LUAHAN BENCI DAN CACI MAKI HINGGA KE INDONESIA INI MEMANG SELAYAKNYA DITERIMA MUHYIDDIN

Luahan rasa tidak puas hati, benci dan caci maki rakyat terhadap Muhyiddin Yassin sehingga merebak ke laman sosial Presiden Indonesia bukanlah suatu perkara yang ganjil dan luar biasa sebenarnya.

Ia adalah norma baru dalam dunia tanpa sempadan di mana arus media sosial telah menguasai manusia.

Lagi pula, untuk seorang Perdana Menteri minoriti yang tiada keabsahan, degil mempertahankan kuasa sehingga menderhakai Perlembagaan serta berpaut pada darurat dan Istana, malah dalam mengurus Covid19 pula banyak keputusan kerajaan yang menyusahkan rakyat, sememangnya itulah yang layak diterimanya.

Mustahil dengan segala kecaca-marbaan yang menyesakkan nafas rakyat sejak PN menjadi kerajaan, Muhyiddin tiba-tiba mengharapkan pujian serta sanjungan.

Cukuplah rakyat diperdaya dengan gelaran Abah yang digembar-gemburkan berjiwa pelindung, janji mahu merotan, tiada rakyat akan dipinggirkan, menunjuk kebaikan dengan menayang membaca doa dan tidak mahu berpolitik kononnya, tapi akhirnya yang ditunjukkan semuanya ciri-ciri gila kuasa.

Kedudukan Muhyiddin yang tiada keabsahan dan tiada majoriti bukan lagi rahsia di mana selain tiga Ahli Parlimen UMNO secara terbuka tidak lagi menyokongnya, tindakannya menyekat atau memotong peruntukan enam Ahli Parlimen UMNO bagai mengesahkan lagi jumlah minoriti yang tinggal bersamanya.

Dengan menjadi Perdana Menteri minoriti yang berlindung di sebalik darurat dan pagar Istana demi mempertahankan kuasanya, maka mana mungkin rakyat mahu menghormati dan menyokongnya lagi.

Mendengar cakap dan kata-katanya pun bukan lagi menjadi suatu kewajipan.

Luahan rasa tidak puas hati, benci dan caci maki yang diterima Muhyiddin sekarang ini adalah jelas suatu manifestasi penolakan rakyat terhadapnya.

Lebih daripada itu, tidak sedar sudah dibenci, dicaci dan ditolak, pentadbiran Muhyiddin terus menunjukkan keangkuhan dengan cubaan menaikkan kadar kompaun serta membawa terus ke mahkamah sesiapa yang melanggar SOP PKP.

Namun, SOP yang berubah-ubah sehingga pihak polis sendiri jadi keliru dan ramai menteri yang terlepas daripada tindakan, meskipun terbukti pelanggaran yang dilakukan, telah menambahkan lagi rasa meluat rakyat terhadapnya.

Penolakan rakyat ini bukan main-main atau kerana adanya upahan, ia lahir daripada rasa benci dan meluat yang tak tertahan lagi.

Selain itu, disebabkan Muhyiddin tiada keabsahan dan berstatus minoriti sekarang ini, ekonomi negara jadi bertambah buruk kerana pelabur satu demi satu mula melarikan diri.

Jelas di sini, tindakan pelabur membawa wang mereka ke negara lain bukan saja disebabkan tiada kestabilan politik dalam negara, tetapi turut kerana tiada keabsahan atas kedudukan Muhyiddin sebagai Perdana Menteri.

Orang yang tidak ketahuan statusnya, jarang orang lain mahu menjadikannya kawan, malah lebih selamat menjarakkan diri daripada berkawan dengannya.

Oleh itu, dengan kebencian yang makin meluas dalam negara, caci maki terhadapnya sudah merebak ke luar negara, selain ekonomi makin merudum disebabkan ketidakyakinan terhadap kepimpinan dan status keabsahannya, Muhyiddin seharusnya sedar diri dan banyakkan melihat cermin daripada menatap wajah Azmin atau Hamzah Zainuddin.

Beristighfar banyak-banyak dan insaflah bahawa negara kita adalah demokrasi amalannya, bukan autokrasi dengan pemilik kuasa sebenar adalah rakyat yang ada satu undi di tangan mereka.

Berikutan apa yang berlaku kini, Muhyiddin dan pengampunya juga tidak harus sama sekali marah dengan luahan serta nada kebencian rakyat terhadapnya yang nampaknya sudah melarat hingga ke Indonesia.

Dalam hal ini, bukankah Muhyiddin sendiri suatu ketika dahulu pernah bercakap di Singapura serta dengan media di sana menggesa Tun Abdullah Badawi mempercepatkan perletakan jawatannya?

Sekarang, itulah karma yang harus diterimanya dan kerana karma yang menimpanya sekarang disertai sama dengan pengkhianatan, maka sudah tentulah bala lebih bertimpa-timpa lagi. (Shahbudindotcom 08/02/2021)

4.4 9 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 8 February 2021 — 11:09 am
Subscribe
Notify of
guest
197 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
11 February 2021 7:40 am

LGBT BABI PHD4PIG TAK ADA TENGKOK……. SEMBURIT LEMBUT TAPI LIWAT GANAS……PILIH MANA SATU………. PHDAPIG PUN ADA MASALAH DENGAN PEREMPUAN KERANA BUKAN LAYAK JADI PEMIMPIN…….. SYARAT KELAYAKAN JADI DAJJAL MESTI LAH PERNAH JADI PM ATAU TPM DAN BAWA FAHAM MENYELEWENG SEPERTI LIBERALISM PLURALISM………. Umno’s Zahid Highlights ‘Double Standards’ After Perikatan Minister Held Gathering With 500 Voters……….. Umno president Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi has questioned the Perikatan Nasional (PN) government’s Covid-19 regulations after finding out a minister had allegedly held a gathering with 500 residents in Hulu Langat. (MMO) – He added that large gatherings are unnecessary amid the pandemic, and… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
11 February 2021 2:00 am

ooi MvsAnwar kau ni bangang memang Lembu Pas Pis Pus
Kalau gitu Jemin Bontot pun patut di sula, Hdi Bawang patut dibuang serban dan lilit kepala dia termasok Lobai2 Pas dgn ular sawa di atas kepala tu. Biar mampus dibelit semua. Aman sikit Malaysia

khatijah.nuno
khatijah.nuno
11 February 2021 1:12 am

#MooLembuisnotmypm

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
10 February 2021 7:35 pm

TAK KISAH MANA PARTI ASAL HERO HUDUD……….. NAK JATUHKAN HUKUMAN BERSALAH BIARLAH YANG SAHIH KENA HUKUMAN MACAM ALBONTO BANDUAN LIWAT…….. KABINET TOK MUDIM JUGA PARTI ZON MERAH…..KITA GANTI DENGAN PARTI ZON HIJAU PRU15 NANTI…….. Umno’s Zahid Highlights ‘Double Standards’ After Perikatan Minister Held Gathering With 500 Voters…….. Umno president Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi has questioned the Perikatan Nasional (PN) government’s Covid-19 regulations after finding out a minister had allegedly held a gathering with 500 residents in Hulu Langat. (MMO) – He added that large gatherings are unnecessary amid the pandemic, and said that the minister could have been just… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
11 February 2021 1:59 am

ooi Mvs Anwar

Lembu Pas, Jemin Bontot pun patut di sula, Hdi Bawang patut dibuang serban dan lilit kepala dia termasok Lobai2 Pas dgn ular sawa di atas kepala tu. Biar mampus dibelit semua. Aman sikit Malaysia

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
10 February 2021 7:34 pm

NAK JATUHKAN HUKUMAN BERSALAH BIARLAH YANG SAHIH KENA HUKUMAN MACAM ALBONTO BANDUAN LIWAT…….. KABINET TOK MUDIM JUGA PARTI ZON MERAH…..KITA GANTI DENGAN PARTI ZON HIJAU PRU15 NANTI…….. Umno’s Zahid Highlights ‘Double Standards’ After Perikatan Minister Held Gathering With 500 Voters…….. Umno president Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi has questioned the Perikatan Nasional (PN) government’s Covid-19 regulations after finding out a minister had allegedly held a gathering with 500 residents in Hulu Langat. (MMO) – He added that large gatherings are unnecessary amid the pandemic, and said that the minister could have been just contributed to donations remotely. “[On Sunday] a… Read more »

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
10 February 2021 1:55 pm

APA NAK HERAN PARTI KUNYIT LGBT PENYOKONG2 DAH TENTU MAK NYAH DAN KELIRU JANTINA……… PH BERKIBLATKAN KOMUNIS …..TOK MUDIM BERKIBLATKAN KAPITALIS….. MEMANG SEMUA NYA TAK MENJADI……. ALJUBON MEMANG JENIS TIN KOSONG………BUNYI JE KUAT HAMPEH JEER.. Anwar Ibrahim: Full Of Theatrics But Lacking Substance……… Anwar has no clue how to deliver what he is promising. More importantly, Anwar has no intention in delivering anything that he is promising. He is just talking to sound and look good. It is all just wayang. Anwar is Malaysia’s Greatest Showman, full of theatrics but lacking substance. Today, Anwar Ibrahim is yet again going to… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
10 February 2021 3:18 am

Najib Bini Rosmah – 9.35pm

ITU BARU BUNGA2 BALASAN DARI ALLAH. TUNGGU LAH, TAK LAMA TU, KLU TAK HILANG JAWATAN, MOO THE LEMBU HILANG DARI DUNIA NI. KJAAN PN, MENTERI2 NEGERI BUDU PUN AKAN DIHALAU MCAM ANJING KELUAR DARI PUTRAJAYA BALIK KE NEGERI KELANTE MEMBANGSAT LAH DI TEMPAT ASAL ! SELAMAT DEMOKRASI, SELAMAT MALAYSIA, EKONOMI DAN HIDUP RAKYAT AKAN KEMBALI CERAH. INSHAALLAH. AMIN YRA

khatijah.nuno
khatijah.nuno
10 February 2021 3:05 am

Reply to MvsAnwar yg tak habis spew nonsense dan komen2 fitnah, sampah, tahik !

Hero Hudud apa. Ni apa jadi RUU, bagi tau Lobai2, klau hudud dilaksanakan, yg mula2 kena potong tangan Hadi Serban Bawang Busok, geng2 Lobai Pas lah..sbb mentekedarah rasuah 9 juta dari Al Jibon..dulu pinjam duit dari kjaan PH bukan bayaq gaji kakitangan kjaan Kelante, tpi Lobai2, MP Parlimen Budu pakat joli duit tu beli mercedes..

khatijah.nuno
khatijah.nuno
10 February 2021 3:00 am

HabaBI Haba2771 – 1.20am 9th Feb 2021 Woi Haba Lahabau..apa fakta kau ratus2 saja yg benci Abah Tak Guna kau tu! Apa bukti juta2 suka dan hargai beliau. Oh ya aku lupa, si pemakan gaji buta Lobai2 Pas, umno, Bersatu dan CEO ceo GLC, si mussibat2 pemakan rasuah, dedak kat jab2 kjaan, yg kat immigresen, cybertrompah upahah di bawah J-Kom, termasok kau juga golongan2 melayu B40,felda, the villages idiots in Pahang, Kelantan, Melaka, belia2 mat rempit, mat ketum, mat penganggur ..ni semua sampah dlm malaysia. Puak ni lah yg sokong rasuah, pemimpin rasuah. Ha ya Moodin lembu bodoh dpt sokongan… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
10 February 2021 2:52 am

Apa saja tajuk catatan Tuan Budin. Haramjadah ni dulu yg mula2 keluar komen sampah. MvsAnwar kau adalah talibarut Pas , dua2 kau dan Pas hanat besaq. Apa you think you and Pas Lobai cilaka, PN, Umno-Anuar Musa, Moodin tak guna tu hebat sgt kah!!?Mesti dia asyik tunggu di Blog Budin setiap masa. Berak, kencing pun depan laptop dia kot. Apa nak heran dasar buat kerja keji, komen maki kat DSAI and DAP tak renti2

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
9 February 2021 6:23 am

ALBONTO WALAU DIMAKI HAMUN SELURUH DUNIA OLEH MEREKA YANG BERINTEGRITI TINGGI TAK MALU NAK JADI PEMIMPIN………. ALJUBON LANGGAR DASAR PHD4PIG BILA BERSUBAHAT DENGAN KLEPTOKRAT UMNO PATUT DISINGKIRKAN DARI PH……… HERO HUDUD AKAN DISANJUNG RAKYAT………. PH sendiri tak boleh diharap usahakan RUU355, jawab MP PAS………. Ahli Parlimen Pasir Mas, Ahmad Fadhli Shaari berkata Pakatan Harapan (PH) sendiri tidak boleh diharap untuk melaksanakan pindaan Akta Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) 1965, atau lebih dikenali sebagai RUU355. Ahmad Fadhli berkata demikian mengulas kenyataan Setiausaha Agung PKR, Saifuddin Nasution Ismail semalam yang mempersoalkan mengapa tiada desakan daripada pemimpin PAS berhubung perkara itu. “Pada saya,… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
10 February 2021 2:51 am

Apa saja tajuk catatan Tuan Budin. Haramjadah ni dulu yg mula2 keluar komen sampah. MvsAnwar kau adalah talibarut Pas , dua2 kau dan Pas hanat besaq. Apa you thin you and Pas Lobai cilaka, PN, Umno-Anuar Musa, Moodin tak guna tu hebat sgt kah!!?Mesti dia asyik tunggu di Blog Budin setiap masa. Berak, kencing pun depan laptop dia kot. Apa nak heran dasar buat kerja keji, komen maki kat DSAI and DAP tak renti2

Haba2271
Haba2271
9 February 2021 1:20 am

Klau seratus yg benci PM ada sejuta yg bargai beliau..yg benci seratus ni oyak oyak PH sahaja yg nk besarkan isu dgn digerakkan oleh geng geng siber ph utk menampakan rakyat benci PM..tunggu pru15 kite tengok sape yg benci pn dengan ph…rasanya Masa tu ph dah tenggelam dlm Laut dah

khatijah.nuno
khatijah.nuno
10 February 2021 2:57 am
Reply to  Haba2271

Woi Haba Lahabau..apa fakta kau ratus2 saja yg benci Abah haramjadah kau tu! Apa bukti juta2 suka dan hargai beliau. Oh ya aku lupa, si pemakan gaji buta Lobai2 Pas, umno, Bersatu dan CEO ceo GLC, si mussibat2 pemakan rasuah, dedak kat jab2 kjaan, yg kat immigresen, cybertrompah upahah di bawah J-Kom, termasok kau juga golongan2 melayu B40,felda, the villages idiots in Pahang, Kelantan, Melaka, belia2 mat rempit, mat ketum, mat penganggur ..ni semua sampah dlm malaysia. Puak ni lah yg sokong rasuah, pemimpin rasuah. Ha ya Moodin lembap dpt sokongan dari these useless bunch lah.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 10:33 pm

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kedunguan pada diri nenek sangat jelas terserlah
Nk mengarang pantun BI pun..dia sgt bermasalah
Nampak mcm nenek renta itu dah mengaku kalah
Dek malu dan terkedu, nenek pun dah cabut belah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

najib bini rosmah
najib bini rosmah
8 February 2021 10:32 pm

Perogol Nika Gee bila nak buat perutusan baru anak celaka? Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
8 February 2021 10:31 pm

Spam blog tugas wajib Jkom dan muanjing siber bila kena maki. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 10:16 pm

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kejora’s apearance, is really wonderful & stunning
The ‘pantuns’ that he wrote are really entertaining
Poor auntie TN is as if got heavy stroke of caning
As a result the idiot moron lady keeps on running
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 9:48 pm

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Mana dah sonyap, auntie TN pelawak labu kundur
Dia nk lagak juah tk padan dgn tetek labuh kendur
Takkan le, dah menopos awal nak ke tempat tidur
Rasanya dah kecut bijik kelentit, dia pun berundur
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
8 February 2021 9:18 pm

HERO HUDUD AKAN DISANJUNG RAKYAT………. PH sendiri tak boleh diharap usahakan RUU355, jawab MP PAS………. Ahli Parlimen Pasir Mas, Ahmad Fadhli Shaari berkata Pakatan Harapan (PH) sendiri tidak boleh diharap untuk melaksanakan pindaan Akta Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) 1965, atau lebih dikenali sebagai RUU355. Ahmad Fadhli berkata demikian mengulas kenyataan Setiausaha Agung PKR, Saifuddin Nasution Ismail semalam yang mempersoalkan mengapa tiada desakan daripada pemimpin PAS berhubung perkara itu. “Pada saya, pertanyaan itu yang ditujukan kepada ahli parlimen PAS sangat ‘valid’ kerana ia sekali gus menunjukkan pengiktirafan beliau terhadap PAS sebagai parti yang bersungguh-sungguh bersuara ke arah pemerkasaan undang-undang syariah.… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
10 February 2021 3:04 am

Hero Hudud apa. Ni apa jadi RUU, bagi tau Lobai2, klau hudud dilaksanakan, yg mula2 kena potong tangan Hadi Serban Bawang Busok, geng2 Lobai Pas lah..sbb mentekedarah rasuah 9 juta dari Al Jibon..pinjam duit dari kjaan PH bukan bayaq gaji kakitangan kjaan Kelante, tpi Lobai2, MP Parlimen Budu pakat joli duit tu beli mercedes..

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 8:54 pm

slogan untuk PM —–MKR

Muhyiddin Kesayangan Rakyat!

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
8 February 2021 8:53 pm

EKONOMI KAPITALIS BERTUNJANGKAN RIBA MENYEBABKAN RAKYAT JADI SEMAKIN MISKIN…… KEMBALI LAH KEPADA EKONOMI ISLAM TOTAL YANG ADIL DAN IHSAN……….. Pasaran hartanah dijangka turun……… Pembeli rumah menjangkakan pasaran hartanah akan terus turun kerana pemaju mengubah suai strategi harga dengan melancarkan lebih banyak rumah mampu milik. Pembeli rumah menjangkakan pasaran hartanah akan terus turun kerana pemaju mengubah suai strategi harga dengan melancarkan lebih banyak rumah mampu milik. Pengurus Negara PropertyGuru Malaysia, Sheldon Fernandez berkata, lebih 50 peratus projek baharu yang dilancarkan pada Q3 2020 bernilai bawah RM300,000. “Pemilik hartanah yang terdesak akan mengurangkan harga permintaan dan menyebabkan trend harga hartanah dalam pasaran… Read more »

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 8:52 pm

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Pity her auntie TN, all the while she’s been beaten
What auntie TN say we can do the same in return
Now, the old idot lady is hiding behind the curtain
She must feel shy to enter again, I’m quite certain
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 9:04 pm
Reply to  Anonymous

Gullible bloke. Believing what his mind tells him. Depite it’s a damned rotten mind.

Full of worms as the brain cells have been damaged. Utterly damaged. The bloke is like a vegetable, waiting to be placed on the table. Surgeons with their scalpels will work on his head.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 9:05 pm
Reply to  Anonymous

 I’m quite certain”.

Shit talk. Pathetic bugger.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 9:25 pm
Reply to  Anonymous

Gullible bloke. Believing what her mind tells her. Depite it’s a damned rotten mind.

Full of worms as the brain cells have been damaged. Utterly damaged. The bloke is like a vegetable, waiting to be placed on the table. Surgeons with their scalpels will work on her head.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 9:26 pm
Reply to  Anonymous

Anybody can compose such kind of garbage by just changing the name of the person to be dedicated to.

But to write ‘pantuns’ in English, only the smart, talented and gifted one manage to do so.

Let me show here one example:

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 9:27 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Pity her auntie TN, all the while she’s been beaten
What auntie TN say we can do the same in return
Her dignity, is badly tarnished, and became rotten
Now, the old idot lady is hiding behind the curtain
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 9:38 pm
Reply to  Anonymous

And here is another new example:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Readers knew that old auntie TN is facing trouble
To challenge Kejora in ‘pantuns’ she won’t be able
What the lady can do is just to curse and mumble
To the audience, she is just like rotten vegetables
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 8:50 pm

siapa penganti PM sekarang yang dimahukan Budin
dan konnco-konco bulu ketiaq?

kalu Azmin Ali camna?

aku sokong 100%

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 8:53 pm
Reply to  Anonymous

apapon berilah peluang Muhyiddin pegang PM

dia dengan dasarnya sendiri

gaya dia

dah banyak dia buat baik kat rakyat

moritarium dulu 6 bulan

Bantuan rakyat lagi!

apppa yang you all tak puas hati lagi hah?

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 8:56 pm
Reply to  Anonymous

KERJA LA oiiiiiii jangan malas

dasar pemalas

hari-hari ngadap laptop

maki hamun orang

appa yang you all dapat?

aku yang jadi penoreh ni pon rasa besyukur!

khatijah.nuno
khatijah.nuno
10 February 2021 3:08 am
Reply to  Anonymous

Kau ni cybertrompah upahan murahan PN dan Abah Sembap kau !

khatijah.nuno
khatijah.nuno
10 February 2021 3:07 am
Reply to  Anonymous

Bantuan lantek sampai 70 menteri kabinet kayu, gaji buta sepanjang PKP, PKPB kau tak sebut!! Moritarium pun bkn idea Mooidin Bangang..tpi si korup tuakng hanggok Menteri Kewangan Zafrul tu

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 8:44 pm

mana wak gontol t***r laboh?
nbr tonggek?
zunnun bulu ketiak?

masok mai kalu brani!!!

ini penerajang untuk kamu bertiga!!!

spalsh!!! kedebuk!!!

tersembam muka kat tahi lembu!!!

kah kah kah!!!!

hanya berani waktu aku tiada
pengecut!!!

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 8:47 pm
Reply to  Anonymous

pesan aku kalu nak berbahas ikut tajuk!

faham trio bahlol!

jangan sampai tuan blog marah!

kikikikikiki

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 8:57 pm
Reply to  Anonymous

Lawak lawak…

Ekou memang layak dianugorah-an “Tokoh Maharaja Badut Pak Lawak” dokek blog Shahbudin ini.

Memang sosuai sangek kalau ekou diganding-an bopasangan dongan polawak badut botino tuo auntie TN tu.

Hah ha haa.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
8 February 2021 10:26 pm
Reply to  Anonymous

Budak hisap ganja mana pula masuk ikut pintu belakang ni? Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
8 February 2021 8:41 pm

SATU MEJA SATU ORANG PELANGGAN APA SALAHNYA……BILA BERKUASA MULALAH SALAH GUNA KUASA….. PHD4PIG LAGI JAHANAM……… Peniaga restoran hilang 80 peratus jualan sepanjang PKP……… Peniaga restoran kehilangan 80 peratus jualan berikutan keputusan kerajaan tidak membenarkan pelanggan makan di premis sepanjang penguatkuasaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Pengerusi Ahli Lembaga Pemegang Amanah Yayasan Usahawan Negara (YUN), Datuk Seri Megat D Shariman Zaharudin berkata, pihaknya menerima pelbagai rungutan daripada peniaga restoran yang mengakui pendapatan mereka merosot. Beliau berkata, ramai peniaga tertekan dengan situasi yang dihadapi kerana mereka hanya dapat menjana 20 peratus jualan termasuk secara dalam talian. “Peniaga restoran tidak dapat menampung kerugian sebanyak… Read more »

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 8:27 pm

LAGI, LAWAK POTANG ISNIN:

Anonymous
8 February 2021 7:07 pm

Wak Gontol Kejora Kojolla appears proud of his Bahasa Inggeris.

But so damn lousy English grammar and all. Product of SJK.

He should write im Swahili.

Reply

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 8:28 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
8 February 2021 7:42 pm
Reply to Anonymous

Reply to auntie TN 7:07 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kasihan betul lah dgn nenek tua kekasih Bang Ali
Keadaan nenek dah macam kerbau liar putus tali
Nenek tua ini, terkantoi dgn Kejora dh banyak kali
Dia tak reti pantun Bi, disuruh Kejora tulis Swahili
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 8:42 pm
Reply to  Anonymous

The Blog Joker, Mister kaahh kaaaahhh

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 8:59 pm
Reply to  Anonymous

The Blog Idiot, Mrs TN🐕. Wouk wouk wouk…

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
8 February 2021 7:58 pm

AKIBAT LEBIH UTAMAKAN SWAB TEST DAN VAKSIN DARI PENUBUHAN PUSAT KUARANTIN BARU…….. Jumlah pesakit Covid-19 meninggal di rumah meningkat…………. Seramai 10 pesakit Covid-19 meninggal dunia di rumah pada minggu lalu sebelum sempat mendapatkan rawatan di hospital. Pesakit paling muda membabitkan seorang gadis berusia 18 tahun yang meninggal dunia sebelum sempat tiba di Hospital Selayang, Selangor. Kematiannya dilapor oleh Kementerian Kesihatan dalam statistik harian yang dikeluarkan semalam. Berdasarkan semakan Malaysiakini, seramai 22 orang yang dijangkiti Covid-19 meninggal dunia sebelum sempat mendapatkan rawatan pada Disember tahun lalu. Manakala 41 orang lagi meninggal dunia pada Januari tahun ini. Ini bermakna sejak Disember, seramai… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
10 February 2021 3:09 am

Fark you lah Pas idiot cybertrompet

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 7:37 pm

This damn stupid bastard Wak Gontol Kejora Kojolla has a very small brain, ab 100 gm weight when the average is ab 130 gm.

But the bugger is damn stubborn, doggedly pushes his small brain into over capacity, risking becoming off balanced and mad.

He cares not for he is a totally irresponsible bugger. In his 80s, pushing into 90 years old, he has nothing to lose, his children have given up on him, waiting for him to kick the bucket.

So he monkeys around here.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 7:46 pm
Reply to  Anonymous

Let him do so as it’s quite fun to see him behave and write childishly at times.

He’s here every day, ceased a while some time back, under constant heavy whacking, bambooing and walloping by his nemesis, referred to as TN.

He is now back with the same stupid stubborness, making a nuisance of hhimself, jeered and laughed at by readers, smacked and smashed by TN, occasionally some other.

Wiith no sense of shame or remorse, he plugs on. Whacked endlessly.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 8:17 pm
Reply to  Anonymous

This damn stupid bitch TN Anjing has a very small brain, ab 100 gm weight when the average is ab 130 gm.

But the bitch is damn stubborn, doggedly pushes her small brain into over capacity, risking becoming off balanced and mad.

She cares not for she is a totally irresponsible bitch. In her 80s, pushing into 90 years old, she has nothing to lose, her children have given up on her, waiting for her to kick the bucket.

So she monkeys and barks around here. That’s why she’s being called TN Anjing!

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 8:19 pm
Reply to  Anonymous

Let her do so as it’s quite fun to see her behave and write childishly at times.

She’s here every day, ceased a while some time back, under constant heavy whacking, bambooing and walloping by her nemesis, referred to as Kejora.

She is now back with the same stupid stubborness, making a nuisance of herself, jeered and laughed at by readers, smacked and smashed by Kejora and a few other readers, occasionally some other enemies.

Without any sense of shame or remorse, thick skinned face like the skin of a pig, she plugs on.
Whacked endlessly.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 8:22 pm
Reply to  Anonymous

Anybody can compose such kind of garbage by just changing the name of the person to be dedicated to.

But to write ‘pantuns’ in English, only the smart, talented and gifted one manage to do so.

Let me show here a few examples:

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 8:23 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
No way, old auntie TN can beat the superb Kejora
He is very excellent, in language, not only algebra
Compared to auntie TN he got everything in extra
Facing him auntie TN is left with underwear & bra
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 8:24 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
“‘Pantun’s” created by Kejora..auntie TN can’t bear
What auntie manage to do..is just, to look & stare
Her tears dropped..while she’s on the wheel chair
Nothing else to do, auntie TN cut her pussy’s hair
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 8:38 pm
Reply to  Anonymous

That poor stubborn old lady, TN anjing, will never admit that she’s being hated by most of the readers. She keeps on ‘perasan & syok sendiri’ whereas she’s being whacked by some readers almost all the days she appeared here.

She never feels ashamed at all. The skin of her ugly face is thicker than the skin of an old pig.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 8:50 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Pity her auntie TN, all the while she’s been beaten
What auntie TN say we can do the same in return
Now, the old idot lady is hiding behind the curtain
She must feel shy to enter again, I’m quite certain
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 8:58 pm
Reply to  Anonymous

Wak Gontol feeling guilty conscious, eh?

Chooses to do the most stupid thing – accuse your nemesis with no prrof, evidence or explanations.

Bankrupt brain not a solid mass any more. Turned to liquid, bergoncang when shaking your head.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 8:53 pm
Reply to  Anonymous

Lousy bastard Wak Gontol Kejora Kojolla apes others’ comments.

Lazy bugger won’t use his head to think of things to say.

Often empty head anyway.

Big regret to his parents he turning out to be a useless bloke.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 9:07 pm
Reply to  Anonymous

Den kosian botul dokek auntie TN ni.
Tak boghani layi diyo nak monulih dalam BM, takut diyo totangkap layi dongan ponulisan BM gayo SJK nyo itu.

Auntie ‘ha nya’ monulis oghang putih kini, yer ‘Nyo nya’ TN? Den ‘ta nya’ jo…

Jangan marah yer auntie.

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 9:12 pm
Reply to  Anonymous

TN Anjing feeling guilty conscious, eh?

Chooses to do the most stupid thing – accuse your nemesis with no prrof, evidence or explanations.

Bankrupt brain not a solid mass any more. Turned to liquid, bergoncang when shaking your head.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 9:12 pm
Reply to  Anonymous

Lousy bitch TN anjing barks others’ comments.

Crazy bitch won’t use her head to think of things to say.

Often empty head anyway.

Big regret to her parents she turning out to be an idiot bloke.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 9:18 pm
Reply to  Anonymous

Anybody can compose such kind of garbage by just changing the name of the person to be dedicated to.

But to write ‘pantuns’ in English, only the smart, talented and gifted one manage to do so.

Let me show here one example:

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 9:20 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Pity her auntie TN, all the while she’s been beaten
What auntie TN say we can do the same in return
Her dignity, is badly tarnished, and became rotten
Now, the old idot lady is hiding behind the curtain
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

najib bini rosmah
najib bini rosmah
8 February 2021 7:24 pm

Anak saudara Menteri pun murtad tukar agama Sikh Gurdwara India kena maki. Menteri Pak Ngah penyebab SOP MKN caca merba sampai kes mati cecah 800 pun kena maki. Menteri Azmin Semburit memang hari-hari kena maki. Tiba Puppet Perogol Nika Gee nak jadi suci? Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 7:22 pm

LAWAK POTANG ISNIN:

Anonymous
8 February 2021 6:47 pm
Reply to Anonymous

Lagi shit grammar by Wak Gontol –

“lousy TN dare not compete”

Tulis dalam Bahasa Urdu ler, Wak Gontol.

Reply

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 7:22 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
8 February 2021 7:13 pm
Reply to Anonymous

Reply to auntie TN 6:47 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kejora tau, dlm hati nenek itu penuh tangis sendu
Kena disekolah dgn Anon, nenek monyok terkedu
Tapi perangai auntie ini sebiji mcm Suman Hindu
Tak tahu pantun dlm BI..disuruh Kejora tulis Urdu
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply

najib bini rosmah
najib bini rosmah
8 February 2021 7:15 pm

Khianat tak malu,
Rasuah GLC tak malu,
Rasuah jawatan Menteri tak malu,
Rasuah jawatan Duta Khas tak malu,
Gantung Parlimen hilang majoriti tak malu,
Dimaki hamun Rakyat sendiri kok malu?
Mat Bunga minah bunga hisap ganja?
Kahkahkah!

khatijah.nuno
khatijah.nuno
10 February 2021 3:11 am

Moo…lembu, kulit tebal mcam lembu mana tahu malu. Sedangkan Hadi Serban Bawang dan puak2 Lobai pun tak athu malu. Tumpang tebok atap jdi keraja’en , Kerajaan apa ? Kerajaan MAKYEH

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 7:07 pm

Wak Gontol Kejora Kojolla appears proud of his Bahasa Inggeris.

But so damn lousy English grammar and all. Product of SJK.

He should write im Swahili.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 7:16 pm
Reply to  Anonymous

Mano jawapan dalam pantun BI nyo, auntie TN?
Den dan somuo pombaca masih monunggu!

Somuo jawapan yang auntie boyi-an tu tak do satu pun dalam pantun BI.

Ini bomakno status jaguh kampung ekou tu bolum hilang layi auntie TN.

Ekou tahu ke buek, ‘Nyo nya’ TN?

Den ini ‘ha nya’ mahu ‘ta nya’ jo…jangan marah yerr!!!

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 7:20 pm
Reply to  Anonymous

Den faham lah ekou ‘pu-nya’ BM toghok sangek sobab sokolah SJK.

Tapi sopatuik nyo ekou sobagai bokeih murid SJK kona pandai bopantun dalam BI.

Den ‘ha nya’ agak jo auntie. Jangan marah yer!!

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 7:42 pm
Reply to  Anonymous

Reply to auntie TN 7:07 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kasihan betul lah dgn nenek tua kekasih Bang Ali
Keadaan nenek dah macam kerbau liar putus tali
Nenek tua ini, terkantoi dgn Kejora dh banyak kali
Dia tak reti pantun Bi, disuruh Kejora tulis Swahili
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaaahhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 7:22 pm
Reply to  Anonymous

Little amuses the nuisance, what more the fool.

Yamg laim tuh kot dia tak faham

Tapi fool dia mesti faham.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 7:31 pm
Reply to  Anonymous

Dah tokotar-kotar tangan auntie TN dek monahan komarahan..

Tengok tu, auntie taip-an:

Yamg laim…

Atau itu somemang nyo BM caro gayo SJK?

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 6:46 pm

Disobab-an cikgu Kojora dah monambah lagi duo rangkap pantun-pantun BI nyo tu, den raso elok kalau den lotak sonarai-an somuo pantun tu dokek satu tompek.

Ini adolah untuk monyonangkan auntie TN mombaco, kalau-kalau auntie toraso ingin nak mombaleih pantun-pantun tu. (Itu pun kalau auntie TN tomampu..tapi den raso tidak mungkin).

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 6:46 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kejora, keeps walloping Auntie TN, with no mercy
For auntie TN to beat him..there’ll be no tendency
Now that lady’s appearance, the readers can’t see
May be..she is cutting the hairs, at her ugly pussy
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 6:47 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
No way, old auntie TN can beat the superb Kejora
He is very excellent, in language, not only algebra
Compared to auntie TN he got everything in extra
Facing him auntie TN is left with underwear & bra
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 6:47 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
In maths, cikgu Kejora, is as good as John Napier
While in ‘pantun’s’..he performed, like Shakespear
With that Mrs TN is as if been stabbed by a spear
She got no more choice, other than, to disappear!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 6:48 pm
Reply to  Anonymous

(Di’reply’ kepada den)

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Why must you put auntie TN, into worry & trouble?
To challenge Kejora in ‘pantuns’ she won’t be able
What the lady can do is just to curse and mumble
She must now be hiding, shivering under the table
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😅

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 6:48 pm
Reply to  Anonymous

(Di’reply’ kepada den)

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
It is no point and useless for Anon to set the duel
Other than in BI, I am also excellent in BM as well
Facing me, will end up, with Auntie’s face to swell
We are real worry, that she will jump, into the well
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 6:48 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
“‘Pantun’s” created by Kejora..auntie TN can’t bear
What auntie manage to do..is just, to look & stare
Her tears dropped..while she’s on the wheel chair
Nothing else to do, auntie TN cut her pussy’s hair
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 6:49 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kejora is a smart clever man with energy & speed
The genius guy wrote pantuns very fast and rapid
Challenged by Kejora, lousy TN dare not compete
Simply because that old idiot lady is damn stupid
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 6:51 pm
Reply to  Anonymous

Baco semuo nyo ye auntie TN.

Baleih le sokurang-nyo satu rangkap sobagai bukti auntie tu bukan jaguh kampung!

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 6:58 pm
Reply to  Anonymous

Bau busuk tak boleh baca.

Penuh tahi.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 6:56 pm
Reply to  Anonymous

Little amuses the nuisance, what more the fool.

He amuses himself by claiming all sorts.

Shit sorts.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 7:00 pm
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 7:06 pm
Reply to  Anonymous

Tigo jawapan yang auntie boyi-an tu tak do satu pun dalam pantun BI.
Ini bomakno status jaguh kampung ekou tu bolum hilang layi auntie TN.

Ekou tahu ke buek, ‘Nyo nya’ TN?

Den ini ‘ha nya’ mahu ‘ta nya’ jo…jangan marah yerr!!!

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 7:17 pm
Reply to  Anonymous

Pamtun PI ko macam tahi.

English grammar nya berterabur.

Produk sekolah SJK.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 7:12 pm
Reply to  Anonymous

Damn stupid again Wak Gontol Kejora Kojolla.

“very excellent,” szid he.

When excellent, no such thing as very.

.His tupidity knows no bounds.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 7:33 pm
Reply to  Anonymous

Dah tokotar-kotar tangan auntie TN dek monahan komarahan..

Tengok tu, auntie taip-an:

szid he
His tupidity

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 7:36 pm
Reply to  Anonymous

Dah tuo ganyut menopos, ditambah layi dongan marah yang tosangek-sangek, bogitu lah jadi nyo auntie TN..

Patutlah cikgu Kojora asyik sobut-an nenek.

Hah ha haa.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
8 February 2021 6:21 pm

Mat Bunga UMNO ditolak akar umbi dan dimaki hamun secara berdepan. Annuar Musang, Hi-sap-vapedin, K-JKR dan Papagomo antara Mat Bunga yang kepanasan dimaki penyokong sendiri. Keris dan bunga tak sekufu. Ibarat Azmin Semburit dengan Haziq. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
8 February 2021 6:13 pm

Masa khianat dan cabul demokrasi gantung Parlimen tidak malu. Bila dimaki hamun dalam laman rumah orang baru tahu malu dan adab? Pemimpin Puppet layak terima bala dari Tuhan. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
8 February 2021 6:01 pm

Caci maki hamun dalam FB Pakpres Indonesia kepada Puppet Perogol Nika Gee amat memalukan. Adab orang Malaysia kena cakap sopan santun. Muhyiddin tuan baca doa tak masa rogol Nika Gee? Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 5:58 pm

Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla’s shit English grammar –

We are real worry, that she will jump …”

What to compete like that? It’d be a sheer waste of time.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 6:05 pm
Reply to  Anonymous

Tak usah mongelat lah auntie TN.

Ekou cubo buek sorangkap pantun BI dulu, den nak tengok sobolum nak komen pantun cikgu Kojora. Cikgu tu dah buek-an onam rangkap!

Tahu ko tidak, ‘Nyo nya’ TN?

Den ini ‘ha nya’ ber’ta nya’ jo..jangan marah yerr!!!

Hah ha ha.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 6:18 pm
Reply to  Anonymous

Rangkap BI tahi ke?

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 6:19 pm
Reply to  Anonymous

Betul tu Anon 6:05 pm,
Ini ha, Kejora nak tambah lagi satu rangkap:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kejora is a smart clever man with energy & speed
The genius guy wrote pantuns very fast and rapid
Challenged by Kejora, lousy TN dare not compete
Simply because that old idiot lady is damn stupid
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 6:24 pm
Reply to  Anonymous

Hahaha, betul Rangkap BI tahi

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 6:47 pm
Reply to  Anonymous

Lagi shit grammar by Wak Gontol –

lousy TN dare not compete”

Tulis dalam Bahasa Urdu ler, Wak Gontol.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 7:13 pm
Reply to  Anonymous

Reply to auntie TN 6:47 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kejora tau, dlm hati nenek itu penuh tangis sendu
Kena disekolah dgn Anon, nenek monyok terkedu
Tapi perangai auntie ini sebiji mcm Suman Hindu
Tak tahu pantun dlm BI..disuruh Kejora tulis Urdu
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 6:22 pm
Reply to  Anonymous

Bukan kah Jaguh Kampung tu TN’s words?

Kalau betul, Wak Gontol meniru, guna terma itu dengan tak sebut punca, dishonest and deceitful/

Nak compete apa mcm tuh?

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 6:27 pm
Reply to  Anonymous

Dia boleh compete kepala tahi

Najib Klepto wal Jibo boleh kata KEPALA BAPAK DIA lagi/

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 6:30 pm
Reply to  Anonymous

Auntie TN,

Konapo lah auntie dilahirkan monjadi sobogitu bobal bongap?

Mano boleh ‘claim’ pokataan-pokataan jadi hak milik sosiapo. Kalau koreto, motosikal, tanah bondang, estet gotah dll tu, boleh lah.

Ekou ado poyi buek ‘goran’ ke dokek mano-mano jabatan sobagai tando ‘jaguh kampung’ tu milik ekou?

Den risau-an ponulih-ponulih buku, nanti ramai kona saman dongan ekou sobab mongguno-an ‘jaguh kampung’ dalam tulisan moreko.

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 6:33 pm
Reply to  Anonymous

Nasib lah mak bapak ekou auntie TN, dapek anak botino yang sobogitu bobal bongap dan bodoh bokati-kati.

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 6:37 pm
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla bangang satu hal.

Keras kepala pulak nya.

Tak mengaku kesalahan, kelemahan.

Jenis sombong bongkak.

Sebab kepala nya bengkak penuh ulat membohong, menyombong dsb nya.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 6:40 pm
Reply to  Anonymous

Torojun laut ler, Wak Gontol.

Kalau takut hara kiri, ko merayap ler ke bawah tempurung, diam di sana bersama katak puru.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 7:25 pm
Reply to  Anonymous

Boleh ke manusia masuk ke bawah tompurong?

Den ‘ta nya’ jo, ‘Nyo nya’ TN…

Biaso nyo ‘ha nya’ katak & soranggo jo yang boleh!

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 6:33 pm
Reply to  Anonymous

Bodoh bangang lagi.

TN cakap pasal Jaguh Kampung itu dlm blog ini ler.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 6:31 pm
Reply to  Anonymous

Buang maso ajo

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 7:27 pm
Reply to  Anonymous

Kalau buang maso, konapo ekou masuk sini, ‘Nyo nya’ TN?

Den ‘ha nya’ mahu ‘ta nya’ jo auntie!

Hah ha haa.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
8 February 2021 5:31 pm

Dulu Mujahid difitnah lagi dahsyat. Dosa bunuh Adib, kilang arak, kedai judi jackpot, Sajat dan hampir semua manusia diturunkan ke atas Mujahid. Perogol Nika Gee baru dapat maki hamun di page Presiden Indonesia negara terbesar Umat Islam di dunia. Apa ada hal? Kahkahkah!

khatijah.nuno
khatijah.nuno
10 February 2021 3:16 am

ITU BARU BUNGA2 BALASAN DARI ALLAH. TUNGGU LAH, TAK LAMA TU, KLU TAK HILANG JAWATAN, MOO THE LEMBU HILANG DARI DUNIA NI. KJAAN PN, MENTERI2 NEGERI BUDU PUN AKAN DIHALAU MCAM ANJING KELUAR DARI PUTRAJAYA BALIK KE NEGERI KELANTE BANGSAT ! SELAMAT DEMOKRASI, SELAMAT MALAYSIA, EKONOMI DAN HIDUP RAKYAT AKAN KEMBALI CERAH. INSHAALLAH. AMIN YRA

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 5:27 pm

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nenek dah terkedu & terdiam, serupa dgn patung
Dgn cgu Kejora ni, tak daya lah dia nak kelentong
Nak juah, tk padan puki spt ikan terbakar rentung
Tak tahu apa nak buat bulu pukinya pun dipotong
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 5:20 pm

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
“‘Pantun’s” created by Kejora..auntie TN can’t bear
What auntie manage to do..is just, to look & stare
Her tears dropped..while she’s on the wheel chair
Nothing else to do, auntie TN cut her pussy’s hair
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
8 February 2021 5:08 pm

HANYA YANG DUNGU MASIH SAYANGKAN PHD4PIG……. SEMUA DINASOUR PURBA POLITIK ELOK BERAMBUS BERAMAI2……… Time For Tired Old Boxers To Leave The Ring……. Clement Stanley Here we go again. The never-ending love-hate story of two feuding larger than life politicians who should actually be spending their sunset years educating Malaysians on how to become better citizens. Instead of sharing their years of experience as elder statesmen, for the benefit of our country and the future generations, both have decided once again to enter the boxing ring. Dr Mahathir Mohamad vs Lim Kit Siang. This repetitive dance between the two is too… Read more »

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 4:50 pm

ADUHAI…DAH SAMPAI LIMO RANGKAP PANTUN DALAM BI YANG DIBOYI-AN DEK CIKGU JAGUH PANTUN KOJORA TU.
TAK DO SATU PUN YANG DAPEK DIBALEIH OLEH AUNTIE TN.

MANO POYI NYO JAGUH KAMPUNG YANG KONON NYO KOMEIH SANGEK DALAM BI TU?

HAH HA HA.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 4:57 pm
Reply to  Anonymous

Den raso elok jugo kalau kolimo-limo pantun cikgu Kojora tu, den lotak sotompek, biar sonang sikit orang nak baco:

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 4:57 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kejora, keeps walloping Auntie TN, with no mercy
For auntie TN to beat him..there’ll be no tendency
Now that lady’s appearance, the readers can’t see
May be..she is cutting the hairs, at her ugly pussy
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 4:58 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
No way, old auntie TN can beat the superb Kejora
He is very excellent, in language, not only algebra
Compared to auntie TN he got everything in extra
Facing him auntie TN is left with underwear & bra
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 4:58 pm
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
In maths, cikgu Kejora, is as good as John Napier
While in ‘pantun’s’..he performed, like Shakespear
With that Mrs TN is as if been stabbed by a spear
She got no more choice, other than, to disappear!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 4:59 pm
Reply to  Anonymous

(Reply kepada den)

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Why must you put auntie TN, into worry & trouble?
To challenge Kejora in ‘pantuns’ she won’t be able
What the lady can do is just to curse and mumble
She must now be hiding, shivering under the table
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😅

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 4:59 pm
Reply to  Anonymous

(Reply kepada den)

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
It is no point and useless for Anon to set the duel
Other than in BI, I am also excellent in BM as well
Facing me, will end up, with Auntie’s face to swell
We are real worry, that she will jump, into the well
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 5:03 pm
Reply to  Anonymous

Kalau cikgu lapang dan tak koboratan, karang lobih banyak layi pantun-pantun dalam BI tu. Biar auntie TN tu toghuih tokodu tokosipu…

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 4:46 pm

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kejora, keeps walloping Auntie TN, with no mercy
For auntie TN to beat him..there’ll be no tendency
Now that lady’s appearance, the readers can’t see
May be..she is cutting the hairs, at her ugly pussy
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
8 February 2021 4:33 pm

Ni ha … jangan lupo.
Montaro tu skrg ni tongah cokau pencuri, penipu dan pengkhianat. Kobai jimen dongan lasso nak cokau dan tambek dibawak ko balai. Tahu. kihkihkih. heee ha. jeng jeng jeng 😜

23006593-cartoon-cowboy-rider-on-the-horse-throwing-lasso.jpg
Last edited 7 months ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Anonymous
Anonymous
8 February 2021 4:28 pm

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
No way, old auntie TN can beat the superb Kejora
He is very excellent, in language, not only algebra
Compared to auntie TN he got everything in extra
Facing him auntie TN is left with underwear & bra
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
8 February 2021 4:16 pm

SEMUA DINASOUR PURBA POLITIK ELOK BERAMBUS BERAMAI2……… Time For Tired Old Boxers To Leave The Ring……. Clement Stanley Here we go again. The never-ending love-hate story of two feuding larger than life politicians who should actually be spending their sunset years educating Malaysians on how to become better citizens. Instead of sharing their years of experience as elder statesmen, for the benefit of our country and the future generations, both have decided once again to enter the boxing ring. Dr Mahathir Mohamad vs Lim Kit Siang. This repetitive dance between the two is too tiring to watch, not to mention… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
10 February 2021 3:21 am

Hoi kau dan Lobai2 Pas lah dinasour Purba Politik. Tu kat Kelante, apa hal..air tak bersih2 juga, rakyat masih miskin, yg belia2 dan lelaki asyik ketagih Ketum. Yg Lobai2 asyik tambah bini..klau dah bangsa Kelantan bangsat tu, bangsat juga

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 4:03 pm

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
In maths, cikgu Kejora, is as good as John Napier
While in ‘pantun’s’..he performed, like Shakespear
With that Mrs TN is as if been stabbed by a spear
She got no more choice, other than, to disappear!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
8 February 2021 3:58 pm

PENYOKONG2 PENGGANAS DAESH DIHUKUM TAPI PENGGANAS LTTE DILEPAS PHD4PIG…..NAMA SAJA PARTI KEADILAN TAPI SEBENARNYA ZALIM……… RAHSIA DIRI TOMMY THOMAS KINI TERDEDAH………. Saya terpaksa beri tabik hormat kepada Tommy Thomas kerana keberaniannya mendedahkan beberapa perkara sensitif di dalam kehidupan peribadinya dan kehidupan keluarganya sedangkan kesemua perkara ini mungkin sahaja boleh digunakan untuk menyerangnya kembali, umpamanya bagi mempersoalkan tahap patriotismenya kepada negara di mana beliau: (1) Berani mendedahkan bahawa kedua-dua ibu bapanya dan kedua-dua ibu bapa isterinya, Sherry, adalah migran dari Kerala, India, di mana bapanya hanya berhijrah ke Malaya pada tahun 1939, ibunya hanya berhijrah ke Malaya pada tahun 1951 dan… Read more »

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 3:49 pm

TOGHUIH DAH KOLU MOMBISU DIAM TOKUDU TOKOSIPU MALU TOSONYAP SUNYI MONYOPI AUNTIE TN DEK DISOKOLAH-AN TONTANG PONGGUNOAN BM SJK NYO ITU.

DITAMBAH LAYI KANTOI TOKODU BILO TAK MAMPU DIBALEIH NYO PANTUN DALAM BI YANG CIKGU KOJORA BOYI-AN…

HAH HA HA
APO DAYO..MOTONG GOTAH..
APO NAK DIKATO…

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 3:38 pm

Anonymous
8 February 2021 2:46 pm
Reply to Anonymous

Komen yang ini pun di tulis oleh Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla.

Dia ada kredibility gap. orang dah tak percaya dia, banyak songel, banyak karutan, banyak di angan2 nya saja.

Jigit itu komen seolah olah satu geng dgn Wak Gontol Kejora nih. Tapi ada masa2 nya di bidas nya poor old man Jigit.

Jig it, Jigit.

Reply

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 3:39 pm
Reply to  Anonymous

… ‘di tulis’…’di angan2’…’di bidas’…???
(Kalau di Perlis, di tangan, di tandas ke, ok lah)

‘tulis’, ‘angan2’ & ‘bidas’ tu tompek2 nyo di mano auntie TN? Dokek topi tolor polir Bang Ali ker atau topi lubang puki ekou kek colah bijik kolontit?

Jonih Molayu colup ni sampai bilo pun tak akan ghoti Molayu!!!

Contoh ayat botul mongguno ‘di’:

DI KAWASAN topi biji kolontit auntie TN banyak taik palat sobab puki auntie tak pornah DIBASUH lopaeih dio koncing.

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 3:39 pm
Reply to  Anonymous

Kalau dah auntie tu dulu nyo sokolah SJK, memang lah auntie tak dapek nak sombunyi-an layi akan kolomahan aintie dalam BM.

Tak usah nak bosusah payah lah nak potahan-an diri lah auntie TN, semuo pombaca dah tahu!

Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
8 February 2021 3:40 pm
Reply to  Anonymous

Memang dah tosangek joleih, dah somakin torang bondorang dan nyato yang auntie TN ini dulu nyo sokolah SJK, tak dapek nak disombunyi-an layi!!!

Auntie tu dah sangek tobiaso dongan gayo tulisan BM maso auntie bolajar dokek SJK dulu, tak kan mungkin dapek nak diubah-an layi ponulisan BM gayo SJK tu!!!

Hah ha haa.

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
8 February 2021 3:07 pm

KUTUKAN KEPADA TOK MUDIM KERANA MAJORITY YG HANYA BOLEH SELESAI DENGAN BUBAR PARLIAMEN……TAPI PHD4PIG PUN PENGECUT……… MANA BOLEH BANDUAN LIWAT JADI PEMIMPIN…..ALBONTO BAWA SIAL……… FOBIA HILANG KUASA TOK MUDIM BUAT DARURAT………GELOJOH JATUHKAN EKONOMI MELAYU PHD4PIG DARURAT NEGARA BANGKRAP……… KLUSTER MAHKAMAH UMNO SEDANG MENGGELUPUR……….. Bahaya Cybertroopers Tidak Boleh Berfikir ………… Ab Jalil Backer Malam ini saya menulis dua entri awal. Pertama saya menulis yang mengingatkan UMNO bahawa populariti sesetengah ahli UMNO menyerang Muhyiddin Yassin belum tentu diterjemahkan sebagai sokongan kepada UMNO. Ini kerana kekuatan serangan ini turut didokong oleh penyokong PH. Maka nama-nama yang biasa masuk menyerang saya sebagai pengkhianat UMNO… Read more »