MUHYIDDIN YANG TIADA KEABSAHAN UMPAMA ORANG TIADA AIR SEMBAHYANG, TAPI TAK MALU SOLAT DI SAF DEPAN

Sekurang-kurangnya tiga pihak telah mengemukakan saman terhadap Perdana Menteri, Muhyiddin Yassin berhubung peranannya dalam memberi nasihat kepada Yang Dipertuan Agong berkaitan perisytiharan darurat.

Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim yang mewakili PH memfailkan saman terhadap Muhyiddin kerana menggantung Parlimen dalam tempoh darurat dikuatkuasakan.

“Perlu ditekankan di sini bahawa apa yang dicabar Anwar dalam permohonan samannya bukannya pengisytiharan darurat oleh Agong, tetapi keputusan Perdana Menteri melalui Jemaah Menteri untuk menasihati Agong untuk meluluskan kaedah 14 Ordinan Darurat (Kuasa-Kuasa Perlu) 2021 yang menggantung persidangan Parlimen dalam tempoh darurat tersebut,” kata Ramkarpal Singh, peguam yang mewakili Ketua Pembangkang itu dalam satu kenyataan semalam.

Dalam konteks saman yang hampir sama, tiga Adun daripada PKR, DAP dan Amanah turut mengemukakan saman terhadap Muhyiddin.

Mereka ialah Johari Abdul, Adun Gurun, Kedah; Salahuddin Ayub, Adun Simpang Jeram, Johor dan Dr. Aziz Bari, Adun Tebing Tinggi, Perak.

“Kami telah memfailkan satu permohonan untuk kebenaran bagi memulakan semakan kehakiman di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur berkaitan nasihat Perdana Menteri, Muhyiddin untuk suatu deklarasi darurat oleh Agong yang seterusnya menggantung persidangan Parlimen dan Dewan Undangan Negeri bagi kesemua negeri,” kata ketiga-tiga mereka dalam satu kenyataan.

Sebelum itu, Khairuddin Abu Hassan yang dikaitkan rapat dengan Tun Mahathir Mohamad, lebih awal mengemukakan saman mempertikaikan kuasa Perdana Menteri dalam memberi nasihat kepada Agong berkaitan darurat.

Beliau berkata, tindakan saman pemula itu dibuat mengambil kira kedudukan seorang Perdana Menteri yang tiada lagi keabsahan dan telah hilang sokongan majoriti ketika memberi nasihat kepada Agong.

Difahamkan juga, terdapat pelbagai pihak lain dijangka akan mengambil langkah yang sama mengemukakan saman terhadap Muhyiddin dalam tempoh terdekat ini.

Saman-saman yang telah dikemukakan ini, disertai dengan pelbagai pihak yang dijangka turut berbuat demikian tidak lama lagi, ia adalah jelas gambaran tidak setujunya rakyat terhadap darurat yang telah dikuatkuasakan atas nasihat Perdana Menteri kepada Agong.

Bagi mereka, darurat yang disekalikan dengan menggantung Parlimen, bukanlah untuk melawan Covid19, tetapi semata-mata untuk kepentingan Muhyiddin mempertahankan kedudukannya yang sedang terancam daripada dijatuhkan.

Di mana-mana dalam dunia, baik dalam politik, persatuan sukan, perniagaan atau sebagainya, mereka yang hilang sokongan dan tiada lagi majorit, pilihan yang diambil sama ada berundur atau meletak jawatan.

Itulah sebenarnya langkah terhormat dalam amalan demokrasi di mana di negara bukan Islam pun, di Italy misalnya, pemimpin yang hilang sokongan akan memilih berundur secara baik tanpa berlengah lagi.

Muhyiddin sebaliknya, meski merupakan anak ulama dan pandai membaca doa, telah memperkenalkan norma baru dengan mencadangkan darurat sebaik mengetahui sokongan majoritinya telah tiada,

Lebih malang, perbuatan tidak demokratik Muhyiddin itu bukan saja disokong oleh pihak-pihak yang mengampunya demi jawatan dan kedudukan, malah parti yang berjuang atas nama Islam pun sama mempertahankannya.

Sesungguhnya inilah kerosakan paling besar dalam negara kerana seseorang yang tiada keabsahan dalam kuasa adalah ibarat orang yang tiada air sembahyang, tetapi berlagak alim di dalam masjid dengan tiada perasaan malu duduk di saf paling depan sekali.

Lebih buruk, sudahlah tiada keabsahan dan kemudian memberi nasihat untuk darurat, Muhyiddin yang sepatutnya sudah hilang kuasa akhirnya menjadi Perdana Menteri ala diktator, paling berkuasa dan bebas melakukan apa saja dengan kuasanya.

Negara kita tidak akan ke mana-mana, malah jauh mengundur dalam pelbagai bidang selagi beliau masih ada lantaran tidak ada sesiapa akan menghormatinya sebagai ketua kerajaan.

Relakah kita pemimpin berperangai sebegitu berkuasa lebih lama lagi? (Shahbufindotcom 27/01/2021)

4.7 10 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 27 January 2021 — 6:59 pm
Subscribe
Notify of
guest
51 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
29 January 2021 7:52 am

TOK MUDIM CUBA SELESAIKAN WABAK BERPUNCA DARI PHDAPIG KERANA DIA JUGA DARI BANI YANG SAMA…..NAMUN PASTI GAGAL KERANA KERANA PHD4PIG PUNCA JANGKITAN…….. WABAK BERASAL DARI KEGAGALAN PHD4PIG HALANG KLUSTER TABLIGH DAN SABAH…….. KATA KUNCI UNTUK WABAK ADALAH ASING…… PEKERJA ASING DAN POLITIK ASING PHD4PIG……UNTUK ATASI ASINGKAN PEKERJA ASING DAN POLITIK ASING PHD4PIG……….. PN TAK TAHU ARAH NAK SELESAIKAN WABAK……CARI PUNCA DAN SOP UNTUK ITU……PERJUMPAAN LAMA DAN KERAMAIAN PUNCA JANGKITAN…….. Apa lagi Tok Lebai mahu?………… ZipZap KADANGKALA saya cukup simpati dengan kedudukan PAS. Ditelan mati emak, diluah mati bapak. Kedudukannya dalam kancah konflik antara UMNO-PPBM, tersepit di tengah-tengah. Serba salah. Dituduh… Read more »

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
29 January 2021 4:44 am

Perubahan berlaku bulan Jun – Ogos ambil kira PRN Sarawak serentak diadakan. “Naratif baharu Malaysia diperlukan dalam tiga tiang utama negara iaitu politik, ekonomi dan sosial, daripada pemerintahan dan akauntabiliti, pendidikan, teknologi, kesihatan dan mobiliti sosial. “Tiada ruang untuk politik agama dan perkauman, UNITY perlu menjadi asas kepada reformasi yang perlu dilaksanakan melalui demokrasi yang perlu diwakili semua pihak bertanggungjawab, tua dan muda, bandar dan luar bandar, liberal dan konservatif, dengan sistem pentadbiran berasaskan nilai yang melangkaui agama dan bangsa,” katanya. Sehubungan itu, Mohd Shafie berkata, perlu ada gerakan baharu untuk mengisi kekosongan yang disenaraikan. “Kita perlu berganjak di luar… Read more »

zunnun
zunnun
28 January 2021 1:35 pm

the problem starts when dajjal & hadi become too friendly

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
28 January 2021 1:29 pm

THE PROBLEMS STARTED WHEN DAJJAL ILLUMINITY AND DAJJAL FREEMASON UNITED TO DEVALUATE RINGGIT TERRIBLY….IT WAS ONLY THE TIP OF HUGE CORRUPTIONS ICEBERG…………. SKANDAL JIBENG DUIT DAPAT BALIK TAPI SKANDAL TONG M DAN BAPOK LIBERALISM PLURALISM DUIT LESAP RINGGIT MERUDUM RAKYAT JATUH PAPA …….. SYARAT LAYAK JADI DAJJAL MESTI LAH PERNAH JADI PM ATAU SEKURANG2 NYA TPM DAN BAWA FAHAM MENYELEWENG SEPERTI LIBERALISM PLURALISM SECULARISM CAPITALISM SOSIALIST COMMUNISM DLL……. Was It Muhyiddin Or Mahathir Who Committed These “Crimes”?……….. Why does The Vibes not reveal this very important fact? Everyone knows Francis Yeoh is Mahathir’s business partner cum proxy and that YTL… Read more »

Catatan Minda
Catatan Minda
28 January 2021 1:22 pm

Semua rakyat Malaysia sudah tahu Kerajaan sekarang kurang majoriti Parlimen sedang mentadbir negara. Adakah masih sah kuasanya mentadbir negara? Adakah wajar kuasanya dibiarkan begitu saja mentadbir negara?
Umpama hidung tak mancung pipi tersorong-sorong.

zunnun
zunnun
28 January 2021 12:45 pm

layarkan kesedaran seketika ke satu peristiwa di mana malaun2 & walaun2 pAs cuba mengkianti kerajaan bersama pkr + dAp di selangor utk slogan kerajaan perpaduan, UG mereka layarkan dan tumpukan kesedaran bilamana #sinyanyuktua95 ketika itu berusia 95, stetelah meletakan jawatan perdana menteri lalu mengusulakn kerajaan perpaduan juga… ape kah antara SiNyanyuktua96 dan si pendeta sesat sama2 menyanyikan lagu kerajaan perpaduan …menghalalkan cara utk mendapatkan tujuan lalu kemudian nya memanggil yg bersenketa dgn menubuhkan kerajaan perpaduan… maka si pembunuh ketika nak di jatuhkan hukuman, bertanya si hakim ape rayuan yg di kemukakan…. lalu si pembunuh berkata, yg arif, “baik jika semua… Read more »

zunnun
zunnun
28 January 2021 12:16 pm

kedua2 Moo + hadi yg kini di makai oleh rakyat kerana kesundalan mereka memberi nasihat yg ‘misleading’ kpd singgahsana hinggakan bukan covids sj yg menjadikan rakyat mangsa nya tapi permasaalah ekonmi juga satu perkara yg amat ketara.. yg amat sundal #melayu2islang yg di pimpin oleh Moo + hadi, sebelum mengadap ke singgahsana, perlu terdahulu untuk mendapatkan kewajaran dn keabsahan bahawa kerajaan #melayu2islang mereka sah di sisi perlembagaan negara…. .. bagitu juga bila hadi + Moo mengadapkan diri, utk menyampaikan persembahan sembah mereka kpd Raja Alam Semesta… nyatakan KeTuhanan Nya jgn ada pendustaan & pengkianatan yg di bawa mereka…. Saf Pertama… Read more »

zunnun
zunnun
28 January 2021 12:23 pm
Reply to  zunnun

…yg kini di maki oleh rakyat..

zunnun
zunnun
28 January 2021 11:51 am

#melayu2islang Moo + hadi kini merupai seperti mana di AS, Qanon, White Supremist, Neo Con, Neo Nazi…

menjadikan pendustaan & pengkianat satu pegangan hidup utk berkuasa….

maka, perlu satu kesedaran yg penyatukan rakyat utk menentang mereka….

tapi, dgn #sinyanyyuktu96 yg asyik dgn penyakit selective dementia nya, merasa, hadi awang & assmin sekutu nya…

masih blurr menafi2kan kesundalan nya mempertahankan assmin dan tertunggu2 mengharapkan hadi awang berkunjung ke rumah nya kali kedua, supaya dapat bersantap & memantat bersama sambil menukar idea2 kesundalan mereka bersama…

zunnun
zunnun
28 January 2021 9:50 am

ape yg Moo + hadi persembahkan kpd tuhan mereka berdua ketika menyampaikan sembah ?

antara Moo + hadi, siape yg menyembah dan siape yg di sembah…

jika tuhan itu di sembah, maka yg menyembah itu tak lain, ketuhanan semata2…

persembahan antara tuhan & ketuhanan nya….

Anonymous
Anonymous
28 January 2021 10:07 am
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENGARUT ATAU MENCARUT.

Mengata siape yg menyembah dan siape yg di sembah… itu mengarut, maka Pukimak lah dia.

Anonymous
Anonymous
28 January 2021 9:35 am

Saman cabar kesahihan bilangan positif ujian rt-pcr lebih mesra rakyat. LAGI banyak ujian rt-pcr, LAGI banyak kes. LAGI banyak kes, LAGI ketat lockdown. Lagu mana nak hentikan kegilaan LAGI? Mudah je. Henti buat ujian rt-pcr utk 2 minggu. Gerenti, bilangan kes akan turun 90%. Pencerahan? Secara kasar, rata2, rt-pcr beri 90% false positif. The lockdowns are based on high levels of COVID cases. “We have so many new cases, we have to lock down.” This claim is based on the diagnostic PCR test. The more tests you do, the more positive results come up. A positive result is taken to… Read more »

Anonymous
Anonymous
28 January 2021 10:39 am
Reply to  Anonymous

Lagu mana nak hentikan kegilaan”?

Jangan bodoh lh, Dol. Seluruh dunia ikut cara itu.

Kalau tak ketatkan lockdown, merebak lebih luas ler.

zunnun
zunnun
28 January 2021 9:31 am

yg amat malang bilamana manusia di pimpin oleh mereka2 yg. meneruskan pendustaan, penafian, pengkianatan, penduaan kpd perjanjian….

persembahan yg di lakukan tiada lain bibit2 kepentingan ke”AKU”an mereka utk membawa manusia kpd kesesatan, kpd satu order yg choas, kpd berlawan dgn keperluan sifat kemanusian…

setiap tindakan yg mereka ambil berbentuk tindak tanduk yg membawa kpd kepalsuan , choas & erratic

Anonymous
Anonymous
28 January 2021 10:11 am
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK mengarut dengan tuduhan2 liar, rhetorik dan mengaku mcm2 karutan.

zunnun
zunnun
28 January 2021 9:21 am

yg amat sundal bagi #melayu2islang bila bi pimpin oleh mereka yg bukan sj tiada pengertian mengenai tuhan & ketuhanan mereka tapi menggunakan kesesatan utk memimpin dan berkuasa

pengkianatan itu bibit2 penafian seperti msna yg di ulang2 dlm Suratul Rahman

“nikmat mana AKU yg kamu dustai,..”

pendustaan, penafian, pengkianatan itu bentuk2 syirik

maka hadi & Moo jauh berlumurun dlm penafian, pengkianatan & pendustaan

teruskan perbiatan sedemikian, persembahan mereka berdua2 bak syaitan2 yg membolehkan Iblis terus menyatakan penafian2 nya dan di biatkan oleh tuhan kerana itu satu keperluan utk membentuk Alam Yg Sentiasa dlm keDUAan ….

setengah dari setengah yg lain..

Anonymous
Anonymous
28 January 2021 10:14 am
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK menuduh tanpa butiran, bukti atau penerangan yang munasabah.

Berkhutbah konon tapi bukan dari Mimbar yang bertauliah.

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
28 January 2021 7:46 am

THE PROBLEMS STARTED WHEN DAJJAL ILLUMINITY AND DAJJAL FREEMASON UNITED TO DEVALUATE RINGGIT TERRIBLY….IT WAS ONLY THE TIP OF HUGE CORRUPTIONS ICEBERG…………. SKANDAL JIBENG DUIT DAPAT BALIK TAPI SKANDAL TONG M DAN BAPOK LIBERALISM PLURALISM DUIT LESAP RINGGIT MERUDUM RAKYAT JATUH PAPA …….. SYARAT LAYAK JADI DAJJAL MESTI LAH PERNAH JADI PM ATAU SEKURANG2 NYA TPM DAN BAWA FAHAM MENYELEWENG SEPERTI LIBERALISM PLURALISM SECULARISM CAPITALISM SOSIALIST COMMUNISM DLL……. Was It Muhyiddin Or Mahathir Who Committed These “Crimes”?……….. Why does The Vibes not reveal this very important fact? Everyone knows Francis Yeoh is Mahathir’s business partner cum proxy and that YTL… Read more »

Anonymous
Anonymous
28 January 2021 10:16 am

Sipa dia “Vibes” itu? Mengapa tak beri butiran atau penerangan?

Tak pasti siapa ke? Atau takut di balun in more ways than one?

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
28 January 2021 7:41 am

THE PROBLEMS STARTED WHEN DAJJAL ILLUMINITY AND DAJJAL FREEMASON UNITED TO DEVALUATE RINGGIT TERRIBLY….IT WAS ONLY THE TIP OF HUGE CORRUPTIONS ICEBERG…………. SKANDAL JIBENG DUIT DAPAT BALIK TAPI SKANDAL TONG M DAN BAPOK LIBERALISM PLURALISM DUIT LESAP RINGGIT MERUDUM RAKYAT JATUH PAPA …….. SYARAT LAYAK JADI DAJJAL MESTI LAH PERNAH JADI PM ATAU SEKURANG2 NYA TPM DAN BAWA FAHAM MENYELEWENG SEPERTI LIBERALISM PLURALISM…….. Was It Muhyiddin Or Mahathir Who Committed These “Crimes”?……….. Why does The Vibes not reveal this very important fact? Everyone knows Francis Yeoh is Mahathir’s business partner cum proxy and that YTL partly belongs to Mahathir. And… Read more »

Wau bule
Wau bule
28 January 2021 7:21 am

Anwar yang tak ada kredibiliti dan integriti umpama badut tapi tak malu nak jadi PM.

Anonymous
Anonymous
28 January 2021 12:09 pm
Reply to  Wau bule

Calling for emergency to be lifted not a crime, says ex-deputy minister FMT Reporters – January 28, 2021 9:18 AM 247 Shares facebook sharing button twitter sharing button whatsapp sharing button email sharing button Former deputy minister Hanipa Maidin says while some may disagree with Anwar Ibrahim, his statement should not be taken as a penal offence. PETALING JAYA: Former deputy minister in the Prime Minister’s Department Hanipa Maidin has questioned the police investigation into Anwar Ibrahim’s call for the Yang di-Pertuan Agong to rescind the emergency proclamation, saying it is not a crime. While some might disagree with Anwar’s… Read more »

Joyah Wak
Joyah Wak
28 January 2021 1:04 am

Kepada Abang Zunnun yang hansem lagi adik hormati.

Apalah dosa hadi awang sehingga abang memaki hamun dia.

Sebagai pertukaran,makilah adik sebagai penganti.

Anonymous
Anonymous
28 January 2021 7:34 am
Reply to  Joyah Wak

Joyah Wak, mengapa begitu sekali orang PAS nih? Hingga nampak tak senonoh pendirian nya. Dan nampak takda jati diri, maruah sebagai manusia.

Ngapa tak defend Hadi dari tuduhan2 yang dilempar kpd nya?

Buat begitu boleh menaikkan imej Hadi, PAS dah ahli2 nya.

zunnun
zunnun
28 January 2021 9:38 am
Reply to  Anonymous

malaun2 & walaun2 pAs manusia atau haiwan ?

ingin penjelasan

Anonymous
Anonymous
28 January 2021 10:18 am
Reply to  zunnun

Dari kata2 dan soalan2 nya, DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK itu boleh dikatakan binatang.

Kabinet Musang Berjanggut
Kabinet Musang Berjanggut
28 January 2021 12:10 am

Kulit muka tebal setara kulit khinzir agaknya. Kerana nak merasa makan elaun dan gaji besar lebih lama setidak2nya sampai Ogos nanti, darurat talian hayat PN. Gaji dan elaun besar, hasil kerja taraf jadah jer. Saiz kabinet super. Pak Lebai Adi Bawang sanggup “keluar fuckwa” halalkan darurat Moohiddin. Mana taknya.. dia dah ketagih mentekedarah gaji buta taraf menteri, banyak menteri2 lebai mangkok hayun dan penjual agama di GLC GLC pun nak merasa mentekedarah gaji & elaun lebih lama. Tergolek Moohiddin, lesap laa kemewahan hasil kerja tebuk atap mereka. Tu jer nawaitu lebai dan semua anggota kabinet serakah dlm kerajaan Melayu Islam… Read more »

Anonymous
Anonymous
28 January 2021 12:18 am

Idola ustaz budak tuu, gerombolan musang berjanggut. 😆🤭😁

Anonymous
Anonymous
28 January 2021 12:31 am

Din Imam kentut cirit, masih nak terus solat. Adi Bawang di belakang Din Imam buat selamba ja wlu dengar kentut cirit imam, teruskan solat. Makmum2 jubah hiijau kat belakang main ikut Adi Bawang wlu pun kentut cirit berbau tengik Din Imam kedengaran jelas sampai saf belakang.

Jangan kata apa ya. Depa beribadah tu, terlalu khusyuk mungkin.

Anonymous
Anonymous
28 January 2021 10:19 am
Reply to  Anonymous

Kentut berbau tengik?

Biar betul, Dol.

zunnun
zunnun
28 January 2021 12:03 am

what start the problem for #melayu2islang ?

blind believing to Dajjal Hadi ?

or Blind believing to hadi Dajjal ?

it goin to take sometimes to see the difference, then again, one must be free from hadi & Dajjal 😂

Anonymous
Anonymous
28 January 2021 10:22 am
Reply to  zunnun

Melayu2 Islam no problem with Hadi.

But plenty of problem with DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK. Always making wild claims and accusations.

Products of sekolah SJK are always like that. English grammar pun berterabur.

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
27 January 2021 11:40 pm

THE PROBLEMS STARTED WHEN DAJJAL ILLUMINITY AND DAJJAL FREEMASON UNITED TO DEVALUATE RINGGIT TERRIBLY….IT WAS ONLY THE TIP OF HUGE CORRUPTIONS ICEBERG…………. SKANDAL JIBENG DUIT DAPAT BALIK TAPI SKANDAL TONG M DAN BAPOK LIBERALISM PLURALISM DUIT LESAP RINGGIT MERUDUM RAKYAT JATUH PAPA …….. SYARAT LAYAK JADI DAJJAL MESTI LAH PERNAH JADI PM ATAU SEKURANG2 NYA TPM DAN BAWA FAHAM MENYELEWENG SEPERTI LIBERALISM PLURALISM…….. Was It Muhyiddin Or Mahathir Who Committed These “Crimes”?……….. Why does The Vibes not reveal this very important fact? Everyone knows Francis Yeoh is Mahathir’s business partner cum proxy and that YTL partly belongs to Mahathir. And… Read more »

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
27 January 2021 11:06 pm

THE PROBLEMS STARTED WHEN DAJJAL ILLUMINITY AND DAJJAL FREEMASON UNITED TO DEVALUATE RINGGIT TERRIBLY….IT WAS ONLY THE TIP OF HUGE CORRUPTIONS ICEBERG…………. SKANDAL JIBENG DUIT DAPAT BALIK TAPI SKANDAL TONG M DAN BAPOK LIBERALISM PLURALISM DUIT LESAP RINGGIT MERUDUM RAKYAT JATUH PAPA …….. Was It Muhyiddin Or Mahathir Who Committed These “Crimes”?……….. Why does The Vibes not reveal this very important fact? Everyone knows Francis Yeoh is Mahathir’s business partner cum proxy and that YTL partly belongs to Mahathir. And yet The Vibes singles out Muhyiddin for attack while not revealing the hidden hands behind the scene. Reading the article… Read more »

zunnun
zunnun
27 January 2021 10:36 pm

tapi hadi awng kan melakukan ‘incitement’ menghasut hingga membawa kematian di memali….

kan lagi teruk, maka ngape tidak dakwa dan penjawa kan hadi

Anonymous
Anonymous
28 January 2021 10:27 am
Reply to  zunnun

Ada bukti ke?

Tapi yang menghasut dan merusuh di rusuhan kaum 13 Mei sudah di kenalpasti dan di balun berbagai cara dek pihak berkuasa.

Tentera di arah mengawal keadaan, depa gunakan SOP Tentera, balun depa yang langgar perintah berkurung. Termasuk anjing2 depa.

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
27 January 2021 10:14 pm

BILA BEKAS BANDUAN KEPINGIN MASUK LOKAP BALIK…….. Nasional Hasutan Anwar ancam ketenteraman, keselamatan negara Cubaan menimbulkan huru-hara dengan mencabar dan mempersoal Proklamasi Darurat dan tidak setia kepada Yang di-Pertuan Agong January 27, 2021 KUALA LUMPUR: Tindakan Ketua Pembangkang, Dato’ Seri Anwar Ibrahim disifatkan sebagai tidak setia kepada Yang di-Pertuan Agong dan cubaan menimbulkan huru-hara dengan menggesa pelbagai pihak mencabar atau mempersoalkan pengisytiharan Darurat. Penganalisis politik, Dr Kamarul Zaman Yusoff berkata, sedangkan mantan Timbalan Perdana Menteri itu sendiri tahu bahawa tindakan Agong adalah tepat sebagaimana Rang Undang-undang (RUU) pernah dibentangnya di Parlimen pada 9 Mei 1994. “Anwar sendiri bentang RUU itu… Read more »

zunnun
zunnun
27 January 2021 10:11 pm

the problem starts as #melayu2islang felt they want to rule, without having to get it from the people….

#melayu2islang are sub servant to Dajjal or Mahdi…?

Anonymous
Anonymous
28 January 2021 10:31 am
Reply to  zunnun

You descendants of those who followed Confucius, then cabut to Taoists, then to Christian Evangelical, now don’t know who else.

Tonggang tonggek di pangkal pokok Kayu Ara di tepi rumah, servants to the pokok Kayu Ara.

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
27 January 2021 10:05 pm

THE PROBLEMS STARTED WHEN DAJJAL ILLUMINITY AND DAJJAL FREEMASON UNITED TO DEVALUATE RINGGIT TERRIBLY….IT WAS ONLY THE TIP OF HUGE CORRUPTIONS ICEBERG…………. SKANDAL JIBENG DUIT DAPAT BALIK TAPI SKANDAL TONG M DAN BAPOK LIBERALISM PLURALISM DUIT LESAP RINGGIT MERUDUM RAKYAT JATUH PAPA …….. Was It Muhyiddin Or Mahathir Who Committed These “Crimes”?……….. Why does The Vibes not reveal this very important fact? Everyone knows Francis Yeoh is Mahathir’s business partner cum proxy and that YTL partly belongs to Mahathir. And yet The Vibes singles out Muhyiddin for attack while not revealing the hidden hands behind the scene. Reading the article… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
27 January 2021 8:48 pm

Di mana ada Azmin Semburit di situ ada Madey si Kitol. Puppet PM boleh disuruh baca doa sambil rogol Nika Gee. Imam akhir zaman. Kahkahkah!

langkasuka
langkasuka
27 January 2021 9:39 pm

Di lantik nya 70 menteri2 tapi sekor pon tarak guna. Kalu nak cakap membazir mmg udah keterlaluan. Yg lagi menjengkel semua tak berkerja. Dok rumah mendoggy. Abih duit rakyat membazir. Awat wak buat mcm ni. 70 menteri tu kena taat setia kat wak. Wak sumbat dgn jawatan. Tapi masih ada yg tak percaya.

C
C
27 January 2021 8:28 pm

Biasa la bhai… janji boleh terus pegang kuasa…
Selagi boleh pulun … Muhyiddin akan tetap pulun lar..

C++
CipanTapirTenuk.Blogspot

najib bini rosmah
najib bini rosmah
27 January 2021 7:37 pm

Geng semburit Madey serang Wak Pornorogo 24/7. Memang darurat sangat Saka ular sekarang. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
28 January 2021 10:34 am

Kamu Geng semburit ke geng Wak Ponorogo?

Ke takda geng dan di balun oleh semua pihak sebab asyik fikir kamu saja yang betul.

Jaga2, silap2 pecah kepala kamu disini.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
27 January 2021 7:35 pm

Rakyat benci pelabur menyampah pemimpin luar meluat kawan sePN pun menyumpah seranah. Apa lagi Puppet PM Madey si Kitol yang ketagih ganja dan Darurat mahu? Kahkahkah!

Tanpa Nama
Tanpa Nama
27 January 2021 10:22 pm

“kawan sePN pun menyumpah seranah” Kawan yang tidak dapat jawatan dalam PN sahaja yang sangat marah, Yang berjawatan bergaji puluhan ribu ada juga yang marah tapi marah-marah sayang.

Elbie Sangup
Elbie Sangup
27 January 2021 6:29 pm

Sy perhatikan bhwa Wak Jahid, selaku Presiden Parti Melayu yg mempunyai paling ramai MP di dlm KERA-jaan PN pun tdk ada teloq hendak menyaman Muhyi sbb klu dia saman juga nescaya sumbatannya ke dlm penjara akan dipercepatkan. Inilah LIABILITI bagi dUMdNO sebenarnya. Justeru, sedikit maruah akan nampak ada pd dUMdNO klu Wak Jahid melepaskan kerusi Presiden kpd ahli yg berwibawa, berkarisma & mempunyai keterampilan seorang PEMIMPIN.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
27 January 2021 10:31 pm
Reply to  Elbie Sangup

Saya fikir mungkin dia tidak akan melepaskan jawatan presiden parti kerana itulah sahaja talian hayatnya supaya dilambatkan ke penjara. Sebagai presiden dia semestinya mempunyai masih ramai penyokong dan macai yang sanggup bergadai nyawa kerananya.

Elbie Sangup
Elbie Sangup
27 January 2021 10:59 pm
Reply to  Tanpa Nama

Tq. I m enlightened. Oooo…ada jua gunanya terus bertakhta di kerusi Presiden krn dapat menyambung hayat. Tak terlintas di fikiran yg dangkal ini. Klu cam tu, all d best lah Wak Jahid.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
28 January 2021 7:21 pm
Reply to  Elbie Sangup

Lawak Politik atau Munafik? – Mengisi Kebosanan Duduk Rumah | Politik Malaysiahttps://www.youtube.com/watch?v=-SaSnV1Pb6I

Maybe you have been watched the video. However I put it here just for record.