DESAKAN BERBAIK SEMULA BUKAN BERMAKSUD MAHATHIR MESTI JADI KETUA

Memang diakui kebelakangan ini wujud beberapa desakan agar Tun Mahathir Mohamad dan Anwar Ibrahim berbaik semula demi kepentingan bersama, khususnya untuk memungkinkan kemenangan PH atau blok pembangkang dalam PRU akan datang.

Dari segi logiknya, walaupun PH boleh dikata mampu memenangi PRU15 dengan kedudukannya sekarang, tambahan jika UMNO dan Bersatu terus berbalah dan enggan mengalah dari segi kerusi, bersatunya semula kedua-dua tokoh itu pasti mencerahkan lagi peluang ke arah kemenangan yang dihajati itu.

Ramai juga menyebut tentang bagaimana bersatunya kedua-dua tokoh itu sebelum PRU14 lalu, walaupun ketika itu Anwar berada di penjara, telah berjaya menumbangkan BN dan Najib Razak, maka jika mereka bergabung semula, Muhyiddin Yassin dan PN pasti mudah dikecundangkan sama.

Walaupun ada yang mendakwa kemenangan PH pada PRU lalu adalah disebabkan Tun Mahathir yang mengetuainya, tetapi pastilah kemenangan itu mustahil dicapai jika tanpa kesatuan pembangkang yang telah diasas dan diperkukuh kewujudannya oleh Anwar sejak 1998 lagi.

Apatah lagi, dalam arus melakukan perubahan atau reformasi dalam negara, nama Anwar dan keluarganya sudah terpahat kukuh dalam minda rakyat sejak sekian lama.

Ertinya, baik Tun Mahathir atau Anwar, kedua-duanya ada peranan dan sumbangan yang seimbang dalam kejayaan PH pada 2018 lalu itu.

Begitu pun, meski sebahagian desakan agar Tun Mahathir dan Anwar berbaik semula itu datang daripada dalam PH sendiri, haruslah difahami bahawa ia bukanlah suatu kata mutlak untuk menobatkan semula bekas Perdana Menteri itu sebagai ketua.

Dalam keadaan PH sudah terbentuk struktur kepimpinannya, menjadikan Tun Mahathir sebagai ketua bermakna akan merobohkan binaan yang telah sedia terbina.

Dalam hal ini, gesaan berbaik itu adalah semata-mata bersandarkan matlamat untuk mencapai kemenangan bersama, bukan untuk meletakkan Tun Mahathir sebagai ketua atau menjatuhkan Anwar daripada kedudukannya sekarang.

Jika itu yang cuba dimaksudkan, ia pasti tidak akan menemui titik persetujuan.

Lagi pula, Tun Mahathir sudah dipilih sebagai ketua PH sebelum ini, maka sekarang giliran beliaulah pula menyokong Anwar mengemudi gabungan itu.

Sebagaimana Anwar dan keluarganya sebelum ini memberi sokongan penuh kepada Tun Mahathir, kini giliran beliau pula untuk membalasnya.

Ketika menjadi Perdana Menteri bersama UMNO dahulu, Tun Mahathir pernah berpesan, apabila giliran kira berada di bawah, kita hendaklah menyokong mereka yang menjadi pemimpin sebagaimana mereka memberi sokongan kepada kita sebelum itu.

Rasanya Tun Mahathir sendiri pasti belum lupa kata-kata yang pernah diucapkannya dalam Perhimpunan Agung UMNO itu.

Maka sekarang, dalam keadaan beliau berada di bawah, partinya Pejuang belum didaftarkan dan hanya ada empat Ahli Parlimen, termasuk dirinya sendiri yang bersamanya, sebenarnya inilah masanya untuk beliau mengotakan segala kata-katanya itu.

Jika dalam keadaan di bawah ini pun beliau masih mahu jadi ketua dan enggan memberi sokongan kepada Anwar yang sudah sedia mengetuai PH, bermakna Tun Mahathir bukanlah pemimpin yang cakap serupa bikin orangnya.

Lebih penting daripada itu, matlamat utama PH dan blok pembangkang sekarang ialah untuk menumbangkan PN yang dianggap sebagai kerajaan pintu belakang serta Muhyiddin yang disifatkan pengkhianat.

Untuk itu, Tun Mahathir mesti sedia bertolak ansur dan beliau mesti sedar, keadaan PH tidak lagi sama seperti sebelum PRU14 dulu di mana ketika itu beliau dipersetujui untuk mengetuai PH kerana Anwar berada di penjara.

Sejarang Anwar bukan saja sudah bebas, malah sedang mengetuai PH.

Maka, di mana munasabahnya untuk Anwar diminta memberi laluan untuk tempat duduknya diduduki oleh Tun Mahathir?

Kalau Tun Mahathir enggan bertolak ansur, maknanya beliau bukan saja tidak mahu PH menang pilihanraya dan Anwar menjadi Perdana Menteri, malah secara tersiratnya lebih inginkan Muhyiddin terus kekal menerajui negara ini. (Shahbudindotcom 23/12/2020)

4.4 10 votes
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 23 December 2020 — 9:30 pm
Subscribe
Notify of
guest
48 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
24 December 2020 6:52 pm

PANGKAT DAJJAL ILLUMINITY LEBIH HEBAT DARI DAJJAL FREEMASON……… BONGOK BETUL PHD4PIG……KES POLIS DISURUH NYA WAHABI PEKAK JAWAB……… SPRM Mula Siasatan Baru Kartel Daging Tidak Halal, Media Dedah Kartel Wujud Sejak 40 Tahun Lepas……… Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Negeri Johor sudah membuka kertas siasatan berhubung isu penyeludupan daging import sebagaimana yang dilaporkan dalam media baru-baru ini. SPRM memandang serius perkara itu kerana ia membabitkan isu kepentingan rakyat khususnya umat Islam di negara ini. Siasatan akan dijalankan mengikut Seksyen 16 dan Seksyen 18 Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia 2009.Kerjasama beberapa agensi seperti KPDNHEP, Jabatan Perkhidmatan Veterinar, Jabatan Perkhidmatan Kuarantin dan Pemeriksaan… Read more »

Wau bule
Wau bule
24 December 2020 2:38 pm

Nak handle undian untuk bajet pun tak berjaya as chairman of PH, macsm mana nak rampas putrajaya?

It is a waste of time propping Anwar as PM. As m in waiting, ok jer

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
24 December 2020 2:27 pm

PAK JUB TAK BERMORAL DAN TALIBARUT ZIONIST……TAK LAYAK JADI KETUA…….. SALAH KERAJAAN PH DARURAT NEGARA BANGKRAP…….BUKAN ZETI SORANG SAHAJA……. Muslihat DAP Berusaha Menafikan Hak Bumiputera Terbongkar……… Admin tidak pernah bersikap perkauman dalam erti yang sebenarnya. Tetapi bila ada yang lupa diri dan menutup mata mereka sambil merendahkan keberadaan masyarakat tempatan, maka waktu itu admin akan tampil sebagai rakyat yang kritikal dan sinis terhadap mereka. Ironinya menyebabkan mereka yang berkenaan tidak boleh tidur malam. He! Perlu diingat Warisan ada kerjasama yang erat dengan parti DAP buktinya pada pilihan raya negeri Sabah 2020, calon DAP menggunakan lambang parti Warisan. Kita juga maklum… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
24 December 2020 12:08 pm

Saka nak jadi PM lagi? Bila nak letak jawatan? Tak ada kerja lain ke? Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
24 December 2020 11:40 am

PATUT PARTI KUNYIT TERIMA KASIH DENGAN DORAEMON DAPAT MERASA NEGARA BANGKRAP DARURAT PHD4PIG……… PAK JUB GAGAL SELAMA NYA DAN TIDAK AKAN BERJAYA…….. DIVIDEND MULA RENDAH KETIKA DIPERINTAH KERAJAAN BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ PHD4PIG……DARURAT NEGARA BANGKRAP PH MASIH BELUM PULIH….. Pemuda PAS bertemu penganjur Miss/Mrs Plus World Malaysia 2020……… Dakwah di meja rundingan! SEMALAM Pemuda PAS, diketuai oleh Ustaz Akram Ikrami, Lajnah Dakwah DPPM telah bertemu dengan penganjur Miss/Mrs Plus World Malaysia 2020 di Zenith Hotel Putrajaya bagi mendengar secara teliti daripada pihak penganjur berkenaan intipati program ini. Secara objektifnya pihak penganjur ingin mengambil inisiatif untuk memperkasa institusi wanita khususnya wanita… Read more »

najib bini rosmah
najib bini rosmah
24 December 2020 12:01 pm

Sejak bila anjing berunding dengan benda haram? Anjing ni sedar ke tidak? Kahkahkah!

zunnun
zunnun
24 December 2020 8:11 am

si salahudin satu ketika dulu di juruselam menhulurkan bantuan perubatan kpd si baldwin IV bagi penyakit leper yg di hadapi……. ketika si hadi awang aka pendeta ajaran seketul daging babi berkunjung ke rumah si tua OT95 … adakah antara mereka bertukar2 cara perubatan utk … ..si tua OT96 menggunakan penawar dari ilmu perubatan nya suami isteri mengubatkan virus seketul daging babi hadi yg membuat si hadi asyik mabuk dgn fahaman takfiri … atau si hadi awang aka pendeta ajaran seketul daging babi … membawa mentera jampi utk mengubati penyakit mudah lupa…, penyakit lupa terpilih2 si tua OT96…. hingga setuju menjalan… Read more »

Anonymous
Anonymous
24 December 2020 8:01 am

πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
πŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘ŒπŸ‘Œ
Tak ada lah salah kalau depa nak berbaik semula
Tapi yg nak jadi ketua, tk bleh le PejuWang Kerala
Sbb Atok96..dah tak berapa hari nafas nak dihela
Beri ler peluang ketua kpd org yg lebih muda pula
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Kah kaahh kaaahhhh kaaaaahhhhh kaaaaahhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

Anonymous
Anonymous
24 December 2020 8:21 am
Reply to  Anonymous

Orang seperti kamu tak usah harap ler.

Mengaku muda tapi berkerut di hati dan di muka

Anonymous
Anonymous
24 December 2020 9:42 am
Reply to  Anonymous

Orang seperti kamu tak usah harap ler TN Anjing πŸ• @ TN monyet πŸ’ @ Nenek Kebayan πŸ‘©β€πŸ¦³ Betina Tua Saka πŸ‘» Kerepot Menopos Jalang Iblis 😈 Puaka πŸ‘Ή Munafiq Fasiq.

Tak sedar dah tua renta bangka berkerut di hati, di muka dan di puki.
πŸ˜€πŸ˜ƒπŸ˜„πŸ˜πŸ˜†πŸ˜…πŸ˜‚πŸ€£

Anonymous
Anonymous
24 December 2020 9:42 am
Reply to  Anonymous

Nasib le TN Anjing πŸ• @ TN Monyet πŸ’ @ makcik TN πŸ‘©β€πŸ¦³ nenek kebayan betina tua kerepot jalang iblis 😈 saka puaka πŸ‘Ή menopos munafiq fasiq 3:55 pm,

πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³
πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•πŸ•
Kebodohan dari mkcik TN anjing..tk dpt dihapus
Asyik sja, betina tua ini komen tak ikut tajuk pos
Nak serang org, tk sedar dh tk lama nk mampos
Agknya..begitu sifat bila dah sgt tua & menopos
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž

πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
24 December 2020 9:43 am
Reply to  Anonymous

Pembaca2 boleh lihat dgn sendiri perangai tebiat buruk dan jahat TN Anjing πŸ• @ TN Monyet πŸ’ @ Nenek Kebayan Betina Tua πŸ‘©β€πŸ¦³ Kerepot Menopos Jalang Iblis 😈 Puaka πŸ‘Ή Munafiq Fasiq nih jam 3:55 pm…

Asyik saja betina badut 🀑 tua saka πŸ‘» ni cuba nak jadi gangster blog, nak ganggu org dgn komen2 mencaci cerca yg TAK IKUT TAJUK POS.

Anonymous
Anonymous
24 December 2020 9:43 am
Reply to  Anonymous

Bukan saja betina saka TN Anjing πŸ• @ TN Monyet πŸ’ @ Nenek Kebayan Betina Saka Tua πŸ‘©β€πŸ¦³ Kerepot Menopos Jalang Iblis 😈 Puaka πŸ‘Ή Munafiq Fasiq ni ingin jadi penghulu atap pak pacak blog, tapi, makcik betina jalang ni teringin juga nak berkelakuan lelaki dan jadi gangsterr kat blog ini…
Piiraaahhh…huerrgghh…ptuiiihhh…
πŸ˜€πŸ˜ƒπŸ˜„πŸ˜πŸ˜†πŸ˜…πŸ˜‚πŸ€£

Anonymous
Anonymous
24 December 2020 9:47 am
Reply to  Anonymous

Sikap kurangajar biadab TN Anjing πŸ• @ TN Monyet πŸ’@ makcik TN πŸ‘©β€πŸ¦³ nenek kebayan betina tua saka kerepot jalang iblis 😈 puaka πŸ‘Ή menopos munafiq fasiq nih berpunca dari mak bapak dia yg tak membimbing dia masa kecik kerana asyik sibuk berkongkek atau memuki..

πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³
Dia gila babi teruk, mkcik TN biol mulut sumbing
Meracau raban sja dia, hidup terumbang-ambing
Masa kecil terbiar, dia kutip makan taik kambing
Dia kuangajar biadab sbb mak bapak tk bimbing
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•

πŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘ŽπŸ‘Ž
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

HAHAHA

Anonymous
Anonymous
24 December 2020 9:48 am
Reply to  Anonymous

This bloody old stupid idiot moron lady β€˜TN Anjing’ πŸ• @ β€˜TN Monyet’ πŸ’ is actually a saboteur to this blog!

She used to be ill-mannered & rude to others due to poor upbringing by her parent, since they’re all the while busy fucking…

πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…
πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ‘©β€πŸ¦³πŸ€£
Auntie TN β€˜misbehaved’..due to poor upbringing
She alway watch her mum’s pussy, dad banging
Quite frequent she saw her dad’s testis hanging
And she felt so eager seeing clapping & singing
πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•πŸ–•
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣🀣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Anonymous
24 December 2020 11:01 am
Reply to  Anonymous

Ooooooo, Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla rupa nya.

Anonymous
Anonymous
24 December 2020 12:37 pm
Reply to  Anonymous

Ooooooo, TN Anjing πŸ• @ TN Monyet πŸ’ @ Nenek Kebayan πŸ‘©β€πŸ¦³ Betina Tua Saka πŸ‘» Jalang Iblis 😈 Puaka πŸ‘Ή Puki Kering Menopos Munafiq Fasiq rupa nya.

πŸ˜€πŸ˜ƒπŸ˜„πŸ˜πŸ˜†πŸ˜…πŸ˜‚πŸ€£

birus
birus
24 December 2020 7:30 am

jom pakat2 semadikan virusAtok dan virusGonEng

Anonymous
Anonymous
24 December 2020 7:55 am
Reply to  birus

birus, kamu letak kapur barus di tempat yang sesuai lah.

Mereka yang dah gone cases. Seperti Pak Sheikh yang ada rekod jadi banduan 2 kali.

zunnun
zunnun
24 December 2020 7:18 am

Huh video kabur Azmin Semburit ? selective dementia si tua OT 96 terlupa dan kabur tak nampak… tapi kuman yg anwar bawak, si tua OT 96 mata terang utk melihat… selective dementia si tua OT96 terlupa dan tak ingat… tapi anwar ambil duit IMF, cepat si tua OT96 ingat… selective dementia si tua OT96 mengatakan dia di luar negara ketika penguasa berhadapan “pengganas” di memali… tapi si musa hitam mengatakan si tua OT96 ada ketika itu dlm negara… selective dementia si tua OT96 mengatakan hadi awang jumpa dia di rumah untuk menyokong dia pertahankan jawatan perdana menteri nya… tapi si… Read more »

Anonymous
Anonymous
24 December 2020 7:31 am
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENGARUT ATAU MENCARUT.

Mengata “selective dementia” itu mengarut, maka Pukimak lah dia.

Menuduh “dia bukan golongan #melayu” itu biadab dan kurang ajar. Tak dibimbing emak bapak di masa kecil, salah campuran di masa dewasa.

Anonymous
Anonymous
24 December 2020 7:35 am
Reply to  Anonymous

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN adalah golongan yang tonggang tonggek di pangkal pokok Kayu Ara di tepi rumah nya.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
24 December 2020 11:56 am
Reply to  zunnun

Purely made from Kerala, India. Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
24 December 2020 6:32 am

Video kabur Azmin Semburit kau cover. Komisyen vaksin Covid19 Azmin Semburit kau cover. Sayang betul Madey si Kitol pada Azmin Semburit. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
24 December 2020 6:59 am

Kalau cover Pak Sheikh punya hal, OK?

Mengarut kamu.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
24 December 2020 6:21 am

Madey si Kitol tak perlu nak cover Azmin Semburit sangat. I tengok susah Azmin Semburit nak hidup sekarang. Hishamuddin keris kontot dan Puppet PM pun asyik kena ugut Umno. Biawak hidup kalau dipikul baik pergi mati saka sial. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
24 December 2020 7:01 am

najib bini rosmah, kamu perlu mati dulu. Aman dunia. Menuduh tanpa bukti, fakta atau punca maklumat yang boleh dipercayai.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
24 December 2020 6:15 am

Tak lama kemudian ada lagi kes taksub Al Maunah rupanya nak tutup bailout syarikat kapal anak Madey bankrap guna duit Rakyat dan Madey si Kitol pinjam IMF.

Taksub kali ini nak cover Azmin Semburit ambil duit komisyen Covid19 ke? Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
24 December 2020 7:21 am

Kenapa tak keluarkan bukti atau rujukan atau link kpd berita berkenaan nya?

Kamu nampak mcm menuduh liar. Emak bapak takda bimbing adab sopan di masa ke cil ke?

najib bini rosmah
najib bini rosmah
24 December 2020 6:12 am

Taksub ni hanya untuk orang yang tolak Madey si Kitol ke? Zaman Al Arqam nak diharamkan dulu memang sibuk taksub al Mahdi. Yang sebenarnya nak cover tahi judi Forex Madey si Kitol hampir bankrap main duit Rakyat. Kahkahkah!

anon
anon
24 December 2020 12:05 am

untuk nbr-kalu akal panjang sejengkal,politik tak yang mengulas.Kau ni lebih taksup dari reality.

taroh nama kau nbrbb

nbr bodoh bangang

kikikikiki

Anonymous
Anonymous
24 December 2020 6:50 am
Reply to  anon

Setuju, sokong

najib bini rosmah
najib bini rosmah
23 December 2020 11:20 pm

PH kekal bersama dan Plus saka sudah hilang arahnya. Kalau Plus saka nak kekal PRU15 kena bersujud macam Navpreet Kaur dalam kuil Gurdwara. Mufti Utara dan Menteri Liverpool pun akan sabar dan tabayyun. Kahkahkah!

anon
anon
24 December 2020 12:03 am

nbr- bodoh b. bahlol

Anonymous
Anonymous
24 December 2020 6:49 am
Reply to  anon

Tambah – dia bangang.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
23 December 2020 11:07 pm

Bergambar group sudah tapi parti belum ada lagi. Borang Amanah ada lebih baik isi daripada jadi saka. Kahkahkah!

anon
anon
24 December 2020 12:01 am

nbr bahlol

najib bini rosmah
najib bini rosmah
23 December 2020 11:04 pm

Sebagai Machiavellianis yang liberal Madey si Kitol wajib hadam dan mohon masuk Amanah segera. Jangan jadi saka lama-lama merasuk. Kahkahkah!

anon
anon
24 December 2020 12:02 am

nbr makan bangang

Anonymous
Anonymous
24 December 2020 6:48 am

najib bini rosmah mengarut.

Kuhkuhkuh

Wau bule
Wau bule
24 December 2020 8:29 am

TDM does not need to join Warisan, Amanah. TDM does not bother about insults and curses thrown at him including TDM does not believe in saka and all khurafat like you TDM is only waiting for Pejuang to be registered and operate from thereon. TDM, all he wants is support from rational thinking MPs across political parties. I am (and majority of fair minded citizens) committed to general belief that TDM is genuine in attempting to move forward this nation of ours to greater height, inshaa Allah. All negativities levelled at TDM that he is protective of his family dynasty,… Read more »

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
23 December 2020 10:07 pm

TIDAK ADA YANG PELIK KERANA YAKJUJ MAKJUJ SENTIASA KELUARKAN STRAIN COVID BARU…… KLUSTER TABLIGH DAN SABAH DISEBARKAN OLEH POLITIKUS2 PHDAPIG…….. Cara Pelik Kerajaan PN Tangani Covid-19 Buatkan Rakyat Tertanya-Tanya Betulkah Angka Yang Di Lapurkan? Keadaan terkini Covid-19 yang dilapurkan oleh Majlis Keselamatan Negara (MKN), jelas menunjukkan Kerajaan Perikatan Nasional telah kehilangan punca untuk mengawal penularan pandemik Covid-19, apa lagi untuk memutuskan rantaian jangkitan Covid-19. MKN melapurkan pada 22 Disember 2020, setakat jam 12.00 pm, jumlah kumulatif kes Covid-19 di Malaysia adalah 97,389 kes. Sehingga waktu yang sama, Covid-19 telah meragut sebanyak 439 nyawa di Malaysia dan paling membimbangkan, jumlah jangkitan… Read more »

MAHATHIRVSANWARp
MAHATHIRVSANWARp
23 December 2020 9:57 pm

TENTERA BANI TAMIM SUDAH KELUAR…… . 313 β€˜Tentera Badar’ KT Ke Kemaman……….. Oleh : Azizah Mahmood Seramai 313 orang β€˜tentera’ yang merupakan sukarelawan dari PAS kawasan Kuala Terengganu telah berangkat ke Teluk Kalong Kemaman dalam misi bantuan banjir. Pada jam 4 pagi mereka bertolak dari Kuala Terengganu di ketuai oleh YDP Wan Sukairi Wan Abdullah, Setiausaha Mohd Soud Said, Naib YDP Hj Ahmad Amzad Hasyim, bendahari Kamal Ali, Ketua pemuda Ashraff Nawawi, ketua muslimat Hjh Shamsiah Abu Bakar, Ketua Ameerah Nur Syuhadah dan ketua Amal kawasan saudara Nordin Ali. Semua sukarelawan berkumpul pada jam 7.30 pagi di perkarangan Masjid Asyakirin… Read more »

Lan Kangaq
Lan Kangaq
23 December 2020 9:54 pm

Masalahnya spesis kerala tu merasa dia yang terbaik dan spesis yang merasa orang lain tak layak pimpin dia. Sebab tu semua orang diperlekehnya termasuk orang pilihan dia sendiri, Pak Lah dan Najib. Apa jaminan spesis kerala tu dan orang2 dia akn terus solid bersama PH jika apa yg dia nak tak di penuhi PH?. Sanggup jadi Pak turut dan terus telan najis dia? Tengok saja apa yg dia buat sebelumnya. Bila dia nak jadi PM, dia minta sokongan komponen lai, komponen2 PH termasuk PKR sedia menyokong. Kenapa Kutty tak bersedia menyokong Anwar yg dijanjikannya sebagai PM SELEPASNYA sedangkan itu juga… Read more »

Anonymous
Anonymous
24 December 2020 6:47 am
Reply to  Lan Kangaq

Kasi tahu lah siapa alternatif yang baik.

Pak Sheikh Nuar bekas banduan 2 kali. Najib Klepto wal jibo songlap RM4 billion lebih wang rakyat. Wak Jahid tak ada personaliti.

Wau bule
Wau bule
24 December 2020 7:18 am
Reply to  Lan Kangaq

There must be a strong reason WHY TDM found it too difficult complicated to prop up Anwar’s candidacy as PM. It is not a question of his readiness to support Anwar. Do not forget Anwar is factually a TAINTED LEADER, CONVICTED OF SODOMY AND JAILED ONLY TO BE PARDONED.

Perhaps TDM obtained feedback from following groups:

1. Anwar’s immediate family members (remember Azizah’s letter to TDM)?
2. General masses?
3. Educational Elite?
4. Religious leaders?
5. Security agencies namely PDRM and ATM?
6. Elders and Veterans in the political fraternity?
7. Institution of Rulers?
8. Others?

Wau bule
Wau bule
23 December 2020 9:36 pm

No way. For as long as Anwar ileads PKR and PH, never dream of retaking Putrajaya.

Wasting TDM’s time.

Anonymous
Anonymous
24 December 2020 6:43 am
Reply to  Wau bule

Setuju