TUNJUKLAH TELADAN, TANGGUH DULU LAWATAN MERENTAS NEGARA, LAGI PUN TAK RASA MALU KE PERGI INDONESIA TANPA MAJORITI?

Hari ini, Muhyiddin Yassin dijadual melakukan lawatan rasmi selama dua hari ke Indonesia.

Diperkatakan lawatan itu diadakan atas jemputan Presiden Indonesia, Joko Widodo atau Jokowi.

Entah….kenapalah agaknya jemputan itu dilakukan ketika wabak Covid19 tengah melanda?

Lebih-lebih lagi di kalangan negara-negara Asean, Indonesia adalah negara yang paling tinggi kes Covid19 setiap hari.

Dalam hal ini, bukan saja musykil bagaimana jemputan boleh dibuat terhadap Muhyiddin untuk melawat negara tersebut ketika wabak belum reda, yang lebih musykil lagi ialah mengapa beliau setuju menerima jemputan tersebut.

Bukankah negara sendiri sedang menguatkuasakan PKP yang ditambah lagi dengan perintah darurat?

Memanglah sebagai orang kayangan paling berkuasa di Malaysia sekarang ini, Muhyiddin boleh pergi ke mana saja, waima ada atau tidak PKP dan darurat dikuatkuasa sekali pun.

Namun, kalau pun tidak bimbang dengan ancaman Covid19 di Indonesia itu, apakah tidak tergerak dalam hatinya untuk menunjukkan contoh kepimpinan melalui teladan kepada rakyat negara sendiri?

Di ketika PKP dan darurat dikuatkuasakan di mana semua rakyat diminta duduk di rumah dan dilarang merentas negeri, apakah rupa wajah seorang ketua kerajaan dari segi moral apabila dia sendiri bebas pergi merentas negara?

Kenapa Muhyiddin tidak mahu menunjukkan kepimpinan melalui teladan dalam tindakan dan perlakuannya?

Apakah jemputan Jokowi itu tidak boleh ditangguhkan?

Apakah Jokowi tidak boleh memahami jika Muhyiddin memohon penangguhan sehingga wabak Covid19 benar-benar pulih atau sehingga beliau sendiri disuntik vaksin terlebih dahulu yang hujung bulan nanti?

Apakah lawatan ke Indonesia itu begitu penting untuk negara seperti ada pelaburan berbilion-bilion boleh dibawa pulang sehingga ia tidak boleh ditangguhkan sama sekali?

Tidakkah kelihatan lebih manis dan menampakkan contoh teladan yang terpuji apabila Perdana Menteri sendiri tidak ke mana-mana, baik merentas negeri atau merentas negara, dalam tempoh PKP dan darurat ini dilaksanakan?

Lagi pula, dengan kedudukan kerajaan PN yang dipimpinnya diketahui umum tiada keabsahan dan sudah hilang majoriti, tiada rasa malukah Muhyiddin mahu merentas negara dan bertemu muka dengan pemimpin luar negara?

Beranikah beliau menjawab pertanyaan para wartawan di Indonesia nanti jika ditanya mengenai keabsahannya sebagai Perdana Menteri atau keadaan akan sama seperti Malaysia, tiada sebarang soalan daripada media akan dibenarkan ditanya kepadanya?

Selain itu, bila pulang dari Indonesia nanti, jangan pula Muhyiddin dan anggota rombongannya lupa untuk menjalani kuarantin kendiri.

Bukan apa, bimbang nanti muncul pula “Kluster Muhyiddin” yang menyebabkan angka jangkitan Covid19 terus bertambah dan mencanak-canak kenaikannya.

Jika itu berlaku, siapa sebenarnya yang salah yang menyebabkan kes Covid19 sentiasa meningkat? (Shahbudindotcom 04/02/2021)

4.7 19 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 4 February 2021 — 9:37 am
Subscribe
Notify of
guest
119 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
6 February 2021 10:51 am

DARURAT BURUK UNTUK PELABURAN….. DARURAT NEGARA BANGKRAP PHD4PIG JAUH LEBIH DAHSYAT DARI DARURAT COVID TOK MUDIM……MEMANG KEDUANYA RAKYAT AKAN BUANG KE LAUT PRU15 NANTI……… Don’t Compare Malaysia To Other Countries……… Those who have issues with Malaysia, Umno, the Malays, etc., love to do so-called “comparative studies” between the situation in Malaysia and the situation in other countries. Malaysia was great when Tan Siew Sin was the Finance Minister, they argued. If we want Malaysia to be great again, we need to appoint a Chinese Finance Minister. Malay Finance Ministers are useless, especially Tun Daim Zainuddin, Anwar Ibrahim, Najib Tun Razak,… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
6 February 2021 3:46 am

Haba2271 – 3.58pm Woi HabaTaik Lahabau, Bangang!.kau penjilat bangang tegar Abah Sembap takpun Pas Parti Lobai Korup ye ! PN makin kuat apa jadahnya. Kuat dan kebal dgn sembunyi belakang Agong. Kuat dgn meniput, hari2 naikkan kes Covid kononnya memang tepat Darurat dikuatkuasakan keran kes Covid melonjak. PN kuat kencing rakyat, PN kuat menipu, PN stabil apa jadah..klau stabil naper Abah Sembap kau tak berani beri laluan undi percaya keabsahan PM di Parlimen masa belom Darurat. HabaTaik..tak sedar diri perasan PM dan PN bagus sgt. Rakyat naik meluat kat Abah kau..sampai mengadu di FB YDPA tau ! Rakyat tak tahan… Read more »

Haba2271
Haba2271
5 February 2021 3:58 pm

Penulisan sampah dan tidak betkualiti dari pemjilat PH.Saya byk membaca tulisan tuan dan apa yg tuan pernah ramalkan dlm artikel sebelum ini hanyalah khayalan dan impian semata utk kuatkan PH dan jatuhkan PN Sebaiknya kerajaan PN makin.kuat dan stabil.Anda hidup dlm his sendiri.Bacaan anda Saya anggap sebagai hiburan semata yg tiada kualiti dan impak pada masyarakat…baca sekadar hiburan macam cerita dongeng.

khatijah.nuno
khatijah.nuno
6 February 2021 3:45 am
Reply to  Haba2271

Woi HabaTaik Lahabau, Bangang!.kau penjilat bangang tegar Abah Sembap takpun Pas Parti Lobai Korup ye ! PN makin kuat apa jadahnya. Kuat dan kebal dgn sembunyi belakang Agong. Kuat dgn meniput, hari2 naikkan kes Covid kononnya memang tepat Darurat dikuatkuasakan keran kes Covid melonjak. PN kuat kencing rakyat, PN kuat menipu, PN stabil apa jadah..klau stabil naper Abah Sembap kau tak berani beri laluan undi percaya keabsahan PM di Parlimen masa belom Darurat. HabaTaik..tak sedar diri perasan PM dan PN bagus sgt. Rakyat naik meluat kat Abah kau..sampai mengadu di FB YDPA tau ! Rakyat tak tahan minta YDPA pertimbang… Read more »

Aswadi
Aswadi
5 February 2021 1:04 pm

apakah jenis manusia ni,suka sgt sakit hati dkt org lain,diri sendiri tk prnah tlg org ni nasihat org lain pulak,org yg selalu skit hati dkt org hidup mu mmg tidak akan aman selama lamanya

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
5 February 2021 11:56 am

DI BELAKANG PHD4PIG DI SOKONG KUAT ZOMBIES TIONGKOK………. Tolak Jawi: Sejak bila dasar SJKC perlu persetujuan Dong Zong?……….. Sejak bilakah dasar-dasar di Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC) milik kerajaan perlu mendapat persetujuan Dong Zong? Demikian persoalan yang ditimbulkan Presiden Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA), Haji Aminuddin Yahaya sebagai menempelak tindakan Dong Zong menggesa Kementerian Pendidikan (KPM) membatalkan kajian soal selidik berkaitan pembelajaran Jawi dalam buku teks di SJKC. Terdahulu, Dong Zong dilaporkan mendakwa hasil kajian soal selidik KPM tahun lalu membuktikan pelaksanaan pembelajaran modul Jawi KPM adalah suatu tindakan tidak popular. Namun, dakwanya kementerian itu enggan menerima kenyataan dan pandangan orang… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
6 February 2021 3:49 am

and you are zombies Kampong Budu, Kelante..kuat sgt mentekedarah budu sampai jadi BODOH mcam Nik Abodoh

Anonymous
Anonymous
5 February 2021 8:10 am

LAWAK PAGI JUMAAT:

Anonymous
4 February 2021 9:37 pm

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Perangai nenek teruk sbb masa kecil disalahasuh
Kat blog Shahbudin ni, dia dibenci & ramai musuh
Kedunguan pada diri nenek tak dpt nak dimansuh
Mungkin nenek itu kencing puki tak pernah basuh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply

Anonymous
Anonymous
5 February 2021 8:11 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
5 February 2021 5:58 am
Reply to Anonymous

Bro Kojora, walaupun auntie TN tak basuh puki nyo lopaeh koncing, diyo korap jugo gunting-an bulu puki nyo itu. Itu adalah mongikut apo yang diboyi tahu dek Zunnun. Hah ha haa.

Reply

Anonymous
Anonymous
5 February 2021 8:11 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
5 February 2021 6:01 am
Reply to Anonymous

INI KOMEN ZUNNUN YANG SOMALAM TU:

zunnun
3 February 2021 7:43 pm
Reply to Anonymous

auntie tn kena asyik mengunting bulu puki dan membelek2 lubang puki depan cermin…

jgn ganggu….

Reply

Anonymous
Anonymous
5 February 2021 8:11 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
5 February 2021 6:44 am
Reply to Anonymous

Birds of a feather flock together, kata pepatah omputih.

And all kinds of shit get to the shit processing dump, kata the acute observer.

And Wak Gontol Kejora Kojolla will comment under many names including Anomouse to get attention.

The name Kejora Kojolla has been shitted, dibalun, ditibai dan dibantai so much that he is ashamed to identify himself with it.

Reply

Anonymous
Anonymous
5 February 2021 8:12 am
Reply to  Anonymous

Anonymous
5 February 2021 7:08 am
Reply to Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nenek cuba nak lagak hebat, tak sedar diri bodoh
Perangai dan rupa nenek ini sama naik sja hodoh
Akibat dibenci dek orang, wajahnya muram teduh
Bila dah malu terkantoi, mula ler dia main tuduh2
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply

Anonymous
Anonymous
5 February 2021 7:04 am

👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
Kejora ini baru jer balik surau jemaah solat subuh
Masuk jer blog, nampak komen nenek tetek labuh
Siaan nenek tu..luka masih berdarah blm sembuh
Menyalak sakan dia..spt anjing kandang nk roboh
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
5 February 2021 7:18 am
Reply to  Anonymous

Baru saja balik surau, solat, konon.

Tapi mulut puccimak, sebut tetek labuh, dll.

Semua pembaca lama blog ini tahu itu ia lah Wak Gontol Kejora Kojolla.

Malu nak guna nama itu sebab dibalun, ditibai dan dibantai berterusan bila masuk sini.

Anonymous
Anonymous
5 February 2021 7:28 am
Reply to  Anonymous

Tak pernah nampak komen dia berisi, menyumbang kpd perbincangan isu yang dikemukakan Budin.

Nasib lah, kita di bombarded dengan karut mengarut Wak Gontol nih.

Maka dia dibalun berterusan.

Anonymous
Anonymous
5 February 2021 6:31 am

Masuk saja Wak Gontol Kejora Kojolla memantun mantat di sini, muram lah suasana. Komen2 nya membikin suasana muram.

Tapi takpa, selepas dibalun, ditibai dan dibantai, biorkan ajer dia ler.

Dia akan syiok sendiri (dibilik air ke, dimana ke), kita teruskan our business atau tugas for the day.

Anonymous
Anonymous
5 February 2021 5:52 am

Hah, masuk sini lagi Wak Gontol Kejora Kojolla memantun mantat.

Dulu dibalun di tibai dibantai tiap kali dia masuk hingga dia tak tahan, cabut.

Hanya kali ini tak sebut nama nya. Malu, takut dibalun ditibai dibantai lagi.

Mana boleh, selagi dia mengarut (kali ini juga mencarut), dia akan dibalun, ditibai dan dibantai berterusan. Janji.

Anonymous
Anonymous
5 February 2021 5:57 am
Reply to  Anonymous

kencing puki tak pernah basuh,” kata dia.

Entah apa dalam kepala hotak dia hingga mencarut begitu.

Gamak nya hidup dia tak aman selagi tak mencarut tiap hari.

Demikian lah jenis yang tak dibimbing emak bapaknya adab sopan di masa kecil.

Depa sibuk sangat, kuat seks, asyik berkongk.k pagi petang siang malam.

Anonymous
Anonymous
5 February 2021 6:00 am
Reply to  Anonymous

Satu pantun sebut puki, satu lagi sebut pelir, kot nanti sebut hisap butuh.

Bila tak dibimbing emak bapak nya di masa kecil, selalu tuang sekolah, bercampur dengan penyangak, penjahat dan gengster.

Mana lah nak baik tabiat mcm itu.

Anonymous
Anonymous
5 February 2021 6:04 am
Reply to  Anonymous

Di blog ini dia menghasut, bencikan TN. Geram bebenor dia dengan TN. Sebab tak renti2 balun, tibai dan bantai dia di sini, gamak nya.

Mana tak dibalun, tabiat dia tak senonoh. Tak menyumbang langsung kpd kemajuan dan kesempurnaan blog ini. Asyik mengarut, mencarut.

Anonymous
Anonymous
5 February 2021 6:14 am
Reply to  Anonymous

Kita nak coba fahamkan latar belakang dan psychology Wak Gontol Kejora Kojolla nih –

Di masa kecil, emak bapak nya dua dua bekerja, cari makan, trying to make ends meet. Tak masalah, ramai yang mcm itu.

Tapi dalam kesibukan dan kepenatan bekerja dari pagi hingga lewat petang, depa get sloshed, tak terdaya nak tanya apa anak nya buat sehari itu.

Anonymous
Anonymous
5 February 2021 6:17 am
Reply to  Anonymous

Tak berbual pun, lepas mmakan, tidur, begitu juga esok nya.

Maka budak Wak Gontol ini terasa tak di pedulikan, tak disayangi emak bapak nya.

Maka timbul lah a rebellious nature in him. Coba attract attention emak bapak nya dengan kelakuan ganjil nya.

Di situ lah mula masalah nya.

Anonymous
Anonymous
5 February 2021 6:20 am
Reply to  Anonymous

Moral of the story:

Wahai emak bapak sekelian, jangan lah abaikan, tak pedulikan anak kamu sangat hingga dia menjadi rebellious nak menarik perhatian.

Macam Wak Gontol Kejora Kojolla nih.

Anonymous
Anonymous
5 February 2021 6:08 am
Reply to  Anonymous

Den nengok pantun Kojora tu tak do pun monyobut namo auntie TN, diyo cumo kata-an ‘nenek’. Konapo yo auntie TN ni toraso sangat? Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
5 February 2021 6:25 am
Reply to  Anonymous

Little amuses the nuisnce, what more the fool.

Yang lain itu ko tak faham tapi fool tuh ko faham.

Anonymous
Anonymous
5 February 2021 7:06 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Nenek kini udah merima balasan dari Allah Taala
Merata-rata kat blog ini, dia dicemuh & dikeji cela
Bila dia dibenci orang dikata Kejora yg hasut pula
Ternyata yg nenek ni dah sasau sawan tahap gila
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 9:37 pm

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Perangai nenek teruk sbb masa kecil disalahasuh
Kat blog Shahbudin ni, dia dibenci & ramai musuh
Kedunguan pada diri nenek tak dpt nak dimansuh
Mungkin nenek itu kencing puki tak pernah basuh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
5 February 2021 5:58 am
Reply to  Anonymous

Bro Kojora, walaupun auntie TN tak basuh puki nyo lopaeh koncing, diyo korap jugo gunting-an bulu puki nyo itu. Itu adalah mongikut apo yang diboyi tahu dek Zunnun. Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
5 February 2021 6:01 am
Reply to  Anonymous

INI KOMEN ZUNNUN YANG SOMALAM TU:

zunnun
3 February 2021 7:43 pm
Reply to Anonymous

auntie tn kena asyik mengunting bulu puki dan membelek2 lubang puki depan cermin…

jgn ganggu….

Reply

Anonymous
Anonymous
5 February 2021 6:44 am
Reply to  Anonymous

Birds of a feather flock together, kata pepatah omputih.

And all kinds of shit get to the shit processing dump, kata the acute observer.

And Wak Gontol Kejora Kojolla will comment under many names including Anomouse to get attention.

The name Kejora Kojolla has been shitted, dibalun, ditibai dan dibantai so much that he is ashamed to identify himself with it.

Anonymous
Anonymous
5 February 2021 7:08 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nenek cuba nak lagak hebat, tak sedar diri bodoh
Perangai dan rupa nenek ini sama naik sja hodoh
Akibat dibenci dek orang, wajahnya muram teduh
Bila dah malu terkantoi, mula ler dia main tuduh2
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
5 February 2021 7:41 am
Reply to  Anonymous

Bodoh bangang tak terhingga, Wak Gontol Kejora Kojolla nih.

Sepatut nya dia keluarkan bukti2 (dari apa yang di kata dulu dll), tapi hanya menyebut bodoh, hodoh ..

Demikian lah bila tak dibimbing adab sopan dek emak bapak nya di masa kecil.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 9:29 pm

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nenek muncul sini, hanya jadi badut tukang karut
Lawak bodoh yg dibawa bikin kita jdi pecah perut
Cara dia blogging hanya mencerca dan mencarut
Agaknya kini di dlm bilik..btg pelir atuk sdg diurut
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 9:09 pm

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kesian sungguh lah, nenek tua, Atok punya balaci
Cara dia ‘blogging’, hanya mencerca dan mencaci
Tapi, dia malu terkesipu bila tau ramai yang benci
Kini nenek tu bagai kantoi terkedu, mulut terkunci
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

anonymous
anonymous
4 February 2021 8:49 pm

yeah….what a great blunder. mmg keje punahsihat. cui bono? boboi la kot.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 8:26 pm

Dah cabut lari boghambuih auntie TN tu dek malu tokodu dan tokosipu bilo diyo monyodari yang ramai orang bonci-an diyo kek blog ini.
Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 8:20 pm

Got enough fun and entertainment on and from 1-2 blokes already, signing off now.

Good night, folks.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 8:06 pm

Anonymous 4 February 2021 7:27 pm,

Kau ngaku lah Bang Ali dah cekah lub.ng bont.t kau, busuk, dia sumbatkan batang cangkul, bakpa nak dalih itu ini.

Kau jenis yang tak tau lain, asyik kerja offer belakang kau, di Chow Kit Road KL, dll. Sekarang Covid, susah nak cari makan, kau tuju ke Bang Ali lah.

Lantak kau lah asalkan jangan sebar kuman HIV AIDS dsb nya.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 8:05 pm

Dah jadi tokodu dan tokosipu auntie TN bilo diyo dapek tau yang ramai orang mombonci diyo dokek blog Shahbudin ni. Hah ha haa.

Toghuih diyo tosonyap monyopi tak boghani koluar layi. Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 8:11 pm
Reply to  Anonymous

Little amuses the nuisance, what more the fool.

Kalo yang lain ko tak faham, fool ko faham.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 8:00 pm

SONARAI NAMO POMBONCI-POMBONCI AUNTIE TN:
1) Kojora
2) Jigit
3) Eton
4) NBR
5) M vs A
6) Zunnun
7) Ane Bo Lui
8) Din Remos
9) Den sondiri
10) Banyak layi namo-namo yang den dah lupo.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 8:17 pm
Reply to  Anonymous

Ko bukan lupo sajo, ko dah tuo sangat, ada dementia.

Nama2 di atas tu pun ko kelirukan.

Demented bloke.

Anonymous
Anonymous
5 February 2021 7:13 am
Reply to  Anonymous

Kalau betul lah yang di kata Wak Gontol Kejora Kojolla tuh, makna nya hebat juga TN tuh.

Begitu ramai nak membenci nya, konon. Pada hal, diktator pun ada rakyat yang suka – membetulkan keadaan porak peranda dalam negara.

Tapi Wak Gontol selalu mengarut. Memang tabiat dia sejak mula masuk blog ini.

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
4 February 2021 7:56 pm

Disini bermula mako disini dimulai semula ikhtizam yg baru khas utk new generation.
Totibo kudo kepang kapcai berlabuh disini akhirnya

Auntie TN mano paham sireh pulang ke gagang pinang pulang ke tampok. Tahu.

istanan.JPG.transformed.jpg
Last edited 2 months ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Anonymous
Anonymous
4 February 2021 7:54 pm

YANG INI PUN TAK KURANG LAWAKNYA:

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
4 February 2021 3:53 pm
Reply to Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food

Tun Memanda Menteri pada Tuhan.

Reply

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 7:55 pm
Reply to  Anonymous

Din Remos
4 February 2021 6:13 pm
Reply to Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food

“Tun Memanda Menteri pada Tuhan” tu apa maksudnya Ane Bo Lui bo kongkek? Boleh tolong jelaskan sebelum Makcik TN tu tanya…….

Reply

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 7:27 pm

LAGI, LAWAK HARI KHAMIS:

anonymous
4 February 2021 6:10 pm
Reply to Anonymous

Macam banyak pengalaman saja auntie dengan bang ali dia ni… semua tahu bila nak ngangakan mulut, bila nak telan air pelir….suruh bawa tissue paper la….. sah auntie TN ni selalu nonggeng kat bang li tu…… pengotor la auntie tua kutuk ni…cisss!

Reply

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 7:27 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
4 February 2021 6:17 pm
Reply to anonymous

Ko pandai mengata begitu, ko dah buat begitu ler.

Reply

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 7:28 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
4 February 2021 6:20 pm
Reply to anonymous

Sakit ker lub.ng bont.t kamu di cekah, 6:10 pm?

Reply

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 7:28 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
4 February 2021 6:45 pm
Reply to Anonymous

Hah ha haa. Dah maghi soghang layi pombonci auntie TN kek blog ni, anon 6.10 pm.
Apo nak buek auntie TN, den tak dapek nak monolong auntie. Auntie tu yang kono tolong diri sondiri dongan mongubah porangai buruk auntie tu. Sodar le auntie, dah wargo omeh auntie tu.

Reply

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 7:32 pm
Reply to  Anonymous

Hah ha haa.
Den toghingat lagu lamo ‘Blues Gang’ yang dinyanyian dek Ito, “APO NAK DIKATO”.

Apo dayo, motong gotah…
Apo nak dikato,
Hajat hati nak jadi cikgu sekolah,
Ke Kualo Pilah…

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 7:36 pm
Reply to  Anonymous
Anonymous
Anonymous
4 February 2021 6:50 pm

Repeat:

The bastard who has no decorum and decency when blogging in here has to be treated the same.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 7:37 pm
Reply to  Anonymous

Atok gunakan 2 kuda utama utk failkan kes court review baru usaha terkini nak tumbangkan Muhyiddin dan PN. Atok target PM9 semula. Atok jugak telah failkan VONC diParlimen, tulis surat rayuan kpd YDPA mengenai Emergency dan dah failkan court review darurat. Khairuddin Abu Hassan dan Lawyer Hanif Khatri mengfailkan kes hari ini. Kedua2 jugak dibelakang Yusof Rawther utk kes Liwat 3 yg ditolak AG kerana percanggahan fakta semasa siasatan. Fakta bercanggah atau material contradictions kerana konspirasi liwat ini dibuat sbg grand design konspirasi dan propaganda liwat nak halang Anwar bartanding atau menang bertanding diPRK PD dulu kerana berlaku semasa penamaan… Read more »

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 7:37 pm
Reply to  Anonymous

After suing PM and government, Khairuddin seeks judicial review on AG’s endorsement of Emergency Thursday, 04 Feb 2021 12:59 PM MYT By EMMANUEL SANTA MARIA CHIN Khairuddin argued that the AG should have made it known to the Agong that Muhyiddin was in no position to advise him to declare a state of Emergency. ― Picture by Yusof Mat Isa Khairuddin argued that the AG should have made it known to the Agong that Muhyiddin was in no position to advise him to declare a state of Emergency. ― Picture by Yusof Mat Isa KUALA LUMPUR, Feb 4 ― Datuk… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
4 February 2021 6:47 pm

Sebelum kongkek bini orang kena berdoa dulu. Darurat kerana kaki kongkek Nika Gee sudah hilang majoriti 109. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 7:04 pm

Ko kuat kongkek ke?

Kongkek bini ke siapa dlm rumah kamu.

The bastard has no decorum and decency has to be treated the same.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
4 February 2021 6:44 pm

Agenda tersorok Muhyiddin nak kongkek Nika Gee di Indon? Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 6:40 pm

Tokodu dan tokosipu auntie TN bilo diyo dapek tau yang ramai orang mombonci diyo dokek blog Shahbudin ni. Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 6:46 pm
Reply to  Anonymous

Emak bapak kamu kuat berkongk.k, tak bimbing kamu adab sopan di masa kecik.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 5:18 pm

Hah haa. Auntie TN dah tak boghani nak mongganggu Ane Bo Lui layi. Toghok diyo disokolahan si Ane tu komaghin.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 5:34 pm
Reply to  Anonymous

Jangan cakap banyak sangat lah, Bang Ali dah cekah lub.ng belak.ng kamu.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 6:27 pm
Reply to  Anonymous

Ko dah jalan mengengkang. Bang Ali sodok batang cangkul lubang belakang kamu.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 6:31 pm
Reply to  Anonymous

The bastard has no decorum and decency has to be treated the same.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 4:35 pm

Tosonyap Anonymous 4 February 2021 3:42 pm

Lopaigh jumpo Bang Ali, mulut nya penuh berlendir.

Baca lah di bawah ini cerito lanjut nyo.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 3:42 pm

Auntie TN dah toghuih tosonyap monyopi. Agaknya auntie tu kosipuan bilo tahu ramai orang tidak suko kopado nyo. Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 4:19 pm
Reply to  Anonymous

Pucci ko dah menggatai ko? Tak memasai nak mencaci.

Kalo gatai, jumpo Bang Ali lah. hu hu hu

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 4:22 pm
Reply to  Anonymous

Bilo jumpo, ko copek copek telanjang. Oang kato dia tuh tak sabo oang nyo. Kot di koyak ghabak nyo kain ko. Silap2 pucci ko jugo.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 4:25 pm
Reply to  Anonymous

Bilo Bang Ali jumpo ko, boghosihkan lub.ng bel.kang ko jugo. Oang kato dia suko depan belakang. Lopaigh tu ko tentu mengengkang.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 5:06 pm
Reply to  Anonymous

He;ll want to cekah your assol.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 4:27 pm
Reply to  Anonymous

Ko bawak lah tissue paper banyak2. Dia kuek membalon ko, nanti bersepai kotor.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 4:30 pm
Reply to  Anonymous

Jangan lupa ko ngangakan mulut ko jugo.

Dio tau ler apa nak di buek.

Apa yang masuk mulut ko, belendir ke, ko jangan kisah.

Telan ajer lah.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 5:16 pm
Reply to  Anonymous

Seronok jugerr sakat auntie TN ni. Sukerr nengok auntie TN melatah dan meroyan. Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 6:16 pm
Reply to  Anonymous

Dah kena maki hamun, koyakkan lubang belakang kamu, apo nak dikato lagi

anonymous
anonymous
4 February 2021 6:10 pm
Reply to  Anonymous

Macam banyak pengalaman saja auntie dengan bang ali dia ni… semua tahu bila nak ngangakan mulut, bila nak telan air pelir….suruh bawa tissue paper la….. sah auntie TN ni selalu nonggeng kat bang li tu…… pengotor la auntie tua kutuk ni…cisss!

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 6:17 pm
Reply to  anonymous

Ko pandai mengata begitu, ko dah buat begitu ler.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 6:20 pm
Reply to  anonymous

Sakit ker lub.ng bont.t kamu di cekah, 6:10 pm?

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 6:45 pm
Reply to  Anonymous

Hah ha haa. Dah maghi soghang layi pombonci auntie TN kek blog ni, anon 6.10 pm.
Apo nak buek auntie TN, den tak dapek nak monolong auntie. Auntie tu yang kono tolong diri sondiri dongan mongubah porangai buruk auntie tu. Sodar le auntie, dah wargo omeh auntie tu.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 7:55 pm
Reply to  Anonymous

Ko biadab dan kurang ajar apa nak cakap nak tolong orang, masa pun takda, emak ko mau ko cekahkan pucci dia selalu.

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
4 February 2021 3:33 pm

Ni ha … khas buat yg masih ragu2. Tahu.
PM 9 Hanya utk persaudaraan sejagat. Tahu.

Balik ke zaman daulah Islamiyah.
Tun Memamda Menteri pada Tuhan.

honda-petak3-1611955029.3784-300x251.jpg
Last edited 2 months ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
4 February 2021 3:53 pm

Tun Memanda Menteri pada Tuhan.

Din Remos
Din Remos
4 February 2021 6:13 pm

“Tun Memanda Menteri pada Tuhan” tu apa maksudnya Ane Bo Lui bo kongkek? Boleh tolong jelaskan sebelum Makcik TN tu tanya…….

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
4 February 2021 6:43 pm
Reply to  Din Remos

Ala diyo tak ponah lengok ko singgahsano maso mulo2 montori2 diboyi peranan diboyi posan layi .. o’ang kapiaq ado jugak o’ang Islam sosek mano diyo o’ang faham.

O’ang bogoseh hati jo paham walau bukan Islam diyo tu. kihkihkih. diyo o’ang yg tak paham pikey singgahsano sajo yoy buek pameran konooon pasai asik nak sombong jo memanjang. Tahu. Saba jo la. 😉

Last edited 2 months ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
4 February 2021 3:30 pm

Semua negara2 didunia ini adalah penguasa pemegang amanah tanpa mengira kepercayaan asal mengarah kepada keamanan menyerahkan kepada pembawa amanah kiriman yg terakhir. Tiba masa nanti dtg seorang diri sejarah dunia di tgnnya terkibar tertabalnya Junjungan Besar Tuhan Amerulmuqmineen (yg ke 3) ketua semua mukmin (hamba) tak tahu bila saatnya satu kepastian! Kalu dulu Junjungan Besar Tuhan Muhammad (yg ke 2) dan Junjungan Besar Tuhan Isa (yg pertama) …. hanya gelaran bergelar saja adalah hamba dikedudukan yg tertinggi pemimpin ummah akhir zaman. Maka lengkaplah yg dikatakan Trinity 3 daulah/pemerintahan yg berdaulat/berkeromah. Semua Melayu meminpin dunia menuju akhirat diketuai Amerulmuqmineen. Mudah-mudahan ambil… Read more »

Last edited 2 months ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Sheraton
Sheraton
4 February 2021 2:24 pm

Kalau nak cari pelaburan.. kita tewas kerana kena ikut syarat mereka.

Atau barangkali Muhyiddin minta mereka ambil rakyat Malaysia sebagai orang gaji, tukang kebun….

Muhyiddin mungkin tak percaya apa yang Hamzah kata kan bagaimana sakitnya apabila dia yang positif covid.

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
4 February 2021 12:58 pm

TOK MUDIM TAK BERANI USIK ENAM JAHANAM PHD4PIG……… Cops To Call Up Tommy Thomas Over Defamation Report…….. (FMT) – Former attorney-general Tommy Thomas will be called up by the police to have his statement recorded on his recently published memoir “My Story: Justice in the Wilderness”. Selangor CID chief Fadzil Ahmat said Thomas would be called to give his statement “as soon as possible” after a police report was lodged against the lawyer over comments made in the book. He added that the matter is being probed under Section 500 of the Penal Code for defamation. Earlier today, a retired… Read more »

Sahabat
Sahabat
4 February 2021 12:31 pm

Assalamualaikum. saya mencari rawatan di sekitar Kelantan.sebelum ini saya ada terambil rokok dan makanan pemberian jiran, selepas itu saya terasa sakit dan banyak gangguan berlaku dibahagian dada,perut dan muka.

Ini email saya : [email protected]

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 12:04 pm

‘ADEGAN-ADEGAN LAWAK PAGI KHAMIS’

LAWAK 1:

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
3 February 2021 10:07 pm

Auntie TN itu good grammar adalah tuhan dia sembah itu pasal bodoh piang kekal abadi bukan Islam patut komen dia yg melalut tapi kata org yg melalut.

Modal dia hanya jualan tepi jalan bodoh la, pathetic la, otak kecil la, SRP la, apa lagi. Kita kenal melalui komennya bertaraf longkang tempat pembuangan najis.

Auntie TN. Tahu.

Last edited 13 hours ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food

Reply

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 12:04 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
3 February 2021 10:11 pm
Reply to Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food

Ya ya..tahu! Itulah auntie TN. Hah haa…

Reply
.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 12:05 pm
Reply to  Anonymous

LAWAK 2:

Anonymous
3 February 2021 5:17 pm

Dah tosonyap monyopi toghuih auntie TN.
Hah ha ha.

Reply

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 12:06 pm
Reply to  Anonymous

zunnun
3 February 2021 7:43 pm
Reply to Anonymous

auntie tn kena asyik mengunting bulu puki dan membelek2 lubang puki depan cermin…

jgn ganggu….

Reply

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 12:07 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
3 February 2021 11:14 pm
Reply to zunnun

Ya kah? Hah ha haa..

Reply

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 12:07 pm
Reply to  Anonymous

LAWAK 3:

Din Remos
4 February 2021 10:52 am

Siapa itu auntie TN…? Kenapa ramai orang tak sukakan dia…kasian dia….janganlah dikituk warga emas…tak baik.

Reply

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 12:08 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous
4 February 2021 10:59 am
Reply to Din Remos

Takpa Din. Asalkan nama kamu bukan Remorse.

Kamu orang yang sama dengan Anonymous 4 February 2021 7:32 am di bawah ini, yang suka pakai banyak nama.

Tak ada jatidiri, tak confidenkan diri sendiri, mesti coba pakai nama lain bagi menarik pembaca.

Pakai satu nama saja dah di kentotkan pembaca. Enjoy lah kentotan itu.

Reply

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 12:09 pm
Reply to  Anonymous

Anonymous 4 February 2021 11:54 am Reply to Anonymous Reply kepada Din Remos: Din barangkali nggak mengenali auntie TN tuh. Emangnya di blog ini, auntie itu tidak disukai ramei pembaca. Wanita warga emas itu dimusuhin sama beberapa pengikut blog yang agak popular dulunya seperti Kejora, Jigit, M vs A, NBR, Zunnun, Eton dan ramei lagi. Ini adalah karna gara-gara auntie tu yang asyik berkomen mencerca orang dan nggak punyai hujah kukuh atau isi pada hujahnya. Modalnya hanyalah ungkapan keanak-anakan seperti ‘kamu sekolah SRP saja ke?’ atau ‘kamu dulu sekolah SJK ke?’ atau ‘tulis BM sajalah Dol’ atau carutan seperti ‘PUKIMAK’… Read more »

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 12:12 pm
Reply to  Anonymous

MORAL OF THE STORY:

Kalau belum sedar lagi orang tak suka, tak tahulah. Dah tua, eloklah berubah diri. Setidak-tidaknya, jagalah martabat kaum wanita, lebih-lebih lagi sebagai wanita warga emas.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 12:51 pm
Reply to  Anonymous

Appealing in a debased fashion, eh?

Ada dignity sikit lah, Mat.

Kasi hujah, lawan, jangan ngaku kalah belum apa2.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 12:48 pm
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Telah diperakui –

 Kejora, Jigit, M vs A, NBR, Zunnun, Eton dan ramei lagi … gara-gara auntie tu yang asyik berkomen mencerca  …”

Cerca one-way?

Bodoh sangat lah kamu, tak kasi depa kredit pun.

Depa cerca tapi menjadi bala …

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 12:58 pm
Reply to  Anonymous

Apo itu “kayaknya”?

Kue wong Jowo yo?

Ngopo masuk sini?

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 1:04 pm
Reply to  Anonymous

masuk = metu?

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 1:30 pm
Reply to  Anonymous

pengikut blog yang agak popular dulunya seperti Kejora, Jigit, M vs A, NBR, Zunnun, Eton “

Sekarang hampir semua dah kapputz.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 1:46 pm
Reply to  Anonymous

agak popular” depa tu yer?

Menangis lah depa bila membaca depa ha nya “di agak popular”.

TN tak termasuk dalam kategori “agak popular” tuh.

TN nyata popular. Bagus lah. Balunan, tibaian dan bantaian nya menyeluruh kesan nya.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 1:13 pm
Reply to  Anonymous

Kamu cukur bulu di tepi lub.ng bont.t kamu nak menyukakan Bang Ali,

Tapi cepat tumbuh bulu, Dengar khabar Bang Ali komplen his ba.ang got bruised.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 1:49 pm
Reply to  Anonymous

Jangan cukur menyukur lub.ng tuh.

Ingat, susah nampak.Tersilap tarik razor blade, koyak lub.ng tuh.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 2:52 pm
Reply to  Anonymous

Kamu bukan gunting, tapi cukur bulu keliling lubang bontot kamu supaya senang Bang Ali masuk.

Jaga2, kena razor blade lub.ng bont.t kamu, nanti jalan mengengkang.

Bang Ali pun cabut lari.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 1:18 pm
Reply to  Anonymous

Gerun yer dengar TN.

Dia tu ada kuasa penysuk.

Silap2 senyap2 dia masuk.

Kamu rasa geli, tapi diam, sedap.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 1:32 pm
Reply to  Anonymous

Kamu rasa geli, tapi diam, sedup.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 1:36 pm
Reply to  Anonymous

Kamu tahu sebab dah rasa TN punya yer?

Kasi tau lah mcm mana rasa nya.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 2:46 pm
Reply to  Anonymous

Seronok jugerr nengok auntie TN melatah dan meroyan. Hah ha haa.

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 3:30 pm
Reply to  Anonymous

Kamu tak terjawab yer?

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 2:49 pm
Reply to  Anonymous

Ane Bo Otak mana tahu.

Takda hujah, tuduh bukan Islam, tuduh bodoh piang siapa nak percaya.

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
4 February 2021 11:59 am

ZOMBIES PHD4PIG JASAD DI TANAH MELAYU TAPI RUH DI TANAH BESAR CINA……….. Tolak Jawi: Sejak bila dasar SJKC perlu persetujuan Dong Zong?…….. BANGI, 21 Jamadilakhir 1442H, Rabu – Sejak bilakah dasar-dasar di Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC) milik kerajaan perlu mendapat persetujuan Dong Zong? Demikian persoalan yang ditimbulkan Presiden Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA), Haji Aminuddin Yahaya sebagai menempelak tindakan Dong Zong menggesa Kementerian Pendidikan (KPM) membatalkan kajian soal selidik berkaitan pembelajaran Jawi dalam buku teks di SJKC. Terdahulu, Dong Zong dilaporkan mendakwa hasil kajian soal selidik KPM tahun lalu membuktikan pelaksanaan pembelajaran modul Jawi KPM adalah suatu tindakan tidak popular.… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
6 February 2021 3:54 am

YOuare forever Zombies controlled by your great Munafiq Ularmaq Hadi Serban Bakul Bawang

Din Remos
Din Remos
4 February 2021 11:05 am

Waduhhh…biarlah kalo dia mahu melawat keluar negeri. Mungkin ini kali pertama dan terakhir baginya membuat lawatan atas kapasiti sebagai PiEM. Kerna selepas bulan Ogos mungkin diadakan PRU15 dan anak Pak Yassin tidak lagi jadi PiEM…..setidak-tidaknya dapat juga rasa satu kali lawatan rasmi.

Kalau dia terkena covid pun bagus juga untuk peminat As Sheikul Anwar……dia kan ada kanker…bisa jalan terus, mungkin peluang Sheikul Anwar jadi PiEm9 pulak…itu pun kalo ada sokongan la……kalau tidak, nunggu aja lagi sampei dijemput Ilahi…….

Anonymous
Anonymous
4 February 2021 2:03 pm
Reply to  Din Remos

Kamu pandai telek yer, Din? Selepas Ogos diadakan PRU?

Kamu macam doakan dia kena Covid pulak. Pahal kamu nih?

Tapi aku tak masalah kau kata Sheikul “nunggu aja lagi sampei dijemput Ilahi…”

khatijah.nuno
khatijah.nuno
6 February 2021 3:55 am
Reply to  Din Remos

Inshallah klau ditaqdirkan Allah DSAI lah bakal peeemm. Tpi Tak kan tak tau MahthirVS Anwar jenoh dok canang konon Piiemm ke9 Hadi Serban Bakul Ularmak huhuhuhu

yob rizab
yob rizab
4 February 2021 10:45 am

dasar tak tahu malu!

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
4 February 2021 9:52 am

INEXPERIENCED PHD4PIG GOAL KEEPER TO BE SUED TO COURT…….. Now Ex-AGC Officer Lodges Police Report Against Thomas Over Book………. A retired senior legal officer has filed a police report against former attorney-general Tommy Thomas for allegedly tarnishing his reputation by claiming he is incapable of prosecuting Najib Razak for corruption in the SRC International case. (FMT) – Mohamad Hanafiah Zakaria, who retired as a senior research officer at the Judicial and Legal Training Institute (ILKAP) in August, urged police to investigate Thomas for criminal defamation. In his report lodged at the Cyberjaya police station yesterday evening, Hanafiah said police should… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
6 February 2021 3:56 am

You are experienced Pas zombies hahahaha