“OLEH KERANA PAKAR P’BAGAAN SAHKAN PARLIMEN BOLEH BERSIDANG KETIKA DARURAT, MEMOHONNYA BUKAN BERERTI DERHAKA”

Pakar Perlembagaan Prof Dr Shamrahayu Abd Aziz menyatakan Parlimen boleh bersidang semasa darurat. Beliau berkata demikian dalam satu wacana anjuran FB Sinar Harian.

Beliau turut percaya tindakan melaksanakan darurat ialah untuk mengelakkan ahli politik bercakaran sesama sendiri demi kuasa.

Jika begitu pakar Perlembagaan seperti beliau juga tidak nampak alasan konkrit kenapa darurat perlu disitiharkan kecuali alasan politik.

Beliau beranggapan mungkin darurat perlu diistiharkan kerana ahli politik tidak akur dengan Titah YDP Agong supaya jangan berpolitik.

Memang sukar membendung orang politik main politik. Ini negara demokrasi. Betullah suruh orang politik tidak berpolitik seperti suruh pemain bola jangan bermain bola.

Yang penting jangan merusuh dan buat demonstrasi jalanan macam “BERSIH 1-5”. Ketika itu Tun M dan Muhyiddin juga pakai baju kuning.

Siapa kata Muhyiddin tidak politiking. Langkah Sheraton sehingga dia dilantik sebagai PM ke 8 penuh dengan drama politik. Negara sudah pun dilanda pandemik COVID-19 ketika itu.

Sementara itu, Dr Muhamad Nadzri Mohamed Noor dari UKM menyatakan banyak juga negara lain mengistihar darurat.

Tetapi mereka tidak menggantung Kongres seperti di USA dan Parlimen di UK. Bahkan pada hari ini ada terma persidangan jarak jauh.

Justeru memohon perkenan YDP Agung memanggil sidang khas Parlimen bukan pendrhakaan seperti mana kata Annuar Musa.

DR. PUAD ZARKASHI, AHLI MT UMNO

23 Januari 2021.

3.9 9 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 23 January 2021 — 5:32 pm
Subscribe
Notify of
guest
141 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
25 January 2021 3:19 pm

PHD4PIG MEMANG HIPOKRIT DAN OPPORTUNIST…….MASA DIA PERINTAH KEDEKUT NAK MAMPUS BILA JADI PEMBANGKANG MINTA KERAJAAN TABUR DUIT…….. Sukarnya Duit Kerajaan Untuk Sampai Kepada Rakyat……… 1) Kalau wang kerajaan begitu mudah untuk diberikan kepada rakyat, kalau 35juta wang kerajaan mudah untuk diperuntukkan membeli tablet kepada jutaan pelajar… tanpa birokrasi, tanpa restriction itu ini… tanpa kreativiti untuk klepet duit kerajaan… sudah tentu para pemimpin berjiwa rakyat zaman PH mentadbir akan curahkan segala wang kerajaan untuk kebajikan rakyat. 2) Siapa tidak kenal YB Bangmat yang berjiwa marhaen, merasai denyut nadi rakyat. Siapa tidak kenal YB Salahuddin yang tersentuh hatinya dengan kesusah rakyat. Siapa… Read more »

zunnun
zunnun
25 January 2021 10:21 am

adakah amanat hadi fahaman extremist sesat dan bahaya? adkah hadi awang suda mohon maaf kpd rakyat ?

adakah hadi awang masih mengamalkan fahaman extremist nya lagi ?

perlukah hadi di bawa ke muka pengadilan ?

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
25 January 2021 7:48 am

JANGAN RISAU SEMUA ORANG ADA COVID……PN TAK PERLU BAZIRKAN DANA RAKYAT …..HANYA TUMPUKAN MEREKA YANG BERISIKO SAHAJA…….. KATA KUNCI UNTUK WABAK ADALAH ASING…… PENDATANG ASING DAN POLITIK ASING PHD4PIG……… WABAK BERPUNCA DARI BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ PHD4PIG GAGAL HALANG KLUSTER TABLIGH DAN SABAH…….. RAKYAT PERLU BELAJAR HIDUP DENGAN COVID……. WABAK COVID-19 DI SABAH HANYALAH SANDIWARa Oleh Dr Mamat Desa Pemimpin kontroversi Warisan, Mohamaddin Ketapi yang menganggap tragedi serangan militan Sulu di Lahad Datu pada 2013 sebagai sandiwara ATM/PDRM ‘berperang dengan anjing dan ayam’, terkini menganggap pandemik Covid-19 pula sebagai sandiwara PRN pula. Kenyataannya yang penuh prasangka dan dangkal itu telah… Read more »

zunnun
zunnun
25 January 2021 7:38 am

sejurus jatuh nya kerajaan #mealyu2islang, hadi awang akan di hadapkan ke muka pengadilan utk rakyat ketahui bahawa hadi berasa menyesal dan bersalah dan bertaubat kerana kesalahan nya yg membawa kematian2 …

di memali

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
25 January 2021 7:07 am

JANGAN RISAU SEMUA ORANG ADA COVID……PN TAK PERLU BAZIRKAN DANA RAKYAT …..HANYA TUMPUKAN MEREKA YANG BERISIKO SAHAJA…….. KATA KUNCI UNTUK WABAK ADALAH ASING…… PENDATANG ASING DAN POLITIK ASING PHD4PIG……… WABAK BERPUNCA DARI BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ PHD4PIG GAGAL HALANG KLUSTER TABLIGH DAN SABAH…….. RAKYAT PERLU BELAJAR HIDUP DENGAN COVID……. WABAK COVID-19 DI SABAH HANYALAH SANDIWARa Oleh Dr Mamat Desa Pemimpin kontroversi Warisan, Mohamaddin Ketapi yang menganggap tragedi serangan militan Sulu di Lahad Datu pada 2013 sebagai sandiwara ATM/PDRM ‘berperang dengan anjing dan ayam’, terkini menganggap pandemik Covid-19 pula sebagai sandiwara PRN pula. Kenyataannya yang penuh prasangka dan dangkal itu telah… Read more »

zunnun
zunnun
25 January 2021 1:02 am

amanat hadi sah sesat dan extremist

adakah hadi dah bertaubat dan mohon maaf ? jika enggan maka hadi perlu di dakwa afar peristiwa berdarah tidak berulang

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
24 January 2021 11:46 pm

NEGARA TIDAK PERLUKAN BANDUAN RETORIK JADI MP……. NEGARA MAKJUJ YANG AKAN KUASAI DUNIA DALAM NEW WORLD ORDER………. Why Calling Israel An Apartheid State Is Not Enough…….. Report from B’Tselem highlighting Israel’s apartheid character is a welcome development, but this finding cannot be divorced from the state’s oppressive settler-colonialism B’Tselem, a leading human rights group in Israel, recently released a report concluding that Israel is an apartheid state, with a regime of Jewish supremacy stretching from the Jordan River to the Mediterranean Sea. The report found that Israel meets the definition of apartheid under international law, which defines apartheid as “inhuman… Read more »

zunnun
zunnun
24 January 2021 10:29 pm

adakah hadi awang berasa menyesal dan bersalah menganuti fahaman extremist hingga tercetus peritiwa berdarah….

di memali

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
24 January 2021 10:01 pm

NEGARA MAKJUJ YANG AKAN KUASAI DUNIA DALAM NEW WORLD ORDER………. Why Calling Israel An Apartheid State Is Not Enough…….. Report from B’Tselem highlighting Israel’s apartheid character is a welcome development, but this finding cannot be divorced from the state’s oppressive settler-colonialism B’Tselem, a leading human rights group in Israel, recently released a report concluding that Israel is an apartheid state, with a regime of Jewish supremacy stretching from the Jordan River to the Mediterranean Sea. The report found that Israel meets the definition of apartheid under international law, which defines apartheid as “inhuman acts committed for the purpose of establishing… Read more »

zunnun
zunnun
24 January 2021 7:50 pm

hadi awang perlu di hadapkan ke mahkanah utk di dakwa dan di cela jika benar hadi masih berdegil tidak mengaku akan kesesatan amanat nya yg membawa kematian2…..

di memali

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
24 January 2021 6:16 pm

PHD4PIG BERNADA SOSIALIST BILA JADI PEMBANGKANG DAN BERNADA COMMUNIST BILA JADI KERAJAAN…………. 25 MP Desak Kerajaan Beri Moratorium Pinjaman Menyeluruh… . (Malaysiakini) – Lebih 20 ahli parlimen pembangkang berpendapat kerajaan wajar melaksanakan moratorium pinjaman secara automatik seperti yang berlaku semasa perintah kawalan pergerakan (PKP) kali pertama dulu. Kata mereka langkah itu akan membantu menghilangkan keresahan orang ramai yang berdepan dengan kesan pelaksanaan PKP 2.0 sekarang. Sektor perindustrian kecil dan sederhana (PKS) serta pihak lain yang tidak terjejas pula, kata mereka, bolehlah meneruskan pembayaran pinjaman masing-masing seperti biasa. “Pemberian moratorium secara automatik selama enam bulan ini akan meningkatkan aliran tunai kepada… Read more »

zunnun
zunnun
24 January 2021 5:37 pm

jika semak kan perundang berjaya mendakwa hadi awang utk bertaubat dan memohon maaf, akan hadi akan akur sedemikian ?

seperti juga impeachment trump, bila berjaya, ape kah Qnon, Proud Boys & White Supremist & Ku Klux Khan akan akur dgn keputusan senate ?

ape kah bila hadi awang di cerca & di paksa memohon maaf, penyokong2 taksub nya akan mengila2 kesana kemari seperti

di memali

zunnun
zunnun
24 January 2021 5:17 pm

sebaik kerajaan #melayu2islang hilang kuasa, perlu ada usaha yg gitu utk membawa dan mendakwa hadi awang dgn kesesatan ajaran nya di kuatiri masih mengamalkan akan kesesatan nya hingga membawa perpecahan umat #melayu di negara

agar peritiwa berdarah tidak berulang lagi seperti……

di memali

zunnun
zunnun
24 January 2021 5:08 pm

perluvada usaha utk mendakwa hadi awang ke muka pengadilan kerana enggan memohon maaf kesesatan ajaran yg di bawa dgn amanat hadi nya hingga mengakibatkan kematian2..

di memali

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
24 January 2021 4:44 pm

JANGAN BIARKAN PHD4PIG PERINTAH NEGARA LAGI NANTI LAGI RAMAI MELAYU TUKAR JANTINA…….. Govt ‘Showboating’ On Nur Sajat A Grim Message To Trans People: Activist…………. “While we applaud and welcome this urge for inclusivity by our leaders, it is very clear that at home, we have an ambiguous definition of hate speech, which allows us to cherry-pick whom we want to verbally bully to gain public support.” (The Vibes) – Awam’s Lilian Kok warns that authorities’ harassment of LGBT community will lead to public doing the same Nur Sajat, a transgender celebrity, has been in the limelight for quite some time.… Read more »

zunnun
zunnun
24 January 2021 12:09 pm

Usaha membawa hadi awang ke muka pengadilan perlu di mulakan utk memastikan hadi awang tidak mencetuskan ketegangan antara #melayu2 di tanah air dgn amanat nya yg di sahkan sesat oleh msjlis fatwa kebangsaan…

usaha sedemikian perlu kerana hingga kini hadi awang membisu bahasa kerana ke engganan nya memohon maaf di kuatiri masih mengamalkan ajaran sesat nya sana sini….

ajaran sesat ini amat bahaya hingga membawa kematian2 ….

di memali

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 12:34 pm
Reply to  zunnun

Ko gilo nanti bertelanjang mcm babi dan muka berubah mulut bermuncung selalu mcm feel babi makan najis sendiri di wad sengsaro Tg Rambutan. Tahu..

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 12:35 pm
Reply to  zunnun

Ko tu dajjal ko tak sadar itu perangai ko mencarut berkata nista mencerca, mencela, berpelesit, mengadu domba, khianat, bertalam dua muka, berpura-pura, bangkai bernyawa, berdajjal, berhati iblis syaitan lahnatullah yg ko menyembah. Tahu.

Last edited 1 month ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 12:36 pm
Reply to  zunnun

Ko berdendam siapo ko yg ko nak Hj Hadi mohon maaf tuhan pun sudah lamo memaafkan bukan salah amanat tu hanya salah taksiran. Apo2 pun ko bakal jadi gilo penghuni ke brp hah di sel wad sengsaro Tg Rambutan.Tahu.

Last edited 1 month ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 12:37 pm
Reply to  zunnun

Ko mengadap tuhan itulah benar2 pengadilan mako lensa kamera merakam ko terkencing terberak terketar-ketar ketakutan. Tahu.

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 1:07 pm
Reply to  zunnun

Tak payah ko nak terangkan extremist ke apa2 pun yg pasti kalu ko jadi ketua maka ko akan semirip Pol Pot pasal ko tidak mengenal Allah swt ko hanya kenal iblis syaitan maka ko bertindak mcm iblis syaitan sembahan ko jadi tak payah ko tunjuk ajar bagai sbb tak lama lagi ko tak tahu apa2 sbb sudah jadi gila.

Pasal apa ko skrg pun manusia iblis syaitan sbb akhlak ko menyundal je mempelesit mempeleceykan semua org jadi siapa nak ikut manusia iblis syaitan bawaan ko. Sendiri ingat la sendiri renung peribadi apa yg ko sdg slalu ko pamirkan/ketengahkan. Tahu.

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 1:08 pm
Reply to  zunnun

Ko sengaja menempah sengsara Zunnun akan di panggil bawa mengadap siap ko … semua hal boleh ko permainkan tapi jgn dgn penguasa akhir zaman. Adanya lebih baik ko gila daripada sedar bila dibawa mengadap.

Bukan emosi tapi ko telah melampaui terlampau celupar ko ingat tuhan tiada perasaan apa yg dikatakan pengampun pengasih penyayang yg menunjukkan punyai emosi tapi bukan pada org yg terlalu kurang ajar.

Ko ingat mulut itu boleh digunakan sebarangan pergaduhan persengketaan berasal dari mulut. Ko nak serang peribadi tidak mengapa tapi jgn para nabi dan rasul apa lagi Allah swt ko cemohkan. Tahu.

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 1:09 pm
Reply to  zunnun

Kafir bermakna enggan menerima kebenaran yg selama ini org Melayu yg berjuang maka keamanan dapat dijelmakan malah ko mencemoh lagi. Ko apa tahu dgn pengorbanan pejuang yg ko tahu hanya menyalak menyalahkan takdir ketentuan Allah taala. Tahu.

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 1:10 pm
Reply to  zunnun

Zunnun tetap dipanggil mengadap tuhan sbb berhutang perhitungan masih berjalan sbb bukan Melayu adalah manusia iblis syaitan talam dua muka bangkai bernyawa melainkan diketahui menjadi gila sesuai ditempatkan di sel sengsara Tg Rambutan. Tak ada gunanya ko nak kempen tentang apa patut Melayu buat sbb Melayu telah lama ada ajenda sejak Tunku lagi itulah Rancangan Malaysia pertama sampai skrg tidak perlu ko nak tunjuk ajar … org Melayu susun semua masyarakat baik di bandar mahupun di kampung serta di hutan belantara. Maka dgn kedatangan satu dunia Melayu merencanakan menyusun hingga akhirat tapi nak buat mcm mana Zunnun sudah tidak tahu… Read more »

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 1:11 pm
Reply to  zunnun

Ko jgn fikir keamanan itu hadir dgn mudah ko org kafir mana ko faham perjuangan yg panjang … ramai yg membaca segala cemohan ko … ko jenis manusia gagal menggunakan akal/otak berfikir segala penjalanan sejarah dunia apa lagi Malaysia dlm genggamannya sbb musabab ko masih bertalam dua muka. Ramai terkorban akibat perangai buruk mcm ko ini mmg patut terima setimpal perbuatan buruk ko tunjukkan dan ko mempermainkan mempersendakan. Org macam ko ini mmg jadi gila akhirnya terbaik balasan Allah taala berikan. Maka dibawa berbincang perihal ko menjadi gila akan semua akui adalah patut jadi gila sbb diri sendiri yg sengaja… Read more »

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 2:25 pm
Reply to  zunnun

Tuhan keperibadiannya sama dgn tuanku2 yg ada … ko anggap patung ya ko tak dgr ke yg kena penampar terajang dgn tuanku … tuhan dan tuanku menyerang org yg melampau kurg ajar disebabkan mulut tiada kehormatan pada keluarga apa lagi pada negara. Ko htrkan lagi cemohan maka bertambah neraka ko menempah … Neraka bukannya api yg menyala hanya api dlm hati yg membara berubah menjadi dajjal … ko boleh anggap tuhan ini dajjal tapi tuhan waras disasarkan hanya pada org yg terlampau biadap. Bila tertabal tuhan semua bersaudara baru boleh terokai dari rujukan segala kitab2 tulin disampaikan pada para nabi… Read more »

Last edited 1 month ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
zunnun
zunnun
24 January 2021 11:29 am

kenape omNo/bN hingga kini merasakan berbelah bagi utk bersama dgn pH dari di perkecil2kan oleh pN ? adakah menunggu akar umbi berani membuat langkah yg melihat dAp dan anwar itu musuh yg di reka oleh #melayislang sedangkan #melayuislang hadi juga bersama dgn pR yg mempunyai persamaan, ada anawar ada dAp… tapi malang nya hadi dgn helah cuba menikam rakan2 dgn bercumbu2 dgn omNO utk menerajui jawatan meneteri besar selangor… besar sgt kepenting hadi kerana merasakn memenangi 15 kerusi DUN kerana doa2 mereka di makbulkan oleh iblis dan pengikut2 nya… tidak itu yg Tuhan berikan kpd iblis, merestui setengah kpd setengah… Read more »

zunnun
zunnun
24 January 2021 11:32 am
Reply to  zunnun

mengape iblis yg merestui doa2 hadi awang ..?

jika niat itu satu pengkianat, iblis yg mula2 meminta nya kpd tuhan kerana tuhan telah berjanji kpd iblis, merestui setengah dari setengajh yg lain….

bagaimana pula pengkianat #sipesakit kanser terhadap pH ? ape itu restu dari iblis juga ?

Anonymous
Anonymous
24 January 2021 11:41 am
Reply to  zunnun

Mana DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK tahu pasal doa orang Islam.

Dia hanya tonggang tonggek dengan joss sticks di pangkal pokok Kayu Ara.

Anonymous
Anonymous
24 January 2021 11:51 am
Reply to  Anonymous

Pangkat Pukimak nya sudah di beri penerangan dahulu.

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 11:51 am
Reply to  zunnun

Ko gilo nanti bertelanjang mcm babi dan muka berubah mulut bermuncung selalu mcm feel babi makan najis sendiri di wad sengsaro Tg Rambutan. Tahu.

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 12:34 pm
Reply to  zunnun

Ko gilo nanti bertelanjang mcm babi dan muka berubah mulut bermuncung selalu mcm feel babi makan najis sendiri di wad sengsaro Tg Rambutan. Tahu..

zunnun
zunnun
24 January 2021 11:17 am

ape asas #melayu2islang hadi ?

hingga muhammad di dewa melebihi kenabian nya…?

hingga “allah” di jadikan pendewaan nama2 semata, dgn nama nya di jadikan hiasan merata…?

hingga mendatangkan kekeliruan setiap istiadat persembahan pula…

menafikan nama2 kesemua nya nama tuhan semesta juga….

jika nama2 semua nya nama2 tuhan belaka, ape pula pengertian “allah” itu bawa…?

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 11:20 am
Reply to  zunnun

Ko mengadap tuhan itulah benar2 pengadilan mako lensa kamera merakam ko terkencing teberak terketar-ketar ketakutan Ko berdendam siapo ko yg ko nak Hj Hadi mohon maaf tuhan pun sudah lamo memaafkan bukan salah amanat tu hanya salah taksiran. Apo2 pun ko bakal jadi gilo penghuni ke brp hah di sel wad sengsaro Tg Rambutan. Ko tu dajjal ko tak sadar itu perangai ko mencarut berkata nista mencerca, mencela, berpelesit, mengadu domba, khianat, bertalam dua muka, berpura-pura, bangkai bernyawa, berdajjal, berhati iblis syaitan lahnatullah yg ko menyembah. Ko gilo nanti bertelanjang mcm babi dan muka berubah mulut bermuncung selalu mcm feel… Read more »

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
24 January 2021 11:08 am

PHD4PIG MEMANG DERHAKA PADA TUHAN, NEGARA DAN RAKYAT……PRU15 SELAMAT KUARANTIN MASUK LOKAP……. TANAH BESAR CHINA DAN INDIA MANA ADA NAK BERI MUKA PADA UMAT ISLAM……… Sanusi Akan Kembalikan Cuti Thaipusam Bila Covid-19 Reda, Kata Penyokong Bukan Islam PAS……….. (FMT) – Kumpulan penyokong bukan Islam PAS meminta semua pihak berhenti menghangatkan isu pembatalan cuti peristiwa Thaipusam tahun ini oleh kerajaan Kedah. Ketua Penerangan Dewan Himpunan Pendukung PAS Pusat (DHPP) G Balachandran berkata, keputusan itu bersifat sementara dan cuti berkenaan akan diteruskan pada tahun akan datang sebaik saja wabak Covid-19 reda. “Jangan kita politikan isu ini, tahun-tahun akan datang kalau keadaan pulih… Read more »

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 11:19 am

.

Last edited 1 month ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
zunnun
zunnun
24 January 2021 10:39 am

jika anwar sanggup di hadapkan ke muka pengadilan,

ngape tidak #sinyanyuktua96 tidak berbuat sedemikian dgn salah laku nya mengunakan kedudukan bail-out anak kesayangan

..tak tahan bini di rumah melalak sepanjangan…

jika anwar sanggup di hadapkan ke muka pengadilan …

ngape tidak #sipendeta sesat tidak buat sedemikian dgn ajaran seketul daging babi nya yg membawa kecelakaan dan kematian2…

di memali

takut sgt kedua2 utk mendapat kewajaran dan penerimaan perundangan

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 10:40 am
Reply to  zunnun

Ko mengadap tuhan itulah benar2 pengadilan mako lensa kamera merakam ko terkencing teberak terketar-ketar ketakutan Ko berdendam siapo ko yg ko nak Hj Hadi mohon maaf tuhan pun sudah lamo memaafkan bukan salah amanat tu hanya salah taksiran. Apo2 pun ko bakal jadi gilo penghuni ke brp hah di sel wad sengsaro Tg Rambutan. Ko tu dajjal ko tak sadar itu perangai ko mencarut berkata nista mencerca, mencela, berpelesit, mengadu domba, khianat, bertalam dua muka, berpura-pura, bangkai bernyawa, berdajjal, berhati iblis syaitan lahnatullah yg ko menyembah. Ko gilo nanti bertelanjang mcm babi dan muka berubah mulut bermuncung selalu mcm feel… Read more »

Last edited 1 month ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Anonymous
Anonymous
24 January 2021 11:04 am
Reply to  zunnun

Sebut Memali mesti disebut rusuhan kaum 13 Mei 1969 di mana Tentera di arah mengawal keadaan.

Maka berdentam dentum lah depa di balun bila melanggar perintah berkurung. Termasuk anjing2 depa yang menyalak.

zunnun
zunnun
24 January 2021 10:29 am

mengapa hadi awang keberatan utk memohon maaf kerana kesesatan fahaman agama yg membawa kematian2 ..

di memali

kerana hadi awang takut backlash dari pengikut2 taksub nya seperti trump sedemikian juga dari Qnon, White supremist Nya..

ketakutan itu asas se orang bertaraf GURU…

ini kah taraf GURU yg #melayu2islang banggakan, byak berdalih byak berhelah…

Anonymous
Anonymous
24 January 2021 10:34 am
Reply to  zunnun

Korang ada meminta maaf bila erusuh di 13 Mei 1969?

Kot tak larat sebab dah kena balun berdentam dentum bila Tentera di arah mengawwal keadaan.

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 10:38 am
Reply to  zunnun

Ko berdendam siapo ko yg ko nak Hj Hadi mohon maaf tuhan pun sudah lamo memaafkan bukan salah amanat tu hanya salah taksiran. Apo2 pun ko bakal jadi gilo penghuni ke brp hah di sel wad sengsaro Tg Rambutan.

Ko tu dajjal ko tak sadar itu perangai ko mencarut berkata nista mencerca, mencela, berpelesit, mengadu domba, khianat, bertalam dua muka, berpura-pura, bangkai bernyawa, berdajjal, berhati iblis syaitan lahnatullah yg ko menyembah.

Ko gilo nanti bertelanjang mcm babi dan muka berubah mulut bermuncung selalu mcm feel babi makan najis sendiri di wad sengsaro Tg Rambutan. Tahu.

Last edited 1 month ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
zunnun
zunnun
24 January 2021 11:11 am

taraf hj tapi takut utk berhadapan dgn majlis fatwa kebangsaan yg mengesah kan kesestan ke atas fahaman amanat nya…

hingga kini buat selamba tidak berani bersemuka sedangkan abuya yg di dapati sesat oleh majlis fatwa berani berhadap dgn mereka…

ini kah taraf haji ini kah taraf guru…?

kesian

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 11:21 am
Reply to  zunnun

Ko gilo nanti bertelanjang mcm babi dan muka berubah mulut bermuncung selalu mcm feel babi makan najis sendiri di wad sengsaro Tg Rambutan. Tahu.

Anonymous
Anonymous
24 January 2021 10:11 am

Wak Gontol Kejora Kojolla dan (atau equals Jigit meng Jig it) dahtak masuk sini lagi sebab dibalun ditibai dibantai tiap kali dia masuk.

Dia keluarkan pendapat songsang.

Maka aman lah blog ini sekarang.

Anonymous
Anonymous
24 January 2021 11:10 am
Reply to  Anonymous

Nasib le TN Anjing 🐕 10:11 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kejora kini menjalani kehidupan yang lebh selesa
Tak mau dia ke sini untuk bergelumang dgn dosa
Kini dgn cara lebih bermanafaat digunakan masa
Terutama, dlm hal beribadah kpd Yang Maha Esa
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
24 January 2021 11:11 am
Reply to  Anonymous

Nasib le TN Anjing 🐕 10:11 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kehidupan yang Kejora lalui skrg, jauh lebih indah
Banyak masa, digunakan dgn cara lbih berfaedah
Terutama nya kpd Yng Esa melaksanakan ibadah
Bukan le macam TN anjing, munafiq haram jadah
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
24 January 2021 11:27 am
Reply to  Anonymous

Munafiq ke, hipokrit ke, semua nya ada bila Wak Gontol menyebut beribadah tapi juga menuduh haram jadah.

Demikian lah cara hidup si bedebah.

zunnun
zunnun
24 January 2021 9:48 am

bagus kini #melayu2islang telah mula sedar betapa sundal nya asyik mabuk dgn meme muncul Dajjal & Imam Mahdi, akhir zaman dan Dunia Kiamat….

#mlayu2islang kini dah mula blk ke drawing board utk melukis pengertian2 semula, rehabilitations & unwinding bisa2 kesundalan2 yg #pendeta hadi bawa dgn amanat sesat nya yg membawa kematian2 …

di memali

tapi jika hadi awang mohon maaf, habis cerita….

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 9:57 am
Reply to  zunnun

Takpo nanti ko dah ado di sel wad sengsaro Tg Rambutan tuhan dtg kito boduwo berselfie. Tapi ko bangkali telanjang dan ko pun tak faham dan tak kenal yg berselfie samo ko itu kekasih Allah taala. Tahu

Last edited 1 month ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Anonymous
Anonymous
24 January 2021 9:57 am
Reply to  zunnun

Asyik menyebut Memali menarik sebutan rusuhan kaum 13 Mei 1969 di mana Tentera di arah engawal keadaan, gunkan SOP Tentera,

Berdentam dentum depa dibalun. Dengan anjing2 nya.

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 10:05 am
Reply to  zunnun

Ko berdendam siapo ko yg ko nak Hj Hadi mohon maaf tuhan pun sudah lamo memaafkan bukan salah amanat tu hanya salah taksiran. Apo2 pun ko bakal jadi gilo penghuni ke brp hah di sel wad sengsaro Tg Rambutan. Ko tu dajjal ko tak sadar itu perangai ko mencarut berkata nista mencerca, mencela, berpelesit, mengadu domba, khianat, bertalam dua muka, berpura-pura, bangkai bernyawa, berdajjal, berhati iblis syaitan lahnatullah yg ko menyembah. Tahu.

Last edited 1 month ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
zunnun
zunnun
24 January 2021 10:21 am

hadi pi mengadap baitullah dia sembah ke baitullah tu ?

biar betul lalu balik dapat pangkat haji.

hadi ke padang arafah dio ingat padang masyar ko ?

ape dlm iktizan dan iqtiqat nyo memungkinkan hadi dapat gelaran haji…

sj tanyo.

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 10:29 am
Reply to  zunnun

Apo2 pun selamat datang penghuni di wad sengsaro Tg Rambutan penghuni ke brp hah bertelanjang selalu pasal mengaipkan org Islam (yg pasti ko bukan org Islam kekalkan perangai racism yg dah lamo org tgglkan feel laku itu) dan pado media massa sampai kefahaman yg dah lama bersiaran pado ko yg sdg menaip ini … ko masih berdegil rasakan nanti takdir ko jadi gilo berpanjangan. Tahu.

zunnun
zunnun
24 January 2021 10:23 am

bukan salah amanat nyo salah takfiran nya…

babi yg mendengar kesukaan lalu terbang ke ?

slah takfiran? cuba perjelasjkan, den nak dengor dari se ekor babi belaan nya di sini…

copek…

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 10:33 am
Reply to  zunnun

Ko gilo nanti bertelanjang mcm babi dan muka berubah mulut bermuncung selalu mcm feel babi makan najis sendiri di wad sengsaro Tg Rambutan. Tahu.

zunnun
zunnun
24 January 2021 10:44 am

kata salah tafsiran..

bila di tanya salah di mana tafsiran nya? kote di bawah terus mengucup…

mano anak jantan #melayu2islang hadi hanya setakat berani meme dajjal, mahdi & kiamat je ke ? .

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 10:49 am
Reply to  zunnun

Ko gilo nanti bertelanjang mcm babi dan muka berubah mulut bermuncung selalu mcm feel babi makan najis sendiri di wad sengsaro Tg Rambutan. Tahu.

zunnun
zunnun
24 January 2021 8:35 am

ngape #melayu2islang dari golongan pak2 lebai aka malaun2 nya tidak berani utk berhadapan utk ketahui bahawa bilangan kerajaan yg amereka bersama tiada lagi bilangan nya, maka perlu letak jawatan…

kerana syok dan lena dgn bergaji buta ?

blh beri pencerahan

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 9:13 am
Reply to  zunnun

Tuhan itu kekasih Allah swt telah pun ko tahu ko bakal gila jadi terima saja padahnya hanya masa saja menentukan buat ko Zunnun. Tahu.

zunnun
zunnun
24 January 2021 9:42 am

Tuhan itu kekasih Allah swt…

melancap itu baik jika terus menerus fahaman sedemikian rupa

belum lagi bernama “allah’ dlm pati dzat nya, hanya tuhan semata, kegelapan dzat semata2

bila dhazir akan titik pertama, titik permulaan dari laa takyin, yg ada tiada, yg tiada ada…

segala rumpun Ilmu Alam Semesta, terkandung Dlm Perbendaharaan titik sedemikian rupa…

seperti biji yg mengandungi segala rahsia pohon yg akan dijelmakan dari nya…

tapi jgn kao mentelaah ilmu sedemikian, baik pi melancap je…

Anonymous
Anonymous
24 January 2021 9:51 am
Reply to  zunnun

Masalah DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK ini ia lah dia kuat melancap.

Selalu melancap, suruh orang melancap, melancap saja dalam kepala nya.

Itu pasal dia tak boleh fikir lain selain dari melancap.

Maka kotor lh otak nya berterusan.

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 9:58 am
Reply to  zunnun

Takpo nanti ko dah ado di sel wad sengsara Tg Rambutan tuhan dtg kito boduwo berselfie. Tapi ko bangkali telanjang dan ko pun tak faham dan tak kenal yg berselfie samo ko itu kekasih Allah taala. Tahu

Anonymous
Anonymous
24 January 2021 9:20 am
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENGARUT ATAU MENCARUT.

Di atas ini dia mengarut. Maka Pukimak lah dia.

zunnun
zunnun
24 January 2021 8:31 am

anwar sebagai ketua pembangkang telah memberi kenyataan bahawa 117 ahli parlimen tidak menyokong kerajaan yg ada, maka kerajjan yg di asakan dgn #melayu2islang hanya berdiri dgn 103 ahli parlimen sj….

tapi ngape #sinyanyuktua96 tidak di lantik ketua pembangkang pula ?

adakah kerana pembangkang merasakan percaya akan kemampuan serta kesihatan penyakit sawan nya ?

jika sedemikian, ngape kerajaan #melayu2islang tidak berani membawa ke special sitting parlimen….

tidak kah ini asas democracy atau #melayu2islang ingin menegakaan sistem kerajaan ala mereka pula…

ape kah sistem ala kerajaan #melayu2islang pula…

sj bertanya…

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 8:37 am
Reply to  zunnun

Tuhan keperibadiannya sama dgn tuanku2 yg ada … ko anggap patung ya ko tak dgr ke yg kena penampar terajang dgn tuanku … tuhan dan tuanku menyerang org yg melampau kurg ajar disebabkan mulut tiada kehormatan pada keluarga apa lagi pada negara. Ko htrkan lagi cemohan maka bertambah neraka ko menempah … Neraka bukannya api yg menyala hanya api dlm hati yg membara berubah menjadi dajjal … ko boleh anggap tuhan ini dajjal tapi tuhan waras disasarkan hanya pada org yg terlampau biadap. Bila tertabal tuhan semua bersaudara baru boleh terokai dari rujukan segala kitab2 tulin disampaikan pada para nabi… Read more »

zunnun
zunnun
24 January 2021 9:01 am

kitab2 tulin yg di tulis oleh tuhan ke ? atau di tulis ratusan tahun selepas mati nya mereka2 yg menyatakan kerasulan2 Nya..? yg menulis itu separa kenabian dgn yg mentayakan kerasulan nya ? 200 tahun selepas kematian muhammad, baru kitab di perbukukan,… tapi tidak kah bercangkah dgn amalan waktu bulan ramadham tiap2 mlm di adakan bacaan bertadarus, tapi ngape masih mengumpul tulisan2 dari kulit. dari batu dan dari daun nipah ? persoalan nya, jika kitab itu tulin, ngape pula byak corentan nya berbahasa passive dari penyampaian2 dgn berbahasa aktif ? tidak kah kitab itu kata2 tuhan belaka..? adakah tuhan tidak… Read more »

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 9:12 am
Reply to  zunnun

Tuhan itu kekasih Allah swt telah pun ko tahu ko bakal gila jadi terima saja padahnya hanya masa saja menentukan buat ko Zunnun. Tahu.

zunnun
zunnun
24 January 2021 9:35 am

tuhan itu kekasih Allah swt…

lagi mengila seumpampa gila trump tidak menerima kekalahan nya, gila hadi hadi awang dgn ktulan2 dabing babi nya, gila nasarudin dgn pengat taik pengat durian nya, gila moktar senik dgn aleena nya, gila ibrahim dgn covid dlm bemtungan waktu mlm nya., gila takiti seberang takir nya dgn bini muda audi nya, gila abodooh dgn kebodohan audio nya.

gila #sinyanyuktua96 dgn sawan babi nya

cuba2 pula renung kan

tuhan kekasih ketuhanan nya…

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 9:42 am
Reply to  zunnun

Takpo ko dah ada di sel wad sengsara Tg Rambutan tuhan dtg kito boduwo berselfie. Tapi ko bangkali telanjang dan ko pun tak faham dan tak kenal yg berselfie samo ko itu kekasih Allah taala. Tahu.

Last edited 1 month ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Anonymous
Anonymous
24 January 2021 9:24 am
Reply to  zunnun

Banyak lagi DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK itu mengarut.

Maka Pukimak lagi lah dia.

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 9:13 am
Reply to  zunnun

.

Last edited 1 month ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
zunnun
zunnun
24 January 2021 8:23 am

bagus, syabas , hebat Selangor & Sarawak mengambil langkah utk membeli Vaccine utk rakyat di negeri… tapi adakah ini membawa maksud tuk rakyat negeri selangor & sarawak berdasarkan slogan Sarawak for Sarawakian & Selangor for Selangorian? jika ini di lakukan maka negara akan berhadapan satu bentuk polarisasi kaum kenegerian pula…. jika di lakukan utk mengurangkan beban kerajaan pusat yg kini terkial2 tercungkap2 memerintah, maka itu satu tindakan yg baik menjamin agar penyularan blh di bendung tidak memilih kewargaan tapi berasaskan potensi utk memberhentikan penyularan… tapi mana doa2 kaum #melayu2islang hadi, ngape tidak mampu masih tidak di makbulkan lagi oleh tuhan… Read more »

Anonymous
Anonymous
24 January 2021 8:34 am
Reply to  Anonymous

stumbling block

zunnun
zunnun
24 January 2021 8:50 am
Reply to  Anonymous

pH memerlukan dAp kerana memberi mereka undi2 tapi dAp bukan nya stumbling block, kerana mereka juga seperti parti2 lain, dlm mereka seperti juga pkr ahli2

zunnun
zunnun
24 January 2021 8:48 am
Reply to  Anonymous

set piece yg di bayar oleh kaum industri yg berkepentingan dan keinginan utk menarah kontrak se iring dgn mula nya belanjawaan yg akan mula di gunakan bulan depan… infiltration ada di mana2 baik di pihak kerajaan dan pihak parti pembangkang… the art of creating perception goes beyong party line filtered down even to animal & environment.. .. anwar dan pkr sebagai ketua dan parti yg mengerakan pH akan sentiasa di asak dan di gugat oleh parti yg mendokong kerajaan #melayu2islang … set back seperti ini tidak perlu di hiraukan dan akan ada byak seumpama nya akan di permainkan dgn menggunakan… Read more »

Anonymous
Anonymous
24 January 2021 10:19 am
Reply to  zunnun

penyakit sawan babi dah lama ada pada pihak Pembangkang, terutama DAP.

Majoriti depa enis yang tonggang tonggek di pangkal pokok Kayu Ara, Memang jenis yang dikaitkan dengan babi.

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 8:38 am
Reply to  zunnun

Bila tertabal tuhan semua bersaudara baru boleh terokai dari rujukan segala kitab2 tulin disampaikan pada para nabi dan rasul hanya dgn berbaik-baik dgn semua tiada lagi yg negara di dlm negara dunia sbb kemana-mana negara2 undang2 yg sama dipatuhi itulah undang2 tuhan sejagat.Tahu.

zunnun
zunnun
24 January 2021 9:57 am

bila tertabal nya tuhan …

selama ini tuhan sedang tgh lena dgn dayang2 nya…

maka jgn ganggu gugat memadai dgn yahweh kemudian ilah kemudian allah sj…

bila nma yg di pentingkan maka penyembahan hanya pd nama2 belaka…

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 10:50 am
Reply to  zunnun

Ko gilo nanti bertelanjang mcm babi dan muka berubah mulut bermuncung selalu mcm feel babi makan najis sendiri di wad sengsaro Tg Rambutan. Tahu.

Anonymous
Anonymous
24 January 2021 10:58 am
Reply to  zunnun

Korang mula dengan Confucianism, dahtu tukar ke Taoism, dahtu Christian Evangelical, dahtu Communism, dahtu Free Thinkers pulak.

Amende nyer

Wau bule
Wau bule
24 January 2021 7:02 am

Anwar claims up to 115 MPs oppose emergency, wants Parliament reconvened…AGAIN….hehehe

Anonymous
Anonymous
24 January 2021 6:46 am

Melanda landa DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BLA MENGARUT ATAU MENCARUT.

Penuh komen nya keseorangan, mengarut kan itu ini. Maka dibalun, ditibai dan dibantai disini.

zunnun
zunnun
24 January 2021 3:30 am

dgn 117 kerusi yg kini di sebelah pembakang maka yg tingga dgn kerajaan #melayu2islang hanya 103 sj…?

dgn bilangan sedemikian, maka kerajaan #melayu2islang Moo + Hadi tidak lagi kerajaan sah dari segi democracy & perundangan…

tapi ngape #sipesakit kanser & #sipendeta sesat tak berani meletakan jawatan ?

adakah hadi awang rasa syok bergaji buta dgn jawatan menteri dan duta khas nya…?

hebat no, makan gaji buta RM 80,000/bulan

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 6:37 am
Reply to  zunnun

Ko sengaja menempah sengsara Zunnun akan di panggil bawa mengadap siap ko … semua hal boleh ko permainkan tapi jgn dgn penguasa akhir zaman. Adanya lebih baik ko gila daripada sedar bila dibawa mengadap. Ko jaga persiapkan diri. Tahu.

Anonymous
Anonymous
24 January 2021 6:51 am
Reply to  zunnun

Menggigit jari lah DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENGARUT ATAU MENCARUT.

Tak dapat menjatuhkan kerajaan begitu menunjukkan puak Pembangkang tak berguna, dayus, barang tak boleh naik.

Anonymous
Anonymous
24 January 2021 8:00 am
Reply to  zunnun

Jangan jadi tidak bijak lah (kata2 baik bermakna bodo), DAP DIRTY OLD MAN THE PUKIMAK (PNGKAT SUDAH DIBERI PENERANGAN DI ATAS TUH).

Bukti kerajaan sah atau tidak ada lah undi di Parlimen. Selagi itu tak di buat, kamu mengarut lah.

zunnun
zunnun
24 January 2021 3:19 am

blh ke negara maju bergantung kpd kepercayaan Mahdi & , Dajjal… atau Dajjal & Mahdi itu keperluan #melayu2islang utk memperkasakan kekuasaan mereka utk terus berkuasa…? jika benar akan perkasa nya #melayu2islang, maka persilakan berdoa kpd ‘tuhan’ yg mereka sembah & dewa membawa keberkatan kpd bencana penyularan covids yg tiada hujung nya… jika tiada keupayaan utk di makbulkan, adakah selama ini, penyembahan dan pendewaan mereka ada cacat nya… ape kecacatan nya ? adakah salah pengertian membina keyakinan ke ? keyakinan itu ada 2 cara utk di pupukan.. Ilmu utk membuktikan Ujud Nya atau Suhudkan diri agar merasakan Cahaya Nur Nya…. tapi… Read more »

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 6:36 am
Reply to  zunnun

Ko sengaja menempah sengsara Zunnun akan di panggil bawa mengadap siap ko … semua hal boleh ko permainkan tapi jgn dgn penguasa akhir zaman. Adanya lebih baik ko gila daripada sedar bila dibawa mengadap. Tahu.

Anonymous
Anonymous
24 January 2021 6:58 am
Reply to  zunnun

Mengata “‘tuhan’ yg mereka sembah” menunjukkan nate’ zunnun ini jenis yang tonggang tonggek di pangkal pokok Kayu Ara di tpi rumah nya.

Mengata “mencipta tuhan kerana keinginan dan kepentingan …” menunjukkan nate’ ini jenis asyik mencipta Tuhan. Di pangkal Pokok Kayu Ara, di Tok Pekong di sana sini.

zunnun
zunnun
24 January 2021 2:31 am

unifying a country… nagara kini berhadapan dgn krisis perpaduan tercetus sekian lama yg di bawa oleh #sinyanyulyua96 selama 22 tahun memerintah dan #sipendeta yg sesat dgn amanat nya… maka satu usaha perlu utk mengembelingkan rakyat utk perkasakan negara semula…. #melayu2omNo kena berani menerima kesalahan yg di bawa dan di reka di ketuai oleh #sinyanyuktua96 ketika menerajui pendana menteri selama 22 tahun, bahwa dAp itu musuh #melayu2 dlm negara… unifying berdasarkan kebenaran jauh sekali berdasarkan kecurigaan…. kebenaran bahawa diversity itu kekuatan negara… jgn biarkan #sinyanyuktua96 kembali berkuasa dan birkan #sipendeta sesat dgn kesesatan nya memecah belah kan diversity rakyat2 jelata…. jgn… Read more »

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 2:42 am
Reply to  zunnun

Zunnun ko nantinya lebih baik gila dari kena bawa mengadap tuhan. Ini perhitungan bukannya amaran tapi mmg kena mengadap selepas ko diberkas … apa jadi masa mengadap hanya masa itu baru ketahui … ko tidak nak mengajar apa patut Melayu buat. IP yg ko pakai dimana masa mana telah diketahui. Mana ko nak sembunyikan diri hanya serah diri saja.

Setakat tak tahu ko berbangsa apa. Apa2 pun akan disiasat nanti. Tahu.

Last edited 1 month ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
zunnun
zunnun
24 January 2021 2:59 am

klu rasa takut jgn mengharung lautan samudra…

jika tak berani tegak kan kebenaran, baik hidup jadi binatang .

tapi klu rasa kematian, perlu ape lagi kehidupan …

tiap2 yg hidup pasti mati..

tapi perlukah mati sedang yg hidup itu tuhan …

jgn asyik menyudal2 dgn ugutan…

klu dah rasa sedap mem”babi” cuba2 perbetulkan blk ke pangkal jalan… 🤣

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 7:34 am
Reply to  zunnun

Tuhan keperibadiannya sama dgn tuanku2 yg ada … ko anggap patung ya ko tak dgr ke yg kena penampar terajang dgn tuanku … tuhan dan tuanku menyerang org yg melampau kurg ajar disebabkan mulut tiada kehormatan pada keluarga apa lagi pada negara.

Ko htrkan lagi cemohan maka bertambah neraka ko menempah … Neraka bukannya api yg menyala hanya api dlm hati yg membara berubah menjadi dajjal … ko boleh anggap tuhan ini dajjal tapi tuhan waras disasarkan hanya pada org yg terlampau biadap. Tahu.

Anonymous
Anonymous
24 January 2021 7:08 am
Reply to  zunnun

Krisis perpaduan dicetuskan mereka di rusuhan kaum 13 Mei 1969. Tentera di arah mengawal keadaan dan mereka gunakan SOP Tentera dimana gamak nya berdentam dentum kena perusuh dengan anjing2 nya. Aman negara akibat nya.

Celaka British Kolonial yang mulakan diversity di negara ini. Masih ada lagi yang tak hormatkan Perlembagaan negara sepenuh nya, terutama nya Perkara 153 berkenaan Kedudukan Istimewa Melayu dan Bumiputera Sabah dan Sarawak.

Mana yang begitu perlu hijrah ke negara2 yang tidak ada Perkara 153 di Perlembagaan mereka.

zunnun
zunnun
24 January 2021 1:38 am

sejurus kerajaan terbentuk dari kepincangan kemelut yg ada, satu usul perlu di bawa…

melarang #sinyanyuktua96 menyandang jawatan member of parlimen ..

bukan kerana #sinyanyukyua96 itu bahaya tapi di kuatiri membahayakan diri nya sendiri….

selain menghindar negara berperang dgn negara perancis…

selain melarang #sipendeta sesat menjawat member of parlimen supaya negara aman selagi #sipendeta sesat masih enggan memohon maaf kesesatan fahaman agama nya yg membawa kematian2

di memali

negara tidak memerlukan musuh di luar, dgn 2 ekor ini negara akan sentiasa bereperang sesama sendiri…

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 1:53 am
Reply to  zunnun

Apa yg ko katakan ini tidak membawa apa2 menafaat pun sbb dari sumber org gila bernama Zunnun. Maka sesiapa yg sudi melawat ziarah lah ia sdg cakap sorang2 gelak sorang2 di wad sengsara Tg Rambutan sesuai buat dia atas usaha keras dilakukan selama ini Masa melawat nanti jgn terperanjat Zunnun bertelanjang alasan dia beri pada pegawai slalu rasa panas itu sbb suka bertelanjang maka mmg padan lah dgn perangai dia tidak sadar diri asal hidup terbuang dari negara luar tidak bersyukur. Ingim pula mengajar apa Melayu patut buat walhal Melayu lah susun masyarakat sejak moyang dia dicampakkan ke Tanah Melayu… Read more »

Last edited 1 month ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
zunnun
zunnun
24 January 2021 2:01 am

bagus sekurang2 nya

dah mula tunjuk kemajuan…

dari asyik menyundal2 dgn kesesatan Mahdi kesana kemari…

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 2:31 am
Reply to  zunnun

Tak payahlah ko nak puji dlm puji ko persendakan harap ko gila jadi tuhan pun lega kalu ko masih sedar ko dibawa mengadap one by one … masa tu bila tuhan marah ko terkencing on spot. Tuhan tidak pernah ato tidak bergurau dgn Zunnun manusia iblis syaitan bangkai bernyawa. Tahu.

zunnun
zunnun
24 January 2021 2:38 am

nak puji dlm puji persenda” 🤣

tuhan marah.?.

tuhan dah jadi abdi kpd emosi nya ke ?

maka emosi sebenar nya tuhan pula..?

biar betul… 😂

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 7:08 am
Reply to  zunnun

Ko sengaja menempah sengsara Zunnun akan di panggil bawa mengadap siap ko … semua hal boleh ko permainkan tapi jgn dgn penguasa akhir zaman. Adanya lebih baik ko gila daripada sedar bila dibawa mengadap.

Bukan emosi tapi ko telah melampaui terlampau celupar ko ingat tuhan tiada perasaan apa yg dikatakan pengampun pengasih penyayang yg menunjukkan punyai emosi tapi bukan pada org yg terlalu kurang ajar.

Ko ingat mulut itu boleh digunakan sebarangan pergaduhan persengketaan berasal dari mulut. Ko nak serang peribadi tidak mengapa tapi jgn para nabi dan rasul apa lagi Allah swt ko cemohkan. Tahu.

Anonymous
Anonymous
24 January 2021 7:11 am
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENGARUT ATAU MENCARUT.

Menanya Tuhan dah jadi abdi itu nyata menunjukkan dia mengarut.

Maka Pukimak lah dia.

zunnun
zunnun
24 January 2021 1:22 am

puad masih defensive dlm berbahasaan nya, cuba melakukan narrative bukan utk berhadapan dgn pihak singgasana tapi utk menjaga sensitive kaum #melayu2 yg ada terutama golongan sebantal omNo nya…… sikap accomodative ini tidak akan membawa penyelesaian yg di harapkan kpd kemulut politik semasa… perlu keluar dari kepompong/cacoon persepsi yg ada, dan bentuk persepsi yg membolehkan negara keluar dari permasaalah semasa… permasaalah ketentuan dan keabasahan politik agar dapat membetulkan kepincangan perihal ekonomi dan penyularan covid yg tiada kelihtan penghujung nya… perlu berani melakukan perubahan minda, satu revolusi minda, satu radicalization minda … kekuatan negara bukan terletak pd satu bangsa tapi pd diversity… Read more »

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 1:39 am
Reply to  zunnun

Zunnun dah terbayang di wad sengsara Tg Rambutan maka cakaplah bebyk sepuas-puasnya tergelak bebyk sepuas-puasnya disana kekal selamanya … apa yg ko miliki ilmu yg ko agung2kan sia2 saja ibarat menjirus air ke daun keladi tidak berbekas. Maka ilmu yg ko rasa betul sebenarnya pihak kerajaan punyai byk sumber rujukan jadi tidak payah ko betulkan sbb kerajaan senantiasa betul cuma mendapatkan 100% betul bukan sekejap yg ko rasakan negara lain byk yg betul. Sadarilah Melayu akhirnya membetulkan sedunia kearah alam akhirat. Jadi siapa nakhoda itu … Nakhoda itulah ko slalu mempeleceykan mempersendakan ko anggap pula dianya hanya budak2 tidak tahu… Read more »

Anonymous
Anonymous
24 January 2021 7:13 am
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENGARUT ATAU MENCARUT.

Mengata FUCK, maka Pukimak lah dia.

Anonymous
Anonymous
24 January 2021 7:20 am
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK me.

ngata “kaum #melayu2 yg ada terutama golongan sebantal omNo nya…… sikap accomodative ini tidak akan membawa penyelesaian …”

Ini pendapat bahaya. Kalau bersikap accomodative tak boleh di terima, apakah nate’ ini memikirkan rusuhan kaum 13 Mei 1969 itu cara nya?

Jika demikian, dia perlu di heret ke Balai Polis.

zunnun
zunnun
24 January 2021 12:26 am

ape yg kini meme yg amat menjadi kesukaan #melayu2islang Moo + hadi…? Imam Mahdi & Dajjal selain Syurga & Neraka… mito atau satu bentuk2 kepentingan semata2..? yg terdahulu itu ada kebenaran nya kerana tiada bukti nya dan yg terkemudian itu ada juga kebenaran nya, kerana hanya berdasarkan kepercayaan semta2….. rukun Islam itu bukan Islam tapi bentuk2 rukun sj.. rukun Iman itu bukan keyakinan tapi bentuk2 kepercayaan semata2.. satu kepercayaan yg mengatakan … percaya kpd buku2 kitab, bukan hanya percaya kpd quran tapi kesemua kitab2… tuhan tidak membuat kesilapan tapi emosi & prejudice manusia yg melakukan kepentingan … perbalahan dan terus… Read more »

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 12:38 am
Reply to  zunnun

Perhitungan bukannya menunjuk pandai tapi tidak kenal Allah swt apa lagi mempersendakan … ramai lagi cendikiawan terpelajar tapi punyai IQ dan EQ sdg ko hanya ada IQ bakal jadi gila jugak terang2 ko mempermainkan para nabi dan rasul dan ko samakan diri ko yg hina dgn mereka itu telah dimulaikan Allah swt.

Maka ko akui skrg ko jadi gila tak lama lagi ini adalah ketentuan buat ko.Ilmu kena seiring akhlak dan ko telah lama sesat diperingatkan difahamkan ko enggan menerima maka sesuai lah ko jadi gila akhirnya. Tahu.

Last edited 1 month ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
zunnun
zunnun
24 January 2021 12:47 am

bagus

kini tidak kelihatan bibit2 kesundalan “Mahdi” kesana kemari…

satu kemajuan…

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 12:59 am
Reply to  zunnun

Cakap2 ko beginilah yg akhirnya ko jadi gila. Tahu.

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 12:56 am
Reply to  zunnun

Perhitungan bukannya menunjuk pandai tapi tidak kenal Allah swt apa lagi mempersendakan … ramai lagi cendikiawan terpelajar tapi punyai IQ dan EQ sdg ko hanya ada IQ bakal jadi gila jugak terang2 ko mempermainkan para nabi dan rasul dan ko samakan diri ko yg hina dgn mereka itu telah dimulaikan Allah swt. Maka ko akui skrg ko jadi gila tak lama lagi ini adalah ketentuan buat ko.Ilmu kena seiring akhlak dan ko telah lama sesat diperingatkan difahamkan ko enggan menerima maka sesuai lah ko jadi gila akhirnya. Apa yg ko pelajari fahami sia2 ko mungkin tidak sadar ramai yg lebih… Read more »

Last edited 1 month ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Anonymous
Anonymous
24 January 2021 7:30 am
Reply to  zunnun

DAP DIRTY ODL MAN THE PUKIMAK (PANGKAT TELAH DIBERI PENERANGAN DAHULU) asyik menyebut Memali.

Tapi sentiasa gerun, tak berani menyebut rusuhan kaum 13 Mei 1969 di mana Tentera telah di arah mengawal keadaan dan depa gunakan SOP Tentera di mana gamaknya berdentam dentum kena perusuh2 dengan anjing2 nya,

Cakap pasal “mempunyai keupayaan tinggi ” tapi tak berupaya bila dikawal Tentera, anjing2 pun di balun supaya tidak menyalak..

zunnun
zunnun
23 January 2021 11:49 pm

melayu perlu berani shed kesempadanan kemelayuan mereka utk Berdiri Tegak Bersama Kaum Lain Yg ada dlm negara utk membawa negara keluar dari kemulut politik semasa… kerana amanah yg di berikan kpd melayu2 byak bibit2 kesundalan nya… Penjenamaa Proton Geely satu contoh terbaik membawa Negara kpd pasaran antarabangsa kini export mencapai ke benua2 Europe, Latin & Russia …selain traditional Asean & Asia… maka tidak mustahil, lost ground, jurang negara dgn pesaing yg terdahulu sama taraf dapat di capai dgn setaraf sama… lost ground ini tak lain bila rakyat melakukan satu lonjakan paradigma, keluar dari kepompong bangsa dan kepercayaan agama dan bersatu… Read more »

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 12:01 am
Reply to  zunnun

Zunnun tetap dipanggil mengadap tuhan sbb berhutang perhitungan masih berjalan sbb bukan Melayu adalah manusia iblis syaitan talam dua muka bangkai bernyawa melainkan diketahui menjadi gila sesuai ditempatkan di sel sengsara Tg Rambutan. Tak ada gunanya ko nak kempen tentang apa patut Melayu buat sbb Melayu telah lama ada ajenda sejak Tunku lagi itulah Rancangan Malaysia pertama sampai skrg tidak perlu ko nak tunjuk ajar … org Melayu susun semua masyarakat baik di bandar mahupun di kampung serta di hutan belantara. Maka dgn kedatangan satu dunia Melayu merencanakan menyusun hingga akhirat tapi nak buat mcm mana Zunnun sudah tidak tahu… Read more »

Last edited 1 month ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
zunnun
zunnun
24 January 2021 12:35 am

tuhan tak perlu utk mengadap seperti raja2 dgn singgahsana2 yg di dunia…

jauh sekali singgahsana yg ada mewakili kerajaan ya di dunia..

kerajaan tuhan terkandung dlm suratul waqiah,
pi perlajar dgn membiarkan tuhan yg mengajar ilmu pena Nya….

jgn asyik sundal menyudal Mahdi kesana kemari…

segala bentuk2 yg menyamakan sedemikin, terkandung dlm kata2 nya…

“laisa kamillishi….”

jgn kamu samakan, kelak jatuh syirik

tapi, dgn Mahdi kesana kemari, kan dah sebati syirik nya..

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 1:19 am
Reply to  zunnun

Ko sebut syirik sdgkan ko la senantiasa dlm syirik … Syirik erti kata mengagungkan diri patutnya mengagungkan Allah swt itulah ko slalu merasai ilmu ko fahami itu tinggi sehingga ko mempertuhankan ilmu itu dari mempertuhankan Allah swt … itulah syirik yg nyata yg ko tidak faham2 apa2 pun terima lah padahnya ko jadi gila tak lama lagi. Tahu.

zunnun
zunnun
23 January 2021 11:19 pm

narrative terbaru politik semasa negara… satu kupasan dgn impasse yg ada… negara kini sudah sampai tahap stale bull, di mana kesemua pemain2 politik yg ada dlm keadaan polarizing dgn spectra2 mereka…. dynamic, vibrant tidak melampaui utk melakukan dan mengambil kuasa… satu negara tapi byak pemain politik2 nya, caught within their own sphere of dominant utk melakukan interactive and compounding new structure…. pH perlu melihat beyond #sinyanyuktua96 dan membuka langkah utk ujudkan satu coalition baru pula, dgn #melayu2omNO, berkonsepkan sharing responsibility dan sharing equity …. jika uasaha sedemikian sedang di rancang dan di usahakan agar MA63 tidak membenarkan Sabah & Sarawak… Read more »

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
23 January 2021 11:29 pm
Reply to  zunnun

Org yg bakal gila masih mahu tunjuk kebodohan diri … siapa nak baca tulisan ko sbb ko pun tak faham apa yg nak ko sampaikan idea dari iblis syaitan ko jadi gila akhirnya.

Apa pun tuhan suruh ko mengadap akan tuhan renung terus saja ko terkencing ketakutan terketar-ketar jadi baru ko tahu Allah taala itu mcm mana geraknya melainkan ko dah jadi gila maka tuhan kata amat sesuai lah ko ditempatkan di Tg Rambutan selamanya. Tahu.

Last edited 1 month ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
zunnun
zunnun
23 January 2021 11:51 pm

kesian dah jadi sawan tegar akhir nya…

pi mandi junub, dan terus tidur…

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 12:09 am
Reply to  zunnun

Ko bakal gila Zunnun sbb dgn kekasih Allah taala pun ko persendakan. Tahu.

zunnun
zunnun
24 January 2021 12:43 am

kekasih “allah” itu bukan muhmmad atau yoshua, tapi kenabian dan kerasulan mereka..

kenabian/kerasulan itu Sifat2 Tuhan, Ketuhanaan Tuhan Semesta…..

Dzat Memuji2 Sifat Nya, Sifat Nya Yg Menyatakan Dzat Nya…

kamil Mengkamil antara mereka berdua….

pi mandi junub bersihkan diri dan tidur, jgn terus stim kesana kemari dhn kesundalaan Mahdi..

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 1:25 am
Reply to  zunnun

Ko bersyirik dgn Allah swt bakal jadi gila akhirnya ditempatkan di wad sengsara Tg Rambutan sesuai buat ko Zunnun.

zunnun
zunnun
23 January 2021 10:55 pm

ape itu extreme & extremist ? ciri extreme, satu pengertian membawa kpd violence… selain irrational dari sudut pandangan ape dan siape yg menentukan irrational & keganasan se seorang ? bila mereka mendasar pandangan unilateral selain tiada daya mencetus pembaharuan…. stale, unilateral & tiada haluan… lebai2 & malaun2 pAs species yg sering sedemikian, kerana tuhan di jadikan alat persembahan dan pendewaan jauh sekali cuba mencari titik pertemuan antara ketentuan & ketuhanan … conceptual tapi bukan abstract, kemanusian bukan jembalang… inity every dynamic define order akan sentiasa ada inherent intelligence & purpose… manusia coined these as Divinity, tapi kurang memberangsangkan kerana meletak… Read more »

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
23 January 2021 11:03 pm
Reply to  zunnun

Tak payah ko nak terangkan extremist ke apa2 pun yg pasti kalu ko jadi ketua maka ko akan semirip Pol Pot pasal ko tidak mengenal Allah swt ko hanya kenal iblis syaitan maka ko bertindak mcm iblis syaitan sembahan ko jadi tak payah ko tunjuk ajar bagai sbb tak lama lagi ko tak tahu apa2 sbb sudah jadi gila.

Pasal apa ko skrg pun manusia iblis syaitan sbb akhlak ko menyundal je mempelesit mempeleceykan semua org jadi siapa nak ikut manusia iblis syaitan bawaan ko. Sendiri ingat la sendiri renung peribadi apa yg ko sdg slalu ko pamirkan/ketengahkan. Tahu.

Last edited 1 month ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
zunnun
zunnun
24 January 2021 12:51 am

agar menghindar Mahdi yg kao bawa supaya tidak seperti ajaran sesat hadi yg membawa kematian2 …

di memali

sekadar ingat mengingati 🤣

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
24 January 2021 2:03 am
Reply to  zunnun

Jgn tergelak kalu ko sadar ko sebenarnya Melayu akan tuhan beri penampar sepuas hati tuhan … cakap byk tuhan suruh pegawai beri terajang sampai telentang. Selagi tidak terkencing tidak henti terajang diberi. Adanya elok ko gila jadi tuhan pun lega sbb tidak layak ko hidup lagi sbb mempersendakan nabi dan rasul malah Allah swt ko samakan dgn diri ko yg kerdil dan hina. Tahu.

Last edited 1 month ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
zunnun
zunnun
23 January 2021 10:30 pm

ape intipati permasaalahan yg kini di hadapi oleh #siabahpesakit kanser dan #sipendeta dgn ajran mamnat sesat nya… selain struktur yg amat fatal utk meneruskan kerajaan berdasarkan #melayu2islang, kini GPS mengugut akan tarik kelura sokongan jika kerajaan #melayu2islang yg di dirikan #siabah pesakit kanser & #sipendeta amanat sesat nya… dgn bilangan minoriti kini dlm angka 109 berbanding 111 yg di miliki pembangkan …. hanya utk menjatuhkan nya, tapi yg amatv fatal juga, angka bilangan 111 yg di miliki pembangkang tidak memcerminkan sati cohesion, satu keabsahan yg kuat dan gitu utk meneruskan kerjaan terbaru pula… maka di sini, discretion singgahsana bregantung kpd… Read more »

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
23 January 2021 10:41 pm
Reply to  zunnun

Ko mengadap tuhan bukannya Anwar sebagai ko sangkakan kalu pun percaya tuhan bakal main peranan perhitungan antara ko dgn tuhan tetap berjalan.

Samada ko masih sedar ato pun sudah jadi gila Zunnun terbaik buat ko di sel Tg Rambutan. Maka akan terpampang di media massa dan dihuraikan sbb musabab ko menjadi gila.

Ko ingat tuhan itu patung selama ini pun ko anggap Agong itu patung ya telah tuhan fahami siapa kah Zunnun manusia iblis syaitan talam dua muka hidup bagai biawak hidup bangkai bernyawa penuh kepura-puraan. Tahu.

Last edited 1 month ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
zunnun
zunnun
23 January 2021 11:28 pm

bila mengadap tuhan masih lagi dlm perbezaan dan antara manusia dan tuhan, maka bak sinonim di jembatan, tuhan di sebelah sana dan manusia di sebelah sini…. cuba2 bila cari alternative yg membawa kesebatian.. yg di selah sana dan di sebelah sini, sama lestari, tuhan dgn ketuhanan nya… manusia itu satunkejadian yg sempurna, tuhan itu maha sempurna mk satuka ciri2 kesempurnaan antara mereka… tapi mampu kah kamu lakukan dan asyik mahdi kesan kemari…. perbanyak kan mandi junub cuci diru tpi jika terlalu mandi junub dgn air, nanti merana sakit pneumonia pula… perlu ke kao menjadi ikan, seperti zunnun ape yg zunnun… Read more »

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
23 January 2021 11:43 pm
Reply to  zunnun

Samada ko sadar ko mengadap tuhan ato dah diketahui ko berada di Tg Rambutan kepastian buat ko akhirnya. Tahu.

Anonymous
Anonymous
23 January 2021 9:08 pm

Harap Budin dan Zunnun betenang…..

tenang…….

tenang…….

di aku nak umum nih…….

PM 9 ialah………………………..

PM 9 ialah…………………………

IKLAN DULE YERRRRRR

jeng..jeng..makanlah sardin cap topi

sedap

ok…kembali kan debaran kita malam ini ………………………………………………………………………………………………………..PM KE-9 ialah….

ialah…

ya tidak lain …dia ialah Tun Mahathir..jeng-jeng

senjamerah
senjamerah
23 January 2021 7:13 pm

berani ke pakdin nk bersidang…

zunnun
zunnun
23 January 2021 5:30 pm

jika parlimen blh bersidang, speaker akan mula buka mainan open poker pula….

terkial2:pembangkang #siazhar & #diazalina mainkan mereka

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
23 January 2021 8:20 pm
Reply to  zunnun

Zunnun bilo ko gilo nanti tuhan akan wal2kan pada umum manusia sesat yg tidak sadar diri hidup ibarat bangkai bernyawa biar semua tahu sbb musabab ko menjadi gila sbb telah tuhan dlm keghaipan peringatkan.

Hak tuhan boleh buat apa saja sanak saudara rakan teman tidak boleh buat apa2 hanya menyaksikan saja bangkali mereka pun meluat melihat tingkah laku yg ko bawa selama ini. Tahu.

Last edited 1 month ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
zunnun
zunnun
23 January 2021 10:09 pm

lehmmm

lepas mandi junub kuat lagi bersetubuh…

kuat bersetubuh dgn diri sendiri…?

diri, berdiri, terdiri dan terperi

Diri Yg Berdiri..

dari bibit 2 kesundalan prejudice & emosi dan guinakan tenaga dgn kesesuain dan berpatututan

right energy level…

agar aura nya tidak berlebihan bak haiwan…

semua orang ada tahap kegilaan, an inherent level of insanity….

kerana tidak ada pengertian….

hinggakan

mahdi itu bukan ketuhanan….?

hebat no, babi pun blh terbang 🤣

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
23 January 2021 10:22 pm
Reply to  zunnun

Ko jgn fikir keamanan itu hadir dgn mudah ko org kafir mana ko faham perjuangan yg panjang … ramai yg membaca segala cemohan ko … ko jenis manusia gagal menggunakan akal/otak berfikir segala penjalanan sejarah dunia apa lagi Malaysia dlm genggamannya sbb musabab ko masih bertalam dua muka. Ramai terkorban akibat perangai buruk mcm ko ini mmg patut terima setimpal perbuatan buruk ko tunjukkan dan ko mempermainkan mempersendakan. Org macam ko ini mmg jadi gila akhirnya terbaik balasan Allah taala berikan. Maka dibawa berbincang perihal ko menjadi gila akan semua akui adalah patut jadi gila sbb diri sendiri yg sengaja… Read more »

Last edited 1 month ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
zunnun
zunnun
23 January 2021 10:32 pm

laii

kapir mengapir …

kapir itu di luar atau di dlm diri nih ?

ingkar & penafian2 berterusan ?

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
23 January 2021 10:42 pm
Reply to  zunnun

Kafir bermakna enggan menerima kebenaran yg selama ini org Melayu yg berjuang maka keamanan dapat dijelmakan malah ko mencemoh lagi. Ko apa tahu dgn pengorbanan pejuang yg ko tahu hanya menyalak menyalahkan takdir ketentuan Allah taala. Tahu.

Last edited 1 month ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
zunnun
zunnun
23 January 2021 11:03 pm

laii2

orang melayu kini satu ..

…persamaan trumpist dgn yg kini sedang mengawan

cuba2 cari alternative yg rational pula

manusia dan kemanusian

kerana tuhan tak jadikan perbezaan warna kulit, adat resam dan bahasa utk menujudkan diversity manusia dan keupayaan utk kelangsungan kemanusiaan mereka…

humanity itu bukan humility semata2 dgn nilai moral mereka tapi yg penting, ability to bias a forward equation harmonic and remain true reversibly for reflection and order….

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
23 January 2021 11:14 pm
Reply to  zunnun

Ko tak payah nak tunjuk bodoh sbb ko bakal gila sedikit hari je lagi. Tahu.