KALAU MENTERI PUN NAK MENGELAK SOP, BAIKLAH DITAMATKAN SAJA PKP….

Tidak ada sebab lain mengapa kerajaan melalui Menteri Kesihatan, Dr. Adham Baba tiba-tiba setuju melonggarkan SOP tempoh kuarantin bagi menteri yang pulang daripada lawatan rasmi ke negara melainkan petanda ketidaksediaan golongan kayangan tersebut patuh kepada peraturan yang sama sebagaimana dilalui rakyat biasa.

Ia juga hanya memperlihatkan benarnya tanggapan ramai sebelum ini bahawa negara kita seolah-olah mengamalkan dua set peraturan atau undang-undang yang berbeza iaitu satu untuk menteri dan satu lagi untuk rakyat marhaen.

Jika sebelum ini terdapat beberapa menteri yang didapati melanggar SOP PKP tetapi tidak dikenakan apa-apa tindakan, kelonggaran terbaru ini jelas menunjukkan kerajaan minoriti dan pintu belakang PN ini cuba mengistimewakan lagi kedudukan menteri-menteri seolah-olah mereka begitu mulia serta tinggi darjatnya berbanding rakyat jelata yang lain.

Weii…apakah tujuan sebenar PKP dan darurat ini dikuatkuasakan jika untuk menteri ada kelonggaran, tetapi SOP, malah kompaun serta hukuman untuk rakyat biasa makin diperketat dan dinaikkan?

Dalam kelonggaran SOP terbaru yang diberikan kepada menteri-menteri yang kembali dari lawatan rasmi ke luar negara, mereka akan dikecualikan daripada Seksyen 15 Akta Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 1988 (Akta 342) dan hanya akan dikuarantin serta dipantau selama tiga hari berbanding 10 hari sebagaimana yang sepatutnya atau yang terpakai kepada rakyat biasa.

Perintah Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit (Pengecualian) 2021 yang ditandatangani oleh Dr. Adham itu akan berkuatkuasa sehingga 1 Ogos, iaitu sepanjang tempoh darurat dan dikuatkuasakan bermula esok, 9 Februari.

Selain Muhyiddin Yassin yang baru dua hari lalu pulang dari lawatan rasmi ke Indonesia, Menteri Luar Negeri, Hishammuddin pula ketika ini sedang melakukan lawatan rasmi ke Abu Dhabi.

Dengan kelonggaran ini, bermakna tempoh kuarantin Muhyiddin akan turut berakhir esok, manakala Hishammddin, setelah pulang nanti, hanya perlu menjalani kuarantin selama tiga hari saja.

Tidak dipastikan sama ada kelonggaran SOP PKP ini semata-mata dilakukan untuk kepentingan Muhyiddin dan Hishammuddin atau ianya hanya kebetulan saja.

Juga tidak dapat dipastikan jika ini merupakan petunjuk bahawa lebih ramai lagi menteri-menteri akan melalukan lawatan ke luar negara selepas ini.

Apa yang pasti, kelonggaran ini seperti ada kaitan dengan kes Menteri Perladangan dan Komoditi, Khairuddin Attakiri yang sebelum ini menjadi isu kerana tidak menjalani kuarantin sebaik pulang daripada luar negara.

Apa pun alasannya, keputusan melonggarkan SOP ini, selain menunjukkan ketidaksediaan para menteri mematuhi SOP kuarantin selama 10 hari iaitu sama seperti rakyat biasa, ia juga memperlihatkan ketidakseriusan kerajaan dalam menangani wabak Covid19 yang kini sudah di peringkat gelombang ketiga ancamannya.

Sepatutnya, jika PKP dan darurat ini benar-benar untuk menangani Covid19 dan kerajaan serius mengenainya, para menteri hendaklah menunjukkan contoh teladan kepada rakyat dengan sama-sama sedia mematuhi peraturan yang serupa dilalui oleh rakyat biasa.

Apakah istimewa sangat menteri-menteri dalam kerajaan PN ini sehingga mereka tidak mahu dikuarantin selama 10 hari, sedangkan jadi kerajaan pun melalui pintu belakang dan jalan pengkhianatan?

Malulah sikit beb!!

Apakah dengan dikuarantin selama tiga hari itu boleh memberi jaminan menteri-menteri yang balik dari luar negara tidak mudah terkena jangkitan Covid19 berbanding rakyat biasa sehingga mereka perlu dikenakan kuarantin selama 10 hari?

Selain itu, sebenarnya juga, tidak perlu sama sekali bagi para menteri pergi ke luar negara melakukan lawatan rasmi dalam tempoh PKP dan darurat serta di ketika wabak Covid19 masih bergentayangan di udara seluruh dunia sekarang ini.

Kalau persidangan sebesar APEC yang melibatkan ramai ketua kerajaan pun boleh dilakukan secara maya, apalah sangat perlunya menteri naik kapal terbang menghabiskan duit rakyat ke luar negara semata-mata untuk menghadiri pertemuan empat, enam atau lapan mata saja.

Bukankah ia boleh dibuat secara maya juga?

Pokoknya, jika menteri tidak pergi ke luar negara atau tiada perancangan untuk melawat mana-mana negara dalam tempoh PKP dan darurat sehingga 1 Ogos depan, tiada keperluan pun untuk Dr. Adham menandatangani kelonggaran SOP tersebut.

Nampaknya, menteri kerajaan PN ini, dengan kuasa yang ada, lebih mengutamakan kesenangan dan keselesaan kelompok sendiri terlebih dahulu berbanding mengutamakan rakyat.

Yang nyata, rakyat kini amat marah dan tidak puas hati dengan kelonggaran ini dan rata-rata merasakan, jika beginilah amalan dua darjat atau double standard yang mahu diterapkan, maka lebih baiklah ditamatkan saja PKP dan darurat ini yang hanya menampakkan kerajaan tiada kesungguhan untuk benar-benar membendung Covid19.

Biarlah tiada PKP, tiada darurat, tiada SOP, tiada kuarantin; mudah-mudahan akhirnya tiada PN dan tiada juga Muhyiddin lagi menyusahkan hidup kita semua. (Shahbudindotcom 09/02/2021)

4.3 15 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 9 February 2021 — 7:16 am
Subscribe
Notify of
guest
197 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
9 February 2021 7:28 pm

ALJUBON PUN TAHU PRU15 BAKAL JADI TSUNAMI TOLAK PHD4PIG……… TOK MUDIM TAHU HAYAT SEBAGAI PM TAK AKAN LAMA JIKA BUBAR PARLIAMEN……….. For Perikatan To Survive, Umno Has To Get What It Wants: Analysts……….. Any hope of keeping the Umno, Bersatu and PAS alliance alive, which will be key to Perikatan Nasional (PN) retaining federal power, will hinge on whether the former’s demands on seat allocation are met, said political observers. (MalaysiaNow) – They said Umno is unlikely to buckle unless it gets what it wants, with the party seemingly on the cusp of resorting to pulling out support from the… Read more »

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 6:44 pm

Tadi den bopatah balik poyi skrol posting Budin yang sobolum ini, den tojumpo duo posting yang monarik:

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 6:44 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
9 February 2021 9:03 am
Reply to Anonymous

Kau tak ada cerita lain ke…asyik Ronnie Liu ke Raub je kau ulang-ulang sampai dah berbulu telinga kami kat sini dengar benda yang sama. Apa “significance”nya pun entah…..Tak ada modal nak tulis benda lain elok diam saja lah bodoh…jangan kau ulang-ulang cerita yang sama bahlol punya mangkok!

Reply

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 6:45 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
9 February 2021 9:07 am
Reply to Anonymous

Hoi monyet TN….
Orang bangun pagi solat tahajud, zikir sementara menunggu waktu subuh…… kau pula pagi-pagi buta buka blog dan cari pasal dengan orang…kau ni anak gampang yang dipungut dari tong sampah ka dulu….!

Reply

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 6:50 pm
Reply to  Anonymous

DEN TAK DAPEK NAK PASTI-AN SAMO ADO ANON9:03 DAN ANON9:07 TU ORANG YANG SAMO ATAU TIDAK. TAPI YANG PASTI NYO, KODUO-DUO KOMEN ITU JOLAEIH MONUNJUK-AN KOBONCIAN TAHAP TINGGI KOPADO AUNTIE TN.

KOSIAN AUNTIE TN, DILABEL-AN SOBAGAI BAHALOL, MANGKUK, MONYET, ANAK GAMPANG, ANAK PUNGUT TONG SAMPAH DAN BOMACAM-MACAM.

ADUHAI, KOSIAN BOTUL DOKEK AUNTIE TN BOTINO TUA KUTOK PONGOTOR TU.

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 6:54 pm
Reply to  Anonymous

Den dapek jangko, kalau auntie TN botino tuo kutok tu koluar, pasti diyo akan tuduh komen 9:03 & 9:07 am tu datang dari den atau dari cikgu Kojora. Biar-an jo diyo…

Tapi den pasti pombaco dapek monilai kobonaran…lagi pun memang kobanyak-an pombaco memang sangek mombonci auntie TN botino tuo kutok pongotor tu.

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 6:29 pm

Anugerah dah makin ke longkang zaman PN ni! Mangkok hayun tak bermoral pun dijulang sakan. Dah taraf pariah kerajaan PN hari ni

https://bit.ly/3jBnmKH

Haprak betul kerajaan Melayu Islam PN ni. Makin lingkup dan ranap laa Malaysia ni selagi kerajaan Melayu Islam baghal ni terus berkuasa…

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 6:27 pm

HAH HA HAA

BOTUBI-TUBI MASUK PANTUN CIKGU KOJORA!

TOGHUIH DAH TOKODU MALU TOKOSIPU KOLU MOMBISU TOSONYAP SUNYI MONYOPI AUNTI TN BOTINO TUO KUTOK PONGOTOR TU.

HAH HA HAA. KOSIAAAANNNN…

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 6:04 pm

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Poor TN tried to be eagle but she’s just a sparrow
Her rusty brain is very small, and as if never grow
To readers, she is like an old broken wheelbarrow
Facing Kejora, she had to endure pain and sorrow
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 5:53 pm

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nenek tu, dah tua bangka, cuba nk berlagak hebat
Bila dia ngacah cgu Kejora, maka buruk lah akibat
Kelihatan macam menyepi, tk nampak lagi kelibat
Agaknya kini dia kat dapur kalut menggagau ubat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
9 February 2021 5:44 pm

TOK MUDIM TAHU HAYAT SEBAGAI PM TAK AKAN LAMA JIKA BUBAR PARLIAMEN……….. For Perikatan To Survive, Umno Has To Get What It Wants: Analysts……….. Any hope of keeping the Umno, Bersatu and PAS alliance alive, which will be key to Perikatan Nasional (PN) retaining federal power, will hinge on whether the former’s demands on seat allocation are met, said political observers. (MalaysiaNow) – They said Umno is unlikely to buckle unless it gets what it wants, with the party seemingly on the cusp of resorting to pulling out support from the coalition, having previously said it will contest no less… Read more »

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 5:34 pm

TOGHUIH DAH TOKODU MALU TOKOSIPU KOLU MOMBISU TOSONYAP SUNYI MONYOPI AUNTI TN BUTINO TUO KUTOK PONGOTOR TU.

HAH HA HAA. KOSIAAAANNNN…

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
9 February 2021 5:33 pm

THE PROBLEMS STARTED WHEN DAJJAL ILLUMINITY AND DAJJAL FREEMASON UNITED TO DEVALUATE RINGGIT TERRIBLY…..IT WAS ONLY THE TIP OF HUGE CORRUPTIONS ICEBERG…….. CINA RASIS BILA MASA DIA RAYA KENA LONGGAR SOP….BERLAGAK .MACAM BANGSA VVIP ………. Melayu nak dapat tanah sejemput pun susah, tapi……. Penerokaan hutan simpan seluas 12,141 hektar di kawasan Gunung Inas terletak antara Kulim dan Baling yang dikatakan akan menjadi ladang Musang King terbesar di dunia akan disiasat oleh kerajaan negeri Kedah. Menurut Menteri Besar, Muhammad Sanusi Md Nor berkata, perkara itu merupakan isu lama yang diwarisi pentadbiran kerajaan terdahulu dan diluluskan kerajaan Pakatan Harapan (PH) tahun lalu.… Read more »

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 4:56 pm

TOGHUIH DAH TOKODU MALU TOKOSIPU KOLU MOMBISU TOSONYAP SUNYI MONYOPI AUNTI TN BUTINO TUO KUTOK PONGOTOR TU.

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 5:03 pm
Reply to  Anonymous

KEPALA BAPAK KAU, WAK GONTOL

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 5:30 pm
Reply to  Anonymous

KEPALA BUTOH PAK KAU, TN MONYET
LUBANG PUKI MAK KAU,
BIJIK KELENTIK KAU.

awetunggal
awetunggal
9 February 2021 4:36 pm

HARAM JADAH.

Last edited 7 months ago by awetunggal
Anonymous
Anonymous
9 February 2021 4:12 pm

KOSIAN BONAR AUNTIE TN:

1) TOKANTOI MALU TOKODU TOKOSIPU SOBAB TAK DAPEK NAK MOMBALAEIH SATU PUN DARI DUO BOLAEIH RANGKAP PANTUN BI YANG CIKGU KOJORA TUJU-AN KEK DIYO.

2) TOKANTOI MALU TOKODU TOKOSIPU BILO TOTANGKAP DAN DIKONALPASTI DIYO BOKAEIH MURID SJK DARI PONULISAN BM NYO. KINI DIYO MONULIH DALAM ORANG PUTIH, TAK BOGHANI LAYI TULIH-AN DALAM BM.

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 5:05 pm
Reply to  Anonymous

KEPALA DATOK KAU

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 5:30 pm
Reply to  Anonymous

KEPALA BUTOH PAK KAU, TN MONYET
LUBANG PUKI OMAK KAU,
BIJIK KELENTIK KAU.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 3:50 pm

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MACAM PONDAN AJER

AJAK LAWAN TULIS PANTUN PULAK

THAT IS FOR THE FAINT HEARTED

HE FORGOT HE’S DEALING WITH PEMBALUN, PENIBAI DAN PEMBANTAI.

PONDAN FELLA.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 3:59 pm
Reply to  Anonymous

Kosian auntie TN, dah tak boghani layi nak monulih dalam BM dek takut totangkap layi diyo mongguno-an ponulisan BM gayo SJK nyo dahulu.

‘Nyo nya’ TN dah siap-an ke bolum satu rangkap pantun BI untuk bolawan dongan cikgu Kojora? Den ‘ta nya’ jo…

Jangan ‘ha nya’ nak mongelat dan cakap bosar jo auntie…

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 4:09 pm
Reply to  Anonymous

TN ANJING MACAM PONDAN AJER

AJAK LAWAN TULIS PANTUN BI, TAKUT PULAK

THAT IS FOR THE FAINT HEARTED

SHE REALIZED SHE’S DEALING WITH PEMBALUN, PENIBAI DAN PEMBANTAI.

PONDAN FELLA

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 4:09 pm
Reply to  Anonymous

Anybody can compose such kind of garbage by just changing the name of the person to be dedicated to.

But to write ‘pantuns’ in English, only the smart, talented and gifted one manage to do so.

Let me show here one example:

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 4:10 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
We are having auntie TN the girlfriend of Bang Ali
Never wash after peeing..makes he pussy smelly!
Pity her, in this blog, Kejora often whacked & bully
Feeling ashamed, she always leave the blog early
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 4:16 pm
Reply to  Anonymous

Mentality budak kecik.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 4:53 pm
Reply to  Anonymous

TN anjing mentality ala kapir sebab dulu sekolah SJK.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 5:14 pm
Reply to  Anonymous

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA MEMANG KAPIR BUKAN ALA LAGI.

BERAK KESAT NONTOT DENGAN KERTAS, TAK BASUH, MAKAN NASI DENGAN TANGAN, KEPINGAN TAHI KERING MASUK SEKALI.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 5:33 pm
Reply to  Anonymous

Tak do siapo akan pocayo-an karutan morapu taraf budak tadiko ekou tu auntie TN.

Tapi kalau citor ekou dulu nyo tu sokolah SJK, memana ramai akan pocayo.

‘Ha nya’ bokeih produk SJK yang monulis soporti auntie ‘pu nya’ karangan tu.

Bolum dapek ke layi pantun BI nak bolawan dongan cikgu Kojora? Den ‘ta nya’ jo, ‘Nyo nya’ TN…

Hah ha haa. Kosiaaannn…

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 3:36 pm

KOSIAN BONAR AUNTIE TN:

1) MALU TOKODU TOKOSIPU SOBAB TAK DAPEK NAK MOMBALAEIH SATU PUN DARI DUO BOLAEIH RANGKAP PANTUN BI YANG CIKGU KOJORA TUJU-AN KEK DIYO.

2) MALU TOKODU TOKOSIPU BILO TOTANGKAP DAN DIKONALPASTI DIYO BOKAEIH MURID SJK DARI PONULISAN BM NYO. KINI DIYO MONULIH DALAM ORANG PUTIH, TAK BOGHANI LAYI TULIH-AN DALAM BM.

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 3:50 pm
Reply to  Anonymous

Anon 3:36 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nenek tu, dah tua bangka, cuba nk berlagak hebat
Bila dia ngacah cgu Kejora, maka buruk lah akibat
Kelihatan macam menyepi, tk nampak lagi kelibat
Agaknya kini dia kat dapur kalut menggagau ubat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 3:02 pm

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
A lot of excuses are being given by the old auntie
The moron can’t write English pantun, what a pity
She’s so childish..and her behaviour is very nasty
Not washing, after peeing, makes her pussy dirty
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 3:29 pm
Reply to  Anonymous

Cikgu Kojora, dah sepuloh rangkap ekou boyi-an kek bawah tu, tak dapek nak dibalaeih dek auntie TN tuo bongap tu. Ini ekou mari tambah-an pulo layi duo rangkap. Somemangnyo botul dan sosungguhnyo bonar ekou ini jaguh pantun soporti mano yang Eton kato-an tu. Dah somakin borat lah tokodu dan tokosipu nyo botino tuo kutok pongotor produk sokolah SJK tu.

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 3:01 pm

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
We are having auntie TN the girlfriend of Bang Ali
Never wash after peeing..makes he pussy smelly!
Pity her, in this blog, Kejora often whacked & bully
Feeling ashamed, she always leave the blog early
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 2:53 pm

Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla punya pasal, time is spent whacking him, not discussing the blog post.

Damn.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 3:20 pm
Reply to  Anonymous

TN Anjing punya pasal, time is spent whacking her, not discussing the blog post.

Damn old bitch.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 3:20 pm
Reply to  Anonymous

Anybody can compose such kind of garbage by just changing the name of the person to be dedicated to.

But to write ‘pantuns’ in English, only the smart, talented and gifted one manage to do so.

Let me show here one example:

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 3:21 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
No way, old auntie TN can beat the superb Kejora
He is very excellent, in language, not only algebra
Compared to auntie TN he got everything in extra
Facing him auntie TN is left with underwear & bra
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
9 February 2021 2:28 pm

CINA RASIS BILA MASA DIA RAYA KENA LONGGAR SOP….BERLAGAK .MACAM BANGSA VVIP ………. Melayu nak dapat tanah sejemput pun susah, tapi……. Penerokaan hutan simpan seluas 12,141 hektar di kawasan Gunung Inas terletak antara Kulim dan Baling yang dikatakan akan menjadi ladang Musang King terbesar di dunia akan disiasat oleh kerajaan negeri Kedah. Menurut Menteri Besar, Muhammad Sanusi Md Nor berkata, perkara itu merupakan isu lama yang diwarisi pentadbiran kerajaan terdahulu dan diluluskan kerajaan Pakatan Harapan (PH) tahun lalu. Katanya, selepas mengambil alih pentadbiran negeri pada Mei tahun lalu, beliau mengarahkan kerja-kerja menanam durian di Gunung Inas itu dihentikan apabila ia… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
9 February 2021 2:08 pm

Perogol Nika Gee suap anjing Jkom sampai 45j tapi kena ganyang dalam FB Presiden Indon. Anjing Jkom mesti kena maki dengan boss berjemaah. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 2:35 pm

Woi bodoh mangkok Hayun Najib PukimakhangRosmah….
Perogol Nika Gee tu siapa…bapa mertua engkau kah…tulis la nama terus-terang supaya orang faham !!! Jkom tu pulak singkatan nama puki adek ipar kau ka… tulis nama dengan jelas…jangan jadi bacul dayus!!!

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 2:43 pm
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

SETUJU SETUJU SETUJU

SOKONG SOKONG SOKONG

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 3:57 pm
Reply to  Anonymous

2.35, 2.43

Sindri tulis sindri sokong ka?
Ayo yo!

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 5:01 pm
Reply to  Anonymous

Mentality budak kecik lagi.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
9 February 2021 2:06 pm

Sejak balik Indon Jkom terpaksa kerja overtime. Spam Jkom spam. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 2:00 pm

Hah, poorly educated Wak Gontol Kejora Kojolla got quoted William Shakespeare, below.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 2:03 pm
Reply to  Anonymous

Dia ingat dia menulis pantun, dia hebat.

KEPALA BAPAK DIA, kata Najib Klepto wal Jibo.

KEPALA ATOK DIA, kata aku yang tak berpangkat.

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 2:50 pm
Reply to  Anonymous

Diyo ingat dia monulih orang putih, diyo hebat.

KEPALA BUTOH PAK DIA, kato pombaco-pombaco yang bonci-an diyo.

LUBANG PUKI MAK DIA, kato boborapo pombaco lain.

BIJIK KOLONTIT DIA, kato den.

(Kito nanti-an apo yang cikgu Kojora akan kato-an pulak).

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 2:51 pm
Reply to  Anonymous

Shakespeare kata: Hell hath no fury like a woman scorned.

This bastard Wak Gontol Kejora Kojolla is not a woman.

He is a she-man, body man, behaviour woman.

So, he/she is shoved wherever possible.

Now that is not ………… whatever (can’t find the word for belittling woman).

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 3:08 pm
Reply to  Anonymous

Kosian auntie TN, dah tak boghani layi nak monulih dalam BM dek takut totangkap layi diyo mongguno-an ponulisan BM gayo SJK nyo dahulu.

‘Nyo nya’ TN dah siap-an ke bolum satu rangkap pantun BI untuk bolawan dongan cikgu Kojora? Den ‘ta nya’ jo…

Jangan ‘ha nya’ nak mongelat dan cakap bosar jo auntie…

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 5:02 pm
Reply to  Anonymous

KEPALA BAPAK HANG.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 7:29 pm
Reply to  Anonymous

KEPALA BUTOH PAK HANG TN MONYET
LUBANG PUKI MAK HANG
BIJI KELENTIK HANG

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
9 February 2021 1:29 pm

PATUT KOMPAUN RAKYAT DITURUNKAN TAPI POLITIKUS DINAIKKAN……. SEMUA PARTI MELAYU YANG LAMA DAH BERPELUANG JADI PM……KITA LANTIK PAS JADI PM9…….. Zahid tanya: Menteri jumpa 500 penduduk kena denda tak?……… Presiden Umno Ahmad Zahid Hamidi menuding seorang menteri yang didakwanya hadir majlis penyampaian bantuan ketika pelaksanaan perintah kawalan pergerakan (PKP) dan menyoal ahli politik terbabit dia patut didenda. Hal itu kerana, kata Ahmad Zahid, menteri terbabit dilihat melanggar peraturan yang ditetapkan pihak berkuasa. “Saya juga tertanya-tanya perlukah menteri ini dikenakan kompaun? Kelihatan mengingkari arahan dikeluarkan Majlis Keselamatan Negara (MKN),” katanya pada hantaran di media sosial semalam. Zahid tidak menamakan menteri terbabit… Read more »

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:17 pm

PANTUN-PANTUN BI CIKGU KOJORA YANG TAK TOMAMPU DIBALAEIH OLEH AUNTIE TN:

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:18 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
8 February 2021 12:56 pm
Reply to Anonymous

Bro Anon 12:34 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Why must you put auntie TN, into worry & trouble?
To challenge Kejora in ‘pantuns’ she won’t be able
What the lady can do is just to curse and mumble
She must now be hiding, shivering under the table
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😅

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:19 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
8 February 2021 1:11 pm

Bro Anon 12:34 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
It is no point and useless for Anon to set the duel
Other than in BI, I am also excellent in BM as well
Facing me, will end up, with Auntie’s face to swell
We are real worry, that she will jump, into the well
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaah

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:20 pm
Reply to  Anonymous

Itu duo rangkap jo yang den tunjuk-an.
Tapi auntie TN botino tuo kutok pongotor tu tak dapek nak baleih.
Ini hah, den nak tunjuk-an layi banyak rangkap yang diboyi-an dek cikgu Kojora jaguh pantun tu:

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:21 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
8 February 2021 6:46 pm
Reply to Anonymous
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kejora, keeps walloping Auntie TN, with no mercy
For auntie TN to beat him..there’ll be no tendency
Now that lady’s appearance, the readers can’t see
May be..she is cutting the hairs, at her ugly pussy
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:22 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
8 February 2021 6:47 pm
Reply to Anonymous
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
In maths, cikgu Kejora, is as good as John Napier
While in ‘pantun’s’..he performed, like Shakespear
With that Mrs TN is as if been stabbed by a spear
She got no more choice, other than, to disappear!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:23 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
8 February 2021 6:49 pm
Reply to Anonymous
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kejora is a smart clever man with energy & speed
The genius guy wrote pantuns very fast and rapid
Challenged by Kejora, lousy TN dare not compete
Simply because that old idiot lady is damn stupid
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:25 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
8 February 2021 8:23 pm
Reply to Anonymous
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
No way, old auntie TN can beat the superb Kejora
He is very excellent, in language, not only algebra
Compared to auntie TN he got everything in extra
Facing him auntie TN is left with underwear & bra
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:26 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
8 February 2021 8:24 pm
Reply to Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
“‘Pantun’s” created by Kejora..auntie TN can’t bear
What auntie manage to do..is just, to look & stare
Her tears dropped..while she’s on the wheel chair
Nothing else to do, auntie TN cut her pussy’s hair
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:27 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
8 February 2021 9:27 pm
Reply to Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Pity her auntie TN, all the while she’s been beaten
What auntie TN say we can do the same in return
Her dignity, is badly tarnished, and became rotten
Now, the old idot lady is hiding behind the curtain
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:29 pm
Reply to  Anonymous

And here is another new example:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Readers knew that old auntie TN is facing trouble
To challenge Kejora in ‘pantuns’ she won’t be able
What the lady can do is just to curse and mumble
To the audience, she is just like rotten vegetables
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:30 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
8 February 2021 10:16 pm

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kejora’s apearance, is really wonderful & stunning
The ‘pantuns’ that he wrote are really entertaining
Poor auntie TN is as if got heavy stroke of caning
As a result the idiot moron lady keeps on running
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:34 pm
Reply to  Anonymous

HAH HA HAA…

10 RANGKAP SOMUO NYO.

DEN HARAP SOKIRONYO CIKGU KOJORA ADO KOLAPANGAN, TOLONG TULIH-AN LOBIH BANYAK LAYI PANTUN-PANTUN BI TU.

KASI LOBIH TOKODU TOKOSIPU SI BOTINO TUO KUTOK JAGUH KAMPUNG TU.

HAH HA HAA.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:37 pm
Reply to  Anonymous

Tak dapat balas?

Bodoh bangang tak faham bahawa ada yang tak minat dengan kamu mmantun mantat.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:36 pm
Reply to  Anonymous

Tak mampu di balas?

Bodoh bangang tak faham bahawa ada yang tak minat dengan kamu mmantun mantat.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 3:13 pm
Reply to  Anonymous

Tak dapat ‘di balas’ …???
Tak mampu ‘di balas’ …??

(Kalai di pokok palas ke atau di kerusi malas ke, ok lah..)

‘balas’ tu tompek2 nyo di mano auntie TN? Dokek topi tolor polir Bang Ali ker atau topi lubang puki ekou kek colah bijik kolontit?

Jonih Molayu colup bongap ni sampai bilo pun tak akan ghoti Molayu!!!

Contoh ayat botul mongguno ‘di’:

DI KAWASAN topi biji kolontit auntie TN banyak taik palat sobab puki auntie tak pornah DIBASUH lopaeih diyo koncing.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:57 pm
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla one-track mind asyik puki memuki pantat memantat. Kepala tua sudah kondem tak dapek pikir lain.

Bodoh bangang tak faham bahawa ada yang tak minat dengan kamu memantun mantat.

Marah bila tak di pedulikan. Hell hath no fury like a woman scorned, kata William Shakespeare.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 2:41 pm
Reply to  Anonymous

…bila tak ‘di pedulikan’ …??
(Kalai di Sandakan ke atau di pekan ke, ok lah..)

‘pedulikan’ tu tompek2 nyo di mano auntie TN? Dokek topi tolor polir Bang Ali ker atau topi lubang puki ekou kek colah bijik kolontit?

Jonih Molayu colup ni sampai bilo pun tak akan ghoti Molayu!!!

Contoh ayat botul mongguno ‘di’:

DI KAWASAN topi biji kolontit auntie TN banyak taik palat sobab puki auntie tak pornah DIBASUH lopaeih diyo koncing.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 2:42 pm
Reply to  Anonymous

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 2:43 pm
Reply to  Anonymous

Kalau dah auntie dulu nyo sokolah SJK tu, memanglah auntie tak akan dapek nak sombunyi-an layi kolomahan aintie dalam BM du.

Tak usah lah nak bosusah payah nak potahan-an diri lah auntie TN, semuo pombaca dah tahu!

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 2:43 pm
Reply to  Anonymous

Memang sangek joleih, dah somakin torang bondorang dan nyato, yang auntie TN ini dulu nyo sokolah SJK, tak dapek nak disombunyi-an layi!!!

Auntie tu dah sangek tobiaso dongan gayo tulisan BM maso auntie bolajar dokek SJK dulu, tak kan mungkin dapek nak diubah-an layi ponulisan BM gayo SJK tu!!!

Hah ha haa.

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
9 February 2021 1:08 pm

_UTAMAKAN PENUBUHAN PUSAT KUARANTIN BARU BERBANDING VAKSIN DAN SWAB TEST…………. _____ COVID-19: WHO bimbang vaksin kurang berkesan tangani varian baharu Astro Awani Februari 9, 2021 05:30 MYT COVID-19: WHO bimbang vaksin kurang berkesan tangani varian baharu Dr Tedros mengakui bimbang dengan laporan bahawa vaksin mungkin kurang berkesan terhadap varian yang pertama kali dikesan di Afrika Selatan. -AP GENEVA: Kewujudan varian baharu COVID-19, menimbulkan persoalan sama ada vaksin sedia ada berkesan atau sebaliknya. Sehubungan itu, Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) mendesak firma farmaseutikal untuk segera mengadaptasi vaksin keluaran mereka supaya ia kekal relevan terhadap apa jua varian baharu yang dikesan. Ketua Pengarah… Read more »

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
9 February 2021 12:59 pm

YANG MENYUSAHKAN RAKYAT ASALNYA PHD4PIG KERANA GAGAL HALANG KLUSTER TABLIGH DAN SABAH………. PERCATURAN POLITIK BIASA LAH……ADA MASA MEMANG ADA KETIKA KALAH……YANG PASTI MEMANG PEJUANG HUDUD……… MP PHD4PIG PUN TAK KUARANTIN……… Who Resigned? Mahathir Or The Cabinet?……… P Ramakrishnan, Malaysiakini Tommy Thomas, in his book, My Story: Justice in the Wilderness, had asserted that when Dr Mahathir Mohamad resigned as prime minister on Feb 24, 2020, it was an individual decision. “It must be kept in mind that Tun’s resignation was personal, only as prime minister. The resignation was confined to that office, not the entire government.” He further claimed that… Read more »

trackback
Menteri Kesihatan bila bercakap nampak 'bodoh'
9 February 2021 12:40 pm

[…] Biarlah tiada PKP, tiada darurat, tiada SOP, tiada kuarantin; mudah-mudahan akhirnya tiada PN dan tiada juga Muhyiddin lagi menyusahkan hidup kita semua. | SDC […]

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 12:28 pm

Ulang –

Banyak komen yang mengarut tak renti2. Termasuk komen Wak Gontol Kejora Kojolla.

Tak layak dan tak perlu di layan.

Mesti di patuhi tak layan selepas ini

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 12:46 pm
Reply to  Anonymous

Mengapa Muhyiddin sudah tidak disukai ramai? Mohsin Abdullah – February 9, 2021 10:00 AM 2.9k Shares facebook sharing button 2.5k twitter sharing button 254 whatsapp sharing button 50 email sharing button Pilihan Raya Umum ke-15 tidak akan diadakan pada masa terdekat kerana wabak Covid-19 masih menular? Benar. Tetapi adakah PRU juga tidak akan diadakan buat masa ini kerana kemungkinan kerajaan Muhyiddin Yassin tidak dapat bertahan? Maksudnya kalah? Begini: Powered by Streamlyn Menurut satu tinjauan baru-baru ini, populariti Muhyiddin merosot. Dalam bahasa “lembut” – menurun. Tinjauan dijalankan Emir Research yang diketuai Dr Rais Hussin, kawan rapat Muhyiddin sendiri. Rais pernah duduk… Read more »

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 12:47 pm
Reply to  Anonymous

LAZY PM, LAZY CABINET – MAHATHIR FUMES AT MUHYIDDIN & MINISTERS FOR NOT WORKING, GOVT NOT FUNCTIONING – AND WITH MALAYSIA IN ITS MOST DANGEROUS-EVER CRISIS!

https://www.malaysia-chronicle.com/?p=201300

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:03 pm
Reply to  Anonymous

Tak layak dan tak perlu ‘di layan’ …?? …Mesti ‘di patuhi’…???
(Kalau di tempayan ke atau di dahi ke, ok lah..)

‘layan’ & ‘patuhi’ tu tompek2 nyo di mano auntie TN? Dokek topi tolor polir Bang Ali ker atau topi lubang puki ekou kek colah bijik kolontit?

Jonih Molayu colup ni sampai bilo pun tak akan ghoti Molayu!!!

Contoh ayat botul mongguno ‘di’:

DI KAWASAN topi biji kolontit auntie TN banyak taik palat sobab puki auntie tak pornah DIBASUH lopaeih diy

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:06 pm
Reply to  Anonymous

Kalau dah auntie dulu nyo sokolah SJK tu, memanglah auntie tak akan dapek nak sombunyi-an layi kolomahan aintie dalam BM du.

Tak usah lah nak bosusah payah nak potahan-an diri lah auntie TN, semuo pombaca dah tahu!

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:08 pm
Reply to  Anonymous

Memang lah tosangek joleih, dah somakin torang bondorang dan nyato, yang auntie TN ini dulu nyo sokolah SJK, tak dapek nak disombunyi-an layi!!!

Auntie tu dah sangek tobiaso dongan gayo tulisan BM maso auntie bolajar dokek SJK dulu, tak kan mungkin dapek nak diubah-an layi ponulisan BM gayo SJK tu!!!

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:21 pm
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla suka di songket Bang Ali di lub.ng belakang nya. selau sebut Bang Ali sebab sedap sangat bagi nya.

Bang Ali selalu sondol luba.ng puki nya, biji kolontit nya tergesel hingga melelas, calar.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:21 pm
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla suka di songket Bang Ali di lub.ng belakang nya. selau sebut Bang Ali sebab sedap sangat bagi nya.

Bang Ali selalu sondol luba.ng puki nya, biji kolontit nya tergesel hingga melelas, calar.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:40 pm
Reply to  Anonymous

…suka ‘di songket’…???
(Kalau di kain songket ke, ok lah..)

‘songket’ tu tompek2 nyo di mano auntie TN? Dokek topi tolor polir Bang Ali ker atau topi lubang puki ekou kek colah bijik kolontit?

Jonih Molayu colup ni sampai bilo pun tak akan ghoti Molayu!!!

Contoh ayat botul mongguno ‘di’:

DI KAWASAN topi biji kolontit auntie TN banyak taik palat sobab puki auntie tak pornah DIBASUH lopaeih diyo lopaeih koncing.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:40 pm
Reply to  Anonymous

Kalau dah auntie dulu nyo sokolah SJK tu, memanglah auntie tak akan dapek nak sombunyi-an layi kolomahan aintie dalam BM du.

Tak usah lah nak bosusah payah nak potahan-an diri lah auntie TN, semuo pombaca dah tahu!

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:41 pm
Reply to  Anonymous

Memang lah tosangek joleih, dah somakin torang bondorang dan nyato, yang auntie TN ini dulu nyo sokolah SJK, tak dapek nak disombunyi-an layi!!!

Auntie tu dah sangek tobiaso dongan gayo tulisan BM maso auntie bolajar dokek SJK dulu, tak kan mungkin dapek nak diubah-an layi ponulisan BM gayo SJK tu!!!

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 12:10 pm

Memang nyo tosangek joleih, dah somakin torang bondorang dan nyato yang auntie TN ini dulu nyo sokolah SJK, tak dapek nak disombunyi-an layi!!!

Auntie tu dah sangek tobiaso dongan gayo tulisan BM maso auntie bolajar dokek SJK dulu, tak kan mungkin dapek nak diubah-an layi ponulisan BM gayo SJK tu!!!

Alahai …nasib lah produk bokaeih murid SJK.

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 12:25 pm
Reply to  Anonymous

Ada yang sekolah SJK tabiiat nya OK.

Tapi Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla ini tabiat amat teruk.

Tak dibimbing emak bapak nya di masa kecil sebab depa asyik berkongk.k pagi petang siang malam.

Dia curi lihat emak dia buat begitu, bila emak dia suruh bersihkan pucci nya, dia jolok pucci emak nya.

Jahat hamjadah punya budak. Hingga ke tua bangka.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:00 pm
Reply to  Anonymous

Tak do siapo akan pocayo-an karutan morapu taraf budak tadiko ekou tu auntie TN.

Tapi kalau citor ekou dulu nyo tu sokolah SJK, memana ramai akan pocayo.

‘Ha nya’ bokeih produk SJK yang monulis soporti auntie ‘pu nya’ karangan tu.

Bolum dapek ke layi pantun BI nak bolawan dongan cikgu Kojora? Den ‘ta nya’ jo, ‘Nyo nya’ TN…

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:22 pm
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla suka di songket Bang Ali di lub.ng belakang nya. selau sebut Bang Ali sebab sedap sangat bagi nya.

Bang Ali selalu sondol luba.ng puki nya, biji kolontit nya tergesel hingga melelas, calar.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:42 pm
Reply to  Anonymous

…suka ‘di songket’ Bang Ali…???
(Kalau di kain songket ke, ok lah..)

‘songket’ tu tompek2 nyo di mano auntie TN? Dokek topi tolor polir Bang Ali ker atau topi lubang puki ekou kek colah bijik kolontit?

Jonih Molayu colup ni sampai bilo pun tak akan ghoti Molayu!!!

Contoh ayat botul mongguno ‘di’:

DI KAWASAN topi biji kolontit auntie TN banyak taik palat sobab puki auntie tak pornah DIBASUH lopaeih diyo lopaeih koncing.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 11:57 am

Perlu di ulang –

Ada komen yang mengarut tak renti2. Termasuk komen Wak Gontol Kejora Kojolla.

Tak layak dan tak perlu di layan.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 12:06 pm
Reply to  Anonymous

Perlu ‘di ulang’…???…tak perlu ‘di layan’ …?
(Kalau di tulang ke atatu di tempayan tu, ok lah..)

‘ulang ‘ & ‘layan’ tu tompek2 nyo di mano auntie TN? Dokek topi tolor polir Bang Ali ker atau topi lubang puki ekou dokek colah bijik kolontit?

Jonih Molayu colup ni sampai bilo pun tak akan ghoti Molayu!!!

Contoh ayat botul mongguno ‘di’:

DI KAWASAN topi biji kolontit auntie TN banyak taik palat sobab puki auntie tak pornah DIBASUH lopaeih diy

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 12:07 pm
Reply to  Anonymous

lopaeih diyo koncing.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 12:08 pm
Reply to  Anonymous

Kalau dah auntie dulu nyo sokolah SJK tu, memanglah auntie tak akan dapek nak sombunyi-an layi kolomahan aintie dalam BM.

Tak usah nak bosusah payah lah nak potahan-an diri lah auntie TN, semuo pombaca dah tahu!

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 12:08 pm
Reply to  Anonymous

Memang nyo tosangek joleih, dah somakin torang bondorang dan nyato yang auntie TN ini dulu nyo sokolah SJK, tak dapek nak disombunyi-an layi!!!

Auntie tu dah sangek tobiaso dongan gayo tulisan BM maso auntie bolajar dokek SJK dulu, tak kan mungkin dapek nak diubah-an layi ponulisan BM gayo SJK tu!!!

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:22 pm
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla suka di songket Bang Ali di lub.ng belakang nya. selau sebut Bang Ali sebab sedap sangat bagi nya.

Bang Ali selalu sondol luba.ng puki nya, biji kolontit nya tergesel hingga melelas, calar.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:42 pm
Reply to  Anonymous

…suka ‘di songket’…???
(Kalau di kain songket Bang Ali ke, ok lah..)

‘songket’ tu tompek2 nyo di mano auntie TN? Dokek topi tolor polir Bang Ali ker atau topi lubang puki ekou kek colah bijik kolontit?

Jonih Molayu colup ni sampai bilo pun tak akan ghoti Molayu!!!

Contoh ayat botul mongguno ‘di’:

DI KAWASAN topi biji kolontit auntie TN banyak taik palat sobab puki auntie tak pornah DIBASUH lopaeih diyo lopaeih koncing.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 12:08 pm
Reply to  Anonymous

Dia dah tak pakai nama itu sekarang – comment as Anonymous.

Dibalun, ditibai dan dibatai tiap kali dia masuk, dia malu, tukar identiity to Anomouse.

Demikian lah nasib Wak Gontol Kejora Kojolla.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 12:16 pm
Reply to  Anonymous

Bogitu marah dan bodondam sokali auntie TN dongan cikgu Kojora. Somuo Anonymous yang monghontam diyo, dikato-an nyo Kojora. Sobijik macam Wak Suman dulu porangai diyo. Umor pun dokek sobaya, cumo auntie lobih tuo sodikit.

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:23 pm
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla suka di songket Bang Ali di lub.ng belakang nya. selau sebut Bang Ali sebab sedap sangat bagi nya.

Bang Ali selalu sondol luba.ng puki nya, biji kolontit nya tergesel hingga melelas, calar.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:43 pm
Reply to  Anonymous

…suka ‘di songket’ Bang Ali…???
(Kalau di kain songket Bang Ali ke, ok lah..)

‘songket’ tu tompek2 nyo di mano auntie TN? Dokek topi tolor polir Bang Ali ker atau topi lubang puki ekou kek colah bijik kolontit?

Jonih Molayu colup ni sampai bilo pun tak akan ghoti Molayu!!!

Contoh ayat botul mongguno ‘di’:

DI KAWASAN topi biji kolontit auntie TN banyak taik palat sobab puki auntie tak pornah DIBASUH lopaeih diyo lopaeih koncing.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 11:51 am

SKETSA JAGUH KAMPUNG (TAYANGAN SOMULA) :

Anonymous
8 February 2021 11:27 am
Reply to Anonymous

Takpo lah ekau expert BM. Tapi ko coba lawan aku BI lar. Tengok kalau ko tak tersadai di dinding. Atau melepek di lantai.

Tapi ko jangan suruh sesiapa tuliskan atau periksa grammar dsb nya.

Aku tahu bebonar jenis ko nih. Jaguh Kampung. Gah sana sini ko pandai. Tapi berak pun tak basuh. Selalu keseorangan. Orang tak mau dokek kau. Sebab bau tahi.

Reply

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 11:52 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
8 February 2021 12:02 pm
Reply to Anonymous

Reply to auntie TN 11:27 am,

Kalau botul auntie ‘pu nya’ BI tu memang hebat, cubo auntie cabar cikgu Kojora bolawan pantun dalam BI…ado boghani ker auntie?

Den ‘ha nya’ mahu ‘ta nya’ jo…

Jangan marah yo, ‘Nyo nya’ TN…

Hah ha haa.

Reply

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 11:53 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
8 February 2021 12:34 pm
Reply to Anonymous

HAH HA HAA…

DEN SURUH AUNTIE TN POYI CABAR CIKGU KOJORA AJAK BOLAWAN PANTUN KALAU DAH AUNTIE MONGAKU HEBAT BONAR DALAM BI NYO TU.

TOGHUIH TODIAM SONYAP MONYOPI AUNTIE TN.

HAH HA HAA.

Reply

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 11:54 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
8 February 2021 12:56 pm
Reply to Anonymous

Bro Anon 12:34 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Why must you put auntie TN, into worry & trouble?
To challenge Kejora in ‘pantuns’ she won’t be able
What the lady can do is just to curse and mumble
She must now be hiding, shivering under the table
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😅

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 11:54 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
8 February 2021 1:11 pm

Bro Anon 12:34 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
It is no point and useless for Anon to set the duel
Other than in BI, I am also excellent in BM as well
Facing me, will end up, with Auntie’s face to swell
We are real worry, that she will jump, into the well
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 11:55 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
8 February 2021 1:20 pm

AISEY MAN…

SOMEMANG NYO TOPEK SOKALI SOBAGAI MANO YANG ETON KATO-AN..”JAGUH PANTUN”…
CIKGU KOJORA KOMBALI..TAMPIL LAYI DONGAN LOBIH BOGAYO DAN MONYONGEK…

HAH HA HAA…
DIAM KOLU TOKODU, TOGHUIH TOSONYAP MONYOPI AUNTIE TN TU…

TOGHINGAT PULAK DEN, LAGU DINYANYI-AN ITO KUMPULAN BLUES GANG…

APO DAYO…MOTONG GOTAH…
APO NAK DIKATO…

Reply

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 11:56 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
8 February 2021 1:22 pm
Reply to Anonymous

APO DAYO…MOTONG GOTAH…

APO NAK DIKATO…

KALAU BOLEH NAK JADI CIKGU SKOLAH…

MACAM CIKGU KOJORA..

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 11:56 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
8 February 2021 2:54 pm
Reply to Anonymous

Den kosian bonar dongan auntie TN, bukan main layi botina tuo tu mongaku hebat dalam BI.

Kona duo rangkap pantun dari cikgu Kojora, tak do satu pun yang tomampu dibaleih dek botina tuo jaguh kampung tu.

Hah ha haa.

Reply

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:25 pm
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla suka di songket Bang Ali di lub.ng belakang nya. selalu sebut Bang Ali sebab sedap sangat bagi nya.

Bang Ali selalu sondol luba.ng puki nya, biji kolontit nya tergesel hingga melelas, calar.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:40 pm
Reply to  Anonymous

Tak dapat balas?

Bodoh bangang tak faham bahawa ada yang tak minat dengan kamu mmantun mantat.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:24 pm
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla suka di songket Bang Ali di lub.ng belakang nya. selalu sebut Bang Ali sebab sedap sangat bagi nya.

Bang Ali selalu sondol luba.ng puki nya, biji kolontit nya tergesel hingga melelas, calar.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:44 pm
Reply to  Anonymous

…suka ‘di songket’…???
(Kalau di kain songket Bang Ali ke, ok lah..)

‘songket’ tu tompek2 nyo di mano auntie TN? Dokek topi tolor polir Bang Ali ker atau topi lubang puki ekou dokek colah bijik kolontit?

Jonih Molayu colup ni sampai bilo pun tak akan ghoti Molayu!!!

Contoh ayat botul mongguno ‘di’:

DI KAWASAN topi biji kolontit auntie TN banyak taik palat sobab puki auntie tak pornah DIBASUH lopaeih diyo lopaeih koncing.

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
9 February 2021 11:42 am

MP PHD4PIG PUN TAK KUARANTIN……… Who Resigned? Mahathir Or The Cabinet?……… P Ramakrishnan, Malaysiakini Tommy Thomas, in his book, My Story: Justice in the Wilderness, had asserted that when Dr Mahathir Mohamad resigned as prime minister on Feb 24, 2020, it was an individual decision. “It must be kept in mind that Tun’s resignation was personal, only as prime minister. The resignation was confined to that office, not the entire government.” He further claimed that when a prime minister resigns, the cabinet usually stays. In other words, since it was an individual’s decision to resign, the cabinet could not have… Read more »

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 11:27 am

Perlu di ulang –

Banyak komen yang mengarut tak renti2. Termasuk komen Wak Gontol Kejora Kojolla.

Tak layak dan tak perlu di layan.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 12:02 pm
Reply to  Anonymous

…tak perlu ‘di layan’ …?
(Kalau di tempayan tu, ok lah..)

‘layan’ tu tompek2 nyo di mano auntie TN? Dokek topi tolor polir Bang Ali ker atau topi lubang puki ekou dokek colah bijik kolontit?

Jonih Molayu colup ni sampai bilo pun tak akan ghoti Molayu!!!

Contoh ayat botul mongguno ‘di’:

DI KAWASAN topi biji kolontit auntie TN banyak taik palat sobab puki auntie tak pornah DIBASUH lopaeih diyo koncing.

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 12:03 pm
Reply to  Anonymous

Kalau dah auntie dulu nyo sokolah SJK tu, memanglah auntie tak akan dapek nak sombunyi-an layi kolomahan aintie dalam BM.

Tak usah nak bosusah payah lah nak potahan-an diri lah auntie TN, semuo pombaca dah tahu!

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 12:03 pm
Reply to  Anonymous

Memang nyo tosangek joleih, dah somakin torang dan nyato yang auntie TN ini dulu nyo sokolah SJK, tak dapek nak disombunyi-an layi!!!

Auntie tu dah sangek tobiaso dongan gayo tulisan BM maso auntie bolajar dokek SJK dulu, tak kan mungkin dapek nak diubah-an layi ponulisan BM gayo SJK tu!!!

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:27 pm
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla suka di songket Bang Ali di lub.ng belakang nya. selalu sebut Bang Ali sebab sedap sangat bagi nya.

Bang Ali selalu sondol luba.ng puki nya, biji kolontit nya tergesel hingga melelas, calar.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:45 pm
Reply to  Anonymous

…suka ‘di songket’ Bang Ali…???
(Kalau di kain songket Bang Ali ke, ok lah..)

‘songket’ tu tompek2 nyo di mano auntie TN? Dokek topi tolor polir Bang Ali ker atau topi lubang puki ekou kek colah bijik kolontit?

Jonih Molayu colup bingai ni sampai bilo pun tak akan ghoti Molayu!!!

Contoh ayat botul mongguno ‘di’:

DI KAWASAN topi biji kolontit auntie TN banyak taik palat sobab puki auntie tak pornah DIBASUH lopaeih diyo lopaeih koncing.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 11:21 am

Menteri tak perlu karantin? Menteri ada kebal dari penyakit?

Balik dari luar negeri tak payah karantin? Tak sebut jika negeri yang takda Covid.

Tak ambil kira kuman Covid dah berjalan, pindah sana sini di banyak negara.

Amende nye Menteri mcm nih sekarang nih. Amende nye gomen yang tak buat penerangan di atas apa Menteri kata.

Di carut kang, marah.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 12:00 pm
Reply to  Anonymous

‘Di carut’ …?
(Kalau di perut tu, ok lah..)

‘carut’ tu tompek2 nyo di mano auntie TN? Dokek topi tolor polir Bang Ali ker atau topi lubang puki ekou kek colah bijik kolontit?

Jonih Molayu colup ni sampai bilo pun tak akan ghoti Molayu!!!

Contoh ayat botul mongguno ‘di’:

DI KAWASAN topi biji kolontit auntie TN banyak taik palat sobab puki auntie tak pornah DIBASUH lopaeih diyo koncing.

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 12:01 pm
Reply to  Anonymous

Kalau dah auntie dulu sokolah SJK tu, memanglah auntie tak akan dapek nak sombunyi-an layi kolomahan aintie dalam BM.

Tak usah auntie nak bosusah payah lah nak potahan-an diri lah auntie TN, semuo pombaca dah tahu!

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 12:01 pm
Reply to  Anonymous

Memang dah sangek joleih, dah somakin torang dan nyato yang auntie TN ini dulu nyo sokolah SJK, tak dapek nak disombunyi-an layi!!!

Auntie tu dah sangek tobiaso dongan gayo tulisan BM maso auntie bolajar dokek SJK dulu, tak kan mungkin dapek nak diubah-an layi ponulisan BM gayo SJK tu!!!

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:28 pm
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla suka di songket Bang Ali di lub.ng belakang nya. selalu sebut Bang Ali sebab sedap sangat bagi nya.

Bang Ali selalu sondol luba.ng puki nya, biji kolontit nya tergesel hingga melelas, calar.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:46 pm
Reply to  Anonymous

…suka ‘di songket’ Bang Ali…???
(Kalau di kain songket Bang Ali ke, ok lah..)

‘songket’ tu tompek2 nyo di mano auntie TN? Dokek topi tolor polir Bang Ali ker atau topi lubang puki ekou kek colah bijik kolontit?

Jonih Molayu colup dungu ni sampai bilo pun tak akan ghoti Molayu!!!

Contoh ayat botul mongguno ‘di’:

DI KAWASAN topi biji kolontit auntie TN banyak taik palat sobab puki auntie tak pornah DIBASUH lopaeih diyo lopaeih koncing.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 11:12 am

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA OTAK MEMANG SINGAKT TAK LUAS, CETEK TAK MENDALAM, OTAK MATI TAK BOLEH DI PERAH UNTUK MEMIKIR.

MAKA DIA SALIN SANA SALIN SINI AJER LAH.

TAK BOLEH DI BUAT APA. UMUR NYA LEWAT 80AN TAHUN, MIRIP KE 90 TAHUN. TUNGGU KICK THE BUCKET AJER LER.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 11:19 am
Reply to  Anonymous

…TAK BOLEH ‘DI PERAH’ …?
(Kalau di Beserah tu, ok lah)

‘perah’ tu tompek2 nyo di mano auntie TN? Dokek topi tolor polir Bang Ali ker atau topi lubang puki ekou kek colah bijik kolontit?

Jonih Molayu colup ni sampai bilo pun tak akan ghoti Molayu!!!

Contoh ayat botul mongguno ‘di’:

DI KAWASAN topi biji kolontit auntie TN banyak taik palat sobab puki auntie tak pornah DIBASUH lopaeih diyo koncing.

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 11:20 am
Reply to  Anonymous

Kalau dah auntie dulu sokolah SJK tu, memanglah auntie tak akan dapek nak sombunyi-an layi kolomahan aintie dalam BM.

Tak usah nak bosusah payah lah nak potahan-an diri lah auntie TN, semuo pombaca dah tahu!

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 11:21 am
Reply to  Anonymous

Memang dah tosangek joleih, dah somakin torang dan nyato yang auntie TN ini dulu nyo sokolah SJK, tak dapek nak disombunyi-an layi!!!

Auntie tu dah sangek tobiaso dongan gayo tulisan BM maso auntie bolajar dokek SJK dulu, tak kan mungkin dapek nak diubah-an layi ponulisan BM gayo SJK tu!!!

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:29 pm
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla suka di songket Bang Ali di lub.ng belakang nya. selalu sebut Bang Ali sebab sedap sangat bagi nya.

Bang Ali selalu sondol luba.ng puki nya, biji kolontit nya tergesel hingga melelas, calar.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:47 pm
Reply to  Anonymous

…suka ‘di songket’ Bang Ali…???
(Kalau di kain songket Bang Ali ke, ok lah..)

‘songket’ tu tompek2 nyo di mano auntie TN? Dokek topi tolor polir Bang Ali ker atau topi lubang puki ekou kek colah bijik kolontit?

Jonih Molayu colup bongap ni sampai bilo pun tak akan ghoti Molayu!!!

Contoh ayat botul mongguno ‘di’:

DI KAWASAN topi biji kolontit auntie TN banyak taik palat sobab puki auntie tak pornah DIBASUH lopaeih diyo lopaeih koncing.

Sheraton
Sheraton
9 February 2021 10:55 am

Yang 3 hari tu pun Menteri tak akan ikut..

Rakyat di takutkan yang covid boleh di bawa oleh orang yang sihat yang tidak menunjukkan se barang gejala. Oleh itu jika alasan sebab had dan jumlah Menteri berjumpa orang tak ramai.. memang tak boleh di pakai.

Jika Menteri seperti Muhyiddin pergi Indonesia.. boleh kah Muhyiddin pergi terus ke negara lain se belum balik Malaysia?

najib bini rosmah
najib bini rosmah
9 February 2021 10:53 am

Mat Bunga UMNO yang disemburit keris lok tiga tak nak isi borang Bunga ke? Mana tahu dapat pot ganja free? Paling lemau daun ganja 3 helai buat bau. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
9 February 2021 10:51 am

Awal Jkom balik Indon. Nasib baik Jokowi update FB. Tak payah spam walaupun masih ada lagi netizen maki Perogol Nika Gee. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 10:50 am

Sori nak masukkan komen luar tajuk – menarik

Bila bola di squeezed, Brother to testify against Baling MP double ee
https://www.malaysiakini.com/news/562248

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 10:26 am

Banyak komen yang mengarut tak renti2. Termasuk komen Wak Gontol Kejora Kojolla.

Tak layak dan tak perlu di layan.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 11:17 am
Reply to  Anonymous

tak perlu ‘di layan’ …?
(Kalau di tempayan tu, ok lah..)

‘layan’ tu tompek2 nyo di mano auntie TN? Dokek topi tolor polir Bang Ali ker atau topi lubang puki ekou kek colah bijik kolontit?

Jonih Molayu colup ni sampai bilo pun tak akan ghoti Molayu!!!

Contoh ayat botul mongguno ‘di’:

DI KAWASAN topi biji kolontit auntie TN banyak taik palat sobab puki auntie tak pornah DIBASUH lopaeih diyo koncing.

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 11:21 am
Reply to  Anonymous

Kalau dah auntie dulu sokolah SJK tu, memanglah auntie tak akan dapek nak sombunyi-an layi kolomahan aintie dalam BM.

Tak usah nak bosusah payah lah nak potahan-an diri lah auntie TN, semuo pombaca dah tahu!

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 11:22 am
Reply to  Anonymous

Memang dah tosangek joleih, dah somakin torang dan nyato yang auntie TN ini dulu nyo sokolah SJK, tak dapek nak disombunyi-an layi!!!

Auntie tu dah sangek tobiaso dongan gayo tulisan BM maso auntie bolajar dokek SJK dulu, tak kan mungkin dapek nak diubah-an layi ponulisan BM gayo SJK tu!!!

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:49 pm
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla one-track mind asyik puki memuki pantat memantat. Kepala tua sudah kondem tak dapek pikir lain.

Bodoh bangang tak faham bahawa ada yang tak minat dengan kamu memantun mantat.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:46 pm
Reply to  Anonymous

Wak Gonol tak sedar diri.

Bodoh bangang tak faham bahawa ada yang tak minat dengan kamu memantun mantat.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 10:09 am

JUST FOR LAUGH (TAYANGAN SOMULA):

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 10:09 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
7 February 2021 9:37 am
Reply to Anonymous

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK (PANGKAT NYA SUDAH DIBERI PENERANGAN DULU) malu nak pakai nama itu, sekarang pakai Anomouse.

Menuduh tak reti BM, nate’ ini memang otak tak banyak. Biasa nya berat otak ia lah lk 130 gm. Dia punya ha nya 100 gm.

Jadi, mana lah dia ada persepsi manusia biasa. Persepsi nya macam babi, menyodok nyodok, dengar bunyi ajer, ca

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 10:10 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
8 February 2021 3:02 pm
Reply to Anonymous

Cubo lihat ayat kotiga poronggan koduo tu:

Dia punya ‘ha nya’ 100 gm.

Reply

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 10:15 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
7 February 2021 10:27 am
Reply to najib bini rosmah

The Blog Joker Mister Kahkahkah cakap ha nya jenaka.

Tak payah baca.

Reply

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 10:16 am
Reply to  Anonymous

Anonymous

8 February 2021 3:04 pm
Reply to Anonymous

Cubo lihat ayat potamo tu:

cakap ‘ha nya’ jenaka.

Reply

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 10:17 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
7 February 2021 4:36 pm
Reply to Anonymous

Kamu sekolah SJK tak sambong pelajaran tinggi.

Maka pandangan sempit, ha nya bercampur dengan Bang Ali.

Dia balun ko in more ways than one.

Reply

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 10:18 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
8 February 2021 3:05 pm
Reply to Anonymous

Cubo lihat ayat koduo:
…’ha nya’ bercampur dengan Bang Ali.

Reply

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 10:19 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
8 February 2021 3:06 pm
Reply to Anonymous

Polajaran bahaso Molayu untuk auntie TN:

Pokataan ‘hanya’ tidak boleh dipisahkan jadi ‘ha nya’ kerana ‘ha’ tidak boleh ujud jadi perkataan sendiri.

Ia tidak samo dongan koadaan momisah soporti contoh borikut:
Kepadanya => kepada nya
Rambutnya => rambut nya

Contoh ayat sempurna:

Auntie TN ‘hanya’ tahu gunting bulu pukinya (puki nya) sajo tapi mombasuh pukinya so

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 10:20 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
8 February 2021 3:06 pm
Reply to Anonymous

Auntie TN tu sangek lomah dalam bahaso Molay

Reply

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 10:20 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
8 February 2021 3:07 pm
Reply to Anonymous

Solain dari pokataan ‘hanya’, bogitu juga dongan pokataan-pokataan ini, tidak boleh dipisahkan sukukato ‘nya’:

Tanya => ta nya (tidak boleh)
Punya => pu nya (tidak boleh)
Nyonya => nyo nya (tidak boleh)

Ini contoh ayat yang di‘salahguno’ pokataan-pokataan itu:

‘Nyo nya’ TN ‘terta nya-ta nya’ konapo diyo ‘pu nya’ bulu puki copek panjang”.

Reply

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 10:21 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
8 February 2021 3:07 pm
Reply to Anonymous

HAIYAA.. ‘NYO NYA’ TN…

LU ‘PU NYA’ BAHASA MILAYU MANYIAK TELUK MAA..

WA ‘HA NYA’ BILAJAR DALI KOMEN ITU OLANG…

Reply

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 10:25 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
8 February 2021 3:11 pm
Reply to Anonymous

BODOH BANGANG WAK GONNTOL KEJORA KOJOLLA, NAK TUNJUKKAN TULISAN “HANYA” HINGGA BERKETUK KETUL KOMEN DI KOPIPES NYA.

I rest my case.

Reply

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 10:25 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
8 February 2021 3:32 pm
Reply to Anonymous

…KOMEN ‘DI KOPIPES’ NYA…???

‘kopipes’ tu tompek nyo di mano auntie TN? Dokek topi tolor polir Bang Ali ker atau topi lubang puki ekou kek colah bijik kolontit?

Jonih Molayu colup ni sampai bilo pun tak akan ghoti Molayu!!!

Contoh ayat botul mongguno ‘di’:

DI KAWASAN topi biji kolontit auntie TN banyak taik palat sobab puki auntie tak pornah DIBASUH lopaeih dio konci

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 10:26 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
8 February 2021 3:33 pm
Reply to Anonymous

Kalau dah auntie dulu sokolah SJK tu, memanglah auntie tak akan dapek nak sombunyi-an layi kolomahan aintie dalam BM.

Tak usah nak bosusah payah lah nak potahan-an diri lah auntie TN, semuo pombaca dah tahu!

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 10:26 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
8 February 2021 3:34 pm
Reply to Anonymous

Memang dah tosangek joleih, dah somakin torang dan nyato yang auntie TN ini dulu nyo sokolah SJK, tak dapek nak disombunyi-an layi!!!

Auntie tu dah sangek tobiaso dongan gayo tulisan BM maso auntie bolajar dokek SJK dulu, tak kan mungkin dapek nak diubah-an layi ponulisan BM gayo SJK tu!!!

Hah ha haa.

Reply

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:50 pm
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla one-track mind asyik puki memuki pantat memantat. Kepala tua sudah kondem tak dapek pikir lain.

Bodoh bangang tak faham bahawa ada yang tak minat dengan kamu memantun mantat.

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
9 February 2021 9:54 am

Ni ha … heee ha. jgn lupo. Tahu. kihkihkih. 🤗

cowboy-riding-horse-with-gun-stock-illustration__k3011137.jpg
najib bini rosmah
najib bini rosmah
9 February 2021 9:41 am

Syukurlah walaun dan walauntit dapat pahala mengundi parti mereka dengan jackpot makan besar. Nombor naik 0355 dan 0109. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
9 February 2021 9:38 am

Kerajaan yang hilang majoriti hanya pentingkan bendera PRU untuk walaun, walauntit dan macainya kibar. SOP hanyut ke laut nak sambung darurat109. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
9 February 2021 9:36 am

SOP bertukar-tukar ikut selera nafsu serakah Menteri Anjing dan Babi dalam PNkhianat bukan ikut situasi kes Covid19 dan kematian. Hisap ganja berlebihan masa buat SOP. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 8:34 am

Hahaha, if you are a Minister, you are less succeptible to Covid attacks or germs will show earlier than in others –

Health Minister Dr Adham Baba issued an order to reduce the quarantine period for his fellow ministers from 10 days to three if they are returning from an official overseas trip.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 8:36 am
Reply to  Anonymous

What the fook

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 8:08 am

Hahaha, Budin penyokong tegar Pak Sheikh Nuar, maka yang lain nak di tuding nya.

Dia kata, “Biarlah tiada PKP, tiada darurat, tiada SOP, tiada kuarantin; mudah-mudahan akhirnya tiada PN dan tiada juga Muhyiddin.”

Maka berdoalah Budin, gamak nya sehingga PRU15. Tapi pepatah omputih kata “The good die young”. Kalau PN no good, akan berterusan lah depa selepas PRU15 pun.Anonymous
Anonymous
9 February 2021 8:19 am
Reply to  Anonymous

Maka berhati hati lah kamu bila berdoa, Budin. Careful, you might get what you wish for.

Selalu nya Tun Mahathir juga dibalun tapi kali ini Muhyiddin saja. Jangan fikir Tun M dah takda “sting” lagi, Budin, that crafty old man has many tricks up his sleeves, he was not PM for 22 years for nothing.

Or because he had no skills, strategy, tacticcs and tricks. Dia tak renti2 berfikir, orang caci dia Kerala lah, Mamak lah, tak sedar keturunan itu pintar, kadang2 di gelar “crafty devils”.

Tak kisah lah, dia dapat merintah 22 tahun.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 9:49 am
Reply to  Anonymous

…nak ‘di tuding’ nya…???
(Kalau di puding, ok lah)

’tuding’ tu tompek2 nyo di mano auntie TN? Dokek topi tolor polir Bang Ali ker atau topi lubang puki ekou kek colah bijik kolontit?

Jonih Molayu colup ni sampai bilo pun tak akan ghoti Molayu!!!

Contoh ayat botul mongguno ‘di’:

DI KAWASAN topi biji kolontit auntie TN banyak taik palat sobab puki auntie tak pornah DIBASUH lopaeih dio koncing.

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 9:50 am
Reply to  Anonymous

Kalau dah auntie tu dulu nyo sokolah SJK, memang lah auntie tak dapek nak sombunyi-an layi akan kolomahan aintie dalam BM.

Tak usah nak bosusah payah lah nak potahan-an diri lah auntie TN, semuo pombaca dah tahu!

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 9:50 am
Reply to  Anonymous

Memang dah tosangek joleih, dah somakin torang bondorang dan nyato yang auntie TN ini dulu nyo sokolah SJK, tak dapek nak disombunyi-an layi!!!

Auntie tu dah sangek tobiaso dongan gayo tulisan BM maso auntie bolajar dokek SJK dulu, tak kan mungkin dapek nak diubah-an layi ponulisan BM gayo SJK tu!!!

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 10:20 am
Reply to  Anonymous

Nyata takda lain yang dia boleh cakap atau bincang.

Otak kecil, malas nak guna otak, maka tersekat lah apa yang keluar dari otak nya.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 10:18 am
Reply to  Anonymous

Wak Gontol takda lain yang boleh di banggakan nya melainkan rekod sekolah SJK nya.

Tak dapat belajar tinggi sebab jahat, asyik tuang sekolah bercampur penyangak, penjahat dan gengster.

Maka tak dapat lah dia cakap lain selain dari ulang hal SJK saja.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 10:14 am
Reply to  Anonymous

Beruk Tua Wak Gontol KKejora Kojolla ini one-track minded.

Mencarut pelir poli dll. Tak dibimbing emak bapak nya adab sopan di masa kecil.

Di kerah bersihkan pucci emak nya tiap hari. Di jilat nya segala tahi palat nya, naik seronok, di rodok nya, lupakan dia keluar dari lubang itu dulu.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 10:36 am
Reply to  Anonymous

…boleh ‘di banggakan’ … ‘di jilat’..’di rodok’…?
(Kalau di Sandakan, di selat, di tandok, ke, ok lah)

‘banggakan’, ‘jilat’ & ‘rodok’ tu tompek2 nyo di mano auntie TN? Dokek topi tolor polir Bang Ali ker atau topi lubang puki ekou kek colah bijik kolontit?

Jonih Molayu colup ni sampai bilo pun tak akan ghoti Molayu!!!

Contoh ayat botul mongguno ‘di’:

DI KAWASAN topi biji kolontit auntie TN banyak taik palat sobab puki auntie tak pornah DIBASUH lopaeih diyo koncing.

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:52 pm
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla one-track mind asyik puki memuki pantat memantat. Kepala tua sudah kondem tak dapek pikir lain.

Bodoh bangang tak faham bahawa ada yang tak minat dengan kamu memantun mantat.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 7:54 am

Woi Budin, tak boleh tamatkan PKP selagi pihak berkuasa kesihatan tidak berkata begitu.

Depa tahu keadaan sebenar penyakit Covid sekarang, atas bijaksana depa lah bila nak tamatkan PKP.

Menteri nak megelak SOP tak boleh jadi alasan nya. Balun Menteri itu di sana sini di blogs dll bentuk media massa. Sehingga dia di lucutkan jawatan, kalau boleh.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 7:56 am
Reply to  Anonymous

Mengarut lah keadaan di negara di mana ada Menteri yang langgar SOP. Ini bukan Papua New Guinea atau negara di tengah2 kawasan ubder-deveoped di Afrika.

Bodoh bangang nya Menteri itu tidak terhingga, Tidak memikirkan taraf nya sebagi Menteri, tidak berperasaan bertanggung jawab.

Kepala nya letak di kaki, gamak nya.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 9:17 am
Reply to  Anonymous

Anon 7:56

Kai ingat Mesia ni lebih baik dari PNG atau negara2 Aprika tu ka… Malaysia ni lebih teruk dari negara2 tersebut sebab ada mangkok bodo macam kau ni …tahu… kah kah kahhhh

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 9:29 am
Reply to  Anonymous

Sebut Mesia, mangkok nih budak bodoh ini ia lah The Bog Joker, Mister kah kah kahhhh

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 9:30 am
Reply to  Anonymous

The Blog Joker

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 9:52 am
Reply to  Anonymous

…dia ‘di lucutkan’ jawatan…???
(Kalau di puding, ok lah)

’lucutkan’ tu tompek2 nyo di mano auntie TN? Dokek topi tolor polir Bang Ali ker atau topi lubang puki ekou kek colah bijik kolontit?

Jonih Molayu colup ni sampai bilo pun tak akan ghoti Molayu!!!

Contoh ayat botul mongguno ‘di’:

DI KAWASAN topi biji kolontit auntie TN banyak taik palat sobab puki auntie tak pornah DIBASUH lopaeih dio koncing.

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 9:53 am
Reply to  Anonymous

Kalau dah auntie tu dulu nyo sokolah SJK, memang lah auntie tak dapek nak sombunyi-an layi akan kolomahan aintie dalam BM.

Tak usah nak bosusah payah lah nak potahan-an diri lah auntie TN, semuo pombaca dah tahu!

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 9:54 am
Reply to  Anonymous

Memang dah tosangek joleih, dah somakin torang bondorang dan nyato yang auntie TN ini dulu nyo sokolah SJK, tak dapek nak disombunyi-an layi!!!

Auntie tu dah sangek tobiaso dongan gayo tulisan BM maso auntie bolajar dokek SJK dulu, tak kan mungkin dapek nak diubah-an layi ponulisan BM gayo SJK tu!!!

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 10:22 am
Reply to  Anonymous

Mengaryt tak renti2 Wak Gontol Kejora Kojolla nih. Banyak komen nya tak layak di layan.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 10:31 am
Reply to  Anonymous

…tak ‘di layan’ …?

‘layan’ tu tompek2 nyo di mano auntie TN? Dokek topi tolor polir Bang Ali ker atau topi lubang puki ekou kek colah bijik kolontit?

Jonih Molayu colup ni sampai bilo pun tak akan ghoti Molayu!!!

Contoh ayat botul mongguno ‘di’:

DI KAWASAN topi biji kolontit auntie TN banyak taik palat sobab puki auntie tak pornah DIBASUH lopaeih diyo koncing.

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:53 pm
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla one-track mind asyik puki memuki pantat memantat. Kepala tua sudah kondem tak dapek pikir lain.

Bodoh bangang tak faham bahawa ada yang tak minat dengan kamu memantun mantat.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
9 February 2021 7:51 am

Undang-undang kanda yang tulis. Kanda boleh padam. Anjing yang menggigit sila hadam dulu. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 8:03 am

Nak biarkan komen bodoh mcm ini ke?

Tak boleh. Mana boleh bila dia tak beri penerangan lanjut apa yang di maksud nya, alasan2 bagi nya.

Komen seperti ini di tulis orang yang tidak faham dan tidak bijak politik.

Undang2 perlu di adakan, balun yang melanggar nya, pinda undang2 jika kurang mujarab kesan nya.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 9:58 am
Reply to  Anonymous

…yang ‘di maksud’ nya…’di tulis’…’di adakan’…???
(Kalau di Besut, di Perlis, di Sandakan, ok lah)

’maksud’, ‘tulis’ & ‘adakan’ tu tompek2 nyo di mano auntie TN? Dokek topi tolor polir Bang Ali ker atau topi lubang puki ekou kek colah bijik kolontit?

Jonih Molayu colup ni sampai bilo pun tak akan ghoti Molayu!!!

Contoh ayat botul mongguno ‘di’:

DI KAWASAN topi biji kolontit auntie TN banyak taik palat sobab puki auntie tak pornah DIBASUH lopaeih di

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 9:59 am
Reply to  Anonymous

Kalau dah auntie tu dulu nyo sokolah SJK, memang auntie tak dapek nak sombunyi-an layi akan kolomahan aintie dalam BM.

Tak usah nak bosusah payah lah nak potahan-an diri lah auntie TN, semuo pombaca dah tahu!

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 10:00 am
Reply to  Anonymous

Memang tosangek joleih, dah somakin torang bondorang dan nyato yang auntie TN ini dulu nyo sokolah SJK, tak dapek nak disombunyi-an layi!!!

Auntie tu dah sangek tobiaso dongan gayo tulisan BM maso auntie bolajar dokek SJK dulu, tak kan mungkin dapek nak diubah-an layi ponulisan BM gayo SJK tu!!!

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 10:24 am
Reply to  Anonymous

Mengarut tak renti2 Wak Gontol Kejora Kojolla nih. Banyak komen nya tak layak di layan.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 10:32 am
Reply to  Anonymous

…tak ‘di layan’ …?

‘layan’ tu tompek2 nyo di mano auntie TN? Dokek topi tolor polir Bang Ali ker atau topi lubang puki ekou kek colah bijik kolontit?

Jonih Molayu colup ni sampai bilo pun tak akan ghoti Molayu!!!

Contoh ayat botul mongguno ‘di’:

DI KAWASAN topi biji kolontit auntie TN banyak taik palat sobab puki auntie tak pornah DIBASUH lopaeih diyo koncing.

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
9 February 2021 1:54 pm
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla one-track mind asyik puki memuki pantat memantat. Kepala tua sudah kondem tak dapek pikir lain ……..

Bodoh bangang tak faham bahawa ada yang tak minat dengan kamu memantun mantat.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
9 February 2021 9:31 am

P Ramlee punya skrip pun budak hingusan Jkom ni tak tahu. Melayu murtad ke? Kahkahkah!