SUARA HATI RAKYAT MALAYSIA – TOLAK DARURAT, WUJUD KERAJAAN BARU

Susulan kecelaruan politik sejak beberapa hari lalu berikutan hasrat Muhyiddin Yassin mahu mendapat perkenan Agong untuk menguatkuasakan darurat, badan penyelidik Institut Darul Ehsan atau IDE telah tampil melakukan tinjauan umum.

Tinjauan yang diberi nama Rakyat Malaysia Bersuara/ Malaysians Speak” dibuat secara elektronik menerusi medium sebaran WhatsApp, Twitter, Facebook, Emel, laman sesawang dan Telegram yang dihubungkan kepada Sistem E-Survei IDE.

Ia melibatkan rakyat Malaysia daripada pelbagai latar belakang bermula dari jam 4:00 petang hingga 12:00 tengah malam Sabtu, 24 Oktober 2020 iaitu selama 8 jam.

Sehingga jam 12:00 malam iaitu tempoh masa yang ditetapkan, seramai 51,147 orang responden (unique respondent) telah menyertai tinjauan pendapat tersebut.

Dua soalan ditanyakan – pertama, Adakah anda setuju dengan perisytiharan darurat? dan kedua, Apakah pilihan terbaik untuk rakyat Malaysia?

Bagi soalan pertama, 22.61 peratus responden memberi jawapan ya, manakala 77.39 peratus memberi jawapan tidak.

Bermakna, majoriti responden tidak setuju dengan cadangan darurat yang mahu dilaksanakan Muhyiddin.

Untuk soalan kedua pula, 32.49 peratus responden setuju Muhyiddin terus kekal sebagai Perdana Menteri, 49.80 peratus mahu Anwar Ibrahim dilantik sebagai Perdana Menteri baru, manakala 17.71 lagi memilih agar dibubarkan Parlimen dan diadakan pilihanraya.

Ini bererti, majoriti responden lebih melihat penggantian Perdana Menteri kepada Anwar adalah pilihan terbaik bagi merungkai kemelut politik yang sedang melanda negara.

Walaupun tinjauan ini hanya melibatkan sekitar 52,000 responden, realitinya inilah suara hati sebenar rakyat Malaysia.

Di mana-mana saja – Facebook, Twitter, Grup Whatsapp, kedai kopi, lobi hotel, suri rumah membawang di tepi dapur, anak-anak muda sambil bermain PUBG dan sebagainya – itulah nada kecenderungan yang kedengaran dan boleh disimpulkan.

Semuanya tidak mahu darurat, tetapi mahu Perdana Menteri baru segera ditampilkan.

Dengan demikian, apa yang diharapkan, Majlis Raja-Raja yang bermesyuarat petang ini tidak lari daripada suara denyut nadi rakyat dalam keputusan yang bakal dibuat nanti. (Shahbudindotcom 25/10/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 25 October 2020 — 1:19 pm

132
Leave a Reply

avatar
26 Comment authors
Kepiting BakauMAHATHIRVSANWARpZaimi abu bakarMawar berduriFaiq Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Kepiting Bakau
Guest
Kepiting Bakau

Kajian kepala hotak pak hang jambul. Ko ni penjilat nuwar brahim, sebab tu ko buat statement haru biru macam ni. Bodoh kau punya kesimpulan. Langsung tak boleh pakai hanat.

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

SEMUA RESPONDANT KAJIAN BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ PHD4PIG DAH TENTU PILIH PAK DAJJAL……. BANTU PAK DAJJAL DENGAN TIDAK NAIKKAN DIA JADI PM……. Mesyuarat MP BN Sepakat TOLAK ANWAR Sokong Muhyiddin.. Cadangan bahawa UMNO dan Barisan Nasional (BN) mempertimbangkan Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri seterusnya, disahkan telah dibangkitkan oleh seorang Ahli Parlimen yang menyertai perjumpaan dengan Pengerusi BN, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi hari ini. Seorang sumber memberitahu KPGP bahawa Ahli Parlimen Sembrong, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein antara yang menentang cadangan itu. “Beliau (Hishammuddin) berkeras dengan pendiriannya dan menolak agar UMNO dan BN menyokong Anwar,” kata sumber… Read more »

Zaimi abu bakar
Guest
Zaimi abu bakar

Ini semua kaji selidek anjing… Sampah politiktok dn politaik.. wooi anjing…..bela nasib raayat dulu.. bkn 25 jam bpolotaik…

Mawar berduri
Guest
Mawar berduri

aku x minat pasal politaik ni semua.yg penting negara aman ,tiada darurat dan ancaman.dapat makan nasi setiap hari walaupun lauk sekadarnya sahaja.🙄🙄🙄

Faiq
Guest
Faiq

Pegi tngok IG tngok komen2 gambar yg berkaitan politik ngra😂😂nama sapa yg d syang dan nama sapa yg di maki

Faiq
Guest
Faiq

😂😂😂😂Edit tu 49.80%…buat sndiri.. Undi sendiri

Ramli bin Zahid
Guest
Ramli bin Zahid

Rakyat tak mau pilihanraya yg akan menyebabkan bertambah perbelanjaan negara,jika dibuat pilihanraya bertambah juga kes Covid19…duit lagi,cukuplah dgn kerajaan yg sediada, baiki yg mana patut.Pada yg gila kuasa berehatlah seketika, muhasabah diri, tengok²lah hati sbb apa Allah tak bg rezeki…

Black
Guest
Black

Anwar x boleh jadi PM. Dia bekas banduan dengan kesalahan moral..

nawas
Guest
nawas

bagi tahu kat bang non budin … smpi mati dia x kan jd pm dan apa y berlaku skrg ni berpunca dr bang non y konon ada sokongan. cukup cukup la nak bodohkan agong n rakyat kata abah xde sokongan. malu la skit melayu ni rebut kuasa umur dah lanjut duit pun dah banyak nak apa lg

khatijah.nuno
Guest
khatijah.nuno

Sudah terjawab. Syukt, Alhamdulillah Amin YRA. YDPA juga Sultan2 yg telah mengadakan Mesyuarat Raja2 tidak perkenan cadangan Darurat Moodin tu. Daulat Tuanku. This time His Royal Highness made wise decision and delivered good verdict

Anonymous
Guest
Anonymous

Nur Akmaliah SA Rafiee (Dara dewi srikandi 🌹)

Sir Bestari//A man who likes flowers most is a caring person//emm//So lucky the woman who will be his partner//emm

#sharifahnurakmaliahsyedahmadrafiee#

Reply
25 October 2020 4:08 pm
_______________________________________________

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
I do not know, how to express myself, Akma dear
It’s as if I cannot believe, what this evening I hear
What you had mentioned..really makes me cheer
Coz the one who’s going to be lucky is really near
👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓
💐🌹🥀🌷🌺🌸🌻🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
Kah. kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Guest
Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing..msih lgi nk buat perangai paria keling
Tpi..Kejora tmpil tibai smpai mata dia naik juling
Entri post ini pula, sampai dah jadi culang-caling
Kejora ini happy je, gelak smpai berguling-guling
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing..msih lgi nk buat perangai paria keling
Tpi, Kejora tmpil tibai, smpai mata dia naik juling
Entri pos ni pula, sampai dah jadi culang-caling
Kejora ini happy je, gelak smpai berguling-guling
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

Dik Akma Dewi ku 🌹,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️
Maaf dik Akma, abg tk blh nak masuk sini kerap
Bnyak exam pper & buku budak abg kena hadap
Tapi..abg juga tk blh biar, itu si tua anjing kurap
Klau tak, anjing biol itu akan menjadi-jadi biadab
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (CGU KEJORA BISTARI)

Nasib le ‘Anonymah’ @ auntie TN tua nyanyok,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Bila Akma utus warkah, TN ifrit kata, Kejora reka
Hari ni..pempuan sihir ni kata, Dr Akma dia suka
Kemunafiqan betina iblis ini, mmg Kejora jangka
Mmg le pmpuan tua munafiq ini bakal isi neraka
👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply
24 October 2020 5:59 pm
____________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (CGU KEJORA BISTARI)

‘Anonymah’ @ TN betina anjing 🐕 iblis tua,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Mmg lahanat, ini TN sundal, Melayu penderhaka
Rasanya dr keturunan iblis, betina ni punya baka
Jahat, kuangajar, biadab, pemfitnah, ada belaka
Sewajarnya dibelasah ini betina tua dajjal puaka
👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀
🤜👊🤛🤜👊🤛🤜👊🤛🤜👊🤛🤜👊🤛🤜👊
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply
24 October 2020 6:00 pm
____________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (CGU KEJORA BISTARI)

‘Anonymah’ @ TN betina anjing 🐕 iblis tua,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
👹👹👹👹👹👹👹👹👹👹👹👹👹👹👹👹👹
TN anjing betina tua ifrit, asyik je Kejora taji palu
Namun..dia masih juga perangai biadab & bebal
Mmg anjing betina jalang ini, muka tak tau malu
Kulit muka anjing iblis ini serupa kulit babi tebal
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply
24 October 2020 6:16 pm
____________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (CGU KEJORA BISTARI)

Nasib le TN anjing 🐕 betina tua nyanyok puaka,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Mmg teruk nyanyok TN anjing betina sihir puaka
23/10/20..anjing itu kata Dr Akma tu Kejora reka
24/10, ucp terima kasih & kata Akma tu dia suka
Hari ini, balik tuduh reka lgi, itu anjing tua celaka
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply
25 October 2020 10:19 pm
_______________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Nasib le TN anjing 🐕 betina tua nyanyok puaka,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Dek malu terkantoi..TN anjing betina jdi monyok
Masih ingin juah, tak sedar dirinya dah tua renta
Ternyata, yg anjing betina sihir ini mmg nyanyok
Anjing tua biol ni tak ingat apa yg smlm dia kata
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (Anonymah @ TN betina anjing 🐕 sihir)

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJPLLA lagi memantun mantat cerita gadis yang direka nya sendiri, takda kaitan dengan blog pos pun.

Biadab tak ikut adab resam blogging.

Reply
25 October 2020 9:05 pm
________________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (CGU KEJORA BISTARI)

Para pembaca sekalian,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Izinkan Kejora di sini, tampil utk sedikit bercerita
Ia bkn fitnah atau tuduhan, tapi ada bukti & fakta
Kisah TN anjing betina tua ifrit, yg celik tapi buta
Orang melihat anjing ni badut lawak merata-rata
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Anjing tua itu, mmg hebat dgn fitnah & belit auta
23/10..’Akma itu, Kejora reka’..anjing tua itu kata
Hari ini, 24/10..dia tampil memuji si doktor jelita
Klu bkn munafiq..mmg nyanyok, kerna tua renta
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HUHUHU

Reply
24 October 2020 5:57 pm
________________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (Anonymah @ TN betina anjing 🐕 iblis)

TN tentu berterima kasih kpd Dr Akma dengan kata2 nya yang berinspirasi.

Dia sekarang blogging di sana sini tapi sentiasa ada di sini. Tak kisah pakai nama lagi.

Tujuan nya sama – menyokong blog post dan komen2 yang baik, membangkang mana yang tak baik.

Reply
24 October 2020 8:24 am
____________________________________________

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

PUNGUTAN SUARA DI ATAS TIDAK WAKILI MAJORITY RAKYAT MALAYSIA…… JIKA PEMBANGKANG TAK MAHU BUBAR PARLIAMEN MINTA JANGAN CABAR PN DALAM BELANJAWAN…….. MMA tolak kerajaan laksana darurat…….. Persatuan Perubatan Malaysia (MMA) menolak sebarang keputusan kerajaan untuk mengisytiharkan darurat di seluruh negara sebaliknya memberikan tumpuan kepada peningkatan kes koronavirus (Covid-19) di Sabah. Presidennya, Profesor Datuk Dr M Subramaniam berkata, semua negeri yang kini berada di bawah Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) termasuk Selangor, Kuala Lumpur dan Putrajaya masih terkawal dan akan pulih dengan langkah yang diambil pada ketika ini. Bagaimanapun, menurutnya, bantuan kewangan yang besar dan segera daripada kerajaan Persekutuan sangat diperlukan… Read more »

laluan
Guest
laluan

ya betul.
beri laluan kpd orang yg OT95 tak suka.
Aman dan makmur negara.

Anonymous
Guest
Anonymous

Jigit

Hang ni Amuthaba lagi gila dari Zunnun. Nampaknya ramai yang dah PUTUS WAYAR apabila masuk ke blog Budin ni….Gila tak belasah orang, tak kacau orang tak apa….boleh tolak ansur lagi…kah kah kahhh

Reply
25 October 2020 3:19 pm
_________________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (CGU KEJORA BISTARI)

Bro Jigit 3:19 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Dah lama juga, kat blog Budin ini Kejora berlayar
Mmg ada ramai ‘followers’ tua yang putus wayar
Kepala depa tu pun, dah mcm botak punya tayar
Rasa nya puak2 ini, mmg fitrah tak pernah bayar
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply
25 October 2020 9:00 pm
_________________________________________________

Amem
Guest
Amem

Ko terkesima tertabal tuhan Melayu baru ko tersadar Melayu lah takbir selama ini sejak bangkitnya Onn kmdn Tunku kmdn Tun Razak skrg Tun M betapa besok ko tumpang berbangga kemana ko pergi nametag M’sia ko bawa dunia luar amat kagum sbb tuhan Melayu damaikan dunia bersaudara dan tersadar Tun M selama ingin bukan cakap kosong perjuangan keadilan diketengahkan selama ini. Kalu ko rasa berak kencing ko lebih wangi tak nikah Melayu ato menantukan Melayu sbb Islam byk pantang larangnya demi mendaulatkan ketinggian tamaddun akhlak terpuji. Berhijrah lah kearah kemuliaan ilmu yg menafaat utk maju bukannya menjadi angkoh sombong. Nanti terlihat… Read more »

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

SUARA HATI RAKYAT BUBAR PARLIAMEN…….. 100 ahli akademik tandatangan petisyen tolak darurat……. Seramai 100 ahli akademik menandatangani petisyen menolak pengisytiharan darurat seperti dicadangkan kerajaan Perikatan Nasional (PN) bagi menangani krisis koronavirus (Covid-19). Dalam satu kenyataan bersama hari ini, kumpulan ahli akademik tersebut meminta kerajaan memberi tumpuan kepada kepentingan rakyat, menghentikan politiking, menyelesaikan masalah secara jujur dengan berunding dan tidak mengisytiharkan pemerintahan darurat. Kata kenyataan itu, pemerintahan darurat hanya akan merosakkan kedudukan antarabangsa, reputasi kewangan, iklim pelaburan, dan kredibiliti pemerintahan negara kita. Berikut kenyataan yang dikeluarkan: Kami, yang bertandatangan di bawah ini, memerhatikan dengan penuh prihatin dan khuatir yang amat sangat… Read more »

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

NAK TAHU ORANG GILA IALAH YANG TAK SOKONG BUBAR PARLIAMEN…….. TMJ berdoa Allah lindungi negara daripada orang ‘gila kuasa’…….. Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim memuji peranan semak dan imbang raja dalam pentadbiran negara, ketika raja-raja Melayu membincangkan cadangan dikemukakan Perdana Menteri, Muhyiddin Yassin. “Situasi sekarang adalah petunjuk jelas menunjukkan apa yang akan berlaku bila kuasa mentadbir diberikan sepenuhnya kepada orang-orang politik saja,” tulisnya di Facebook hari ini. Katanya, paling penting sekarang ialah kebajikan rakyat diutamakan dan pemulihan ekonomi berjalan lancar. “Semoga Allah memberkati kebijaksanaan raja-raja Melayu untuk menjaga kestabilan negara dan melindungi negara daripada ancaman orang-orang yang tamak… Read more »

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

BANDUAN TEBUK JUBO HANYA DISOKONG MEREKA YANG OTAK KAT JUBO…… Darurat COVID-19: Cabaran terbesar politik Malaysia……… Masa depan negara bagai telur di hujung tanduk, dan cadangan pemerintahan darurat oleh pentadbiran Muhyiddin adalah bermulanya kehancuran yang entah bila penghujungnya. Ada banyak cara lain yang lebih baik untuk menangani wabak Covid-19, tetapi pemerintahan darurat bukanlah jawapannya. Banyak juga cara lain untuk menguruskan perbezaan politik. Dalam sejarah sepanjang dua puluh tahun lalu, negara pernah berdepan kebarangkalian pemerintahan darurat pada malam keputusan pilihan raya 2008. Saya dilantik buat kali pertama sebagai Ahli Parlimen pada 8 Mac 2008 ketika tsunami politik membadai sehingga Barisan Nasional… Read more »

khatijah.nuno
Guest
khatijah.nuno

Pi tebok juboq hang sendiri dgn galah. Bodoh, kurang ajar…hari2 ratib juboq… nanti masa nk sakratulmaut, ustaz ajar kau mengucap..kau sebut jubo..jubo..(nanti kau sebut “aku naik saksi bahwa tiada lain aku nak ucap..hanya juob..jubo…jubo.
Lepas kau mampus..mulot kau pun bertukuar jadi jubo

Nor Rahmat
Guest
Nor Rahmat

Saya sokong tiada darurat, beri laluan kod Anwar utk terajui negara, kita tidak menghadapi peperangan utk isytihar darurat,

Anonymous
Guest
Anonymous

YDPA dan Majlis Raja2 amat perihatin bantahan rakyat kpd cadangan darurat oleh Moo dan PN kerana implikasi bala bencana ekonomi akan dirasa oleh semua lapisan rakyat kaya, vip, dan paling teruk rakyat2 bawahan yg sudah terhimpit ekonomi kesan dari Covid. Ok isu darurat dah setel. Isu pokok perundangan masih tak selesai yalah legitimacy kerajaan PN yg hilang majoriti utk memerintah? Selagi ini tidak ditangani secara constitution, selagi itu krisis politik tidak berhenti walaupun YDPA menyeru supaya ahli2 politik berdamai. Ini kerana constitution sbg undang2 tertinggi negara memberi kaedah dan peruntukan kpd Parlimen dan ahli Parlimen utk ikuti jika Kerajaan PN… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Sori, Anwar tak boleh jadi PM sebab dia bekas bandua 2 kali sebab liwat, ini negara Islam, Islam haramkan liwat, mana boleh Peliwat jadi PM negara ini.

Anonymous
Guest
Anonymous

Moo tebuk atap Sheraton Move pun masa Covid dan Moo/Jemim Semburit/ Hamzah pakai Musa Aman nak hijack Warisan Sabah masa Covid heret courts sampai habis rayuan, kena PRN Covid melambong.

Sekarang Moo/Jemin Semburit/Hamzah dok promosi gencatan senjata.

Atok95 /Kuli akan heret sampai courts Moo tadak majoriti jugak jika Atok95 maseh nak jadi PM9.

Sonic
Guest
Sonic

Ko ad nampak dgn mata ko yg anuar tu liwat??ko siapa nk hukum org..ko nk main hukum haram..ko bg ank bini,mak bapak ko mkn dgn gaji ko tu ko ad pikir halal ke haram??abg,nk ckp tgk dlu diri kita…

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Bajet darurat tak jadi. Kahkahkah!

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

NEGERI BANI YAKJUJ MAKJUJ PP ELOKLAH DIKENAKAN DARURAT….. Covid-19 (25 Okt): 823 lagi positif, 8 kematian baru……. – Malaysia hari ini mencatatkan 823 kes Covid-19 baru, sedikit penurunan berbanding empat angka yang dicatat semalam. Kesemua 823 kes baru hari ini merupakan penularan tempatan. Kes aktif kini sebanyak 9,202. Pesakit yang menerima rawatan di Unit Rawatan Rapi (ICU) adalah sebanyak 99, iaitu pertambahan tujuh berbanding semalam. Pesakit yang memerlukan bantuan pernafasan adalah sebanyak 30. Lapan kematian baru dicatat hari ini. Seramai 579 pesakit Covid-19 telah pulih, menjadikan jumlah keseluruhan yang pulih daripada wabak itu sebanyak 17,134. Pecahannya kes baru mengikut negeri:… Read more »

khatijah.nuno
Guest
khatijah.nuno

Kenapa pula negeri PP nak dikenakan darurat. Woi yg paling tinggi kes Covid dan penularan adalah di Sabah.
Klu ikut lojik..Sabah lah harus Darurat.
DickHead! Just bcoz PP is DAP state..ann Opposition government

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

KAN DAH KATA TAK PERLU DARURAT HANYA BUBAR PARLIAMEN SAHAJA…… Agong: Tiada keperluan isytihar darurat……… Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Sultan Haji Ahmad Shah bertitah tiada keperluan untuk mengisytiharkan darurat di Malaysia buat masa ini. Datuk Pengelola Bijaya Diraja Istana Negara, Ahmad Fadil Shamsuddin, berkata baginda berpendapat kerajaan sekarang boleh dipercayai untuk terus melaksanakan dasar dan tindakan penguatkuasaan bagi membendung Covid-19. Katanya, Agong bertitah tiada keperluan untuk mengisytiharkan darurat di Malaysia buat masa ini. Ahmad Fadil berkata Al-Sultan Abdullah berpendapat kerajaan sekarang boleh dipercayai untuk terus melaksanakan dasar dan tindakan penguatkuasaan bagi membendung Covid-19. Katanya setelah memperhalusi permohonan dan berbincang… Read more »

zunnun
Member
zunnun

singgshsana dah pun membuat keputusan, tiada keperluan darurat buat masa ini utk seluruh negara….

syabas di ucapkan.

Amuta
Guest
Amuta

Besok seduniyo ngadap tuhan jgn ko tokojut ngupo ea amuta alias amem duduk disinggahsana … nanti ko Zunnun sial celaka mulut puaka iblis syaitan tuhan siek2kan kmdn bubuh cili giling topodeh sampai lumat tuhan kojokan … jgn lupo polompang tempeleng penampau tobaik tuhan dtgkan dari Jopon bilo dapek tuhan cokau ko. Tuhan boyi tompek tido dlm kandang babi yg asik2 terberak ko tido tosolit antara babi2 tu muat2 jo tuhan tompekan ko. Kolopey punai pelir pala butuh saiz xxx nala punya sumbek dlm mulut bia tosodak mati jongkeh kiro takdirlah tu Baru pueh hati tuhan ko ini yg sdg menaip… Read more »

khatijah.nuno
Guest
khatijah.nuno

Ya betul. Salute you. Dia org maki kau mcam2..tpi keputusan hal Raja Berpelembagaan kau respect YDPA.

Amem
Guest
Amem

Ya tentu respect sejak dulu dgn raja2 lah kita beradap sopan bukan mcm Zunnun mulut puaka sial celaka iblis syaitan tu. Tkasih menanya ya.

Jigit
Guest
Jigit

Budin,
Kalau saya jadi Agong, saya errr sorry..Beta akan isytiharkan TIDAK ADA KEPERLUAN UNTUK MENGISYTIHARKAN APA-APA DHARURAT BUAT MASA INI.
Fullstop. Khalas.

Sya cakap KALAU saja…tak salahkan. Bukannya cakap kalau saya Tuhan ka, Nabi ka, Malaikat ka…itu sudah tentu salah membawa kepada kekufuran kan kan..TN?

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro Jigit 6:54 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kejora peduli apa, nk tolak ker nk terima darurat
Dgn permainan kotor politik..Kejora sudah jemu
Kini Kejora dah terubat beban jiwa yg dulu berat
Sbab dgn seorang doktor muda, Kejora bertemu
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro Jigit 6:54 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Org tu kini dh tidak begitu celupar seperti selalu
Tak perlu le bro nak rujuk atau tanyakan kpd TN
Agak nya dia kesipuan kerana kantoi & sgt malu
Kejora dah dedah..yg si tua biadab itu ada ‘poen’
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

Mengakududu, minum air pakai sudu, berborai air bikin kamu malu

Anonymous
Guest
Anonymous

Auntie TN @ Anonymah 8:44 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Nampaknya auntie ni udah teruk sangat terkedu!
Apa ke bender nyer tu auntie TN, mengakududu?
Apakah ia sejenis sihir atau Africa punya vodoo?
Atau pun ia, minuman kesihatan, jus mengkudu?
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Jigit
Guest
Jigit

Bro…

Poen tu bukan ka reference kepada budak2 pompuan yang masih kecil…yang belum tumbuh bulu pahat. Kalau dah tua kerepot nenek kebayan…labia majora pun dah kecut bersimpang siur macam tiram kering, takkan nak panggil poen lagi kut…

Kah kah kahhhh

Anonymous
Guest
Anonymous

(Ruj: Jigit 9:01 pm)

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Jigit sampai kata tiram kering, kt ‘anu’ auntie TN
Kejora pula, dah buktikan TN pmpuan, bkn lelaki
Dekat ‘barang’ TN tu..Jigit tak kasi panggil ‘poen’
Cuma, Jigit segan nak cakap, kena panggil ‘puki’
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

Makin jauh Anwar di pinggirkan dari koridor kuasa dgn bermacam helah dan cara, makin haru biru negara dan kian sengsara rakyat marhaen. Jika Anwar ini pemimpin perakus, perasuah, haloba, petualang negara dan zalim kepada rakyat, seharusnya negara ini bertambah baik kerana yang berkuasa selama ini adalah pimpinan pilihan kesayangan dan rapat dengan Tun M yang kononnya golongan telus, baik dan segala macam yang sedap didengar dan dicanang di media massa sekian lama. Tapi realitinya kelompok yang kononnya baik inilah petualang sebenar negara dan musuh kepada rakyat marhaen. Inilah masanya untuk warga marhaen Malaysia berganding bahu menghumban pimpinan hipokrit spesis musang… Read more »

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

PHDAPIG BOLEH TERIMA PRN TAPI TOLAK PRU…..TAK KE BIUL NAMA NYERR…… Pemimpin PPBM Dakwa Muhyiddin Dapat Nasihat Salah Isu Darurat ….. Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi PPBM tidak tahu menahu mengenai spekulasi meluas cadangan perisytiharan darurat, kata seorang pemimpin kanan parti itu. “Sebaliknya, idea itu datang daripada ‘individu tertentu yang terdesak’, katanya. Sumber PPBM itu berkata: “Majlis Tertinggi (PPBM) tidak diberi taklimat mengenai perkara itu (langkah mengisytiharkan darurat) dan beberapa orang di antara kami sangat bimbang langkah jangka pendek itu akan membawa keburukan kepada parti.” Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi PPBM itu yang tidak mahu dinamakan berkata, presiden parti dan Perdana Menteri… Read more »

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

PRU15 WAJIB SEGERA DI ADAKAN…..PRN DAN PRK BOLEH TANGGUH….. PHD4PIG OTAK BIUL ADA OTAK SEWEL……

Darurat atau tidak, PN kekal berkuasa sehingga PRU-15……..

Kerajaan Perikatan Nasional (PN) diyakini kekal mentadbir kerajaan Persekutuan sama ada ketika tempoh darurat jika perintah itu dilaksanakan atau selepas tempoh berkenaan tamat. Dr Sivamurugan Pandian Pakar sosiolgi politik, Prof. Dr. P. Sivamurugan berkata, ini kerana keutamaan perintah darurat itu adalah untuk menyelesaikan isu kesihatan iaitu mengekang pandemik Covid-19. Beliau yang juga pensyarah di Pusat Pengajian Sains Kemasyarakatan Universiti…

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

KERUSI PM AKAN TERUS DICABAR SELAGI TIDAK DI ADA KAN PRU15……..

Pemimpin DAP cakap depan cermin………

Pemimpin DAP ni memang pandai cakap.
Ribuan akan hilang kerja, jika k’jaan terus berpolitik – Kula

https://www.malaysiakini.com/news/547151

Masa dia jadi Menteri dulu, 22,358 pekerja diberhentikan!

Berdasarkan laporan daripada Jabatan Tenaga Kerja (JTK) itu, sektor pembuatan mencatatkan kehilangan pekerjaan tertinggi iaitu seramai 4,770 orang!

https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2019/10/614977/22358-pekerja-diberhentikan-januari-julai-tahun-ini

Zaman PH memerintah ni juga depa bergaduh berpolitik sesama sendiri berebut jawatan PM.

Suara Lensa

Hassan Mohd Ali
Guest
Hassan Mohd Ali

HOPEFULLY TUANKU YDPA & MAJLIS RAJA-RAJA MELANTIK SEGERA DSAI AS A PM9 MALAYSIA YG BARU..TIDAK PERLULAH ADAKAN DHARURAT, DHARURAT UTK KEPENTINGAN SENDIRI & JAGA KARIER POLITIK MEREKA SAJA. PULANGKAN MANDAT RAKYAT PRU14 KEPADA PH YG SAH..TUANKU YDPA, MALAYSIA SEKARANG INI DILANDA BERMACAM-MACAM MUSIBAH. KERAJAAN MUHYIDDIN AMAT TERUK & NEREKA HANYA MEMENTINGKAN KEPENTINGAN PERIUK NASI MEREKA DARI RAKYAT..DENGARLAH RINTIHAN RAKYAT BAWAHAN TUANKU…AMPUN TUANKU !!!

zunnun
Member
zunnun

it ain’t going to be easy…

the ‘deep state’ is calling for a ‘state of emergency’ and the ‘deep state’ is hovering and infiltrating golongan singgahsana….

its up to them to navigate their rationality against the interest of the ‘deep state’ …

how deep is the deep state ? is how deep is their love oscillation and biasing their notorious #melayu2islam agenda….

adakah #melayu2 dah sah keislaman mereka utk berhak di gelar #melayu2islam kesemua nya ? siape yg mengesahkan keislaman #melayu2….?

Amuta
Guest
Amuta

Tuhan nanti mengesahkan tapi bukan tebiat mcm ko Zunnun mulut puaka sial celaka iblis syaitan … nanti ko tuhan kerjakan cukup2 bila ko ditamgkap .. Ingat ni jgn lupa.

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN, what notorious #melayu2islam agenda are you talking about? You are seditious saying that – Islam is even stated in Article 3 of the Constitution.

Kamu juga seditious menanya adakah #melayu2 dah sah keislaman mereka utk berhak di gelar #melayu2islam kesemua nya ?

Kamu perlu di heret ke Balai Polis di remand bang seminggu makan nasi bungkus pagi petang siang malam lauk ikan masin. Lepas itu, diheret ke mahkamah dan dituduh menghasut.

Anonymous
Guest
Anonymous

Sori Hassan, Pak Sheikh tak boleh jadi PM sebab dia bekas banduan 2 kali sebab liwat, dia Peliwat, ini negara Islam, Islam haramkan liwat, Peliwat tak boleh jadi PM negara ini.

khatijah.nuno
Guest
khatijah.nuno

Amil kau lah saja jadi PM. Ok ke hihihih

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

SEMOGA YDPA KELUAR KEPUTUSAN TEPAT DENGAN BUBAR PARLIAMEN TANPA DARURAT……. ______ Agong, Raja-Raja Melayu akan buat keputusan terbaik untuk rakyat -…… Agong dan Raja-Raja Melayu mempunyai kebijaksanaan dan berkemampuan membuat satu keputusan yang akhirnya boleh diterima oleh rakyat secara keseluruhannya. – Gambar fail KUALA NERANG: Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Majlis Raja-Raja Melayu akan membuat keputusan terbaik berhubung situasi semasa negara demi kepentingan seluruh rakyat. Naib Presiden UMNO Datuk Seri Mahdzir Khalid berkata sehubungan itu semua pihak dinasihatkan supaya menyerahkan kepada kebijaksanaan Al-Sultan Abdullah serta Duli-duli Yang Maha Mulia Raja-raja untuk berunding dan mengendalikan isu… Read more »

Nur Akmaliah SA Rafiee
Guest
Nur Akmaliah SA Rafiee

Sir Bestari//A man who likes flowers most is a caring person//emm//So lucky the woman who will be his partner//emm

#sharifahnurakmaliahsyedahmadrafiee#

zunnun
Member
zunnun

is the pussy the ultimate blooming flower …..

kinda satisfying a curiousity…🤔

Amuta
Guest
Amuta

Ini je ko sebut mcm gayat tak penah tgk dah berumur tebiat budak2 ko Zunnun mulut puaka sial celaka iblis syaitan tidak hormat org ko fikir semua org mcm ko ke?…. jago ko tertangkap nanti .. tuhan kerjakan cukup2 sampai lumat. Ingat jgn lupa.

zunnun
Member
zunnun

laa,

.. bunga mengambang bauan hati
…bunga merekah penyeri nafsu.

kan bunga2 belaka, ngape pulak gayat, sekadar mengembirakan hati dan nafsu….🤔

Amuta
Guest
Amuta

ko Zunnun dah tahu mcm mana bentuk sulit apa pasai nak sebut2 gayat mcm budak2 tak penah tgk. jago ko mulut puaka sial iblis syaitan ditangkap tuhan akan dilumat cukup2 mulut sial iblis syaitan ho tu. Ingat ni jgn lupa.

zunnun
Member
zunnun

laa,

bentuk sulit itu SUMMATION kpd segala ketrampilan pornpuan aka betina….

berhias2 kesemua anggota2 badan utk ultimate yg tersulit terselit nya, tapi klu bulu puki tidak terurus dan berbau, kan terperanjat pula kepala utk menguak dan mencari biji nya…

tapi, benda yg real ngape di persulitkan utk di bicara nih…

sedangkan perkara sedemikian di bicara, sebagai ilmiah utk mengetahui nya…..

malu2 pulak utk di bicara…

Amuta
Guest
Amuta

Jadi apa pula nak digayatkan Zunnun … tu pasal ko tu mulut puaka sial iblis syaitan perkataan pakaian neraka habih syurga cakap melata sebut perkataan tu ke … inilah tamaddun jahiliah ko bawa patutnya tamuddun terbaik sopan santun segala tingkah laku dan pertuturan. Jaga ko Zunnun tuhan kerjakan cukup2 mulut sial celaka iblis syaitan ko tu. Ingat ini jgn lupa.

Anonymous
Guest
Anonymous

Dik Akma Dewi ku 🌹,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️
Oh, tiba juga apa yg abg asyik tertunggu-tunggu
Suara si dara..yg abg damba & nanti begitu lama
Tak tau nak cerita, bgmana gembiranya ini cikgu
Terima kasih atas ingatan & warkah dr dik Akma
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Guest
Anonymous

Dik Akma Dewi ku 🌹,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Menanti dinda hadir..abg rasa sgt gelisah di hati
Resah lara hati abg ini, org mungkin tk mengerti
Wlu tak komen..blog ni abg asyik masuk perhati
Kot-kot le, hari ni Ahad, dinda ku dewi Akma cuti
👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Guest
Anonymous

Dik Akma Dewi srikandi ku 🌹,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓
Bila Akma hadir..spt mati hidup kmbali, abg rasa
Membuat dinda tertunggu, abg rasa spt berdosa
Tapi abg tak blh lah nak masuk sini setiap masa
Sbb nk kena hadap buku budak & kertas periksa
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Guest
Anonymous

Dik Akma Dewi srikandi ku 🌹,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️
👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓
Hati-hatilah dik bila dekat blog ini dinda berlayar
Kat sini ada yg perangai anjing & perangai lanun
Ramai juga yg seperti sewel sawan putus wayar
Mcm yang kita lihat komen mengarut si Zunnun
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡
🤜👊🤛👊🤜🤛👊🤜🤛👊🤜🤛👊🤜🤛👊🤜

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Guest
Anonymous

Dik Akma Dewi ku 🌹,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Demi Akma abg tetap ke sini jika masa terluang
Sibuk mcm mana pun abg akan cuba cari ruang
Bersama doktor muda abg tk nak lepas peluang
Buat Dinda ku Dewi..abg ucapkan slmt berjuang
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️
👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Anonymous
Guest
Anonymous

BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJPLLA lagi memantun mantat cerita gadis yang direka nya sendiri, takda kaitan dengan blog pos pun.

Biadab tak ikut adab resam blogging.

Anonymous
Guest
Anonymous

Para pembaca sekalian,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Izinkan Kejora di sini, tampil utk sedikit bercerita
Ia bkn fitnah atau tuduhan, tapi ada bukti & fakta
Kisah TN anjing betina tua ifrit, yg celik tapi buta
Orang melihat anjing ni badut lawak merata-rata
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Anjing tua itu, mmg hebat dgn fitnah & belit auta
23/10..’Akma itu, Kejora reka’..anjing tua itu kata
Hari ini, 24/10..dia tampil memuji si doktor jelita
Klu bkn munafiq..mmg nyanyok, kerna tua renta
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HUHUHU
________________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (Anonymah @ TN betina anjing 🐕 iblis)

TN tentu berterima kasih kpd Dr Akma dengan kata2 nya yang berinspirasi.

Dia sekarang blogging di sana sini tapi sentiasa ada di sini. Tak kisah pakai nama lagi.

Tujuan nya sama – menyokong blog post dan komen2 yang baik, membangkang mana yang tak baik.

Reply
24 October 2020 8:24 am
_______________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (Anonymah @ TN betina anjing 🐕 iblis)

Masih lagi tak ngaku Akma itu rekaan nya.

Lantak kau lah, BERUK TUA WAK GONTOL KEJORA KOJOLLA GILA.

Reply
23 October 2020 1:31 pm
_______________________________________________

Anonymous (CGU KEJORA BISTARI)

Anonymah @ auntie TN 8:24 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Tidak pasti auntie ni nyanyok atau lawak jenaka?
Baru kelmarin, auntie kata Akma itu Kejora reka!
Hari ini auntie kata pula Dr Akma tu auntie suka!
Kejora cadng, auntie kerap-kerap le basuh muka
👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply
24 October 2020 9:31 am
_______________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (CGU KEJORA BISTARI)

Nasib le ‘Anonymah’ @ auntie TN tua nyanyok,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Bila Akma utus warkah, TN ifrit kata, Kejora reka
Hari ni..pempuan sihir ni kata, Dr Akma dia suka
Kemunafiqan betina iblis ini, mmg Kejora jangka
Mmg le pmpuan tua munafiq ini bakal isi neraka
👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply
24 October 2020 5:59 pm
_______________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (CGU KEJORA BISTARI)

‘Anonymah’ @ TN betina anjing 🐕 iblis tua,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Mmg lahanat, ini TN sundal, Melayu penderhaka
Rasanya dr keturunan iblis, betina ni punya baka
Jahat, kuangajar, biadab, pemfitnah, ada belaka
Sewajarnya dibelasah ini betina tua dajjal puaka
👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀👩‍🚀
🤜👊🤛🤜👊🤛🤜👊🤛🤜👊🤛🤜👊🤛🤜👊
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply
24 October 2020 6:00 pm
_______________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (CGU KEJORA BISTARI)

‘Anonymah’ @ TN betina anjing 🐕 iblis tua,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
👹👹👹👹👹👹👹👹👹👹👹👹👹👹👹👹👹
TN anjing betina tua ifrit, asyik je Kejora taji palu
Namun..dia masih juga perangai biadab & bebal
Mmg anjing betina jalang ini, muka tak tau malu
Kulit muka anjing iblis ini serupa kulit babi tebal
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply
24 October 2020 6:16 pm
_______________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Nasib le TN anjing 🐕 betina tua nyanyok puaka,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Mmg teruk nyanyok TN anjing betina sihir puaka
23/10/20..anjing itu kata Dr Akma tu Kejora reka
24/10, ucp terima kasih & kata Akma tu dia suka
Hari ini, balik tuduh reka lgi, itu anjing tua celaka
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

zunnun
Member
zunnun

semua mp berkelakan utk di nobat menjadi pm, selagi status mp nya tidak terbatal di sisi undang2 yg ada… anwar mp yg sah di sisi undang2 yg ada, dan berhak di pilih sebagai pm jika dapat majoritu yg membenaran kan nya…. soal berkali2 mencuba itu sifat naluri semua manusia yg bercita2… soalan ‘moral’ terdahulu itu bukan ukuran undang2 yg sediada bila mana anwar kini menjawat mp yg di lantik dan di sahkan oleb perlembagaan yg ada… ‘moral’ anwar yg di pertikaikan, cuba pula ukur moral mahathir yg menggunakan jawatan pm nya, lalu dans petronas di gunakan utk ‘bailout’ anak nya….… Read more »

Amuta
Guest
Amuta

ko tak jumpa siapa2 Muhyiddin ke Zahid ke Najib ke Shafie ke Azmin Tengku Li ke siapa lagi ooo Anwar yg ko harap2kan tu ya …. ko jumpa tuhan sudahnya nanti … jaga ko Zunnun mulut sial berpuaka lahabau cilanat binawe celaka iblis syaitan bernama Zunnun akan tuhan kerjakan cukup2. Ingat ni jgn lupa.

zunnun
Member
zunnun

shut de fuck up amuta

this special post is meant for Jijit, you’re not in the league. Jgn menyibuk di sini.

Amuta
Guest
Amuta

jaga ko Zunnun mulut puaka sial celaka syaitan iblis akan tuhan kerjakan sampai lunyai. Ingat ini jgn lupa.

Anonymous
Guest
Anonymous

Amuta has every right to comment on any comment in here. There is no regulation against that. There is also no such thing as league in here.

Anonymous
Guest
Anonymous

Setuju dengan kata2 Amuta.

zunnun
Member
zunnun

berkelakan – berkelayakan

Amuta
Guest
Amuta

Apa layak ko perangai bergelumang najis babi berkeliling tubuh ko tu … nak mengajar Melayu apa Melayu patut buat …. jaga ko tuhan kerjakan cukup2 bila ditangkap mulut sial celaka cilanat binawe iblis syaitan tak reti bersyukur duduk di Malaysai keamanan dijaga boleh sng berniaga … ko jadi pelesit mengasut org … jaga ko tuhan kerjakan cukup2 … Ingat ini jgn lupa.

Jigit
Guest
Jigit

Since you have directed your entry to me, I would oblige to respond. Never in my life I tried to deny whoever’s rights to become PM, Anwar included. In my numerous entries here, I have never touched on Anwar’s moral background (I am devoted to a principle that NO ONE HAS THE RIGHTS TO JUDGE OTHER PEOPLE…IT IS THE PRIVILEGE OF ALLAH TO DO THAT) as the reason why he (Anwar) should or should not become the Prime Minister. But I always question the level of determination one should harbour in order to walk along the corridor of power…..Pun tidak… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Nasib le TN anjing 🐕 betina tua nyanyok puaka,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Mmg teruk nyanyok TN anjing betina sihir puaka
23/10/20..anjing itu kata Dr Akma tu Kejora reka
24/10, ucp terima kasih & kata Akma tu dia suka
Hari ini, balik tuduh reka lgi, itu anjing tua celaka
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

Maaf (9:55 pm) tu silap column..😂

Jigit
Guest
Jigit

Dalam entry yang lepas Budin mencadangkan supaya TS Muhyiddin elok meletak jawatan agar kemelut perebutan kuasa ini berakhir. Kepada saya saranan tersebut adalah seumpama menyuruh orang yang tengah sedap-sedap main (berjimak) supaya mencabut zakarnya dan berhenti. Saranan yang tak masuk akal! Manusia manakah yang mahu melepaskan kuasa dan kedudukan istimewa yang sedang dikecapi…? You pun tahu Budin, ada ahli politik yang keluar masuk penjara, tetapi masih bersemangat untuk mengejar impian mahu terus jadi PM biarpun seribu rintangan, biarpun seribu sailangan, biarpun usia sudah menjelang senja…. Malahan ada yang sudah terlalu hampir dengan lubang kubur tapi masih mahu bersilat lagi di… Read more »

zunnun
Member
zunnun

kecacatan ulasan ini bila berpolitik, menafikan haq utk menjadj perdana menteri pula…

yg jadi perdana menteri terdahulu dan sekarang tak bercita2 juga ke?

tapi bilamana menjadi perdana menteri berulang2, itu bukan ‘bercita2’ tapi kerana ‘keinginan’ ke?…

klu garam itu masin, ape kah se tiap yg masin itu garam ke?

Amuta
Guest
Amuta

ko bermadah iblis syaitan mulut puaka ke Zunnun celaka sial akan tuhan kerjakan cukup2 nanti. Siap ko ingat ini jgn lupa.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Tolak darurat kerana PM hilang majoriti. Memalukan. Majoriti rakyat tak mahu darurat. Majoriti mahu PM Puppet letak jawatan. Jangan heret Rakyat kepada Darurat bila hilang majoriti. Malu kita ikut perangai Yahudi Israel. Kahkahkah!

zunnun
Member
zunnun

Oops, suara hati saari amri/nike abdila ‘cinta’ yg tak berbelah bagi… suara hati rakyat pula, ‘cinta’ kpd wakil yg mewakili mereka dgn process demokrasi yg tegak, nyata dan sediaada selain kebijaksanaan raja di singgahsana.. bertetapan kesumua nya berada dlm naungan sebagai PEKERJA, maka 1hb Mei setiap tahun, semua manusia di muka bumi merayakan ulang tahun kedatangan nya…. lalu headwind/zainal mendendangkan nya…. “kita serupa ….” tapi, bilamana sekumpulan dari kita cuba melakukan ‘tidak serupa’ dan melanggar ‘cinta’ rakyat dgn cuba merampAs kebebasan yg ada semata2 utk kepentingan kuasa mereka… ayuh, bangun & bangkit buang mereka dari pesada politik tanah air bila… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Bila mereka buat halal. Bila kita buat haram. Cakap ikut Quran dan Hadis tapi rupanya pengikut Syaitan dan Iblis. Kahkahkah!

khatijah.nuno
Guest
khatijah.nuno

Lobai Hardy Wang and his PAS gang…memang Parti Ajaran Syaitan. Yg haram dia org keluarkan dalil utk halalkan demi kepentingan talian hayat jdi sebahgian kerajaen

Amuta
Guest
Amuta

Jaga ko Zunnun mulut puaka sial iblis syaitan jaga ko tuhan siat2kan dibubuh cili terpedas dgn penampar pelempang tempeleng berkali-kali dtgi khas dari Jepun sediakan kandang babi yg asik2 terberak … ko tido diantara babi tu muat2 je tuhan buatkan kmdn pala butuh yg saiz xxx nala punya sumbat dlm mulut puaka sial iblis syaitan ko tu tercekik mati kira takdirlah. Ko gila duduk di sel Tanjung Rambutan mmg selayaknyalah kekal abadi … ini jaminan yg ko sendiri mahukan tempahkan … Siap ko ya jgn lupa selagi ko ada tertangkap tuhan akan tuhan kerjakan cukup2 mulut sial celaka iblis syaitan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

“ayuh, bangun & bangkit” –

Nak bangun bagus lah, banyak sangat tidur pun tak bagus.

Nak bangkit juga bagus, good for exercise.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Tak ada majoriti pun nak darurat? Buat malu Malaysia. Hadaplah sidang Parlimen. Pondan. Kahkahkah!

Zunnun babi sial
Guest
Zunnun babi sial

Org takde akal mintk bubar time covid 1000 kes sehari.padehal puak harbi yg takut pru.semua pirake harbi n pakatan hancing kalah terok.prn sabah kalah.lg nk bodohkan rakyat.PN xde hal nk pru kompem mng besar.tp PN pikir rakyat.covid tgh mengganas.

Zunnun mkn babi hari2 boleh lah dihancing hari2

Ape cerr zunnun,dh menyundal dgn babi hutan blom?

Ker baru sembah tokong gonna end

Kahh.kahhh.kahhh..eh siallah zunnun aka babi sondol

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Royal coup the second? Kahkahkah!

Aswadi
Guest
Aswadi

Buat apa nk bg bekas banduan liwat jadi pm,jika ini berlaku rosaklah negara malaysia,rujuklah pada alquran dan hadis jika Malaysia ingin melantik seseorang jadi pm

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Al Quran dan Hadis tak ajar burung Hud-Hud ikut SOP? Kahkahkah!

zunnun
Member
zunnun

fahaman takfiri jauh sekali dari realiti demokrasi….

hadi yg sesat fahaman amanat seketul daging babi nya dah di bawa ke mahkamah utk di adili nilai moral nya belum?

Amuta
Guest
Amuta

Fahaman iblis syaitan ko tu mulut sial puaka akan tuhan kerjakan cukup2 sampai tersiat mulut tu tuhan kerjakan. Ingat ni jgn lupa Zunnun tidak berguna sampah masyarakat.

Anonymous
Guest
Anonymous

Setuju “fahaman takfiri jauh sekali dari realiti demokrasi .. ”

Maka perlu lah puak kamu ingat itu bila tonggang tonggek di pangkal pokok Kayu Ara.

Anonymous
Guest
Anonymous

Solong apa Aswadi cakap.

khatijah.nuno
Guest
khatijah.nuno

Woi Arse-Wardy geng Pas…klu dah taksuban membabi tu sampai kiamat pun akan tetap jdi bangan. cakap berlapik quran dan hadis mcam bagus. Lobai2 Sesat kau bole pula terima Jemin Semburit. Oh aku lupa Lobai2 Fasiq dah sucikan si Dajjal Semburit tu.

khatijah.nuno
Guest
khatijah.nuno

tetap jadi Bangang

Raja mohamad joharudin bin Raja Sulaiman Raja Sula
Guest
Raja mohamad joharudin bin Raja Sulaiman Raja Sula

Sorry to say Malay DAP.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Orang akal pendek minta darurat. Orang akal panjang minta PM tanpa majoriti letak jawatan. Orang tak ada akal minta GLC beli kereta baru masuk simpan dalam garaj. Kahkahkah!

khatijah.nuno
Guest
khatijah.nuno

Betul : ) bukan saja takda akal dah takde MARUAH pun huhu

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Sebulan hilang majoriti akhirnya minta darurat. Kalau dibiarkan setahun boleh dijual beli negara macam dia jual beli MP pakai broker. Kahkahkah!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Letak jawatan. Darurat apa? Hilang majoriti letak jawatan. Kahkahkah!

Sheraton
Guest
Sheraton

Apa sahaja solusi selain dari darurat… TSMY sila letak jawatan.

Kamu tidak layak angkat muka di mana-mana. Kuarantin kan diri Kamu selama 5 tahun.

Kamu dengan apa cara sekalipun mesti pastikan darurat di perkenan !

Amem
Guest
Amem

Munculnya khalifah akhir zaman Situasi Jokowi dan Tun yg memenangi rapat umum diperbahaskan dan dipertikaikan cara politik. Indonesia mahukan takbir urus dari kalangan Islam begitu juga di M’sia yg mahukan kalangan Melayu takbir negara Islam. Skrg kedua-dua negara sibuk dgn isu bubar paska covid-19 yg masih ribut dgnnya juga ribut politik. Mutakhir Indonesia mahukan Habib Rizieq Shihad yg dianggap Imam Besar Nusantara dibawa pulang dari Arab Saudi yg dimahukan majoriti penganut Islam tapi dicurigai pihak yg berfaham liberal dan sosialis. Sama juga suasana di M’sia sdg skrg ini Anwar yg dikatakan liberal dan sosialis mahu diangkat PM yg baru tapi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Pahal kamu asyik copy n paste yang ni?

Sewel ke?

Amuta
Guest
Amuta

Baca dan tidak brp lama lagi tertabal tuhan baru ko tersadar jgn jadi Zunnun mulut puaka sial iblis syaitan tak sadar dek untung duduk dlm negara yg aman tak reti bersyukur tak tahu nak jaga mulut kiriman manusia bertahap-tahap mengikut suasana semasa yg dimahukan. Ko jgn pulak mcm dia patut hormatkan ibu bapa dan abg kakak ko walau tidaak berjaya kurg pandai jgn ko kurg ajar dgn mereka juga aduk-adik kamu walau kurg pandai tidak berjaya ko jgn abaikan sayangkan mereka baru wujud keluarga yg bahagia. Bila setiap keluarga begini baru wujud masyarakat yg keperihatinan. Baca jgn cakap nak mengajar… Read more »

Jigit
Guest
Jigit

Hang ni Amuthaba lagi gila dari Zunnun. Nampaknya ramai yang dah PUTUS WAYAR apabila masuk ke blog Budin ni….Gila tak belasah orang, tak kacau orang tak apa….boleh tolak ansur lagi…kah kah kahhh

Amuta
Guest
Amuta

Saya bukan attack semua org cuma Zunnun menggunakan ayat yg tidak melambangan keperibadian yg baik sdg Jesus didatangi dgn akhlak dan tuturkata ya sopan. Kalu nak sebut tanpa kaitkan babi pada manusia apalagi agama … ok ja. Perlu ingat ada Jesus dan Muhammad baru hidup aman mahu kah ko disebut mcm2 perkataan tidak sesuai kalu marah pada kerajaan suasana akan berubah akan ada jalan keluar utk suasana berbalik normal rancaknya perniagaan didepan didatangi sosok yg majoriti sedunia akan akui dialah contoh akhlak utk dicontohi. sebanyak makanan mahu dimakan sebanyak mana rumah/bilik utk didiami sebanyak mana kenderaan utk ditayangkan komestik duniawi… Read more »

zunnun
Member
zunnun

yoshua & muhammad itu manusia seperti juga manusia2 yg ada…

yg membezakan semua maanusia bukan manusia nya tapi kemanusian mereka…

kemanusian itu bentuk2 SIFAT manakala manusia itu nama2 bentuk2 semata2…

maka bezakan mahummad dan yoshua dgn kenabian mereka…

kerana kenabian/kerasulan itu SIFAT TUHAN semata….

buta kah kamu melihat Tuhan Yg Nyata seketika2 bersama bentuk2 nama2 nya….

atau mabuk dgn fahaman agama seketul daging babi hadi yg membutakan kamu melihat kebenaran lalu mensyirikan tuhan kamu dgn moral yg tak seberape nilai nya…

zunnun
Member
zunnun

ralat..

“…buta kah kamu TIDAK melihat Tuhan Yg Nyata seketika2 bersama bentuk2 nama2 nya…”

Amuta
Guest
Amuta

Eh ada ko jawab mulut sial celaka iblis syaitan yashua dan muhamamad mengajar carut2 ke ,,, ko nak ajar org sdgkan ko najis sekeliling tubuh senantiasa melekat tuhan nampak babi bergayut dileher ko tu senantiasa … itu pasal mulut puaka celaka sial iblis syaitan tu ko agomg2kan, Jaga ko tuhan kerjakan cukup2 bila tertangkap. Ingat ini jgn lupa.

zunnun
Member
zunnun

cuba kurang mengawan, dan berurusan dgn ulasan yg zunnun beri, utk menguji setakat mana sawan seketul daging babi hadi mengakibatkan sawan nya kpd diri…

Amuta
Guest
Amuta

Eh jwb ko lagi Zunnun iblis syaitan bergantung di hati ko tu org kerja kontrak nampak koto diluar tapi cantik dlm diri … tak mcm ko luar dlm berak najis babi merata seluruh tubuh walau pakai pakaian bersih tapi tuhan nampak najis babi berkeliling melekat berjalan. Jaga ko akan tuhan kerjakan cukup2

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro Jigit 3:19 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Dah lama juga, kat blog Budin ini Kejora berlayar
Mmg ada ramai ‘followers’ tua yang putus wayar
Kepala depa tu pun, dah mcm botak punya tayar
Rasa nya puak2 ini, mmg fitrah tak pernah bayar
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

PRN BOLEH TANGGUH TAPI BUKAN PRU…….. Boleh bekerjasama dengan kafir?…….. Hujahnya, ialah Abdullah bin Uraiqit yang tunjuk jalan kepada Rasulullah SAW ketika hijrah Ke Madinah. Abdullah bin Uraiqit musyrikh Mekah diupah untuk tunjuk jalan hijrah Rasulullah SAW ke Madinah. Diupah,maka Islam membenarkan atau boleh mengupah orang kafir bekerja makan gaji dengan Islam. Bukan bermakna Islam boleh berkerja sama sewenang wenangnya dengan Orang Kafir, kerana Abdullah bin Uraiqit hanya individual yang diberi upah. Seorang Individul sama sekali tidak sama perangainya dengan perangai kumpulan.golongan atau puak kafir seperti Yahudi dan Nasrani. Jika Malaysia Perangai Ah Chong sama sekali tak sama dengan perangai… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu menghasut bila menanya Boleh bekerjasama dengan kafir?