ADAKAH SURAT ANNUAR MUSA KEPADA ZAHID HAMIDI INI BUKTI WUJUDNYA GERAKAN MENGUBAH KEPUTUSAN MT UMNO?

UMNO Bahagian Ketereh, Kelantan yang dipimpin oleh Annuar Musa dilaporkan telah menghantar surat kepada Presiden UMNO, Ahmad Zahid Hamidi memaklumkan empat pendirian bahagian berkenaan berkaitan politik semasa dan hubungan dengan kerajaan PN yang diterajui Bersatu.

Ketetapan pendirian yang turut ditandatangani 30 AJK UMNO Bahagian itu dihantar kepada Presiden UMNO pada 19 Mac lalu.

Pendirian yang dimaklumkan untuk perhatian Ahmad Zahid itu ialah:-

1. Tetap menyokong kerajaan gabungan Perikatan Nasional – Barisan Nasional – GPS (Sarawak) – GRS (Sabah).

2. Mengesyorkan supaya BN dan PN segera memulakan rundingan kerusi serta berusaha membentuk gabungan terkuat menentang PH dalam PRU15.

3. Memohon YAB Perdana Menteri segera melantik seorang Timbalan Perdana Menteri dari kalangan pemimpin BN serta merta.

4. Terus fokus dan memberi keutamaan kepada agenda kestabilan politik, memerangi Covid19, membela rakyat serta memulihkan ekonomi negara.

Meneliti surat bekas Setiausaha Agung BN itu di ketika UMNO sudah menetapkan keputusan putus hubungan dengan Bersatu dan berada dalam kerajaan PN hanya sehingga Parlimen dibubarkan serta menjelang Perhimpunan Agung UMNO pada 27 dan 28 Mac ini bagi memuktamadkan ketetapan tersebut, menimbulkan beberapa persoalan tentu saja tidak dapat dielakkan.

Berikutan UMNO sudah ada ketetapan yang jelas tentang hubungannya dengan Bersatu dan PN iaitu hanya sehingga Parlimen dibubarkan, untuk apa lagi sebenarnya UMNO Ketereh membuat pendirian yang berbeza dan kemudian Annuar menghantar surat kepada Presiden UMNO berkenaan dengannya?

Mengapa Annuar masih ingin menzahirkan sokongan kepada kerajaan PN?

Apakah beliau tidak setuju dengan pendirian MT UMNO yang keputusannya sudah pun dimaklumkan secara bertulis oleh Ahmad Zahid Hamidi sendiri kepada Muhyiddin Yassin?

Seterusnya, untuk apa juga UMNO Ketereh mengesyorkan rundingan pembahagian kerusi antara BN dan PN, walhal UMNO telah berpendirian untuk putus hubungan dengan Bersatu?

Tidakkah dengan ketetapan putus hubungan itu bermakna UMNO dan BN akan bertanding secara sendirian dan tidak perlu lagi berunding sebarang pembahagian kerusi dengan PN yang di dalamnya ada Bersatu?

Adakah ini bermakna Annuar masih berharap UMNO dapat memberi laluan lebih banyak kerusi kepada Bersatu bagi tujuan mengekalkan lagi Muhyiddin sebagai Perdana Menteri?

Adakah saranan berunding kerusi ini juga bermakna Annuar mahu Kumpulan Hamzah Zainuddin yang sebelum ini melompat daripada UMNO ke Bersatu terus diberi laluan mudah untuk bertanding dan menang dalam PRU15 akan datang?

Tidak terkecuali, adakah ini turut bermakna Annuar mahu Kumpulan Azmin Ali dalam Bersatu diberi kemudahan laluan yang sama oleh UMNO?

Selanjutnya pula, dengan mengesyorkan rundingan kerusi antara BN dan PN yang pastinya tujuan utamanya agar Muhyiddin dikekalkan lagi sebagai Perdana Menteri, apakah Annuar tidak sependirian dengan keinginan majoriti akar umbi UMNO yang mahukan jawatan Perdana Menteri kembali dipegang oleh parti itu selepas PRU15 akan datang?

Paling tidak masuk akal sekali dalam ketetapan UMNO Ketereh itu ialah ia masih lagi berharap Muhyiddin dapat melantik seorang Timbalan Perdana Menteri daripada BN.

Bukankah isu jawatan nombor dua dalam kerajaan itu tidak penting lagi bagi UMNO setelah ia membuat ketetapan enggan bekerjasama dengan Bersatu?

Lagi pula, apa guna putus hubungan dengan Bersatu jika akhirnya UMNO sudi menerima jawatan Timbalan Perdana Menteri?

Tidakkah jawatan yang paling UMNO dambakan ialah kerusi Perdana Menteri yang kini disandang oleh Muhyiddin?

Bukankah dengan sudi menerima jawatan Timbalan Perdana Menteri, bererti UMNO akan mengorbankan perjuangan mendapatkan kembali kerusi Perdana Menteri?

Akhirnya, menjelang PAU pada 27 dan 28 Mac ini iaitu hanya seminggu daripada sekarang, ketetapan UMNO Ketereh dan surat yang dihantar oleh Annuar kepada Presiden UMNO ini, mahu tidak mahu, tidak lain hanya bertujuan mengcak keharmonian dan mewujudkan kekeliruan dalam parti semata-mata.

Adakah apa yang dilakukan Annuar ini mengesahkan lagi memang wujud gerakan untuk mengubah keputusan MT UMNO berkaitan putus hubungan dengan Bersatu dalam PAU kali ini, seterusnya untuk menyingkirkan Ahmad Zahid sebagai Presiden UMNO? (Shahbudindotcom 21/03/2021)

3.7 6 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 21 March 2021 — 9:42 am
Subscribe
Notify of
guest
95 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
21 March 2021 11:03 pm

ALJUBON WAL BONTO HANYA GILA TAK TENTU ARAH TAK KIRA IKUT MANA ASAL DAPAT JADI PM…… ALJUBON WAL BONTO HANYA BERPRINSIP PANDANG PINTU BELAKANG ATAU TEBUK ATAP JANJI DAPAT PUASKAN NAFSU SERAKAH…….. THE PROBLEM STARTED WHEN DAJJAL ILLUMINITY AND DAJJAL FREEMASON UNITED TO DEVALUATE RINGGIT TERRIBLY……IT WAS ONLY THE TIP OF HUGE CORRUPTIONS ICEBERG……… TIDAK PERLU KERJASAMA DENGAN PENGGANAS KOMUNIS LTTE DAPIG DAN PELACUR SOSIALIST PARTI KUNYIT LGBT………. Tidak Akan Ada Kerjasama Dengan PKR, DAP – Abdul Hadi………. (Utusan) – Kerjasama yang pernah terjalin antara Pas dengan Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP semasa dalam blok Pakatan Rakyat tidak akan… Read more »

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 9:38 pm

HAHAHA HIHIHI HOHOHO

INFO BELUM BERJAWAB,DAH KECOH MENANG

”@ WAK JUBOR KEMPIS TAPI LUAS TEROWONG KENTUT NYERR KERANA ASHIK SUMBAT …….YANG TERKINI DENGAN MERIAM BULOH’

SUMBAT MERIAM BULUH,TAROH BELERANG DAN BAKAR

KBOOOOOMMMMMMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!

TEROWONG PECAH..TAK LEH BERAK LERRRR WAK

Anonymous
Anonymous
22 March 2021 7:51 am
Reply to  Anonymous

BETUL. WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MEMANG MCM ITU.

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 8:15 pm

RAKAN2 PEMBACA YG DIKASIHI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Tiada lagi kelibat nenek tua otak budak hingusan
Tk pastilah betina tua tu dah pitam atau pengsan
Tersembam lah nenek kena Kejora punya libasan
Siapa yg menang, pembaca sudah tau keputusan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
22 March 2021 8:10 am
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla bodoh bangang mcm Melyau di masa di serang Portugis di tahun 1511.

Musuh mengendap di sebelah, depa dah melompat lompat mengaku menang. Di balun dengan meriam dan senapang, terborai.

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 8:14 pm

KOPIPES SEMUA NYA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA NIH.
TAK RENTI2.
NAMA NYA BOLEH DITUKAR KPD WAK KOPIPES,

@ WAK JUBOR KEMPIS TAPI LUAS TEROWONG KENTUT NYERR KERANA ASHIK SUMBAT …….YANG TERKINI DENGAN MERIAM BULOH

KWANG KWANG KWANG

aku bukan TN la

Anonymous
Anonymous
22 March 2021 8:12 am
Reply to  Anonymous

Bagus ada yang lain dari TN juga membalun, menibai dan membantai puak Pembangkang di sini.

Terborai lah depa.

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 6:38 pm

https://www.sinarharian.com.my/article/129552/BERITA/Nasional/SPP-boleh-selesaikan-isu-kartel-PDRM-kata-Takiyuddin

Dalang dan mastermind hanya akan terdedah jika kerajaan tebuk atap sekarang tumbang. Tu sebab dari awal lagi mangkok hayun Perak mari tu gian sangat nak pegang kdn. Hari ni kita boleh saksi hasilnya, tempoh darurat pun diguna secara keparat semaksimanya.

Shit..

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
21 March 2021 4:25 pm

ALJUBON WAL BONTO HANYA BERPRINSIP PANDANG PINTU BELAKANG ATAU TEBUK ATAP JANJI DAPAT PUASKAN NAFSU SERAKAH…….. THE PROBLEM STARTED WHEN DAJJAL ILLUMINITY AND DAJJAL FREEMASON UNITED TO DEVALUATE RINGGIT TERRIBLY……IT WAS ONLY THE TIP OF HUGE CORRUPTIONS ICEBERG……… TIDAK PERLU KERJASAMA DENGAN PENGGANAS KOMUNIS LTTE DAPIG DAN PELACUR SOSIALIST PARTI KUNYIT LGBT………. Tidak Akan Ada Kerjasama Dengan PKR, DAP – Abdul Hadi………. (Utusan) – Kerjasama yang pernah terjalin antara Pas dengan Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP semasa dalam blok Pakatan Rakyat tidak akan berulang pada masa hadapan. Jaminan itu diberikan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang sekali gus… Read more »

Eton
Eton
21 March 2021 3:24 pm

Hi guys Semalam brother Din Remos buat komen solid berhubung entry Encik Shah yang menggesa agar DS Zahid Hamidi bangun menjadi pendekar yang sebenar melawan suara2 melawan arus di kalangan pemimpin UMNO yang mahu parti itu mengekalkan kerjasama dgn PN dalam PRU 15. Bro Din was right. DS Zahid is a lame duck. Sebelah kakinya sudah berada di penjara. Eton tak faham kenapa orang-orang DSAI bergantung harap kepada orang seperti ini yang terpalit dengan pelbagai tuduhan jenayah dan salah guna kuasa. Apakah dasar reformasi yang dilaungkan PKR tidak meliputi perjuangan berkaitan integriti? Atau masalah perinsip boleh di letak tepi sekiranya… Read more »

Anonymous
Anonymous
22 March 2021 8:24 am
Reply to  Eton

“.. orang-orang DSAI bergantung harap kepada orang seperti ini yang terpalit dengan pelbagai tuduhan jenayah..”

Depa dah tak nada pilihan lain. Yang lain lagi teruk watak dan tabiat nya.

Lagi depa bergantung kpd yang sampah masyarakat, lagi depa tak boleh dapat naik memerintah.

Jangan DSAI jadi PM sudah lah. He is not acceptable. Non gratum.

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
21 March 2021 2:52 pm

THE PROBLEM STARTED WHEN DAJJAL ILLUMINITY AND DAJJAL FREEMASON UNITED TO DEVALUATE RINGGIT TERRIBLY……IT WAS ONLY THE TIP OF HUGE CORRUPTIONS ICEBERG……… TIDAK PERLU KERJASAMA DENGAN PENGGANAS KOMUNIS LTTE DAPIG DAN PELACUR SOSIALIST PARTI KUNYIT LGBT………. Tidak Akan Ada Kerjasama Dengan PKR, DAP – Abdul Hadi………. (Utusan) – Kerjasama yang pernah terjalin antara Pas dengan Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP semasa dalam blok Pakatan Rakyat tidak akan berulang pada masa hadapan. Jaminan itu diberikan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang sekali gus menyifatkan pengalaman berada dalam kelompok tersebut sudah cukup untuk membuka mata mereka agar tidak mengulangi langkah… Read more »

Wau bule
Wau bule
21 March 2021 2:26 pm

DAP will not work with Umno in GE15, says Guan Eng…VERY GOOD NEWS FOR RAKYAT, BAD NEWS FOR ANWAR

Anwar invited to ‘Sheraton Move’? First time I’ve heard of it, says Kit Siang…SURPRISING NEWS. SHOWS DESPERADOS AT WORK

…..punish UMNO ‘mystery’ leader who discusses secret collaboration with Anwar – Analyst
Astro Awani……NOT SURPRISING NEWS INVOLVING A LEADER WHO WOULD ANYTHING FOR PM SEAT.

Neither Umno, Bersatu, Pas nor Pkr could effectively lead a pact without strong support ftom Sabah and Sarawak…..THE REALITY, FACT AND TRUTH

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 2:06 pm

TOGHUIH DAH BOLAH CABUT LARI LINTANG PUKANG TONGGANG LANGGANG,
TOSONYAP SUNYI MONYOPI TOKODU MALU TOKANTOI TOKOSIPU BUNTU KAKU KOLU SAYU PILU MOMBISU,
BINATANG ANAK HARAM MONYET TUA NEK TN BATANG PISANG MUKO KULIT BABI, BOKEAIH MURID SOKOLAH SJK, BOTINO TUO KUTOK PONGOTOR, KONCING TAK BASUH PUKI,
BODOH BINGAI BOBAL BONGAP BANGANG BENGONG BIOL TOLOL BAHALOL BONGOK DUNGU LOMBAM SASAU SAWAN SEWEL GILO BABI, PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT BANGSAT KOPARAT.

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
22 March 2021 9:23 am
Reply to  Anonymous

MENGAKU MENANG DI MASA PERTARUHAN MASIH BERLAKU ITU BERMAKNA OTAK TAK CENTRE.

MEMAKI HAMUN MENGGUNA KATA2 KOTOR ITU MENUNJUKKAN BIADAB DAN KURANG AJAR, TAK DIBIMBING EMAK BAPAK DI MASA KECIK, BERCAMPUR DENGAN PENYANGAK, PENJAHAT DAN GENGSTER DI ASA DEWASA.

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 1:54 pm

ADA LAGI KE KARANGAN TADIKA, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA KULIT BABI?

BAK MEH SINI, CIKGU NAK TOLONG EDITKAN…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 1:54 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH…(1000 X)

Anonymous
Anonymous
22 March 2021 9:24 am
Reply to  Anonymous

CIKGU WAK GONTOL

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 1:40 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nek kini, tak tau nak buat apa lagi, hanya melahu
Betapa besar dia punya siksa pembaca pun tahu
Tubuh menggigil asyik naik turun dia punya suhu
Punca nya..dalam BM, dia lemah ejaan dan nahu
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
22 March 2021 9:26 am
Reply to  Anonymous

Bermimpi saja ler kamu.

Tak salah, tak rugi, it’s free.

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 1:39 pm

HAH HA HAA.

Untuk monyodar-an si botino tuo kutok Binatang Nek TN Monyet Batang Pisang yang bingai dungu bangang bobal bongap bongok bengong biol bahalol pukimak sial anak haram barua lahanat sawan gilo babi tu dan jugo sobagai poringatan bosamo, den nak ulang siar lah koratan borito ini:

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 1:39 pm
Reply to  Anonymous

Kuasai, betulkan bahasa Melayu dulu…
18 Feb 2021

ROSALWANI CHE SOH @ YUSOFF

SHAH ALAM – Sasterawan Negara mengingatkan segelintir rakyat Malaysia jangan hanya kecoh menegur sebutan individu lain dalam bahasa Inggeris, sebaliknya mengabaikan kepentingan untuk menguasai, menghormati dan mencintai bahasa kebangsaan sendiri.

Sasterawan Negara, Datuk Dr Anwar Ridhwan berkata, perkara itu perlu diberi perhatian, ekoran masih ramai rakyat Malaysia sendiri yang tidak fasih berbahasa Melayu selain gemar menggunakan bahasa ‘Melayu rojak’ iaitu bahasa Melayu yang bercampur dengan Inggeris dalam pertuturan harian.

Sinar Harian.

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 1:40 pm
Reply to  Anonymous

KERATAN BERITA INI AKAN TERUS DISIARKAN SEHINGGALAH BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT MUKA KULIT BABI TU DAPAT MENGUASAI BAHASA MELAYU DGN BAIK…

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
22 March 2021 9:28 am
Reply to  Anonymous

Syiok sendiri ler kamu.

Bahasa kotor tak mendapatkan kamu simpati kpd apa yang kamu cakap.

Sebalik nya, mendatangkan keji..

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 12:53 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Rasanya nenek tu bodoh dari keturunan usul asal
Agknya, dia kini bersedih monyok, kt dlm bangsal
Mesti betina tua tu dlm keadaan yg sgt menyesal
Sbb..dgn Kejora ini, dia gatal puki pergi cari pasal
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 1:16 pm
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla selalu mumpi dia menang.

Maka selalu lah dia tersentak bila di lempang.

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 1:32 pm
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG ANAK HARAM TN MONYET PUKIMAK SIAL LAHANAT YANG MENULIS DI JAM 1:16 PM!

‘DI’ DGN ‘LEMPANG’ TU KENA RAPAT, SEBAB ‘LEMPANG’ TU PERBUATAN!
=> DILEMPANG

KALAU DI AMPANG KE ATAU DI SENAPANG KE, OK LAH.

FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMM!!!!!

TAK KAN LAH ASYIK NAK KENA TENGKING HERDIK SETIAP HARI KOT???

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 1:32 pm
Reply to  Anonymous

YG SEPATUTNYA RAPAT, DIA RENGGANGKAN
YG SEPATUTNYA RENGGANG, DIA RAPATKAN PULA.

HAIRAN SUNGGUH, BINATANG MONYET PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BEBAL BENGAP BANGANG BONGOK BENGONG BINGAI BIOL BAHALOL PEKAK BADAK NI TAK BOLEH JUGA NAK FAHAM-FAHAM.

ITULAH MALANGNYA NASIB BINATANG MONYET DAJAL NI DIHANTAR OLEH MAK BAPAK DIA KE SEKOLAH SJK DULU.

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 1:33 pm
Reply to  Anonymous

TAK PERNAH ADA LAH LAGI MANUSIA SEBEGINI BODOH PIANG TOLOL BAHALOL DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BANGANG BENGONG BONGOK MELEBIHI BINATANG TN MONYET TUA PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BABI HUTAN PEKAK BADAK SEKOR NI.

KENAPALAH DIA TIDAK DILAHIRKAN MENJADI SEEKOR LEMBU ATAU KERBAU ATAU KAMBING ATAU UNTA ATAU BAGHAL ATAU KELDAI ATAU BADAK SUMBU ATAU ANJING.

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 1:33 pm
Reply to  Anonymous

MEMANGLAH TERSANGAT BODOH PIANG, BEBAL BENGAP NENEK TN TUA KUTUK NI LEBIH DARI TARAF SEEKOR BINATANG.
DAH SEBULAN LEBIH DIAJAR BENDA YANG SEBEGITU MUDAH PUN TAK BOLEH DIFAHAMINYA.

ELOK KALAU BETINA TUA KUTOK NI DIHANTAR UNTUK DIAJAR KAT DALAM ZOO BERSAMA KERA, MONYET, UNGKA, ORANG UTAN, SINGA LAUT, BANGAU, BERUANG, KUDA BELANG, KAMBING, LEMBU, BADAK SUMBU, BABI HUTAN, DSB.
ATAU DIHANTAR BELAJAR BERSAMA BINATANG2 KAT DALAM SARKAS.

PUKIMAK SIAL ANAK HARAM PUNYA BINATANG TN MONYET NIH.

HA HAH HAA.

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 1:34 pm
Reply to  Anonymous

HAA…

MENGAJAR CARA ELOK, TAK FAHAM!
MENENGKING HERDIK PUN TAK BOLEH FAHAM JUGA ANAK HARAM NIH!

INI NAK KENA MENGAJAR CARA MAKI HAMUN, BARU BINATANG TN MONYET BETINA TUA PUKIMAK SIAL BARUA ANAK HARAM JADAH TU BOLEH FAHAM KOT!

HA HAH HAA.

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 1:34 pm
Reply to  Anonymous

INILAH APO YANG DIKATO-AN OLEH BRO DIN REMOS…

TAKDO KOJO YANG LOBIH TORUK DARI MONGAJAR MANUSIO BENAK BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BINGAI BIOL BAHALOL BODOH PIANG MACAM BINATANG TN MONYET BATANG PISANG BETINA TUA ANAK HARAM PUKIMAK SIAL LAHANAT SEKOR TU…

MONGASAH BOLAKANG PARANG PUN TIDAK SOTORUK ITU..

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 1:34 pm
Reply to  Anonymous

Din Remos
3 March 2021 10:02 am

Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

Reply

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 1:35 pm
Reply to  Anonymous

Din Remos
9 March 2021 8:16 am
Reply to Anonymous

Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

Reply

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 1:35 pm
Reply to  Anonymous

Din Remos
15 March 2021 9:36 am
Reply to Anonymous

Itulah nenek. Ramai orang dah bagi amaran supaya nenek jangan suka menunjuk pandai, mahu komen semua orang di sini, nak jadi pak pacak lah itu ini. Sedangkan pengetahuan nenek tu cetek. Bahasa Melayu lintang pukang, nak tulis English pula terkial-kial merujuk Pakcik Google. Dapat sepatah dua phrases, itulah yang diulang-ulang, sekadar mahu dilihat orang kononnya dia pandai. Walhal semua orang tahu akal nenek cetek, fikiran nenek tidak matang setaraf budak tadika.

…/ bersambung …

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 1:35 pm
Reply to  Anonymous

…/sambungan…

Nenek tahu, orang lain juga buat salah ejaan dan kesalahan nahu sebagainya termasuk Din…… tapi ada orang pick up benda tu/. Sebabnya orang lain tidak pernah nak tunjuk pandai dan bermulut celupar seperti nenek. Dalam bahasa mudah, hanya nenek yang dibenci oleh pengunjung blog.

Semoga nenek dapat menghadapi kenyataan ini dengan tenang dan sentiasa tabah. Jangan terlalu mengikut emosi menjawab kritikan ini, nanti menggeletar jari, buat kesalahan ejaan lagi dan terus kena belasah….kah kah kahhhhh

Reply

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 1:36 pm
Reply to  Anonymous

MEMANG BOTUL SANGEK TU, BRO DIN REMOS!

MONGAJAR BINATANG KEK DALAM SARKAS ATAU MONGAJAR LOMBU KOBAU PUN TIDAK SOSUSAH MONGAJAR BINATANG BOTINO TUO TN MONYET BATANG PISANG BODOH BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BIOL TOLOL BAHALOL ANAK HARAM JADAH PUKIMAK LAHANAT PEKAK BADAK SEKOR TU…

TAK MASUK DIAJAR LANGSUNG NATE MONYET TUO DUNGU BARUA ANAK HARAM NIH!

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 1:36 pm
Reply to  Anonymous

Bravo Din ,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Dh sebulan lbih nek diajar, jika kenangan diimbau
Tetapi, lbih teruk dari kerja menarah kayu merbau
Mmg ler jenis tak masuk diajar itu nenek lahabau
Din kata..ngajar nek spt ngajar kambing & kerbau
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 1:36 pm
Reply to  Anonymous

Bravo Din ,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kebengapan & dungu nenek bukan lah lagi rahsia
Masa SJK dulu, dia malas & lbih suka jadi bohsia
Kini nek terus jadi bebal benak hingga lanjut usia
Din kata ngajar nenek bengap tu jadi kerja sia-sia
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 1:37 pm
Reply to  Anonymous

Bravo Din ,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Wow..Din Remos ini bagaikan seekor ular berbisa
Patukannya tu dah pasti sekali perit nenek terasa
Din kata..BM nenek tk daya lagi nak memperkasa
Lebih baik, klau nenek diajar tentang budi bahasa
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 1:37 pm
Reply to  Anonymous

Bravo Din ,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Sebelum ni pun kaw giler Din tampil tibai belasah
Kata Din mengajar binatang pun tak begini susah
Mmg nek bebal dungu tu, jenis rendam tak basah
Dpd ajar dia, lebih mudah lagi blkg parang diasah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 1:37 pm
Reply to  Anonymous

TAK TAHU LAH DIN OI…

ENTAH BILA LAH, BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT BIOL TOLOL BAHALOL BINGAI DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PEKAK BADAK SEKOR NI DAPAT NAK FAHAM.

BABI HUTAN PUNYA MAHKLUK, TAK MASUK2 DIAJAR. ENTAH BILA LAH BINATANG ANAK HARAM DAJAL LAHANAT TU NAK MAMPOS, MENYUSAHKAN ORANG SAJA.

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 12:39 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nenek kini, hanya terlopong sja, menongkat dagu
Terdiam monyok le betina tua tu serupa dgn tugu
Itulah akibat dan padah, bila cgu Kejora diganggu
Setakat bidan mana mungkin nk lawan dgn cikgu!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaaahhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 1:20 pm
Reply to  Anonymous

Wak Gontol is always dreaming

Let him, as it does not cost anything

Except his self pride when his face receives heavy slapping

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 1:43 pm
Reply to  Anonymous

Nek TN Monyet Batang Pisang is always crying.

Let her, as it does not cost anything

Except her self pride and dignity when her face receives heavy slapping from the BM teacher everyday.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 12:39 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Nenek bahalol otak hanya setaraf kera kongkang
Asyik sja kena tibai dgn Kejora, berbirat belakang
Tak blh tahan sakit..nek cabut lari lintang pukang
Agaknya kini dia dgn Bg Ali..puki sdg dikangkang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaaahhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 1:23 pm
Reply to  Anonymous

Wak Gontol tak pernah kaki di kengkang

Bang Ali balun any which way selepas dia telanjang

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 1:47 pm
Reply to  Anonymous

Binatang Anak Haram TN Monyet Betina tua kutok puki asyik saja dikangkang.

Bang Ali tibai nek tak kira depan dan belakang.

Bang Ali balun any which way selepas dia telanjang.

Sambil Bang Ali pulas tarik nek punya kelentit panjang.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 11:16 am

Musang berbulu ayam dah banyak diselinap masuk ke reban2 UMNO khususnya di kalangan ketua2 bahagian. Malah kabarnya ramai yang telah bersedia untuk mendokong parti KEMATU setelah terpesona dengan pelbagai janji dan tawaran. Anak “Musang” Ketereh licik mengatur strategi dalam diam dengan sokongan solid Yiddin, Jemin & Mezah. Tumbang PN kelak, umpama nyawa berakhir buat Yiddin, Jemin, Mezah dan chif chif gerombolan tebuk atap yang dah naik syok & ketagih dapat jawatan menteri, GLC dan gaji elaun luar biasa. By hook or by crook, UMNO BN WAJIB dipastikan MAMPUS demi survival mereka. Cuma satu pilihan ini saja yang PN ada. Zahid… Read more »

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 11:24 am
Reply to  Anonymous

Wak Jahit teragak2 bertindak awal sbb “telur” dia dalam genggaman Tok Din. Wak Jahit terikat dgn isu gubah wang haram, kes mahkamah. Silap2 “telur”nya akan dipicit ramas lunyai oleh Tok Din, boleh hilang nyawa jadinya. Tu sebab Wak Jahit wajib berfikir berulang kali. Puaka ini yg menghantuinya, menjadikan dia bingung dan dungu sepanjang masa, tak licik lagi.

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 11:01 am

TOGHUIH DAH BOLAH CABUT LARI LINTANG PUKANG TONGGANG LANGGANG,
TOSONYAP SUNYI MONYOPI TOKODU MALU TOKANTOI TOKOSIPU BUNTU KAKU KOLU SAYU PILU MOMBISU,
BINATANG ANAK HARAM MONYET TUA NEK TN BATANG PISANG MUKO KULIT BABI, BOKEAIH MURID SOKOLAH SJK, BOTINO TUO KUTOK PONGOTOR, KONCING TAK BASUH PUKI,
BODOH BINGAI BOBAL BONGAP BANGANG BENGONG BIOL TOLOL BAHALOL BONGOK DUNGU SASAU SAWAN SEWEL GILO BABI, PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT BANGSAT KOPARAT.

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:11 am

KOPIPES SEMUA NYA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA NIH.

TAK RENTI2.

NAMA NYA BOLEH DITUKAR KPD WAK KOPIPES.

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:13 am
Reply to  Anonymous

BILA OTAK TAK BANYAK ISI, BEGITU LAH JADI NYA.

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:28 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

APAAAAA…???

BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT BANGSAT KEPARAT MUKA KULIT BABI BERCAKAP PASAL KOPIPES?

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:28 am
Reply to  Anonymous

INI ADALAH UMPAMA KEAADAAN BOTAK CHIN BERSYARAH PASAL MENYAMUN ATAU
AYAH PIN BERCAKAP PASAL AJARAN SESAT!

LIHATLAH PEMBACA SEMUA, KALAU DIA BUKAN MUNAFIQ, MAKNANYA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET DAH DITIMPA PENYAKIT SAWAN SASAU GILA BABI:

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:29 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
18 March 2021 1:44 pm
Reply to Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA LEGIH TERUK DARI TAHAP BABI.

OTAK NYA DAH MATI, TAK BOLEH MEMIKIR LAGI.

HE’S AS GOOD AS DEAD.

Reply

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:29 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
18 March 2021 1:46 pm
Reply to Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA LEBIH TERUK DARI TAHAP BABI.

OTAK NYA DAH MATI, TAK BOLEH MEMIKIR LAGI.

HE’S AS GOOD AS DEAD.

Reply

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:30 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
18 March 2021 1:47 pm
Reply to Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA LEBIH TERUK DARI TAHAP BABI.

OTAK NYA DAH MATI, TAK BOLEH MEMIKIR LAGI.

HE’S AS GOOD AS DEAD.

Reply

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:30 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
18 March 2021 1:47 pm
Reply to Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA LEBIH TERUK DARI TAHAP BABI.

OTAK NYA DAH MATI, TAK BOLEH MEMIKIR LAGI.

HE’S AS GOOD AS DEAD.

Reply
(1:47 pm dia ulang dua kali)

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:30 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
18 March 2021 1:56 pm
Reply to Anonymous

MEMANG LAH WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA LEBIH TERUK DARI TAHAP BABI.

OTAK NYA DAH MATI, TAK BOLEH MEMIKIR LAGI.

HE’S AS GOOD AS DEAD.

Reply

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:31 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

Malapetaka apakah yg telah menimpa anak haram sekor tu???

Binatang anak haram TN Monyet asyik komplen dan kondem pasal kopipes. Tapi cuba lihat apa yg dibuat oleh betina tua kutok pukimak sial barua lahanat tu.

Tidak kah itu kopipes namanya???

Mmg ternyata nenek sasau nyanyuk ini munafiq besar…

Kah kah kah…

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:31 am
Reply to  Anonymous

TIDAK KAH ITU MEMBUKTIKAN BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA PUKIMAK SIAL BARUA LAHAHANAT ITU OTAKNYA KECIK?

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:31 am
Reply to  Anonymous

TIDAK KAH ITU MEMBUKTIKAN BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA PUKIMAK SIAL BARUA LAHAHANAT ITU OTAKNYA BANKRAP?

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:32 am
Reply to  Anonymous

TIDAK KAH ITU MEMBUKTIKAN BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA PUKIMAK SIAL BARUA LAHAHANAT ITU OTAKNYA TAK SAMPAI 100 GRAM?

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:32 am
Reply to  Anonymous

TIDAK KAH ITU MEMBUKTIKAN BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA PUKIMAK SIAL BARUA LAHAHANAT ITU OTAKNYA SETARAF BUDAK TADIKA?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:32 am
Reply to  Anonymous

TIDAK KAH ITU MEMBUKTIKAN BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA PUKIMAK SIAL BARUA LAHAHANAT ITU OTAKNYA SAMA DGN OTAK LEMBU, KERBAU, KAMBING, UNTA, BAGHAL, KELDAI, BADAK SUMBU, BIAWAK, BABI HUTAN DSB?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:33 am
Reply to  Anonymous

TIDAK KAH ITU MEMBUKTIKAN BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA PUKIMAK SIAL BARUA LAHAHANAT ITU OTAKNYA SAMA DGN OTAK BINATANG DLM ZOO SEPERTI LEMBU, KERBAU, KAMBING, UNTA, BAGHAL, KELDAI, SINGA LAUT, KUDA BELANG, LANDAK, MUSANG, BADAK SUMBU, BABI HUTAN DSB?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:33 am
Reply to  Anonymous

TIDAK KAH ITU MEMBUKTIKAN BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT ITU OTAKNYA BENAK BODOH PIANG BIOL TOLOL BAHALOL DUNGU LEMBAM BINGAI BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG MCM BANGSAT KEPARAT?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:34 am
Reply to  Anonymous

TIDAK KAH ITU SATU PETUNJUK BAHAWA BINATANG ANAK HARAM TN MONYET BETINA TUA PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT BANGSAT KEPARAT ITU MUNAFIQ BESAR YG BAKAL MENGHUNI NERAKA DI TINGKAT PALING BAWAH (PALING HAMPIR DGN API NERAKA)?

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:35 am
Reply to  Anonymous

TIDAK KAH ITU MEMBUKTIKAN BINATANG ANAK HARAM TN MONYET ITU KULIT MUKANYA LEBIH TEBAL DARI KULIT BABI?

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:35 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH…(1000 X)

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:38 am
Reply to  Anonymous

KOPIPES SEMUA NYA BINATANG TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT NIH.

TAK RENTI2.

NAMA NYA BOLEH DITUKAR KPD NEK KOPIPES MONYET MUKA KULIT BABI.

BILA OTAK TAK BANYAK ISI, BEGITU LAH JADI NYA

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH…(1000 X)

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:07 am

RAKAN2 PUN PASTI DAH BOLEH AGAK, SIAPA MAKHLUK MALAUN KEPARAT YANG DIMAKSUDKAN DALAM PANTUN2 DI BAWAH TU.

KITA TUNGGU TENGOK RESPON DARI MAKHLUK BINATANG ANAK HARAM PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT TU.

BAGI YANG TAK BERKENAAN, ABAIKAN SAJA PANTUN2 DI BAWAH TU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:06 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Rakan2 klu ada apa2 hujah, lontar le komen anda
Tak apa..kalau nak diselitkan sedikit gurau senda
Blh ikut contoh komen Eton, sedap dia pnya nada
Kita baca pun jadi seronok..rasa mcm nk tergoda
Usah ler asyik pamir kebodohan berganda-ganda
Atau, nk tunjuk juah, lagak ala samseng taik kuda
Jgn pula nak buat blog ini kita punya harta benda
Bkn apa, kot kwn tibai, nanti kita rasa sebak dada
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:06 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Rakan2 kalau ada hujah..sila lah tampil berbicara
Komen bleh secara prosa, atau pantun spt Kejora
Atau bleh diambil contoh komen Eton punya cara
Seronok tengok, matang & lembut, komen si dara
Tapi jgn le mari lagak samseng nak buat angkara
Seperti mencerca atau ejek komen org mcm kera
Bkn ler apa takut dgn kwn kita kena buli dan dera
Nanti kita terpaksa lari sebab tak tahan sengsara
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:05 am

RAKAN2 PEMBACA YG DIKASIHI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Peluang untuk beri hujah atau komen sila le rebut
Tapi jgn ler buat komen spt org gila yg berserabut
Atau macam budak tadika, berkelahi tarik rambut
Ikutlah contoh Eton yg matang dan lemah lembut
Tk perlu lah nak melatah, klu nama kita tk disebut
Usah pula buat juah nk lagak samseng mcm ribut
Bkn le apa, kot klau kwn taji, kita jadi kelam kabut
Nanti..kepala berbenjol, kita terpaksa belah cabut
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahh hhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:05 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Sila lah bagi komen, samada sukarela atau ditaja
Tapi jgn le komen merapu, mcm org mabuk ganja
Ikut contoh Eton yg berhujah matang & bersahaja
Bahkan gaya si dia tu kelihatan teramatlah manja
Jgn ler masuk dgn niat nk jadi penghulu atau raja
Eloklah duduk diam, dpd merapu dek tk ada kerja
Lbih2 lagi lah klu bahasa teruk & tak reti mengeja
Bkn lah apa..kot kwn tibai dpt sakit percuma saja
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:04 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kalau ada hujah sila lah tampil buat coretan tinta
Tapi, jgn le kerana nak tunjuk hebat semata-mata
Jaga le sama adab sopan & kita punya tutur kata
Blh diambil contoh, dari komen Eton si dara jelita
Hendaklah selalu dijaga keharmonian antara kita
Jgn pula asyik memaki cerca dgn kata-kata nista
Atau pun dibuat komen, tolol bahalol serupa unta
Bkn ler apa..kot kwn tibai kita pulak yg menderita
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:03 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Komen dari anda..mmg dialu-alukan setiap masa
Tapi kenalah kita jaga adab sopan & budi bahasa
Bleh ambil contoh komen Eton dilihat sedap rasa
Bila kita baca pun..rasa bagai terpikat dan selesa
Klu nama kita tak disebut..jgn lah pula nak terasa
Jgn nk jadi samseng ganggu komen org sentiasa
Bkn ler apa, nanti kot kerana mulut badan binasa!
Nanti kita terpaksa lari tak tahan derita dan siksa
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:02 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Rakan2 yg ingin nak komen, tampil le ke hadapan
Tak kesah le nak sokong PN ke Pakatan Harapan
Tapi biar lah komen kita itu sedap dibuat tatapan
Ikutlah spt Eton lemah lembut penuh adab sopan
Jgn le asyik sja pamirkan kita punya kebengapan
Bodoh bengap tu, untuk anak cucu elok disimpan
Hendaklah kita awasi tutur kata atau percakapan
Bkn apa kot kwn tibai kena lari spt acara balapan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:08 am
Reply to  Anonymous

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MENGAJAK PEMBACA MENGKOMEN TAPI KASI GERTAK.

MENGATA NAK “tibai kena lari spt acara balapan

KEPALA BAPAK DIA, KATA NAJIB KLEPTO WAL JIBO.

KEPALA ATOK DIA KATA SIPOLAN YANG TAK BERPANGKAT,

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:49 am
Reply to  Anonymous

HAAH.SEPERTI YANG DIJANGKA, BINATANG ANAK HARAM PUKIMAL SIAL BARUA LAHANAT INI MUNCUL JUGA…

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:50 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Akibat asyik kena tibai nenek jadi sedih & muram
Dlm hati..tak usah cerita lah rasa marah & geram
Bila dilihat, pantun2 Kejora, dia rasa tak tenteram
Akhirnya dia keluar jua mengaku diri anak haram
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:50 am
Reply to  Anonymous

Haahh para pembaca…

Bukan ke betul apa yangg Kejora dah cakap?

Binatang anak haram TN Monyet Betina Tua Pukimak barua sial lahanat ni tak senang duduk bila baca pantun2 Kejora sebab pantun2 tu mmg kena tepat kat kepala dan muka anak haram ni.

Pembaca2 lain tak kesah pun.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:50 am
Reply to  Anonymous

Aik, nek terasa diri makhluk malaun yer..?

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Naper lak TN monyet batang pisang ni melenting
Menyondol sja nenek ini serupa dgn babi bunting
Agaknya frust, sbb hari ini Bg Ali tk nak berdating
Mungkin Bg Ali meluat bulu puki nenek tk gunting
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:51 am
Reply to  Anonymous

Aik, nek terasa diri binatang yer..?

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nenek munafiq, pengotor, tk pernah mandi hadas
Puki tak basuh, bau busuk macam lubang tandas
Mudah sja dia terkena..jerat Kejora yg membidas
Dia dah termakan cili sebab itu dia yg rasa pedas
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:51 am
Reply to  Anonymous

Aik, nek terasa diri pukimak sial yer..?

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Padan dgn muka nenek pukimak bangsat keparat
Dia dah tua, otak kecut, nak fikir pun dah tak larat
Akibat dari kebebalan nya dia mendapat mudarat
Mudah je betina tu masuk dlm Kejora punya jerat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:51 am
Reply to  Anonymous

Aik, nek terasa diri anak haram yer..?

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nenek asyik je jatuh dlm Kejora punya perangkap
Dlm ilmu jerat menjerat ini ternyata dia tak cekap
Dia hanya harap meroyan, merapu, banyak cakap
Selain puki kerepot dia itu asyik je disolek mekap
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:52 am
Reply to  Anonymous

Aik, nek terasa diri barua lahanat yer..?

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kesian nenek bongok bengap otak hampas sabut
Bila nampak pantun Kejora dia mula kelam kabut
Terasa pedas mkn cili, pantun Kejora, dia sambut
Wal hal dlm pantun2 tu nama dia tak pun disebut
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:52 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

ORANG LAIN TAK TERASA APA PUN.DGN PANTUN2 KEJORA TU, TAPI MONYET ANAK HARAM TU TAK BOLEH AMAN DUDUK SEBAB DIA MEMILIKI SIFAT/CIRI YG DISEBUTKAN DLM PANTUN2 ITU.

TERJUN MASUK DLM PERANGKAP JUGAK MONYET BETINA TUA ANAK HARAM BINGAI BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG PUKIMAK SIAL LAHANAT TUH.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:52 am
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Awal nya..TN monyet bersembunyi mcm musang
Tpi kemarahan si tua itu, berjaya Kejora rangsang
Nek terjebak jugak, ke dlm jerat yg Kejora pasang
Dia ngaku ‘anak haram’ itu monyet batang pisang
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 10:53 am
Reply to  Anonymous

PARA PEMBACA YG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Bila dilihat pantun2 Kejora nek TN spt kena karan
Monyet tua itu kata dirinya itu udah kena amaran
Tapi, dari org lain tak ada apa pun yg kedengaran
Itulah akibat dari sekolah SJK & kurang pelajaran
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 12:32 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Pembaca dah tahu sgt, binatang TN punya watak
Dia sorang jer kat blog ini, yg merasa kena gertak
Punca nya itu, sebab kecik sangat dia punya otak
Mungkin kt sekolah dulu kepala asyik cgu hentak
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 9:46 am

RAKAN2 BLOG YANG DIHORMATI SEKALIAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Pandangan dari rakan2 memang lah sgt dialu-alu
Tapi sblm dipos, tulisan kita tu elok diteliti le dulu
Komen kita biarlah lembut wlu tajam bak sembilu
Mcm komen Eton tu kita rasa spt nak baca selalu
Usah le kita nak cuba nk jadi polis, atau penghulu
Berubah lah diri klu dh asyik kena taji bertalu-talu
Bkn apa, kot semakin berbenjol kepala kita dipalu
Nanti, selain dari hati sakit, kita dapat pulak malu
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
21 March 2021 9:47 am
Reply to  Anonymous

RAKAN2 TENTU DAH BOLEH AGAK, SIAPA MAKHLUK MALAUN KEPARAT YANG DIMAKSUDKAN DALAM PANTUN DI ATAS TU.

KITA TUNGGU TENGOK RESPON DARI MAKHLUK BINATANG ANAK HARAM PUKIMAK SIAL BARUA BANGSAT LAHANAT TU.

BAGI YANG TAK BERKENAAN, ABAIKAN SAJA PANTUN DI ATAS TU.

KAH KAH KAH.