RULE OF LAW, ANWAR DAN SOKONGAN NAJIB

1. Tulisan ini hanyalah sekadar pandangan saya berdasarkan apa yang saya pernah alami dan apa yang saya lihat dan yang saya baca.Ia tidak konklusif dan tidak sama sekali mengikat sesiapa.

2. Semasa PH yang mendapat mandat rakyat yang sah menjadi Kerajaan yang sah, saya sendiri masih ingat betapa banyak dan betapa kerap kami ditanya oleh rakyat bilakah misalnya mereka boleh lihat mantan PM di zaman BN dan beberapa orang yang lain akan dihukum penjara?.

Boleh dikatakan soalan panas tersebut ibarat sentiasa mengungguli dan menjuarai carta.

2A. Ya, ia soalan yang amat sukar untuk dijawab. Dan jika sudah dijawab pula, ia amat sukar untuk berjaya puaskan hati orang yang bertanya. Secara mudahnya, jawaban kami adalah isu yang dibangkitkan itu ada kaitan dengan prinsip “rule of law” ( kedaulatan undang-undang).

Bagi rakyat pula, prinsip rule of law itu terlalu abstract untuk difahami.

3. Mungkin setengah dari rakyat sendiri tidak begitu sedar bahawa hanya di zaman PH, mereka boleh, buat pertama kali, melihat mantan PM dan beberapa mantan menteri atau orang besar yang berjaya didakwa di mahkamah. Itu sendiri sepatutnya sudah dikira satu kejayaan besar PH !

Akan tetapi,malangnya, itu masih tidak mencukupi bagi rakyat.

4. Proses membicarakan sesorang yang buat salah atau melakukan jenayah di mahkamah ada kaitan dengan konsep “rule of law”. Dan prosesnya agak perlahan serta panjang dan tak sedikit yang rasa kurang selesa dan kurang sabar. Tetapi, suka tak suka itulah prosesnya. Ya, ia proses yang amat tidak popular. Tetapi proses itulah yang dinamakan ” a due process” yang bertunjang kepada prinsip keadilan. Keadilan wajib dilaksanakan hatta kepada insan yang kita tidak suka atau insan yang kita paling benci. Itu juga ajaran agama Islam-lihat Al-Quran 5:8.

5. Ya, jika nak mudah atau nak popular, Kerajaan PH boleh sahaja misalnya tangkap YB Pekan di waktu dinihari dengan polis yang beropeng macam samurai lakukan serbuan dengan bersenjata M-16, gari tangan YB Pekan, selubung muka dia dan dia terus ditahan macam seseorang yang ditahan di bawah ISA atau SOSMA.

Lepas itu beliau tidak perlu dibawa ke mahkamah untuk dibicara, dinafikan dia hak untik dapat peguam atau hak untuk dijamin . Sebaliknya terus sumbat dia dalam lokap atau penjara menunggu dia “reput” di penjara.

6. Jika itu yang PH lakukan, apa guna rakyat bersusah payah beratur panjang pada 9/5/2018 untuk mengundi PH jadi Kerajaan dan sekaligus tumbangkan BN.

Mungkin apa yang saya sebut di atas itu, Umno/ BN lagi pandai dan cekap lakukan dan tidak sedikit mantan menteri PH sendiri pun pernah jadi mangsa kezaliman dalam negara yang diperintah oleh rejim BN yang mungkin hanya ada law tapi tiada rule of law yang sebenarnya.

7. BilaYB Pekan mula dibicarakan, rakyat mula gembira sedikit. Bila satu-persatu bukti dikemukakan oleh pihak pendakwa di mahkamah, rakyat semakin teruja. Bila beliau didapati bersalah, ada rakyat yang menangis kerana terlalu bersyukur dan yang lebih ramai yang melonjak kerana terlalu gembira.

Masa tu rakyat sangat berharap YB Pekan akan dihantar ke penjara hari beliau dijatuhi hukum itu juga untuk lihat “proses pereputan” beliau di penjara!

8. Rupanya, YB Pekan tidak ke penjara pada hari tersebut walau dihukum penjara.Dia masih bebas sebab undang-undang membenarkan perlaksanaan hukuman penjara dia digantung ( stay of execution) kerana dia merayu. Ada dua lagi mahkamah dia boleh merayu-mahkamah rayuan dan mahkamah Persekutuan. Itulah “due process” nya atau nama lainnya “rule of law”.

9. Rakyat kecewa sekali lagi dan marah lagi. Rakyat lebih kecewa bila lihat YB Pekan masih boleh bebas pergi berkempen dalam PRK dengan diiringi atau ditemani rider polis dan bodyguard lagi. Dia masih boleh pergi ke parlimen dan hatta diberi masa 90 minit untuk berbahas bajet lagi.

Ada yang tanya saya ” kenapa dia boleh buat itu semua YB?.Saya tak mampu nak jawab.Tapi itulah “due process”nya.

10. Bagi kebanyakan rakyat hatta golongan cerdik pandai ,YB Pekan telah pun dikira bersalah bagi semua kesalahan khususnya yang berkaitan dengan skandal 1MDB. Semua kesalahan itu pula ibarat tidak boleh dimaafkan.

Saya tak salahkan rakyat sebab rakyat dah terlalu puas menderita kerana 1MDB.Bagi rakyat hukuman secara politik – kerajaan dia ditumbangkan- sepatutnya sama dengan hukuman secara undang -undang.

11. Dalam senario sebegitu, maka apabila diberitakan bahawa YB Pekan misalnya menyokong untuk DSAI jadi bakal PM, ramai yang marah dan rasa kecewa. DSAI juga turut diherdik dan dimarahi. Dengan secara mudah, DSAI juga dihukum kononnya menyokong YB Pekan. Dan dituduh serta dispekulasikan juga kononnya DSAI mungkin juga akan sokong-sekiranya beliau jadi PM- untuk YB Pekan dilepaskan dan dibebaskan.Ya, sedikit sebanyak apa yang mereka lihat macam mana Musa Aman dibebaskan, telah mempengaruhi ” judgment” mereka ke atas DSAI berhubung YB Pekan dan mereka yang sewaktu dengannya.

12. Untuk berlaku adil kepada DSAI, bagi saya, beliau tidak sewajarnya dihukum sebegitu hanya kerana YB Pekan telah bersuara sebegitu. Mungkin sahaja YB Pekan sendiri ada sebab tersendiri untuk dedahkan sokongannya ke atsa DSAI.

Seingat saya, saya tidak pernah mendengar lagi DSAI berkata yang YB Pekan dan mereka yang sewaktu dengannya akan dibebaskan jika beliau jadi PM. To be fair, sejak bila pula DSAI boleh kawal apa yang YB Pekan nak cakap?

13. Musa Aman dibebaskan.Ya, tapi itu berlaku di zaman Kerajaan Tebuk Atap yang tiada mandat rakyat.Ia tidak ada kena mengena dengan DSAI.

Jujurnya,saya musykil kenapa nak samakan jika ditakdirkan DSAI jadi PM, YB Pekan dan yang sewaktu dengannya pun akan diperlaku macam Musa Aman ?

Bagi saya, ia suatu prasangka semata mata yang amat tidak adil kepada DSAI. Dan saya tak rasa DSAI, setakat yang saya kenal, yang amat menjunjung prinsip rule of law dan pernah beberapa kali jadi mangsa kezaliman di zaman hampir ketiadaan rule of law akan bersikap macam Kerajaan Tebuk Atap.

14.Bagi saya, secara peribadi, tidak ada salahnya DSAI diberi peluang untuk mengemudi bahtera negara.Pengalaman luasnya walau mungkin tidak seluas YB Tun M -yang saya juga rasa amat banyak jasanya-itu fakta- mungkin berguna pada rakyat Malaysia.

Satu ciri tambahan yang ada pada DSAI yang mungkin tidak ada pada pada PM sekarang atau para mantan PM yang lalu adalah ini : Bagi saya, DSAI mungkin lebih mudah menjiwai penderitaan dan kesusahan kerana sejarah politik beliau terlalu banyak diwarnai dengan pelbagai warna penderitaan dan kesukaran! Dan itu bagus untuk rakyat!

والله اعلم

Mohd Hanipa Maidin, Ahli Parlimen Sepang

15/11/2020.

Kongsikan artikel ini
Updated: 16 November 2020 — 6:47 am

59
Leave a Reply

avatar
8 Comment authors
MAHATHIRVSANWARpkhatijah.nunoTanpa NamaTanpa Nama TGAnonymous Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

ALJUBRI BOSS COW……. TEBUK JUBO KE TAHAN JUBO KE SAMA2 GENG SODOM….. RAKYAT AKAN CAMPAK KEDUANYA KE LAUT…… HAI TAK TAHU LAGI KE….HAYAT KADOK HANYA SETAKAT PRU15…… INILAH BUKTI NYA GENG DARURAT HANYA PUPPET DORAEMON……… Isu Adun Ketari : Mana suara DAP?………. PAS mendesak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) mengambil tindakan sewajarnya ke atas Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Ketari, Young Syefura Othman yang melanggar Prosedur Operasi Standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB), baru-baru ini. Menurut Timbalan Presiden PAS, Dato’ Sri Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, tindakan Adun Ketari itu jelas melanggar undang-undang PKPB apabila merentas daerah dan negeri semata-mata… Read more »

khatijah.nuno
Guest
khatijah.nuno

Najib BossCow la melayu2 umno dan melayu2 dedak kooi..Dia duit byk..berbilion2 bersepah2 simpan atas nama anak2 dan proxy di Msia , juga di Bank2 OffShore merata dunia. Klu mahkamh letak wang jaminan RM1 nillion pun Najib mampu bayar

khatijah.nuno
Guest
khatijah.nuno

wang jaminan RM1 billion….

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

8. Rupanya, YB Pekan tidak ke penjara pada hari tersebut walau dihukum penjara. Dia masih bebas sebab undang-undang membenarkan perlaksanaan hukuman penjara dia digantung ( stay of execution) kerana dia merayu. Ada dua lagi mahkamah dia boleh merayu-mahkamah rayuan dan mahkamah Persekutuan. Itulah “due process” nya atau nama lainnya “rule of law”.

DSN masih diluar pejara kerana beliau masih mampu bayar jaminan RM1 juta dan bayar yuran peguam. Itulah kalau sesiapa nak jadi kebal undang-undang carilah kekuasaan dan ‘buatlah duit’ bnyak-banyak.

khatijah.nuno
Guest
khatijah.nuno

HOi Anonymous 7.33 a.m 16th Nov 2020 : Read this
Tu si Azmin Kunyit siap ada video berliwat dgn Haziq. Ada kau sentuh atau kutuk AsrseMan tu hah ??!! Sbb Mudin dan Lobai2 Pas dan sucikan si Dajjal Sheraton tu.
You are one damned fc#king hippocrite of all times. Grand Hipocrites, you and the rest here demeaning DSAI forever despite he has sufferred a lot.. but i bet you hippocrites don’T have guts and preseverance like him. None! All of you are not man enough to be tested like him!! Period

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

He has disappeared somewhere

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Guest
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food

Rules of the planet of the bunch of the Apes tak? Ado2 jo. Tahu.

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

GENG KUNYIT KETAGIH JUBO DOK SOKONG PAK DAJJAL…….. ELOKLAH POLITIKUS DAN FRONT LINERS DISUNTIK VAKSIN DULU SEBELUM RAKYAT…… Malaysia letak harapan tinggi terhadap pengeluar vaksin COVID-19 – Dr Adham…… Setakat ini terdapat 10 calon syarikat terkemuka pengeluar vaksin telahpun melepasi ujian klinikal fasa ketiga. – Gambar hiasan KUALA LUMPUR: Malaysia meletakkan harapan tinggi terhadap pengeluar-pengeluar vaksin untuk memperoleh vaksin COVID-19 yang dijangka boleh digunakan seawal suku pertama tahun depan. Menteri Kesihatan Datuk Seri Dr Adham Baba berkata berdasarkan laporan terkini, terdapat 10 calon syarikat terkemuka pengeluar vaksin telahpun melepasi ujian klinikal fasa ketiga dalam membangunkan vaksin COVID-19. backup_ads “Seperti kita… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Nasib le mkcik TN anjing 🐕 betina tua iblis, puki kurap syplis, otak ciput nipis, akal pendek kelentit panjang,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Bloody old idiot, TN “anjing” like to boast and lie
Only on slanders and bluffing..this idiot lady rely
If we follow her words..it is as if..pig also can fly
However, thanks for the fun the silly idiot supply
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Woww..pantun bahasa Inggeris menderu deram
Monyok terkedu le, TN anjing barua anak haram
Mesti terketar2..anjing dajjal ni menahan geram
Mngelupor le dia serupa Keling kapal nak karam
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

jigit
Member
jigit

Di bawah pohon duduk menyendiri
Mengenang sahabat punya angkara
Kalau mcm ni biarlah Jigit bawa diri
Dok tunggu apa, JORA nak sapu semua si dara

Kah kah kahhhhh kahhhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️☹️
😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳
😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro jigit 11:11 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Tk kan lah Bro Jigit hanya nampak yg kt blog ini?
Masih banyak lagi..bunga2 berkembang kat luar
Sedih jugak bila dengar Bro Jigit merintih begini
Cuba2 intai si janda muda Nurul, anak Pak Nuar
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (TN anjing 🐕 kelentit panjang)

Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla has a very low IQ.

Repeating nonsensical stuff in here does not bring him any credit. Or gain any support from anybody.

Instead he gets whacked, bambooed and thrashed like nobody’s business.

A small mind cannot see the futility of his effort.

Reply
15 November 2020 5:44 pm
_____________________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous

TN anjing 🐕 ‘betina kelentit panjang’ has a very low IQ.

Repeating nonsensical stuff in here does not bring her any credit. Or gain any support from anybody.

Instead she gets whacked, bambooed and thrashed like nobody’s business.

A small mind cannot see the futility of her effort. Pity.

Reply
15 November 2020 6:41 pm
_____________________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous

ANYBODY CAN WRITE THIS KIND OF GARBAGE, BY JUST CHANGING THE NAME OF WHOM THE WORDS ARE DEDICATED TO.

BUT TO PUT IT IN A NICE RYTHMIC WAY NOT EVERY ONE MANAGE TO DO IT. ONLY THE SMART, GENIUS, BRILLIANT AND TALENTED ONE CAN…

Reply
15 November 2020 6:42 pm
_____________________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous

HERE ARE AMONG FEW OF THE EXAMPLES:

Reply
15 November 2020 6:43 pm
_____________________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
TN is as if, being whacked, in WWF SmackDown!
Kejora had beaten the old idiot flat to the ground
Now, TN resembles a clumsy beggar at the town
And as the champion, Kejora still hold the crown
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA

Reply
15 November 2020 6:45 pm
_____________________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Idiot TN is damn stupid and not highly educated!
While her opponent, Kejora is extremely talented
That’s why, she sprawled to the floor, TN bastard
And that is what all the audience always wanted
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HOHOHO

Reply
15 November 2020 6:46 pm
_____________________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kejora is like a ‘bright lamp’, that shine and glow!
Compared to Kejora, old TN is really down below
The moron is damn stupid and her IQ is very low
Her brain, is as dull as the brain of an old buffalo
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HIHIHI

Reply
15 November 2020 6:47 pm
_____________________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Bloody moron TN always appear to boast and lie
The ‘excuses’ from her are damn poor and weird
Kejora gave English ‘pantun’, the goon can’t reply
Simply because, she is a damn bloody, silly idiot!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HUHUHU

Reply
15 November 2020 6:47 pm
_____________________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous

HEHEHE

Nasib le TN anjing 🐕 betina tua iblis, pungkoq penuh kudis, puki kurap syplis, otak ciput nipis..akal pendek kelentit panjang…

Reply
15 November 2020 6:48 pm
_____________________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Old TN’s words are like garbage, smelly & rotten!
By Kejora, the stupid idiot is all the while beaten!
Kejora whacked the lady to the ground flattened
The scene is like a mouse by a tiger being eaten
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply
16 November 2020 9:38 am
_____________________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Tu dia aih..pantun bahsa Inggeris mai pulak dah
Mesti bengang giler, TN anjing iblis haram jadah
Bila dia acah Kejora..terima je le anjing tu padah
Muka anjing ini nanti akan penuh dngn air ludah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply
16 November 2020 9:45 am
_____________________________________________________

Tanpa Nama TG
Guest
Tanpa Nama TG

Google Terjemah : SESIAPA YANG BOLEH MENULIS JENIS GARBAGE INI, DENGAN HANYA MENGUBAH NAMA SIAPA KATA-KATA DEDIKASI.

TETAPI MEMASUKKANNYA DALAM RITMIK YANG BAGUS TIDAK SETIAP SATU MENGURUS UNTUK MEMBUATNYA. HANYA YANG SANGAT, GENIUS, BRILLIANT DAN TALENTED SATU BOLEH…

zunnun
Member
zunnun

The Rule of Law VS The Dogma Absolute The Rule of Law: Anwar was found guilty, sentenced and served the punishment. Later was pardoned, though there are those who felt, the pardon bestowed has element of doubts. Dogma Absolute of ‘Si OT96’ … ..went to great length visiting Anwar while in Jail & Hospital, asking for blessing and assistance to be accepted and to lead pH into pru 15… Najib….. he has every right to be in parliment and head the Back Benchers… until he is found guilty yet, the Absolute Moral Ground of OT96 felt otherwise… yet, this very… Read more »

Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food
Guest
Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food

Yg ko sobut2 tu itulah yg dlm pencarian org tapi tak tahu caranya mcm mana sbb pintu hati yg kotor menyeliputinya. Kihkihkih … Zunnun2 yg dah lamo sampai ke destinasinya sdgkan byk pak2 lobai mencari-cari tak jumpo2. saba jo la.

zunnun
Member
zunnun

Huh,

apo yg di cari hinggo tak jumpo laai nih?

tuhan ko hantu?

zunnun
Member
zunnun

pru 15 – pru 14

Anonymous
Guest
Anonymous

Nasib le mkcik TN anjing 🐕 betina tua iblis, puki kurap syplis, otak ciput nipis, akal pendek kelentit panjang,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Old TN’s words are like garbage, smelly & rotten!
By Kejora, the stupid idiot is all the while beaten!
Kejora whacked the lady to the ground flattened
The scene is like a mouse by a tiger being eaten
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Tu dia aih..pantun bahsa Inggeris mai pulak dah
Mesti bengang giler, TN anjing iblis haram jadah
Bila dia acah Kejora..terima je le anjing tu padah
Muka anjing ini nanti akan penuh dngn air ludah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

Malang nya, muka kamu jadi sememeh di baling tahi,

Bau nya amat busuk mcm tahi babi

Wak Gontol kejora Kojolla dengan tahi memang dia berahi

Anonymous
Guest
Anonymous

Nasib le TN anjing 🐕 betina tua puki kering kudis kurap syplis, akal pendek kelentit panjang 10:09 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Bloody moron TN always appear to boast and lie
The ‘excuses’ from her are damn poor and weird
Kejora gave English ‘pantun’, the goon can’t reply
Simply because, she is a damn bloody, silly idiot!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

Waah, Wak Gontol melanda landa mengontol

Mengarut mcm2 dia

Memantun mantat, isi mcm pantat

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (Anon anjing 🦮 betina lesbian)

Wahai abang kejora si hansem Tunjang Mali,
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Malam ini ku temui pembahagian saksama
Demi mngeratkan siraturahim dan saudara
Cikgu Kejora sudah pasti dengan Dr Akma
Encik Jigit di kawin kan dengan Ticer Zura

Tak eloklah bermusuh-musuh sampai ke mati
Kita hidup ni pon menumpang dibumi yg fana
Encik TN sang lelaki sado kita kasi dia C.Yati
Untuk aku pula,siapa lagi kalu bukan Farhana
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
💐🌹🥀🌷🌺🌸🌻🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

Reply
16 November 2020 12:35 am
_____________________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 12:35 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Ini apa ke benda ni Anon yg ko nak merapu pula
Apa ko ingat ini harta pusaka pnya pmbahagian?
Cgu Yati, ko nak jodoh dgn TN anjing betina gila?
Tak rela nk ku lihat cgu Yati jadi mangsa lesbian
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 12:35 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Mmg ler otak ngko ini Anon serupa kepala bana!
Ko nak bagi aniaya..hidup cgu Yati dan Farhana?
Celaka betul ko ini anjing barua lahanat durjana!
Woi Anon, ko dgn si TN tu, kedua2 anjing betina!
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
🦮🦮🦮🦮🦮🦮🦮🦮🦮🦮🦮🦮🦮🦮🦮🦮🦮
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 12:35 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
Usah pula, nak dilibatkan TN anjing lahanat babi
Jgn pula, ko ingat senang2 Farhana ko nak lipat!
Kejora sado ini boleh nk kawin ikut sunnah Nabi!
Niat di hati ini, nak kawin dgn mereka berempat!
👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤
👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨
🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕
👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 12:35 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤
🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕
👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨
👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓
Ticer Zura tu..mmg ler dah jadi tambatan sukma
Cgu Yati pulak, laungan cinta dah lama bergema
Farhana itu, akn snggup ku tunggu biarpun lama
Cuma kini, menanti keputusan dari doktor Akma
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤
🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕
👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨
👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️
Cuti Covid ini, keempat2 mereka tu Kejora rindu!
Bila diingati dara2 ayu ini..terasa sangat syahdu!
Bersama mereka..ikatan kasih suci ingin dipadu
Smoga nanti, puteri2 syurga ini akn rela dimadu!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤👩‍🎤
🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕🧕
👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨👩‍🎨
👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️
Klau jadi, pasti gemuruh gendang silat bergema
Kejora..dgn 4 orang isteri serentak jdi pengantin
Mmg sukar nak dibayang, adegan mlm pertama
Tapi tak risau sbb Kejora ada atok, bomoh batin!
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

Wak Gontol Kejora Kojolla membahagi bahagi kan pompuan mcm dia lepas menang perang

Tapi perang yang dia menang hanya bila lawan kucing

Berterabur, di gigit, di kongkak kalau coba lawan anjing

Anonymous
Guest
Anonymous

Nasib le mkcik TN anjing 🐕 betina tua iblis puki kurap syplis akal pendek kelentit panjang 9:50 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Kepala TN anjing, kini dah jadi serabut tk karuan
Itu ler dh nyanyuk teruk..ini tua pnya perempuan
Asyik disekel kepala, anjing ni jadi sasau sawan!
Ini dengan anjing le, yg Kejora kini sdg berlawan
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (TN anjing 🐕 kelentit panjang)

Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla pagi2 dah gertak di blog post yang lalu dia nak kacau di blog post ini.

Biadab dan kurang ajar, tak reti sopan santun.

Tak dibimbing emak bapak nya di masa kecil. Sebab depa sibuk sangat pagi petang siang malam.

Kalau Wak Gontol melalut lagi, akan disebut apa sibuk nya depa tuh.

Reply
16 November 2020 7:23 am
_____________________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (CGU KEJORA BISTARI)

Nasib le mkcik TN anjing 🐕 betina tua iblis puki kurap syplis akal pendek kelentit panjang 7:23 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kejora tau..pantun2 Kejora makcik jadi terpukau!
Tapi kebolehan Kejora ini, mkcik tak dpt jangkau
Naper lak, mkcik mcm tertelan sontel tembakau?
Hoi mkcik, blog ini bkn harta kepala bapak nkau!
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Reply
16 November 2020 8:01 am
_____________________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (CGU KEJORA BISTARI)

Nasib le mkcik TN anjing 🐕 betina tua iblis puki kurap syplis akal pendek kelentit panjang 7:23 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing udah macam kena rejam dgn lembing
Hidup bangsat dlm keadaan terumbang-ambing
Masa kecik, anjing ini kutip makan taik kambing
Dia jadi kurang ajar, sbb mak bapak tak bimbing
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HHOHO HIHIHI

Reply
16 November 2020 8:08 am
_____________________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (CGU KEJORA BISTARI)

Nasib le mkcik TN anjing 🐕 betina tua iblis puki kurap syplis akal pendek kelentit panjang 7:23 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing dengki bila Kejora ni cekap berpantun!
Tapi, anjing itu tampilkan diri, mcm badut kartun
Perangai anjing ni biadab, tak ada sopan santun!
Klu dekat, Kejora nak ketuk pala dia dgn mertun!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HHOHO HIHIHI

Reply
16 November 2020 8:16 am
_____________________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Memantun mantat tapi isi mcm pantat

Anonymous
Guest
Anonymous

Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla puki bernanah

Asyik di songket anjing memang teruk dia punya padah

Marah sebab di balun dalam blog ini tak berhenti henti

Itu lah nasib nya bila dia asyik memuki

Anonymous
Guest
Anonymous

Mengarut mengata bagus untuk rakyat DSAI mungkin lebih mudah menjiwai penderitaan dan kesusahan kerana sejarah politik beliau terlalu banyak diwarnai dengan pelbagai warna penderitaan.

Dia yang memilih penderitaan dan kesusahan itu, termasuk akibat meliwat, di penjara 2 kali sebab liwat. Mana lah itu bagus untuk rakyat. Dia hanya memuaskan kehendak Rear Admiral tendencies nya sahaja.

Takda pemimpin dunia yang di penjara 2 kali sebab liwat. Pak Sheikh is a no no as a PM candidate untuk negara ini. Ini negara Islam, Islam haramkan liwat.

Anonymous
Guest
Anonymous

Memang, biasa nya, lebih pengalaman, lebih matang atau waras seseorang itu.

Tapi, bukan pengalaman jahat. Terutama yang diakibatkan sendiri oleh sipolan.

Wisdom is not based on bad experiences one brought upon oneself. It’s the overcoming of challenges that naturally occur in the course of one’s life.

khatijah.nuno
Guest
khatijah.nuno

TU si Azmin Kunyit siap ada video berliwat dgn Haziq. Ada kau sentuh atau kutuk AsrseMan tu hah ??!! Sbb Mudin dan Lobai2 Pas dan sucikan si Dajjal Sheraton tu.
You are one damned fc#king hippocrite of all times. Grand Hipocrites, you and the rest here demeaning DSAI forever despite he has sufferred a lot.. but i bet you hippocrites don’T have guts and preseverance like him. None! All of you are not man enough to be tested like him!! Period

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Chegu Bard: Konspirasi Liwat II.wmv
https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=EgEeefCz_Ls

Anonymous
Guest
Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️
Bila sendirian, Kejora teringat kpd para nak dara!
Yg dah lama kenal mesra, cikgu Yati & ticer Zura
Yg baru kenal doktor muda mmpertahan negara
Farhana budak kelas 5 Sc1 pun tk kurang mesra
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla pagi2 dah gertak di blog post yang lalu dia nak kacau di blog post ini.

Biadab dan kurang ajar, tak reti sopan santun.

Tak dibimbing emak bapak nya di masa kecil. Sebab depa sibuk sangat pagi petang siang malam.

Kalau Wak Gontol melalut lagi, akan disebut apa sibuk nya depa tuh.

Anonymous
Guest
Anonymous

Nasib le mkcik TN anjing 🐕 betina tua iblis puki kurap syplis akal pendek kelentit panjang 7:23 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kejora tau..pantun2 Kejora ini makcik jadi terpukau!
Tapi kebolehan Kejora ini, mkcik tak dpt jangkau
Naper lak, mkcik mcm tertelan sontel tembakau?
Hoi mkcik, blog ini bkn harta kepala bapak nkau!
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

Nasib le mkcik TN anjing 🐕 betina tua iblis puki kurap syplis akal pendek kelentit panjang 7:23 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing udah macam kena rejam dgn lembing
Hidup bangsat dlm keadaan terumbang-ambing
Masa kecik, anjing ini kutip makan taik kambing
Dia jadi kurang ajar, sbb mak bapak tak bimbing
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

Nasib le mkcik TN anjing 🐕 betina tua iblis puki kurap syplis akal pendek kelentit panjang 7:23 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing dengki bila Kejora ni cekap berpantun!
Tapi, anjing itu tampilkan diri, mcm badut kartun
Perangai anjing ni biadab, tak ada sopan santun!
Klu dekat, Kejora nak ketuk pala dia dgn mertun!
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

Wak Gontol Kejora terasa dia not welcome in here

Demikianlah bila pendirian dan matlamat tak senonoh

Dibalun, ditibai dan dibantai disini hingga perut dan kepala nya terasa penuh

Anonymous
Guest
Anonymous

Nasib le mkcik TN anjing 🐕 betina tua iblis puki kurap syplis akal pendek kelentit panjang 10:02 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing nak lagak jerung tk sedar diri nya bilis!
Kini dah tak ada idea merapu anjing itu nak tulis
Idea sawan gila babi dia, anjing tua itu dh muflis
Teruk dia dilanyak, ibarat dgn keretapi kena gilis
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Muka anjing ini spt kulit babi tebal, malu tk kalis
Mulut becok biadab..laki dia malu bwa ke majlis
Tk bersopan, perangai kuangajar mengalah iblis
Puki pula kering kerepot penuh dgn kurap syplis
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HHOHO HIHIHI