BERSATU SEDANG DIBINA UNTUK GANTI UMNO?

Antara parti yang menyebabkan UMNO kalah dalam PRU14 lalu adalah Bersatu.

Muhyiddin Yassin selaku Presiden Bersatu dan Tun Mahathir Mohamad, Pengerusi Bersatu telah membawa parti itu bergabung dengan PH bagi tujuan menumbangkan UMNO dan BN.

Setelah UMNO hilang kuasa, parti itu diajak kembali bersama dengan Bersatu untuk membentuk kerajaan baru, Perikatan Nasional setelah PH dijatuhkan sendiri oleh Tun Mahathir yang tujuan sebenarnya ialah kerana tidak mahu melakukan peralihan kuasa kepada Anwar Ibrahim.

Dalam kerajaan PN sekarang, walaupun UMNO tidak menyertai gabungan itu, tetapi Bersatu tetap dengan niat dan nawaitu asal iaitu mahu menguburkan UMNO.

Kalau dulu, Bersatu menumbangkan UMNO melalui pilihanraya, kini mereka cuba melakukannya melalui kawalan permainan kuasa yang berpusat dalam tangan Muhyiddin selaku Perdana Menteri.

Bagi Bersatu, hanya dengan menguburkan UMNO saja satu-satu cara untuk memastikan masa depannya terus ada dalam politik negara ini dan mustahil, setelah menjatuhkannya, Bersatu mahu menolong UMNO hidup semula.

Meski tahu UMNO tidak menyertai PN, Muhyiddin tetap meneruskan usaha mendaftarkan gabungan itu sebagai pertubuhan yang sah.

Apa ia sudah sah, langkah pertama Bersatu ialah memujuk dan meyakinkan Pas untuk menyertai PN dan dalam masa yang sama, Bersatu juga berjaya memujuk serta meyakinkan Pas serta sebahagian pimpinan UMNO untuk menerima kemasukan Bersatu ke dalam Muafakat Nasional atau MN.

Dari segi ini, Bersatu jelas mempunyai kelebihan kerana mengetuai PN dan di masa yang sama berada pula dalam MN, manakala UMNO hanya berada dalam MN saja dan tidak dalam PN.

Dari segi percaturan politik, jika berlaku pertembungan, Bersatu bukan saja lebih untung kerana berada di dalam PN dan MN, bahkan dapat menjadikan Pas yang juga berada dalam PN dan MN, lebih memihak kepadanya.

Bukan rahsia lagi bahawa kecondongan Pas sekarang ini lebih kepada Bersatu berbanding UMNO.

Bukti pertama ialah dalam PRN Sabah baru-baru ini di mana tuntutan kerusi dan jawatan Ketua Menteri telah berjaya disapu oleh Bersatu, meskipun parti itu menang kerusi yang kurang sedikit daripada UMNO.

Sama seperti di pusat di mana Bersatu yang mengalahkan UMNO tetapi kemudian UMNO mengangkat kembali pemimpin Bersatu sebagai Perdana Menteri, di Sabah juga begitu keadaannya.

Hajiji Noor yang sekarang menjadi Ketua Menteri adalah bekas pemimpin UMNO yang meninggalkan parti itu secara berjemaah sebaik BN kalah PRU14 sehingga ketika itu hanya Bung Mokhtar saja satu-satunya pemimpin UMNO yang bergelar wakil rakyat yang masih setia kepada UMNO.

Lantaran kesetiaannya, Bung Mokhtar kemudiannya dijadikan Pengerusi UMNO dan BN Sabah, jawatan yang sebelum itu disandang oleh Hajiji.

Hari ini, selepas PRN Sabah, melalui permainan kuasa yang terkumpul di tangan Muhyiddin, beliau telah bahaya menjadikan Hajiji sebagai Ketua Menteri, mengenepikan Bung Mokhtar yang sejak awal dinamakan oleh UMNO sebagai calon Ketua Menterinya.

Di sini, selain kejayaan Muhyiddin meletakkan Hajiji sebagai Ketua Menteri yang menjadi perkiraan, yang tidak kurang pentingnya ialah UMNO berjaya dipermainman sekali lagi oleh Bersatu.

Dulu UMNO berharap dengan menyokong Muhyiddin sebagai Perdana Menteri, kes mahkamah beberapa pemimpinnya mungkin akan diberi pertimbangan, tetapi nampaknya jalan-jalan menuju ke penjara lebih terbuka buat mereka.

Dulu juga, sewaktu UMNO hanya bermuafakat dengan Pas, harapan UMNO untuk merebut kembali jawatan Perdana Menteri nampak begitu bercahaya, namun kini suluhannya lebih untuk mengekalkan Muhyiddin lagi.

Yang nyata PRN Sabah adalah permulaan kepada cara Bersatu menekan UMNO di mana selepas ini, dalam pembahagian kerusi peringkat Parlimen, pendekatan yang sama akan diaplikasikan.

Tekanan Bersatu kepada UMNO itu pasti akan lebih mudah jika sekiranya dalam PRU15 nanti, sama seperti Najib, Zahid Hamidi juga tidak boleh bertanding lagi kerana hukuman bersalah oleh mahkamah telah dijatuhkan terhadapnya.

Dengan Najib dan Zahid Hamidi tidak boleh lagi bertanding, pemimpin UMNO lain tiada pilihan selain berlembut dalam soal kerusi serta akur untuk terus menyokong Muhyiddin sebagai Perdana Menteri.

Jika selepas dua penggal pemimpin UMNO tidak duduk di kerusi Perdana Menteri, parti itu akan menjadi semakin tidak relevan di mata umum dan tidak mustahil selepas itu UMNO dicadang untuk dibubar dan seterusnya bergabung dengan Bersatu.

Dalam Bersatu sekarang ini suara ke arah pembubaran UMNO itu tetap kuat kedengaran sebagai satu-satunya cara ke arah penyatuan Melayu.

Beberapa pemimpin Bersatu berkata, oleh kerana UMNO dipenuhi pemimpin yang rasuah dan kotor moralnya, orang Melayu tidak boleh lagi disatukan melalui wadah itu.

Bersatu juga mula menunjukkan keangkuhan bahawa parti itu lebih diterima berbanding UMNO berikutan keputusan PRN Sabah dan kejayaan meletakkan Hajiji sebagai Ketua Menteri, khususnya dengan dakwaan trus defisit dan sebagainya.

Melalui Bersatu dan bukan lagi dengan nama UMNO, Pas juga dikatakan lebih sedia untuk menjalin hubungan dengan gabungan dua parti itu sehingga ke hari kiamat.

Soalnya, apakah UMNO hanya mahu berdiam diri saja melihat laluan-laluan ke pusara yang sedang dibina oleh Bersatu dan Muhyiddin untuk menguburkan parti itu?

Lagi lambat untuk bertindak, lagi tertutup rapat ruang untuk menyelamatkan UMNO.(Shahbudindotcom 30/09/2020)

Updated: 30 September 2020 — 9:27 am

167 Comments

Add a Comment
 1. UMNO BOLEH TEST KEKUATAN SENDIRI YANG SEBENAR PRU15 NANTI……..

  PAK DAJJAL DAH PUAS MENGADAP DORAEMON NAK CUBA AGONG PULAK….HENTIKAN LAH BAPOK WEIII…..

  BAGI PELUANG SAMA KADOK SAMPAI PRU15……

  UMNO BOLEH CUBA NASIB CARI KEKUATAN SENDIRI PRU15 NANTI TAPI DENGAN BERSAMA MN…..CARI HALUAN SENDIRI DAN AKAR UMBI DI MANA ADA KELEBIHAN…..SELEPAS PRU15 BOLEH BUAT KEPUTUSAN BARU……PRU BELUM TENTU SAMA DENGAN PRN…….

  Jangan Buat Tak Nampak Apa Zahid Dah Buat Kat UMNO……..

  UMNO hampir ditinggalkan rakyat dah ahlinya selepas kalah pada PRU 14 tahun 2018…dulu jawatan parti direbut…tetapi pada pemilihan 2018… Ramai yang lari meninggalkan jawatan terutama di peringkat bahagian… Semangat bertanding langsung takda… semua duk tunggu bila UMNO akan diharamkan dan mati terus.
  Itulah UMNO yang diwarisi Zahid Hamidi, Tok Mat, Ahmad Maslan dan lain-lain…Bukannya sebuah parti yang kukuh dan mantap.. Mereka ini bagaimanapun tidak mengalah… Terutama Zahid… Pelbagai langkah pengukuhan mula diatur…Langkah kerjasama dimulakan dengan PAS.. Akhirnya muncul Muafakat Nasional (MN).. Satu perikatan politik yang mengukuhkan kembali kedudukan orang Melayu dan Islam.

  Sejajar dengan MN semakin diterima… UMNO juga mula kuat kembali… Jangan cakap la sebab lain.. Hanya MN la yang menjadi pencetus UMNO mula diterima kembali.. Siapa yang begitu bersungguh mahu menjayakannya? Sudah semestinya Zahid Hamidi.

  Zahid terus menjadi musuh nombor satu Mahathir ketika itu…beliau terus dikerjakan dengan pelbagai tuduhan di samping usahak digerakkan untuk jatuhkan beliau… Namun Zahid bertahan.. Jangan kita lupa.. Zahid mewarisi UMNO yang luka parah.

  Tapi hari ini UMNO ternyata semakin kuat… Dan siapa Presiden yang memastikan ia jadi seperti itu?…Zahid la.. Siapa lagi.

  Hakikatnya, jangan terbawa dengan perang propaganda yang mahu beliau dibuang pada UMNO. Banyak berita negatif sahaja mengenai beliau yang muncul, sedangkam begitu banyak kebaikkan beliau buat hilang begitu sahaja.

  Kini Bersatu datang separuh jalan mahu ambil alih semua.

  Namun Zahid sudah berulang kali menzahirkan kerjasama sekarang antara Ahli Parlimen sahaja… Bukan parti… Masa PRU15… Tidak akan ada kerjasama antara UMNO dan Bersatu… Menjadikan beliau sekali lagi sasaran pihak luar dan dalam UMNO untuk digulingkan… Bersatu pada hakikatnya hanya mahu menggunakan UMNO seperti yang kita lihat di Sabah baru ini… Guna untuk menang tapi pegang jawatan penting semua… Gunakan UMNO untuk kukuhkan Bersatu dalam senario politik Malaysia… Namun Zahid adalah penghalang.. Justeru beliau dilihat sebagai pemimpin yang perlu digulingkan.

  Bersatu tidak mahu beliau terus kekal memimpin UMNO jika tidak mahu tunduk kepada kehendak mereka.

  Sebab itu ada usaha menjatuhkan beliau kini.

  Kita Ahli-ahli UMNO jangan buat-buat malas berfikir dan melihat apa yang Zahid sudah usahakan untuk UMNO dari tarikh ia hampir musnah pada 2018 hingga kini… Dengan sumber kewangan yg disekat dan macam-macam…beliau dan rakan-rakan terus berjuang.

  Sudah berkali-kali juga beliau membantu membawa UMNO kepada kemenangan dalam PRK dan PRN.. Bukan mudah mengerakkan sebuah parti yang disekat dari semua sudut…dari hampir musnah kepada masih bertahan dan semakin kuat.

  Kalau hari-hari kita dihidang dengan kisah kononnya Zahid lemah…Memang lah lama-lama kita mula percaya.

  Tapi luang la sedikit masa untuk lihat bagaimana Zahid membawa UMNO yang boleh dikatakan sudah pun musnah pada 2018 kepada tahap sekarang… Kita kena pertahankan Presiden kita yang berulang kali kata tidak mahu kerjasama dengan Bersatu pada PRU15… Kalau beliau berjaya digulingkan.

  Maka hampir tidak ada penghalang untuk memastikan Bersatu tidak terus mempergunakan UMNO untuk memperkukuhkan diri… Dan kemudian satu hari nanti… Membenamkan terus UMNO.

  #Sumber : – Mynewshub.TV

  MR : UMNO tersempit untuk bersama BERSATU atau Menentang BERSATU

 2. Anonymous (TN anjing 🐕 pondan gila)

  Memang Beruk Tua Wak Kontol Kejora Kojolla gila.

  Dia banyak bercakap di tiap blog post Budin nih.

  Reply
  1 October 2020 7:16 am

  __________________________________________________

  Anonymous

  Hang lagi gila TN. Semua tulisan orang hang komen. Berlagak macam profesor serba tahu, tapi asyik komen dengan ayat-ayat bodoh yang diulang-ulang…babi tersodok razor blade, bang ali, puccimak, kongkak…. ni bahasa orang cerdik ka mangkok woiii?

  Kami ingat hang ni sakit jiwa yang kronik la….

  Reply
  1 October 2020 7:40 am

  __________________________________________________

  1. Anonymous (TN anjing 🐕 pondan gila)

   Bukan soal bahasa cerdik, Dol.

   Perlu put the bloke in the right place.

   Kamu sama ker? Et tu brute, kata William Shakespeare?

   Reply
   1 October 2020 8:40 am

   __________________________________________________

   1. Bravo Anon 7:40 am,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    TN anjing tu rasanya terima balasan Allah Ta’ala
    Mmg TN anjing tua renta itu dh teruk sawan gila
    Merata ceruk, anjing tua tu pergi sondol dan tala
    Mungkin sbb anjing tu asyik kena hentak kepala
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. Sdr Anon 7:40 am,

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     Mmg semua orang anjing tua gila tu akn komen
     Mungkin, sbb dia mati pucuk, tk blh lgi beromen
     Jigit kata, muka anjing tua sasau tu ‘bederemen’
     Maksud dia tebal serupa dengan tembok simen
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. Sdr Anon 7:40 am,

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      Mmg ler TN anjing tua tu bingai, tolol dan bodoh
      Sepadan dgn muka tua dia itu, yg kerepot hodoh
      Dgn semua org, anjing tua gila tu nak cari gadoh
      Kiri kanan kena balun, muka anjing itu kini teduh
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. Sdr Anon 7:40 am,

       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       Selalu cukur jnggut putih, itu dia fikir razor blade
       Muka dia asyik berkerut, sbb, dia berak sembelit
       Masa lahir, dgn tali pusat anjing bebal tu terbelit
       Muka anjing itu tebal tk malu spt babi pnya kulit
       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       1. Sdr Anon 7:40 am,

        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        Entah apa lah, yg anjing sewel tu cakap kongkak
        Agak nya itu bahasa org yg bahalol, bebal pekak
        Dia asyik kna tibai dgn Kejora, smpai merangkak
        Jln pun kengkang, sbb telur kena jentik bengkak
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        1. Sdr Anon 7:40 am,

         😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
         🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
         Mmg benda sama saja anjing pondan itu ulang2
         Betul lah anon cakap anjing dungu itu tak cerdik
         Perangai anjing tua tu sebijik mcm bapok jalang
         Sbb tu ler ramai pmbaca tampil mari caci herdik
         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

         👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
         Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
         🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

         1. Sdr Anon 7:40 am,

          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
          Mmg sesuai sgt ler anjing tu dipanggil mangkok
          Nak lagak juah tk padan jalan terhegeh bongkok
          Mungkin sbb banyak hisap seludup punya rokok
          Bila terkedu, anjing tu pegi sembah perdu pokok
          🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
          🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
          Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
          🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 3. Beruk Tua Wak Kontol Kejora Kojolla dah lenyap.

  Pengsan asyik kena balun ker?

  1. Sedap nama yang aku pilih untuk dia nih –

   WAK KONTOL KEJORA KOJOLLA.

   Segan, malu nak masuk selalu.

 4. Hahaha, “Pas juga dikatakan lebih sedia untuk menjalin hubungan dengan gabungan dua parti itu sehingga ke hari kiamat.”

  Asalkan hingga Najib dan Zahid lenyap ajer dari politik Malaysia, cukup ler.

 5. “Najib, Zahid Hamidi juga tidak boleh bertanding lagi kerana hukuman bersalah oleh mahkamah telah dijatuhkan terhadapnya.”

  Bagus, bagus, bagus.

  Berdoa lah kita moga2 begitu.

  Najib memang haprak. Kalau rayuan 12 tahun penjara nya Mahkamah putuskan dengan menambahkan tempoh nya, alangkah baik nya.

  Ameeeen ameeeeeen ameeeeeeeen

 6. Budin kata Antara parti yang menyebabkan UMNO kalah dalam PRU14 lalu adalah Bersatu. Saya rasa Bersatu main perana yang paling besar.

  Sebab UMNO dah lencun imej nya dengan songlapan berbillion wang rakyat di 1MDB. Bersatu di tubuhkan untuk menghentam UMNO. Rakyat dah jangka Bersatu balun UMNO di Pru 14. Bila Bersatu hentam Umno, menyelirat lah semangat rakyat nak bersama mengutuk UMno. Maka tumbang lan Umno dan sekutu nya.

  Semua Najib Klepto wal Jibo punya pasal.

 7. Nak kena letak komen ini di sini supaya terbambang boleh senang Beruk Tua Wak Kontol Kejora Kojolla nampak –

  Dreaming ler kamu TN “tak lagi tampil”.

  Takut yer, gerun yer, lihat nama atau bentuk komen TN saja kamu menggigil.

  Sebab kau selalu mengarut, Dol.

 8. Aku pun bengang

  Komen2 merapu tk yah la kau siarkan budin.. Kupasan topik2 kau dh ada ilmiah dah.. Tp bila kau siarkan komen mengarut nampak Sgt melayu ni tak brapa ada IQ tinggi.
  Kalau la ada bangsa lain yg jenguk blog kau ni, malu aku wei. Nmpk Sgt tk cerdik dn kurang pendidikan.

  Reply
  30 September 2020 9:14 am
  _____________________________________

  1. Saudara ‘Aku Pun Bengang’ 9:14 am,

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   Sebenarnya hamba ini gopoh & dah salah firasat
   Komen yg saudara beri ini mmg ler sangat wajar
   Rupanya saudara ini nak tibai TN anjing bangsat
   Elok sangat lah sbb anjing tua tu sgt kurang ajar
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. Saudara,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kejora berpantun mengembangkan budaya seni
    Kpd kepakaran pngolahan bahasa, ianya terarah
    Tpi TN anjing, hanya membuat sampah je kt sini
    Dia meroyan maki carut, sbb tk dpt kawal marah
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. Saudara,

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
     Kejora berpantun dgn bahasa yg tersusun indah
     Gaya berhujah/berkomen..mmg kemas matang
     Bkn mcm TN anjing lahanat, barua haram jadah
     Rupa je manusia, tapi perangai serupa binatang
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. Saudara,

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
      Pantun2 dari Kejora itu, ramai peminat yang puji
      Dgn susunan bahasa cantik, peluru Kejora ledak
      Tapi TN anjing tu selalu kena sekolah dan dikeji
      Umur dia dekat 90 thn, tapi perangai spt budak2
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. Saudara,

       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       Mmg ramai benci, komen2 yg TN anjing berikan
       Tidak matang, cepat marah dan mudah melatah
       Nampak sangat ler, yg dia itu kurang pendidikan
       Umur dkt 90, tpi akal, setaraf dgn budak mentah
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       1. Saudara,

        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        Bila Kejora bijak berpantun, TN anjing jdi dengki
        Wlu tak kata dkat dia pun, anjing tu akan serang
        Kejora balas dgn pantun jer, gaya seorang lelaki
        Dgn peluru2 pantun..kepala anjing tu bersarang
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        1. Terima kasih Saudara,

         😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
         👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
         Syukur lah saudara mari tibai itu anjing bedebah
         Kpd ‘Aku Pun Bengang’..terima kasih le banyak2
         Kita harap, agar anjing lahanat itu, akan berubah
         Klu dia masih kuangajar, Kejora akn terus lanyak
         💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

         👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
         Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
         🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

         1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI HUHUHU

          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
          TN anjing tua dah tak lagi tampil untuk berbalah
          Terkedu dia bila ‘Aku Pun Bengang’ kasi sekolah
          Itu ler, bila biadab kurang ajar, dapat ler masalah
          Apa2 pun, syukur kita, anjing tu dah ngaku kalah
          🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
          Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
          🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          1. Dreaming ler kamu TN “tak lagi tampil”.

           Takut yer, herun yer, lihat nama atau bentuk komen TN saja kau menggigil

           Sebab kau selalu mengarut, Dol.

  2. “Tp bila kau siarkan komen mengarut nampak Sgt melayu ni tak brapa ada IQ tinggi.” –

   Nyata dimaksudkan Beruk Tua Wak Kontol Kejora Kojolla.

   Tak lain, tak bukan.

 9. Aku pun bengang

  Komen2 merapu tk yah la kau siarkan budin.. Kupasan topik2 kau dh ada ilmiah dah.. Tp bila kau siarkan komen mengarut nampak Sgt melayu ni tak brapa ada IQ tinggi.
  Kalau la ada bangsa lain yg jenguk blog kau ni, malu aku wei. Nmpk Sgt tk cerdik dn kurang pendidikan.

  Reply
  30 September 2020 9:14 am

  __________________________________________________

  1. Anonymous (TN anjing gila 🐕 pondan tua)

   Sekor saja yang keluarkan komen2 merapu disini – BERUK TUA WAK KONTOL KEJORA KOJOLLA. Yang lain2 itu hanya trying to disabuse his abuses.

   Tapi ko pun bodoh, tak tahu ini blog non-moderated, tak sedar ke komen ko tadi keluar bila ko tekan Post Comment button ajer. Takda soal Budin “siarkan”

   Ko coba nunjukkan ko pandai tapi tak pandai. Ko komen ler blog post Budin, boleh nampak ko pandai sikit, Dol.

   Baca banyak sikit komen2 di sini sebelum ko merapu.

   Reply
   30 September 2020 9:48 am

   __________________________________________________

   1. Anonymous

    Hey pukimak kepala butoh, tahu pun blog non-moderated. Yg kau jadi tukang pacak tak dilantik Budin disini ape kedarah? Kau nak jilat Atok 95 ke, Pejuwang ke, Petaike kau pigilah pacak kat blog Che Det ke atau Rahman JPC ExPTD ke. Dahlah bodoh, bangang pulak tu.

    Reply
    30 September 2020 11:58 am
    __________________________________________________

    1. Yes, Bravo Anon 11:58 am,

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
     Waahh..Anon 11:58 pulak..mari tumpang bantai
     Dia kata..TN anjing jilat Atok 95 Pejuwang Petai
     Menyembam lagi, anjing tua bahalol tu ke lantai
     Pelir dia jdi lembik terkulai spt btg bunga teratai
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. Bravo Anon 11:58 am,

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
      Yesss Anon 11:58 mari tumpang tibai dan tutoh
      Dia pun benci & meluat gaya TN anjing mnyalak
      Siap dimaki dek Anon..’Hey pukimak pala butoh’
      Lpas tu dihina dgn kata bodoh & bangang pulak
      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      1. Bravo Anon 11:58 am,

       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       TN anjing tua dah tak lagi tampil untuk berbalah
       Terkedu dia bila ‘Aku Pun Bengang’ kasi sekolah
       Itu ler, bila biadab kurang ajar, dapat ler masalah
       Apa2 pun, syukur kita, anjing tu dah ngaku kalah
       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
       Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    2. Kenapa lah kamu 11:58 am bahasa kotor, mencarut, mulut penuh tahi ker, tak tahan rasa nya, kamu mengaruk.

     Take it easy, calm down, Dol. Makan tahi tu perlahan lahan. Enjoy it.

    3. Beruk Tua Wak Kontol Kejora Kojolla marah.

     Sebab dia selalu kena balun.

 10. Banyak betul Beruk Tua Wak Kontol Kejora Kojolla bercakap malam tadi.

  Dia gila –

  pegawai perubatan Dr Latif Saad berkata pasal mania:

  Menurutnya, seseorang yang mempunyai mania dikatakan akan berasa gembira yang berlebihan, terlalu aktif, kurang rasa ingin tidur, pemikiran yang bertukar-tukar dengan terlalu cepat hingga menyebabkan individu itu bercakap dengan banyak.

  1. Memang Beruk Tua Wak Kontol Kejora Kojolla gila.

   Dia banyak bercakap di tiap blog post Budin nih.

   1. Hang lagi gila TN. Semua tulisan orang hang komen. Berlagak macam profesor serba tahu, tapi asyik komen dengan ayat-ayat bodoh yang diulang-ulang…babi tersodok razor blade, bang ali, puccimak, kongkak…. ni bahasa orang cerdik ka mangkok woiii?

    Kami ingat hang ni sakit jiwa yang kronik la….

    1. Bukan soal bahasa cerdik, Dol.

     Perlu put the bloke in the right place.

     Kamu sama ker? Et tu brute, kata William Shakespeare?

 11. Budin …jgn jadi batu api….Anwar kau tak akan jadi PM…

  1. budin,

   ….tuhan hadi dah bercakap….

   harap2 tlg ambil erti…🤣

   1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA MENGARUT ATAU MENCARUT) INI MENGHASUT.

    Tuhan Hadi adalah Tuhan Islam. Nyata DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN ini menghasut. Dia perlu di balun di sini hingga kata2 baik saja keluar dari dia punya mulut.

    1. Huh,

     tuhan seketul daging babi hingga tergolek2 mati di memali….🤣

     1. Tapi yang bergelimpangan ialah di 13 Mei 1969.

      Googlelah itu, supaya tahu peristiwa nya dan jangan lagi buat rusuhan.

      Ingat, nila Tentera di arah mengawal keadaan, depa ikut no-nonsense SOP depa. Break curfew saja, tahu lah akibat nya.

 12. HAHAHA HOHOHO HIHIHI.

  Kata2 ini perlu di ulang bertalu talu.

  Walau pun mungkin tak di hiraukan dek Beruk Tua Wak Kontol Kejora Kojolla, ia boleh membikin pembaca join in the whacking, bambooing and blunderbus-ing of the hard headed useless bloke.

  1. Ini antara yang paling menarik penyekelan kepala Beruk Tua Wak Kontol Kejora Kojolla di sini –

   WALI BLOK

   di blok ini penuh dengan pantun awak…
   sifat-sifat anjing suka menyalak..
   jika terlampau menyalak..itu namanya anjing gila!

   yang menyalak tu rasanya awak..bukan musuh awak tu!

   HAHAHA HOHOHO HIHIHI, kena gelar “anjing gila!”

  2. Lagi satu komen menarik yang perlu di ulang –

   anon
   #######################################
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
   ????????????????????????????????????????
   kah kah kah
   MeMang si WAK KONTOL (KEJORA KOJOLLA) ANU KONTOT ini beroooookkkk
   kah kah kah

   BRUKKKKK MAK YEH …KONTOT
   ##########################
   kah kah kah

   tq, bro wali

 13. Beruk Tua Wak Kontol Kejora Kojolla mengontol hingga tengah malam. Lepas itu dia mengontol di katil pula. Takda kerja lain nte’ nih. Mulut busuk sebab selalu makan tahi dan menjilat bini dia punya.

  Konon nya ada sesiapa takut dengan dia. KEPALA BAPAK DIA, kata Najib Klepto wal Jibo. KEPALA ATOK DIA, kata aku.

 14. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing kecut perut le, bila Kejora naik minyak
  Sejak dri pagi lgi, teruk anjing tua tu kena lanyak
  Lalu anjing tu nyamar konon geng dia tu banyak
  Tapi kantoi..siap le dia, mlm ni tidur tak nyenyak
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 15. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Cikgu Kejora ni, kat lantai berguling-guling gelak
  TN anjing bengap serupa bapok kain kena selak
  Pukulan ckgu Kejora, anjing tua tu tk dpt nk elak
  Jadi Wali tak jalan, dia bertukar, jadi ‘anon’ pulak
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. Padan lah kamu bau tahi, di lantai itu ada tahi, kamu bergelumang dengan tahi yer.

 16. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing bingai dungu kt kepala dia tk ada otak
  Sebab dekat kepala lutut, tempat anjing itu letak
  Nk masuk blog malu & takut nanti Kejora hentak
  Maka menyamar ler anjing tu, jdi pelbagai watak
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 17. Aku rasa, ko ini, ‘anon Anjing’ yg mari menyamar
  Ko tk marah pula TN anjing panggil Kejora beruk
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  #######################################
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  ????????????????????????????????????????
  kah kah kah
  MeMang si WAK KOJOLLA KANTOI ANU KONTOT ini beroooookkkk
  kah kah kah

  BRUKKKKK MAK YEH …KONTOT
  ##########################
  kah kah kah

  tq, bro wali

  1. anon/wali/TN anjing 11:14 pm,

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   Kesian lah TN anjing tua mati pucuk cacat kekal
   Dek kerana malu, mari nak jadi wali pulak konon
   Dgn cikgu Kejora ini..dia nak kelentong mati akal
   Bila terkantoi, anjing tua biol ni bertukar jdi anon
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. Dah memang gila BERUK TUA WAK KONTOL KEJORA KOJOLLA nih.

    Di komen di atas nih dia kata TN “bertukar jdi anon”.
    Di komen dia 11.06 pm dia kata “dah lari.”

    pegawai perubatan Dr Latif Saad berkata pasal mania (gila):

    Menurutnya, seseorang yang mempunyai mania “pemikiran yang bertukar-tukar dengan terlalu cepat.”

    AWAS: KEJORA DAH GILA.

 18. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  TN anjing ifrit dah lari..diganti setan Wali Goblok
  Sama saja setan & ifrit itu, dua2 perangai tak elok
  Tapi depa rasa, mcm Kejora dah tetak dgn golok
  Terima lah akibat..bila sarang tebuan depa jolok
  🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. #######################################
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
   ????????????????????????????????????????
   kah kah kah
   MeMang si WAK KONTOL ANU KONTOT ini beroooookkkk
   kah kah kah

   BRUKKKKK MAK YEH …KONTOT
   ##########################
   kah kah kah

   tq, bro wali

   1. anon/wali/TN anjing 🐕 11:11 pm,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    Kesian lah TN anjing tua mati pucuk cacat kekal
    Dek kerana malu, mari nak jadi wali pulak konon
    Dgn cikgu Kejora ini, dia nak kelentong mati akal
    Bila terkantoi, anjing tua biol ni bertukar jdi anon
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 19. aku berdoa agar tuhan kembalikan “ROH” seorang

  guru itu kedalam diri kamu…..kerana anak-anak

  murid kamu, perlukan didikan serta bimbingan kemualiaan

  dari kamu…

  SELAMAT MALAM

  1. anon/wali/TN anjing 🐕 11:00 pm,

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   Kesian lah TN anjing tua mati pucuk cacat kekal
   Dek kerana malu, mari nak jadi wali pulak konon
   Dgn cikgu Kejora ni..dia nak kelentong mati akal
   Bila terkantoi, anjing tua biol ni bertukar jdi anon
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    Memang dah sewel Beruk Tua Wak Kontol Kejora Kojolla nih.

    Semua orang di kata nya TN.

    Femes TN di buat nya. Apa saja TN kata berkesan, bermakna.

 20. kamu juga ada menyebut yang kamu seorang guru!

  benarkah begitu?

  jika benar….sebagai orang Melayu aku berasa malu

  inikah bahasa SEORANG GURU MELAYU kini?

  …..masyaAllah! bala apa pada bangsaku pada
  penghujung akhir zaman ini?

  menganjing sesama Islam?

  bersangka! dan mengkafirkan musuh sesama islam?

  mencarot dan menghina?

  1. WALI GOBLOK 10:56 pm,

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   Ko sedih yer bila maruah TN anjing itu tercemar?
   Pergi ‘night club’ sajalah..Wali serban guni buruk
   Aku rasa, ko ini, ‘anon Anjing’ yg mari menyamar
   Ko tk marah pula TN anjing panggil Kejora beruk
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
   Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. #######################################
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    ????????????????????????????????????????
    kah kah kah
    MeMang si WAK KONTOL ANU KONTOT ini beroooookkkk
    kah kah kah

    BRUKKKKK SIAMANG GAGAP
    ##########################

    tq, bro wali

   2. WALI GOBLOK,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Tak mustahil ko ini samaran TN anjing ma ci bai
    Berlakon baik, konon dgn Kejora nk bagi nasihat
    Penyangak haprap masuk, nk berlakon jadi lebai
    Sedikit demi sedikit terserlah juga le watak jahat
    👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    1. Wali Goblok 10:56 pm,

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Wali Goblok usah le ko menyamar serupa sialan
     Kalau tiada beban, kenapa batu nak pergi jinjing
     Ko tetap berhelah..tk mau jwb aku punya soalan
     Mmg tak syak lagi, yang ko ini ada lah TN anjing
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
     Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     HAHAHA HOHOHO HIHIHI

     1. anon/wali-goblok/TN anjing 🐕,

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      Kesian lah TN anjing tua mati pucuk cacat kekal
      Dek kerana malu, mari nak jadi wali pulak konon
      Dgn cikgu Kejora ni..dia nak kelentong mati akal
      Bila terkantoi, anjing tua biol ni bertukar jdi anon
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   3. Beru Tua Wak Kontol Kejora Kojolla dah marah WALI BLOK pulak.

    Marah sebab WALI BLOK “tak marah pula TN anjing panggil Kejora beruk”.

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    Seronok berlebihan nampak nya aku pagi ini.

  2. APO NAK DIKATO? Nate Beruk Tua Wak Kontol Kejora Kojolla di balun kao kao. Malu nya tak terhingga.

   Tapi, Wak Kontol, jangan pigi bunuh diri, mcm Jepun hara kiri. Haram di sisi agama Islam. Kamu boleh diam2 merayap ke bawah tempurung, diam di sana bersama katak puru.

 21. WALI BLOK (Wali pergi blok @ Wali go blok @ Wali goblok)

  Salam saudara,
  mengapa kamu menganjingkan sesama islam?
  apakah kamu tidak takut dengan dosa atas perbuatan
  kamu itu?
  politik-politik juga!

  KAMU SEORANG YANG MELAMPAUI BATAS!
  UBAH KETRAMPILAN AWAK TU!

  Reply
  30 September 2020 9:40 pm

  _______________________________________________

  1. WALI BLOK (Wali pergi blok @ Wali go blok @ Wali goblok)

   di blok ini penuh dengan pantun awak…
   sifat-sifat anjing suka menyalak..
   jika terlampau menyalak..itu namanya anjing gila!

   yang menyalak tu rasanya awak..bukan musuh awak tu!

   renung-renungkan

   Reply
   30 September 2020 9:45 pm

   _______________________________________________

   1. WALI GOBLOK,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Ko sedih yer bila maruah TN anjing itu tercemar?
    Pergi ‘night club’ sajalah..Wali serban guni buruk
    Aku rasa, ko ini, ‘anon Anjing’ yg mari menyamar
    Ko tk marah pula TN anjing panggil Kejora beruk
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. WALI GOBLOK,

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
     Wali Goblok tak perlulah nak bermain sandiwara
     Seperti dapat ku kenal rentak & anda pnya suara
     Rasa nya, kau ini lah, ‘anon Anjing’ perangai kera
     Yg bila mlm..tampil berpantun, menghina Kejora
     👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
     Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   2. HAHAHA HOHOHO HIHIHI.

    Kata2 ini perlu di ulang bertalu talu.

    Walau pun mungkin tak di hiraukan dek Beruk Tua Wak Kontol Kejora Kojolla, ia boleh membikin pembaca join in the whacking, bambooing and blunderbus-ing of the hard headed useless bloke.

 22. Udahlah kamu menganjingkan sesama islam!

  kini kamu juga telah mengkafirkan musuh kamu itu!

  jiwa kamu penuh dengan “andaian-andaian” buruk!

  ingat saudara!…jangan kita ikut bisikan syaitan!

  bawa bertenang ….

  ingat ..Kisah-kisah penghinaan dari ABU LAHAB terhadap
  Rasulullah dan islam,

  APA BALASANNYA?

  dari seorang yang dihormati,menjadi manusia hina!

  tubuh berkudis dan busuk,mayatnya dibiarkan membusuk,

  dan kais dengan kayu panjang ke lubang kubur

  ITULAH BALASAN KEPADA MANUSIA YG SUKA MENGHINA INSAN!

  1. kini aku pula kamu andaikan sebagai “pengunjung malam”

   yang menghina kamu?

   apa bukti yang kamu ada!!!

   memang kamu suka bersangka buruk!!!

   1. WALI GOBLOK 10:43/10:46 pm,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Ko sedih yer bila maruah TN anjing itu tercemar?
    Pergi ‘night club’ sajalah..Wali serban guni buruk
    Aku rasa, ko ini, ‘anon Anjing’ yg mari menyamar
    Ko tk marah pula TN anjing panggil Kejora beruk
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. WALI GOBLOK 10:43/10:46 pm,

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Tak mustahil ko ini samaran TN anjing ma ci bai
     Berlakon baik, konon dgn Kejora nk bagi nasihat
     Penyangak haprap masuk, nk berlakon jadi lebai
     Sedikit demi sedikit terserlah juga le watak jahat
     👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     HAHAHA HOHOHO HIHIHI

     1. WALI GOBLOK 10:43/10:46 pm,

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Wali Goblok usah le ko menyamar serupa sialan
      Kalau tiada beban, kenapa batu nak pergi jinjing
      Ko tetap berhelah..tk mau jwb aku punya soalan
      Mmg tak syak lagi, yang ko ini ada lah TN anjing
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
      Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      1. Yang syaitan, iblis, jembalang, puaka ada lah kamu, Beruk Tua Wak Kontol Kejora Kojolla.

       Dah tua bangka umur 80an meningkat 90an tahun tabiat macam beruk tua, tak reti diam, membaling kulit kacang kpd sesiapa yang lalu di bawah pokok dia selalu bergayut.

  2. BERUK TUA WAK KONTOL KEJORA KOJOLLA “manusia hina!

   tubuh berkudis dan busuk, mayatnya dibiarkan membusuk,

   dan kais dengan kayu panjang ke lubang kubur

   ITULAH BALASAN KEPADA MANUSIA YG SUKA MENGHINA INSAN!”

   (Pssst, aku hanya copy and paste).

 23. Anonymous (TN anjing 🐕 pondan tua)

  Dah si Jigit & Zunun pun di kata nya anjing barua anak haram, si BERUK TUA WAK KONTOL KEJORA KOJOLLA nih.

  Dah beberapa kali dia buat begitu, meradang depa tak sokong dia.

  Reply
  30 September 2020 11:52 am

  ______________________________________________

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Siapa tu, yg asyik baran, meroyan dan meradang
  Siapa pulak yg di blog ni, tidak punya penyokong
  Bkn TN anjing ke, yg Jigit & Zunun suka tendang
  Dan, bkn anjing ini ker yng depa selalu pelakong?
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 24. Anonymous (TN anjing 🐕 pondan tua)

  Hahaha, mengharap bebenor si BERUK TUA WAK KONTOL KEJORA KOJOLLA ini tidak ada sesiapa membalun menibai dan membantai dia di sini.

  Fat hopes. Dia masuk saja, di lepak, lepuk, berdentam dentum. Bunyi2 itu membayangkan bahwa kepala dia jadi memar, muka dia remuk, bahu dia rebeh, jalan senget mcm cowboy separuh mati.

  Reply
  30 September 2020 11:33 am

  ______________________________________________

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  Siapa kah yng dilepak lepuk, berdentam dentum
  Siapa pula, yg membalun, menibai & membantai
  Rasanya TN anjing tua ni dh teruk mabok ketum
  Bkn anjing ini kah yg asyik tersembam ke lantai?
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 25. Madey si Kitol dan Bersatu mahu haramkan UMNO? UMNO Lama sudah haram 1987 lagi. Ahli yang ada sekor pun bukan UMNO zaman 1957. Anwar tak bagi haram? I sebenarnya yang tak bagi haram UMNO tau. I hate penyamun dan perasuah but I like UMNO. Kahkahkah!

 26. Anjing blok dah marah. Lain kali jangan lupa bagi tulang babi sekali. Barulah anjing blok tak menyalak. Kahkahkah!

 27. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Hari ini cikgu Kejora mmg betul2 dah naik hantu
  Lunyai TN anjing tua tu kena, Kejora taji dan latu
  Bukan saja TN anjing itu yang terkedu mati kutu
  Termasuk juga anon Anjing’ tua dia pnya sekutu
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. Salam saudara,
   mengapa kamu menganjingkan sesama islam?
   apakah kamu tidak takut dengan dosa atas perbuatan
   kamu itu?
   politik-politik juga!

   KAMU SEORANG YANG MELAMPAUI BATAS!
   UBAH KETRAMPILAN AWAK TU!

   1. di blok ini penuh dengan pantun awak…
    sifat-sifat anjing suka menyalak..
    jika terlampau menyalak..itu namanya anjing gila!

    yang menyalak tu rasanya awak..bukan musuh awak tu!

    renung-renungkan

   2. WALI (GO)BLOK 9:40 pm,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Wali Goblok ini mmg lah jenis jahil & buta kelam
    TN anjing itu, dkt perdu pokok, dia pasang dian
    Anjing barua pukimak lahanat tu, bukan le Islam
    Dia tu nyamar saja..dulu terkantoi dia tu Kristian
    ⛪✝️⛪✝️⛪✝️⛪✝️⛪✝️⛪✝️⛪✝️⛪✝️⛪
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. WALI (GO)BLOK 9:40 pm,

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     Wali Goblok ini mmg lah jenis jahil & buta kelam
     TN anjing itu, dkat perdu pokok, dia pasang dian
     Anjing barua pukimak lahanat tu, bukan le Islam
     Dia tu nyamar saja..dulu terkantoi dia tu Kristian
     ⛪✝️⛪✝️⛪✝️⛪✝️⛪✝️⛪✝️⛪✝️⛪✝️⛪
     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
     Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. WALI (GO)BLOK 9:40 pm,

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
      Wali Goblok tak perlulah nak bermain sandiwara
      Seperti dapat ku kenal rentak & anda pnya suara
      Rasa nya, kau ini lah, ‘anon Anjing’ perangai kera
      Yg bila mlm..tampil berpantun, menghina Kejora
      👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. Wali Goblok 9:40/9:45 pm,

       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       Ko sedih yer bila maruah TN anjing itu tercemar?
       Pergi ‘night club’ sajalah..Wali serban guni buruk
       Aku rasa, ko ini, ‘anon Anjing’ yg mari menyamar
       Ko tk marah pula TN anjing panggil Kejora beruk
       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
       Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       1. Wali Goblok 9:40/9:45 pm,

        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
        Wali Goblok usah le ko menyamar serupa sialan
        Kalau tiada beban, kenapa batu nak pergi jinjing
        Ko tetap berhelah..tk mau jwb aku punya soalan
        Mmg tak syak lagi, yang ko ini ada lah TN anjing
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
        Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        HAHAHA HOHOHO HIHIHI

   3. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    Beruk Tua Wak Kontol Kejora Kojolla kena balun.

    Di nasihatkan WALI BLOK dengan baik.

    Harap dia prihatin.

 28. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Pantun2 Kejora, banyak yang berunsur sarkastik
  Namun bila terselit jenaka..pmbaca jadi terhibur
  Dgn pantun jer lah, telur TN anjing kena jentik
  Dan dgn pantun juga, anjing tu kena sepak jubor
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. Errata:

   HAHAHA HOHOHO HIHIHI

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   Pantun2 Kejora, banyak yang berunsur sarkastik
   Namun bila terselit jenaka..pmbaca jadi terhibur
   Dgn pantun jer lah, telur TN anjing tu kena jentik
   Dan dgn pantun juga, anjing tu kena sepak jubor
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
   Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 29. PR MACAM NI BARU OK…..INI SAJA PHD4PIG NAK SEBARKAN COVID KE SEMENANJUNG…..DAHLAH TEBUK ATAP PEGI BOM PULAK RUMAH……

  ‘Liew Vui Keong masih tidak sedarkan diri’……….

  Ahli Parlimen Batu Sapi, Liew Vui Keong masih tidak sedarkan diri dan sedang dirawat di unit rawatan rapi di sebuah hospital swasta di Kota Kinabalu, kata Naib Presiden Parti Warisan Sabah (Warisan), Jaujan Sambakong.

  Menurutnya, setakat ini, pelawat belum dibenarkan menziarahi bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri itu yang juga adalah pengerusi tetap Warisan yang dilaporkan kritikal akibat radang paru-paru.

  “Pada awal kempen Pilihan Raya Negeri (PRN) Sabah beliau masih sihat. Namun, di akhir kempen beliau dilaporkan tidak sihat.

  “Setakat ini, pelawat belum dibenarkan menziarahi beliau. Semalam, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal ingin melawat beliau, tapi belum dibenarkan,” katanya yang dipetik portal Berita Harian Online.

  Liew juga adalah pengarah jentera pilihan raya Warisan Plus bagi PRN Sabah pada Sabtu lalu. Pada PRN itu, Warisan Plus gagal mempertahankan negeri itu yang ditumbang kepada gabungan Perikatan Nasional, BN dan Gabungan Parti Sabah (GPS).

  1. MvsA 8:16 pm,

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   Kejora tak peduli lah dgn DS Mohd Shafie Apdal
   Dan juga tk nk amik pot..hal Jaujan Sambakong
   Yg Kejora fikir hanya, TN anjing nk terus dibedal
   Kepala anjing tua itu..Kejora nak terus pelakong
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
   Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 30. Anonymous (TN anjing 🐕 pondan tua)

  BERUK TUA WAK KONTOL KEJORA KOJOLLA ini langsung tak ada populariti. Di jijik peserta dan pembaca blog ini.

  Hari2 pagi petang siang malam mencaci, kadang2 mencarut, langsung tak ada nilai punya orang. Dia tak ada maruah langsung, kencing berjalan pun sanggup.

  Terutama bila keluar dari kedai todi, terbaring di jalan raya, menumbuk numbuk ke udara.

  Reply
  30 September 2020 11:45 am

  ______________________________________________

  1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   Siapa tu kt blog ini yg langsung tk ada populariti
   Siapa pula yg asyik terkedu dan tercalar maruah
   Bkn TN anjing ke yg dok kena tibai & taji tk henti
   Dan, bkn anjing tua itu ker yg asyik makan kuah?
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
   Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    Siapa itu kt blog ini yg siang mlm asyik mencaci
    Siapa pula yg keluar kedai todi terbaring di jalan
    Bkn TN anjing ker, yg ramai pmbaca amat benci
    Dan, bkn anjing tu ke yg kiri kanan kena bedilan?
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     Siapa itu kt blog ini yg sangat dijijik oleh peserta
     Siapa pula org kt blog ini, yg lngsung tk ada nilai
     Bkn TN anjing kah yg dibalun sampai menderita
     Dan, bkn anjing tu ke, ditaji sampai pelir terkulai?
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
     Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 31. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing pondan mmg banyak auta dan alasan
  Dikata Kejora ini asyik ditibai, dia punya perasan
  Tapi kini dia tahu yg dia tu ramai pmbaca bosan
  Agaknya dek terkejut, anjing itu kini dh pengsan
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 32. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing jdi biol, mungkin bnyak todi dilanggah
  Hanya dgn meroyan maki carut je dia bermegah
  Tpi hujah2 Cgu Kejora..dia tk mmpu nk sanggah
  Terpaksalah anjing tu, angkat bungkus punggah
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 33. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing berbalah..harap meroyan panas baran
  Sdg lwn dia..cgu Kejora yg bijak, tinggi pelajaran
  Akibatnya anjing tu tersentap2 je spt kena karan
  Kini dh sepi terus..suara anjing tu tk kedengaran
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 34. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  Akibat dia kuangajar TN anjing ditimpa musibah
  Kiri kanan dia kena tibai, sampai tumbang rebah
  Tapi Kejora blh nak lepaskan, itu anjing bedebah
  Dgn syarat dia tk lgi kuangajar biadab & berubah
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 35. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing kini langsung tk nampak kelibat muka
  Sblm ini, kemain dia celupar biadab mcm puaka
  Kini baru disedari kt sini dia tu ramai org tk suka
  Dia dah melangkah pergi membawa hati yg luka
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 36. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  Kiri kanan..TN anjing tua dah kena tala & ladung
  Akibat bersikap biadab nasib malang mrundung
  Dia dh jdi lemah lesu..spt pempuan mngandung
  Kini terus dah tak nampak muka dan btg hidung
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 37. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing kini hidup berdepan derita & sengsara
  Kejora..Jigit, Zunun, Anon & ramai lgi msuk dera
  Puncanya, dia kuangajar biadab & perangai kera
  Tiada sopan santun, budi bahasa, dlm berbicara
  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  Kebodohan anjing bebal tu mkin hari kian ketara
  Tpi dgn pantun, Kejora ajar dia & beri tunjuk cara
  Anjing tua tu, bagaikan dah hilang muka & suara
  Kini baru ler anjing itu tau..siapa ini cikgu Kejora
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 38. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing kini hidup berdepan derita & sengsara
  Kejora..Jigit, Zunun, Anon & ramai lgi msuk dera
  Puncanya, dia kuangajar biadab & perangai kera
  Tiada sopan santun, budi bahasa, dlm berbicara
  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  Kebodohan anjing bebal tu makin hari kian ketara
  Tpi dgn pantun, Kejora ajar dia & beri tunjuk cara
  Anjing tua tu, bagaikan dah hilang muka & suara
  Kini baru ler anjing itu tau..siapa ini cikgu Kejora
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 39. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing sebak dada, dari luar jer dia mengintai
  Tanpa disedari..airmata jatuh & menitik ke lantai
  Mahu masuk, dia takut, nanti teruk Kejora bantai
  Dgn anak cucu le dia melepas marah..sbg raptai
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 40. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing senasib Suman Hindu, dia punya regu
  Kejora ajar sampai jadi terdiam serupa dgn tugu
  Kini anjing tua tu terlopong jer menongkat dagu
  Mana mungkin penjual obat nak kalahkan Cikgu
  💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 41. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing tua iblis, dh tersmbam dan tersungkur
  Nk masuk balik ke sini..dia dah malu & tk berani
  Anjing itu tk lgi mengganggu..kita sgt bersyukur
  Kejora udah berjaya perambat dia terus dari sini
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 42. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing tua iblis, dh tersembam dan tersungkur
  Nk masuk balik ke sini..dia malu & tk berani
  Anjing itu tk lgi mengganggu..kita sgt bersyukur
  Kejora udah berjaya perambat dia terus dari sini
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  1. Errata:

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   TN anjing tua iblis, dh tersembam dan tersungkur
   Nk masuk balik ke sini..dia dah malu & tk berani
   Anjing itu tk lgi mengganggu..kita sgt bersyukur
   Kejora udah berjaya perambat dia terus dari sini
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
   Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 43. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing dtg ke sini, mau cari publisiti murahan
  Tapi yg dia dapat, hanyalah jadi objek belasahan
  Kiri kanan kena balun mata dia asyik kebasahan
  Disbb dia kuangajar biadab tiada org yg kasihan
  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  4-5 org taji dia sorang, mana anjing itu blh tahan
  Mau ker tak mau dia terpaksa terima kekalahan
  Cabut lari ler anjing tua itu, dah tiada lain pilihan
  Kini kt perdu pokok berdoa dgn dia punya tuhan
  🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 44. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  Peluru2 pantun Kejora ini..TN anjing tak tertepis
  Marah anjing itu sampai perut kembung kempis
  Tapi tak nampak pun itu anjing dungu otak nipis
  Agaknya semua komen kotor dia tu..Budin tapis
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHIHI

 45. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing nak juah tak sedar diri itu tua bongkok
  Kena tibai kiri kanan, dia malu..tak lagi berkokok
  Kini suram berduka asyik hubung puntung rokok
  Agaknya, gi doa kt dia punya tuhan, perdu pokok
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 46. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing tua dah tak lagi tampil untuk berbalah
  Terkedu dia bila ‘Aku Pun Bengang’ kasi sekolah
  Itu ler, bila biadab kurang ajar, dapat ler masalah
  Apa2 pun, syukur kita, anjing tu dah ngaku kalah
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 47. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing kini ibarat sudah jatuh ditimpa tangga
  Boleh jadi juga anjing tu dah terjatuh dlm telaga
  Rasanya lari ke Chow Kit, lbng jubor dia gi niaga
  Anjing itu dh lari terus..psti semua org rasa lega
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 48. zunnun

  lagi tak tentu arah TN sejak seminggu di balun siang mlm…..

  blh ke TN menjilat puki bini semalaman hari nih dgn di hina siang mlm….

  puas ke bini, bila hilang tumpuan, kok di terajang bini, nanti…..

  kesian

  Reply
  29 September 2020 6:24 pm

  ______________________________________________

  Zunnun 6:24 pm,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  Tk usah le zunnun nak soal TN anjing dekat sini
  Dia dh mati pucuk, itu anjing badut, karung guni
  Mmg dh lama pun si tua tu tk mampu layan bini
  Sbb itu le..dia asyik mampos 24 jam kat blog ini
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  HAHAHA HOHOHO HIHI

  1. Zunnun,

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   TN anjing udah bengong kepala asyik dihempuk
   Anjing ini udah mula terasa sakit jiwa dan badan
   Kini dia mula dah nak buat perangai nyah bapok
   Dia tampil mengadu, serupa lah dengan pondan
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   HAHAHA HOHOHO HIHI

 49. Aku pun bengang

  Komen2 merapu tk yah la kau siarkan budin.. Kupasan topik2 kau dh ada ilmiah dah.. Tp bila kau siarkan komen mengarut nampak Sgt melayu ni tak brapa ada IQ tinggi.
  Kalau la ada bangsa lain yg jenguk blog kau ni, malu aku wei. Nmpk Sgt tk cerdik dn kurang pendidikan.

  Reply
  30 September 2020 9:14 am

  ______________________________________________

  1. Anonymous (TN anjing 🐕 pondan tua)

   Sekor saja yang keluarkan komen2 merapu disini – BERUK TUA WAK KONTOL KEJORA KOJOLLA. Yang lain2 itu hanya trying to disabuse his abuses.

   Tapi ko pun bodoh, tak tahu ini blog non-moderated, tak sedar ke komen ko tadi keluar bila ko tekan Post Comment button ajer. Takda soal Budin “siarkan”

   Ko coba nunjukkan ko pandai tapi tak pandai. Ko komen ler blog post Budin, boleh nampak ko pandai sikit, Dol.

   Baca banyak sikit komen2 di sini sebelum ko merapu.

   Reply
   30 September 2020 9:48 am

   ______________________________________________

   1. Anonymous

    Hey pukimak kepala butoh, tahu pun blog non-moderated. Yg kau jadi tukang pacak tak dilantik Budin disini ape kedarah? Kau nak jilat Atok 95 ke, Pejuwang ke, Petaike kau pigilah pacak kat blog Che Det ke atau Rahman JPC ExPTD ke. Dahlah bodoh, bangang pulak tu.

    Reply
    30 September 2020 11:58 am
    ______________________________________________

    1. Bravo Anon 11:58 am,

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
     Waahh..Anon 11:58 pulak..mari tumpang bantai
     Dia kata..TN anjing jilat Atok 95 Pejuwang Petai
     Menyembam lagi, anjing tua bahalol tu ke lantai
     Pelir dia jdi lembik terkulai spt btg bunga teratai
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
      Yesss Anon 11:58 mari tumpang tibai dan tutoh
      Dia pun benci & meluat gaya TN anjing mnyalak
      Siap dimaki dek Anon..’Hey pukimak pala butoh’
      Lpas tu dihina dgn kata bodoh & bangang pulak
      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      1. Bro Anon 11:58 am,

       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       TN anjing tua dah tak lagi tampil untuk berbalah
       Terkedu dia bila ‘Aku Pun Bengang’ kasi sekolah
       Itu ler, bila biadab kurang ajar, dapat ler masalah
       Apa2 pun, syukur kita, anjing tu dah ngaku kalah
       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
       Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       HUHUHU

 50. Jigit

  Bila pulak Kejora kata Jigit ni anjing barua anak haram
  TN ni saja cari pasal bikin orang naik geram
  Pantun yang mudah pun dia susah nak faham
  Dia ni aku rasa, lama-lama tinggai gigi geraham

  Kah kah kahhhh

  Reply
  30 September 2020 12:17 pm

  _______________________________________________

 51. Bro jigit,

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing kini, jdi lunyai, mcm tapai terlebih ragi
  Asyik jer dia kena lanyak, siang mlm, ptg & pagi
  Dgn lemah longlai, anjing tua tu mlangkah pergi
  Dilihat ramai musuh dia tidak berani datang lagi
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 52. Anonymous (TN anjing 🐕 pondan tua)

  OK, got my fun and entertainment on and out of the comments by BERUK TUA WAK KONTOL KEJORA KOJOLLA in this blog post.

  I rest my case.

  Reply
  30 September 2020 11:57 am

  ______________________________________________

  TN anjing pondan tua 🐕 11:57 am,

  HAHAHA HOHOHO HIHI

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing kekal dkat sini sbg badut tukang karut
  Dia kena tibai kiri & kanan..sampai dahi berkerut
  Terbatuk2 si tua tu seprti tertelan puntung curut
  ‘I rest my case’, dia kata, sbb dia dah kecut perut
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 53. Aku pun bengang

  Komen2 merapu tk yah la kau siarkan budin.. Kupasan topik2 kau dh ada ilmiah dah.. Tp bila kau siarkan komen mengarut nampak Sgt melayu ni tak brapa ada IQ tinggi.
  Kalau la ada bangsa lain yg jenguk blog kau ni, malu aku wei. Nmpk Sgt tk cerdik dn kurang pendidikan.

  Reply
  30 September 2020 9:14 am

  1. Sdr ‘Aku Pun Bengang’ 9:14 am,

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   Sebenarnya hamba ini gopoh & dah salah firasat
   Komen yg saudara beri ini mmg ler sangat wajar
   Rupanya saudara ini nak tibai TN anjing bangsat
   Elok sangat lah sbb anjing tua tu sgt kurang ajar
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. Sdr,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kejora berpantun mengembangkan budaya seni
    Kpd kepakaran pngolahan bahasa, ianya terarah
    Tpi TN anjing, hanya membuat sampah je kt sini
    Dia meroyan maki carut, sbb tk dpt kawal marah
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. Sdr,

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
     Kejora berpantun dgn bahasa yg tersusun indah
     Gaya berhujah/berkomen..mmg kemas matang
     Bkn mcm TN anjing lahanat, barua haram jadah
     Rupa je manusia, tapi perangai serupa binatang
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. Sdr,

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
      Pantun2 dari Kejora itu, ramai peminat yang puji
      Dgn susunan bahasa cantik, peluru Kejora ledak
      Tapi TN anjing tu selalu kena sekolah dan dikeji
      Umur dia dekat 90 thn, tapi perangai spt budak2
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. Sdr,

       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       Mmg ramai benci, komen2 yg TN anjing berikan
       Tidak matang, cepat marah dan mudah melatah
       Nampak sangat ler, yg dia itu kurang pendidikan
       Umur dkt 90, tpi akal, setaraf dgn budak mentah
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       1. Sdr,

        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        Bila Kejora bijak berpantun, TN anjing jdi dengki
        Wlu tak kata dkat dia pun, anjing tu akan serang
        Kejora balas dgn pantun jer, gaya seorang lelaki
        Dgn peluru2 pantun..kepala anjing tu bersarang
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        1. Terima kasih Sdr,

         😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
         👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
         Syukur lah saudara mari tibai itu anjing bedebah
         Kpd ‘Aku Pun Bengang’..terima kasih le banyak2
         Kita harap, agar anjing lahanat itu, akan berubah
         Klu dia masih kuangajar, Kejora akn terus lanyak
         💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

         👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
         Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
         🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

         1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
          TN anjing tua dah tak lagi tampil untuk berbalah
          Terkedu dia bila ‘Aku Pun Bengang’ kasi sekolah
          Itu ler, bila biadab kurang ajar, dapat ler masalah
          Apa2 pun, syukur kita, anjing tu dah ngaku kalah
          🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
          Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
          🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 54. Bila pulak Kejora kata Jigit ni anjing barua anak haram
  TN ni saja cari pasal bikin orang naik geram
  Pantun yang mudah pun dia susah nak faham
  Dia ni aku rasa, lama-lama tinggai gigi geraham

  Kah kah kahhhh

 55. OK, got my fun and entertainment on and out of the comments by BERUK TUA WAK KONTOL KEJORA KOJOLLA in this blog post.

  I rest my case.

  1. TN anjing pondan tua 🐕 11:57 am,

   HAHAHA HOHOHO HIHI

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   TN anjing kekal dkat sini sbg badut tukang karut
   Dia kena tibai kiri & kanan..sampai dahi berkerut
   Terbatuk2 si tua tu seprti tertelan puntung curut
   ‘I rest my case’, dia kata, sbb dia dah kecut perut
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 56. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing spt dah dihumban ke gaung yg curam
  Dgn anjing tua tu..Jigit & Zunun pun rasa geram
  Tapi pagi ini blog ni jadi agak tenang & tenteram
  Sebab dh cabut lari itu anjing barua anak haram
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. Dah si Jigit & Zunun pun di kata nya anjing barua anak haram, si BERUK TUA WAK KONTOL KEJORA KOJOLLA nih.

   Dah beberapa kali dia buat begitu, meradang depa tak sokong dia.

 57. Anonymous (TN anjing 🐕 pondan tua)

  Harap takda sesiapa yang nak jadi Wak Kontol Kejora Kojolla

  Merana asyik dibalun, ditibai dibantai disini

  Reply
  28 September 2020 12:34 pm

  ________________________________________________

  TN anjing pondan tua 🐕 12:34 pm,

  HAHAHA HOHOHO HIHI

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  Kena tibai, TN anjing rasa spt kepala dia beralun
  Dgn Cikgu Kejora ini, mmg anjing tu tak terpulun
  Asal dia cuba buka mulut jer terus dia kna balun
  Mmg dia layak sgt, sbg ‘Badut Blog’ punya calon
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. TN anjing pondan tua 🐕 12:34 pm,

   HAHAHA HOHOHO HIHI

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   Bila masanya yg Kejora ni..TN anjing tua bantai?
   Bkn ke anjing tua tu yg asyik tersmbam ke lantai
   Dia tak sedar ke yg dia tu dah jadi sambal petai?
   Dekat kelab tua ganyut pejuwang blh le jadi otai
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. Jigit

    Orang bantai kaw2 dia cakap orang tolong promosi
    Punya bingai budak TN suka buat lawak basi
    Otak ciput tapi tetap mau tunjuk aksi
    Lama-lama budak ni hilang gigi tinggai gusi

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Reply
    28 September 2020 10:19 am

    ________________________________________________

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    Mmg ler TN anjing ini tak kan henti menyeringai
    Sbb anjing makan tahi..mmg lah buruk perangai
    Jigit pun kata anjing ni setaraf dgn budak bingai
    Elok anjing gila sewel ini bawa diri terjun sungai
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. zunnun

     …. dah ? dah ! dah .

     TN dah benjol kepala. biar dia rehat semalaman mengopek celah puki bini…

     kesian TN, di balun sepanjangan hari….

     truce, mercy….🤣

     kita focus dgn kesesatan ajaran amanat seketul daging babi pula..🤣

     Reply
     27 September 2020 7:02 pm

     ________________________________________________

     HAHAHA HOHOHO HIHIHI

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     Zunnun rasa kasihan TN anjing dah tak terpulun
     Dipujuk Kejora suruh berhenti..katanya dah! dah!
     Mahu tidaknya sepanjang hari ifrit tu kena balun
     Sian jugak Zunnun tu kat TN anjing haram jadah
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
     Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. Bro jigit & Zunnun,

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
      TN anjing tu, mmg perangai mcm dgn kera duku
      Dia dah kena lanyak lunyai..tapi tak mahu ngaku
      Bukan jer kepala dia benjol..asyik cg Kejora luku
      Jigit, Zunnun dan ramai lagi mari tumpang paku
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
      Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
       Ckgu Kejora bijak berpantun, ada ramai peminat
       Bila tibai TN anjing, ada org mari masuk sokong
       Bkn nya mcm TN anjing, barua pukimak lahanat
       Kiri kanan, tak tertepis, anjing itu kena pelakong
       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
       Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       1. Bro jigit,

        HAHAHA HOHOHO HIHIHI

        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        TN anjing pondan tua sbg hero dia cuba beraksi
        Tapi bukti2 yg ada itu..pembaca boleh jadi saksi
        Anjing gila itu kata..dia tu Kejora tolong promosi
        Pada hal, dia kena ganyang, sampai tinggal gusi
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
        Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 58. BERUK TUA WAK KONTOL KEJORA KOJOLLA asyik kitar semula komen2 dia yang lalu. Memantun mantat mencoba sembunyikan kelemahannya dengan kiasan2 dan kata2 kabur.

  Dah dia Wak Kontol, apo nak di buek? Balun ajer ler.

 59. Anjing Tranung suka mandi dua kolam. Ada kolam yang banyak najis lagi menggelenyar anjing Tranung menyalak. Anjing lain wajib wala. Kahkahkah!

 60. Kepada pimpinan PAS….
  Sila fikirkan kembali kedudukan dlm PN dan perkasakan MN yg telah pun diterima oleh akar umbi.
  Sedarlah…tanpa akar umbi, TIADA yg ATAS….

 61. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing dh teruk, kena pukulan Kejora yg padu
  Dirasa seprti kepala kena ledak peluru berpandu
  Kini bini urut blkg sbb dia sdg menangis tersedu
  Jap lgi muncul le pondan tu kt sini dtg mengadu
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. Pukulan Mak Nyah ker?

 62. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  Akibat kurang ajar..TN anjing, hidup berduka lara
  Ramai pmbaca benci dgn dia pnya perangai kera
  Tiap hari cikgu Kejora lanyak buli, siksa dan dera
  Baru anjing tua tu kenal kini, siapa ini cgu Kejora
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. Kamu bukan kurang ajar. Kamu biadab. Totally biadab.

   Tak dibimbing emak bapak kamu di masa kecil sebab depa sentiasa sibuk, kuat seks, asyik berkongkak pagi petang siang malam.

 63. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  Dh tosonyap, TN anjing tua, mulut celupar becok
  Dirasa spt, kepala kena hmpap dgn besi cerucuk
  Jubor dia pula, dirasa spt dgn kayu cota dicucuk
  Terkedu monyok le dia, itu anjing tua mati pucuk
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. Hahaha, mengharap bebenor si BERUK TUA WAK KONTOL KEJORA KOJOLLA ini tidak ada sesiapa membalun menibai dan membantai dia di sini.

   Fat hopes. Dia masuk saja, di lepak, lepuk, berdentam dentum. Bunyi2 itu membayangkan bahwa kepala dia jadi memar, muka dia remuk, bahu dia rebeh, jalan senget mcm cowboy separuh mati.

 64. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  Padan muka dia, TN anjing ank haram gampang
  Anjing tua gila tu kini, dah parah cacat tempang
  Dia rasa spt muka dia Kejora dh kasi pelempang
  Dah tosonyap anjing tu blog ni jadi aman lapang
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. Penyangak, penjahat dan gengster ini, cara orang ketawa HAHAHA HOHOHO HIHIHI pun di sapu nya. Pelahap, takda otak.

   Dulu sekolah di SJK, asyik mengular, ponteng sekolah, satu hapah pun tak jadi. Gravitated towards the bad hats (aplenty in SJKs), mengacau orang, mengugut, betul2 macam thugs and gangsters.

   Skarang di blog ini hari2, pagi petang siang malam, tak dapat kerja, nak jaga cucu2 nya pun tak di kasi anak nya. Sebab tak boleh caya dia.

 65. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing tu msuk, populariti murahan dia harap
  Tapi..komen yillek, sampah busuk macam skrap
  Kena Kejora tibai..dia asyik tersembam tertiarap
  Tosonyap lah dio..itu barua lahanat anjing kurap
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. BERUK TUA WAK KONTOL KEJORA KOJOLLA ini langsung tak ada populariti. Di jijik peserta dan pembaca blog ini.

   Hari2 pagi petang siang malam mencaci, kadang2 mencarut, langsung tak ada nilai punya orang. Dia tak ada maruah langsung, kencing berjalan pun sanggup.

   Terutama bila keluar dari kedai todi, terbaring di jalan raya, menumbuk numbuk ke udara.

 66. 7 hari menguburkan Madey si Kitol dan pengkhianat Azmin Semburit. Bermula semalam. Kahkahkah!

Leave a Reply

Your email address will not be published.