SATIRA POLITIK SEMASA – WALK OVER UNTUK GAME PERTAMA

Oleh: C.Nicholl (Bahagian IV)

Malam itu mereka tiba di KL agak lewat. Mereka semua menginap di KL international hotel di belakang Chow Kit, kawasan yang boleh ditakrifkan sebagai ‘the red light district of KL’, atau kawasan lampu merah yang menjadi pusat hiburan ternama.

Di kawasan inilah terletaknya banyak pusat. Pusat karaoke, pusat bar, kelab malam dan pusat kepada bermacam pusat-pusat asli. Ada pusat dari China, Indonesia dan Philippines. Dan paling akhir, sekarang terdapat juga pusat-pusat dari Russia, Ukraine dan Uzbekistan yang sekarang ternyata amat popular diantara mereka yang berwang ini.

Selain dari bermain bola lisut dan masuk pertandingan untuk dinobatkan sebagai ‘Champion of Malaysia’, pemain-pemain ini semua juga suka kepada hiburan, berhibur dan dihibur. Jadi menginap di kawasan sebegini sewaktu pertandingan berjalan selama lebih sebulan ini, tanpa isteri bagi yang lelaki, tanpa suami bagi wanita, amat tepat sekali.

Amat sesuai untuk mereka semua yang bersukan disiang hari dan berhibur dan dihibur pada malam hari hingga ke pagi. Begitulah kehidupan sebagai pemain-pemain professional ini. Bukan saja mereka dibayar dengan gaji yang lumayan, tetapi elaun harian dan elaun hiburan mereka juga agak mewah.

Setelah beberapa hari menjalankan latihan dengan agak pesat, dan beberapa malam yang dipenuhi bermacam aktiviti yang agak

pesat dan berpusat, akhirnya tibalah hari perlawanan pertama yang akan dilangsungkan di padang bola lisut bertaraf antarabangsa di padang parlimen itu.

Orang ramai tidak dibenarkan masuk atas alasan Covid19 yang masih berleluasa. Tetapi sepanjang pertandingan ini, semua permainan akan mendapat liputan media yang cukup luas termasuk ulasan secara langsung dikaca TV di semua saluran. Jadi penonton dari seluruh pelusuk tanah air akan dapat menonton.

Apa tidaknya, inilah pertandingan yang dinanti-nantikan oleh setiap lapisan masyarakat, peminat sukan bola Lisut dan rakyat jelata yang telah lama menunggu. Minda mereka juga telah banyak dibakar dan dipanaskan oleh pihak media.

Setiap hari mereka disogok dengan pelbagai berita dan ulasan dari banyak pihak. Bermacam ragam dan pendapat dari penganalisa, pemerhati dan pengulas sukan negara.

‘Pengadil pertandingan dilantik oleh Muhyudin.’ Kata satu tajuk utama diportal internet, ‘MalaysiaTidakKini’.

‘Pengadil yang akan berlaku tidak adil.’ Kata satu lagi portal popular, ‘NomoreFree Malaysia Today.’

Entah mengapa, pengadil yang bernama Harun itu, terus menjadi tidak harum.

‘Muhyudin dah pegang telor pengadil.’ Kata satu lagi komen yang tajam dan berani diportal yang menjadi viral, ‘Malaysia Outsight’.

Tajuk-tajuk sebegini menjadikan perlawanan pertama antara pasukan yang diketuai Muhyudin dan pasukan Anwar menjadi bertambah hangat. Banyak komen-komen di internet yang agak memihak, samaada kepada Muhyudin atau kepada Anwar. Jarang yang adil atau tidak memihak.

Sekian hari bermacam-macam yang menular bukan saja diportal rasmi media yang popular seperti yang disebutkan tadi, tetapi juga dalam akaun Twitter, Facebook dan kalangan WhatsApp yang bermacam komen yang diutarakan.

Beberapa media yang kurang popular seperti ‘Malaysia-yesterday’, ‘Malaysia Indigest’ dan ‘the Tepi’ yang turut mengselatankan keadaan dengan meneka bahawa team Muhyudin akan menang dengan mudah.

Kata mereka atau komen yang dibuat menyatakan bahawa team Muhyudin mempunyai ramai pemain-pemain yang handal dan berpengalaman. Mereka pernah menang dan menjadi johan sebelum ini.

Sedangkan team Anwar, ramai yang dah lanjut usia mereka dan mereka seharusnya sudah patut bersara dari permainan ini dan memberi peluang kepada pemain-pemain muda untuk mengambil alih.

Tetapi yang peliknya, ada juga lapuran yang menyatakan bahawa ada beberapa pemain dari team Muhyudin yang mungkin akan  menarik diri disaat-saat akhir perlawanan. Pemain-pemain ini dikatakan diketuai oleh Zahid.

Mereka dikatakan agak memihak kepada team Anwar diatas sebab-sebab tertentu yang tidak disebut dengan jelas. Banyak pembaca yang tertanya-tanya.

Ini mungkin juga cara penganjur atau strategi pihak media untuk menarik minat mereka yang kurang berminat dengan permainan bola Lisut ini, untuk mengikuti perkembangan dan seterusnya menjadi penonton yang setia.

Ternyata mereka telah berjaya.

Kerana di waktu terjadinya perlawanan, di hari dan masa yang ditetapkan, di padang parlimen yang dipenuhi dengan karyawan media yang begitu ramai, team Muhyudin dengan segala kelengkapan dan pakaian sukan yang cukup berwarna dan meriah, bersedia seramai 111 pemain untuk berlawan dan menghadapi segala cabaran.

Yang peliknya, team Anwar pula cuma diwakili oleh seorang pemain tua, juga bekas pemandu bas yang banyak pengalaman dan lama memandu, yang cuba berlagak seperti captain serta 12 orang pemain yang lagaknya tidak serius dan tiada peralatan pemainan. Anwar sendiri dan pemain-pemain lain tidak turun ke padang. Tidak pasti kenapa dan mengapa. Semuanya tidak jelas.

Secepat itu pengadil Harun, yang lagaknya persis memihak, menyatakan nombor pemain tidak mencukupi. Dia terus memberi kemenangan ‘walk over’ secara langsung kepada team Muhyudin untuk permainan pusingan pertama ini. Muhyudin menang mudah, 1 – 0.

Lapuran media ini, ada kalanya, ada juga unsur-unsur ‘fake’ atau fitnah.

Bersambung…

4.4 5 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 9 January 2021 — 9:56 am
Subscribe
Notify of
guest
36 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
zunnun
zunnun
24 January 2021 11:00 pm

adakah hadi awang berasa menyesal dgn fahaman extremist nya hingga tercetus peristiwa berdarah …

di memali

zunnun
zunnun
24 January 2021 10:58 pm

hadi awamg perlu di hadapkan ke muka pengadilan supaya umum dapat jaminan yg hadi tidak lagi mengamalkan fahaman extremist hingga tercetus nya peristiwa berdarah..

di memali

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
15 January 2021 1:20 pm

DARURAT COVID DISEBARKAN DARURAT NEGARA BANGKRAP………. PRU15 AKAN KUBUR KAN PHD4PIG……… BUDIN DAH JADI AHLI UMNO……… SEMUA MASALAH NEGARA BERPUNCA PHD4PIG…….. PHDAPIG HANYA TERIMA DARURAT NEGARA BANGKRAP……… Darurat, PKP dan rakyat……… Oleh Dr Aiman Datuk Ja’apar Dalam tempoh dua hari pertama minggu ini rakyat dihidangkan dengan dua berita mengejutkan malahan menggusarkan banyak pihak. Pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di enam buah negeri yang diumumkan oleh Perdana Menteri, YAB Tan Sri Muhyiddin Yassin, sudah pasti memberi kesan yang besar kepada kehidupan rakyat. Ramai pihak menyuarakan pendapat yang berbeza-beza ada yang menyokong ataupun membantah namun apa yang pasti apabila pelaksanaan semula PKP… Read more »

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
13 January 2021 6:42 pm

The issue is not GE15. The issue is whether it is worth risking and sacrificing the lives of thousands of Malaysians to hold a GE just because the PM refuses to drop the court cases of a few politicians. After all, the current government’s term does not end till mid-2023.

zunnun
zunnun
13 January 2021 3:21 am

hadi awang masih mengamalkan ajaran seketul daging babi nya ke utk meneruskan kuasa dgn kerajaan sedia ada….

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
9 January 2021 3:03 pm

UMNO PILIH UNTUK KORBANKAN PARTI DEMI PEMIMPIN2 KLEPTOKRAT….. Ada 3 kluster, UMNO dalam dilema?……. Berita pemecatan Tan Sri Annuar Musa dari jawatan Setiausaha Agung Barisan Nasional (BN) dan Muafakat Nasional (MN) yang dibuat ‘tergesa-gesa’ oleh Presiden UMNO ketika pertemuan dengan Ketua Bahagian UMNO dikatakan tidak mengikut peraturan Barisan Nasional. Pemecatan yang tidak dibuat secara teratur mengikut peraturan jelas menimbulkan pelbagai tanda tanya dan tidak memuaskan hati komponen tersebut terutama MCA dan MIC. Mereka tertanya-tanya, Apa sudah jadi dengan Presiden Umno, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi? Apatah lagi, ianya berlaku ditengah-tengah kemelut dan pergeseran UMNO dan parti ‘serpihannya’, Parti Pribumi… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
9 January 2021 2:06 pm

PN bala daripada Tuhan. Parti Anjing SeMalaysia dan PPBM adalah laknatullah yang menurunkan bencana. Ini semua angkara khianat Madey si Kitol made from Kerala Kutty. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
9 January 2021 2:21 pm

AKU RELA UNDI UMNO DARI PENGKHIANAT Kalau di satu-satu kawasan tiada calon dari PH, yang ada hanya Calon Umno dan Bersatu atau Pejuang, kompom aku undi Umno. Itu lebih afdhal. Bukan Shafie Apdal, ok. Umno, bagi aku hanya musuh politik. Dengan musuh, boleh berbincang, boleh gencatan senjata. Nabi pernah lakukan rundingan dan gencatan senjata dengan musuh. Bersatu pula pengkhianat. Pengkhianat ini lebih jahat dari musuh. Dengan pengkhianat tidak boleh berunding bahkan tidak boleh dipercayai langsung. Wajib lawan pengkhianat. Bagaimana dengan Pejuang? Bagi aku, dalam Pejuang, yang ber”mazhab” Mahathir sahaja tidak boleh dipercayai. Kalau di zaman Nabi, puak ni geng Abdullah… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
9 January 2021 2:04 pm

Selagi parti Anjing SeMalaysia bertuankan PPBM jangan haraplah PN akan aman. Bahagi kerusi hancur, parti sendiri hancur paling laknat negara pun turut hancur. Makanlah bangkai sesama sendiri. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
9 January 2021 12:56 pm

BUDIN PENJILAT SETIA PAK JUB BERSAMA PARTI KUNYIT LGBT………. UMNO perlu hentikan politik pentingkan diri………. UMNO semakin terdesak untuk mendapatkan kuasa sehingga bertindak untuk menggulingkan kerajaan dan mengenepikan kebajikan rakyat, kata Setiausaha Wanita Perikatan Nasional (PN), Haniza Talha. Beliau berkata, sikap pentingkan diri dan rakus UMNO bukan sahaja akan memberi kesan kepada kerajaan tetapi juga kepada rakyat. Justeru, katanya, UMNO perlu menghentikan politik pentingkan diri yang menambah musibah kepada negara dan rakyat. “Tatkala rakyat dan negara berdepan cabaran Covid-19 dan bencana banjir, kita dikejutkan pula dengan laporan segelintir politikus dan partinya yang seakan rakus dan terdesak untuk menggulingkan kerajaan demi… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
9 January 2021 12:21 pm

Pelabur lari penganggur mari. Jenayah dan scammer makin tinggi.
Mati Covid mati banjir menjadi-jadi.
Angkara PN celaka sial jahanam babi.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
9 January 2021 12:14 pm

Hancur ekonomi Malaysia. Rejected direct nego sampai tak malu lagi. Bodoh bodoh bodoh 355 semua Menteri 70 ekor dengan duta Sultan anjing Marang tak ada kerja. Makan gaji buta sampai mampus. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
9 January 2021 12:10 pm

Kerajaan tajaan saka Madey si Kitol yang paling tak guna dalam Sejarah Melayu. PM Puppet perogol Nika Gee yang paling tak guna. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
9 January 2021 11:10 am

Wahai Wak Gontol Kejora Kojolla,

Kamu tulis komen ler berkenaan blog post Budin tuh. Nnti aku ikut kamu buat begitu juga. Tak buang masa mengarutkan karutan2 kamu.

Kalau begitu, kita boleh menyumbang kpd kebajikan blog Budin nih.

Anonymous
Anonymous
9 January 2021 10:40 am

Satira amende?

Pak Sheikh Nuar tak boleh main. Apa permainan pun. Dia bekas banduan. 2 kali. Kes liwat.

Dia Peliwat, tak boleh jadi PM negara ini. Ini negara Islam, Islam haramkan liwat.

Anonymous
Anonymous
9 January 2021 2:31 pm
Reply to  Anonymous

Semalam Atok meroyan suruh Moo resignlah tak dengar nasihat dia jangan kahwin dgn UMNO. UMNO tak boleh dipercayai. Mengapa byk sgt kifarah yg dihadapi Atok diumur 96 tahun? Bukan kah syarat Atok sendiri kahwin dgn UMNO yalah dengan individu bukan enbloc UMNO. Kalau individu, cfm Atok yalah PM Kerajaan PN bukan Moo. Awal2 PH lagi Atok dah ambik Hamzah org suruhannya kes liwat 1 Anwar dan ditarik masuk Bersatu oleh Atok khusus utk usahakan khianat Anwar dan PH? Ini sendiri pengakuan Hamzah dia menuruti arahan Atok utk sekat Anwar. Sama jugak spt pengakuan Azmin Semburit, dia sabotaj PKR dan aturkan… Read more »

Anonymous
Anonymous
9 January 2021 10:33 am

RAKAN-RAKAN BLOGGING YANG DIHORMATI:

Anonymous
Anonymous
9 January 2021 10:34 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Sesiapa yg ingin beri komen, mmg anda dipersila
Tapi sama2 lah kita menjaga adab dan tatasusila
Jgn ler pulak kiranya ada yg komen mcm org gila
Bukan apa..takut lah nanti klu org tu ditimpa bala
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 January 2021 10:34 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Semoga di blog ni, silaturrahim kita dapat pererat
Wlau pun kita kejar dunia jgn sampai lupa akhirat
Jgn lah pula ada yg tampil cara samseng keparat
Bukan le apa, takut kot nanti, dapat sakit yg berat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 January 2021 10:35 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Para pembaca mmg lah dipersila beri pandangan
Namun..adab sopan dan tatasusila dilupa jangan
Jgn pula kiranya, ada perangai samseng bajingan
Bkn lah apa, takut kot nanti sakit dapat penangan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 January 2021 10:35 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Klau ada yg ingin beri komen mmg anda dialu-alu
Tapi jgn lah lupa..adab sopan diutamakan dahulu
Jgn pula ada..yg nk jadi samseng lagak penghulu
Bkn apa..kot nanti tercalar maruah, & dapat malu!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 January 2021 10:35 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Dipersilakanlah sesiapa yg nak buat coretan tinta
Nmun, jaga lah adab sopan santun dan tutur kata
Jgn ler pula ada yg blog ini cuba nak dibuat harta
Bkn apa kot nanti terpaksa berdepan siksa derita!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 January 2021 10:36 am
Reply to  Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Pantun2 kat atas tu, bukan le amaran tapi nasihat
Terimalah ianya dgn fikiran yang positif dan sihat
Tujuan nya, nak benteras perangai samseng jahat
Klau ada juga terpaksa ler Kejora paku dan pahat!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
9 January 2021 11:02 am
Reply to  Anonymous

terpaksa ler Kejora paku dan pahat!,” kata Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla tuh.

Betul2 penjahat dan gengster bunyi nya.

Tapi dia selalu jumpa Bang Ali. Kentut pun dah tak berbunyi. Pukulan Bang Ali bertubi tubi.

Anonymous
Anonymous
9 January 2021 10:58 am
Reply to  Anonymous

Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla ini naikkan tahap ugutan nya kpd

Jgn pula ada..yg nk jadi samseng lagak penghulu
Bkn apa..kot nanti tercalar maruah, & dapat malu.

Ooooooooo, takut di buat nya. Maklumlah, samseng dan gegster Wak Gonto Kejora Kojolla.

Anonymous
Anonymous
9 January 2021 10:55 am
Reply to  Anonymous

Tak renti2 amaran dan ugutan Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla nnih.

Jgn pula ada..yg nk jadi samseng lagak penghulu
Bkn apa..kot nanti tercalar maruah, & dapat malu!”. kata dia.

Dia dulu sekolah di SJK. Pastu salah campuran, asyik dengan penyangak, penjahat dan gengster. Maka demikian lah cara otak nya berjalan.

Anonymous
Anonymous
9 January 2021 10:51 am
Reply to  Anonymous

Beruk Tua Wak Gontok Kejora Kojolla sebut silaturahim. Tapi in the same breath sebut amaran “kot nanti, dapat sakit yg berat.”

KEPALA BAPAK DIA, kata Najib Klepto wal Jibo.
KEPALA ATOK DIA, kata aku yang tak berpangkat.

Anonymous
Anonymous
9 January 2021 10:46 am
Reply to  Anonymous

Jangan main copypaste ajer ler, Beruk Tua Wak Gontok Kejora Kojolla.

Dahtu nak memberi amaran dan ugutan “nanti klu org tu ditimpa bala”. Jenis penyangak, penjahat dan gengster.

Kamu saja yang boleh berkata ke?. Otak kamu mereng, perlu jumpa Doktor Pakar Sakit Jiwa.

Anonymous
Anonymous
9 January 2021 11:11 am
Reply to  Anonymous

Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet Tua 🐒 @ TN Muka Kulit Babi 🐖 10:46/10:51/10:55/10:58/11:02 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Dlm pantun itu nama TN anjing tidak ada disebut
Tapi bila cakap bab biadab anjing ini kelam kabut
Dia terasa, diri tu biadab, ini TN anjing otak sabut
Sbb tu pantun Kejora tu, dia sorang asyik sambut
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
9 January 2021 11:12 am
Reply to  Anonymous

Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet Tua 🐒 @ TN Muka Kulit Babi 🐖 10:46/10:51/10:55/10:58/11:02 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN Anjing betina ni jenis tak pernah mandi hadas
Mulut dia busuk serupa dgn lubang taik kt tandas
Anjing ini dah kena dgn jerat Kejora yg membidas
Dia yg makan cili, sbb itu anjing ini merasa pedas
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
9 January 2021 11:13 am
Reply to  Anonymous

Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet Tua 🐒 @ TN Muka Kulit Babi 🐖 10:46/10:51/10:55/10:58/11:02 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kebanyakan pembaca adalah jenis yang budiman
Mereka tk nampak pun pantun itu sbgai ancaman
Lain keadaannya dgn TN anjing monyet hanuman
Sbb tu le, anjing tua biadab ni mari buat terkaman
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
9 January 2021 11:13 am
Reply to  Anonymous

Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet Tua 🐒 @ TN Muka Kulit Babi 🐖 10:46/10:51/10:55/10:58/11:02 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Sian, TN anjing betina tua, kekasih gelap Bang Ali
Pntun2 dari Kejora tu anjing tu bgitu terasa sekali
Tapi pantun2 Kejora tu org lain takde kisah peduli
Anjing tu rasa pedas le, sbb dia dah termakan cili
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
9 January 2021 11:14 am
Reply to  Anonymous

Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet Tua 🐒 @ TN Muka Kulit Babi 🐖 10:46/10:51/10:55/10:58/11:02 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kejora berpantun tk ada pun sebut nama sesiapa
Tetiba, TN anjing terasa, dan dia datang menerpa
Silap haribulan le anjing tua itu, malang menimpa
Bila acah Cgu Kejora, sakit lah yg anjing tu jumpa
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
9 January 2021 11:14 am
Reply to  Anonymous

Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet Tua 🐒 @ TN Muka Kulit Babi 🐖 10:46/10:51/10:55/10:58/11:02 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Pantun2 Kejora takde sesiapa khusus Kejora tala
Tapi hairan juga bila TN anjing tua itu terasa pula
Mmg le dia ada berniat..nak komen mcm org gila
Tapi dgn cikgu Kejora ini, anjing tu terima ler bala
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
9 January 2021 11:15 am
Reply to  Anonymous

Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet Tua 🐒 @ TN Muka Kulit Babi 🐖 10:46/10:51/10:55/10:58/11:02 am,
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Terhadap perkara kejahatan Kejora buat larangan
Bagi kebanyakan pembaca ianya tk jadi halangan
Tapi tetiba sja..TN anjing gila mari buat serangan
Sbab anjing gila tu, samseng taik kucing bajingan
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
9 January 2021 11:31 am
Reply to  Anonymous

Ko kopipes ajer pahal?

Otak dah tak jalan yer?