KENAIKAN DENDA LANGGAR SOP SERLAH AMALAN DUA DARJAT KERAJAAN

1. Ordinan Darurat (Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit (Pindaan) 2021 pada 25 Februari 2021 telah dipinda untuk menaikkan jumlah kompaun kesalahan kepada individu sehingga RM 10,000 manakala bagi kesalahan oleh syarikat atau pertubuhan pula hingga RM 50,000.

2. Walaupun ianya cuba ditonjolkan seolah-olah kerajaan ingin bersikap tegas kepada mana-mana pihak yang melakukan kesalahan di bawah akta ini, namun ianya memberikan isyarat lebih jelas bahawa Kerajaan Perikatan Nasional langsung tidak mendengar rintihan, teguran dan desakan yang sering diutarakan oleh rakyat kebelakangan ini.

3. Telah berkali-kali teguran serta singgungan rakyat secara terbuka kepada Kerajaan Perikatan Nasional agar pendekatan 2 darjat dalam Prosedur Operasi Standard (SOP) dihentikan terlebih dahulu sebelum sebarang perubahan dilakukan dilihat seperti tidak disambut baik oleh kerajaan.

4. Siri pendedahan berhubung tindakan Menteri serta Ahli Parlimen Perikatan Nasional yang melanggar SOP kebelakangan ini seperti tidak dilayan apabila tiada tindakan dikenakan terhadap mereka. Berbeza pula jika kesalahan tersebut dilakukan oleh rakyat, kompaun dan tindakan akan segera diambil bagi menghukum rakyat yang melakukan kesalahan.

5. Ketidakpuasan hati rakyat tambah membuak sebaik sahaja Perdana Menteri pulang dari Indonesia awal bulan ini, terus sahaja diberi kebenaran terhadap Jemaah Menteri untuk menjalani kuarantin hanya selama 3 hari selepas kembali dari sebarang lawatan rasmi luar negara berkuatkuasa pada 9 Februari 2021.

6. Segala tindakan 2 darjat Kerajaan Perikatan Nasional memberi gambaran seolah-olah menteri dan rakyat punyai 2 set undang-undang yang berbeza. Oleh sebab itulah apabila ordinan ini dipinda bagi menaikkan jumlah kompaun secara tidak langsung telah memberikan kerisauan kepada rakyat berhubung sejauh manakah elemen keadilan akan diaplikasikan dalam penguatkuasaan tersebut.

7. Sehubungan itu, kerajaan digesa bersikap adil dalam pelaksanaan peraturan yang ditetapkan. Amalan 2 darjat perlu dihentikan supaya rakyat dapat terus meletakkan keyakinan terhadap undang-undang negara walaupun jurang keraguan kepada Kerajaan Perikatan Nasioan hari ini semakin melebar.

Sekian.

AKMAL NASIR

Ahli Parlimen Johor Bahru

Ketua Angkatan Muda Keadilan Malaysia

26 Februari 2021.

Updated: 26 February 2021 — 10:47 pm

120 Comments

Add a Comment
  1. PRU15 RAKYAT PASTIKAN TIADA LAGI KADOK DI MUKA BUMI………

    KADOK SERPIHAN PHD4PIG BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ TENTULAH ZALIM DAN KEJAM……..

    PENGKHIANAT TERBESAR IALAH PHD4PIG ANTI ISLAM MELAYU RAJA……………

    Umno Wants To Be The Capo Di Tutti Capi……..

    No, this Umno-Bersatu skirmish is NOT about injustice, unfair treatment, kezaliman, victimisation, etc. It is about who shall be the capo di tutti capi, Umno or Bersatu? Umno was the capo di tutti capi for 75 years. Now they no longer give the orders but take orders. And that is not easy after being the capo di tutti capi for 75 years. It is a bitter pill to swallow. That is a life worse than death.

    In any warlord system, anywhere in the world, at any time in history, you have what is called a capo di tutti capi or the boss of all bosses.

    You have the imam besar, the chief imam amongst the imams. You have the Agong, the first amongst equals or the Supreme (not the King, as most people think). You have the Yang di-Pertuan Besar or Yamtuan Besar (again who is the first amongst the equals).

    In the military, you have the Supreme Commander, or the Chief of the Armed Forces, the head of all the different branches of the armed forces (which each have their own commanders or heads as well).

    And Umno, Barisan Nasional, Muafakat Nasional, Perikatan Nasional, etc., are similarly parties or coalitions of warlords.

    Sometimes there will be a gang war or a civil war due to a power struggle to determine who should be the new capo di tutti capi, especially when there is a power vacuum for whatever reason. It happened in Lebanon, in Afghanistan, in many of the African and Latin American countries, and so on.

    Pakistan is another warlord country. So from time to time the capo di tutti capi is assassinated by the military or by unknown people or is sentenced to death by the court so that a new warlord can take over.

    In Malaysia, only sometimes does one warlord assassinate another warlord to become the capo di tutti capi. Most times they will use the ‘court process’ to get rid of warlords

    Some warlords have been sent to jail for being too ambitious or have been exposed for corruption or sexual misconduct. In Selangor this has happened more than once (maybe five or six times in history — even done by PKR-Pakatan Rakyat as well).

    Kelantan, Terengganu, Pahang, Johor, Melaka, Negeri Sembilan, Perak, Kedah, Perlis, etc., have all seen warlords removed because they attempted to become the new capo di tutti capi. So the existing capo di tutti capi got rid of them.

    Anwar Ibrahim is another example of a warlord who tried to oust the capo di tutti capi and ended up in jail instead.

    Anyway, the point is, in politics, the underworld, the mafia, the yakuza, and so on, there will be warlords and there will be the chief of the warlords, the boss of all bosses, or the capo di tutti capi.

    And, as far as Umno is concerned, they are the capo di tutti capi. PPBM or Bersatu, on the other hand, is acting like they are the capo di tutti capi. And this is something that Umno just cannot stomach.

    After being the capo di tutti capi for 75 years, now you tell them they are no longer the boss of bosses because they lost GE14.

    After being the capo di tutti capi for 75 years, now you tell them they are no longer the boss of bosses and that Bersatu is that new capo di tutti capi.

    After being the capo di tutti capi for 75 years, now you tell them they are no longer the boss of bosses and that they are number two and need to take orders instead of giving orders.

    After being the capo di tutti capi for 75 years, now you tell them they are no longer the boss of bosses and that they are no longer holding the post of Prime Minister and head of the Cabinet.

    There is one ‘golden rule’ you need to observe if you wish to take over as the new capo di tutti capi from the old capo di tutti capi, especially one who has been the capo di tutti capi for 75 years, and that is the old capo di tutti capi must be killed off. If you allow him to live, he will not leave you alone and will haunt you every day of your life.

    And this is what is happening in Malaysian politics. The old capo di tutti capi, Umno, has been replaced with the new, capo di tutti capi, Bersatu. And then the new capo di tutti capi, instead of killing off the old capo di tutti capi, went and invited the old capo di tutti capi to join the gang.

    You cannot have two tigers on the same mountain. If a new tiger wants to take over the mountain, it will first need to kill the old tiger. The new tiger cannot share the mountain with the old tiger. It will not work.

    So now the new capo di tutti capi needs to decide who will be the capo di tutti capi. Is the new capo di tutti capi going to be the capo di tutti capi or is the old capo di tutti capi going to be the capo di tutti capi? Decide once and for all.

    And the one who wants to be the capo di tutti capi needs to kill off the other candidate for capo di tutti capi. That is all there is to it. If not, this constant bickering, bitching, moaning, groaning, grumbling and complaining will continue. It will never end until one of the two aspirants for capo di tutti capi is killed off.

    No, this Umno-Bersatu skirmish is NOT about injustice, unfair treatment, kezaliman, victimisation, etc. It is about who shall be the capo di tutti capi, Umno or Bersatu? Umno was the capo di tutti capi for 75 years. Now they no longer give the orders but take orders. And that is not easy after being the capo di tutti capi for 75 years. It is a bitter pill to swallow. That is a life worse than death.

  2. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
    Ckgu Kejora appeared to be very smart & cunning
    Pity skunk TN, being whacked from the beginning
    Poor TN is as if..getting heavy strokes of canning
    In their duel all the while genius Kejora is winning
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  3. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Poor TN tried to be eagle but she’s just a sparrow
    Her rusty brain is very small, and as if never grow
    To readers, she is like an old broken wheelbarrow
    Facing Kejora, she had to endure pain and sorrow
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  4. KAH KAH KAH

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Naper nenek tidak lagi bersuara, diam spt patung
    Dah habis ke, karangan tadika dia mau kelentong
    Ntah2 nenek dah dapatkan tali, dirinya digantung
    Dlm neraka nanti..ibu iblis tu akn dibakar rentung
    🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    kah kaahh kaaahhhh kaaahhhhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  5. KAH KAH KAH

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Lega, dah tiada lagi, nenek tua celupar muka toya
    Penampilan nenek itu pembaca2 rasa sgt meloya
    Kini nenek mulut celupar tu dh lemah tak berdaya
    Misi menghalau nenek tua tu Kejora telah berjaya
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  6. KAH KAH KAH

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Dah terus hilang bayang kelibat nenek sawan gila
    Tak tahan le nenek tu, asyik sja kena sekel kepala
    Rasa nya, nenek tu dah tak berani lagi dtg semula
    Kini Kejora, Zunun, NBR, Ane blh bermaharaja lela
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  7. KAH KAH KAH

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    Sian le nenek serupa anjing kurap menyalak bukit
    Takda kerja, dia masuk ke sini, saja nak cari sakit
    Itu belum teruk lagi, Kejora baru taji hanya sedikit
    Tapi..nampak mcm nek dah tertiarap, tak bangkit
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  8. KAH KAH KAH

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Nenek belajar tak tinggi & sekolah dulu pulak SJK
    Dh tua ganyut, tk lama nk jumpa mungkar nangkir
    Otak dia kecil dan berkarat, tk mampu nak berfikir
    Kelibat dia dari blog ini Kejora dah berjaya singkir
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  9. KAH KAH KAH

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
    TN Monyet betina tua, selalu komen tak ikut post
    Tpi karenah munafiq dia dh berjaya Kejora hapus
    Kini tiada lagi kelibat bayang, itu betina menopos
    Tk pasti betina tua tu dah pengsan atau mampos
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  10. KAH KAH KAH

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Hari ini kemenangan Kejora & the gang disambut
    Din Remos, Zunnun, Ane, NBR, antara yg tersebut
    Manakala nenek mkin monyok, fikiran berserabut
    Yg dpt dibuat, bulu puki & uban digunting dicabut
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  11. KAH KAH KAH KAH KAH

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
    TN monyet tua terkedu pilu..air mata berlinangan
    Menyalak spt anjing jer ler itu betina tua bajingan
    Kejora pula amat gembira meraikan kemenangan
    Din Remos, Zunun, Ane, dll pasti bertepuk tangan
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  12. DALAM LAW OF HUMANS ADA MANUSIA JADI TUHAN……ITU SEBAB RAKYAT MAHU HUDUD………

    COVID BERPUNCA POLITIKUS PHD4PIG TAPI RAKYAT JADI MANGSA …….

    KADOK ADALAH SERPIHAN PHD4PIG SANG KOMUNIS SOSIALIST……

    UMNO TUNGGU PRU15 NAK BERENTAP DENGAN KADOK……..

    KENAPA LEER PHD4PIG DAN TOK MUDIM TAKUT SANGAT BUBAR PARLIAMEN……. TAKUT HILANG KUASA YEERR
    ……

    Perikatan Nasional’s Problem Is Merely Ego And Envy………

    These Perikatan Nasional Malays might give all sort of ‘noble’ excuses and justification as to why they are fighting each other. But all those excuses and justification are nonsense, utter bullshit. It is all about pride, envy, jealousy, egotism, arrogance, greed, lust for power and position, and whatnot.

    Perikatan Nasional’s problem is really not that complex or complicated. It is merely about ego and envy.

    The fact that the Abrahamic faiths (meaning Islam, Christianity and Judaism) forbid the sins of pride, envy, jealousy, egotism, arrogance, greed, lust (lust for power and position included), etc., does not seem to matter to those who give an appearance they are ‘good’ Muslims.

    Actually, Islam is not merely about praying, fasting, going to Mekah, etc. That is merely scratching the surface. Islam is about what is in your heart. But many Muslims do not have a pure heart. Many of them are what Malays would call ‘hati busuk’, or foul hearted.

    Anyway, enough talk on theology. Let’s talk about the problem in Perikatan Nasional. What is wrong with the coalition partners in Perikatan Nasional? After all, there are no ideological differences between Umno, PAS and Bersatu. All have the same ideals and objectives.

    Umno, PAS and Bersatu — all three — berjuang for ‘God, King and Country’. In short, they all place Islam, the Malays and the Raja-Raja Melayu as their supreme struggle.

    If it was about DAP, then we can understand that there would be ideological differences. DAP wants a secular Malaysian Malaysia based on common law and the abolishment of the Sharia (which is why they hate PAS, who wants the Sharia) — plus DAP opposes the National Language, especially involving education (which is why they want Chinese schools).

    In short, DAP want to ‘un-Islamise’ and ‘un-Malay’ Malaysia, the opposite of what Umno, PAS and Bersatu want. DAP wants Malaysia to be a carbon copy of Singapore (which was why Lee Kuan Yew set up DAP in 1965, the unofficial branch of Singapore’s PAP).

    Hence there is no logical reason why Umno, PAS and Bersatu should hate one another (but it appears they do) and no reason why any of the Perikatan Nasional members would want to work with DAP (but, apparently, they are considering doing so).

    Yes, the problems in Perikatan Nasional defy logic. But then politics is not based on logic. If politics was based on logic, no God-fearing Malay would want to work with DAP when DAP wants to see the destruction of Islam and the Malays.

    Currently, DAP does not need to wipe out the Malays. The Malays are wiping out each other. It is like America in the old days. More Native Americans killed each other than the whites did. In fact, the whites were able to take the land of the Native Americans (what used to be called ‘Red Indians’) because they were so divided and were at war with one another.

    But then this is the problem with pride, envy, jealousy, egotism, arrogance, greed, lust (lust for power and position included), etc. Even suicide or hara-kiri is acceptable when it involves pride, envy, jealousy, egotism, arrogance, greed, lust for power and position, and so on. And Malays in Perikatan Nasional are suffering from this disease.

    Of course, they are raising all sorts of lame excuses to justify their internal rivalry and make it appear like what they are doing is sincere and noble. Even the Spanish Conquistadors said they are massacring millions of South American Indians ‘to save their souls and to send them to heaven’.

    Yes, the white Spanish were killing the brown Indians merely with the intention to assist them to journey to heaven (not to steal their gold and land).

    These Perikatan Nasional Malays might give all sort of ‘noble’ excuses and justification as to why they are fighting each other. But all those excuses and justification are nonsense, utter bullshit. It is all about pride, envy, jealousy, egotism, arrogance, greed, lust for power and position, and whatnot.

    I have lived for 20 years in a Malay kampung in Kuala Terengganu. It was a PAS stronghold facing the South China Sea, hence supposedly a very religious community. But the culture of dengki and tamak is very strong amongst these Malays. Most Malays are Islamic externally, but not internally. That is what I discovered living amongst them for 20 years.

    You will be surprised that England can at times be more ‘Islamic’ than Malaysia. In fact, if you want to find an Islamic country, then travel to a Christian country. Unfortunately, you will find more ‘nilai-nilai Islam’ in a Christian country than in a Muslim country, which is the sad reality.

  13. TOGHUIH DAH BOLAH CABUT LARI LINTANG PUKANG, TOSONYAP SUNYI MONYOPI TOKODU MALU TOKOSIPU BUNTU KAKU KOLU PILU MOMBISU, MONYET TUA NEK TN BATANG PISANG, BOKEAIH MURID SOKOLAH SJK, BOTINO TUO KUTOK PONGOTOR, BODOH BINGAI BOBAL BONGAP BANGANG BENGONG BIOL BAHALOL BONGOK, PUKIMAK SIAL ANAK HARAM JADAH BARUA LAHANAT BANGSAT KOPARAT.

    HAH HA HAA.

    1. BOBAL @ BEBAL merangkomi 5 kategori :-
      Budus, Egois, Bahlol, Angau, Lembu.

      1. Betul tu bro Tanpa Nama!

        Itulah antara sifat2 auntie betina tua kutok tak sedar diri tu.

        Hah ha haa.

        1. Hah ha haa.

          Aintie TN BEBAL:

          B.udus
          E.gois
          B.ahalol
          A.ngau
          L.embu.

          Hah ha haa.

  14. KAH KAH KAH

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Akibat mengacah Kejora, hidup nek, jadi terbeban
    Ibarat ke loji najis, betina gila itu udah terhumban
    Dah tak tampil lagi dia membebel meroyan raban
    Agknya sdg sibuk cabut bulu puki dia punya uban
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. Menggintol saja ler kamu, Wak Gontol Kejora Kojolla.

      1. Menggentel kelentit saja ler kamu, Nek TN Monyet Batang Pisang.

        KAH KAH KAH.

        1. Siapa pun boleh, kalau setakat nak buat karangan tahap tadika atau karangan ala SJK yang serupa taik tu. Tapi, nak mengarang pantun dgn bunyi hujung setiap baris sama & panjang setiap baris sama, hanya yg terpelajar dan bijak bistari saja yang mampu.

          Ini ada dua contoh:

          1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
            👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
            A lot of excuses are being given by the old auntie
            The moron can’t write English pantun, what a pity
            She’s so childish..and her behaviour is very nasty
            Not washing, after peeing, makes her pussy dirty
            😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

            🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
            Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
            🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

            1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
              👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
              Nenek munafiq fasiq aqidah dia sudah terpesong
              Sampai pergi ke jamban, laptop sentiasa diusung
              Lubng puki punya le luas boleh masuk alu lesong
              Nak buat pantun dlm BI dia mmg tk tau langsung
              😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

              🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
              Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
              🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  15. KAH KAH KAH

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Nenek dapat balasan dari perbuatannya yng batil
    Kini, nek termenung monyok, baring kat atas katil
    Diambil sedikit tembakau kt celah gusi dia sontel
    Sambil terbayang Bang Ali, biji kelentit, dia gentel
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. Dah kalah, mencarut lah dia, Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla.

      1. Dah kalah mengarut lah dia macam budak tadika, Monyet Tua Nek TN Batang Pisang.

        KAH KAH KAH.

        1. Siapa pun boleh, kalau setakat nak buat karangan tahap tadika atau karangan ala SJK yang serupa taik tu. Tapi, nak mengarang pantun dgn bunyi hujung setiap baris sama & panjang setiap baris sama, hanya yg terpelajar dan bijak bistari saja yang mampu.
          Ini ada satu contoh:

          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          Agaknya nenek dulu, suka kelahi lwn tarik rambut
          Sbb itu mcm budak tadika je, semua yg dia sebut
          Kini nenek lerkantoi malu terkedu, dh belah cabut
          Mungkin dok gunting bulu puki nya yg berserabut
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
          Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
          🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  16. KAH KAH KAH

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Mana nenek sawan, tak tampil lagi mencaci maki
    Adakah komputer nek rosak, & kini sdng ‘di baikki’
    Tk kan kena taji sikit je, dia dah belah angkat kaki
    Atau nek sibuk kt depan cermin gunting bulu puki
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  17. KAH KAH KAH

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Nenek terlalu marah dia tak dpt nak kawal emosi
    Abis hancor..apa yg dia seru decorum & decency
    Terus nek kena sawan gila babi atau pun epilepsi
    Pembaca semuanya, gelak sampai tk kering gusi
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    kah kaahh kaaahhhh kaaahhhhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  18. KAH KAH KAH

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Nenek biol, jenis manusia yg berperangai haiwan
    Silap ler bila cgu Kejora yg dipilih nak buat lawan
    Kini nenek dh jadi monyok terkedu, sasau sawan
    Lemah tehencot spt anjing betina lps mengawan
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  19. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Kejora harap dpt berpantun kat blog ni dgn aman
    Moga2 tidak adalah gangguan org yg tak siuman
    Harapnya, takda yg nak cari pasal buat terkaman
    Bukan ler apa, takut terima nasib spt Wak Suman
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
    kah kaahh kaaahhhh kaaahhhhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. SEMUA PEMBACA DAH PUN TAHU, KEPADA SIAPA PANTUN ITU DITUJU.

      KAH KAH KAH.

      1. KITA TUNGGU DAN LIHAT, ADAKAH ORANG YANG BERKENAAN YANG MACAM ORANG GILA ITU AKAN TAMPIL MELATAH DAN MELENTING…

        KAH KAH KAH.

        1. NAMPAKNYA, MAKIN LAMA, ORANG YANG BERKENAAN DAH MAKIN TAKUT DAN MALU TERKEDU NAK MENGACAH LAGI. MANA TAHAN KALAU DAH HARI2 TERPAKSA MENEBAL MUKA TANGGUNG MALU.

          KAH KAH KAH.

  20. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Kalau siapa ingin bagi pandangan, anda dipersila
    Tpi, komen dgn waras, jgn dibuat mcm orang gila
    Bukannya apa, takut lah nanti, kot mendapat bala
    Teruk pula akibat nya kalau dipelakung, taji & tala
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
    Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      Klau nak beri komen, jgn lah ditulis sembarangan
      Tulisan itu sebolehnya biar le yg ada kepentingan
      Hormati & usah nk ganggu org punya pandangan
      Jgn nk berkomen, klu kalut dgn gunting di tangan
      ✂️✂️✂️✂️✂️✂️✂️✂️✂️✂️✂️✂️✂️✂️✂️✂️✂️✂️✂️
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        Rakan2 klau ada pandangan dipersilakanlah luah
        Tapi nak berhujah itu jgn pula cara samseng juah
        Bkn nya apa, takut kot nanti, terkedu makan kuah
        Sakit hati & malu dpt, pastu tercalar pula maruah
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
        kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          Siapa nak beri pandangan sila tampil ke hadapan
          Berilah pendapat yg bernas utk dijadikan tatapan
          Namun, jgnlah lupa jaga tatasusila & adab sopan
          Dlm komen pula, usah le dipamirkan kebengapan
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
          kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
          🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
            Klau tak mampu komen bernas, usah le digagahi
            Jgn lah buat komen, taraf budak tadika berkelahi
            Tk usah ler dibawa masuk sini hal berak dan tahi
            Bkn apa, takut kot ramai pembaca tampil marahi
            😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

            👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
            kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
            🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

            1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
              👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
              Klu tak ada hujah, tak usah le pula karutan direka
              Jgn berulang kali, buat komen, taraf budak tadika
              Hendaklah kita, ada rasa malu & tahu tebal muka
              Ubah lah diri, klu dah jelas yg kita ini org tak suka
              😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

              🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
              kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
              🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

              1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                Rakan2 usahlah berikan komen kalau tak penting
                Klau org kritik komen kita jgn teruk sgt melenting
                Jgn berkomen klau kalut dgn cermin dan gunting
                Klu ada karangan tadika, bak meh Kejora sunting
                😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
                kah kaahh kaaahhhh kaaahhhhhhh kaaaahhhhhh
                🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

                1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                  Pantun2 Kejora kt atas tu, bkn amaran tpi nasihat
                  Sebab, perangai buruk di sini Kejora tak mau lihat
                  Kejora tak kan biar klu ada kelibat samseng jahat
                  Siap le kepala org tu, Kejora akan paku dan pahat
                  👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
                  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                  💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
                  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
                  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

                  1. SEMUA PEMBACA DAH PUN TAHU, SIAPA ORANG YANG DIMAKSUDKAN KAT ATAS TU.

                    KAH KAH KAH.

                    1. KITA TUNGGU TENGOK, ADAKAH ORANG YANG BERKENAAN ITU AKAN TAMPIL MELATAH DAN MELENTING…

                      KAH KAH KAH.

                    2. NAMPAKNYA, MAKIN LAMA, ORANG YANG BERKENAAN DAH MAKIN TAKUT NAK MENGACAH LAGI. MANA TAHAN KALAU DAH HARI2 TERPAKSA MENEBAL MUKA TANGGUNG MALU.

                      KAH KAH KAH.

  21. Komunis agungkan Mahkamah kapir. Undang-undang kapir. Menteri Liverpool dan Mufti Utara bila nak cari bini murtad di Gurdwara India? Kahkahkah!

    1. Mahkamah kapir?

      Ko sekolah mana, dulu?

  22. Mahkamah Syariah tak boleh lagi dakwa kes jenayah semburit kegagalan terbaru Menteri Liverpool, Mufti Utara dan Parti Anjing SeMalaysia. Kahkahkah!

  23. Zaman parti Komunis China dipuja parti Kerajaan Melayu sekarang Mahkamah Syariah turun taraf tak ada kuasa dakwa Sajat dan anak Madey Si Kitol pencinta LGBTQ. Kahkahkah!

  24. Betul ke Dr Zulkipliverpool sudah dimaki hamun walaun sebagai

    Dr Zuljuburit

    kerana tidak komen isu Mahkamah Syariah diturun taraf? Kahkahkah!

  25. Si Monyet Tuo Kutok Nek TN Batang Pisang yang bingai dungu bangang bongap bengong biol bahalol pukimak sial anak haram lahanat bangsat keparat.

    Kah kah kah.

    1. Monyet tu nak lagak hebat di blog, dengan bahasa ‘Melayu rojak’ SJK, bodoh.

      Kah kah kah.

      1. Beruk Tua Kejora Kojolla Tak fahamkan di blogs, tak kisah bahasa ‘Melayu rojak’, bodoh.

    2. Si Beruk Tuo Kutok Wak Gontol Kejora Kojolla yang bingai dungu bangang bongap bengong biol bahalol pukimak sial anak haram lahanat bangsat keparat.

      Kuh kuh kuh.

      1. Si Monyet Tua Nek TN Batang Pisang Kojolla yang bingai dungu bangang bongap bengong biol bahalol pukimak sial anak haram lahanat bangsat keparat.

        Kuh kuh kuh.
        Kih kih kih.

        1. Si Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla yang bingai dungu bangang bongap bengong biol bahalol pukimak sial anak haram lahanat bangsat keparat.

          Haw haw haw.

          1. Si Monyet Tua Nek TN Batang Pisang Kojolla yang bingai dungu bangang bongap bengong biol bahalol pukimak sial anak haram lahanat bangsat keparat.

            Haw haw haw.
            Hahaha Hohoho Hihihi.

            1. Si Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla yang bingai dungu bangang bongap bengong biol bahalol pukimak sial anak haram lahanat bangsat keparat.

              kihkihkih

              1. Si Monyet Tua Nek TN Batang Pisang Kojolla yang bingai dungu bangang bongap bengong biol bahalol pukimak sial anak haram lahanat bangsat keparat.

                Haw haw haw.
                Hahaha Hohoho Hihihi.
                Kah kah kah.

                1. Layan Wak Goniol nih sikit lagi lah –

                  Si Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla yang bingai dungu bangang bongap bengong biol bahalol pukimak sial anak haram lahanat bangsat keparat.

                  kihkihkih

                  1. Layan TN Monyet nih sikit lagi lah –

                    Si Monyet Tua Nek TN Batang Pisang yang bingai dungu bangang bongap bengong biol bahalol pukimak sial anak haram lahanat bangsat keparat.

                    kihkihkih

  26. si beruk tuo kutok Wak Gontol Kejora Kojolla yang bingai dungu bangang bongap pukimak sial anak haram lahanat 

    1. Tak fahamkan di blogs, tak kisah bahasa ‘Melayu rojak’, bodoh.

  27. Untuk monyodar-an si botino tuo kutok Nek TN Monyet Batang Pisang yang bingai dungu bangang bongap pukimak sial anak haram lahanat tu dan jugo sobagai poringatan bosamo, den nak ulang siar lah koratan borito ini:

    1. Kuasai, betulkan bahasa Melayu dulu…
      18 Feb 2021

      ROSALWANI CHE SOH @ YUSOFF

      SHAH ALAM – Sasterawan Negara mengingatkan segelintir rakyat Malaysia jangan hanya kecoh menegur sebutan individu lain dalam bahasa Inggeris, sebaliknya mengabaikan kepentingan untuk menguasai, menghormati dan mencintai bahasa kebangsaan sendiri.

      Sasterawan Negara, Datuk Dr Anwar Ridhwan berkata, perkara itu perlu diberi perhatian, ekoran masih ramai rakyat Malaysia sendiri yang tidak fasih berbahasa Melayu selain gemar menggunakan bahasa ‘Melayu rojak’ iaitu bahasa Melayu yang bercampur dengan Inggeris dalam pertuturan harian.

      Sinar Harian.

      1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        Mmg le betul apa yg Sasterawan Negara katakan
        Ada yg tulis bahasa Melayu, mengarut yg bukan2
        Hingga tk tau bg mana imbuhan ‘di’ nk diletakkan
        Lbih2 lagilah yg mendapat SJK punya pendidikan
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
        Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        .

        1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          Betul tu Sasterawan Negara, kt sini pun ada bukti
          Ada seorang betina tua itu yg terkenal sbg auntie
          Dia lulusan SJK yg belajar tk sampai ke universiti
          Punya le teruk nak eja ‘hanya’ pun nenek tu tk reti
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
          Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
          🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
            Kat sini pun, kita nampak, yg BM nya bermasalah
            Sorang betina tua munafiq fasiq yg kuat berhelah
            Kebengapannya dlm BM mmg le sangat terserlah
            Puncanya, kat SJK, betina tua itu dulu bersekolah
            😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

            👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
            Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
            🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

            1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
              Dekat dalam blog Budin ini pun ada kelibat susuk
              Seorang betina tua tak basuh kencing, puki busuk
              Ada cikgu cuba ajar dia..tapi langsung tak masuk
              Bila ditegur ajar hari ni dia ulang balik salah esok
              😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

              👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
              Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
              🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

              1. Betul tu Datuk,

                😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                Dpt cai yg bengap kesian betul kat pembangkang
                Kat blog ini..nenek asyik ditibai berbirat belakang
                Nk lagak juah bahasa Melayu pun lintang pukang
                Yg betina ni tahu, dekat Bang Ali puki dikangkang
                😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
                🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

                1. Datuk,

                  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                  Mmg agak susah nak dpt spt yg Datuk kehendaki
                  Mcm betina tua tu..BM nya dah tak dpt diperbaiki
                  Tk masuk diajar, walaupun cikgu tengking & maki
                  Yg betina bingai itu tahu, hanya kelebek bibir puki
                  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
                  Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
                  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

                  1. Datuk,

                    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                    🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
                    Nek monyet batang pisang tu BM dia teruk sekali
                    Kadang2 benda ditulis tu macam bahasa Swahili
                    Ckgu tegur ajar maki tengking dia buat tak peduli
                    Yg betina tu tahu, nak kangkang puki kat Bang Ali
                    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
                    Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
                    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  28. Taraf pemikiran Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla yang paling rendah, sama taraf dengan pariah.

    1. Taraf pemikiran Monyet Tua Nek TN Batang Pisang adalah yang paling rendah, lebih rendah dari taraf pariah.

      Kah kah kah.

  29. Ada lagi Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla?

    1. Dia dah mampuih.

      1. Hah ha haa. Dah mati akal nampaknya auntie ni!

        Sindri tanya, sindri jawab.

        Hah ha haa.

        1. Yang dah mampuih perlu di jawab.

          1. Auntie TN 6:43 am,

            …perlu ‘di jawab’ …???
            (Kalau di rumah Ahmad Nawab ke, ok lah)

            Pedoman tatabahasa:

            Imbuhan ‘di’ kepada sesuatu perkataan direnggangkan apabila perkataan itu adalah benda, tempat atau masa, misalnya di rumah, di padang, di Malaysia, di siang hari dll.

            Imbuhan ‘di’ kepada sesuatu perkataan dirapatkan apabila perkataan itu adalah perbuatan, misalnya dimakan, ditibai, diajar dll.

            Fahaaaaaaaaammmmmmmmmmm!!!

            1. Hah..ni mulo le cikgu jadi hilang sabar naik angin nak monongking ni…

              Hah ha haa.

              Alahai ler….konapo ler diyo dilahir-an sobagai manusio yang sobogitu bangang bongap, ini botino tuo anak haram sial pukimak ni…???

              Yang patut dirapek-an, dironggang-an nyo…
              Yang patut ronggang, diyo rapek-an….

              Bilo le diyo nak mampos, ini botino bobal bahalol sial lahanat..???

              Hah ha haa.

              1. ‘jawab’ tu, tompek nyo di mano, auntie? Dokek topi tolor polir Bang Ali ke? Atau topi lubang puki ekou kek colah bijik kolontit? Atau ke colah lubang puki omak ekou?

                Jonih Molayu colup bobal bongap sial pukimak bangang ni sampai bilo pun tak akan ghoti Molayu!!!

                Contoh ayat botul mongguno ‘di’:

                DI KAWASAN topi biji kolontit auntie TN banyak taik palat sobab puki auntie tak pornah DIBASUH solopaeih dio koncing.

                Hah ha haa.

                1. Kalau dah auntie dulu nyo tu sokolah SJK, memanglah auntie tak akan dapek nak sombunyi-an layi kolomahan auntie dalam BM.

                  Tak usah nak bosusah payah lah nak potahan-an diri lah auntie, semuo pombaca di blog ini dah tahu kobobalan dan kobongapan auntie tu!

                  Memang dah sangek joleih, dah somakin torang bondorang dan nyato yang auntie TN pukimak ini dulu nyo sokolah SJK, tak dapek nak disombunyi-an layi!!!

                  Auntie tu dah sangek tobiaso dongan gayo tulisan BM maso auntie bolajar dokek SJK dulu, tak kan mungkin dapek nak diubah-an layi ponulisan BM caro gayo SJK tu!!!

                  Hah ha haa

                  1. Disobab-an auntie masih jugo bobal dungu bingai bangang, tak boleh nak faham-faham dan tobawo-bawo ponulisan BM caro gayo SJK nyo dahulu tu, den topakso boyi-an lobih banyak layi contoh-contoh ayat caro ponggunaan imbuhan ‘di’:

                    1) Bulu-bulu puki auntie TN yang boruban DI TEPI biji kolontitnya sontiaso DICABUT.

                    2) Auntie TN monyapu air liur nya DI TAKUK kopalo polir Bang Ali sobolum DILANCAP batang polir kokasih nyo itu.

                    3) Auntie TN mombubuh KY Jelly DI PUKI nya dahulu sobolum DIJOLOK lubang pukinya itu dongan botol kicap.

                    Hah ha haa.

                    FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMMMM!!!
                    PUKIMAK LAHANAT PUNYO BOTINA TUO!

                    1. HA..NAK KENA TENGKING BERKALI-KALI BARU DIYO BOLEH FAHAM KOT!

                      PUKIMAK LAHANAT PUNYO BOTINO SIAL BANGANG HARAM JADAH NI… DAH DOKEK SOBULAN DIAJAR, TAK DAPEK JUGO NAK FAHAM-FAHAM..

                      JONIH DOGIL BOBAL DUNGU BIJI KOLONTIT PANJANG KONCING TAK BASUH NI MEMANG SUSAH NAK MASUK AJAR.

                      KOCIK-KOCIK TAK NAK MAMPUIH, BILO DAH TUO KOREPOT MONYUSAH-AN ORANG.

                      HAH HA HAA.

                    2. TAK TAHU LE, BILO SI TUO BINGAI BONGOK BANGANG BENGONG HARAM JADAH NI DAPEK NAK FAHAM?

                      PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT PUNYO BOTINO TUO KUTOK BONGAP NI TAK MASUK DIAJAR LANGSUNG.

                      BOGITU SUSAH DEN NAK MONGAJAR NATE ANAK HARAM SIAL BOBAL DUNGU SEKOR NI!

                      HAH HA HAA.

              2. Tak sabar, main sabun di bilik air lah, Wak Gontol.

            2. Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla tak faham2kan di blogs, tak kisah bahasa ‘Melayu rojak’.

              bodoh sebodoh2 nya dia..

              1. Monyet tu nak lagak hebat di blog, dengan bahasa ‘Melayu rojak’ SJK, bodoh.

                bodoh sebodoh2 nya dia..

                Kah kah kah.

                1. Errata:

                  TN Monyet Tua Batang Pisang tu nak lagak hebat di blog, dengan bahasa ‘Melayu rojak’ SJK, bodoh.

                  bodoh sebodoh2 nya dia..

                  Kah kah kah.

  30. Kebodohan dan kebangangan Monyet Tua Nek TN Batang Pisang ini boleh dilihat dari hal tulisan dia yang ala tadika tu mudah ditiru , diputar dan olah balik untuk menibai dia kembali.

    Ini adalah taraf pemikiran yang paling rendah, sama taraf dengan pariah.

    Maka tidak perlu dilayan lagi selepas diberi penerangan2 di bawah itu.

    Kah kah kah.

  31. Seronok meniru karangan tadika ni.

    Kah kah kah.

  32. Kebodohan dan kebangangan Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla ini boleh di lihat dari hal dia meniru apa orang lain tulis, putar belitkannya untuk menyesuaikannya kpd kepentingan dia.

    Ini adalah taraf pemikiran yang paling rendah, sama taraf dengan pariah.

    Maka tidak perlu dilayan lagi selepas diberi penerangan2 di atas iiu.

    1. Auntie TN 5:37 am,

      …boleh ‘di lihat’ …???
      (Kalau di bilik rehat ke atau di Batu Pahat ke, ok lah)

      Pedoman tatabahasa:

      Imbuhan ‘di’ kepada sesuatu perkataan direnggangkan apabila perkataan itu adalah benda, tempat atau masa, misalnya di rumah, di padang, di Malaysia, di siang hari dll.

      Imbuhan ‘di’ kepada sesuatu perkataan dirapatkan apabila perkataan itu adalah perbuatan, misalnya dimakan, ditibai, diajar dll.

      Fahaaaaaaaaammmmmmmmmmm!!!

      1. Hah..ni mulo le cikgu jadi hilang sabar naik angin nak monongking ni…

        Hah ha haa.

        Alahai ler….konapo ler diyo dilahir-an sobagai manusio yang sobogitu bangang bongap, ini botino tuo anak haram sial pukimak ni…???

        Yang patut dirapek-an, dironggang-an nyo…
        Yang patut ronggang, diyo rapek-an….

        Bilo le diyo nak mampos, ini botino bobal bahalol sial lahanat..???

        Hah ha haa.

        1. ‘lihat’ tu, tompek nyo di mano, auntie? Dokek topi tolor polir Bang Ali ke? Atau topi lubang puki ekou kek colah bijik kolontit? Atau ke colah lubang puki omak ekou?

          Jonih Molayu colup bobal bongap sial pukimak bangang ni sampai bilo pun tak akan ghoti Molayu!!!

          Contoh ayat botul mongguno ‘di’:

          DI KAWASAN topi biji kolontit auntie TN banyak taik palat sobab puki auntie tak pornah DIBASUH solopaeih dio koncing.

          Hah ha haa.

          1. Kalau dah auntie dulu nyo tu sokolah SJK, memanglah auntie tak akan dapek nak sombunyi-an layi kolomahan auntie dalam BM.

            Tak usah nak bosusah payah lah nak potahan-an diri lah auntie, semuo pombaca di blog ini dah tahu kobobalan dan kobongapan auntie tu!

            Memang dah sangek joleih, dah somakin torang bondorang dan nyato yang auntie TN pukimak ini dulu nyo sokolah SJK, tak dapek nak disombunyi-an layi!!!

            Auntie tu dah sangek tobiaso dongan gayo tulisan BM maso auntie bolajar dokek SJK dulu, tak kan mungkin dapek nak diubah-an layi ponulisan BM caro gayo SJK tu!!!

            Hah ha haa

            1. Disobab-an auntie masih jugo bobal dungu bingai bangang, tak boleh nak faham-faham dan tobawo-bawo ponulisan BM caro gayo SJK nyo dahulu tu, den topakso boyi-an lobih banyak layi contoh-contoh ayat caro ponggunaan imbuhan ‘di’:

              1) Bulu-bulu puki auntie TN yang boruban DI TEPI biji kolontitnya sontiaso DICABUT.

              2) Auntie TN monyapu air liur nya DI TAKUK kopalo polir Bang Ali sobolum DILANCAP batang polir kokasih nyo itu.

              3) Auntie TN mombubuh KY Jelly DI PUKI nya dahulu sobolum DIJOLOK lubang pukinya itu dongan botol kicap.

              Hah ha haa.

              FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMMMM!!!
              PUKIMAK LAHANAT PUNYO BOTINA TUO!

              1. HA..NAK KENA TENGKING BERKALI-KALI BARU DIYO BOLEH FAHAM KOT!

                PUKIMAK LAHANAT PUNYO BOTINO SIAL BANGANG HARAM JADAH NI… DAH DOKEK SOBULAN DIAJAR, TAK DAPEK JUGO NAK FAHAM-FAHAM..

                JONIH DOGIL BOBAL DUNGU BIJI KOLONTIT PANJANG KONCING TAK BASUH NI MEMANG SUSAH NAK MASUK AJAR.

                KOCIK-KOCIK TAK NAK MAMPUIH, BILO DAH TUO KOREPOT MONYUSAH-AN ORANG.

                HAH HA HAA.

                1. TAK TAHU LE, BILO SI TUO BINGAI BONGOK BANGANG BENGONG HARAM JADAH NI DAPEK NAK FAHAM?

                  PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT PUNYO BOTINO TUO KUTOK BONGAP NI TAK MASUK DIAJAR LANGSUNG.

                  BOGITU SUSAH DEN NAK MONGAJAR NATE ANAK HARAM SIAL BOBAL DUNGU SEKOR NI!

                  HAH HA HAA.

      2. Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla terus membodoh bangang, tak reti di blogs bukan pertandingan menulis Bm.

        KEPALA BAPAK DIA, kata Najib Klepto wal Jibo.

        1. Monyet Tua Nek TN Batang Pisang terus membodoh bangang, tak reti menulis BM dengan sempurna, mari nak lagak hebat di blog.

          KEPALA BUTOH PAK DIA, kata Kejora Hero wal Sado.

          Kah kah kah.

          1. Hero wal buto

  33. Monyet Tua Nek TN Batang Pisang is a sadist – getting fun out of making others look bad as well as behaving like a kindergarten kid.

    From a low level family, poorly brought up, she does not know anything else to get fun from.

    Schooled at a SJK, she has been mixing with the rough and tumble of society such as Bang Ali.

    We have to tolerate her but at the same time whack, bamboo and bamboozle the bitch.

    Kah kah kah.

  34. Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla is a sadist – getting fun out of making others look bad.

    From a low level family, he does not know anything else to get fun from.

    Schooled at a SJK, he has been mixing with the rough and tumble of society.

    We have to tolerate him but at the same time whack, bamboo and bamboozle the bugger.

  35. Perlu ditunjukkan kebodohan, kebangangan, keceluparan mulut, biadab dan kurang ajar Monyet Tua Nek TN Batang Pisang di blog post lalu –

    Dia asyik menarut macam budak tadika dan mengganggu komen orang menggunakan bahasa biadab e.g
    “Kamu mengarut apa ni Dol…kamu sekolah SJK ke dulu Dol…kamu sekolah sampai SRP saja ke mamat…tulis komen ikut tajuk pos le mamat:”

    Dia tak dibimbing emak bapak nya adab sopan di masa kecil. Sebab depa sibuk sangat, kuat seks, asyik berkongkek pagi petang siang malam.

    Kah kah kah.

    1. Dulu dia gunakan blogging name Tanpa Nama, Geng Menentang Najib, Alli Jaeger, Isa3 dan banyak lagi nama samaran. Dibalun, ditibai dan dibantai berterusan, dia hentikan buat begitu. Hanya sekali sekala sebutkan TN dalam komen2 dia.

      Tapi akan terus dibalun, ditibai dan dibantai selagi komen2 nya tidak senonoh.

      Perlu ada blogging decorum and decency.

      Kah kah kah.

      1. Nampak nya dia tak biasa dengar kata2 “blogging decorum and decency”.

        Tarafnya dalam masyarakat tidak membikin dia biasa dengan kata2 itu.

        Mungkin dia terbawa-bawa sikap semasa di sekolah SJK nya dahulu.

        Maka dia akan terus dibalun, ditibai dan dibantai selagi dia biadab, tidak sopan dan kebudak-budakan di sini.

        Kah kah kah.

  36. Perlu ditunjukkan kebodohan, kebangangan, keceluparan mulut, biadab dan kurang ajar Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla di blog post lalu –

    Dia asyik mencarut dan menggunakan bahasa kotor e.g
    “Monyet Batang Pisang yang bingai dungu bangang bongap pukimak sial anak haram lahanat tu dan jugo sobagai poringatan bosamo, den nak ulang siar lah koratan borito ini:”

    Dia tak dibimbing emak bapak nya adab sopan di masa kecil. Sebab depa sibuk sangat, kuat seks, asyik berkongk.k pagi petang siang malam.

    1. Dulu dia gunakan blogging name Kejora. Dibalun, ditibai dan dibantai berterusan, dia hentikan buat begitu. Hanya sekali sekala sebutkan Kejora dalam komen2 dia.

      Tapi akan terus dibalun, ditibai dan dibantai selagi komen2 nya tidak senonoh.

      Perlu ada blogging decorum and decency.

      1. Nampak nya dia tak biasa dengar kata2 “blogging decorum and decency”.

        Tarafnya dalam masyarakat tidak membikin dia biasa dengan kata2 itu.

        Maka dia akan terus dibalun, ditibai dan dibantai selagi dia biadab dan tidak sopan disini.

        1. HOI, KOMEN IKUT TAJUK POST LAH MONYET PAK PACAK BLOG!

        2. Auntie TN 5:17 am,

          … tidak sopan ‘disini’ …???
          (Kalau disindir ke, atau disimbah ke, ok lah)

          Pedoman tatabahasa:

          Imbuhan ‘di’ kepada sesuatu perkataan direnggangkan apabila perkataan itu adalah benda, tempat atau masa, misalnya di rumah, di padang, di Malaysia, di siang hari dll.

          Imbuhan ‘di’ kepada sesuatu perkataan dirapatkan apabila perkataan itu adalah perbuatan, misalnya dimakan, ditibai, diajar dll.

          Fahaaaaaaaaammmmmmmmmmm!!!

          1. Hah..ni mulo le cikgu naik angin nak tongking ni…

            Hah ha haa.

            Alahai ler….konapo ler diyo dilahir-an sobagai manusio yang sobogitu bongap, ini botino tuo anak haram pukimak ni…???

            Yang patut dirapek-an, dironggang-an nyo…
            Yang patut ronggang, diyo rapek-an….

            Bilo le diyo nak mampos, ini botino bobal bahalol sial lahanat..???

            1. ‘sini’ tu, pobuatan nyo macam mano, auntie? Macam ekou kulom kopalo polir Bang Ali ke? Atau macam Bang Ali monggentel biji kolontit ekou? Atau macam ekou mongangkang tadah puki dokek Bang Ali?

              Memang jonih molayu colup bobal bongap pukikimak bangang ni sampai bilo pun tak akan ghoti Molayu!!!

              Contoh ayat botul mongguno ‘di’:

              DI KAWASAN topi biji kolontit auntie TN banyak taik palat sobab puki auntie tak pornah DIBASUH solopaeih dio koncing.

              Hah ha haa.

              1. Kalau dah auntie dulu nyo tu sokolah SJK, memanglah auntie tak akan dapek nak sombunyi-an layi kolomahan auntie dalam BM.

                Tak usah nak bosusah payah lah nak potahan-an diri lah auntie, semuo pombaca di blog ini dah tahu kobobalan dan kodunguan auntie tu!

                Memang dah sangek joleih, dah somakin torang bondorang dan nyato yang auntie TN pukimak ini dulu nyo sokolah SJK, tak dapek nak disombunyi-an layi!!!

                Auntie tu dah sangek tobiaso dongan gayo tulisan BM maso auntie bolajar dokek SJK dulu, tak kan mungkin dapek nak diubah-an layi ponulisan BM gayo SJK tu!!!

                Hah ha haa.

                1. Disobab-an auntie masih jugo bobal bongap dungu bengong, tak boleh nak faham-faham dan tobawo-bawo ponulisan BM caro gayo SJK nyo dahulu tu, den topakso boyi-an lobih banyak layi contoh-contoh ayat caro ponggunaan imbuhan ‘di’:

                  1) Bulu-bulu puki auntie TN yang boruban DI TEPI biji kolontitnya sontiaso DICABUT.

                  2) Auntie TN monyapu air liur nya DI TAKUK kopalo polir Bang Ali sobolum DILANCAP batang polir kokasih nyo itu.

                  3) Auntie TN mombubuh KY Jelly DI PUKI nya dahulu sobolum DIJOLOK lubang pukinya itu dongan botol kicap.

                  Hah ha haa.

                  FAHAAAAAAAAAAMMMMMMMMMM!!!
                  PUKIMAK LAHANAT PUNYO BOTINA TUO!

                  1. HA..NAK KENA TENGKING BERKALI-KALI BARU BOLEH FAHAM KOT!

                    PUKIMAK LAHANAT PUNYO BOTINO SIAL BONGAP… DAH DOKEK SOBULAN DIAJAR, TAK DAPEK JUGO NAK FAHAM-FAHAM..

                    JONIH DOGIL BOBAL b KOLONTIT PANJANG KONCING TAK BASUH NI MEMANG SUSAH NAK MASUK AJAR.

                    KOCIK-KOCIK TAK NAK MAMPUIH, BILO DAH TUO KOREPOT MONYUSAH-AN ORANG.

                    HAH HA HAA.

                    1. TAK TAHU LE, BILO SI TUO BINGAI BONGOK NI DAPEK NAK FAHAM?

                      PUKIMAK SIAL BARUA LAHANAT PUNYO BOTINO TUO KUTOK BONGAP NI TAK MASUK DIAJAR LANGSUNG.

                      BOGITU SUSAH DEN NAK MONGAJAR NATE ANAK HARAM BOBAL DUNGU SEKOR NI!

                      HAH HA HAA.

  37. bila di naik kan denda dgn sebagitu besar dan mendadak sekali, membawa pengertian…

    kerajaan #melayu2isle kini ketiadaan ketandusan duit utk mengurus negera hingga asyik meminjam2 sana sini….

    dgn 71 jemaah menteri yg kebanyakan makan gaji buta goyang kaki, tidak hairan kerajaan #melayu2isle hanya pentingkan mendirikan kilang2 puki sana sini sepertimana menjadi amalan biasa oleh malaun2 & walaun2 pAs dgn agama yg di anuti….

Leave a Reply

Your email address will not be published.