DESAKAN ZAHID HAMIDI BERUNDUR ADALAH TINDAK BALAS KARTEL MUHYIDDIN UNTUK BERSATU LEBIH MUDAH MENELAN UMNO

Desakan secara tiba-tiba yang muncul agar Zahid Hamidi berundur daripada jawatannya dengan jelas menunjukkan Muhyiddin Yassin dan kartel di sekelilingnya sudah mula bertindak balas terhadap Presiden UMNO itu.

Ia tidak lain adalah disebabkan UMNO telah membuat keputusan melalui usul di peringkat bahagian-bahagian untuk memutuskan hubungan dengan Bersatu dalam PRU15 akan datang.

Walaupun MT UMNO telah mengambil kata putus bersetuju dengan ketetapan usul tersebut, ia bagaimanapun dipersetujui untuk dimuktamadkan dalam Perhimpunan Agung UMNO atau PAU pada 31 Januari depan.

Sementara menunggu PAU diadakan, dua Ahli Parlimen UMNO, Ahmad Jazlan Yaakob dan Nazri Aziz mengumumkan penarikan sokongan mereka terhadap Muhyiddin, selain sebelum itu, Tengku Razaleigh Hamzah enggan mengiktiraf Presiden Bersatu itu sebagai Perdana Menteri yang sah.

Secara mudahnya, jika tiada ketetapan UMNO memutuskan hubungan dengan Bersatu, pasti tiadalah desakan berundur dilakukan terhadap Zahid Hamidi itu.

Begitu juga, kiranya UMNO bersetuju kekal bersama Bersatu, disertai dengan lapang dada memberikan Geng Hamzah Zainuddin terus bertanding di semua kerusi lompat mereka, sudah tentu tiada juga akan muncul desakan berundur terhadap Zahid Hamidi.

Lebih daripada itu, kiranya UMNO setuju menyokong lagi Muhyiddin kekal sebagai Perdana Menteri, tiadalah sebab darurat dicadang untuk dikuatkuasakan sehingga 1 Ogos depan.

Memetik kenyataan bekas Setiausaha Agung BN yang dipecat kerana pro Bersatu, Annuar Musa semalam, beliau berkata, keadaan politik yang tidak stabil adalah antara punca kerajaan mencadangkan darurat di seluruh negara kepada Yang Dipertuan Agong.

Keadaan politik yang tidak stabil itu pula, tambahnya, bertembung dengan penularan Covid19 yang semakin meningkat.

Dengan itu, penafian bahawa darurat ini bukan bersifat politik secara langsung telah disangkal oleh Annuar Musa.

Apakah keadaan politik yang tidak stabil itu?

Tidak diragui ia adalah berikutan keputusan UMNO enggan bekerjasama, tidak mahu berkongsi kerusi dengan Bersatu dan tidak sedia lagi mengekalkan Muhyiddin, disusuli beberapa Ahli Parlimen UMNO telah menarik sokongan menjelang kata muktamad diputuskan dalam PAU 31 Januari ini yang mana risiko paling besar daripadanya ialah jatuhnya Ahli Parlimen Pagoh itu sebagai Perdana Menteri.

Makanya, munculnya desakan secara tiba-tiba agar Zahid Hamidi berundur sangat mudah difahami adalah suatu bentuk serangan balas terhadap Ahli Parlimen Bagan Datuk itu.

Sangat malang dalam hal ini, di ketika UMNO beriltizam mahu kembali merebut kuasanya yang hilang menjelang PRU akan datang, ada pula segelintir pemimpin sayap Pemuda bahagian-bahagian yang seolah-olah sanggup diperalatkan untuk mengkhianati parti sendiri dan berjuang untuk kepentingan parti lain.

Harus disedari bahawa Zahid Hamidi menang selesa bertanding dalam pemilihan UMNO 2018 lalu dan jika ada pemimpin lain, baik yang kalah atau yang lari daripada perjuangan sebelum ini, tetapi tiba-tiba ingin menguasai kepimpinan UMNO setelah berada dalam kerajaan semula, mereka sepatutnya menunggu pemilihan parti yang dijadual diadakan hujung tahun ini.

Kenapa perlu didesak beliau berundur?

Takutkah untuk bertanding dan bersaing dengan Zahid Hamidi?

Kalau kes mahkamah yang sedang dihadapinya dijadikan alasan, bukankah Zahid Hamidi belum lagi dijatuhi bersalah dan dengan itu beliau tidak harus dianggap telah bersalah sehingga perlu melepaskan jawatannya?

Kalau pun benar mereka yang mendesak Zahid Hamidi berundur itu kerana beranggapan kes mahkamah yang sedang dihadapinya menjejaskan nama UMNO, kenapa mereka tidak berkata apa-apa ketika Bung Mokhtar Radin yang juga sedang berdepan perbicaraan mahkamah, bertanding dalam PRN Sabah dan seterusnya dilantik Timbalan Ketua Menteri tidak lama sebelum ini?

Apa bezanya Bung Mokhtar dengan Zahid Hamidi?

Satu perkara yang harus disedari oleh pemimpin sayap Pemuda UMNO yang ghairah mahu mendesak Zahid Hamidi berundur di mana ia adalah sama dengan kecenderungan sesetengah pemimpin tua dalam parti itu yang terang-terang pro Bersatu, kecenderungan mereka itu bermakna mereka sebenarnya rela dan setuju UMNO ditelan serta dimatikan oleh Bersatu.

Memberi laluan kepada Muhyiddin untuk terus berkuasa lagi, dibantu pula dengan UMNO kemudiannya diambil alih oleh pemimpin yang pro Bersatu, hasrat parti itu untuk kembali berkuasa akan hanya jadi angan-angan saja.

Lebih malang, tidak mustahil selepas itu, UMNO pun hanya tinggal batu nesan sebagai kenang-kenangan perjuangan. (Shahbudindotcom 18/01/2021)

4.4 5 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 18 January 2021 — 8:23 am
Subscribe
Notify of
guest

85 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Gaban Z potong dua!
Gaban Z potong dua!
4 March 2021 6:09 am

Zahid Hamidi ni malaon! Malaon degil!

Terang-terang ada kes mahkamah, kes pecah amanah Yayasan Akalbudi, tetap juga malaon degil tu tak mahu letak jawatan Presiden UMNO!

Dahlah malaon tu degil, boleh pulak hantar surat sokong Al-Jubori bakal jadi Perdana Menteri ke-9.

Huru-hara terus UMNO macam diliwat 3 juta jantan gay!

zunnun
zunnun
27 January 2021 10:20 pm

antara dajjal & mahdi, yg man yg antara mereka yg sesuai berkawan dgn hadi …

..yg kuat dan kerap berhelah2 dan berdalih2

sj tanya

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
25 January 2021 3:17 pm

PHD4PIG MEMANG HIPOKRIT DAN OPPORTUNIST…….MASA DIA PERINTAH KEDEKUT NAK MAMPUS BILA JADI PEMBANGKANG MINTA KERAJAAN TABUR DUIT…….. Sukarnya Duit Kerajaan Untuk Sampai Kepada Rakyat……… 1) Kalau wang kerajaan begitu mudah untuk diberikan kepada rakyat, kalau 35juta wang kerajaan mudah untuk diperuntukkan membeli tablet kepada jutaan pelajar… tanpa birokrasi, tanpa restriction itu ini… tanpa kreativiti untuk klepet duit kerajaan… sudah tentu para pemimpin berjiwa rakyat zaman PH mentadbir akan curahkan segala wang kerajaan untuk kebajikan rakyat. 2) Siapa tidak kenal YB Bangmat yang berjiwa marhaen, merasai denyut nadi rakyat. Siapa tidak kenal YB Salahuddin yang tersentuh hatinya dengan kesusah rakyat. Siapa… Read more »

zunnun
zunnun
25 January 2021 8:12 am

hingga terkini hadi awang masih enggan memohon maaf, bertaubat dan menyesal dgn kesesatn amanat hadi nya yg tercetus nya peristiwa berdarah di memali…

maka hadi akan di bawa ke muka pengadilan utk rakyat ketahui samada hadi masih mengamalkan fahaman extremist ini agar peristiwa seumpama yg berdarah di memali dapat di elakan

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
25 January 2021 7:22 am

JANGAN RISAU SEMUA ORANG ADA COVID……PN TAK PERLU BAZIRKAN DANA RAKYAT …..HANYA TUMPUKAN MEREKA YANG BERISIKO SAHAJA…….. KATA KUNCI UNTUK WABAK ADALAH ASING…… PENDATANG ASING DAN POLITIK ASING PHD4PIG……… WABAK BERPUNCA DARI BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ PHD4PIG GAGAL HALANG KLUSTER TABLIGH DAN SABAH…….. RAKYAT PERLU BELAJAR HIDUP DENGAN COVID……. WABAK COVID-19 DI SABAH HANYALAH SANDIWARa Oleh Dr Mamat Desa Pemimpin kontroversi Warisan, Mohamaddin Ketapi yang menganggap tragedi serangan militan Sulu di Lahad Datu pada 2013 sebagai sandiwara ATM/PDRM ‘berperang dengan anjing dan ayam’, terkini menganggap pandemik Covid-19 pula sebagai sandiwara PRN pula. Kenyataannya yang penuh prasangka dan dangkal itu telah… Read more »

zunnun
zunnun
24 January 2021 11:54 pm

sejurus kerajaan melayu2islang jatuh. hadi awang akan di hadapkan ke muka pengadilan supaya rakyat ingin mengetahui samada hadi masih mengamalkan fahaman extremist yg mencetus peristiwa berdarah.

di memali

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
24 January 2021 11:15 pm

NEGARA TIDAK PERLUKAN BANDUAN RETORIK JADI MP……. NEGARA MAKJUJ YANG AKAN KUASAI DUNIA DALAM NEW WORLD ORDER………. Why Calling Israel An Apartheid State Is Not Enough…….. Report from B’Tselem highlighting Israel’s apartheid character is a welcome development, but this finding cannot be divorced from the state’s oppressive settler-colonialism B’Tselem, a leading human rights group in Israel, recently released a report concluding that Israel is an apartheid state, with a regime of Jewish supremacy stretching from the Jordan River to the Mediterranean Sea. The report found that Israel meets the definition of apartheid under international law, which defines apartheid as “inhuman… Read more »

zunnun
zunnun
24 January 2021 8:12 pm

adakah hadi awang berasa menyesal menganuti fahaman extremist hingga membawa peristiwa berdarah….

di memali

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
23 January 2021 4:31 pm

LIBERALISM PLURALISM PHD4PIG AKAN BAWA MELAYU MURTAD………. KORANG SEDAP KUTUK…..SEKALI KENA COVID BARU PADAN MUKA…….. SETAKAT INI BELUM ADA SALAH GUNA KUASA DARURAT OLEH TOK MUDIM……. ELOK SANGAT PHD4PIG PERGI MAMPUS SELAMANYA BERSAMA KLEPTOKRAT UMNO………. Umno’s Final Act Of Self-Destruction………. And, suddenly, the relevance of Umno is put to question. Was not Umno the benteng perjuangan against DAP, PKR and Pakatan Harapan, who posed a clear and present danger to the Malays, Islam, Bahasa Malaysia and the Raja-Raja Melayu? How then can Umno oust the “Malay” government and replace it with a DAP-led government? It really does not matter why.… Read more »

zunnun
zunnun
22 January 2021 4:02 pm

hadi awang perlu di tangkap di kuatiri maih dgn amanat sesat yg membawa kematian2….

di memali

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
22 January 2021 2:44 pm

MEME. LAA TOK MUDIM TAHU HAYAT TAK PANJANG UNTUK PM8……HADI SETIA MENANTI UNTUK PM9……. THE PROBLEMS STARTED WHEN DAJJAL ILLUMINITY AND DAJJAL FREEMASON UNITED TO DEVALUATE RINGGIT TERRIBLY……IT WAS ONLY THE TIP OF HUGE CORRUPTIONS ICEBERG……. Pembangkang Tolak Proklamasi Darurat, Helah Bela Diri – Kaunselor…….. – Pihak pembangkang yang masih membuat bising dan tidak bersetuju dengan Proklamasi Darurat oleh Yang di-Pertuan Agong disifatkan sebagai pihak-pihak yang menggunakan helah bela diri, kata seorang Kaunselor berdaftar, Mohamad Hasbullah Mustafa. Menurut Hasbullah, tindakan mereka sebenarnya adalah untuk memujuk diri sendiri dengan kekecewaan yang sedang mereka alami akibat peralihan pentadbiran negara secara sah pada… Read more »

zunnun
zunnun
22 January 2021 10:19 am

kesesatan hadi awang dgn amalan amanat nya membawa kematian2 …

di memali

adakah hadi awang dah bertaubat ?

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
19 January 2021 7:14 pm

UMNO PATUT SEGERAKAN PEMILIHAN PEMIMPIN2 BARU……… UMNO LACURKAN PARTI DEMI KLEPTOKRAT……… DARURAT UNTUK HALANG POLITIKUS BUAT KACAU SEMENTARA COVID REDA…….. Keputusan darurat muktamad, tak boleh dicabar di mahkamah…….. Tindakan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang mahu mengambil tindakan undang-undang bagi mencabar pengisytiharan darurat adalah bukti kukuh bahawa darurat perlu dikuat kuasakan dengan lebih tegas lagi. Difahamkan, langkah itu menyusul selepas Presiden PKR itu menghantar surat kepada semua Ahli Parlimen dalam usaha merayu Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah, membatalkan pengisytiharan darurat dan sidang Parlimen diadakan sebelum 31 Januari ini. “Saya sudah mengumumkan hasrat kami untuk merayu… Read more »

zunnun
zunnun
19 January 2021 2:46 pm

amanat hadi dgn ajaran seketul daging babi nya masih di sebarkan ke oleh malaun2 pAs sana sini hingga membawa kematian2..

di memali

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
19 January 2021 9:25 am

PRU15 AKAN TENTUKAN NASIB POLITIKUS……… DARURAT SEKADAR UNTUK TANGGUHKAN PILIHAN RAYA DAN JANGKITAN OLEH POLITIKUS2……. Why The Emergency Is Good For The Economy…………. Foreigner investors actually welcome the declaration of the Emergency. They would even be happy if the Emergency is forever so that there is no political instability and threats of a coup. The Emergency will in the long-term help Malaysia’s economy recover and the Rakyat will be able to see better times again. That is what Pakatan Harapan is not telling you. In the 1970s and 1980s, foreign investors chose Singapore and Malaysia as the number one and… Read more »

Catatan Minda
Catatan Minda
19 January 2021 5:23 am

Semoga Zahid terus kekal mendaulatkan UMNO. Zahid adalah Panglima UMNO.

zunnun
zunnun
19 January 2021 12:41 am

rakyat perlu di bebaskan dari virus amanat hadi kerana virus ini bukan sain, tapi virus yg membawa kesesatan takfiri kafir mengair bsana sini hingga membawa kematian2 …

di memali

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
18 January 2021 9:58 pm

PAK JUB GILA KUASA……TOK MUDIM MABUK KUASA……. KLEPTOKRAT UMNO GILA BABI……. ______BUKAN ANTI VAKSIN TAPI ANTI PEMBAZIRAN DANA RAKYAT…… GOLONGAN PATUT TERIMA VAKSIN IALAH PEKERJA ASING, POLITIKUS DAN FRONT LINERS……MASYARAKAT HANYA PERLU KUARANTIN……….. Vaksin COVID-19: KKM ambil maklum laporan susulan kes kematian di Norway Autopsi menunjukkan penerima mengalami demam, mual dan cirit-birit yang merupakan kesan advers biasa selepas penerimaan imunisasi. – Gambar fail/REUTER KUALA LUMPUR: Kementerian Kesihatan (KKM) mengambil maklum laporan dikeluarkan oleh Norwegian Medicines Agency berkenaan susulan laporan kematian 23 individu berusia 80 tahun ke atas di Norway selepas disuntik vaksin COVID-19 buatan Pfizer-BioNTech. Berdasarkan kepada laporan awal bertajuk… Read more »

zunnun
zunnun
18 January 2021 7:49 pm

rakyat perlu ketahui, hadi awang kerangka manusia tabiat se ekor babi atau penjenamaan se ekor babi keeana asyik menganuti ajaran seketul daging babi….

blh beri pencerahan…

zunnun
zunnun
18 January 2021 7:51 pm
Reply to  zunnun

satu punya fun bila melihat babi2 belaan hadi bangkit pertahankan amanat seketul daging babi nya 🤣

Anonymous
Anonymous
18 January 2021 7:17 pm

Wak Gontol Kejora Kojolla dan Jig it Jigit sudah cabut dari blog ini.

To provide our fun and entertainment, tinggal hanya DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENGARUT ATAU MENCARUT).

Mak di teruskan lah membalun, menibai dan membantai dia disini.

Anonymous
Anonymous
18 January 2021 7:18 pm
Reply to  Anonymous

Maka

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
18 January 2021 6:10 pm

PAK JUB YAKIN PRU15 NANTI DAH TENTU PARTI KUNYIT LGBT HILANG KERUSI……ITU SEBAB DAH JADI GILA BABI…….. Surat rakyat buat Anwar Ibrahim YB Datuk Seri Anwar Ibrahim, SAYA kecewa apabila membaca berita mengenai memo yang dihantar oleh Datuk Seri kepada semua Ahli Parlimen, memujuk mereka menulis surat kepada Yang di-Pertuan Agong untuk memohon perkenan baginda bagi membatalkan Ordinan Darurat dan menitahkan supaya diadakan sidang Parlimen. Persoalannya, adakah sekarang masa yang sesuai untuk tindakan sedemikian, sedangkan langkah paling molek di kompromi adalah ‘gencatan politik’, memberi masa kepada kerajaan sedia ada mengatasi isu kesihatan dan ekonomi yang sedang mengancam. Adakah perlu mempersoalkan… Read more »

zunnun
zunnun
18 January 2021 4:06 pm

virus covids itu satu ilmu sain utk mengetahui nya tapi virus amanat hadi berbentuk ilmu sain juga ke atau hanya satu bibit2 kesundalan fahaman takfiri #melayu2islang hadi …

bisa sgt ke virus amanat hadi hinggi #melayu2islang tergolek2 mati …..

di memali

Anonymous
Anonymous
18 January 2021 6:49 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENGARUT ATAU MENCARUT.

Menanya “bisa sgt ke virus amanat hadi hinggi #melayu2islang tergolek2 mati …di memali” menunjukkan dia mengarut. Maka Pukimak lah dia.

Dia gerun takut dan tak mahu sebut rusuhan kaum 13 Mei 1969 dimana Tentera diarah mengawal keadaan dan depa gunakan SOP Tentera, maka bergelimpang lah yang ditembak bila melanggar perintah berkurung, bersama anjing2 depa.

zunnun
zunnun
18 January 2021 3:57 pm

mengape hadi awang takut memohon maaf kesesatan amanat nya hingga membawa kematian2 ……

di memali

Anonymous
Anonymous
18 January 2021 6:55 pm
Reply to  zunnun

Lebih ramai lagi yang mati di rusuhan kaum 13 Mei 1969 dimana Tentera diarah mengawal keadaan dan depa gunakan SOP Tentera.

Maka bergelimpang lah yang ditembak bersama anjing2 depa bila melanggar perintah berkurung,

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
18 January 2021 3:46 pm

YANG BERIA2 TOK MUDIM MINAT SANGAT DENGAN DARURAT SEBAB GILA KUASA…..RAJA IKUT PUN KALI KEDUA…..RAJA HANYA IKUT NASIHAT PM…….. Kesilapan Institusi Raja Raja Melayu Akan Membuka Ruang Kepada Gerakan Subversif Republik Malaysia (GSRM)……….. Sebelum admin menulis dengan lebih lanjut mengenai tajuk yang sangat sensitif ini, admin mahu menyatakan di sini, admin bukanlah seorang berideologi sosialis yang menentang Institusi Raja Raja Melayu. Admin adalah seorang pendokong kuat sistem Raja Berpelembagaan di Malaysia dan sebagai rakyat Malaysia, admin akan mempertahankan sistem Raja Berpelembagaan di Malaysia. Apa yang mahu admin tuliskan adalah peringatan kepada Institusi Raja Raja Melayu supaya sistem monarki yang wujud… Read more »

zunnun
zunnun
18 January 2021 3:46 pm

#melayu2islang Moo + hadi tidak akan, tidak akan, tidak akan…..

mampu menguasai pru 15 tanpa mendapat pertolongan omNo…

tapi, utk penjarakan Zahid/nsjib/mat mazlan akan ambil masa yg menjangkau 2022, terutama Najib…..

di sini melihatkan terdesak Moo + hadi kerana omNo melihat ini satu percubaan Moo + hadi utk menguasai omNo dgn menggunakan annuar musa/shahidan/hisham/zahidi/khairy….

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
18 January 2021 4:28 pm
Reply to  zunnun

Ni ha Zunnun preparation mmg ambil masa ambil kira kesediaan kesemua negara2 kuasa besar terutama yg kuat Usa, Canada, British, German, France, Uae, Saudi Arabia, Turkey, Pakistan, India, China, South Korea, Japan, Thailand dan Indonesia … lain2 ikut je. The issue is not GE15. The issue is whether it is worth risking and sacrificing the lives of thousands of Malaysians to hold a GE just because the PM refuses to drop the court cases of a few politicians. After all, the current government’s term does not end till mid-2023. Bila naik je ‘PM 9’ serantau Asean kowtow with no problem.… Read more »

zunnun
zunnun
18 January 2021 5:14 pm

kini kerajaan #melayu#islang Moo + hadi buat pengumuman aid package “Permai” pula dah berjumlah RM 15 B

mak aii main biliun 2, dulu 250 B, belanjawan 320 B, kini Aid Permai 15 B…

mumgkin tersangat bebal bangang bingkai, bodoh, maka B–B-B aje sentiasa….

atau mu gkin kerana asyik mengawan ajaran seketul daging ‘B’abi lalu jadi Sawan ‘B’abi tegar meroyan ‘B’ kesana kemari….

Anonymous
Anonymous
18 January 2021 6:58 pm
Reply to  zunnun

Kamu menjaja seketul daging babi ke sana sini, tak laku, busuk berulat, kamu ultra kiasu, tak mahu rugi, goreng daging itu dengan ulat2 nya sekali, jamu makan bersama puak kamu.

zunnun
zunnun
18 January 2021 3:16 pm

roh ibrahim libya kini tersiksa dan tidak tenang kerana ketika berpisah dgn jasad nya merasakan ajaran seketul daging babi yg di anuti dari ‘guru’ nya bernama hadi gagal utk nya bersatu dgn Roh Semesta ..

roh ibrahim mahmud akan tenang bilamana hadi awang dgn rendah diri mohon maaf dgn menyebut nama ibrahim mahmud beristifat danembayar ganti rugi kpd sanak saudara nya….

selagi hadi awang gagal berbuat sedemikian, roh ibrahim akan sentiasa merewan2 meroyan2 dgn kapak, parang dan cangkuk rahib menggangu gugat kesejasteraan roh2 yg di sekeliling nya…

kesian roh ibrahim, terseksa kerana angkara menganuti ajara. sesat seketul daging babi hadi..

Anonymous
Anonymous
18 January 2021 7:05 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENGARUT ATAU MENCARUT.

Dia mengarut mengata roh Ibrahim terseksa – tiada siapa yang tahu – maka Pukimak lah dia.

zunnun
zunnun
18 January 2021 3:05 pm

mengape hadi awang merasakan susah utk mohon maaf bilamana ajaran seketul daging di dapati sesat….

adakan hadi dah menjadi babi tegar maka akan pertahankan amanat sesat nya hingga mati…

Anonymous
Anonymous
18 January 2021 7:08 pm
Reply to  zunnun

Langsung tiada kemungkinan Hadi menjadi babi sebab dia orang Islam.

Tapi si Kafir DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK adalah babi – rupa, bentuk dan menyodok mcm babi.

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
18 January 2021 2:31 pm

KAPITALIS MEMANG KERJA MEMERAS ……… SOSIALIST PULA BANGKRAP KAN RAKYAT……….PILIH ISLAM SISTEM YANG ADIL…….. TV Kanada dedah rakaman kamera tersembunyi dari kilang Top Glove…….. Rakaman kamera tersembunyi daripada pemeriksaan samaran di sebuah kilang Top Glove disiarkan dalam satu laporan televisyen Kanada yang berkata, ia menunjukkan keadaan kerja tidak selamat dan teruk yang disifatkannya “mengejutkan”. CBC berkata, program Marketplace menyeludup sebuah kamera ke kilang itu dengan bantuan pekerja Top Glove. Rakaman itu menyokong dakwaan pekerja berhubung keadaan kerja tidak selamat serta tempat tinggal yang sesak dan panas. Di asrama, menurut stesen televisyen itu, sehingga 25 pekerja tidur di sebuah bilik, selalunya… Read more »

Selumbar
Selumbar
18 January 2021 2:28 pm

Apabila ada suara mendesak presiden parti agar berundur makna nya dalam parti itu sudah berpuak dan berpihak kepada individu tertentu bagi mengambil alih jawatan.  Alasan yang diberikan,  Zahid adalah diantara kluster atau warlord (pemimpin berpengaruh) dalam Umno bertanding untuk tentukan siapa berkuasa. Dalam masa yang sama beliau memperalatkan ahli parlimen UMNO baru untuk mengugut Muhyiddin demi jawatan, kuasa dan menyelamatkan diri dari terperangkap dalam penjara. Hasil nya segala keputusan yang dibuat berhubung dengan kerajaan PN tidak konsisten malah berdolak-dalik. Macam orang mabuk.  Perbuatan seperti itu adalah bacul, pengecut, jika undi 18 dilaksanakan dalam pilihanraya ke-15, Umno akan dilihat lemah dan pengundi muda akan… Read more »

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
18 January 2021 2:22 pm

PHD4PIG BERSUBAHAT DENGAN BEESEKONGKOL DENGAN KLEPTOKRAT UMNO………. KALAU PAK JUB JADI PM TAK PASAL PASAL NEGARA DARURAT BANGKRAP………. SELAGI TAK DAPAT JADI PM PAK JUB TAK PUAS HATI……… Bilalah Nak Habis Melalut Mengarut Anwar Berahim Ni.. Hahaha……… Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim akan mengambil tindakan undang-undang bagi mencabar perisytiharan darurat yang disifatkannya tidak berasas. Langkah itu menyusul tindakannya menghantar surat kepada semua Ahli Parlimen dalam usaha merayu Sultan Abdullah Sultan Ahmad Shah membatalkan perisytiharan darurat dan sidang Parlimen diadakan sebelum 31 Jan ini. “Saya sudah mengumumkan hasrat kami untuk merayu kepada Yang di-Pertuan Agong bagi mempertahankan Perlembagaan dan rakyat daripada penyalahgunaan… Read more »

zunnun
zunnun
18 January 2021 1:34 pm

mana hadi awangg…

mana hadi aka pendeta amanat sesat, ngape berdiam diri….

dari #melayu2omNo di jangkiti virus seketul daging babi dgn dulangg mua”FUCK”at, #sinyanyuktua96 tidak kecuali ketika bersantap memantat di rumah #sinyanyuktua96 kini #siMoo + annuar musa dah mula menampakan ciri2 zombie…..

jgn biarkan virus ajaran sesat seketul daging babi hari di biarkan menyular sana sini dlm kalangan #melayu2islang yg ada…..

Anonymous
Anonymous
18 January 2021 1:47 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENGARUT ATAU MENCARUT.

Kamu mengarut mengata “jgn biarkan virus ajaran sesat seketul daging babi hari di biarkan menyular sana sini” sebab babi haram di antara Muslim.

Maka Pukimak lah kamu.

zunnun
zunnun
18 January 2021 1:25 pm

dlm ramai2 pemimpin #melayu2islang Moo + hadi, annuar musa yg byak berbicara islang sana sini…..

adakah annuar musa dah di jangkiti virus ajaran seketul daging babi hadi ?

ketika perasmian mua”FUCK”at di PWTC, makanan di hidangkan dari kawah masakan hadi ke …..

hinggakan #melayu2omNo kini parah di jangkit.

dr hisham kini berkerja keras membendung penyularan covids, tiada ketahui akan nya, pemimpin2 #melayu2islang Moo + hadienyularkan virus2 amanat seketul daging babi hadi kpd setiap lapisan rakyat melalui zombie2 #melayu2islang pula….

teruk, tuntas, insurrection dan treason kpd sistem democracy parlimen hinggakan parlimen mereka bubarkan pula….

Anonymous
Anonymous
18 January 2021 1:55 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK menyebut FUCK, maka Pukimak lah dia.

Tak renti2 menjaja seketul daging babi, tak laku, busuk berulat, dia ultra kiasu, tak mahu rugi, digoreng nya daging babi itu dengan ulat2 nya, dijamu makan bersama puak dia.

Menuduh tanpa bukti atau punca maklumat yang sahih, maka zunnun the Pukimak ada lah alat insurrection dan treason kpd sistem democracy parlimen di negara ini.

zunnun
zunnun
18 January 2021 1:14 pm

ngape hadi awang hingga kini enggan mohon maaf kpd rakyat dan kaum keluarga mereka2 yg di tipu dgn amanat sesat seketul daging nya? malaun2 pAs mengatakan ibrahim libta dan penyokong2 nya mati syahid… mak aii jika mati syahid, ape tema penyaksian nya, sedangkan ajaran seketul babi hadi tidak memberi ape2 panduan mengenai nya selain madah suku-suku seperti #melayu2minang dgn kaum suku2 mereka…. ngape perlu bersyarat, jgn terus siksa roh2 mereka yg tergolek2 mati …. di memali… jgn biarkan roh2 mereka terapung2 bak pontianak & langsui sana sini…. makaun2 pAs perlu bertanggung jawap memaksa hadi awang sujud sawi & mohon maaf….… Read more »

Anonymous
Anonymous
18 January 2021 2:02 pm
Reply to  zunnun

Yang bergelimpangan mati di rusuhan kaum 13 Mei 1969 ramai yang bersama anjing2 nya, di tembak Tentera yang mengguna SOP Tentera bila di arah mengawal keadaan. Takda soal syahid.

Mereka tidak ada roh bila begitu dan tiada siapa perlu meminta maaf sebab depa melanggar perintah berkurung

zunnun
zunnun
18 January 2021 12:06 pm

laa

Hadi Awang dah mohon maaf brlum kerana kesesatan Amanat Seketul Daging Babi yg membawa kematian2 di….

nemali

Anonymous
Anonymous
18 January 2021 12:16 pm
Reply to  zunnun

Kematian di rusuhan kaum 13 Mei 1969 antara sebab2 nya ada lah mulut celupar seperti menyebut Amanat Seketul Daging Babi.

Elakkan lah mulut celupar supaya boleh elakkan berulang 13 Mei 1969 di mana ramai yang bergelimpangan bila Tentera di arah mengawal keadaan dan lakukan SOP Tentera, tembak mereka yang langgar perintah berkurung.

Termasuk anjing2 mereka yang menyalak mempertahankan tuan nya.

Anonymous
Anonymous
18 January 2021 12:39 pm
Reply to  Anonymous

bila Tentera di arah mengawal keadaan dan depa ikut SOP Tentera …

Anonymous
Anonymous
18 January 2021 12:22 pm
Reply to  zunnun

Mahathir’s disregard of his legacy is a dangerous notion K. Parkaran – January 18, 2021 8:15 AM Mahathir’s memories especially during his first stint as prime minister for 22 years had left a lasting memory in the minds of millions of Malaysians, fortunately on a positive note. Many had hoped that he would return to correct some of the bad memories that he had left behind but unfortunately that does not seem to be the case. Some say his legacy from his second term as prime minister is in tatters. So are the legacies of most politicians now, who are… Read more »

zunnun
zunnun
18 January 2021 12:57 pm
Reply to  Anonymous

do we seriously think he choose to disregard or silently he is trying to make amend & remedy to his flattering legacy….?

we love talking to a child/kit but getting a senile old dude #sinyanyuktua96 to tell simple truth, kinda like asking a cow to climb a tree

Anonymous
Anonymous
18 January 2021 1:21 pm
Reply to  zunnun

Hahaha, this child zunnun uses the word :kit” when he meant “kid”.

Di suruh ghoyak dlm BM, nak ghoyak dlm BI.

Apo nak dikato … his bloke zunnun refuses to climb a tree.

Anonymous
Anonymous
18 January 2021 12:39 pm
Reply to  zunnun

Ok Tuang Zunnung….

Tuang Haji Hadi Awang suruh tanye……kalau dia mitok maaf pado rakyat dang menarik balik Amanat lapok tersebut, adakah ianya akang dapat membantu Tuang Haji Anwar naik menjadi PiEng?

Mukalu dok jadi PiEng nunggu juge…wakpo jadi Bodo….mung ni…Zunnung…….

Anonymous
Anonymous
18 January 2021 12:57 pm
Reply to  Anonymous

Hahaha …. Tuang Zunnung …

Jawab, jange tak jawab, Tuang

zunnun
zunnun
18 January 2021 1:03 pm
Reply to  Anonymous

laa

nak minta maaf pun ada,syarat ?

minta maaf tuu sbb merdekakan roh2 ibrahim libya & yg lain yg tersiksa kerana gagal balik bersatu dgn Roh Semesta …..

kesian mereka2, dah lah jasad membangkai mati bak binatang jgn pula roh2 mereka meranban2 mcm langsui pontianak pula.

lagi cepat hadi awang sujud sawi & mohon maaf lagi cepat merdekakan roh2 mereka…

Anonymous
Anonymous
18 January 2021 2:11 pm
Reply to  zunnun

Yang mati di rusuhan kaum 13 Mei 1969 sebab melanggar perintah berkurung, di tembak Tentera yang diarah mengawall keadaan, gamak nya bukan saja membangkai tapi juga membusuk sebab yang lain tak berani keluar mengambil bangkai takut di tembak juga.

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK bernasib baik, masih ada lagi sekarang, mulut celupar .

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
18 January 2021 11:50 am

SELAGI TAK DAPAT JADI PM PAK JUB TAK PUAS HATI……… Bilalah Nak Habis Melalut Mengarut Anwar Berahim Ni.. Hahaha……… Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim akan mengambil tindakan undang-undang bagi mencabar perisytiharan darurat yang disifatkannya tidak berasas. Langkah itu menyusul tindakannya menghantar surat kepada semua Ahli Parlimen dalam usaha merayu Sultan Abdullah Sultan Ahmad Shah membatalkan perisytiharan darurat dan sidang Parlimen diadakan sebelum 31 Jan ini. “Saya sudah mengumumkan hasrat kami untuk merayu kepada Yang di-Pertuan Agong bagi mempertahankan Perlembagaan dan rakyat daripada penyalahgunaan kuasa amat dahsyat ini. “Juga, pasukan undang-undang kami sudah diarah menyiapkan permohonan untuk mencabar perdana menteri dan kerajaan… Read more »

Sheraton
Sheraton
18 January 2021 10:22 am

Semasa pembangkang desak Zahid berundur tak pulak Pemuda desak Zahid..

Bila Muhyiddin dah sesak nafas boleh pulak bersuara..

UMNO jangan lupa Azmin. Bukan UMNO saja PKR pun kena jaga. Dapat satu kepala cukup memudahkan kerja Azmin.

zunnun
zunnun
18 January 2021 11:23 am
Reply to  Sheraton

Moo sesak nafas kerana kerajaan nya dah haram ke ? illigimate ?

selalu nya bila di sebut haram, membawa maksud “dosa”…..

ape dosa kerajaan #melayu2islang Moo + hadi ?

Anonymous
Anonymous
18 January 2021 12:25 pm
Reply to  zunnun

Kebanyakan dosa nya ialah yang di reka DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENGARUT ATAU MENCARUT).

Di tambah2 bagi menyesuaikan kehendak DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK.

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
18 January 2021 10:08 am

Enjoy lagu pemuisi agong Nusantara Ebiet G Ade lagu khas buat sosok dicanai/difabrikasi utk meminpin akhir zaman. Sesungguhnya Allah swt maha terbaik penyusunannya. Tidak diketahui olehnya semasa kecil tahu2 meningkat dewasa ditarbiahkan terus dari Allah swt menjadi tuhan penyuluh kealam selanjutnya alam akhirat kekal abadi. Bukanlah kemahuannya tapi semata-mata misi kebersamaan bersama mewujudkan keamanan sedunia bersaudara ketahui juga akhirnya diantara kita tiada bezanya menjalani hidup sederhana saling keperihatinan sesama manusia. Bila semua aman maka atas kemurahan Allah swt segala mala petaka gempa bumi dan sebagainya mulai menghilang diganti dgn bangkitnya bertemu semula dgn arwah2 terdahulu sesampai sebelum terbitnya pemerintahan permulaan… Read more »

zunnun
zunnun
18 January 2021 10:18 am

jgn nanti asyik mengasik dgn ebeit ade ketika sat mati, di datngi dajjal dgn satu pencetus irama dan lyrik menyamai ebeit lalu menarik nafas terakhir dgn nya….

sj nak tanya, nafaz terakhir itu di lepAs atau di tarik ?

dah byak melihat saat kematian ?

ibrahim libya tergolek mati nafaz akhir nya di tarik atau di lepAskan membolehkan nya menyaksikan sebagai saksi ?

hadi awang bawa ajaran sesat dgn seketul daging babi mengajar malaun2 & babi belaan nya ketika sat mati tarik atau lepAs nafaz terakhir sebagai penyaksian ?

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
18 January 2021 10:29 am
Reply to  zunnun

Eko ni Zunnun Ibrahim Libya niat dia betul tapi salah taksir Jihat yg sepatutnya berjuang membasmi kebodohan ketongongan, ketaksuban, kejumudan.

Sepatutnya berjuang kearah kemajuan ilmu yg memberi menafaat pada manusia sekali gus menolong memajukan diri berhijrah sama2 berganding bahu membasmi kemiskinan.

Ini hanya akibat politik sempit dialunkan Hj Hadi punyo iqomat apo namo ea Amanat nat nat nat … Doakan aje la. Tahu.

zunnun
zunnun
18 January 2021 10:41 am

quote

apo namo ea Amanat nat nat nat…

hadi awang nih suka dgn politik sempit seperti juga moktar senik asyik mencari lubang sempit…?😂

malaun2 pAs dan #melayu2islang suka sempit2 je ke?

Anonymous
Anonymous
18 January 2021 10:44 am
Reply to  zunnun

Kamu yang selalu jumpa Bang Ali patut tahu dia suka yang sempit saja.

Anonymous
Anonymous
18 January 2021 12:44 pm
Reply to  Anonymous

Komeng anon 10:44 am ni hok paling bodo. Budok ni dah sunat belung ni…..Bang Ali tu sape….. bengong mung dok kabo pong…bewok budok ni…..

Anonymous
Anonymous
18 January 2021 1:04 pm
Reply to  Anonymous

GGGGGGapo tak ghoyyak – betul ke idok selalu jumpo Bang Ali.

Dahtu dok tanyo dah sunat ke belum. Nampok sangak dio bengo’

Anonymous
Anonymous
18 January 2021 10:31 am
Reply to  zunnun

sj nak jawab, nafaz terakhir itu di lepAs, tapi, bagi DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENGARUT ATAU MENCARUT) – di tarik.

Dengan tali bubut.

Anonymous
Anonymous
18 January 2021 10:41 am
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Nafas zunnun ditarik dengan tali bubut.

Anonymous
Anonymous
18 January 2021 11:13 am
Reply to  Anonymous

Moral of the story –

Jangan mengarut, kamu tak di karut.

Anonymous
Anonymous
18 January 2021 12:06 pm
Reply to  Anonymous

Moral of the story –

Jangan jadi Pak Pacak polis sentry tak dilantik Budin bila dua orang matang becakap metafor politik manakala seorang pukimak pratadika ketinggalan lemas kerana duk terlampau lama dalam pampers basah mak puki dia tadak masa nak salin.

Anonymous
Anonymous
18 January 2021 12:32 pm
Reply to  Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

orang matang bercakap metafor politik, konon.

Bila di kutuk, tak defend, tak beri penerangan dengan fakta2 dan punca maklumat yang boleh dipercayai.

Sebab takda itu semua, hanya menuduh liar saja dengan maklumat dari Bang Ali, kenalan rapat nya.

zunnun
zunnun
18 January 2021 9:58 am

rakay perlu membuat judicial review utk mendakwa hadi awang kerana keingkaran nya utk memohon maaf setelah amanat hadi nya di dapati sesat oleh majlis fatwa kebangsaan ….

hingga membawa kematian2 di ….

memali

adakah hadi awang rasa menyesl atau masih mengamalkan ajaran sesat seketul daging babi nya sana sini dan yg amat ngeri jika amanat sesat ini di gunakan oleh #melayu2islang menebuk2 atap sana sini…

zunnun
zunnun
18 January 2021 10:03 am
Reply to  zunnun

adakah hadi awang nmerasa menyesal “remorse” ….

Anonymous
Anonymous
18 January 2021 10:27 am
Reply to  zunnun

Di ulang –

Menyebut tergolek2 mati di Memali menarik sebutan rusuhan kaum di 13 Mei 1969 di mana Tentera di arah mengawal keadaan dan depa gunakan SOP (Standard Operating Procedure) Tentera, tembak sesiapa yang langgar perintah berkurung.

Termasuk anjing2 depa yang menyalak. Bergelimpang lah depa dan anjing2 nya.

Elakkan lah menyebut Memali sebab itu menarik menyebut 13 Mei 1969.

zunnun
zunnun
18 January 2021 9:55 am

perlu kah rakyat membuat semak undang2 kerana keingkaran hadi awang memohon maaf dgn amanat sesat ajaran seketul daing babi nya yg mengakibatkan kematian2…

...di memali

Anonymous
Anonymous
18 January 2021 10:39 am
Reply to  zunnun

Kematian di rusuhan kaum 13 Mei 1969 bergelimpangan bila Tentera di arah mengawal keadaan dan depa gunakan SOP (Standard Operating Procedure) Tentera.

Termasuk anjing2 yang menyalak melawan mempertahankan tuan2 depa.

Anonymous
Anonymous
18 January 2021 9:32 am

“Bersatu ‘menelan’ Umno”?

Waah, dah besar Bersatu itu yer.

zunnun
zunnun
18 January 2021 9:15 am

come pru 15, biar rakyat mengajar #melayu2islang Moo + hadi ape itu democracy agar mereka di ingatkan tidak tebut atap sana sini kerana …

itu penjenamaan politikus2 #melayu2islang ala jenama tikus sj…

Anonymous
Anonymous
18 January 2021 9:36 am
Reply to  zunnun

Yang tikus itu ialah puak DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENGARUT ATAU MENCARUT.

Puak nya tak ramai, maka menikus lah selalu.

Asyik menuduh tebuk atap entahapekebendenye.

Mengarut.

zunnun
zunnun
18 January 2021 9:11 am

come pru 15, adakah hadi awang msih menggunakan amanat sesat nya utk hayalkan pengundi2 #melayu2islang nya dgn tiada rasa bersalah utk memohon maaf kpd rakyat jelata kerana mencetuskan incident hingga tergolek2 mati…

di memali

Anonymous
Anonymous
18 January 2021 9:42 am
Reply to  zunnun

Menyebut tergolek2 mati di Memali menarik sebutan rusuhan kaum di 13 Mei 1969 di mana Tentera di arah mengawal keadaan dan depa gunakan SOP (Standard Operating Procedure) Tentera, tembak sesiapa yang langgar perintah berkurung.

Termasuk anjing2 depa yang menyalak. Bergelimpang lah depa dan anjing2 nya.

Elakkan lah menyebut Memali sebab itu menarik menyebut 13 Mei 1969.

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
18 January 2021 9:08 am

PHD4PIG KINI MESRA KLEPTOKRAT UMNO……. SEBELUM PRU14 KUTUK HABIS……… DASAR BUMI HANGUS DAPIG TELAH MUSNAHKAN EKONOMI BUMIPUTRA 70% DENGAN PERALAT PEMBERONTAK SYIAH……… POLITIK DARURAT NEGARA BANGKRAP PHD4PIG JAUH LEBIH BAHAYA DARI POLITIK COVID……… PHD4PIG HANYA PANDAI BANGKANG….BAGI CADANGAN HABIS KAN DUIT RAKYAT…….PALING UTAMA KUARANTIN……PERENTAS NEGERI MESTI PAKAI GELANG SUPAYA TIDAK BERKUMPUL…….. KATA MP | DAP menolak alasan menteri di Jabatan Perdana Menteri (Parlimen dan Undang-Undang) Datuk Takiyuddin Hassan bahawa pengisytiharan darurat baru-baru ini tidak bermotifkan politik tetapi demi menyelamatkan nyawa untuk menguruskan lonjakan Covid-19 baru-baru ini. Sekiranya benar, mengapa menggunakan kuasa darurat untuk menggantung parlimen dan Dewan Negeri. Bolehkah penggantungan… Read more »

zunnun
zunnun
18 January 2021 8:55 am

setiap pari president mempunyai kuasa utk menanda tangani surat perlantikan ketika mewakili parti dlm mana2 pilihanraya….

the end game bagi pengkianat2 dlm omNO bila mana President Zahid Hamidi tidak menanda tangani surat perlantikan tersebut dan ini membaw pengertian segelintir pengkianat2 dlm omNO terpaksa bertanding di bawah naung #melayu2islang Moo + hadi….

zunnun
zunnun
18 January 2021 8:56 am
Reply to  zunnun

setiap pari president …setiap parti president

Anonymous
Anonymous
18 January 2021 1:12 pm
Reply to  zunnun

Ada bukti ke, wahai DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENGARUT ATAU MENCARUT.