RAKYAT SEDANG MARAH…..

Ramai antara kita sekarang ini sedang marah.

Kita dibelenggu rasa marah atas pelbagai perkara.

Kita marah kerana PKP bersambung-sambung tapi kes baru Covid19 tidak juga menurun.

Kita marah, meski sudah ada PKP, ditambah lagi dengan darurat, malangnya kes tetap bertambah juga.

Kita marah kerana ada PKP, tapi dilaksanakan dengan longgar dan ternampak sia-sia.

Kita marah dengan PKP kerana ada perniagaan boleh buka dan ada yang disuruh tutup.

Kita marah dengan PKP kerana sementara banyak masa kita duduk di rumah, tapi kedai mamak untuk minum kopi dan bersembang semuanya diarah menterbalikkan kerusi serta meja.

Kita marah kerana walau ada SOP PKP, masih ada menteri bebas potong pulut kuning, beriadah bertiga, sambut Thaipusam dan merentas negeri sesuka hati dia.

Kita marah dengan PKP kerana yang dijaga nampaknya hanya ekonomi taikun dan tauke besar, tetapi ekonomi rakyat marhaen terus dibiar terhimpit dan terseksa.

Kita marah kerana PKP bersambung-sambung, namun moratorium tidak pula mahu disambung.

Kita marah kerana sementara pekerja biasa hilang kerja dan dipotong gaji, tapi menteri dan duta duduk rumah tetap dapat gaji penuh.

Kita marah kerana PKP menyebabkan ekonomi suram dan ramai marhaen lebih derita.

Kita marah kerana sudahlah rakyat makin tiada wang, kadar kompaun langgar SOP mahu diperketatkan lagi.

Kita marah kerana vaksin lambat tiba, walhal Myanmar dan Bangladesh pun lebih dulu menerimanya.

Kita marah kerana menteri tak boleh beza antara perbuatan derhaka kepada Raja dengan merayu memohon ihsan serta pertimbangan baginda.

Kita marah kerana ada Perdana Menteri yang bisu dalam banyak isu, tetapi sangat suka bercakap sendirian di depan kamera melalui teks yang telah disediakan.

Kita marah kerana kerajaan dan Perdana Menteri buat tak tak peduli tentang keabsahan, walaupun seorang demi seorang sudah menarik sokongan.

Kita marah kerana dalam PKP dan darurat pun boleh diluluskan pembinaan dewan, sambil dapat kontrak meniaga berbilion-bilion.

Kita marah kerana sebab yang bermacam-macam, tapi apakah sebab paling besar selain adanya Muhyiddin Yassin sebagai Perdana Menteri yang menyebabkan kita jadi marah?

Jawabnya tidak ada – Muhyiddin adalah satu-satunya sebab kita jadi marah sekarang ini.

Tiada lagi Muhyiddin, kalau pun semua marah kita tidak hilang, rasa-rasanya banyak kemarahan dapat diketepikan.

Tanpa Muhyiddin – PKP dan SOP mungkin berbeza kaedah dan pendekatannya.

Tanpa Muhyiddin – mungkin darurat tiada lagi.

Tanpa Muhyiddin – menteri-menteri yang tak berguna dan duta duduk rumah saja mungkin tidak diperlukan lagi.

Tanpa Muhyiddin – dunia dan pelabur antarabangsa mungkin lebih memandang dengan senyum kepada negara kita.

Tanpa Muhyiddin – kita mungkin ada pengganti yang tidak lagi bisu, malah berani berdepan setiap hari dengan dengan media.

Tanpa Muhyiddin – soal keabsahan dan kerajaan minoriti pasti tak berbangkit lagi.

Tanpa Muhyiddin – rakyat mungkin lebih ramai yang gembira kehidupannya dan tidak akan marah-marah lagi.

Akhirnya, kenapa kita masih mahu simpan lagi orang yang menyebabkan kita hari-hari jadi marah ini? (Shahbudindotcom 03/02/2021)

Updated: 3 February 2021 — 12:45 pm

55 Comments

Add a Comment
  1. PHDAPIG MATA SATU TAK NAMPAK SALAH SENDIRI……….

    Selepas beli kereta baharu untuk Ketua Menteri, kerajaan P Pinang umum RM5 juta besarkan pejabat exco……….

    GEORGE TOWN: Sebulan selepas kontroversi membabitkan ketua menteri dan kereta baharunya yang berharga RM458,000, kerajaan Pulau Pinang mengumumkan projek mengubahsuai serta membesarkan pejabat exco kerajaan negeri di Komtar dengan kos hampir RM5 juta.
    Tender akan dibuat secara tender terbuka.

    Ketua Menteri Chow Kon Yeow berkata pejabat exco tidak diubah sejak 1986 (setahun selepas Komtar disiapkan) dengan setiap satu daripadanya hanya 1,400 kaki persegi.

    Katanya, kos keseluruhan untuk mengubah suai pejabat exco di aras 52 dan 53, termasuk memindahkan pejabat berkenaan ke aras 31 untuk sementara waktu, akan menelan belanja kira-kira RM4.95 juta.

    “Tiada pengubahsuaian besar dilakukan sejak pejabat exco berkenaan beroperasi pada 1986. Projek yang diluluskan dalam tender terbuka itu akan dilaksanakan dengan mematuhi prosedur sewajarnya.

    “Projek itu juga akan memacu ekonomi dengan membantu pembida yang berjaya dalam pandemik ini,” katanya dalam kenyataan.

    Chow juga mengumumkan bantuan kewangan RM20 juta sebagai tambahan kepada peruntukan RM155.5 juta yang diluluskan tahun lalu untuk membantu mereka yang terkesan akibat pandemik Covid-19.

    Katanya, RM50 juta lagi telah diperuntukkan bagi program iSejahtera negeri, untuk menyalurkan bantuan kepada ibu tunggal, warga emas, golongan kurang upaya dan kanak-kanak.

  2. An0nymous 12.20pm – 4th Feb

    Yg gila skrng bukan pembangkang lah Bodoh! Yg gila Moodin, guna Darurat utk kekal kuasa. Yg gila rakyat marhaen, juta2 hilang pekerjaan, duit makin kurang, KWSP pun tak dapat membantu dan tahan, lama2 habis juga. Yg gila tauke2, perniagaan, kilang, kedai byk dah gulung tikar, hutang Bank menimbun. Yg gila penyokong dan penjilat tegar mcam kamu, negara makin merudum ekonomi, pelabur2 FDI angkat kaki. ringgit Msia semakin bernilai rendah..kamu bangang@ masih berkokok bagai nk rak, ekor bergelumang tahik..megah dan suka konon krjaa melayu Isle. Moron, brainless..
    Memang negara makin bangkrap, takda harapan lah generasi2 melayu sbb mak bapa mcam kamu ni tak guna, no direction in life and the future !

  3. Tanpa Nama – 6.48pm @ 3 Feb 2021

    Juga Jgn lupa ya, SS, AF, Ustaz2 juga akan disoal Allah juga kerana membisu, merelakan dan membiar kjaan tebok atap bermaharajalela, salahgunah kuasa, menindas pembangkang dan rakyat. Jawab lah kamu kerana diam bila Lobai2 Pas tunggang agama(guna dalil utk putar belit dan menghalalkan cara) PM sorok belakang YDPA, utk kelangsungan kuasa dan mendirikan kerajaan haram.

  4. YA RAKYAT PERLUKAN KEPIMPINAN DARI PARTI ZON HIJAU BUKAN BANDUAN LIWAT………..

    TAK SEKOR PUN DARI ENAM JAHANAM DUKERJAKAN OLEH TOK MUDIM SI PUPPET DORAEMON……….

    Tommy Thomas Must Be Charged For Breaking The Law………

    AGC office

    1. Amongst the blunders committed by Tun Dr Mahathir Mohamad (Tun) when he was appointed the 7th Prime Minister (PM7), one of the biggest was his choice of the Attorney-General (AG). Against conventional wisdom, Tun appointed Tommy Thomas (TT), a practising lawyer who had no background at all in the civil service, and almost zero knowledge in criminal prosecution as the AG who by the force of the Federal Constitution is also the Public Prosecutor (of course , the AG was appointed by the Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong, but the Agong must act on the advice of the Prime Minister who in this case only nominated one name for the post).

    2. Not only does the appointment create unnecessary havoc in the smooth running of the Attorney-General’s Chambers (AGC), it also unforgivingly damages the reputation of the man self-styling himself as the reforming AG, to the point of no return. Truth be told, quite a lot of AGC officers held TT in some regard before he came into office, by virtue of his private practice records.

    3. Unfortunately, the longer TT were serving as the AG, the greater those regards were destroyed, and by the time he left office, there’s almost none. The publication of his memoir just put the final nail in his coffin. It is now clear to the whole world that TT was not only incompetent and out of his depth in performing his functions and duties as the AG, but the book also confirms that he’s dishonourable and treacherous by selling the official and secret information of the State which came into his knowledge when he was the AG, and also by divulging the discussions held with numerous stakeholders in relation to the criminal prosecutions which are still ongoing and yet to be instituted.

    4. During his short tenure, to the surprise of the AGC officers, TT also displayed amazing lack of knowledge on some of the broad legal fields that he as the AG is supposed to supervise and manage. What is even more damaging is, in those instances, rather than accept his limitations, he refused to listen to the advice and opinion given by the learned officers of the AGC, but pressed on with his seemingly “correct” position.

    There’s an instance related to an international matter whereby TT was giving views in contradiction to the opinion of his own expert officers in a meeting before Tun, and unsurprisingly (and surely a bitter pill to TT) Tun agreed with the position taken by the officers rather than the AG!

    5. Now, about his criminal prosecution litigation skills, the less it’s talked about, the better it is for him. In fact, the DPPs were very much relieved when he’s not doing the cross examination of witnesses with them, as the examples shown by him when he’s doing it (in just one case, fortunately, as he’s very busy in “other duties of office”) was even more damaging to the case of the prosecution than the questions posed by the defence counsel! But did he ever admit in the book that he’s hopeless as a prosecutor? Never in this life.

    6. In all honesty, we can actually write a book to illustrate the sheer incompetence of TT as the AG, his inability to handle the enormous task of being not only the number one legal advisor to the Government, but also the head of department of the biggest legal firm in the country and his unfounded prejudice and lack of trust to his own officers in AGC.

    7. The book was just an attempt by TT to salvage his tarnished reputation as the worst ever AG in the history of Malaysia, and to helplessly justify all his actions as the AG. In doing so, he blatantly disregarded the oath of secrecy and pledge of confidentiality that an AG is supposed to uphold to, and which is a direct contravention of the Official Secret Act that he as the former AG should have been very much aware of.

    In conclusion, TT must be charged for breaking the law.

  5. rakyat terkini memerlukan satu kepimpinan yg blh membawa satu miraculous kpd negara, kerana stale bull yg memerangkapkan pemimpin politik semasa tidak memperlihatkan membawa kpd penyatuan malah kpd perpecahan seterus nya…

    perlu ada satu icon terbaru seperti mana #siibrahim pertontonkan kpd raja namrud memperlihatkan ketuhanan nya…

    dlm api dan tidak binasa…

    seperti #simusa lakukan kpd firaun hingga membawa kematian nya di mamah air lautan akhir nya….

    mungkin hadi awang dgn menukarkan kawah masakan daging2 tapi tiada seketul daging bersama….

    undoing kesesatan nya dan mengaku penjenamaan #melayu2isle itu palsu dan satu helah bentuk nya….

    tapi blh ke hadi awang berbuat sedemikian sedangkan penafian2 nya dan sebati dlm diri nya,

    …blis & hadi tiada perpisah antara kedua2 nya….,

    1. ...tiada seketul daging babi bersama..

      kerana seketul daging babi itu ada bersama hadi awang sentiasa….

      kerana keiblisan itu dan lama meresap dlm tubuh jasad hadi sejak mula nafas di tiupkan ketika hadi memulakan process mutasi nya utk jadi manusia….

      dan ketika saat kematian, hadi awang awang perlu persembahkan nyawa dari nafas nya agar roh balik seperti sediakala dgn perjanjian nya….

      jgn kata hadi dgn fahaman kapir mengapir nya di kecualikan utk mengadap ujian saat2 terakhir nafas nya….

      1. Seketul daging babi itu kamu jaja, heret ke sana sini, tak laku, busuk, berulat.

        Kamu Ultra Kiasu, tak mahu rugi, goreng daging busuk itu dengan ulat2 nya sekali, jamu makan bersama puak kamu.

        1. Gamak nya depa kata sedap, manis, semua air dan tahi ulat dalam nya membikin nya lembik, deliscous, kon nya.

          Yerrrrrkkkkkkk.

  6. tuhan berkata…..

    ..setiap yg hidup pasti mati…

    maka zunnun bertanya,

    perlu kah mati jika tidak hidup ?

    ape kah pertanyaan tersebut satu oxymoronic ?

    jika tak hidup ? maka tak perlu mati ?

    lalu berkata si abid dlm perjalanan nya mencari tuhan….

    …yg hidup itu tuhan dan mereka hanya menumpang kehidupan tuhan….

    dgn menumpang kehidupan tuhan, mereka2 membiarkan tuhan yg hidup dan menghidupkan ..

    jika menghidupkan dan membiarkan menumpang kehidupan nya, tidak kah yg menumpang itu, hidup ?.

    maka persoalan seterus nya….

    ,… ape kah yg hidup menumpang itu manusia ? .

    atau

    yg menumpang kehidupanan itu ketuhanan ?

    perlu ke ketuhanan menumpang kehidupan tuhan, sedangkan kedua2 nya tidak berpisah dan tidak blh di pisahkan antara mereka….??

    sifat ketuhanan itu tidak binasa, tidak cacat dan tidak terkesan dgn ape2 bentuk kecelaan…

    ape kah yg di bakar dlm api oleh Namrud itu, sedemikian ?

    1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENGARUT ATAU MENCARUT.

      Mengarut pasal Ketuhanan, maka Pukimak lah dia.

  7. kitab2 yg manusia mengaku kata2 tuhan…

    adakah kitab itu mengandungi kata2 tuhan ? ….(1)
    atau

    satu scripture, satu bentuk2 penulisan ?….. (2)

    kerana ini membawa kpd persoalan yg seterus nya….

    tuhan yg maha hidup, maha sedia dan maha kekal..

    maka kata2 nya di dlm buku2 kitab itu juga maha hidup, maha sedia & maha kekal…. (3)

    berlain dgn ilmu pedagogi manusia, yg menyimpan segala khazanah bahan2 intellect manusia, di jadikan asas pembelajaran dan pelajaran kpd manusia2 terkemudian

    …dan akan sentiasa menghadapi pembaharuan dan pembetulan setelah ilmu2 terbaru dapat membuktikan kecacatan ilmu2 yg di jadikan asas kebenaran terdahulu….

    bagaimana pula perkataan2 & ayat2 yg tertulis dlm buku kitab2 yg manusia mengaku kata2 tuhan…? (4)

    (1) .> (3)

    maka perlu membiarkan tuhan berkata2…(1) > (3) > (5)

    kan itu yg tuhan berkata, bahawa tuhan yg mengajar manusia ilmu pena…(5)

    (2) > (4)

    manusia membuat tafsiran nya berdasarkan tata bahasa, & ciri sejarah nya… (2) > (4) > (6)

    (5) membiarkan tuhan berkata2 ini jalan para2 aulia2 dan ambia….

    membiarkan tuhan berkata2 & mengajar mereka

    (6) jika tiada usaha utk memperbetulkan kesalahan2 yg di lakukan oleh penulis2 asal yg menulis nya, maka penulisan ayat2 & kata2 di dlm kitab itu akan sentiasa membawa bibit2 ketandusan, bercanggah dgn kebenaran & kesedaran interllect serta tauhid mereka semasa..

    ini dapat di lihat dgn kecacatan episode adam di murkai oleh tuhan nya….

    persoalan nya,

    ape kah tuhan tidak mengetahui adam akan memakan buah kuldi tersebut hingga merasa murka…?

    mengape pula tidak adam bertanya kpd tuhan nya ?

    quote

    “maka perlu murka ya tuhan ku, sedangkan kamu tuhan yg maha mengetahui bahawa akhir nya, aku akan memakan nya…”

    1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK JENIS TONGGANG TONGGEK DI PANGKAL POKOK KAYU ARA DI TEPI RUMAH NYA.

      Mana dia tahu Tuhan.

  8. Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food

    Auntie TN itu good grammar adalah tuhan dia sembah itu pasal bodoh piang kekal abadi bukan Islam patut komen dia yg melalut tapi kata org yg melalut.

    Modal dia hanya jualan tepi jalan bodoh la, pathetic la, otak kecil la, SRP la, apa lagi. Kita kenal melalui komennya bertaraf longkang tempat pembuangan najis.

    Auntie TN. Tahu.

    1. Ya ya..tahu! Itulah auntie TN. Hah haa…

    2. kao dah….

      Ane Bo Lai mula berbunyi…

      jgn memaksa di seru Mahdi nya, lagi mengawan2 untie tn dgn swan babi nya akhir menjadi babi…..

      tu sbb, babi haram di makan, kerana berpotensi membawa penyakit sawan babi….😂

      sakat menyakat membawa keberkatan …….

      1. Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food

        Di blog yg lepas dia kata selagi tak balun tak nyenyap tidak dajjal dia berkembang dihatinya dendam pada Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food. Kan bodoh kita tidor lena dia tak lena tidor sebab tidak mengenal akan tuhannya yg sebenar siapa. Tahu. kihkihkih. 🤣

        1. Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food

          Di blog yg lepas dia kata selagi tak balun tak nyenyap tidor sbb dajjal dia berkembang dihatinya dendam pada Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food. Kan bodoh kita tidor lena dia tak lena tidor sebab tidak mengenal akan tuhannya yg sebenar siapa. Tahu. kihkihkih. 🤣.

          1. Tak cukup tidur ker otak tak siuman ker kamu tulis komen yang sama 2 kali.

            Ane Bo Otak nampak nya.

            1. Di pinda sikit tapi tulis 2 kali, bodoh

    3. Ane Bo Otak punya komen di atas ini nyata melalut.

      I rest my case.

  9. cuba tanya rakyat,

    tanpa #sinyanyuktua96

    &

    tanpa #sipendeta sesat hadi…..

    mungkin rafizi perlu adakan run-up poll supaya rakyat jelas mengetahui….

    tapi rafizi blh remains impartial ke ?

    antara si joyah & anutie tn,

    yg terdahulu byak berpelesaran ketika menanya, tak hairan kerap mengkang puki,

    yg terkemudian, bebal mentang2 bebal itu percuma tak perlu di beli..

    1. bagaimana pula dgn antara si joyah & auntie tn, blh ke mereka berdua melakukan pollster mereka pula….

      yg terdahulu byak berpeleseran ketika membuat pertanyaan, tak hairan berakhir jadi pelayan bagi yg bertanya, dgn kangkang mengangkang puki sana sini….

      yg terkemudian, bebal nya membuat segala pertanyaan2 menjadi bibit2 kontroversi….

      1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK cakap “berpeleseran” entahapekebende.

        Cakap BI berterabur, cakap BM perlu dikubur. Apasal tak cakap Swahili?

        Lebih baik kamu harakiri ler.

  10. let get serious..

    mak aii…

    serious2 sekali pun, yg pasti,

    … yg serious bila mengadap sakit sebelum mati….

    tapi serious, rata2 rakyat dah mual & muat dgn kerajaan budak2 #melayu2isle yg di terajui Moo-hadi yg di rancang oleh #sinyanyuktua95 tapi di kianati oleh kedua mereka….

    rata2 yg dulu merasakan bangga melihat kerajaan melayu & isle, tapi kini rata melihat kerajaan yg di takbir urus oleh budak2 yg separa setengah mati otak yg bersawan babi ….

    betul2 serious….

    1. mengadap sakit sebelum mati…”, kata DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK.

      Tapi dia tak mengadap sakit. Alih2 jatuh berdebum, mati.

      Begitu lah high tension otak nya bila sentiasa di goda dek “budak2 yg separa setengah mati otak yg bersawan babi ….” yang di sebut nya sendiri.

  11. Dah tosonyap monyopi toghuih auntie TN.
    Hah ha ha.

    1. auntie tn kena asyik mengunting bulu puki dan membelek2 lubang puki depan cermin…

      jgn ganggu….

      1. Ya kah? Hah ha haa..

      2. Kamu mengeluh mengatur bulu lubang belakang pakai cermin selepas Bang Ali masuk, mana nak tahu apa benda lagi.

  12. terbaru, #sinyanyuktua96 aka pejuang akan bertanding 50-60 kerusi parlimen dlm pru 15 nanti…

    tapi kawasan2:yg akan di tandingi masih, “kurang pasti…

    Hebat auta hulubalang2 nih

    1. DSAI JELAS TIDAK BOLEH DIUGUT ATAU DIBELI..!!

      #Lawan Tetap #Lawan
      DSAI akan bingkas bangun menentang jika dia diugut. Memang pantang dia kena ugut…!!
      Perasan tak puak Anai2 PANtuk NANGOI KARTEL Oren Masam dan #K3 sejak Mac 2020 dok jaja fitnah KUNUNnya Mejah Z dah ugut DSAI dgn “kes tertentu” menyebabkan DSAI sabotaj OT95 supaya tidak boleh jd PM sekaligus PH tidak boleh jadi KERAjaan semula?
      Ini jelas menunjukkan puak Oren Masam dan #K3 masih tidak kenal dan TIDAK faham ketegasan Pengerusi PH itu.
      Wallahualam.
      – Zus Din
      03 Februari 2021
      ***********************
      Dari FB wall MSO…
      SILAP KALAU NAK UGUT ANWAR
      Pemakluman Menteri Dalam Negeri Mejah Zainuddin yang “pak leh” telah buka kertas siasatan terhadap Anwar Ibrahim dan beberapa individu lain ekoran tindakan Anwar hantar surat kepada yang diPertuan Agong disifatkan kenyataan berupa ugutan oleh Mejah.
      Anwar meminta Mejah memahami isi surat ditulisnya itu dan cuba menguasai bahasa Malaysia (Melayu) sebaik mungkin.
      Silaplah kalau Mejah nak ugut Anwar dengan menggunakan polis. Sebelum berbuat begitu patut buat diagnosis dahulu tentang sejarah dilalui Anwar. Sudah beribu ugutan dilemparkan kepadanya. Namun sebagai orang berprinsip dan yakin dengan ketentuan Allah, sedikit pun tidak mewalangkannya.
      Anwar seorang yang bukan mudah menggadaikan prinsipnya kerana pelahap kepada kedudukan dan jawatan. Belum ada dalam catatan sejarah yang Anwar lompat parti kerana kejar kedudukan.
      Saya kira Anwar tidak akan berganjak dan lari dengan keputusan yang dibuatnya berdasarkan prinsip bukannya bodek atau bercanggah dengan perundangan. Silap Mejah. Trims.

      1. bila menjelang pru 15, hanya ada 3 blok terbesar sj yg akan bertanding,

        pH, bN & pN

        selain

        GpS di sarawak..& GrS + warisan/upko di sabah

        tiap2 blok memerlukan rakan kongsi, utk membentuk coalition….

        dari 3 blok terbesar, pH, bN & pN

        pH will get the biggest share of MPs., and will need.warisan/upko + others to rule … .

        jika ‘others’ gagal di perolehi, maka yg kedua terbesar blok akan di jemput utk membentuk gabungan mereka mendapat simple majority…

        ini akan terus membawa negara ke kancah tidak ketentuan seterus nya…

        dulu rakyat vietnam, cambodia & indonesia & bangla ke sini mencari rezeki,

        …akan berlaku exodus rakyat malaysia ke singapura, indonesia, vietnam, australia/nz, europe, china, jepun, taiwan, korea & usa mencari rezeki dan mengangkang puki…

        new normality….

        perubahan2 yg akan membawa kesedaran baru dlm kesenambungan dan kelangsungan negara seterus nya….

        1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK mengagak itu ini pasal PRU15.

          Asyik main agak saja, mana puak nya nak menang PRU sejak Merdeka.

  13. laa

    kerajaan kanak2 #melayu2isle yg flfi pimpin oleh meme kanak2 #sinyanyutua96 & #sipendeta sesat hadi awang ….

    di marahi oleh kesemua rakyat jelata….

    ape yg kanak2 bernama #melayu2isle dah lakukan….

    menebuk2 atap rumah ke ?

    manipulasikan data2 covids ke ?

    terlebih mengajikan hamba2 abdi ke?

    meraih & menarah duit belanja orang kampung ke?

    1. ….kanak2 #melayu2isle yg di pimpin…

    2. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK asyik “laa” saja, buka reti menulis komen atau membuat kritik yang berisi pun. Selalu isi tahi maka busuklah komen2 dia macam tahi.

      Tak habis2 dengan “tebuk atap”, tak reti lain, mana nak dapat peluang memerintah negara, di ketawakan rakyat saja.

  14. Auntie TN teruk disekolahkan oleh Ane Bo Lui dekat posting Shahbudin yang lepas. Terus auntie TN jadi kesipuan dan sudah tak masuk lagi. Ha ha.

    1. Ane Bo Lai belum seru Mahdi nya laii…

      jgn di paksa Ane Boh Lai melakukan seruan nya, jadi patung batu auntie tn nanti….

      1. Patung Batu terkenal sebagai dewa, dewi dan Tuhan2 korang.

        Kalau TN jadi Tuhan korang, siap lah … tiada maaf bagi korang yang otak batu.

        1. Yang otak batu tak boleh jadi Tuhan.

    2. Bodoh bangang lah kamu tak sedar atau tak reti bahawa korang kena balun kaw kaw dek TN di blog post yang lalu.

      Begitu jugak di blog post ini.

      Tapi di jangka kamu buat derk ajer, malu nak akui kena balun, tibai dan bantai di sini.

  15. Sapa marah nanti kena jual….!

    Kalau betul Din Sembab suruh KP Kesihatan umumkan angka “cumulative” kes postive kovid setiap hari atas tujuan nak menampakkan peningkatan yang tinggi bagi menjustifikasikan pengisytiharan dharurat…ini bukan saja boleh menimbulkan marah…. ini memang haram jadah….ramai orang semakin susah nak mencari rezeki jika PKP berterusan…

    1. Kalau betul seperti dikata, ambil satu contoh; berapa ramai umat Islam di Ng saya Pk. pada Jumaat lepas yang berumur 16 ke bawah yang telah akhil baligh dan warga mas berumur melebihi 70 tahun tidak dibenarkan solat Jumaat. Jumlah Makmum pula dihadkan 40 orang sahaja selain AJK dan pegawai masjid.

      Alim ulamak terutama dalam kerajaan tolong ambil maklum kerana SS, AF, Ustaz-ustaz akan disoal di hadapan Allah SWT di akhirat kelak.

      1. Jgn lupa ya, SS, AF, Ustaz2 juga akan disoal Allah juga kerana membisu, merelakan dan membiar kjaan tebok atap bermaharajalela, salahgunah kuasa, menindas pembangkang dan rakyat. Jawab lah kamu kerana diam bila Lobai2 Pas tunggang agama(guna dalil utk putar belit dan menghalalkan cara, PM tunggang YDPA, utk kelangsungan kuasa dan mendirikan kerajaan haram.

    2. Mcm budak kecik – cakap marah nanti kena jual.

      Apasal bodoh sangat? Amacam korang tak mahu guna otak? Malas yer?

      Atau otak hanya 100 gm berat nya masakan berat otak manusia biasa ia lah 130 gm.

    3. Dari pemimpin sampai ke menteri2 dan penyokong2 Abah Sembap ni memang dasar haramjadah..

  16. KALAU DARURAT SEKADAR TAK BAGI ELECTIONS OK LAH BUAT SEMENTARA
    …..DAH REDA SIKIT ELOK BUBAR PARLIAMEN……..

    PHD4PIG PASTI AKAN PARTNER DENGAN DORAEMON LAGI……CAI PASTI SOKONG LAGI………

    Pakatan Harapan May Need To Turn To Dr Mahathir Again……..

    (FMT) – Two political analysts speculate that Pakatan Harapan (PH) will work with Dr Mahathir Mohamad again if it has to despite recent revelations that paint an unflattering picture of the former prime minister.

    Commenting especially on Mahathir’s apparent unwillingness to let his erstwhile deputy, Dr Wan Azizah Wan Ismail, take up the post of interim prime minister after he resigned last year, the analysts said PH would ignore his behaviour for the sake of political expediency.

    They were referring to a disclosure made in former attorney-general Tommy Thomas’ memoirs.

    According to Thomas, Mahathir submitted his own name for the post of interim prime minister when he learned that his resignation had prompted the Yang di-Pertuan Agong to consider appointing Wan Azizah to the post.

    Kartini Aboo Talib of Universiti Kebangsaan Malaysia and Azmi Hassan, formerly of Universiti Teknologi Malaysia, told FMT they believed PH would not shun Mahathir if he could help it win the next general election.

    Kartini acknowledged that PH might see its 22 months of working with Mahathir as a bitter experience, but she said the coalition’s leaders were aware of his ability to attract voters, as seen in the 2018 general election.

    Azmi said PH leaders must have known that the King wanted PKR’s Wan Azizah to be the interim prime minister.

    Thomas’ revelation would therefore not make any new dent on the relationship between the coalition and Mahathir, he said. “PH and PKR have always been wary of Dr M, but their political tie-up was a way of using one another.”

    But he said the PKR grassroots might have been unaware of Mahathir’s disdain of their party and would view the revelation negatively.

    Azmi also said the general public would now probably speculate that Malaysia’s political situation would be more stable if Wan Azizah had been made interim prime minister.

    PKR deputy information chief G Manivannan said Mahathir might have angered voters with his abrupt resignation and PH needed to carry out a careful study before considering any new cooperation with him.

    “PKR has been bitten by Mahathir too many times,” he said. “It may not be a good idea to go back to Mahathir again for GE15.

    “We have to talk to the grassroots for their views and read comments in social media to know the ground sentiment.”

    1. (1) Kita marah kerana vaksin lambat tiba, walhal Myanmar dan Bangladesh pun lebih dulu menerimanya – Jawapan; agaknya Malaysia bukan lagi negara maju kerana lebih rendah dari negara tersebut.

      (2) Kita marah kerana PKP bersambung-sambung, namun moratorium tidak pula mahu disambung – Jawapan; sedikit hari lagi peminat kereta boleh beli kereta terpakai yang bank lelong.

      (3) Kita marah kerana sudahlah rakyat makin tiada wang, kadar kompaun langgar SOP mahu diperketatkan lagi – Jawapan; Ini yang terbaik, kita ramai2 ke mahkamah kemudian kita ramai-ramai bersedia masuk penjara kerana di dalamnya dapat makan dan rumah free (tak payah bayar sewa)

      1. Kita marah kerana Pembangkang selalu mengarut. Sampai bila pun tak akan dapat memerintah negara.

        Gila, kalau Pembangkang sekarang ini memerintah, habis lah rakyat kena Covid sebab perintah berkurung pun di kondem nya.

        1. Ya setuju sangat seperti ucapan ini : PRK SLIM : Ramai Mati Kalau Covid Masa PH sebab Guan Eng Kata Tak Ada Duit – Azmin Ali https://www.youtube.com/watch?v=bO6Qoc33o-0

        2. Yg gila skrng bukan pembangkang lah Bodoh! Yg gila Moodin, guna Darurat utk kekal kuasa. Yg gila rakyat marhaen, juta2 hilang pekerjaan, duit makin kurang, KWSP pun tak dapat membantu dan tahan, lama2 habis juga. Yg gila tauke2, perniagaan, kilang, kedai byk dah gulung tikar, hutang Bank menimbun. Yg gila penyokong dan penjilat tegar mcam kamu, negara makin merudum ekonomi, pelabur2 FDI angkat kaki. ringgit Msia semakin bernilai rendah..kamu bangang@ masih berkokok bagai nk rak, ekor bergelumang tahik..megah dan suka konon krjaa melayu Isle. Moron, brainless..
          Memang takda harapan lah generasi2 melayu

    1. Bole tak kita tanam hidop2..sbb lagi lama dia hidop menyusahkan negara dan rakyat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.