MUHYIDDIN TELAH HILANG SOKONGAN, MESTI SEGERA LETAK JAWATAN

Pada 23 September 2020 jam 12.10 tengahari bertempat di Hotel Le Meridien Kuala Lumpur, Presiden Parti Keadilan Rakyat (KEADILAN) Datuk Seri Anwar bin Ibrahim telah mengumumkan bahawa beliau telah mendapat sokongan yang kukuh dan menyakinkan daripada Ahli-ahli Parlimen untuk di persembahkan kepada KDYMM Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Ibni Almarhum Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta’in Billah.

Majoriti Ahli-ahli Parlimen yang menyokong Datuk Seri Anwar Ibrahim ialah Ahli Parlimen Melayu dan beragama Islam.

Usai pengumuman penting Datuk Seri Anwar pada sidang media itu telah dengan pantas keluar kenyataan-kenyataan sumbang dari individu-individu tertentu yang panik lalu memberi tohmahan buruk bahawa kenyataan Datuk Seri Anwar hanyalah satu penipuan, propaganda pilihanraya, sandiwara, rekayasa palsu, mimpi disiang hari dan sebagainya.

KEADILAN ingin mengingatkan semua pihak bahawa perkara sepenting dan segenting ini apatah lagi melibatkan insitusi tertinggi negara bukanlah satu perkara yang boleh dipermain-mainkan.

KEADILAN ingin menegaskan bahawa Datuk Seri Anwar sebelum sesi sidang media itu telahpun memohon untuk mengadap KDYMM Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong.

Baginda telahpun memberi perkenan kepada Datuk Seri Anwar untuk mengadap Baginda pada hari Selasa 22 September 2020 jam 11.00 pagi namun terpaksa ditangguhkan pada saat akhir ekoran Baginda kegeringan lalu terpaksa menerima rawatan di Institut Jantung Negara.

Perkara ini telah pun disahkan oleh pihak Istana melalui satu kenyataan media Istana Negara oleh Datuk Pengelola Bijaya Diraja, Dato’ Indera Ahmad Fadli Shamsuddin.

Pengumuman Datuk Seri Anwar bahawa Tan Sri Muhyiddin Hj Yassin telah kehilangan sokongan majoriti Ahli-ahli Parlimen telah turut disahkan oleh Presiden UMNO Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi melalui kenyataan beliau yang menyatakan dengan jelas dan terang bahawa UMNO dan BN tidak dapat menghalang Ahli-ahli Parlimen mereka yang mengambil keputusan untuk menyokong Datuk Seri Anwar.

Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi dalam kenyataan media beliau juga maklum bahawa Ahli-ahli Parlimen UMNO yang menyatakan sokongan tersebut adalah dalam satu jumlah yang ramai.

Urutan dari kenyataan secara terbuka Presiden UMNO tersebut, KEADILAN sangat yakin bahawa Tan Sri Muhyiddin Yassin telah sendirinya sedar bahawa beliau telahpun kehilangan sokongan majoriti Ahli-ahli Parlimen.

Ini memandangkan dengan sokongan penuh ahli-ahli Parlimen UMNO kepada beliau sebelum itu, Tan Sri Muhyiddin hanya mempunyai selisih majoriti dua (2) orang ahli Parlimen sahaja.

Kesedaran kehilangan sokongan majoriti ini turut diperkuatkan lagi dengan pengakuan Tan Sri Muhyiddin sendiri yang memohon untuk Datuk Seri Anwar membuktikan sokongan majoriti beliau menurut proses dan kaedah yang ditentukan oleh Perlembagaan Persekutuan sebagai satu proses formaliti.

KEADILAN ingin menegaskan bahawa sebarang cubaan pihak-pihak tertentu untuk menghalang pertemuan Datuk Seri Anwar dengan KDYMM Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong sebagaimana yang telah di perkenankan oleh Baginda adalah satu tindakan malampaui batas dan tidak menjunjung amalan demokrasi.

Ini sangat bertentangan dengan hasrat Seri Paduka Baginda yang jelas membuka pintu kepada rakyat disamping meneliti dengan terperinci segala isu-isu berkaitan perlembagaan sebagaimana ketika proses lantikan Tan Sri Muhyiddin Yassin sebagai Perdana Menteri ke 8 dahulu.

KEADILAN sesungguhnya menghormati pandangan tokoh-tokoh perlembagaan serta ahli-ahli akademik tempatan namun KEADILAN juga menegaskan hasrat Datuk Seri Anwar sebagai ahli Parlimen dan juga Ketua Pembangkang untuk mempersembahkan kepada KDYMM Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong bukti senarai nama Ahli-ahli Parlimen yang telah menyatakan sokongan majoriti kepada Datuk Seri Anwar juga adalah satu hak yang wajar untuk dihormati oleh semua pihak.

KEADILAN menegaskan sekali lagi bahawa faktanya adalah Tan Sri Muhyiddin Yassin kini telah kehilangan sokongan majoriti ahli Parlimen.

Ini turut diakui oleh mantan Perdana Menteri Tun Dr. Mahathir Mohamad melalui kenyataan media beliau semalam. Tan Sri Muhyiddin kini secara perundangannya telah hilang keabsahan sebagai seorang Perdana Menteri Malaysia.

Oleh yang demikian, Tan Sri Muhyiddin sewajarnya berundur serta meletakkan jawatan sebagai Perdana Menteri Malaysia dengan cara yang terhormat memandangkan sokongan majoriti Ahli Parlimen kini telahpun beralih kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim.

KEADILAN mendukung penuh pentadbiran baru Malaysia dibawah pimpinan Datuk Seri Anwar yang pastinya akan mewakili semua rakyat, dengan majoriti Melayu-Bumiputra dan perwakilan saksama semua kaum di negara ini.

KEADILAN akur dan menyokong sepenuhnya kenyataan Datuk Seri Anwar bin Ibrahim bahawa pentadbiran baru nanti akan tetap menjunjung prinsip-prinsip perlembagaan yang mengiktiraf kedudukan Islam, kedaulatan Raja-raja Melayu, memartabatkan kedudukan Bahasa Melayu sebagai Bahasa rasmi serta kedudukan istimewa Melayu-Bumiputra disamping jaminan tegas mempertahankan hak warga pelbagai kaum lain.

DATUK SERI SHAMSUL ISKANDAR MOHD AKIN

Ketua Penerangan Parti Keadilan Rakyat (KEADILAN)

Ahli Parlimen Hang Tuah Jaya

25 September 2020

Kongsikan artikel ini
Updated: 25 September 2020 — 2:54 pm

61
Leave a Reply

avatar
12 Comment authors
AnonymousAnonymousMAHATHIRVSANWARpAnonymousnajib bini rosmah Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Kejora dah tenyeh TN anjing jadi serupa sambal
Tapi..dari segi muka tak malu, mmg dia tu kebal
Langsung tak tahu malu..itu anjing dungu bebal
Wlau muka anjing tu, dah serupa kulit babi tebal
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (TN anjing 🐕)

Marah benar mencarut macam2 DAP DIRTY OLD MAN WAK KONTOL KEJORA KOJOLL NIH.

KATA2 TN MESTI BEGITU PEDIH DAN MENYAYAT HATI NYA HINGGA MENYONDAL OTAK BERUK NYA DAN MELOMPAT LOMPAT DIIA NIH.

DAN MENGKITAR SEMULA LAH DIA SAMPAH SARAP YANG DIPUNGUT NYA SANA SINI.

KESIAN MAT JENDUL NIH.

Reply
26 September 2020 6:40 am

Anonymous
Guest
Anonymous

TN anjing kurap 🐕 6:40 am,

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Teruk TN anjing kurap, kena sekel dgn cg Kejora
Baru padan muka dia itu anjing keturunan lanun
Bila dh terkedu..anjing tua ni buat perangai kera
Dikata anjing tua bebal tu cgu Kejora ini Zunnun
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

Anonymous (TN anjing 🐕)

Ko bravo kan komen ko sendiri yer?

Memang tabiat kucing kurap pariah beruk tua Wak Kontol Kejora Kojolla WKKK ler.

Dahtu, dia yang mencarut, orang dituduh nya. Tabiat penjahat dan gengster pulak.

Tak habis2 kerakusan Wak Kontol nih.

Reply
26 September 2020 6:45 am

Anonymous
Guest
Anonymous

TN anjing kurap 🐕 6:45 am,

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing kurap kerepot, bukan saja rupa hodoh
Sekolah tidak tinggi anjing ni jadi bengap bodoh
Dgn semua orang, anjing gila ni suka cari gadoh
Bila terkedu, mula le anjing ni main tudoh-tudoh
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HUHUHU

Anonymous
Guest
Anonymous

TN anjing kurap 🐕 6:45 am,

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing kt blog ni hanyalah taraf kutu barahak
Dia cas lbih, serupa anak haram berjaya dpt hak
Anjing badut ini hnya bikin kita ketawa terbahak
Utk anjing ni..huergh ptuiih..ni ha, gelema kahak
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HUHUHU

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

BANDUAN TEBUK JUBO MASIH BELUM SERIK DIHINA DAN DISIKSA…….. Sebelum gembira Anwar jadi PM, renungi dulu pengajaran dan tauladan Muaammar Gaddafi……. Pemimpin yang pro rakyatnya, namun menjadi korban propaganda dan fitnah Kapitalis Barat dan Zionis….. 20 Oktober 2011. “Jangan tembak, jangan tembak,” kata Gadaffi kepada sejumlah tentera NTC yang menyeretnya keluar dari saliran itu. Gadaffi diarak di jalanan setelah diseret dari lubang saliran. Dengan kepala bersimbah darah, dengan pakaiannya nyaris tanggal keseluruhannya. Gadaffi diarak sejumlah tentera yang bersorak puas dengan kemenangan mereka. Ada yang mengacukan pistol. Ada yang menarik rambutnya. Beberapa kali Gadaffi terjatuh sambil mengusap wajahnya yang bersimbah darah.… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Apasal tak cakap siapa “Pemimpin yang merosakan keamanan Malaysia” tuh? Dan apa yang depa buat, kasi contoh2 diktator nya.

Takut nak cakap ke? Ada diktator di Malaysia macam Ghadafi ke? Mengarut saja kamu menakutkan rakyat. Menipu, memfitnah, memutar belit. Nama ajer Muslim tapi banyak tahi terpalit.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Umno, PH dan GPS tak mau barua semburit Madey si Kitol. Dalam Pas peminat gay Singapura tak ramai. Kalau bungkus Azmin Semburit campak Tambak Johor MP yang lain happy tak jadi lompat. Tak payah culik dan tahan sesiapa sampai berhari-hari. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Si Badul asyik tuduh konon nya ada si Kitol. Kamu memang tonjol.

Menuduh secara liar konon nya “Umno, PH dan GPS tak mau” Tun M. Tak beri seulas bukti, fakta atau punc maklumat yang sahih pun.

Kamu korek maklumat dari lub.ng bont.t kamu, tentu lah busuk. Terutama selepas Bang Ali masuk malam tadi.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Muanjing Siber Rosmah Bean Army cuma perlu desak Azmin Semburit letak jawatan dan bersara. I ingat 89% problem akan habis tanpa peralihan kuasa. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Menganjingkan orang, dia nih beruk tua yang bontot nya kena belacan. Melisat, melompat lompat, menjerit melolong kesakitan dan keperitan. Kuhkuhkuh.

Pakar Psiko Politik
Guest
Pakar Psiko Politik

hati-hati pie..kau tu calon PM dicadang DAP dan Amanah….

ada orang sedang main politik licik agar parti kau kalah!

aku nampak mainan tu…kih..kih…kih

KLU AKU BAGI MUDAH SAJA!

“YANG CAKAP DAN YANG SAMBUT”

pandai-pandai kau tafsir

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak bijak lah nak bagi nasihat tapi tak berani cakap terang2. Main tekak teki mcm bebudak ulak.

mantapbro
Guest
mantapbro

Jadilah Lelaki Jagoan No. 1 .. Keras Kuat Tahan Lama !!
Lambat Pancut – Tahan 2 Jam !! Elok Untuk Mati Pucuk !!
Wasap / Call >>> 01139528288
http://wasap.my/601139528288/MantapBro
http://wasap.my/601139528288/MantapBro

Anonymous
Guest
Anonymous

mantapbro 8:40 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Berani mantapbro msuk entri tidak ikut tajuk pos
Nanti ada pula orang yang akan tampil maki caci
Cuba tanya TN anjing sebab dia tu pelir mampos
Lagi pulak pelir anjing telur labuh tu hanya seinci
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

Lupa lak mantapbro,

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

mantapbro,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing kini rasa gayat spt orng terjun paracut
Takut dekat Kejora..dia lari, sampai kain terlucut
Tak usah lah mantapbro nak cerita pasal pancut
Anjing tua itu dah mati pucuk, pelir lembik kecut
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

mantapbro,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing tua tu, mana mampu lgi nk senggama
Anjing tua tu, btng pelir dah tak naik, mati pucuk
Tak ada guna mantapbro citer pasal tahan lama
Pelir anjing itu lembik..burit bini tak boleh cucuk
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

mantapbro,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kejora punya ni mmg le keras mcm batang kayu
Cuma blm kawin, tak tau ler setakat mana hebat
Tapi, TN anjing punya, serupa batang keladi layu
Mmg tk akan keras lagi, wlu anjing itu telan ubat
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

mantapbro,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Kejora pnya..rasanya btg pisang pun blh tembus
Senang2 jer klu nk gantung dua biji buah kelapa
Tapi TN anjing pnya, serupa batang keladi rebus
Klu anjing tu tenyeh agar2 pun tak akan jadi apa
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

Dia ni dah gila.

Asyik kitar semula.

Anonymous
Guest
Anonymous

Mana tak dia gila – iklan ubat kuatkan kontol pun di jawab nya.

Anonymous
Guest
Anonymous

Dia ni Beruk Tua Wak Kontol Kejora Kojolla dah gila.

Dok ulang benda yang sama saja.

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

PAK DAJJAL BUAT GIMIK SEBELUM PRN…..MALAUN2 BANI YAKJUJ MAKJUJ SAHAJA TINGGAL YANG SOKONG……BODOH OTAK PUTUS WAYAR SKRU TANGGAL….. Agong tidak akan terima menghadap selama seminggu……. Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah tidak akan menerima menghadap daripada sesiapun selama seminggu kerana sedang menjalani pemerhatian di sebuah hospital, kata seorang pegawai istana negara, ketika ketua pembangkang, Anwar Ibrahim ingin mendapat perkenaan untuk membentuk kerajaan baru. Anwar minggu ini berkata dia telah memperoleh majoriti “kukuh dan menyakinkan” daripada anggota parlimen di Dewan Rakyat untuk menjatuhkan Perdana Menteri Muhyiddin Yassin. Tetapi dia harus meyakinkan Seri Paduka bahawa dia mempunyai jumlah sokongan… Read more »

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

CARILAH ILMU KETIKA SIHAT SEMOGA MATI DALAM IMAN…… Permintaan terakhir muallaf – Alangkah indahnya kalau ada kesefahaman begini…….. Skuad Saidina Umar (SSU) Zakat Selangor menerima panggilan dari satu keluarga bukan Islam berkenaan kematian salah seorang ahli keluarga mereka yang telah memeluk Islam. Tindakan pantas diambil dengan turun ke Jabatan Forensik Hospital malam tadi. Perbincangan bersama keluarga berlangsung dalam suasana yang baik dan saling memberikan kerjasama bagi memastikan pengurusan jenazah dapat dilaksanakan dengan lancar. Alhamdulillah pihak keluarga bersetuju untuk menyerahkan jenazah diuruskan mengikut cara agama Islam. Dan permintaan terakhirnya adalah mohon untuk salah seorang pegawai Zakat Selangor yang menguruskannya dapat menjadi… Read more »

Jin Ifrit
Guest
Jin Ifrit

Umno sebenarnya dah naik meluat dengan Jemin. Baru masuk rumah orang dah buat onar. Jenis tak reti hormat orang. Orang Umno tak percaya Jemin. Umno rela BERKETUAKAN Bang Non dari duduk bawah orang Jemin.

Anonymous
Guest
Anonymous

Jaga2, Bang Non ada rekod tuh. Dia licik, pandai cakap, jangan terikut propaganda dia.

Yang tak propaganda, berfakta, betul2 semangat bangsa dan kebangsaan, ok.

Anonymous
Guest
Anonymous

Agong won’t be granting anyone an audience for a week – M’kini

Nak kasi semua pihak kira betul2 sokongan depa.

Kalau terjadi depan Agong dua2 pihak ngaku sesetengah MP sokong depa, very embracing, hehe

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

MALAUUN2 BANI YAKJUJ MAKJUJ HILANG AKHLAK DAN MORAL….DOK SOKONG BANDUAN TEBUK JUBO MACAM NAK MAMPUS…… 3 kemungkinan selepas ‘Langkah Meroyan Anwar’……. Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim mengumumkan dia mempunyai majoriti cukup untuk membentuk kerajaan baru. Bagaimanapun, jalan tidak semudah itu buat Anwar. Pelbagai kemungkinan masih boleh berlaku. Berikut kemungkinan-kemungkinannya: (1) Muhyiddin dapatkan kembali sokongan, kekal jadi PM Jika dakwaan Ahmad Zahid Hamidi bahawa ramai anggota parlimen BN dan Umno kini menyokong Anwar ternyata benar, bermakna Muhyiddin Yassin telah hilang majoriti. Muhyiddin, bersandarkan pengundian bagi menggantikan speaker Dewan Rakyat pada 14 Julai lalu, mempunyai sokongan 113 anggota parlimen sahaja. Bagaimanapun, sementara Anwar… Read more »

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

PERJANJIAN MN ADA KE SYARAT TAK BOLEH BUAT PAKATAN DENGAN PIHAK LAIN…..UMNO PUN ADA PAKATAN DALAM BN……. Bukan mahathir aje, Kit Siang pun terkejut Anwar mahu kerjasama dengan UMNO…….. KENINGAU – Penasihat DAP, Lim Kit Siang mengakui beliau terkejut dengan pengumuman Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim semalam yang mendakwa telah memperolehi sokongan hampir dua pertiga ahli Parlimen sekali gus untuk membentuk kerajaan baharu. “Kenyataan yang dibuat Anwar hari ini (semalam) amat mengejutkan saya dan ramai orang,” kata Kit Siang yang juga Ahli Parlimen Iskandar Puteri pada satu ceramah politik di sini semalam. Katanya, sejak 14 September… Read more »

Anu
Guest
Anu

APA AKU KESAH PASAL SIAPA PM
YANG AKU HERAN KENAPA KEJOLA TAK TUKAR JANTINA
LUBANG JUBO SELUAS TEROWONG PATUT DISIMEN
TUKAR WAK.TUKAR..DARI BAPOK JADI BETINA

kikikikI

Anu
Guest
Anu

JOM KITA PAKAT NASIHAT YOB
INI MASALAH BESAR KAW-KAW
TINGGALKAN LAH BUDAYA JOLOK BATANG MOP
SAJA AKU NAK PERINGAT KAU

Anonymous
Guest
Anonymous

Kejola pakai batang mop bila tak dapat jumpa Bang Ali.

Berak tak basuh, terpalit tahi, busuk nya Tuhan saja yang tahu.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

LUBANG JUBO SELUAS TEROWONG PATUT DISIMEN, hahaha

Moral of the story: Jangan asyik ke lubang itu. Kalau boleh lubang telinga, telinga lah.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

KEJORA LUBANG JUBO SELUAS TEROWONG PATUT DISIMEN, hahaha

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Wak sudah pijak Mat Sembab. Ketua Menteri mesti Bung. Azmin Semburit hilang sudah. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Bung apa? Bung bang bing? Kuhkuhkuh!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

1 minggu untuk hapuskan dokumen dan packing barang. Sempat insya Allah. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

jangan lupa gambar gufreng, atau bini No. 2,3,4

Sheraton
Guest
Sheraton

Yang mempermainkan institusi tertinggi negara ia lah MP UMNO yang telah menyatakan sokongan penuh pada Anwar tetapi menarik balik sokongan tersebut apabila menghadapi tekanan.

Apakah apabila Anwar telah mendapat sokongan majoriti tersebut Anwar minta parlimen bubar atau di buat undi tidak percaya tanpa memberi sebab-sebab?

Sekarang Anwar telah menjalankan tugas nya maka terpulanglah pada Istana dan Parlimen …

Jika kedua-dua pihak tidak berbuat apa-apa dan Muhyiddin masih berdegil menjadi PM…

Anonymous
Guest
Anonymous

Amende yang “Anwar telah menjalankan tugas nya” tu?

Dia perlu memberi bukti ada sokongan jumlah yang di kata nya. Statutory Declaration oleh MP2 itu satu cara membuktikan nya.

Satu cara lagi, YDP Agong panggil semua MP2 berkenaan satu persatu, nyatakan sokong Pak Sheikh atau tidak.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tapi Yang Di Pertua Parlimen yang mengaturkan nya. Bukan Pak Sheikh. Kurang sangkaan “ada kira” atau sebagai nya.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kepala butoh pukimak TN ni memang bodoh tetapi berlagak pandai Pak Pacak spt Jigit nak bagi penampar kat dia dan Zunnun kata maseh pakai pampers. Sekolah SRK mana, pukimak? 1. Tiada jawatan Yang Di Pertua Parlimen 2. Speaker Dewan Rakyat sendiri pun dah keluar statement hanya PM yg layak usul RUU nak uji sokongan keatas diri dia, samaada undi percaya atau tak percaya 3. Sampai kucing bertanduklah, tengok saje apa jadi usul undi tak percaya Madey Atok95, permanent KIV/cold storage last item 4. Anwar’s move as Ketua Pembangkang ada locus standi dan legal sama mcm Moo’s move angkut SDs jumpa… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI
Bravo Anon 9:50 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Pstinya TN anjing kini, mukanya mendung teduh
Sbb Anon cakap kepala butoh, pukimak & bodoh
Terbayang muka anjing kerepot ni sangat hodoh
Itu le, dengan orang, suka sangat nak cari gadoh
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Padan dgn muka TN anjing lahanat haram jadah
Pasti kini, anjing tua itu tersandar dan terngadah
Dgn Anon 9:50 pm TN anjing udah terima padah
Bukan setakat maki jer siap sekali dengan ludah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

Ko bravo kan komen ko sendiri yer?

Memang tabiat kucing kurap pariah beruk tua Wak Kontol Kejora Kojolla WKKK ler.

Dahtu, dia yang mencarut, orang dituduh nya. Tabiat penjahat dan gengster pulak.

Tak habis2 kerakusan Wak Kontol nih.

Anonymous
Guest
Anonymous

TN anjing 6:45 am,

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing kurap kerepot, bukan saja rupa hodoh
Sekolah tidak tinggi anjing ni jadi bengap bodoh
Dgn semua orang, anjing gila ni suka cari gadoh
Bila terkedu, mula le anjing ni main tudoh-tudoh
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HUHUHU

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
TN anjing kt blog ni hanyalah taraf kutu barahak
Dia cas lbih, serupa anak haram berjaya dpt hak
Anjing badut ini hnya bikin kita ketawa terbahak
Utk anjing ni..huergh ptuiih..ni ha, gelema kahak
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HUHUHU

Anonymous
Guest
Anonymous

Marah benar mencarut macam2 DAP DIRTY OLD MAN WAK KONTOL KEJORA KOJOLL NIH.

KATA2 TN MESTI BEGITU PEDIH DAN MENYAYAT HATI NYA HINGGA MENYONDAL OTAK BERUK NYA DAN MELOMPAT LOMPAT DIIA NIH.

DAN MENGKITAR SEMULA LAH DIA SAMPAH SARAP YANG DIPUNGUT NYA SANA SINI.

KESIAN MAT JENDUL NIH.

Anonymous
Guest
Anonymous

TN anjing kurap 🐕 6:40 am,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Teruk TN anjing kurap, kena sekel dgn cg Kejora
Baru padan muka dia itu anjing keturunan lanun
Bila dh terkedu..anjing tua ni buat perangai kera
Dikata anjing tua bebal tu cgu Kejora ini Zunnun
🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Anonymous
Guest
Anonymous

“Pak Pacak spt Jigit …”

Dah di kata nya Jigit Pak Pacak pulak.

Memaki, mencarut, menuduh tanpa bukti – in lah tanda2 penjahat dan gensgter (thug and gangster).

BERUK TUA DAP OLD MAN ZUNNUN THE LANUN, PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENGARUT, MENGHASUT DAN/ATAU MENCARUT.

HARI2 BUAT BEGITU. PUKIMAK LAH DIA.

anonymous
Member
anonymous

Mengikut perundangan muyidin masih pm sehingga Agong panggil muyidin menyatakan muyidin sudah tiada majoriti….

Cuma dlm tempoh 1 minggu muyidin akan ambil langkah berunding dan memujuk mp2 yg sokong anwar..

Pas gelabah terok…

zunnun
Member
zunnun

malaun2 pAs menakut2kan #melayu2 omNo bahawa dAp kaoir harbi dan bahaya…..

#melayu2 omMo berkata pula, dulu ketika berpakatan dgn dAp utk memerintah perak, pulau pinang & selangor, ketika itu dAp kaum kerabat #melayu2islam hadi ke?

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak kisah lah.

Yang penting ia lah DAP dah lama terkenal sebagai parti yang anti-Melayu, Muslimin dan agama Islam.

zunnun
Member
zunnun

malaun2 pAs tgh kepanasan, merayu2 agar omNo selamatkan parti dari anwar…..

omNo pula bertanya kpd malaun2 pAs, yg dok mengangkang diri dgn Moo & assmin ngape pula, sedangkan diri dah janji di kangkang dlm kamar mua”FUCK”at…?

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini ialah BERUK TUA DAP OLD MAN ZUNNUN THE LANUN, PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENGARUT, MENGHASUT DAN/ATAU MENCARUT.

HARI2 BUAT BEGITU. PUKIMAK LAH DIA.

MENCARUT FUCK PULAK NIH. TABIAT PENJAHAT DAN GENGSTER (THUG AND GANGSTER) NYA ITU BERPISAH TIADA.

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
Kejora kini sedang menunggu, seekor anjing tua
Nak ajarkan dia cukup2, itu anjing lahanat barua
Pasti anjing dajjal tu akan parah bila dah bersua
Tapi sayang anjing tua itu bersembunyi dlm gua
🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

Dia ni dah gila.

Cakap benda yang sama tak habis2.

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

AHLI2 UMNO MESTI SELAMAT KAN UMNO….DESAK PEMIMPIN2 KAMU LETAK JAWATAN PARTI…… Sokongan Perdana Menteri – PAS mohon penjelasan Umno…… PAS terpanggil untuk mendapatkan penjelasan daripada Umno berhubung dakwaan berlakunya perubahan sokongan Ahli-Ahli Parlimen Umno terhadap YAB Perdana Menteri. PAS merasakan jika benar keadaan ini, ianya bermakna Umno telah tidak mematuhi persefahaman dan persetujuan yang termaktub dalam Piagam Muafakat Nasional yang dimeterai pada 14 September 2019. Sukacita diingatkan, Piagam Muafakat Nasional dizahirkan berteraskan matlamat untuk menyatu-padukan umat Islam dalam negara, sekali gus berusaha mengalahkan Pakatan Harapan yang diterajui PKR, DAP dan Amanah. Justeru sekiranya peralihan ini benar, ianya boleh dianggap sebagai… Read more »

Anon
Guest
Anon

Pas buat oerjanjian dgn PN tanpa bermusyawarah dgn Umno apa cerita?