TIADA MASALAH UMNO SOKONG ANWAR KERANA MUHYIDDIN PENGKHIANAT ‘TERULUNG’

Oleh Alexiz Utara

Ia bukan isu besar sekiranya terdapat kumpulan Ahli Parlimen UMNO yang menyokong Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri baharu kerana mereka sedar pengkhianat ‘terulung’ adalah Tan Sri Muhyiddin Yassin yang perlu disingkirkan dengan segera.

Mengapa Ahli Parlimen UMNO perlu berasa serba salah atau berdosa untuk menyingkirkan Muhyiddin kerana sosok tersebut sebenarnya adalah pengkhianat ‘terulung’, sudah lah beliau mengkhianati UMNO dan menubuhkan parti baharu Bersatu kemudiaan mentornya sendiri Tun Dr Mahathir Mohamad juga diketepikan dan dikhianatinya.

Jadi, tiada alasan untuk UMNO perlu merasa serba salah untuk mengkhianati janji dengan Muhyiddin kerana Perdana Menteri tersebut adalah pengkhianat yang mengenepikan prinsipnya sendiri sehingga sanggup melanggar Tun Dr Mahathir.

Oleh sedemikian, apakah masalahnya mengkhianati seorang pengkhianat?

Sokongan kepada Anwar akan melambangkan kematangan UMNO sebagai sebuah parti ‘berpengalaman’ dan tidak mudah dibuli oleh Bersatu yang dipimpin oleh Muhyiddin.

Takkan lah UMNO mahu tunduk kepada parti serpihan pengkhianat Bersatu, lebih baik sekiranya mereka bergandingan dengan PKR daripada Bersatu.

Insiden di Sabah apabila pandangan UMNO diketepikan dalam memilih Ketua Menteri Sabah bukan satu petanda baik, malahan akar umbi sudah mula meluahkan rasa tidak puas hati dengan apa yang berlaku di Sabah.

Sekiranya diteruskan juga kerjasama UMNO dengan Bersatu, kemelut berpanjangan akan melanda UMNO kerana sudah pastinya kerusi yang secara tradisinya milik UMNO akan terpaksa digadai diberi kepada Bersatu seperti berlaku di Sabah.

Jika ini berlaku, perang besar antara akar umbi UMNO dengan Bersatu mungkin tidak boleh dielak lagi, jadi sebelum perkara tersebut berlaku adalah lebih baik Presiden, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi mengambil langkah ‘pencegahan’ lebih awal.

Untuk masa depan UMNO, kerjasama ideal adalah bersama PKR dan Zahidi Hamidi mahu tidak mahu perlu memikirkan tentang perkara ini.

Muhyiddin bukan lagi individu yang boleh diharap kerana tamak haloba untuk berkuasa menyebabkan rakyat kini sengsara, lihat lah apa yang berlaku di Sabah siapa punya angkara jika bukan kerana dua budak suruhannya, Datuk Seri Hamzah Zainudin dan Datuk Nardin Awang.

Muhyiddin jangan buat-buat tidak tahu, langkah di Sabah dirancang oleh beliau dan kroni-kroninya. UMNO sebenarnya tidak mahu langkah tersebut diteruskan, Muhyididn yang sangat beria-ria mahu merampas Sabah sehingga lah terpaksa diadakan Pilian Raya Negeri Sabah.

Kabinet Muhyiddin sekarang dilihat gagal, rakyat sudah muak dengan ‘doa’ hipokrit dan gelaran ‘abah’ bukan gambaran sebenar yang diharapkan oleh rakyat, bagi mereka Perdana Menteri tersebut tidak boleh diharapkan langsung kerana menjadi punca kepada peningkatan kes Covid 19 yang sudah berleluasan seluruh negara.

Bagi Perdana Menteri yang hanya mampu bekerja 4 jam sehari dan lebih sibuk dengan urusan program golf, rakyat kini terpaksa menjaga diri sendiri dan tidak berharap kepada Muhyiddin dan barisan kerajaannya lagi.

Kini, rakyat jaga rakyat dan bukan lagi Muhyiddin.

Kongsikan artikel ini
Updated: 12 October 2020 — 9:38 am

105
Leave a Reply

avatar
10 Comment authors
MAHATHIRVSANWARpMantoyaAnonymousAnonymousJohnDoe Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

APA LAGI NAK DIKEMUT TOK MUDIM OOOOIIII…… JANGAN BIARKAN PAK DAJJAL MENANGGUK DI AIR KERUH……. TOK MUDIM TAK DENGAR NASIHAT….BUBAR PARLIAMEN CEPAT OOOOIIII..,… KADOK PUN TAMAK TAK PADAN BODY KECIK…….. Ini sebab Umno marah,…….. Dikemas kini dengan laporan penuh. Najib Razak menyenaraikan sebab kenapa anggota akar umbi Umno tidak puas hati dan marah kepada kerajaan Perikatan Nasional (PN) sehingga mendorong mereka mempertimbangkan semula kerjasama. Najib menulis perkara itu di Facebook, hampir 24 jam selepas Biro Politik Umno membuat keputusan mengejutkan itu, Selasa malam. Bekas presiden Umno antaranya membangkitkan tindakan PN “meletakkan calon bebas untuk pecahkan undi BN” dalam pilihan raya… Read more »

Mantoya
Guest
Mantoya

Rakyat ok saja siapapun memerintah kecuali Rosmah dan Najib… Cuma Muhyiddin lembab mungkin sebab sakit… Negara tidak boleh diletakkan dibawah PM yang sedang sakit yang akan menyebabkan rakyat juga turut sakit dan lebih parah.

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

UMNO AKAN HILANG DI MATA RAKYAT JIKA GABUNG DENGAN DAJJAL FREEMASON….. MASIH SUBJEKTIF ….TENGOK RESULTS NYER NANTI……. Dr Noor Hisham tolong jawab surat kepada Muhyiddin ‘Cukuplah abah, anak-anak derita’….. Saya baca warkah Dr Tachdijan kepada Perdana Menteri Muhyiddin Yassin bertajuk ‘Cukuplah abah, anak-anak derita’ dengan cukup teliti. Meskipun ia bukan ditujukan kepada saya, namun sebagai Ketua Pengarah Kesihatan saya perlu faham apa yang ‘anggota KKM’ ini cuba sampaikan, tidak kiralah apa pangkat, gred atau profesion mereka. Saya terfikir juga, apabila dikatakan doktor adalah seorang pakar di Kementerian Kesihatan (KKM), secara terus ia lebih menarik perhatian semua pihak untuk membacanya. Seorang… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing asyik kena, Kejora taji tersmbam jatuh
Maruah dan moral anjing tua ini dh rosak runtuh
Membebel, meroyan dia..tajuk post tak disentuh
Bodoh anjing ni mcm pak dia pnya kepala butuh
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

Asyik mengaku itu ini ajer Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla nih. Macam budak kecik.

Menuduh orang tak sentuh blog post tapi dia yang buat begitu. Macam penjahat, thug and gangster.

Mencarut tak renti2 sebab masa lahir mulut dia tersangkut di emak dia punya pucci.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tuduhan Muhyiddin pengkhianat itu masih tanda soal. Tapi Umno sokong Pak Sheikh Anwar itu nyata sebab pemimpin Umno sekarang terumbang ambing, tak tentu haluan.

Najib Klepto wal Jibo sudah lunyah dengan tuduhan meng songlap berbiliun wang rakyat di 1MDB. Tok Mat belum terkenal, tak pastikan kedudukan nya sebagai pemimpin Umno. Maka gamak nya nak numpang sokongan yang Pak Sheikh ada.

Tun M boleh tunjukkan ahli2 Umno dan rakyat jelata bahwa pendirian mereka itu tak sesuai. Sebab Pak Sheikh bekas banduan 2 kali sebab liwat. Dia Peliwat, tak boleh jadi PM negara Islam ini.

Anonymous
Guest
Anonymous

Banyak lagi biadab dan kurang ajar Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla yang boleh di balun. Tapi biar lah untuk lain kali pulak.

Sekarang perlu keluarkan pendapat berkenaan blog post Budin.

Anonymous
Guest
Anonymous

Nasib le TN anjing pondan 🐕 6:50 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Seronok betul..tengok TN anjing, racau meroyan
Sbb itu, anjing bapok ni Kejora selalu suka layan
Kejora dah bogelkan anjing ini & londeh pakaian
Membebel sakan lah dia, serupa nenek kebayan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

Nasib ler TN anjing pondan 🐕 6:50 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing bingai bebal, asyik saja terlangkah kiri
Terkedu ler dia dgn pantun2 yg Ckgu Kejora beri
Terpaksa ler dia menelan maki ludah setiap hari
Muka tebal pun masuk juga sebab malu nak lari
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

Cakap dah bogelkan, tapi sebelum dapat buat, kena tunjuk big gun, Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla nih cabut lari. Takut kena tembak, terborai bont.t dia.

Anonymous
Guest
Anonymous

Now going for my morning fun and entertainment whacking komen2 yang biadab, kurang ajar dan tak semenggah.

Banyak begitu ditulis Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla. Melanda landa dia semalam sampai pukul 3:43 pm, tiada siapa melayan dia, penghabis nya dia jawab sendiri satu lepas satu.

Memuji diri sendiri, menggelar orang anjing, memang padan lah watak dan tabiat sekor beruk. Melompat sana sini makan pisang busuk, buang kulit nya bersepah. Nanti di terpijak sendiri, jatuh terpancut mengalahkan seluruh kepala nya di luku lebah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Nasib le TN anjing dungu 🐕 6:23 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Seronok betul..tengok TN anjing, racau meroyan
Sbb itu, anjing bapok ni Kejora selalu suka layan
Kejora dah bogelkan anjing ini & londeh pakaian
Membebel sakan lah dia, serupa nenek kebayan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

Nasib ler TN anjing dungu 🐕 6:23 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing bingai bebal, asyik saja terlangkah kiri
Terkedu ler dia dgn pantun2 yg Ckgu Kejora beri
Terpaksa ler dia menelan maki ludah setiap hari
Muka tebal pun masuk juga sebab malu nak lari
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

Asyik seronok tengok ajer, bontot dia kena kor.k Bang Ali dia tak sedar.

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

BUBAR PARLIAMEN JERR BIAR RAKYAT TENTUKAN……. KENAPA PN TERBURU2 BUAT PKP SAMPAI SATU NEGERI…… Idris Jusoh pula buat laporan polis kerana fitnah bersama Anwar…… Ahli Parlimen Besut Datuk Seri Idris Jusoh hari ini membuat laporan polis bagi menegaskan yang beliau tidak memberikan sokongan kepada Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk menjadi perdana menteri seperti yang didakwa sesetengah pihak. Idris yang juga Pengerusi Felda berkata laporan polis merupakan cara terbaik untuk beliau menjelaskan pendirian serta membersihkan namanya daripada terus dikaitkan dengan Presiden PKR itu. “Saya tidak pernah dihubungi (oleh Anwar), tidak pernah memberikan sokongan (kepada Anwar) tapi dikatakan menyokong. Saya… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (CGU KEJORA BISTARI)

Para pembaca yg budiman,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Di blog ini, Ckgu Kejora tarbiah mngguna pantun
Kejora dh berjaya, ajar org cara bersopan santun
Terutamanya..yg kuangajar biadab dari kem Tun
Usah lah tampilkan diri di blog sbg badut kartun!
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply
12 October 2020 8:04 am
_________________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (TN anjing 🐕 pondan dungu)

Takut yer?

Tak mahu nemesis kamu keluar sini balun kamu?

Amendenye Ckgu mcm itu?

Diktator yer? Bila nak pergi North Korea? Kirim salam kpd kawan Donaldo Trumpo di sana.

Reply
12 October 2020 1:03 pm
_________________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (CGU KEJORA BISTARI)

Nasib ler TN anjing pondan dungu 🐕 1:03 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Mmg TN anjing jenis bngsat keparat, tiada kelas
Dgn cgu Kejora, dia tak mampu nak pusing kilas
Pmbaca akn ketawa lihat anjing tu komen balas
Makin dijwb, makin kedunguan nya nmpak jelas
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Reply
12 October 2020 3:24 pm
_________________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (CGU KEJORA BISTARI)

Nasib ler TN anjing pondan dungu 🐕 1:03 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing dulu..berangan-angan mau jadi doktor
Tapi sekolah malas, dia hanya jadi drebar traktor
Haper ke jadah, anjing ini kata Kejora ini diktator
Mmg selayaknya dia tu, badut sarkas pnya aktor
🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Reply
12 October 2020 3:36 pm
_________________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla menggelar iri nya Cikgu. Ikut kata Najib Klepto al Jibi, Cikgu KEPALA BAPAK DIA.

Menuduh orang lain biadab dan kurang ajar pada hal dia yang begitu.

Demikianlah watak penjahat dan gengster nya, asyik menuduh orang lain apa yang di buat nya.

Tak dibimbing emak bapak nya di masa kecil.

Anonymous
Guest
Anonymous

Nasib le TN anjing 🐕 pondan dungu 6:29 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing rasa, macam kena rejam dgn lembing
Hidup bangsat dlm keadaan terumbang-ambing
Masa kecik, anjing ini kutip makan taik kambing
Dia jadi kurang ajar, sbb mak bapak tak bimbing
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

Nasib ler TN anjing biol dungu 🐕 6:29 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing bingai bebal, asyik saja terlangkah kiri
Terkedu ler dia dgn pantun2 yg Ckgu Kejora beri
Terpaksa ler dia menelan maki ludah setiap hari
Muka tebal pun masuk juga sebab malu nak lari
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla asyik copy paste komen di yang lama.

Otak kecik, cepat bankrap kal, tak boleh pikir banyak.

Moral of the story: Jangan mengarut banyak sangat ler, boleh simpan otak tu untuk menjawab 1-2 balunan dengan cemerlang.

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (OLD IDIOT TN)

Hati2 lah, jangan sesiapa mencetuskan lagi keadaan begitu.

Teori physics kata there’s a reaction to every action.

Have a good day, everybody.

Reply
12 October 2020 8:02 am
_________________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (CGU KEJORA BISTARI)

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
The quote..”to every action..there’ll be a reaction”
That’s actually, a great Physics Law in education
I think, that’s the Newton’s second law of motion
Readers should always hold that as an attention
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HHOHO HIHIHI

Reply
12 October 2020 8:35 am
_________________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (CGU KEJORA BISTARI)

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kejora is just a young..& ordinary mathematician
But people got stunned..as if looking a magician
While old idiot TN’s trick..is out of date & ancient
He had to endure the pain from Kejora’s reaction
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HHOHO HIHIHI

Reply
12 October 2020 3:16 pm
_________________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Inilah bukti pendirian dan tabiat penjahat dan gengster Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla nih.

Dah di nasihatkan jangan sesiapa mencetuskan suasana tak sedap di sini, dia pun terus biadab dan kurang ajar menuduh orang lagi.

Konon nya reaksi dia itu membawa sakit. Mana lah sakit bila itu reaksi Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla.

Anonymous
Guest
Anonymous

Nasib le TN anjing pondan biol 🐕 6:37 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Seronok betul..tengok TN anjing, racau meroyan
Sbb itu, anjing bapok ni Kejora selalu suka layan
Kejora dah bogelkan anjing ini & londeh pakaian
Membebel sakan lah dia, serupa nenek kebayan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

Nasib ler TN anjing pondan biol 🐕 6:37 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing bingai bebal, asyik saja terlangkah kiri
Terkedu ler dia dgn pantun2 yg Ckgu Kejora beri
Terpaksa ler dia menelan maki ludah setiap hari
Muka tebal pun masuk juga sebab malu nak lari
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

Copy and paste lagi, tak guna layan, tapi saja nak irritate Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla nih.

Anonymous
Guest
Anonymous

Nur Akmaliah SA Rafiee (🌺 Siswi cun 🌹)

Kalu anwar benar-benar jadi PM nanti,berapa lama? ada tak perjanjian dengan Tun? Dalam bahasa lain,bila Tun akan kembali memegang jawatan PM tu selepas Anwar.Pohon pencerahan,saya kat U ni,tak tahu sangat pasal politik.

Reply
9 October 2020 10:53 pm
_________________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (CGU KEJORA TAMPAN BISTARI)

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Lega, yg kuangajar biadab kini sepi kena tarbiah
Tapi, ke mana hilang si dara siswi Nur Akmaliah
Klu lah dia masuk lagi..pasti blog ini jadi meriah
Agaknya, si dara ayu sibuk dgn tugasan & kuliah
👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌹🌷🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply
12 October 2020 9:58 am
_________________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
Bila siswi U melintas, Kejora terus teringat si dia
Sejak si dara tiada..hidup ini jadi sepi tidak ceria
Si dara telah pergi..blm sempat tercipta bahagia
Kehadiran Akmaliah pulak menggamit nostalgia
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌹🌷🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

Lagi bukti Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla ni tak bertanggung jawab.

Sepatutnya menulis komen2 berkaitan blog post, dia mengarut mengurat siswi Nur Akmaliah.

Beruk Tua lah, katakan.

Anonymous
Guest
Anonymous

Nasib le TN anjing pondan sewel 🐕 7:17 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Seronok betul..tengok TN anjing, racau meroyan
Sbb itu, anjing bapok ni Kejora selalu suka layan
Kejora dah bogelkan anjing ini & londeh pakaian
Membebel sakan lah dia, serupa nenek kebayan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

Nasib ler TN anjing pondan sewel 🐕 7:17 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing bingai bebal, asyik saja terlangkah kiri
Terkedu ler dia dgn pantun2 yg Ckgu Kejora beri
Terpaksa ler dia menelan maki ludah setiap hari
Muka tebal pun masuk juga sebab malu nak lari
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

Melainkan William Shakespeare atau Usman Awang, yang dah lama menulis puisi dsb nya jadi terkenal, Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla nih bukan pun melukut di tepi gantang.

Dia nak jadi melukut pun tak dapat, jadi pariah ajer boleh.

Anonymous
Guest
Anonymous

“.. sehingga sanggup melanggar Tun Dr Mahathir.”

Tak salah melanggar Tun M. Dia dah dewasa dan amat matang dalam politik. Dia tahu perbezaan pendapat politik itu sihat bagi mana2 democracy.

Asalkan bersedia saja ler bila Tun M beri jawapan atau balasan. Ada yang pedih berdesing, ada yang meresap ke telinga, terasa sakit kemudian masa.

Mcm kena rembat masa main bola, pedih di tulang kering hanya terasa bila mandi. Tersengeh lah dalam bilik air seorang diri.

Anonymous
Guest
Anonymous

JohnDoe dah tak selalu di sini. Sebab tak suka di balun ker?

Takpe JohnDoe, banyak yang anda cakap itu baguih. Mana yang tak, kena balun ler. Sikit ajer. Balun cara civilized di sini, tak mengapa.

Pahal pun, free country. Ha nya ada yang tak suka Pak Sheikh di sini. Tapi boleh keluarkan arguments and counter-arguments. Tanda vibrancy in our democracy.

JohnDoe
Guest
JohnDoe

Bukan saja sebab “sexual orientation”
Cian MakNyah…otak dah tepu – masih kekal ngan citer dongeng OT95.

Anonymous
Guest
Anonymous

Rekod jenayah 2 kali penjara apa nak buat?

Anonymous
Guest
Anonymous

John Doe punya kuat sangat terikut dengan Pak Sheikh, apa saja pasal Pak Sheikh dia fikir bagus.

Awas, JohnDoe, jangan otak kamu tersekat dalam kotak kecik.

Anonymous
Guest
Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Lega, yg kuangajar biadab kini sepi kena tarbiah
Tapi, ke mana hilang si dara siswi Nur Akmaliah
Klu lah dia masuk lagi..pasti blog ini jadi meriah
Agaknya, si dara ayu sibuk dgn tugasan & kuliah
👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓👩‍🎓
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

💐🌹🌷🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

Mengapa kamu nak keruhkan keadaan? Ada banyak lagi yang kamu boleh komen. Blog post Budin itu terbambang, banyak boleh diperkatakan.

Jangan lah nak cari pasal, nak keruhkan keadaan. Biarkan lah blog ini aman supaya pembaca boleh tatapi nya dengan selesa.

Anonymous
Guest
Anonymous

Anon 10:07 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓❓
Siapa identiti tuan ini, Kejora agak sangsi & ragu
Naper, urusan/kebebasan org, tuan nak ganggu?
Tidak risau kah nanti, dgn balasan dari ini cikgu?
Takut dpt sakit percuma, nanti menongkat dagu!
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

10:07 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Cgu Kejora berpantun, di blog ini..utk menghibur
Tuan pula hanyalah tepi gantang punya melukut
Apa tn ini..TN anjing, yg selalu kena sepak jubur?
Dgn cgu Kejora ni, dh mula kecut pelir dan takut?
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

(Kalau betul, tn ini TN anjing 🐕)

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Usah lah di blog ini tuan cuba nak jadi penghulu
Jgn lah ‘cas lebih’, nk sekat org pnya kebebasan
Tidak ambil iktibar ke, nasib Wak Suman dahulu
Asyik sja, tersembam tertiarap & kerap pengsan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

(Kalau betul, tuan ini TN anjing 🐕)

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Usah lagak rimau kalau setakat anak memerang
Kalau dh penyangak, usah tampil, berlagak lebai
Tk risau ke, klu nanti, di kepala peluru bersarang
Spt yang lepas2, asyik tertiarap kena Kejora tibai
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

(Boleh jadi, tuan ini TN anjing 🐕)

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kalu tak ada beban, naper batu, hendak dijinjing?
Nmpak pantun berbunga..kenapa lak tak selesa?
Kejora nampak yang kamu ini ada iras TN anjing
Sebab bila sebut kuangajar biadab, kamu terasa
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

Biadab dan kurang ajar dah memang tabiat kamu. Semua di sini dah tahu.

Tak payah nak nafikan atau coba deflect kpd orang lain.

Hal kamu ketawa itu pun biadab dan kurangajar.

Jenis tak boleh masuk majlis.

Anonymous
Guest
Anonymous

Memantun mntat ajer ler kamu, konon nya berbudaya.

Tapai kamu sebenarnya mengalahkan buaya.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tiada siapa nak jadi penghulu

Anda memantun mantat pun takda siap tegur cara anda betutur

Tapi bila cakap tak betul aje, anda mesi dibalun, ditibai dan dibantai disini.

Tak payah nak ugut mcm thug and gangster. Anda tak ada pistol ha nya Wak Gontol.

Anonymous
Guest
Anonymous

Guna bahasa kotor, memanggil orang anjing. Anda di panggil Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla, marah.

Bodoh lah anda mcm itu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Komen anda 12 October 2020 9:58 am itu mengganggu.

Cakap baik2, ikut topik, tiada siapa nak jawab komen anda.

Anonymous
Guest
Anonymous

Nasib le TN anjing pondan dungu 🐕 @ Kenanga bapok 12:21/12:24/22:27/12:29/12:32 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Ckgu Kejora terus berpantun dgn lancar & petah
Bak kereta kebal..mmbujur lalu melintang patah
Dgn Cgu Kejora..dah teruk TN anjing kena getah
Dia dgn Kejora..ibarat pelandok nak lwn cheetah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing dah tua..tapi akal, taraf budak mentah
Cucuk sikit sja, berjela-jela dia meroyan melatah
Kebodohan yg dia perlihat, bagai tk ada nokhtah
Klu pembaca lihat tulisannya, rasa nk termuntah
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

Nasib le TN anjing pondan dungu 🐕,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Seronok betul..tengok TN anjing, racau meroyan
Sbb itu, anjing bapok ni Kejora selalu suka layan
Kejora dah bogelkan anjing ini & londeh pakaian
Membebel sakan lah dia, serupa nenek kebayan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

Nasib le TN anjing pondan dungu 🐕,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Pembaca psti suka..bila TN anjing kena hempuk
Tak lama lagi, mcm Suman le anjing tua ini kojol
Mencaci maki je anjing tua ni, serupa dgn bapok
Makin dia lawan makin kebodohan dia pertonjol
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

Nasib ler TN anjing pondan dungu 🐕, 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅 💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪 Cg Kejora terus berpantun, dgn pintar & tangkas Hujah2 bodoh TN anjing..dgn mudah dipangkas TN anjing mengelupor, serupa babi kena berkas Pembaca lihat anjing ini mcm beruk dlm sarkas 🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕 🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖 🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕 Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 HAHAHA HOHOHO HIHIHI Nasib ler TN anjing pondan dungu 🐕, 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍 Budaya seni dlm bahasa, Kejora nk perkembang Di samping itu, dpat berseloka & bergurau lawak Dgn pantun le TN anjing asyik je rebah tumbang Mengelupor sakan anjing itu serupa dgn biawak 🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕 Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla macam budak kecik. Asyik mengejek ejek.

Otak tua tapi pemikiran masih bebudak. Otak nya terletak di kepala di celah kelengkang nya.

Astaghfirullah. MasyaAllah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Nasib le TN anjing biol sewel 🐕 7:23 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Seronok betul..tengok TN anjing, racau meroyan
Sbb itu, anjing bapok ni Kejora selalu suka layan
Kejora dah bogelkan anjing ini & londeh pakaian
Membebel sakan lah dia, serupa nenek kebayan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

Nasib ler TN anjing pondan dungu 🐕 7:23 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing bingai bebal, asyik saja terlangkah kiri
Terkedu ler dia dgn pantun2 yg Ckgu Kejora beri
Terpaksa ler dia menelan maki ludah setiap hari
Muka tebal pun masuk juga sebab malu nak lari
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak habis2 dengan copypaste pantun nya di keluarkan nya, Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla nih.

Pada dia, asalkan komen mentahikan komen dia dijawab, jadi lah.

Lantak lah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Nur Akmaliah SA Rafiee (Siswi cun 🌹)

Kalu anwar benar-benar jadi PM nanti,berapa lama? ada tak perjanjian dengan Tun? Dalam bahasa lain,bila Tun akan kembali memegang jawatan PM tu selepas Anwar.Pohon pencerahan,saya kat U ni,tak tahu sangat pasal politik.

Reply
9 October 2020 10:53 pm
_____________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak boleh dapat anggar dengan tepat berapa lama sebab Tun M memang tak sebulu dengan Anwar. Politik mereka banyak berlainan, pada dasar nya sebab Tun M tak suka personaliti dan pendirian Pak Sheikh Anwar itu.

Bukan saja sebab “sexual orientation” nya is “that way inclined”, juga sebab Pak Sheikh licik, ligat, financial integriti nya pun ada tanda soal.

Masa dia Menteri Kewangan, keluar di internet maklumat ada ditubuhkan “Suspense Account” di suatu bank untuk banks membuat sumbangan jika mahukan kelulusan untuk cawangan2 baru.

nawas
Guest
nawas

bila pulak mahyuddin khianat umno.. bukan ke dia kena pecat apa la ko budin nak tipu pun agak agak la makin lama makin meracau ko ni budin… yg ko nak bang non jd pm aku doakan agar abg non smpi mati x jd pm n kau plak budin balik kg tanam la apa yg patut

Anonymous
Guest
Anonymous

Sedih nya Pak Sheikh ini ia lah Rear Admiral tendencies nya itu bukan saja sejak di sekolah, MCKK.

Dah tua bangka pun buat lagi. Mcm2 cerita. Gamak nya dah jadi darah daging nya. Sodok against the course of nature.

Tapi in the course of nature pun sodok jugak. Terrer lah dia nih, dua2 boleh. Tapi nama dia dah sememeh nXiipdengan Rear Admiral tendencies itu. Banyak points hilang di segi politik nya.

Jigit
Guest
Jigit

patah gigi jatuh tersembam
tertusuk matanya terus buta
sungguh tinggi harapan abam
mahu bersemayam di atas takhta

takkan perigi yang mencari timba
duduk dahulu baru la bersila
hanya satu harapan hamba
kalau tak jadi PM, janganla sampai gila

Anonymous
Guest
Anonymous

Patah gigi ketawa melopong pun, dia mesti nak coba

Tak kisah lah, tak berjaya akan bawa banyak hiba

Kpd dia melopong lebih baik dari tak meraba

Kena hempok tangan pun meraba boleh membawa kpd untung laba

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro Jigit,

patah gigi jatuh tersembam
tertusuk matanya terus buta
airmata di pipi mata jadi lebam
amat perit sekali derita cinta
❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💖💖💗💓💞💕💌❣️
takkan perigi yang mencari timba
duduk dahulu baru la bersila
si dia pergi tak terperi hiba
menahan lara rindu rasa nak gila
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢

Anonymous
Guest
Anonymous

Bodoh punya pantun, Jigit pun tak jawab.

Tak guna menjawab sebab takda nilai, takda isi, takda ciri2 pantun berkualiti.

Hanya pantun baca di bawah titi.

RoTaN
Guest
RoTaN

Tanda2 awal doa ust fadzil noor akan jadi kenyataan.
Malangnya, mp pas lebih suka jawatang…sekejap tolak OT95, sekejap sokong proksi OT95
sape proksi OT95?
xPM/PM yg tak mau Suruhajaya Siasatan Diraja Tragedi Memali ditubuhkan.
https://www.astroawani.com/berita-malaysia/allah-panjangkan-umur-dr-mahathir-untuk-lihat-kerosakan-dilakukannya-mohd-amar-170712

Anonymous
Guest
Anonymous

Ingat, tiap kali nak ungkit Tragedi Memali, ada yang lain lebih besar – Tragedi 13 Mei 1969.

Tak bagus ungkit. Nanti kena sungkit.

Wau bule
Guest
Wau bule

Anwar thought use of chicanery would win him PM seat
Baits thrown open to all allegedly Muslim MPs
For DAP and Amanah may fall for this anticipated cheat
But for YDPA, his wisdom would show Anwar the realities

Many Umno MPs seem to distance themselves from him
Declaring that they do not support Anwar and remain clean
Should Tuesday’s meeting with YDPA failed his dream
Anwar should just leave gracefully the political scene

Anonymous
Guest
Anonymous

Pak Sheikh would not leave the political scene whatever the outcome. Too much is at stake for him.

Among other things, he wants his sodomy convictions reversed. Even via judicial review, if already reached the Federal Appeal Court.

That is a smear on his character dogging him for a long, long time. But even if he gets cleared of that, his name has been associated with the term “belakang kira”. In more ways than one.

Anonymous
Guest
Anonymous

I shudder at the thought of Pak Sheikh Anwar becoming PM.

Goodness gracious, please God, let that not happen, ever.

His criminal record – twice imprisoned for sodomy – is loud enough to deter that. Other records of misdemeanour exist, like acts and omissions when he was Finance Minister.

But let no one ever think that a sodomist can be PM of this nation.

Anonymous
Guest
Anonymous

“..rakyat sudah muak dengan ‘doa’ hipokrit dan gelaran ‘abah’ bukan gambaran sebenar yang diharapkan oleh rakyat ..”

Yer ker? Senang ajer “mewakili” rakyat nih, pahal? Ada tauliah ker? Ada mandate ker? Mana manifesto?

“.. bagi mereka Perdana Menteri tersebut tidak boleh diharapkan langsung kerana menjadi punca kepada peningkatan kes Covid 19 yang sudah berleluasan seluruh negara.”

Alamak, World health Organization dan US negara perkasa pun tak boleh atasi, mengarut lah menuuduh PM punca peningkatan Covid pulak.

Wau bule
Guest
Wau bule

To Alexis Utara, this is my comment

Many a problem should Umno support PM crazed Anwar
Remember Umno supported Muhyiddin to get his commitment
So that Najib could get away scott free with door wide ajar
But rule of law, Najib was guilty and get a conviction

Umno, Bersatu and PKR are all one and the same
Birds of same feather flock and conspire together
Thinking rakyat could be fooled everytime with their game
Come a time when they all are put to shame thrown to a corner

Anonymous
Guest
Anonymous

Najib Klepto wal Jibo cannot get away Scot, Irish or whatever free.

H’e appealing his 12 years prison sentence, innit? 12 years for each of the 6 charges preferred by the Attorney General.

Appeal usually can go either way. Either he goes Melayu bangsat-free or increase the prison term imposed by the lower court.

Give him the same 12 years but served consecutively for the 6 charges, hehe.

Anonymous
Guest
Anonymous

Keriau lah Mak Badak.

Anonymous
Guest
Anonymous

Para pembaca yg budiman,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Di blog ini, Ckgu Kejora tarbiah mengguna pantun
Kejora dh berjaya, ajar org cara bersopan santun
Terutamanya..yg kuangajar biadab dari kem Tun
Usah lah tampilkan diri di blog sbg badut kartun!
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

Takut yer?

Tak mahu nemesis kamu keluar sini balun kamu?

Amendenye Ckgu mcm itu?

Diktator yer? Bila nak pergi North Korea? Kirim salam kpd kawan Donaldo Trumpo di sana.

Anonymous
Guest
Anonymous

Nasib ler TN anjing pondan dungu 🐕 1:03 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Mmg TN anjing jenis bngsat keparat, tiada kelas
Dgn cgu Kejora, dia tak mampu nak pusing kilas
Pmbaca akn ketawa lihat anjing tu komen balas
Makin dijwb, makin kedunguan nya nmpak jelas
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

Nasib ler TN anjing pondan dungu 🐕 1:03 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing dulu..berangan-angan mau jadi doktor
Tapi sekolah malas, dia hanya jadi drebar traktor
Haper ke jadah, anjing ini kata Kejora ini diktator
Mmg selayaknya dia tu, badut sarkas pnya aktor
🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau masuk pertanding menulis puisi, laureate negara Usman Awang pun tentu menepuk dahi nya kecewa mendengar palatan Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla nih.

Anonymous
Guest
Anonymous

“.. rakyat kini terpaksa menjaga diri sendiri dan tidak berharap kepada Muhyiddin dan barisan kerajaannya lagi.”

Mengarut lah cakap begitu. Keadaan begitu berlaku hanya bila ada kacau bilau. Di masa itu pun, PDRM, dan Tentera, menjaga kepentingan rakyat. Mereka mewakili Kerajaan.

Harap jangan lagi ada kacau bilau spt 13 Mei 1969. Tiada siapa yang untung, semua rugi. Kerajaan dan rakyat. Lama tak boleh bekerja, takda punca pendapatan untuk menyara makanan anak bini.

Anonymous
Guest
Anonymous

Para pembaca yg budiman,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Bagus lah, blog ini kelihatan tenteram dan aman
Tiada lgi komen kuangajar biadab @ tak siuman
Dh hilang juga, perangai anjing @ kera hanuman
Kalu ada juga, terima ler nasib mcm Wak Suman
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

Hati2 lah, jangan sesiapa mencetuskan lagi keadaan begitu.

Teori physics kata there’s a reaction to every action.

Have a good day, everybody.

Anonymous
Guest
Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
The quote..”to every action..there’ll be a reaction”
That’s actually, a great Physics Law in education
I think, that’s the Newton’s second law of motion
Readers should always hold that as an attention
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kejora is a young..& ordinary mathematician
But people got stunned..as if looking a magician
While old idiot TN’s trick..is out of date & ancient
He had to endure the pain from Kejora’s reaction
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
Kejora is just a young..& ordinary mathematician
But people got stunned..as if looking a magician
While old idiot TN’s trick..is out of date & ancient
He had to endure the pain from Kejora’s reaction
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

Dah banyak kali aku tengok memantun mantan Bm / BI nih.

Tak dapat nak menyampaikan maksud dan makna nya dalam bentuk prose, Beruk Tua Wak Gontol Kejora Kojolla nih nak coba bentuk verse.

Macam Najib wal Jibo kata, KEPALA BAPAK DIA.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tosonyap yang tak mahu gangguan lagi tuh.

Bagus lah dia kena balun bertalu talu.

Lain kali dia mencaci akan beri bukti, fakta, punca maklumat dll.

Anonymous
Guest
Anonymous

Jenis yang mencaci dengan komen pendek satu ayyat saja ni bahaya. Tak kasi bukti, fakta, punca maklumat atau penerangan pun.

Perlu dibalun, ditibai dan dibantai seboleh boleh nya. Perosak masyarakat. Takda bakat, ha nya banyak tahi palat.

palat – Carian Umumprpm.dbp.gov.my › Search › k=palat·

palat I. Definisi : Kd orang yg tidak berguna. (Kamus Dewan Edisi Keempat).

Anonymous
Guest
Anonymous

Definisi: kemaluan laki-laki; tahi ~ najis yg melekat pd kemaluan.

Din Romeo
Guest
Din Romeo

nak tambah sikit…najis yang terlekat di kepala zakar lelaki yang tidak bersunat

xOT95
Guest
xOT95

Paling penting, tiada gangguan lagi dari OT95 selepas ini.

Anonymous
Guest
Anonymous

Siapa cakap?

Kamu tak tahu dia boleh manifest in many forms?

Ramai yang sama pendapat dan mengeluarkan pemikiran yang sama dengan nya?

Kamu ha nya mahu di ganggu Pak Sheikh Peliwat, bekas banduan 2 kali, sbb liwat?

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau betul “Perdana Menteri .. hanya mampu bekerja 4 jam sehari dan lebih sibuk dengan urusan program golf..”, rosak lah negara ini.

Bermakna hampir separuh masa kerja resmi terbuang tiap hari.

Apa kejadah nya? Dia ingat dia besar dan takda sapa boleh sentuh SOP sendirian nya?

Ada sesiapa boleh kaji dan bandingkan dengan Perdana Menteri atau Presiden negara2 lain, silakan lah.

Tak pasti berapa tepat nya kata2 Budin itu sebab dia penyokong Pak Sheikh.

Anonymous
Guest
Anonymous

UMNO SOKONG ANWAR KERANA MUHYIDDIN PENGKHIANAT ‘TERULUNG’?

Orang yang sokong Anwar kata begitu lah. Siapa Alexis Utara yang kata begitu itu pun tak dikenali. Kot penyokong yang membuta tuli ajer, mungkin juga yang ada kaitan rapat dengan Pak Sheikh, yang ada dapat ganjaran dari nya dalam satu bentuk atau lain.

Inggeris nya, “in one form or another”. Luas makna nya. Maklumlah, Pak Sheikh terkenal dalam beberapa perkara.

Anonymous
Guest
Anonymous

Komen bodoh di blog post lalu perlu dikomen supaya tiada pembaca buat bodoh begitu lagi di blog ini –

Alfonso de ibu jari kaki

esok pagi ada WWF Smartdown XX3 di ARENA BUDENG

BEROK TUA vs Anjing biol

aku tak kata,tapi masing-masing dah ada “title”
mereka sendiri yang kasi gitu

Kah Kah Kah

sepatutnya lopeh sembahyang SUBUH dapat hidayah
tapi syaitan lebih kuat menguasai mereka

12 October 2020 12:00 am

Anonymous
Guest
Anonymous

Inilah jenis tukang komen yang tak banyak akal. Banyak yang dia boleh komen, terutamanya blog post, tapi dia tak buat. Cakap sembahyang tapi mencaci tak memasal.

Nampak nya dia tak tinggi pelajaran, tak luas campuran. Pada nya, dia tulis apa pun, dia rasa pandai, puas hati. Tapi sebenarnya, dia sungguh keji.

Nyata emak bapak nya tak bimbing dia di masa kecil nya. Depa sibuk sangat, pagi petang siang malam. Sibuk apa, kita boleh bincang.

Anonymous
Guest
Anonymous

KEJORA JUGA DAH TUMPANG HENTAM KOMEN ALFONSO ANJING 🐕 DE IBU JARI KAKI BIOL TU DLM POST SEBELUM INI:

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (CGU KEJORA BISTARI)

Alfonso anjing 🐕 de ibu jari kaki 12:00 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Apa ko merapu ni Alfonso anjing de ibu jari kaki?
Nk WWF abender, anjing biol tu bapok bkn lelaki
Dia setakat perut busuk..penuh kuman dan daki
Mulut pula jahat mcm mak dia pnya lubang puki
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Reply
12 October 2020 6:41 am
_____________________________________________

Anonymous
Guest
Anonymous

Alamak, mcm budak kecik lagi, melompat lompat nak kasi tahu dia hentam Alfonso, tulaigh dengan huruf besar.

Sebab otak nya kecik.

Anonymous
Guest
Anonymous

Alfonso itu otak nya letak de ibu jari kaki. Jenis yang menang sorak, kalah judi. Ayam nya tanggal taji.

Riuh lah dia melompat, menjerit, melaung. Tapi nasib nya masuk gaung. Lepas itu dia di sekel kepala nya dek hantu polong. Menjerit, minta tolong. Tiada siapa kisah sebab dia banyak pekong.