TUJUH FAKTA MENYANGGAH MAHATHIR YANG MAKIN TUA MAKIN KEMARUK KUASA

Kenyataan terbaru Tun Mahathir Mohamad bahawa PH tidak akan mendapat sokongan pengundi Melayu jika tanpa penyertaannya dalam gabungan itu memberi beberapa kesimpulan tentang watak dan hati perut bekas Perdana Menteri itu.

Pertama, ini memperlihatkan Tun Mahathir masih kemaruk untuk berkuasa semula, walaupun usianya sudah melebihi 95 tahun dan telah dua kali pernah menjadi Perdana Menteri.

Nampaknya, semakin tua dan semakin berusia, kemaruk kuasa makin meronta-ronta dalam dadanya.

Sebagaimana saya pernah sebut sebelum ini, inilah satu-satunya perangai manusia yang pelik pernah ada sejak zaman Nabi Adam lagi.

Kedua, dengan menawar dan mempromosi dirinya konon mampu menarik sokongan pengundi Melayu, ternyata Tun Mahathir seorang yang paling taksub kepada dirinya sendiri dan ingin kembali menyertai PH semula.

Sekaligus ini menggambarkan keyakinannya bahawa PH merupakan satu gabungan politik yang diterima pengundi.

Semakin ramai orang lain mahu melupa dan meminggirkannya, Tun Mahathir tetap berasakan hanya Tun Mahathir seorang saja yang mampu melakukan banyak perkara dalam negara ini.

Ketiga, kenyataan ini juga menunjukkan Tun Mahathir tetap ingin memintas dan menyekat peluang Anwar Ibrahim daripada menjadi Perdana Menteri.

Terlihat di sini, selagi nyawa belum terpisah daripada jasadnya, dendam dan dengkinya kepada Anwar tetap ingin ditunjukkannya kepada dunia.

Keempat, terbukti Tun Mahathir seorang pemimpin berdarah Melayu yang benar-benar pelupa sebagaimana ungkapan yang selalu disebutnya sebelum ini – Melayu Mudah Lupa.

Jika Tun Mahathir bukan seorang yang mudah lupa dan jika benar penyertaannya ke dalam PH mampu menarik sokongan pengundi Melayu, mengapakah daripada 52 kerusi yang ditandingi Bersatu pada PRU14 lalu, tetapi hanya 13 saja mampu dimenangi?

Di mana sokongan Melayu dibanggakannya?

Kelima, jika benar Tun Mahathir telah menarik pengundi Melayu ke dalam PH, bagaimana UMNO masih mampu menang 55 kerusi Parlimen iaitu terbanyak pada PRU14 itu?

Kalaulah benar pengundi Melayu sudah ditarik ke dalam PH dan Bersatu sendiri banyak berlawan dengan UMNO, bukankah sepatutnya Bersatu yang menang lebih banyak kerusi berbanding UMNO?

Keenam, Tun Mahathir memberi contoh sokongan Melayu yang dibawanya telah menyebabkan DAP yang sebelum ini tidak pernah menang lebih daripada 18 kerusi telah mampu menang 42 kerusi Parlimen pada PRU14 lalu.

Jika Tun Mahathir seorang yang tidak pelupa – sejak bila DAP bertanding di kerusi-kerusi Melayu dan apakah 42 kerusi yang dimenangi DAP itu kerusi Melayu?

Ketujuh, Tun Mahathir terbukti turut melakukan penipuan fakta dengan mengaitkan sokongan Melayu yang ditariknya dengan kemenangan PH di mana kemenangan PH pada PRU14 adalah bukti nyata kerana sokongan semua kelompok pengundi yang inginkan perubahan dan ia tidak semata-mata oleh satu kaum saja.

Tindakan ini tidak lain ialah untuk Tun Mahathir mewajarkan agar dirinya diterima semula ke dalam PH, menjadi Perdana Menteri sekali lagi, sekaligus menghalang peluang Anwar.

Kesiannya Tun Mahathir sekarang ini, makin tua makin menjadi-jadi kemaruk kuasanya yang disekalikan dengan dendam yang ada dalam dadanya. (Shahbudindotcom 31/12/2020)

4.4 14 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 1 January 2021 — 2:57 am
Subscribe
Notify of
guest
159 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
zunnun
zunnun
24 January 2021 11:22 pm

hadi awang akan di hadapkan ke muka pengadilan sejerus jatuh kerajaan #melayu2islang agar umum dapat mengetahui samada hadi masih mengsmalkan fahaman extremist yg mencetuskan peristiwa berdarah …

di memali

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
3 January 2021 12:59 pm

PHDAPIG MESTI TERUS TERANG MASIH SAYANGKAN DORAEMON……… PAS tak perlu buat pilihan sama ada bersama Muafakat Nasional atau tidak – Takiyuddin KUALA LUMPUR, 31 Dis – Setiausaha Agung PAS, Datuk Takiyuddin Hassan berkata, mana-mana pihak tidak perlu meminta PAS untuk memilih sama ada hendak bersama Muafakat Nasional (MN) atau tidak. Beliau berkata, kerana PAS adalah watak utama yang merangka dan berusaha menubuhkan MN atas dasar penyatuan ummah serta berpegang teguh dengan Piagam MN yang dimeterai antara UMNO dan PAS pada 14 September 2019. “Piagam MN bersetuju membentuk kerjasama dengan mengembangkan naratif Islam dan Melayu tanpa menafikan kepelbagaian agama, kaum dan… Read more »

Eton
Eton
1 January 2021 12:46 pm

Sebelum tu kena komen politik dulu supaya Encik TN (or is it Auntie) tak marah sebab menyimpang dari tajuk. Berkenaan dengan tajuk yang Budin tulis ini Eton rasa kita tak perlu sambung bertengkar lagi ….kerana jika disambung, sehingga kerbau lembu sudah pulang ke kandang kita tak akan habis-habis lagi berbalah. Budin dan penyokongnya sudah sumpah seranah kepada Tun kerana ada di kalangan komponen PH yang mahu membawa beliau sekali bersama di dalam gabungan, manakala sebahagian dari penyokong DSAI pula sudah berpatah arang dengan Tun. Jadi apa kata sebagai jalan penyelesaian kita calunkan YB Ahmad Maslan sebagai calun PM dan gugurkan… Read more »

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 1:42 pm
Reply to  Eton

Waaah, menyindir si Eton, mengata mungkin Auntie. Ingatkan dia di muka yang sama, rupa nya pakai cermin lain.

Susah sikit nak balun pompuan nih – kalau lah dia betul pompuan. Cakap kasar kang, takut dia nangis. Tapi dia ada banyak yang boleh di kata, apasal dia nak cari pasal pulak, wahai si Eton?

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 1:48 pm
Reply to  Anonymous

Sebaliknya, ini mungkin lelaki mengguna nama pompuan. Tapi dia “a bit personal,” kata nya, maka pompuan lah dia.

“Hell hath no fury like a woman scorned,” kata William Shakespeare.

Jadi, kesian pulak nak balun, tibai dan bantai dia mcm selalu di buat kpd pengkritik yang tak semenggah di sini.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 1:56 pm
Reply to  Eton

Apasal nak cerita “sebak rasa hati teringatkan orang tersayang……” di sini, Eton?

Tak biasa ker di sayang? Kalau biasa, teringat macam mana pun, takkan tak memasal nak kasi tahu di blog Budin.

Kalau nak tunjukkan ada pernah orang (lelaki) sayangkan anda, sama ada cetek sangat pemikiran anda, atau kot jarang sekali anda disayangkan.

Re perenggan ke2 saya itu, kesian lah anda, Eton.

OK, jangan sindir menyindir, OK, kita get on with our business di sini.

zunnun
zunnun
1 January 2021 12:38 pm

#sinyanyuktua sepadan dgn #sipendetasesat, satu dgn amalan #melayu2mudahlupa dan yg satu cuba memberi pembaharuan paradigma #sinyanyuktua dgn #melayu2islam utk meneruskan perjuangan yg lagi besar dari memali….

….kersna kedua2 mereka hingga skrang enggan minta maaf kpd rakyat jelata atas kesundalan2 yg mereka byak lakukan ..

zunnun
zunnun
1 January 2021 12:32 pm

#sinyanyuktua & #sipendetasesat ada similarity dan common heritage & sharing…..

yg terdahulu cuba bersandiwara dahagakan darah rakyat perancis utk meraih sokongan pengikut2 #sipendetasesat …..

manakala #sipendetasesat tertunggu agar #sinyanyuk cepat2 bersama dlm pN utk merealisasikan niat dahaga darah bersama……

najib bini rosmah
najib bini rosmah
1 January 2021 12:27 pm

Future wishes macais?

1. Madey isi borang Amanah & be Ku Li no 2.
2. Madey mampus & GTH.
3. Madey kowtow for Anwar’s blessing yet again
4. Madey keeps on moaning and bitching about Anwar & Malays
5. Madey becomes PM9, then resign again and becomes PM interim 2
Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 12:30 pm

Keep on dreaming on most of those, Dol.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
1 January 2021 12:32 pm

But Madey will never be beaten by any politician with this…

6. Won PRU15 with Pejuang and get kickout by Secretary for the second times.

7. Manifesto not a sacred book.

Kahkahkah!

zunnun
zunnun
1 January 2021 12:26 pm

kini dah terang mengape perlu bersuluh lagi…. #sinyanyuktua96 dahagakan darah rakyat perancis bila tiba2 sawan babi nya mengawan tinggi…. kerana fahaman agama #sinyanyuktua selama ini memahami bahawa karikatur yg di lukis itu “Nabi Muhammad”…. bulu kote dah beruban bagitu juga beruban bulu puki bini, masih tidak blh membezakan #simuhammad dgn kenabian nya….. sedangkan #si muhammad jauh sekali sinyanyuktua ketahui dan lihat, ini kan pula kenabian/kerasulan nya…. berbangsa ke kenabian/kerasulan si muhammad hingga mengawan dgn karikatur sedemikian..? bagaimana pula #sipendeta ajaran seketul daging babi hadi yg membawa bencana tumpuhan darah di memali.. . kerap mimpi “rasullulah” nya membawa kebebalan dan kecacatan… Read more »

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 12:41 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENGARUT ATAU MENCARUT tak renti2 dengan sawan babi.

Tak sedar bahwa yang menumpahkan darah di Memali tak banyak bila di bandingkan di rusuhan kaum 13 Mei 1969.

Tentera di arah mengawal keadaan akibat rusuhan kaum itu dan mereka ikut SOP Tentera nya, e.g tembak bila langgar perintah berkurung. Bergelimpang lah.

Moral of the story: jangan lagi cetuskan rusuhan kaum.

zunnun
zunnun
1 January 2021 11:56 am

adakah 7 fakta termasuk 1 fakta yg melibatkan #sisemburit yg #sinyanyuktua blurr tidak nampak audio #kulumbutuh dgn kekasih haziq nya…..

adakah selective dementia nya satu obvious yg di sengajakan oleh nya atau kerana #sibini merasakan #sisemburit se watak dgn anak mukriz nya….

fakta pilih kasih ke? bukan kah itu tanda penyakit selective dementia yg nyata…
.
sipendeta hadi pun sebagitu juga, melacurkan agama nya bila melihat nama ‘anwar’ di sebut ahli freemason tanpa diperiksa….

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 12:49 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK mengarut mengata “sibini merasakan #sisemburit se watak dgn anak mukriz nya….”

Dia menuduh orang tapi dia sendiri buat apa yang di tuduh nya.

Ini lah yang menyebabkan DAP tak akan sampai ke Putrajaya.

Ronnie Liu terhumban, sampai ke Raub, Pahang, pulak nya. Tak dapat mesra dgn penyokong nya di KL/ Selangor.

zunnun
zunnun
1 January 2021 10:48 am

bagus jika #situaOT96 dgn “Pejuang”;nya bergabung dgn #sipendeta aka ketua ajaran seketul daging babi utk grand coalition bersama si sabah utk sabahan ….

sama2 berpenyakit mem”babi” sana kemari

Wau bulenngy
Wau bulenngy
1 January 2021 11:01 am
Reply to  zunnun

If he cannot work with the kleptokrats, what make u think TDM cud work with religious peddlers?????

Carry on thinking

zunnun
zunnun
1 January 2021 11:17 am
Reply to  Wau bulenngy

isn’t it not, #sipendeta ajaran sesat seketul daging babi di jemput bersantap ke rumah nya……

bukan calu2 akrab kedua “babi” sejiwa sekata…
.
satu dgn sawan babi nya manakala yg satu dgn kawah masakan seketul daging babi nya..

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 12:55 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK memang selalu membabi.

Kalau DAP tak mmbabi, tak sah.

Menjaja seketul daging babi ke sana sini, tak laku, busuk berulat, dia ultra kiasu, tak mahu rugi, digoreng nya daging babi itu dengan ulat2 nya sekali, di jamu makan dengan puak nya.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 11:25 am
Reply to  Wau bulenngy

I would add to the advice:

Carry on thinking … rationally. Or

Carry on thinking sensibly.

And avoid makan seketul daging babi sebab kotor. (Gamak nya daging babi ada lah favourite DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK).

Wau bulenngy
Wau bulenngy
1 January 2021 10:45 am

Talk about selective Dementia
Talk about ghost of perwaja, mas, bail out issues etc etc

I have not heard any of above being lodged by the opposing group to bring mahathir to court. No excuses please viz on moral ground lah, hormatlah etc. Just do it. This is a big challenge. I dare trump or McEnany personality alike to jumpstart by filing cases……

Otherwise….please FLY KITE….period

zunnun
zunnun
1 January 2021 10:53 am
Reply to  Wau bulenngy

exactly, anwar to jump start it, sending #situaOT96 shivering …..

at any cost, anwar has to be stopped ti protect his “fucking pretentious legacy…”

Wau bulenngy
Wau bulenngy
1 January 2021 10:59 am
Reply to  zunnun

Aih…….why wait for Anwar, the pathological liar?

You are so pathetic. No gut? Talk only?

Sad

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 11:27 am
Reply to  Wau bulenngy

Hahaha, the pathological liar bloke.

pathological defined as:

involving or caused by a physical or mental disease.
“glands with a pathological abnormality”

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 1:04 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN said OT96 no good, Anwar no good, so who is good?

Lim Kit Sial arr? He busy olely with sand mining off Penang coasts, license easy to get with Guang Eng recommendation, what.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 1:00 pm
Reply to  Wau bulenngy

“.. not heard any of above being lodged by the opposing group to bring mahathir to court ..”

No proof of wrong doings, where got valid grounds to do so.

Them being damn nasty, they should be asked to fly kite in an area littered with nails.

Not intended to damage their feet … the nails just to damage their kites. hehe

zunnun
zunnun
1 January 2021 10:43 am

mengape ramai pemimpin2 yg ada, #situaOT96 menjemput #sipendeta aka ketua ajaran seketul daging babi ke rumah utk bersantap bersama….

kerana #situaOT96 merasakan hanya #sipendeta aka seketul daging babi sj yg mengkagumi kehebatan nya….

kerana #situaOT96 tiada pilihan kerana tiada siape yg sanggup utk melayan penyakit sawan babi yg di hadapi melainkan #si pendeta ajaran seketul daging babi sj….

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 11:35 am
Reply to  zunnun

Tak betul. Sebab nya:

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK (reason already explained earlier) otak nya dah tak siuman, kepalanya mereng, hilang rationality nya, mengarut, menghasut dengan seketul daging babi.

Dia perlu di heret ke Balai Polis, di kasi makan nasi bungkus lauk ikan kering saja pagi petang siang malam, lepas seminggu, diheret ke Mahkamah, dituduh menghasut.

zunnun
zunnun
1 January 2021 9:45 am

antara #situaOT96 dgn #sipendeta aka #ajaransesatseketuldagingbabi nya, bersama mereka bersantap du jemput oleh yg terdahulu kpd kemudian ….

ape kah santapan yg di hidangkan…

dari kawah masakan seketul daging babi sihadi atau dari masakan si epilepsi terpilih #sutuaOT96 aka penyakit sawan babi….

maka ape yg di bincangksn oleh kedua nya di saksikan oleh si khairudin & shamsuri…

bagaimana utk menjadikan #melayu2 bersama ke”babi”an dgn kedua mereka agar dapat meneruskan berkuasa….

Wau Bule
Wau Bule
1 January 2021 10:04 am
Reply to  zunnun

There is a Trump and Kayleigh McEnany personality-a-like in this blog. Good entertainers

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 10:07 am
Reply to  Wau Bule

Sori, I’ve better words on this New Year’s day – they are good bullshitters.

Wau bulenngy
Wau bulenngy
1 January 2021 10:14 am
Reply to  Anonymous

Good one bro

zunnun
zunnun
1 January 2021 10:13 am
Reply to  Wau Bule

then again is it not the trumpists white supremacy are advocating similar trait that of……

#melayu2islam & their #maruah2melayu, both #situaOT96 & #pendeta siketul daging babi are guests of honour…..

Wau bulenngy
Wau bulenngy
1 January 2021 10:23 am
Reply to  zunnun

No….period

Wau Bule
Wau Bule
1 January 2021 9:21 am

A pathological liar who is crazy for power (and in fantasy believe the rakyat owe him PM seat) is well supported by a couple of diabolical bootlickers in this blog. Pathetic

zunnun
zunnun
1 January 2021 9:51 am
Reply to  Wau Bule

was the diabolical a psycholigical based on selective lapsed of memory or physiological of natural selection based in crony capitalism..

Wau Bule
Wau Bule
1 January 2021 10:01 am
Reply to  zunnun

again…..keep on playing with statements on selective lapsed of memory. pathetic

zunnun
zunnun
1 January 2021 10:25 am
Reply to  Wau Bule

#situaOT96 amat takut dgn scandal perwaja di ketengah terutana kontrak pengangkutan yg membawa iron billet dari kemaman ke gurun dgn mengunakan syarikat pengakutan indah nur…

kebebalan ape mendirikan premise added value jauh dari premise feed stock hingga kos pengangkutan menjadi ‘stress’ OPEX perwaja…..

Wau bulenngy
Wau bulenngy
1 January 2021 10:36 am
Reply to  zunnun

Takut? Hahaha…..Kayleigh McEnany talking on behalf of Trump?

It says it all. Period

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 10:11 am
Reply to  zunnun

The poor bloke product of SJK, English berterabur trying to use big words.

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENGARUT ATAU MENCARUT.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 10:48 am
Reply to  Wau Bule

Dream on, PKR man tells Dr M after Malay support claim Mohamad Fadli – December 31, 2020 9:29 PM 406 Shares facebook sharing button 321 twitter sharing button 54 whatsapp sharing button 24 email sharing button Anwar Ibrahim’s popularity and anger towards former prime minister Najib Razak helped win Malay support in GE14, says PKR MP. PETALING JAYA: An outspoken PKR leader has dismissed the claim that the “Dr Mahathir Mohamad” factor was behind the increase in Malay support for Pakatan Harapan in the last general election. Rather, Hassan Abdul Karim argued, it was the public’s anger towards former prime… Read more »

Wau bulenngy
Wau bulenngy
1 January 2021 11:06 am
Reply to  Anonymous

PKR led BA, PR pernah menang ke? Aura Anwar ke?

This is what we call misrepresentation and misinformation like most Republicans under Trump… hahaha

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 1:12 pm
Reply to  Anonymous

“.. the public’s anger towards former prime minister Najib Razak, coupled with PKR president Anwar Ibrahim’s popularity, that led to the toppling of the Barisan Nasional government after six decades.”

Anger towards Najib yes, but Anwar’s popularity is utter bullshit.

No mention his main belakang in an Islamic country arr?

najib bini rosmah
najib bini rosmah
1 January 2021 9:14 am

Pengundi takkan tanya siapa calon yang lebih Melayu atau lebih Islam untuk PRU15. Semua Melayu Islam sudah makan bangkai tidak halal 40 tahun, ada saham judi 22 cabutan, ada nafsu serakah pada wanita, jantan, jawatan dan kereta mewah. Yang tinggal untuk pengundi apa? Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 10:12 am

Kamu makan daging busuk + tahi cakap mcm tuh.

zunnun
zunnun
1 January 2021 8:50 am

#situaOT96 dgn penyakit sawan babi nya…

manakala #sipendeta pula dgn ajaran sesat seketul daging babi nya…

babi #situaOT96 sama kah dgn babi #sipendeta...

jika kedua2 nya penjenamaan babi2, bagaimana pula pengikut2 mereka…..

kesana kemari asyik mem”babi“buta bersama #situaOT96 & #sipendeta ?

Wau Bule
Wau Bule
1 January 2021 8:59 am
Reply to  zunnun

Si bekas banduan peliwat macam mana pula? Ke hulu ke hilir melaung saya ada NUMBERS…..namun habuk tak ada! Kan ini manusia yang kemaruk kuasa. A pathological liar, proven countless…..what a shame

Wau Bule
Wau Bule
1 January 2021 9:00 am
Reply to  Wau Bule

proven countless times

zunnun
zunnun
1 January 2021 9:37 am
Reply to  Wau Bule

Si anwar telah di hukum dan kini bebas tapi #situaOT96 masih bebas kerana takut amwar bawa nta kemuka pengadilan dlm penyalahan kuasa “bailout” anak kesayangan nya dgn kedudukan perdana menteri nya…..

#situaOT96 amat takut jika anwar berkuasa, kerana scandal perwaja yg cuba #situaOT96 cuba menyembumyikan nya….

mcm mana ? #situaOT96 sanggup ke penjara ? hingga pulih penyakit sawan nya….

Wau Bule
Wau Bule
1 January 2021 9:57 am
Reply to  zunnun

A pathological liar lies everytime and who never accepts reality…and hopefully, you are not one of them

Wau Bule
Wau Bule
1 January 2021 9:59 am
Reply to  zunnun

Mahathir takut Anwar? well …. read more fiction novels

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 10:28 am
Reply to  Wau Bule

SELAMAT TINGGAL 2020 – WAWASAN 2020 YANG MEMALUKAN MAHATHIR Terbukti Wawasan 2020 ilham Mahathir gagal. Apa yg berlaku pada 2020? 1. Mahathir letak jawatan untuk meranapkan kerajaan PH. 2. Mahathir dipecat dari parti Bersatu iaitu parti yang beliau sendiri asaskan dan paling mengaibkan surat pemecatan itu datangnya dari seorang SUK parti sahaja. 3. Mahathir ketinggalan jauh dengan Anwar dari segi sokongan apabila dua nama dibawa ke Istana untuk menjadi PM. 4. Mahathir mahu menjadi PM untuk kali ketiga tetapi di bawah kerajaan perpaduan, sekaligus untuk menguburkan PH, namun gagal. 5. Mahathir kembali ke pangkuan PH untuk menuntut sekali lagi menjadi… Read more »

Wau bulenngy
Wau bulenngy
1 January 2021 11:07 am
Reply to  Anonymous

Hahaha

2 kali PM
1 kali interim PM

Sapa yang lebih daripada di atas?

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 1:15 pm
Reply to  Anonymous

KEPALA BAPAK KAU mengata

Mahathir ketinggalan jauh dengan Anwar dari segi sokongan apabila dua nama dibawa ke Istana untuk menjadi PM.

Mana kau tau?
Apa sukatan sokongan?
Kau mengarut ajer yer.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 10:21 am
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK menggeletar Lim Guan Eng dah di hebohkan dan kecoh perlombongan pasir di lautan off Penang island.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
1 January 2021 9:09 am
Reply to  zunnun

Desperate sangat macai Madey sekarang. Meeting PH makin dekatlah tu. Kahkahkah!

Wau Bule
Wau Bule
1 January 2021 9:35 am

You can ask Anwar to lead as he has yet to smell the PM’s leathers seat. Mahathir can afford to smile satisfactorily, twice as PM, once an Interim PM. We understand the frustration of Anwar’s group. Those who understand Mahathir before and after till today we support Mahathir and we know who what, where how to appreciate the truths and facts that bring us to the realities in Malaysia, today.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 10:24 am
Reply to  Wau Bule

Pak Sheikh Anwar should not be PM as he was imprisoned twice for liwat, this iis negara Islam, Islam haramkan liwat.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 10:44 am
Reply to  Anonymous

Kau TN, Isa3, Ali Jaeger, Anonymous yg masuk blog PH ini selepas PH menang yalah Barua Atok96 dan Konspirator Liwat Atok96, Khairuddin Hasan yg gagal dgn semua konspirasi Liwat 1 hingga 4 rancangan Atok96 sendiri. Masuk PH, lepas itu bunuh PH dgn propaganda liwat dari konspirasi liwat Atok96 dan Khairuddin yg gagal mcm kau duk jaja. Sekarang nak Grand Coalition PH++ sebab nak khianat, sambung propaganda liwat yg sama dan terus konspirasi liwat 5…€ Hanya 2 pilihan sahaja: 1. Atok96, Khairuddin dan penjilat2 spt kau taubat nasuha, mohon maaf kpd Anwar/ famili dan bayar ganti rugi kpd Anwar kerana dosa… Read more »

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 10:44 am
Reply to  Anonymous

Vision 2020 berakhir dgn Enigma Dendam Atok96 Dan Macainya, Khairuddin Hasan Tak Berjaya Konspirasi2 Liwat 1 hingga 4, diGagalkan Allah spt janji2 Surah Al Imran Kpd Mereka Yg Terus Dusta dan Fitnah Endigma Atok96 kpd musuhnya Anwar yalah mulakan permainan dua kolam atau bahasa mudah khianat politik dari awal setuju tubuh PH dan Konsensus PH berkongsi jawatan PM. Ironiknya, Atok96 terpaksa hantar Daim 6 kali kepenjara Anwar yg dihukum tangan dia sendiri dgn konspirasi politik guna liwat utk apa? Dapat persetujuan Anwar bakal dikhianati lagi dengan PH dan Konsensus PH! 1. Kunci 1 yalah bila musuh Atok96 yg lain Musa… Read more »

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 1:18 pm
Reply to  Anonymous

Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla main serkap jarang – tembak ajer, kata bebudak di ladang.

Menuduh itu, mengaku ini, itu saja kerja si Wak Gontol.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 10:16 am
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK makan daging babi + tahi nya, itu pasal menghasut dan perlu dibalun, ditibai dan dibantai berterusan di sini.

Eton
Eton
1 January 2021 8:49 am

Selamat Tahun Baru Semua

Semoga tahun ini membawa kesejahteraan kepada kita. Semoga pandemik covid berjaya kita tangani dan negara kita ini berjaya dipulihkan ekonominya, politiknya jadi lebih matang dan rakyatnya jadi lebih bertoleransi.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 10:26 am
Reply to  Eton

Ameeeeeeen.

Toleransi bergantung kpd provokasi.

Kuat provokasi nya, kurang toleransi nya.

Adat manusia. Tabiat manusia.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
1 January 2021 8:37 am

Isu kartel daging, Ratu cantik dan judi sudah buat 3 ekor bangkai parti Melayu sama level. Sama liberal. Sama rata. Sama fikrah ideologi. Tinggal siapa yang banyak duit untuk beli hAnjing walaunta dan walauntit? Madey sama level bangkai saja. Kahkahkah!

Syetan
Syetan
1 January 2021 8:45 am

Saka to96 adalah manusia paling menghampiri azazil pernah ditemui di bumi malay ..

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 8:47 am
Reply to  Syetan

Bagus lah kamu pakai nama Syetan. Tepat dengan watak dan penulisan kamu.

zunnun
zunnun
1 January 2021 8:33 am

selama 22 tahun memerintah apekah #situaOT96 berjaya membawa negara kepada sebuah negara yang makmur dgn berbilang2 bangsa bersama nya….

atau dlm 22 tahun #situaOT96 memerintah, di gunakan oleh #situaOT96 untuk menggunakan bangsa lain utk mandapatkan sokongan #melayu2 agar sentiasa di lihat menjuarai mereka dan menggunakan mereka utk jadi bahan utk ape yg #situaOT96 suka tanpa di persoalkan oleh mereka…

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 8:40 am
Reply to  zunnun

What talking one, you saying

menggunakan bangsa lain utk mandapatkan sokongan #melayu2 agar sentiasa di lihat menjuarai mereka dan menggunakan mereka utk jadi bahan utk ape yg #situaOT96 suka tanpa di persoalkan oleh mereka…”

Tulis ayat yang pendek2 lah, Dol.

R u confused, wanting to confuse others, too?

Anon
Anon
1 January 2021 12:33 pm
Reply to  Anonymous

Mung kalu dok pahe toksok komen la Hamdol….duduk diam-diam orang tak sakit hati…

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 1:24 pm
Reply to  Anon

Oooooo, sakit hati yer, Mat?

Awat tak kasi penerangan apa yang kau fikir orang tak faham?

Ker kau ni penggoris api saja?

Berkhidmat secara positif ler, Mat.

Wau Bule
Wau Bule
1 January 2021 8:56 am
Reply to  zunnun

Those who understand reality based on facts and truths (ALBEIT IMPERFECTIONS) will realise what have been the many successes since 1957 Malaya Independence and 1963 when Malaysia was formed. Those who lived in unending mistrust, prejudices, fed with fantasies, fictions and falsities, they will continually believe in misrepresentation and misinformation. The choice is very clear.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
1 January 2021 8:29 am

15000 Tanjung Piai bukti Madey si Kitol keling sejati. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 8:31 am

Sekurang kurang nya kasi link kpd news report lah, Dol.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 8:34 am
Reply to  Anonymous

Amende “15000 Tanjung Piai” tuh?

Bukan semua pembaca blog ini baca berita apa yang kau kata tuh.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 8:35 am

Tak bijak lah, nakkan orang percaya apa kau kata tapi tak kasi butiran lanjut atau penerangan pun.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 7:40 am

KEJORA MEMBERIKAN PANTUN2 DLM BENTUK PERINGATAN DAN NASIHAT AGAR PESERTA BERKOMEN DGN BERSOPAN SANTUN DAN MENJAGA ADAB TATASUSILA.
KEBANYAKAN TIDAK KESAH DGN PANTUN2 ITU.

TAPI TN ANJING 🐕 YG DAH TERBIASA DGN SIKAP KURANG AJAR BIADAB DLM BERKOMEN MENJADI RESAH GELABAH & TAMPIL MENJAWAB PANTUN2 ITU SECARA BIADAB.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 7:41 am
Reply to  Anonymous

Semua itu adalah berpunca dari:

1) TN anjing 🐕 kemaruk sangat nak jadi SAMSENG GANGSTER TAIK KUCING KERING atau PAK PACAK BLOG INI.

2) TN anjing 🐕 perlu membuktikan dia seorang peserta aktif blog ini (sbg saboteur) dgn banyak komen untuk mendapat lebih banyak dedak dari Atok96.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 7:41 am
Reply to  Anonymous

Nasib le TN Anjing Betina Kurap 🐕 @ TN Monyet Kena Belacan 🐒 @ TN Babi Betina 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing nk lagak rimau tak sedar dirinya landak
Dia terpaksa masuk beri komen, tidak dapat tidak
Wlau pun sekadar utk mengejek, spt budak-budak
Klu tk komen, nanti Atok akan potong pula dedak!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 7:42 am
Reply to  Anonymous

Nasib le TN Anjing Betina Kurap 🐕 @ TN Monyet Kena Belacan 🐒 @ TN Babi Betina Tua 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Kebodohan dari mkcik TN anjing..tk dpt dihapus
Asyik sja, betina tua ini komen tak ikut tajuk pos
Nak serang org, tk sedar dh tk lama nk mampos
Agknya..begitu sifat bila dah sgt tua & menopos
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 1:26 pm
Reply to  Anonymous

Jangan asyik kopipes lah, Wak Gontol Kejora Kojolla. Nampak bodoh sangat kamu.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 8:14 am
Reply to  Anonymous

Menuduh saja Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla nih.

Tak kisah di hari pertama Tahun Baru.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 8:42 am
Reply to  Anonymous

Pulak nya main kopipes ajer.

Pemalas, otak bengap, tak boleh mikir dan karang komen2 baru.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 8:12 am
Reply to  Anonymous

Konon nya “KEJORA MEMBERIKAN PANTUN2 DLM BENTUK PERINGATAN DAN NASIHAT ..”

Asyik megahkan diri, claiming kudos. Tak sejajar dengan watak nya. Komen2 nya yang tak semenggah tidak melayakkan dia memperingat dan menasihat. Selalu membawa suasana muram dan tak meriah.

Harap dia bertukar tabiat di tahun 2021 ini supaya kita boleh sentiasa dapat suasana blogging yang meriah dan ceria.

SELAMAT TAHUN BARU KPD SEMUA.

Wau bulenngy
Wau bulenngy
1 January 2021 7:40 am

It is very simple and straight forward. 1. Irrespective of 7 disagreed facts Budin is trying to picture, the reality based on facts and truths would prove to contrary. And you can continue to sell the misinformation… 2. On the issue of KEMARUK KUASA, TDM was TWICE PM and ONCE AN Interim PM. And he resigned inspite of being offered to lead PN and remained PM. His refusal WAS BASED ON PRINCIPLE AND INTEGRITY. Had TDM kemaruk kuasa, he would have accepted the offer BUT HE DID NOT. Again, a reality based on fact and fiction. 3. The only true… Read more »

Wau bulenngy
Wau bulenngy
1 January 2021 7:52 am
Reply to  Wau bulenngy

Under 2.

…..based on fact and truth….

zunnun
zunnun
1 January 2021 8:25 am
Reply to  Wau bulenngy

what decide fact and truth?

achievement? 2020 has just pass, and has Malaysia achieved its objective put forward by the #situaOT96 ?his

who decide fact and truth?

the malays are greatly divided and the country is deeply polarized….

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 10:30 am
Reply to  zunnun

The non-Malays are much more divided.

DAP has gone helter skelter, Ronnie Liu dah terhumban ke Raub, Pahang.

zunnun
zunnun
1 January 2021 8:12 am
Reply to  Wau bulenngy

has it been so simple and straight forward, when comes to integrity ….

in selective dementia mood not remembering bailing his son of his failed enterprising?

has it been so simple and straight forward, his crony capitalism failed miserably because there were a slightest integrity, instead enriching a few at the expense of the majority….

perwaja is at the receiving end but eric chia having his last laugh to his grave ….

#situaOT96 and his numerous integrity thrown by his blind followers

zunnun
zunnun
1 January 2021 8:15 am
Reply to  zunnun

..because there was a slightest integrity, as many of his crony capitalism failed miserably…

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 8:27 am
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENGARUT ATAU MENCARUT.

Making wild accusations as no proofs, facts, references or even links to news reports are provided. Not all Budin’s readers read what he read and used to give the unsubstantiated opinions.

They are just his personal opinions. Those can be shitted.

Amem
Amem
1 January 2021 7:23 am

Enjoy lagu pemuisi agong Nusantara Ebiet G Ade lagu khas buat sosok dicanai/difabrikasi utk meminpin akhir zaman. Sesungguhnya Allah swt maha terbaik penyusunannya. Tidak diketahui olehnya semasa kecil tahu2 meningkat dewasa ditarbiahkan terus dari Allah swt menjadi tuhan penyuluh kealam selanjutnya alam akhirat kekal abadi. Bukanlah kemahuannya tapi semata-mata misi kebersamaan bersama mewujudkan keamanan sedunia bersaudara ketahui juga akhirnya diantara kita tiada bezanya menjalani hidup sederhana saling keperihatinan sesama manusia. Bila semua aman maka atas kemurahan Allah swt segala mala petaka gempa bumi dan sebagainya mulai menghilang diganti dgn bangkitnya bertemu semula dgn arwah2 terdahulu sesampai sebelum terbitnya pemerintahan permulaan… Read more »

Last edited 3 months ago by Amem
Anonymous
Anonymous
1 January 2021 7:21 am

Anonymous (CGU KEJORA)
31 December 2020 6:21 pm

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Sesiapa yg mahu melontar komen, anda dipersila
Komen lah secara elok & jaga lah adab tatasusila
Jgn lah kiranya ada, komen merapu mcm org gila
Bukannya apa..takut le nanti akan mendapat bala
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

(Abaikan pantun ini jika tak berkenaan)

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 7:22 am
Reply to  Anonymous

Anonymous (TN Anjing 🐕)
1 January 2021 5:40 am
Reply to Anonymous (CGU KEJORA)

Jangan menggertak, memberi amaran, mcm thug and gangster lah, Wak Gontol Kejora Kojolla.

Kamu mulakan komen di blog post ini, cakap benda yang baik2 lah, terutama nya yang berkaitan blog post.

Blogging dengan beradab sopan lah.

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 7:22 am
Reply to  Anonymous

Anonymous (CGU KEJORA)
1 January 2021 6:55 am
Reply to Anonymous (TN Anjing 🐕)

Jangan melatah, terasa amaran, mcm thug and gangster SAMSENG TAIK KUCING PAK PACAK BLOG lah, TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳.

Kamu mulakan komen di blog post ini, cakap benda yang baik2 lah, terutama nya yang berkaitan blog post.

Blogging dengan beradab sopan lah.

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 7:23 am
Reply to  Anonymous

Anonymous (TN Anjing 🐕)
1 January 2021 5:42 am
Reply to Anonymous (CGU KEJORA)
Jangan pulak menafikan kamu ini Wak Gontol Kejora Kojolla.

Semua orang sudah tahu.

Bersopan lah kita and let’s blog in peace, with decorum and decency.

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 7:23 am
Reply to  Anonymous

Anonymous (CGU KEJORA)
1 January 2021 6:59 am
Reply to Anonymous (TN Anjing 🐕)

Jangan pulak menafikan kamu ini TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳.

Semua orang sudah tahu sikap kurang ajar biadab kamu, kemaruk nak jadi SAMSENG TAIK KUCING PAK PACAK BLOG.

Bersopan lah kita and let’s blog in peace, with decorum and decency.

Decorum –
Berkaitan dgn keindahan @ hiasan, asal dari kata pokok ‘decor’…mcm pantun, puisi, syair dsb…

Decency –
Berkaitan dgn sopan santun, peradabab & tatasusila..

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 7:24 am
Reply to  Anonymous

Anonymous (CGU KEJORA)
1 January 2021 7:04 am
Reply to Anonymous (TN Anjing 🐕)

Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳5:40/5:42 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Bagi yg tk berkenaan pantun ini Kejora suruh abai
Tapi, ia disambut, oleh TN Anjing betina ma ci bai
Ini TN Anjing kurangajar biadab mahu lagak lebai
Sbb itu..anjing betina gila ini, Kejora asyik jer tibai
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 7:25 am
Reply to  Anonymous

Anonymous (CGU KEJORA)
1 January 2021 7:04 am
Reply to Anonymous (TN Anjing 🐕)

Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳 5:40/5:42 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN Anjing betina ni jenis tak pernah mandi hadas
Mulut dia busuk serupa dgn lubang taik kt tandas
Anjing ini dah kena dgn jerat Kejora yg membidas
Dia yg makan cili, sbb itu anjing ini merasa pedas
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 7:25 am
Reply to  Anonymous

Anonymous (CGU KEJORA)
1 January 2021 7:04 am
Reply to Anonymous (TN Anjing 🐕)

Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳 5:40/5:42 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Dlm pantun itu nama TN anjing tidak ada disebut
Tapi bila cakap bab biadab anjing ini kelam kabut
Dia terasa, diri tu biadab, ini TN anjing otak sabut
Sbb tu pantun Kejora tu, dia sorang asyik sambut
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Reply
_____________________________________________________

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 7:32 am
Reply to  Anonymous

pantun Kejora tu, dia sorang asyik sambut.”

Pantun mengarut mesti di kudut.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 7:44 am
Reply to  Anonymous

“pantun Kejora tu, dia sorang asyik sambut.”

TN anjing 🐕 terasa diugut mesti takut!

😀😃😄😁😆😅😂🤣

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 10:33 am
Reply to  Anonymous

Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla banyak kentut.

Tak jaga, nanti cirit birit, Bang Ali pun tak mahu sambut.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 7:29 am
Reply to  Anonymous

Kejora asyik jer tibai”?

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Wak Gontol Kejora Kojolla tak sedar dia yang jauh lebih banyak kena tibai.

Hingga dia berkejar ke emak dia punya ma cibai.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 7:35 am
Reply to  Anonymous

“Kejora asyik jer tibai”!!!

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳 pura2 tak sedar & tak mengaku dia begitu banyak kena ganyang & tibai dgn Kejora.

Hingga dia berkejar ke emak dia punya lubang puki busuk ma cibai.
😀😃😄😁😆😅😂🤣

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 10:36 am
Reply to  Anonymous

Imitate / tiru kata2 orang lagi, Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla nih.

Otak kicik, tak boleh di perah lagi bagi mengarang dan keluarkan komen yang dikarang sendiri.

Sudah dayus.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 7:18 am

Budin penyokong tegar Pak Sheikh Nuar.

Maka boleh di jangka lah dia menuduh “makin tua makin menjadi-jadi kemaruk kuasanya (TDM) yang disekalikan dengan dendam yang ada dalam dadanya.

Tapi Pak Sheikh jauh dari jawatan PM negara ini. Kalau Najib Klepto wal Jibo Machiavelli nya ia lah meng songlap berbiliun wang rakyat di 1MDB, Pak Sheikh punya pulak ia lah menyodok belakang, seperti telah di Mahkamahkan.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 6:47 am

Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳,

👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
Kejora tadi, bangun bersiap, untuk bersolat subuh
Buka je blog nampak TN anjing betina tetek labuh
Mengelupor anjing itu, spt lukanya belum sembuh
Jap lagi akan bertambah luka dia Kejora nk tabuh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 6:56 am
Reply to  Anonymous

Waaah, watak penjahat dan gengster Wak Gontol Kejora Kojolla bangun tidur saja dah menggertak. Gengster lah, katakan.

Memang dah di teka, gengster ini masuk saja blog ini di pagi hari dia mula menggengster.

Nasib lah ini dalam blog, kalau tidak, dah berdentam dentum di tembak nya.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 7:08 am
Reply to  Anonymous

Waaah, watak penjahat dan gengster TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳, bangun tidur saja sblm subuh dah meroyan raban menyalak. Anjing 🐕 lah, katakan.

Memang dah di teka, gengster SAMSENG TAIK KUCING kemaruk nak jadi PAK PACAK BLOG ini masuk saja blog ini di pagi hari dia mula menggengster taik kucing.

Nasib lah ini dalam blog, kalau tidak, dah berdentam dentum kena tembak dek org Jabatan Haiwan, anjing 🐕 betina gila nih.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 7:20 am
Reply to  Anonymous

Jangan malas dan menunjuk kamu punya bodoh bangang menyalin komen orang dan sesuaikan dengan niat jahat kamu, wahai Wak Gontol Kejora Kojolla.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 7:31 am
Reply to  Anonymous

Jangan takut dgn pantun2 dan menunjuk kamu punya bodoh bangang mennggangu komen orang yg tak menyentuh kamu dan sesuaikan dengan niat jahat kamu nak jadi SAMSENG TAIK KUCING PAK PACAK BLOG wahai TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 1:33 pm
Reply to  Anonymous

Amat bodoh, mcm budak kecik, tahu mengejek saja.

Kalau Jepun dia malu, harakiri. Tapi Wak Gontol dengar harakiri saja, dia huruhara. Merayap ke bawah tempurug, diam di sana bersama katak puru.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 7:01 am
Reply to  Anonymous

Dia kata “bangun bersiap, untuk bersolat subuh
Buka je blog nampak …”

Tak cakap pun dia solat ke tidak. Jenis penjahat dan gengster nih tak tentu niat nya di ikuti tindakan nya ke tidak.

Kalau ada pistol di tangan nya, menembak dulu ler dia gamak nya.

Wak Gontol Kejora Kojolla.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 7:11 am
Reply to  Anonymous

Kejira kata “bangun bersiap, untuk bersolat subuh
Buka je blog nampak …”

Tak perlu cakap lah Kejora dah solat.
Tapi jenis penjahat dan gengster SAMSENG TAIK KUCING, TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳 nih tak tentu niat nya di ikuti tindakan nya ke tidak.

Kalau ada pistol di tangan nya, menembak dulu ler dia gamak nya.

TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 7:22 am
Reply to  Anonymous

Budak kecik ini ape-ing komen orang.

Otak nya dah tandus.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 7:29 am
Reply to  Anonymous

Si tua ganyut TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳 ini asyik barking, monkey-ing & pig-ing komen orang.

Otak nya dah kering mcm puki dia jugak.
😀😃😄😁😆😅😂🤣

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 10:59 am
Reply to  Anonymous

Tandus lagi otak Wak Gontol Kejora Kojolla nih.

Tak sedar dia dibalun, ditibai dan dibantai disini oleh yang tak berpuki.

Gamak nya dia ada puki, maka asyik teringatkan puki ajer ler dia.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 5:47 am

“.. sekaligus menghalang peluang Anwar.”

Betul itu tujuan nya dan saya sokong TDM buat begitu.

Pak Sheikh Anwar tak boleh jadi PM, dia Peliwat, di penjara 2 kali sebab liwat, ini negara Islam, Islam haramkan liwat.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 5:52 am
Reply to  Anonymous

Tak payah lah menafikan perbuatan jenayah nya itu atau mendalih itu ini – sudah di Mahkamahkan 2 kali dan Pak Sheikh di dapati meliwat.

Memang, di sekolah asrama spt MCKK yang di hadiri nya liwat berlaku, malang nya Pak Sheikh tidak singkirkan tabiat liwat nya di masa dewasa, malah masa berpolitik pun.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 5:01 am

Kemaruk kuasa? Baca yang berikut ini. Betul apa yang di kata nya itu –

Dr Mahathir Mohamad claimed that Pakatan Harapan may not be able to secure Malay support in the next general election if it refuses to cooperate with him.

https://www.malaysiakini.com/news/557111

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 5:04 am
Reply to  Anonymous

Dia bekas PM selama 22 tahun berterusan di suatu masa dulu. Tak akan dapat menjadi PM begitu lama jika dia tak ada sokongan Melayu yang kuat.

Melayu dan Bumiputera Sabah dan Sarawk lk 70% penduduk di negara ini.

Aku
Aku
31 December 2020 11:06 pm

Shabudin orang paling tolol.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 5:05 am
Reply to  Aku

Kasi tahu lah sebab nya. Kalau tak, kamu lah yang tolol.

zunnun
zunnun
31 December 2020 9:11 pm

#sidasuki ak malaun pAs berkata… ulama2 ada ayat power blh termakan makanan haram lalu halal akhir nya… ini simple atau satu pelacuran agama malaun2 pAs terbaharu mereka mengenai scandal daging impot yg bercampur2 … yg scandal nya daging haram atau rasuah yg di jadikan asas operational mereka…..? bila malaun2 pAs berhujah, langgau2 sj yg kelihatan keluar dari mulut2 mereka kerana percepsi yg mereka lakukan utk menjual agama……… agar nya, taik dari mereka pun blh di jadikan halal utk di sajikan juga ke? maka tak hirn malaun2 pAs akan sentiasa memamah kawah sektul daging babi hadi, kerana mereka ada ayat power… Read more »

zunnun
zunnun
31 December 2020 9:23 pm
Reply to  zunnun

maka tak hairan malaun2 pAs akan sentiasa memamah dari seketul daging babi hadi…..

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 5:09 am
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN pANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENGARUT ATAU MENCARUT.

Menuduh Hadi makan daging babi ada lah mengarut dan menghasut, boleh diambil tindakan di bawah undang2 hasutan.

Maka pukimak lah kamu.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
31 December 2020 9:09 pm

Madey ni sapa? Kahkahkah!

zunnun
zunnun
31 December 2020 9:27 pm

pesakit chronic epilepsy type 1

selective dementia yg kerap berulang2….

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 5:12 am
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK ada penyakit hati busuk, otak tak centre.

Menuduh secara liar, tak kasi bukti, penerangan atau rujukan pun.

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
31 December 2020 7:50 pm

Yang terakhir adalah satu kebebasan autokrasi selagi tidak ada pembunuhan demi perbezaan … petunjuk oleh semua mata saling memandang (untuk memastikan semua baik-baik saja tidak bertengkar seperti anak-anak kecil yang meminta penyusuan) dan merujuk jika tidak ada penyelesaian oleh pemimpin paling tinggi sebagai contoh kepada semua.

The last will be one autocracy freedom as long no killing for the sake of differences … leads by all eyes looking one another (to make sure all be ok not quarrel like small kids asking for breastfeeding) and refer if case no settle/lead by the most top leader as an example to all.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 5:15 am

one autocracy freedom”?

What talking one, you. Where got autocracy freedom?

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
31 December 2020 7:48 pm

Jangan keliru lagi broo. Apa yang berlaku setakat ini (perang dan ketidakseimbangan sosial yang sesat dan menyesatkan mungkin juga tidak ikhlas) bukanlah hukuman oleh Tuhan Yang Mahakuasa tetapi hanya orang-orang gila yang menghukum diri mereka di antara mereka … Sebaik sahaja Al-Mahdi muncul, dia akan membimbing semua orang untuk tidak bertengkar seperti anak-anak kecil yang menangis demi menyusu hanya untuk bekerjasama tanpa mengira kepercayaan tetapi hanya undang-undang umum sejagat di seluruh dunia yang harus dipatuhi. Tidak meminta berdoa ke Mekah sejak berdoa beberapa orang yang mengaku beriman masih lagimemiliki sifat dajjal. Al-Mahdi tidak memerlukan kalian tetapi kalian memerlukannya … jadi… Read more »

zunnun
zunnun
31 December 2020 8:29 pm

tapi yg tak simple nya…

(1)1 + (1)1 = (1) 2

yg mana simple, (1) + (1) = (1) …………(a)

atau

1 + 1 = 2 ………..(b)

jika (1) Adunan di jadikan berbentuk2 rupa kueh bahalu, adakah byak kueh baharu atau semua nya 1 sj…

yg mana more knowledgeable ? yg byak dlm rahsia yg 1 atau yg 1 menyatakan yg byak Nya…

now, go back to the equation of politic, the art of creating perceptions…..

ape kah Tuhan berpolitik juga ke?

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 5:22 am

What talking one, where got meaning “yang menghukum diri mereka di antara mereka”?

Dajjal dan Al Mahdi? Yer ker?

“dia akan datang sendiri seperti filem koboi The lone Ranger.” Apasal kaitkan dengan filem The Lone Ranger pulak.

Lan Kangaq
Lan Kangaq
31 December 2020 7:44 pm

Fakta 8: Masa dia tak berjawatan, bila lihat Anwar terus dapat sokongan dan mara, dia cakap Anwar dah tua, tak layak jadi PM. Bila dia jadi PM dia lupa bahawa dia bukan saja tua, malah spesis tua bangka, jauh lebih tua dari Anwar. Dan skrg dia tak lagi jadi PM, anak dia Mukhriz sambung canang bahawa pimpinan tua perlu diganti yang muda. Tapi si boboi lupa, bapaknya si tua bangka separa parkinson itu masih meroyan dan gila nak jadi PM. Bpk borek anak rintik. Fakta 9: Hakikatnya dia dah nyanyuk, makin melalut dan cakap tak serupa bikin. Dia adalah spesis… Read more »

zunnun
zunnun
31 December 2020 6:30 pm

dgn memenangi 13 kerusi dari 54 yg di tandingi, ape #melayu2 berebut2 dapat #situaOT96 sokongan mereka? pru 14 bukan tsunami #melayu kerana 36% sj #melayu2 yg memihak kpd pH jija fi bandingkan 33% pd pru 13…. #situaOT96 #mudahlupa ke nih? kerala kutty jual minyak ular ke nih ? selain temberang #situaOT96 konon dapat pengaruhi pengundi2 #melayu, persoalan nya ngape #melayu2pbbm kalah teruk di Semenyih dan di Tg Piai kalah teruk dgn calon cina dari mCa…. #situaOT96 #mudahlupa atau #situaOT96 #penyakitsawanterpilih kemarok kuasa….? bukan kemarok, perjudian politik nya tak menjadi, anak nya kini jauh sekali “material” dlm katogeri perdana menteri….. ape… Read more »

zunnun
zunnun
31 December 2020 8:17 pm
Reply to  zunnun

..36% sj yg memihak kpd pH jika di banding dgn 33% yg memihak dlm pru 13…

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 11:00 am
Reply to  zunnun

Kamu nak argue 3%, lantak lah …

Anonymous
Anonymous
31 December 2020 6:29 pm

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Sila lah komen, cara biasa atau berpantun madah
Jaga tatasusila & guna lah bahasa yng elok indah
Usah le ditunjuk, lagak biadab atau akhlak rendah
Bkn apa, kot nanti berat lah pula klu terima padah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

(Abaikan pantun ini jika tak berkenaan)

Anonymous
Anonymous
31 December 2020 6:29 pm

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Silalah komen, dalm bentuk biasa atau berpantun
Sama2 lah kita jaga, tatasusila dan sopan santun
Usahlah tampil lagak samseng atau badut kartun
Bkn apa, kot sakit kepala, kena ketuk dgn mertun!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

(Abaikan pantun ini jika tak berkenaan)

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 5:31 am
Reply to  Anonymous

Dah tahu ramai yang tak berkenaan, mengapa memantun mantat, wahai Wak Gontol Kejora Kojolla.

Kamu yang mula komen di blog post ini, mengapa keluarkan amaran “klu biadab, kot sakit pula kena berdepan … kot sakit kepala, kena ketuk dgn mertun”.

Di ulang2 pulak amaran itu.

Mengapa mulakan suasana muram, suasana nak berkelahi di blog post ini. Kan biadab dan kurang ajar itu nama nya.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 6:52 am
Reply to  Anonymous

Kalau tak berkenaan, mengapa kalut gelabah dgn pantun di atas tu, wahai TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳,

Kamu nak komen di blog post ini, mengapa terasa amaran kat kamu“klu biadab, kot sakit pula kena berdepan … kot sakit kepala, kena ketuk dgn mertun”.

Risau pulak kamu yer, dgn amaran itu.

Mengapa mulakan suasana muram, suasana nak berkelahi di blog post ini. Kan biadab dan kurang ajar SAMSENG TAIK KUCING NAK JADI PAK PACAK BLOG itu nama nya.
😀😃😄😁😆😅😂🤣

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 7:02 am
Reply to  Anonymous

Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳 5:31 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Bagi yg tk berkenaan pantun ini Kejora suruh abai
Tapi, ia disambut, oleh TN Anjing betina ma ci bai
Ini TN Anjing kurangajar biadab mahu lagak lebai
Sbb itu..anjing betina gila ini, Kejora asyik jer tibai
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 7:02 am
Reply to  Anonymous

Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳5:31 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN Anjing betina ni jenis tak pernah mandi hadas
Mulut dia busuk serupa dgn lubang taik kt tandas
Anjing ini dah kena dgn jerat Kejora yg membidas
Dia yg makan cili, sbb itu anjing ini merasa pedas
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 7:03 am
Reply to  Anonymous

Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳 5:31 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Dlm pantun itu nama TN anjing tidak ada disebut
Tapi bila cakap bab biadab anjing ini kelam kabut
Dia terasa, diri tu biadab, ini TN anjing otak sabut
Sbb tu pantun Kejora tu, dia sorang asyik sambut
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 10:41 am
Reply to  Anonymous

Pantun mengarut mesti di kalut dan di carut.

Anonymous
Anonymous
31 December 2020 6:23 pm

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Sesiapa yg nak komen sila lah tampil ke hadapan
Moga bermanafaat, utk pembaca jadikan tatapan
Tapi sama2 lah kita jaga tatasusila & adab sopan
Bkn apa, klu biadab, kot sakit pula kena berdepan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

(Abaikan pantun ini jika tak berkenaan)

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Silalah komen, dalm bentuk biasa atau berpantun
Sama2 lah kita jaga, tatasusila dan sopan santun
Usahlah tampil lagak samseng atau badut kartun
Bkn apa, kot sakit kepala, kena ketuk dgn mertun!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

(Abaikan pantun ini jika tak berkenaan)

Anonymous
Anonymous
31 December 2020 6:22 pm

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Sesiapa yg nak komen sila lah tampil ke hadapan
Moga bermanafaat, utk pembaca jadikan tatapan
Tapi sama2 lah kita jaga tatasusila & adab sopan
Bkn apa, klu biadab, kot sakit pula kena berdepan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

(Abaikan pantun ini jika tak berkenaan)

Anonymous
Anonymous
31 December 2020 6:21 pm

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Sesiapa yg mahu melontar komen, anda dipersila
Komen lah secara elok & jaga lah adab tatasusila
Jgn lah kiranya ada, komen merapu mcm org gila
Bukannya apa..takut le nanti akan mendapat bala
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

(Abaikan pantun ini jika tak berkenaan)

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 5:40 am
Reply to  Anonymous

Jangan menggertak, memberi amaran, mcm thug and gangster lah, Wak Gontol Kejora Kojolla.

Kamu mulakan komen di blog post ini, cakap benda yang baik2 lah, terutama nya yang berkaitan blog post.

Blogging dengan beradab sopan lah.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 5:42 am
Reply to  Anonymous

Jangan pulak menafikan kamu ini Wak Gontol Kejora Kojolla.

Semua orang sudah tahu.

Bersopan lah kita and let’s blog in peace, with decorum and decency.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 6:59 am
Reply to  Anonymous

Jangan pulak menafikan kamu ini TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳.

Semua orang sudah tahu sikap kurang ajar biadab kamu, kemaruk nak jadi SAMSENG TAIK KUCING PAK PACAK BLOG.

Bersopan lah kita and let’s blog in peace, with decorum and decency.

Decorum –
Berkaitan dgn keindahan @ hiasan, asal dari kata pokok ‘decor’…mcm pantun, puisi, syair dsb…

Decency –
Berkaitan dgn sopan santun, peradabab & tatasusila..

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 7:04 am
Reply to  Anonymous

Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳5:40/5:42 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Bagi yg tk berkenaan pantun ini Kejora suruh abai
Tapi, ia disambut, oleh TN Anjing betina ma ci bai
Ini TN Anjing kurangajar biadab mahu lagak lebai
Sbb itu..anjing betina gila ini, Kejora asyik jer tibai
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 7:04 am
Reply to  Anonymous

Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳 5:40/5:42 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN Anjing betina ni jenis tak pernah mandi hadas
Mulut dia busuk serupa dgn lubang taik kt tandas
Anjing ini dah kena dgn jerat Kejora yg membidas
Dia yg makan cili, sbb itu anjing ini merasa pedas
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 7:04 am
Reply to  Anonymous

Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳 5:40/5:42 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Dlm pantun itu nama TN anjing tidak ada disebut
Tapi bila cakap bab biadab anjing ini kelam kabut
Dia terasa, diri tu biadab, ini TN anjing otak sabut
Sbb tu pantun Kejora tu, dia sorang asyik sambut
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 10:44 am
Reply to  Anonymous

Wak Gonntol marah bila mantun mantat nya di kalut.

Mana tak nya, asyik mengarut.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 6:55 am
Reply to  Anonymous

Jangan melatah, terasa amaran, mcm thug and gangster SAMSENG TAIK KUCING PAK PACAK BLOG lah, TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Jalang Tua Saka 👩‍🦳.

Kamu mulakan komen di blog post ini, cakap benda yang baik2 lah, terutama nya yang berkaitan blog post.

Blogging dengan beradab sopan lah.

Anonymous
Anonymous
1 January 2021 10:49 am
Reply to  Anonymous

Otak kicik, Wak Gontol ini hanya kopipes dan tiru komen lawan nya.

Takda maruah, jenis makan nasi kawah.

Di penjara atau tempat ramai orang berpawah.