PN TERDESAK?

Siapa musuh Warisan?

Jawabnya sudah tentu BN dan PN.

Siapa pula musuh BN dan PN?

Jawabnya sudah tentu Warisan.

Adakah ini bermakna BN dan PN bersahabat?

Ya, mereka bersahabat tetapi mereka juga bermusuh sesama sendiri dalam waktu yang sama.

Pertama, masing-masing BN dan PN ada calon Ketua Menteri sendiri yang mahu ditonjolkan.

Maknanya, mereka ada dua calon Ketua Menteri yang berbeza dan berebut jawatan antara satu sama lain.

Ia tidak sama dengan Warisan Plus yang hanya ada seorang saja calon Ketua Menterinya.

Kedua, berikutan itu, masing-masing antara BN dan PN cuba untuk memenangi lebih kerusi supaya jawatan Ketua Menteri berpihak kepada mereka.

Dalam keadaan ini, BN dan PN bukan saja mahu mengalahkan Warisan, tetapi antara mereka juga ingin menewaskan antara satu sama lain.

Ertinya, BN mahu PN menang kerusi yang sedikit dan PN pula ingin BN kalah lebih banyak kerusi yang mereka tandingi.

Lantaran demikian, antara taktik yang dikesan ialah melalui cubaan mengelirukan pengundi seperti mempamerkan logo PN tetapi meletakkan simbol dacing di sebelahnya.

Walhal, BN yang menggunakan simbol dacing bukan anggota PN dan PN bukan sebahagian daripada BN, sebaliknya BN dan PN hanyalah anggota GRS bersama PBS yang tidak pun didaftarkan secara sah.

Adakah ini bermakna PN lebih terdesak untuk memastikan Hajiji Noor sebagai Ketua Menteri?

Apakah PN lebih takut Bung Mokhtar Radin yang berjaya menjadi Ketua Menteri selepas 26 September nanti? (Shahbudindotcom 21/09/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 21 September 2020 — 11:55 am

55
Leave a Reply

avatar
10 Comment authors
MAHATHIRVSANWARpAnonymousLailizunnunAnonymous Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

PN SUSAH KAN RAKYAT LAGI…..JAGA SEMPADAN BETUL2 DAN NYAH KUMAN SEGALA KAPAL….LAUT DAN UDARA…..SABAH HALANYA KE PUTRAJAYA….TAK DE MASALAH KERAJAAN MENANG……. Britain Is At COVID-19 Tipping Point, Health Minister Says…….. (CNA) – Britain is at a tipping point on COVID-19, health minister Matt Hancock said on Sunday (Sep 20), warning that a second national lockdown could be imposed if people don’t follow government rules designed to stop the spread of the virus. COVID-19 cases have risen sharply in recent weeks to more than 4,000 per day, with Prime Minister Boris Johnson calling it a second wave and stricter lockdown measures… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

OK, makan time.

Thereafter, rest and TV time.

Good night, folks.

Laili
Guest
Laili

Tentu mampus PN dan BN di Sabah

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu tengok crystal ball ker?

Atau jumpa bomoh sana sini telek itu ini ker?

Anonymous
Guest
Anonymous

OK Laili, I withdraw my comment. You have a right to express your opinion, albeit completely unsubstantiated.

Wish you have given a few reasons why you think so.

I also want to learn, very poor knowledge about Sabah politics.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak masuk sini lagi dah Wak Kontol Kejora Kojolla, WKKK.

Tak dapat naik muka dia di sini. Dibalun, ditibai, dibantai tiap kali dia masuk di masa yang lalu.

Kot dia dah mampos. Kalau betul, Inna lillah … Rest In Peace.

Anonymous
Guest
Anonymous

Dah penat dia gamak nya.

Maklumlah, orang tua dah 80an tahun umur nya.

Well, this blog is not for the faint-hearted, or the weak-hearted.

But rest assured, write normal, fair comments, you’ll be treated fairly in return. No harsh words even, let alone obscene ones.

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

JIKA PAS RASA ADA GRASSROOTS ELOK BERTANDING SAHAJA NANTI BINCANG KEMUDIAN…… Questions Over ‘Dumping’ Of PAS In Sabah Polls……. Dr Moaz Nair, Free Malaysia Today PAS has long been established as an Islamist party with the idea of promoting Islam as an ideal platform for governance. PAS has faith in political Islam. Before this, PAS was against secularism or any other political means to govern the country, let alone work with non-Muslim political parties. To PAS, political Islam is its pristine goal, even when the world has now seen many Muslim countries fail in their mission by opting for this… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun pukimak ini hanya mahu menjatuhkan maruah Islam, Nabi Muhammad dan Muslimin.

Dia patut tahu bahawa Kristian pun ada cerita Jesus jadi Tuhan –

How Did Jesus Become God—and Why – https://www.westarinstitute.org/resources/the-fourth-r/how-did-jesus-become-god/

Jesus – The Jewish religion in the 1st century | Britannicawww.britannica.com › biography › Jesus

The Jesus Movement | From Jesus To Christ
https://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/shows/religion/first/themovement.html

Anonymous
Guest
Anonymous

Ingat, Jesus, Nabi depa, jadi Tuhan.

zunnun pukimak pokok Kayu Ara jadi Tuhan dia.

Menonggang nonggek lah dia di situ.

Mintak nombor ekor. KEPALA BAPAK DIA, kata Najib Klepto wal Jibo.

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

SESIAPA DI SINI MENENTANG PENYEBAR AJARAN SESAT FAHAMAN KARUT AYAH PIN DAN TUHAN HARUN DI UCAPKAN SYABAS….BEGITU BANDUAN TEBUK JUBO….. TERUSKAN USAHA ANDA….. Suit Over Anwar’s Pardon Can Go On, Rules High Court…… (FMT) – The High Court here today dismissed applications by the government and Anwar Ibrahim to strike out a lawsuit filed against them by lawyer Mohd Khairul Azam Abdul Aziz over Anwar’s pardon in 2018. In his lawsuit, Khairul is seeking a declaration that the pardon given to Anwar is not in accordance with the law, as the Federal Territories Pardons Board was not formed in accordance… Read more »

zunnun
Member
zunnun

ape itu prophet dan ape itu prophecy? arau kah prophet itu ‘orang’ atau ‘sifat tuhan’? jika muhammad bin aminah di datangi di lewati oleh ‘sifat tuhan’, keaejukan diri nya merasai kehadiran sifat tuhan yg menghapiri nya.. perlu di ingati, Sifat Tuhan tidak sesekali terpisah dgn Zat Tuhan, dan bila Sifat Tuhan melewati muhammad…. bila muhammad akan ke”aku”an diri, lalu Sifat tuhan nyata Zat Yg Berdiri dgn Terperi….. tapi, bila sifat tuhan berlalu pergi, lalu muhammad bin aminah tersedar kembali, muhammad sekadar ‘orang’ biasa yg berbini, makan dan berak utk meneruskan hidup kemanusian nya…. yg suci di sini ape? Sifat Ketuhanan… Read more »

zunnun
Member
zunnun

bila muhammad binasa akan ke”aku”an diri…

Anonymous
Guest
Anonymous

Tapi zunnun #kepalabutuh (ingat, dia sendiri yang sign off nama dia #kepalabutuh di komen terdahulu) tidak berpakaian.

Telanjang, sebab mahu menunjukkan kepalabutuh nya yang hampir tak nampak, amat kecil, malah di masa lahir, bapak nya sangka dia betina.

There is one constant as far as zunnun #kepalabutuh is concerned – dia sentiasa membutuhkan emak nya selepas bapak nya gol, sakit jantung sebab emak nya syiok kan anak nya zunnun #kepalabutuh.

Astaghfirullah. Uncivilized depa tuh.

zunnun
Member
zunnun

seronok #melayu2uslam dah berani #kepalabutuh sana sini dari asyik mem”butuh” kapir kesana kemari….

maka jgn berhenti menjilat puki bini, mengabdikan diri sepanjang hari….

hebat no

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu menjilat puki emak kau, nenek kau.

Kerana hormatkan orang tua. Di minta buat begitu, apo nak di kato.

Tiap pagi keluar dari bilik emak dan nenek dia berlari ke bilik air nak buangkan bulu dan apa lain yang masuk mulut dia.

Ingat, komen baik dibalas baik, demikian juga disebalik nya.

zunnun
Member
zunnun

mlm nanti pekena lagi oleh bini? takut bini nih…

asyik jadi abdi menjilat puki bini je ke? 🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

Kasi kamu peluang melanda landa di sini lah, bodoh.

Di masa aku tonton TV.

Pssst, folks, mcm mana bebudak Najib nak tolong dia keluar dari longkang yang dia kena tendang di Pru14 – depa tak reti nak tulis komen.

Komen bodoh menyakitkan hati, mana pembaca nak ada simpati dengan depa.

Anonymous
Guest
Anonymous

Lihat lah komen budak kecik ini – takut bini, abdi bini – astaghfirullah, bodoh nya, macam mana nak menarik sokongan pembaca.

Lantak lah depa.

zunnun
Member
zunnun

#melayu2islam jadi sawan babi bila buku kitab yg di cetak di isbatkan sebagai kalam tuhan, bila ada yg perlekehkan dan menghina buku cetak tersebut…. tuhan tidak bisu, tapi #melayu2islam dah jadikan tuhan serba bisu, kerana mereka tidak blh menerima ada lagi kata2 tuhan seiring dan penerimaan kesundalan fahaman mereka, “quran itu akhir kalam…” alam ini hidup, dan tuhan maha hidup, maka kata2 nya yg strukturkan kelestarian alam ini…. seperti juga, suami/isteri memcorakan rumah tangga mereka dari kata2 mereka…. tapi kesundalan ape yg asyik taksub dgn buku kitab tersebut hingga menjadi golongan dhaif, serba tertinggal dan serba miskin ? tepuk dada… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun #kepalabutuh,

Nyata kamu kafir. Tak salah jadi kafir. Tapi salah jadi kafir yang menghasut Islam dan Muslimin. Paling kurang, kamu kafir pukimak.

Mengata “#kepalabutuhkan islam”, kamu patut di heret ke tepi pantai, di sembamkan muka ke pasir, lub.ng bont.t kamu di sula dengan buluh tajam, macam dilakukan di zaman Kerajaan Melayu Melaka dulu.

Tapi sekarang kamu boleh di sula dalam blogs saja. Maka bertalu talu lah kamu di sula di sini sekarang ini.

zunnun
Member
zunnun

ape yg paling sundal malaun2 parti Angkut sampah, pAs telah melakukan kpd kesucian ISLAM…(1) ….jauh dari kesemestaan ISLAM yg membawa pengertian, satu ikatan yg kekal abadi kpd sekeliam Alam…. …satu ikatan di mana segala Sifat2 Nya Memuji2 dan Menyatakan Zat Nya, dan Zat Nya sentiasa Bersalaman2 dgn Sifat2 Nya…. (1) …kesundalan ape #melayu2islam asyik menjunjung buku kitab yg di cetak yg malaun2 mengatakan serba suci…. di junjung di atas kepala? mengape tak koyak kan secebis/sehelai halaman dari muka surat buku kitab yg di cetak lalu lap ke puki selepAs menjilat nya, tentu puki pun jadi suci…. mungkin baik hadi awang… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun #kepalabutuh,

Kamu kafir tapi menuduh PAS macam2. Konon nya mengotorkan kesuciian Islam, Tanpa bukti, fakta atau penerangan siap dengan punca maklumat yang sahih.

Tapi yang aneh nya ia lah kamu kafir mana tau apa itu kesucian Islam. Kamu hanya menghasut, demikian jahat hingga aku yang bukan ahli atau penyokong PAS, mahu hentam kamu se kuat2 nya dalam blog ini.

Nyata kamu jahat, tak dibimbing emak bapak kamu adab sopan di masa kecil, sebab depa asyik berkongkak pagi petang siang malam.

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun #kepalabutuh,

Kamu sendiri sign off komen kamu sebagai #kepalabutuh.

Bagus lah, memberi peluang pembaca senang meng- kepalabutuh kan kamu sekuat kuat nya.

Menuduh tindakan2 Muslimin sebagai “penjenamaan pagan semata2” membikin kesahihan puki emak kamu melahirkan kamu itu benar atau tidak.

Mungkin kamu keluar dari puki babi hutan, yang dikejar bapak kamu di masa emak kamu tak boleh ada sex dan dia jadi kemaruk meng kongkak babi hutan.

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun #kepalabutuh,

Kamu bodoh bangang tidak terhingga. Coba keluarkan hujah2 saintifik, kononnya, masakan agama ia lah kepercayaan atau “belief”, takda sains nya di situ.

Puak kamu tonggang tonggek dengan joss sticks di pangkal pokok Kayu Ara, apa tuhan nya pokok itu?

Senang cakap, KEPALA BAPAK KAMU. Puki emak kamu salah mengeluarkan kamu. Tidak menyumbang kpd perpaduan, sebaliknya coba memecah belahkan masyarakat Malaysia.

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

UMBO NI PUN SATU….MANA DIA ULASAN KO DOK PINGGIRKAN LEBAI PAS KAT SABAH…..BILA AGAK NAK RUGI KO BISING….BILA UNTUNG KO DIAM….INI BISNES SISTEM PIRAMID KE APEEERRRR…… Tok Mat: Umno May As Well Close Shop In Kelantan, Terengganu, Kedah If PAS Stakes Claim To Them……. PAS can say whatever it wants during its muktamar, or annual congress, but any negotiations on seats for elections must be done with other Muafakat Nasional (MN) partners, Umno deputy president Datuk Seri Mohamad Hasan said. (MMO) – Speaking to Malay daily Utusan Malaysia, the politician also called Tok Mat, said sarcastically that Umno may as… Read more »

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

PAKATAN NORMA BARU…. PAKATAN DENGAN MUSUH….DALAM POLITIK TIADA KAWAN ATAU LAWAN SEJATI…. BERGANTUNG PADA MATLAMAT RAMAI NAK KEPENTINGAN DUNIA HANYA SEDIKIT PENTINGKAN AKHIRAT.. . . KALAU NAK BANTU RAKYAT BIAR IKHLAS….JANGAN DOK IKUT PERANGAI LAMA BN DAN PH.. . Bumiputera Graduates Cannot Get Jobs Because Of Poor Proficiency In English, Says MEF…. . (FMT) – Bumiputeras lagging in labour market mobility and educational achievements is not a new problem, says the Malaysian Employers Federation (MEF). It said the poor command of English among many Bumiputera graduates was the main reason why they found it hard to get jobs in the… Read more »

tok
Guest
tok

DENGAN KENYATAAN YANG TELAH DIBERI DIBAWAH

MAKA DENGAN INI AKU MEWAKILI ZUNNUN INGIN

MENYATAKAN PERKARA BERIKUT :

nama ditukar kepada : AL-ZUNNUN AL INSAFI

pekerjaan baru : Memantau paket-paket daging impot,takot
ada yg buat naya bubuh daging babi!

Ahli Syurga
Guest
Ahli Syurga

Mai nak habaq mai Zunnun oiii,

Jangan silap no,cek bukan parti pas pis pus

cek pendakwah bebaih no

(pinjam longat kedah/mami penang)

Anonymous
Guest
Anonymous

Samada hang ahli PAIH ka dak, itu tak penting. Tapi hang jangan la bubuh nama AHLI SYURGA. Selain dari hakikat bahawa syurga itu milik Allah, ianya kedengaran seperti RIAK atau TAKBUR.

Sebagai makhluk Allah, AHLI NERAKA itu suatu yang pasti, tapi AHLI SYURGA belum tentu cik oiiii….

Selumbar
Guest
Selumbar

Parti menjadi musuh kepada parti yang sama bersaing mencari kemenangan memang akan jadi ancaman sabotaj. Tapi dalam isu PN dan BN sebenarnya mereka bukan gabungan atau kawan. Tapi kelompok samseng yang sedang berkomunikasi dan mempamerkan sikap kurang ajar sesama mereka untuk membuktikan diantara mereka…aku yang paling power. Kau boleh buat apa tanpa aku. Memang selayak nya parti yang menyebelahi Warisan perlu mengambil kesempatan secepat yang mungkin dan dijadikan senjata menyerang pesaing yang dipandang sebagai musuh politik.. Rakyat dan pengundi akan menilai pencerahan yang disampaikan oleh penceramah mengenai pekara yang sedang berlaku. Apabila mereka faham maka dengan mudah menetapkan calon mana… Read more »

Ahli Syurga
Guest
Ahli Syurga

Apabila DAJJAL mata satu dilepaskan,dan
datang ke Taman Tempat tinggal Zunnun,
maka dengan bangganya Zunnun sujud dan
mencium tangan dajjal tu….

Keluar dari mulut Zunnun…

“ahhhhh kekasih ku..ohhh…dah lama aku tunggu ongko”

selepas 40 hari,dia di kejar hingga tercirit-cirit

INSAF LAH BRO!-kamu aku rasa teRsangat kurang imbangan ilmu.
(Agama+Sains)

banyak sangat teori akal kau,melebihi kerasional hukum
mengenal tuhan.

KAMU TERLALU OVER KERASIONALISME-hingga menjemput masok
syaitan dalam fikiran kamu sebagai sandaran bagi melunaskan
dendam pegangan dan idoloit politik.

sedarlah,apa yang kau ucap tu bercampor aduk dengan ilham
syaitan

zunnun
Member
zunnun

apa akan berlaku jika kerajaan #melayu2islam di bawa kpd mereka bulu puki khatijah dan bulu kote si muhammad, apekah #melayu2islam akan mengatakan bulu2 puki dan kote tersebut suci?

#kepalabutuh punya pendewaan sebagini rupa #nelayu2islam….

tuhan yg merangkumi segala bidang ilmu, babi2 #melayu2islam masih menjilat2 tekno yg di reka dan di majukan oleh kaum yg mereka jolokan sebagai kapir …..

babi2 malaun2 pAs, yg tak sedar diri, kekafiran dah lama tertanam dlm diri, hinggakan ‘allah’ yg di sembah hanya sebutan belaka….

‘islam’ ala #kepalabutuh, hanya berdasarkan kepercayaan, pendewaan, ikutan2 semata2…

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak, depa bawak bulu puki bini kau, emak kau, nenek kau, anak2 kau.

Dia ni semua mana ada bersih suci, depa balun juga apa saja yang ada, jenis sex maniacs. Apa saja yang inside a skirt, dia balun, termasuk Scotsmen.

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK ini pulak suka kepalabutuh. Adik, abang, bapak dan datuk dia punya semua di lukum nya.

Pagi petang siang malam kerja nya melukum kepalabutuh.

Jigit
Guest
Jigit

Junnun…

Hang nak balun Hadi, Mahathir atau sesiapa saja, aku tak kisah kerana mereka cuma manusia biasa.

Tetapi You Have Crossed The Line, bila you dah sebut bulu puki Khatijah, bulu kote Muhammad. Have some respect la to our prophet and his family members. Don’t drag them into your political enrage. Takkan itu pun kau tak boleh faham!

zunnun
Member
zunnun

who is muhammad prophecy?

a being or an unbeing?

let starts the respect to seek truth here…

ape beza muhammad bin aminah & kenabian muhammad ?

yg mana kamu sembahkan lafaz syahadah ?

zunnun
Member
zunnun

#melayu2islam yg di perkenalkan oleh malaun hadi yg mengasaskan amanat seketul daging babi… #melayu2islam penjenamaan ape,sebenar nya? melayu yg hidup men”babi” dgn pengkianatan, menyamun sana sini, kulum #kepalabutuh, serta #melayu2 yg perdagangan ayat2 dari buku yg di cetak utk kepentingan diri…. islam yg di anuti bagaimana pula? ‘islam’ ala puki yg asyik terngagga, hinggakan syahadah membawa kpd pemujaan dan pendewaan assobiyah pagan arab bentuk nya… nabi muhammad jolok pedang, nabi muhammad jolok puki2 bini, dan tidak hairan segala keluarga muhammad bin aminah di jadikan sandaran pemujaan belaka…. di khasmir, di sebuah masjid, hari hol di hiasai dgn selawat, kepujian kpd… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK menghasut, asyik men”babi”, mengkhianat, minum air kencing sana sini, kulum #kepalabutuh Bang Ali.

Dia sukakan “puki yg asyik terngagga”, banyak di rumah nya – bini dia, emak dia, nenek dia, anak2 dia. Disebat nya semua, dia keluarga incest, macam yang sekarang masih ramai ada di highlands of Papua New Guinea.

Dia berbini 2-3, bermistress 4-5, Tiap malam ganti cucuk, ada yang tak dapat giliran, bergaduh, terik2 rambut, terik2 kain, hingga telanjang berang. Selfish, tak kasi jiran ke sesiapa tolong service.

zunnun
Member
zunnun

bila agama di isi dgn perisian dajjal, yakjuj & makjuj, agama sedemikian utk malaun2 yg astik menjilat2 puki2 yg terngagga….

persembahan kpd tuhan yg hamba kpd emosi dgn hukuman….

tuhan mencarut, tuhan sogok syurga, tuhan dah jadi abdi kepentingan nya ke?

cuba2 cari tuhan yg pengasih dan penyayang, ingin di kenali….

tapi, seketul daging babi yg suapkan dari kawah hadi, babi2 seperti kamu hidup tak lain, mem”babi”sana sini….

ahli syurga #kepalabutuh

Anonymous
Guest
Anonymous

Di rumah kamu banyak “puki2 yg ternganga”. Emak kamu, bini kamu, akak kamu, adik pompuan kamu, anak pompuan kamu …

Tuhan kamu di pokok Kayu Ara di tepi rumah kamu, mana “pengasih dan penyayang, ingin di kenali….”

#kepalabutuh sudah masuk mulut kamu. Bang Ali punya. Penuh mulut kamu, gamak nya.

Tapi kamu bukan babi. Kamu DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA KAMU MENGARUT DAN/ATAU MENCARUT).

Ahli Syurga
Guest
Ahli Syurga

Apabila DAJJAL mata satu dilepaskan,dan
datang ke Taman Tempat tinggal Zunnun,
maka dengan bangganya Zunnun sujud dan
mencium tangan dajjal tu….

Keluar dari mulut Zunnun…

“ahhhhh kekasih ku..ohhh…dah lama aku tunggu ongko”

selepas 40 hari,dia di kejar hingga tercirit-cirit

INSAF LAH BRO!-kamu aku rasa tesangat kurang imbangan ilmu.
(Agama+Sains)

banyak sangat teori akal kau,melebihi kerasional hukum mengenal
tuhan.

KAMU TERLALU OVER KERASIONALISME-hingga menjemput masok syaitan
dalam fikiran kamu sebagai sandaran bagi melunaskan dendam
pegangan dan idoloit politik.

sedarlah,apa yang kau ucap tu bercampor aduk dengan ilham syaitan

PORRRRRAAAHHHHHHHH ZUNNUN CIRIT!

Ahli Syurga
Guest
Ahli Syurga

paling cantik kamu jadi pengikut Ayah Pin

sayang dia dah Mati

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

“selepas 40 hari, dia di kejar hingga tercirit-cirit”.

ZUNNUN CIRIT BIRIT !

Moral of the story:

Jangan suka memburit
Mulut ternganga mencuit
Nanti kamu di kejar
Hingga cirit birit.

Bani melayu umno
Guest
Bani melayu umno

ADA BETULNYA PADA KATA KATA ABG NON NI.SENTIMEN KENEGERIAN,KAUM SEMATA MATA TIDAK MENJAMIN KUALITI SEORANG PEMIMPIN ——————– ‘Bukan soal calon Sabah, tapi mesti calon yang jaga kebajikan rakyat’ 21/09/20 | 12:36 pm Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Anwar Ibrahim berkata asal-usul dan keturunan seorang calon di PRN Sabah itu tidak seharusnya menjadi faktor utama untuk menentukannya sebagai calon yang baik. Yang penting katanya, seseorang calon itu perlu mewakili dan menjaga kebajikan rakyat di negeri itu. “Kalau kita salah lantik, yang rompak balak pun orang Sabah. Yang ambil tanah, ambil kontrak pun semua suku kaum kongsi” “Pemimpin-pemimpin besar Sabah kaya raya.… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Kesian Bang Non.

Ada pulak yang sue dia over the royal pardon re the sodomy case.

Court dismisses Anwar’s bid to strike out suit over royal pardon. https://www.malaysiakini.com/news/543408.

Tulah, nak jadi PM mesti banyak musuh, nak kena ada a clean-life record.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kesian Atok 95 nanti Hakim tanya full pardon due to miscarriage of justice yg dia recommend YDPA sign off tu miscarriage of justice due to political conspiracies Sodomi I by Atok 95 himself and Sodomi II by Najib?

zunnun
Member
zunnun

cuba telaah muka si Moo, dah jadi muka babi ke? cuba telaah muka hadi, serupa sj ke dgn seketul daging babi nya? apa hadi akan membawa nya ke liang lahat, lalu mati membangkai seperti babi? terdesak sgt ke kerajaan #melayu2islam yg di dokong oleh mua”FUCK”at dan melayu2 bersatu? waktu mula lakukan pengkianatan, beriya2 berseri2 muka malaun2 pAs, melayu2 bersatu & melayu2 omNo…. bila dah dapat kerajaan melalui lorong belakang mati mereka, sesama melayu sesama ‘islam’ sesama negara bercakaran tak sudah hingga tiba prn sabah…. … #melayu2islam ini penjenamaan ala kepalabutuh yg asyik membutuh #melayu mereka atau asyik memuki #islam ala… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Muka kamu yang jadi muka babi, DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA KAMU MENGARUT DAN/ATAU MENCARUT).

Kamu benarkan ker “Kerajaan” keluar dari lorong belakang kamu? Bang Ali tentu protes, di koyak rabakkan nya lubang belak.ng kamu sebelum dilepaskan nya.

Kamu asyik membutuh dan memuki, mana korang boleh dapat undi rakyat. Dahtu asyik menjaja seketul daging babi yang tak laku hingga berulat. Nanti, kamu tak mau rugi, kamu goreng dengan maggots nya sekali, kamu hidangkan untuk makan bersama puak kamu. Yerrrkkk …

Sheraton
Guest
Sheraton

Kalau bertembung..

Yang PN bukan BN nak pakai simbol apa?

Dalam kertas undi guna simbol bukan perkataan PERIKATAN NASIONAL..

Bertembung lah UMNO dengan BERSATU ..

Banyak undi rosak ..

Anonymous
Guest
Anonymous

Kot secara diam2 dirancang kan begitu dek depa yang mahukan puak nya, yang sebenar nya musuh nya. kaputz.

Musuh dalam selimut.

Kalau di masa perang, jumpa saja yang begitu, terus tembak mati.

Kalau di bidang politik, bamboo saja lah secara lisan sehingga buluh pecah.

Anonymous
Guest
Anonymous

Sangat Mengelirukan? Dacing bukan Pakatan Nasional?

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Korang kena tipu. Padan muka. Depa memang rancangkan supaya korang jadi keliru.

Eat your hearts out. Learn not to be dunggu. Or jadi Pak Dogo. Then you’ll be safe. But, can you?

Bani melayu umno
Guest
Bani melayu umno

BILA RAKYAT JELATA PAPA KEDANA DAN PIHAK YG MWMERINTAH PULA SALAH GUNA KUASA.

————————-

Protes besar-besaran di Thailand tuntut reformasi monarki
21/09/20 | 11:13 am

Ribuan penunjuk perasaan berarak di Bangkok pada Ahad lalu, dengan secara terbuka mencabar pemerintahan raja Thailand, Maha Vajiralongkorn untuk mengemukakan tuntutan reformasi bagi mengekang kekuasannya.

Penunjuk perasaan semakin berani sepanjang dua bulan demonstrasi menentang istana Thailand dan kerajaan yang dikuasai tentera, melanggar pantang larang mengkritik monarki sejak lama – yang tidak dibenarkan berdasarkan undang-undang lese majeste.

Laporan oleh Reuters.

Anonymous
Guest
Anonymous

What has it to do with the price of tea in China?

So blardy dungu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Komen begitu, bagi tajuk begitu, macam mana korang nak dapat save dari selalu kena tendang terajang ke longkang bersama Najib Klepto wal Jibo?

Anonymous
Guest
Anonymous

Know thine enemy.

Yang songlap berbilion wang rajyat di 1MDB itu musuh.

Hantam lah dia. Di sini ke, lain2 blogs ke.