SEBAIK PARLIMEN DIBUBAR, BEBERAPA PEMIMPIN UMNO DIJANGKA LOMPAT SERTAI BERSATU

Apakah Muhyiddin Yassin tidak berasa bimbang dengan penolakan UMNO secara besar-besaran untuk bekerjasama dengan Bersatu dalam PRU akan datang sebagaimana dizahirkan dalam mesyuarat perwakilan bahagian-bahagian parti itu sekarang ini?

Barangkali ramai yang dalam hati bertanyakan soalan tersebut, terutama melihatkan Muhyiddin seolah-olah relaks saja dan tidak melompat langsung dengan gelombang yang sedang berlaku.

Tidak bimbangkah beliau bakal dijatuhkan oleh UMNO?

Seorang pemimpin Bersatu ketika diajukan persoalan tersebut berkata, tiada apa yang mampu dilakukan oleh Perdana Menteri dalam situasi sekarang, selain bersikap tunggu dan lihat saja terhadap perkembangan seterusnya.

Ini kerana, kata pemimpin tersebut, apa yang berlaku sekarang adalah urusan UMNO dan ia di luar kawalan Muhyiddin untuk menyekatnya.

“Terpulang kepada UMNO sama ada dengan keputusan UMNO bahagian-bahagian itu mereka mahu terus bersama PN atau keluar daripada kerajaan ,” ujar beliau.

Bagaimanapun, beliau percaya, pilihan yang akan diambil oleh Muhyiddin jika UMNO menarik sokongannya ialah akan memohon kepada Yang Dipertuan Agong agar Parlimen dibubarkan bagi PRU semula diadakan dengan segera.

“Lagi pun mengadakan PRU semula adalah pilihan yang adil bagi semua pihak,” tambahnya lagi.

Mampukah Bersatu dan PN memenangi PRU jika ia diadakan semula?

Pemimpin Bersatu itu seterusnya mengingatkan bahawa sebagai Perdana Menteri yang masih ada kuasa, sedikit sebanyak Muhyiddin mempunyai kelebihan untuk membawa kemenangan buat Bersatu dan PN berbanding lawan, khususnya UMNO, jika PRU diadakan semula.

Lagi pun, tegas beliau, dengan adanya Pas bersama Bersatu dalam PN sekarang, keyakinan untuk mengatasi UMNO dan memenangi PRU adalah lebih memberangsangkan lagi.

“Dengan penggabungan Pas dan Bersatu, kita percaya PN lebih mampu menawan kawasan-kawasan Melayu berbanding UMNO yang sudah rosak dan pemimpinnya pula banyak sudah tercemar dengan kes-kes mahkamah,” kata pemimpin itu lagi.

Selain itu, beliau juga berkata, mereka dalam UMNO yang menolak untuk bekerjasama dengan Bersatu hanya melibatkan 143 daripada 191 bahagian keseluruhannya.

Bermakna, tambahnya, ia bukanlah suatu keputusan yang solid dan kukuh.

Dalam hal berkaitan, pemimpin tersebut turut mendedahkan, akan ada beberapa pemimpin UMNO bakal menyeberang menyertai Bersatu dan bertanding atas tiket PN dalam PRU akan datang nanti.

Mereka itu, katanya, berbuat demikian bukan saja kerana lebih yakin dengan kepimpinan Muhyiddin dan PN, malah juga disebabkan berasa lebih selesa untuk meraih kemenangan dalam pilihanraya di kawasan yang ditandingi melalui wujudnya kerjasama antara Bersatu dengan Pas.

“Selain itu, pemimpin UMNO yang pro Muhyiddin dalam kerajaan yang tidak dicalonkan semula oleh BN disebabkan kecondongan mereka adalah juga antara yang bakal menyertai Bersatu dan bertanding atas tiket PN,” jelas pemimpin berkenaan dengan yakin. (Shahbudindotcom 04/01/2020)

Updated: 4 January 2021 — 8:10 am

157 Comments

Add a Comment
 1. DORAEMON DIKTATOR……PAK JUB DICKBONTOT…..

  Siapa Diktator: Tan Sri Muhyiddin Atau Tun Dr Mahathir?……..

  Tun Dr Mahathir Mohamad baru-baru ini mendakwa Tan Sri Muhyiddin Yassin seorang diktator kerana kononnya demokrasi tidak lagi wujud dan rakyat tidak lagi boleh bersuara setelah Proklamasi Darurat memberi beliau kuasa penuh untuk melakukan apa sahaja

  Diktator adalah pemerintah yang akan memastikan semua kuasa berada dalam tangan beliau, memastikan cabang pemerintahan lain tidak berani melawan kehendak beliau dan memastikan rakyat membisu dengan membuat segala macam peraturan bagi mengawal mereka.

  Apa sangatlah yang Tan Sri Muhyiddin telah lakukan mengenai Proklamasi Darurat baru-baru ini berbanding apa yang selama ini Tun Dr Mahathir telah lakukan mengenainya sepanjang beliau menjadi Timbalan Perdana Menteri dan Perdana Menteri selama ini?

  Amat ramai tokoh-tokoh perundangan ternama, termasuk sarjana dalam bidang perlembagaan seperti Prof Emeritus Datuk Dr Shad Saleem Faruqi, Prof Dr Shamrahayu Abd Aziz dan Prof Madya Datuk Dr Wan Fauzi Wan Husain yang menyatakan ia dibuat mengikut prosedur.

  Begitu juga dengan mantan Hakim Mahkamah Persekutuan dan/atau mantan Peguam Negara seperti Tan Sri Mohamed Apandi Ali, Tan Sri Abu Talib Othman dan Datuk Seri Gopal Sri Ram yang rata-rata bersetuju ia adalah di dalam lingkungan Perlembagaan Persekutuan.

  Tidak ada sebarang pemusatan kuasa ke atas Perdana Menteri berlaku kerana Seksyen 11(a) dan Seksyen 11(b) Ordinan Darurat menyebut bahawa, selain Perdana Menteri dan Ketua Menteri, Jemaah Menteri dan Kabinet Negeri hendaklah terus menjalankan kuasa eksekutif.

  Begitu juga dengan kedudukan badan kehakiman yang telah dijamin akan terus berfungsi untuk menegakkan hukum dan keadilan, malah diikuti dengan penegasan bahawa kerajaan akan terus mempertahankan kebebasannya dan tidak akan sekali-kali mencampuri urusan mahkamah.

  Diktatorkah namanya bila Proklamasi Darurat hanya dijanjikan untuk berkuat kuasa mulai 11 Januari 2021 hingga 1 Ogos 2021 sahaja tatkala Perlembagaan Persekutuan sebenarnya memberikan kuasa untuk kerajaan menguatkuasakannya secara tidak bertempoh (indefinitely)?

  Diktator manakah yang sanggup menubuhkan sebuah Jawatankuasa Khas Bebas yang turut merangkumi wakil parti-parti pembangkang untuk menasihati Yang di-Pertuan Agong jika ada keperluan untuk menamatkan Proklamasi Darurat lebih awal dari tarikh yang ditetapkan?

  Diktator manakah yang berani memberikan komitmen yang tegas bahawa Pilihan Raya Umum akan diadakan sebaik sahaja Jawatankuasa Khas Bebas memperakukan bahawa wabak COVID-19 telah reda atau pulih sepenuhnya dan pilihan raya adalah selamat untuk diadakan?

  Malah, jelas sekali bahawa tiada unsur-unsur politik yang wujud di dalam Ordinan Darurat yang dimasyhurkan oleh Yang di-Pertuan Agong, di mana kesemua butirannya adalah bertujuan untuk membolehkan pengawalan wabak COVID-19 dibuat dengan lebih berkesan.

  Tidak ada pun sekatan dan kawalan ke atas kebebasan asasi rakyat, termasuk kebebasan bersuara dan berpolitik, di mana tindakan penguatkuasaan yang lebih tegas dan hukuman yang lebih berat umpamanya hanyalah di dalam konteks untuk memerangi wabak COVID-19.

  Perlu diingat bahawa Yang di-Pertuan Agong telah menolak nasihat Jemaah Menteri supaya mengisytiharkan Proklamasi Darurat bila ia pertama kali disembahmaklum pada 25 Oktober 2020 kerana Baginda berpendapat tiada keperluan buat masa itu untuk mengisytiharkannya.

  Duluan mengikat dalam isu pengisytiharan Proklamasi Darurat, iaitu penghakiman di dalam kes Teh Cheng Poh v PP [1979] 1 MLJ 50, adalah bahawa pendapat atau kepuasan hati Yang di-Pertuan Agong adalah merujuk kepada pendapat atau kepuasan hati Jemaah Menteri.

  Diktatorkah namanya pemimpin yang akur tidak melawan bila keputusan Jemaah Menteri beliau tidak diikuti walaupun penolakan itu ditanggapi oleh pakar-pakar perundangan tidak selari dengan peruntukan perlembagaan dan tafsiran mahkamah ke atas peruntukan itu?

  Bandingkanlah tindakan Tan Sri Muhyiddin ini dengan tindakan Tun Dr Mahathir yang telah memusatkan pelbagai jenis kuasa yang ada ke dalam tangan beliau, termasuklah kuasa yang asalnya adalah dipunyai oleh Yang di-Pertuan Agong dan/atau oleh Raja-Raja Melayu.

  Lupakah kita pada 1 Ogos 1983 Tun Dr Mahathir telah membentangkan Rang Undang-Undang Perlembagaan (Pindaan) di Dewan Rakyat bagi memindahkan kuasa mengisytiharkan Proklamasi Darurat daripada Yang di-Pertuan Agong kepada beliau sebagai Perdana Menteri?

  Tahukah generasi baru Malaysia bahawa pemindahan kuasa mengisytiharkan Proklamasi Darurat ini telah diluluskan oleh Parlimen dan telah dikuatkuasakan melalui Akta A566 pada 16 Disember 1983 sebelum ditarik balik semula melalui Akta 584 pada 20 Januari 1984?

  Lupakah kita Rang Undang-Undang Perlembagaan (Pindaan) pada 1 Ogos 1983 ini juga telah menghakis kuasa Yang di-Pertuan Agong dengan memperuntukkan bahawa Baginda hendaklah disifatkan telahpun memperkenankan rang undang-undang selepas tempoh 15 hari?

  Lupakah juga kita pada 18 Januari 1993 Tun Dr Mahathir telah membentangkan Rang Undang-Undang Perlembagaan (Pindaan) bagi menghapuskan kekebalan Raja-Raja dan bagi membenar semula wakil-wakil rakyat menegur dan mengkritik Raja-Raja dalam perbahasan mereka?

  Begitulah juga dengan pelbagai tindakan Tun Dr Mahathir untuk memastikan cabang pemerintahan lain tidak berani melawan kehendak beliau, khususnya cabang kehakiman, yang terpateri melalui pemecatan Tun Salleh Abas sebagai Ketua Hakim Negara pada 8 Ogos 1988.

  Tahukah anak-anak muda sekarang bahawa pada 17 Mac 1988 Tun Dr Mahathir telah membentangkan Rang Undang-Undang Perlembagaan (Pindaan) yang “menghapuskan peruntukan tentang meletakhak kuasa-kuasa kehakiman pada mahkamah-mahkamah”?

  Masih boleh jelas dibaca teks ucapan Tun Dr Mahathir pada hari itu yang menyebut tujuan utama Rang Undang-Undang Perlembagaan (Pindaan) itu dibuat adalah bagi memastikan bidang tugas kuasa eksekutif tidak dapat “disentuh” atau “diganggu” oleh cabang kehakiman.

  Begitulah juga dengan pelbagai pindaan ke atas Perlembagaan Persekutuan dan ke atas pelbagai undang-undang yang telah dibentangkan oleh Tun Dr Mahathir bagi memastikan cabang kehakiman tidak mempunyai apa-apa kuasa untuk menyemak tindakan pihak eksekutif

  Tahukah rakyat Malaysia bahawa insan sebenar yang menyebabkan sekarang ini Proklamasi Darurat tidak boleh dicabar di mana-mana mahkamah adalah Tun Dr Mahathir yang telah membentangkan Rang Undang-Undang Perlembagaan (Pindaan) tersebut pada 9 April 1981?

  Ia diikuti oleh tindakan beliau membentangkan Rang Undang-Undang Mesin Cetak dan Penerbitan (Pindaan) pada 3 Disember 1987 yang menghalang keputusan Menteri menolak permohonan, membatal atau menggantung lesen atau permit daripada dicabar di mahkamah.

  Seterusnya ialah tindakan beliau membentangkan Rang Undang-Undang Keselamatan Dalam Negeri (Pindaan) pada 23 Jun 1989 bagi menghalang perintah tahanan yang dibuat oleh Menteri daripada dipersoalkan di mahkamah ekoran beberapa cabaran ke atasnya sebelum itu.

  Tidak lupa juga Rang Undang-Undang Pertubuhan (Pindaan) pada 13 Disember 1989 yang menghalang apa-apa pertikaian politik daripada dibawa dan dibicarakan di mahkamah, kerana mahkamah kononnya mempunyai banyak kes-kes lain, yang dibentangkan sendiri oleh beliau.

  Sejak beliau menjadi Menteri Pelajaran lagi, tetapi khususnya setelah beliau menjadi Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir juga terkenal dengan pelbagai tindakan yang beliau buat untuk menutup mulut rakyat dengan membuat segala macam peraturan bagi mengawal mereka.

  Terulung selaku Menteri Pelajaran beliau membentangkan Rang Undang-Undang Universiti dan Kolej Universiti (Pindaan) pada 8 April 1975 yang melarang pelajar universiti menjadi ahli atau menyatakan sokongan, simpati atau bangkangan kepada parti politik atau kesatuan sekerja.

  Beliaulah juga insan yang membentangkan Rang Undang-Undang Rahsia Rasmi (Pindaan) pada 5 Disember 1986 bagi memberi kuasa kepada Menteri untuk menambah perkara-perkara “rahsia” dan meninggikan hukuman ke atas pesalah menjadi penjara minima satu tahun.

  Beliaulah juga yang membentangkan Rang Undang-Undang Mesin Cetak dan Penerbitan (Pindaan) pada 3 Disember 1987 bagi memberi kuasa kepada Menteri untuk melulus, membatal atau menggantung sesuatu lesen atau permit, sekali gus mengekang kebebasan bersuara.

  Begitulah seterusnya tindakan beliau membentangkan Rang Undang-Undang Polis (Pindaan) pada 4 Disember 1987 yang menyekat teruk kebebasan rakyat untuk berhimpun, berjumpa dan berarak dengan cara mengetatkan peraturan, syarat dan hukuman ke atas penganjurannya.

  Begitulah fakta-fakta kukuh menunjukkan bahawa pemerintah yang jelas diakui sebagai diktator, baik oleh rakan-rakan apatah lagi lawan-lawan beliau, masyarakat sivil, rakyat jelata, malah cendekiawan melalui tesis-tesis dan tulisan-tulisan mereka, adalah Tun Dr Mahathir.

  Terlalu banyak rekod mantan-mantan rakan sejawatan Tun Dr Mahathir seperti Tengku Razaleigh Hamzah, Tan Sri Dr Rais Yatim dan Datuk Seri Anwar Ibrahim memanggil beliau dengan gelaran diktator, buku “Frankly Speaking” Tun Musa Hitam salah satu daripadanya.

  Sewaktu berada dalam satu pakatan yang sama sekalipun, pemimpin-pemimpin Pakatan Harapan seperti Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng, dan Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar, masih berkali-kali merujukkan kepada Tun Dr Mahathir sebagai seorang diktator.

  Malah, selewat 27 Februari 2020 sekalipun Pengarah Komunikasi AMANAH, Khalid Samad, masih lagi menulis: “Tun Dr Mahathir wants a mandate for himself on a personal capacity, no ties, no commitments to anyone. Full and total authority. How can we agree to a dictatorship?”

  Begitulah juga dengan sentimen umum masyarakat sivil yang tertera di dalam buku “Abuse Of Power” Tan Sri Tommy Thomas, mantan Peguam Negara pilihan beliau sendiri, yang menyifatkan Tun Dr Mahathir sebagai “a very authoritarian leader who did not brook dissent”.

  Oleh itu, sukalah saya berpesan kepada Tun Dr Mahathir, sebelum kamu secara semberono mahu menuduh orang lain sebagai diktator, semaklah balik segala tindakan yang kamu telah lakukan dahulu, kerana walaupun kamu mungkin lupa rakyat tidak lupa dan rekod

 2. amanat hadi sesat. malaun2 pAs masih mengamalkan ajaran sesat hadi ke. hingga kini ?

 3. BUKAN ANTI VAKSIN TAPI ANTI PEMBAZIRAN…….CUKUPLAH UNTUK POLITIKUS DAN FRONT LINERS SAHAJA…….

  PATUT LETAK JAWATAN MP…….

  Jazlan tegas letak jawatan kerajaan jika parlimen tak bubar bulan ini……
  by – Cinca

  Pengerusi Umno Kelantan, Ahmad Jazlan Yaakob memberi kata dua kepada kerajaan PN agar segera membubarkan parlimen atau dia akan melepaskan jawatan dalam kerajaan.

  Pengerusi Lembaga Minyak Sawit Malaysia (MPOB) itu menegaskan suara akar umbi dan prinsipnya perlu ditegakkan selepas 12 bahagian Umno di Kelantan meluluskan usul untuk tidak meneruskan kerjasama dalam kerajaan PN.

  “Sudah pasti saya ada maruah, saya ada prinsip. Saya tidak mahu hidung tak mancung, pipi tersorong-sorong

  “Kalau saya tarik diri saya akan sertakan sekali peletakan jawatan dalam kerajaan, kerana saya tidak pentingkan jawatan, saya pentingkan maruah,” katanya pada sidang media selepas merasmikan mesyuarat tahunan Umno bahagian Machang, semalam.

  Sebagai rekod, Presiden Umno Ahmad Zahid Hamidi semalam menyatakan 143 dari 191 bahagian Umno seluruh negara (74.8 peratus) mengusulkan untuk tidak bekerjasama dengan Bersatu pimpinan Muhyiddin pada PRU15.

  Sementara itu, Ahmad Jazlan yang juga anggota parlimen Machang berkata, dia memberikan tempoh sehingga hujung Januari ini untuk PN membubarkan parlimen.

  Katanya, jawatan yang diberikan pada Julai tahun lalu itu adalah sebagai kuota bagi ahli parlimen yang menyokong kerajaan PN.

 4. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Dlm blog ini ada rasa macam sedikit bau hancing
  Agaknya..dlm pampers, TN anjing dah terkencing
  Mesti anjing gila itu terketar-ketar, gigi terkancing
  Itu le akibat kemaruk nk jadi samseng taik kucing
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 5. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  Jigit nasihatkan TN anjing, tentang cara2 menulis
  Sbb Jigit tahu yg anjing tua tu, ideanya dah muflis
  Tapi dia jenis jahat itu anjing tya puki kurap syplis
  Sbb tu Jigit tak teragak2 kata, TN anjing sifat iblis
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 6. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing jadi sewel agaknya dek salah mkn ubat
  Tk padan biol bingai, anjing tua itu nk lagak hebat
  Dgn Kejora, anjing itu berbirat belakng kena sebat
  Jigit pula suruh anjing itu insaf diri dan bertaubat
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 7. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  Padan muka dia TN anjing dajal lahanat bedebah
  Dgn Kejora ni, anjing tu asyik je tersembam rebah
  Kini anjing tua itu kena lagi bila Jigit mari tambah
  Jigit kata anjing tua tu dirinya perlu dimuhasabah
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 8. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  Kesian sungguh, TN anjing betina tua jubor ketuat
  Tak padan tua menopos, anjing itu nak lagak kuat
  Semua org sngat benci dgn apa yg anjing itu buat
  Jigit kata, ‘komen2 dia bodoh, org jadi sgt meluat’
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 9. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  Padan muka dia TN anjing dajal pukimak lahanat
  Semua orng sgt benci, dgn itu anjing betina kurap
  Jigit pun nampak yg anjing tua tu dah teruk penat
  Sbb itu le, Jigit nasihatkan suruh anjing tu give up
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 10. Bila ada Wak Gontol Kejora Kojolla, tak dapat mengkomen blog post lah.

  Asyik menepis, membalun, menibai dan membantai dia saja di sini.

  1. Bila TN Anjing Betina Kurap 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka Samseng Taik Kucing cari pasal dgn Kejora, tak dapat le dia mengkomen blog post.

   Asyik dia kena menepis Kejora membalun, menibai dan membantai dia saja di sini.
   😀😃😄😁😆😅😂🤣

 11. SIAN TN ANJING 🐕 TOSONYAP KENA TIBAI DGN JIGIT:

  1. Jigit
   4 January 2021 2:41 pm
   Reply to Anonymous (TN Anjing 🐕 Betina Gila)

   Bunyi macam dah penat je…give up la TN….rentikanlah komen2 bodoh kau tu terhadap semua orang Barulah tak ada orang yang meluatkan engkau.

   Sebaliknya kau tulislah apa yang kau ingin sampaikan dan biarkan orang lain tulis apa yang mereka ingin katakan, biar pun ianya sampah atau tiada “substance”.

   Ingat, kau bukannya dilantik oleh Suruhanjaya Komunikasi untuk jadi Pak Pacak memperbodohkan kat blog Budin ni. Bertaubatlah dan muhasabah diri. Jangan sesekali merasakan you are “holier than thou”. Itu sifat iblis.

   Reply
   _____________________________________________________

   1. Anonymous (CGU KEJORA)
    4 January 2021 3:12 pm
    Reply to Jigit

    Bravo Bro Jigit 2:41 pm,

    Nasib ler TN anjing 🐕 Betina Kurap,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    Sian TN anjing..kena tibai, sampai kepala beralun
    Kepala dia merata2 bengkak benjol macam belon
    Dgn cikgu Kejora ni, anjing tua gila tu tak terpulun
    Dah tu dgn Bro Jigit pula anjing tua tu kena balun
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    Reply
    ___________________________________________________

    1. Nasib le TN Anjing Betina Kurap 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka Samseng Taik Kucing 👩‍🦳,

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     Padan muka dia TN anjing dajal pukimak lahanat
     Semua orng sgt benci, dgn itu anjing betina kurap
     Jigit pun nampak yg anjing tua tu dah teruk penat
     Sbb itu le, Jigit nasihatkan suruh anjing tu give up
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

     👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
     Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     HAHAHA HOHOHO HIHIHI

     1. Nasib le TN Anjing Betina Kurap 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka Samseng Taik Kucing 👩‍🦳,

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      Kesian sungguh, TN anjing betina tua jubor ketuat
      Tak padan tua menopos, anjing itu nak lagak kuat
      Semua org sngat benci dgn apa yg anjing itu buat
      Jigit kata, ‘komen2 dia bodoh, org jadi sgt meluat’
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
      Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      1. Nasib le TN Anjing Betina Kurap 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka Samseng Taik Kucing 👩‍🦳,

       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       Padan muka dia TN anjing dajal lahanat bedebah
       Dgn Kejora ni, anjing tu asyik je tersembam rebah
       Kini anjing tua itu kena lagi bila Jigit mari tambah
       Jigit kata anjing tua tu dirinya perlu dimuhasabah
       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

       👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
       Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       HAHAHA HOHOHO HIHIHI

       1. Nasib le TN Anjing Betina Kurap 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka Samseng Taik Kucing 👩‍🦳,

        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        TN anjing jadi sewel agaknya dek salah mkn ubat
        Tk padan biol bingai, anjing tua itu nk lagak hebat
        Dgn Kejora, anjing itu berbirat belakng kena sebat
        Jigit pula suruh anjing itu insaf diri dan bertaubat
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

        👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
        Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        HAHAHA HOHOHO HIHIHI

        1. Nasib le TN Anjing Betina Kurap 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka Samseng Taik Kucing 👩‍🦳,

         😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
         🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
         Jigit nasihatkan TN anjing, tentang cara2 menulis
         Sbb Jigit tahu yg anjing tua tu, ideanya dah muflis
         Tapi dia jenis jahat itu anjing tya puki kurap syplis
         Sbb tu Jigit tak teragak2 kata, TN anjing sifat iblis
         🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
         😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈
         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
         🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

         👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
         Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
         🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

         HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 12. OK, I have enough fun and entertainment for the day from the blokes who deserve being made fun of.

  Thank you and enjoy the feeling of being made fun of.

  1. Moral of the story: Don’t, by your words and statements, look to be made fun of – it’d be a pleasant life that way.

 13. Abang Budin…encik Junnun…

  Betul ka Rabu niabam Nuar akan jadi PM…..?

  1. laa, tak faham2 ko, ini semua

   “gane of throne…”

   “…game of perception…”

   masih terkapai mencari keserasian nyo ko..?

 14. “…..hell broke loose ….”

  ape, neraka pecah berderai…..

  suka semua bukan #melayu2islam selamat dari neraka….

  semua masuk syurga…….

  kerana ape ?

  kerana, segelintir penghuni di syurga memhon tuhan agar neraka di tutup dan sifat pengasih penyanyang di panjangkan kpd semua penghuni neraka..

  tercenggan2 tuhan tidak pekenankan, kerana..

  “ape yg penghuni syutga inginkan, tuhan akan tunai kan…

  tapi, segelintir penghuni syurga protest neraka di tutup dan tuhan jgn panjangkan sifat pengasih & penyanyang kpd semua penghuni neraka..

  aduh ? aduh ! aduh .

  tuhan terperangkap dgn janji2 nya….

  bagitu juga akhir nya, #melayu2islam terperangkap, tegang dan parah menunggu pecah berderai…..

  pN di ambang perpecaham ke ? kerana #melayu2omNo kini jadi ganas, menuntut gundek nya pulang ke janjang mengangkang puki dgn lebar khas utk mereka dari melacur terus ke #melayu2pbbm..

  dua sattire satu pengertian yg seiringan agar rakyat terhibur dgn sandiwara kerajaan #melayu2islam ketika dlm kesusahan pandemic & permasaalahan ekonomi..

 15. LEGA & LAPANG BLOG INI BILA TN ANJING 🐕 LINTANG PUKANG BELAH CABUT LARI…

  YAHOO… YA BEDA BEDOOO…

  😀😃😄😁😆😅😂🤣

  1. Little amuses the nuisance, what more the fool.

   1. Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla.

    1. Sian kena tibai dgn Jigit.

     TN ANJING 🐕 @ TN MONYET 🐒 @ TN BABI @ TN BETINA JALANG TUA 👩‍🦳 MUNAFIQ FASIQ.

     1. Kamu dah kalah yer, Wak Gontol?

      Jangan harap kpd Jigit. Tak lama dia kena Jig it.

      1. Kamu dah kalah yer, TN ANJING 🐕 @ TN MONYET 🐒 @ TN BABI @ TN BETINA JALANG TUA 👩‍🦳 MUNAFIQ FASIQ.?

       Bukan le harap kpd Jigit. Tapi lama dgn dia kamu kena gigit.

       😀😃😄😁😆😅😂🤣

     2. You have no clue what tibai is, eh?

      Or you are pretending it to immunize yourself from the countless tibai bestowed upon you..

      Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla.

      1. Now you have to understand what tibai is, eh?

       Or you are pretending it to immunize yourself from the countless tibai bestowed upon you..

       TN ANJING 🐕 @ TN MONYET 🐒 @ TN BABI @ TN BETINA JALANG TUA 👩‍🦳 MUNAFIQ FASIQ.

       1. Errata:

        Now you have to understand and feel what tibai is, eh?

        Or you are pretending it to immunize yourself from the countless tibai bestowed upon you..

        TN ANJING 🐕 @ TN MONYET 🐒 @ TN BABI @ TN BETINA JALANG TUA 👩‍🦳 MUNAFIQ FASIQ.

 16. Nasib le TN anjing 🐕 Betina Jalang Kurap,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  Dgn TN anjing tu, semua pmbaca meluat & geram
  Dia fikir samseng taik kucing dia itu, org nk seram
  Tapi lega lah bila dah cabut itu anjing anak haram
  Pasti blog ini nanti, akn kembali aman & tenteram
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  1. Takut betul kamu dengan TN yer?

   1. Takut betul kamu dengan Jigit yer TN anjing 🐕?

    😀😃😄😁😆😅😂

    1. Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla coba kenen semburan terhadap nya kpd Jigit. Malu betul dia. Sian.

     1. TN ANJING 🐕 @ TN MONYET 🐒 @ TN BABI @ TN BETINA JALANG TUA 👩‍🦳 MUNAFIQ FASIQ tak terjawab kena kenen semburan dgn Jigit. Malu betul dia. Sian.

      😀😃😄😁😆😅😂🤣

 17. Alo, everybody, bear in mind a lady is in the house now.

  Do mind you ps and qs, pls.

  Enjoy your blogging.

  1. lady misti ada biji puki, jgn biarkan sisuami menelan nya dek sbb cemburu di ngorat laki lain…

   hinggakan lady asyik pegang memegang tangan sesiape yg mendekati nya….

   hinggakan #sisuami tercekek dgn biji puki, yg di telani, lalu mengawan2 dgn kronik sawan babi…

   hinggakan mendahagakan 1 juta darah rakyat perancis…….

   count dracula feysen jenama baru bagi negara di mata dunia……

   1. Biji puki Wak Gontol kot kamu yang impan. Sian.

    1. Kot di sebalik nya, kamu punya Wak Gontol yang pegang.

     Nama kamu bunyi mcm pompuan.

     1. Kot di sebalik nya, kamu punya TN Anjing 🐕 Betina jalang tua yang pegang.

      😀😃😄😁😆😅😂🤣

    2. Biji kelentit panjang TN Anjing 🐕 puki kering kot kamu yang impan. Sian.

  2. tapi di blog ini ada juga ‘lady’ persamaan si suami aka #sinyanyuktua96, semua melayu2 #mudahlupa, hanya hanya #sinyanyuktua96 terkecuali….

   lady di blog ini…

   …lain pula…..

   ……semua salah belaka, mesti ikut kemahuan nya sj lalu melantik diri jadi minah pacak pengawas polis & mcmc pula…..

   1. Di kata otak dah lembap, marah. Tulis “hanya” pun dua kali –

    semua melayu2 #mudahlupa, hanya hanya …
    (seperti di komen nya tuh)

    Diberitahu dengan baik, menyindir “semua salah belaka … melantik diri …”

 18. Jigit
  4 January 2021 2:41 pm
  Reply to Anonymous (TN Anjing 🐕)

  Bunyi macam dah penat je…give up la TN….rentikanlah komen2 bodoh kau tu terhadap semua orang Barulah tak ada orang yang meluatkan engkau.

  Sebaliknya kau tulislah apa yang kau ingin sampaikan dan biarkan orang lain tulis apa yang mereka ingin katakan, biar pun ianya sampah atau tiada “substance”.

  Ingat, kau bukannya dilantik oleh Suruhanjaya Komunikasi untuk jadi Pak Pacak memperbodohkan kat blog Budin ni. Bertaubatlah dan muhasabah diri. Jangan sesekali merasakan you are “holier than thou”. Itu sifat iblis.

  Reply
  _____________________________________________________

  1. Anonymous (CGU KEJORA)
   4 January 2021 3:12 pm
   Reply to Jigit

   Bravo Bro Jigit 2:41 pm,

   Nasib le TN anjing 🐕 Betina Kurap,

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   Sian TN anjing..kena tibai, sampai kepala beralun
   Kepala dia merata2 bengkak benjol macam belon
   Dgn cikgu Kejora ni, anjing tua gila tu tak terpulun
   Dah tu dgn Bro Jigit pula anjing tua tu kena balun
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
   👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

   👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
   Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   HAHAHA HOHOHO HIHIHI

   Reply
   _____________________________________________________

   1. DAH TOSONYAP NAMPAKNYA TN ANJING 🐕 @ TN MONYET 🐒 @ TN BABI @ TN BETINA JALANG TUA 👩‍🦳 MUNAFIQ FASIQ TUH…

    😀😃😄😁😆😅😂🤣

    1. Little amuses the nuisance, what more the fool.

 19. Nasib le TN Anjing Betina Kurap 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka Samseng Taik Kucing 👩‍🦳,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing betina, tak ada hujah, taik dia mari luah
  Silap haribulan le dgn Kejora ni anjing tu nak juah
  Apa yg anjing itu dpt hanya malu tercalar maruah
  Dgn org lain blh lah, tapi dgn Kejora dia mkn kuah
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

  💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  1. Dah bankrap akal. Maki hamun, carut mencarut ajer lah Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla nih. Sian.

   1. Dah bankrap akal. Tak tertepus maki hamun, carut mencarut dari Kejora.
    TN Anjing Betina Kurap 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka Samseng Taik Kucing 👩‍🦳 nih. Sian.

 20. LOMPAT LEPAS BUBAR PARLIAMEN BERMAKNA LOMPAT ATAS TAHI……….

  Nasib 3 Pengkhianat…….

  PPBM hari ini terdiri daripada tiga kumpulan pengkhianat:

  SATU: Pengkhianat PH dari PPBM yang menjatuhkan kerajaan mereka sendiri;

  DUA: Pengkhianat UMNO yang melompat parti ke PPBM apabila Barisan Nasional hilang kuasa sebagai kerajaan; dan

  TIGA: Pengkhianat PKR dari puak Azmin yang melompat parti ke PPBM apabila Azmin bergaduh dengan Anwar.

  PPBM juga dilaporkan cuba untuk mencuri ahli-ahli UMNO dan PAS di akar umbi.

  Orang-orang UMNO di semua peringkat telah lama sedar akan niat PPBM untuk meruntuhkan UMNO.

  Sebab itu rata-rata lebih 140 bahagian-bahagian UMNO yang telah bermesyuarat kelmarin telah membuat keputusan menolak kerjasama dengan PPBM.

  Ini jelas menggambarkan pendirian akar umbi UMNO.

  Mereka tidak mahu bekerjasama dengan pengkhianat, dan mereka tidak rela dikhianati lagi nanti.

  Kerusi adalah kuasa, dan kuasa itu perlu untuk menentukan dasar untuk rakyat.

  Contohnya, jika UMNO ada cukup kerusi untuk menentukan dasar, sudah tentu rakyat tidak perlu beratur panjang untuk mengeluarkan duit KWSP mereka dengan pelbagai syarat.

  Sebab itu UMNO akan bertanding dalam PRU-15 di semua kerusi Parlimen dan DUN yang dimenangi semasa PRU-14 lepas.

  Dan juga di semua kerusi-kerusi PPBM.

  Kita tidak boleh biarkan kerusi dan kuasa diberi ke tangan pengkhianat.

  Semalam Ketua Bahagian UMNO Machang merangkap Pengerusi UMNO Kelantan Dato’ Jazlan Yaakub telah meletakkan jawatan sebagai Pengerusi MPOB yang dilantik oleh kerajaan PN.

  Beliau berkata maruah dan prinsip perjuangan parti adalah lebih penting daripada gaji dan elaun jawatan kerajaannya.

  Saya percaya selepas ini lebih ramai pemimpin akan meninggalkan PN dan PPBM sebelum PRU-15.

  Tidak ada siapa yang akan undi pengkhianat kecuali pengkhianat sendiri.

  Pada PRU-15 nanti rakyat akan menggelar mereka sebagai pengkhianat nasional.

  Dan jika kita beri laluan kepada mereka (PPBM) pun mereka akan kalah kerana ditolak oleh rakyat, dan PH pula yang akan menang.

  Kita tidak boleh benarkan perkara ini berlaku.

  Kita akan tolak PH dan juga pengkhianat-pengkhianat ini dalam PRU-15 akan datang.

  Biar rakyat tentukan nasib pengkhianat-pengkhianat ini.

  ISHAM JALIL
  4 Januari 2021

  1. Jangan-jangan TAHI yang dimaksudkan itu adalah lebai-lebai PAS dalam PN. Adakah ini bermakna sesiapa yang melompat masuk ke dalam PPBM adalah umpama melompat masuk ke dalam tong najis yang di dalamnya ada lebai-lebai PAS…. hmmmm patutlah busuk…!

   Yang satu geng lagi pulak asyik ke hulu ke hilir menjaja …..”Ala Lombo…ala lomboooo…” Lama-lama depa ni mungkin jual tilam pula….

   “Tilam…tilammm. tilam lama tuka balu….”

 21. Marlina…atau Sarinah…

  Bunggggg…..

  di manakah kini berada
  bertahun
  lamanya kira berpisah

  tak tentu di mana rimbanya
  semenjak malam itu
  kita bersua…..

  1. Jigit…

   Ko nak cari mampos?
   Komen tak ikut tajuk pos?
   Tak risau ke nanti diserang TN anjing 🐕 betina tua menopos 👩‍🦳?

   1. Wow 2:59 pm ini batu api besar, Wak Gontol Kejora Kojolla gamak nya dia.

    1. Woww 2:59 pm ini batu api besar!
     TN anjing 🐕 cabut lari bila tahu ramai membenci dia gamak nya.

     1. Kamu nak collect little mercies, tak dapat kemenangan yang besar.

      Tapi itu pun bukan kemenangan – TN masih menyinga tak kira berapa banyak nama kamu pakai.

      1. Kamu nak collect little mercies, asyik dapat kekalahan yang besar.

       Dan itu dah pasti kekalahan – TN anjing 🐕masih sbg SAMSENG TAIK KUCING tak kira berapa banyak nama kamu pakai.

  2. Wow… abang Jigit….

   Boleh tahan “taste” awak ya… hantu jazz ke ahlil nujum ni……😀😀😀😀

   Apapun…
   ……kampung halaman dilupakaan jangan…
   🐎

 22. Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla ini tak ada banyak self confidence, kurang self-assurance, tak pasti panggilan TN nya betul atau tidak.

  Maka di guna nya mcm2 nama, antara nya –  SAMSENG TAIK KUCING @ PAK PACAK kat blog Budin nih.

  Maka selalu lah dia complex stricken at the slightest provocation. Sian.

  1. TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN nenek kebayan betina tua saka 👩‍🦳 ini tak ada banyak self confidence, kurang self-assurance. Yg pasti panggilan TN Anjing 🐕, TN Monyet 🐒 & TN Babi mmg betul

   Maka mmg sesuai mcm2 nama, antara nya – SAMSENG TAIK KUCING @ PAK PACAK kat blog Budin nih.

   Maka selalu lah dia complex stricken at the slightest provocation. Sian.

   INI CONTOH PROVOCATION TN ANJING SAMSENG TAIK KUCING KERING:

   1. Anonymous (TN Anjing 🐕 Betina Samseng Taik Kucing)
    4 January 2021 6:14 am

    Wak Gontol Kejora Kojolla dah tak nampak kebelakangan ini. Bagus lah.

    Tapi kalau dia menulis apa saja yang semenggah, dipersilakan.

    Reply
    ____________________________________________________

    1. Nasib le TN Anjing Betina Kurap 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳 Puki Kering Samseng Taik Kucing,

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     Kejahatan TN anjing itu, agak sukar utk kita tegah
     Anjing betina tua itu, asyik komen tak semenggah
     Dgn org, anjing itu asyik cari pasal nak bertelagah
     Tapi dgn Kejora ni, anjing tu tak blh lah bermegah!
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
     Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     HAHAHA HOHOHO HIHIHI

     1. Owhh..lupa lah pembaca semua:

      semenggah. [se.meng.gah] | سمڠݢه. Definisi : patut, senonoh, layak; kelakuan-nya tidak ~ tidak senonoh kelakuannya. (Kamus Dewan Edisi Keempat) …

      (Semuanya berpunca dari sifat kemaruk sangat TN anjing 🐕 betina jalang tua puki kering gila babi 🐖 tu nak bermaharajalela jadi SAMSENG TAIK KUCING @ PAK PACAK kat blog Budin nih.)
      😀😃😄😁😆😅😂🤣

     2. Menggontol ajer ler kamu, Wak Gontol Kejora Kojolla

      1. Mengelentik ajer ler kamu, TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN nenek kebayan betina tua saka 👩‍🦳 .

 23. PARA PEMBACA SEKALIAN,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Jgn le marah, klu blog cempera tk ketahuan hala
  Kemelut & sengketa terjadi, bkn Kejora yng mula
  Tapi semua dari angkara TN si betina anjing gila
  Agaknya..dia gatal puki sbb butoh Bg Ali tak tala
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

  👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  (Lihatlah komen TN anjing betina Kurap 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 jam 6:14 am)

  1. INI KOMEN GILA SAWAN BABI 🐖 DARI TN ANJING 🐕 BETINA KURAP TU:

   Anonymous (TN Anjing 🐕 Kurap)
   4 January 2021 6:14 am

   Wak Gontol Kejora Kojolla dah tak nampak kebelakangan ini. Bagus lah.

   Tapi kalau dia menulis apa saja yang semenggah, dipersilakan.

   Reply
   ____________________________________________________

   1. PARA PEMBACA BOLEH LIHAT DGN JELAS SIFAT MUNAFIQ FASIQ SI BETINA TUA GILA BABI 🐖 TN ANJING BETINA KURAP 🐕 @ TN MONYET 🐒 @ TN BABI 🐖:

    1) Dia selalu marahkan pembaca, kononnya kerana komen tak ikut tajuk pos, tapi cuba lihat komen anjing tu jam 6:14 am di bawah.

    2) Dia suka mengatakan orang bodoh, jahat, gangster dsb, tapi cuba lihat komen anjing tu jam 6:14 am di bawah.

    Semua ini adalah kerana anjing tu tak mendapat asuhan @ didikan sempurna semasa kecil, dia tak dibimbing dek mak bapak dia yg asyik sibuk memuki sepanjang masa…

    1. Nasib le TN Anjing Betina Kurap 🐕 @ TN Monyet 🐒@ TN Babi 🐖 @ TN 👩‍🦳 nenek kebayan betina kerepot jalang iblis 😈 saka puaka 👹 menopos munafiq fasiq,

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳
     Dia gila babi teruk, mkcik TN biol mulut sumbing
     Meracau raban jer dia hidup terumbang-ambing
     Masa kecil terbiar, dia kutip makan taik kambing
     Dia kuangajar biadab sbb mak bapak tk bimbing
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     HAHAHA HOHOHO HIHIHI

     1. Nasib le TN Anjing Betina Kurap 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN nenek kebayan betina tua 👩‍🦳kerepot jalang iblis 😈 saka puaka 👹 munafiq fasiq,

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳🤣
      Auntie TN ‘misbehaved’..due to poor upbringing
      She alway watch her mum’s pussy, dad banging
      Quite frequent she saw her dad’s testis hanging
      And she felt so eager seeing clapping & singing
      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      1. Nasib le TN Anjing Betina Kurap 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN nenek kebayan betina tua saka kerepot 👩‍🦳 jalang iblis 😈 puaka 👹 munafiq fasiq,

       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       ‘Why is myself being hated’, old TN keep thinking
       “Why is TN anjing, so stupid” people keep asking
       Poor upbringing not becoz parents busy working
       But her poor idiot parents were too busy fucking!
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
       👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       HAHAHA HOHOHO HIHIHI

       1. Nasib le TN Anjing Betina Kurap 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN nenek kebayan betina tua saka kerepot 👩‍🦳 jalang iblis 😈 puaka 👹 munafiq fasiq,

        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        Kebodohan dari mkcik TN anjing..tk dpt dihapus
        Asyik sja, betina tua ini komen tak ikut tajuk pos
        Nak serang org, tk sedar dh tk lama nk mampos
        Agknya..begitu sifat bila dah sgt tua & menopos
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
        👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        HAHAHA HOHOHO HIHIHI

        1. UNTUK MAKLUMAN PEMBACA SEKALIAN:

         Apa sebenarnya kerja TN anjing betina kurap?

         Ini kerja dia:
         1) cari hujah untuk naikkan Atok96
         2) cari hujah untuk tibai musuh Atok96
         Dan klu tak dapat..
         3) tibai hujah yg perlekeh Atok96
         4) tibai hujah yg sokong musuh Atok96
         Dan klu tak dapat juga…
         5) acah & cari pasal dgn org biar kecoh sikit blog ni (konon sbg samseng taik kucing pak pacak blog)

         Dan klu tak dapat juga…kena potong ler ration dedak dia dgn Atok96…
         😀😃😄😁😆😅😂🤣

         1. Nasib le TN Anjing Betina Kurap 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN nenek kebayan betina tua saka kerepot 👩‍🦳 jalang iblis 😈 puaka 👹 munafiq fasiq,

          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
          TN anjing nk lagak rimau tak sedar dirinya landak
          Dia terpaksa masuk beri komen, tidak dapat tidak
          Wlau pun sekadar utk mengejek, spt budak-budak
          Klu tk komen, nanti Atok akan potong pula dedak!
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
          Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
          🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 24. Nasib le TN Anjing Betina Kurap 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing betina, tak ada hujah, taik dia mari luah
  Silap haribulan le dgn Kejora ni anjing tu nak juah
  Apa yg anjing itu dpt hanya malu tercalar maruah
  Dgn org lain blh lah, tapi dgn Kejora dia mkn kuah
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

  💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 25. Tak boleh di layan sangat telatah Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla nih, dia dah jadi budak kecik, main kopipes, tiru atau salin ideas atau kata2 lawan nya.

  Lihat saja ler budak kicik ini mengarut di sini.

  1. Tak boleh di layan sangat telatah TN Anjing Kurap 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳, nih, dia dah jadi tua nyanyuk, takut dgn kopipes ideas atau kata2 lawan nya.

   Lihat saja ler si tua nyanyuk ini meracau dek kemaruk nak jadi SAMSENG TAIK KUCING di sini.

   1. INI CONTON KOMEN TN ANJING NAK JADI SAMSENG TAIK KUCING KAT BLOG INI:

    Anonymous (TN Anjing 🐕 Betina Gila)
    4 January 2021 6:14 am

    Wak Gontol Kejora Kojolla dah tak nampak kebelakangan ini. Bagus lah.

    Tapi kalau dia menulis apa saja yang semenggah, dipersilakan.

    Reply
    ____________________________________________________

    1. Nasib le TN Anjing Betina Kurap 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳 Samseng Taik Kucing,

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     Kejahatan TN anjing itu, agak sukar utk kita tegah
     Anjing betina tua itu, asyik komen tak semenggah
     Dgn org, anjing itu asyik cari pasal nak bertelagah
     Tapi dgn Kejora ni, anjing tu tak blh lah bermegah!
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
     Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     HAHAHA HOHOHO HIHIHI

     1. Owhh..lupa lah pembaca semua:

      semenggah. [se.meng.gah] | سمڠݢه. Definisi : patut, senonoh, layak; kelakuan-nya tidak ~ tidak senonoh kelakuannya. (Kamus Dewan Edisi Keempat) …

      (Semuanya berpunca dari sifat kemaruk sangat TN anjing 🐕 betina puki kering gila babi 🐖 tu nak bermaharajalela jadi SAMSENG TAIK KUCING @ PAK PACAK kat blog Budin nih.)
      😀😃😄😁😆😅😂🤣

    2. Menggontol lagi Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla nih.

     1. Mengelentit lagi TN Anjing Betina Kurap 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳 Samseng Taik Kucing nih.

      😀😃😄😁😆😅😂🤣

  2. Bunyi macam dah penat je…give up la TN….rentikanlah komen2 bodoh kau tu terhadap semua orang Barulah tak ada orang yang meluatkan engkau.

   Sebaliknya kau tulislah apa yang kau ingin sampaikan dan biarkan orang lain tulis apa yang mereka ingin katakan, biar pun ianya sampah atau tiada “substance”.

   Ingat, kau bukannya dilantik oleh Suruhanjaya Komunikasi untuk jadi Pak Pacak memperbodohkan kat blog Budin ni. Bertaubatlah dan muhasabah diri. Jangan sesekali merasakan you are “holier than thou”. Itu sifat iblis.

   1. Bravo Bro Jigit 2:41 pm,

    Nasib le TN anjing 🐕 Betina Kurap,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    Sian TN anjing..kena tibai, sampai kepala beralun
    Kepala dia merata2 bengkak benjol macam belon
    Dgn cikgu Kejora ni, anjing tua gila tu tak terpulun
    Dah tu dgn Bro Jigit pula anjing tua tu kena balun
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 26. Wak pagoh kena mencari kambing supaya ada yg boleh tolong pasang bendera. Samada PAS atau umno. Wak tak cukup babu nak buat kerje2 tu. NAK upah tak cukup duit.

  1. Di Johor memang tak banyak babu, takda masalah,

   Tapi memang ramai Wak, jadi senang lah untuk Wak Yiddin.

   1. Bugis pun ramai, kalau Yiddin puak Daeng pun, senang lah

 27. Nasib le TN Anjing Kurap 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing betina, tak ada hujah, taik dia mari luah
  Silap haribulan le dgn Kejora ni anjing tu nak juah
  Apa yg anjing itu dpt hanya malu tercalar maruah
  Dgn org lain blh lah, tapi dgn Kejora dia mkn kuah
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

  💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  1. Meluat kamu memantun mantat tak renti2.

   Macam budak bodoh, dah bodoh, degil pulak.

   1. Meluat kamu TN anjing 🐕 meracau raban tak renti2 kemaruk nak jadi SAMSENG TAIK KUCING PAK PACAK BLOG.

    Macam org tua nyanyuk bodoh, dah bodoh, degil pulak.

    1. INI CONTOH KOMEN TN ANJING BETINA PUKI KERING NAK JADI SAMSENG TAIK KUCING KAT BLOG INI:

     1. Anonymous (TN Anjing 🐕 Betina Gila)
      4 January 2021 6:14 am

      Wak Gontol Kejora Kojolla dah tak nampak kebelakangan ini. Bagus lah.

      Tapi kalau dia menulis apa saja yang semenggah, dipersilakan.

      Reply
      ____________________________________________________

      1. Nasib le TN Anjing Kurap 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳 Samseng Taik Kucing,

       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       Kejahatan TN anjing itu, agak sukar utk kita tegah
       Anjing betina tua itu, asyik komen tak semenggah
       Dgn org, anjing itu asyik cari pasal nak bertelagah
       Tapi dgn Kejora ni, anjing tu tak blh lah bermegah!
       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
       Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       HAHAHA HOHOHO HIHIHI

       1. Owhh..lupa lah pembaca semua:

        semenggah. [se.meng.gah] | سمڠݢه. Definisi : patut, senonoh, layak; kelakuan-nya tidak ~ tidak senonoh kelakuannya. (Kamus Dewan Edisi Keempat) …

        (Semuanya berpunca dari sifat kemaruk sangat TN anjing 🐕 betina tua gila babi 🐖 tu nak bermaharajalela jadi SAMSENG TAIK KUCING @ PAK PACAK kat blog Budin nih.)
        😀😃😄😁😆😅😂🤣

    2. Wak Gontol Kejora Kojolla dah kojol otak nya, tak boleh mikir lagi, hanya kopipes komen2 dia yang lama.

     Apo nak dikato, dah bankrap otak.

     1. TN Anjing Betina Kurap 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka dah kojol otak nya, tak boleh mikir lagi, takut pula dia dgn kopipes komen2 Kejora yang lama.

      Apo nak dikato, dah bankrap otak.

      1. Nasib le TN Anjing Betina Kurap 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳 2:20 pm,

       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       Mmg ler sengaja Kejora keluarkan bahan kopipes
       Mau bagi meroyan lagi..TN anjing otak kecii nipis
       Sbb Kejora tahu pukulan2 Kejora dia tak dpt tepis
       Kejora jugak suka perut dia jadi kembung kempis
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
       👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

       👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
       Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 28. Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla sentiasa takda hujah, hanya mengarut tak tentu arah.

  Suka memantun mantat sebab dia tak payah beri hujah, ha nya memantat.

  Demikian lah tandus nya pemikiran Wak Gontol ini.

  1. TN anjing Kurap 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 sentiasa takda hujah, hanya mengarut tak tentu arah.

   Suka meracau royan sebab dia tak payah beri hujah, hanya nak tunjuk diri sbg SAMSENG TAIK KUCING PAK PACAK BLOG.

   Demikian lah tandus nya pemikiran TN anjing Kurap 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Gila Babi 🐖 ini.

   1. INI CONTOH KOMEN TN ANJING GILA 🐕 TU:

    1. Anonymous (TN Anjing 🐕)
     4 January 2021 6:14 am

     Wak Gontol Kejora Kojolla dah tak nampak kebelakangan ini. Bagus lah.

     Tapi kalau dia menulis apa saja yang semenggah, dipersilakan.

     Reply
     ____________________________________________________

     1. Nasib le TN Anjing Kurap 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳,

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      Kejahatan TN anjing itu, agak sukar utk kita tegah
      Anjing betina tua itu, asyik komen tak semenggah
      Dgn org, anjing itu asyik cari pasal nak bertelagah
      Tapi dgn Kejora ni, anjing tu tak blh lah bermegah!
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
      Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      1. Owhh..lupa lah pembaca semua:

       semenggah. [se.meng.gah] | سمڠݢه. Definisi : patut, senonoh, layak; kelakuan-nya tidak ~ tidak senonoh kelakuannya. (Kamus Dewan Edisi Keempat) …

       (Semuanya berpunca dari sifat kemaruk sangat TN anjing 🐕 betina tua gila tu nak bermaharajalela jadi SAMSENG TAIK KUCING @ PAK PACAK kat blog Budin nih.)
       😀😃😄😁😆😅😂🤣

      2. Rentikan ler lopipes kamu itu. Nampak bodoh sangat.

       1. Rentikan ler takut dgn kopipes wahau TN anjing 🐕 samseng taik kucing kering. Nampak bodoh piang sangat kamu tu.

        1. Nasib le TN Anjing Kurap 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳 2:00 pm,

         😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
         Mmg ler sengaja Kejora keluarkan bahan kopipes
         Mau bagi meroyan lagi..TN anjing otak kecii nipis
         Sbb Kejora tahu pukulan2 Kejora dia tak dpt tepis
         Kejora jugak suka perut dia jadi kembung kempis
         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
         👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

         👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
         Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
         🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

         HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 29. PARA PEMBACA SEKALIAN,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Jgn le marah, klu blog cempera tk ketahuan hala
  Kemelut & sengketa terjadi, bkn Kejora yng mula
  Tapi semua dari angkara TN si betina anjing gila
  Agaknya..dia gatal puki sbb butoh Bg Ali tak tala
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

  👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  (Lihatlah komen TN anjing Kurap 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Gila Babi 🐖 jam 6:14 am)

  1. INI KOMEN GILA BABI 🐖 DARI TN ANJING 🐕 BETINA KURAP TU:

   Anonymous (TN Anjing 🐕)
   4 January 2021 6:14 am

   Wak Gontol Kejora Kojolla dah tak nampak kebelakangan ini. Bagus lah.

   Tapi kalau dia menulis apa saja yang semenggah, dipersilakan.

   Reply
   ____________________________________________________

   1. PARA PEMBACA BOLEH LIHAT DGN JELAS SIFAT MUNAFIQ FASIQ SI BETINA TUA GILA BABI 🐖 TN ANJING KURAP 🐕 @ TN MONYET 🐒 @ TN BABI 🐖:

    1) Dia selalu marahkan pembaca, kononnya kerana komen tak ikut tajuk pos, tapi cuba lihat komen anjing tu jam 6:14 am di bawah.

    2) Dia suka mengatakan orang bodoh, jahat, gangster dsb, tapi cuba lihat komen anjing tu jam 6:14 am di bawah.

    Semua ini adalah kerana anjing tu tak mendapat asuhan @ didikan sempurna semasa kecil, dia tak dibimbing dek mak bapak dia yg asyik sibuk memuki sepanjang masa…

    1. Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒@ TN Babi 🐖 @ TN 👩‍🦳 nenek kebayan betina kerepot jalang iblis 😈 saka puaka 👹 menopos munafiq fasiq,

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳
     Dia gila babi teruk, mkcik TN biol mulut sumbing
     Meracau raban jer dia hidup terumbang-ambing
     Masa kecil terbiar, dia kutip makan taik kambing
     Dia kuangajar biadab sbb mak bapak tk bimbing
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     HAHAHA HOHOHO HIHIHI

     1. Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN nenek kebayan betina tua 👩‍🦳kerepot jalang iblis 😈 saka puaka 👹 munafiq fasiq,

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳🤣
      Auntie TN ‘misbehaved’..due to poor upbringing
      She alway watch her mum’s pussy, dad banging
      Quite frequent she saw her dad’s testis hanging
      And she felt so eager seeing clapping & singing
      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      1. Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN nenek kebayan betina tua saka kerepot 👩‍🦳 jalang iblis 😈 puaka 👹 munafiq fasiq,

       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       ‘Why is myself being hated’, old TN keep thinking
       “Why is TN anjing, so stupid” people keep asking
       Poor upbringing not becoz parents busy working
       But her poor idiot parents were too busy fucking!
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
       👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       HAHAHA HOHOHO HIHIHI

       1. Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN nenek kebayan betina tua saka kerepot 👩‍🦳 jalang iblis 😈 puaka 👹 munafiq fasiq,

        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        Kebodohan dari mkcik TN anjing..tk dpt dihapus
        Asyik sja, betina tua ini komen tak ikut tajuk pos
        Nak serang org, tk sedar dh tk lama nk mampos
        Agknya..begitu sifat bila dah sgt tua & menopos
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
        👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        HAHAHA HOHOHO HIHIHI

        1. UNTUK MAKLUMAN PEMBACA SEKALIAN:

         Apa sebenarnya kerja TN anjing?
         Ini kerja dia:
         1) cari hujah untuk naikkan Atok96
         2) cari hujah untuk tibai musuh Atok96
         Dan klu tak dapat..
         3) tibai hujah yg perlekeh Atok96
         4) tibai hujah yg sokong musuh Atok96
         Dan klu tak dapat juga…
         5) acah & cari pasal dgn org biar kecoh sikit blog ni (konon sbg samseng taik kucing pak pacak blog)

         Dan klu tak dapat juga…kena potong ler ration dedak dia dgn Atok96…
         😀😃😄😁😆😅😂🤣

         1. Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN nenek kebayan betina tua saka kerepot 👩‍🦳 jalang iblis 😈 puaka 👹 munafiq fasiq,

          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
          TN anjing nk lagak rimau tak sedar dirinya landak
          Dia terpaksa masuk beri komen, tidak dapat tidak
          Wlau pun sekadar utk mengejek, spt budak-budak
          Klu tk komen, nanti Atok akan potong pula dedak!
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
          Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
          🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 30. Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing betina, tak ada hujah, taik dia mari luah
  Silap haribulan le dgn Kejora ni anjing tu nak juah
  Apa yg anjing itu dpt hanya malu tercalar maruah
  Dgn org lain blh lah, tapi dgn Kejora dia mkn kuah
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

  💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 31. Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  Kejahatan TN anjing itu, agak sukar utk kita tegah
  Anjing betina tua itu, asyik komen tak semenggah
  Dgn org, anjing itu asyik cari pasal nak bertelagah
  Tapi dgn Kejora ni, anjing tu tak blh lah bermegah!
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
  Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  1. Owhh..lupa lah pembaca semua:

   semenggah. [se.meng.gah] | سمڠݢه. Definisi : patut, senonoh, layak; kelakuan-nya tidak ~ tidak senonoh kelakuannya. (Kamus Dewan Edisi Keempat) …

   (Semuanya berpunca dari sifat kemaruk sangat TN anjing 🐕 betina gila tu nak bermaharajalela jadi SAMSENG TAIK KUCING @ PAK PACAK kat blog Budin nih.)
   😀😃😄😁😆😅😂🤣

   1. Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla bukan “nak bermaharajalela” tapi “dah jadi” SAMSENG TAIK KUCING @ PENGGODAK SUASANA BERMUSUHAN di blog Budin nih.

    1. TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳, bukan “nak bermaharajalela” tapi “dah jadi” SAMSENG TAIK KUCING @ PENGGODAK SUASANA BERMUSUHAN di blog Budin nih.

     1. Ini contoh komen TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳 yg nak lagak SAMSENG TAIK KUCING kat blog Budin ni:

      1. Anonymous (TN Anjing 🐕 Samseng Taik Kucing)
       4 January 2021 6:14 am

       Wak Gontol Kejora Kojolla dah tak nampak kebelakangan ini. Bagus lah.

       Tapi kalau dia menulis apa saja yang semenggah, dipersilakan.

       Reply
       ____________________________________________________

       1. Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳 Samseng Taik Kucing Kering,

        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        Kejahatan TN anjing itu, agak sukar utk kita tegah
        Anjing betina tua itu, asyik komen tak semenggah
        Dgn org, anjing itu asyik cari pasal nak bertelagah
        Tapi dgn Kejora ni, anjing tu tak blh lah bermegah!
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
        Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        HAHAHA HOHOHO HIHIHI

        1. Owhh..lupa lah pembaca semua:

         semenggah. [se.meng.gah] | سمڠݢه. Definisi : patut, senonoh, layak; kelakuan-nya tidak ~ tidak senonoh kelakuannya. (Kamus Dewan Edisi Keempat) …

         (Semuanya berpunca dari sifat kemaruk sangat TN anjing 🐕 betina puki kering nak bermaharajalela jadi SAMSENG TAIK KUCING @ PAK PACAK kat blog Budin nih.)
         😀😃😄😁😆😅😂🤣

 32. Anonymous (TN Anjing 🐕)
  4 January 2021 6:14 am

  Wak Gontol Kejora Kojolla dah tak nampak kebelakangan ini. Bagus lah.

  Tapi kalau dia menulis apa saja yang semenggah, dipersilakan.

  Reply
  ______________________________________________________

  1. Anonymous (CGU KEJORA)
   4 January 2021 8:12 am
   Reply to Anonymous (TN Anjing 🐕)

   Pembaca2 boleh lihat dgn sendiri perangai tebiat buruk dan jahat TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Nenek Kebayan Betina Tua 👩‍🦳 Kerepot Menopos Jalang Iblis 😈 Puaka 👹 Munafiq Fasiq nih…

   Asyik saja betina badut 🤡 tua saka 👻 ni cuba nak jadi gangster taik kucing blog, nak ganggu org dgn komen2 mencaci cerca yg TAK IKUT TAJUK POS…

   Reply
   ______________________________________________________

   1. Anonymous (CGU KEJORA)
    4 January 2021 8:12 am
    Reply to Anonymous (TN Anjing 🐕)

    Bukan saja betina saka TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Nenek Kebayan Betina Tua 👩‍🦳 Kerepot Menopos Jalang Iblis 😈 Puaka 👹 Munafiq Fasiq ni ingin jadi penghulu atap pak pacak blog, tapi, makcik betina jalang ni teringin juga nak berkelakuan lelaki dan jadi gangsterr taik kucing kat blog ini…
    Piiraaahhh…huerrgghh…ptuiiihhh…
    😀😃😄😁😆😅😂🤣

    Reply
    ______________________________________________________

    1. Anonymous (CGU KEJORA)
     4 January 2021 8:13 am
     Reply to Anonymous (TN Anjing 🐕)

     This bloody old stupid moron lady ‘TN Anjing’ 🐕 @ ‘TN Monyet’ 🐒 is actually a saboteur to this blog!

     She used to be ill-mannered & rude to others due to poor upbringing by her idiot parents, since they’re all the while busy fucking…

     Reply
     ______________________________________________________

     1. Anonymous (CGU KEJORA)
      4 January 2021 8:14 am
      Reply to Anonymous (TN Anjing 🐕)

      Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒@ TN Babi 🐖@ TN 👩‍🦳 nenek kebayan betina tua kerepot jalang puaka 👹 menopos munafiq fasiq,

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳🤣
      Auntie TN ‘misbehaved’..due to poor upbringing
      She alway watch her mum’s pussy, dad banging
      Quite frequent she saw her dad’s testis hanging
      And she felt so eager seeing clapping & singing
      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      Reply
      ______________________________________________________

      1. Anonymous (CGU KEJORA)
       4 January 2021 8:15 am
       Reply to Anonymous (TN Anjing 🐕)

       Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN 👩‍🦳 nenek kebayan betina tua kerepot jalang ifrit 😈 saka puaka 👹 menopos munafiq fasiq 6:14 am,

       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳
       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       Kebodohan dari mkcik TN anjing..tk dpt dihapus
       Asyik sja, betina tua ini komen tak ikut tajuk pos
       Nak serang org, tk sedar dh tk lama nk mampos
       Agknya..begitu sifat bila dah sgt tua & menopos
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
       👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       HAHAHA HOHOHO HIHIHI

       Reply
       ______________________________________________________

       1. Anonymous (CGU KEJORA)
        4 January 2021 8:16 am
        Reply to Anonymous (TN Anjing 🐕)

        Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳 6:14 am,

        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        ‘Why is myself being hated’, old TN keep thinking
        “Why is TN anjing, so stupid” people keep asking
        Poor upbringing not becoz parents busy working
        But her poor idiot parents were too busy fucking!
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
        👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        HAHAHA HOHOHO HIHIHI

        Reply
        ______________________________________________________

        1. Anonymous (CGU KEJORA)
         4 January 2021 8:17 am
         Reply to Anonymous (TN Anjing 🐕)

         TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 nih jadi kuangajar biadab sebab mak bapak dia tak bimbing masa kecil kerana sibuk dgn berkongkek atau memuki…

         😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
         👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳
         Dia gila babi teruk, mkcik TN biol mulut sumbing
         Meracau raban sja dia, hidup terumbang-ambing
         Masa kecil terbiar, dia kutip makan taik kambing
         Dia kuangajar biadab sbb mak bapak tk bimbing
         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
         🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

         👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
         Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
         🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

         HAHAHA HOHOHO HIHIHI

         Reply
         ______________________________________________________

   2. Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla bukan “cuba” tapi memang gengster. Gengster taik lembu, berlambak di sana sini,

    Bila tertijak, rosak lah sepatu yang mahal2. Wak Gontol di maki hamun tak habis2 sebab diketahui itu semua tahi dia.

    1. TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 Kojolla bukan “cuba” tapi memang gengster taik kucing. Gengster taik lembu, taik kambing, taik kerbau berlambak di sana sini,

     Bila terpijak, rosak lah sepatu yang mahal2. TN Anjing 🐕 di maki hamun tak habis2 sebab diketahui itu semua tahi dia.

     1. INI CONTOH KOMEN TN ANJING 🐕 YG NAK JADI GANGSTER TAIK KUCING KAT BLOG INI:

      1. Anonymous (TN Anjing 🐕 Betina Kurap)
       4 January 2021 6:14 am

       Wak Gontol Kejora Kojolla dah tak nampak kebelakangan ini. Bagus lah.

       Tapi kalau dia menulis apa saja yang semenggah, dipersilakan.

       Reply
       ____________________________________________________

       1. Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka Puki Kering👩‍🦳,

        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        Kejahatan TN anjing itu, agak sukar utk kita tegah
        Anjing betina tua itu, asyik komen tak semenggah
        Dgn org, anjing itu asyik cari pasal nak bertelagah
        Tapi dgn Kejora ni, anjing tu tak blh lah bermegah!
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
        Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        HAHAHA HOHOHO HIHIHI

        1. Owhh..lupa lah pembaca semua:

         semenggah. [se.meng.gah] | سمڠݢه. Definisi : patut, senonoh, layak; kelakuan-nya tidak ~ tidak senonoh kelakuannya. (Kamus Dewan Edisi Keempat) …

         (Semuanya berpunca dari sifat kemaruk sangat TN anjing 🐕 betina kurap tu nak bermaharajalela jadi SAMSENG TAIK KUCING @ PAK PACAK kat blog Budin nih.)
         😀😃😄😁😆😅😂🤣

 33. TULAH TETAP TULAH.

  Serve Muhyiddin right

 34. mesyuarat omNo bahagian Gombak dah jadi medan mua”FUCK”at di mana #melayu2omNo & malaun2 pAs sepakat utk terajangkan #sisemburit…
  .
  tapi kan #sisumburit memenangi kerusi Gombak dlm pru 13 & 14……

  tapi dgn pengkianatan nya terhadap pkr, maka ke mana #sisemburit akan pergi kerana dgn pkr vs omNo vs pbbm di gombak dlm pru 15 kelak…..

  parti #semburit aka #siketol pbbm akan menghadai penghinaan….

  kini berlangsung mesyuarat cawangan & bahagian omNo, dgn kebanyakan nya inginkan omNo tidak terikat dgn percaturan yg di tentukan dlm pembahagian kerusi2 antara omNo & pbbm.

  di sini, pAs jelas akan kembali mengangkang puki dgn omNo

  1. akan menghadai penghinaan…”? Mimpi lah kamu.

   PAS pun kau balun? Semua kau balun? Konon nya kkorang saja yang baik?

   DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENGARUT ATAU MENCARUT.

   Mengata semburit, puki dll, maka Pukimak lah kamu.

 35. “.. berasa lebih selesa untuk meraih kemenangan dalam pilihanraya di kawasan yang ditandingi melalui wujudnya kerjasama antara Bersatu dengan Pas.”

  Memang sepatutnya begitu. Parti2 Melayu perlu bekerjasama utk kepentingan kaum Melayu. Negara ini hampir 70% Melayu dan Bumiputera Sabah dan Sarawak.

 36. Yakin sgt ke Bersatu pd Pas sedangkan rakyat dh nampak Pas bila dapat kuasa cakappun tak serupa bikin, masa jadi pembangkang ckp berdegar degar mcm dunia nk kiamat dah tapi sekarang tengok apa jadi, satu persatu isu yng mereka perjuangkan dulu satu habukpun mrk tak dpt tunaikan . Pergi jahanam Pengkhianat Nasional!!!

  1. Itu pendapat kamu. Ramai yang lain berpendapat berlainan.

 37. pN akhir nya di anggotai oleh pbbm & parti ajaran sesat pAs bila pru 15 tiba

  1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENGARUT ATAU MENCARUT.

   Pendapat kamu itu mengarut maka Pukimak lah kamu.

 38. penyamun2 melayu2 omNo tahu, pbbm parti nyamok seperti pejuang, muda & putra sj.

 39. kah kah kah

  amat sinis post nih…

  jawapan nya, tiada. Tuntas Kosong

  ngspe, ?

  yg ada terkini terhegeh2 dgn kerajaan #melayu2islam seketul daging babi bersama dgn #siketolMoo & #sisemburitassmin tak lain, nak jadi menteri atau kedudukan di GLC….

  lepAs parlimen di bubarkan, penyamun2 omNo akan berebut2 melutut kpd president mendapatkan watikah utk bertanding pru 15 yg menanti…

 40. Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food

  Apo kono Mesya ni asik bubar2 tak berkesudahan … o’ang kg nak kunyah sireh pun takdo … malaun2 ni asik bubar2 nak gulo2kan o’ang ngamai ko apo? … Apo kono ko jang … mabuk ko?. Kalu mabuk poyi deh mandi pueh2 … kalu tak surut mabok tu poyi togojun lombong … entah2 lombong pun tak mahu togimo. Tahu. kihkihkih.

  1. mabuk todi tak lah semabuk makan dari kawah seketul daging babi hadi…

   pati dari kawan hadi buek si ibrahim dan penyokong2 nya sampai sanggup mati…

   konon mati syahid..

   boto ko ?

   1. Oops

    pati dari kawah masakan seketul daging babi hadi….

Leave a Reply

Your email address will not be published.