BEKERJASAMA DENGAN ANWAR PILIHAN PALING SELAMAT BUAT UMNO DEMI SURVIVALNYA

Bukanlah suatu rahsia lagi bahawa apabila Anwar Ibrahim tampil mengadakan sidang media tergemparnya semalam memaklumkan beliau telah mempunyai sokongan majoriti untuk membentuk kerajaan baru, sebahagian yang menyokongnya itu mestilah daripada UMNO.

Pada peringkat awal, diperkatakan jumlah Ahli Parlimen UMNO yang menyokong Anwar ialah seramai 10 hingga 12 orang.

Disebutkan lagi sokongan itu datang daripada blok Zahid Hamidi dan Najib Razak.

Ia kemudian diperkukuh dengan kenyataan lunak Zahid Hamidi berhubung rancangan Anwar itu di mana beliau menyebut UMNO tidak dapat menghalang Ahli-Ahli Parlimennya jika mereka mahu berbuat demikian.

Malah, Zahid Hamidi mengakui beliau dimaklumkan sudah ramai Ahli Parlimen UMNO telah menyatakan sokongan mereka kepada Anwar.

Najib pula seperti menyembunyikan pendiriannya dengan berteka-teki dengan menulis di media sosialnya – Time macam ni kena pastikan bekalan stok cukup – sambil memaparkan gambar pembelian Super Ring, makanan ringan kegemarannya.

Semalam, sebuah portal berita melaporkan sebenarnya terdapat 15 Ahli Parlimen UMNO telah menyokong Anwar untuk menjadi Perdana Menteri baru menggantikan Muhyiddin Yassin.

Portal itu juga menyebut, dengan sokongan tersebut bermakna kedudukan Muhyiddin sudah pun jatuh dan ini tentunya mengambil kira majoriti yang dimiliki Perdana Menteri di Parlimen sebelum ini hanya sekitar satu atau dua undi saja.

Ada pula maklumat lain daripada UMNO memberitahu, sokongan kepada Anwar itu sudah mencecah kepada 20 orang setakat ini, sambil mengatakan selepas terbentuknya kerajaan baru nanti, semua Ahli Parlimen UMNO akan turut mengalihkan sokongan mereka secara beramai-ramai.

Dalam hal ini, persoalan pertama ialah siapakah 10, 12, 15 atau 20 Ahli Parlimen UMNO tersebut?

Dan persoalan kedua, kenapa mereka mengambil keputusan menyokong Anwar dan meninggalkan Muhyiddin?

Sementara siapakah mereka yang menyokong Anwar itu kekal sebagai misteri sehingga Ketua Pembangkang itu sendiri mendedahkannya secara rasmi kepada Yang Dipertuan Agong dalam acara mengadap yang dijangka akan berlangsung dalam sehari dua ini, keputusan Ahli-Ahli Parlimen UMNO mengalihkan sokongan secara tiba-tiba kepada Anwar tidak kurang menariknya untuk diperhatikan.

Pendirian itu secara umumnya adalah gambaran bahawa UMNO, lebih-lebih lagi jika benar ia melibatkan Zahid Hamidi dan Najib, sudah hilang kepercayaan terhadap Muhyiddin dan lebih ingin memikirkan survival masa depannya.

Sebenarnya, kerjasama UMNO dengan Anwar dan PH, walaupun ada sedikit pelik terutama kerana ada DAP di dalamnya, tetapi itulah pilihan terbaik dan selamat baginya.

Lagi pun, kalau Pas sudah boleh bekerjasama dan bercium mulut dengan UMNO yang pernah dikafirkannya selama puluhan tahun sebelum ini, apalah sangat setakat UMNO bekerjasama dan berkongsi kuasa dengan PH yang ada DAP di dalamnya.

Tambahan lagi, UMNO juga sudah biasa bekerjasama dengan MCA, DAP dan Gerakan yang jika difikirkan, semua parti-parti itu tidak banyak berbeza pun dengan DAP.

Bahkan, dengan bekerjasama itu nanti akan memberi ruang kepada UMNO dan DAP untuk saling memahami dan seterusnya melaraskan perjuangan masing-masing demi kepentingan semasa.

Namun, yang lebih penting bagi UMNO ialah apabila ia memutuskan untuk menyokong Anwar dan PH, soal perlunya berbahagi kerusi dengan Bersatu tidak lagi menjadi perkara yang perlu dibangkitkan.

Dengan bekerjasama dengan Anwar, UMNO boleh bertanding di semua kerusi tradisinya tanpa gangguan, manakala PH mengambil kerusi-kerusi campuran yang lain.

Sedemikian itu, UMNO akan kekal sebagai parti Melayu unggul, sambil dapat memastikan Bersatu tidak lagi bernyawa dalam persada politik negara selepas ini.

Pertimbangan ini tentulah jauh lebih baik daripada UMNO terus berunding rumit dengan Bersatu yang pastinya mahu menuntut banyak kerusi Melayu, sedangkan cawangan sendiri tidak banyak mana dan akar umbi langsung tiada.

Daripada membuang masa melayan Bersatu, melawan dan memastikan parti itu berkubur adalah perjuangan yang 100 peratus akan disambut meriah oleh akar umbi UMNO sendiri. (Shahbudindotcom 24/09/2020)

Updated: 24 September 2020 — 10:26 am

107 Comments

Add a Comment
  1. This Is What Women Really Want !!
    Kenikmatannya Terasa Hingga Ke Subuh !!
    Mantap Bro – No. 1 Most Powerful Health Supplement For Men
    Wasap / Call >>> 01139528288
    http://wasap.my/601139528288/MantapBro
    http://wasap.my/601139528288/MantapBro

  2. DSAI should be given a chance to helm the nation. Dr M n Azmin should be thrown into pit.

  3. UMNO PERLU WASPADA JIKA MAHU TERUS SOKONGAN MELAYU…..JAGA PERSAHABATAN DENGAN PAS….JANGAN SEKONGKOL DENGAN YANG LAIN……

    Anwar’s Premature Ejaculation: Did He Play Into Umno’s Hands?……..

    The question is, is Anwar using Umno (or the “independent” Umno MPs) to become PM or is Umno using Anwar instead to trigger GE15? The next 24 hours will tell. If this proves to be just another “16 September” hoax, Anwar’s credibility would be utterly destroyed and there is no way he can recover from this fiasco.

    Anwar Ibrahim’s objective since 1982 is to become Malaysia’s Prime Minister. It is a dream he has been harbouring for 38 years — a dream for Anwar but a nightmare for Malaysia.

    Anwar made his move five years later in 1987 when he chose to back Tun Dr Mahathir Mohamad and Tun Ghafar Baba — a.k.a. “Team A” — instead of Tengku Razaleigh Hamzah and Tun Musa Hitam — a.k.a. “Team B”.

    And the answer is simple: because it would be easier to topple Ghafar than Musa and take over as Umno’s number two. Hence Anwar supported Team A because supporting Team B would mean the end of his dream to become the Prime Minister.

    Anwar joined Mahathir in Umno in 1982 for the sole purpose of becoming Prime Minister
    Four years later, Anwar made his move when Mahathir appointed him the Finance Minister. For two years Anwar distributed millions of Ringgit worth of “pink forms” to the grassroots leaders in the 191 Umno divisions and the thousands of Umno branches.

    In 1993, Anwar made his move and took over as Umno’s Deputy President and the Deputy Prime Minister of Malaysia.

    Mahathir knew that Anwar’s next move would be to take over as the Umno President and Prime Minister. So, he had Anwar closely watched and monitored. That was when they discovered Anwar’s sexcapades involving prostitutes, other people’s wives, and men/boys.

    In 1997, Anwar made his move but Mahathir was ready for him. In September 1998, Mahathir countered and neutralised Anwar. Anwar’s 16-year journey to become Prime Minister ended with his arrest and eventual conviction for abuse of power and sodomy.

    But Anwar refused to give up. He immediately launched his so-called reform movement, an idea he stole from Indonesia, followed by the launch of Parti Keadilan Nasional on 4th April 1999. And for the next 20 years he continued his “struggle” to become Malaysia’s Prime Minister, disguised as a struggle to reform Malaysia.

    All three claim they are the legitimate Prime Minister of Malaysia
    Yesterday, Anwar announced that the government has fallen, Prime Minister Muhyiddin Yassin has lost his majority in Parliament, and that he (Anwar) was now Malaysia’s new Prime Minister.

    Anwar revealed he had requested an audience with Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong, but it had to be postponed because His Majesty was admitted into hospital.

    According to Anwar’s circle, yesterday’s announcement was a pre-emptive strike in case he does not get an audience with the Agong. Anwar wanted Malaysia to know he had requested an audience with Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong because Muhyiddin has lost his majority in Parliament and is no longer the Prime Minister.

    Anwar also wanted it to be known that he now has the majority support in Parliament mainly from the Malay-Muslim MPs from Umno.

    Anwar says he has the majority Malay-Muslim support in Parliament and is now PM9
    Lim Kit Siang said he was surprised and was not aware that Anwar had the majority support in Parliament, in particular the support from the Malay-Muslim MPs from Umno.

    Umno President Ahmad Zahid Hamidi made it clear that Anwar does not have the support of Umno and that the rumoured 15-20 Umno MPs who support him are supporting him in their personal capacity.

    In other words, the 15-20 Umno MPs who are alleged to be supporting Anwar are acting independently and the party has nothing to do with it. Zahid also made it clear that the party has no issues with the Umno MPs personally supporting Anwar even though the party officially supports Muhyiddin.

    Zahid says Umno does not support Anwar but the Umno MPs are free to do so
    In short, the Umno MPs are free to vote against the party if they so wish.

    According to Umno insiders, these “independent” Umno MPs only support Anwar to topple Muhyiddin (not to take over from Muhyiddin) knowing that this will force Muhyiddin to dissolve Parliament to make way for GE15. They are confident, if that happens, then Umno can regain its fortunes lost in the May 2018 general election.

    Umno, or the “independent” Umno MPs, may have given Anwar the impression they support him to get him to make his move against Muhyiddin. They want to use Anwar to trigger GE15 and they know Anwar is desperate enough to fall for it.

    Anwar is in bed with DAP and there is no way Umno would want to jump into bed to join the orgy Anwar is having with DAP. Kicking out Bersatu just to replace it with DAP would be out of the frying pan into the fire, a very silly move indeed.

    The question is, is Anwar using Umno (or the “independent” Umno MPs) to become PM or is Umno using Anwar instead to trigger GE15? The next 24 hours will tell. If this proves to be just another “16 September” hoax, Anwar’s credibility would be utterly destroyed and there is no way he can recover from this fiasco.

  4. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
    Kejora’s ‘pantuns’ striked like lightning & thunder
    DAP Bloody Old Man ‘TN anjing’ got into blunder
    That idiot, is as if fallen, & being hit by the ladder
    The skunk got no other choice than to surrender
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    HUHUHU

  5. Old idiot TN anjing 🐕,

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    TN anjing 24 jam di blog ni, mngharapkan dedak
    Tapi komen anjing tua ini selalu tk ikut tajuk pos
    Umur dekat 90 tpi perangai dia spt budak-budak
    Ntah bila nak cerdik, ini anjing tua pelir mampos
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  6. Old idiot TN anjing 🐕,

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    TN anjing, pasal tajuk pos bukan dia nak sentuh
    Mcm nenek kebayan sja, membebel & caci maki
    Bodoh anjing ini..mcm pak dia punya pala butuh
    Jahat mulut, macam mak dia punya lubang puki
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  7. Old idiot TN anjing 🐕,

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    Rasa nya TN anjing ni dlu lahir terbelit tali pusat
    Perangai anjing tua ni sebijik macm keling paria
    Senjata anjing ni hanya makian dan kata2 kesat
    Agaknya lidah terjelir mcm bijik kelentit mak dia
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  8. Old idiot TN anjing 🐕,

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Bloody old idiot TN, still come in to boast and lie
    Only on rotten smelly garbage, this old goon rely
    Kejora gave him English pantun, he cannot reply
    However thanks for the jokes, that clown supply
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Old idiot goon TN is a damn stupid idol preacher
    He is now, almost 90..but childish and immature
    Facing Kejora he feels like being hit by an archer
    No way he can beat cg Kejora, the smart teacher
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  9. TN anjing 🐕 6:37 pm,

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    TN anjing tua gila, dah mula nak mengelat..caikk
    Ada ke dia kata cgu Kejora ni dri keluarga tk baik
    Sebenarnya anjing tua ni mati pucuk pelir tk naik
    Puncanya sbb anjing ni terlalu bnyak makan taik
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. KEPALA BAPAK WAK KONTOL KEJORA KONTOLLA KERJA COPY PASTE AJER.

      OTAK KOSONG, TAK BOLEH NAK MIKIR, AMBIK SENANG AJER LER MELAYU JAWA KONTOL NIH.

      1. TN anjing 🐕 8:02 pm,

        HAHAHA HOHOHO HIHIHI
        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        TN anjing dh teruk kena ckgu Kejora taji dan tala
        Pasti anjing ini marah, bijik mata merah menyala
        Ternyata dia bkn sebarang anjing tapi anjing gila
        Asyik anjing ni ulang2 ‘wak kontol Kejora Kojolla’
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  10. Sekali kena balun, berkali kali Beruk Tua Wak Kontol Kejora Kojolla mengadu di sini.

    Geram, sakit hati, komplen, merayu, nyaris2 pegang joss sticks tonggang tonggek di pangkal pokok Kayu Ara.

    1. TN anjing 🐕 7:28 pm,

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      TN anjing dh teruk kena ckgu Kejora taji dan tala
      Pasti anjing ini marah, bijik mata merah menyala
      Ternyata dia bkn sebarang anjing tapi anjing gila
      Asyik anjing ni ulang2 ‘wak kontol Kejora Kojolla’
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  11. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    TN anjing tua gila, dah mula nak mengelat..caikk
    Boleh dikata ckgu Kejora ini dari keluarga tk baik
    Sebenarnya anjing tua ni mati pucuk pelir tk naik
    Puncanya sbb anjing ni terlalu bnyak makan taik
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  12. Anonymous (TN anjing 🐕)

    Nyata Beruk Tua Wak Kontol ini dari keluarga tak baik.

    Tak memasal, dia becomes offensive here, mencari pasal.

    Reply
    24 September 2020 6:37 pm

    1. TN anjing 🐕 6:37 pm,

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      TN anjing dh teruk kena ckgu Kejora taji dan tala
      Pasti anjing ini marah, bijik mata merah menyala
      Ternyata dia bkn sebarang anjing tapi anjing gila
      Asyik anjing ni ulang2 ‘wak kontol Kejora Kojolla’
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        TN anjing tua gila, dah mula nak mengelat..caikk
        Boleh dikata ckgu Kejora ini dari keluarga tk baik
        Sebenarnya anjing tua ni mati pucuk pelir tk naik
        Puncanya sbb anjing ni terlalu banyak makan taik
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  13. MAS MERAH (Tok Gora)

    Untuk abang Fareez,

    Usik bermanja,seri-seri pengantin baru
    Jejari di ramas,terbit dan lekat persona
    Asyik memuja Mas,bidadari mata biru
    Nanti Mas cubit tau ,pilih je kat mana

    Eeeeeeee..emmmm

    Jerami di isi,kat palong telaga
    Petak terendam,sawahan padi
    Suami x kasi,Mas tolong niaga
    Tak sepadan,ngan lulusan PhD

    Untuk teruna idaman dara,

    Jambol rambut gini,warna merah pinang
    Pasti kemas sakan,pasti pak wa2 sambar
    Amboi,bila sebut Erni teruna dah tenang
    Nanti Mas kabarkan,bawa-bawa besabar

    DR. MAS MERAH/MAS ELINA THOMSON
    SAKURA LAND-TOKYO

    Reply
    24 September 2020 6:17 pm

    1. Tok Gora 6:17 pm,

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      Waah..panjang jugak pantun yg Tok Gora karang
      London-Tokyo Sakura punya le bnyak temberang
      Pada hal bawak teksi sapu..Naka – Kuala Nerang
      Owh..tk takut ke nanti klu TN anjing mari serang?
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  14. Sebaiknya parti Melayu yang baru semua pi mampus. Putra, Kita, Bersatu, Pejuang patut berkubur tanpa nisan. Bagi Umno dan Pas. Baru betul Melayu bersatu. Bukan bermadu dengan Azmin Semburit. Puih Mat Gay Singapo pun Melayu nak? Baik pi cari Sajat. Kahkahkah!

  15. Nyata Beruk Tua Wak Kontol ini dari keluarga tak baik.

    Tak memasal, dia becomes offensive here, mencari pasal.

    1. Beruk Tua Wak Kontol Kejora Kontolla.

      1. Correction:

        Beruk Tua Wak Kontol Kejora Kojolla

        1. TN anjing 6:37/6:41/6:42 pm,

          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
          TN anjing dh teruk kena ckgu Kejora taji dan tala
          Pasti anjing ini marah, bijik mata merah menyala
          Ternyata dia bkn sebarang anjing tapi anjing gila
          Asyik anjing ni ulang2 ‘wak kontol Kejora Kojolla’
          🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
          Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
          🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          1. Terasa malu, komplen “Asyik .. ulang2 ‘wak kontol Kejora Kojolla’”

            Bagus, ada kesan.

  16. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Bloody old idiot TN, still come in to boast and lie
    Only on rotten smelly garbage, this old goon rely
    Kejora gave him English pantun, he cannot reply
    However thanks for the jokes, that clown supply
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Old idiot goon TN is a damn stupid idol preacher
    He is now, almost 90..but childish and immature
    Facing Kejora he feels like being hit by an archer
    No way he can beat cg Kejora, the smart teacher
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. Beruk Tua Wak Kontol Kejora Kojolla

  17. Tun has foresight and even predicted it earlier but Muhyiddin ignored it out arrogance and crazed for power.

    Now he pays for the price of his ignorance and arrogance. Karma. Tulah….period

  18. Untuk abang Fareez,

    Usik bermanja,seri-seri pengantin baru
    Jejari di ramas,terbit dan lekat persona
    Asyik memuja Mas,bidadari mata biru
    Nanti Mas cubit tau ,pilih je kat mana

    Eeeeeeee..emmmm

    Jerami di isi,kat palong telaga
    Petak terendam,sawahan padi
    Suami x kasi,Mas tolong niaga
    Tak sepadan,ngan lulusan PhD

    Untuk teruna idaman dara,

    Jambol rambut gini,warna merah pinang
    Pasti kemas sakan,pasti pak wa2 sambar
    Amboi,bila sebut Erni teruna dah tenang
    Nanti Mas kabarkan,bawa-bawa besabar

    DR. MAS MERAH/MAS ELINA THOMSON
    SAKURA LAND-TOKYO

    1. Tok Gora 6:17 pm,

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      Waah..panjang jugak pantun yg Tok Gora karang
      London-Tokyo Sakura punya le bnyak temberang
      Pada hal bawak teksi sapu..Naka-Kuala Nerang
      Owh..tk takut ke nanti klu TN anjing mari serang?
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  19. Beruk Tua Wak Kontol Kejora Kojolla WKKK marah di panggil Wak Kontol.

    Takda yang lebih hina di dunia ini dari Wak Kontol.

    1. Tosonyap dio bila di panggil Wak Kontol.

      1. More of the kontol-ing will be heaped upon him when he comes in again.

    2. Old Idiot TN anjing 🐕 6:12 pm,

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      Old idiot goon TN is a damn stupid idol preacher
      He is now, almost 90..but childish and immature
      Facing Kejora he feels like being hit by an archer
      No way he can beat cg Kejora, the smart teacher
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  20. Old Idiot TN anjing 🐕 5:58/5:59 pm,

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Bloody old idiot TN, still come in to boast and lie
    Only on rotten smelly garbage, this old goon rely
    Kejora gave him English pantun, he cannot reply
    However thanks for the jokes, that clown supply
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  21. Dah keluar lagi the bastard Kejora Kojolla.

    1. Dia Wak Kontol Kejora Kojolla, WKKK.

      1. Beruk Tua Wak Kontol Kejora Kojolla WKKK.

  22. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
    Kejora’s ‘pantuns’ striked like lightning & thunder
    DAP Bloody Old Man ‘TN anjing’ got into blunder
    That idiot, is as if fallen, & being hit by the ladder
    The skunk got no other choice than to surrender
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  23. pakat rebut pati penyangak untuk berkuasa
    hnay bagi tempuh 2 tahun
    penyngak pun ada pengaruh
    ynag tak da pegangan sabggup bersekongkol

  24. SEMUA ORANG JADI GILER SEBAB BANDUAN TEBUK JUBO…….

    ‘Siapa dari Umno mahu DAP berkuasa kembali?’……

    Seorang pemimpin Bersatu tertanya-tanya siapa ahli parlimen Umno yang bersedia melihat DAP kembali ke koridor kuasa.

    Muhammad Faiz Na’aman mengemukakan persoalan itu sebagai mengulas kenyataan Presiden Umno, Ahmad Zahid Hamidi bahawa ramai ahli parlimen dari partinya dan BN menyokong usaha pemimpin pembangkang Anwar Ibrahim untuk membentuk sebuah kerajaan baru.

    “Lalu menimbulkan spekulasi, ahli-ahli parlimen Umno mana pula yang reda melihat DAP kembali berkuasa dengan menyokong presiden PKR itu menjadi perdana menteri?

    “Sedangkan agenda DAP ternyata amat bertentangan dengan asas perjuangan parti-parti yang berasaskan nasionalisme dan Islam seperti Umno tersebut,” kata anggota Majlis Pimpinan Terttinggi (MPT) Bersatu itu dalam satu kenyataan, hari ini.

    Umum tahu, katanya bahawa menyokong Anwar, bagaikan memberi nyawa secara tidak langsung kepada DAP untuk kembali ke Putrajaya.

    “Kerana PKR dan DAP masih rakan dalam Pakatan Harapan (PH) selain Amanah,” katanya.

    Sebagai rekod, Bersatu pernah menjadi sebahagian daripada gabungan PH yang menumbangkan pentadbiran enam dekad Umno-BN pada pilihan raya umum lalu.

    Walau bagaimanapun, pada bulan Februari lalu, Presiden Bersatu Muhyiddin Yassin membawa keluar parti itu dan ini menyaksikan kejatuhan kerajaan PH setelah 22 bulan memegang tampuk pemerintahan negara.

    Muhyiddin kemudiannya dilantik sebagai perdana menteri setelah menjalin pakatan menerusi Perikatan Nasional bersama-sama dengan gabungan Muafakat Nasional Umno / BN-PAS dan lain-lain.

    Bagaimanapun, pemerintahannya tetap rapuh dengan majoriti tiga kerusi di Dewan Rakyat.

    Sejak itu, beberapa pemimpin Bersatu, seperti ketua Pemuda (Armada) Bersatu, Wan Ahmad Fayhsal Wan Ahmad Kamal, mempersalahkan DAP berhubung keputusan mereka meninggalkan PH.

    Umano dan PAS juga berulang kali mendakwa DAP sebagai ancaman kepada Islam dan orang Melayu, tetapi ini disanggah oleh pemimpin DAP. Bagi mereka, ia satu rekayasa yang bertujuan menyemai bibit kebencian di kalangan pengundi Melayu / Islam.

    Tahun lalu, Zahid berkata bahawa Umno akan menolak segala bentuk kerjasama dengan parti yang bersama dengan DAP.

    Semalam, Amwar mendakwa bahawa dia telah mendapat sokongan majoriti ahli parlimen dan mengumumkan bahawa kerajaan Muhyiddin telah jatuh.

    Presiden PKR itu berikrar akan mendedahkan lebih banyak butiran selepas dia menghadap Yang di-Pertuan Agong yang sedang menjalani rawatan di Institut Jantung Negara.

    Kalau anda terlepas…

    Agoes Salim – Watak penting membidankan Rukun Negara
    Sementara itu, Muhammad Faiz membidas Anwar kerana membuat pendedahan itu ketika Seri Paduka masih menerima rawatan.

    “Rata-rata warga Malaysia khususnya Melayu-Islam melihat pengumuman Anwar di kala Yang di-Pertuan Agong sedang gering dan sedang dirawat di IJN itu sebagai gopoh serta biadab.

    “Negara masih dibelenggu dengan penularan wabak Covid-19. Manakala ekonomi Malaysia berada dalam fasa pemulihan ketika ini.

    “Pengumuman kononnya kerajaan kita jatuh dan diri seseorang itu pula layak menjadi perdana menteri secara tidak langsung telah mensabotaj kestabilan ekonomi negara kerana ia turut mempengaruhi pasaran saham dan nilai ringgit,” katanya.

  25. APA LER PHD4PIG MINAT SANGAT KE BADUT BANDUAN TEBUK JUBO…….

    Dissolve Parliament And Hold GE15, ……..

    (Malaysiakini) – PKR president Anwar Ibrahim’s announcement today claiming that he now commands the majority support in parliament to form a new government has led to renewed calls for a snap general election.

    Among them was BN secretary-general Annuar Musa, who said the power to choose should be returned to the voters.

    “No way Anwar is going to be the prime minister no matter how many MPs and from which party are supporting him.

    “Let us first settle the Sabah state election, and then we should let the rakyat make their choice once and for all. The Yang di-Pertuan Agong should call for a snap general election,” he said on Twitter.

    The call by Annuar came only hours after he posted on Twitter a series of bemused emojis in response to a tweet about Anwar’s announcement, seemingly trolling the opposition chief.

    Annuar, who is Ketereh MP and part of the Perikatan Nasional cabinet led by Muhyiddin Yassin, had previously made a similar call in March. The PN government was barely two-weeks old then.

    He had said that the dissolution of parliament would hopefully open the ‘front door’ for PN, amidst accusations that it was a backdoor government. However, Annuar had denied that he was calling for immediate dissolution of the Dewan Rakyat.

    Another politician who called for a snap election was Pasir Salak MP Tajuddin Abdul Rahman, who is also from BN.

    He had told Malaysiakini earlier today that a fresh election would be the best solution for the country’s political conundrum.

    ‘Prove numbers in parliament’

    Meanwhile, PAS, which is also a part of PN government, sings a different tune.

    Its president Abdul Hadi Awang in a statement said that all 18 PAS parliamentarians fully support Muhyiddin’s leadership, and said that the latter is still the legitimate premier as per the Federal Constitution.

    “At the same time, PAS will continue to strengthen the friendship in Muafakat Nasional and PN.

    “PAS also calls for all rakyat to come together in supporting the PN government’s effort to handle the Covid-19 pandemic and improve the country’s economy,” he said.

    Muafakat Nasional is a political pact that consists of PAS, Umno and Bersatu.

    Meanwhile, former Bersatu supreme council member Rais Yatim called for Anwar to prove his numbers in the Dewan Rakyat.

    He said parliament is the place for Anwar to assert his claim of having the majority support.

    “The sudden upsurge of Anwar’s voltage in asserting his attainment of majority support is best tested in parliament, not via statutory declarations (SD) that are open to non-validity issues,” Rais tweeted.

    A similar call was made by veteran Umno leader Tengku Razaleigh Hamzah, who is Gua Musang MP.

    He said MPs should not act outside the august house, regardless of whether they have SDs from more than half of MPs.

    “All of these are meaningless. Whether a leader falls from power or not is determined in the Dewan Rakyat by members who are present and cast their votes, which cannot be done through a proxy, representative or an SD.

    “The prime minister must seek an audience with the Yang di-Pertuan Agong, if he loses majority support, to tender his resignation and seeks the king’s permission to hold a fresh election or appoint another MP whom the king thinks has the majority support.

    “This is up to the Agong. MPs cannot just do anything they like, even though they claim they have enough support and wanting to form a government without being invited by the Agong. That is how it should be done,” he said.

  26. PAK DAJJAL KENA BELAJAR DARI PAK BEDAL….MACAM MANA TEBUK ATAP DAN BUBAR PARLIAMEN…….

    Voon To Anwar: Get Agong’s Nod First Before Making Announcement On New Govt…….

    (Borneo Post) – Political activist Voon Shiak Ni is dismayed at Parti Keadilan Rakyat (PKR) president Datuk Seri Anwar Ibrahim’s premature announcement that he had the numbers to form the new federal government.

    According to her, such an irresponsible announcement and the statements made by political leaders could gravely undermine political stability, affecting the country’s economy and shaking confidence of investors in Malaysia.

    She observed that the stock market was affected after Anwar made his announcement that he had enough MPs to form a new government.

    “Yesterday (Wednesday), FTSE Bursa Malaysia Kuala Lumpur Composite Index (FBM KLCI) dropped two per cent to 8.32 after Datuk Seri Anwar Ibrahim’s premature announcement that the ruling Perikatan Nasional (PN) coalition will fall because he has the numbers to form a new government.

    “And, he has yet to get Yang di-Pertuan Agong’s nod for his so-called new government and he (Anwar) did not reveal his numbers too. This is absurd, isn’t it?” she pointed out in a press statement today.

    Voon opined that Anwar would be making Malaysia a laughing stock if he continued with his blunders in his number games.

    She said Anwar should obtain Yang di-Pertuan Agong’s approval first before going ahead with his announcement that he would bring down the PN government.

    “With due respect to my former party president, Anwar Ibrahim, please do get the Agong’s nod first before making more announcements on your numbers. People are pissed,” she added.

    She said it was a shame that irresponsible politicians resorted to making premature announcements to garner support at the expense of nation’s political stability and the people’s welfare.

    She added that Anwar should have known better that seeking audience with the Yang di-Pertuan Agong did not mean anything until he had obtained His Majesty’s nod.

    “I strongly disagree with Anwar’s action of making premature announcement of a change of the government before getting His Majesty’s nod.

    “Both Anwar and (former prime minister) Tun (Dr) Mahathir (Mohamad) have been playing to the public gallery with their number games for the last few months in the battle to claim Putrajaya from (prime minister Tan Sri) Muyhiddin Yassin. Get the Majesty’s nod first,” lamented Voon.

    On Wednesday, Anwar claimed that he had the majority support of MPs to form a government, and would hold an audience with the Yang di-Pertuan Agong soon.

    The Port Dickson MP, however, refused to list down the exact number of MPs supporting him, pending the audience with the Agong.

  27. POLITIK CACAMERBA HURU HARA …. RAKYAT KENA SELAMATKAN PRU SEGERA……

    Anwar’s Claim Of Having Majority To Form Govt Raises Questions…..

    (Bernama) – The claim by Datuk Seri Anwar Ibrahim yesterday of him having a “strong, formidable and convincing” majority to take over the government raises various questions as to what extent he would go to bring down the Perikatan Nasional (PN) government under Prime Minister Tan Sri Muhyiddin Yassin.

    The PN government will continue to reign until the Parti Keadilan Rakyat (PKR) president can prove to the Yang di-Pertuan Agong and the Dewan Rakyat (Parliament) that he really has the majority number to take over the government.

    A geostrategist, Azmi Hassan, said whatever is Anwar’s game, the final say on any change in the government is not in his hands but that of the Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah.

    He said the Yang di-Pertuan Agong could decide the change in government without having the Parliament to be dissolved, or to call for a general election if Parliament is dissolved.

    “It is true that the post of prime minister depends on the support obtained in Parliament. If the claim that he (Anwar) has majority support, it means that Muhyiddin has lost the support of the members of Parliament (MPs).

    On talks that Anwar has the support of UMNO MPs, Azmi said he was not sure about it and if it is so, it would upset the UMNO grassroots as it would mean their party having to work with DAP, which they consider an enemy.

    “We should be mindful that the reason UMNO MPs support Muhyiddin is to avoid having DAP in the government.

    “Since DAP has expressed support for Anwar, it is quite certain that DAP will be in Anwar’s government. This will certainly be difficult for the UMNO grassroots to accept UMNO MPs supporting Anwar,” he added.

    UMNO President Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi in a statement yesterday confirmed having received information that there are many UMNO and Barisan Nasional (BN) MPs expressing support for Anwar and that he respected their stand.

    Meanwhile, the Deputy Director of the Institute of Ethnic Studies (KITA), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) Associate Professor Dr Kartini Aboo Talib said the public could not accept Anwar’s claim of having the support to form a new government.

    “My opinion is that Anwar’s claim is just mere words, he needs to prove it, like showing the Statutory Declaration (SD) signed by the affected MPs or announcement by the MPs concerned ,” she added.

    She said the announcement by Anwar could influence the results of the Sabah State Election this Saturday as voters would have to choose a coalition that is favoured by the federal government for the future of Sabah.

    “Relationship between federal and state has a big impact on development in Sabah,” she added.

    Meanwhile, there has yet to be any MP from the opposite side expressing support for Anwar, with all those in PN, including cabinet members, expressing full support for the PN government led by Muhyiddin.

  28. Nyawa Kerajaan Pintu Belakang tajaan Madey si Kitol hanya di bawah betina yang mengaku pakar perlembagaan? Belum jumpa MP yang merajuk ke? Azmin Semburit kau bersara dan balik Singapura baru Kerajaan Pintu Belakang puppet Madey si Kitol selamat. Kahkahkah!

  29. Dah mengarut cakap personal pulak Beruk Tua DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENGARUT DAN/ATAU MENCARUT) nih.

    Gua bo layan lorr. Buang masa saja.

    1. TN anjing kurap 🐕 3:36 pm,

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      Teruk TN anjing kurap, kena sekel dgn cg Kejora
      Baru padan muka dia itu anjing keturunan lanun
      Bila dh terkedu..anjing tua ni buat perangai kera
      Dikata anjing tua bebal tu cgu Kejora ini Zunnun
      🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        TN anjing kurap kerepot, bukan saja rupa hodoh
        Sekolah tidak tinggi anjing ni jadi bengap bodoh
        Dgn semua orang, anjing gila ni suka cari gadoh
        Bila terkedu, mula le anjing ni main tudoh-tudoh
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        HUHUHU

        1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
          TN anjing kt blog ni hanyalah taraf kutu barahak
          Dia cas lbih, serupa anak haram berjaya dpt hak
          Anjing badut ini hnya bikin kita ketawa terbahak
          Utk anjing ni..huergh ptuiih..ni ha, gelema kahak
          🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
          Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
          🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          HUHUHU

          1. TN anjing 🐕 3:36 pm,

            HAHAHA HOHOHO HIHIHI

            😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
            💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
            Kejora’s ‘pantuns’ came in like lightning & thunder
            DAP Bloody Old Man ‘TN anjing’ got into blunder
            That idiot, is as if fallen, & being hit by the ladder
            The skunk got no other choice than to surrender
            😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

            👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
            Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
            🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  30. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    Rasa nya TN anjing ni dlu lahir terbelit tali pusat
    Perangai anjing tua ni sebijik macm keling paria
    Senjata anjing ni hanya makian dan kata2 kesat
    Agaknya lidah terjelir mcm bijik kelentit mak dia
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    HUHUHU

  31. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    TN anjing, pasal tajuk pos bukan dia nak sentuh
    Mcm nenek kebayan sja, membebel & caci maki
    Bodoh anjing ini..mcm pak dia punya pala butuh
    Jahat mulut, macam mak dia punya lubang puki
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    HUHUHU

  32. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    TN anjing 24 jam di blog ni, mngharapkan dedak
    Tapi komen anjing tua ini selalu tk ikut tajuk pos
    Umur dekat 90 tpi perangai dia spt budak-budak
    Ntah bila nak cerdik, ini anjing tua pelir mampos
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  33. Give Anwar the benefit of the doubt

    Something wrong in the political party equations

    Does DAP work with Umno?
    Does DAP work with PAS?
    Does DAP work with GPS?
    Does Dap work with Warisan?

    DAP works with Amanah…Mat Sabu could vouch for it
    DAP works with PKR…Anwar says so

    or remains PM in Waiting till kingdom comes!!!!!!

  34. Masih wujud ker MN bila mp umno sokong anwar?…

    Duta timor barat kena buang lah..

  35. Aju nak lihat reaksi madey pokok petai bila anwar pm..

    1. Dengar apa PM kata

      Muhyiddin: Saya PM selagi Anwar tak buktikan majoriti
      “Sehingga dibuktikan sebaliknya, kerajaan PN masih berdiri teguh dan saya adalah perdana menteri yang sah.” M’kini

      1. Dan yang ini

        Hanya Perdana Menteri, Muhyiddin Yassin layak menghadap Yang di-Pertuan Agong bagi menyatakan kedudukan semasa sama ada beliau masih mempunyai kepercayaan majoriti atau sebaliknya di parlimen, kata pakar perlembagaan Profesor Dr Shamrahayu Ab Aziz.

        Sehubungan itu, katanya, tindakan Presiden PKR, Anwar Ibrahim yang mahu menghadap UDPA bagi mempersembahkan sokongan majoriti seperti didakwa telah mengelirukan orang ramai mengenai peranan Seri Paduka Baginda.

        https://www.malaysiakini.com/news/543848-

    2. Tak ada reaksi hanya senyum tanda Anwar TAK AKAN JADI PM!

  36. Lobai hadi kaji bodek telah lama bermusuh dgn abwar..

    Jika anwar pm adakah lobai hadi akan ketuk pintupejabat PM?..

    Lobai haadi
    Muka tak malu..

    1. Anjing ni semua bontot dia cium. Madey si Kitol yang anjing ni suruh balik jaga klinik pun anjing sanggup jilat. Anjing patut kekal duta anjing sampai mati. Kahkahkah!

      1. Lamu cium bontot kamu sendiri lah.

        Najib pun tak kasi kamu cium bontot dia sebab kamu Tukang Karut.

  37. Kemana azmin akan membawa diri bersama mak lampir dan geng2 bodoohnye selepas ni?..

  38. Asal bukan Madey si Kitol atau Azmin Semburit. Dua ekor yang tak guna dalam politik tapi macam haramjadah. Kahkahkah!

    1. Kamu yang paling tak guna, perlu di nyah dari sini. Kuhkuhkuh!

      1. Kanu berok mat yeh mabok todi suka menyibok melalak merapu…..kamu oegi masuknblog madey petai …beribsokongan kpd petai yg dah tombang..

        1. Hahaha, marah yer?

          Jaga2 Blood Pressure kamu.

  39. Lapang hati ini jika alasan memberi sokongan pada Anwar kerana hanya Anwar yang layak jadi PM.

    Hati ini yakin jika kerjasama UMNO dengan PH sangat-sangat mengambil kira kestabilan politik dan ekonomi negara.
    Bukan kerana parti atau kerana individu.

    Tapi sayang semua nya ada agenda masing-masing.

    Sokongan UMNO mungkin berkurangan sekira nya BERSATU kendur dalam mendapatkan kerusi atau deal antara Muhyiddin dengan Zahid di tambah-baikan.

    Pemimpin yang desak pilihanraya perlu sedar … kalau begini sikap pemimpin .. 10 kaki pilihanraya pun tak berguna.

    Lebih baik main lompat sampai pilihanraya akan datang.

  40. Anonymous (TN anjing 🐕)

    Kamu Beruk Tua DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK lahir mulut kamu tersangkut di pucci emak kamu, bibir jadi herot, senang keluar kata2 kotor.

    Kesian anak bini kamu di maki hamun tak menentu.

    Reply
    24 September 2020 11:38 am

    1. TN anjing 🐕 11:38 am,

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      Teruk TN anjing kurap, kena sekel dgn cg Kejora
      Baru padan muka dia itu anjing keturunan lanun
      Bila dh terkedu..anjing tua ni buat perangai kera
      Dikata anjing tua bebal tu cgu Kejora ini Zunnun
      🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        TN anjing kurap kerepot, bukan saja rupa hodoh
        Sekolah tidak tinggi anjing ni jadi bengap bodoh
        Dgn semua orang, anjing gila ni suka cari gadoh
        Bila terkedu, mula le anjing ni main tudoh-tudoh
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
          TN anjing kt blog ni hanyalah taraf kutu barahak
          Dia cas lbih, serupa anak haram berjaya dpt hak
          Anjing badut ini hnya bikin kita ketawa terbahak
          Utk anjing ni..huergh ptuiih..ni ha, gelema kahak
          🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
          Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
          🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

          1. Sedap lah TN, di bikin femes.

            Setiap tuduhan ke atas nya membayangkan apa yang TN sudah balun. amat pedih, membikin depa keriau di sini.

            Bagus lah, lebih tuduhan, lebih keparatan depa yang TN dah keluarkan.

    2. Kecian Dirty berok mat yeh teerkinja2 sekor diri tiap hari…tak cukup todi sejak madey kena trajang….

      Kah kaah kaaaah..

      1. TN anjing 🐕 1:24 pm,

        HAHAHA HOHOHO HIHIHI
        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        TN anjing tua, bulu pelir semua putih berserabut
        Umur dah dekat 90, mmg tak lama lagi nak mati
        Kini, anjing renta ini, mula bersuara nada lembut
        Mungkin dari Kejora dia mula mngharap simpati
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  41. Saudara Budeng,,,,,

    Jika beanar team Najib dan Team Zahid mengalihkan sokongan mereka kepada Abam Sheikh, adakah segala tuduhan rasuah ke atas mereka akan dibersihkan…? Ini amat perlu di hebahkan untuk pengetahuan umum.

    Adakah mereka juga akan bertukar menjadi seketul daging yang suci…?

    1. laa, seketul daging dah di sucikan selama ini oleh hadi….

      1. Oops,

        kan selama ini hadi dah sucikan seketul daging babi dgn amanat nya….

        utk ape nak sucikan lagi….

      2. Yang dicuci (entah siapa) tuh daging busuk, masih ada lagi ulat dalam nya.

        Puak kamu Ultra Kiasu, tak mahu rugi, goreng daging itu bersama maggots di dalam nya, hidang untuk korang makan.

        Tak salah, ramai human tribes makan ulat di sana sini.

  42. Bergoyang-goyang dangdut Mat Sembab, Azmin Semburit dan Madey si Kitol. Muanjing Siber Rosmah Bean Army gelupur serupa anjing salak babi dalam bukit. Kahkahkah!

    1. Tak pernah dengor anjing salak “dalam” bukit.

      Tapi bior ler, ditegur kang, nangis dia.

  43. TOK MUDIM GAGAL LAKSANA KERJA BERAT……KITA BAGI KERJA PALING MUDAH…..SEHARI SELEPAS PRN BUBAR PARLIAMEN……..

    Dakwaan Anwar Kononnya Ada Majoriti Disangkal……..

    (Bernama) – Beberapa Menteri Kabinet memanfaatkan media sosial masing-masing untuk menyangkal dakwaan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim yang beliau mendapat sokongan ‘kukuh dan meyakinkan’ untuk membentuk kerajaan persekutuan yang baharu.

    Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi Khairy Jamaluddin menerusi akaun Twitter beliau menafikan kerajaan Perikatan Nasional (PN) telah tumbang seperti yang didakwa Anwar.

    “Baru selesai mesyuarat Jemaah Menteri. Tidak ada apa-apa yang tumbang atau jatuh,” katanya dalam hantaran itu selain turut memuat naik gambar keadaan mesyuarat kabinet di Putrajaya semalam.

    Anwar dalam sidang media di sini semalam mendakwa Kerajaan PN di bawah pimpinan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin “telah jatuh” dan beliau menerima “sokongan kukuh dan meyakinkan” daripada ahli parlimen untuk membentuk kerajaan persekutuan yang baharu.

    Sementara itu, Menteri Kanan merangkap Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Datuk Seri Mohamed Azmin Ali dalam hantaran Twitternya, dipercayai sebagai respons terhadap kenyataan Anwar, menyifatkan seseorang sebagai pembohong dan psikopat politik.

    “Incorrigible liar and political psychopath,” katanya ringkas dalam hantaran yang dimuat naik sejurus pengumuman Anwar tengah hari tadi.

    Sementara itu, Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Parlimen dan Undang-Undang), Datuk Takiyuddin Hassan yang juga Setiausaha Agung PAS, menyifatkan dakwaan Anwar sebagai ‘sindrom bulan September’, kerana perkara sama pernah berlaku pada 16 September 2008.

    Beliau menegaskan kuasa kerajaan masih di bawah pimpinan Muhyiddin.

    “September Syndrome… Previously 16, now 26 (Sept). Whatever, the trump card is still with PM (Prime Minister),” katanya juga menerusi Twitter.

    Menteri Wilayah Persekutuan, Tan Sri Annuar Musa pula berkata kenyataan Anwar itu sebagai cubaan memecahkan solidariti pakatan politik Gabungan Rakyat Sabah (GRS) yang terdiri daripada Barisan Nasional, PN dan Parti Bersatu Sabah (PBS) menjelang Pilihan Raya Negeri (PRN) Sabah.

    Tegasnya, dakwaan Anwar itu juga sebagai cubaan melunturkan ‘incumbency’ Kerajaan Pusat dan memberi kelebihan kepada WARISAN Plus pada PRN Sabah.

    “Ini sikapnya (Anwar) dari dulu tanpa peduli kesan buruk kepada kestabilan negara dan kesejahteraan rakyat,” katanya.

    Annuar turut menyifatkan perbuatan itu sebagai tindakan terdesak setelah Presiden PKR tersebut gagal menghalang prosiding mahkamah yang diambil oleh seorang individu yang mencabar kesahihan pengampunan penuh yang diterima Anwar berhubung sabitan dan hukuman penjara atas kesalahan meliwat.

  44. singgahsana tidak mempunyai kuasa utk melantik anwar sebagai perdana menteri, kerana Moo masih menhawat pm terkini….

    berlain pula sebelum nya, mahathir naik sawan babi, lalu merajuk dan melepAskan jawatan nya, dan kekosongan tersebut melerakan singgahsana utk melantik penganti….

    jln terbaik, singgahsana akan mengutuskan di adakan sidang parlimen tergempar utk Moo mendapatkan kepercayaan status nya di dewan….

    ketika itu, malaun2 pAs yg di kepalai takiyudin dan hadi akan beratip sepanjang mlm di dewan parlimen utk menjampi2 ….

    hebat no

    1. ..menjawat pm terkini..

    2. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENGARUT DAN/ATAU MENCARUT).

      Dia nih bukan saja sawan babi – dia itu babi. Muka babi, bermuncung babi, tabiat babi, menyodok sana sini hingga tersodok razor blade, diam, tak lama keluar lagi, bibir terjueh senang keluar kata2 tak semenggah.

  45. Mas Merah (Tok Gora)

    Dara ke perigi, kain di cuci
    Hari dah redup,barulah pulang
    Yang dah pergi,suratan Ilahi
    Kita yg hidup,terus berjuang

    Pisang sesikat,masihnya putik
    Peram seguni, kan masak nanti
    Sepupu Mas kat Srawak,cantik
    Namanya Erny,ambil buat ganti

    Riang ke laut,pancing tenggiri
    Meskipon panasnya,terasa happy
    Yang dah berlalu,tinggal memori
    Maspon dah bepunya,dah ada baby

    DR MAS MERAH/MAS ELINA THOMSON
    SAKURA LAND-TOKYO

    Reply
    23 September 2020 8:42 pm

    1. Tok Gora 8:42 pm,

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      ❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
      Apa benar adanya Erni, Tok Gora punya sepupu?
      Jgn le hendaknya, Tok Gora ni cuba nak menipu
      Dgn Kejora..usah kau cuba, mengarut & merapu
      Nanti kalau terjumpa, Kejora bedal dgn penyapu
      🧹🧹🧹🧹🧹🧹🧹🧹🧹🧹🧹🧹🧹🧹🧹🧹🧹
      👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼
      Betul ker Tok Gora ni ada sepupu bernama Erni?
      Adakah si dara itu sepadan dgn cikgu Kejora ini
      Mahukah dia bertemankan anak seorang petani
      Tok Gora suruh le dia tu masuk ke blog Budin ni
      💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. Dah mengarut Wak Kontol Kejora Kojolla WKKK nih, karang sendiri cerita bercinta dan mcm2.

        Calon ke Hospital Bahagia Tg Rambutan lah dia.

  46. Jigit

    Bro…..

    Terkenang aruah tak lalu makan
    Bubur dimamah rasa tak lumat
    Eloklah mengail, jangan bela anak ikan
    Nanti nabi tak mengaku ummat

    hih hi hiiii….

    Reply
    23 September 2020 9:03 pm

    1. Bro jigit 9:03 pm,

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
      Elok sja Bro Jigit terus karang novel atau cerpen
      Atok pun dah sedar, dia tk layak sbgai pemimpin
      Tak berani dia turun ke Sabah, untuk berkempen
      Kian lenyap le empayar pejuwang geng ayah Pin
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. Kitar semula ke nih?

        Guna bahan buangan pulak, padan lah bau busuk.

        Selalu diam dengan bau busuk, kesian anak bini kamu.

  47. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
    TN anjing, spt sekor babi, yg Kejora sedang buru
    Dh bersarang pala dia, kena Kejora punya peluru
    Anjing tua ni dah sasau sewel, otak longgar skru
    Ada ker anjing tua itu kata ketawa dia Kejora tiru
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. Otak kamu memang dah sebu
      Penuh dengan tahi berwarna kelabu

  48. Anonymous (TN anjing 🐕)

    Wak Kontol Kejora Kojolla WKKK dah mampus hidup semula.

    Tapi otak dah sewel, tak pergi Sabah di kata nya tak berani, tak layak, bagai.

    KEPALA BAPAK DIA, kata Najib Klepto wal Jibo.

    Reply
    24 September 2020 8:24 am

    1. TN anjing 🐕 8:24 am,

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      TN anjing 24 jam di blog ni, mngharapkan dedak
      Tapi komen anjing tua ini selalu tk ikut tajuk pos
      Umur dekat 90 tpi perangai dia spt budak-budak
      Ntah bila nak cerdik, ini anjing tua pelir mampos
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
        TN anjing, pasal tajuk pos bukan dia nak sentuh
        Mcm nenek kebayan sja, membebel & caci maki
        Bodoh anjing ini..mcm pak dia punya pala butuh
        Jahat mulut, macam mak dia punya lubang puki
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
          Rasa nya TN anjing ni dlu lahir terbelit tali pusat
          Perangai anjing tua ni sebijik macm keling paria
          Senjata anjing ni hanya makian dan kata2 kesat
          Agaknya lidah terjelir mcm bijik kelentit mak dia
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
          Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
          🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      2. Beruk Kejora Kojolla 25 jam di blog ini. Curi 1 jam entah dari mana. Tabiat gengster, penjahat, pencuri, perompak.

        Nakkan orang komen tajuk pos supaya kurang membalun, menibai dan membantai dia di sini. Damn bloody cheap trick nak kurangkan kena balun, bagai.

        Sendiri umur dekat 90 tahun, coba distract readers’ attention from that fact. Again, Damn bloody cheap trick nak kurangkan kena balun, bagai.

    2. Wak Kontol Kejora Kojolla WKKK ini menuduh orang 90an tahun sebab dia dah umur itu, mahukan kawan sebaya konon nya berblogging di sini.

      Dia dah hilang self-confidence, bila dibalun, ditibai, dibantai bertalu talu, cabut lari, dah lama, keluar lagi pulak.

      Menuduh tak renti2 Beruk Tua nih. Komen tak ada isi hanya mengumpat dan mencaci. Mulut nya tersangkut di puki emak nya masa lahir, bibir terjueh, jadi senang keluar umpatan.

  49. kini tedapat 2 golongan #melayu2 keris, bersilat sesama mereka…..

    satu berterusan sawan dgn seketul daging babi yg hadi hidabgkan melalui mua”FUCK”at nya….

    dan yg satu golongan pula, mula sedar sawan dari jangkitan seketul daging babi yg mereka termakan….

    #melayu2 keris yg kini sedar, mula merasakan seketul daging babi bagus utk di hidang kpd #melayu2 bunga Moo & semburit assmin..

    maka mereka sdgn merancang menjauhi kesundalan hadi yg tak sudah2 mengangkut sampah meneruskan penjenamaan parti Angkut sampah, pAs nya….

    ape, guan eng setuju? jika tidak, biar guan eng bersama mahathir utk bersekongkol dgn Moo & assmin dan kumpulan omNo yg berterusan mabuk dgn amanat kesundalan #melayu2islam hadi…..

    kan negara mengamalkan democracy, bukan kerajaan caliph baghdadi yg mana ahli di ancam bunuh jika melawan pemimpin….

    1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENGARUT DAN/ATAU MENCARUT) dah tentu pukimak sebab dia sebut FUCK.

      Guan Eng kuat lagi ker? Dia bertempur dengan Ronnie Liu hingga terhumban Ronnie ke Raub, Pahang. Tapi orang2 Ronnie di Selangor masih kuat lagi, meronta ronta dengan Guan Eng.

      DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN mengharapkan demokrasi sebab jenis dia tak merasa demokrasi beribu tahun di tanah besar. Ramai yang dah pergi ke Selatan Thailand bersara di sana.

  50. Kupasan mantap dan padu… sebagai mak2 yang memerhati senario politik lawak katak …sudah tiba masanya kita beri kepercayaan pd Pak Sheikh… why not kan… Jika Tun yg orang gelar mcm2 pun 2x. Jd PM kita, bg kami golongan mak2 tg selama ni LEMAS dgn kemelut politik pelbagai rencam …
    Kami semua all out pun DSAI
    #lanyaksamagengsemburitpemgkhianat#Jgnkasicanpadatalam2mukaguntingdlmlipatan

    1. Wah, “#lanyaksamagengsemburit ..” Makcik nih.

      Bukan kah semburit tu merujuk kpd Pak Sheikh. Macam mana pulak “Kami semua all out pun DSAI”?

      Jaga2 jangan salah kerop, Makcik.

  51. Mau berbundle-bundle beg hitam kena angkut nak cari MP yang merajuk hati dengan Mat Sembab. Madey si Kitol pun respon macam Malaikat Maut tengah buat riding horse belakang badan. Ini alamat baik. Semua MP jangan buat muka kasihan kalau broker mari. Kasi sembelih sailang sampai mampus. Kita kasi habis generasi kitol aka Kerala mari bumi Melayu buat taik. Kahkahkah!

    1. Kamu sokong Pak Sheikh ker? You do I do dengan dia ker? Kamu depan ke belakang ker?

      1. lu masih sawan babi kerr berterusan makan laging babi dari hadi meh.,

        manyak sedap meh…

        1. Lu DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENGARUT DAN/ATAU MENCARUT) memang lah babi, sentiasa makan babi, rebut seketul dari Hadi tuh, dah busuk berulat pun, kamu goreng dengan maggots nya, jamu makan bersama puak kamu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.