UMNO SELANGOR PATUT JADI NEGERI PERTAMA PUTUS HUBUNGAN DENGAN BERSATU

Ini penegasan UMNO Selangor:

Pengerusi UMNO Selangor, Noh Omar mengingatkan Bersatu negeri itu agar jangan mengganggu kerusi-kerusi yang dimenangi UMNO pada PRU lalu.

Menurut beliau, jika parti serpihan UMNO itu masih berdegil, mereka tiada pilihan lain melainkan terpaksa melawannya.

“Hasrat ini telah saya sampaikan kepada Presiden UMNO dan Presiden Pas di Selangor agar UMNO dan Pas tidak bertembung, namun kalau Bersatu cuba nak ganggu kawasan kita, UMNO tiada pilihan melainkan terpaksa melawan Bersatu.

“Jadi saya minta kepada Bersatu, tolong kaji balik Pusat Daerah Mengundi (PDM) mana yang mereka menangi, tolong tengok dan buat kajian betul-betul,” katanya lagi.

Tegas Noh, UMNO sekali lagi mengulangi pendirian hanya mengiktiraf Muafakat Nasional (MN) yang dimeterai dengan Pas sebelum ini.

“Kita di Selangor berpegang kuat kepada prinsip tetap akan bersama dengan Pas dan pendirian kita jelas bagi memastikan tidak berlaku sebarang pertembungan dengan parti itu.

“UMNO tiada pilihan lain sekiranya Bersatu tetap berdegil untuk meletakkan calon di kawasan yang pernah dimenangi UMNO sebelum ini,” tambah Noh.

Ini pula jawapan balas Bersatu:

Pengerusi Bersatu Selangor, Abdul Rashid Asari berkata, pihaknya masih berusaha berunding dengan UMNO mengenai pengagihan kerusi di negeri itu namun bersedia “bertembung” pada PRU akan datang jika terpaksa.

Beliau mengakui bahawa UMNO Selangor setakat ini menolak usaha Bersatu untuk berunding merungkai isu pengagihan kerusi di negeri itu

“Jika (kena) bertembung (dengan UMNO), maka bertembunglah. Hendak buat macam mana lagi.

“Sudah jelas rakyat Selangor tidak menerima UMNO sebagai kerajaan. Jadi, kita akan teruskan agenda kita bawah Perikatan Nasional (PN),” ujar beliau.

Rashid berkata, pengundi Selangor telah menolak UMNO dalam tiga PRU lalu dan jelas, perlu ditawarkan alternatif baru dalam bentuk PN yang menggabungkan PPBM dan PAS sebagai tonggak utamanya.

“Kita akan teruskan perbincangan dengan UMNO tetapi kalau mereka menolak perbincangan, pertemuan, apa lagi yang kita hendak buat.

“Saya akan cuba teruskan perbincangan, perjumpaan dengan mereka, itu pun sekiranya mereka sudi,” kata beliau lagi.

Apa lagi patut dilakukan?

Dengan pendirian itu, tiada lain yang terpuji melainkan UMNO Selangor sepatutnya menjadi negeri pertama memutuskan hubungan dengan Bersatu?

Berani ke? (Shahbudindotcom 26/12/2020)

4.5 6 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 26 December 2020 — 11:47 am
Subscribe
Notify of
guest
107 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
ken
ken
28 December 2020 9:06 am

Umno kena tegas.

Zainal Abidin bin Mohamed Rashid
Zainal Abidin bin Mohamed Rashid
27 December 2020 9:35 pm

Ada sahaja makhluk Allah yg tidak senang dgn penyatuan bangsa melayu yg sedang dimuktamadkan oleh pemimpin2 tiga parti terbesar yg memerintah negara kini. Biasalah, jika penyatuan itu menjadi realiti dan kekal mantap dan bertanding sebagai satu gabungan di PRU15 nanti maka makhluk2 Allah yg tak senang hati itu akan pupus dan hanya tinggal kenangan selepas PRU15. Itu saja komen saya.

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
27 December 2020 4:00 pm

PKR SELANGOR PATUT MULAKAN PUTUS HUBUNGAN DENGAN DAP…….. SEMASA PH PERINTAH NEGARA SEDAP MAKAN DAGING HARAM……ITU SEBAB SENYAP JEERRR……. PENDIRIAN PAS SEMENTARA PRU15 SAHAJA……DAH TENTU KADOK KALAH NANTI……… Topple The Government If No EPF Withdrawals And Moratorium On Loans, Says Umno’s Puad………. (FMT) – An Umno Supreme Council member has urged Barisan Nasional to withdraw its support for Prime Minister Muhyiddin Yassin if he does not honour his 2021 budget promises. In a Facebook post, Puad Zarkashi said BN had previously stated that it would only support the budget under two conditions — the extension of the bank loan moratorium… Read more »

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 8:14 pm

Selalu sebut pasal Melayu di zaman Portugis serang Melaka sebab nak naikkan semangat Melayu supaya jangan berterusan bodoh mcm Wak Gontol Kejora Kojolla.

Anonymous
Anonymous
27 December 2020 1:58 am
Reply to  Anonymous

Elok selalu ulang sebut pasal Melayu di zaman Portugis serang Melaka sebab nak naikkan semangat Melayu supaya jangan berterusan bodoh piang bingai bangang mcm TN ANJING 🐕 @ TN MONYET 🐒 TN BABI 🐖 @ TN BETINA TUA 👩‍🦳 JALANG yg asyik meracau royan raban kat blog ini TAK IKUT TAJUK POS mungkin kerana puki kering dia gatal tak dapat batang butoh Bang Ali.
😀😃😄😁😆😅😂🤣

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
26 December 2020 7:13 pm

MELAYU PENYOKONG2 DAPIG ADALAH PEMGKHIANAT……… Perikatan Nasional: Patriots Versus Traitors……….. I have noticed many comments on the internet and in the social media calling the PKR and PPBM people who are now in Perikatan Nasional as traitors. Whether these people are traitors or patriots depends on which side you are on. For example, non-Muslims who convert to Islam are called “reverts” or “saudara baru” by the admirers of these converts. Why are converts to Islam called “reverts” or “saudara baru”? Should they not be called “traitors”, “frogs”, and so on? Melayu yang penghianat kepada bangsa, negara dan agama What about… Read more »

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 6:23 pm

Umno dah tak kuat sejak kena walap di Pru14. Ramai ahli dan penyokong dah pergi ke Bersatu. Tak jadi ahli pun, depa hati dah kuat di belakang Bersatu.

The last straw was Najib Klepto wal Jibo songlap berbillion wang rakyat di 1MDB. Bodoh bangang dia tak fikirkan hal itu akan terbongkar satu hari.

Nasib lah dah terbongkar, kalau berlaku tak lama sebelum Pru15, bukan kah melopong parti itu di banyak lagi kawasan.

zunnun
zunnun
26 December 2020 3:37 pm

antara #melayu2 omNo, pbbm & pAs, yg mana lebih menyerlah di selangor dgn assmin/zuraidah & konco2 kini bersama pbbm….?

ketiga2 golongan #melayu2 ini kaum2 outcast bagi rakyat di selangor…..

buat ape pun tidak mendatangkan kesan kpd rakyat di selangir….

zunnun
zunnun
26 December 2020 3:45 pm
Reply to  zunnun

selangor

zunnun
zunnun
26 December 2020 3:30 pm

#melayu2omNo di selangor keinginan utk melihat pengakhiran membawa kpd “zero sum game”..

satu permainan politik berakhir dgn #melayu2pbbm tidak mencetus keinginan menceroboh kawasan2 kerusi2 yg di menangi oleh #melayu2omNo….

dgn kerusi2 yg di menangi oleh #melayu2omNo, #melayu2pbbm & #melayu2islam hadi hanya sekitar 18, kerusi dlm pru 14…..

maka “zero sum game” antara mereka berkisar pergolakan dlm 18 kerusi sj…..

tapu sedar kah mereka2, dgn perbalahan antara mereka, menjadikan kerusi2 tersebut “ulam” utk pH menguyah nya..

zunnun
zunnun
26 December 2020 3:31 pm
Reply to  zunnun

tapu – tapi

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 3:19 pm

See..isn’t that it’s true, what Kejora had said..

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Auntie TN, is damn stupid & her IQ is nearly zero
Her brain is small and as if, the brain didn’t grow
If Kejora is a peacock..auntie TN just like a crow
And, if Kejora is BMW..TN is just a wheel barrow
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Auntie TN, is as if being hit, by spears and arrow
She’ll be whacked & walloped by Kejora the hero
Every day..she’ll have to endure pain and sorrow
And the pain she suffer, will get worst tomorrow
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 6:33 pm
Reply to  Anonymous

Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla nak memantun mantat. Dalam bahasa Inggeris pulak nya. Mmaka mcm kartun lah dia.

Nak kenakan rhyme dia kena mengarut seperti cakap being hit by spears and arrow. Maka bangang berterusan lah dia. Tak masuk akal – kalau kena hit by one spear saja pun dah cukup, ini pulak by “spears and arrow”.

William Shakespeare will be laughing in his grave. Usman Awang terbahak bahak ketawa. Bangang nya Wak Gontol tak terhingga.

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 6:36 pm
Reply to  Anonymous

Kejora a BMW?

Naik basikal ler kamu.

Selama lamanya.

Nasib lah dia kata “if”.

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 3:19 pm

Nasib le TN anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina 👩‍🦳 Jalang Tua,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳
Pembaca boleh lihat sendiri..TN pnya sifat buruk
Dia dok kat kat Kejora, tapi dia sebenarnya beruk
Kini anjing betina tua gila babi tu, dah malu teruk
Dek kantoi terkedu..monyet tu dah lari menyorok
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 6:42 pm
Reply to  Anonymous

Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla selalu mengharapkan dan ini bersorak TN lama tak masuk.

Otak kicik, takda lain cara dia nak menang selain harapkan musuh dah lari. .

Tabiat dan pendirian Melayu di zaman Melaka diserang Portugis di 1511. Belum apa lagi dah kalah. Amat bangsat jenis itu.

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 3:18 pm

Nasib le TN anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina 👩‍🦳 Jalang Tua,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Mkcik nenek kebayan, dulu TN anjing dia digelar
Dia hanya ulat gonggok tapi nak lagak mcm ular
Dek kemaruk nk jadi pak pacak, teruk dia diselar
Apa yg dia dpt hanyalah malu & maruah tercalar
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 6:48 pm
Reply to  Anonymous

Patut nya Wak Gontol ini menyelar. Tapi dia cakap aje, memantun mantat tak renti2.

Di medan perang jangan lah sebaris dengan si gontol nih.

Dia lari ke barisan musuh, kasi tahu lokasi kumpulan2 nya, Habis nerborai di hentam musuh dengan senjata api depa.

Si Gontol lah, katakan.

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 3:17 pm

Nasib le TN anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina 👩‍🦳 Jalang Tua,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡
Sian mkcik TN anjing, badut pak lawak, labu labi
Kejora lenyek betina tua itu jadi serupa tapai ubi
Pemain netball, mana blh nk lawan kapten ragbi
Kini..dia malu, muka tebal, serupa dgn kulit babi
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 6:54 pm
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla main ragbi di tepi sawah padi.

Bukan main setan lagi bola di dalam air sawah.

Bergelumang badan nya dengan lumpur. Ada pulak sekor biawak, dia pun grappled with the miserable creature.

Balik kampong dia cerita dia berlawan dengan buaya. Takda sorang pun percaya. Sebab dia penipu sentiasa.

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 3:16 pm

Nasib le TN anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina 👩‍🦳 Jalang Tua,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳
Padan muka..makcik TN lubang puki kering luas
Hari ini Kejora dah lanyak betina tu sepuas-puas
Dgn org lain blh ler, dia buat perangai jahat buas
Tapi dgn Kejora..bertemu lah dia, buku dgn ruas!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 6:59 pm
Reply to  Anonymous

Tak renti2 Wak Gontol sebut puki kering. Luas pula.

Otak nya penuh dengan imej puki luas.

Sebab sejak kecil di kerah emak nya membersih pucci nya.

Menjilat lah dia hingga kering dan meluas.

Demikian lah otak nya got stuck with that image.

Poor fellow.

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 3:16 pm

Nasib le TN anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina 👩‍🦳 Jalang Tua,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Makcik TN anjing, asyik jer buat perangai goblok
Puncanya dia kemaruk sgt nk jdi pak pacak blog
Pembaca sgt benci, dgn perangai dia yg tak elok
Tapi..silap lah, bila sarang tebuan dia pergi jolok
🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 7:04 pm
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla konon nya sarang tebuan.

Tapi tebuan jinak, tak menggigit, menyengat pun.

Berterabur saja ke sana sini, madu pun tak dapat.

Sebab selalu di hurung dek yang jantan, dia kena main pant.t.

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 3:15 pm

Nasib le TN anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina 👩‍🦳 Jalang Tua,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Agknya TN anjing kini termenung di dlm bangsal
Mesti anjing betina tua gila ni rasa sgt menyesal
Silap ler..dgn cikgu Kejora ni, dia pergi cari pasal
Pemain netball mana mampu lwan kapten futsal
⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 7:06 pm
Reply to  Anonymous

Mengharap bebenor ler Wak Gontol Kejora Kojolla nih musuh nya takda dekat.

Sebab dia takut kena rogol hingga koyak dia punya pant.t.

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 3:04 pm

Nasib le TN anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina 👩‍🦳 Jalang Tua,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Lega bila dia dah menyepi, TN anjing anak haram
Dia ingat, samseng taik kucing dia org nak seram
Dgn anjing sewel tu semua org marah dan geram
Klau anjing itu tak ada..blog pasti aman tenteram
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 7:13 pm
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla nih dah takda senjata lagi bagi melawan TN.

Maki hamun mengharapkan TN tak masuk sini.

Khuatir nya dia kalau TN masuk, hilang semangat dia hingga sanggup serah bini.

Ini pahlawan Melayu di zaman Portugis serang Melaka di zaman silam. .

Takda meriam senapang tapi angkat tangan bila dengar letupan.

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 2:56 pm

Nasib le TN anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina 👩‍🦳 Jalang Tua,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kejora terus tak jemu, dgn hobi berpantun madah
Kata2 dan bahasa, Kejora susun & atur dgn indah
Bkn meracau raban, mcm TN Anjing haram jadah
Asyik merapu..tak ikut tajuk pos tak sudah-sudah
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 7:16 pm
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla sibukan form bukan substance.

Masa Portugis serang Melaka, dia coba nak tunjuk silat bunga.

Di bedil meriam Portugis, dia berborai, tinggal hanya sekeping telinga.

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 2:42 pm

Dah tosonyap nampaknya TN anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina 👩‍🦳 Jalang Tua.
😀😃😄😁😆😅😂🤣

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 7:20 pm
Reply to  Anonymous

Little amuses the nuisance, what more the fool

Basking in glory when there is a lull

Di serang terperanjat, dia hilang gontol

najib bini rosmah
najib bini rosmah
26 December 2020 2:38 pm

Sokong murtad lebih banyak kahwin lari ke India. Sokong Maza lebih banyak hukum bicara ilmiah tanpa emosi. Sokong Menteri Liverpool lebih banyak hukum tabayyun. Sokong PPBM lebih banyak calon semburit kawan dan lawan. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
26 December 2020 2:15 pm

2 parti yang makan bangkai anjing, kuda, kanggaroo dan kerbau wajib dicah keting ialah.

1. PPBM
2. Parti yang calon sokong Madey si Kitol

Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 2:22 pm

Komen mcm ini mana tak dibalun, tibai dan bantai mcm dibuat kpd Wak Gontol Kejora Kojolla.

Mungkin Wak Gontol juga gunakan nama najib bini rosmah nih.

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 2:26 pm
Reply to  Anonymous

Komen mcm ini mana tak dibalun, tibai dan bantai mcm dibuat kpd TN anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina 👩‍🦳 Jalang Tua.

Maka TN anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina 👩‍🦳 Jalang Tua tuduh Kejora gunakan nama najib bini rosmah nih.

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 2:28 pm
Reply to  Anonymous

Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN nenek kebayan 👩‍🦳 betina tua kerepot jalang iblis 😈 saka puaka 👹 menopos munafiq fasiq,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing, bkn je rupa burok, perangai sgt hodoh
Anjing gila babi ini, semula jadi dilahirkan bodoh
Dgn Kejora, anjing tu dpt sakit sbb nk cari gadoh
Bila dh kantoi malu, mula anjing itu main tuduh2
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 2:29 pm
Reply to  Anonymous

Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN nenek kebayan 👩‍🦳 betina tua kerepot jalang iblis 😈 saka puaka 👹 menopos munafiq fasiq,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing hati kotor penuh daki, kudis, bernanah
Tak ada modal berhujah hanya mencaci & fitnah
Sakit ler anjing itu nanti malaikat tibai dlm tanah
Neraka nanti tmpt anjing ini, tak kan bau Jannah
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 2:30 pm
Reply to  Anonymous

Tak ngaku pulak. Tapi tak deny in a positive, assertive manner. Hanya maki hamun saja. Jenis main ragbi tepi sawah.

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 2:35 pm
Reply to  Anonymous

Menuduh lagi pulak TN anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina 👩‍🦳 Jalang Tua. Nak deny in a positive, assertive manner LUBANG PUKI MAK HANG apa pulak?
Hanya maki hamun saja.
Jenis main lubang puki kering tepi rumah Bang Ali.
😀😃😄😁😆😅😂🤣

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 7:44 pm
Reply to  Anonymous

Pemalas, Wak Gontol Kejora nih. Maas nak karang jawapan. Hanya tiru komen orang, sesuaikan sana sini.

Melaka jatuh ke tangan Portugis di tahun 1511 sebab ramai yang mcm Wak Gontol ini di zaman itu.

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 7:44 pm
Reply to  Anonymous

Malas nak karang jawapan …

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 8:04 pm
Reply to  Anonymous

Jangan malas lah, Wak Gontol. Melaka jatuh ke tangan Portugis sebab Melayu zaman itu malas.

Selumbar
Selumbar
26 December 2020 1:49 pm

Dikatakan pemimpin UMNO baru yang pro PPBM memulakan laungan  ‘No Anwar No DAP’ kerana takut jika gabungan PH dengan UMNO baru jadi kenyataan, parti yang akan musnah adalah PPBM dan Perikatan Nasional.  Namun pemimpin UMNO baru yang marah pada Muhyiddin pula melihat slogan itu tidak relevan untuk diguna sepanjang masa dan harus disesuaikan dengan senario politik yang berubah-ubah. Makna nya jika gabungan antara PH dan UMNO baru menguntungkan pemimpin UMNO baru maka pilihan itu perlu dikaji.  Ku Li pula ber kata slogan ‘No Anwar No DAP’ hanya sentimen saja. Realitinya pemimpin UMNO baru tak ada modal lain untuk mempengaruhi minda Melayu… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
26 December 2020 2:32 pm
Reply to  Selumbar

91 nak 17 dengan syarat Madey si Kitol PM? Amalan songsang pemimpin 40 tahun makan bangkai daging anjing, kuda, kanggaroo, kerbau dan babi berlebihan dengan hukum tabayyun bicara ilmiah tanpa emosi. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 1:48 pm

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Populariti murahan..si TN anjing cuba nak garap
Tapi..hanya mencerca caci jer yg anjing tu harap
Akibatnya sakit le dia, itu betina tua anjing kurap
Kena tibai dgn Kejora..anjing tu asyik je tertiarap
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 1:59 pm
Reply to  Anonymous

Selalu mengaku dia menibai pada hal dia yang hari2 kena tibai, balun dan walloped.

Dia mimpi – tak salah, biorkan.

Wak Gontol Kejora Kojolla.

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 2:02 pm
Reply to  Anonymous

Selalu tak mengaku kena tibai pada hal hari2 dua kena tibai, balun, lanyak, ganyang dan walloped.

Dia mimpi – tak salah, biorkan.

TN anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Tua 👩‍🦳 Jalang..

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 2:05 pm
Reply to  Anonymous

Asyik marah ajer dia nih.

Kuat guilty complex nya tuh.

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 2:09 pm
Reply to  Anonymous

Asyik merapu ajer TN anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Tua 👩‍🦳 Jalang nih.

Kuat guilty complex nya tuh.
😀😃😄😁😆😅😂🤣

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 2:11 pm
Reply to  Anonymous

Asyik komen TAK IKUT TAJUK POS ajer TN anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Tua 👩‍🦳 Jalang nih.

Kuat ‘GILA BABI’ complex nya tuh.
😀😃😄😁😆😅😂🤣

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 2:11 pm
Reply to  Anonymous

Asyik komen NAK GANGGU ORANG ajer TN anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Tua 👩‍🦳 Jalang nih.

Kuat ‘SASAU SAWAN’ complex nya tuh.
😀😃😄😁😆😅😂🤣

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 2:12 pm
Reply to  Anonymous

Asyik komen CARI PASAL DGN ORANG ajer TN anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Tua 👩‍🦳 Jalang nih.

Kuat ‘BIOL SEWEL’ complex nya tuh.
😀😃😄😁😆😅😂🤣

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 2:13 pm
Reply to  Anonymous

Asyik komen CAKAP PASAL BANG ALI ajer TN anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Tua 👩‍🦳 Jalang nih.

Kuat ‘GATAL LUBANG PUKI’ complex nya tuh.
😀😃😄😁😆😅😂🤣

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 2:26 pm
Reply to  Anonymous

Ha nya yang mengarut dibalun, ditibai dan dibantai.

Lihatlah komen2 MAHATHIRVSANWARp, hampir tak pernah disentuh.

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 2:30 pm
Reply to  Anonymous

Hanya yang kurang ajar biadab samseng taik kucing mcm TN anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Tua 👩‍🦳 Jalang dibalun, ditibai dan dibantai.

Lihatlah komen2 orang lain, hampir tak pernah Kejora sentuh.

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 2:33 pm
Reply to  Anonymous

Tarak sapa caya apa hang cakap – asyik ape-ing saja.

Mcm budak kecik.

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 2:38 pm
Reply to  Anonymous

Semua org benci apa hang cakap, TN anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Tua 👩‍🦳 Jalang – asyik barking, monkey-ing & pig-ing saja.

Mcm orang tua ganyut & nyanyuk.
😀😃😄😁😆😅😂🤣

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 7:47 pm
Reply to  Anonymous

Bodoh bangang Wak Gontol Kejora Kojolla nih tak tahu dia kena balun, tibai dan bantai di sini sebab asyik keluarkan komen mengarut

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 1:36 pm

PARA PEMBACA SEKALIAN,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Jgn le marah, klu blog cempera tk ketahuan hala
Kemelut & sengketa terjadi, bkn Kejora yng mula
Tapi semua dari angkara TN si betina anjing gila
Agaknya..dia gatal puki sbb butoh Bg Ali tak tala
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

(Lihat komen TN anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 jam 12:42 pm & 12:44 pm)

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 1:43 pm
Reply to  Anonymous

Mencarut ajer tahu nya Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla nih. Tak dibimbing emak bapak nya yang sibuk sangat di masa kecil nya ;;; sebab nya tau saja ler.

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 1:46 pm
Reply to  Anonymous

Mengarut ajer tahu nya TN anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 nih. Tak dibimbing emak bapak nya yang sibuk sangat di masa kecil nya ;;; sebab nya mak bapak dia sibuk memuki sepanjang masa.
😀😃😄😁😆😅😂🤣

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 1:55 pm
Reply to  Anonymous

Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN nenek kebayan 👩‍🦳 betina tua saka kerepot jalang iblis 😈 puaka 👹 menopos munafiq fasiq,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Siian TN anjing macai PH, penjilat DAP kafir harbi
Dah semakin teruk anjing ini..jadi sawan gila babi
Kejora dah lenyek anjing betina ni jdi spt tapai ubi
Mana mungkin mkcik netball nk lwn kapten ragbi
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 2:08 pm
Reply to  Anonymous

Suka perli Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla nih.

Terutama bila dia selalu sangat mengarut di blog ini.

Dia kata dia Kapten Ragbi. Mungkin lah, bila lawan dengan babi.

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 2:18 pm
Reply to  Anonymous

Suka tibai lanyak (whack & wallope) TN anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina 👩‍🦳 Jalang Tua nih.

Terutama bila dia selalu sangat mengarut di blog ini.

Dia tak percaya Kejora Kapten Ragbi. Mungkin dia kapten kumpulan babi 🐖.

😀😃😄😁😆😅😂🤣

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 2:27 pm
Reply to  Anonymous

Hang main ragbi di tepi sawah ka, Dol?

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 2:32 pm
Reply to  Anonymous

Hang main lubang puki kering hang di tepi rumah Bang Ali ka, TN anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina 👩‍🦳 Jalang Tua ?

😀😃😄😁😆😅😂🤣

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 8:03 pm
Reply to  Anonymous

Jangan cepat marah, nanti cepat tua, Wak Gontol.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
26 December 2020 1:08 pm

Siapa tak cah keting akan dicah ketingkan. Di mana cah keting berlaku bukan soalnya. Cah ketinglah kamu sebelum kamu dicah ketingkan. Habis cah keting boleh murtad jadi Sikh makan daging cop halal dengan hukum tabayyun. Kahkahkah

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 1:22 pm

Amende cah keting tu? Sabotaj ke?

Habis cah keting boleh jumpa Bang Ali. Dia ada ubatnya.

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 1:27 pm
Reply to  Anonymous

Cah keting tu LUBANG PUKI BUSUK mak hang TN anjing gila babi oi…
😀😃😄😁😆😅😂🤣

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 1:29 pm
Reply to  Anonymous

Awat besaq sangat ka batang peliaq Bang Ali yg hang dok tergila-gila sangat tu TN anjing 🐕 betina lubang puki kering gatai..?

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 1:47 pm
Reply to  Anonymous

Hang kata besaq, hang dah rasa ka? Banyak kali ka, Wak Gontol Kejora Kojolla.

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 1:52 pm
Reply to  Anonymous

Hang asyik dok ulang2 sebut Bang Ali, mesti hang dah rasa batang peliaq Bang Ali tu. Mesti banyak kali punya. Tak terkoyak ka lubang puki kering hang tu TN anjing 🐕 betina jalang?
😀😃😄😁😆😅😂🤣

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 1:53 pm
Reply to  Anonymous

Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN nenek kebayan 👩‍🦳 betina tua kerepot jalang iblis 😈 saka puaka 👹 menopos munafiq fasiq,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
Kesian TN anjing gila babi dilahirkan bodoh bebal
Kejora lanyak anjing sewel itu jadi serupa sambal
Mana mungkin kereta kancil nak lwn kereta kebal
Terkantoi ler anjing tu, muka mcm kulit babi tebal
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 2:03 pm
Reply to  Anonymous

Jangan meradang, marah sangat lah, Wak Gontol Kejora Kojolla.

Itu tanda apa aku kata itu semua nya betui – hang selalu jumpa Bang Ali, tapi malu, tuduh orang lain.

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 2:05 pm
Reply to  Anonymous

Jangan meradang, marah sangat lah, TN anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina Tua 👩‍🦳 Jalang.

Itu tanda apa aku kata itu semua nya betui – hang selalu tadah lubang puki kering hang dekat Bang Ali, tapi malu nak citer kat orang lain.
😀😃😄😁😆😅😂🤣

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 2:07 pm
Reply to  Anonymous

Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Nenek Kebayan 👩‍🦳 Betina Tua Kerepot Jalang Iblis 😈 Saka 👻 Puaka 👹 Menopos Munafiq Fasiq,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Kebodohan dari mkcik TN anjing..tk dpt dihapus
Asyik sja, betina tua ini komen tak ikut tajuk pos
Nak serang org, tk sedar dh tk lama nk mampos
Agknya, begitu sifat bila dah sgt tua & menopos
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 7:52 pm
Reply to  Anonymous

Kenapa komen sangat bodoh, Wak Gontol.

Kuasa Tuhan pun kamu tak reti, tak hormati.

Tapi kamu mampos dulu dari yang lain. Tak didoakan tapi umur kamu mirip 90an tahun itu tanda tak lama gol.

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 12:54 pm

UMNO Selangor sepatutnya menjadi negeri pertama memutuskan hubungan dengan Bersatu?

Kot UMNO Selangor diboikot, dipulaukan dek Bersatu dan penyokong2 nya jika buat begitu.

Ingat, yang memulau bukan saja ahli2 Bersatu, juga penyokong2 nya yang tidak didaftar sebagai ahli.

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
26 December 2020 12:37 pm

NAK PINDAHKAN MACAM MANA….DAH MEMANG TOK CHA DEGIL…….. PAS suka robohkan kuil di Kedah ke?………. Wat Machimmaram, Wat Pikulthong dan Wat Photivihan. Inilah tiga tokong Buddha di Kelantan. Ya betul, Kelantan! Ada macam-macam patung Buddha, yang baring, yang berdiri dan yang duduk. Dan semuanya antara terbesar di Asia Tenggara. Bukankah PAS suka robohkan kuil di Kedah? Jadi kenapa bukan di Kelantan? Isu di Kedah bukan kerajaan negeri nak menghalang orang Hindu daripada bersembahyang di kuil. Masalahnya apabila kuil itu dibina tanpa kebenaran di atas tanah milik orang lain. Kebebasan beragama di bawah Perkara 11 Perlembagaan Persekutuan tidak memberikan hak kepada… Read more »

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
26 December 2020 12:24 pm

DAJJAL FREEMASON TAK TERLAWAN DAJJAL ILLUMINITY……….. Lagi Nasihat Buat Matsabu & Din Ayub………. Sehari dua ini hangat kembali isu MatSabu dn Salahuddin Ayub dn bbrp org pemimpin2 Amanah dn DAP berhubungan intim kembali dgn Kepala Pengkhianat. Stlh agak tenang dn lengang stlh isu bbrp bln dahulu. Kini isu ini panas kembali stlh MatSabu dn Din Ayub ini mmbuat kenyataan besar akn bersama Kepala Pengkhianat ini dlm “Grand Coalition!”. Yang sumbangnya, ianya dibuat tanpa pengetahuan dn kehadiran Anwar sbg Pengerusi PH dn bakal PM Malaysia Baru. Cukup2 mnjengkelkan. Tertanya kita yg bgtu mndambakan Malaysia Baru, MatSabu dn Din Ayub ini dh… Read more »

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 12:22 pm

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Pembaca yg ingin nak beri komen..anda dipersila
Tapi komen ler dgn elok dan jaga adab tatasusila
Jgn le biadab, atau cuba buat perangai sewel gila
Bkn apa, klu kuangajar, kot nanti teruk dapat bala!
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 12:42 pm
Reply to  Anonymous

Mengata dulang paku serpih

Mengata orang dia lah yang lebih

Nak menasihat, konon, Wak Gontol Kejora Kojolla

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 1:25 pm
Reply to  Anonymous

He got no point of argument at all this bloody idiot TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN nenek kebayan 👩‍🦳 betina tua saka kerepot jalang iblis 😈 puaka 👹 menopos munafiq fasiq.

The comment is purposely to insult & curse others. This moron became rude & ill-mennered due to poor upbringing by her damn idiot parents who are all the while busy fucking..

😀😃😄😁😆😅😂🤣

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 1:26 pm
Reply to  Anonymous

Nasib le TN anjing 🐕 @ TN monyet 🐒 @ TN babi 🐖,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳🤣
Auntie TN ‘misbehaved’..due to poor upbringing
She alway watch her mum’s pussy, dad banging
Quite frequent she saw her dad’s testis hanging
And she felt so eager seeing clapping & singing
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 1:26 pm
Reply to  Anonymous

Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Why is myself being hated’ old TN keep thinking
“Why is TN anjing, so stupid” people keep asking
Poor upbringing not becoz parents busy working
But her poor idiot parents were too busy fucking!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 1:36 pm
Reply to  Anonymous

Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN 👩‍🦳 Nenek Kebayan Betina Tua Kerepot Jalang Iblis 😈 Saka 👻 Puaka 👹 Menopos Munafiq Fasiq,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Kebodohan dari mkcik TN anjing..tk dpt dihapus
Asyik sja, betina tua ini komen tak ikut tajuk pos
Nak serang org, tk sedar dh tk lama nk mampos
Agknya, begitu sifat bila dah sgt tua & menopos
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 1:53 pm
Reply to  Anonymous

Why is myself being hated’, asks Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla, above.

He doesn’t answer – he is shy, but everybody knows the reasons.

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 1:57 pm
Reply to  Anonymous

Why is myself being hated’, asks TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina 👩‍🦳 Jalang Tua above.

She doesn’t answer – she is shy, but everybody knows the reasons.
😀😃😄😁😆😅😂🤣

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 1:50 pm
Reply to  Anonymous

to insult & curse others”.

Not true. Only to curse Wak Gontol Kejora Kojolla.

Because he is a hoodlum, thug and gangster in here.

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 1:59 pm
Reply to  Anonymous

“to insult & curse others”.

Of course true. Only by TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina 👩‍🦳 Jalang.

Because she is a hoodlum, trying to be a thug and gangster ‘taik kucing’ in here.
😀😃😄😁😆😅😂🤣

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 2:13 pm
Reply to  Anonymous

Jangan tunjuk hang bodoh sangat lah, Wak Gontol Kejora Kojolla, guna lah your own words.

You are better than the shit image you potray of yourself in here.

Just a tiny weeny bit better.

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 2:20 pm
Reply to  Anonymous

Jangan tunjuk hang samseng taik kuving sangat lah, TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN Betina 👩‍🦳 Jalang Tua, guna lah wise words bila nak komen hujah orang!

You are better than the pig 🐖 shit image you potray of yourself in here.

Just a tiny weeny bit better.
😀😃😄😁😆😅😂

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 2:20 pm
Reply to  Anonymous

#taik kucing

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 12:14 pm

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Bersatu bawah Atok-96 saka dulu guna kuku besi
Peringkat pusat & negeri dia tamak mendominasi
Dia jadi PM, wlu Bersatu hanya menang 12 kerusi
Tapi PRU-15 nanti, minta maaflah, UMNO tak kasi
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 12:44 pm
Reply to  Anonymous

Menuduh tanpa bukti adalah tabiat Wak Gontol Kejora Kojolla basi

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 1:17 pm
Reply to  Anonymous

Mengkomen tanpa hujah & TAK IKUT TAJUK POS ini TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 @ TN nenek kebayan 👩‍🦳 betina tua saka kerepot jalang iblis 😈 puaka 👹 menopos munafiq fasiq.

Sekadar meracau raban membebek & mencerca caci nak jadi pak pacak blog & nak tunjuk samseng taik kucing dia kat blog ini.

Dasar anjing 🐕 hasil perkahwinan monyet 🐒 & babi 🐖..

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 1:19 pm
Reply to  Anonymous

TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN Babi 🐖 nih jadi kuangajar biadab sebab mak bapak dia tak bimbing masa kecil kerana sibuk dgn berkongkek atau memuki…

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳
Dia gila babi teruk, mkcik TN biol mulut sumbing
Meracau raban sja dia, hidup terumbang-ambing
Masa kecil terbiar, dia kutip makan taik kambing
Dia kuangajar biadab sbb mak bapak tk bimbing
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 1:23 pm
Reply to  Anonymous

Wah, rhyme tu.

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 1:30 pm
Reply to  Anonymous

Yes! Gud one!
😀😃😄😁😆😅😂🤣

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 1:36 pm
Reply to  Anonymous

Nasib le TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN 👩‍🦳 Nenek Kebayan Betina Tua Kerepot Jalang Iblis 😈 Saka 👻 Puaka 👹 Menopos Munafiq Fasiq,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Kebodohan dari mkcik TN anjing..tk dpt dihapus
Asyik sja, betina tua ini komen tak ikut tajuk pos
Nak serang org, tk sedar dh tk lama nk mampos
Agknya, begitu sifat bila dah sgt tua & menopos
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 2:17 pm
Reply to  Anonymous

Tak boleh puji sikit, melompat macam kera dapat pisang.

Sebelum makan, di jolok2 nya sikit pisang tuh ke dalam dia punya rear receptacle.

Nak dapat aroma untuk sedap makan, gamak nya.

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 2:18 pm
Reply to  Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla.

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 2:24 pm
Reply to  Anonymous

Tak boleh puji sikit, melompat macam kera dapat pisang.

Sebelum makan, di jolok2 nya sikit pisang tuh ke dalam dia punya lubang puki kering.

Nak dapat aroma untuk sedap makan, gamak nya.

TN Anjing 🐕 @ TN Monyet 🐒 @ TN 👩‍🦳 Nenek Kebayan Betina Tua Kerepot Jalang Iblis 😈 Saka 👻 Puaka 👹 Menopos Munafiq Fasiq.

😀😃😄😁😆😅😂🤣

Anonymous
Anonymous
26 December 2020 8:10 pm
Reply to  Anonymous

Awat dok ikut saja apa orang cakap?

Coba pikiaq sikit lah, gunakan otak hang tuh.

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
26 December 2020 11:50 am

PKR SELANGOR PATUT JADI NEGERI PERTAMA HALAU DAP…….. SEMASA PHD4PIG PERINTAH NEGARA TAK MINAT ISU DAGING SEBAB MEREKA PALING SUKA DAGING BABI………. TENTU ADA MASALAH BILA BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ SETUJU……… Selepas gagal isu harga, Kit Siang pertikaikan jadual penghantaran vaksin……….. Lim Kit Siang mengucapkan tahniah kepada Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi Khairy Jamaluddin “sekiranya benar dakwaan beliau” bahawa Malaysia mendapatkan vaksin Pfizer lebih murah berbanding Belgium. Veteran DAP itu bagaimanapun membangkitkan pula isu jadual penghantaran bekalan vaksin pertama. “Pun begitu, berdasarkan jadual penghantaran bekalan vaksin pertama ke Malaysia, harapan untuk melihat kes Covid-19 di Malaysia menurun pada suku pertama… Read more »