PRESIDEN UMNO, KALAU MAHU MENANG PRU DAN NAK JADI PM, MESTI BERANI BERDEPAN MEDIA

Selama ini, terutama ketika era Tun Mahathir Mohamad sebagai Perdana Menteri, mesyuarat MT UMNO yang wajib disusuli sidang medianya, ia adalah detik yang paling ditunggu-tunggu oleh para petugas media.

Ia bukan saja untuk para wartawan mendapatkan berita mengenai topik perbincangan mesyuarat, malah juga untuk mereka bertanya soalan-soalan lain berkaitan isu semasa negara.

Selalunya Tun Mahathir tidak pernah mengelak untuk menjawab apa juga pertanyaan yang dikemukakan dan dengan itu sidang media selepas mesyuarat MT UMNO adalah sesuatu yang memberi kepuasan kepada para wartawan.

Kemudian, sewaktu Tun Abdullah Badawi menjadi Perdana Menteri, perkara yang sama juga diteruskan, walaupun cara beliau menjawab tidaklah sehebat Tun Mahathir.

Ketika era Najib Razak, meski sidang media selepas mesyuarat MT UMNO diteruskan seperti biasa, tetapi setelah muncul isu berkaitan 1MDB seolah-olah sudah wujud sekatan-sekatan tertentu kepada media.

Difahamkan pada waktu itu bukan saja media tertentu dilarang menghadiri sidang media Najib di Bangunan PWTC, malah soalan-soalan sensitif turut dilarang untuk ditanyakan.

Hanya soalan-soalan baik dan berbau syurga saja diberitakan dibenar untuk diajukan.

Namun, di era Ahmad Zahid Hamidi sebagai Presiden UMNO ini, walaupun banyak isu-isu panas yang timbul atau sengaja ditimbulkan, sidang media selepas mesyuarat MT UMNO sudah hilang seri dan kemeriahannya.

Ia bukanlah sangat disebabkan beliau sebagai Presiden UMNO tidak memegang jawatan Perdana Menteri, namun lebih kerana keengganan atau ketakutannya berhadapan secara terbuka dengan media.

Sudah beberapa kali tiada sidang media diadakan sebaik selesai mesyuarat MT UMNO yang dipengerusikannya, sebaliknya para wartawan, setelah menunggu sekian lama dan di tengah malam pula, hanya dititipkan dengan sehelai dua kenyataan media saja.

Sesungguhnya ini adalah sesuatu memalukan, bukan saja kepada diri Zahid Hamidi selaku Presiden UMNO, malah kepada UMNO itu sendiri sebagai parti yang lama, besar, pernah mentadbir negara dan masih dalam kedudukan mempunyai jumlah Ahli Parlimen terbanyak dalam kerajaan.

Kalau sekadar mahu dikeluarkan sidang media saja, lebih baiklah diberitahu awal-awal supaya petugas media tidak perlu berkumpul beramai-ramai untuk membuat liputan sehingga jauh malam.

Seperti mesyuarat MT UMNO malam tadi, setelah petugas media menunggu hampir sejam untuk membuat liputan barulah mereka dimaklumkan tiada sidang media dan hanya diberikan kenyataan media oleh Ketua Penerangan UMNO saja.

Di waktu itu, semua pemimpin UMNO malah didapati sudah meninggalkan Bangunan PWTC melalui pintu belakang.

Tidakkah ini memperlihatkan UMNO seolah-olah mempermainkan petugas media?

Sudahlah berada dalam kerajaan pintu belakang, takut berhadapan dengan media pun lari ikut pintu belakang juga!!

Kepada UMNO, khususnya Zahid Hamidi, harus beliau sedari bahawa kemampuan berhadapan dengan media, selain perlu dalam konteks menyampaikan maklumat dan keberanian berterus-terang, ia juga adalah wadah untuk menyerlahkan wibawa dan ketrampilan seseorang itu sebagai pemimpin.

Dengan beberapa kali melarikan diri atau takut berhadapan dengan media, Zahid Hamidi seolah-olah hanya mengesahkan dirinya kurang berwibawa berbanding semua Presiden UMNO sebelumnya.

Sepatutnya dengan tidak memegang jawatan Perdana Menteri, inilah peluang terbaik untuk Zahid Hamidi menunjukkan ketrampilannya yang tidak kurang berbanding semua Presiden UMNO sebelumnya, walau beliau tidak menjadi ketua kerajaan dalam waktu yang sama.

Setidak-tidaknya, selari dengan keinginan UMNO mahu PRU segera dan kembali sebagai tunjang kerajaan, ternampak jugalah wibawanya atau tergerak hati pengundi untuk menjadikannya sebagai Perdana Menteri selepas ini.

Tetapi, dengan selalu takut dan kerap lari-lari daripada media, pendirian pula banyak flip-flop, bagaimana beliau mahu memacu UMNO dan BN ke arah kemenangan melalui penampilan dirinya sebagai jenderal perang yang tentunya impian dalam hati dan ingin dikejar adalah kerusi Perdana Menteri? (Shahbudindotcom 07/01/2021)

4.1 8 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 7 January 2021 — 9:07 am
Subscribe
Notify of
guest
57 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
25 January 2021 3:15 pm

PHD4PIG MEMANG HIPOKRIT DAN OPPORTUNIST…….MASA DIA PERINTAH KEDEKUT NAK MAMPUS BILA JADI PEMBANGKANG MINTA KERAJAAN TABUR DUIT…….. Sukarnya Duit Kerajaan Untuk Sampai Kepada Rakyat……… 1) Kalau wang kerajaan begitu mudah untuk diberikan kepada rakyat, kalau 35juta wang kerajaan mudah untuk diperuntukkan membeli tablet kepada jutaan pelajar… tanpa birokrasi, tanpa restriction itu ini… tanpa kreativiti untuk klepet duit kerajaan… sudah tentu para pemimpin berjiwa rakyat zaman PH mentadbir akan curahkan segala wang kerajaan untuk kebajikan rakyat. 2) Siapa tidak kenal YB Bangmat yang berjiwa marhaen, merasai denyut nadi rakyat. Siapa tidak kenal YB Salahuddin yang tersentuh hatinya dengan kesusah rakyat. Siapa… Read more »

zunnun
zunnun
24 January 2021 10:47 pm

afakah hadi awang berasa bersalah menyesal menganuti fahaman extremist yg mana tervetus peristiwa berdarah ….

di memali

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
8 January 2021 5:15 pm

KALAU BIARKAN BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ PHD4PIG PERINTAH NEGARA BOLEH TENGOK SEKS DILAKUKAN DI KHALAYAK RAMAI……. TENTU LEBIH RAMAI PENYEMBAH SYAITAN DAN DAJJAL DI BAWAH KERAJAAN PENGGANAS KOMUNIS DAN PERUSUH SOSIALIST DAN PEMBERONTAK SYIAH………. BILA MELAYU UMNO DAN PHD4PIG TOLAK ISLAM…… INILAH AKIBAT NYA……. Ambil iktibar kes kartel daging import, perkasa sektor halal. . . MALAYSIA digemparkan dengan pembongkaran kartel daging import yang diimport dari beberapa negara luar. Ia membuka mata banyak pihak mengenai kepentingan sistem pengurusan rantaian bekalan halal di Malaysia. Tamparan hebat juga buat Malaysia sebagai hab halal terkemuka dan peneraju sektor itu pada peringkat global. Sistem pengurusan… Read more »

zunnun
zunnun
8 January 2021 4:49 pm

hadi awang masih mengamalkan fahsman amanat hadi nya hingga terkini ?

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
8 January 2021 4:02 pm

ORANG BERSALAH HIDUP DALAM KETAKUTAN……….. RAKYAT MAHU PRU15 DISEGERAKAN TAPI BUKAN CARA UMNO…….. YANG TAK ADIL BILA HANYA UMNO RAMAI KENA SEDANGKAN KLEPTOKRAT PHD4PIG PUN RAMAI……… UMNO tunggu masa ‘terkubur’ angkara ditunggang pemimpin tersepit………… Kemelut di dalam UMNO ketika ini memungkinkan parti yang kononnya memperjuangkan bangsa Melayu itu ‘terkubur’ tidak lama lagi. Bukan hanya sudah terpesong jauh daripada landasan perjuangannya, malah kepimpinan UMNO hanya ‘menunggang’ parti demi melepaskan diri yang semakin tersepit. Amir Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA), Ustaz Abdullah Zaik Abd Rahman mendakwa, kemelut yang sedang berlaku di dalam parti itu hanya berpunca daripada masalah peribadi Presiden serta bekasnya iaitu… Read more »

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
8 January 2021 2:34 am

RPK adalah sepupu Sultan Selangor lebih tahu.

The issue is not GE15. The issue is whether it is worth risking and sacrificing the lives of thousands of Malaysians to hold a GE just because the PM refuses to drop the court cases of a few politicians. After all, the current government’s term does not end till mid-2023.

anonymous
anonymous
7 January 2021 11:13 pm

tanya soalan pun ynag disukaii matde saja
kalau yang menampak belangnya dihalang
sikit sikit akta tu ini untuk takutkan orang ramai
sontoloyo jugak

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
7 January 2021 6:20 pm

ELOK PHD4PIG DAN UMNO VAKSIN DULU BUAT EXPERIMENT……MAMPUS PUN TAK PE RAKYAT SENANG HATI……… Harapkan sah halal sebelum suntikan….. JAKARTA: Majlis Ulama Indonesia (MUI) berharap dapat mengeluarkan keputusan sama ada vaksin Covid-19 adalah halal sebelum negara itu memulakan program inokulasi besar-besaran menggunakan vaksin China, minggu depan. Negara dengan paling ramai penduduk majoriti Islam itu merancang memulakan vaksinasi pada 13 Jan selepas memperoleh 3 juta dos daripada Sinovac Biotech China. Kontroversi sama ada vaksin berkenaan mematuhi syarat halal pernah menggugat usaha membabitkan kesihatan awam sebelum ini, termasuk pada 2018 apabila MUI mengeluarkan fatwa bahawa vaksin demam campak dilarang mengikut Islam. “Harap-harap… Read more »

Anonymous
Anonymous
7 January 2021 5:57 pm

BUKTI KEJAHATAN TN ANJING 🐕:

Anonymous (TN Anjing 🐕)
7 January 2021 8:15 am
Mana Wak Gontol Kejora Kojolla?

Dah kojol ke?

Reply
_____________________________________________________

Nasib le TN Anjing Betina Gila 🐕 @ TN Monyet Tua 🐒 @ TN Muka Kulit Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka Puaka 👩‍🦳

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Mmg lah jelas nyata..TN anjing punya kejahatan
Kpd pembaca semua, ia sangat terang kelihatan
Anjing itu tampil..dgn perangai samseng syaitan
Tpi, berbirat blkng dia, dek Kejora punya sebatan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
7 January 2021 5:55 pm

UMNO DAN PHD4PIG MEMANG PENAKUT……… Kalau PN gagal kawal Covid, bermakna UMNO gagal – Ini Najib kena tahu……… PN gagal kawal covid-19. Siapa kerajaan PN? Bukan sebahagian besarnya UMNO? Yang menguruskan covid-19 juga sebahagiannya adalah UMNO juga. Yang mengganggu kestabilan negara dengan pelbagai desakan politik bukan UMNO juga? Sebenarnya UMNOlah punca masalah negara. PETALING JAYA : Bekas perdana menteri Najib Razak menggesa kerajaan “jangan ego” dan segera melarang perjalanan rentas negeri selama dua minggu serta melaksanakan semula Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) untuk mengekang kes Covid-19 yang mencecah 2,593 hari ini. “Saya rasa, sudah tiba masa untuk kerajaan Perikatan Nasional… Read more »

Anonymous
Anonymous
7 January 2021 3:59 pm

BUKTI KEJAHATAN TN ANJING 🐕:

Anonymous (TN Anjing 🐕)
7 January 2021 8:15 am
Mana Wak Gontol Kejora Kojolla?

Dah kojol ke?

Reply
_____________________________________________________

Nasib le TN Anjing Betina Gila 🐕 @ TN Monyet Tua 🐒 @ TN Muka Kulit Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka Puaka 👩‍🦳

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Kejahatan TN anjing betina gila, jelas terpampang
Semua org nmpak jahat TN anjing anak gampang
Tpi dgn Kejora, anjing tua itu, spt kena pelempang
Pembaca pun tau yg anjing itu dh lemah tempang
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
7 January 2021 3:50 pm

BUKTI KEJAHATAN TN ANJING 🐕:

Anonymous (TN Anjing 🐕)
7 January 2021 8:15 am
Mana Wak Gontol Kejora Kojolla?

Dah kojol ke?

Reply
_____________________________________________________

Nasib le TN Anjing Betina Gila 🐕 @ TN Monyet Tua 🐒 @ TN Muka Kulit Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka Puaka 👩‍🦳

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Kejahatan TN anjing..mmg tk boleh nk dilindung
Agak nya mak dia dulu, jerat babi dah tersadung
Kini TN anjing wajah monyok suram & mendung
Malu & tak tau, ke mana nak sorok muka hidung
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
7 January 2021 3:25 pm

BUKTI KEJAHATAN TN ANJING 🐕:

Anonymous (TN Anjing 🐕)
7 January 2021 8:15 am
Mana Wak Gontol Kejora Kojolla?

Dah kojol ke?

Reply
_____________________________________________________

Nasib le TN Anjing Betina Gila 🐕 @ TN Monyet Tua 🐒 @ TN Muka Kulit Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka Puaka 👩‍🦳

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing udah tak mampu lagi nak bermuslihat
Kejahatan anjing ini kpda pembaca jelas terlihat
Semua org nmpak, anjing ni pnya perangai jahat
Mereka pasti tepuk tangan, anjing tu kena pahat
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
7 January 2021 3:24 pm

BUKTI KEJAHATAN TN ANJING 🐕:

Anonymous (TN Anjing 🐕)
7 January 2021 8:15 am
Mana Wak Gontol Kejora Kojolla?

Dah kojol ke?

Reply
_____________________________________________________

Nasib le TN Anjing Betina Gila 🐕 @ TN Monyet Tua 🐒 @ TN Muka Kulit Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka Puaka 👩‍🦳

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Kejahatan TN anjing, pembaca dpt lihat dgn jelas
Semua org nmpak cuma mereka segan mau ulas
Tapi anjing tu terkedu le, bila Kejora serang balas
Panas & pedih telinga dia, bgai kena Kejora pulas
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
7 January 2021 3:24 pm

BUKTI KEJAHATAN TN ANJING 🐕:

Anonymous (TN Anjing 🐕)
7 January 2021 8:15 am
Mana Wak Gontol Kejora Kojolla?

Dah kojol ke?

Reply
_____________________________________________________

Nasib le TN Anjing Betina Gila 🐕 @ TN Monyet Tua 🐒 @ TN Muka Kulit Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka Puaka 👩‍🦳

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Kejahatan TN anjing, kpd pembaca jelas terdedah
Pembaca nampak anjing ni perangai haram jadah
Kini anjing betina sasau itu dh monyok terngadah
Dia cari pasal dgn Kejora, terima jer ler dia padah!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
7 January 2021 3:34 pm
Reply to  Anonymous

The curriculum vitae of TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Muka Kulit Babi 🐖 @ TN betina jalang tua saka 👩‍🦳 – In her late 80s, coming to 90 years of age. But very sad that she does not behave as a responsible old woman. Mainly because of her sad background. Poorly brought up by her parents who are themselves irresponsible old blokes, TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Muka Kulit Babi 🐖 hardly received any guidance on proper behaviour at home and in public. So, she ended up a sheer waste of a… Read more »

Anonymous
Anonymous
7 January 2021 3:35 pm
Reply to  Anonymous

So, every day she comes in here looking to make a nuisance of herself, offending others, talking nonsense, instead of discussing the blog post.

Poor upbringing, Watson, poor upbringing. In fact, she doesn’t seem to have any upbringing at all. No one taught her values, that which differentiate human beings from her lot of baboons.

She barks others talking, mimics, jumps about like an itchy female baboon 🐒 do.
😀😁😃😄😆😅😂🤣

Anonymous
Anonymous
7 January 2021 3:36 pm
Reply to  Anonymous

This bloody idiot old stupid moron lady ‘TN Anjing’ 🐕 @ ‘TN Monyet’ 🐒 @ TN Muka Kulit Babi 🐖 is actually a saboteur to this blog!

She used to be ill-mannered & rude to others due to poor upbringing by her idiot parents, since they’re all the while busy fucking…

Anonymous
Anonymous
7 January 2021 3:36 pm
Reply to  Anonymous

JUST LOOK AT THE STUPID COMMENT THROWN IN HERE BY THE OLD IDIOT TN FEMALE BABOON 🐒 AS A WAY OF OFFENDING OR PROVOCATING OTHER, TRYING TO BE A ‘TAIK KUCING’ GANGSTER HERE:

Anonymous (TN anjing 🐕)
7 January 2021 8:15 am
Mana Wak Gontol Kejora Kojolla?

Dah kojol ke?

Reply
__________________________________________________

Anonymous
Anonymous
7 January 2021 3:37 pm
Reply to  Anonymous

Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒@ TN Muka Kulit Babi 🐖@ TN 👩‍🦳 betina tua saka jalang puaka 👹 menopos munafiq fasiq,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳🤣
Auntie TN ‘misbehaved’..due to poor upbringing
She alway watch her mum’s pussy, dad banging
Quite frequent she saw her dad’s testis hanging
And she felt so eager seeing clapping & singing
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
7 January 2021 3:38 pm
Reply to  Anonymous

Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Muka Kulit Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
‘Why is myself being hated’, old TN keep thinking
“Why is TN anjing, so stupid” people keep asking
Poor upbringing not becoz parents busy working
But her poor idiot parents were too busy fucking!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
7 January 2021 3:39 pm
Reply to  Anonymous

Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Muka Kulit Babi 🐖 @ TN 👩‍🦳 nenek kebayan betina tua kerepot jalang ifrit 😈 saka puaka munafiq fasiq,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Kebodohan dari mkcik TN anjing..tk dpt dihapus
Asyik sja, betina tua ini komen tak ikut tajuk pos
Nak serang org, tk sedar dh tk lama nk mampos
Agknya..begitu sifat bila dah sgt tua & menopos
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
7 January 2021 3:39 pm
Reply to  Anonymous

UNTUK MAKLUMAN PEMBACA SEKALIAN:

Apa sebenarnya kerja TN anjing 🐕 betina jalang tua nih?
Ini kerja dia:
1) cari hujah untuk naikkan Atok96
2) cari hujah untuk tibai musuh Atok96
Dan klu tak dapat..
3) tibai hujah yg perlekeh Atok96
4) tibai hujah yg sokong musuh Atok96
Dan klu tak dapat juga…
5) acah & cari pasal dgn org biar kecoh sikit blog ni (konon sbg samseng taik kucing pak pacak blog)

Dan klu tak dapat juga…kena potong ler ration dedak dia dgn Atok96…
😀😃😄😁😆😅😂🤣

Anonymous
Anonymous
7 January 2021 3:40 pm
Reply to  Anonymous

Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Muka Kulit Babi 🐖 @ TN nenek kebayan betina tua saka 👩‍🦳 jalang iblis 😈 puaka 👹 munafiq fasiq,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing nk lagak rimau tak sedar dirinya landak
Dia terpaksa masuk beri komen, tidak dapat tidak
Wlau pun sekadar utk mengejek, spt budak-budak
Klu tk komen, nanti Atok akan potong pula dedak!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
7 January 2021 3:41 pm
Reply to  Anonymous

TN Anjing Betina Kurap 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Muka Kulit Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka Samseng Taik Kucing mesti tak boleh lepas dibalun, ditibai dan dibantai seboleh boleh nya. Dia jenis perosak masyarakat, sepatut nya komen blog post tapi asyik nak cari pasal bergaduh, menarik perhatian peserta dari blog post.
(Lihat komen anjing betina gila ni jam 8:15 am, pagi ini).
Mulut nya celupar sebab tersangkut di puki emaknya masa lahir, herot, bibir nya terjueh, jadi senang lah keluar kata2 yang tak semenggah. Dia pasti dibalun dan dibantai selagi ada peluang dan selagi ada……

Anonymous
Anonymous
7 January 2021 3:42 pm
Reply to  Anonymous

Nasib le TN Anjing Betina Kurap 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Muka Kulit Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳 Samseng Taik Kucing,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Kejahatan TN anjing itu, agak sukar utk kita tegah
Anjing betina tua itu, asyik komen tak semenggah
Dgn org, anjing itu asyik cari pasal nak bertelagah
Tapi dgn Kejora ni, anjing tu tak blh lah bermegah!
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
7 January 2021 3:42 pm
Reply to  Anonymous

Owhh..lupa lah pulak nak terang kpd pembaca semua:

semenggah. [se.meng.gah] | سمڠݢه. Definisi : patut, senonoh, layak; kelakuan-nya tidak ~ tidak senonoh kelakuannya. (Kamus Dewan Edisi Keempat) …

(Semuanya berpunca dari sifat kemaruk sangat TN anjing 🐕 betina jalang tua gila muka kulut babi 🐖 tu nak bermaharajalela jadi SAMSENG TAIK KUCING @ PAK PACAK kat blog Budin nih.)
😀😃😄😁😆😅😂

Anonymous
Anonymous
7 January 2021 4:56 pm
Reply to  Anonymous

Dia berjaya.

Kamu terhegeh hegeh komplen saja.

Anonymous
Anonymous
7 January 2021 6:01 pm
Reply to  Anonymous

Betul tu!

Dia berjaya pamirkan diri sbg badut anjing 🐕, monyet 🐒, babi 🐖 & betina jalang tua SAMSENG TAIK KUCING kat blog ini.

😀😃😄😁😆😅😂🤣

Wakjavo
Wakjavo
7 January 2021 2:59 pm

Wak hid elak sebab kes rasuah depa iron clad guilty…melainkan AG kata nfa . Selagi Abah tak lepaskan wak,jibby,Kunan,Isa,azeez,Kak Ros,etc. ..wak akan gertak Abah harihari. In Bukan pasal survival pn tapi survival puak kleptokrat skala gergasi.

Selumbar
Selumbar
7 January 2021 2:50 pm

Rakyat jadi letih melihat krisis politik yang berpanjangan bukan disebabkan Anwar ada nombor tak ada senarai nama tapi kerana kemelut yang berlaku dalam kepimpinan UMNO baru di peringkat pusat berlarutan khasnya Zahid.. sekejap berperangai gila babi sokong Muhyiddin sekejap lagi jadi Melayu siuman nak tinggalkan PN. Tidak ada satu keputusan yang tegas menyebabkan keadaan dalam negara tidak menentu sehingga masalah dihadapi oleh orang Melayu ketika ini tidak diendahkan.  Bila semua usul yang dikemukakan oleh 189 bahagian parti berkaitan hubungan tegang parti itu dengan Bersatu dalam perhimpunan agung Umno, pada 31hb. Jan.2021 makna nya MT UMNO baru tidak mampu menyelesaikan masalah… Read more »

zunnun
zunnun
7 January 2021 2:44 pm

#sinyanyuktua di senaraikan terrorist antarabangsa ?

di negara #sinyanyuktua terrorized si anwar, tapi ape pula sifat terrorist nya di luar negara…?

kenyataan nya yg dahagakan darah 1 Juta rakyat perancis ?

aduh….

kalah si pendeta hadi, kerana hadi hanya menyediakan kawah masakan utk memabukan penyokong nya utk merush sj….

Sharman #melayu2islam semalaysia…….

zunnun
zunnun
7 January 2021 2:45 pm
Reply to  zunnun

Oops..

Shaman #melayu2islam semalaysia….

zunnun
zunnun
7 January 2021 2:38 pm

pendaftaran pejuang di tolak oleh ROS, kerana sebab utama Pejuang di tolak kerana di ketuai oleh se orang yg berpenyakit cronic sawan babi …..

ROS bimbang jika di luluskan #sinyanyuktua akan menggunakan Pejuang utk jadi asas terrorist kerana #sinyanyuktua di senarai ke 14 terrorist yg di senaraikan oleh CEPs yg berpengkalan di New York….

zunnun
zunnun
7 January 2021 2:39 pm
Reply to  zunnun

ROS, kerana sebab utama …

Anonymous
Anonymous
7 January 2021 3:15 pm
Reply to  zunnun

Sounds like a good enough reason to reject Pejuang, most hated extreme terrorist No. 14 in the world. Clear and present danger to anyone if USA applies economic and political sanctions and force other country to follow suit.

Hamzah Zainuddin returning a favour to Atok, since Atok will use the same trick and throw everything in the book against his political opponent esp Anwar.

In politics, expects the wheel of fortune to turn also against Atok.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
7 January 2021 1:52 pm

Berapa kerat je pemimpin Melayu Islam yang berani masuk sidang media? Melayu Islam yang berani masuk pintu belakang paling ramai di dunia. Kahkahkah!

zunnun
zunnun
7 January 2021 1:52 pm

..antara zahid & Muhyi siape yg terlebih bersifat “narcissist” ? tidak di nafikan, si Muhyi, kerana dari pengkianatan nya kpd pak lah dan si nyanyuktua… maka ape pula yg zahid ada dgn kekuatan nya…? zahid menumpang najib utk mendapatkan kuasa…… maka zahid blh melakukan “leverage” dgn keadaan yg ada bila mahkamah rayuan mendapati verdict yg di keluarkan oleh mahkamah tinggi betul belaka… omNo di ambang kehancuran kerana perpecahan dlm mereka…. tapi blh ke Muhyi bertahankan ‘narcissism’ nya, sedangkan kerajaan nya tercungap2 terkial2 pemerintahan nya…. #melayu2islam amat rapuh ketrampilan mereka….. maka teruskan bercakaran berperang antara kalian semua…. ..dan anwar & dAp… Read more »

langkasuka
langkasuka
7 January 2021 1:22 pm

Wak bagan dotok malu la nak jumpa media soalan kes rasuah dah sampai ke penghujung

zunnun
zunnun
7 January 2021 1:13 pm

omNo perlu annur musa, shahidah kasim, hishamudin, zahidi, noraini ahmad, ismail sabri utk menghancurkan nya dari dlm….

maka rumpun melayu sejak merdeka, akan menghadapi tsunami kedua setelah di kalahkan dlm pru 14 terdahulu….

pru 15 akan di kakukan oleh mereka2 yg di sebut di atas pula…..

bagus, biar pN mengantikan omNO/bN supaya senang pH berhadapan gagasan pN pula….

Anonymous
Anonymous
7 January 2021 2:09 pm
Reply to  zunnun

ROS reject pendaftaran Pejuang. Lagi lah mengawan Atok, idea dia utk Grand Coalition PH++ dia jadi boss dibalas suam2 kuku oleh PH dgn caveat Pejuang dan Warisan mesti kowtim dgn syarat2 PH. Masuk PRU15, nak tumpang bendera dan logo siapa? PRU14 dulu, Anwar bermurah hati bagi pinjam bendera dan logo PKR dan kerana itu boleh bertanding PRU dan jadi PM7 dgn sokongan Konsensus PH. Tetapi kalu dah kencing hancingkan PKR, kenalah Atok mitak sedekah dgn DAP atau Amanah atau Warisan pulak. Nasib tak main, depa2 ini pun takut jugak Atok jadi liabiliti hingga parti depa pun boleh hanyut dlm PRU15.… Read more »

zunnun
zunnun
7 January 2021 3:58 pm
Reply to  Anonymous

mungkin ROS benarkan sinyanyuktua jika mendaftarkan persatuan Kelab Persatuan #nyanyuktua…..

mungkin rakyat mula rasa kesian kpd nya….

zunnun
zunnun
7 January 2021 11:33 am

bila hadi awang berkata dia menemui Nabi Muhammad dlm mimpi nya…

….dubious nya tak lain, kebebalan nya tidak memahami perbezaan muhmmad dan kenabian nya….

devious nya, hadi awang cuba menanmbat taraf ‘guru; dgn pengakuan temberang utk mendapatkan kepercayaan dan kuasa….

situanyanyuk bagimn pula….?

tak kan penyokong tegar nya tidak mengetahui nya….

zunnun
zunnun
7 January 2021 11:29 am

tapi ape sebenar nya sizahid cuba mengelak ‘head-on’ dgn reporter…

kerana setiap geraka geri nya, ada dua rupa….

rupa yg tersurat dan rupa yg tersirat….

abtara kedua2 rupa, yg tersirat berlawan dgn yg tersurat nya….

bak kata mat salleh…

dubious & devious…..

tapi dubious & devious nya, tak lah separa dgn sinyanyuktua dan hadi awang kedua2 nya….. .

zunnun
zunnun
7 January 2021 10:57 am

pandai kah zahid menyusun kata2….

atau

sifat gangster nya yg akan membuat angkara ketika pihak media menekan nya….

Elbie Sangup
Elbie Sangup
7 January 2021 10:35 am

Baguslah! Dgn Wak Zahid sbg Presiden, makin cepat UMNO akan lenyap dari muka bumi. UMNO yg tdk kekurangan pemimpin berkaliber, ttp Wak Zahid juga yg dipilih sbg Ketua oleh ahli2nya yg rata2 bongok!

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
7 January 2021 9:49 am

ORANG SALAH MEMANG PENAKUT…….. MCA DAN DAP SAMA SAHAJA RASIS…… 20 wakil rakyat DAP masuk MCA? – Adakah Ini Agenda UMNO?…….. Biasanya berita politik Cina yang dilaporkan secara eksklusif dalam akhbar Cina tidak pernah menipu kerana akhbar Cina memang benar-benar berobjektif. Baru-baru ini, akhbar China Press melaporkan tentang khabar angin bahawa akan ada ‘perpindahan’ beramai-ramai wakil rakyat DAP ke MCA. Dilaporkan juga ini disambut baik oleh Timbalan Presiden MCA, Datuk Dr. Mah Hang Soon. Jika benar khabar tentang ‘rancangan’ mereka ini, maka saya tidak terkejut kerana kita tahu yang parti politik Cina hanyalah wadah bagi menjayakan agenda-agenda masyarakat mereka. Ini… Read more »

Anonymous
Anonymous
7 January 2021 9:23 am

RAKAN-RAKAN BLOGGING YG DIHORMATI:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Pantun2 kat bawah itu bkn le amaran tapi nasihat
Terimalah ianya dgn fikiran yang positif dan sihat
Tujuan nya, nak benteras perangai samseng jahat
Klau ada juga terpaksa ler Kejora paku dan pahat!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
7 January 2021 2:48 pm
Reply to  Anonymous

Kamu anggap ada perangai samseng jahat di sini.

Serupa kamu.

Wak Gontol Kejora Kojolla.

Anonymous
Anonymous
7 January 2021 3:19 pm
Reply to  Anonymous

Kamu terasa sebab kamu masih berniat nak buat perangai samseng taik kucing jahat di sini?

Serupa saja kamu ni, tak mahu berubah.

TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Muka Kulit Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka.

Anonymous
Anonymous
7 January 2021 9:16 am

RAKAN-RAKAN BLOGGING YG DIHORMATI:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Semoga di blog ni, silaturrahim kita dapat pererat
Wlau pun kita kejar dunia jgn sampai lupa akhirat
Jgn lah pula ada yg tampil cara samseng keparat
Bukan le apa, takut kot nanti, dapat sakit yg berat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
7 January 2021 2:47 pm
Reply to  Anonymous

Nampak nya kamu yang selalu sakit yang berat, asyik dibalun, ditibai dan dibantai disini dimasa lalu.

Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla.

Anonymous
Anonymous
7 January 2021 3:17 pm
Reply to  Anonymous

Nampak nya kamu terasa sebab kamu yang selalu sakit yang berat, asyik dibalun, ditibai dan dibantai disini dimasa lalu.

TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Muka Kulit Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka.

Anonymous
Anonymous
7 January 2021 9:15 am

RAKAN-RAKAN BLOGGING YG DIHORMATI:

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Sesiapa yg ingin beri komen, mmg anda dipersila
Tapi sama2 lah kita menjaga adab dan tatasusila
Jgn ler pulak kiranya ada yg komen mcm org gila
Bukan apa..takut lah nanti klu org tu ditimpa bala
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
7 January 2021 2:45 pm
Reply to  Anonymous

Kamu konon nya nak beri amaran.

PENJAHAT, SAMSENG DAN GENGSTER KAMU NIH.

Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla.

Anonymous
Anonymous
7 January 2021 3:16 pm
Reply to  Anonymous

Kamu terasa pantun di atas sbg amaran?

RASA TERSEKAT NIAT KAMU NAK JADI PENJAHAT, SAMSENG TAIK KUCING DAN GENGSTER KAMU KAMU KAT SINI?

TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Muka Kulit Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka.

ADY UNIX
ADY UNIX
7 January 2021 9:08 am

bljr dgn jibby la…sama je pakdin sembab pun sentot nk ngadap wartawan