MUHYIDDIN JATUH, SOKONGAN PARTI2 LAIN TERHADAP ANWAR AKAN MENYUSUL

Berikut adalah kenyataan yang dibacakan Anwar Ibrahim dalam sidang media khas tengahari tadi mengenai sokongan majoriti yang sudah diperolehinya untuk mengambil alih kerajaan daripada PN yang dipimpin oleh Muhyiddin Yassin.

Susulan itu, turut disertakan kenyataan media Amanah yang turut menyatakan sokongan daripada 11 Ahli Parlimennya kepada pembentukan kerajaan baru oleh Anwar itu.

Dijangka, beberapa parti lain akan turut mengeluarkan kenyataan medianya, sama ada petang ini atau esok pagi, untuk menyatakan sokongan yang sama kepada Anwar sebagai Perdana Menteri dan gabungan kerajaan baru yang bakal dibentuknya.

Apa pun, dengan sokongan majoriti kukuh yang diperolehi Anwar, kerajaan PN Muhyiddin kini telah jatuh dan sinar baru untuk Malaysia telah menjelma. (Shahbudindotcom 23/09/2020)

—————————————————————

KENYATAAN MEDIA ANWAR IBRAHIM

Bismillah Ar-Rahman Al-Rahim

As-salamu alaikum wa rahmatullahi wabarakaatuhu

Dan salam sejahtera

Terima Kasih saya ucapkan kepada semua rakan media tempatan dan antarabangsa yang hadir walaupun jemputan dikeluarkan dalam tempoh yang singkat.

Rakyat Malaysia berhak mendapatkan sebuah kerajaan yang kukuh dengan kepemimpinan yang cekap dan yakin, untuk mengurus krisis ekonomi dengan bijaksana dan tuntas. Adalah menjadi tanggungjawab kita semua untuk menyelamatkan negara ini daripada menghadapi kemelesetan ekonomi yang dibimbangi boleh menimbulkan ketegangan hubungan kaum.

Alhamdulillah kini saya telah mendapat sokongan yang kukuh dan menyakinkan daripada Ahli Ahli Parlimen untuk saya persembahkan kepada Duli Yang Maha Mulia Yang Dipertuan Agong. Ingin saya nyatakan di sini majoriti yang menyokong saya ialah Ahli Parlimen Melayu dan Islam.

Untuk maklumat semua, sebenarnya saya telah diperkenankan untuk mengadap Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong kelmarin, Selasa 22 September jam 11 pagi, tetapi terpaksa ditangguhkan kerana Baginda kini menerima rawatan di Institut Jantung Negara.

Kendati begitu, melalui perbualan telefon malam Selasa lalu saya telah mendoakan aa’fiah buat Kebawah Duli Tuanku.

Dengan sokongan dan majoriti kukuh dan meyakinkan bermakna kerajaan pimpinan Tan Sri Muhyiddin Yassin telah jatuh. Maklumat dan langkah selanjutnya akan saya maklumkan selepas mengadap Baginda Yang di-Pertuan Agong dalam masa yang terdekat, Insha’Allah.

Pentadbiran ini pastinya mewakili semua rakyat, dengan majoriti Melayu-Bumiputra dan perwakilan saksama semua kaum di negara ini. Kami tetap menjunjung prinsip-prinsip perlembagaan yang mengiktirafkan kedudukan Islam, kedaulatan Raja-raja Melayu, memartabatkan kedudukan Bahasa Melayu sebagai Bahasa rasmi serta kedudukan istimewa Melayu-Bumiputra disamping jaminan tegas mempertahankan hak warga pelbagai kaum lain.

Akhir sekali, saya memohon seluruh rakyat supaya bersabar dan mendoakan kesembuhan segera Tuanku Yang di-Pertuan Agong. Saya berjanji akan membentuk sebuah kerajaan dengan tatakelola berintegriti dan komited untuk menangani krisis yang melanda negara; menghentikan amalan rasuah dan membela nasib rakyat. InshaaAllah saya akan tunaikan janji saya untuk menjadikan Malaysia sebuah negara yang makmur, aman dan adil untuk seluruh rakyatnya.

Terima Kasih.

ANWAR IBRAHIM

23 September 2020.

—————————————————————

KENYATAAN MEDIA

PARTI AMANAH NEGARA

Kami mengambil maklum pengumuman yang di buat oleh YB Datuk Seri Anwar Ibrahim, Pengerusi Pakatan Harapan, dan Ahli Parlimen P132 Port Dickson yang hari ini telah memperolehi sokongan majoriti Ahli Parlimen untuk membentuk kerajaan baharu.

Seperti yang telah diputuskan oleh Majlis Presiden Pakatan Harapan sebelum ini, Parti AMANAH mengesahkan bahawa semua 11 orang Ahli Parlimen Parti Amanah Negara menyokong sepenuhnya kepimpinan Datuk Seri Anwar sebagai Pengerusi Pakatan Harapan dan memberi kan kepercayaan kepada beliau untuk membentuk kerajaan baharu.

HAJI MOHAMAD SABU

Presiden AMANAH

23 September 2020

Kongsikan artikel ini
Updated: 23 September 2020 — 2:49 pm

54
Leave a Reply

avatar
11 Comment authors
MAHATHIRVSANWARpAnonymousAnonymousMas MerahAnonymous Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

Apa Kesan Pengumuman Anwar?…….. Tiada petanda yang jelas menunjukkan Anwar mendapat sokongan untuk menjatuhkan kerajaan Tan Sri Muhyiddin Yassin. Namun keberanian beliau membuat pengumuman menimbulkan banyak persoalan. Dari sudut Perlembagaan, adakah tindakannya itu memberi kesan kepada kerajaan sedia ada? Adakah Yang di-Pertuan Agong perlu melakukan sesuatu untuk menentukan kesahihan dakwaannya itu? Perkara 43(4) menyebut jika Perdana Menteri tidak lagi mendapat kepercayaan majoriti Ahli Dewan Rakyat, maka Perdana Menteri hendaklah meletakkan jawatan Jemaah Menteri, melainkan jika atas permintaannya Parlimen dibubarkan oleh Yang di-Pertuan Agong. Perkara 43(2)(a) pula menyebut Yang di-Pertuan Agong hendaklah melantik seorang Ahli Dewan Rakyat yang pada hematnya mungkin… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Ekonomi Malaysia berisiko kuncup, perlu meminjam untuk bertahan………. Ekonomi Malaysia perlu dipandu oleh seorang pemimpin yang mempunyai idea baru dalam kewangan memandangkan kesan pandemik Covid 19 yang membantutkan pertumbuhan dan mengakibatkan pengangguran dalam kalangan rakyat. Menurut mantan Timbalan Pengarah Jabatan Ekonomi Bank Negara Malaysia, Dr Rosli Yaakob, biar pun Malaysia menanggung hutang yang besar pasca skandal 1Malaysia Development Berhad namun negara tidak mempunyai banyak pilihan dalam perancangan Belanjawan 2021 berikutan pengumuman Petronas mengalami kerugian sebanyak RM21 bilion. Katanya, negara juga mengalami kemerosotan hasil cukai berikutan penutupan perniagaan sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) lalu dan langkah-langkah pemulihan yang tidak begitu… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Madey kaciwa dgn lahirkan teori karut marut….petai dah tombang…

Jika berjaya, Anwar akan di bawah telunjuk Zahid, Najib’
Diterbitkan sejam lepas
Dikemaskini 44 minit lepas

Bekas perdana menteri Dr Mahathir Mohamad menyifatkan kenyataan Presiden Umno Ahmad Zahid Hamidi semalam yang mengesahkan sokongan parti itu kepada Perdana Menteri Muhyiddin Yassin sebagai bersyarat.

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

BANDUAN LIWAT BERBOHONG LAGI KALI KE SERIBU….. ADAKAH BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ MASIH MAHU PERCAYA…… Perikatan Nasional: Is It Retak Menanti Belah?…….. Perikatan Nasional cannot be killed from the outside. It must be killed from the inside. Pakatan Harapan people cannot kill Perikatan Nasional. Only Perikatan Nasional people can kill Perikatan Nasional. And they are trying to do this through the Sabah state election. The first attempt at forming Muafakat Nasional (which was supposed to be called “Kerajaan Perpaduan” or “Unity Government” and not “Muafakat Nasional”) was in December 2013. And the parties that mooted the idea were Umno and… Read more »

anonymous
Member
anonymous

Ko kaciwa sebab banduan tebok jubo ko..kikikikik..

anonymous
Member
anonymous

Bani israel keciwa jubo kena tebuk,tapi tak dapat ape2..

Wau bule
Guest
Wau bule

Say whatever you wish to say
It cud be just hoax of the day
Zahid co director of the play
Do not play2 with present YDPA

When meeting YDPA, bring thy list thou must not fail
Thou shall never try to pull wool over rakyat’s eyes
Once thou missteps, thou stage act shall cause a derail
This is the month of September thou are known for thou lies

The old statesman was quick to quip with sarcasm
Never forget this man on what happened on 16th September
He claimed he has the numbers and yet devoid of realm
Until the rakyat had to call him a pathological liar

…….

anonymous
Member
anonymous

Kenape ko sibok sangat?..pokok petai ko tumbang seblm tumnuh..tanam pokok jering plak..

anonymous
Member
anonymous

Haha ..sekorvlagi geng madey yg kaciwa..madey bodoo..

Dah setuju dgn zahid awalnye tetiba u turn nak tubuh kerajaan perpaduan…kunun ada prinsip…prinsip tai koo cing…nak tipu orang ketja mamak kling ni…

Pokok petai dah tombang

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Sejak kehilangan kekasih hidup ini bgai tertekan
Terasa tidak lalu nak ditelan..minum dan makan
Tidak rasa gembira pun wlu bersama kwn rakan
Yng dapat menghibur hati sepi ini hanyalah ikan
🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟🐠🐟
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
Entah kenapa..hati ini..sering saja terasa terusik
Bagaikan suara kekasih..siang mlm dtg berbisik
Wlu kekadang ikan tak nampak pun kelibat sisik
Damai juga, di hati..melihat ketenangan air tasik
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

Mas Merah
Guest
Mas Merah

Dara ke perigi, kain di cuci
Hari dah redup,barulah pulang
Yang dah pergi,suratan Ilahi
Kita yg hidup,terus berjuang

Pisang sesikat,masihnya putik
Peram seguni, kan masak nanti
Sepupu Mas kat Srawak,cantik
Namanya Erny,ambil buat ganti

Riang ke laut,pancing tenggiri
Meskipon panasnya,terasa happy
Yang dah berlalu,tinggal memori
Maspon dah bepunya,dah ada baby

DR MAS MERAH/MAS ELINA THOMSON
SAKURA LAND-TOKYO

Anonymous
Guest
Anonymous

Tok Gora 8:42 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
Apa benar adanya Erni, Tok Gora punya sepupu?
Jgn le hendaknya, Tok Gora ni cuba nak menipu
Dgn Kejora..usah kau cuba, mengarut & merapu
Nanti kalau terjumpa, Kejora bedal dgn penyapu
🧹🧹🧹🧹🧹🧹🧹🧹🧹🧹🧹🧹🧹🧹🧹🧹🧹
👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼👩‍💼
Betul ker Tok Gora ni ada sepupu bernama Erni?
Adakah si dara itu sepadan dgn cikgu Kejora ini
Mahukah dia bertemankan anak seorang petani
Tok Gora suruh le dia tu masuk ke blog Budin ni
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

zunnun
Member
zunnun

mahathir berkata….

“wait & see..”

anwar lalu berpesan kpd nya, “wait sampai mati le…”

Anonymous
Guest
Anonymous

Aku pulak kata:

Kamu zunnun mati dulu ler.

zunnun
Member
zunnun

bila assmin tak menjadi menteri ekonomi, adakah hadi akan meneruskan tabiat kulum kote nya,

…seperti terdahulu…

ketika najib menjawat perdana menteri, sering hadi kunjungi rosmah utk mendapat belakan tuak air puki nya….

serendah ini ke taraf pengasas amanat seketul daging babi yg ternama?

ini kah #melayu2islam sebenar nya?

Anonymous
Guest
Anonymous

Kulum kote itu hanya kerja kamu. Tugas khas bagi kamu. Yang ada banyak pengalaman bagi nya.

Kamu ia lah DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENGARUT DAN/ATAU MENCARUT).

Kamu suka minum air puki nenek kamu. Sebab bertuah kata nya.

Kamu gorenglah seketul daging babi yang dah busuk itu bersama ulat2 nya sekali, jamu makan bersama puak kamu.

zunnun
Member
zunnun

terpisah ke akhir nya #melayu2islam yg hadi reka?

terpisah ke #melayu2 dgn “islam” yg hadi bina?

terpisah ke mahathir & Moo dgn kepuraan mereka….

kesundalan siape yg membongkarkan sandiwara mahathir/Moo klu tidak hadi yg berpolitik lalang?

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu ditipu Hadi mentah2. Sakit hati, merongot disini tiap hari.

Padan muka kamu. Takda apa yang kamu boleh buat. Eat your heart out.

Dahtu, meradang kpd semua. Termasuk kpd Tun M & Muhyiddin.

Baik kamu tonggang tonggek di atas jalan, maki hamun dari malam sampai ke pagi. Lepaskan geram, reda sikit otak kamu.

zunnun
Member
zunnun

#melayu2 omNo dah mual dan muak dgn satu manisan janji hadi ternyata seketul daging babi….

#melayu2 bersatu lain pula selera mereka, percaya habis temberang hadi….

#melayu2 pejuang, terpingga2, kerana hidup mati mereka kerana mahathir…

prn sabah pembuka mata utk yg masih buta….

yg mem”babi” buta sebenar siape dari 3 golongan yg di perkata… ?

Anonymous
Guest
Anonymous

KAMU DAP DIRTY OLD MAN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENGARUT DAN/ATAU MENCARUT) IS A GONE CASE. ASYIK KENA TIPU, KELIRU, BINGONG, DAH DIPANGGILKAN ORANG AMBULANS MEMBAWA KAMU KE TG RAMBUTAN.

Cakap macam2, tak tahu apa yang sebenar nya kamu kata. Semua orang mengeleng kepala, membuat isyarat bermakna yang kamu dah off your rockers.

Beberapa bulan di Hospital Bahagia nanti kamu sedar lah apa yang kamu cakap itu tanda2 gila.

Jigit
Guest
Jigit

Kejora 4:08

Ohhh begitu kesahnya…

Baru sekarang hamba mengerti
Mas Merah itu menyamar rupanya
Rupanya ada orang yang sakit hati
Melihat Kejora sudah berpunya

Jigit pun ada yang cuba fitnah
Kononnya tergila2kan anak Pak Sheikh
Kalau dapat, budak ni memah punah
Nanti tote dia Jigit kasi loceh….

Kah kah kahhhhhh

anon
Guest
anon

yang fitnah kata ko gilakan Izzah tu situa kejora 90an tu lah.Dia takot kau sambar si zura tu.Dia ngorat si zura, tapi zura tak layan..ko tahukah?apasal?

sobab si kepala botak kejora bawah tu kocik

goli kotiak den

kih kih kih kih

anon
Guest
anon

ko hayati pantonan den nih,

Kojola situa 90an terkeweh-keweh
Malam tidor pasang lilin
Bila betina dah lari dia muka poyo
Kojolla tu bosar punya kepala temberang weh
Mas merah lari ikut jantan lain
Si irah pula lari ikut negro

goli kotiak den

kih kih kih
haha hihi hoho

anon
Guest
anon

dah tercirit-cirit dia lari lintang pukang

sebab rahsia dia tebongkar

kalu ko berani masoklah nafi!

kih kih kih
ko ko ko ko

Anonymous
Guest
Anonymous

DS Anwar nak jadi PM, kita rakyat amat bersyukur
Moga nanti, Malaysia akan lebih makmur sejahtera
Secara tidak langsung, pejuwang sudah tersungkur
Kepada macai-macai atuk, kita ucapkan sayonara…

Kah kah kah

Bani melayu umno
Guest
Bani melayu umno

WOW..

SEDAP BETUL PAK YIDIN NI BERCAKAP. TIME DIA BUAT DULU XMAU PIKIR PULAK EKONOMI DALAM PEMULIHAN KE ORANG TENGAH SIBUK DENGAN VIRUS KE HAAAAA

BERITA
Muhyiddin rayu rakyat tolak tindakan politik ‘membuta tuli’

Diterbitkan 17 minit lepas

Perdana Menteri Muhyiddin Yassin merayu rakyat Malaysia agar menolak tindakan membuta tuli segelintir ahli politik yang didakwanya sengaja mahu menjejaskan kestabilan politik serta pelan pemulihan ekonomi negara.

Anggota Parlimen Pagoh itu juga mengajak supaya semua pihak bersama dengannya serta “rakan-rakan” dalam kerajaan Perikatan Nasional untuk mengemudi negara dalam keadaan masih berhadapan dengan krisis ekonomi dan kesihatan susulan pandemik Covid-19.

Bogek
Guest
Bogek

Ada betol juga MY cakap, yg si AI ni plak sibuk nak politik tengah CoViD19 ni. Patut dia ketuai parti dia bantu kerajaan sekarang banteras virus dan naikkan ekonomi, ni nak lawan tukar kerajaan lagi. Bila ekonomi nak stabil, aje baghal betol.

Yang azabnya rakyat marhaen, peniaga pulak seronok naikkan harga barang macam tu. Alasan barang susah dapat, sebab CoViD19. Budussss bedigusssss buliusssss…

zunnun
Member
zunnun

ape dah jadi dgn mahathir/assmin?

ape dah jadi dgn amanat seketul daging babi hadi?

kesian kerajaan #melayu2islam….

Moo dah di ‘mislead’ oleh jaminan hadi?

Anonymous
Guest
Anonymous

Apa dah jadi dengan puak kamu?

Satu hape pun takda, hanya mengarut sini, menyibuk sana.

Apa yang korang nak, satu pun tak jadi.

Tinggal hanya DAP OLD MAN ZUNNUN THE LANUN, NAIK PANGKAT KE PUKIMAK SEBAB MENGARUT DAN MENCARUT.

zunnun
Member
zunnun

Moo jatuh? apa jadii dgn #melayu2islam ?

mahathir naik stim sebagai penganti?

hadi mimpi ‘rasullulah’ tak menjadi?

kerajaan #melayu2islam bleh pertahan 6 bulan je ke?

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU MENCARUT).

Siapa mahu percaya apa dia kata.

Jigit
Guest
Jigit

Baguslah jika benar Abam ada majoriti
Tahniahlah Budin, boleh masuk kerja esok
Cuma sedikit kerisaun di dalam hati
Takut terpancut dulu sebelum sempat masuk

Bukankah lebih berstrategi jika tiada pengumuman dibuat, sebaliknya bawa SD atau senarai MPs yang menyokong beliau bertemu DYMM Agong terus….?

Anonymous
Guest
Anonymous

Baguslah jika benar Abam ada majoriti
Budin pula, boleh masuk kerja esok hari
Jigit pula tak ker rasa gembira di hati
Bakal pak mertua nak jadi perdana menteri

Kah kah kah

Jigit
Guest
Jigit

Berhati hati mandi kolah
Jangan sampai jatuh tersembam
Kau ni pun satu la Dolah
Bila pulak aku nak bermentuakan abam

Heh he he

Bogek
Guest
Bogek

Kena scam ke macam mana ni, dia punya PC tak meyakinkan…

Nadia
Guest
Nadia

Entahla labu. Keluar mulut harimau masuk mulut buaya. sama je. baik dulu nyatakan sokongan terus pada Anwar. Ni, kerajaan dah berganti, baru nak nyatakan sokongan. Pandir. Dulu, tak nak. semua dok sokong jugak mahathir lanjutkan kuasa. politik Malaysia ni tetap ulang benda yg sama. Kalau dulu, Amanah, DAP dan PKR serta separuh MP Bersatu (bukan kem Mahathir) dah nyatakan sokongan terus pada Anwar, Malaysia tak perlu lalui tempoh pertukaran kerajaan. Majlis Presiden PH sebelum dapat kuasa cakap ADA KUASA PENUH MEMBUAT KEPUTUSAN. Tapi bila dah jadi kerajaan, SENYAP. Pengundi (Rakyat) cakap stick pada plan peralihan kuasa sebagaimana yg dirancang, x… Read more »

Jigit
Guest
Jigit

Baguih ulasan hang Nadia. Banyak yang aku setuju dengan pandangan dan aspirasi hang. Cuma nak tanya saja…hang ni tengok nama macam budak pompuan, jangan boboy sudah la….

Anonymous
Guest
Anonymous

Jigit celik mata luas bila lihat nama Nadia
Usia lanjut tapi dlm hati penuh flora & fauna
Tak kan bro sudah mula nak melupakan si dia
Nurul Izzah tu, bro jigit nak letak kat mana

Kah kah kah

Jigit
Guest
Jigit

Jatuh tertiarap makan tanah
Belajar silat tak dapat ijazah
Tak habis2 aku kau fitnah
Bila pula aku gilakan Nurrul Izzah

Hadoiiii …kah kah kahhh

Anonymous
Guest
Anonymous

Panjang nya komen Nadia nih. Mcm karangan penuntut di universiti saja.

Tak boleh harap depa berubah. Dah sistem nya begitu, cara memikir, reaksi semula jadi politikus memang macam itu.

Anda perlu bertanding dan jadi wakil rakyat sendiri kalau mahu perubahan. Tapi malangnya, kot anda akan tersedut ke dalam sistem itu. Tapi, tak salah coba. Ada calon bebas pernah menang beberapa kerusi di masa lalu. Tak payah berparti.

Jigit
Guest
Jigit

Burung tiruk di tasek Chini
Hinggap mari di pohon cemara
Tergejut beruk Jigit hari ni
Bila Mas bilang, dirinya dulu pacar Kejora

Adat bercinta memanglah sakit
Makan tak lalu mandi tak basah
Kalau boleh Mas ceritalah sikit
Apakah sebabnya kalian berpisah

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Sokong sokong sokong

Minat minat minat

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro jigit 3:27 pm,

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Mmg le dekat Blog ni, ada macam2 penyamaran
Ada2 je lah malaun, yg cuba nak kenakan Kejora
Bro tak perlulah nak terkejut atau merasa hairan
Watak Mas Merah tu hnyalah samaran Tok Gora
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Gora risau bila Kejora asyik balun Atok tua renta
Utk nk alih perhatian..maka watak Mas dia cipta
Konon dalam diam, diri ini ada org minat & cinta
Namun semuanya itu hnya Tok Gora punya auta
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Bila Atok kena tibai teruk Gora jadi resah cemas
Kejora blh baca, dari awal lagi, watak Gora bawa
Dia yg berpantun sbg Fareez & dia juga jadi Mas
Konon dgn caranya itu Kejora akn derita kecewa
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️
Mmg di blog ini, Kejora pernah temui cinta sejati
Seorang dara manja yg msih belajar di universiti
Bgitu setia, kami berdua ini sama-sama menanti
Tpi, dek covid19 dekat US, si dia lbh dahulu mati
😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Bagi Kejora..hidup ini bagaikan dah tiada bererti
Hnya derita sja yg ada sejak pergi nya buah hati
Si manja jelita itu, mmg tidak akan ada pngganti
Tidak mana2 gadis..tidak Zura..& tidak juga Yati
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳👳

Jigit
Guest
Jigit

Sapa pun jadi PM Jigit dah tak kesah sekarang ni. Jigit dah pening walaupun tidak minum air ketum.

Janjinya, siapa pun yang naik jadi PM hendaklah melakukan sesuatu untuk menyelamatkan negara dan rakyat dari terus lemas dalam kemelut ekonomi yang melanda seluruh dunia akibat wabak covid.

Kurangkanlah bermain politik, sebaliknya tumpukan usaha ke atas merangka strategi yang sesuai untuk membangunkan negara dan menyediakan peluang pekerjaan kepada rakyat. Jangan pula menyibukkan diri untuk menyamun saki baki khazanah yang tinggal.

Anonymous
Guest
Anonymous

Pak Sheikh takda track record sebagai PM.

Kot dikikis nya kering licin khazanah kita kalau jadi PM.

Goh
Guest
Goh

Ya betul.aku pun setuju pendapat kau tikus anon.bang non xada track record pm

Nanti kita biar bang non kikis pulak bulu betis dan ketiak rosmah binti mansur dan bosss kurrrrr

Anonymous
Guest
Anonymous

‘Incorrigible liar and political psychopath’ – Azmin reacts after Anwar’s presser

Anwar Ibrahim’s claim that he had secured a majority in the Dewan Rakyat has courted a flurry of reaction from the Perikatan Nasional (PN) government.

While many government leaders dismissed Anwar’s claims, International Trade and Industry Minister Azmin Ali only has five words to offer…

https://www.malaysiakini.com/news/543726

Anonymous
Guest
Anonymous

Alamak, tak best lah. Rear Admiral jadi PM.

Wau bule
Guest
Wau bule

Cerita dongeng. Biasa je.

Anonymous
Guest
Anonymous

Abam sheikh akan tampul jadi PM pengganti
Akan makin lenyaplah pejuwang & the gang
Cacai-cacai atuk mula tersisih makan hati
Wau bule pula terpaksa kata cerita dongeng

Kah kah kah

Anonymous
Guest
Anonymous

#tampil