PEGAWAI MUHYIDDIN ANTARA KONTAK RAPAT AHLI MT UMNO POSITIF COVID-19?

Seorang Ahli MT UMNO, Razlan Rafii yang dilaporkan positif dijangkiti virus Covid 19 dipercayai mempunyai kontak rapat dengan seorang pegawai Perdana Menteri, Muhyiddin Yassin.

Sumber memberitahu, Razlan ada bertemu dengan pegawai Muhyiddin semasa berkempen dalam PRN Sabah yang sedang berjalan ketika ini.

Malah, Razlan dan pegawai Muhyiddin itu juga difahamkan bersarapan pagi bersama dengan beberapa ahli politik lain dari Semenanjung dan juga Sabah.

Menurut sumber, pegawai Muhyiddin tersebut adalah merupakan salah seorang yang selalu menjadi sebutan ramai dan dipercayai turut terlibat membantu bekas Ketua Menteri, Musa Aman dalam cubaan merampas kerajaan negeri Sabah, baru-baru ini.

Bagaimanapun, usaha tersebut gagal berikutan Shafie Apdal berjaya meyakinkan TYT Sabah untuk membubarkan DUN bagi memberi laluan diadakan pilihanraya semula.

Sehingga ini difahamkan pegawai Muhyiddin tersebut masih merahsiakan maklumat kontak rapat beliau dengan Razlan itu kerana bimbang ia akan memberi kesan buruk kepada gerakan kempen PN.

Namun, perkara itu telah menjadi bualan hangat di Sabah ketika ini dan mereka mula mencari-cari siapa lagi yang pernah kontak rapat dengan Razlan.

Jelas sumber itu lagi, pegawai Muhyiddin tersebut aktif terlibat dalam kempen pilihan raya di negeri bawah bayu tersebut dan sering bertemu dengan para pemimpin politik dalam merancang gerak kerja kempen di sana..

Menurut laporan sebuah portal tempatan, Ahli Majlis Tertinggi UMNO itu kini sedang menjalani kuarantin wajib bagi mendapatkan rawatan susulan.

Laporan yang memetik sumber itu memaklumkan beliau telah dimasukkan ke hospital bagi mendapatkan rawatan.

Razlan dipercayai dijangkiti Covid-19 selepas berkempen di kawasan Parlimen Sipitang, kawasan yang ditandingi oleh UMNO dan sekutunya, Perikatan Nasional.

Razlan sendiri mengakui spekulasi beliau dijangkiti Covid-19 itu.

Bagaimanapun kata Razlan, dia sedang menunggu keputusan ujian lanjut saringannya dan berharap keputusannya adalah negatif.

“Pertamanya RTK (ujian rapid test kit), sekarang tengah tunggu RT-PCR (polymerase chain reaction).

“Keputusan akan keluar hari ini atau esok,” kata Razlan lagi.

Sementara itu, Pengerusi BN Sabah, Bung Mokhtar Radin turut mengakui kes membabitkan Razlan, namun berkata, ia hanya baru disyaki.

“Tetapi Razlan telah diarah untuk dikuarantin selama 14 hari,” tambah Bung Mokhtar yang disebut-sebut sebagai calon Ketua Menteri mewakili BN. (Shahbudindotcom 21/09/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 21 September 2020 — 4:22 pm

33
Leave a Reply

avatar
9 Comment authors
MAHATHIRVSANWARpanonAnonymousAnonymousWau Bule Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

PAK DAJJAL IS TOO NASTY….. . Is Anwar Being Too Hasty?…….. Analysts concur PKR chief should have waited to prove he has the numbers to take over Putrajaya (Sun Daily) – Datuk Seri Anwar Ibrahim may have been overly hasty in announcing what he claims is the impending fall of the Perikatan Nasional (PN) government. Many feel that he should have waited for just a day or two, prove that he has the support he now claims and then get sworn in as the ninth prime minister. If he gets the right support he will helm the government, but if… Read more »

anon
Guest
anon

tn tu kaki jubo

Wau Bule
Guest
Wau Bule

1. Isu COVID19 isu dunia dan tracking dibuat melalui sains dan rekod. 2. Sesetengah rakyat Amerika tak percaya pada sains dan rekod 3. Ada padri dan pastor di Amerika memperlekehkan isu ini kononnya mereka tak takut dan hannya takut pada Tuhannya. Entah dah berapa ramai padri dan pastor di Amerika yang dah mati termasuk mereka yang tak takut berkumpul ramai-ramai dalam gereja tan[a pakei penutup muka dan amal jarak sosial. 4. Namun terbaru yang diviralkan di malaysia (seperti di bawah) mungkin menarik minat rakyat Malaysia khasnya Muslim. Apa yang diperkatakan hanya boleh saya komen dengan satu perkataan….iaitu WALLAHUAKLAM MUBISSAWAAB. NORMA… Read more »

zunnun
Member
zunnun

anwar perlu lihat segala ‘possibilities’ utk lestarikan masa depan nya, kerana ape yg berlaku kpd nya, samada satu bentuk fitnah2 mau pun ‘shortfalls’ dan kekurangan diri perlu ada ‘remedy’ dan ‘alternative’ nya…. …tak perlu merasa gundah, kerana setiap pemimpin #melayu yg ada terkini, semua nya terpalit dgn scandal2 baik dari segi rasuah menyalah gunakan kuasa selain mempelopori ajaran sesat mengakibatkan kematian di memali…. baik, hadapi ketentuan yg melanda dan membiarkan pkr di teruskan oleh wawi dgn di bantu oleh mereka2 sekeliling. pkr mempunyai ramai lapisan pemimpin yg berkaliber utk mengerakan jentera parti… pH perlu di beri rebranding terbaharu, dan perbincangan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

The Middle Kingdom ia lah babak dalam sejarah China. Kamu mahu protect mereka saja di Malaysia?

Kamu masih menjaja seketul daging babi? Tak laku, dah berulat, baik kamu goreng saja dengan maggots nya, jamukan makan bersama puak kamu dengan maggots nya.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu jahat, hati busuk, menuduh “melayu2islam tgh mabuk dgn virus seketul daging babi hadi, virus yg lebih lethal dari virus covids…”

Padan lah kamu dengan gelaran “DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA MENGARUT DAN/ATAU MENCARUT).”

Kamu menghasut bila mengaitkan Melayu dan agama Islam dengan daging babi. Kamu tak dibimbing adab sopan dek emak bapak kamu di masa kecil. Sebab mereka sentiasa sibuk, kuat seks, asyik beranc.k pagi petang siang malam.

anon
Guest
anon

tn kaki jubo

Anonymous
Guest
Anonymous

Pemimpin2 bukan melayu yg ada terkini, semua nya terpalit dgn scandal2 yang lebih besar. Hanya Chua Soi Lek yang gentleman, mengaku dan letak jawatan, yang lain haprak terus menipu helah, memfitnah, ambil rasuah, menyalah gunakan kuasa.

Kamu sibuk dengan kematian di Memali tapi segan, malu dan ngeri nak sebut yang bergelimpang di rusuhan kaum 13 Mei 1969.

Kesundalan kamu hingga masuk ke dalam lubang belakang kamu, di sumbat jauh kedalam dek Bang Ali.

Anonymous
Guest
Anonymous

pelbagai masalah besar yang sedang menghantui PH pada masa ini sebahagian besarnya berpunca daripada DAP.

Artikel Penuh : https://www.sinarharian.com.my/article/66925/KHAS/Pendapat/Mengapa-DAP-jadi-liabiliti-kepada-PH
© 2018 Hakcipta Terpelihara Kumpulan Karangkraf

Anonymous
Guest
Anonymous

Mengapa DAP jadi liabiliti kepada PH – Sinar Harian

kegagalan mendekati rakyat dan berkomunikasi dengan orang awam …

https://www.sinarharian.com.my/article/66925/KHAS/Pendapat/Mengapa-DAP-jadi-liabiliti-kepada-PH

Anonymous
Guest
Anonymous

Sori off-topic tapi ini mustahak –

‘Everyone is doing badly’: A mighty flow of dirty money swamps bureaucrats

SPECIAL REPORT | Analysis of leaked documents shows systems meant to prevent money laundering are defenceless against perpetrators. M’kini

Change the blokes running SPRM, get those who have no fear or favour to lead in the number 1 and 2 posts.

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

TAK BODOH BUKAN PEMBANGKANG….DOK SOKONG BEKAS BANDUAN BUAT APER….BUKAN SEBARANG BANDUAN JENIS MAIN BELAKANG……. CABARAN MAHKAMAH TERHADAP PENGAMPUNAN SABITAN ANWAR IBRAHIM OLEH YDPA MELALUI NASIHAT LEMBAGA PENGAMPUNAN……. Haniff Khatri Abdulla Wahai Rakyat Malaysia yang prihatin, AsSalamualaikum dan Salaam Sejahtera : 1. Pada 26.02.2020 . MOHD KHAIRUL AZAM ABDUL AZIZ seorang Peguam dan Rakyat Malaysia telah mencabar di MAHKAMAH TINGGI KUALA LUMPUR melalui Peguamcaranya Raja, Reza & Associates, akan kesahihan Pengampunan YDPA 16.05.2018 yang diberikan melalui nasihat Lembaga Pengampunan kepada DS ANWAR IBRAHIM berhubung SABITAN dan HUKUMAN berkaitan kesalahan di bawah Seksyen 377B KANUN KESEKSAAN, iaitu Jenayah persetubuhan yang bertentangan dengan… Read more »

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

RASIS TIONGKOK BUAT MEREKA EGO DAN SOMBONG UNTUK BELAJAR BAHASA MELAYU……… Portal Mandarin Petanda Ramai Orang Cina Tak Faham Bahasa Melayu?……. (Ismaweb) – Tindakan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mewujudkan portal bahasa Mandarin jelas menunjukkan rata-rata masyarakat Cina tidak memahami bahasa kebangsaan dengan baik. Felo Utama Institut Kajian Etnik (KITA) Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Prof Datuk Dr Teo Kok Seong merumuskan perkara itu dengan beranggapan sama ada sistem pendidikan negara gagal atau sikap orang Cina terhadap bahasa Melayu ‘dingin’ sehinggakan belajar untuk lulus peperiksaan sahaja. “… dan selepas lulus peperiksaan mereka persetankan jadi pengetahuan itu berkarat. “Mereka tidak faham sebab… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

SPRM mewujudkan portal Bahasa Mandarin itu tidak bijak.

Itu menggalakkan penduduk Cina tidak indahkan kepentingan Bahasa Malaysia.

SPRM perlu dikutuk disini sana dalam blogs, media social dll.

Perkara 152 Perlembagaan nyata mengata bahasa negara ini ia lah BM, bahasa lain boleh digunakan selain dari urusan resmi.

Apa sahaja yang SPRM kata ia lah urusan resmi. Ketua SPRM tak faham kah ini? Gantikan dia.

Wau bule
Guest
Wau bule

Yang pasti ada balasan Allah swt….lambat cepat urusanNYA.

Yang dah dibuat elok2 untuk negara ditidur hadharikan
Pengganti pula tanpa rasa malu mencuri/menyamun suami isteri
Terpaksa si Tua kembali untuk pulihkan negara demi masa depan
Abah tebuk atap konon demi melayu agama, ketua dikhianati

Sdra Rambo, inshaa Allah moga berjaya
Harapan anda ramai yang turut berdoa
Jangan terlalu beremosi, cool terus bersabar
Allah swt maha mengetahui dan maha mendengar

Wallahuaklam

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Menteri Pintu Belakang bodoh bangsat tak mahu ikut undang-undang Malaysia. Pegawai Menteri Pintu Belakang jadi anjing gila ikut perangai Menteri langgar SOP. Yang kesian Muanjing Siber Rosmah Bean Army. Bayar Muanjing Siber RBA pakai cukai dan pencen Rakyat beratus ribu kerja menyalak pun tak lepas. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Mengata orang anjing gila, kamu beruk tua. Kalau anjing menyalak, kamu mengorek bonntot, cium tangan kamu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Hi hi hi…komen budak tadika… langsung tak manco

Anonymous
Guest
Anonymous

manco iu budak kecik cakap pelat ke

Rambo
Guest
Rambo

Jangan-jangan kejora tengah

jilat laptopnyerrrr

he he he he

Rambo
Guest
Rambo

You all tak stim ka tengok
gambar scarlett kat sebelah tu,

pandai budin cari iklan

aku stim habeh ni

he he he he

Rambo
Guest
Rambo

Tun bakal PM9

Jangan sapa bantah

he he he he

Bani melayu umno
Guest
Bani melayu umno

NAMPAKNYA MAT MIN PUN MULA TERIKUT IKUT DENGAN CARA PROPAGANDA UMNO.SEPERTI SAJA MEMBUAT KENYATAAN SEOLAH OLAH MEMPERBODOHKAN DIRINYA SENDIRI. ATAU PUN MEMANG DIA TELAH JADI BODOH SEBENAR? ———— ‘Warisan dengan saya, PM dia nak gaduh, dengan Filipina dia nak baik’ 21/09/20 | 07:44 pm Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Mohamed Azmin Ali hari ini mengkritik tindakan ketua menteri sementara Sabah, Mohamad Shafie Apdal yang mahu kerajaan persekutuan berunding dengan Filipina berhubung isu tuntutan negara itu terhadap Sabah. “Warisan dengan saya dia nak gaduh, dengan perdana menteri dia nak gaduh. Dengan Filipina dia nak baik” “Ini apa punya pemimpin ni? Sebab… Read more »

MAHATHIRVSANWARp
Guest
MAHATHIRVSANWARp

DUNIA SUDAH DIKUASAI MAHARAJA DAJJAL….ELIT GLOBAL JALANKAN ARAHAN …… Leaked Documents Reveal Worldwide Money Laundering…….. (BBC) – Leaked documents involving about $2tn of transactions have revealed how some of the world’s biggest banks have allowed criminals to move dirty money around the world. They also show how Russian oligarchs have used banks to avoid sanctions that were supposed to stop them getting their money into the West. It’s the latest in a string of leaks over the past five years that have exposed secret deals, money laundering and financial crime. What are the FinCEN files? The FinCEN files are more… Read more »

trackback
MT Umno positif Covid-19 dilaporkan turut menemui pegawai Muhyiddin

[…] Berita penuh : https://shahbudindotcom.net/2020/09/21/pegawai-muhyiddin-antara-kontak-rapat-ahli-mt-umno-positif-co… […]

zunnun
Member
zunnun

hakim akhtar telllah memberi keizinan utk pemula khirul mendapatkan haq utk menbawa kes pengampunan anwar di dengar di mahmamah tinggi bulan march 2021… ini akan menggangu kelancaran pH utk meneruskan perancangan mereka menawan putrajaya kembali….. anwar perlu berbesar hati, utk menamakan penganti….. tiada kumpulan, baik pN, bN mau pun pH yg mampu berdiri sendiri menghadapi pru 15…. warisan & gps akan menjadi political bargaining chip utk menerajui kerajaan…. kini pH dlm situasi yg amat selesa jika di bandingkan dgn pN atau bN…. kerana wsrisan sanggup berkerjasama dgn nya….. manakala gps menungguu dan melihat kumpulan mana yg blh memberikan ape yg… Read more »

Rambo
Guest
Rambo

Siapa lagi,calon PM dari PH kalau bukan
Tun Mahathir

he he he

Anonymous
Guest
Anonymous

Setuju. Sokong.

Give credit where and when due.

Walaupun dari zunnun.

zunnun
Member
zunnun

iswardy, rafizi & merdeka center memberi ulasan, pH gagasan yg mana parti yg menterajui nya amat ‘sekedut’ utk menjenamakan nya selain sibuk utk menonjolkan parti tersendiri mereka…. sifat “reductionist” ini amat menebal dlm pemimpin2 yg membentuk pH…. belainan dgn bN, siape ada Sec Gen dan Secretariat pula…. kini Moo cuba utk menjenamakan pN seperti bN, tapi malaun2 pAs, tidak tetap pendirian mereka, maka pN di bayangi kekecohan dgn bN sentiasa…. prn sabah is a forego conclusion, kerana esok Moo akan ke New York, dan blk kemudian, keputusan prn sabah satu inggauan bagi nya…. pemergian ke UN akan menjadi kenangan dlm… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Siapa cakap ilongkangkan oleh rakyat?

Kamu saja yang cakap. Takda kredibiliti.

Tuduhan liar saja.

zunnun
Member
zunnun

laa #melayu2islam yg dok asyik ke sabah utk ape? utk merampas kekayaan rakyat sabah ke? yg Moo mulut bercabang sini kata lain, sana janji lain, virus covids pun naik angin…. tapi, setakat ini, Moo sebagai perdana menteri selari ke antara Moo dan jawatan nya…. kelihatan Moo, terkial2 utk menyelesaikan #melayu2islam yg di ajar oleh hadi…. Moo itu perdana menteri atau perdana menteri itu Moo ? seperti muhammad bin aminah dgn jawatan Nabi Yg di capai …. bila dah mati muhammad, jawatan kenabian muhammad di bawa bersama ke kubur ke? tapi, mahathir lain tabiat nya, jawatan perdana menteri nak mati di… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Kalau tak mengarut, dia ini tak di gelar DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA MENGARUT DAN/ATAU MENCARUT).

Menghasut Nabi Muhammad pulak. Cakap mem”butuh”.

Memang zunnun pukimak ini biadab dan kurang ajar, tak dibimbing adab sopan dek emak bapak nya di masa kecil sebab depa kuat seks, asyik berkongkak pagi petang siang malam.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Langkah Syaitan aka Sheraton melahirkan manusia syaitan yang tak mahu kuarantin 14 hari. Inilah ajaran sesat Ulama Anjing dalam Parti Anjing SeMalaysia PAS. Langgar SOP Kuarantin derma gaji 4 bulan. Kluster PN dan BN akan merebak senyap-senyap dalam kempen. Kahkahkah!