TENANG, YANG PENTING MUHYIDDIN SEMAKIN MENUJU KEJATUHANNYA

Segala yang dirancang nampaknya berjalan seperti yang diatur.

Pagi semalam, Anwar Ibrahim mengadap Agong untuk mempersembahkan bukti sahih mengenai jumlah sokongan Ahli-Ahli Parlimen yang dimilikinya untuk membentuk sebuah kerajaan baru.

Bukti sahih itu bagaimanapun bukanlah dalam bentuk senarai penuh siapa Ahli Parlimen yang sudah setuju untuk menyokongnya.

Anwar hanya memberikan jumlahnya saja, tetapi senarai siapa mereka yang berkenaan ada dalam kawalan ketua-ketua parti yang terbabit.

Ia hanya akan dipersembahkan kepada Agong apabila ketua-ketua parti mula dipanggil mengadap ke Istana Negara bermula hari ini.

Setakat ini, dilaporkan Lim Guan Eng akan mengadap Agong pada hari ini, manakala Zahid Hamidi dijadualkan esok, Khamis jam 5.00 petang.

Lain-lain ketua parti juga akan dipanggil dan dalam waktu yang sama, terdapat juga Ahli Parlimen tertentu yang dijangka akan dipanggil mengadap Agong secara individu kerana ketua parti mereka memilih untuk kekal bersama PN.

Strategi tidak mendedahkan siapa 120 Ahli Parlimen yang menyokong Anwar adalah untuk mengelakkan mereka diganggu, ditekan atau mungkin ditawarkan habuan.

Susulan majlis mengadap Anwar terhadap Agong pagi semalam, pada sebelah petangnya pula, Tengku Razaleigh Hamzah telah dipanggil mengadap.

Tengku Razaleigh adalah Ahli Parlimen Gua Musang dan Pengerusi Jemaah Penasihat UMNO.

Banyak khabar angin mengenai pertemuan Tengku Razaleigh dengan Agong itu, tetapi biarlah ia disentuh dalam tulisan yang lain.

Malam tadi pula, Biro Politik UMNO mengadakan mesyuarat yang dipengerusikan oleh Ahmad Zahid Hamidi.

Antara ketetapan yang dibuat ialah mempertimbangkan untuk keluar daripada kerajaan PN dan meminta syarat-syarat baru secara bertulis jika mahu UMNO terus kekal menyokong Muhyiddin.

Ini bermakna, UMNO sedang memberi tekanan maha berat kepada Muhyiddin untuk tunduk kepada parti itu.

Zahid pula akan mengadap Agong esok petang dan sudah tentu sebelum syarat baru yang dituntut daripada Muhyiddin itu dipenuhi, beliau terlebih dahulu akan memaklumkan kepada Agong mengenai beberapa Ahli Parlimen tertentu daripada UMNO yang akan menyokong Anwar.

Jika sebelum ini Zahid Hamidi memberitahu ada beberapa Ahli Parlimen UMNO sudah menyokong Anwar dan beliau tidak berhak menghalang mereka, dalam majlis mengadap petang esok, Muhyiddin secara teknikalnya sudah pun sahih hilang majoritinya.

Hakikat ini memperlihatkan pertemuan Anwar dengan Agong semalam bukanlah majlis mengadap kosong, hanya sekadar minum-minum atau suatu kelentong seperti yang digembar-gemburkan oleh penyokong Muhyiddin yang nampaknya mula bimbang hilang jawatan serta kedudukan.

Majlis mengadap semalam nyata penuh erti dan makna ke arah perubahan yang lebih baik untuk negara, khususnya kita tidak lagi akan mempunyai Perdana Menteri yang hanya pandai membaca perutusan khas semata-mata.

Bermula dengan Anwar mengadap, disusuli Tengku Razaleigh, kemudian ketua-ketua parti tertentu, seterusnya pendirian baru UMNO mahu meninggalkan PN, Muhyiddin kini sudah pun berada di ambang kejatuhannya.

Mengadapnya Anwar semalam terbukti betul-betul ada isi.

Dalam hal ini, adalah lebih terpuji jika Muhyiddin menjadi seorang yang berjiwa besar dengan segera meletakan jawatannya.

Meletakkan jawatan kerana sedar sudah hilang sokongan adalah lebih baik daripada disuruh atau dinasihatkan untuk berbuat demikian oleh Agong.

Yang penting, dengan meletakkan jawatan lebih awal, sebaik-baiknya menjelang pertemuan Zahid Hamidi dengan Agong petang esok, Muhyiddin secara tidak langsung telah memudahkan lagi kerja Agong membentuk kerajaan baru dan menyelesaikan masalah politik negara ini. (Shahbudindotcom 14/10/2020)

Updated: 14 October 2020 — 8:46 am

94 Comments

Add a Comment
 1. PAK SHEIKH DIGELAR DAJJAL KERANA KUAT BOHONG…

  KALI INI UMNO TIDAK BOLEH SILAP LANGKAH……..

  USAHA JATUHKAN PHD4PIG MEMANG TERPUJI…….

  Bekas pembantu Mat Sabu berdepan 5 pertuduhan rasuah….

  Bekas setiausaha politik Presiden Amanah, Mohamad Sabu mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di sini hari ini atas 5 pertuduhan rasuah melibatkan projek Kementerian Pertahanan bernilai RM6.35 juta.
  Mohd Azhar Che Mat Dali didakwa mengikut Seksyen 16 (a) (B) Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia kerana meminta RM5 juta dan menerima rasuah RM1.35 juta daripada sebuah syarikat, FEHM Entity Sdn Bhd, untuk membantunya menjadi rakan kongsi strategik dan kontraktor bagi projek kementerian dalam penyelenggaraan peranti perisik.

  Dia dituduh atas jawatannya sebelum ini sebagai setiausaha politik Mohamad, lebih dikenali sebagai Mat Sabu, yang merupakan menteri pertahanan pada ketika itu.

  #Sumber : FMT

  MR : Mencari dana secara tidak betul

 2. Masaalahnya tak kan nk bagi peliwat jadi pm..

  1. dia pernah liwat pungkok hg ke Medan?
   mcm hg tau ja kesahihan tu..

 3. Budin-budin, mengaku ajelah, DSAI telah menipu semasa sidang media selepas pertemuan dengan DYMM Agong. Ada ke bukti sahih dalam bentuk percakapan jumlah nombor. Kot ada kat pipi DSAI ada cop ‘Dengan ini disahkan bahawa apa-apa yang keluar dari mulut ini adalah bukti yang benar-benar sahih”. Agak terkejut bila DSAI mempermainkan institusi DiRaja. Apa salahnya berterus terang, DYMM Agong tidak akan terus menunjukkan kepada umum senari YB-YB yang menyokong seperti yang Baginda lakukan semasa Langkah Sheraton. Baginda akan memanggil semua YB. Apa yang Baginda lakukan benar dan dizahirkan dengan bilangan kerusi di Parlimen. Apa nak ditakutkan boleh pula kata tak beri senarai nama YB atas kapisiti strategi. Nampak macam tak menjadi aje?

 4. Terkini undi tidak percaya dijalankan di Parlimen baru tau sokongan yg bagaimana.

 5. Othman Ahmad (Wak Suman Kadok)

  HARI INI DALAM SEJARAH Tak Terlupakan….!!

  12 tahun dulu zaman Pak Lah, Nuar pun kencing bersepah cara yg sama (konon ada cukup jumlah) hingga membuat Baginda YDPA Sultan Trengganu murka.

  Terbaru tahun ini, tiap2 hari memekak di jalanraya, shopping2 mall, perjumpaan2, sidang2 akbar konon dia ada jumlah mencukupi untuk menumbangkan kerajaan yg memerintah.dan siap gantung banner “DSAI PM9..DSAI PM9..AMPUN TUANKU..AMPUN TUANKU…seolah-olah mendesak Tuanku turunkan TSMY & gantikan dia. Lantaran itu, Tuanku YDPA naik rimas & murka dgn aksi2 kemaruk beruk2 ma’rip PGayR. Semalam bila diminta mana senarai nama & bukti, ternyata Nuar hanya mampu menyatakan jumlah dgn air liur basinya saja. Lantaran itu, Nuar kena sekolah agar dia memahami perlembagaan negara & akur dgn peraturan &;undang2. Yg dahsyat & teruk, Nuar dgn biadap pusing gasing konon dia sudah serahkan senarai serta bukti2nya pd Tuanku. Malangnya, pihak Istana dgn cepat menangkis dakwaan palsu Nuar itu dgn mengeluarkan Kenyataan Rasmi Istana mengesahkan Nuar tidak menyerahkan senarai nama yg sokong dia,, tapi hanya memaklumkan jumlahnya secara lisan.saja.

  Ternyata Nuar bukan saja menipu tapi biadap langsung tak hormat Seri Paduka Baginda YDPA….!!

  Apakah dgn tingkah tidak senonoh Nuar &:apa yg berlaku di istana semalam, Baginda Tuanku ada keyakinan dgn Datok Sodo kuatmi Anwar Ibrahim…..??

  Mamposs lah kau, Nuar…..!!

  ps:
  Desas desus kuat mengatakan, jika keadaan terdesak & meruncing, ada ura2 Tun akan dipanggil semula menerajui kerajaan untuk menstabilkan negara.

  Reply
  14 October 2020 4:39 pm
  _______________________________________________

  1. Wau bule

   Wild Card…..why not. Remote but absolutely not impossible.

   Reply
   14 October 2020 4:49 pm
   _______________________________________________

   1. Anonymous (CGU KEJORA BISTARI)

    Kabare Wak 4:39 pm?,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Hampir 3 bulan lama nya..kat wad Wak terlantar
    Untuk terus bernyawa, Allah masih beri peluang
    Parti baru Atok tu..dah tentu lah Wak dah daftar
    Amacam..dpt ker Wak jadi MT, parti ‘Peju-Wang’?
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Reply
    14 October 2020 10:20 pm
    _______________________________________________

    1. Hoi macai2 tua Peju-Wang,

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Masih juga kebodohan..macai2 tua ini pertonjol
     Mmg otak bingai le..ini puak2 pengikut Ayah Pin
     Tk kan Mlysia nak hancor klu atok renta tu kojol?
     Mcm le klu atok tiada negara ini tiada pemimpin
     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

     👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  2. No way Tun M…….ular sawa tu YDPA dah tak percaya dah. Once bitten, twice shy.

 6. Jigit

  hari ni kejora bercuti
  komen TN menjadi-jadi
  dia ni macam pak guard security
  org main golf dia jadi caddy

  Reply
  14 October 2020 2:20 pm
  _______________________________________________

  Anonymous (TN anjing 🐕 pondan dungu)

  Komen bebudak.

  Jig it, Jigit.

  Ada English word, Jig tuh.

  Makna nya maklum saja ler.

  Reply
  14 October 2020 5:19 pm
  _______________________________________________

  1. Anonymous (CGU KEJORA BISTARI)

   Bro Jigit 2:20 pm,

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   Kejora bukan cuti, tapi masalah org tua tak sihat
   Dok uruskan ayah masuk hospital, sehari suntuk
   Klu Kejora ada lapang tadi, teruk TN anjing jahat
   Dah pasti kepala anjing tua tu Kejora taji & ketuk
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   Reply
   14 October 2020 10:02 pm
   _______________________________________________

 7. Hang ni Budin..masa Tun letak jawatan hang kata mcm2.ni suruh muhyidin pulak resign.

  1. Zass, kalau hang takda opinion on the issues being discussed, tak payah masuk sini lah.

   Sekurang kurang nya hang kasi tahu lah mengapa hang tak mau Muhyiddin resign. Apa baik yang dia dah buat, bukti atau fakta, serta punca2 maklumat jika ada.

 8. KADOK PUN TAMAK TAK PADAN BODY KECIK……..

  Ini sebab Umno marah,……..

  Dikemas kini dengan laporan penuh.
  Najib Razak menyenaraikan sebab kenapa anggota akar umbi Umno tidak puas hati dan marah kepada kerajaan Perikatan Nasional (PN) sehingga mendorong mereka mempertimbangkan semula kerjasama.

  Najib menulis perkara itu di Facebook, hampir 24 jam selepas Biro Politik Umno membuat keputusan mengejutkan itu, Selasa malam.

  Bekas presiden Umno antaranya membangkitkan tindakan PN “meletakkan calon bebas untuk pecahkan undi BN” dalam pilihan raya Sabah baru-baru ini, kenyataan pemimpin Bersatu serta perkongsian kuasa yang dilihat berat sebelah.

  Perkara itu, katanya, “terus membakar ketidakpuasan dan kemarahan ramai ahli-ahli Umno”.

  Dalam pada itu Najib berkata, pelantikan bekas timbalan presiden PKR Mohamed Azmin Ali sebagai “pengganti” perdana menteri juga kurang disenangi Umno.

  “Sebagai contoh, PM adalah dari Bersatu dan pengganti PM iaitu Azmin juga dari Bersaty sekarang.

  “Dalam hal ekonomi, menteri kewangan bukan dari BN mahupun PAS. Menteri yang jaga ekonomi dan yang jaga perdagangan luar juga bukan dari BN ataupun PAS. Begitu juga dengan Khazanah dan Petronas.

  “Malah, tiada seorang pun dari Umno atau PAS dilantik dalam Majlis Tindakan Ekonomi untuk melawan Covid-19,” katanya.

  Sebaliknya kata Najib, individu seperti “bos” sebuah media dilantik menganggotai Majlis Tindakan Ekonomi bersama tiga orang menteri Bersatu.

  Kalau anda terlepas…

  ULASAN | ‘Musuh kita itu tidak kelihatan, tuan…’
  Kata Najib Umno perlu menegur PN kerana mereka kini bersama dalam kerajaan yang kesannya akan turut terkena pada parti itu.

  Tolak cadangan kuarantin wajib

  Jelasnya lagi, keengganan kerajaan menerima cadangan menteri kesihatan dari Umno supaya melaksanakan kuarantin wajib terhadap mereka yang pulang dari Sabah juga menyebabkan Umno dimarahi rakyat.

  “Dari segi pengawalan Covid-19 pula, Majlis Keselamatan Negara (MKN) menolak cadangan menteri kesihatan dari Umno untuk melaksanakan kuarantin wajib untuk mereka yang pulang dari Sabah sebelum PRN (pilihan raya negeri),” katanya lagi.

 9. TULAH….ingkari nasihat
  TULAH….berbuat khianat
  TULAH….tidak hormat orang tua
  TULAH….sombong konon biat keputusan betul

  LIHATLAH…kemusnahan karier politikmu atas perbuatan tanganmu senditi

 10. selain orang islam, parti islam, persatuan islam, negara islam, kini umat islam pula….

  islam nih mak bapak kamu punya ke?

  kurang2kan kesundalan memadai dgn istilah umat muslim….

  susah sgt ke….

  ‘muslim’ yg cuba utk menyamai ‘islam’ kepunyaan tuhan…

  amanat seketul daging babi hadi bisa sgt ke ?

  1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN, PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA MENGARUT DAN/ATAU MENCARUT.

   Jenis yang tonggang tonggek di pangkal pokok Kayu Ara ini otak memang dah biul, asyik menghasut menyebut kesundalan umat Islam.

   Menghasut juga dengan mengata amanat seketul daging babi Hadi.

   Dia perlu di heret ke Mahkamah kerana menghasut. Sementara itu dibalun, ditibai dan di bantai di sini.

 11. umat islam mesti bersatu jngan berpecah
  jangan harap sokongan puak yg menentang hukumhukum Allah
  bersatulah

  Dan berpeganglah kamu semuanya kepada tali (agama) Allah, dan janganlah kamu bercerai berai

  1. kao perdagangkan agama #kepalabutuh hadi di sini?

   islam mak bapak kamu punya?

   1. DAP DIRTY OLD MAN INI PUKIMAK PUNYA ORANG MENGATA ISLAM agama #kepalabutuh.

    MESTI DI HERET KE LOKAP, DI REMAND SEMINGGU, MAKAN NASI BUNGKUS PAGI PETANG SIANG MALAM. LAUK IKAN MASIN.

    SEMENTARA ITU DIA DI SEMBAMKAN MUKA NYA KE PASIR DI TEPI PANTAI, DI SULA MCM DI BUAT DI ZAMAN KESULTANAN MELAYU MELAKA.

    SEKARANG BOLEH DI BUAT DI SINI SAJA.

 12. HARI INI DALAM SEJARAH Tak Terlupakan….!!

  12 tahun dulu zaman Pak Lah, Nuar pun kencing bersepah cara yg sama (konon ada cukup jumlah) hingga membuat Baginda YDPA Sultan Trengganu murka.

  Terbaru tahun ini, tiap2 hari memekak di jalanraya, shopping2 mall, perjumpaan2, sidang2 akbar konon dia ada jumlah mencukupi untuk menumbangkan kerajaan yg memerintah.dan siap gantung banner “DSAI PM9..DSAI PM9..AMPUN TUANKU..AMPUN TUANKU…seolah-olah mendesak Tuanku turunkan TSMY & gantikan dia. Lantaran itu, Tuanku YDPA naik rimas & murka dgn aksi2 kemaruk beruk2 ma’rip PGayR. Semalam bila diminta mana senarai nama & bukti, ternyata Nuar hanya mampu menyatakan jumlah dgn air liur basinya saja. Lantaran itu, Nuar kena sekolah agar dia memahami perlembagaan negara & akur dgn peraturan &;undang2. Yg dahsyat & teruk, Nuar dgn biadap pusing gasing konon dia sudah serahkan senarai serta bukti2nya pd Tuanku. Malangnya, pihak Istana dgn cepat menangkis dakwaan palsu Nuar itu dgn mengeluarkan Kenyataan Rasmi Istana mengesahkan Nuar tidak menyerahkan senarai nama yg sokong dia,, tapi hanya memaklumkan jumlahnya secara lisan.saja.

  Ternyata Nuar bukan saja menipu tapi biadap langsung tak hormat Seri Paduka Baginda YDPA….!!

  Apakah dgn tingkah tidak senonoh Nuar &:apa yg berlaku di istana semalam, Baginda Tuanku ada keyakinan dgn Datok Sodo kuatmi Anwar Ibrahim…..??

  Mamposs lah kau, Nuar…..!!

  ps:
  Desas desus kuat mengatakan, jika keadaan terdesak & meruncing, ada ura2 Tun akan dipanggil semula menerajui kerajaan untuk menstabilkan negara.

  1. Wild Card…..why not. Remote but absolutely not impossible.

   1. Kabare Wak 4:39 pm?,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Hampir 3 bulan lama nya..kat wad Wak terlantar
    Untuk terus bernyawa, Allah masih beri peluang
    Parti baru Atok tu..dah tentu lah Wak dah daftar
    Amacam..dpt ker Wak jadi MT, parti ‘Peju-Wang’?
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 13. kebodohan yang berterusan di pamirkan oleh mahacai AI.

 14. Zahid yang akan menjadi penentu.

 15. hari ni kejora bercuti
  komen TN menjadi-jadi
  dia ni macam pak guard security
  org main golf dia jadi caddy

  1. Komen bebudak.

   Jig it, Jigit.

   Ada English word, Jig tuh.

   Makna nya maklum saja ler.

   1. Bro Jigit 2:20 pm,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Kejora bukan cuti, tapi masalah org tua tak sihat
    Dok urus ayah masuk hospital sehari suntuk
    Klu Kejora ada lapang tadi, teruk TN anjing jahat
    Dah pasti kepala anjing tua tu Kejora taji & ketuk
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. Errata:

     Bro Jigit 2:20 pm,

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     Kejora bukan cuti, tapi masalah org tua tak sihat
     Dok uruskan ayah masuk hospital sehari suntuk
     Klu Kejora ada lapang tadi, teruk TN anjing jahat
     Dah pasti kepala anjing tua tu Kejora taji & ketuk
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 16. … anwar being jailed for sodomies are not the issue here what more he is now a legitimate MP…

  anwar to become pm must have absolute majority from parliamentarians and later by the people should there be a snap general election..

  then again perhaps #melayu2islam want to show their absolute dogma based on deviant ‘seketul daging babi’ as an aspiration of such moral absolute…

  Yes? No? 😇

  kesian #melayu2islam hadi, pi terus mengulum #kepalabutuh assmin..

  1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA MENGARUT DAN/ ATAU MENCARUT.

   Menyebut kepalabutuh, maka pukimak lah dia.

  1. Ketua2 parti mula dipanggil mungkin untuk dinasihatkan agar jgn buang masa YDPA seperti anuar.

   1. ‘mungkin’…..

 17. Kejutan besar akan berlaku dalam sehari dua ini… Muhyiddin sudah hampir pasti tumbang… UMNO akan kembali ke tampuk kuasa bersama Anwar. Rundingan sedang giat berjalan.

  1. Sapa cakap? Kamu Nujum Pak Belalang ker? Kamu ingat Tok Mudin sanggup letak jawatan yang dia sekarang pegang ker

   Pak Sheikh sanggup jadi No.2 ker??

   1. Jangan dilayan angan2 mat jenin puak Anuar. Pusing2 ckp masih bakal PM sampai jadi arwah?

 18. Tenang dan sabar. Jangan gelojoh. Jangan rakus. Jangan tamak kuasa. Jangan nak bolot habis. Runding dan tipu macam biasa. Kencing kasi kurang manis. Kalau ada yang terpercaya dan tersembelih kira halal. Kahkahkah!

  1. Kamu jual ubat tepi jalan ke? Apa kau cakap takda isi.

   1. Ada point la apa yang dia cakap tu… Budak bodoh macam kau ni je yang tak akan faham-faham… Bodo Biol budak TN ni…!!!

    1. Menuduh orang bodoh padahal kamu bangang, otak kecik, letak di kepala di celah kelengkang kau tuh.

     tipu macam biasa? Kalau ada yang terpercaya dan tersembelih kira halal? Apa binatang cakap macam itu. Binatang jenis kamu ler.

 19. Anwar’s strong forte is lying and hyping
  Create uneasiness and unnecessary anxiety
  Tuesday 13th Oct, he thought he was winning
  Only to be told by Istana, Anwar was lying

  TDM dah habaq Muhyiddin tak nak dengaq
  Kuasa punya cerita teriak keputusan betoi
  Lani Umno nok runding, Zahid dah habaq
  Silap runding Muhiddin jatuh paloi meroi

  Now what’s next Bersatu and Umno
  Trying to fool rakyat buat dunno
  TULAH itu it’s up to you nak percaya
  Banyak dah nampak tak perlu dicerita

  Najib and his conviction albeit appeal with grooves?
  Zahid and his trials, get a view from public gallery!
  Anwar caught lying, what will be his next many moves?
  Muhyiddin is waiting, it is STRIKE ONE, TWO or THREE!

 20. Drama dah nak mula ada yang minta pause. Masa tebuk atap akal pendek ikut nafsu serakah. Hadaplah sampai habis. Kahkahkah!

  1. Menopause ker?

   Mengarut kamu. Asyik cakap tebuk atap entahapekebende.

   1. Abis…takkan nak tebuk pungkoq hang yang dah berulat tu…

    Kah kah kahhhh

    1. Marah yer? Emak hang tak ajaq hang pi kasi bukti dan fakta2 menunjukkan hang betui? Dia asyik sibuk pagi petang siang malam ka? Sibuk yang tuh yer.

 21. Udah udah la Budin…penat serta muak sudah kami mendengar silat lidah kao orang. Moh kita membawang isu lain pulak. Isu Nuar nak jadi PM ni macam aku kata dulu la….terpancut sebelum sempat masuk, terkulai di pintu lubang….

  1. Bagus kalau begitu. Nuar tak layak jadi PM sebab dia peliwat. Ini negara Islam, Islam haramkan liwat.

   1. bila keldai berbicara islam, segala kaitan dgn fahaman manusia mengaku islam….

    orang islam, parti islam, persatuan islam, negara islam….

    kuat melancap budak nih ….

    1. Larrrr .. awat hang dok baring di bawah masa dia melancap. Kalau tak, mcm mana hang tau.

     1. Bila dia orgasmic, memancut ke mulut zunnun lah.

      1. ajaran seketul daging babi, ajaran islam jugak ke? 😇

       1. Sedap tak pancutan ke mulut hang tuh?

 22. Ada politikus yang mesti bersara awal dari politik. Awal sangat meloncat macam beruk kena belacan. Kahkahkah!

  1. Komen2 yang berakhir dgn Kahakahkah itu jenaka.

   Jangan pedulikan.

   1. Yang bermula dengan HOHOHOOOHIHIHIII kena baca sebab ianya permulaan kepada proses membalun TN BAPOK BODO…..

    1. Ada ker balunan? Awat tak kasi tau awal lagi. Tolong kasi tau tarikh, masa dll ler.

    2. Komen bodoh 11:34 am tuh dah tak kelakar lagi bila dah dekat tengah hari.

     Bodoh bangang nya dia mcm tak reti buat komen lain. Pada hal blog post Budin boleh di komen mcm2.

     Begitu lah keadaan nya bila otak dia kecik, letak di celah kelengkang nya.

 23. Makin jauh Anwar Ibrahim di pinggirkan dari koridor kuasa (dengan pelbagai tuduhan, nista dan hukuman bagaikan tiada kesudahan), yang jelas.. negara Malaysia makin haru biru dan bertambah caca marba serta rosak ditangan kumpulan yang kononnya baik, jujur, bermoral dan peduli rakyat. Hakikatnya ramai rakyat Malaysia telah terperdaya dengan ulah dan mainan sekelompok gerombolan pimpinan rakus hingga membuang sebutir “permata” yang dianggap hanya “kaca tajam” yg boleh melukakan. Jangan lagi biar diri terus diperbodohkan oleh mainan sentimen situa rakus dan kelompok kelilingnya yg haloba hingga akhirnya kalian harus “membunuh” seorang pembela warga marhaen yang berprinsip sejak usia mudanya. Cukup2lah selama ini diperbodohkan petualang negara, simusang tua bangka berbulu ayam.

  1. “Makin jauh Anwar Ibrahim di pinggirkan dari koridor kuasa ..”

   Oh, jauh ke? Bagus lah. Dia tak layak jadi PM. Sebab bekas banduan 2 kali. Sebab liwat.

   Dia Peliwat, Islam haramkan liwat, Peliwat tak boleh jadi PM negara ini. Plain and simple. Sori lah.

   1. islam ala seketul daging babi moral #melayu2islam yg di kadikan teras mem”babi”buta ….

    hebat no

    1. Cakap begitu nyata kamu menghasut, perlu di heret ke mahkamah.

     Sementara itu kamu perlu dibalun, ditibai dan dibantai disini.

     1. ajaran seketul daging babi kan sah dah sesat….

      1. Beri penerangan lah, Dol. Siap dengan link nya sekali.

       Bukan semua orang baca apa yang kau baca.

       Kau nak orang percaya apa kau kata, kena kasi lah itu semua.

  2. what?????

   “Hakikatnya ramai rakyat Malaysia telah terperdaya dengan ulah dan mainan sekelompok gerombolan pimpinan rakus hingga membuang sebutir “permata” yang dianggap hanya “kaca tajam” yg boleh melukakan. Jangan lagi biar diri terus diperbodohkan oleh mainan sentimen situa rakus dan kelompok kelilingnya yg haloba hingga akhirnya kalian harus “membunuh” seorang pembela warga marhaen yang berprinsip sejak usia mudanya”

   A CRIMINAL JAILED FOR SODOMY, NOT ONCE BUT TWICE?????
   MY FOOT!

   To Rasionalis, this is my sincere take and act fast
   Never allow yourself to be fooled by ex-convict Anwar
   Knowing his MCKK/UM days, you may be shocked aghast
   A theatrical display of deception, Anwar is the actor

   1. jailed twice by his adversaries? 🤔

    1. Were the courts Anwar’s adversaries?

     Please do to insult the majority of Malaysians who abide by the rule of law

     1. yet the AG is the beholder to the Government of the day….

      then again, who recommended the Chief Justice for the King to approve?

      parliament?

      1. After all the adverse comments including spew of derogatory words, I can safely conclude today YOU ARE ANWAR’s MAN…

       Wish you were born during Anwar’s time, had the opportunity of getting educated in MCKK and UM….period

       1. PUBLIC PROSECUTOR v DATO’ SERI ANWAR IBRAHIM
        Prepared by
        Zulkifli Hasan
        CHARGE:
        Dato’ Seri Anwar Ibrahim (DSAI) was charged under s 377B of the Penal Code for committing carnal intercourse against the order of nature to
        Mohd Saiful Bhukhari bin Azlan on 26 June 2008 between 3.01 p.m. to 4.30 p.m. at Unit 11-5-1, Desa Damansara Condominium, No. 99, Jalan
        Setiakasih, Bukit Damansara, Kuala Lumpur in the Federal Territory of Kuala Lumpur. S 377B provides that whoever voluntarily commits carnal
        intercourse against the order of nature if found guilty shall be punished with imprisonment for a term which may extend to 20 years, and shall also be
        liable to whipping.
        FACTS OF THE CASE:
        Mohd Saiful Bukhari bin Azlan (PW1), a young man age 22 years initially worked as a volunteer but later became the a paid member of staff as
        DSAI’s private assistant in early March 2008. The PW1 made a police report alleging that DSAI had sodomised him at a condominium in Damansara
        on 26 June 2008. The report was made on 28 June 2008, two days after the alleged incident. Mohd Saiful said the incident took place after he and
        DSAI had completed discussing their work schedule at a unit of the Desa Damansara Condominium.
        SUMMARY OF THE PROSECUTION AND DEFENCE SUBMISSIONS:
        Prosecution Submission Defence Submission
        PW1 was a credible witness
        and the court found that his
        evidence reliable
        PW1 was not a truthful witness and his evidence should be rejected
        – PW1 had all the opportunity to flee;
        – PW1 did not seek immediate medical attention;
        – PW1 did not lodge a police report immediately after the incident;
        – PW1’s conduct did not support his claim of being sodomised as he had a drink and a friendly conversation with
        DSAI immediately after the incident and attended function and a meeting the next day;
        – PW1 has connection with the Prime Minister and the Inspector General of Police;

        1. then after Zaki was given a highway concession?

         what on earth, saiful kept his stool for so long …..

         …yet he went to see najib, to make a point

         sodomy charges are only meant for anwar in malaysia?

       2. …so you are mahathir man who visited many cities in Europe, listening to european gossips about anwar’s sodomy?

        fucking idiot. are you selling hot donuts here?

        1. Why must you be rude? Did you have a proper upbringing when small?

         Or just left to the dogs to share their bones with you?

      2. The stupidity of zunnun 10:40 am is highly remarkable. Utter stupidity.

       To him, the fact that the AG is a Government Officer is something new.

       Strange, the thinking capacity of these SJK “graduates”.

   2. Perinsip Anwar boleh main belakang.

    Buat gitu di MCKK tak cukup.

    Naik kesedapan.

    1. prinsip seketul daging babi bawa mati di memali…..

     1. Banyak lagi yang mati di 13 Mei 1969 bila Tentera di arah mengawal keadaan dan depa gunakan their no-nonsense military SOP.

      Jangan sebut Memali macam itu ler, menimbulkan sentimen tak baik.

      1. Fakta kau tak betul TN. Hang budak mentah …mana tau, buta sejarah tapi nak tunjuk pandai. Tentera was not involved at all in Memali incident. Initially, a Brigade was instructed to handle the matter, but they refused to do so because it was more of a police case then the defence issue. Only PDRM, including members of UTK were involved in storming Ibrahim Libya and his followers in Memali.

       1. Padan lah kau jadi problem, asyik di balun di sini. Ku tak reti fahamkan apa orang cakap. Kau keliru, cepat bingong.

        Mana ada sesiapa cakap tentera ada involved in Memali.

        Orang cakap Tentera ada involved di 13 Mei 1969.

        Dulu kau sekolah SJK ker?

      2. budak nih kuat melancap nih….

       13 May di cetuskan utk menjatuhkan kekuasaan TAR…..

       jauh sekali di cetus oleh dAp

       pi belajar melancap lagi…

       1. Nyata lah DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK bila …) ini sudah biul.

        Tiada sapa cakap 13 May di cetuskan utk menjatuhkan TAR. Atau di cetus oleh dAp.

        He thinks he heard or read those were said in comments above. He must be having hallucinations. Among the symptoms of being biul.

  3. Itu terpulanglah kepada siapa yang jadi idola kau. Kepada engkau Anwar Ibrahim adalah sebutir permata. Kepada orang lain beliau hanyalah seorang manusia yang terlalu obsess nak jadi PM. Kepada ramai warga Pekan dan pentaksub boosku, Najib adalah seorang pahlawan yang dianiyai, manakala kepada orang lain, dia adalah penyamun besar. Pemuja Tun M pula menganggap orang tua itu adalah lejen, ibarat pendita, manakala orang lain beranggapan beliau hanyalah seorang shrewd politician yang cuma mahu menjaga kepentingan anak-anak dan kroninya. Ada orang memuliakan Muhyiddin sebagai ABAH, tapi ramai juga yang memanggilnya ABAHKAU !… Si hipokrit dan pengkhianat. Para Lebai menganggap Hadi sebagai wali maksum ulamak besar yang sentiasa benar dan wajib di taati, manakala orang lain menganggapnya sebagai manusia munafik lidah bercabang yang tidak boleh dipercayai.

   Masing-masing cuba MENGOLAH PANDANGAN untuk memperlihatkan idola mereka sebagai insan mulia keramat hidup yang sentiasa bewrkorban untuk rakyat. Hakikatnya mereka cumalah AHLI POLITIK dan berpolitik itu adalah kerjaya mereka sepenuh masa. Kita janganlah sampai JADI BODOH !!!!

   1. Betul. Tapi yang homosexual, main belakang tuh, tak boleh jadi PM.

    Soalan aku semalam takda siapa dapat jawab – negara mana ada di dunia sekarang ini yang dipimpin seorang homosexual?

    1. Ada la Yeop…. beberapa negara mempunyai pemimpin yang mengamalkan gayahidup GAY/LESBIAN. Hang google la tengok. Anyway, what does it has got to do with Anwar and Malaysia….?

     1. Awat hang bodoh sangat? Hang nak dispute apa orang kata, hang suruh orang pulak cari bukti.

      Hang lah bangang yang Najib Klepto kata: KEPALA BAPAK KAU.

  1. ape kah anwar seorang ‘political animal’ yg mengatur strategy mengajar haiwan2 #melayu2islam hadi cara bermain ‘game of gambit’….🤣

   mahathir golongan haiwan #melayu2islam hadi juga ke?

   kan satu ketika terdahulu mahathir menjemput pencipta resipi seketul daging babi dlm kawah makan di rumah nya….🤔

   mesti hadi bawa bersama nya aura ajaran sesat nya bersama….

   hanya ingin tahu, ibrahim libya, dapat masuk syurga yg hadi janjikan…?

   #melayu2islam hadi, ape nak jadi dgn kesundalan2 yg kalian arak sana sini….

   1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN menanya “mahathir golongan haiwan #melayu2islam hadi juga ke?” itu adalah biadab dan kurang ajar.

    Dia ini memang mulut celupar. Bang Ali perlu sumbat mulut dia atau kasi tampar.

 24. mana blh tenang budin Ooi….

  ..melihat malaun2 pAs asyik berebut2 mengambil giliran mengulum #kepalabutuh assmin bila kerajaan tebuk atap #melayu2islam hadi tersungkur….

  mahathir kini yg amat cemas bilamana pejuang petai nya terpaksa masuk hutang mencari petai hibrid galak utk memberi penjenamaan baru pula kpd #melayu2islam yg hadi bawa…..

  1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENGARUT DAN/ATAU MENCARUT.

   MENYEBUT KEPALABUTUH, PUKIMAK LAH DIA.

 25. Sangat menarik.
  Jgn lupa TSMY adalah Pelan B atok95.
  Dilemma Ameno adalah:
  1. Matikan secara politik Bersatu. Kemudian matikan secara politik anwar melalui MN atau
  2. Tolak pelawaan kejesama dgn anwar dan pelan2 mati ditelan Bersatu. Dan Atok95 rules! 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published.