MUHYIDDIN TELAH HILANG SOKONGAN, MESTI SEGERA LETAK JAWATAN

Pada 23 September 2020 jam 12.10 tengahari bertempat di Hotel Le Meridien Kuala Lumpur, Presiden Parti Keadilan Rakyat (KEADILAN) Datuk Seri Anwar bin Ibrahim telah mengumumkan bahawa beliau telah mendapat sokongan yang kukuh dan menyakinkan daripada Ahli-ahli Parlimen untuk di persembahkan kepada KDYMM Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Ibni Almarhum Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta’in Billah.

Majoriti Ahli-ahli Parlimen yang menyokong Datuk Seri Anwar Ibrahim ialah Ahli Parlimen Melayu dan beragama Islam.

Usai pengumuman penting Datuk Seri Anwar pada sidang media itu telah dengan pantas keluar kenyataan-kenyataan sumbang dari individu-individu tertentu yang panik lalu memberi tohmahan buruk bahawa kenyataan Datuk Seri Anwar hanyalah satu penipuan, propaganda pilihanraya, sandiwara, rekayasa palsu, mimpi disiang hari dan sebagainya.

KEADILAN ingin mengingatkan semua pihak bahawa perkara sepenting dan segenting ini apatah lagi melibatkan insitusi tertinggi negara bukanlah satu perkara yang boleh dipermain-mainkan.

KEADILAN ingin menegaskan bahawa Datuk Seri Anwar sebelum sesi sidang media itu telahpun memohon untuk mengadap KDYMM Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong.

Baginda telahpun memberi perkenan kepada Datuk Seri Anwar untuk mengadap Baginda pada hari Selasa 22 September 2020 jam 11.00 pagi namun terpaksa ditangguhkan pada saat akhir ekoran Baginda kegeringan lalu terpaksa menerima rawatan di Institut Jantung Negara.

Perkara ini telah pun disahkan oleh pihak Istana melalui satu kenyataan media Istana Negara oleh Datuk Pengelola Bijaya Diraja, Dato’ Indera Ahmad Fadli Shamsuddin.

Pengumuman Datuk Seri Anwar bahawa Tan Sri Muhyiddin Hj Yassin telah kehilangan sokongan majoriti Ahli-ahli Parlimen telah turut disahkan oleh Presiden UMNO Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi melalui kenyataan beliau yang menyatakan dengan jelas dan terang bahawa UMNO dan BN tidak dapat menghalang Ahli-ahli Parlimen mereka yang mengambil keputusan untuk menyokong Datuk Seri Anwar.

Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi dalam kenyataan media beliau juga maklum bahawa Ahli-ahli Parlimen UMNO yang menyatakan sokongan tersebut adalah dalam satu jumlah yang ramai.

Urutan dari kenyataan secara terbuka Presiden UMNO tersebut, KEADILAN sangat yakin bahawa Tan Sri Muhyiddin Yassin telah sendirinya sedar bahawa beliau telahpun kehilangan sokongan majoriti Ahli-ahli Parlimen.

Ini memandangkan dengan sokongan penuh ahli-ahli Parlimen UMNO kepada beliau sebelum itu, Tan Sri Muhyiddin hanya mempunyai selisih majoriti dua (2) orang ahli Parlimen sahaja.

Kesedaran kehilangan sokongan majoriti ini turut diperkuatkan lagi dengan pengakuan Tan Sri Muhyiddin sendiri yang memohon untuk Datuk Seri Anwar membuktikan sokongan majoriti beliau menurut proses dan kaedah yang ditentukan oleh Perlembagaan Persekutuan sebagai satu proses formaliti.

KEADILAN ingin menegaskan bahawa sebarang cubaan pihak-pihak tertentu untuk menghalang pertemuan Datuk Seri Anwar dengan KDYMM Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong sebagaimana yang telah di perkenankan oleh Baginda adalah satu tindakan malampaui batas dan tidak menjunjung amalan demokrasi.

Ini sangat bertentangan dengan hasrat Seri Paduka Baginda yang jelas membuka pintu kepada rakyat disamping meneliti dengan terperinci segala isu-isu berkaitan perlembagaan sebagaimana ketika proses lantikan Tan Sri Muhyiddin Yassin sebagai Perdana Menteri ke 8 dahulu.

KEADILAN sesungguhnya menghormati pandangan tokoh-tokoh perlembagaan serta ahli-ahli akademik tempatan namun KEADILAN juga menegaskan hasrat Datuk Seri Anwar sebagai ahli Parlimen dan juga Ketua Pembangkang untuk mempersembahkan kepada KDYMM Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong bukti senarai nama Ahli-ahli Parlimen yang telah menyatakan sokongan majoriti kepada Datuk Seri Anwar juga adalah satu hak yang wajar untuk dihormati oleh semua pihak.

KEADILAN menegaskan sekali lagi bahawa faktanya adalah Tan Sri Muhyiddin Yassin kini telah kehilangan sokongan majoriti ahli Parlimen.

Ini turut diakui oleh mantan Perdana Menteri Tun Dr. Mahathir Mohamad melalui kenyataan media beliau semalam. Tan Sri Muhyiddin kini secara perundangannya telah hilang keabsahan sebagai seorang Perdana Menteri Malaysia.

Oleh yang demikian, Tan Sri Muhyiddin sewajarnya berundur serta meletakkan jawatan sebagai Perdana Menteri Malaysia dengan cara yang terhormat memandangkan sokongan majoriti Ahli Parlimen kini telahpun beralih kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim.

KEADILAN mendukung penuh pentadbiran baru Malaysia dibawah pimpinan Datuk Seri Anwar yang pastinya akan mewakili semua rakyat, dengan majoriti Melayu-Bumiputra dan perwakilan saksama semua kaum di negara ini.

KEADILAN akur dan menyokong sepenuhnya kenyataan Datuk Seri Anwar bin Ibrahim bahawa pentadbiran baru nanti akan tetap menjunjung prinsip-prinsip perlembagaan yang mengiktiraf kedudukan Islam, kedaulatan Raja-raja Melayu, memartabatkan kedudukan Bahasa Melayu sebagai Bahasa rasmi serta kedudukan istimewa Melayu-Bumiputra disamping jaminan tegas mempertahankan hak warga pelbagai kaum lain.

DATUK SERI SHAMSUL ISKANDAR MOHD AKIN

Ketua Penerangan Parti Keadilan Rakyat (KEADILAN)

Ahli Parlimen Hang Tuah Jaya

25 September 2020

Updated: 25 September 2020 — 2:54 pm

61 Comments

Add a Comment
 1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  Kejora dah tenyeh TN anjing jadi serupa sambal
  Tapi..dari segi muka tak malu, mmg dia tu kebal
  Langsung tak tahu malu..itu anjing dungu bebal
  Wlau muka anjing tu, dah serupa kulit babi tebal
  🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 2. Anonymous (TN anjing 🐕)

  Marah benar mencarut macam2 DAP DIRTY OLD MAN WAK KONTOL KEJORA KOJOLL NIH.

  KATA2 TN MESTI BEGITU PEDIH DAN MENYAYAT HATI NYA HINGGA MENYONDAL OTAK BERUK NYA DAN MELOMPAT LOMPAT DIIA NIH.

  DAN MENGKITAR SEMULA LAH DIA SAMPAH SARAP YANG DIPUNGUT NYA SANA SINI.

  KESIAN MAT JENDUL NIH.

  Reply
  26 September 2020 6:40 am

  1. TN anjing kurap 🐕 6:40 am,

   HAHAHA HOHOHO HIHIHI

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   Teruk TN anjing kurap, kena sekel dgn cg Kejora
   Baru padan muka dia itu anjing keturunan lanun
   Bila dh terkedu..anjing tua ni buat perangai kera
   Dikata anjing tua bebal tu cgu Kejora ini Zunnun
   🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 3. Anonymous (TN anjing 🐕)

  Ko bravo kan komen ko sendiri yer?

  Memang tabiat kucing kurap pariah beruk tua Wak Kontol Kejora Kojolla WKKK ler.

  Dahtu, dia yang mencarut, orang dituduh nya. Tabiat penjahat dan gengster pulak.

  Tak habis2 kerakusan Wak Kontol nih.

  Reply
  26 September 2020 6:45 am

  1. TN anjing kurap 🐕 6:45 am,

   HAHAHA HOHOHO HIHIHI

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   TN anjing kurap kerepot, bukan saja rupa hodoh
   Sekolah tidak tinggi anjing ni jadi bengap bodoh
   Dgn semua orang, anjing gila ni suka cari gadoh
   Bila terkedu, mula le anjing ni main tudoh-tudoh
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   HUHUHU

   1. TN anjing kurap 🐕 6:45 am,

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    TN anjing kt blog ni hanyalah taraf kutu barahak
    Dia cas lbih, serupa anak haram berjaya dpt hak
    Anjing badut ini hnya bikin kita ketawa terbahak
    Utk anjing ni..huergh ptuiih..ni ha, gelema kahak
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    HUHUHU

 4. BANDUAN TEBUK JUBO MASIH BELUM SERIK DIHINA DAN DISIKSA……..

  Sebelum gembira Anwar jadi PM, renungi dulu pengajaran dan tauladan Muaammar Gaddafi…….

  Pemimpin yang pro rakyatnya, namun menjadi korban propaganda dan fitnah Kapitalis Barat dan Zionis…..

  20 Oktober 2011.

  “Jangan tembak, jangan tembak,” kata Gadaffi kepada sejumlah tentera NTC yang menyeretnya keluar dari saliran itu.

  Gadaffi diarak di jalanan setelah diseret dari lubang saliran. Dengan kepala bersimbah darah, dengan pakaiannya nyaris tanggal keseluruhannya. Gadaffi diarak sejumlah tentera yang bersorak puas dengan kemenangan mereka. Ada yang mengacukan pistol. Ada yang menarik rambutnya. Beberapa kali Gadaffi terjatuh sambil mengusap wajahnya yang bersimbah darah.

  Semasa tertangkap, Gadaffi sudah pun bersimbah darah. Terluka saat menghindari serangan tentera NATO dan NTC, beberapa minit sebelumnya.

  Ketika Gadaffi ditangkap dan pemberontak mengelilinginya seperti orang tawanan.

  Gadaffi didera secara membabi buta oleh rakyatnya sendiri.Rakyat yang telah dibelanya sebagai pemilik pendapatan GDP per kapita tertinggi di dunia, rakyat yang diberi segala kemudahan sehingga memiliki angka harapan hidup terpanjang dan angka kemiskinan yang lebih rendah dibanding Kerajaan Belanda.

  Dia ditikam dengan pisau oleh rakyatnya sendiri yang sudah diprovokasi oleh pemberontak propaganda barat AS NATO Barbar. Rakyatnya rela membunuh orang yang mengusahakan untuk rakyatnya menikmati pendidikan percuma, layanan kesihatan percuma, letrik & air percuma, pinjaman tanpa faedah & riba, hinggakan waktu mereka bernikah pun akan diberikan apartment percuma.

  Dia ditembak di kepala dan di dada oleh rakyatnya sendiri, rakyat yang dihantarkannya memenuhi universiti, yang dikuliahkannya ke luar negara lengkap dengan gaji bulanan dan kereta, yang tetap diberi elaun sara hidup walaupun masih menganggur setelah tamat pengajian.

  1986, Gadaffi pernah terselamat dari maut. Jet tempur AS menjatuhkan bom seberat 1 tan di khemah Gadaffi di Bab al-Azizya. Bom itu tepat jatuh di tempat tidurnya, membunuh putrinya yang berusia 2 tahun, yang sering tidur bersamanya.

  Malam itu, dengan kuasa Allah dia tidak berada di tempat itu. Kegagalan AS itu nyata melahirkan dendam berterusan terhadapnya hingga akhirnya dia diguling & dibunuh rakyat sendiri yang termakan hasutan fitnah rekaan AS dan Zionis.

  Baik atau buruk, Gadaffi hanyalah seorang Badwi yang lahir dalam khemah. Ia membenci kemiskinan dan korupnya dunia Arab, yang didominasi dan dieksploitasi oleh AS, Perancis dan Inggeris. Ia juga merupakan pendukung Palestin, Nelson Mandela, Tentera Republik Ireland.

  Kini rakyat Libya telah menyesal menggulingkan Gadaffi, kerana percaya kepada provokasi dan fitnah USA dan sekutunya. Kini Libya telah hancur. Libya telah berada dalam genggaman barat AS NATO. Rakyat menjadi budak suruhan. Yang menikmati adalah elit² yang rakuskan kekuasaan. Apa yang dijanji sirna belaka, rakyat yang rugi dan menderita. AS dan sekutunya sedang memunggah kekayaan Negara Libya.

  “Ketika kami berdemonstrasi menjatuhkan Gadaffi kami bermimpi akan menikmati kekayaan negara ini seperti yang dijanjikan, sekarang kami menyesal,” kata rakyat (tamak! sudah kaya tetapi mahu lebih lagi).

  Menyesal yang tiada ertinya lagi. Kuasa yang sudah tiada lagi.

  “Kini kami di kelilingi oleh penjahat yang hauskan perang, hauskan akan minyak. Kehidupan rakyat sangat susah, kemiskinan meningkat menjadi papa dan siang malam kami hidup dalam ketakutan,” kata rakyat lagi.

  Penyesalan selalu datang terlambat.

  Nikmatilah sekarang, hasil orang yang haus akan kekuasaan dan minyak.

  Rest in Peace, Colonel !!!_

  …..

  BELAJARLAH DARI PENGALAMAN dan BELAJARLAH DARI SEJARAH….
  JANGAN TERTIPU DENGAN ‘SYURGA’ CIPTAAN ZIONIS & WAKIL²NYA.

  Cukup sudah Libya, Iraq, Syria, Sudan, Afghanistan dan beberapa lagi negara di Timur Tengah yang hancur dihancurkan oleh rakyat sendiri.

  Menyesal yang sudah termakan propaganda barat fitnah hoax.Malaysia, In Syaa Allah, tidak akan mengikuti jejak kehancuran akibat kebodohan ini…..

  Dengan syarat ummah berpadu dibawah panji ulama’ & umara’

  Sedarlah!!!
  Waspadalah!!!
  Jangan kita diadu dombakan sehingga kita jadi terpecah belahnya Bangsa Melayu ini. Marilah kita fikirkan kesejahteraan anak cucu kita kedepannya…..

  SALAM PERPADUAN UMMAH…..
  Munafik dan kafir tetap memusuhi Islam, itu janji Allah dalam Al Quran

  MR : Pemimpin yang merosakan keamanan Malaysia lebih drp 20 tahun

  1. Apasal tak cakap siapa “Pemimpin yang merosakan keamanan Malaysia” tuh? Dan apa yang depa buat, kasi contoh2 diktator nya.

   Takut nak cakap ke? Ada diktator di Malaysia macam Ghadafi ke? Mengarut saja kamu menakutkan rakyat. Menipu, memfitnah, memutar belit. Nama ajer Muslim tapi banyak tahi terpalit.

 5. Umno, PH dan GPS tak mau barua semburit Madey si Kitol. Dalam Pas peminat gay Singapura tak ramai. Kalau bungkus Azmin Semburit campak Tambak Johor MP yang lain happy tak jadi lompat. Tak payah culik dan tahan sesiapa sampai berhari-hari. Kahkahkah!

  1. Si Badul asyik tuduh konon nya ada si Kitol. Kamu memang tonjol.

   Menuduh secara liar konon nya “Umno, PH dan GPS tak mau” Tun M. Tak beri seulas bukti, fakta atau punc maklumat yang sahih pun.

   Kamu korek maklumat dari lub.ng bont.t kamu, tentu lah busuk. Terutama selepas Bang Ali masuk malam tadi.

 6. Muanjing Siber Rosmah Bean Army cuma perlu desak Azmin Semburit letak jawatan dan bersara. I ingat 89% problem akan habis tanpa peralihan kuasa. Kahkahkah!

  1. Menganjingkan orang, dia nih beruk tua yang bontot nya kena belacan. Melisat, melompat lompat, menjerit melolong kesakitan dan keperitan. Kuhkuhkuh.

 7. Pakar Psiko Politik

  hati-hati pie..kau tu calon PM dicadang DAP dan Amanah….

  ada orang sedang main politik licik agar parti kau kalah!

  aku nampak mainan tu…kih..kih…kih

  KLU AKU BAGI MUDAH SAJA!

  “YANG CAKAP DAN YANG SAMBUT”

  pandai-pandai kau tafsir

  1. Tak bijak lah nak bagi nasihat tapi tak berani cakap terang2. Main tekak teki mcm bebudak ulak.

 8. Jadilah Lelaki Jagoan No. 1 .. Keras Kuat Tahan Lama !!
  Lambat Pancut – Tahan 2 Jam !! Elok Untuk Mati Pucuk !!
  Wasap / Call >>> 01139528288
  http://wasap.my/601139528288/MantapBro
  http://wasap.my/601139528288/MantapBro

  1. mantapbro 8:40 pm,

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   Berani mantapbro msuk entri tidak ikut tajuk pos
   Nanti ada pula orang yang akan tampil maki caci
   Cuba tanya TN anjing sebab dia tu pelir mampos
   Lagi pulak pelir anjing telur labuh tu hanya seinci
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. Lupa lak mantapbro,

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. mantapbro,

     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     TN anjing kini rasa gayat spt orng terjun paracut
     Takut dekat Kejora..dia lari, sampai kain terlucut
     Tak usah lah mantapbro nak cerita pasal pancut
     Anjing tua itu dah mati pucuk, pelir lembik kecut
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     HAHAHA HOHOHO HIHIHI

     1. mantapbro,

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      TN anjing tua tu, mana mampu lgi nk senggama
      Anjing tua tu, btng pelir dah tak naik, mati pucuk
      Tak ada guna mantapbro citer pasal tahan lama
      Pelir anjing itu lembik..burit bini tak boleh cucuk
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      1. mantapbro,

       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
       Kejora punya ni mmg le keras mcm batang kayu
       Cuma blm kawin, tak tau ler setakat mana hebat
       Tapi, TN anjing punya, serupa batang keladi layu
       Mmg tk akan keras lagi, wlu anjing itu telan ubat
       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       HAHAHA HOHOHO HIHIHI

       1. mantapbro,

        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
        Kejora pnya..rasanya btg pisang pun blh tembus
        Senang2 jer klu nk gantung dua biji buah kelapa
        Tapi TN anjing pnya, serupa batang keladi rebus
        Klu anjing tu tenyeh agar2 pun tak akan jadi apa
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        HAHAHA HOHOHO HIHIHI

   2. Dia ni dah gila.

    Asyik kitar semula.

    1. Mana tak dia gila – iklan ubat kuatkan kontol pun di jawab nya.

   3. Dia ni Beruk Tua Wak Kontol Kejora Kojolla dah gila.

    Dok ulang benda yang sama saja.

 9. PAK DAJJAL BUAT GIMIK SEBELUM PRN…..MALAUN2 BANI YAKJUJ MAKJUJ SAHAJA TINGGAL YANG SOKONG……BODOH OTAK PUTUS WAYAR SKRU TANGGAL…..

  Agong tidak akan terima menghadap selama seminggu…….

  Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah tidak akan menerima menghadap daripada sesiapun selama seminggu kerana sedang menjalani pemerhatian di sebuah hospital, kata seorang pegawai istana negara, ketika ketua pembangkang, Anwar Ibrahim ingin mendapat perkenaan untuk membentuk kerajaan baru.
  Anwar minggu ini berkata dia telah memperoleh majoriti “kukuh dan menyakinkan” daripada anggota parlimen di Dewan Rakyat untuk menjatuhkan Perdana Menteri Muhyiddin Yassin. Tetapi dia harus meyakinkan Seri Paduka bahawa dia mempunyai jumlah sokongan yang mencukupi untuk membentuk kerajaan baru.

  Pergolakan politik terbaru ini tercetus hanya tujuh bulan setelah satu lagi perebutan kuasa lain yang menyaksikan Muhyiddin menjadi perdana menteri dan berkemungkinan akan membantutkan usaha untuk menstabilkan ekonomi yang terjejas akibat wabak koronavirus.

  Muhyiddin, yang mempunyai majoriti tipis di parlimen, menolak dakwaan yang Anwar mempunyai majoriti dan mencabarnya untuk membuktikan sokongannya melalui proses perlembagaan.

  Yang di-Pertuan Agong berperanan dalam majlis adat istiadat di Malaysia tetapi baginda boleh melantik perdana menteri yang pada pandangannya cenderung mendapat sokongan majoriti di parlimen. Atas nasihat perdana menteri, Seri Paduka juga boleh membubarkan parlimen supaya pilihan raya dapat diadakan.

  “Duli Yang Maha Mulia Yang di-Pertuan Agong telah dinasihatkan oleh doktor-doktornya untuk menetap (di hospital) selama tujuh hari untuk pemerhatian.

  “Sehingga itu, baginda tidak akan menerima menghadap daripada sesiapa,” kata Datuk Pengelola Bijaya Diraja, Ahmad Fadil Shamsuddin kepada Reuters.

  Anwar dijadualkan menghadap Al-Sultan Abdullah pada hari Selasa lalu tetapi majlis tersebut terpaksa dibatalkan susulan kegeringan Seri Paduka yang kemudiannya dirawat di Institut Jantung Negara.

  Belum ada parti politik besar yang tampil menyokongnya, namun Presiden Umno, Ahmad Zahid Hamidi berkata, parti itu tidak dapat menghalang mana-mana anggota parlimennya yang mengambil keputusan untuk menyokong Anwar untuk membentuk kerajaan baru.

  #Sumber : – Reuters

  MR : Seminggu lagi politik Malaysia jadi carca cerba kerana ada yang giler nak jadi PM

 10. CARILAH ILMU KETIKA SIHAT SEMOGA MATI DALAM IMAN……

  Permintaan terakhir muallaf – Alangkah indahnya kalau ada kesefahaman begini……..

  Skuad Saidina Umar (SSU) Zakat Selangor menerima panggilan dari satu keluarga bukan Islam berkenaan kematian salah seorang ahli keluarga mereka yang telah memeluk Islam. Tindakan pantas diambil dengan turun ke Jabatan Forensik Hospital malam tadi.

  Perbincangan bersama keluarga berlangsung dalam suasana yang baik dan saling memberikan kerjasama bagi memastikan pengurusan jenazah dapat dilaksanakan dengan lancar. Alhamdulillah pihak keluarga bersetuju untuk menyerahkan jenazah diuruskan mengikut cara agama Islam. Dan permintaan terakhirnya adalah mohon untuk salah seorang pegawai Zakat Selangor yang menguruskannya dapat menjadi imam bagi solat jenazahnya dan mendoakannya.

  Pihak keluarga berhajat menunaikan permintaan tersebut dan dengan izin Allah, jenazah ini telah disolatkan oleh pegawai berkenaan.

  Alhamdulillah semua urusan berjalan lancar dan selesai tengah hari tadi. Pihak keluarga yang bukan Islam mengucapkan terima kasih dan menghargai setiap pertolongan dari pihak zakat, hospital dan tanah perkuburan.

  Semoga Allah kurniakan petunjuk buat keluarga ini. Sedih hati petugas kami tatkala ibunya melatakkan bunga dan mencium anaknya sambil kami berikan kata – kata semangat bahawa Islam tidak pernah memutuskan hubungan kekeluargaan, almarhum tetap anaknya dan bila – bila waktu lapang jika keluarga bukan Islam ingin menziarahi kuburnya kami benarkan dan tiada sebarang halangan.

  Sama – sama kita doakan semoga Allah kurniakan keampunan dan rahmat rohnya dan tempatkannya di kalangan orang yang beriman. “Bersama kami membantu mustahiq”

  ibnuhusain

  MR : Indahnya Malaysia kalau semuanya memahami hidup dalam masyarakat majmuk

 11. Umno sebenarnya dah naik meluat dengan Jemin. Baru masuk rumah orang dah buat onar. Jenis tak reti hormat orang. Orang Umno tak percaya Jemin. Umno rela BERKETUAKAN Bang Non dari duduk bawah orang Jemin.

  1. Jaga2, Bang Non ada rekod tuh. Dia licik, pandai cakap, jangan terikut propaganda dia.

   Yang tak propaganda, berfakta, betul2 semangat bangsa dan kebangsaan, ok.

   1. Agong won’t be granting anyone an audience for a week – M’kini

    Nak kasi semua pihak kira betul2 sokongan depa.

    Kalau terjadi depan Agong dua2 pihak ngaku sesetengah MP sokong depa, very embracing, hehe

 12. MALAUUN2 BANI YAKJUJ MAKJUJ HILANG AKHLAK DAN MORAL….DOK SOKONG BANDUAN TEBUK JUBO MACAM NAK MAMPUS……

  3 kemungkinan selepas ‘Langkah Meroyan Anwar’…….

  Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim mengumumkan dia mempunyai majoriti cukup untuk membentuk kerajaan baru.
  Bagaimanapun, jalan tidak semudah itu buat Anwar. Pelbagai kemungkinan masih boleh berlaku.

  Berikut kemungkinan-kemungkinannya:

  (1) Muhyiddin dapatkan kembali sokongan, kekal jadi PM

  Jika dakwaan Ahmad Zahid Hamidi bahawa ramai anggota parlimen BN dan Umno kini menyokong Anwar ternyata benar, bermakna Muhyiddin Yassin telah hilang majoriti.

  Muhyiddin, bersandarkan pengundian bagi menggantikan speaker Dewan Rakyat pada 14 Julai lalu, mempunyai sokongan 113 anggota parlimen sahaja.

  Bagaimanapun, sementara Anwar menunggu peluang untuk mengadap Yang di-Pertuan Agong, Muhyiddin masih mempunyai peluang mendapatkan kembali sokongan yang dikatakan hilang itu.

  Muhyiddin masih mempunyai kelebihan sebagai pemimpin nombor satu negara.

  Dia juga boleh membuktikan majoritinya melalui undi percaya di parlimen.

  Ini kerana kenyataan bersama beberapa setiausaha agung parti yang menyokongnya semalam tidak benar-benar membuktikan dukungan diterimanya daripada anggota parlimen.

  Parlimen akan bersidang pada 2 November depan.

  (2) Muhyiddin bubar parlimen

  Jika gagal mendapatkan kembali sokongannya, Muhyiddin masih boleh menasihati Seri Paduka untuk membubarkan parlimen, sekali gus membawa kepada pilihan raya umum.

  Bagaimanapun ini dilihat sebagai langkah terakhir kerana ia tidak semestinya memberi kelebihan kepada Bersatu yang dipimpinnya.

  Setakat ini masih tiada jaminan Umno dan PAS akan akan bersama dengannya.

  Sebagai parti baru, kekuatan akar umbi Bersatu juga dilihat masih belum setanding dengan Umno, PAS atau jentera Pakatan Harapan pimpinan Anwar.

  Jika Seri Paduka berkenan menerima nasihat pembubaran Parlimen, ia mungkin berlaku tidak lama selepas pilihan raya Sabah.

  Dan Muhyiddin pula akan mencatat sejarah sebagai perdana menteri paling singkat memerintah negara ini.

  (3) Agong benarkan Anwar buktikan majoritinya

  Sementara itu, Agong mungkin menerima mengadap Anwar atau mana-mana pihak yang boleh membuktikan mereka cukup sokongan untuk membentuk kerajaan baru.

  Baginda untuk mewawancara seorang demi seorang seperti yang berlaku sebelum ini sebelum melantik seorang perdana menteri baru.

  Jika Anwar berjaya membuktikan sokongan diterimanya, anggota parlimen Port Dickson itu akhirnya akan menamatkan gelaran “bakal perdana menteri” yang disandangnya sejak sekian lama.

  Paling menarik dia akan menjadi perdana menteri ketiga berkhidmat untuk tahun ini.

  MR : Anwar meroyan, semua orang ikut meroyan… termasuk atok

 13. PERJANJIAN MN ADA KE SYARAT TAK BOLEH BUAT PAKATAN DENGAN PIHAK LAIN…..UMNO PUN ADA PAKATAN DALAM BN…….

  Bukan mahathir aje, Kit Siang pun terkejut Anwar mahu kerjasama dengan UMNO……..

  KENINGAU – Penasihat DAP, Lim Kit Siang mengakui beliau terkejut dengan pengumuman Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim semalam yang mendakwa telah memperolehi sokongan hampir dua pertiga ahli Parlimen sekali gus untuk membentuk kerajaan baharu.

  “Kenyataan yang dibuat Anwar hari ini (semalam) amat mengejutkan saya dan ramai orang,” kata Kit Siang yang juga Ahli Parlimen Iskandar Puteri pada satu ceramah politik di sini semalam.

  Katanya, sejak 14 September lalu, beliau sudah berada di Sabah dan kali terakhir beliau bertemu dengan Anwar ialah sebelum datang ke Sabah untuk membantu kempen calon-calon Warisan.

  “Ketika itu Anwar memberikan jaminan kepada saya bahawa beliau tidak akan menghubungi mana-mana pemimpin UMNO seperti bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, Presiden UMNO dan Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi.

  “Anwar juga kata beliau tidak menghubungi mana-mana pemimpin Pas dalam usaha mendapatkan sokongan semula daripada rakyat,” katanya.

  Kit Siang mengingatkan Pilihan Raya Negeri Sabah adalah satu peperangan peringkat awal yang akhirnya akan mengubah suasana politik di Malaysia.

  “Kini sudah bukan rahsia lagi apabila pemimpin-pemimpin UMNO ingin Parlimen dibubarkan segera kerana mereka yakin apabila bekerjasama dengan Pas, kemenangan akan memihak kepada mereka dan menjadi Perdana Menteri.

  “Pemimpin-pemimpin UMNO tidak menghormati langsung Tan Sri Muhyiddin Yassin sebagai Perdana Menteri. Muhyiddin pula sedar beliau akan menjadi mangsa pertama sekiranya Parlimen dibubarkan kerana selepas itu, tidak ada orang lagi yang menyokong beliau sebagai Perdana Menteri.

  “Dalam Bersatu sendiri malahan ramai lagi pemimpin lain sekarang begitu mengidam mahu menjadi Perdana Menteri,” kata Kit Siang lagi.

  #Sumber : SH

  MR : Politik meroyan, apa sahaja boleh dikira ok

 14. APA AKU KESAH PASAL SIAPA PM
  YANG AKU HERAN KENAPA KEJOLA TAK TUKAR JANTINA
  LUBANG JUBO SELUAS TEROWONG PATUT DISIMEN
  TUKAR WAK.TUKAR..DARI BAPOK JADI BETINA

  kikikikI

  1. JOM KITA PAKAT NASIHAT YOB
   INI MASALAH BESAR KAW-KAW
   TINGGALKAN LAH BUDAYA JOLOK BATANG MOP
   SAJA AKU NAK PERINGAT KAU

   1. Kejola pakai batang mop bila tak dapat jumpa Bang Ali.

    Berak tak basuh, terpalit tahi, busuk nya Tuhan saja yang tahu.

  2. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

   LUBANG JUBO SELUAS TEROWONG PATUT DISIMEN, hahaha

   Moral of the story: Jangan asyik ke lubang itu. Kalau boleh lubang telinga, telinga lah.

  3. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

   KEJORA LUBANG JUBO SELUAS TEROWONG PATUT DISIMEN, hahaha

 15. Wak sudah pijak Mat Sembab. Ketua Menteri mesti Bung. Azmin Semburit hilang sudah. Kahkahkah!

  1. Bung apa? Bung bang bing? Kuhkuhkuh!

 16. 1 minggu untuk hapuskan dokumen dan packing barang. Sempat insya Allah. Kahkahkah!

  1. jangan lupa gambar gufreng, atau bini No. 2,3,4

 17. Yang mempermainkan institusi tertinggi negara ia lah MP UMNO yang telah menyatakan sokongan penuh pada Anwar tetapi menarik balik sokongan tersebut apabila menghadapi tekanan.

  Apakah apabila Anwar telah mendapat sokongan majoriti tersebut Anwar minta parlimen bubar atau di buat undi tidak percaya tanpa memberi sebab-sebab?

  Sekarang Anwar telah menjalankan tugas nya maka terpulanglah pada Istana dan Parlimen …

  Jika kedua-dua pihak tidak berbuat apa-apa dan Muhyiddin masih berdegil menjadi PM…

  1. Amende yang “Anwar telah menjalankan tugas nya” tu?

   Dia perlu memberi bukti ada sokongan jumlah yang di kata nya. Statutory Declaration oleh MP2 itu satu cara membuktikan nya.

   Satu cara lagi, YDP Agong panggil semua MP2 berkenaan satu persatu, nyatakan sokong Pak Sheikh atau tidak.

   1. Tapi Yang Di Pertua Parlimen yang mengaturkan nya. Bukan Pak Sheikh. Kurang sangkaan “ada kira” atau sebagai nya.

    1. Kepala butoh pukimak TN ni memang bodoh tetapi berlagak pandai Pak Pacak spt Jigit nak bagi penampar kat dia dan Zunnun kata maseh pakai pampers. Sekolah SRK mana, pukimak? 1. Tiada jawatan Yang Di Pertua Parlimen 2. Speaker Dewan Rakyat sendiri pun dah keluar statement hanya PM yg layak usul RUU nak uji sokongan keatas diri dia, samaada undi percaya atau tak percaya 3. Sampai kucing bertanduklah, tengok saje apa jadi usul undi tak percaya Madey Atok95, permanent KIV/cold storage last item 4. Anwar’s move as Ketua Pembangkang ada locus standi dan legal sama mcm Moo’s move angkut SDs jumpa TYDP nak tumbangkan Sabah baru ini ditemani Moo’s Rasputin Hamzah dan SU Pol Moo 5. Sama mcm SDs tumbangkan Kerajaan PH dulu, Kerajaan Negeri Johor, Perak, Melaka dan Kedah 6. Sama SDs tumbangkan Perak 2009 7. Nak dengar kamu suruh Musa Aman dan Moo bentang kat DUN Sabah

     Cakap bodoh mcm Prof Kangkung Shamrayu, kaki jilat Madey bagi opinion yg semua org dispute pasal biased dan tak faham constitution. Ptuii

     1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
      Bravo Anon 9:50 pm,

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      Pstinya TN anjing kini, mukanya mendung teduh
      Sbb Anon cakap kepala butoh, pukimak & bodoh
      Terbayang muka anjing kerepot ni sangat hodoh
      Itu le, dengan orang, suka sangat nak cari gadoh
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       Padan dgn muka TN anjing lahanat haram jadah
       Pasti kini, anjing tua itu tersandar dan terngadah
       Dgn Anon 9:50 pm TN anjing udah terima padah
       Bukan setakat maki jer siap sekali dengan ludah
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      2. Ko bravo kan komen ko sendiri yer?

       Memang tabiat kucing kurap pariah beruk tua Wak Kontol Kejora Kojolla WKKK ler.

       Dahtu, dia yang mencarut, orang dituduh nya. Tabiat penjahat dan gengster pulak.

       Tak habis2 kerakusan Wak Kontol nih.

       1. TN anjing 6:45 am,

        HAHAHA HOHOHO HIHIHI

        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        TN anjing kurap kerepot, bukan saja rupa hodoh
        Sekolah tidak tinggi anjing ni jadi bengap bodoh
        Dgn semua orang, anjing gila ni suka cari gadoh
        Bila terkedu, mula le anjing ni main tudoh-tudoh
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        HUHUHU

        1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

         😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
         🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
         TN anjing kt blog ni hanyalah taraf kutu barahak
         Dia cas lbih, serupa anak haram berjaya dpt hak
         Anjing badut ini hnya bikin kita ketawa terbahak
         Utk anjing ni..huergh ptuiih..ni ha, gelema kahak
         🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

         🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
         Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
         🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

         HUHUHU

     2. Marah benar mencarut macam2 DAP DIRTY OLD MAN WAK KONTOL KEJORA KOJOLL NIH.

      KATA2 TN MESTI BEGITU PEDIH DAN MENYAYAT HATI NYA HINGGA MENYONDAL OTAK BERUK NYA DAN MELOMPAT LOMPAT DIIA NIH.

      DAN MENGKITAR SEMULA LAH DIA SAMPAH SARAP YANG DIPUNGUT NYA SANA SINI.

      KESIAN MAT JENDUL NIH.

      1. TN anjing kurap 🐕 6:40 am,

       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       Teruk TN anjing kurap, kena sekel dgn cg Kejora
       Baru padan muka dia itu anjing keturunan lanun
       Bila dh terkedu..anjing tua ni buat perangai kera
       Dikata anjing tua bebal tu cgu Kejora ini Zunnun
       🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       HAHAHA HOHOHO HIHIHI

     3. “Pak Pacak spt Jigit …”

      Dah di kata nya Jigit Pak Pacak pulak.

      Memaki, mencarut, menuduh tanpa bukti – in lah tanda2 penjahat dan gensgter (thug and gangster).

      BERUK TUA DAP OLD MAN ZUNNUN THE LANUN, PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENGARUT, MENGHASUT DAN/ATAU MENCARUT.

      HARI2 BUAT BEGITU. PUKIMAK LAH DIA.

 18. Mengikut perundangan muyidin masih pm sehingga Agong panggil muyidin menyatakan muyidin sudah tiada majoriti….

  Cuma dlm tempoh 1 minggu muyidin akan ambil langkah berunding dan memujuk mp2 yg sokong anwar..

  Pas gelabah terok…

 19. malaun2 pAs menakut2kan #melayu2 omNo bahawa dAp kaoir harbi dan bahaya…..

  #melayu2 omMo berkata pula, dulu ketika berpakatan dgn dAp utk memerintah perak, pulau pinang & selangor, ketika itu dAp kaum kerabat #melayu2islam hadi ke?

  1. Tak kisah lah.

   Yang penting ia lah DAP dah lama terkenal sebagai parti yang anti-Melayu, Muslimin dan agama Islam.

 20. malaun2 pAs tgh kepanasan, merayu2 agar omNo selamatkan parti dari anwar…..

  omNo pula bertanya kpd malaun2 pAs, yg dok mengangkang diri dgn Moo & assmin ngape pula, sedangkan diri dah janji di kangkang dlm kamar mua”FUCK”at…?

  1. Ini ialah BERUK TUA DAP OLD MAN ZUNNUN THE LANUN, PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENGARUT, MENGHASUT DAN/ATAU MENCARUT.

   HARI2 BUAT BEGITU. PUKIMAK LAH DIA.

   MENCARUT FUCK PULAK NIH. TABIAT PENJAHAT DAN GENGSTER (THUG AND GANGSTER) NYA ITU BERPISAH TIADA.

 21. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  Kejora kini sedang menunggu, seekor anjing tua
  Nak ajarkan dia cukup2, itu anjing lahanat barua
  Pasti anjing dajjal tu akan parah bila dah bersua
  Tapi sayang anjing tua itu bersembunyi dlm gua
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. Dia ni dah gila.

   Cakap benda yang sama tak habis2.

 22. AHLI2 UMNO MESTI SELAMAT KAN UMNO….DESAK PEMIMPIN2 KAMU LETAK JAWATAN PARTI……

  Sokongan Perdana Menteri – PAS mohon penjelasan Umno……

  PAS terpanggil untuk mendapatkan penjelasan daripada Umno berhubung dakwaan berlakunya perubahan sokongan Ahli-Ahli Parlimen Umno terhadap YAB Perdana Menteri.
  PAS merasakan jika benar keadaan ini, ianya bermakna Umno telah tidak mematuhi persefahaman dan persetujuan yang termaktub dalam Piagam Muafakat Nasional yang dimeterai pada 14 September 2019.

  Sukacita diingatkan, Piagam Muafakat Nasional dizahirkan berteraskan matlamat untuk menyatu-padukan umat Islam dalam negara, sekali gus berusaha mengalahkan Pakatan Harapan yang diterajui PKR, DAP dan Amanah.

  Justeru sekiranya peralihan ini benar, ianya boleh dianggap sebagai suatu gerakan yang bertujuan menjatuhkan Kerajaan Perikatan Nasional yang terbina di atas permuafakatan BN, BERSATU, PAS, GPS dan beberapa parti lain di atas kejatuhan Kerajaan PH.

  Sehubungan itu PAS berharap untuk mendapat penjelasan yang sejelas-jelasnya daripada Umno atas dasar rakan muafakat dalam MN, seterusnya mengajak Umno untuk kembali menghayati hasrat dan iltizam yang telah disepakati secara bersama ini.

  Islam Memperkukuh Perpaduan

  DATO’ TAKIYUDDIN HASSAN
  Setiausaha Agung PAS
  7 Safar 1442

  #Sumber : – HARAKAHDAILY 25/9/2020

  MR : Nampak macam UMNO mahu mengungut Bersatu

  1. Pas buat oerjanjian dgn PN tanpa bermusyawarah dgn Umno apa cerita?

Leave a Reply

Your email address will not be published.