUGA NAK FAHAM-FAHAM.

      ITULAH MALANGNYA NASIB BINATANG MONYET DAJAL NI DIHANTAR OLEH MAK BAPAK DIA KE SEKOLAH SJK DULU.

      HAH HA HAA.

      1. TAK PERNAH ADA LAH LAGI MANUSIA SEBEGINI BODOH PIANG TOLOL BAHALOL DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BANGANG BENGONG BONGOK MELEBIHI BINATANG TN MONYET TUA PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BABI HUTAN PEKAK BADAK SEKOR NI.

       KENAPALAH DIA TIDAK DILAHIRKAN MENJADI SEEKOR LEMBU ATAU KERBAU ATAU KAMBING ATAU UNTA ATAU BAGHAL ATAU KELDAI ATAU BADAK SUMBU ATAU ANJING ATAU BABI.

       HAH HA HAA.

       1. MEMANGLAH TERSANGAT BODOH , BEBAL BENGAP TN MONYET BETINA TUA KUTUK NI LEBIH DARI TARAF SEEKOR BINATANG.
        DAH SEBULAN LEBIH DIAJAR BENDA YANG SEBEGITU MUDAH PUN TAK BOLEH DIFAHAMINYA.

        ELOK KALAU BETINA TUA KUTOK NI DIHANTAR UNTUK DIAJAR KAT DALAM ZOO BERSAMA KERA, MONYET, UNGKA, ORANG UTAN, SINGA LAUT, BANGAU, BERUANG, KUDA BELANG, KAMBING, LEMBU, BADAK SUMBU, BABI HUTAN, DSB.
        ATAU DIHANTAR BELAJAR BERSAMA BINATANG2 KAT DALAM SARKAS.

        PUKIMAK SIAL ANAK HARAM PUNYA BINATANG TN MONYET NIH.

        HA HAH HAA.

        1. HAA…

         MENGAJAR CARA ELOK, TAK FAHAM!
         MENENGKING HERDIK PUN TAK BOLEH FAHAM JUGA ANAK HARAM SIAL NIH!

         INI NAK KENA MENGAJAR CARA MAKI HAMUN, BARU BINATANG TN MONYET BETINA TUA PUKIMAK SIAL BARUA ANAK HARAM MUKA KULIT BABI TU BOLEH FAHAM KOT!

         HA HAH HAA.

         1. INILAH APO YANG DIKATO-AN OLEH BRO DIN REMOS…

          TAKDO KOJO YANG LOBIH TORUK DARI MONGAJAR MANUSIO BENAK BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BINGAI BIOL BAHALOL BODOH PIANG MACAM BINATANG TN MONYET BATANG PISANG BETINA TUA ANAK HARAM PUKIMAK SIAL LAHANAT SEKOR TU…

          MONGASAH BOLAKANG PARANG PUN TIDAK SOTORUK ITU..

          HAH HA HAA.

          1. Din Remos
           3 March 2021 10:02 am

           Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

           Reply

          2. Din Remos
           9 March 2021 8:16 am
           Reply to Anonymous

           Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

           Reply

          3. Din Remos
           15 March 2021 9:36 am
           Reply to Anonymous

           Itulah nenek. Ramai orang dah bagi amaran supaya nenek jangan suka menunjuk pandai, mahu komen semua orang di sini, nak jadi pak pacak lah itu ini. Sedangkan pengetahuan nenek tu cetek. Bahasa Melayu lintang pukang, nak tulis English pula terkial-kial merujuk Pakcik Google. Dapat sepatah dua phrases, itulah yang diulang-ulang, sekadar mahu dilihat orang kononnya dia pandai. Walhal semua orang tahu akal nenek cetek, fikiran nenek tidak matang setaraf budak tadika.

           …/ bersambung …

          4. …/sambungan…

           Nenek tahu, orang lain juga buat salah ejaan dan kesalahan nahu sebagainya termasuk Din…… tapi ada orang pick up benda tu/. Sebabnya orang lain tidak pernah nak tunjuk pandai dan bermulut celupar seperti nenek. Dalam bahasa mudah, hanya nenek yang dibenci oleh pengunjung blog.

           Semoga nenek dapat menghadapi kenyataan ini dengan tenang dan sentiasa tabah. Jangan terlalu mengikut emosi menjawab kritikan ini, nanti menggeletar jari, buat kesalahan ejaan lagi dan terus kena belasah….kah kah kahhhhh

           Reply

          5. MEMANG BOTUL SANGEK TU, BRO DIN REMOS!

           MONGAJAR BINATANG KEK DALAM SARKAS ATAU MONGAJAR LOMBU KOBAU PUN TIDAK SOSUSAH MONGAJAR BINATANG BOTINO TUO TN MONYET BATANG PISANG BODOH BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BIOL TOLOL BAHALOL ANAK HARAM PUKIMAK LAHANAT PEKAK BADAK SEKOR TU…

           TAK MASUK DIAJAR LANGSUNG NATE MONYET TUO DUNGU BARUA ANAK HARAM NIH!

           HAH HA HAA.

          6. Bravo Din ,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Dh sebulan lbih nek diajar, jika kenangan diimbau
           Tetapi, lbih teruk dari kerja menarah kayu merbau
           Mmg ler jenis tak masuk diajar itu nenek lahabau
           Din kata..ngajar nek spt ngajar kambing & kerbau
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          7. Bravo Din ,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Kebengapan & dungu nenek bukan lah lagi rahsia
           Masa SJK dulu, dia malas & lbih suka jadi bohsia
           Kini nek terus jadi bebal benak hingga lanjut usia
           Din kata ngajar nenek bengap tu jadi kerja sia-sia
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          8. Bravo Din ,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
           Wow..Din Remos ini bagaikan seekor ular berbisa
           Patukannya tu dah pasti sekali perit nenek terasa
           Din kata..BM nenek tk daya lagi nak memperkasa
           Lebih baik, klau nenek diajar tentang budi bahasa
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣.

          9. Bravo Din ,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Sebelum ni pun kaw giler Din tampil tibai belasah
           Kata Din mengajar binatang pun tak begini susah
           Mmg nek bebal dungu tu, jenis rendam tak basah
           Dpd ajar dia, lebih mudah lagi blkg parang diasah
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          10. TAK TAHU NAK KATA APA LAGI LAH DIN OI…

           ENTAH BILA LAH, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT BIOL TOLOL BAHALOL BINGAI DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG DAJAL PEKAK BADAK SEKOR NI DAPAT NAK FAHAM.

           BABI HUTAN PUNYA MAHKLUK, TAK MASUK2 DIAJAR. ENTAH BILA LAH BINATANG ANAK HARAM DAJAL LAHANAT TU NAK MAMPOS, MENYUSAHKAN ORANG SAJA.

           HAH HA HAA.

     2. BILA DAH BENJOL KEPALA NYA DI BALUN HUJAH2 POLITIK DI SINI, BERUK TUA WAK GONTOL PUN KUTUK PASAL BM PULAK.

      DEMIKIAN LAH OTAK DAH TANDUS WAK GONTOL NIH.

      1. WOI BINATANG ANAK HARAM TN MONYET PUKIMAK SIAL LAHANAT YANG MENULIS DI JAM 6:53 AM!

       IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT PERBUATAN KENA DIRAPATKAN, MANAKALA
       IMBUHAN ‘DI’ DGN PERKATAAN YG BERSIFAT TEMPAT/KEDUDUKAN KENA DIRENGGANGKAN!

       ‘DI’ DGN ‘BALUN’ TU KENA RAPAT, SEBAB ‘BALUN’ TU PERBUATAN!
       => DIBALUN

       KALAU DI SALUN KE ATAU DI JERLUN KE, OK LAH.

       FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMM!!!!!

       TAK KAN LAH ASYIK NAK KENA TENGKING HERDIK SETIAP HARI KOT???

       HAH HA HAA

       1. YANG SEPATUTNYA RAPAT, DIA RENGGANGKAN
        YANG SEPATUTNYA RENGGANG, DIA RAPATKAN PULAK.

        HAIRAN SUNGGUH, BINATANG MONYET PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BEBAL BENGAP BANGANG BONGOK BENGONG BINGAI BIOL TOLOL BAHALOL PEKAK BADAK NI TAK BOLEH JUGA NAK FAHAM-FAHAM.

        ITULAH MALANGNYA NASIB BINATANG MONYET DAJJAL NI DIHANTAR OLEH MAK BAPAK DIA KE SEKOLAH SJK DULU.

        HAH HA HAA.

        1. TAK PERNAH ADA LAH LAGI MANUSIA SEBEGINI BODOH TOLOL BAHALOL DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BANGANG BENGONG BONGOK MELEBIHI BINATANG TN MONYET TUA PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BABI HUTAN PEKAK BADAK SEKOR NI.

         KENAPALAH DIA TIDAK DILAHIRKAN MENJADI SEEKOR LEMBU ATAU KERBAU ATAU KAMBING ATAU UNTA ATAU BAGHAL ATAU KELDAI ATAU BADAK SUMBU ATAU ANJING ATAU BABI.

         HAH HA HAA.

         1. MEMANGLAH TERSANGAT BODOH PIANG, BEBAL BENGAP TN MONYET BETINA TUA KUTUK NI LEBIH DARI TARAF SEEKOR BINATANG.
          DAH SEBULAN LEBIH DIAJAR BENDA YANG SEBEGITU MUDAH PUN TAK BOLEH DIFAHAMINYA.

          ELOK KALAU BETINA TUA KUTOK NI DIHANTAR UNTUK DIAJAR KAT DALAM ZOO BERSAMA KERA, MONYET, UNGKA, ORANG UTAN, SINGA LAUT, BANGAU, BERUANG, KUDA BELANG, KAMBING, LEMBU, BADAK SUMBU, BABI HUTAN, DSB.
          ATAU DIHANTAR BELAJAR BERSAMA BINATANG2 KAT DALAM SARKAS.

          PUKIMAK SIAL ANAK HARAM PUNYA BINATANG TN MONYET NIH.

          HA HAH HAA.

          1. HAA…

           MENGAJAR CARA ELOK, TAK FAHAM!
           MENENGKING HERDIK PUN TAK BOLEH FAHAM JUGA ANAK HARAM SIAL BABI HUTAN NIH!

           INI NAK KENA MENGAJAR CARA MAKI HAMUN, BARU BINATANG TN MONYET BETINA TUA PUKIMAK SIAL BARUA ANAK HARAM MUKA KULIT BABI TU BOLEH FAHAM KOT!

           HA HAH HAA.

          2. INILAH APO YANG DIKATO-AN OLEH BRO DIN REMOS…

           TAKDO KOJO YANG LOBIH TORUK DARI MONGAJAR MANUSIO BENAK BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BINGAI BIOL BAHALOL BODOH PIANG MACAM BINATANG TN MONYET BATANG PISANG BETINA TUA ANAK HARAM PUKIMAK SIAL LAHANAT BABI HUTAN SEKOR TU…

           MONGASAH BOLAKANG PARANG PUN TIDAK SOTORUK ITU..

           HAH HA HAA.

          3. Din Remos
           3 March 2021 10:02 am

           Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

           Reply
           (Credit to Din)

          4. Din Remos
           9 March 2021 8:16 am
           Reply to Anonymous

           Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

           Reply
           (Credit to Din)

          5. Din Remos
           15 March 2021 9:36 am
           Reply to Anonymous

           Itulah nenek. Ramai orang dah bagi amaran supaya nenek jangan suka menunjuk pandai, mahu komen semua orang di sini, nak jadi pak pacak lah itu ini. Sedangkan pengetahuan nenek tu cetek. Bahasa Melayu lintang pukang, nak tulis English pula terkial-kial merujuk Pakcik Google. Dapat sepatah dua phrases, itulah yang diulang-ulang, sekadar mahu dilihat orang kononnya dia pandai. Walhal semua orang tahu akal nenek cetek, fikiran nenek tidak matang setaraf budak tadika.

           …/ bersambung lagi…

          6. …/sambungan…

           Nenek tahu, orang lain juga buat salah ejaan dan kesalahan nahu sebagainya termasuk Din…… tapi ada orang pick up benda tu/. Sebabnya orang lain tidak pernah nak tunjuk pandai dan bermulut celupar seperti nenek. Dalam bahasa mudah, hanya nenek yang dibenci oleh pengunjung blog.

           Semoga nenek dapat menghadapi kenyataan ini dengan tenang dan sentiasa tabah. Jangan terlalu mengikut emosi menjawab kritikan ini, nanti menggeletar jari, buat kesalahan ejaan lagi dan terus kena belasah….kah kah kahhhhh

           Reply
           (Credit to Din)

          7. MEMANG BOTUL SANGEK TU, BRO DIN REMOS!

           MONGAJAR BINATANG KEK DALAM SARKAS ATAU MONGAJAR LOMBU KOBAU PUN TIDAK SOSUSAH MONGAJAR BINATANG BOTINO TUO TN MONYET BATANG PISANG BODOH BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BIOL TOLOL BAHALOL ANAK HARAM PUKIMAK LAHANAT BABI HUTAN SEKOR TU…

           TAK MASUK DIAJAR LANGSUNG NATE MONYET TUO DUNGU BARUA ANAK HARAM NIH!

           HAH HA HAA.

          8. Bravo Din Remos,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Dh sebulan lbih nek diajar, jika kenangan diimbau
           Tetapi, lbih teruk dari kerja menarah kayu merbau
           Mmg ler jenis tak masuk diajar itu nenek lahabau
           Din kata..ngajar nek spt ngajar kambing & kerbau
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          9. Bravo Din Remos,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Kebengapan & dungu nenek bukan lah lagi rahsia
           Masa SJK dulu, dia malas & lbih suka jadi bohsia
           Kini nek terus jadi bebal benak hingga lanjut usia
           Din kata ngajar nenek bengap tu jadi kerja sia-sia
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          10. Bravo Din Remos,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
           Wow..Din Remos ini bagaikan seekor ular berbisa
           Patukannya tu dah pasti sekali perit nenek terasa
           Din kata..BM nenek tk daya lagi nak memperkasa
           Lebih baik, klau nenek diajar tentang budi bahasa
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣.

          11. Bravo Din Remos,

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Sebelum ni pun kaw giler Din tampil tibai belasah
           Kata Din mengajar binatang pun tak begini susah
           Mmg nek bebal dungu tu, jenis rendam tak basah
           Dpd ajar dia, lebih mudah lagi blkg parang diasah
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          12. DAH TAK TAU NAK KATA APA LAGI LAH DIN OI…

           ENTAH BILA LAH, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT BIOL TOLOL BAHALOL BINGAI DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG DAJAL PEKAK BADAK SEKOR NI DAPAT NAK FAHAM.

           BABI HUTAN PUNYA MAHKLUK, TAK MASUK2 DIAJAR. ENTAH BILA LAH BINATANG ANAK HARAM DAJAL LAHANAT TU NAK MAMPOS, MENYUSAHKAN ORANG SAJA.

           HAH HA HAA.

 15. BEROK TUA WAK GONTOL KOJOLLA KEJOLA.TULIS SAJA BEDEGAR-DEGAR.

  1. ADAKA PANTUN CAROT MAKI DIKATANYA SEPERTI SURAH SUCI.OTAK KOSONG

   1. Bukan ‘seperti’ lah, Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Pukimak Sial Lahanat Muka Kulit Babi oi.. tapi ‘ibarat’…

    Kau mana tau beza ‘ibarat’ & ‘seperti’ sbb kau lemah BM, SJK dulu…

    KAH KAH KAH

    1. DI ATAS INI BUKTI BERUK TIA WAK GONTOL DAH BENGONG LAGI.

     ENTAH SIAPA PUNYA KOMEN DITUDUHNYA TN.

     BILA SUDAH BENGONG DIBALUN, MEMBENGONG SEMATA LAH DIA BERTERUSAN.

     1. Siapa yang nak mengaku kalau dah berak kat tengah jalan.

      Rentikanlah lawak bodoh kamu tu Binatang Anak Haram TN Monyet.

      KAH KAH KAH.

      1. BUKAN BERAK DI TENGAH JALAN. DI MUKA KAU, DOL.

       SEBAB MENGARUT SANGAT.

 16. KEMUNAFIQAN BINATANG ANAK HARAM TN MONYET MUKA KULIT BABI:

  1. PEMBACA2 BOLEH LIHAT SENDIRI DAN MENILAI BETAPA BESARNYA MUNAFIQ BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BATANG PISANG BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA KULIT BABI ITU.

   DAH LEBIH 10 POSTING BUDIN, BINATANG ANAK HARAM ITU TIDAK BERKOMEN BERKAITAN ISI KANDUNGAN POS ATAU PUN BERKAITAN HAL POLITIK TANAHAIR.

   SEBALIKNYA BINATANG MONYET ANAK HARAM ITU ASYIK MENGELUPOR PANAS PUNGGONG DEK TEMPIAS DARI PANTUN2 KEJORA.

   KAH KAH KAH.

   1. BINATANG MONYET ANAK HARAM TU CAKAP BUKAN MAIN BERDEGAR-DEGAR MAKI CERCA SANA SINI SURUH ORANG KOMEN IKUT TAJUK POS ATAU HAL POLITIK, , TAPI DIA SENDIRI ASYIK TAMPIL MEMBEBEL MENGARUT MERAPU MERACAU ROYAN RABAN SERUPA DGN BUDAK TADIKA.

    KATA PEPATAH:

    1) SEPERTI KETAM NAK MENGAJAR ANAK BERJALAN DGN BETUL.
    2) MENGATA DULANG PAKU SERPIH, MENGATA ORANG AKU YANG LEBIH.
    3) KOKOK BERDERAI-DERAI TAPI EKOR BERGELUMANG TAHI.

    ITULAH SIFAT BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BATANG PISANG BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA KULIT BABI TU.

    KAH KAH KAH.

    1. BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT INI SEPATUTNYA CERMINKAN MUKA KULIT BABI NYA ITU LEBIH KERAP.

     JANGAN DOK ASYIK CERMIN DAN KELEBEK LUBANG PUKI JER SEPERTI YG ZUNNUN SELALU KATAKAN ITU.

     KAH KAH KAH.

     1. KAMU SELALU “DOK ASYIK CERMIN DAN KELEBEK LUBANG PUKI JER SEPERTI YG ZUNNUN SELALU KATAKAN ITU.” YER?

      BTW, PAHAL DAH LAMA TAK DENGAR DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKMAK BILA DIA MENGARUT ATAU MENCARUT?

   2. BODOH BANGANG BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA NIH.

    TAK TAHU BAHAWA DI PARLIMEN PUN ORANG BOLEH CAKAP DI LUAR TAJUK POS BILA MENJAWAB DAN MEMBALUN PIHAK2 BERKENAAN.

    1. PIHAK2 LAWAN.

  2. BERUK TUA TUDUH MELULU,BEDOSA TAU

   HAHAHA HIHIHI HOHOHO

   1. Tak menuduh le Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Pukimak Sial Lahanat Muka Kulit Babi oi.. Kenyataan…

    Kah kah kah.

    1. NAK TUDUH, TUDUH LAH.

     TAPI TUDUH SALAH ORANG, JADI BODOH.

 17. WAK OH WAK
  AKU BUKAN TN LAH
  SEKALI LAGI KAU TUDUH AKU TN,AKU SEPAK MAYA KANG?
  LAIN KALI KOMEN IKUT TAJUK POST
  BERUK TUA KATAKAN

  HAHAHA HIHIHI HOHOHO

  1. Udah2 ler nek TN. Rentikan lah lakonan badut awak tu!

   Kah kah kah.

 18. Pembaca Sekalian:

  KEJORA TAK ADA SEBUTKAN NAMA SESIAPA PUN DI DALAM PANTUN2 YANG KEJORA TULIS ITU. KEJORA HANYA SEBUTKAN ‘BINATANG ANAK HARAM PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT’ JER…

  TAPI NAPER NEK TN MELATAH DAN MELENTING YER???

  KAH KAH KAH.

  1. Pembaca Sekalian:

   PANTUN2 KEJORA TU ADALAH IBARAT AYAT2 SURAH YASIN & AYATUL KURSI.
   MANAKALA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA PUKIMAK SIAL LAHANAT TU IBARAT ORG YG DIRASUK/DIMASUKI IBLIS.

   BILA AYAT2 YASIN & AYAT KURSI DIBACAKAN, ORG2 DLM SATU MAJLIS TU TIDAK TERASA APA2 PUN, TETAPI, BINATANG ANAK HARAM YG DIMASUKI IBLIS ITU PANAS PONGGONG LER, MENGELUPOR, MERONTA-RONTA, TERJERIT-JERIT HINGGA TERBELIAK BIJI MATA DAN TERJELIR LIDAH. BAHKAN SAMPAI TERMUNTAH TERKENCING PUN ADA.

   KAH KAH KAH.

   1. KAH KAH KAH

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Perbandingannya..ibarat dlm rukyah punya majlis
    Binatang anak haram TN, bgaikan kerasukan iblis
    Pantun2 Kejora pula, umpama ayat Quran tertulis
    Mengelupor le TN dajal serupa kena stemrol gilis
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. KAH KAH KAH

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     Pantun2 Kejora tu nenek rasa sangat tersinggung
     Seperti kepala dia dah diketuk dgn pemukul gong
     Bisa yg menikam, nenek tk terdaya, nak tanggung
     Dia kuar ngaku anak haram, dek panas ponggong
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
     Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. KAH KAH KAH

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      Akibat asyik kena tibai nenek jadi sedih & muram
      Dlm hati..tak usah cerita lah rasa marah & geram
      Bila dilihat, pantun2 Kejora, dia rasa tak tenteram
      Akhirnya dia keluar jua mengaku diri anak haram
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
      Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   2. PANTUN2 KEJORA TU ADALAH IBARAT AYAT2 SURAH YASIN & AYATUL KURSI.

    BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KPJOLLA CAKAP GITU DENGAN PENUH TAHI DI GIGI.

    

  2. YANG NYATA IA LAH ‘BINATANG ANAK HARAM PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT’ ITU WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA LAH.

   HAHAHA HIIHIHI HOHOHO

 19. RAKAN-RAKAN TENTU DAH BOLEH AGAK, SIAPA MAKHLUK MALAUN KEPARAT YANG DIMAKSUDKAN DI DALAM PANTUN2 DI BAWAH TU.

  KITA TUNGGU TENGOK RESPON DARI MAKHLUK BINATANG ANAK HARAM PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT TU.

  BAGI YANG TAK BERKENAAN, ABAIKAN SAJA PANTUN2 DI BAWAH TU.

  KAH KAH KAH.

 20. RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Klu ada pendapat luahkan saja, tak usah diperam
  Tapi sama2 le kita jaga agar blog aman tenteram
  Jgn buat perangai spt keling atas kapal nk karam
  Atau tulisan spt masakan tak cukup asam garam
  Usah lah dipamirkan diri, serupa dgn anak haram
  Bkn apa, kot kwn tibai, kita jadi monyok & muram
  Muka kita pulak, serupa dgn air longkang disiram
  Nanti..nak masuk lagi ke blog, kita takut & seram!
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 21. APA2 HAL PUN, BERKAITAN DGN PANTUN2 DI BAWAH TU, KITA TUNGGU SAJA RESPON DARI MAKHLUK YG BERKENAAN.

  KEJORA YAKIN BINATANG ANAK HARAM PUKIMAK SIAL LAHANAT TU PASTI PANAS PONGGONG TAK SENANG DUDUK DGN PANTUN2 YG MENGHEMPAP MUKA DAN KEPALANYA ITU.

  BAGI YG TAK BERKENAAN, ABAIKAN SAJA PANTUN2 DI BAWAH TU.

  KAH KAH KAH.

  1. WAK GONTOL KOJOLLA KEJORA SEMAKIN RESAH .IDOLANYA SEMAKIN PUDAR DAN SEPERTI LAYANG-LAYANG PUTUS TALI.DIA PULA TUNJUK PERASAAN DENGAN PANTUN CARUT,MAKI HAMUN.HAPPY NYA AKU BILA DICUIT SIKIT,DIA MELATAH DENGAN PELBAGAI KOMEN..BERUK KATAKAN

   HAHAHA HIHIHI HOHOHO

   1. Hairan juga yer !

    Org lain tak ada terasa apa pun dgn pantun2 Kejora tu dan buat tak kesah je.

    Tapi , Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Kutok Pukimak Sial Barua Bangsat Lahanat Muka Kulit Babi tu menyondol mcm babi hutan, melatah dan melenting.

    Semua org tahu, pantun2 Kejora tu dah tempias ke muka kulit babinya itu.

    KAH KAH KAH.

    1. Aik…hairan bin ajaib kan !

     Naper tetiba nek menyerang Ksjora?
     Kejora takder sebut nama nek TN pun!
     Kejora cuma kata makhluk malaun keparat binatang anak haram pukimak sial barua lahanat….
     Orang tu nek ker??? Nek terasa ker?

     KAH KAH KAH

     1. Hah ha haa

      Bukan ke Kejora dah cakap, Binatang Anak Haram TN Monyet Betina Tua Kutok Pukimak Sial Barua Lahanat tu pasti panas ponggong , tak boleh duduk dgn pantun2 Kejora yang menghempap muka kulit babi dan kepalanya itu.

      KAH KAH KAH.

      1. HAAH…SEPERTI YANG TELAH DIJANGKA, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA KULIT BABI INI AKHIRNYA MUNCUL JUGA…

       KAH KAH KAH.

       1. KAH KAH KAH

        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        Akibat asyik kena tibai nenek jadi sedih & muram
        Dlm hati..tak usah cerita lah rasa marah & geram
        Bila dilihat, pantun2 Kejora, dia rasa tak tenteram
        Akhirnya dia keluar jua mengaku diri anak haram
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
        Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        1. Haahh para pembaca…

         Bukan kah betul apa yang Kejora dah cakapkan itu?

         Kita dapat juga respon dari binatang anak haram pukimak sial lahanat muka kulit babi tu.

         Binatang anak haram TN Monyet Betina Tua kutok Pukimak barua sial lahanat ni panas ponggong tak senang duduk bila baca pantun2 Kejora sebab pantun2 tu mmg kena tepat kat kepala dan muka anak haram ni.

         Pembaca2 lain tak kesah pun.

         KAH KAH KAH.

         1. Aik, nek terasa diri anak haram yer..?

          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
          Naper lak TN monyet batang pisang ni melenting
          Menyondol sja nenek ini serupa dgn babi bunting
          Agaknya frust, sbb hari ini Bg Ali tk nak berdating
          Mungkin Bg Ali meluat bulu puki nenek tk gunting
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
          kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
          🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          KAH KAH KAH

          1. Aik, nek terasa diri barua keparat yer..?

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Nenek munafiq, pengotor, tk pernah mandi hadas
           Puki tak basuh, bau busuk macam lubang tandas
           Mudah sja dia terkena..jerat Kejora yg membidas
           Dia dah termakan cili sebab itu dia yg rasa pedas
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           KAH KAH KAH

          2. Aik, nek terasa diri sial lahanat yer..?

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
           Padan dgn muka nenek pukimak bangsat keparat
           Dia dah tua, otak kecut, nak fikir pun dah tak larat
           Akibat dari kebebalan nya dia mendapat mudarat
           Mudah je betina tu masuk dlm Kejora punya jerat
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           KAH KAH KAH

          3. Aik, nek terasa diri makhluk malaun yer..?

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Nenek asyik je jatuh dlm Kejora punya perangkap
           Dlm ilmu jerat menjerat ini ternyata dia tak cekap
           Dia hanya harap meroyan, merapu, banyak cakap
           Selain puki kerepot dia itu asyik je disolek mekap
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           KAH KAH KAH

          4. Aik, nek terasa diri binatang yer..?

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Kesian nenek bongok bengap otak hampas sabut
           Bila nampak pantun Kejora dia mula kelam kabut
           Terasa pedas mkn cili, pantun Kejora, dia sambut
           Wal hal dlm pantun2 tu nama dia tak pun disebut
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           KAH KAH KAH

          5. KAH KAH KAH

           ORANG LAIN TAK TERASA APA PUN.DGN PANTUN2 KEJORA TU, TAPI MONYET ANAK HARAM TU TIDAK AMAN DUDUK SEBAB DIA MEMILIKI SIFAT ATAU CIRI2 YANG DISEBUTKAN DLM PANTUN2 ITU.

           TERJUN MASUK DLM PERANGKAP JUGAK MONYET BETINA TUA ANAK HARAM BINGAI BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PUKIMAK SIAL LAHANAT MUKA KULIT BABI TUH DEK PANAS PONGGONG.

           KAH KAH KAH.

          6. Aik, ponggong nek terasa panas yer..?

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Pantun2 Kejora tu nenek rasa sangat tersinggung
           Seperti kepala dia dah diketuk dgn pemukul gong
           Bisa yg menikam, nenek tk terdaya, nak tanggung
           Dia kuar ngaku anak haram, dek panas ponggong
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

           KAH KAH KAH

          7. KAH KAH KAH

           😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
           Itulah dia betina tua anak haram kekasih Bang Ali
           Nenek itu terasa pedas, sbb dia dah termakan cili
           Muka tebal kulit babi pun dia terjah tak lagi peduli
           Namun monyet itu terus juga Kejora dera dan buli
           🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
           😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

           👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
           Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
           🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 22. RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Rakan2 yang ada pendapat, sila le tampil kemuka
  Tapi klu tak ada hujah, jgn lah pula karutan direka
  Usah le dibuat karangan serupa dgn budak tadika
  Berubahlah diri klau dah ramai pembaca tak suka
  Jgn lah bawak masuk komen, yg mcm sial celaka
  Atau pamirkan diri serupa dgn anak haram puaka
  Siapa yang dimaksudkan pasti pembaca dpt teka
  Kita tunggu je respon..dari itu malaun tua bangka
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 23. RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Kpd rakan yg baru masuk diucapkan slmt datang
  Klau ada apa2 pendapat silalah tampil & bentang
  Tak kisah lah, k’jaan nak disokong atau ditentang
  Berhujahlah secara dewasa beradab dan matang
  Mulut tu jgn ler celupar, wlu pun berhujah lantang
  Usah nk samseng juah, lagak along minta hutang
  Jgn diikut..itu seekor anak haram punya binatang
  Bkn apa..kot kwn marah kita kena tibai terlentang
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 24. RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Masuklah berkomen, tiada apa nk dirisau gundah
  Boleh cara biasa..atau pun nak berpantun madah
  Ikut suka..nk karang panjang atau ringkas mudah
  Tapi yg seeloknya tu, gunakan tutur kata yg indah
  Jgn le pulak..buat perangai spt anak haram jadah
  Atau buat karangan tahap tadika atau sek rendah
  Bkn apa, kot kawan meluat marah, kita dpt padah
  Nanti kita dpt malu rasa seperti muka kena ludah
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 25. RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Komen jer..tk kisah TSMY nak dikutuk atau ampu
  Bersikap jujur..pembaca kat sini usah cuba ditipu
  Jgn pula asyik mengarut..kt tajuk pos, sila tumpu
  Usah lah tampil dgn karangan ‘ala tadika’ merapu
  Lebih baik diam saja klu nak fikir dah tak mampu
  Berehatlah klu idea dah bankrap & otak pula tepu
  Bkn apa, kot kawan tibai kepala kita dgn penyapu
  Nanti kita terpaksa belah cabut malu tersipu-sipu
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 26. RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Rakan2 klu ada apa2 idea atau hujah sila lah beri
  Tapi hendak le kita jaga adab dan kesopanan diri
  Karutan taraf budak tadika, usah le bawa ke mari
  Klu bahasa lemah, jgn ler acah cikgu bijak bistari
  Cuba lah berubah..klu ditengking sergah tiap hari
  Usah tunjuk lagak samseng, atau jahat punya ciri
  Bkn ler apa, kot tak tertepis kwn tibai kanan & kiri
  Nanti, klau kantoi & malu, kita terpaksa cabut lari
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 27. RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Sentiasa le berhati2 dgn apa yang kita mahu tulis
  Eloknya jgn masuk merapu kalau idea dah muflis
  Buat apa masuk klu hanya untuk rosakkan majlis
  Usah lah beraksi mcm jerung klau diri hanya bilis
  Atau cuba nk kawal sana sini jadi pacak ker polis
  Jgn sekali tampil kuangajar biadab perangai iblis
  Ingat le kita semua bkn nya kebal peluru tak kalis
  Bkn le apa, kot kwn lenyek jadi mcm stemrol gilis
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 28. RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Kalau ada apa2 hujah, sila lah tampil ke hadapan
  Moga kat sini..sama2 kita jadikan bahan tatapan
  Tak kisah, sokong PN ke BN ke Pakatan Harapan
  Tapi sama2 ler kita jaga tatasusila & adab sopan
  Jgn lah pulak asyik tampil pamirkan kebengapan
  Lbih2 lagi klu dah tua renta dekat dgn kain kapan
  Kebodohan tu, untuk anak cucu elok jer disimpan
  Bukan le apa kot dgn pukulan kita kena berdepan
  Nanti, kita terpaksa lari, bak sukan acara balapan
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 29. RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Sila le tampil berhujah atau beri apa2 pencerahan
  Moga dpt jdi manfaat bersama..mudah-mudahan
  Tak kesah lah..panjang atau pendek punya bahan
  Tapi jgn le selalu sgt tampil pamirkan kebodohan
  Atau kawal sana & sini nak cari publisiti murahan
  Usah le lagak samseng juah, nk cetus perbalahan
  Bkn ler apa, kot kwn tibai kiri kanan kita tak tahan
  Nanti, kita terpaksa lari dek teruk kena belasahan
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 30. RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Silalah tampil sekirannya ada hujah atau saranan
  Boleh, nak pantun atau sajak, utk sedikit kelainan
  Tapi..jaga le adab, agar diri kita org jadi berkenan
  Takut ler diri kita akn jadi bahan ejekan & mainan
  Usah tampil dgn lagak juah, spt samseng jalanan
  Berubah lah diri, klu dah asyik menerima tekanan
  Bkn ler apa, kot tak tertepis kwn tibai kiri & kanan
  Nanti, asyik kuah je, menjadi kita punya makanan
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 31. RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Rakan2 kalau ada apa2 hujah muat turun sajalah
  Nak komen panjang ke atau pendek, tk jadi salah
  Tapi, jgn lah suka ganggu org, asyik nak berbalah
  Atau lagak samseng juah, nak cetuskan masalah
  Sedar le sikit, bila dlm pertarungan asyik je kalah
  Berhati-hatilah dgn nahu bila bahasa ingin diolah
  Jgn lah tampil dgn coretan spt budak prasekolah
  Bkn apa..kot kwn balun kita terpaksa cabut belah
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 32. RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Komen dari rakan2, mmg le dialu-alukan sentiasa
  Boleh kalau nak bermadah atau ditulis cara biasa
  Tak apa juga, kalau puisi, pantun syair atau prosa
  Tapi jgn le tampil dengan celupar atau mulut bisa
  Berkomen itu, biarlah secara matang dan dewasa
  Pepatah mengatakan kerana mulut badan binasa
  Bkn apa..kot kwn pelangkong, sakit pula kita rasa
  Nanti, kita terpaksa lari, dek tak tahan dera seksa
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 33. RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Rakan2 klu nak beri komen anda sgt lah dipersila
  Tpi jaga ler kita punya adab sopan dan tatasusila
  Jgn ler pula tampil berkomen serupa dgn org gila
  Klau org tak ganggu, jgn kita pegi cari pasal mula
  Kata pepatah rezeki jgn ditolak, jgn pula cari bala
  Usah perasan hebat..klu BM kita itu tahap Bangla
  Bkn le apa, kot tak tertepis nanti kawan taji & tala
  Nanti kita terpaksa lari tidak tahan disekel kepala
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 34. RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Peluang untuk memberi pandangan sila lah rebut
  Tapi jgn lah tampilkan diri spt org gila berserabut
  Atau..spt budak tadika berkelahi lwn tarik rambut
  Klu nak sindir org pun biar lah cara lemah lembut
  Jgn pula nak melatah, klau nama kita tak disebut
  Tak usah ler pamir diri, sbg org bodoh otak sabut
  Bkn apa, kot kwn tibai kiri kanan kita kelam kabut
  Nanti tak tahan disekel, kita terpaksa belah cabut
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 35. RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Kalau ada apa2 nukilan sila le tampil persembah
  Boleh cara biasa..atau pantun sajak nak digubah
  Tapi jgn asyik nk ganggu org, jdi pinggan tambah
  Atau lagak kuangajar, mcm anak haram bedebah
  Klu dh rata2 org pakat benci eloklah kita berubah
  Bkn lah apa, kot kwn balun tibai, kita jadi gelabah
  Muka kita pulak bagai dgn air longkang disimbah
  Nanti terpaksa lari tonggang langgang dan rebah
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 36. RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Rakan2, kalau ada apa2 hujah, sila lah tampil saji
  Jagalah adab sopan dan tunjukkan akhlak terpuji
  Tapi jgn le nak samseng juah tunjuk perangai keji
  Klu diri penyangak, usah nak lagak lebai atau haji
  Jgn ler nak lagak hebat klu diri tak tinggi mengaji
  Tak usah juah le, klu komen harap dedak sbg gaji
  Bkn apa kot tak tertepis pula kwn mari tibai & taji
  Nanti kita rasa bgai dihumban dlm taik punya loji
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 37. RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Silalah tampil berhujah, wahai rakan dan saudara
  Tapi, jaga adab sopan, dlm kita punya kata bicara
  Jgn masuk dgn gaya samseng nak cetus angkara
  Atau tunjuk kurang ajar..mau timbulkan huru hara
  Jauhkan diri dari buat perangai monyet atau kera
  Klau diri bebal bengap usah cuba nak lagak juara
  Bkn le apa, kot tak pasal2, kita kena buli dan dera
  Nanti kita terpaksa lari, tak tahan derita sengsara
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 38. RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Sila lah bagi komen, samada sukarela atau ditaja
  Tapi jgn le komen merapu, mcm org mabuk ganja
  Perkara yang sama tak usah ler asyik diulang jaja
  Jgn ler masuk dgn niat nk jadi penghulu atau raja
  Lbih2 lagi le bagi yg dah tua kerepot di usia senja
  Eloklah duduk diam, dpd merapu dek tk ada kerja
  Tambahan pula..klu bahasa teruk, tk reti mengeja
  Bkn lah apa..kot kwn tibai dpt sakit percuma saja
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 39. RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Pandangan dari rakan2 memang lah sgt dialu-alu
  Tapi sblm dipos, tulisan kita tu elok diteliti le dulu
  Komen kita biarlah lembut wlu tajam bak sembilu
  Biar komen kita itu, seperti orang nak baca selalu
  Usah le kita nak cuba nk jadi polis, atau penghulu
  Berubah lah diri klu dh asyik kena taji bertalu-talu
  Bkn apa, kot semakin berbenjol kepala kita dipalu
  Nanti, selain dari hati sakit, kita dapat pulak malu
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 40. RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Salam sejahtera kpd semua sahabat2 yg dikasihi
  Semoga semua nya, di dlm rahmat & berkat Illahi
  Kalau ada apa2 pandangan sila lah tampil curahi
  Tapi klu otak bankrap, takder idea..usah digagahi
  Usah buat karangan, taraf budak tadika berkelahi
  Atau..bawa keluar citer pasal kentut, berak & tahi
  Bkn ler apa, kot kwn sekel kepala kita dan marahi
  Nanti kita terpaksa lari, tidak tahan benjol di dahi
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. RAKAN-RAKAN TENTU DAH BOLEH AGAK, SIAPA MAKHLUK MALAUN KEPARAT YANG DIMAKSUDKAN DI DALAM PANTUN DI ATAS TU.

   KITA TUNGGU TENGOK RESPON DARI MAKHLUK BINATANG ANAK HARAM PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT TU.

   BAGI YANG TAK BERKENAAN, ABAIKAN SAJA PANTUN DI ATAS TU.

   KAH KAH KAH.

 41. Musuh UMNO adalah pemimpin mereka sendiri yang sedang memegang jawatan dalam PN. Alang-alang telah dimusuhi oleh mereka yang tiada jawatan lebih baik kekal dalam PN dan seterusnya menjadi ahli Bersatu, lumpuh terus UMNO. Hanya tinggal kluster mahkamah.

  Mungkin berita ini boleh diberi alasan untuk berpindah kepada Bersatu;-

  “Pada 2019, pihak pendakwaan memfailkan permohonan pelucuthakan terhadap Obyu Holdings bagi menyita pelbagai barang termasuk 11,991 unit barang kemas, 401 utas jam tangan dan 16 jam tangan aksesori, 234 pasang cermin mata dan 306 beg tangan serta wang tunai dalam pelbagai denominasi berjumlah RM114,164,393.44.” https://www.malaysiakini.com/news/568894

 42. najib bini rosmah

  Nabi pesan sebelum Dajjal mai turun ke bumi ada puak yang kecil menguasai puak besar. Yang mengetuainya pula ialah puak ruwaibidhah yang terkenal akhir zaman. Takziah Perogol Nika Gee hang insan terpilih menjadi tanda akhir zaman. Kahkahkah!

 43. najib bini rosmah

  Wahyu bapa ayam yang turun mahu Umno pecah belah selepas kena PPBM dikuntau kerana tiada akar umbi. Berita yang keluar dari Menteri semburit dan kartel semburit dalaman tanda pecah dan perintah yang sama sudah berjalan. Anjing Jkom menyalak demi Azmin Semburit kesayangan bapak ayam politikus Malaya. Rakyat hanya ketawa membaca kisah ulangan ular lidi nak telan naga sekali lagi. Kahkahkah!

 44. najib bini rosmah

  Ular lidi nak telan naga dua kali. Naga kena semburit ikut pintu belakang oleh Azmin Semburit. Madey’$$$ Way. Kahkahkah!

 45. najib bini rosmah

  Tumpang lalu bapak ayam politik Malaya Madey si Kitol nak potong Q tunggang Pak Lebai. Anjing Jkom 45j beri tabik hormat. Kahkahkah!

Leave a Reply

Your email address will not be published.