PN KERAJAAN YANG HANYA TAHU BERPOLITIK, BUKAN KERAJAAN MENJAGA RAKYAT

Dikatakan tujuan perlaksanaan Ordinan Darurat Kuasa-Kuasa Perlu (No 2) adalah bagi mengekang berita palsu berkenaan Covid19 dan proklamasi darurat.

Menteri Komunikasi dan Multimedia, Saifuddin Abdullah berkata, kerajaan hanya mahu fokus kepada dua perkara tersebut saja.

“Hasrat kami hanyalah untuk mengawal penyebaran berita palsu berhubung dua perkara secara khusus iaitu Covid-19 dan proklamasi darurat,” tegasnya.

Ordinan itu memperuntukkan hukuman denda tidak lebih RM100,000 atau penjara tidak lebih tiga tahun atau kedua-dua sekali, manakala bagi kesalahan yang berterusan, denda yang dikenakan tidak lebih RM1,000 bagi setiap hari selama kesalahan itu berterusan selepas sabitan.

Penguatkuasaan ordinan ini menimbulkan kebimbangan banyak pihak kerana ia memberi kuasa yang sangat luas kepada kerajaan untuk bertindak terhadap berita-berita yang disifatkah tidak dibenar.

Di samping dilihat sebagai cubaan untuk mengawal naratif di media dan mengekang kritikan rakyat, kegusaran turut menginjak kepada kemungkinan ia lebih bersifat politik.

Ia berikutan kenyataan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Takiyuddin Hasan yang berkata, membuat dakwaan bahawa proklamasi darurat dikuatkuasakan kerana kerajaan hilang majoriti adalah termasuk dalam berita palsu.

“Ia satu kesalahan, bagi saya ia satu kesalahan,” katanya.

Secara tidak langsung, tidakkah penegasan Takiyuddin ini seperti mengesahkan ordinan berkaitan berita palsu ini lebih bersifat politik tujuannya?

Kenapa kerajaan mesti takut dengan dakwaan tiada majoriti dan mahu mengekang rakyat daripada bercakap atau bertanya mengenainya?

Mengapa tidak dijawab segala tanggalan tersebut, malah kalau ia dikatakan tidak benar, bukankah dengan membenarkan Parlimen bersidang adalah jawapan terbaiknya?

Lagi pun, Yang Dipertuan Agong sendiri telah mengeluarkan titah bahawa Parlimen boleh diadakan ketika darurat yang dengan sendirinya bermakna baginda seperti beranggapan isu-isu rakyat seperti kedudukan majoriti kerajaan boleh diselesaikan dengan membenarkan Dewan Rakyat bersidang?

Kenapa dalam hal ini, kerajaan enggan patuh kepada titah Agong, sebaliknya mengeluarkan hujah kelakar dengan menyanggah kononnya Parlimen tidak boleh dibenarkan bersidang kerana ramai Ahli Parlimen adalah warga emas?

Bersama perkara-perkara lain seperti penetapan denda sehingga RM10 ribu bagi kesalahan melanggar SOP PKP, keengganan kerajaan memenuhi tuntutan moratorium pinjaman bank dan meletakkan pelbagai syarat untuk pengeluaran i-sinar KWSP, kerajaan hari ini dilihat benar-benar tidak lagi mengutamakan keperluan hidup rakyat.

Sementara permintaan mereka untuk meneruskan kehidupan ketika Covid19 disusahkan dengan pelbagai halangan, kebebasan bersuara pula seolah-olah cuba disekat secara paksa.

Dengan itu, ternampak perlaksanaan darurat ini lebih bersifat politik dan untuk kepentingan Muhyiddin Yassin serta PN mengekalkan kuasa semata-mata.

Biar berbuih sekali pun mulut mereka menafikan semua itu, di mata rakyat itulah yang mereka nampak dan fahami.

Lebih buruk, di ketika darurat dan seruan mereka sendiri agar jangan berpoilitik, PN sendirilah yang paling teruk berpolitik dengan paling kerap mengadakan mesyuarat parti, membawa Gerakan menyertai PN serta menarik beberapa Ahli Parlimen untuk melompat katak menyokong Muhyiddin.

Rakyat terus dibelakangkan dan ditekan kerana keutamaan PN dengan himpunan pengkhianat di dalam kerajaan PN ini lebih bertujuan berpolitik untuk kuasa semata-mata.

Sebagaimana mereka berkuasa dahulu melalui pintu belakang, untuk mempertahankannya pun, yang mereka tahu, hanya melalui sokongan Ahli Parlimen secara pintu belakang juga.

Untuk itu, rakyat yang memilih kerajaan setiap lima tahun melalui undi pintu depan, mesti bersatu menolak gerombolan pengkhianat pintu belakang yang paling durjana ini.

Membiarkan mereka ini berkuasa lagi ibarat kita menempah neraka untuk kehidupan sendiri. (Shahbudindotcom 14/03/2021)

4.1 8 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 14 March 2021 — 9:10 am
Subscribe
Notify of
guest
168 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
14 March 2021 9:41 pm

KERAJAAN PALING KUAT BERPOLITIK IALAH PHD4PIG……… PEMIMPIN2 UMNO BERIDEOLOGI SEKULAR KAPITALIS TIDAK SESUAI UNTUK PIMPIN PARTI ISLAM….. .. PHD4PIG MASA PERINTAH NEGARA DIA SERONOK TENGOK KADOK LOMPAT MASUK……… KADOK TIDAK LAYAK SAMA SEKALI JADI HERO BANI MELAYU……… 50 NGO Islam bimbang pintu murtad, pluralisme terbuka……… – Pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Islam berpendapat keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur mengenai isu penggunaan kalimah “Allah” dalam kalangan bukan Islam boleh menjurus kepada terbukanya pintu murtad atau pemikiran pluralisme. Mengaku kecewa dan terkejut dengan keputusan tersebut, sidang media yang diwakili oleh Pengerusi Pembela Aminuddin Yahaya berkata mereka berpendapat keputusan berkenaan tidak mengikut perlembagaan. “Keputusan… Read more »

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
14 March 2021 6:51 pm

MN JUGAK MENJERUK RASA TENGOK PERANGAI KADOK NAIK JUNJUNG……… KADOK PUN ASALNYA PHD4PIG JUGAK KENAPA NAK MARAH SANGAT SAMA SENDIRI……… KADOK CATUR KUASA UNTUK RAMPAS HAGEMONI BANI MELAYU DARI UMNO…….. TUMPUAN UTAMA SUMBAT KLUSTER UMNO DALAM PENJARA……. KADOK SEBAHAGIAN PHD4PIG TAHU NAK GUGAT ISLAM MELAYU MELAYU MELALUI LIBERALISM PLURALISM……… PARTI KUNYIT TAK ADA MARUAH SANGGUP BEESEKONGKOL DENGAN KLEPTOKRAT UMNO TERDESAK GILA KUASA……… Is Tengku Razaleigh Hamzah An Agent Of The DAP?…………. The only reason why the DAP is dragged into this Malay political power play is that it is hoped that Malay personalities attempting to dislodge the PN regime would… Read more »

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 6:41 pm

SORI BUDIN, SELAGI BINATANG TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL LAHANAT BARUA ANAK HARAM BODOH PIANG BIOL TOLOL BAHALOL DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BONGOK BANGANG BENGONG TU MASIH TAK FAHAM PENGGUNAAN IMBUHAN ‘DI’ DAN TIDAK BERUBAH DI DALAM PENULISANNYA, PEMERHATIAN PIGI KPD MEMBALUN, MENIBAI DAN MEMBANTAI MONYET ANAK HARAM TU BERTERUSAN DI SINI LER.

KAH KAH KAH.

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
14 March 2021 6:26 pm

KADOK SEBAHAGIAN PHD4PIG TAHU NAK GUGAT ISLAM MELAYU MELAYU MELALUI LIBERALISM PLURALISM……… PARTI KUNYIT TAK ADA MARUAH SANGGUP BEESEKONGKOL DENGAN KLEPTOKRAT UMNO TERDESAK GILA KUASA……… Is Tengku Razaleigh Hamzah An Agent Of The DAP?…………. The only reason why the DAP is dragged into this Malay political power play is that it is hoped that Malay personalities attempting to dislodge the PN regime would be guilty by association with the supposedly “Chinese” chauvinistic party. Commander S THAYAPARAN (Retired) Royal Malaysian Navy “For me, anyone who intentionally wants us to split and wants us to be weak, they are DAP and Harapan… Read more »

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 4:50 pm

KAH KAH KAH

BINATANG LAHANAT TN MONYET BETINA TUA PUKIMAK SIAL BARUA ANAK HARAM KENA SERGAH DAN MAKI HAMUN DGN CIKGU, TERUS TAK BERANI JENGAH MUKA KE SINI LAGI…

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 4:45 pm

Anonymous
14 March 2021 2:03 pm
Reply to Anonymous
Termasuk Wak Gontol Kejora Kojolla.

Dah di ludah muka nya berkali kali di sini.

Reply

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 4:46 pm
Reply to  Anonymous

BINATANG ANAK HARAM TN MONYET PUKIMAK BARUA SIAL LAHANAT JAM 2:03 PM NI, MASIH TAK DAPAT FAHAM-FAHAM!

‘DI’ DGN ‘LUDAH’ TU KENA RAPAT SEBAB ‘LUDAH’ TU PERBUATAN.
=> DILUDAH

LAIN LAH KALAU ‘AIR LUDAH’, IA NAMA (NOUN), MAKA DIRENGGANGKAN, JADINYA
=> DI AIR LUDAH

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 4:47 pm
Reply to  Anonymous

Tengok contoh2 ayat ini, wahai binatang TN Monyet Betina Tua pukimak anak haram bahalol:

1) Sebelum nek TN melancap batang pelir Bang Ali, diludahnya batang pelir Bang Ali dahulu agar licin.

2) Nek TN mencampur KY Jelly di air ludahnya sebelum dilumor campuran itu ke batang pelir Bang Ali.

FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMM!!!!

TAK KAN ASYIK NAK KENA TENGKING SERGAH SETIAP HARI KOT???

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 4:47 pm
Reply to  Anonymous

YG SEPATUTNYA RAPAT, DIA RENGGANGKAN
YG SEPATUTNYA RENGGANG, DIA RAPATKAN.

ITULAH MALANG NASIB BINATANG MONYET PUKIMAK BARUA ANAK HARAM NI DIHANTAR OLEH MAK BAPAK DIA KE SJK DULU.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 4:48 pm
Reply to  Anonymous

TAK PERNAH ADA MANUSIA SEBEGINI BODOH PIANG BIOL TOLOL BAHALOL DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BANGANG BENGONG BONGOK MELEBIHI BINATANG TN MONYET PUKIMAK SIAL ANAK HARAM NI.

KENAPALAH DIA TIDAK DILAHIRKAN MENJADI SEEKOR LEMBU ATAU KERBAU ATAU KAMBING ATAU UNTA ATAU BAGHAL ATAU KELDAI ATAU BABI KER.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 4:48 pm
Reply to  Anonymous

MEMANG BODOH PIANG BEBAL NENEK TN PUKIMAK SIAL ANAK HARAM TUA KUTUK NI ADALAH LEBIH DARI TARAF BINATANG.
SEBULAN LEBIH DIAJAR BENDA YANG SEBEGITU MUDAH PUN TAK BOLEH FAHAM.
ELOK KALAU BETINA TUA KUTOK NI DIHANTAR UNTUK DIAJAR KAT DALAM ZOO BERSAMA MONYET, UNGKA, ORANG UTAN, SINGA LAUT, BERUANG, KAMBING, LEMBU DSB.
ATAU DIHANTAR BELAJAR BERSAMA BINATANG2 KAT DALAM SARKAS.

PUKIMAK SIAL ANAK HARAM PUNYA BINATANG TN MONYET NIH.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 4:49 pm
Reply to  Anonymous

HAA…

MENGAJAR CARA ELOK TAK FAHAM!
MENENGKING PUN TAK FAHAM!

INI NAK KENA MENGAJAR CARA SERGAH MAKI HAMUN, BARU BINATANG TN MONYET BETINA TUA KUTOK PUKIMAK SIAL BARUA ANAK HARAM TU BOLEH FAHAM KOT!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 3:41 pm

KAH KAH KAH

BINATANG TN MONYET BETINA TUA PUKIMAK SIAL BARUA ANAK HARAM KENA SERGAH DAN MAKI HAMUN DGN CIKGU, TERUS TAK BERANI JENGAH MUKA KE SINI LAGI…

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 3:05 pm

Anonymous
14 March 2021 2:19 pm
Reply to Anonymous

SPT BIASA, INI MCM MELAYU MASA DI SERANG PORTUGIS DI TAHUN 1511,

MUSUH DISEBELAH DIKATANYA TAKDA.

DIBALUN DENGAN SENAPANG, TERBORAI

Reply

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 3:05 pm
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG TN MONYET PUKIMAK SIAL ANAK HARAM YANG MENULIS DI JAM 2:19 PM!

‘DI’ DGN ‘SERANG’ TU KENA RAPAT, SEBAB ‘SERANG’ TU PERBUATAN!
=> DISERANG

‘DI’ DGN ‘SEBELAH’ TU KENA RENGGANG, SEBAB ‘SEBELAH’ TU TEMPAT/KEDUDUKAN!
=> DI SEBELAH

FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMM!!!!!

TAK KAN ASYIK NAK KENA TENGKING SETIAP HARI???

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 3:06 pm
Reply to  Anonymous

YG SEPATUTNYA RAPAT, DIA RENGGANGKAN
YG SEPATUTNYA RENGGANG, DIA RAPATKAN.

ITULAH MALANG NASIB BINATANG MONYET DAJAL NI DIHANTAR OLEH MAK BAPAK DIA KE SJK DULU.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 3:06 pm
Reply to  Anonymous

TAK PERNAH ADA MANUSIA SEBEGINI BODOH PIANG BIOL TOLOL BAHALOL DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BANGANG BENGONG BONGOK MELEBIHI BINATANG TN MONYET PUKIMAK SIAL ANAK HARAM NI.

KENAPALAH DIA TIDAK DILAHIRKAN MENJADI SEEKOR LEMBU ATAU KERBAU ATAU KAMBING ATAU UNTA ATAU BAGHAL ATAU KELDAI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 3:11 pm
Reply to  Anonymous

MEMANG BODOH PIANG BEBAL NENEK TN TUA KUTUK NI LEBIH DARI TARAF BINATANG.
SEBULAN LEBIH DIAJAR BENDA YANG SEBEGITU MUDAH PUN TAK BOLEH FAHAM.
ELOK KALAU BETINA TUA KUTOK NI DIHANTAR UNTUK DIAJAR KAT DALAM ZOO BERSAMA MONYET, UNGKA, ORANG UTAN, SINGA LAUT, BERUANG, KAMBING, LEMBU DSB.
ATAU DIHANTAR BELAJAR BERSAMA BINATANG2 KAT DALAM SARKAS.

PUKIMAK SIAL ANAK HARAM PUNYA BINATANG TN MONYET NIH.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 3:19 pm
Reply to  Anonymous

HAA…

MENGAJAR CARA ELOK TAK FAHAM!
MENENGKING PUN TAK FAHAM!

INI NAK KENA MENGAJAR CARA MAKI HAMUN, BARU BINATANG TN MONYET PUKIMAK SIAL BARUA ANAK HARAM TU BOLEH FAHAM KOT!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:44 pm

SORI BUDIN, SELAGI ADA WAK GONTOL KELJORA KOJOLLA MASUK SINI, PEMERHATIAN PIGI KPD MEMBALUN, MENIBAI DAN MEMBANTAI DIA BERTERUSAN DISINI LER.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 3:24 pm
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG TN MONYET PUKIMAK SIAL ANAK HARAM YANG MENULIS DI JAM 2:44 PM!

‘DI’ DGN ‘SINI’ TU KENA RENGGANG, SEBAB ‘SINI’ TU TEMPAT/KEDUDUKAN!
=> DI SINI

FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMM!!!!!

TAK KAN ASYIK NAK KENA TENGKING SETIAP HARI???

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 3:25 pm
Reply to  Anonymous

YG SEPATUTNYA RAPAT, DIA RENGGANGKAN
YG SEPATUTNYA RENGGANG, DIA RAPATKAN.

ITULAH MALANG NASIB BINATANG MONYET DAJAL NI DIHANTAR OLEH MAK BAPAK DIA KE SEKOLAH SJK DULU.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 3:26 pm
Reply to  Anonymous

MEMANG TAK PERNAH ADA MANUSIA SEBEGINI BODOH PIANG BIOL TOLOL BAHALOL DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BANGANG BENGONG BONGOK MELEBIHI BINATANG TN MONYET PUKIMAK SIAL ANAK HARAM NI.

KENAPALAH DIA TIDAK DILAHIRKAN MENJADI SEEKOR LEMBU ATAU KERBAU ATAU KAMBING ATAU UNTA ATAU BAGHAL ATAU KELDAI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 3:27 pm
Reply to  Anonymous

MEMANG BODOH PIANG BEBAL NENEK TN TUA KUTUK NI LEBIH DARI TARAF SEEKOR BINATANG.
SEBULAN LEBIH DIAJAR BENDA YANG SEBEGITU MUDAH PUN TAK BOLEH FAHAM.
ELOK KALAU BETINA TUA KUTOK NI DIHANTAR UNTUK DIAJAR KAT DALAM ZOO BERSAMA MONYET, UNGKA, ORANG UTAN, SINGA LAUT, BERUANG, KAMBING, LEMBU DSB.
ATAU DIHANTAR BELAJAR BERSAMA BINATANG2 KAT DALAM SARKAS.

PUKIMAK SIAL ANAK HARAM PUNYA BINATANG TN MONYET NIH.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 3:27 pm
Reply to  Anonymous

HAA…

MENGAJAR CARA ELOK TAK FAHAM!
MENENGKING PUN TAK FAHAM!

INI NAK KENA MENGAJAR CARA MAKI HAMUN, BARU BINATANG TN MONYET PUKIMAK SIAL BARUA ANAK HARAM TU BOLEH NAK FAHAM KOT!

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:39 pm

WAHAI WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA,

MENGAPA KAMU ASYIK KOPIPES KOMEN2 LAMA KE SINI.

FEDAP LAH PEMBACA MELIHAT NYA. NAIK BOSAN LAH, TAK DAPAT LAH PEMBACA NAK SIMPATI DENGAN APA KAU KATA.

DAHLAH KAU SELALU MENGARUT DAN MENCARUT.

AKU PUN NAK IKUT –

PUKIMAK, ANAK HARAM, EMAK KAU BERLANTAK DENGAN BAPAK KAU DI SEMAK TEPI JALAN, DEPA DAPAT INSPIRASI PENYANGAK, PENJAHAT DAN GENGSTER YANG PENUH DI TEPI JALAN.

MAKA KAMU PUN BERTABIAT BEGITU LER.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:40 pm
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 3:31 pm
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG TN MONYET BETINA TUA PUKIMAK SIAL ANAK HARAM YANG MENULIS DI JAM 2:39 PM!

MMG WAJIB KOPIPES UNTUK MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN MONYET YANG BENAK TAK MASUK DIAJAR, IMBUHAN ‘DI’ DLM BM YANG BEGITU MUDAH.

APALAH PUNYA BODOH PIANG BIOL TOLOL BAHALOL DUNGU BEBAL BENGAP BANGANG BONGOK BENGONG TN MONYET BARUA LAHANAT INI MELEBIHI LEMBU KERBAU KAMBING UNTA BAGHAL DAN KELDAI.

PUKIMAK SIAL PUNYA BINATANG MONYET.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 3:33 pm
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
14 March 2021 1:32 pm

PARTI KUNYIT TAK ADA MARUAH SANGGUP BEESEKONGKOL DENGAN KLEPTOKRAT UMNO TERDESAK GILA KUASA……… Is Tengku Razaleigh Hamzah An Agent Of The DAP?…………. The only reason why the DAP is dragged into this Malay political power play is that it is hoped that Malay personalities attempting to dislodge the PN regime would be guilty by association with the supposedly “Chinese” chauvinistic party. Commander S THAYAPARAN (Retired) Royal Malaysian Navy “For me, anyone who intentionally wants us to split and wants us to be weak, they are DAP and Harapan agents – Wan Saiful Wan Jan They say power corrupts and nowhere… Read more »

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 12:21 pm

MANO POYI BINATANG LAHANAT MUKO KULIT BABI TN MONYET TUO BATANG PISANG BODOH PIANG DUNGU BIOL TOLOL BAHALOL BOBAL BINGAI BONGAP BONGOK BANGANG BENGONG PUKIMAK BARUA ANAK HARAM BANGSAT KOPARAT TUH?

DAH KOCUT KOLONTIT KE, BOTINA TUA KUTOK PONGOTOR, KONCING TAK PONAH BASUH PUKI TUH?

DAH SOBULAN LOBIH DEN AJAR NATE DAJAL TU PASAL IMBUHAN ‘DI’ TAK MASUK2 LANGSUNG. LOBIH TORUK DARI MONGAJAR LOMBU, KOBAU, KAMBING, UNTA, KELDAI ATAU BAGHAL.

HUEERRRGHHH…PTUIIIIHHHH!!! DEN NAK LUDAH MUKO NATE BARUA ANAK HARAM TUH.

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 1:42 pm
Reply to  Anonymous

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Wow, ckgu BM bersuara kali ini, sungguh lantang
Hinggakan kt nenek tua tu dipanggilnya binatang
Garang cgu ini bagai geng Ah Long minta hutang
Klu lah dekat..mesti nek kena terajang terlentang
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:01 pm
Reply to  Anonymous
Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:03 pm
Reply to  Anonymous

Termasuk Wak Gontol Kejora Kojolla.

Dah di ludah muka nya berkali kali di sini.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:23 pm
Reply to  Anonymous

Auntie TN 2:03 pm,

…Dah ‘di ludah’ …???
(Kalau di Kedah ke atau di Jedah ke, ok lah)

Pedoman tatabahasa:

Imbuhan ‘di’ kepada sesuatu perkataan direnggangkan apabila perkataan itu adalah benda, tempat atau masa, misalnya di rumah, di padang, di Malaysia, di siang hari dll.

Imbuhan ‘di’ kepada sesuatu perkataan dirapatkan apabila perkataan itu adalah perbuatan, misalnya dimakan, ditibai, diajar dll.

Fahaaaaaaaaammmmmmmmmmm!!!

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:23 pm
Reply to  Anonymous

Hah..ni dah mulo lah cikgu jadi marah hilang sabar naik angin nak monongking ni…

Hah ha haa.

Alahai ler….konapo ler diyo dilahir-an sobagai manusio yang sobogitu bangang bongap bongok, ini botino tuo anak haram sial pukimak ni…???

Yang patut dirapek-an, dironggang-an nyo…
Yang patut ronggang, diyo rapek-an….

Bilo le diyo nak mampos, ini botino bobal bahalol sial lahanat..???

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:24 pm
Reply to  Anonymous

‘ludah’ tu, tompek nyo kek mano, auntie TN? Dokek topi tolor polir Bang Ali ke? Atau kek topi puki ekou colah biji kolontit? Atau ke colah lubang puki omak ekou?
Atau dokek batang butoh bapak ekou?

Jonih Molayu colup bobal bongap sial pukimak bangang ni sampai bilo pun tak akan ghoti Molayu!!!

Contoh ayat botul mongguno ‘di’:

DI KAWASAN topi biji kolontit auntie TN banyak taik palat sobab puki auntie tak pornah DIBASUH solopaeih dio koncing.

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:24 pm
Reply to  Anonymous

Kalau dah auntie dulu nyo tu sokolah SJK, memanglah auntie tak akan dapek nak sombunyi-an layi kolomahan auntie dalam BM.

Memang dah sangek joleih, dah somakin torang dan amat nyato yang auntie TN pukimak ini dulu nyo sokolah SJK, tak dapek nak disombunyi-an layi!!!

Auntie tu dah sangek tobiaso dongan gayo tulisan BM maso auntie bolajar dokek SJK dulu, tak kan mungkin dapek diubah-an layi ponulisan BM caro gayo SJK auntie tu!!!

Hah ha haa

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:25 pm
Reply to  Anonymous

Disobab-an auntie masih jugo bobal bangang bongok bengong, tak boleh nak faham-faham , den topakso boyi-an lobih banyak layi contoh-contoh ayat caro ponggunaan imbuhan ‘di’:

1) Bulu-bulu puki auntie TN yang boruban DI TEPI biji kolontitnya sontiaso DICABUT.

2) Auntie TN monyapu air liur nya DI TAKUK kopalo polir Bang Ali sobolum DILANCAP batang polir kokasih nyo itu.

3) Auntie TN mombubuh KY Jelly DI PUKI nya dahulu sobolum DIJOLOK lubang pukinya itu dongan botol kicap.

Hah ha haa.

FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMMMM!!!
PUKIMAK LAHANAT PUNYO BOTINA TUO!

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:25 pm
Reply to  Anonymous

HA..NAK KENA TENGKING BERKALI-KALI BARU NATE MONYET TUO DUNGU ANAK HARAM NI BOLEH FAHAM KOT!

PUKIMAK LAHANAT PUNYO BOTINO SIAL BINGAI BANGANG HARAM JADAH NI… DAH DOKEK SOBULAN DIAJAR, TAK DAPEK JUGO NAK FAHAM-FAHAM..

JONIH DOGIL BOBAL DUNGU BIJI KOLONTIT PANJANG PONGOTOR, KONCING TAK BASUH NI, MEMANG SUSAH NAK MASUK AJAR.

KOCIK-KOCIK TAK NAK MAMPUIH, BILO DAH TUO KOREPOT MONYUSAH-AN ORANG.

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:26 pm
Reply to  Anonymous

TAK TAHU LE, BILO SI BOTINO TUO KUTOK BONGOK BONGAP BANGANG BENGONG HARAM JADAH GILO BABI NI DAPEK NAK FAHAM?

PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT PUNYO BOTINO TUO KUTOK BONGAP NI TAK MASUK DIAJAR LANGSUNG.

BOGITU SUSAH DEN NAK MONGAJAR NATE ANAK HARAM SIAL BOBAL BAHALOL SEKOR NI!

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:26 pm
Reply to  Anonymous

INILAH APO YANG DIKATO-AN OLEH BRO DIN REMOS…

TAKDO KOJO YANG LOBIH TORUK DARI MONGAJAR MANUSIO BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BIOL BAHALOL BODOH PIANG MACAM NEK TN BATANG PISANG ANAK HARAM PUKIMAK LAHANAT TU…

MONGASAH BOLAKANG PARANG PUN TIDAK SOTORUK ITU..

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:26 pm
Reply to  Anonymous

Din Remos
3 March 2021 10:02 am

Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

Reply
(Credit to bro Din)

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:27 pm
Reply to  Anonymous

Din Remos
9 March 2021 8:16 am
Reply to Anonymous

Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

Reply
Reply
(Credit to bro Din)

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:27 pm
Reply to  Anonymous

MEMANG BOTUL SANGEK LAH DIN REMOS!

MONGAJAR BINATANG KEK DALAM SARKAS ATAU MONGAJAR LOMBU KOBAU PUN TIDAK SOSUSAH MONGAJAR BOTINO TUO TN MONYET BATANG PISANG BODOH BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BIOL BAHALOL ANAK HARAM JADAH PUKIMAK LAHANAT SEKOR TU…

TAK MASUK DIAJAR LANGSUNG NATE MONYET TUO DUNGU BARUA ANAK HARAM NIH!

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:29 pm
Reply to  Anonymous

Bravo Din Remos,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Dh sebulan lbih nek diajar, jika kenangan diimbau
Tetapi, lbih teruk dari kerja menarah kayu merbau
Mmg ler jenis tak masuk diajar itu nenek lahabau
Din kata..ngajar nek spt ngajar kambing & kerbau
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:29 pm
Reply to  Anonymous

Bravo Din Remos,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kebengapan & dungu nenek bukan lah lagi rahsia
Masa SJK dulu, dia malas & lbih suka jadi bohsia
Kini nek terus jadi bebal benak hingga lanjut usia
Din kata ngajar nenek bengap tu jadi kerja sia-sia
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:30 pm
Reply to  Anonymous

Bravo Din Remos,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Wow..Din Remos ini bagaikan seekor ular berbisa
Patukannya tu dah pasti sekali perit nenek terasa
Din kata..BM nenek tk daya lagi nak memperkasa
Lebih baik, klau nenek diajar tentang budi bahasa
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:30 pm
Reply to  Anonymous

Bravo Din Remos,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Sebelum ni pun kaw giler Din tampil tibai belasah
Kata Din mengajar binatang pun tak begini susah
Mmg nek bebal dungu tu, jenis rendam tak basah
Dpd ajar dia, lebih mudah lagi blkg parang diasah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:05 pm
Reply to  Anonymous

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA KONON NYA PANDAI BM.

KEPALA BAPAK DIA, KATA NAHIB KLEPTO WAL JIBO.

TAHU SAJA LAH APA AKU KATA.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:34 pm
Reply to  Anonymous

MONYET TUA NEK TN BATANG PISANG MUKA KULIT BABI KONON LAGAK PANDAI TAPI SANGAT LEMAH DAN TAK MASUL DIAJAR DLM BM.

KEPALA BUTOH PAK DIA, KATA KEJORA HERO WAL SADO.

LUBANG PUKI MAK DIA, KATA PEMBENCI2 TN MONYET MUKA KULIT BABI.

TAHU SAJA LAH APA DIN REMOS KATA.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:52 pm
Reply to  Anonymous

KO NAK KEPALA BUTUH PAK AKU KER?

SORRY DUDE, HE’S GONE OLELY.

U WANNA MINE, SAY THE PLACE N TIME, LERR

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 3:36 pm
Reply to  Anonymous

But Madam, yours is a smelly dirty ugly pussy!

I think, even a dog will reject it.

But maybe not, for Bang Ali.

Kah kah kah.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 12:00 pm

TOGHUIH DAH BOLAH CABUT LARI LINTANG PUKANG TONGGANG LANGGANG,
TOSONYAP SUNYI MONYOPI TOKODU MALU TOKANTOI TOKOSIPU BUNTU KAKU KOLU PILU MOMBISU,
MONYET TUA NEK TN BATANG PISANG, BOKEAIH MURID SOKOLAH SJK, BOTINO TUO KUTOK PONGOTOR, KONCING TAK BASUH PUKI,
BODOH BINGAI BOBAL BONGAP BANGANG BENGONG BIOL BAHALOL BONGOK DUNGU SASAU SAWAN SEWEL GILO BABI, PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BARUA LAHANAT BANGSAT KOPARAT MUKO KULIT BABI.

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 12:11 pm
Reply to  Anonymous

KOSIAN AUNTIE TN BOTINO TUO PUKIMAK SIAL BARUA ANAK HARAM LAHANAT MUKO KULIT BABI TU.

SOTIAP HARI DIYO TEWAS KEK BLOG BUDIN INI.

PUNCO NYO:

“LOMAH BM DEK BOLAJAR DI SOKOLAH SJK”

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:09 pm
Reply to  Anonymous

KEPALA BAPAK WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MENGAKU KONON NYA DIA BAGUS BM.

SEKOLAH SJK, ADA HUGE INFERIORITY COMPLEX, ASYIK NAK NGAKU PANDAI ITU INI

BAGUS NAJIB KLEPTO WAL JIBO KELUARKAN KATA2 SAKTI “KEPALA BAPAK DIA”. AMAT SESUAI UNTUK WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:17 pm
Reply to  Anonymous

LUPA SEBUT PANGKAT2 WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA –

NENEK TUO KUTOK PONGOTOR, KONCING TAK BASUH PUKI, BERAK MAIN SELET SAJA DITEPI

WAK GONTOL PUKIMAK HARAM JADAH, SIAL TAK DAPAT APA PUN TUHAN PUNYA FAEDAH.

WAK GONTOL ANAK HARAM EMAK BAPAK DIA TAK KAHWIN, MAIN SODOK SAJA DI SEMAK TEPI JALAN.

WAK GONTOL BARUA LAHANAT BANGSAT KOPARAT KENCING BERAK TAK BASUH, KESAT DENGAN TANGAN LEPAS TU JILAT.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:40 pm
Reply to  Anonymous

Auntie TN 2:17 pm,

… SELET SAJA ‘DITEPI’ …???
(Kalau ditepis ke atau ditepuk ke, ok lah.)

Pedoman tatabahasa:

Imbuhan ‘di’ kepada sesuatu perkataan direnggangkan apabila perkataan itu adalah benda, tempat atau masa, misalnya di rumah, di padang, di Malaysia, di siang hari dll.

Imbuhan ‘di’ kepada sesuatu perkataan dirapatkan apabila perkataan itu adalah perbuatan, misalnya dimakan, ditibai, diajar dll.

Fahaaaaaaaaammmmmmmmmmm!!!

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:40 pm
Reply to  Anonymous

Hah..ni mulo le cikgu jadi hilang sabar naik angin nak monongking ni…

Hah ha haa.

Alahai ler….konapo ler diyo dilahir-an sobagai manusio yang sobogitu bongap, ini botino tuo anak haram pukimak ni…???

Yang patut dirapek-an, dironggang-an nyo…
Yang patut ronggang, diyo rapek-an….

Bilo le diyo nak mampos, ini botino bobal bahalol sial lahanat..???

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:41 pm
Reply to  Anonymous

‘tepi’ tu, pobuatan nyo macam mano, auntie? Macam ekou kulom kopalo polir Bang Ali ke? Atau macam Bang Ali monggentel biji kolontit ekou? Atau macam ekou mongangkang tadah puki dokek Bang Ali?

Memang jonih molayu colup bobal bongap pukikimak bangang ni sampai bilo pun tak akan ghoti Molayu!!!

Contoh ayat botul mongguno ‘di’:

DI KAWASAN topi biji kolontit auntie TN banyak taik palat sobab puki auntie tak pornah DIBASUH solopaeih dio koncing.

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:41 pm
Reply to  Anonymous

Kalau dah auntie dulu nyo tu sokolah SJK, memanglah auntie tak akan dapek nak sombunyi-an layi kolomahan dan kobongapan auntie dalam BM.

Memang dah sangek joleih, dah somakin torang dan nyato yang auntie TN pukimak ini dulu nyo sokolah SJK, tak dapek nak disombunyi-an layi!!!

Auntie tu dah sangek tobiaso dongan gayo tulisan BM maso auntie bolajar dokek SJK dulu, tak kan mungkin dapek nak diubah-an layi ponulisan BM caro gayo SJK auntie tu!!!

Hah ha haa

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:42 pm
Reply to  Anonymous

Disobab-an auntie masih jugo bobal bingai bongok bangang bodoh piang, tak boleh nak faham-faham , den topakso boyi-an lobih banyak layi contoh-contoh ayat caro ponggunaan imbuhan ‘di’:

1) Bulu-bulu puki auntie TN yang boruban DI TEPI biji kolontitnya sontiaso DICABUT.

2) Auntie TN monyapu air liur nya DI TAKUK kopalo polir Bang Ali sobolum DILANCAP batang polir kokasih nyo itu.

3) Auntie TN mombubuh KY Jelly DI PUKI nya dahulu sobolum DIJOLOK lubang pukinya itu dongan botol kicap.

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:43 pm
Reply to  Anonymous

FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMMMM!!!

PUKIMAK LAHANAT PUNYO BOTINA TUO!

TAK BOLEH NAK FAHAM2 JUGO BINATANG ANAK HARAM TN MONYET NIH.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:43 pm
Reply to  Anonymous

HA..NAK KENA TENGKING BERKALI-KALI BARU MONYET TUO NI BOLEH FAHAM KOT!

PUKIMAK LAHANAT PUNYO BOTINO SIAL BONGAP… DAH DOKEK SOBULAN DIAJAR, TAK DAPEK JUGO NAK FAHAM-FAHAM..

JONIH DOGIL BOBAL BIJI KOLONTIT PANJANG KONCING TAK BASUH PUKI NI MEMANG SUSAH NAK MASUK AJAR.

KOCIK-KOCIK TAK NAK MAMPUIH, BILO DAH TUO KOREPOT MONYUSAH-AN ORANG.

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:43 pm
Reply to  Anonymous

TAK TAHU LE, BILO LAH BOTINO TUO BINGAI BONGOK NI DAPEK NAK FAHAM?

PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT PUNYO BOTINO TUO KUTOK BINGAI BONGAP NI TAK MASUK DIAJAR LANGSUNG.

BOGITU SUSAH DEN NAK MONGAJAR NATE ANAK HARAM BOBAL DUNGU SEKOR NI!

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:44 pm
Reply to  Anonymous

INILAH APO YANG DIKATO-AN DIN REMOS…

TAKDO KOJO YANG LOBIH TORUK DARI MONGAJAR MANUSIO BINGAI BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BIOL BAHALOL BODOH PIANG MACAM NEK TN BATANG PISANG ANAK HARAM PUKIMAK LAHANAT TU…

MONGASAH BOLAKANG PARANG PUN TIDAK SOTORUK ITU..

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:44 pm
Reply to  Anonymous

Din Remos
3 March 2021 10:02 am

Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

Reply
(Credit to Mr Din)

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:45 pm
Reply to  Anonymous

Din Remos
9 March 2021 8:16 am
Reply to Anonymous

Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

Reply
(Credit to Mr Din)

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:45 pm
Reply to  Anonymous

BOTUL SANGEK LAH DIN REMOS!

MONGAJAR BINATANG KEK SARKAS ATAU MONGAJAR LOMBU KOBAU BAGHAL UNTA PUN TIDAK SOSUSAH MONGAJAR BOTINO TUO TN MONYET BATANG PISANG BINGAI BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BIOL BAHALOL DUNGU ANAK HARAM JADAH PUKIMAK LAHANAT TU…

TAK MASUK DIAJAR LANGSUNG NATE MONYET BARUA ANAK HARAM NIH!

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:52 pm
Reply to  Anonymous

Bravo Din Remos,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Dh sebulan lbih nek diajar, jika kenangan diimbau
Tetapi, lbih teruk dari kerja menarah kayu merbau
Mmg ler jenis tak masuk diajar itu nenek lahabau
Din kata..ngajar nek spt ngajar kambing & kerbau
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:53 pm
Reply to  Anonymous

Bravo Din Remos,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kebengapan & dungu nenek bukan lah lagi rahsia
Masa SJK dulu, dia malas & lbih suka jadi bohsia
Kini nek terus jadi bebal benak hingga lanjut usia
Din kata ngajar nenek bengap tu jadi kerja sia-sia
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:53 pm
Reply to  Anonymous

Bravo Din Remos,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Wow..Din Remos ini bagaikan seekor ular berbisa
Patukannya tu dah pasti sekali perit nenek terasa
Din kata..BM nenek tk daya lagi nak memperkasa
Lebih baik, klau nenek diajar tentang budi bahasa
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:54 pm
Reply to  Anonymous

Bravo Din Remos,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Sebelum ni pun kaw giler Din tampil tibai belasah
Kata Din mengajar binatang pun tak begini susah
Mmg nek bebal dungu tu, jenis rendam tak basah
Dpd ajar dia, lebih mudah lagi blkg parang diasah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:57 am

Mana Monyet Tua Nek TN Batang Pisang Betina Tua Pengotor kencing tak basuh puki boleh naik muka di sini.

Dia masuk saja, dibalun, ditibai dan dibantai berterusan di sini.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:19 pm
Reply to  Anonymous

SPT BIASA, INI MCM MELAYU MASA DI SERANG PORTUGIS DI TAHUN 1511,

MUSUH DISEBELAH DIKATANYA TAKDA.

DIBALUN DENGAN SENAPANG, TERBORAI

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 3:13 pm
Reply to  Anonymous

WOI BINATANG TN MONYET PUKIMAK SIAL ANAK HARAM YANG MENULIS DI JAM 2:19 PM!

‘DI’ DGN ‘SERANG’ TU KENA RAPAT, SEBAB ‘SERANG’ TU PERBUATAN!
=> DISERANG

‘DI’ DGN ‘SEBELAH’ TU KENA RENGGANG, SEBAB ‘SEBELAH’ TU TEMPAT/KEDUDUKAN!
=> DI SEBELAH

FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMM!!!!!

TAK KAN ASYIK NAK KENA TENGKING SETIAP HARI???

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 3:14 pm
Reply to  Anonymous

YG SEPATUTNYA RAPAT, DIA RENGGANGKAN
YG SEPATUTNYA RENGGANG, DIA RAPATKAN.

ITULAH MALANG NASIB BINATANG MONYET DAJAL NI DIHANTAR OLEH MAK BAPAK DIA KE SJK DULU.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 3:15 pm
Reply to  Anonymous

TAK PERNAH ADA MANUSIA SEBEGINI BODOH PIANG BIOL TOLOL BAHALOL DUNGU BINGAI BEBAL BENGAP BANGANG BENGONG BONGOK MELEBIHI BINATANG TN MONYET PUKIMAK SIAL ANAK HARAM NI.

KENAPALAH DIA TIDAK DILAHIRKAN MENJADI SEEKOR LEMBU ATAU KERBAU ATAU KAMBING ATAU UNTA ATAU BAGHAL ATAU KELDAI.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 3:15 pm
Reply to  Anonymous

MEMANG BODOH PIANG BEBAL NENEK TN TUA KUTUK NI LEBIH DARI TARAF BINATANG.
SEBULAN LEBIH DIAJAR BENDA YANG SEBEGITU MUDAH PUN TAK BOLEH FAHAM.
ELOK KALAU BETINA TUA KUTOK NI DIHANTAR UNTUK DIAJAR KAT DALAM ZOO BERSAMA MONYET, UNGKA, ORANG UTAN, SINGA LAUT, BERUANG, KAMBING, LEMBU DSB.
ATAU DIHANTAR BELAJAR BERSAMA BINATANG2 KAT DALAM SARKAS.

PUKIMAK SIAL ANAK HARAM PUNYA BINATANG TN MONYET NIH.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 3:20 pm
Reply to  Anonymous

HAA…

MENGAJAR CARA ELOK TAK FAHAM!
MENENGKING PUN TAK FAHAM!

INI NAK KENA MENGAJAR CARA MAKI HAMUN, BARU BINATANG TN MONYET PUKIMAK SIAL BARUA ANAK HARAM TU BOLEH FAHAM KOT!

KAH KAH KAH.

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
14 March 2021 11:51 am

WAHABI HANYA NANTI SOKONG APA YANG DATANG DARI BARAT……….. BILA MAHKAMAH SYARIAH TERCABAR WAHABI HANYA DIAM MENYEPI………. SAKI BAKI PHD4PIG MASIH MAHU BUAT HURU HARA DI TANAH MELAYU……… RAKYAT MARAH DEEP STATE PHD4PIG MASIH KACAU URUSAN NEGARA…….. DEEP STATE PHD4PIG MASIH BERPERANAN BAWAH KADOK…….. JANGAN LUPA KADOK JUGA DARI KERAJAAN PHD4PIG….. ITU SEBAB RAKYAT RISAU…….. RAKYAT MAHU CUBA KERAJAAN PM PAS PULA……MEMANG TAK RASA SELAMAT BAWAH KADOK DAN PH……. TOK MUDIM KALAU JUJUR DAN IKHLAS MAHU MARTABATKAN ISLAM DENGAN KUATKAN LAGI MAHKAMAH SYARIAH MELALUI RUU355…….BUKAN LEMAHKAN KUASA YANG SUDAH SEDIA LEMAH……. The Window Has Closed For Pakatan Harapan……… Yes, fate… Read more »

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:47 am

RAKAN2 PEMBACA YG DIKASIHI SEKALIAN:

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:47 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nenek masuk blog harap dedak jer nak melantak
Tapi dia ini, jenis dungu bingai punya kepala otak
Mesti dulu kepala dia, kt meja cikgu asyik hentak
Imbuhan ‘di’ pun dia tak tau mcm mana nak letak
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:48 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nenek dah tua ganyut, tak lama nak jadi bangkai
Otak dia kecik harap kepala besar buah tembikai
Dlm BM ternyata betina tua tu bodoh bingai cikai
Imbuhan ‘di’ pun dia tk tau, mcm mana nak pakai
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:48 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Belajar dekat SJK, tidak bawa nenek TN ke mana
Kt sekolah..dia banyak kawan dgn Hindu & China
Nahu dan tatabahasa dalam BM, dia tidak cakna
Imbuhan ‘di’ pun si betina biol tua tu tak tau guna
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:48 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Tak pastilah samada bodoh nenek tu semula jadi
Masa SJK dulu..keje jadi bohsia dan malas study
Rasanya SPM dulu..BM dia fail atau dapat gred D
Hingga dia tidak tahu nak mengguna imbuhan ‘di’
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:49 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nenek itu mmg lah jenis bebal bengap pekak tuli
Dia asyik je, bawak ejaan ‘ha nya’ bahasa Swahili
Tak berubah juga dia, wlu cikgu tegur berkali-kali
Yg betina tua tu tahu, kangkang puki kat Bang Ali
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:49 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nenek tak masuk diajar, wlu cikgu tengking maki
Klau komputer rosak, nenek itu kata, kena ‘baikki’
Yg betina tua itu tahu, kat Bg Ali dikangkang puki
Dia melentang kangkang, Bg Ali kat atas jadi joki
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
14 March 2021 11:45 am

BILA MAHKAMAH SYARIAH TERCABAR WAHABI HANYA DIAM MENYEPI………. SAKI BAKI PHD4PIG MASIH MAHU BUAT HURU HARA DI TANAH MELAYU……… RAKYAT MARAH DEEP STATE PHD4PIG MASIH KACAU URUSAN NEGARA…….. DEEP STATE PHD4PIG MASIH BERPERANAN BAWAH KADOK…….. JANGAN LUPA KADOK JUGA DARI KERAJAAN PHD4PIG….. ITU SEBAB RAKYAT RISAU…….. RAKYAT MAHU CUBA KERAJAAN PM PAS PULA……MEMANG TAK RASA SELAMAT BAWAH KADOK DAN PH……. TOK MUDIM KALAU JUJUR DAN IKHLAS MAHU MARTABATKAN ISLAM DENGAN KUATKAN LAGI MAHKAMAH SYARIAH MELALUI RUU355…….BUKAN LEMAHKAN KUASA YANG SUDAH SEDIA LEMAH……. The Window Has Closed For Pakatan Harapan……… Yes, fate is a very tricky mistress. It is so unpredictable.… Read more »

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:38 am

Anonymous
14 March 2021 11:05 am
Reply to Anonymous

Lagi cerita Melayu bila di serang Portugis di tahun 1511 –

Musuh dah line up bedilan meriam dan senapang kpd Melayu nih.

Tapi dia ngaku dia menang, konon.

Kepala hotak penuh tahi – warna otak nya kuning, mcm tahi, memang tahi.

Reply

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:39 am
Reply to  Anonymous

Auntie TN 11:05 am,

… ‘di serang’ …???
(Kalau di sarang ke atau di Behrang ke, ok lah)

Pedoman tatabahasa:

Imbuhan ‘di’ kepada sesuatu perkataan direnggangkan apabila perkataan itu adalah benda, tempat atau masa, misalnya di rumah, di padang, di Malaysia, di siang hari dll.

Imbuhan ‘di’ kepada sesuatu perkataan dirapatkan apabila perkataan itu adalah perbuatan, misalnya dimakan, ditibai, diajar dll.

Fahaaaaaaaaammmmmmmmmmm!!!

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:39 am
Reply to  Anonymous

Hah..ni dah mulo lah cikgu jadi marah hilang sabar naik angin nak monongking ni…

Hah ha haa.

Alahai ler….konapo ler diyo dilahir-an sobagai manusio yang sobogitu bangang bongap, ini botino tuo anak haram sial pukimak ni…???

Yang patut dirapek-an, dironggang-an nyo…
Yang patut ronggang, diyo rapek-an….

Bilo le diyo nak mampos, ini botino bobal bahalol sial lahanat..???

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:39 am
Reply to  Anonymous

‘serang’ tu, tompek nyo kek mano, auntie TN? Dokek topi tolor polir Bang Ali ke? Atau kek topi puki ekou colah biji kolontit? Atau ke colah lubang puki omak ekou?
Atau dokek batang butoh bapak ekou?

Jonih Molayu colup bobal bongap sial pukimak bangang ni sampai bilo pun tak akan ghoti Molayu!!!

Contoh ayat botul mongguno ‘di’:

DI KAWASAN topi biji kolontit auntie TN banyak taik palat sobab puki auntie tak pornah DIBASUH solopaeih dio koncing.

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:40 am
Reply to  Anonymous

Kalau dah auntie dulu nyo tu sokolah SJK, memanglah auntie tak akan dapek nak sombunyi-an layi kolomahan auntie dalam BM.

Memang dah sangek joleih, dah somakin torang dan nyato yang auntie TN pukimak ini dulu nyo sokolah SJK, tak dapek nak disombunyi-an layi!!!

Auntie tu dah sangek tobiaso dongan gayo tulisan BM maso auntie bolajar dokek SJK dulu, tak kan mungkin dapek diubah-an layi ponulisan BM caro gayo SJK auntie tu!!!

Hah ha haa

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:40 am
Reply to  Anonymous

Disobab-an auntie masih jugo bobal bangang bongok, tak boleh nak faham-faham , den topakso boyi-an lobih banyak layi contoh-contoh ayat caro ponggunaan imbuhan ‘di’:

1) Bulu-bulu puki auntie TN yang boruban DI TEPI biji kolontitnya sontiaso DICABUT.

2) Auntie TN monyapu air liur nya DI TAKUK kopalo polir Bang Ali sobolum DILANCAP batang polir kokasih nyo itu.

3) Auntie TN mombubuh KY Jelly DI PUKI nya dahulu sobolum DIJOLOK lubang pukinya itu dongan botol kicap.

Hah ha haa.

FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMMMM!!!
PUKIMAK LAHANAT PUNYO BOTINA TUO!

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:40 am
Reply to  Anonymous

HA..NAK KENA TENGKING BERKALI-KALI BARU NATE MONYET TUO DUNGU NI BOLEH FAHAM KOT!

PUKIMAK LAHANAT PUNYO BOTINO SIAL BINGAI BANGANG HARAM JADAH NI… DAH DOKEK SOBULAN DIAJAR, TAK DAPEK JUGO NAK FAHAM-FAHAM..

JONIH DOGIL BOBAL DUNGU BIJI KOLONTIT PANJANG PONGOTOR, KONCING TAK BASUH NI, MEMANG SUSAH NAK MASUK AJAR.

KOCIK-KOCIK TAK NAK MAMPUIH, BILO DAH TUO KOREPOT MONYUSAH-AN ORANG.

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:41 am
Reply to  Anonymous

TAK TAHU LE, BILO SI BOTINO TUO KUTOK BONGOK BANGANG BENGONG HARAM JADAH GILO BABI NI DAPEK NAK FAHAM?

PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT PUNYO BOTINO TUO KUTOK BONGAP NI TAK MASUK DIAJAR LANGSUNG.

BOGITU SUSAH DEN NAK MONGAJAR NATE ANAK HARAM SIAL BOBAL BAHALOL SEKOR NI!

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:41 am
Reply to  Anonymous

INILAH APO YANG DIKATO-AN OLEH BRO DIN REMOS…

TAKDO KOJO YANG LOBIH TORUK DARI MONGAJAR MANUSIO BINGAI BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BIOL BAHALOL BODOH PIANG MACAM NEK TN BATANG PISANG ANAK HARAM PUKIMAK LAHANAT TU…

MONGASAH BOLAKANG PARANG PUN TIDAK SOTORUK ITU..

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:41 am
Reply to  Anonymous

Din Remos
3 March 2021 10:02 am

Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

Reply

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:42 am
Reply to  Anonymous

Din Remos
9 March 2021 8:16 am
Reply to Anonymous

Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

Reply

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:43 am
Reply to  Anonymous

MEMANG BOTUL SANGEK LAH DIN REMOS!

MONGAJAR BINATANG KEK SARKAS ATAU MONGAJAR LOMBU KOBAU PUN TIDAK SOSUSAH MONGAJAR BOTINO TUO TN MONYET BATANG PISANG BODOH BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BIOL BAHALOL ANAK HARAM JADAH PUKIMAK LAHANAT SEKOR TU…

TAK MASUK DIAJAR LANGSUNG NATE MONYET TUO DUNGU BARUA ANAK HARAM NIH!

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:43 am
Reply to  Anonymous

Bravo Din,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Dh sebulan lbih nek diajar, jika kenangan diimbau
Tetapi, lbih teruk dari kerja menarah kayu merbau
Mmg ler jenis tak masuk diajar itu nenek lahabau
Din kata..ngajar nek spt ngajar kambing & kerbau
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:44 am
Reply to  Anonymous

Bravo Din,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kebengapan & dungu nenek bukan lah lagi rahsia
Masa SJK dulu, dia malas & lbih suka jadi bohsia
Kini nek terus jadi bebal benak hingga lanjut usia
Din kata ngajar nenek bengap tu jadi kerja sia-sia
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:44 am
Reply to  Anonymous

Bravo Din,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Wow..Din Remos ini bagaikan seekor ular berbisa
Patukannya tu dah pasti sekali perit nenek terasa
Din kata..BM nenek tk daya lagi nak memperkasa
Lebih baik, klau nenek diajar tentang budi bahasa
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:45 am
Reply to  Anonymous

Bravo Din,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Sebelum ni pun kaw giler Din tampil tibai belasah
Kata Din mengajar binatang pun tak begini susah
Mmg nek bebal dungu tu, jenis rendam tak basah
Dpd ajar dia, lebih mudah lagi blkg parang diasah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:23 pm
Reply to  Anonymous

ASYIK MAIAN KOPIPES KOMEN LAMA NYA SAJA BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA NIH.

LEPASAN SJK, OTAK TAK BESAR, TAK BOLEH FIKIR BANYAK. CEPAT CAIR OTAK NYA.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:50 pm
Reply to  Anonymous

MMG WAJIB KOPIPES UNTUK MENGAJAR BINATANG ANAK HARAM TN MONYET YANG BENAK TAK MASUK DIAJAR, IMBUHAN ‘DI’ DLM BM YANG BEGITU MUDAH.

APALAH PUNYA BODOH PIANG BIOL TOLOL BAHALOL DUNGU BEBAL BENGAP BANGANG BONGOK BENGONG TN MONYET BARUA LAHANAT INI MELEBIHI LEMBU KERBAU KAMBING UNTA BAGHAL DAN KELDAI.

PUKIMAK SIAL PUNYA BINATANG MONYET.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:23 am

Untuk monyodar-an si botino tuo kutok Nek TN Monyet Batang Pisang yang bingai dungu bangang bobal bongap bongok bengong biol bahalol pukimak sial anak haram lahanat sawan gilo babi tu dan jugo sobagai poringatan bosamo, den nak ulang siar lah koratan borito ini:

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:24 am
Reply to  Anonymous

Kuasai, betulkan bahasa Melayu dulu…
18 Feb 2021

ROSALWANI CHE SOH @ YUSOFF

SHAH ALAM – Sasterawan Negara mengingatkan segelintir rakyat Malaysia jangan hanya kecoh menegur sebutan individu lain dalam bahasa Inggeris, sebaliknya mengabaikan kepentingan untuk menguasai, menghormati dan mencintai bahasa kebangsaan sendiri.

Sasterawan Negara, Datuk Dr Anwar Ridhwan berkata, perkara itu perlu diberi perhatian, ekoran masih ramai rakyat Malaysia sendiri yang tidak fasih berbahasa Melayu selain gemar menggunakan bahasa ‘Melayu rojak’ iaitu bahasa Melayu yang bercampur dengan Inggeris dalam pertuturan harian.

Sinar Harian.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:52 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Mmg le betul apa yg Sasterawan Negara katakan
Ada yg tulis bahasa Melayu, mengarut yg bukan2
Hingga tk tau bg mana imbuhan ‘di’ nk diletakkan
Lbih2 lagilah yg mendapat SJK punya pendidikan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:52 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Betul tu Sasterawan Negara, kt sini pun ada bukti
Ada seorang betina tua itu yg terkenal sbg auntie
Dia lulusan SJK yg belajar tk sampai ke universiti
Punya le teruk nak eja ‘hanya’ pun nenek tu tk reti
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:53 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kat sini pun, kita nampak, yg BM nya bermasalah
Sorang betina tua munafiq fasiq yg kuat berhelah
Kebengapannya dlm BM mmg le sangat terserlah
Puncanya, kat SJK, betina tua itu dulu bersekolah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:53 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Dekat dalam blog Budin ini pun ada kelibat susuk
Seorang betina tua tak basuh kencing, puki busuk
Ada cikgu cuba ajar dia..tapi langsung tak masuk
Bila ditegur ajar hari ni dia ulang balik salah esok
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:53 am
Reply to  Anonymous

Betul tu Datuk,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Dpt cai yg bengap kesian betul kat pembangkang
Kat blog ini..nenek asyik ditibai berbirat belakang
Nk lagak juah bahasa Melayu pun lintang pukang
Yg betina ni tahu, dekat Bang Ali puki dikangkang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:54 am
Reply to  Anonymous

Datuk,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Mmg agak susah nak dpt spt yg Datuk kehendaki
Mcm betina tua tu..BM nya dah tak dpt diperbaiki
Tk masuk diajar, walaupun cikgu tengking & maki
Yg betina bingai itu tahu, hanya kelebek bibir puki
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:54 am
Reply to  Anonymous

Datuk,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Nek monyet batang pisang tu BM dia teruk sekali
Kadang2 benda ditulis tu macam bahasa Swahili
Ckgu tegur ajar maki tengking dia buat tak peduli
Yg betina tu tahu, nak kangkang puki kat Bang Ali
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 2:30 pm
Reply to  Anonymous

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA TAK RENTI2 HEBOHKAN BM DI BLOG POLITIK INI.

KEPALA BAPAK DIA TAK AJAR BAHAWA IKUT BLOGGING DECORUM AND DECENCY LER.

BLOG CAKAP PASAL POLITIK, APEKEDARAHNYE WAK GONTOL NAK CAKAP PASAL BM.

MUNGKIN DISEBABKAN OTAK NYA TAK BOLEH FIKIRKAN HAL2 POLITIK, TAK DAPAT NAK KOMEN BLOG POST BUDIN.

IN SHORT, DIA BODOH BANGANG.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:07 am

Mana Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla boleh naik muka di sini.

Dia masuk saja, dibalun, ditibai dan dibantai berterusan disini.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:19 am
Reply to  Anonymous

Auntie TN 11:07 am,

… berterusan ‘disini’ …???
(Kalau disindir ke atau disingkap ke, ok lah.)

Pedoman tatabahasa:

Imbuhan ‘di’ kepada sesuatu perkataan direnggangkan apabila perkataan itu adalah benda, tempat atau masa, misalnya di rumah, di padang, di Malaysia, di siang hari dll.

Imbuhan ‘di’ kepada sesuatu perkataan dirapatkan apabila perkataan itu adalah perbuatan, misalnya dimakan, ditibai, diajar dll.

Fahaaaaaaaaammmmmmmmmmm!!!

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:20 am
Reply to  Anonymous

Hah..ni mulo le cikgu jadi hilang sabar naik angin nak monongking ni…

Hah ha haa.

Alahai ler….konapo ler diyo dilahir-an sobagai manusio yang sobogitu bongap, ini botino tuo anak haram pukimak ni…???

Yang patut dirapek-an, dironggang-an nyo…
Yang patut ronggang, diyo rapek-an….

Bilo le diyo nak mampos, ini botino bobal bahalol sial lahanat..???

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:20 am
Reply to  Anonymous

‘sini’ tu, pobuatan nyo macam mano, auntie? Macam ekou kulom kopalo polir Bang Ali ke? Atau macam Bang Ali monggentel biji kolontit ekou? Atau macam ekou mongangkang tadah puki dokek Bang Ali?

Memang jonih molayu colup bobal bongap pukikimak bangang ni sampai bilo pun tak akan ghoti Molayu!!!

Contoh ayat botul mongguno ‘di’:

DI KAWASAN topi biji kolontit auntie TN banyak taik palat sobab puki auntie tak pornah DIBASUH solopaeih dio koncing.

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:20 am
Reply to  Anonymous

Kalau dah auntie dulu nyo tu sokolah SJK, memanglah auntie tak akan dapek nak sombunyi-an layi kolomahan dan kobongapan auntie dalam BM.

Memang dah sangek joleih, dah somakin torang dan nyato yang auntie TN pukimak ini dulu nyo sokolah SJK, tak dapek nak disombunyi-an layi!!!

Auntie tu dah sangek tobiaso dongan gayo tulisan BM maso auntie bolajar dokek SJK dulu, tak kan mungkin dapek nak diubah-an layi ponulisan BM caro gayo SJK auntie tu!!!

Hah ha haa

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:21 am
Reply to  Anonymous

Disobab-an auntie masih jugo bobal bingai bongok bangang bodoh piang, tak boleh nak faham-faham , den topakso boyi-an lobih banyak layi contoh-contoh ayat caro ponggunaan imbuhan ‘di’:

1) Bulu-bulu puki auntie TN yang boruban DI TEPI biji kolontitnya sontiaso DICABUT.

2) Auntie TN monyapu air liur nya DI TAKUK kopalo polir Bang Ali sobolum DILANCAP batang polir kokasih nyo itu.

3) Auntie TN mombubuh KY Jelly DI PUKI nya dahulu sobolum DIJOLOK lubang pukinya itu dongan botol kicap.

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:21 am
Reply to  Anonymous

FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMMMM!!!

PUKIMAK LAHANAT PUNYO BOTINA TUO!

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:21 am
Reply to  Anonymous

HA..NAK KENA TENGKING BERKALI-KALI BARU MONYET TUO NI BOLEH FAHAM KOT!

PUKIMAK LAHANAT PUNYO BOTINO SIAL BONGAP… DAH DOKEK SOBULAN DIAJAR, TAK DAPEK JUGO NAK FAHAM-FAHAM..

JONIH DOGIL BOBAL BIJI KOLONTIT PANJANG KONCING TAK BASUH PUKI NI MEMANG SUSAH NAK MASUK AJAR.

KOCIK-KOCIK TAK NAK MAMPUIH, BILO DAH TUO KOREPOT MONYUSAH-AN ORANG.

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:22 am
Reply to  Anonymous

TAK TAHU LE, BILO LAH BOTINO TUO BINGAI BONGOK NI DAPEK NAK FAHAM?

PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT PUNYO BOTINO TUO KUTOK BINGAI BONGAP NI TAK MASUK DIAJAR LANGSUNG.

BOGITU SUSAH DEN NAK MONGAJAR NATE ANAK HARAM BOBAL DUNGU SEKOR NI!

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:22 am
Reply to  Anonymous

INILAH APO YANG DIKATO-AN DIN REMOS…

TAKDO KOJO YANG LOBIH TORUK DARI MONGAJAR MANUSIO BINGAI BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BIOL BAHALOL BODOH PIANG MACAM NEK TN BATANG PISANG ANAK HARAM PUKIMAK LAHANAT TU…

MONGASAH BOLAKANG PARANG PUN TIDAK SOTORUK ITU..

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:22 am
Reply to  Anonymous

Din Remos
3 March 2021 10:02 am

Adapun pekerjaan mengasah belakang parang itu kadangkala lebih baik dari mengajar orang yang benak dan tertutup pintu hatinya untuk menerima pengajaran. Kerana belakang parang jika diasah berterusan, nescaya ia boleh tajam. Akan tetapi orang yang benak ini ibarat mengajar kerbau atau kambing supaya tidak memakan tanam- tanaman…. sia-sia dan menyakitkan hati sahaja….

Reply

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:22 am
Reply to  Anonymous

Din Remos
9 March 2021 8:16 am
Reply to Anonymous

Buek apo la Jang kau boponek lolah mengaja nenek tu…. buang maso ngabehkan bogheh ajo… daripada mengajar BAHASA, lebih elok dia diajar supaya BERBUDI BAHASA

Reply

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:23 am
Reply to  Anonymous

BOTUL SANGEK LAH DIN REMOS!

MONGAJAR BINATANG KEK SARKAS ATAU MONGAJAR LOMBU KOBAU BAGHAL UNTA PUN TIDAK SOSUSAH MONGAJAR BOTINO TUO TN MONYET BATANG PISANG BINGAI BOBAL BONGOK BONGAP BENGONG BANGANG BIOL BAHALOL DUNGU ANAK HARAM JADAH PUKIMAK LAHANAT TU…

TAK MASUK DIAJAR LANGSUNG NATE MONYET BARUA ANAK HARAM NIH!

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:27 am
Reply to  Anonymous

Bravo Din,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Dh sebulan lbih nek diajar, jika kenangan diimbau
Tetapi, lbih teruk dari kerja menarah kayu merbau
Mmg ler jenis tak masuk diajar itu nenek lahabau
Din kata..ngajar nek spt ngajar kambing & kerbau
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:27 am
Reply to  Anonymous

Bravo Din,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kebengapan & dungu nenek bukan lah lagi rahsia
Masa SJK dulu, dia malas & lbih suka jadi bohsia
Kini nek terus jadi bebal benak hingga lanjut usia
Din kata ngajar nenek bengap tu jadi kerja sia-sia
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:27 am
Reply to  Anonymous

Bravo Din,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Wow..Din Remos ini bagaikan seekor ular berbisa
Patukannya tu dah pasti sekali perit nenek terasa
Din kata..BM nenek tk daya lagi nak memperkasa
Lebih baik, klau nenek diajar tentang budi bahasa
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:30 am
Reply to  Anonymous

Bravo Din,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Sebelum ni pun kaw giler Din tampil tibai belasah
Kata Din mengajar binatang pun tak begini susah
Mmg nek bebal dungu tu, jenis rendam tak basah
Dpd ajar dia, lebih mudah lagi blkg parang diasah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
14 March 2021 11:04 am

RAKYAT MARAH DEEP STATE PHD4PIG MASIH KACAU URUSAN NEGARA…….. DEEP STATE PHD4PIG MASIH BERPERANAN BAWAH KADOK…….. JANGAN LUPA KADOK JUGA DARI KERAJAAN PHD4PIG….. ITU SEBAB RAKYAT RISAU…….. RAKYAT MAHU CUBA KERAJAAN PM PAS PULA……MEMANG TAK RASA SELAMAT BAWAH KADOK DAN PH……. TOK MUDIM KALAU JUJUR DAN IKHLAS MAHU MARTABATKAN ISLAM DENGAN KUATKAN LAGI MAHKAMAH SYARIAH MELALUI RUU355…….BUKAN LEMAHKAN KUASA YANG SUDAH SEDIA LEMAH……. The Window Has Closed For Pakatan Harapan……… Yes, fate is a very tricky mistress. It is so unpredictable. It strikes when least expected. It misleads you and leads you astray. Fate does not always grant you your… Read more »

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 10:07 am

TOGHUIH DAH BOLAH CABUT LARI LINTANG PUKANG TONGGANG LANGGANG,
TOSONYAP SUNYI MONYOPI TOKODU MALU TOKANTOI TOKOSIPU BUNTU KAKU KOLU PILU MOMBISU,
MONYET TUA NEK TN BATANG PISANG, BOKEAIH MURID SOKOLAH SJK, BOTINO TUO KUTOK PONGOTOR, KONCING TAK BASUH PUKI,
BODOH BINGAI BOBAL BONGAP BANGANG BENGONG BIOL BAHALOL BONGOK DUNGU SASAU SAWAN SEWEL GILO BABI, PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BARUA LAHANAT BANGSAT KOPARAT.

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 10:44 am
Reply to  Anonymous

KEPALA BAPAK KAU, KATA NAJIB KLEPTO WAL JIBO.

KEPALA ATOK KAU, KATA AKU YANG TAK BERPANGKAT.

LAT LK 10 MINIT AJER PUN WAK GONTOL NI HEBOH.

DAH RINDU DIBALUN DITIBAI DAN DIBANTAI AMAT SANGAT.

DEMIKIANLAH TABIAT PENYANGAK, PENJAHAT DAN GENGSTER.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 10:59 am
Reply to  Anonymous

Oh, lupa nak cakap –

Wak Gontol TUO KUTOK PONGOTOR, KONCING TAK BASUH PUKI, berak tahi selepet di tepi

BODOH BINGAI BOBAL BONGAP BANGANG BENGONG BIOL BAHALOL BONGOK DUNGU SASAU SAWAN SEWEL GILO BABI, Wak Gontol ni.

PUKIMAK SIAL ANAK HARAM BARUA LAHANAT asyik takut gontol di potong, sampai ke tua tak bersunat.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:30 am
Reply to  Anonymous

Hahaha

Rancangan tadika bersiaran jam 10:44 am & 10:59 am.

Kah kah kah.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:31 am
Reply to  Anonymous

INILAH YG DIMAKSUDKAN DLM PANTUN DI BAWAH TADI:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kalau ada hujah atau pandangan sila lah kemuka
Komen dlm bentuk prosa ke pantun, boleh belaka
Tapi klu tak ada hujah, usah le karut marut direka
Atau pun karangan merapu serupa budak2 tadika
Elakkan komen biadab yg membuat hati kwn luka
Nanti klu kwn balas balik kita mungkin dpt celaka
Lebih baik diam saja dpd masuk cari malapetaka
Bkn lah apa, kot kwn tibai kita pun mesti tak suka
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
14 March 2021 9:57 am

RAKYAT MAHU CUBA KERAJAAN PM PAS PULA……MEMANG TAK RASA SELAMAT BAWAH KADOK DAN PH……. TOK MUDIM KALAU JUJUR DAN IKHLAS MAHU MARTABATKAN ISLAM DENGAN KUATKAN LAGI MAHKAMAH SYARIAH MELALUI RUU355…….BUKAN LEMAHKAN KUASA YANG SUDAH SEDIA LEMAH……. The Window Has Closed For Pakatan Harapan……… Yes, fate is a very tricky mistress. It is so unpredictable. It strikes when least expected. It misleads you and leads you astray. Fate does not always grant you your wishes. Some call it takdir, some call it karma, some call it God’s will. But one thing is clear, once the window closes, the opportunity disappears. And… Read more »

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 9:53 am

PENUH DENGAN KOPIPES WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA LAH BLOG INI.

NANTI LAPANG AKAN DIBALUN KARUTAN2 NYA.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 10:01 am
Reply to  Anonymous

Nak nanti lapang puki mak hang apa nya TN monyet?

Hang tu kan ker kerja pak pacak di blog ini diupah dedak?

Kah kah kah kah kah kah.
Monyet betina tua penakut nak cabut lari tak tahan kena pelakong.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:02 am
Reply to  Anonymous

Takut yer?

Asyik mengacah, mengugut ajer ler kamu.

Tabiat penyangak, penjahat dan gengster.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 9:44 am

RAKAN2 TENTU DAH TAHU SIAPA MAKHLUK YANG BERKENAAN DGN PANTUN2 KAT BAWAH TU.

JAP LAGI MUNCUL LER MAKHLUK BERKENAAN TU MELENTING DAN MELATAH.

BAGI YG TAK BERKENAAN, ABAIKAN SAJA PANTUN2 ITU.

KAH KAH KAH.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 9:50 am
Reply to  Anonymous

WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA BUKAN MAKHLUK.

DIA BENDAKLAH. BENDA ALLAH.

ATAS SUKA SESIAPA LAH MENGINTERPRETASI NYA.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 10:02 am
Reply to  Anonymous

Kan dah dicakap, TN monyet betina tua itu lah makhluk dajal yang dimaksudkan itu.

Lihat, monyet itu datang menyerah diri.

Kah kah kah.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 11:05 am
Reply to  Anonymous

Lagi cerita Melayu bila di serang Portugis di tahun 1511 –

Musuh dah line up bedilan meriam dan senapang kpd Melayu nih.

Tapi dia ngaku dia menang, konon.

Kepala hotak penuh tahi – warna otak nya kuning, mcm tahi, memang tahi.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 9:43 am

RAKAN PESERTA BLOG YG DIKASIHI SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kalau ada hujah atau pandangan sila lah kemuka
Komen dlm bentuk prosa ke pantun, boleh belaka
Tapi klu tak ada hujah, usah le karut marut direka
Atau pun karangan merapu serupa budak2 tadika
Elakkan komen biadab yg membuat hati kwn luka
Nanti klu kwn balas balik kita mungkin dpt celaka
Lebih baik diam saja dpd masuk cari malapetaka
Bkn lah apa, kot kwn tibai kita pun mesti tak suka
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 9:43 am

RAKAN PESERTA BLOG YG DIKASIHI SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Berhati-hati lah dengan apa yg kita ingin nak tulis
Usah lah berlagak jerung, klau diri kita hanya bilis
Jgn le buat komen merapu, kerna idea kita muflis
Lbh baik diam sja dpd masuk merosakkan majlis
Tak usah le nak lagak samseng jahat serupa iblis
Atau nak ganggu dan kawal sana sini, lagak polis
Ingat lah, kita semua bukan kebal peluru tak kalis
Nanti jdi terpenyek, keadaan kita spt stemrol gilis
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 9:42 am

RAKAN PESERTA BLOG YG DIKASIHI SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Silalah, bagi hujah atau pendapat yang berfaedah
Komenlah panjang lebar atau pun ringkas mudah
Blh nak tulis secara prosa atau berpantun madah
Seboleh-bolehnya guna le bahasa yg cantik indah
Jgn le tulis mcm budak tadika atau mabok dadah
Atau tampil lagak juah gaya samseng main redah
Bkn le apa..kot kwn naik meluat, kita dapat padah
Nanti kita dpt malu & terasa spt muka kena ludah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 9:42 am

RAKAN2 PESERTA BLOG YG DIHORMATI,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kalau ada apa2 nukilan, sila le tampil persembah
Bleh secara prosa, atau pantun syair nak digubah
Tapi jgn le buat perangai samseng jahat bedebah
Bkn apa kot kwn tibai, tersembam pula kita rebah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 9:41 am

RAKAN2 PESERTA BLOG YG DIHORMATI,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Klu nak komen jgn ler dibuat samseng semacam
Dari cara tulisan kita, budi perangai org bleh cam
Bkn apa nanti tak tertepis kwn bantai dan kecam
Nanti..nk berkomen lagi kita jdi malu & terancam
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 9:40 am

RAKAN2 PESERTA BLOG YG DIKASIHI,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kalau ada pandangan untuk dikongsi silalah beri
Tapi jagalah jugak tatasusila dan kesopanan diri
Kata pepatah..rezeki jgn ditolak, bala usah dicari
Bkn apa nanti tak tertepis kwn balun kanan & kiri
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 9:39 am

RAKAN2 BLOG YG DIKASIHI SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Sila le tampil, memberi pandangan atau saranan
Berbicara le secara elok supaya org jdi berkenan
Usah ler tampil dgn lagak gaya samseng jalanan
Bkn apa nanti tak tertepis kwn balun kiri & kanan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 9:43 am
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla coba memberi amaran kpd sesiapa yang mahu masikkan komen di sini.

Jangan jadi samseng jalanan, kata dia.

Ini ada lah amaran dari seorang samseng.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 9:45 am
Reply to  Anonymous

Aik org yg berkenaan dah terasa…

Kah kah kah.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 9:46 am
Reply to  Anonymous

KEPALA BAPAK DIA, KATA NAJIB KLEPTO WAL JIBO.

KEPALA ATOK DIA, KATA AKU YANG TAK BERPANGKAT.

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 9:49 am
Reply to  Anonymous

Aik, nek terasa org tak berkenan yer..?

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Aiikk, naper pulak, nenek tetiba jer jadi terngadah
Pantun2 kt atas itu, org lain semua buat tk endah
Dia terasa sgt kah, itu betina biadab haram jadah
Agaknya, dirasakan spt muka dia dah kena ludah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 9:51 am
Reply to  Anonymous

Aik, nek terasa diri samseng jalanan yer..?

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
Naper lak TN monyet batang pisang ni melenting
Menyondol sja nenek ini serupa dgn babi bunting
Agaknya frust, sbb hari ini Bg Ali tk nak berdating
Mungkin Bg Ali meluat bulu puki nenek tk gunting
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 9:52 am
Reply to  Anonymous

Aik, nek terasa kena tibai kiri dan kanan yer..?

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nenek munafiq, pengotor, tk pernah mandi hadas
Puki tak basuh, bau busuk macam lubang tandas
Mudah sja dia terkena..jerat Kejora yg membidas
Dia dah termakan cili sebab itu dia yg rasa pedas
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 9:52 am
Reply to  Anonymous

Aik, nek terasa diri tak cekap mengeja yer..?

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Padan dgn muka nenek pukimak bangsat keparat
Dia dah tua, otak kecut, nak fikir pun dah tak larat
Akibat dari kebebalan nya dia mendapat mudarat
Mudah je betina tu masuk dlm Kejora punya jerat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 9:53 am
Reply to  Anonymous

Aik, nek terasa kawan asyik taji yer..?

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nenek asyik je jatuh dlm Kejora punya perangkap
Dlm ilmu jerat menjerat ini ternyata dia tak cekap
Dia hanya harap meroyan, merapu, banyak cakap
Selain puki kerepot dia itu asyik je disolek mekap
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 9:54 am
Reply to  Anonymous

Aik, nek terasa kawan pahat ke..?

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kesian nenek bongok bengap otak hampas sabut
Bila nampak pantun Kejora dia mula kelam kabut
Terasa pedas mkn cili, pantun Kejora, dia sambut
Wal hal dlm pantun2 tu nama dia tak pun disebut
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 9:35 am

RAKAN2 BLOG YG DIHORMATI SEKALIAN:

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 9:35 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Jgn le masuk ke blog ini hanya kerana rasa teruja
Atau pun, kerana niat mau jadi penghulu atau raja
Elakkan beri komen mcm orang sdg mabuk ganja
Tak usah lagak pendita klu belum cekap mengeja
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 9:36 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Jgn le masuk, dgn niat nk jadi penghulu atau raja
Dpd menunjuk kebodohan, lbh baik lah diam saja
Tak usah lah lagak hebat, klu blm cekap mengeja
Bkn apa..kot malu ‘boss’ yg upah dedak atau taja
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
14 March 2021 9:34 am

RAKAN2 BLOG YG DIHORMATI SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Berhujahlah secara matang dlm suasana yg sihat
Jgn le kiranya ada, yg nk lagak samseng penjahat
Dpd meracau meroyan, lbh baik dok diam berehat
Bkn apa..kot kepala kita benjol kawan taji & pahat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣