BUKAN SAJA MUHYIDDIN, SELURUH JEMAAH MENTERI TURUT DIKIRA DERHAKA KEPADA AGONG

Yang Dipertuan Agong pada 24 Februari lalu bertitah bahawa Parlimen boleh bersidang dalam tempoh darurat dikuatkuasakan pada suatu tarikh yang difikirkan sesuai oleh baginda atas nasihat Perdana Menteri.

Oleh yang demikian, titah baginda, tanggapan sesetengah pihak yang mengatakan perlaksanaan proklamasi darurat menghalang Parlimen bersidang adalah tidak tepat.

Seterusnya, Agong bertitah, perkenan baginda terhadap proklamasi darurat hanyalah semata-mata sebagai langkah proaktif membendung penularan Covid19.

Sebelum itu, orang yang mengumumkan Parlimen digantung berikutan proklamasi darurat dikuatkuasakan adalah Perdana Menteri, Muhyiddin Yassin.

Beliau mengumumkannya sehari selepas Agong memperkenankan perisytiharan darurat yang dicadangkan kerajaan.

Dalam hal ini, ternampak Muhyiddin seperti telah memperdaya Agong berhubung cadangan darurat yang dipohonnya di mana penggantungan Parlimen seolah-olah tidak dibangkitkan langsung ketika beliau memohon perkenan daripada baginda.

Sebaliknya, perkara itu hanya ditimbulkan setelah perkenan darurat diperolehi.

Berikutan perkara itu telah menjadi bualan yang meluas di kalangan rakyat dengan rata-rata tidak setuju dengan penggantungan Parlimen ketika tempoh darurat, Agong akhirnya bertitah bahawa Parlimen boleh bersidang dan baginda tidak pernah menitahkan penggantungan Parlimen itu.

Dalam maksud lain, titah Agong itu bermakna baginda sebagai ketua negara, mahu Parlimen dibuka untuk bersidang dalam tempoh darurat.

Setelah lebih seminggu membisu dan tiada mana-mana anggota kabinet, termasuk Muhyiddin sendiri memberi sebarang maklum balas terhadap titah Agong itu, semalam Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Takiyuddin Hassan memaklumkan Parlimen tidak akan bersidang dalam tempoh darurat.

Beliau mengumumkan perkara tersebut selepas mesyuarat kabinet di Putrajaya.

Kata Takiyuddin, sebarang keputusan untuk mengadakan sidang Parlimen mesti dibuat oleh kabinet.

“Jadi sekarang ini, jemaah menteri menasihatkan Agong bahawa tidak ada sidang Parlimen.

“Itulah keadaan sekarang ini,” kata beliau lagi.

Takiyuddin turut menambah, keputusan penangguhan itu juga dibuat berdasarkan alasan perundangan serta analisis data dan sains mengenai kekhuatiran penularan Covid19 di dalam bangunan Parlimen.

Ternampak di sini bahawa titah Agong bukan saja diderhakai, malah cuba dimanipulasi sekali lagi.

Jika sebelum ini Muhyiddin memperdaya Agong dengan memasukkan penggantungan Parlimen dalam proklamasi darurat, sedangkan ia bukan termasuk dalam perkenan baginda, kali ini kedudukan kabinet pula cuba dikaitkan.

Dalam titah Agong, sangat jelas baginda menyebut, sidang Parlimen boleh diadakan pada suatu tarikh yang difikirkan sesuai oleh baginda atas nasihat Perdana Menteri.

Langsung tidak disebut nasihat itu perlu diberikan oleh kabinet atau jemaah menteri.

Tetapi, mengapa jemaah menteri yang tiba-tiba tampil menasihatkan Agong dan seterusnya memberi nasihat tidak ada sidang Parlimen perlu diadakan?

Kenapa tidak Perdana Menteri sendiri yang memberi nasihat kepada Agong sebagaimana dititahkan baginda?

Lagi pun, jika difahami titah Agong itu, ia bukan berkaitan baginda perlukan nasihat sama ada Parlimen boleh bersidang atau tidak, tetapi khusus berkaitan penetapan tarikh untuk Parlimen dibenarkan bersidang.

Mengapa Muhyiddin dan jemaah menteri tidak mahu faham titah Agong itu atau sengaja cuba mengelirukan rakyat?

Jika diperhalusi dalam hal ini, bukan saja Muhyiddin yang dilihat derhaka kerana telah memperdaya dan enggan patuh kepada titah Agong, malah jemaah menteri juga turut derhaka lantaran menolak keinginan baginda agar Parlimen dibuka, selain melencongkan maksud sebenar titah yang dikeluarkan pada 24 Februari lalu.

Layakkah Muhyiddin dan jemaah menteri yang derhaka ini terus dibiarkan mengurus negara? (Shahbudindotcom 04/03/2021)

4.5 10 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 4 March 2021 — 1:47 pm
Subscribe
Notify of
guest
31 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
khatijah.nuno
khatijah.nuno
8 March 2021 2:37 am

Pada aku la. Ringkas saja …macam ni ambil contoh..klau sang Ayah sayang anak atau anak2 nya, buat apa pun dibiar, minta apa pun dipenuhi. Itu la juga Moo..PM terpilih ..macamna punya lemah kepimpinan, lembap, sembap, rakyat merungut tak senang dgn kepimpinan yg takdak tauladan langsung.. mana The man in Royal suit nak marah, tegor, jauh sekali dihalau keluar rumah..
Moo tetap jadi PM..tunggu rumah ranap atau terbakar..(Parlimen dibubar …

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
6 March 2021 7:14 pm

PHD4PIG OPPORTUNIST NAK TANGGUK DI AIR KERUH…….PATUT GUNA KEKUATAN SENDIRI PRU15 NANTI…….. JANGAN HARAP PHD4PIG ADA KERUSI LAGI PRU15 NANTI………EX DAPIG PUN JOIN KADOK…….. JANGAN RISAU COVID MAMPU BERTAHAN SEHINGGA 2023………. Pakatan Sulit Anwar-Zahid Terdedah Melalui Kesamaan Kenyataan PH-BN…….. (New Malaysia Times) – Kesamaan berbentuk salin-tampal dalam dua kenyataan media dari Pengerusi Pakatan Harapan Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Pengerusi Barisan Nasional Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi malam tadi dipersoalkan netizen di laman media sosial kerana kedua-dua kenyataan menggunakan ayat-ayat yang sama seperti terdapat suatu bentuk pakatan sulit antara kedua-dua pemimpin tersebut. Portal MalaysiaNow menyifatkan dua kenyataan yang dikeluarkan kedua-dua… Read more »

trackback
Jemaah Menteri Derhaka Kepada Agong Secara Berjemaah – MALAYSIA FREEDOM
6 March 2021 4:38 pm

[…] Berita penuh : https://shahbudindotcom.net/2021/03/04/bukan-saja-muhyiddin-jemaah-menteri-turut-dikira-derhaka-kepa… […]

QAnon
QAnon
5 March 2021 11:28 pm

Yang keliru adalah ko lah Budin. Nak bersidang sangat tu kenapa? Nak
Tengok dia org dlm tu macam sarkas ke? Atau nak bagi chance bos ko buat sesuatu? Parlimen boleh bersidang dengan nasihat….bukan kata wajib besidang. Nampak nya Budin dan penyokong dia yg keliru ni

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
5 March 2021 10:39 pm

NASIB LERR …. DARURAT COVID LEBIH MUDAH DITERIMA DARI DARURAT NEGARA BANGKRAP PHD4PIG……… UMNO YANG LEMAH TERPAKSA BERLINDUNG DI BAWAH JAMBATAN PN SEMENTARA PRU15………. RAKYAT PRO VAKSIN AKAN PILIH PFIZER BERBANDING YANG LAIN….. AGAKNYA ITU PUNCA POTONG Q…….. Jangan pilih jenama dan persoal jenis vaksin COVID-19 yang diterima – Muhyiddin Perdana Menteri berkata semua vaksin yang diuji untuk Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan (PICK) itu sudah disahkan selamat dan berkesan oleh badan berkenaan. – Gambar fail/Astro AWANI KANGAR: Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin meminta agar orang ramai tidak memilih dan mempersoal jenis mahupun jenama vaksin COVID-19 yang akan diterima mereka.… Read more »

trackback
Jemaah Menteri derhaka kepada Agong
5 March 2021 6:40 pm

[…] Berita penuh : https://shahbudindotcom.net/2021/03/04/bukan-saja-muhyiddin-jemaah-menteri-turut-dikira-derhaka-kepa… […]

trackback
Bukan Muhyiddin saja, Seluruh jemaah menteri dikira 'derhaka' kepada Agong
5 March 2021 9:00 am

[…] Layakkah Muhyiddiin dan jemaah menteri yang derhaka ini terus dibiarkan mengurus negara? | SDC […]

Anonymous
Anonymous
5 March 2021 8:47 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Blog Budin ini nenek seperti dh malu nak masuki
Kini kat blog ini, dah tak da lagi tukang caci maki
Apa komputer buruk dia rosak, blm lgi diperbaiki?
Atau pun dia sdg kalut dok mnggunting bulu puki
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
5 March 2021 8:37 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kat blog ini, nenek cuba mau lagak jadi penghulu
Akibatnya, nek asyik kena balun tibai bertalu-talu
Nak masuk lagi sini dia merasa muka tebal malu
Agaknya nenek kalut gunting puki dia punya bulu
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
5 March 2021 8:30 am

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Mana nenek..dh 2 hari, tak mari sini bawa buletin
Tak kan le dgn Bang Ali itu, nek dh jadi pengantin
Apa nek dh kena covid, kini 2 minggu dikuarantin
Atau kat Tg Rambutan nek kini dah bermastautin
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
4 March 2021 11:19 pm

Mana maruah pemimpin2 UMNO yang mendapat habuan jawatan menteri dalam kerajaan PN? Parti UMNO secara rasmi dah memutuskan untuk tidak bekerjasama dgn BERSATU dan PN dalam PRU 15. Masih lagi terhegeh hegeh dan tanpa rasa malu utk terus bertenggek di jawatan menteri hasil ghanimah anugerah Mohyiddin dan PN???. Kenyataan Ku Li di https://www.sinarharian.com.my/article/126890/BERITA/Politik/Ku-Li-desak-henti-main-wayang-putuskan-hubungan-dengan-PN-segera amat tepat. Nampak sangat betapa kebulur dan sayangnya mereka2 yg mendapat habuan ghanimah berjawatan menteri dan sanggup memperlekehkan parti yang telah berjasa selama ini. Tembolok & Nafsu Didulukan, Parti Sendiri Dipersetankan. Betapa amat serakah, gelojoh dan halobanya mereka ini. Hanya Demi Tembolok & Nafsu semata2, sanggup dibiar… Read more »

Anonymous
Anonymous
4 March 2021 10:50 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nenek sebenarnya dah sgt tua dan tak bertenaga
Dia kini, tak daya lagi nk jadi pak pacak atau jaga
Bila nek tak lagi meracau bebel kita rasa sgt lega
Para pembaca psti berasa seronok tak terhingga
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
4 March 2021 7:59 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nenek tak berpelajaran tinggi ingin nak lagak otai
Maka apa yg dia dpt..hanya dibalun tibai & bantai
Hari2, nek kena pelangkong, tersembam ke lantai
Kini dah tak berani masuk..dari luar jer mengintai
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Wau bule
Wau bule
4 March 2021 7:44 pm

TULAH, TULAH, TULAH

najib bini rosmah
najib bini rosmah
4 March 2021 7:31 pm

Bila jackpot bulan ni? Tikam nombor potong Q Anjing PAS 355110 frontliners. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
4 March 2021 7:27 pm

Agong buat rayuan pada CCP untuk sidang Parlimen. Chinese Communist Party penasihat PM Perogol Nika Gee jangan buka Parlimen. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
4 March 2021 7:24 pm

Tumpang lalu Ulama anjing PAS nak potong Q. Apa panjang sangat Q? Kahkahkah!

langkasuka
langkasuka
4 March 2021 6:58 pm

Dulu wak pagoh membantah najib sebab 1mdb. Abis di kutoknya jemaah menteri bacul. Kononnya yg tak betul mesti di tegor. La ni dia buat salah. Tak pulak dia bagi jemaah kabinet menegur. Hatta yg dari umno pon tak berani menegor. Mcm ustad idros ckp. Picit telor tak batal wuduk. Sebab telor tu bukan kemaluan. Maka menteri2 aemua cuba gunting seluar tu biar telor tergantung dkt luar ha ha ha

Anonymous
Anonymous
4 March 2021 6:24 pm

Menawarkan sesuatu seperti kes https://www.sinarharian.com.my/article/126838/BERITA/Politik/MP-Sekijang-dakwa-ditawar-ganjaran-sokong-Muhyiddin dan mengharapkan balasan bukan satu cubaan sogokan dan amalan rasuah? Jika perangai begini dikalangan politikus Malaysia masih juga dianggap normal dan satu budaya yang baik, jangan haraplah negara ini akan bebas dari rasuah/korupsi. Seharusnya pemimpin perlu serlahkan teladan yang baik tapi sebaliknya pula yang berlaku. Tahniah YB Natrah kerana teguh dengan prinsip. Sudah terang lagi bersuluh bahawa kerajaan PN serta Mohyiddin ini sudah terdesak dan menghalalkan sesuatu yang buruk dan meloyakan. Tidak cukup dengan menyogok MP MP dengan berbagai posisi baik sebagai menteri dalam kabinet serta pelbagai jawatan dlm GLC, sehingga sanggup mewujudkan jawatan2 tidak… Read more »

Anonymous
Anonymous
4 March 2021 5:23 pm

KAH KAH KAH

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Mana nenek..ada kah dia dah diberhentikan kerja?
Kat blog Budin ini dia dah tak nak lagi ke jadi raja?
Nak berkomen di blog ni..apa dia tidak lagi teruja?
Atau dia kt kelas tuisyen BM dok belajar mengeja
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Wau bule
Wau bule
4 March 2021 4:05 pm

Ketulahan dah tiba, wahai TSMY. Bila nasihat tak dihirau, terimalah akibatnya

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
4 March 2021 3:10 pm

ELOKLAH SANGAT PAK DAJJAL KEMBALI KE TEMPAT ASAL BAMBOO RIVER INN………. Anwar’s Strong, Formidable, Convincing Majority Mirage………… And while Anwar dreams, the Pakatan Harapan herd or lembu continue with their wishful thinking, Pakatan Harapan MPs defect to Perikatan Nasional one-by-one, the Emergency continues, Muhyiddin Yassin continues as Prime Minister, when Pakatan Harapan is weak enough, Muhyiddin will dissolve parliament and call for a snap GE15. Anwar Ibrahim first announced he had a strong, formidable, convincing majority in 2008. According to Anwar, on 16th September 2008, 30 Barisan Nasional members of parliament were going to defect and join Pakatan Rakyat. That… Read more »

Anonymous
Anonymous
4 March 2021 1:53 pm

RAKANG BLOG YG DIHORMATI,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kalau siapa ingin bagi pandangan, anda dipersila
Tpi, komen dgn waras, jgn dibuat mcm orang gila
Bukannya apa, takut lah nanti, kot mendapat bala
Teruk pulak akibat kalau disekel berbenjol kepala
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
4 March 2021 1:49 pm

RAKAN2 PESERTA BLOG YG BUDIMAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Komen dari para pembaca mmg le amat dialu-alu
Tapi, sblm ‘upload’, nilaikan komen kita itu dahulu
Jgn le ada yg nk kawal sana sini, nk jadi penghulu
Bkn apa, kot kena tibai, di samping sakit dpt malu
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
4 March 2021 1:49 pm

RAKAN2 PESERTA BLOG YG DIHORMATI:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Sila le berkomen, dgn matang & penuh kewarasan
Jgn lah pula buat komen bertaraf budak hingusan
Bukan sahaja, pembaca akan jadi meluat & bosan
Kot ada yg tampil tibai berat pula dia punya kesan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
4 March 2021 1:48 pm

RAKAN2 BLOG YG DIKASIHI,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Klau tak mampu komen bernas, usah le digagahi
Jgn lah buat komen, taraf budak tadika berkelahi
Tk usah ler dibawa masuk sini hal berak dan tahi
Bkn apa, takut kot ramai pembaca tampil marahi
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
4 March 2021 1:46 pm

RAKAN2 BLOG YG DIMULIAKAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Siapa nak beri pandangan sila tampil ke hadapan
Berilah pendapat yg bernas utk dijadikan tatapan
Namun, jgnlah lupa jaga tatasusila & adab sopan
Dlm komen pula, usah le dipamirkan kebengapan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
4 March 2021 1:40 pm

RAKAN2 PESERTA BLOG YG DIHORMATI:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kalau ada yg nak beri pandangan, silalah kemuka
Komen bentuk prosa ker, atau puisi..boleh belaka
Tapi jgn pula dimuat karangan taraf budak tadika
Bkn apa..kot nanti kawan tibai kita tentu tak suka
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
kah kaahh kaaahhhh kaaahhhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
4 March 2021 1:38 pm

RAKAN2 PESERTA BLOG YG BUDIMAN:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Silalah berhujah, samada bentuk prosa atau puisi
Tapi kena le jaga blog punya ‘decorum & decency’
Jgn le ada yg berang, hingga tak dpt kawal emosi
Bkn apa, kot kita tak tertepis, pukulan kawan kasi
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
4 March 2021 1:37 pm

RAKAN2 YANG DIKASIHI

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kalau nak komen..anda dialu-alukan setiap masa
Tapi berkomen, biar lah secara matang & dewasa
Di samping itu, jaga le adab sopan & budi bahasa
Bkn nya apa kot kawan tibai..sakit pulak kita rasa
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
4 March 2021 1:36 pm

SALAM RAKAN2 BLOG,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kejora mulakan dengan pantun sbg muqaddimah
Salam sejahtera, utk rakan, muslimin & muslimah
Mari lah kita, saling seru menyeru dgn berhikmah
Jaga tatasusila..dan berbicara lah dgn berhemah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣