‘PKP 2.0 HANYA SELESAIKAN MASALAH MUHYIDDIN MAHU KEKAL LEBIH LAMA’

PKP sambung lagi sampai 4 Febuari 2021. Kes tetap tinggi. PKP sambung setiap minggu?

Masalahnya kuatkuasa PKP tidak ketat. Kereta berkeliaran di lebuh raya. Dengar info radio, jalan di KL sesak macam biasa setiap pagi kerana rakyat nak pergi kerja.

Sedangkan Kluster tempat kerja penyumbang besar. Sekarang ada 11 kluster tempat kerja daripada 16 kluster. Kilang dan tapak pembinaan diberi kelonggaran beroperasi.

Memang double standard. Kerajaan bukan sahaja tidak konsisten tetapi nampak macam tidak tahu apa nak buat. Tegas atau tidak.

Rakyat tidak boleh makan di restoren. Tetapi orang ramai selamba makan di gerai gerai di pekan kecil dan kampung.

Maka tujuan DARURAT gantung Parlimen hanya untuk pekakkan telinga daripada dikritik kerana gagal menangani pandemik COVID-19. Sudah tidak ada check and balance.

Lebih baik laksanakan PKP seketatnya agar PKP tidak perlu disambung setiap minggu kerana menyusahkan rakyat mendapat sesuap nasi.

Betul, lagi lama PKP 2.0 yang longgar ini dilanjutkan, lagi lama ketidakadilan berlaku. Ada yang dibenarkan beroperasi cari makan ada yang tidak boleh cari makan.

Setuju dengan DS Najib, “PKP yang tegas untuk seketika adalah lebih baik dari PKP separuh masak yang berpanjangan”.

Mudaratnya berpanjangan. Masalah tidak selesai. Masalah Muhyiddin untuk kekal lama jadi PM sahaja yang selesai.

DR. PUAD ZARKASHI, AHLI MT UMNO

22 Januari 2021.

4.8 6 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 22 January 2021 — 10:51 am
Subscribe
Notify of
guest
92 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
zunnun
zunnun
31 January 2021 12:29 pm

amanat hadi awang sah sesat…

hadi awang dah mohon maaf lum ?

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
25 January 2021 4:43 pm

MEMALI RANCANGAN JAHAT DORAEMON DISOKONG KUAT ALBONTO………. ALMAHDI AKAN MUNCUL LEPAS WW3………. PAX AMERICANA SUDAH LAST COUNT DOWN…… TOWARDS WW3 TO PAX JUDAICA…….. Kembalinya Liberal World Order……… 1. Terkini Joe Biden baru sahaja mengangkat sumpah sebagai Presiden Amerika Syarikat yang ke-46. Beliau jelas akan mengembalikan ‘Liberal World Order’ dengan Amerika mengetuai semula pakatan Barat seperti NATO yang diabaikan di bawah Trump. Apakah baik-buruk pelantikan Biden ini kepada ekonomi, pasaran saham, perdagangan, Laut China Selatan, dan Dunia Islam? 2. Pastinya peristiwa ini bakal memberi impak besar dalam arena politik dan ekonomi antarabangsa kerana Biden menjanjikan perubahan signifikan berbanding Presiden sebelum ini,… Read more »

zunnun
zunnun
25 January 2021 7:47 am

satu usaha perlu di mulakan sejurus kerajaan #melayu2islang jatuh utk rakyat ketahui samada hadi awang masih mengamalkan amanat sesat lagi extremist yg membawa kematian2 di memali tidak berulang lagi

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
25 January 2021 7:12 am

JANGAN RISAU SEMUA ORANG ADA COVID……PN TAK PERLU BAZIRKAN DANA RAKYAT …..HANYA TUMPUKAN MEREKA YANG BERISIKO SAHAJA…….. KATA KUNCI UNTUK WABAK ADALAH ASING…… PENDATANG ASING DAN POLITIK ASING PHD4PIG……… WABAK BERPUNCA DARI BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ PHD4PIG GAGAL HALANG KLUSTER TABLIGH DAN SABAH…….. RAKYAT PERLU BELAJAR HIDUP DENGAN COVID……. WABAK COVID-19 DI SABAH HANYALAH SANDIWARa Oleh Dr Mamat Desa Pemimpin kontroversi Warisan, Mohamaddin Ketapi yang menganggap tragedi serangan militan Sulu di Lahad Datu pada 2013 sebagai sandiwara ATM/PDRM ‘berperang dengan anjing dan ayam’, terkini menganggap pandemik Covid-19 pula sebagai sandiwara PRN pula. Kenyataannya yang penuh prasangka dan dangkal itu telah… Read more »

zunnun
zunnun
25 January 2021 12:32 am

amanat hadi sah sesat dan extremist

adakah hadi dah memohon maaf jika tidak hadi perlu di dakwa agar peristiwa berdarah di memali tidak di ulangi lagi

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
24 January 2021 11:30 pm

NEGARA TIDAK PERLUKAN BANDUAN RETORIK JADI MP……. NEGARA MAKJUJ YANG AKAN KUASAI DUNIA DALAM NEW WORLD ORDER………. Why Calling Israel An Apartheid State Is Not Enough…….. Report from B’Tselem highlighting Israel’s apartheid character is a welcome development, but this finding cannot be divorced from the state’s oppressive settler-colonialism B’Tselem, a leading human rights group in Israel, recently released a report concluding that Israel is an apartheid state, with a regime of Jewish supremacy stretching from the Jordan River to the Mediterranean Sea. The report found that Israel meets the definition of apartheid under international law, which defines apartheid as “inhuman… Read more »

zunnun
zunnun
24 January 2021 8:25 pm

adakah hadi awang berasa menyesal membawa fahaman extremist hingga tercetus peristiwa berdarah…..

di memali

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
24 January 2021 4:54 pm

COVID GOOD REASON TO ENFORCE EMERGENCY………. JANGAN BIARKAN PHD4PIG PERINTAH NEGARA LAGI NANTI LAGI RAMAI MELAYU TUKAR JANTINA…….. Govt ‘Showboating’ On Nur Sajat A Grim Message To Trans People: Activist…………. “While we applaud and welcome this urge for inclusivity by our leaders, it is very clear that at home, we have an ambiguous definition of hate speech, which allows us to cherry-pick whom we want to verbally bully to gain public support.” (The Vibes) – Awam’s Lilian Kok warns that authorities’ harassment of LGBT community will lead to public doing the same Nur Sajat, a transgender celebrity, has been in… Read more »

zunnun
zunnun
24 January 2021 11:38 am

tangkap hadi awang kerana keengganan memohon maaf hingga membawa kematian2 ..

di memali

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
23 January 2021 5:11 pm

LIBERALISM PLURALISM PHD4PIG AKAN BAWA MELAYU MURTAD………. KORANG SEDAP KUTUK…..SEKALI KENA COVID BARU PADAN MUKA…….. SETAKAT INI BELUM ADA SALAH GUNA KUASA DARURAT OLEH TOK MUDIM……. ELOK SANGAT PHD4PIG PERGI MAMPUS SELAMANYA BERSAMA KLEPTOKRAT UMNO………. Umno’s Final Act Of Self-Destruction………. And, suddenly, the relevance of Umno is put to question. Was not Umno the benteng perjuangan against DAP, PKR and Pakatan Harapan, who posed a clear and present danger to the Malays, Islam, Bahasa Malaysia and the Raja-Raja Melayu? How then can Umno oust the “Malay” government and replace it with a DAP-led government? It really does not matter why.… Read more »

zunnun
zunnun
23 January 2021 4:19 pm

Hadi Awang perlu di tangkap jika masih enggan momohon maaf kesesatan amanat nya di kuatiri mengamalkannya hingga ke hari ini yg menbewa kematian2….

di memali

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
23 January 2021 3:56 pm

KORANG SEDAP KUTUK…..SEKALI KENA COVID BARU PADAN MUKA…….. SETAKAT INI BELUM ADA SALAH GUNA KUASA DARURAT OLEH TOK MUDIM……. ELOK SANGAT PHD4PIG PERGI MAMPUS SELAMANYA BERSAMA KLEPTOKRAT UMNO………. Umno’s Final Act Of Self-Destruction………. And, suddenly, the relevance of Umno is put to question. Was not Umno the benteng perjuangan against DAP, PKR and Pakatan Harapan, who posed a clear and present danger to the Malays, Islam, Bahasa Malaysia and the Raja-Raja Melayu? How then can Umno oust the “Malay” government and replace it with a DAP-led government? It really does not matter why. The reason is not important. It is… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
23 January 2021 5:17 am

Tu pasai SOP2 Covid ni ditekankan di bandar2 dan negeri2 pembangkang. Yg kat kampong, dan yg tercerok mcam Kelantan, Pahang,Terennganu..mcam selamba aje rakyat nya tak SOP, jarak atau pakai masks. Tpi yg dijaja hari2 negeri2 zone merah Covid tetap byk yg dinegeri2 pembangkang (perasan tak) sedangkan ramai yg pakai masks. Aku skeptical (musykil dgn kes2 yg diumum DG dan KKM..mcam main suka2 aje asyik naikkan jumlah kes2.. Ye lar raw data Covid tak pula didedahkan atau dikongsi dgn kerajaa2 negeri yg red zone Covid tu mcam Selangor, Penang, Johor, KL, per hal?I smell Something fishy Moo ni mmng bagi muka… Read more »

zunnun
zunnun
22 January 2021 4:50 pm

hadi awang se orang “shill” menggunakan penyokong utk menegakkan kesesatan….

hungga membawa kematian2 di memali dan hadi awang rasa tiada perasan remose dan menyesal jauh sekali memohon maaf kerana kesesatan nya ….

Anonymous
Anonymous
22 January 2021 5:04 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK (PENERANGAN NYA SUDAH DI BERI DAHULU) coba menegakkan batang yang lembik.

Bersama merusuh di masa rusuhan 13 Mei 1969 tiada remorse sebab tak kena tangkap, dilokap, dimahkamahkan dan di penjara tapi tidak boleh lari lain kali sebab muka nya dah di gambar masa merusuh.

zunnun
zunnun
22 January 2021 4:33 pm

setelah kerajaan #melayu2islang hadi jatuh, perlu ada usaha utk menhadapkan hadi awang ke muka pengadilan kerana hingga kini enggan memohon maaf dgn fahaman sesat amanat hadi nya .yg membawa kematian2…

di memali

Anonymous
Anonymous
22 January 2021 5:07 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK (PENERANGAN SUDAH DI BERI DI MASA LALU) nyaris tak mati di Memali.

Juga di rusuhan kaum 13 Mei 1969. Tapi nyawa nya hanya 3, 1 terbang di Memali, 1 di 13 Mei, 1 lagi bila merusuh lagi di masa hadapan. 

zunnun
zunnun
22 January 2021 4:24 pm

hadi awang perlu di tangkap jika enggan memohon maaf kerana di kuatiri masih mengamalkan ajaran sesat yg membawa kematian2…

di memali

Anonymous
Anonymous
22 January 2021 4:28 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNUN (PENERANGAN SUDAH DI BERI DAHULU)  perlu di tangkap sebab berada di rusuhan kaum 13 Mei 1069.

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
22 January 2021 4:23 pm

JANGAN BIARKAN PAK DAJJAL FREEMASON JADI PM NANTI RAMAI YANG MURTAD……… DORAEMON DIKTATOR……PAK JUB DICKBONTOT….. Siapa Diktator: Tan Sri Muhyiddin Atau Tun Dr Mahathir?…….. Tun Dr Mahathir Mohamad baru-baru ini mendakwa Tan Sri Muhyiddin Yassin seorang diktator kerana kononnya demokrasi tidak lagi wujud dan rakyat tidak lagi boleh bersuara setelah Proklamasi Darurat memberi beliau kuasa penuh untuk melakukan apa sahaja Diktator adalah pemerintah yang akan memastikan semua kuasa berada dalam tangan beliau, memastikan cabang pemerintahan lain tidak berani melawan kehendak beliau dan memastikan rakyat membisu dengan membuat segala macam peraturan bagi mengawal mereka. Apa sangatlah yang Tan Sri Muhyiddin telah… Read more »

khatijah.nuno
khatijah.nuno
23 January 2021 5:18 am

Hang la Dajjal..Dajjal bermata satu. Tpi hang ni dua2 mata buta ! Otak oun tak dak! Shit brains idiots from Pas or from Kelantan. Bangsat!

zunnun
zunnun
22 January 2021 3:29 pm

mana hafi, masih enggan bertaubat dan memohon maaf ke kerana kesesatan ajaran seketul daging babi hingga membawa kematian2..

di memali

Anonymous
Anonymous
22 January 2021 3:47 pm
Reply to  zunnun

Nate’ DAP DIRTY OLD MAN (PENERANGAN SUDAH DI BERI DAHULU) nih asyik sebut Memali di mana ramai mati.

Tapi dia masih gerun, tak sebut rusuhan kaum 13 Mei 1969 di mana Tentera di arah mengawal keadaan dan depa gunakan SOP Tentera, balun berdentam dentum depa yang langgar perintah berkurung, termasuk anjing2 depa.

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
22 January 2021 2:58 pm

DORAEMON DIKTATOR……PAK JUB DICKBONTOT….. Siapa Diktator: Tan Sri Muhyiddin Atau Tun Dr Mahathir?…….. Tun Dr Mahathir Mohamad baru-baru ini mendakwa Tan Sri Muhyiddin Yassin seorang diktator kerana kononnya demokrasi tidak lagi wujud dan rakyat tidak lagi boleh bersuara setelah Proklamasi Darurat memberi beliau kuasa penuh untuk melakukan apa sahaja Diktator adalah pemerintah yang akan memastikan semua kuasa berada dalam tangan beliau, memastikan cabang pemerintahan lain tidak berani melawan kehendak beliau dan memastikan rakyat membisu dengan membuat segala macam peraturan bagi mengawal mereka. Apa sangatlah yang Tan Sri Muhyiddin telah lakukan mengenai Proklamasi Darurat baru-baru ini berbanding apa yang selama ini… Read more »

Amem
Amem
22 January 2021 2:51 pm

Al-Mahdi itu tuhan sejagat semua bersaudara tiada langsung perang fizikal semua org bertamadun tahu yg baik dan buruk utk hidup melalui kefahaman bahasa setempat … tiada mata wang satu dipakai … mata wang yg sedia ada terus dipakai menurut negara masing2 … tiada paksaan beragama hanya undang2 tuhan sejagat dipatuhi … semua berdarah pada Adam awal kembang biaknya manusia … semua negara digembeling tenaga utk kemakmuran … bertolong-tolongan membasmi kemiskinan … bila semua mendapat asas kehidupan yg sempurna pekerjaan ..pendapatan .. makanan .. tempat tinggal … kenderaan … bernikah semua warna tanpa memilih siapa orgnya asal berkenan dan suka ..… Read more »

Anonymous
Anonymous
22 January 2021 3:33 pm
Reply to  Amem

Oooooooo, ada jenis yang menulis tak bernokhtah, tak berperenggan pulak nya.

Bersyarah Al Mahdi, entah dia ada tauliah atau main terjah saja, si Mamat nih.

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
22 January 2021 3:50 pm
Reply to  Anonymous

Ustaz Kasim cakap org bodoh sombong tanya ko siapa emak ayah apa lagi Ustaz pun aku lawan sbb aku (kau lah) org yg paling mulia. Gitu org mcm ko ini lah. Patut baca yg ditulis dan fahamkan bukan terus tolak yg tulis. Tahu.

Anonymous
Anonymous
22 January 2021 3:58 pm

Kamu yang mahukan pembaca baca apa kamu tulis, mengapa tak tulis cara yang menarik/ mengajak/ inviting pembaca membaca nya?

Tak pernah belajar cara2 menulis karangan? Sekolah SJK ke dulu?

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
22 January 2021 4:42 pm
Reply to  Anonymous

Org lain baca jer yg ditulis pun berita yg tidak membawa bahaya … bila tak faham ko tanya ajak berdebat … apa hadiah ko dapat kalu menang komen ko ini … org lain baca komen ko …dah tahu dah boleh sukat faham ko macam mana … itu pasal kalu tak faham baca jer, jgn komen tunjuk kebodohan sendiri. Tahu.

Last edited 1 month ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Anonymous
Anonymous
22 January 2021 5:14 pm

Ko ingat ko boleh tulis apa saja karutan dan coba tepis bila dikarutkan dengan mengata pengkarut kamu tak faham.

Tapi pembaca boleh nampak bahwa yang ko fahamkan itu hanya lah pendirian Pembangkang yang boleh dikarutkan apa cara pun, tak kisah ko faham ke tak faham

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
22 January 2021 5:37 pm
Reply to  Anonymous

Tun nantinya Memanda Menteri pada DYMM Junjungan besar Tuhan .. jadi saya ini pembangkang ka apa nya. Tahu.

Anonymous
Anonymous
22 January 2021 3:40 pm
Reply to  Amem

bernikah semua warna tanpa memilih siapa orgnya,” kata si Mamat nih.

Satu macam utopia dia. Berwarna warni, jadi multi-coloured individuals, gamak nya.

Kot dia jadi Penghulu bila ada utopia tuh. Penghulu Warna Warni, hehe.

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
22 January 2021 3:44 pm
Reply to  Anonymous

Al-Mahdi itu DYMM Junjungan Besar Tuhan itulah PM 9. Tahu.

https://youtu.be/HpKDIi6fKyA

Anonymous
Anonymous
22 January 2021 3:52 pm

Yer ker? Atok kau kasi tau kau ker?

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
22 January 2021 3:55 pm
Reply to  Anonymous

Dah muncul suruh nikah je dan berbaik-baik sampai bila nak berjahat … tak boring ke berjahat slalu. Tahu.

Last edited 1 month ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Anonymous
Anonymous
22 January 2021 4:06 pm

Kamu selalu berjahat ker?

Sekarang menuduh orang berjahat, kamu tak jahat ker?

Beri penerangan lanjut la utopia kamu, Mat.

Supaya boleh bincang.

Manusia sentiasa berbeza pendapat, Mat.

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
22 January 2021 4:15 pm
Reply to  Anonymous

Sireh pulang ke gagang pinang pulang ke tampok, biduk berlalu kiambang bertaup, buang yg keroh ambil yg jernih, wal hasil balik asal, hidup bagai aur dgn tebing saling kait mengait kuat menguatkan, bermuafakat membawa berkat, lidi yg halus dikumpulkan menjadi pemukul agar saling kuat mempertahankan. Dari benih balik membenih itulah rahimnya mulianya para ibu2 yg melahirkan semua kedunia agar bersujud balik kepadanya permulaan kehidupan.

Ada tak tidak ditulis sekali ‘bermuafakat membawa berkat’

Amen dan Ane org yg sama.

Last edited 1 month ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Anonymous
Anonymous
22 January 2021 4:21 pm

Macam Pak Sako ajer menulis di abad 20 dulu.

Ni abad 21, Mat.

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
22 January 2021 4:33 pm
Reply to  Anonymous

ko tak pernah dgr munculnya pemimpin akhir zaman … Atheist je orgnya yg sudah melihat baru percaya ato terus tidak percaya sbb hati telah lama hitam akibat perbuatan berjahat slalu. Ko Atheist ke?

Anonymous
Anonymous
22 January 2021 5:20 pm

Ko yang nampak orang sebagai Atheist ko lah yang hati hitam, konon nya ko saja yang masuk Syurga.

Ingat, ko pun pun percaya Neraka, kot di situ ko punya istana. Berapi berterusan.

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
22 January 2021 5:50 pm
Reply to  Anonymous

Jadi siapa yg cakap atok kau kasi kasi tahu ker/ itu siapa yg bertanya bukan kah ko … kalu tak faham lain kali baca saja jgn komen tunjuk kebodohan diri. Tahu.

Anonymous
Anonymous
22 January 2021 6:03 pm

Jangan bodoh lah, Mamat.

Di Abad 21 kau masih kata kalau tak faham diam saja, nak tanya pun tak boleh.

Kau umur dah 80/90 tahun ker?

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
22 January 2021 6:17 pm
Reply to  Anonymous

Jadi apa yg ko heboh pasal abad 21 bukan kah sudah dikabarkan melalui hadis tentang kedatangan sosok peminpin akhir zaman … jadi siapa yg tidak faham abad skrg 21 ko ke saya? Ato ko sangsi dgn semua hadis2 yg disebut Rasulullah? lagi ko nak kata saya yg berkasar dgn ko … cakap2 pun sudah terbakar neraka dihati kalu terus mahu bergaduh inilah dajjal bersarang dihati ajak bergaduh maka neraka lah ia. Ko jawab lagi maka hati ko dibakar dajjal mlm nanti ko tak boleh tidor nyenyap berdendam dgn saya mcm perangai budak2. Ini lah dajjal yg selama ini org tidak… Read more »

Anonymous
Anonymous
22 January 2021 4:24 pm

Amen dan Ane org yg sama?

Why fool yourself?

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
22 January 2021 4:29 pm
Reply to  Anonymous

All is Muhammad so nothing to do with name only purify in a heart.

Anonymous
Anonymous
22 January 2021 5:22 pm

Oh yeah?

You think you have a clean heart?

X-Ray it periodically, man.

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
22 January 2021 5:32 pm
Reply to  Anonymous

Your comment reflect what kind of a heart with you. Tahu.

Last edited 1 month ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Anonymous
Anonymous
22 January 2021 6:06 pm

Yeah, sure, sincere and wanting-the-facts heart.

No telling what yours is.

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
22 January 2021 7:14 pm
Reply to  Anonymous

At least you do learn something unless keep on denying a heart full of lying by your ownself.

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
22 January 2021 4:27 pm
Reply to  Anonymous

Utopia itulah surga bersaudara semuanya maka Al-Mahdi pemimpin persaudaraan sejagat menuju alam selanjutnya alam akhirat. Ko ikut hanya bernikah mana yg ko berkenan/suka bila ko berbaik itulah surga maka roh arwah2 ko dulu aman sbb anak ato cucu slalu berbaik-baik itulah anak2 yg soleh/solehah. Tahu.

Anonymous
Anonymous
22 January 2021 5:31 pm

Ko tak bernikah dengan yg ko berkenan? Kalo tinggal bersama, itu khalwat nama nya.

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
22 January 2021 5:56 pm
Reply to  Anonymous

Dia dtg nanti semua mahu ikut … Al-Mahdi itu org Islam ketua semua agama jadi bernikah lah mana yg kamu berkenan di hati. Tak kan ini pun tak faham. Bernikah dgn kahwin tidak sama bernikah secara halal di saksikan semua kahwin itu kurg molek lebih pada khalwat secara sembunyi. Ada org pakai juga perkataan kahwin sama juga makna pada mereka yakni bernikah.Tahu.

Last edited 1 month ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
22 January 2021 4:38 pm
Reply to  Anonymous

Suruh nikah pun tak mahu … dah tu nak berpelesit je ker? Hidup mcm bangkai bernyawa. Tahu.

Anonymous
Anonymous
22 January 2021 5:42 pm

Bernikah ada lah untuk yang beragama. Yang tidak, hanya diam bersama. Atheist ke, ape ker, sama ajer, bergaduh juga laki bini atau lelaki pompuan.

Yang beragama, yang tak beragama penting nya mesti ada undang2 civil, undang2 agama, undang2 sosial.

Bagi Melayu mereka mesti lah Islam. Kalau tidak, terkeluar dari definisi Melayu di Perkara 153 Perlembagaan dan tidak berhak kpd Kedudukan Istimewa di Perlembagaan.

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
22 January 2021 6:03 pm
Reply to  Anonymous

Dah tentu cara betul nikahnya Al-Mahdi itu org Islam ketua semua agama ikuti lah apa yg telah kerajaan sediakan garis panduan bernikah secara halal. Tak kan nak terangkan lagi kedatangan ini bermaksud tiada lagi berperang bernikah semua bersaudara tiada paksaan … Agama Islam tetap dikedudukan yg tertinggi.

Last edited 1 month ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
22 January 2021 2:32 pm

MEME. LAA TOK MUDIM TAHU HAYAT TAK PANJANG UNTUK PM8……HADI SETIA MENANTI UNTUK PM9……. THE PROBLEMS STARTED WHEN DAJJAL ILLUMINITY AND DAJJAL FREEMASON UNITED TO DEVALUATE RINGGIT TERRIBLY……IT WAS ONLY THE TIP OF HUGE CORRUPTIONS ICEBERG……. Pembangkang Tolak Proklamasi Darurat, Helah Bela Diri – Kaunselor…….. (Harakah) – Pihak pembangkang yang masih membuat bising dan tidak bersetuju dengan Proklamasi Darurat oleh Yang di-Pertuan Agong disifatkan sebagai pihak-pihak yang menggunakan helah bela diri, kata seorang Kaunselor berdaftar, Mohamad Hasbullah Mustafa. Menurut Hasbullah, tindakan mereka sebenarnya adalah untuk memujuk diri sendiri dengan kekecewaan yang sedang mereka alami akibat peralihan pentadbiran negara secara sah… Read more »

Amem
Amem
22 January 2021 2:15 pm

Sireh pulang ke gagang pinang pulang ke tampok, biduk berlalu kiambang bertaup, buang yg keroh ambil yg jernih, wal hasil balik asal, hidup bagai aur dgn tebing saling kait mengait kuat menguatkan, bermuafakat membawa berkat, lidi yg halus dikumpulkan menjadi pemukul agar saling kuat mempertahankan. Dari benih balik membenih itulah rahimnya mulianya para ibu2 yg melahirkan semua kedunia agar bersujud balik kepadanya permulaan kehidupan.

Anonymous
Anonymous
22 January 2021 2:45 pm
Reply to  Amem

Awat hang cakap banyak bunga, tarak isi?

Ini blog politik, Dol, bukan blog budaya.

Amem
Amem
22 January 2021 2:54 pm
Reply to  Anonymous

Al-Mahdi itu DYMM Junjungan Besar Tuhan itulah PM 9. Tahu.

https://youtu.be/HpKDIi6fKyA

Last edited 1 month ago by Amem
Anonymous
Anonymous
22 January 2021 3:29 pm
Reply to  Amem

What talking one, you, Dol?

Do straight talking larr, baru pembaca lain senang faham mesej yang kamu nak sampaikan.

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
22 January 2021 3:52 pm
Reply to  Anonymous

ko bukan Melayu mano ko faham.

Ustaz Kasim cakap org bodoh sombong akan tanya …. ko siapa? emak ayah aku apa lagi Ustaz pun aku lawan sbb aku (kau lah) org yg paling mulia. Gitu org mcm ko ini lah. Patut baca yg ditulis dan fahamkan bukan terus tolak yg tulis. Tahu.

Last edited 1 month ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Anonymous
Anonymous
22 January 2021 4:12 pm

Mennuduh bukan Melayu, mana ko boleh menang debat, Mat.

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
22 January 2021 4:06 pm
Reply to  Anonymous

ko tak faham peribahasa maknanya ko bukan Melayu kalu ko Melayu pasti Melayu yg tersesat jalan. Tahu.

Anonymous
Anonymous
22 January 2021 4:16 pm

Hu Alloh, guano mung?

Debat the issue lah, Mat.

Asyik menuduh, buak ggggggapo?

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
22 January 2021 4:53 pm
Reply to  Anonymous

Masa berdebat dah mula tamat sejurus munculnya Al-Mahdi maka dia bertitah siapa yg makan cili (yg slalu terjebak salah menipu dan sebagainya) dia lah merasa pedas sdgkan sejarah diri yg buruk menjadi kenang-kenangan disesali pun tak berguna hanya org yg kenal diri ko baik byk mana buruk byk mana semua tahu. Tahu.

Anonymous
Anonymous
22 January 2021 5:47 pm

Tolong beri authority kpd titah Al Mahdi itu – rujukan atau link kpd kata2 itu, tk.

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
22 January 2021 6:42 pm
Reply to  Anonymous

Kena faham masa dlm perjalanan sejarah berubah dgn kedatangan mula2 Adam as kmdn Musa as (Taurat) kmdn Daud as (Zabur) kmdn Isa as (Injil) kmdn Muhammad saw (Al-Quran) terakhir Al-Mahdi semak Yasin ayat 14 telah di kirim 2 rasul maka yg diperkuatkan petunjuk yg ketiga (ini maknanya Trinity – 3 daulah/keromah/kerajaan) baru semua bersaudara org Kristian ikut Isa akhlaknya sama dgn Muhammad sama juga dgn Al-Mahdi cuma Kristian kesalahan menganggap Isa itu tuhan walhal hamba dikedudukan tertinggi bukannya tuhan tapi bergelar Tuhan semasa dia berkuasa dulu serupa bergelar Tuhan Muhammad yg terakhir bergelar Tuhan Al-Mahdi. Semua sedunia hamba dari Adam… Read more »

Last edited 1 month ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Amem
Amem
22 January 2021 1:57 pm

Enjoy lagu pemuisi agong Nusantara Ebiet G Ade lagu khas buat sosok dicanai/difabrikasi utk meminpin akhir zaman. Sesungguhnya Allah swt maha terbaik penyusunannya. Tidak diketahui olehnya semasa kecil tahu2 meningkat dewasa ditarbiahkan terus dari Allah swt menjadi tuhan penyuluh kealam selanjutnya alam akhirat kekal abadi. Bukanlah kemahuannya tapi semata-mata misi kebersamaan bersama mewujudkan keamanan sedunia bersaudara ketahui juga akhirnya diantara kita tiada bezanya menjalani hidup sederhana saling keperihatinan sesama manusia. Bila semua aman maka atas kemurahan Allah swt segala mala petaka gempa bumi dan sebagainya mulai menghilang diganti dgn bangkitnya bertemu semula dgn arwah2 terdahulu sesampai sebelum terbitnya pemerintahan permulaan… Read more »

Anonymous
Anonymous
22 January 2021 2:47 pm
Reply to  Amem

Awat hang cakap banyak agama, tarak isi politik?

Ini blog politik, Dol, bukan blog agama.

Amem
Amem
22 January 2021 2:56 pm
Reply to  Anonymous

Al-Mahdi dtg seorang diri terus tertabal terkibarnya sejarah dunia jadi siapa pun tidak boleh mintak kredit (pengaruh) atas kekuasaannya. Tahu.

Anonymous
Anonymous
22 January 2021 5:50 pm
Reply to  Amem

Sila beri rujukan atau link kpd kata2 “Al-Mahdi dtg seorang diri terus tertabal terkibarnya sejarah dunia itu”.

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
22 January 2021 7:28 pm
Reply to  Anonymous

Di pancang tiang pemerintahan agar boleh aman dlm pergelutan dan terkini Tun pancang kedua terakhir baru dtgnya sosok tiang pancang penguasa akhir zaman … masa sdg berjalan dia muncul baru berubah sejarah itulah persaudaraan sejagat. Didepan adalah segala kepastian. Kabaran utk kebaikan mengapa dicemoh disangsi walhal hadis sudah disampaikan Rasulullah dulu. Tunggu saja lah dgr video dibawah ini sampai habis.

https://youtu.be/HpKDIi6fKyA

Last edited 1 month ago by Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Amem
Amem
22 January 2021 1:00 pm

T T Say JUAL AGAMA PERNIAGAAN KEDUA TETUA DALAM DUNIA “JANGAN TERPEDAYA DENGAN CAKAP ARAB” gwa cadangkan parti agama ini sediakan siap2 segala dalil jika ada lagi malaon parti ini yang akan dilantik duta khas ke Uganda, Timbuktu, French Guyana, East Timor, Liberia, Siberia, Vladivostok, Pyongyang, Kampuchea, Oslo, Tanjung Malim, Sungkai, Kamunting (tempat TT tanam sayur), Tampoi&Tanjung Rambutan (tempat malaon yang gila nak jadi PM), Kazakhtan, Turkistan, Tajikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Pakistan, GoheadGostan. “USTAD AKHIR ZAMAN – USTAD VELLFIRE” Apalah nak diharap puak tunggang agama macam tunggang natang unta.Selamatkan tengkuk sendiri tidak sama dengan tindakkan memberi keadilan kepada semua orang.Apa lagi… Read more »

Last edited 1 month ago by Amem
Anonymous
Anonymous
22 January 2021 1:31 pm
Reply to  Amem

TT aka Tukar Tiub yalah barua Atok sama taraf dgn RPK jadi barua Najib.

Tak dengaq pun TT complain bila Khairuddin Abu Hasan bawak Ustad2 Vellfire dan Ustad2 Belebong Tunggang Agama makan breakfast nasi lemak didapor Atok bukan sekali, dua tiga kali.

Lepas itu, tup tup Kelantan dapat Geran Federal RM300 juta selama ini Atok dok kemut sepanjang 22 tahun jadi PM.

Why?

Kerana 18 Ustad2 Vellfire dah sign SD2 nak kekal Atok PM dan kencingkan PH.
Last2 penghujung Ustad2 ini pulak kencing Atok sehingga tak keruan Atok, ha ha.

TT patut menyelongkar cerita ketulahan Atok ini.

Anonymous
Anonymous
22 January 2021 1:43 pm
Reply to  Anonymous

Kamu barua si botol.

Kaki botol selalu mabuk, terbaring di tepi jalan, bangga, konon nya kamu ada daya mabuk, ramai orang biasa tidak boleh.

Menuduh dan menuntut itu ini takda bukti satu hapah pun.

Amem
Amem
22 January 2021 1:44 pm
Reply to  Anonymous

Atoq konciong keliling. Tahu.

Anonymous
Anonymous
22 January 2021 1:51 pm
Reply to  Amem

Kalau betul, kamu yang minum nya.

Suka, sedap. Selalu cakap.

Amem
Amem
22 January 2021 1:54 pm
Reply to  Anonymous

Ko pun sekali. Tahu.

Amem
Amem
22 January 2021 2:06 pm
Reply to  Anonymous

Tetuan Budin bilo layi maso ea nak bolaboh sauh turun ke dasar … agak ea lunggu si koboi jimen turun dari langit dgn kudo kepang diyo naik ateh ponteh duniyo boyitahu ….. ni ha ikut yoy deyan ni semuwo aman yg tak dapek botuam selama ini dapek lah diyo pilih mano suko bucuk wangi ea samo jo. Tahu.

Amem
Amem
22 January 2021 2:13 pm
Reply to  Anonymous

Jeng jeng jeng Bidin dah masuk Oval opis sudah pasti Mesya tak lamo layi toghimo PM 9. Tahu. Jeng jeng jeng. Koboi Gmen dari hujung kampiong naik kudo kapcai ko Abam Non. Yg pasti PM 9 bakal main peranan. Jeng jeng jeng.

Anonymous
Anonymous
22 January 2021 6:46 pm
Reply to  Amem

Amem/Ane, bagus lah kamu nak beri peringatan mengenai akhir zaman dan bagai.

Cuma berhati2 lah dgn sumber berita kamu spt TT kerana dosa panjangkan dan bawa perkhabaran dari yg fasiq itu seolah kamu yg menciptakan fitnah dan dusta itu.

Kamu jugak yg kata Atok koncing ramai orang, biarlah Atok dan TT dibebani dosa2 itu.

Tugas kamu jugak memberi kesedaran kpd pemfitnah dan pendusta spt Atok dan baruanya TT.

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
22 January 2021 7:43 pm
Reply to  Anonymous

Tuhan itu pengampun pengasih penyayang seiring dgn Allah swt begitu sifatnya senantiasa memberi ikut suka nak buat baik ato jahat. apa jadi kalu Tun bagitahu skrg nanti Al-Mahdi dtg … jadi haru birulah digelak org sbb masa skrg masa dizaman fitnah semua tidak percaya pada semua org .. Al-Mahdi itu tahu dia Al-Mahdi dia pun tidak tersangka awalnya menjalani hidup biasa2 saja akhirnya terasa terpanggil kefahaman diberi terus dari Allah swt hanya ketentuan diberi tukang cakap sosok seorang berganti seorang kalu tidak bercelaru akhirnya hanya kekeliruan mencari kebenaran jadi org Islam selalu berlapang dada buka lah lebaran baru maaf memaafkan.… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
22 January 2021 12:45 pm

Madey si Kitol pun takut Rakyat tak puas hati dengan Puppetnya. Jkom kerja macam nak mampus nak tipu Rakyat. You kacau poket you will fail miserably der. I Sinar pun failed. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
22 January 2021 1:46 pm

Kamu nak tipu pembaca di sini tuduh liar takda satu pun yang betul.

Bukan semua orang kampong atau rakyat biasa boleh di bohong. Sekarang sudah abad 21, bod..

zunnun
zunnun
22 January 2021 12:40 pm

there are 2 ways into this impasse current faced by the people….

either

both side of the isles working to a common cause based on unity ….

or

sloth it out into the open to make remedy….

the earlier cannot work unilaterally based on one side of the equation ….

while the latter must be served cold and severe …..

as it is, the going is trending on the latter, winner takes all….

maka, ph perlu mencari kawan utk membentuk kerajaan jika #melayu2islang Moo + hadi di teranjang….

jgn dekat dgn #sinyanyuktua96, kelak berjangkit sawan babi nya

Anonymous
Anonymous
22 January 2021 1:28 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENGARUT ATAU MENCARUT.

No facts, nothing reliable said. All are his opinions. Mengarut kind.

Anonymous
Anonymous
22 January 2021 2:16 pm
Reply to  Anonymous

Even #sinyanyuktua96 reiterated in the BFM Radio Interview he is willing to work with UMNO individuals to down Moo and PN.

The same conditions he had set to be PM for PN during the Sheraton Move in the meeting with the traitors at his Mines Residence the morning of the Sheraton Dinner, only UMNO individuals no UMNO-enbloc.

Instead, the boys he trusted on this kill-PH mission went ahead with UMNO enbloc and the rest is history.

Anonymous
Anonymous
22 January 2021 5:56 pm
Reply to  Anonymous

That’s only your opinion, not based on facts.

No facts stated, no sources of information, no links provided.

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
22 January 2021 11:30 am

Tetuan Budin bilo layi maso ea nak bolaboh sauh turun ke dasar … agak ea lunggu si koboi jimen turun dari langit dgn kudo kepang diyo naik ateh ponteh duniyo boyitahu ….. ni ha ikut yoy deyan ni semuwo aman yg tak dapek botuam selama ini dapek lah diyo pilih mano suko bucuk wangi ea samo jo. Tahu.

zunnun
zunnun
22 January 2021 11:23 am

dgn omnO kini explode dan permasaalahan ekonomi yg juga implode kpd negative growth, mampu kah Moo meneruskan kuasa ?

walau dgn memanjangkan kekuasaan nya, lagi akan meletakan kerajaan nya deep dlm receiving end, hingga tiada jln utk membuat pembetulan2

menjadikan rakyat merasakan mual dan muak akhir nya…

saban hari majoriti kekuasan nya terhakis2 dgn hanya yg menyokong nya kurang 100 kerusi di parlimen….

mampu kah kerajaan #melayu2islang bertahan dgn berteraskan raja berperlembagaan semata2…?

Anonymous
Anonymous
22 January 2021 1:37 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK (PENERANGAN SUDAH DI BERI SEBELUM INI) MENGARUT..

Hanya menuduh, tiada bukti, fakta atau penerangan yang boleh diterima.

Mengarut menyoal jika kerajaan melayu2islan boleh bertahan dgn berteraskan raja berperlembagaan semata2.

Korang takda teras pun. Hanya tonggang tonggek di pangkal pokok Kayu Ara yang takda teras pun.

Anonymous
Anonymous
22 January 2021 6:16 pm
Reply to  zunnun

Yang tak “berteraskan raja berperlembagaan” tu, kalau ada kerajaan, boleh bertahan ke?

Nak ada kerajaan pun tak mampu, tak boleh, jangan nak menghasut #melayu2islang ler.