RAMAI TAK SABAR MAHU ANWAR SEGERA JADI PM….

Susulan pemakluman Anwar Ibrahim pada minggu lalu bahawa beliau telah mempunyai sokongan yang kukuh dan meyakinkan untuk mengambil alih kerajaan, keghairahan orangramai untuk melihat ia menjadi kenyataan turut meningkat.

Di mana-mana, apabila saja ada perbualan mengenai politik negara, soalan yang tidak terlepas daripada pertanyaan ialah bila Anwar akan mengangkat sumpah?

Lebih daripada itu, ramai kawan-kawan dan saudara mara juga turut bertanyalan soalan yang sama.

Makin hari berlalu, soalan yang sama terus ditanya dan kedengaran di mana-mana, meskipun rata-ratanya faham bahawa Agong belum dapat menerima Anwar untuk mengadap berikutan masalah kesihatan yang dihadapi baginda.

Ini memperlihatkan keghairahan rakyat Malaysia untuk melihat Anwar mengambil alih kerajaan amat tinggi, sama tinggi dengan bimbangnya penyokong Muhyiddin Yassin terhadap kejatuhan kerajaan Perikatan Nasional.

Realitinya, selagi Anwar belum dapat mengadap Agong, maka selagi itulah soalan “bila Anwar akan mengangkat sumpah?” terus tiada jawapan.

Anwar sudah memaklumkan sebelum ini bahawa jumlah bilangan Ahli Parlimen yang menyokongnya hanya akan dipersembahkan kepada Agong terlebih dahulu, selepas itu jika ada keperluan, barulah akan didedahkan kepada umum.

Maka, selagi Agong tidak sihat dan Anwar tidak dapat mengadap, tiada siapa tahu berapa jumlah Ahli Parlimen yang sudah menyatakan sokongan kepada Presiden PKR itu mengambil alih kerajaan.

Juga tidak akan diketahui bila tarikh angkat sumpah akan dilangsungkan.

Sebelum ini, Anwar sudah pun mendapat tarikh untuk mengadap Agong iaitu pada 11 pagi Selasa, 22 September bagi mempersembahkan jumlah sokongan yang telah diperolehinya dan selepas itu suatu sidang akhbar akan diadakan.

Tetapi, berikutan keadaan kesihatan Agong yang tidak mengizinkan, majlis mengadap telah ditangguhkan ke suatu tarikh lain yang belum ditentukan.

Untuk itu, Anwar telah mengadakan sidang media pada 23 September memaklumkan rancangannya untuk mengambil alih kerajaan itu dengan hakikat sokongan yang dimilikinya adalah kukuh dan meyakinkan.

Dalam hal ini, Anwar terpaksa mengadakan sidang akhbar, walaupun belum mengadap Agong kerana bimbang rancangannya itu bocor kepada pengetahuan umum terlebih dahulu.

Yang penting di sini, dengan Anwar telah memohon untuk mengadap Agong, malah malah disahkan oleh Istana Negara dan sudah diberikan tarikh dan masa untuk pertemuan, bermakna beliau tidak berbohong dan bukan main-main dengan jumlah sokongan yang telah diperolehinya serta usahanya untuk mengambil alih kerajaan.

Ia kemudian diperkukuhkan lagi dengan kenyataan Presiden UMNO, Zahid Hamidi yang tiada halangan jika Ahli-Ahli Parlimen BN mahu memberi sokongan, sambil beliau juga dimaklumkan bahawa sudah ramai daripada kalangan mereka itu telah pun menyokong Anwar.

Selain itu, bekas Perdana Menteri, Najib Razak juga agak berteka-teki mengenai perkara itu – tidak mengiya dan tidak pula menafikan.

Dengan sokongan yang dimiiliki Muhyiddin hanya antara satu atau dua undi saja di Dewan Rakyat, menjatuhkannya bukan masalah besar sebenarnya jika dilihat kepada semakin membesarnya perasaan tidak puas hati di pihak UMNO terhadap kepimpinan Perdana Menteri sejak kebelakangan ini.

Pokok pangkalnya, bertukar atau tidak kerajaan dalam waktu terdekat ini hanya boleh diketahui selepas Anwar dibenarkan mengadap Agong dalam waktu yang terdekat ini.

Setelah Anwar mengadap Agong dan mempersembahkan sokongan yang dimilikinya, selepas itu Agong tentu saja akan memanggil Muhyiddin pula untuk mengadap baginda.

Seterusnya, jika terbukti Anwar memiliki sokongan yang mencukupi, Muhyiddin ada dua pilihan – meletak jawatan dan menyerahkan kepada Anwar untuk mengambil alih kerajaan atau membubarkan Parlimen bagi diadakan pilihanraya.

Kuncinya di sini ialah sementara Anwar mungkin tidak sabar menunggu tarikh untuk mengadap Agong yang turut disertakan doa agar baginda segera sihat seperti sediakala, rakyat Malaysia secara umumnya pula turut tidak sabar untuk melihat bila majlis angkat sumpah Perdana Menteri baru akan dilangsungkan. (Shahbudindotcom 01/10/2020)

Updated: 1 October 2020 — 11:46 am

103 Comments

Add a Comment
 1. ANTI MACAI BANGANG

  Meroyan lagi abg Non…….udah2 abg Non……jgn cinta dunia sgt…kejarlah akhirat

 2. PAK DAJJAL DAH PUAS MENGADAP DORAEMON NAK CUBA AGONG PULAK….HENTIKAN LAH BAPOK WEIII…..

  BAGI PELUANG SAMA KADOK SAMPAI PRU15……

  UMNO BOLEH CUBA NASIB CARI KEKUATAN SENDIRI PRU15 NANTI TAPI DENGAN BERSAMA MN…..CARI HALUAN SENDIRI DAN AKAR UMBI DI MANA ADA KELEBIHAN…..SELEPAS PRU15 BOLEH BUAT KEPUTUSAN BARU……PRU BELUM TENTU SAMA DENGAN PRN…….

  Jangan Buat Tak Nampak Apa Zahid Dah Buat Kat UMNO……..

  UMNO hampir ditinggalkan rakyat dah ahlinya selepas kalah pada PRU 14 tahun 2018…dulu jawatan parti direbut…tetapi pada pemilihan 2018… Ramai yang lari meninggalkan jawatan terutama di peringkat bahagian… Semangat bertanding langsung takda… semua duk tunggu bila UMNO akan diharamkan dan mati terus.
  Itulah UMNO yang diwarisi Zahid Hamidi, Tok Mat, Ahmad Maslan dan lain-lain…Bukannya sebuah parti yang kukuh dan mantap.. Mereka ini bagaimanapun tidak mengalah… Terutama Zahid… Pelbagai langkah pengukuhan mula diatur…Langkah kerjasama dimulakan dengan PAS.. Akhirnya muncul Muafakat Nasional (MN).. Satu perikatan politik yang mengukuhkan kembali kedudukan orang Melayu dan Islam.

  Sejajar dengan MN semakin diterima… UMNO juga mula kuat kembali… Jangan cakap la sebab lain.. Hanya MN la yang menjadi pencetus UMNO mula diterima kembali.. Siapa yang begitu bersungguh mahu menjayakannya? Sudah semestinya Zahid Hamidi.

  Zahid terus menjadi musuh nombor satu Mahathir ketika itu…beliau terus dikerjakan dengan pelbagai tuduhan di samping usahak digerakkan untuk jatuhkan beliau… Namun Zahid bertahan.. Jangan kita lupa.. Zahid mewarisi UMNO yang luka parah.

  Tapi hari ini UMNO ternyata semakin kuat… Dan siapa Presiden yang memastikan ia jadi seperti itu?…Zahid la.. Siapa lagi.

  Hakikatnya, jangan terbawa dengan perang propaganda yang mahu beliau dibuang pada UMNO. Banyak berita negatif sahaja mengenai beliau yang muncul, sedangkam begitu banyak kebaikkan beliau buat hilang begitu sahaja.

  Kini Bersatu datang separuh jalan mahu ambil alih semua.

  Namun Zahid sudah berulang kali menzahirkan kerjasama sekarang antara Ahli Parlimen sahaja… Bukan parti… Masa PRU15… Tidak akan ada kerjasama antara UMNO dan Bersatu… Menjadikan beliau sekali lagi sasaran pihak luar dan dalam UMNO untuk digulingkan… Bersatu pada hakikatnya hanya mahu menggunakan UMNO seperti yang kita lihat di Sabah baru ini… Guna untuk menang tapi pegang jawatan penting semua… Gunakan UMNO untuk kukuhkan Bersatu dalam senario politik Malaysia… Namun Zahid adalah penghalang.. Justeru beliau dilihat sebagai pemimpin yang perlu digulingkan.

  Bersatu tidak mahu beliau terus kekal memimpin UMNO jika tidak mahu tunduk kepada kehendak mereka.

  Sebab itu ada usaha menjatuhkan beliau kini.

  Kita Ahli-ahli UMNO jangan buat-buat malas berfikir dan melihat apa yang Zahid sudah usahakan untuk UMNO dari tarikh ia hampir musnah pada 2018 hingga kini… Dengan sumber kewangan yg disekat dan macam-macam…beliau dan rakan-rakan terus berjuang.

  Sudah berkali-kali juga beliau membantu membawa UMNO kepada kemenangan dalam PRK dan PRN.. Bukan mudah mengerakkan sebuah parti yang disekat dari semua sudut…dari hampir musnah kepada masih bertahan dan semakin kuat.

  Kalau hari-hari kita dihidang dengan kisah kononnya Zahid lemah…Memang lah lama-lama kita mula percaya.

  Tapi luang la sedikit masa untuk lihat bagaimana Zahid membawa UMNO yang boleh dikatakan sudah pun musnah pada 2018 kepada tahap sekarang… Kita kena pertahankan Presiden kita yang berulang kali kata tidak mahu kerjasama dengan Bersatu pada PRU15… Kalau beliau berjaya digulingkan.

  Maka hampir tidak ada penghalang untuk memastikan Bersatu tidak terus mempergunakan UMNO untuk memperkukuhkan diri… Dan kemudian satu hari nanti… Membenamkan terus UMNO.

  #Sumber : – Mynewshub.TV

  MR : UMNO tersempit untuk bersama BERSATU atau Menentang BERSATU

 3. Anonymous (KEJORA)

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Terus tiada kelibat si dajal tua kuangajar biadab
  Dgn Cgu Kejora ini..dia spt tak berani nak hadap
  Lgi pula dia tau dgn dia tu ramai pmbaca fed-up
  Duduk kat luar jer..si bacul tu terhendap-hendap
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  Reply
  1 October 2020 2:01 pm

  __________________________________________________

  1. Anonymous (TN anjing 🐕 biol)

   Dream on, Wak Kontol.

   Pembaca tak fedp dgn aku tapi dgn kau.

   Reply
   1 October 2020 3:36 pm

   __________________________________________________

   1. TN anjing 🐕 biol 3:36 pm,

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    TN anjing bingai bahalol..otak dah mula serabut
    Mau tidaknya kiri kanan pembaca bantai & paku
    Dlm pantun itu, nama dia tu tak ada pun disebut
    Rupa nya sbg ‘dajal tua’, anjing itu dah mengaku
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. Anonymous (KEJORA)

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
     Cikgu Kejora terus berpantun dgn rileks & santai
     Tapi si tua ifrit kuangajar biadab tu tak kelihatan
     Tak sabar, tunggu dia masuk..Kejora mau bantai
     Mahu kasi menyembam, itu barua lahanat setan
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     Reply
     1 October 2020 1:46 pm

     __________________________________________________

     Anonymous (TN anjing 🐕 biol)

     Kau baru nak memikir nak menyembm tapi muka kau dah lebam.

     Di balun penumbuk spring punya. Enjoy it, Wak Kontol.

     Reply
     1 October 2020 3:38 pm

     __________________________________________________

     1. TN anjing 🐕 biol samdol 3:38 pm,

      HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      TN anjing bingai bahalol..otak dah mula serabut
      Mau tidaknya kiri kanan pembaca bantai & paku
      Dlm pantun itu, nama dia tu tak ada pun disebut
      Rupanya sbg ‘barua lahanat’..dia mula mengaku
      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. TN anjing 🐕 biol samdol 3:36/3:38 pm,

       HAHAHA HOHOHO HIHIHI

       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       Mmg nyata le TN anjing ini betul2 bingai keparat
       Mudah jer Kejora perangkap, masuk ke dlm jerat
       Anjing bebal ini sekolah tak tinggi..otak berkarat
       Maklumlah dah dekat 90 th, nak fikir pun tk larat
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 4. PKR PARTI KERA RIMAU…..SATU KANDANG DENGAN BABI KOMUNIS…..GILER MEROYAN PENYEBAR COVID……

  Dulu Zulkifli Nordin tukang buat cerita Asenik, Kini Johari Abdul jadi tukang karut Anwar…..

  “Ketua Whip PKR, Datuk Johari Abdul, mendakwa, Datuk Seri Anwar Ibrahim telah menyerahkan senarai nama ahli parlimen yang menyokongnya untuk membentuk kerajaan baharu kepada pihak istana.

  “Dia (Anwar) dah bagi kepada Agong, saya pun tidak tahu bila dia serahkan. Cuma memang senarai itu telah diberi kepada pihak istana,” katanya.

  Ditanya tentang senarai nama ahli parlimen menyokong Anwar, Johari berkata, beliau tidak mempunyai maklumat kerana bukan individu terpenting bagi mengetahuinya.

  “Saya tiada keutamaan dalam hal ini, hanya seorang sahaja yang tahu iaitu Anwar. Orang lain memang tidak tahu,” katanya.”

  (“`Kita masuk bila istana kata okey’ – Johari Abdul”, Utusan Malaysia, 1 Oktober 2020: https://www.utusan.com.my/…/kita-masuk-bila-istana…/

  MR : Anwar ada ramai tukan buat cerita karut cari sempati terutama untuk sebaran media sosial..

 5. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  ANON ANJING RASANYA GENG SUMAN HINDU
  ANJING ITU..JENIS MAKNYAH LEMAH LEMBOT
  KEJORA TIBAI..ANJING ITU ASYIK JE TERKEDU
  TIAP MLM, KEJORA BELASAH, DIA LARI CABOT
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  KAH KAAHH KAAAHHH KAAAAHHHH KAAAHH
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 6. Parti Anjing SeMalaysia tidak layak dapat atau minta sebiji kerusi bawah BN MN PN GS GRS GPS PH atau mana-mana parti lain. Anjing wajib dibaling dengan kerusi. Kahkahkah!

 7. UMNO PERLU TAUBAT NASUHA BARU BOLEH MENANG JADI PM…….PATUT UMNO BUKTIKAN LEBIH KEIKHLASAN DENGAN BERI KERUSI KEPADA PAS…..PRN SABAH BUKTIKAN UMNO DAN KADOK SAMA2 TAMAK……

  Ular Lidi Menelan Naga…….

  Seperti yang saya diskusikan sebelum2 ini, PRN Sabah adalah cerminan lanskap politik tanah air menjelang PRU15 nanti.

  Sekarang PRN telah melabuh tirai, kerajaan Sabah telah dibentuk walaupun senarai penuh kabinet belum dimuktamadkan.

  Menariknya, walaupun memenangi PRN, namun timbul kondisi kurang gembira dalam kalangan akar umbi Umno terhadap senario Sabah.

  Kekecewaan paling besar apabila Umno gagal dinamakan sebagai KM walaupun memenangi 14 kerusi berbanding 11 oleh Bersatu.

  Isu ini sebenarnya diperbincangkan dengan hangat oleh penyelidik2 yang membuat kajian di Sabah tempoh hari.

  Telah dijangka jika GRS menang, PN akan mengetuai kerajaan Sabah, kerana kuasa rundingan yang dimiliki oleh Bersatu sangat kuat.

  Senario Sabah dijangka berterusan menuju PRU15, PN akan mengetuai kempen bersama BN dan sekutu2 lain dengan presiden Bersatu akan dinamakan sebagai PM.

  Walaupun kekuatan Bersatu di peringkat akar umbi jauh lebih kecil berbanding Umno dan Pas, parti itu akan terus mengemudi perikatan.

  Faktornya adalah kuasa rundingan, Bersatu yang sedang mengetuai kerajaan sekarang mempunyai kuasa rundingan yang sangat ampuh.

  Rundingan dalam politik bukan sekadar difahami bincang2, bahkan lebih jauh termasuk pujuk memujuk, tawar menawar, ugut mengugut dan sebagainya.

  Mengetuai Putrajaya dengan portfolio2 penting termasuk KDN, Bersatu sudah tentu berada satu langkah di hadapan dalam rundingan2 dengan sekutunya.

  Inilah yang memberi kelebihan kepada PN di Sabah, inilah juga yang akan memberi kelebihan kepada PN untuk mencorak senario PRU15.

  Dalam diskusi di Kota Kinabalu, kami namakan senario ini sebagai Ular Lidi Menelan Naga, realiti yang akan kita perhatikan nanti.

  Senario ini akan berlaku jika status quo kolisi politik kerajaan kekal, iaitu PN, BN, MN dan parti2 gabungan terus berkerjasama.

  Namun hari ini Tok Mat mewakili akar umbi Umno telah meminta presiden parti membuat keputusan halatuju parti terbesar orang Melayu itu.

  Pendirian Umno itu nanti akan jadi faktor penentu, sama ada naga berapi akan kekal digeruni, atau sekadar menyerah kepada destini.
  Mohd Yusri Ibrahim

 8. TAK DAK KERJA WAK KONTOL KEJOLA MEMERAP
  NASIB BAIK LA ADA SEKO KAWAN NAMA JIGIT
  KENA GAYONG AKU KEJORA MAKAN TURAP
  AUWWWW!!!AUUWWWW BAPOK TAHIK KUCING HANGIT

  1. KAU CABOT LARI YERRRRR

   KAU TAK NAK MASOK LAGI YERRRRRRR

   AHHHH AHHHHH BARU RASA LAPANG BLOK NI

   1. TAK DAK KERJA ANON ANJING 🐕 MEMERAP
    NASIB BAIK LA ADA SEKO KAWAN NAMA TN ANJING 🐕 LEMBOT
    KENA GAYONG AKU ANON ANJING 🐕 MAKAN TURAP
    AUWWWW!!!AUUWWWW BAPOK TAHIK KUCING CABOT

    1. KAU CABOT LARI YERRRRR

     KAU TAK NAK MASOK LAGI YERRRRRRR

     AHHHH AHHHHH BARU RASA LAPANG BLOK NI

     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
     KAH KAAHH KAAAHHH KAAAAHHHH KAAAHHHHH
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 9. UTK ANON ANJING TELUR LABOH

  MAKAN BUAH PALA
  TERLEKAT BIJI BADAM
  ANON ANJING ANU KONTOT MAKIN JADI GILA
  SIFAT KEBAPOKKAN MEMANG KUAT BEDENDAM
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  MAKAN BUAH PALA
  BELI KAT KEDAI NYONYA
  MENYALAK-NYALAK PANTON MACAM ANJING GILA
  MENCAROT,MENGUMPAT DAH JADI IDENTITINYA
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  KUPAS KELAPA BUANG SABOT
  AMBIL SANTAN BUAT KUEH KOLEH
  TAK ADA MAK WA SEBAB DIA LEMBOT
  DIA MINAT ANU NEGRO DAN MAT SALLEH
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  BANCUK AIR SIRAP KORDIAL
  MANIS,SEDAP,MAK MENTUA PUJI
  BILA TAK ADA MAK WA MERANA LAH DIA
  LEBIH MERANA BILA KEJORA TIBAI TAJI
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  MAKAN BUAH ANGGUR
  CICAH DENGAN KICAP
  KONON WALI,GHOPERNYERRR PENGANGGUR
  BERANGAN KUAT & KAKI LANCAP
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  ADA JUALAN MURAH
  BEREBUT-BEREBUT TERSELIUH KAKI
  MEMANG JENIS BAPOK TAK BOLEH BUAT DIA MARAH
  ADAT DAH, MULUT JADI JUBOR AYAM,TEKEMUT-KEMUT MAKI
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  KAH KAAHH KAAAHHH KAAAAHHHH KAAAAAHHHHHH
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. CISSSS BEDEBAH!!!!
   JENIS CETAK ROMPAK NUKILAN AKU !!!
   KALI INI AKU MARAH BETOLLL!!!!

   1. anon annjng 🐕 9:58 pm,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    Padan dgn muka anon anjing, jubor kudis sopak
    Pantun dibuat mcm dgn dia punya kepala bapak
    Sngaja pantun rupa taik itu Kejora cetak rompak
    Biar dia rasa, mcm ponggong dia itu kena sepak
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 10. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
  Pantun2 cg Kejora, bagaikan petir yg berdentum
  Sekali sekala..meledak & gegar bagai bom atom
  Saraf otak TN anjing terburai..tak blh bercantum
  Sbb itu lah, dia asyik lalok..serupa mabok ketum
  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 11. Mek

  udah-udahlah,
  dari kau mencarot,memaki dan mengkafirkan orang
  ada baiknya solat hajat..jauhi COVID-19 yang melanda
  negeri kamu tu!!!

  faham BAHLOLLLLL!!!!!

  1. KO BACALAH ATAS TU,NASIHAT TU NASIHAT NASIHAT
   JANGAN KO BERMUSLIHAT PULAK

   1. Mek/anon/Wali goblok 9:08/9:10 pm,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Mmg lawak giler ler, si Wali Goblok muka kemek
    Kemain penyangak ifrit ni konon nk beri nasihat
    Mlm ni malaun tua tu mnyamar jadi anon & mek
    Terserlah sgt ler..dia punya perangai setan jahat
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 12. Para pembaca yg budiman,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  Usah terpedaya..dngn TN anjing punya muslihat
  Di bawah ini, ada sesuatu, yg Kejora nak perlihat
  Kejora akan buktikan siapa yg baik & siapa jahat
  Dan akn terjawab kenapa anjing tu Kejora pahat
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  __________________________________________________

  1. Anonymous (KEJORA)

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   Biarlah komen di entri baru ini Kejora yang mula
   Pembaca usah risau, Kejora ni bukan org yg gila
   Kalau org tak kurang ajar biadab..Kejora tak tala
   Sesiapa yg nk terus komen, anda mmg dipersila
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   Reply
   1 October 2020 11:54 am

   __________________________________________________

   1. Anonymous (TN anjing 🐕 sewel)

    Kejora ni bukan org yg gila, kata dia.

    Memang, orang gila selalu nya tak ngaku dia gila.

    Reply
    1 October 2020 12:38 pm

    __________________________________________________

    Jigit

    Tengok….dia sengaja cari pasai…. budak ni seronok kena balun dan maki hamun gamaknya….

    Reply
    1 October 2020 2:57 pm

    __________________________________________________

    1. Anonymous (TN anjing 🐕 sewel)

     Jangan bodoh sangat lah Jigit, bukan kau tak tahu bahwa ada masa2 nya Beruk Tua Wak Kontol Kejora Kojolla itu yang cari pasal, caci aku sebelum aku masuk.

     Ko takut dia yer, sekarang menyokong dia. Jumpa babi dengan anjing di jalan, balun Jig it dulu.

     Reply
     1 October 2020 3:42 pm

     __________________________________________________

     1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      TN anjing lah, yg sentiasa lbih dahulu, cari pasal
      Mmg anjing tua tu, dari iblis, dia punya usul asal
      Tpi kini rasanya..dia sdg termenung & menyesal
      Monyok terkedu ler anjing ifrit tu kt dlm bangsal
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
       Kejora berpantun (11:54), dgn cara sopan & elok
       Tapi dicerca (12:38), dek TN anjing setan goblok
       Mesti dia hirop todi/ketum..asyik je mabok lalok
       Tpi sakit le dia bila sarang tebuan dia pergi jolok
       🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
        Jigit yg benci dkat anjing itu, tampil beri teguran
        Tapi..Jigit telah dimaki hamun penuh kekasaran
        Kini pmbaca semua, boleh nilai dan buat ukuran
        Buktinya jelas, TN anjing rendah tahap pelajaran
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  2. udah-udahlah,
   dari kau mencarot,memaki dan mengkafirkan orang
   ada baiknya solat hajat..jauhi COVID-19 yang melanda
   negeri kamu tu!!!

   faham BAHLOLLLLL!!!!!

   1. Mek/anon/Wali goblok 8:58 pm,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Mmg lawak giler ler, si Wali Goblok muka kemek
    Kemain penyangak ifrit ni konon nk beri nasihat
    Mlm ni malaun tua tu mnyamar jadi anon & mek
    Terserlah sgt ler..dia punya perangai setan jahat
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 13. najib bini rosmah

  Pelakon politik tertua di Malaysia Madey si Kitol meroyan tak habis? Lakonan bodohnya gagal? Puppet PM Mat Sembab bakal kena sembelih? Masak udang galah GLC? Kahkahkah!

 14. BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ PHD4PIG TIADA USAHA PERANGI COVID……

  Sabah bentuk jawatankuasa baru Pengurusan Bencana Covid-19 negeri, peruntukan segera RM50 juta……..

  Ketua Menteri Hajiji Noor hari ini mengumumkan pembentukan Jawatankuasa Pengurusan Bencana Covid-19 negeri yang akan menguruskan segala usaha mengekang penularan wabak berkenaan di Sabah.

  Sehubungan itu, Sabah Covid-19 Command Centre yang ditubuhkan oleh kerajaan negeri sebelum ini dimansuhkan dan peranannya diletakkan di bawah jawatankuasa baru tersebut.

  “Jawatankuasa baru akan dipengerusikan oleh setiausaha kerajaan negeri (Safar Untong).

  “Manakala Pengarah Kesihatan Sabah Dr Christina Rundi pula menjadi timbalan pengerusi dan ahli-ahlinya terdiri daripada agensi negeri serta persekutuan yang berkaitan,” kata Hajiji dalam satu kenyataan hari ini.

  Selain pembentukan jawatankuasa baru itu, langsung tidak disentuh mengenai pelantikan menteri kesihatan yang baru walaupun jumlah penularan Covid-19 di Sabah adalah antara yang tertinggi di Malaysia.

  Selasa lalu, Hajiji mengangkat sumpah bersama tiga timbalan ketua menteri, yang semua mereka memegang portfolio kabinet tambahan.

  Turut mengangkat sumpah dua hari lalu adalah Menteri Kewangan II dan Menteri Kerajaan Tempatan dan Perumahan Masidi Manjun serta Menteri Pembangunan Luar Sabah Jahid Jahim.

  Portfolio kesihatan tidak dinamakan.

  Hajiji juga megumumkan kerajaan Sabah menyediakan peruntukan segera RM50 juta bagi membantu rakyat yang terjejas akibat penularan Covid-19.

  Katanya, keputusan itu dicapai dalam mesyuarat Jemaah Menteri Sabah yang diadakan hari ini bagi membincangkan isu berkaitan pandemik Covid-19 termasuk usaha mengekang penularan wabak berkenaan di negeri ini.

  “Daripada jumlah itu, RM10 juta diperuntukkan untuk bakul makanan kepada penduduk-penduduk terkesan di empat daerah terlibat dalam Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan Bersasar iaitu Tawau, Lahad Datu, Semporna dan Kunak,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

  Terdahulu, Hajiji mempengerusikan mesyuarat jemaah menteri Sabah yang pertama selepas mengangkat sumpah sebagai ketua menteri Sabah yang baharu sekali gus membentuk kerajaan negeri pada Selasa.

  Turut hadir pada mesyuarat berkenaan ialah ketiga-tiga Timbalan Ketua Menteri Sabah iaitu Bung Moktar Radin, Jeffrey Kitingan dan Joachim Gunsalam, selain Masidi serta Jahid.

  MR : Tahniah cepat buat kerja

 15. KHAS UNTUK KOJOLLA ANU KONTOT,TE..R LABOH SAMPE LUTUIT

  MAKAN BUAH PALA
  TERLEKAT BIJI BADAM
  WAK KOJOLLA ANU KONTOT MAKIN JADI GILA
  SIFAT KEBAPOKKAN MEMANG KUAT BEDENDAM
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  MAKAN BUAH PALA
  BELI KAT KEDAI NYONYA
  MENYALAK-NYALAK PANTON MACAM ANJING GILA
  MENCAROT,MENGKAFIR DAH JADI IDENTITINYA

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  KUPAS KELAPA BUANG SABOT
  AMBIL SANTAN BUAT KUEH KOLEH
  ADA MAK WA SEMUANYA DAH CABOT
  SEKOR IKUT JANTAN LAIN,SEKOR IKUT MAT SALLEH

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  BANCUK AIR SIRAP KORDIAL
  MANIS,SEDAP,MAK MENTUA PUJI
  BILA ADA MAK WA KENALAH JAGA HATI DIA
  INI TIDAK,PANTON BODOH YANG DIA SAJI

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  MAKAN BUAH ANGGUR
  CICAH DENGAN KICAP
  KONON CIKGU,GHOPERNYERRR PENGANGGUR
  BERANGAN KUAT & KAKI LANCAP

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  ADA JUALAN MURAH
  BEREBUT-BEREBUT TERSELIUH KAKI
  MEMANG JENIS BAPOK TAK BOLEH BUAT DIA MARAH
  ADAT DAH, MULUT JADI JUBOR AYAM,TEKEMUT-KEMUT MAKI

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  1. KHAS UNTUK ANON ANJING ANU KONTOT,TELUR LABOH SAMPE LUTUIT

   MAKAN BUAH PALA
   TERLEKAT BIJI BADAM
   ANON ANJING ANU KONTOT MAKIN JADI GILA
   SIFAT KEBAPOKKAN MEMANG KUAT BEDENDAM
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   MAKAN BUAH PALA
   BELI KAT KEDAI NYONYA
   MENYALAK-NYALAK PANTON MACAM ANJING GILA
   MENCAROT,MENGUMPAT DAH JADI IDENTITINYA

   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   KUPAS KELAPA BUANG SABOT
   AMBIL SANTAN BUAT KUEH KOLEH
   TAK ADA MAK WA SEBAB DIA LEMBOT
   DIA MINAT ANU NEGRO DAN MAT SALLEH

   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   BANCUK AIR SIRAP KORDIAL
   MANIS,SEDAP,MAK MENTUA PUJI
   BILA TAK ADA MAK WA MERANA LAH DIA
   LEBIH MERANA BILA KEJORA TIBAI TAJI

   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   MAKAN BUAH ANGGUR
   CICAH DENGAN KICAP
   KONON WALI,GHOPERNYERRR PENGANGGUR
   BERANGAN KUAT & KAKI LANCAP

   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   ADA JUALAN MURAH
   BEREBUT-BEREBUT TERSELIUH KAKI
   MEMANG JENIS BAPOK TAK BOLEH BUAT DIA MARAH
   ADAT DAH, MULUT JADI JUBOR AYAM,TEKEMUT-KEMUT MAKI

   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
   KAH KAAHH KAAAHHH KAAAAHHHH KAAAAAHHHHHH
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 16. BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ PHD4PIG MEMANG GILER KUASA DAN TAMAK….. SANGGUP PERJUDI NYAWA RAKYAT…….

  Taburan COVID-19 mengikut Mukim di Selangor bertarikh 29 September 2020……

  Assalamualaikum dan salam sejahtera,

  Berikut disampaikan laporan dari STFC mengenai taburan COVID-19 mengikut mukim di Selangor bertarikh 29 September 2020.

  Selangor merekodkan 43 kes aktif iaitu individu yang boleh menjangkiti orang lain dan 32 kes melibatkan individu yang mendapat jangkitan di negeri lain.

  Warga Selangor diingatkan untuk tidak mengambil mudah perkembangan situasi semasa. Malah kewujudan kluster baru dan perebakan virus COVID-19 di kalangan pelajar sekolah memberi isyarat bahawa situasi boleh menjadi lebih serius jika melanggar SOP yang ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

  Jadi sentiasa amalkan dan berpesan kepada semua orang tentang:
  ✅Penjarakan fizikal
  ✅Pakai face mask
  ✅Basuh tangan secara kerap

  Tentukan MUKIM ANDA dan rujuk infografik BERDASARKAN MUKIM ANDA untuk mengetahui status kes aktif COVID-19 di tempat anda.

  #

 17. BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ TAK TAHU TADBIR NEGERI…..HANYA TAHU MAKAN RASUAH….RASUAH DAN KORUP….. KLEPTOKRAT…..

  Air Selangor: Water supply disruption in 29 areas in Petaling district from 11pm today due to burst pipe……..

  Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) corporate communications head Elina Baseri said work to repair the burst pipe was expected to be completed at 5am tomorrow, with water supply set to be fully restored at 8am. — Picture by Yusof Mat Isa
  Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) corporate communications head Elina Baseri said work to repair the burst pipe was expected to be completed at 5am tomorrow, with water supply set to be fully restored at 8am. — Picture by Yusof Mat Isa
  KUALA LUMPUR, Sept 30 — A total of 29 areas in the Petaling district of Selangor experienced unscheduled water supply disruption from 11pm today due to a burst pipe in Persiaran Mimbar, Bukit Jelutong.

  Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) corporate communications head Elina Baseri said work to repair the burst pipe was expected to be completed at 5am tomorrow, with water supply set to be fully restored at 8am.

  “The areas affected include Bandar Kinrara 1, 2, 3, 4, 5 and 9; Jalan Puchong Batu 7 until Jalan Puchong Batu 13; Kampung Bohol; Jalan Kenari; PJS 1 to PJS 11; Kampung Lembah Kinrara and Puchong Mesra.

 18. BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ KERJA MEROSAK DAN MENJAHANAM…..GAGAL HALANG KLUSTER TABLIGH DAN KLUSTER SABAH SERTA SEBARKAN LAGI KE SEMENANJUNG……

  600 murid diuji lepas isteri ahli politik dijangkiti Covid-19……

  Para ahli politik yang pulang dari Sabah telah mencetuskan ‘kekecohan’ di Pulau Pinang dan Melaka.
  Sekitar 600 murid Sekolah Kebangsaan (SK) Permatang Janggus, Penaga di Pulau Pinang perlu menjalani ujian swab untuk Covid-19 dan diarahkan kuarantin di rumah sementara menunggu keputusan ujian.

  Ini selepas seorang guru wanita disahkan dijangkiti wabak itu.

  Menurut laporan Bernama, difahamkan guru wanita berusia 40-an itu merupakan isteri kepada seorang ahli politik di Kedah yang pergi berkempen di Sabah ketika PRN baru-baru ini.
  Laporan itu juga menyebut, guru wanita itu dilaporkan tidak sihat ketika di sekolah sebelum dia pergi mendapatkan rawatan di hospital di Kedah.

  Selepas guru itu diuji positif, Jabatan Pendidikan Pulau Pinang (JPNPP) menutup SK Permatang Janggus selama lapan hari.

  “Sebarang keputusan lain akan dibuat selepas kami bermesyuarat dengan Kementerian Kesihatan Malaysia,” kata Pengarah JPNPP Abdul Rashid Abdul Samad.

  Dalam perkembangan lain, bangunan pentadbiran kerajaan Melaka, Komplek Seri Negeri ditutup selepas seorang Adun disahkan positif Covid-19.

  Adun tersebut yang juga berkempen di Sabah telah hadir ke kompleks kerajaan negeri selepas tempoh kuarantin tiga harinya berakhir dua hari lalu.

  Bagaimanapun, Harian Metro memetik sumber berkata, Jabatan Kesihatan Melaka terpaksa menjemput Adun berkenaan di kediamannya selepas mendapati hasil ujian berkenaan positif, malam tadi.

  “Semalam Adun berkenaan mengunjungi Seri Negeri, termasuk minum di kafetaria kompleks berkenaan.

  “Atas arahan pihak berkuasa, kompleks itu ditutup serta-merta dan pihak Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) negeri dipanggil untuk melakukan sanitasi dan nyahkuman di keseluruhan komplek berkenaan,” katanya.

  MR : Kalau buat PRU-15 aku rasa jadi macam Indonasia tak terkawal

 19. PHDAPIG PENYEBAR COVID…. GAGAL HALANG KLUSTER TABLIGH DAN CETUSKAN PRN SABAH……SAHLAH PUAK NI BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ……

  260 kes baru, tertinggi sejak Jun
  Diterbitkan sejam lepas…….

  Kes baru Covid-19 setakat jam 12 tengah hari ini adalah sebanyak 260 kes, maklum Pengarah Kesihatan Dr Noor Hisham Abdullah.

  Jangkitan baru ini merupakan kes harian tertinggi sejak 4 Jun lalu yang mencatatkan 277 kes ketika itu.

  “Jika dilihat pada peningkatan kes mutakhir ini ianya tertumpu di dua buah negeri iaitu Sabah dan Kedah.

  “Namun kini terdapat juga kes-kes dan kluster-kluster baru yang di kesan di negeri-negeri lain,” katanya pada sidang media di Putrajaya hari ini.

  Sabah terus mencatatkan jangkitan tertinggi dengan 118 kes baru, diikuti Kedah dengan 98 kes, Kuala Lumpur (14 kes) dan Selangor (13 kes).

  Ini termasuk empat kluster baru di Selangor, Sabah, Putrajaya dan Kedah.

  Sementara itu, sebanyak 31 kes penularan tempatan melibatkan mereka yang pernah ke Sabah.

  Dr Noor Hisham juga berkata 20 kes dirawat di Unit Rawatan Rapi, tiga memerlukan bantuan pernafasan.

  Katanya, 47 kes pulih hari ini, jumlah kumulatif pulih melebihi lima angka iaitu 10,014.

  Memperincikan pecahan kes hari ini, Dr Noor Hisham berkata Sabah kekal mencatat kes tertinggi dengan 118 diikuti Kedah (98 kes), Selangor dan Kuala Lumpur masing-masing 13 kes, Johor dan Putrajaya masing-masing lima kes, Terengganu dan Perlis masing-masing dua kes manakala Melaka, Pahang dan Pulau Pinang masing-masing satu kes.

  Bagi kes import, ia melibatkan individu bukan warganegara yang pulang dari United Kingdom di Kuala Lumpur.

  Perkembangan kes hari ini ternyata membuahkan kebimbangan kerana ketika negara mencatat kes tertinggi pada 4 Jun, sebanyak 270 kes adalah dalam kalangan bukan warganegara dari Depot Tahanan Imigresen Bukit Jalil manakala yang membabitkan penularan tempatan hanya empat kes.

  “Bilangan kes ketiga tertinggi pula dicatat pada 26 Mac iaitu semasa Perintah Kawalan Pergerakan fasa 1 iaitu sebanyak 235 kes yang terdiri daripada 27 kes import dan 208 kes penularan di dalam negara yang melibatkan 157 kes warganegara Malaysia dan 51 bukan warganegara,” katanya.

  Justeru katanya, dengan pelaksanaan Kawalan Rentas Daerah di seluruh Sabah yang akan berkuat kuasa mulai 3 hingga 16 Okt serta Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan Bersasar (PKPDB) di empat daerah, ia akan membantu mengawal situasi penularan di Negeri Di Bawah Bayu itu.

  “Pada masa sama, KKM dan agensi berkaitan akan berusaha sedaya-upaya bagi mengawal penularan Covid-19 di seluruh Malaysia. Kerjasama semua pihak adalah amat-amat diperlukan,” katanya.

 20. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing biol tiada kerja, masalah dia pergi cari
  Yang dia cuba acah ini Cikgu Kejora bijak bistari
  Terkedu makan kuah le, anjing tua tu setiap hari
  Asyik saja dia kalah tk pernah menang atau seri
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 21. AM PLANNING TO MOVE TO OTHER PASTURES, FOLKS.

  ANY SUGGESTIONS OF NON-MODERATED ONES?

  1. Kau kan telah lama terpacak kat Che Det and the Ramblings of Rahman JPC. Memang sejiwa. Carry on, berpukimak disana.

 22. DAH TAK BERANI PAKAI NAMA KEJORA, NATE’ NIH.

  PADAN MUKA.

  1. TN anjing 🐕 munafiq 5:41 pm,

   HAHAHA HOHOHO HIHIHI

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   Apa yg kalut ni, TN anjing peju-wang pluralisma
   Marah betul anjing tu dek bedilan2 yg dia terima
   Dia sendiri pun dah tak pakai lagi ‘TANPA NAMA’
   Mmg munafiq betul ler, ini anjing tak ada agama
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. TN anjing 🐕 munafiq 5:41 pm,

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    Apa yg kalut ni, TN anjing peju-wang pluralisma?
    Marah betul anjing tu dek bedilan2 yg dia terima
    Dia sendiri pun dah tak pakai lagi ‘TANPA NAMA’
    Mmg munafiq betul ler, ini anjing tak ada agama
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 23. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing kini langsung tk nampak kelibat muka
  Sblm ini, kemain dia celupar biadab mcm puaka
  Kini baru disedari kt sini dia tu ramai org tk suka
  Dia dah melangkah pergi membawa hati yg luka
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 24. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing dtg ke sini, mau cari publisiti murahan
  Tapi yg dia dapat, hanyalah jadi objek belasahan
  Kiri kanan kena balun mata dia asyik kebasahan
  Disbb dia kuangajar biadab tiada org yg kasihan
  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  4-5 org taji dia sorang, mana anjing itu blh tahan
  Mau ker tak mau dia terpaksa terima kekalahan
  Cabut lari ler anjing tua itu, dah tiada lain pilihan
  Kini kt perdu pokok berdoa dgn dia punya tuhan
  🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 25. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing bebal dungu, terus lgi tercalar maruah
  Airmata anjing tu terus mengalir melimpah ruah
  Dgn org lain, blh ler anjing tu buat samseng juah
  Dgn cgu Kejora..siap ler anjing biol tu mkn kuah
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 26. SYABAS TN DAN WAU BULE….TERUSKAN USAHA MELAWAN BANDUAN TEBUK JUBO DARI JADI PM……..

  Anwar lakukan kesilapan besar……..

  Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim telah melakukan kesilapan besar dalam karier politiknya apabila mengumumkan sudah memperoleh sokongan majoriti ahli Parlimen untuk menubuhkan kerajaan Persekutuan baharu.
  Pensyarah Kanan Kolej Undang-undang, Kerajaan dan Pengajian Antarabangsa (COLGIS) daripada Universiti Utara Malaysia (UUM), Dr Kamarul Zaman Yusoff berkata, Anwar membuat percaturan terbesar ketika nama beliau sudah terpinggir daripada senarai calon Perdana Menteri.

  Menurutnya, risiko tindakan Anwar itu amat besar terutama apabila dinafikan banyak pihak yang dikaitkan dengan komplot berkenaan sedangkan sehingga kini ia belum menjadi kenyataan.

  “Sehingga kini tiada pertukaran kerajaan, sudah tentu kewibawaan Anwar dan PKR merudum dan sukar dipulihkan kembali.

  “Pada masa sama, jika pengumuman itu tidak menjadi kenyataan sekalipun, ia tetap beri impak kepada perkembangan politik negara. Antaranya mencetuskan kecurigaan dalam kalangan kerajaan Perikatan Nasional (PN) terhadap kesetiaan ahli Parlimen UMNO dan BN,” katanya kepada Sinar Harian di sini semalam.

  Kamarul Zaman berkata, Anwar sebenarnya telah melakukan 10 kesilapan menerusi Langkah Le Meridien pada Rabu lalu.

  “Kesilapan pertama beliau adalah terlalu yakin ketika mengumumkan kerajaan pimpinan Muhyiddin telah tumbang, sedangkan pengumuman seumpama sepatutnya dilakukan oleh Yang di-Pertuan Agong setelah melalui proses perlembagaan yang diperuntukkan,” katanya.

  Menurutnya, keyakinan Anwar mengumumkan beliau mempunyai majoriti kukuh dan hampir dua pertiga sokongan di Parlimen tanpa memberikan bukti juga sukar diterima banyak pihak.

  “Malah Anwar begitu yakin mengumumkan beliau akan membentuk kerajaan baharu tanpa mengambil kira kuasa Perdana Menteri dan Yang di-Pertuan Agong memperkenankan pembubaran Parlimen.

  “Kesilapan lain termasuk mengumumkan ahli-ahli Parlimen bersama beliau sedangkan keputusan itu tidak dirunding atau diputuskan dalam Majlis Presiden Pakatan Harapan (PH),” katanya.

  Kamarul Zaman berkata, dengan yakinnya Anwar mengumumkan beliau mendapat sokongan Ahli Parlimen BN tanpa memberikan senarai nama individu terlibat, mencetuskan keraguan apabila dinafikan individu terlibat.

  “Beliau juga silap percaturan apabila mengumumkan Tun Dr Mahathir Mohamad dan Parti Pejuang Tanah Air (Pejuang) tiada bersama beliau dalam kerajaan baharu, sedangkan Dr Mahathir dan pemimpin Pejuang mungkin mampu mempengaruhi ahli-ahli Parlimen lain untuk menolak pembentukan kerajaan baharu itu,” katanya.

  Anwar yakin dapat sokongan menjadi Perdana Menteri. -Foto Bernama

  Anwar yakin dapat sokongan menjadi Perdana Menteri. -Foto Bernama

  Menurutnya, kesilapan lain ialah Anwar membuat andaian Yang di-Pertuan Agong akan menerima perancangan beliau.

  Ini kerana, katanya, berdasarkan titah pada pembukaan Penggal Ketiga Parlimen Ke-14 lalu, Seri Paduka Baginda mengingatkan pemimpin politik tidak mengheret negara sekali lagi ke kancah politik tidak menentu ketika rakyat berhadapan pelbagai masalah akibat pandemik Covid-19.

  “Anwar kelihatan yakin rakan-rakan lama PH dan rakan baharu yang menyertai beliau boleh menerima antara satu sama lain, sedangkan banyak petanda menunjukkan sebaliknya.

  “Anwar turut yakin tiada perubahan boleh berlaku antara tarikh beliau umumkan pembentukan kerajaan baharu dengan tarikh menghadap Yang di-Pertuan Agong dengan tarikh Seri Paduka Baginda menemu duga semua ahli Parlimen, sedangkan banyak perubahan boleh berlaku,” katanya.

  Tambah Kamarul Zaman, Anwar juga melakukan kesilapan apabila mengumumkan sendiri kenaikan diri beliau dan rancangan pembentukan kerajaan baharu, sedangkan ia lebih wajar dilakukan bersama rakan PH.

  Pada Rabu lalu, Anwar mengadakan sidang akhbar khas mendakwa beliau mempunyai sokongan majoriti ahli Parlimen untuk menubuhkan kerajaan Persekutuan yang baharu.

  Malah, Ahli Parlimen Port Dickson itu turut menegaskan bahawa majoriti diperoleh adalah konklusif dan bukannya majoriti tipis.

  #Sumber : SH

 27. Anonymous (KEJORA)

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Cikgu Kejora terus berpantun dgn rileks & santai
  Tapi si tua ifrit kuangajar biadab tu tak kelihatan
  Tak sabar, tunggu dia masuk..Kejora mau bantai
  Mahu kasi menyembam, itu barua lahanat setan
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  Reply
  1 October 2020 1:46 pm

  __________________________________________________

  Anonymous (TN anjing 🐕 biol)

  Kau baru nak memikir nak menyembm tapi muka kau dah lebam.

  Di balun penumbuk spring punya. Enjoy it, Wak Kontol.

  Reply
  1 October 2020 3:38 pm

  __________________________________________________

  1. TN anjing 🐕 biol samdol 3:38 pm,

   HAHAHA HOHOHO HIHIHI

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   TN anjing bingai bahalol..otak dah mula serabut
   Mau tidaknya kiri kanan pembaca bantai & paku
   Dlm pantun itu, nama dia tu tak ada pun disebut
   Rupanya sbg ‘barua lahanat’..dia mula mengaku
   👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   HUHUHU

   1. TN anjing 🐕 biol samdol 3:38 pm,

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    Mmg nyata le TN anjing ini betul2 bingai keparat
    Mudah jer Kejora perangkap, masuk ke dlm jerat
    Anjing bebal ini sekolah tak tinggi..otak berkarat
    Maklumlah dah dekat 90 th, nak fikir pun tk larat
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    HUHUHU

 28. Anonymous (KEJORA)

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Terus tiada kelibat si dajal tua kuangajar biadab
  Dgn Cgu Kejora ini..dia spt tak berani nak hadap
  Lgi pula dia tau dgn dia tu ramai pmbaca fed-up
  Duduk kat luar jer..si bacul tu terhendap-hendap
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  Reply
  1 October 2020 2:01 pm

  __________________________________________________

  Anonymous (TN anjing 🐕 biol)

  Dream on, Wak Kontol.

  Pembaca tak fedp dgn aku tapi dgn kau.

  Reply
  1 October 2020 3:36 pm

  __________________________________________________

  1. TN anjing 🐕 biol 3:36 pm,

   HAHAHA HOHOHO HIHIHI

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   TN anjing bingai bahalol..otak dah mula serabut
   Mau tidaknya kiri kanan pembaca bantai & paku
   Dlm pantun itu, nama dia tu tak ada pun disebut
   Rupa nya sbg ‘dajal tua’, anjing itu dah mengaku
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. TN anjing 🐕 biol 3:36 pm,

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    Mmg nyata le TN anjing ini betul2 bingai keparat
    Mudah jer Kejora perangkap, masuk ke dlm jerat
    Anjing bebal ini sekolah tak tinggi..otak berkarat
    Maklumlah dah dekat 90 th, nak fikir pun tk larat
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   2. Wak montol kejora motorolla

 29. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing biol dungu, pasti mlm ini tidur tak lena
  Kejora tahu, anjing itu kini sedang derita merana
  Dgn Kejora ini anjing tolol tu tk bleh pusing kona
  Mcm mana dia masuk pun..dia mesti akan kena
  👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 30. SETELAH KELUAR PENJARA BANDUAN TEBUK JUBO TAK SERIK MAIN BONTOT…….

  Saya atur pengampunan Anwar, tapi Anwar membelakangi saya kata Mahathir…….

  Bekas perdana menteri Dr Mahathir Mohamad berkata beliau tidak menerima sokongan Anwar Ibrahim walaupun telah mengaturkan pembebasan pemimpin PKR itu dari penjara dan pengampunan diraja.

  “Selepas, saya mengaturkan pembebasan beliau dan pengampunan diraja, dia tidak nak sokong saya.

  “Dia pusing jumpa semua orang. Jumpa raja-raja, jumpa orang asing, bukan sokong saya. Dia kritikal terhadap saya,” kata Mahathir dalam satu wawancara bersama Malaysia Gazette.

  Mahathir mempunyai hubungan tegang dengan Anwar sejak tahun 1990-an tetapi bertukar sekutu dalam gabungan Pakatan Harapan pada pilihan raya 2018.

  Setelah PH memenangi pilihan raya, Mahathir mengotakan janjinya dengan mengaturkan pengampunan diraja kepada Anwar atas tuduhan meliwat.

  Tidak lama kemudian, Anwar kembali ke parlimen dan hubungan mereka kembali dingin ekoran desakan terhadap rancangan penggantian jawatan perdana menteri.

  Akhirnya, Anwar setuju untuk tidak menetapkan tarikh bagi Mahathir melepaskan jawatan, tetapi ia sudah terlambat kerana “Langkah Sheraton” dan kerajaan PH runtuh.

  Mahathir berkata bahawa beliau membawa Anwar seorang aktivis Islam yang lantang pada tahun 1970-an, menyertai Umno pada tahun 1982 walaupun mendapat tentangan besar ahli parti lain.

  Ketika bersama Umno selama 16 tahun, Anwar pernah menjadi timbalan perdana menteri pada tahun 1993.

  “Tapi, bila dia menjadi timbalan perdana menteri, dia cuba menjatuhkan saya,” kata Mahathir.

  ‘Zahid kroni Anwar’

  Mahathir mendakwa Anwar cuba menumbangkan beliau melalui proksi dan mencetuskan himpunan dan protes.

  Beliau juga menuduh Anwar membantu kroninya mengumpulkan kekayaan yang luar biasa dan secara khusus mendakwa salah seorang kroni Anwar itu ialah Ahmad Zahid Hamidi yang sekarang menerajui Umno.

  “Itu cara Anwar,” kata Mahathir.

  Beliau juga mengulas mengenai pengumuman terbaru Anwar yang berkata mempunyai sokongan majoriti untuk menubuhkan kerajaan.

  Mahathir berkata beliau pernah mendengarnya sebelum ini dan tidak pasti apakah Anwar akan berjaya kali ini.

  Jelasnya lagi, beliau yakin bahawa Perdana Menteri Muhyiddin Yassin berada dalam kedudukan yang tidak menentu.

  “Saya dapati kenyataan Anwar ini, kalau benar dua tiga orang Umno tolak Muhyiddin, dia jatuh.

  “Soal Muhyiddin jatuh satu perkara, soal siapa sokong Anwar adalah perkara lain,” kata Mahathir.

  Pada 23 September lalu, Anwar buat kali ketiga dalam kerjaya politiknya menyatakan bahawa beliau mempunyai sokongan majoriti untuk menubuhkan kerajaan tetapi tiada sebarang perkembangan selepas itu.

  Setakat semalam, Muhyiddin maish mempengerusikan mesyuarat kabinet kerajaan PN.

  MR : Dendam yang tak pernah padam

 31. RAMAI OTAI DOK TUNGGU TAHAN JUBO KEPADA PAK DAJJAL…….TAPI RAKYAT YANG UNDI PH DULU DAH MENYAMPAH……

  Mahathir pusing fakta lagi.. Saya tak boleh maaf orang yang hancurkan parti saya, kata Dr M…….

  Dr Mahathir Mohamad tidak boleh memaafkan bekas perdana menteri Najib Razak yang didakwa menghancurkan Umno.
  Dalam wawancara di Malaysia Gazette, beliau ditanya adakah bersedia memaafkan Najib sepertimana beliau memaafkan Anwar Ibrahim.

  “Tidak, itu berbeza. Saya tak boleh maaf orang yang hancurkan parti saya.

  “Itu dia (Najib) buat, dia buat betul-betul sampaikan orang benci pada Umno,” katanya.

  Mahathir berkata ketika Barisan Nasional menang pilihan raya umum ke-13 pada 2013, Najib mempunyai lebih banyak penyokong berbanding beliau semasa beliau memerintah.

  “Tetapi sekarang ini, orang tolak Pak Lah, orang tolak Najib. Najib tampil lebih buruk berbanding Pak Lah,” katanya merujuk kepada pengganti beliau, Abdullah Ahmad Badawi.

  Mahathir menghabiskan 22 tahun pertamanya ketika berkuasa dengan “mempersiapkan” Najib untuk menggantikan beliau. Namun, tidak lama selepas Najib memegang jawatan itu pada 2009, Mahathir mengkritiknya, mengatakan hubungan antara kaum dilihat semakin memburuk dan persekitaran perniagaan semakin sukar.

  Serangan berlarutan selama bertahun-tahun, dan Mahathir pada Januari 2018 menawarkan dirinya sebagai calon perdana menteri Pakatan Harapan sementara pemimpin pembangkang Anwar Ibrahim berada dalam tahanan penjara.

  Najib percaya Mahathir obses dengan kawalan.

  MR : Dia yang jatuhkan UMNO/BN dalam PRU-14.. Najib juga yang salah

 32. RAMAI OTAK DOK TUNGGU TAHAN JUBO KEPADA PAK DAJJAL…….

  Mahathir pusing fakta lagi.. Saya tak boleh maaf orang yang hancurkan parti saya, kata Dr M…….

  PETALING JAYA: Dr Mahathir Mohamad tidak boleh memaafkan bekas perdana menteri Najib Razak yang didakwa menghancurkan Umno.
  Dalam wawancara di Malaysia Gazette, beliau ditanya adakah bersedia memaafkan Najib sepertimana beliau memaafkan Anwar Ibrahim.

  “Tidak, itu berbeza. Saya tak boleh maaf orang yang hancurkan parti saya.

  “Itu dia (Najib) buat, dia buat betul-betul sampaikan orang benci pada Umno,” katanya.

  Mahathir berkata ketika Barisan Nasional menang pilihan raya umum ke-13 pada 2013, Najib mempunyai lebih banyak penyokong berbanding beliau semasa beliau memerintah.

  “Tetapi sekarang ini, orang tolak Pak Lah, orang tolak Najib. Najib tampil lebih buruk berbanding Pak Lah,” katanya merujuk kepada pengganti beliau, Abdullah Ahmad Badawi.

  Mahathir menghabiskan 22 tahun pertamanya ketika berkuasa dengan “mempersiapkan” Najib untuk menggantikan beliau. Namun, tidak lama selepas Najib memegang jawatan itu pada 2009, Mahathir mengkritiknya, mengatakan hubungan antara kaum dilihat semakin memburuk dan persekitaran perniagaan semakin sukar.

  Serangan berlarutan selama bertahun-tahun, dan Mahathir pada Januari 2018 menawarkan dirinya sebagai calon perdana menteri Pakatan Harapan sementara pemimpin pembangkang Anwar Ibrahim berada dalam tahanan penjara.

  Najib percaya Mahathir obses dengan kawalan.

  MR : Dia yang jatuhkan UMNO/BN dalam PRU-14.. Najib juga yang salah

 33. Anonymous (TN anjing 🐕 pondan gila)

  Memang Beruk Tua Wak Kontol Kejora Kojolla gila.

  Dia banyak bercakap di tiap blog post Budin nih.

  Reply
  1 October 2020 7:16 am

  __________________________________________________

  Anonymous

  Hang lagi gila TN. Semua tulisan orang hang komen. Berlagak macam profesor serba tahu, tapi asyik komen dengan ayat-ayat bodoh yang diulang-ulang…babi tersodok razor blade, bang ali, puccimak, kongkak…. ni bahasa orang cerdik ka mangkok woiii?

  Kami ingat hang ni sakit jiwa yang kronik la….

  Reply
  1 October 2020 7:40 am

  __________________________________________________

  1. Anonymous (TN anjing 🐕 pondan gila)

   Bukan soal bahasa cerdik, Dol.

   Perlu put the bloke in the right place.

   Kamu sama ker? Et tu brute, kata William Shakespeare?

   Reply
   1 October 2020 8:40 am

   __________________________________________________

   1. Bravo Anon 7:40 am,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    TN anjing tu rasanya terima balasan Allah Ta’ala
    Mmg TN anjing tua renta itu dh teruk sawan gila
    Merata ceruk, anjing tua tu pergi sondol dan tala
    Mungkin sbb anjing tu asyik kena hentak kepala
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. Sdr Anon 7:40 am,

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     Mmg semua orang anjing tua gila tu akn komen
     Mungkin, sbb dia mati pucuk, tk blh lgi beromen
     Jigit kata, muka anjing tua sasau tu ‘bederemen’
     Maksud dia tebal serupa dengan tembok simen
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. Sdr Anon 7:40 am,

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      Mmg ler TN anjing tua tu bingai, tolol dan bodoh
      Sepadan dgn muka tua dia itu, yg kerepot hodoh
      Dgn semua org, anjing tua gila tu nak cari gadoh
      Kiri kanan kena balun, muka anjing itu kini teduh
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. Sdr Anon 7:40 am,

       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       Selalu cukur jnggut putih, itu dia fikir razor blade
       Muka dia asyik berkerut, sbb, dia berak sembelit
       Masa lahir, dgn tali pusat anjing bebal tu terbelit
       Muka anjing itu tebal tk malu spt babi pnya kulit
       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       1. Sdr Anon 7:40 am,

        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        Entah apa lah, yg anjing sewel tu cakap kongkak
        Agak nya itu bahasa org yg bahalol, bebal pekak
        Dia asyik kna tibai dgn Kejora, smpai merangkak
        Jln pun kengkang, sbb telur kena jentik bengkak
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        1. Sdr Anon 7:40 am,

         😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
         🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
         Mmg benda sama saja anjing pondan itu ulang2
         Betul lah anon cakap anjing dungu itu tak cerdik
         Perangai anjing tua tu sebijik mcm bapok jalang
         Sbb tu ler ramai pmbaca tampil mari caci herdik
         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

         👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
         Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
         🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

         1. Sdr Anon 7:40 am,

          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
          Mmg sesuai sgt ler anjing tu dipanggil mangkok
          Nak lagak juah tk padan jalan terhegeh bongkok
          Mungkin sbb banyak hisap seludup punya rokok
          Bila terkedu, anjing tu pegi sembah perdu pokok
          🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
          🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
          Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
          🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     2. Ini goblog juga.

      Cakap ‘bederemen’ entahapekebendenye.

    2. Cakap pasal sawan ajer ler kamu.

     Asyik memantun mantat mcm orang bodoh.Ini bukan blog budaya atau kesusasteraan.

     Goblog Wak Kontol iki.

  2. Jangan bodoh ketupi ler, tak Semua tulisan orang aku komen

   Hang mata buta ke?

 34. Wah, sedap juga dapat my fun and entertainment in the afternoon. On and out of the errant blokes Kojolla and Jig it.

 35. Anonymous (kurang pasti siapa)

  Kejora ni bukan org yg gila, kata dia.

  Memang, orang gila selalu nya tak ngaku dia gila.

  Reply
  1 October 2020 12:38 pm

  _______________________________________________

  Jigit

  Tengok….dia sengaja cari pasai…. budak ni seronok kena balun dan maki hamun gamaknya….

  Reply
  1 October 2020 2:57 pm

  _______________________________________________

  1. Bro Jigit 2:57 pm,

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   Kejora tak pasti, 12:38 tu, anjjng tu ke menyalak?
   Nmun, tidak le kelihatan kuangajar biadab pulak
   Klu betul anjing itu, maka dia spt mau mengelak
   Dia risau lah..nanti teruk kain dia tu Kejora selak
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. Amende nak selak? Kontol seinci nila berdiri, kalau tak berdiri, tak nampak, mcm biji kelent.t ajer.

    Bang Ali suka kamu. Takda gangguan bila membalun kamu, dia kata.

 36. Betul la Budin…ramai orang yang sudah tak sabar-sabar menunggu abam sheikh menjadi PM, terutama di kalangan para juak yang setia. Mereka diibaratkan lelaki yang buat kali pertamanya sedang bersedia untuk melakukan hubungan kelamin… excited depa ni lain macam…zakar sudah keras terpacak…yang si Minah pasangannya pula terkial-kial nak tanggalkan pakaian satu demi satu…sekejap macam tak pasti, sekejap macam belum ready….silap haribulan mahu berhamboran Mamat ini sebelum sempat memberi salam ke lubang faraj….. Itulah ibaratnya akan penyokong abam menantikan saat yang bahagia itu….

  1. Dah balun komen dia nih di bawah, nak balun yang ni juga –

   zakar sudah keras terpacak, kata si Jig it. Kot dia ni tak boleh pacak ke hapa ke. Dah out of commission. Dah tua kapok dekat 90 tahun umur. His mind is willing but the zakar buat derk ajer.

   berhamboran sebelum sempat memberi salam ke lubang faraj, dia menuduh penyokong abam. Jigit takda masalah itu sebab dia kerja menjilat faraj ajer. Terutama emak dia punya.

 37. Kejora ada masalah tekan sekali keluar 2 kali. Bini dia tak komplen ker?

  Cakap pulak tak senonoh. Bila berlebihan nanti, akan dibalun, ditibai dan dibantai.

  1. Tahu ka kau nak bantai dia TN…dengan apa…..? Razor blade, minta tolong abang Ali kau…. kau bukannya reti mencarut…. bila kau cuba mencarut atau memaki lawan, kedengaran naive, janggal dan lawak sangat-sangat…. mungkin ada kursus tertentu kut di mana kau boleh belajar mencarut dan memaki hamun orang ni…..

   1. Aku ingat kau on this side of the fence sebab pernah di balun Beruk Tua Wak Kontol Kejora Kojolla tuh.

    Tapi ku memilih ke sana, lantak kau lah. Mana yang perlu kau akan dibalun, ditibai dan dibantai juga.

    Kedengaran naive? Kau dah berapa lama tak bersihkan telinga? Pergi Chinese barbars ler, silap2 telinga kau kena korek tembus sebelah sana.

    Jig it, Jigit.

   2. Bro Jigit 2:45 pm,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    Anjing itu..cukur misai putih dia, dgn razor blade
    Tapi bila nak mencarut muka spt berak sembelit
    Dia lahir tidak cukup bulan dgn tali pusat terbelit
    Muka dia pulak ‘belemoih’, mcm dgn taik terpalit
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. Jigit,

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     Anjing itu nmpak spt badut, bila dia maki hamun
     Kena dgn Kejora, dia termenung je mengelamun
     Dia rasa, bgai lubang jubor kena jolok dgn timun
     Tapi..malaun itu, mngkin pandai bab menyamun
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. Bro,

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      Mmg le bila dia cuba mencarut, nampak janggal
      Semua usaha dia nak kenakan Kejora dah gagal
      Mmg lawak btul mangkok itu mcm babi tunggal
      Elok lah dah dekat 90 th..tk lama nak meninggal
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 38. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Terus tiada kelibat si dajal tua kuangajar biadab
  Dgn Cgu Kejora ini..dia spt tak berani nak hadap
  Lgi pula dia tau dgn dia tu ramai pmbaca fed-up
  Duduk kat luar jer..si bacul tu terhendap-hendap
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. Dream on, Wak Kontol.

   Pembaca tak fedp dgn aku tapi dgn kau.

   1. TN anjing 🐕 biol 3:36 pm,

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    TN anjing bingai bahalol..otak dah mula serabut
    Mau tidaknya kiri kanan pembaca bantai & paku
    Dlm pantun itu, nama dia tu tak ada pun disebut
    Rupa nya sbg ‘dajal tua’, anjing itu dah mengaku
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. TN anjing 🐕 biol 3:36 pm,

     HAHAHA HOHOHO HIHIHI

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     Mmg nyata le TN anjing ini betul2 bingai keparat
     Mudah jer Kejora perangkap, masuk ke dlm jerat
     Anjing bebal ini sekolah tak tinggi..otak berkarat
     Maklumlah dah dekat 90 th, nak fikir pun tk larat
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 39. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Terus tiada kelibat si dajal tua kuangajar biadab
  Dgn Cgu Kejora ini..dia spt tak berani nak hadap
  Lagi pula dia tau dgn dia tu ramai pmbaca fed-up
  Duduk kat luar jer..si bacul tu terhendap-hendap
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 40. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Cikgu Kejora terus berpantun dgn rileks & santai
  Tapi si tua ifrit kuangajar biadab tu tak kelihatan
  Tak sabar, tunggu dia masuk..Kejora mau bantai
  Mahu kasi menyembam, itu barua lahanat setan
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. Kau baru nak memikir nak menyembm tapi muka kau dah lebam.

   Di balun penumbuk spring punya. Enjoy it, Wak Kontol.

   1. TN anjing 🐕 biol 3:38 pm,

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    TN anjing bingai bahalol..otak dah mula serabut
    Mau tidaknya kiri kanan pembaca bantai & paku
    Dlm pantun itu, nama dia tu tak ada pun disebut
    Rupanya sbg ‘barua lahanat’..dia mula mengaku
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. TN anjing 🐕 biol 3:38 pm,

     HAHAHA HOHOHO HIHIHI

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     Mmg nyata le TN anjing ini betul2 bingai keparat
     Mudah jer Kejora perangkap, masuk ke dlm jerat
     Anjing bebal ini sekolah tak tinggi..otak berkarat
     Maklumlah dah dekat 90 th, nak fikir pun tk larat
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 41. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Cikgu Kejora terus berpantun dgn rileks dan santai
  Tapi si tua ifrit kuangajar biadab tu tak kelihatan
  Tak sabar, tunggu dia masuk..Kejora mau bantai
  Mahu kasi menyembam, itu barua lahanat setan
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 42. DORAEMON KEBAL UNDANG2 ELOK SELALU DICABAR…….

  Bekas peguam negara Apandi tuntut ganti rugi atas penamatan khidmat oleh Dr M……..

  PETALING JAYA: Bekas peguam negara Mohamed Apandi Ali menuntut ganti rugi dari kerajaan berikutan “penamatan tidak sah” oleh Dr Mahathir Mohamad 2 tahun lalu.
  Dalam surat tuntutan yang dihantar ke Jabatan Peguam Negara pada 30 September, firma guaman Shukor Baljit & Partners berkata Apandi menyatakan pemecatannya menyalahi undang-undang dan dengan itu terbatal dan tidak sah.

  “Akibatnya, klien kami mengalami kerugian, termasuk tetapi tidak terhad pada, hilang pendapatan dan faedah lain dari 27 Julai 2018 hingga 26 Julai 2021,” kata surat tuntutan yang dilihat FMT.

  Difahamkan, kerugian yang dialami Apandi dalam tempoh tersebut adalah sekitar RM2 juta.

  Firma guaman itu berkata saman akan difailkan selepas 7 hari notis itu melainkan Apandi menerima ganti rugi yang munasabah baginya.

  Sepanjang penggal Apandi memegang jawatan itu menyaksikan pelbagai kontroversi sejak menggantikan Abdul Gani Patail, yang khidmatnya ditamatkan susulan apa yang dikatakan kerajaan atas alasan kesihatan.

  Juga, pada awal 2016, Apandi membersihkan perdana menteri ketika itu, Najib Razak daripada kesalahan berkait 1MDB, langkah yang dipertikaikan Mahathir dan pembangkang.

  Surat itu menyebut Apandi, bekas hakim Mahkamah Persekutuan, dilantik Agong atas nasihat perdana menteri untuk tempoh 3 tahun hingga 26 Julai 2018.

  Katanya, pelantikan Apandi hanya boleh ditamatkan Agong berdasarkan Perkara 145 (5) Perlembagaan Persekutuan.

  Sebelum pilihan raya umum ke-14 pada Mei 2018, penggal Apandi dilanjutkan kepada 3 tahun lagi.

  Pakatan Harapan menumbangkan kerajaan BN dengan Mahathir kembali sebagai perdana menteri untuk kali ke-2 pada 10 Mei 2018.

  Surat itu turut menyebut ketua setiausaha negara dalam surat bertarikh 5 Jun 2018 memberitahu penamatan khidmatnya mendapat persetujuan Agong tetapi tiada bukti ditunjukkan.

  Surat itu mendakwa perdana menteri yang memutuskan pemecatan itu, dan dengan itu beliau menyalahgunakan kedudukan itu dan melakukan “tort of misfeasance in public office”.

  “Perdana menteri melibatkan diri dengan tujuan untuk menyebabkan atau mendorong pelanggaran kontrak antara kerajaan dan klien kami,” tulis surat itu.

 43. Tak sudah sudah dgn wishful thinking hang lah budin. Skarang bukan lagi d panggil Angan angan mat jenin, dah jadi Angan angan si nuar anak pakberaim. .

 44. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Biarlah komen di entri baru ini Kejora yang mula
  Pembaca usah risau, Kejora ni bukan org yg gila
  Kalau org tak kurang ajar biadab..Kejora tak tala
  Sesiapa yg nk terus komen, anda mmg dipersila
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. Ye ke semua orang dah tak sabar nak Anwar jadi PM atau AWAK yg dah tak sabar nak merasa habuan harta perang….??????

  2. Kejora ni bukan org yg gila, kata dia.

   Memang, orang gila selalu nya tak ngaku dia gila.

   1. Tengok….dia sengaja cari pasai…. budak ni seronok kena balun dan maki hamun gamaknya….

    1. Jangan bodoh sangat lah Jigit, bukan kau tak tahu bahwa ada masa2 nya Beruk Tua Wak Kontol Kejora Kojolla itu yang cari pasal, caci aku sebelum aku masuk.

     Ko takut dia yer, sekarang menyokong dia. Jumpa babi dengan anjing di jalan, balun Jig it dulu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.