SELAMATKAH MUHYIDDIN DENGAN MAINAN DUA KOLAMNYA?

Cakap-cakap bahawa Muhyiddin Yassin cuba “bermain dua kolam”untuk memastikan Belanjawan 2021 diluluskan nampaknya bukan lagi sekadar omong kosong.

Sebelum ini tersebar perkhabaran bahawa Muhyiddin cuba “menyogok” semua Ahli-Ahli Parlimen untuk meluluskan belanjawan dengan menawarkan peruntukan pembangunan sebanyak RM3 juta setiap seorang kepada mereka bagi tahun depan.

Dengan adanya peruntukan tersebut, jika ada Ahli Parlimen yang menolak untuk menyokong belanjawan, bermakna mereka menolak peruntukan pembangunan yang ditawarkan kerajaan.

Penolakan itu tentu saja berisiko membuatkan rakyat atau pengundi di kawasan yang mana Ahli Parlimennya berbuat demikian menjadi marah kepada wakil rakyat mereka.

Terutama bagi Ahli Parlimen pembangkang, selain dihimpit faktor kewangan untuk menyelesaikan masalah setempat, ketidakmampuan memenuhi keperluan pengundi adalah suatu masalah yang berkait rapat dengan khidmat mereka kepada rakyat.

Dengan yang demikian, tawaran RM3 juta itu bukan sekadar membuatkan Ahli Parlimen pembangkang berada dalam keadaan serba salah, malah tidak mustahil ramai yang terdorong untuk menerimanya.

Menerima peruntukan tersebut, bererti mereka menyokong Belanjawan 2021 dan ia dalam masa yang sama juga bererti setuju melanjutkan lagi khidmat Muhyiddin selaku Perdana Menteri.

Memandangkan usul tidak percaya amat mustahil untuk diberi kebenaran oleh Speaker, Belanjawan 2021 adalah medan terbaik untuk menguji keabsahan kedudukan Muhyiddin yang diragui selama ini.

Namun, jika belanjawan juga disokong, apa lagi peluang yang ada untuk menjatuhkan Muhyiddin?

Untuk itu, tidak mustahil juga sokongan pembangkang kepada Belanjawan 2021 yang dilihat hanya disebabkan “sogokan” akan membuatkan mereka dihujani kecaman dan tidak lagi dihormati.

Namun demikian, pemberian peruntukan yang sama rata kepada semua Ahli Parlimen itu, walaupun mungkin tidak mendatangkan masalah kepada mereka yang menyokong Muhyiddin, tetapi kelihatannya amat ditentang oleh BN.

Bagi BN, peruntukan sama rata itu akan “membunuh” mereka secara keseluruhannya.

Sekaligus, penentangan BN ini menunjukkan cakap-cakap mengenai tawaran itu memang ada kebenarannya.

“Kami tidak setuju, kenapa perlu beri pada mereka? Itu membunuh kami.

“Dulu semasa dia (Pakatan Harapan) memerintah, dia tak bagi kita pun (peruntukan),” kata Ahli MT UMNO, Tajuddin Abdul Rahman yang juga Ahli Parlimen Pasir Salak.

Yang tersirat sebenarnya daripaka ketidaksetujuan BN itu ialah kerana ia juga akan menipiskan peluang UMNO untuk merampas semula kerusi Perdana Menteri selepas PRU15 nanti.

Lapan bulan berada dalam kerajaan tetapi berperdana-menterikan pemimpin parti lain pun sudah begitu meresahkan UMNO, apatah lagi jika mereka terpaksa berada di bawah telunjuk Muhyiddin untuk tempoh yang lebih lama selepas PRU15 akan datang.

Sebab itu, selain tidak setuju dengan langkah Muhyiddin mahu memberi peruntukan sama rata RM3 juta kepada semua Ahli Parlimen, UMNO turut tidak setuju dengan perjanjian keyakinan dan pembekalan yang diminta pembangkang.

Ada tiga perkara yang diminta pembangkang jika perjanjian keyakinan dan pembekalan itu dipersetujui – pertama; memperkasa fungsi Parlimen dengan Ahli Parlimen pembangkang dilantik dalam jawatankuasa terpilih, kedua; mendengar dan berunding dengan pembangkang sebelum belanjawan dibentangkan dan ketiga; perlunya reformasi di mana pembangkang berhak mendapat peruntukan pembangunan yang sama rata.

Bagi BN, jika Muhyiddin setuju dengan permintaan terhadap perjanjian keyakinan dan pembekalan itu, maknanya beliau tidak yakin dengan sokongan yang sedia ada padanya.

Serentak dengan itu, BN menjanjikan semua Ahli Parlimen BN akan menyokong penuh Belanjawan 2021 yang akan dibentangkan pada Jumaat ini.

Soalnya, benarkah semua Ahli Parlimen BN akan menyokong Belanjawan 2021 yang mana sokongan itu bererti memanjangkan lagi hayat politik Muhyiddin?

Bagaimana dengan Tengku Razaleigh Hamzah yang baru-baru ini mahu usul tidak percaya terhadap Muhyiddin dipercepatkan, apakah beliau akan menyokong belanjawan ini?

Begitu juga, bagaimana dengan Zahid Hamidi dan Najib Razak yang telah menulis surat kepada Agong untuk menyokong Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri, apakah mereka juga akan menyokong belanjawan yang sama ertinya setuju Muhyiddin lebih lama sebagai Perdana Menteri?

Dengan majoriti hanya ada dua, ketiadan sokongan tiga Ahli Parlimen di atas tentu saja meruncingkan kedudukan Muhyiddin.

Dalam keadaan ini, beralih mendapatkan sokongan blok pembangkang dengan menawarkan mereka peruntukan RM3 juta dan bersetuju dengan perjanjian keyakinan dan pembekalan adalah pilihan yang munasabah bagi Muhyiddin.

Begitu pun, ia juga berisiko membuatkan lebih ramai Ahli Parlimen BN tidak setuju dan menolak Belanjawan 2021.

Apalagi dengan kedudukan Najib sebagai Pengerusi baru Kelab Penyokong BN atau BNBBC di mana 23 Ahli Parlimen BN yang tidak berjawatan dalam kerajaan berada di bawahnya, ini bermakna keadaan lebih bahaya buat Muhyiddin.

Yang nyata di sini, “bermain dua kolam”, selain belum tentu akan menjanjikan dataran yang selamat, bahkan tidak mustahil lebih mudah Muhyiddin jadi tenggelam kerananya. (Shahbudindotcom 04/11/2020)

Updated: 4 November 2020 — 11:19 am

108 Comments

Add a Comment
 1. SAMA BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ PHD4PIG MEMANGLAH SALING PUJI MEMUJI WALAUPUN KORUP PELAKU KEROSAKAN……..

  MEMANG BEGITULAH RESAM RESAM BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ…….

  DAP orang pakai salah dia buat tak apa…….

  Speaker Dewan Undangan Negeri Selangor, Ng Suee Lim berang dengan 3 Adun pembangkang berbaju Melayu ke sidang itu hari ini.
  Beliau menggesa semua Adun “berpakaian sewajarnya” mengikut peraturan DUN, selepas Shamsudin Lias (BN-Sungai Burong), Dr Ahmad Yunus Hairi (PAS-Sijangkang) dan Mohd Imran Tamrin (BN-Sungai Panjang) berbaju Melayu serta bersongkok.

  “Tolong patuhi peraturan mesyuarat. Saya hanya memberi nasihat kepada beberapa orang daripada anda hari ini,” katanya sambil menambah lelaki patut memakai sut ke DUN.

  Yang dia orang tak nak patuh pakaian termasuk bersongkok kenapa?
  Ada pula Malayu PH bela dengan memberi contoh kalau datang sekolah baju Melayu hari selasa… Bongok punya Melayu PH

  1. Bangang..pejabat agamapun pakai baju melayu hari jumaat.

 2. Mengulangi Komen bernas dari “Selumbar” ntk tatapan pembaca2 sekali lagi. Terbaik ! Harus dibaca berulang kali, hadam, faham dgn fikiran terbuka dan berlapang dada. Kennyataan memang amat pahit untuk ditelan. Salute !

  Quote :
  ============================================
  Selumbar

  Ulasan…

  Dulu kita selalu dengar nyanyian Pakatan Harapan hancing…. PH hancing. Segala cacian itu terpaksa ditelan oleh rakyat yang pro PH kerana percayakan Mahathir jujur berkhidmat. Tapi orang tua itu adalah gulungan Melayu celaka bersekongkol dengan Azmin semburit, menjahanamkan PH dari dalam. Mahathir buat kerja sial, Anwar ibrahim pula dihina.

  Hari ini kita yang tidak berparti merasa kesian… orang yang menyokong Muhyiddin tubuh kerajaan secara khianat atas nama Melayu Islam kini mereka dan ahli keluarga mereka pula kena badi khianat.

  Ada kerja kena berhenti. Pengangguran dalam negara bertambah tapi Muhyiddin dengan selamba berkata akan memberi keutamaan pada pendatang asing dalam sektor buruh. Orang yang ada perniagaan tapi tiada pelanggan kerana pelanggan terpaksa berjimat. Nak bergerak mencari rezeki disekat atas alasan PKPB. Tak boleh keluar duit KWS kerana kerajaan kata rakyat akan jadi papa kedana bila tiba hari tua. Apa yang terbaik dari kerajaan “abah Kau”…..adalah darurat…..dharurat…darurat

  Al-Sultan Abdullah memaklumkan tiada keperluan buat masa ini untuk mengisytiharkan Darurat Perkara 150(1) dan Pemasyhuran Ordinan Darurat (Kuasa-Kuasa Perlu 2020) menurut Perkara 150(2B) Perlembagaan Persekutuan untuk memerangi ancaman COVID-19.

  Apa kebajikan yang akan rakyat dapat jika cadangan dharurat diluluskan oleh YDPA..?

  Keuntungan nya hanya sebelah pihak kerajaan saja. Biar pun kerajaan Muhyiddin tidak ada sokongan majoriti. Antara keistimewaan yang bakal mereka miliki inilah….. Parlimen digantung. Mereka boleh buat apa saja undang-undang ikut selera mereka tanpa perlu dibahas dalam parlimen. Pembentangan bajet tidak perlu dapat sokongan dari ahli parlimen. Boleh bertindak keatas sesiapa saja tanpa halangan perundangan dan Perlembagaan.

  Bila cadangan dharurat ditolak oleh YDPA, mereka jadi marah dan bertindak balas membuat saman terhadap YDPA melalui seorang peguam bernama melayu iaitu Syed Iskandar Syed Jaafar.

  Nampak atau buta……? Sebenar nya bukan bangsa Cina, atau India yang biadap dan kurang ajar malah derhaka pada raja melayu tapi orang melayu itu sendiri yang lakukan nya.

  Dulu kita biasa melihat orang yang pro UMNO Baru, PAS akan cepat melenting mempertahankan kewibawaan raja bila raja berpihak kepada mereka dalam apa jua hal berkaitan politik.

  Tapi hari ini mereka jadi syaitan bisu membiarkan saja orang melayu memperlecehkan kewibawaan YDPA dengan menuntut untuk menentukan sama ada berdasarkan Pekara 40 dan 150 Perlembagaan bahawa Yang di-Pertuan Agong mempunyai budi bicara sepenuhnya untuk tidak mengistiharkan darurat walaupun perdana menteri dan kabinet nya telah memberi nasihat.

  Orang melayu ini juga menuntut untuk menentukan sama ada Akta A514 yang meminda Pekara 150 dengan menambah Fasal (8) dan (9) adalah melanggar Perlembagaan Persekutuan dan oleh itu adalah terbatal dan tidak sah.

  Maka jelas lah pada mata masyarakat bahawa orang yang memperalatkan institutisi raja melayu untuk kepentingan mereka selama ini adalah orang melayu yang pro UMNO Baru dan PAS. Jika selepas ini mereka berlagak patriotik terhadap institusi raja melayu.. Ludah saja muka mereka dengan kahak hijau.

  Biar pun Muhyiddin mahu bermain sepuluh kolam pun, kedudukan nya dalam kerajaan PN tetap tidak akan bertahan lama. Pengkhianat dalam PN iaitu UMNO Baru tidak akan berdiam diri membiarkan Muhyiddin yang diiringi oleh Azmin semburit dan Hamzah terus berlagak sebagai big boss. Mereka akan berusaha mencari jalan untuk merampas kuasa dari Muhyiddin.

  Namun begitu, UMNO Baru juga berfikiran seperti Muhyiddin, mahu terus kekal berkuasa dalam kerajaan tidak berdaftar PN walau pun terpaksa jadi pencacai angkat najis. Tanpa Muhyiddin kewibawaan pemimpin UMNO Baru lebih kotor dari penternak babi.

  Oleh kerana itu kerektor Muhyiddin dan pemimpin UMNO Baru sekadar main tarik tali saja. Sama-sama memerlukan antara satu sama lain untuk hidup. Sekejap lebih kepada Muhyiddin. Sekejap lagi lebih kepada UMNO Baru. Ini adalah permainan “cakap tak serupa bikin”.

  Sokongan bajet 2021 perlu diteliti dari pelbagai sudut agar semuga pihak yang memerlukan dapat menikmati nya. Jika ada pengagihan tidak menyeluruh, bukan menjadi kesalahan jika bajet 2021 perlu dibantah dan ditolak.

  Pada pandangan pemerhati, kepada Ketua pembangkang merangkap pengerusi Pakatan Harapan diharapkan terus kekal berpihak kepada YDPA mempertahankan kewibawaan institusi raja berperlembagaan.

  Kita mengharapkan juga agar raja-raja melayu boleh melihat betapa penting nya bekerjasama dengan Anwar Ibrahim demi bangsa, agama, negara untuk dilindungi dari sekumpulan pengkhianat yang pernah puak mereka utamakan.

 3. MahathirVsAnwar…skrew kat kepala hang dah longgaq nk jatuh..tiap2 hari kutuk, maki Anwar…Apa pekdah kau dapat hah?? Tambah dosa dan tambah meluat org nak baca komen gila babi kau yg menjadi2..

  Patutnya kau gumbira..sbb sampai skrng Anwar tak jadi PM lagi..tak kun fa-yakun..masa akan dtg tak tau lah.. Allah yg pegang qada qadar..

  Ntah apa yg masih tak puas hati … memaki, mencerca kat sini pagi, siang dan malam…

 4. PAK DAJJAL BANDUAN PEROGOL DAN PENCABUL…….PUNYALAH BENCI DENGAN MELAYU SAMPAI BAJU NAMA MELAYU PUN ALLERGIC…….

  Dun Selangor Yang Dikuasai PH Tolak Usul Tatacara Pemakaian Baju Melayu Dalam Dewan…….

  Pembangkang Selangor kecewa apabila usul tatacara pemakaian baju kebangsaan ketika Persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) ditolak hari ini.

  Ketuanya, Rizam Ismail berkata, pihaknya telah menghantar notis pemberitahuan usul berkenaan kepada Speaker DUN Selangor dari D4P, Ng Suee Lim semalam bagi meminta pertimbangannya berhubung tatacara pemakaian baju kebangsaan itu supaya tidak hanya dikhususkan pada Jumaat sahaja.

  Beliau berkata bagaimanapun, pembangkang Selangor kecewa apabila wakil rakyat Pakatan Harapan (PH) yang tidak menyokong usul berkenaan sehingga menyebabkan ia ditolak.

  “Usul ini telah ditolak apabila gagal mendapat sokongan satu pertiga atau 19 Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Selangor.

  “Kami amat kecewa dengan tindakan ADUN kerajaan yang tidak menyokong bagi memartabatkan baju kebangsaan,” katanya ketika sidang akhbar di lobi Bangunan Annex hari ini.

  Isu berkenaan tatacara pemakaian di DUN Selangor menjadi kecoh apabila ADUN pembangkang mempertikaikan teguran Suee Lim berhubung kod pemakaian ketika persidangan DUN berlangsung Isnin lalu.

  Suee Lim sebelum ini berkata, pemakaian baju kebangsaan hanya dibenarkan pada hari Jumaat dan pembangkang dilihat cuba meraih kepentingan politik berhubung perkara itu.

  Dalam pada itu, ADUN Sungai Panjang, Datuk Imran Tamrin berkata, pembangkang kesal dengan penolakan usul berkenaan yang langsung tidak sempat untuk dibahaskan oleh setiap ADUN di negeri ini.

  “Bagaimanapun, kami akur dengan arahan tersebut,” katanya.

  Sumber :http://shahalamku.com

  MR : Apabila bukan Islam menguasai, sedikit demi sedikit syiar Islam akan dipadamkan

 5. Rogol Nika Gee
  Tangkap Lokman Adam
  Laki buat SD
  Perogol buat diam.

 6. Kerajaan 1 petang
  Usul tak percaya
  Rogol Rakyat sekarang
  Undi bajet bahaya

 7. Perogol Nika Gee
  Tidak beri KWSP
  Rasuah semua MP
  Sebab tiada majoriti.

 8. Tak keluar KWSP
  10,000 terbang
  3j rogol MP
  Rogol Rakyat terkangkang.

 9. ELOK JEER PRU DI USA…..TAPI PHD4PIG MEMANG PENGECUT TAKUT RAKYAT TAK UNDI……

  Rakyat Malaysia kongsi pengalaman mengundi di AS…

  Di sebalik kebimbangan penularan COVID-19 di Amerika Syarikat (AS), pengundi-pengundi berdaftar di negara itu dilihat lebih bersemangat menjalankan tanggungjawab mereka berbanding pilihan raya, sebelum ini.

  Keadaan itu disifatkan kerana para pengundi di negara Uncle Sam itu sudah mula ‘muak’ dengan kepimpinan Donald Trump, dan mahukan perubahan segera terhadap pentadbiran.

  Pengundi, Nuryani Asari, 38 tahun, berkata para pengundi mula beratur seawal pukul 7 pagi di salah satu Pusat Mengundi di Upper Eastside, Manhattan, New York bagi mengelakkan kesesakan berikutan pilihan raya kali ini berlangsung dalam kebiasaan baharu.

  “Sejak tiga setengah tahun yang lepas telah membuktikan betapa Amerika Syarikat telah mundur dengan kepimpinan Trump. Jadi, dijangka lebih ramai penyokong dan pengundi inginkan perbezaan dalam kepimpinan presiden, dan ramai pengundi menyokong Joe Biden.

  “Ia bagi membetulkan atau menolong negara ini dari segi ekonomi dan isu sosial serta isu diskriminasi terhadap orang berkulit hitam, selain berkait dengan pengendalian pengurusan COVID-19,” katanya kepada Astro AWANI pada Rabu (waktu Malaysia).

  Nuryani yang sudah 12 tahun menetap di AS berkata, pilihan raya kali ini cukup berbeza berbanding dua pilihan raya yang pernah dia lalui sebelum ini.

  Selain diadakan dalam norma baharu, dia berkata buat pertama kali pengundi turut berpeluang untuk menjalankan undi awal atau pos bagi mengekang penularan jangkitan.

  “Pertama mereka telah diberikan kertas undi sejak bulan lepas dan kami dapat mengundi melalui pos. Jika mahu memastikan yang undi kita akan dikira, kami boleh datang secara peribadi untuk pengundian awal yang telah dimulakan sejak minggu lepas.

  “(Kaedah undi pos) lebih selamat sekiranya pengundi risau mengenai COVID-19,” ujarnya lagi.
  Setakat pukul 2 petang ini, Biden mendahului dengan 223 undi berbanding Trump yang memperoleh 212 undi, di mana calon memerlukan 270 undi elektoral untuk memenangi jawatan Presiden AS.
  Berkongsi lebih lanjut, ibu kepada seorang cahaya mata itu berkata, keadaan jangkitan COVID-19 di New York disifatkan lebih terkawal berbanding di negeri-negeri lain.

  Katanya, penduduk di kawasan tersebut lebih berdisiplin dan mengikut peraturan yang ditetapkan oleh pihak berkuasa.

  “Sebab di Amerika Syarikat mereka tiada arahan umum. Di Malaysia, ia sangat tersusun kerana ada arahan (di peringkat) nasional dan semua mematuhi perkara tersebut.

  “Di sini, gabenor-gabenor negeri memutuskan peraturan mereka sendiri untuk penduduk di negeri masing-masing. Jadi, kalau nak pergi ke negeri-negeri lain peraturannya sedikit berbeza. Sebagai contoh, negeri di timur laut, mereka tidak memakai pelitup muka kerana kes rendah di sana,” katanya.

  Bagaimanapun, Nuryani yang mula berpindah ke AS sejak 2008 untuk melanjutkan pelajaran sebelum mendirikan rumah tangga dengan warga Amerika, tidak terlepas daripada impak COVID-19 apabila dia turut kehilangan pekerjaan pada April lalu.

  Dia yang bekerja sebagai pentabdir jualan di sebuah syarikat penyedia perkhidmatan pelancongan terpaksa akur dengan keadaan tersebut, selain berdepan kesukaran untuk kembali mendapatkan pekerjaan.

  “Sesiapa yang kehilangan pekerjaan boleh mendaftar untuk mendapatkan pampasan iaitu sekitar 20 atau 30 peratus kurang daripada gaji.

  “Alhamdulillah, dapat menampung keluarga seperti membayar sewa dan membeli barangan asas. Pampasan diberikan selama 52 minggu dan ia membantu kita untuk mencari pekerjaan,” katanya.
  Jelas Nuryani, ketika ini dia sedang menjalani program ‘bootcamp’ bagi meningkatkan kemahirannya.

  Sumber Astro

 10. HAHAHA HIHIHI HOHOHO

  Nak beli Wak Gontol Kojolla tak yah kasi duit.

  Kasi jelly dan batang cangkol baru

  Buat sumbat bontot..

  1. HAHAHA HIHIHI HOHOHO
   Nasib lerrr baik punya Dr Akma tak layan

   kalau tidak dia pon kena dengan Wak Gantol

   sumbat bontot ngan batang cangkol

  2. Nasib le TN anjing 🐕 betina menopos 8:31/8:34 am,

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   TN anjing meroyan awal mlm..sbb puki dia gatal
   Selak kain tergaru2 serupa dgn org sakit mental
   Dgr citer betina ni pernah diusung gi ke hospital
   Sbb dgn btg mob celup KY jelly puki dia disental
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
   👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 11. MEMANG SAH LERR PH BERIA SANGAT JADIKAN NEGARA REPUBLIC DIKTATOR……..

  Permohonan Persatuan Peguam-Peguam Muslim Malaysia Untuk Mencelah Dalam Saman Pemula Berhubung Kuasa Agong Telah Difailkan Petang Ini…..

  Selaras dengan arahan yang diterima daripada Persatuan Peguam-Peguam Muslim Malaysia (PPMM), kami telah memfailkan satu permohonan di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, bagi mencelah di dalam Saman Pemula oleh Peguam Syed Iskandar bin Syed Jaafar sebelum ini, mengenai kuasa Ke Bawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong.

  Permohonan PPMM untuk mencelah itu telah disokong dengan Afidavit yang diikrarkan oleh Setiausaha Agung PPMM.

  Peguam kanan, Tuan Haji Haniff Khatri telah dilantik untuk mengetuai barisan kaunsel mewakili PPMM, di Mahkamah kelak, untuk menegaskan pendirian PPMM mempertahankan kuasa budibicara KDYMM Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong, seperti yang diperuntukkan Perlembagaan.

  Kes ini telah ditetapkan untuk pengurusan kes pada 13.11.2020 melalui e-Review secara atas talian, dan kami berharap status permohonan mencelah oleh PPMM ini akan dapat diketahui dalam masa terdekat.

  TETUAN AMELDA FUAD ABI & AIDIL
  (KOTA DAMANSARA)

 12. PH MAHU KUASA BERPUSAT KEPADA MEREKA BILA REPUBLIC DIKTATOR JADI AGENDA UTAMA MEREKA…….

  The King And Us……
  GUEST COLUMNISTS

  Gurdial Singh Nijar, Malaysia Now

  The Agong’s refusal to accede to the prime minister’s request to declare an emergency has triggered keen excitement over his role in the constitution.

  Some argue that the king has no role and must abide by what the government of the day wants.

  Others say that he is empowered to overrule any decision proposed by the Cabinet, and that it’s a matter of his personal discretion.

  Yet others assert that while the king must (generally) act on the Cabinet’s advice, he has residual powers and can act as he deems fit in the best interest of the country – a check and balance role.

  How may these seemingly irreconcilable contentions be resolved? Perhaps we must go back to the fundamentals.

  The constitution is founded on the rule of law, which envisages a separation of powers encapsulated in three organs: the executive, the legislative, and the judiciary. These represent the governing architecture of the country.

  Our highest judiciary has entrenched this as an inviolate basic structure of the constitution. The grant and exercise of other powers is subsidiary to this governing structure, to help reinforce it. No more, no less.

  The king rules and the government governs. After all the government has the wherewithal – access to information, and the machinery of state – which the king does not.

  The Agong is a constitutional monarch, and is obliged to act on the advice of the Cabinet in all matters relating to governance as stated in Articles 40(1) and (1A) of the constitution.

  The functions where he may act in his discretion are explicitly stated in Article 40(2): the appointment of a PM, the withholding of consent for the dissolution of Parliament on the PM’s request; and a matter not relevant here regarding the requisition of a meeting by the Conference of Rulers.

  Those attributing extended or residual powers of the king point to the concluding phrase in the article: “and in any other case mentioned in this constitution”.

  This cannot be open-ended. They must be expressly provided for.

  The constitution enumerates a vast panoply of powers for the Agong. Executive authority is vested in him (Article 39); he is part of the legislature (44); he appoints members of the judiciary (122B); he is the supreme commander of the armed forces (41), and countless other roles assigned to him by the constitution.

  So too in the matter of the proclamation of emergency. This is despite the wording of Article 150(1) that he “may” declare an emergency if “satisfied” that a grave situation exists.

  These words, seemingly bestowing discretionary powers, also appear elsewhere.

  Article 92 says that the Agong may, if “…satisfied that it is conducive to the national interest”, proclaim any area for which a development plan be put in place. This paves the way for Parliament to override state jurisdiction.

  Article 92(3) defines development plan as a plan for the development, improvement, or conservation of the natural resources of a development area, the exploitation of such resources, or the increase of means of employment in the area.

  If the same interpretation is accorded to this article as for the emergency proclamation article, the king is given final determining authority to trigger Parliament into enacting development plans for any state. And this determination he makes without the aid and support of a whole functioning government machinery.

  Thus a contextual and realistic reading of the constitution shows that the Agong is assigned these roles as the head of state not as head of government. He does not participate in the actual functioning of these governmental organs, nor will he have the operational knowledge to do so.

  His role is, in the words of a famous constitutional commentator, Bagehot, to be consulted, to encourage and to warn, except where the functions are spelt out explicitly as stated earlier, as well as in matters of Islam of which the king and rulers are heads. And they act in accordance with practices (“conventions”), many of which are expressly provided for in the constitution.

  Our highest Federal Court has made this crystal clear, pointedly in declaring an emergency.

  In Abdul Ghani Ali v PP (2001), it ruled as firmly established that “the king does not have a personal discretion under Art 150(1) of the constitution but has at all times to act on Cabinet advice”.

  This affirmed the earlier Privy Council decision that the king “is required in all executive functions to act in accordance with the advice of the Cabinet”, including where the power is expressed to be exercisable where he is satisfied that a particular state of affairs exists (Teh Cheng Poh v PP).

  Declaring an emergency is, undoubtedly, an executive function.

  There is an imperative need to quieten the voices on the role of the monarchy. Clearly, no ruler desires to become, in Asquith’s phrase, “the football of contending factions”” Who is to fulfil this task?

  When the then-sultan of Perak assumed the right to decide on who had the confidence of the majority in the state assembly to rule the state in the 2010 crisis case, it was ultimately the courts that played a key role in delineating the various strands of power and authority. And they broke new ground indeed.

  Perhaps that’s where heads are now turned, to stymie any hurt to our constitutional construct.

  “A little fire is quickly trodden out; Which being suffer’d rivers cannot quench” (Shakespeare, in “Henry VI”).

  Gurdial Singh Nijar is a former law professor, now a practising lawyer.

 13. JANGAN PERCAYA PHD4PIG KAKI BULI……..

  BN Rejects Pakatan’s Counter-Proposal On Budget…..

  (TMI) – BARISAN Nasional (BN) does not agree with the confidence and supply agreement (CSA) proposed by the opposition, said several parliamentarians from the coalition.

  Padang Rengas lawmaker Nazri Abdul Aziz said BN’s 43 lawmakers collectively rejected the opposition’s CSA proposal.

  “Why should we be fair to them? When they were in government they were not fair to us,” he told The Malaysian Insight when met today after a meeting of BN MPs at the Putra World Trade Centre today.

  Umno accounts for 39 of the BN MPs among its ranks in the 222-seat parliament. MCA has two MPs, and MIC and Parti Bersatu Rakyat Sabah one apiece.

  A CSA is an arrangement in a hung parliament, in which an opposition party agrees not to vote against a minority government in votes of confidence or budgetary matters but reserves the right to oppose other legislation.

  Several members of the opposition, including DAP’s Liew Chin Tong and Muda’s Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, have been pushing for the CSA to be signed ahead of the Budget 2021 voting this session.

  Among the demands rumoured to be part of the CSA includes equal funding for all parliamentarians, totalling RM3.8 million.

  Pasir Salak MP Tajuddin Abdul Rahman added that, if BN empowered the opposition, it would be detrimental to the coalition in the next elections.

  “Why must we give it to them? It will kill us. What they did to us, we do to them,” he told reporters.

  Sources told The Malaysian Insight that the Perikatan Nasional government, worried that the budget would be voted down, had initiated the talks for a CSA at the start of October.

  Budget 2021 will be tabled on Friday.

  A source said the plan was to sell the budget to the MPs as a “unity budget” to “fight the Covid-19 pandemic”.

  Earlier today, Umno’s Azalina Othman Said also rubbished the idea of CSA because it was not applicable in Malaysia.

  Prime Minister Muhyiddin Yassin’s razor thin majority was at stake when several Umno lawmakers threatened to pull out of the fragile coalition with BN, PAS and GPS.

  Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah earlier last week advised all politicians to support Budget 2021 in light of the Covid-19 pandemic, because funds are crucial for medical supplies and front-liners.

  On Saturday, Muhyiddin also urged all political parties to put aside their differences and come together to vote for the budget to fight the pandemic.

 14. BILA JATUH PHD4PIG BARULAH MUDAH DAKWA PENGGANAS KOMUNIS PERUSUH SOSIALIST DAN PEMBERONTAK SYIAH…….

  Police Probe Against Mujahid Above Board, Say Lawyers……

  (FMT) – Police were acting within the parameters of the law when they called Amanah vice-president Mujahid Yusof Rawa for investigation for questioning the appointment of Muhyiddin Yassin as prime minister in March, a lawyer said.

  Baljit Sidhu said the police had the discretion to approach a witness or suspect in an investigation over an incident that happened a long time ago.

  “Police have total control and direction over investigation under the Criminal Procedure Code,” he said.

  Baljit was responding to Mujahid’s query on why the investigation was being conducted months after he allegedly made the remarks after the fall of the Pakatan Harapan government in March.

  The Parit Buntar MP said he was being investigated under the Sedition Act, Penal Code and the Communications and Multimedia Act.

  “I don’t know why it took so long for police to investigate the matter,” he said when met outside Bukit Aman yesterday evening after he was questioned for more than an hour.

  Baljit said there might be a host of reasons as to why the police called Mujahid to record his statement after so long, but Mujahid was entitled to have his own perception on the matter.

  “However, police have acted within the boundaries of the law in conducting their probe,” he said.

  Deputy CID director Mior Faridalathrash Wahid confirmed yesterday the investigation was being carried out by the D5 Classified Criminal Investigation Unit following the receipt of a report by Bukit Aman on an “old issue”.

  In March, a police report had been lodged against Mujahid and fellow Amanah MP Khalid Abdul Samad over a statement deemed to be questioning the King’s decision to appoint Muhyiddin as prime minister.

  Meanwhile, lawyer SN Nair said there was no limitation period in criminal investigations and police would “digest’ a report before recording statements from witnesses and suspects.

  “In seizable offences, police could decide from whom statements need to be recorded first or later,” he said, adding that the conduct of investigators in Mujahid’s case was not unusual.

  Nair said it was up to the police to investigate a report while the public prosecutor made the decision on whether to frame charges against suspects.

 15. Rogol Nika Gee
  Bayar 5 juta
  Rogol MP
  Bayar 3 juta?

 16. Perogol Nika Gee
  Perogol amah Indon
  3 juta bagi
  Hilang majoriti turun.

 17. Failed state in the making. Kahkahkah!

 18. DARIPADA DUK BIAR PEMBANGKANG KERJA MEMBULI ELOKLAH SERAH KEMBALI MANDAT KEPADA RAKYAT……..

  Mahathir Should Accept Najib’s Invitation To A Debate……

  In essence, Mahathir is a coward. He attacks those who do not fight back. And now Najib wants to openly debate him but Mahathir does not dare accept that challenge. Mahathir will not go on stage and attack Najib if Najib is going to debate all those allegations. Mahathir only wants to attack if that person does not fight back.

  For seven years since 2013, Tun Dr Mahathir Mohamad has had so much to say about Najib Tun Razak (all negative, of course). Mahathir “opened fire” soon after the May 2013 general election by accusing Najib of focusing too much on the Chinese and not giving enough attention to the Malays.

  In the 2008 general election before that (Tun Abdullah Ahmad Badawi was the PM then), Barisan Nasional won 140 parliament seats but in the 2013 general election (with Najib as PM) it dropped to 133, a reduction of seven seats.

  And this upset Mahathir. He said the Malays are Umno’s backbone so the government’s focus should be on the Malay voters. It is pointless focusing on the Chinese who would never support the government and would vote for DAP, or a DAP-backed coalition, never mind what you do for them. Hence, as the Malays would say, it is like pouring water over a yam leaf.

  And this is actually very true. During the Malayan Emergency it was proven that the Chinese played both sides. While they demanded Malayan citizenship (and Chinese schools), they sided with the China-backed CPM to try to bring down the “Malay” government and turn Malaya into a Communist Republic under China’s domination.

  In 2014, Mahathir stepped up the attacks against Najib. Mahathir had decided that Najib is an obstacle to his son Mukhriz’s political career. Mahathir wanted Mukhriz to become the future prime minister (PM8 or PM9) but Najib was not helping to make that happen. Hence Najib had to be removed.

  So, for three years from February 2015 to May 2018, Mahathir attacked Najib like there was no tomorrow. And this made DAP and Pakatan Harapan so ecstatic they rewarded Mahathir with the post of PM for two years (after which he would hand that post to Anwar Ibrahim).

  Two years as PM should be long enough for Mahathir to finish whatever “unfinished business” he had (which was to position Mukhriz as a future PM and get back the RM100 billion which he has “parked” under trustees, proxies and nominees and which are “stuck”).

  Mahathir attacked Najib because Najib did not fight back but just kept quiet and let him get away with it (which was Najib’s mistake and weakness). Another person other than Najib would have finished off Mahathir and his entire family — plus friends, cronies and proxies.

  Remember what Mahathir did to Anwar Ibrahim and all his friends, supporters and proxies in 1998? Mahathir rounded everyone up under detention without trial. Many “turned” to save themselves (no need to mention names) and some left the country and until today have not returned to Malaysia.

  Yes, Mahathir did what Stalin did to Lenin and his people in Russia 100 years ago.

  But Najib is not like that even though he could have put Mahathir and all his children and friends in jail on legitimate criminal charges (not fabricated charges or detention without trial like what Mahathir did in 1998). And that was why Mahathir was bold and relentless. He knew he was safe and that Najib would not use the full apparatus of the police against him.

  In essence, Mahathir is a coward. He attacks those who do not fight back. And now Najib wants to openly debate him but Mahathir does not dare accept that challenge. Mahathir will not go on stage and attack Najib if Najib is going to debate all those allegations. Mahathir only wants to attack if that person does not fight back.

  The Memali murders back in 1985 already showed what stuff Mahathir is made of. Mahathir asked Tun Musa Hitam to take the rap while he hid in his office and pretended to be in China. Mahathir did not want to take responsibility or answer for the Memali murders and he made someone else take the fall instead.

  Now is the best opportunity for Mahathir to debate Najib and prove everything he said about Najib all these years. I am sure this will be the debate of the century and 20 million Malaysians would be glued to their TV to watch it live. So why will Mahathir not accept Najib’s challenge? Takut apa?

  *************************************************************************

  Nothing for us to debate since you’ve been convicted, Dr Mahathir tells Najib
  (MMO) – Former prime minister Tun Dr Mahathir Mohamad has dismissed Pekan MP Datuk Seri Najib Razak’s invitation to a public debate.

  On Twitter, the Langkawi MP said he saw no need debate with Najib, who is also a former PM.

  “There is no reason to debate with Datuk Seri Najib Razak who has had all the charges against him proven in court,” Dr Mahathir said.

  He was referring to Najib’s conviction on July 28 by the High Court here on seven charges of money, laundering, criminal breach of trust, and abuse of power over RM42 million that belonged to SRC International Sdn Bhd.

  Yesterday, Najib responded to a user comment on Facebook by saying he was ready to debate Dr Mahathir at any opportunity.

  “No problem. When I was prime minister, he asked me to a debate but I did not want to. When he became the seventh prime minister, I asked him to a debate but he did not want to.

  “Since we are both no longer prime ministers, we can debate if he wishes to. Anytime!” Najib wrote.

 19. MEMANG LERR SPESIS DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ OTAK PUTUS WAYAR SKRU TANGGAL…….

  When Pakatan People Speak, All Logic Goes Down The Drain…….

  Did Dennis talk about “the blurring of the line between right and wrong has been going on for some time now” in May 2018 when Mahathir became Prime Minister? And why not? Is Mahathir the paragon of truth, honesty and virtue? Did DAP not say Mahathir is the most corrupt and crooked Prime Minister in history, at par with Mugabe?
  NO HOLDS BARRED

  Raja Petra Kamarudin

  What in heaven’s name is this Dennis Ignatius going on about? First of all, it is TUNKU Abdul Rahman, Malaysia’s first prime minister, and not TENGKU Abdul Rahman (as what Dennis wrote). At least get that right. And Malaysia’s first Agong was Tuanku Abdul Rahman, after whom Jalan TAR has been named.

  Dennis referred to the “beacon of light that TENGKU Abdul Rahman proudly announced to the world in his independence proclamation.” Actually, TUNKU Abdul Rahman also announced that the day Tun Dr Mahathir Mohamad becomes Prime Minister will be the beginning of the end for Malaysia.

  Is DAP not “blurring the line between right and wrong”?
  Why does Dennis refer to one quote but leaves out the other?

  You can see this Dennis dude is very selective with his quotes. He picks and chooses those that suit him and leave out those that do not. This person is very dishonest. And such biased writers cannot be believed.

  Dennis has an agenda, which is to make Umno, the Malays and Islam look bad. To put it in the proper perspective, Dennis is a Class A racist. Rasis nombor satu. He is a spokesman for DAP and Pakatan Harapan. Period!

  “The blurring of the line between right and wrong has been going on for some time now,” said Dennis. Yes, since May 2018 when Pakatan Harapan chose Mahathir as their Prime Minister.

  Did Dennis talk about “the blurring of the line between right and wrong has been going on for some time now” in May 2018 when Mahathir became Prime Minister? And why not? Is Mahathir the paragon of truth, honesty and virtue? Did DAP not say Mahathir is the most corrupt and crooked Prime Minister in history, at par with Mugabe?

  Sudahlah Dennis! Cakap tak serupa bikin. Kalau sokong DAP dan Pakatan Harapan, setan dan iblis pun dipanggil malaikat. Ini jenis orang macam Dennis. Pendatang haram dari Bangladesh pun tak teruk perangai macam Dennis ni.

  **********************************************************************************

  Najib’s appointment a new low for Malaysia
  Dennis Ignatius

  The appointment of former prime minister Najib Tun Razak as chairman of the Barisan Nasional (BN) backbenchers club in parliament once again draws attention to the moral decay gnawing away at the soul of our nation. It should tell us in no uncertain terms that our political system has become a cauldron of iniquitous and unethical behaviour.

  It is simply mind-boggling that someone who has only recently been convicted – convicted mind you — of one count of power abuse, three counts of criminal breach of trust and three counts of money laundering and sentenced to 12 years imprisonment could be appointed to an influential parliamentary position.

  Does the dictionary not call someone who has been convicted of a crime a “criminal”? Didn’t the trial judge call it “the worst kind” abuse of position. Is Najib not facing dozens of additional very serious criminal charges stemming from what could very possibly be the largest heist of public funds in our history? Sure he may be appealing the conviction but that does not diminish the gravity of his conviction.

  And what does it say of the scruples of UMNO-BN leaders that they would appoint such a man to lead their caucus? Does UMNO-BN care so little about integrity, accountability and honour? Are their consciences so seared that they can no longer discern right from wrong? Are they so focused on the politics of the moment that they cannot see the enormous damage they are doing to the moral fibre of our nation?

  By appointing him to the post, UMNO-BN is whitewashing his criminality and glossing over his betrayal of the nation’s trust. They are giving him a patina of respectability he does not deserve; allowing him the opportunity to burnish his phoney stature as national leader. It is disgraceful even by our already appallingly low standards. Lim Kit Siang is absolutely right when he said that the appointment would “plunge the Malaysian Parliament into new shame and infamy.”

  Clearly, nothing is sacred anymore. The more religious we become the more dishonourably we behave. What little standards of integrity and professionalism we once had are gone. In its place is an ugly anything-goes culture that is all too ready to sacrifice principle on the altar of political expediency.

  The blurring of the line between right and wrong has been going on for some time now. Politicians have lied and misled the public about their educational qualifications. They’ve thumbed their noses at laws and regulations that the rest of us must obey on pain of penalty. They’ve preached virtue but practiced deceit. They’ve talked about integrity even as they’ve gorged themselves on the public pursue. And they get away with it because few care enough to call them out.

  Perhaps the die is already cast; outrageous behaviour, unethical standards, a lack of integrity in public office is the new normal and is here to stay. Alas, that “beacon of light” that Tengku Abdul Rahman proudly announced to the world in his independence proclamation is no more.

 20. YA BUBAR PARLIAMEN CEPAT PENYELESAIAN TERBAIK
  ……

  MACAM TU LEER BARU JIMAT DUIT NEGARA…..

  ____________

  PRU dan PRN serentak? Cadangan yang baik …….

  Selain itu tambah Datuk Abdul Karim Rahman Hamzah, jentera Gabungan Parti Sarawak (GPS) kini sudah bersedia untuk menghadapi PRN12 walaupun ia tidak akan diadakan dalam masa terdekat. – Bernama
  KUCHING: Penganjuran pilihan raya umum (PRU) dan pilihan raya negeri (PRN) Sarawak secara serentak akan mampu menjimatkan kos.
  Demikian respons Naib Presiden Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB), Datuk Abdul Karim Rahman Hamzah.
  Ujarnya, penganjuran sesuatu pillihan raya memerlukan kos perbelanjaan yang besar dan situasi ketika ini tidak mengizinkan berlakunya pembaziran.
  “Sekiranya dapat diadakan secara serentak, saya percaya ia merupakan cadangan yang baik namun semua keputusan bergantung kepada pemimpin atasan.

  “Kalau boleh janganlah terlalu banyak pillihan raya diadakan kerana ia melibatkan kos jutaan ringgit dan ini juga merupakan duit rakyat,” jelas Abdul Karim.
  Selain itu tambahnya, jentera Gabungan Parti Sarawak (GPS) kini sudah bersedia untuk menghadapi PRN12 walaupun ia tidak akan diadakan dalam masa terdekat.
  “Bercakap mengenai persediaan parti, saya boleh katakan bahawa GPS sudah bersedia sepenuhnya.
  “Namun, pilihan raya kebiasaannya tidak diadakan ketika berlangsungnya peperiksaan awam seperti Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia (STPM) kerana kita tidak mahu mengganggu perjalanan proses itu,” tambahnya lagi.
  Abdul Karim berkata demikian dalam temu bual khas menjelang PRN12 di bangunan Baitulmakmur II, Kuching pada Rabu.

 21. HAHAHA HIHIHI HOHOHO
  semakin mengarut dia nih!

  ptuiihhhhhh

  1. Betul tu Anon 6:17 pm, setuju!

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   Mmg TN anjing betina tua sihir itu, kaki mngarut
   Sebabnya, dgn iblis syaitan, betina ini pergi turut
   Betina sihir itu hnyalah mak bidan & tukang urut
   Dekat sini, dia jdi badut, bikin lawak pecah perut
   🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

   👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 22. Anonymous (TN anjing 🐕 kelentit panjang)

  KEPALA BAPAK KAU, kata Najib Klepto wal Jibo

  KEPALA HOTAK KAU, kata aku, takda title

  Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla.

  Reply
  4 November 2020 3:11 pm
  _____________________________________________________

  1. Anonymous

   Apa pulanya kau tak ada title. Kau ada banyak title apa…. Dulu dikenali sebagai TN Bapok Bodo, sekarang Jora kata kau TN Anjing Betina Tua Kelentit Panjang

   Reply
   4 November 2020 3:31 pm
   _____________________________________________________

   1. Anonymous (CGU KEJORA BISTARI)

    Betul tu Anon 3:31 pm,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    TN anjing tk kan mampu lwn, Cgu Kejora bujang
    Hari2, anjing betina sihir iblis tu mkn penerajang
    Akal dia ini pendek, harap biji kelentit je panjang
    Malu kesipuan ler hari2 dia asyik kena telanjang
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    Reply
    4 November 2020 3:40 pm
    _____________________________________________________

 23. Bukan masa nak berpolitik.. PH bolehlah kemas2 meja, lepak duduk rumah bersama hapuskan rantaian c19… Tempoh bulan madu 22bulan yg penuh pembohongan dan kebencian rakyat telah lama berakhir..

  1. Hei kau pegang qada dan qadar ker… Berakhir? yg berakhir Najib dan BN, UMNO pd PRU14, klau tak kerna bersengkokol khianat berpakat dgn PN,,jgn mimpi BN, umno dan Pas jadi sebahagian KERAjaan PN.
   Ingat tu monnyettt !

 24. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  Tiada lagi kelibat, TN anjing betina iblis bajingan
  Psti betina tua sihir itu, air mata nya berlinangan
  Dia terima akibat dari mulut nya yg kelancangan
  Rasalah anjing tu, Cikgu Kejora punya penangan
  👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Kejora berjaya hapus, si tua tu pnya kelantangan
  Dgn Kejora..anjing tu tk berani lgi beri tentangan
  Psti ramai gmbira dgn Kejora pnya kemenangan
  Jigit, Zunun, NBR, Eton, dll, psti bertepuk tangan
  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  1. Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla mesti terus di balun, tibai dan bantai.

   Nate’ yang paling tak guna di negara ini, jumpa babi hutan dengan harimau, pelangkong dia dulu di sini.

   1. Nasib le TN anjing 🐕 betina iblis sihir 3:37 pm,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    TN anjing betina ifrit, mencaci jadi dia pnya hobi
    Sbg balas Kejora tala & taji anjing tu bertubi-tubi
    Tapi dia tk malu wlu dilanyak jadi mcm tapai ubi
    Kulit muka anjing tua tu, lbih tebal dari kulit babi
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 25. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  Padan muka..TN anjing betina ifrit puaka sundal
  Tk padan dgn menopos, dia mahu tunjuk handal
  Hanya maki caci jer, betina sihir itu punya modal
  Nmun dia terpksa lari, tk tahan Cgu Kejora bedal
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

  💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  1. Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla dah takda idea lagi tapi aku balun juga lah dia.

   Nate’ yang paling tak guna di negara ini, jumpa babi hutan dengan harimau, pelangkong dia dulu di sini.

   1. Nasib le TN anjing 🐕 betina tua sihir 3:34 pm,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    TN anjing betina ifrit, mencaci jadi dia pnya hobi
    Sbg balas Kejora tala & taji anjing tu bertubi-tubi
    Tapi dia tk malu wlu dilanyak jadi mcm tapai ubi
    Kulit muka anjing tua tu, lbih tebal dari kulit babi
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 26. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kejora nak peduli apa dgn TSMY punya masalah
  Lantak pi le..klu MP2 pembangkang serba salah
  Yg penting TN anjing betina sihir dh cabut belah
  Akhirnya, anjing tua bangang tu menyerah kalah
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

  💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. KEPALA BAPAK KAU, kata Najib Klepto wal Jibo

   KEPALA HOTAK KAU, kata aku, takda title

   Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla.

   1. Nasib le TN anjing 🐕 betina tua sihir 3:11 pm,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    TN feels he is a dragon but he’s just a millepede
    To readers, it’d be better if the moron keep quiet
    The more he retaliate..the more, he looks stupid
    He is actually presenting himself, as an old idiot
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

   2. Apa pulanya kau tak ada title. Kau ada banyak title apa…. Dulu dikenali sebagai TN Bapok Bodo, sekarang Jora kata kau TN Anjing Betina Tua Kelentit Panjang

    1. Betul tu Anon 3:31 pm,

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     TN anjing tk kan mampu lwn, Cgu Kejora bujang
     Hari2, anjing betina sihir iblis tu mkn penerajang
     Akal dia ini pendek, harap biji kelentit je panjang
     Malu kesipuan ler hari2 dia asyik kena telanjang
     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 27. Nasib le TN anjing 🐕 betina sihir ifrit menopos,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing kini terdiam..awal tdi kemain menjerit
  Dia rasa spt Kejora dah humban dia ke dlm parit
  Baru dia tahu kini..itu anjing tua, betina sihir ifrit
  Merayau le anjing itu smbil selak kain garu burit
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  1. Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla tak garu burit, tapi korek dengan jari nya, keluarkan tahi yang dia makan pada masa2 nya.

   Dia ingat makan tahi itu bikin dia pandai. Padan lah dia bodoh sebab asyik makan tahi.

   1. Nasib le TN anjing 🐕 betina sihir ifrit 3:15 pm,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    Anjing betina ni tdi sedih, letak tangan atas dahi
    Hari ini belum mengawan kot, nmpak spt berahi
    Kini anjing ni serbu Kejora, dia nk ajak berkelahi
    Syuh..syuhh..keluar kau anjing..pegi makan tahi
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    1. Nasib le TN anjing 🐕 betina sihir ifrit 3:15 pm,

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
     👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀
     Rupanya dia sebesar2 munafiq TN betina, caiikk
     Dgn betina iblis puaka ini, semua org darah naik
     Panggilan anjing utk betina ini, mmg yng terbaik
     Syuhh..syuhh..keluar ko anjing pergi makan taik!
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     HAHAHA HOHOHO HIHIHI

     1. Nasib le TN anjing 🐕 betina sihir ifrit 3:15 pm,

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
      Mkcik tk kan terlwn Kejora..sbb mkcik itu lemah!
      Lbh baik klu mkcik tumpu je, keje sbg surirumah
      Jaga amal ibadah sekiranya mkcik ini muslimah
      Lagi satu..taik tu, mkcik cuba kurang sikit jamah
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      1. Nasib le TN anjing 🐕 betina sihir ifrit 3:15 pm,

       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       Kejora faham yang mkcik ini, dh kantoi kesipuan
       Dekat tajuk post pun, makcik dh hilang tumpuan
       Mkcik kena le cuba kurangkan sikit kemerapuan
       Bukn apa..malu mkcik, sbb mkcik tu perempuan
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
       👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 28. Nasib le TN anjing 🐕 betina sihir ifrit menopos,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  Dah tosonyap TN anjing betina tua dungu bebal
  Mana mngkin..keta kancil nk langgar keta kebal
  Lunyai si tua tolol bingai itu..Kejora buat sambal
  Kini kantoi malu, muka dia, mcm kulit babi tebal
  🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  1. Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla muka babi, bau babi, jalan mcm babi, menjerit mcm babi.

   Dia memang babi, period.

   HAW HAW HAW

   1. Nasib le TN anjing 🐕 betina sihir iblis 3:18 pm,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    TN feels he is a dragon but he’s just a millepede
    To readers, it’d be better if the moron keep quiet
    The more he retaliate..the more, he looks stupid
    He is actually presenting himself, as an old idiot
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

   2. Hihihiii…dah sakit jiwa makcik TN ni….

    1. Betul tu, Anon 3:33 pm 👍🤣,

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     Anjing betina sihir tu mencaci jadi dia pnya hobi
     Sbg balas Kejora tala & taji anjing tu bertubi-tubi
     Tapi dia tk malu wlu dilanyak jadi mcm tapai ubi
     Kulit muka anjing tua tu, lbih tebal dari kulit babi
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 29. Nasib le TN anjing 🐕 betina sihir ifrit menopos,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  ♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿♿
  TN anjing ats kerusi roda, laptop ttp tk renggang
  Ke sana sini bergerak laptop diikat kat pinggang
  Tapi, ilmu yillek, ada hati nak masuk gelanggang
  Kena Kejora sekel, cabut lari tonggang langgang
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  1. Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla ilmu di kepala di celah kelengkang nya.

   Selalu gosok kepala itu untuk keluarkan ilmu dia tapi keluar air pekat putih – his bloody semen. Tak mau rugi, di masuk nya ke mulut dia, minum, aiyoyo, tabiat pariah betul.

   HAW HAW HAW

   1. Nasib le TN anjing 🐕 betina tua iblis 3:24 pm,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    TN feels he is a dragon but he’s just a millepede
    To readers, it’d be better if the moron keep quiet
    The more he retaliate..the more, he looks stupid
    He is actually presenting himself, as an old idiot
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 30. Ulasan…

  Dulu kita selalu dengar nyanyian Pakatan Harapan hancing…. PH hancing. Segala cacian itu terpaksa ditelan oleh rakyat yang pro PH kerana percayakan Mahathir jujur berkhidmat. Tapi orang tua itu adalah gulungan Melayu celaka bersekongkol dengan Azmin semburit, menjahanamkan PH dari dalam. Mahathir buat kerja sial, Anwar ibrahim pula dihina.

  Hari ini kita yang tidak berparti merasa kesian… orang yang menyokong Muhyiddin tubuh kerajaan secara khianat atas nama Melayu Islam kini mereka dan ahli keluarga mereka pula kena badi khianat.

  Ada kerja kena berhenti. Pengangguran dalam negara bertambah tapi Muhyiddin dengan selamba berkata akan memberi keutamaan pada pendatang asing dalam sektor buruh. Orang yang ada perniagaan tapi tiada pelanggan kerana pelanggan terpaksa berjimat. Nak bergerak mencari rezeki disekat atas alasan PKPB. Tak boleh keluar duit KWS kerana kerajaan kata rakyat akan jadi papa kedana bila tiba hari tua. Apa yang terbaik dari kerajaan “abah Kau”…..adalah darurat…..dharurat…darurat

  Al-Sultan Abdullah memaklumkan tiada keperluan buat masa ini untuk mengisytiharkan Darurat Perkara 150(1) dan Pemasyhuran Ordinan Darurat (Kuasa-Kuasa Perlu 2020) menurut Perkara 150(2B) Perlembagaan Persekutuan untuk memerangi ancaman COVID-19.

  Apa kebajikan yang akan rakyat dapat jika cadangan dharurat diluluskan oleh YDPA..?

  Keuntungan nya hanya sebelah pihak kerajaan saja. Biar pun kerajaan Muhyiddin tidak ada sokongan majoriti. Antara keistimewaan yang bakal mereka miliki inilah….. Parlimen digantung. Mereka boleh buat apa saja undang-undang ikut selera mereka tanpa perlu dibahas dalam parlimen. Pembentangan bajet tidak perlu dapat sokongan dari ahli parlimen. Boleh bertindak keatas sesiapa saja tanpa halangan perundangan dan Perlembagaan.

  Bila cadangan dharurat ditolak oleh YDPA, mereka jadi marah dan bertindak balas membuat saman terhadap YDPA melalui seorang peguam bernama melayu iaitu Syed Iskandar Syed Jaafar.

  Nampak atau buta……? Sebenar nya bukan bangsa Cina, atau India yang biadap dan kurang ajar malah derhaka pada raja melayu tapi orang melayu itu sendiri yang lakukan nya.

  Dulu kita biasa melihat orang yang pro UMNO Baru, PAS akan cepat melenting mempertahankan kewibawaan raja bila raja berpihak kepada mereka dalam apa jua hal berkaitan politik.

  Tapi hari ini mereka jadi syaitan bisu membiarkan saja orang melayu memperlecehkan kewibawaan YDPA dengan menuntut untuk menentukan sama ada berdasarkan Pekara 40 dan 150 Perlembagaan bahawa Yang di-Pertuan Agong mempunyai budi bicara sepenuhnya untuk tidak mengistiharkan darurat walaupun perdana menteri dan kabinet nya telah memberi nasihat.

  Orang melayu ini juga menuntut untuk menentukan sama ada Akta A514 yang meminda Pekara 150 dengan menambah Fasal (8) dan (9) adalah melanggar Perlembagaan Persekutuan dan oleh itu adalah terbatal dan tidak sah.

  Maka jelas lah pada mata masyarakat bahawa orang yang memperalatkan institutisi raja melayu untuk kepentingan mereka selama ini adalah orang melayu yang pro UMNO Baru dan PAS. Jika selepas ini mereka berlagak patriotik terhadap institusi raja melayu.. Ludah saja muka mereka dengan kahak hijau.

  Biar pun Muhyiddin mahu bermain sepuluh kolam pun, kedudukan nya dalam kerajaan PN tetap tidak akan bertahan lama. Pengkhianat dalam PN iaitu UMNO Baru tidak akan berdiam diri membiarkan Muhyiddin yang diiringi oleh Azmin semburit dan Hamzah terus berlagak sebagai big boss. Mereka akan berusaha mencari jalan untuk merampas kuasa dari Muhyiddin.

  Namun begitu, UMNO Baru juga berfikiran seperti Muhyiddin, mahu terus kekal berkuasa dalam kerajaan tidak berdaftar PN walau pun terpaksa jadi pencacai angkat najis. Tanpa Muhyiddin kewibawaan pemimpin UMNO Baru lebih kotor dari penternak babi.

  Oleh kerana itu kerektor Muhyiddin dan pemimpin UMNO Baru sekadar main tarik tali saja. Sama-sama memerlukan antara satu sama lain untuk hidup. Sekejap lebih kepada Muhyiddin. Sekejap lagi lebih kepada UMNO Baru. Ini adalah permainan “cakap tak serupa bikin”.

  Sokongan bajet 2021 perlu diteliti dari pelbagai sudut agar semuga pihak yang memerlukan dapat menikmati nya. Jika ada pengagihan tidak menyeluruh, bukan menjadi kesalahan jika bajet 2021 perlu dibantah dan ditolak.

  Pada pandangan pemerhati, kepada Ketua pembangkang merangkap pengerusi Pakatan Harapan diharapkan terus kekal berpihak kepada YDPA mempertahankan kewibawaan institusi raja berperlembagaan.

  Kita mengharapkan juga agar raja-raja melayu boleh melihat betapa penting nya bekerjasama dengan Anwar Ibrahim demi bangsa, agama, negara untuk dilindungi dari sekumpulan pengkhianat yang pernah puak mereka utamakan.

  1. Saya sokong 1000 persen pendapat dan komen Saudara.
   Kami yg pro PH dan DAP dah lama dok perhati..dah kata dah, dah perasan dah sejak dari dulu yg melingkopkan negara, ekonomi, melingkopkan institusi di Raja, Perlembagaan, merobek keharmonian kaum,mempegunakan sistem kehakiman, undang2, akta Parlimen, memperkudakan ketuanan melayu dan menonggang agama adalah bangsa melayu juga, org islam.
   Tpi yg melayu2 ni percaya bulat2, biar diri ditipu hidop2, (terus dimmok UMNO dan Pas) DAP dan cina, kafir2, bukan melayu konon nk rampas kuasa..rampas hak melayu, tindas org islam.

   Memang melayu dah buta hati, buta akal..sbb tu jadi macam ni..akan terus dihimpit kemiskinan, ketinggalan dari segi kemajuan, pelajaran dan ekonomi.. kemelut politik, perebutan kuasa tak berkesudahan..rakyat diperkudakan..yg dok berebut kuasa, jawatan, enjoy sakan peruntukkan dana dan wang rakyat pemimpin2 melayu juga..yg mmng takde sifat malu..dayus dan bangsat!

 31. Nasib le TN anjing 🐕 betina iblis dungu bingai,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing betina sihir iblis, kini monyok tersadai
  Mmg anjing betina ni bodoh dungu tahap keldai
  Pantun dalam BI, anjing tua dungu ni tak pandai
  Sekolah dulu..dia suka ponteng & lepak kt kedai
  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  TN anjing ini mmg bongok bangang punya entiti
  Bengap bahalol anjing betina tua ini, berkati-kati
  Nak karang pantun BI pun anjing tolol ini tak reti
  Itu ler, bila belajar pun tidak sampai ke universiti
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  1. Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla memantun mantat takda mutu hanya mcm pantat.

   Asyik ulang benda yang sama sebab otak nya ada di kepala di celah kelengkang nya – kepala butoh.

   HAW HAW HAW

   1. Nasib le TN anjing 🐕 betina tua ifrit 3:27 pm,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    TN anjing asyik kena, Kejora taji tersmbam jatuh
    Maruah dan moral anjing tua ini dh rosak runtuh
    Membebel, meroyan dia..tajuk post tak disentuh
    Bodoh anjing ni mcm pak dia pnya kepala butuh
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 32. Nasib le TN anjing 🐕 betina tua iblis menopos,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  TN feels he is a dragon but he’s just a millepede
  To readers, it’d be better if the moron keep quiet
  The more he retaliate..the more, he looks stupid
  He is actually presenting himself, as an old idiot
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  1. Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla repeats the same verse like a damn stupid idiot.

   But HE IS A DAMN STUPID IDIOT.

   1. Nasib le TN anjing 🐕 betina iblis dungu 3:29 pm,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    TN anjing betina sihir iblis, kini monyok tersadai
    Mmg anjing betina ni bodoh dungu tahap keldai
    Pantun dalam BI, anjing tua dungu ni tak pandai
    Sekolah dulu..dia suka ponteng & lepak kt kedai
    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    TN anjing ini mmg bongok bangang punya entiti
    Bengap bahalol anjing betina tua ini, berkati-kati
    Nak karang pantun BI pun anjing tolol ini tak reti
    Itu ler, bila belajar pun tidak sampai ke universiti
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 33. Nasib le TN anjing 🐕 betina tua iblis menopos,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
  Cg Kejora still stand strong and tough..as a hero
  Referring to old tales he’s like Robin Hood/Zorro
  Unlike ill TN..who resemble an old wheel barrow
  Facing Kejora..that moron suffers pain & sorrow
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 34. Nasib le TN anjing 🐕 betina tua iblis menopos,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kejora is just a young..& ordinary mathematician
  But people got stunned..as if looking a magician
  While old idiot TN’s trick..is out of date & ancient
  He had to endure the pain from Kejora’s reaction
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HHOHO HIHIHI

 35. Nasib le TN anjing 🐕 iblis tua kerepot menopos puki kering 12:36/12:42/12:30 pm,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  Ckgu Kejora terus berpantun dgn lancar & petah
  Bak kereta kebal..mmbujur lalu melintang patah
  Dgn Cgu Kejora..dah teruk TN anjing kena getah
  Dia dgn Kejora..ibarat pelandok nak lwn cheetah
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing dah tua..tapi akal, taraf budak mentah
  Cucuk sikit sja, berjela-jela dia meroyan melatah
  Kebodohan yg dia perlihat, bagai tk ada nokhtah
  Klu pembaca lihat tulisannya, rasa nk termuntah
  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 36. Jenis Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla ini tak boleh cara berlembut, polite, merendah diri. He’ll go over you in no time and all over the place.

  Jadi, regimentation lah cara yang paling sesuai bagi mendapatkan dia rejoin society, adopt modern societal values. Tapi jaga, bila dia buat begitu saja, clamp on his freedom, liberties and rights. Untuk memperingatkan dia bahwa apa yang dia ada boleh diambil semula.

  Tak tahu lah jika Drug Addicts Rehabilitation programme begitu juga. Kalau begitu dan berkesan, perlu di laksanakan ke atas Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla nih.

  1. Nasib ler TN anjing 🐕 betina tua sihir 12:50 pm,

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
   Budaya seni dlm bahasa, Kejora nk perkembang
   Di samping itu, dpat berseloka & bergurau lawak
   Dgn pantun le TN anjing asyik je rebah tumbang
   Mengelupor sakan anjing itu serupa dgn biawak
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   HAHAHA HOHOHO HIHIHI

   1. Nasib ler TN anjing 🐕 betina tua sihir 12:50 pm,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
    Cg Kejora terus berpantun, dgn pintar & tangkas
    Hujah2 bodoh TN anjing..dgn mudah dipangkas
    TN anjing mengelupor, serupa babi kena berkas
    Pembaca lihat anjing ini mcm beruk dlm sarkas
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
    🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 37. Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla ini kalau di Communist China akan di hantar ke “re education programmes” di luar bandar. Di arah buat manual labour, OR ELSE …

  Kot kalau dia dihantar ke Selatan Thailand, regimentation hidup nya akan begitu juga. Tapi bila dia pulang ke tempat asal, penuh dengan adab sopan, hormat menghormati orang lain. Ameeeeeeeen.

  1. Nasib ler TN anjing 🐕 betina tua sihir 12:42 pm,

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   Kejora taji TN anjing, dgn pantun madah berseni
   Ramai pembaca minat, dan mereka suka tengok
   Tpi TN anjing..mngelupor mcm biawak dlm guni
   Smua pmbaca ketawakan itu anjing biol bongok
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   HAHAHA HOHOHO HIHIHI

   1. Nasib ler TN anjing 🐕 betina tua sihir 12:42 pm,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
    Cg Kejora berpantun..mengembang budaya seni
    Ramai yg suka menonton..& mereka sgt terhibur
    TN anjing, hanya perlihat kebodohannya, kat sini
    Pembaca melihat, rasa macam mau sepak jubur
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 38. Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla jenis penyamun, penjahat dan gengster. Tak peduli apa, buat dan cakap ikut suka dia saja.

  Sepatutnya dia ikut kominis yang pergi ke Selatan Siam. Moga2 satu hari nanti, dia ditangkap pihak berkuasa dan di hantar ke sana.

  1. Nasib ler TN anjing 🐕 betina tua sihir 12:36 pm,

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
   Kejora terus berhujah mengguna pantun madah
   Pembaca seronok melihat kata2 tersusun indah
   Bkn tonjol kebebalan spt TN anjing haram jadah
   Pembaca lihat rasa sgt meloya macam nk ludah
   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   HAHAHA HOHOHO HIHIHI

   1. Nasib ler TN anjing 🐕 betina tua sihir 12:36 pm,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    TN anjing terpaksa msuk, sbb diupah dgn dedak
    Dia terpaksa tunggu pacak jugak, tidak dpt tidak
    Pembaca seronok tengok pantun dia kena ledak
    Tapi anjing itu..hanya mampu ejek mcm budak2
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 39. Anonymous (TN anjing 🐕 betina tua dungu)

  You can’t blame Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla wanting TN out.

  Dia tak senang hudup selagi TN ada.

  HAW HAW HAW

  Reply
  4 November 2020 10:20 am
  _________________________________________________

  1. Anonymous (CGU KEJORA BISTARI)

   Nasib le TN anjing 🐕 sihir ifrit puaka 10:20 am,

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   TN anjing wajib pacak kat sini..tidak dapat tidak!
   Kalau anjing itu tak masuk, ‘miss’ le syoru dedak
   Tapi komen dia, hanya lah mengejek spt budak2
   Sbb tu kepala anjing tua ni asyik pembaca ledak
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   HAHAHA HOHOHO HIHIHI

   Reply
   4 November 2020 10:32 am
   _________________________________________________

   1. Anonymous (CGU KEJORA BISTARI)

    Nasib le TN anjing 🐕 betina iblis bingai 10:20 am,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    TN anjing bingai bebal, asyik saja terlangkah kiri
    Terkedu ler dia dgn pantun2 yg Ckgu Kejora beri
    Terpaksa ler dia menelan maki ludah setiap hari
    Muka tebal pun masuk juga sebab malu nak lari
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    Reply
    4 November 2020 10:41 am
    _________________________________________________

    1. Anonymous (CGU KEJORA BISTARI)

     Nasib le TN anjing 🐕 betina iblis bingai 10:20 am,

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     Kejora tau, mkcik TN anjing berduka & sedih pilu
     Mau tidak nya..asyik kena taji & tibai bertalu-talu
     Terpksa juga..dia tahan sakit, kepala Kejora palu
     Nak cabut lari takut le pula nanti akan rasa malu
     👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     HAHAHA HOHOHO HIHIHI

     Reply
     4 November 2020 10:50 am
     _________________________________________________

     1. Anonymous (CGU KEJORA BISTARI)

      Nasib le TN anjing 🐕 betina iblis bingai 10:20 am,

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      TN anjing tersilap besar le bila dia acah ini cikgu
      Kini dgn kesakitan dan malu..dia jdi terbelenggu
      Walau sakit, kepala benjol, terpaksa juga tunggu
      Terpaksa tebal muka..wlu org lihat dia itu dungu
      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      Reply
      4 November 2020 11:00 am
      _________________________________________________

      1. Anonymous (CGU KEJORA BISTARI)

       Nasib le TN anjing 🐕 betina iblis bingai 10:20 am,

       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       Padan muka TN anjing, cacai ‘Peju-Wang’ Kerala
       Hari2, dia kena tibai lanyak, itu anjing betina gila
       Dia nak cabut lari..takut nanti akan malulah pula
       Terpaksa le, kat Kejora ni, anjing tu tadah kepala
       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       HAHAHA HOHOHO HIHIHI

       Reply
       4 November 2020 11:10 am
       _________________________________________________

 40. Mengarut macam2 Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla nih. Mencarut, mengarut, mengeji dan mencaci.

  Tak dibimbing emak bapak nya di masa kecil nya. Sebab emak bapak nya sangat sibuk. Depa kuat seks, asyik berkongk.k pagi petang siang malam.

  1. Nasib le TN anjing 🐕 betina sihir ifrit 12:28 pm,

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   TN anjing rasa, macam kena rejam dgn lembing
   Hidup bangsat dlm keadaan terumbang-ambing
   Masa kecik, anjing ini kutip makan taik kambing
   Dia jadi kurang ajar, sbb mak bapak tak bimbing
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   HAHAHA HHOHO HIHIHI

   1. Nasib le TN anjing 🐕 betina sihir ifrit 12:28 pm,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    TN anjing bingai bebal, asyik saja terlangkah kiri
    Terkedu ler dia dgn pantun2 yg Ckgu Kejora beri
    Terpaksa ler dia menelan maki ludah setiap hari
    Muka tebal pun masuk juga sebab malu nak lari
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 41. Anonymous (TN anjing 🐕 tua tiada akidah)

  Cari bala lah, cari kepala yang di celah kelengkang lah, mcm2 Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla nih.

  Orak dia ada dalam dua kepala. Kepala di atas dan yang di celah kelengkang. Jadi, mcm mana lah nak blogging dengan sempurna.

  Reply
  4 November 2020 5:45 am

  1. Nasib le TN anjing 🐕 betina ifrit 5:45 am,

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   TN anjing, tak ada pegangan agama atau akidah
   Org bersolat, dia mngelupor serupa haram jadah
   Namun dgn Kejora ni, anjing tua tu terima padah
   Kt muka anjing ini, dh penuh air liur Kejora ludah
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   HAHAHA HOHOHO HIHIHI

   1. Nasib le TN anjing 🐕 betina ifrit 5:45 am,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    TN anjing berbenjol kepala, kena Kejora hempuk
    Sakit ler anjing tu dpt, bila mengacah cgu Kejora
    Dia hnya mampu jawab mengejek serupa bapok
    Makin dijwb, kedunguan anjing ini, makin ketara
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 42. Anonymous (TN anjing 🐕 tua tetek laboh)

  Nak mengkisahkan cinta dengan pompuan yang direka nya sendiri, konon.

  Sampai tengah malam tak tidur, maka otak pun dah liar, nak mengarut mengarat.

  Mcm2.

  Reply
  4 November 2020 5:34 am
  ___________________________________________________

  1. Nasib le TN anjing 🐕 betina ifrit 5:34 am,

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   Haha rasakan..TN anjing puki kering tetek labuh
   Anjing tua ini mari meroyan..sblm masuk subuh
   Dah tentu anjing ni masih sakit luka tak sembuh
   Mau tidaknya siang mlm teruk kna Kejora tabuh
   👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   HAHAHA HOHOHO HIHIHI

   1. Nasib le TN anjing 🐕 betina ifrit 5:34 am,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    Mmg TN anjing jenis bngsat keparat, tiada kelas
    Dgn cgu Kejora, dia tak mampu nak pusing kilas
    Pmbaca akn ketawa lihat anjing tu komen balas
    Makin dijwb, makin kedunguan nya nmpak jelas
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 43. Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla tak tahu nak cakap selaian pelir mampos.

  Alangkah sedih nya manusia ini. Kot dia bukan manusia lagi. Hantu yang di arah kepala di celah kelengkang nya.

  1. Nasib le TN anjing 🐕 betina menopos 12:24 pm,

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   TN anjing berbenjol kepala, kena Kejora hempuk
   Sakit ler anjing tu dpt, bila mengacah cgu Kejora
   Dia hnya mampu jawab mengejek serupa bapok
   Makin dijwb, kedunguan anjing ini, makin ketara
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   HAHAHA HOHOHO HIHIHI

   1. Nasib le TN anjing 🐕 betina menopos 12:24 pm,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    TN anjing terpaksa msuk, sbb diupah dgn dedak
    Dia terpaksa tunggu pacak jugak, tidak dpt tidak
    Pembaca seronok tengok pantun dia kena ledak
    Tapi anjing itu..hanya mampu ejek mcm budak2
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 44. Anonymous (TN anjing 🐕 betina menopos)

  Nampak nya mabuk minum air kopi O, Beruk Tua Wak Gontol Kejora ojolla nih.

  Dah 4 jam sejak makan malam, secawan demi secawan membalun kopi O.

  Teruk lah bini dia malam tadi. Kesian si bini.

  Reply
  4 November 2020 5:38 am
  ___________________________________________________

  1. Nasib le TN anjing 🐕 betina menopos 5:38 am,

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   TN anjing tua menopos, puki dia tidak berair lagi
   Mulut anjing ni terjuih hnya tinggal 2 batang gigi
   Udah bertahun, btg butoh laki dia tak mahu bagi
   Sbb itu le, dia bngkit meracau royan di awal pagi
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
   👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   HAHAHA HOHOHO HIHIHI

   1. Nasib le TN anjing 🐕 betina menopos 5:38 am,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    TN anjing bingai dungu, belajar tk tinggi sekolah
    Mcm unta bahalol saja anjing ni tampil berhelah
    Smua org nmpak anjing ini sebenarnya dh kalah
    Tapi..makin dia jwb..makin kedunguan terserlah
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 45. Beruk Tua Wak Gontol kejora Kojolla otak letak di kepala di celah kelengkang nya.

  Maka tidaklah dia reti adab sopan bologging dan interaction diantara makhluk di dunia ini.

  Dia ikut kepala di celah kelengkang nya saja. Tapi bila Bang Ali ramas dan rumus dia, kepala yang tuh tak dapat bersuara.

  1. Nasib le TN anjing 🐕 betina tua menopos 12:22 pm,

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   TN anjing asyik kena, Kejora taji tersmbam jatuh
   Maruah dan moral anjing tua ini dh rosak runtuh
   Membebel, meroyan dia..tajuk post tak disentuh
   Bodoh anjing ni mcm pak dia pnya kepala butuh
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. Nasib le TN anjing 🐕 betina tua menopos 12:22 pm,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    Seronok betul..tengok TN anjing, racau meroyan
    Sbb itu, anjing bapok ni Kejora selalu suka layan
    Kejora dah bogelkan anjing ini & londeh pakaian
    Membebel sakan lah dia, serupa nenek kebayan
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 46. Nasib le TN anjing 🐕 betina tua menopos,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  Kebodohan dari TN anjing, mmg tak dpt dihapus
  Anjing tua ini kerja mencaci je, tak ikut tajuk pos
  Dulu Kejora selalu kutuk anjing ini pelir mampos
  Rupa2 nya, betina tua putus haid, atau menopos
  👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 47. Nasib le TN anjing 🐕 betina tua menopos,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  Anjing itu fikir blog ini harta dia pnya pala bapak
  Kt blog ini, anjing tua itu cuba nak jadi penghulu
  Apa yg anjing sawan itu dpt, hanyalah penyepak
  Bukan saja sakit maruah dia tercalar & dpt malu
  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 48. Nasib le TN anjing 🐕 betina tua sihir,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing wajib pacak kat sini..tidak dapat tidak!
  Kalau anjing itu tak masuk, ‘miss’ le syoru dedak
  Tapi komen dia, hanya lah mengejek spt budak2
  Sbb tu kepala anjing tua ni asyik pembaca ledak
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 49. Pembaca sekalian,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  Kekalahan TN anjing..mmg kehndak Allah Taala
  Allah tidak akan bersama, si tua iblis sawan gila
  Anjing itu sakit sbab dia sendiri yg mencari bala
  Cuba lihat balik jam 11:51 am siapa dlu yg mula
  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 50. Dah nyata Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla nih biadab dan kurang ajar.

  Mula2 masuk, menulis pasal gufreng nya, langsung tak pedulikan blog pos.

  Maka yang lain terpaksa membalun, menibai dan membantai nya di sini, dengan itu, juga lari dari blog post.

  Beruk Tua ini merosakkan suasana blogging, blogging decorum and decency.

  Perlu dibalun, ditibai dan dibantai berterusan di sini.

  1. Para pembaca sekalian,

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   Kekalahan TN anjing..mmg kehndak Allah Taala
   Allah tidak akan bersama, si tua iblis sawan gila
   Anjing itu sakit sbab dia sendiri yg mencari bala
   Cuba lihat balik jam 11:51 am siapa dlu yg mula
   👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. Nasib le TN anjing 🐕 betina menopos 11:51 am,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Itulah, dekat tajuk pos, tk mau nak beri tumpuan
    Lps itu, mkcik gatal pulak gi jolok sarang tebuan
    Sekarang kantoi monyok le mkcik dapat habuan
    Klu biadab, Kejora tibai, tak kira mkcik pempuan
    👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳👩‍🦳
    👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 51. Ane bo lui bo cak kase yilek tak mkn no food

  Muhyideen gergaji duwo mato. Tahu. Kihkihkih.

 52. 😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
  Mmg le sangat berat rasanya, sebuah penantian
  Apakah si dara itu..langsung tak ada pengertian?
  Jambatan lara rindu ini, ttap Kejora jadikan titian
  Dan berpantun untuk si dara ttap jadi kemestian
  👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓
  💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

  ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Leave a Reply

Your email address will not be published.