AZMIN PERLEKEH CALON KETUA MENTERI BN?

Selepas Muhyiddin Yassin baru-baru ini menamakan Hajiji Noor sebagai Ketua Menteri sekiranya GRS memenangi PRN Sabah, isu itu kini tambah hangat dengan sokongan Azmin Ali terhadap perkara itu.

Menurut beliau, Hajiji adalah seorang pemimpin yang dihormati dan sangat layak untuk memimpin Sabah.

“Malah mendengarnya berucap saja, saya dapati Hajiji sememangnya layak untuk jadi Ketua Menteri.

“Ini bukan pandangan peribadi saya saja tetapi juga Perdana Menteri, Muhyiddin Yassin.

“Seperti yang saya sebutkan, Perdana Menteri telah menyatakan secara terbuka bahawa pada pihak kami, PN ingin mencadangkan Hajiji sebagai calon yang sesuai.

“Kami perlu memastikan rakyat Sabah bahawa ini masa depan untuk mereka dan negeri ini.

“Kami mahu calon yang kuat, berupaya memimpin Sabah dan kerajaan negeri.

“Saya fikir beliau perlu diberi peluang memimpin rakyat Sabah,” kata Azmin yang baru-baru ini menyertai Bersatu ketika berkempen untuk GRS yang dianggotai PN-BN-PBS di Tuaran.

Woww….hebat sekali sokongan Azmin terhadap Hajiji agar Pengerusi Bersatu Sabah itu benar-benar berpeluang menjadi Ketua Menteri selepas PRN 26 September ini.

Lambungan yang kuat terhadap Hajiji ini dengan sendirinya bermakna Azmin sedang memperlekeh calon Ketua Menteri yang ditonjolkan UMNO dan BN iaitu Bung Mokhtar Radin.

Dengan Menteri Kanan itu mengatakan Hajiji sebagai calon Ketua Menteri yang kuat, dihormati dan sangat layak untuk jawatan itu, adakah ini bermakna Bung Mokhtar Radin, pesaing bagi jawatan itu yang mahu dinaikkan UMNO dan BN sebagai calon yang tidak kuat, tidak dihormati dan sangat tidak layak?

Adakah juga Azmin bermaksud oleh kerana Bung Mokhtar sedang berdepan kes rasuah di mahkamah, maka beliau dilihat tidak kuat, tidak dihormati dan sangat tidak layak untuk menjadi Ketua Menteri Sabah? (Shahbudindotcom 15/09/2020)

Updated: 15 September 2020 — 6:58 pm

94 Comments

Add a Comment
 1. SIAPA BERAKAL WARAS BERJIWA BERSIH TENTU MELUAT DENGAN PARTI KUNYIT LGBT PELANGI…….

  Selamat Menyambut Hari Malaysia Ke 57……..

  Hari ini kita menyambut Hari Malaysia yang ke 57.

  Seperti yang telah diumumkan, sambutan Hari Malaysia yang bertemakan Malaysia Prihatin akan diadakan di Sibu Sarawak.

  Seperti biasa, pada hari ini diumumkan sebagai cuti umum untuk seluruh Malaysia.

  Dalam kehangatan kempen Pilihanraya Negeri Sabah, admin rasa, sempena sambutan Hari Malaysia, eloklah admin tulis mengenai apa sebenarnya yang berlaku pada hari ini, kira-kira 57 tahun yang lepas, apa matlamat pemimpin-pemimpin terdahulu dari kita memperjuangkan kelahiran sebuah negara baru yang dinamakan Malaysia.

  Selepas merdeka, gabungan negeri-negeri di Semenanjung Tanah Melayu dikenali Persekutuan Tanah Melayu atau dalam Bahasa Inggeris dikenali sebagai Malaya.

  Pembentukan Malaysia adalah untuk menyeimbangkan populasi kaum yang berada di Persekutuan Tanah Melayu dan Singapura.

  Pembentukan Malaysia pada 57 tahun yang lalu bermula apabila Perdana Menteri Persekutuan Tanah Melayu ketika itu, Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj dalam ucapannya di depan Persidangan Persatuan Wartawan Luar Negeri Asia Tenggara yang diadakan di Hotel Adelphi, Singapura pada 27 Mei 1961 telah membayangkan penubuhan sebuah negara yang melibatkan gabungan Persekutuan Tanah Melayu, Singapura, Brunei, Sarawak dan Sabah

  Persekutuan Tanah Melayu mempunyai majoriti penduduk kaum Melayu diikuti Cina, India dan lain-lain manakala di Singapura pula, jumlah kaum Cina begitu ramai dan tindakan Tunku Abdul Rahman membawa Borneo Utara (Sabah), Sarawak dan Brunei untuk membentuk Malaysia itu telah sedikit sebanyak menyeimbangkan populasi kaum yang ada di Malaysia di mana kebanyakkan penduduk di sana adalah kaum Bumiputera yang terdiri dari etnik Iban, Kadazan, Murud, Bajau dan lain-lain lagi.

  Pada awalnya Sarawak dan Borneo Utara menolak cadangan tersebut kerana tidak yakin akan pembentukan Malaysia ini akan mampu memberi jaminan kepada mereka untuk mempunyai pemerintahan sendiri.

  Namun setelah diberi jaminan mereka akhirnya bersetuju untuk menyertai gagasan ini membentuk Malaysia.

  17 Januari 1962, sebuah suruhanjaya telah ditubuh dan dikenali sebagai Suruhanjaya Cobbold.

  Cobbold adalah nama Lord Cobbold yang mempengerusikan suruhanjaya yang di anggotai oleh dua wakil Kerajaan British, Sir Anthonv Abell dan Sir David Watherston, sementara wakil Kerajaan Persekutuan Tanah Melayu pula terdiri dari Datuk Wong Pow Nee dan Mohamed Ghazali Shafie H. Harris bertindak selaku Setiausaha.

  Pandangan dan pungutan suara atau dipanggil referendum dari berbagai-bagai pihak seperti parti-parti politik, ahli-ahli mesyuarat kerajaan, pemimpin kaum dan bermacam-macam lagi telah diminta pandangan mereka kerana suara mereka adalah penentu kepada samada rancangan ini akan menjadi atau tidak telah dilakukan dari Februari hingga April tahun yang sama.

  Dapatan dari referendum itu, 80 peratus bersetuju dengan pembentukan gagasan itu dan pada 21 Jun 1962, laporan tersebut diserahkan kepadaan kerajaan British.

  Kesepakatan akhirnya dicapai antara Perdana Menteri Persekutuan Tanah Melayu, Tunku Abdul Rahman dan Perdana Menteri Britain, Harold Macmillan untuk mengadakan sebuah rundingan di London.

  Lord Landsdowne, Harold Macmillan dan Ducan Sandys mewakili Kerajaan Britain sementara Tunku Abdul Rahman, Tun Abdul Razak, Tun Tan Siew Sin, Tun V.T Sambanthan, Datuk Ong Yoke Lin dan Dr Lim Swee Aun mewakili Kerajaan Persekutuan Tanah Melayu, Datu Mustapha Datu Harun, Tun Mohammad Fuad Stephens, W.K.H Jones, Khoo Siak Chiew, W.S Holley dan G.D Sundang mewakili Sabah, P.E.H Pike, Temenggung Jugah a/k Barieng, Datu Bandar Abang Haji Mustapha, Ling Beng Siew dan Datu Abang Haji Openg mewakili Sarawak dan Lee Kuan Yew dan Goh Keng Swee mewakili Singapura.

  Kedua-dua negara bersetuju mengeluarkan kenyataan bersama pada 12 Julai 1963 iaitu Kerajaan British bersetuju menyerahkan kedaulatan Sabah, Sarawak dan Singapura kepada Kerajaan Malaysia, maka pada 16 September 1963 lahirlah sebuah negara yang berdaulat dan merdeka dari gabungan Persekutuan Tanah Melayu, Sabah, Sarawak dan Singapura yang dikenali sebagai Malaysia.

  Tujuan admin mencari maklumat dan menulis mengenai penubuhan Malaysia adalah kerana sejak kebelakangan ini, ada beberapa golongan yang mengaku sebagai rakyat Malaysia tetapi langsung tidak tahu tentang sejarah Malaysia yang tercinta ini.

  Maka tidak hairanlah, golongan ini sering melakukan pelbagai tindakan provokasi yang biadap seperti manaikkan bendera Jalur Gemilang secara terbalik, menaikkan bendera Jalur Gemilang yang mempunyai bintang bucu lima, menggantikan warna putih pada Jalur Gemilang dengan warna hitam, mempersendakan Jata Negara, menyanyikan lagu Negaraku dalam bahasa Mandarin dan pelbagai lagi dengan perasaan bangga dan tanpa ada perasaan bersalah.

  Mereka ini adalah golongan yang tidak kenal dengan negara sendiri kerana tidak tahu atau tidak mahu mengambil tahu tentang sejarah negara sendiri, bukankah orang-orang tua sudah berpesan, tidak kenal, maka tidak cinta.

  Jadi, sempena dengan tema Bulan Kebangsaan, Malaysia Prihatin, maka admin berikan sedikit maklumat tentang sejarah kelahiran sebuah negara yang dinamakan Malaysia.

  Semuga kita semua akan merasa bangga menjadi rakyat Malaysia!!!

  1. Article di atas dipetik dari : Unspinners Kembali at 9/16/2020

   Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini diberitahu blogger ‘Papagomo,’ ‘Parpukari’ dan ‘The Unspinners’ adalah antara 40 lasykar siber yang diupah oleh Rosmah Mansor untuk menonjolkan imej serta reputasi baik beliau di platform media sosial.

   Bekas pegawai khas Rosmah, Rizal Mansor, 46, berkata ketiga-tiga blogger menerima bayaran RM5,000 sebulan daripada peruntukan sebanyak RM100,000 selama hampir enam tahun bermula 2012.

   “Mereka adalah antara tiga atau empat ketua pasukan lasykar siber. Terdapat juga 12 hingga 15 blogger yang dibayar sekitar RM3,000 dan kira-kira 30 ‘Facebookers’ yang kesemuanya dibayar sekitar RM2,000 sepanjang tempoh enam tahun itu,” katanya semasa disoal balas peguam Jagjit Singh.

 2. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing tua mundar mandir saja ke hulu & hilir
  Dia spt bapok yang kena tutuh jubor bergilir-gilir
  Sedih, terkedu, monyok, air mata deras mengalir
  Nak masuk sini dia sudah sentap kecut btg pelir
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 3. PARTI KUNYIT LGBT DIBINA SANG LIWAT DAN SEMBURIT MAKA ELOK LAH DI TONG SAMPAH KAN…….

  “Saya yang bina PKR, bukan Anwar Ibrahim” dedah Azmin……….

  Bekas Timbalan Presiden PKR, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali hari ini menyerang bekas ketuanya, Datuk Seri Anwar Ibrahim semasa berkempen Pilihan Raya Negeri (PRN) Sabah.

  Katanya, PKR merupakan parti yang tidak memperjuangkan rakyat sebaliknya hanya berlandaskan perjuangan Anwar yang bercita-cita menjadi Perdana Menteri.

  Sebagai salah seorang bekas pemimpin PKR, setelah 20 tahun di dalamnya kini beliau yakin PKR tidak memiliki calon yang layak menjadi wakil rakyat.

  “Hari ini, saya datang nak bagi tahu tuan-tuan dan puan-puan tolak PKR. PKR pun tidak ada calon, saya tidak kenal calon ini, saya yang bina PKR, bukan Anwar Ibrahim.

  “Dia (Anwar) duduk dalam penjara pun sebab masalah dia (liwat) , saya yang bina parti saya yang pergi jalan raya, berkempen, dia duduk penjara (dan bila) dia keluar nak jadi presiden.

  “Hari-hari cerita “bila aku nak jadi Perdana Menteri,” cukuplah 20 tahun nak cakap pasal satu orang, kita nak bincang pasal rakyat masalah ekonomi bina negara majukan negara.

  “Sekarang tidak ada siapa nak jadi calon PKR sebab ini parti yang tidak mengangkat suara rakyat tidak membela rakyat tapi hanya menjaga kepentingan seorang yang rakus,” katanya ketika melawat Bilik Gerakan PBS, PDM Tamparuli, Jalan Perumahan Kionsom Baru, Tuaran.

  Justeru beliau menyeru pengundi Tamparuli menolak calon PKR di DUN berkenaan iaitu, Alijus Sipil dan menyokong calon PBS, Datuk Jahid Jahim.

  – SuaraTV

 4. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing sewel kini betul-betul sudah mati kutu
  Dgn Kejora, ‘TN Bodo’, Zunun, Jigit..dia kena latu
  Paling berat, kena bedilan pantun2 Kejora yg jitu
  Kini anjing tu takut & lari, bagaikan dikejar hantu
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  1. Ape lah bodoh punya pantun…tarak pergi sekolah ke…kalau tk reti berpantun..jgn la nk memandai…nampak sgt bodohnyer…ksh..kah..kah…bodo

 5. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
  Pantun2 Kejora, bagaikan hujan turun mencurah
  Akibatnya, TN anjing jdi terkedu kehilangan arah
  Anjing tu seperti tergelincir jatuh ke dalam lurah
  Keadaan dia kini seperti babi ditikam luka parah
  🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 6. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Damn idiot TN is just like a gay looking for client
  His lousy small brain..is like a piece of rusty iron
  He’s like a poor dwarf challenging Kejora a giant
  No way, an old rat can beat a fierce monster lion
  🐁🐁🐁🐁🐁🐁🐁🐁🐁🐁🐁🐁🐁🐁🐁🐁🐁
  🐱🐱🐱🐱🐱🐱🐱🐱🐱🐱🐱🐱🐱🐱🐱🐱🐱
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 7. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  To Kejora, stupid TN is just like a piece of burger
  TN’s head is swollen,by the bullets Kejora trigger
  Now we can’t see him around..that lousy bugger
  No way..a silly old dog can beat a big fierce tiger
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  🐅🐅🐅🐅🐅🐅🐅🐅🐅🐅🐅🐅🐅🐅🐅🐅🐅
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 8. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Old idiot TN is really helpless and almost fainted
  His little cock, drooped, like brinjal being roasted
  Now we can’t see him around, that lousy bastard
  He can’t beat cikgu Kejora who’s highly educated
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 9. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Kejora is not only intelligent, but also well trained
  Unlike stupid idiot TN who has a very small brain
  That stupid idiot’s brain, is just the size of a grain
  Facing Kejora, that nasty moron caught migraine
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 10. TN ANJING TUA DAH CABUT, ALHAMDULILLAH:

  1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   TN anjing tua, dah tak mampu lagi, nak berhelah
   Kejora cantas mudah je mcm mana pun TN olah
   Pantun2 Kejora, anjing tu dh tidak lagi mencelah
   Kalau teringin nk tunjuk hero pun, agak-agak lah
   Tak kan nak bunuh singa dgn pisau lipat sebilah
   Ilmu dia seinci..sdg ilmu cikgu Kejora ni segalah
   Jgn lah nak lwn cikgu, klu dah tak tinggi sekolah
   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    Kejora tahu, anjing tua renta tu dah semput lelah
    Anjing ini, nak jadi mcm Suman yg dh kena tulah
    Tapi anjing tua tu nmpak nya, sudah cabut belah
    Nampaknya, dgn Kejora ni, dia dh takut berbalah
    Dia dh sedari, mengacah Kejora, pilihan yg salah
    Secara tk rasmi anjing itu sudah mengaku kalah
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 11. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing tua sewel kini menangis tidak berlagu
  Terlopong saja anjing bebal itu menongkat dagu
  Kejora tibai pun, anjing tu diam, serupa dgn tugu
  Penjual obat, mana termampu nk lwn dgn cikgu!
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 12. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing tk terjawab, pantun2 BI yg Kejora bagi
  Dia kini menggigil serupa org yg demam denggi
  Itu ler jadi bila bingai dungu & sekolah tak tinggi
  Kini, anjing tua sewel itu dah tidak kelihatan lagi
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 13. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing biol, kini dah terima balasan dari Illahi
  Dia kini, sedih monyok, letak tangan di atas dahi
  Dgn Kejora ini, dia tidak tampil lagi utk berkelahi
  Mungkin anjing kurap tu kini sedang makan tahi
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 14. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
  Kejora’s ‘pantuns’, came, like lightning & thunder
  As a result..poor idiot skunk TN got into blunder
  So..the only choice, left with him, is to surrender
  That stupid old idiot is a real coward, no wonder
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 15. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing kurang ilmu di dada..nak lagak megah
  Tk kan, hanya nak harap, kpd todi yg dia langgah
  Teruk le, anjing tu kena dgn cgu Kejora yg gagah
  Dirasa spt bertempek2 taik di muka nya singgah
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 16. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  Dh tiada kelibat, TN anjing botak, pendek gemuk
  Sakit ler anjing tu bila Cgu Kejora dh mengamuk
  Anjing tu lari mcm kena kejar dgn hantu momok
  Habis keluar ‘pampers’ taik cirit dia berkecamuk
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 17. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Apa Budin tulis, Kejora dh tidak lagi ambil peduli
  Hanya..TN anak haram itu, Kejora terus mau buli
  Itu anak haram..puki emak, kena balun Benggali
  Kini, lintang pukang dia lari spt kerbau putus tali
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 18. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  TN anjing tua bingai sangat kecil dia punya otak
  Kena Kejora tibai, dia terloncat-loncat bgai katak
  Udah belah cabut lari itu anjing tua kepala botak
  Mngkin kini, tahi atas jln, anjing tu sdg melantak
  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Anjing tu rasa, bagai leher nya kena Kejora tetak
  Bagai ke dinding, kepala anjing tu Kejora hentak
  Tengkorak kepala anjing itu rasa bagaikan retak
  Kini di perdu pokok, pertolongan tuhan dimintak
  🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 19. MMG LAYAK SEBAGAI JAGUH KEJORA DINOBAT:

  1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   TN anjing bapok, cuba nak beraksi seperti Jebat
   Hujah tak ada tapi dia gatal jubor ingin berdebat
   Bila dia cuba acah Kejora..maka buruklah akibat
   Tk pasal-pasal, belakang dia berbirat kena sebat
   Dgn pantun2 saja, anjing tua tu Kejora perambat
   Kini anjing itu diam jer, spt mulut dah tersumbat
   Bulu pelir pun habis luruh, kini dah tak lagi lebat
   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   1. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    Langsung dh tk nampak anjing itu punya kelibat
    Agaknya, anjing tua gila itu, tuan dia dah tambat
    Rasanya anjing tua tu kini sdg kalut makan ubat
    Akibat mengacah Kejora, dia dpt derita yg hebat
    Anjing itu merasakan, spt kematian dtng lambat
    Lps ni dia tak akan berani dgn Kejora lagi..tobat!
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 20. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Cgu Kejora ini adalah ibaratnya sorang pemburu
  Dan pantun2 Kejora itu pula adalah ibarat peluru
  Dh mampos, sekor..Suman, Kejora punya seteru
  Sib baik, TN anjing dtg ganti, jdi mangsa yg baru
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Kejora tibai dgn pantun mcm satu perkara mesti
  Tetapi mangsa utama Kejora si Suman dah mati
  Bila tiada mangsa, nk tibai..Kejora jdi susah hati
  Nasib baik ada TN anjing, jadi mngsa pengganti
  🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 21. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
  😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
  Pity him stupid idiot TN for his ideas bankruptcy
  Kejora whacked that poor moron..with no mercy
  Yesterday..the whole day..that idiot we can’t see
  That ill skunk was busy, licking his mum’s pussy
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhh
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 22. PHDAPIG TAK HABIS2 MENYUSAHKAN RAKYAT…….

  Gangguan bekalan air di 9 kawasan Kuala Langat, Sepang…….
  Bernama

  Sebanyak sembilan kawasan di wilayah Kuala Langat dan Sepang, Selangor mengalami gangguan bekalan air tidak berjadual, susulan kejadian paip pecah berhampiran Bandar Sri Ehsan berdekatan Masjid KLIA semalam.

  Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) dalam kenyataan hari ini memaklumkan, bekalan air telah ditutup pukul 1 pagi tadi, bagi melaksanakan kerja-kerja pembaikan paip pecah tersebut yang dijangka siap pukul 5 petang ini.

  Kawasan yang terlibat bagi wilayah Kuala Langat adalah Taman Langat Utama, Taman D’Menara, Taman Murnimas, RTB Bukit Changgang, Bandar Sri Ehsan, Taman Langat Murni, Bandar Mahkota dan Bandar Brooklands, manakala bagi wilayah Sepang melibatkan Estet SOPEC.

  “Para pengguna dijangka menerima bekalan air pukul 8 malam ini secara berperingkat, berdasarkan jarak premis dan tekanan air apabila ia disalurkan semula,” menurut kenyataan itu.

  Susulan itu, bantuan air melalui lori tangki ke kawasan terlibat telah digerakkan bagi membantu pengguna dan mereka yang ingin mendapatkan bantuan bekalan, boleh menghubungi Pusat Perhubungan Pelanggan Air Selangor di 15300.

  Air Selangor akan memaklumkan perkembangan kerja pembaikan dari semasa ke semasa melalui semua saluran komunikasi rasmi di Facebook, Twitter dan Instagram, laman sesawang di http://www.airselangor.com dan juga aplikasi ‘Air Selangor’.

  – Bernama

 23. PH DAN PETAI TUNGGANG AGAMA UNTUK KENCING RAKYAT…..BILA MENANG BERAK BERKETUL2….. DAPIG PALING RASIS……

  Fitnah: Bermula “Tunggang Agama..”, Teruskan! Syabas Dr Kamarul Zaman……..

  Fitnah: Dr Kamarul saman Hannah Yeoh RM5 juta

  KL: Penganalisis politik, Dr Kamarul Zaman Yusoff, telah memulakan tindakan saman terhadap Ahli Parlimen Segambut, Hannah Yeoh, dari DAP berikutan kecaman dan fitnahnya terhadap Pensyarah Universiti Utara Malaysia (UUM) itu.

  Berikutan status pertanyaan “Tunggang Agama Untuk Menang PRN?” yang dimuat naik Dr Kamarul dalam Facebook beliau, Hannah pula telah memberi reaksi dengan memuat naik ulasan kecaman dan fitnah.

  “Sekali lagi pensyarah UUM ini mahu mainkan sentimen politik perkauman dan agama. Ianya jelas dalam pelbagai kenyataan dan tulisannya yang beliau begitu bencikan DAP.

  “Jangan lupa, pensyarah yang sama jugalah yang mengkritik buku saya ‘Becoming Hannah’ dan takut berdepan Tun Mahathir dalam forum anjuran Sinar Harian suatu waktu dulu.

  “Bagi saya inilah satu-satunya ‘modal’ yang masih berbaki untuk dirinya – perkauman dan isu agama – yang telah biasa beliau gunakan di Semenanjung. Malang buat diri beliau, ini adalah Sabah, Negeri Di Bawah Bayu yang begitu meraikan dan menghormati kepelbagaian.

  “Sentimen yang beliau mainkan bukan sahaja tidak diterima di Semenanjung dan kini di Sabah juga,” ujar Hannah.

  Menurut Dr Kamarul, ekoran kecaman dan fitnah ini, para pengikut Hannah telah secara bergerombolan membuat pelbagai komen yang mengecam dan memfitnah beliau dengan seteruk-teruknya di laman Facebook beliau.

  “Saya akur dengan nasihat peguam saya dan akan memulakan tindakan perundangan ke atas Hannah Yeoh pada hari ini juga,” ujarnya semalam.

  Menurut peguam yang mewakili Dr Kamarul, penyataan fitnah oleh Hannah adalah sama sekali tidak benar seperti disiarkan pemimpin DAP itu yang secara nyata mahupun tersirat atau sangkaan dan tafsiran mengandungi banyak makna.

  Antaranya ialah kenyataan Hannah itu menggambarkan Dr Kamarul menggunakan sentimen perkauman dan agama bagi meraih sokongan politik serta mempunyai rasa benci yang keterlaluan terhadap DAP.

  Hannah juga cuba menggambarkan Dr Kamarul mempunyai rasa takut terhadap Tun Dr Mahathir Mohamed, membuat analisa politik yang lemah serta mempersoalkan penggunaan simbol kebangsaan dan bahasa kebangsaan dalam kempen politik

  Hannah juga, kata Dr Kamarul, menuduh beliau menggunakan bangsa dan agama sebagai modal untuk mengumpulkan sokongan politik di Semenanjung Malaysia dan kini sedang memperluaskannya ke Sabah.

  Malah Hannah juga cuba menggambarkan Dr Kamarul sebagai ancaman kepada keharmonian kaum dan agama di Sabah khususnya dan di Malaysia amnya serta menggugat keharmonian kaum dan menimbulkan perbalahan antara penganut agama berbeza.

  Oleh itu, Dr Kamarul telah mengarahkan Hannah supaya membuat deklarasi dan permohonan maaf secara terbuka di atas segala fitnah dinyatakan menuntut ganti rugi sebanyak RM5 juta yang akan dibayar oleh Hannah terus kepada Dr Kamarul dalam tempoh 7 hari.

  Dr Kamarul bulan lalu juga telah memfailkan saman terhadap 10 pemimpin DAP dan 10 pemimpin PAN, yang majoritinya adalah Ahli-Ahli Parlimen, serta portal berita Malaysia Dateline dan portal berita MalaysiaKini berikutan kecaman dan fitnah terhadapnya.

  Komen Weblog Ibnu Hasyim: Fitnah: Bermula “Tunggang Agama Untuk Menang PRN?..”. Teruskan! Syabas Dr Kamarul Zaman..

 24. KERAJAAN PH JADIKAN AGAMA SEBAGAI TUNGGANGAN HANYA PERALAT UNTUK KEPENTINGAN POLITIK………

  Wira Putra kesal elaun ‘frontliners’ penjaga agama Islam dipotong……..

  PERGERAKAN Wira Parti Bumiputera Perkasa (Putra) melahirkan rasa kesal terhadap elaun jawatankuasa masjid di Selangor dipotong sehingga 60 peratus.

  Pemotongan tersebut dipercayai berpunca daripada penurunan kutipan zakat daripada Lembaga Zakat Selangor sehingga 31 peratus.

  Bagaimanapun perkara itu dilihat tidak patut kerana memandangkan Selangor merupakan negeri terkaya di negara ini dan tidak wajar tindakan pemotongan elaun jawatankuasa masjid dipotong.

  Malah, alasan penurunan kutipan zakat juga dikatakan tidak relevan untuk membenarkan elaun jawatankuasa masjid dipotong.

  “Ini adalah satu penganiayaan kepada lebih kurang 3000 orang ‘frontliners’ yang menjaga agama Islam bagi memastikan masjid terus dihidupkan setiap hari.

  “Jawatankuasa masjid adalah penggerak utama bagi pihak Sultan Selangor selaku Ketua Agama Islam Negeri yang juga merupakan benteng memastikan rumah ibadat terus diimarahkan.

  “Wira PUTRA berasa dukacita dengan berita pemotongan elaun jawatankuasa masjid di Selangor.”

  Kata Ketuanya, Nasrul Ali Hasan Abdul Latif, dalam satu kenyataan hari ini.

  Beliau berkata demikian mengulas pemotongan elaun jawatankuasa masjid dikatakan berjumlah sehingga RM825,000.

  Terdahulu, Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Amirudin Shari memaklumkan beliau menerima taklimat daripada Pengarah Jabatan Agama Islam dan Ketua Pegawai Eksekutif Lembaga Zakat Selangor.

  Beliau kemudian dalam satu kenyataan mengatakan sedia maklum mengenai penyelarasan elaun petugas masjid dan surat yang ditularkan.

  Dalam pada itu, Nasrul Ali Hasan menggesa kerajaan Selangor bertindak proaktif terhadap isu tersebut kerana melibatkan kebajikan jawatankuasa surau dan masjid.

  “Wira PUTRA menyarankan Menteri Besar Selangor meneliti hal ini dan tubuh pasukan untuk mengkaji impak terhadap AJK Masjid yang terlibat selepas pemotongan ini dikuatkuasakan.

  “Sebagai negeri paling maju, Menteri Besar Selangor tidak boleh lepas tangan begitu sahaja

  “Oleh itu, adalah wajar dalam ketika pandemik Covid-19 dan PKPP masih berlangsung, kerajaan negeri Selangor menyalurkan peruntukan khas,” gesanya.

  . – SM

 25. Kejora bela anak kura-kura
  Dia kasi makan buah ciku
  Hari ni kita kena buat baik dengan Kejora
  Zura kasi Jigit,Yati kasi TN,Irah kasi aku

  kau tolong support

  kalau setuju kita jadi keluarga

  1. Jangut Alim Taik Kucing 12:48 pm,

   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   Sedar le, yg ko tu dh tua, tk lama nk jadi jenazah
   Ko dh dkat 90, sebaya dgn TN anjing bapok kedi
   Bro Jigit itu, dah lama berkenan dgn Nurul Izzah
   TN anjing nak buat ke jadah..dia mati pucuk, ED
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 26. TN Bodo

  Belum bangun lagi agaknya budak TN ni…komen Junnun masih belum dijawabnya dengan cerita babi tersondol razer blade…kah kah kahhh

  Reply
  15 September 2020 8:27 am

  _____________________________________________
  zunnun

  Jgn di acah, kan sawan gila nya dtg….🤣

  Reply
  15 September 2020 1:25 pm

  Reply
  16 September 2020 9:10 am
  _____________________________________________

  jigit

  hi hi hiii ada orang sudah teruk kena balun
  harap2 dia ubah perangai jadi lebih sopan santun
  rentikanlah buat komen bodo macam mangkuk hayun
  kiri kanan kau ditaji terekencing dalam seluar basah lencun

  Reply
  16 September 2020 11:34 am

  1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   TN anjing bapok kini sedng pakai gincu & bedak
   Dia masuk ke sini, kerana mengharapkan dedak
   Ramai bencikan nya, & teruk pala dia kena ledak
   ‘TN Bodo’ pun kata, TN anjing tua tu mcm budak
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   HUHUHU

   1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    TN kini bgai anjing betina baru lepas mengawan
    Nk mlegakan penat, dia togok todi dulu 1 cawan
    Ramai yg benci dia kat sini, dia tk daya melawan
    Zunnun pun tampil kata TN anjing tu gila sawan
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    HUHUHU

    1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
     TN anjing tua kini dah jadi serupa dgn kera duku
     Dia dah tewas teruk..tapi masih tk nak mengaku
     Bukan saja dgn cikgu Kejora dia kena taji & paku
     TN Bodo dan Zunnun mari masuk tumpang luku
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     HUHUHU

     1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
      👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
      Trima ksih Bro Jigit, kerana mari tumpang balun
      Pasti TN anjing tua tu berasa kepalanya beralun
      Nk lwn pembenci dia..anjing biol itu tak terpulun
      Elok sgt le, tittle ‘mangsa belasahan’, dia dicalon
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
      Kah kaahh kaaahhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       Sian TN anjing tua kedi, Peju-Wang punya balaci
       Senjata anjing tua gila ini hanyalah memaki caci
       Tapi kini..mulut celupar anjing tua ni dh terkunci
       Sbb, dia mula tau, yg dia tu ramai org membenci
       🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
       Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

       HUHUHU

       1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        Padan muka, TN anjing barua pukimak bedebah
        TN Bodo & Zunnun tibai, Jigit pula, mari tambah
        Anjing tu, ibarat dihumban ke taik punya lembah
        Pasti anjing gila tu, menggigil demam tak kebah
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhh
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
         😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
         🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
         TN anjing, dah tak tau, kat mana nak letak muka
         Baru dia tau kat blog ni, dia tu ramai yg tak suka
         Kini dia lari menyorok, itu anjing tua bangka
         Keadaan anjing biol tu kini serupa dgn babi luka
         🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
         🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖

         😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
         Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhh
         🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

         1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
          TN anjing, dah tak tau, kat mana nak letak muka
          Baru dia tau kat blog ni, dia tu ramai yg tak suka
          Kini dia dah lari menyorok, itu anjing tua bangka
          Keadaan anjing biol tu kini serupa dgn babi luka
          🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
          🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖

          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
          Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhh
          🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 27. Kawan-kawan kita sama-sama jaga
  Kena layan minat dan hasrat mereka
  Pak Jigit tu dah lama menduda
  Dia berahikan Ticer Zura kau tolong satukan mereka

 28. Kejora cicak kubing patut dipalu
  Takot nanti ramai kena tipu di media
  Modus operandi dia bermusuh dulu
  Lepas tu ngorat jantan ajak tutuh jubo dia

  ptuih..aku dah masak nga feel dia!

  ketaik aku ni dah geli sangat

  kah kah kah

  1. Anon/TN anjing 12:32 pm,

   HAHAHA HOHOHO HIHIHI
   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   TN/Anon anjing, mmg patut sangat, ditaji & palu
   Takut nanti ramai yang kena tipu di cyber media
   Anjing tua bapok ni mmg ler jenis muka tk malu
   Dia meroyan sbb lama orang tak tutuh jubor dia
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   ptuih..aku dah masak nga feel dia!

   ketaik aku ni dah geli sangat

   kah kah kah

 29. jigit

  hi hi hiii ada orang sudah teruk kena balun
  harap2 dia ubah perangai jadi lebih sopan santun
  rentikanlah buat komen bodo macam mangkuk hayun
  kiri kanan kau ditaji terekencing dalam seluar basah lencun

  Reply
  16 September 2020 11:34 am

  1. Bro Jigit 11:34 am,

   HAHAHA HOHOHO HIHIHI
   👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
   Trima ksih Bro Jigit, kerana mari tumpang balun
   Pasti TN anjing tua tu berasa kepalanya beralun
   Nk lwn pembenci dia..anjing biol itu tak terpulun
   Elok sgt le, tittle ‘mangsa belasahan’, dia dicalon
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
   Kah kaahh kaaahhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  2. Kawan-kawan kita sama-sama jaga
   Kena layan minat dan hasrat mereka
   Pak Jigit tu dah lama menduda
   Dia berahikan Ticer Zura kau tolong satukan mereka

 30. SAMBUTAN Hari Malaysia, 16 September setiap tahun merupakan hari yang disambut oleh kita semua bagi memperingati penyertaan Sabah dan Sarawak yang merdeka ke Persekutuan Tanah Melayu yang akhirnya

  Sama-sama jaga Sabah dan Sarawak daripada terus diancam – AMINUDIN YAHYA

  1. Sdra Aminuddin, FAKTA anda salah. Sabah dan Sarawak TIDAK SERTAI MALAYSIA.

  Sabah dan Sarawak MEMBENTUK Malaysia bersama Malaya. INILAH FSKTA YANG ORANG MAYA TAK FAHAM-FAHAM

  2. Jagalah Malaya dari korupsi dan salahguna kuasa, jangan jadi KATAK, sentimen kerana melayu dan agama wajib ditinggal di Malaya sahaja, dan jangan bawa masuk Sabah dan Sarawak. Isu kafir mengkafir, undi Pas masuk syurga, jina kitab agama lain dan sebagainya must remain at the shores of Malaya…..period

 31. hi hi hiii ada orang sudah teruk kena balun
  harap2 dia ubah perangai jadi lebih sopan santun
  rentikanlah buat komen bodo macam mangkuk hayun
  kiri kanan kau ditaji terekencing dalam seluar basah lencun

  1. Setuju dan sokong pendapat ini.

   Tapi Kejora tak reti bahasa, kata orang Melayu, dia buat derk ajer.

   Jadi, balun ajer lah dia.

   1. Bro Jigit 11:34 am,

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI
    👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
    Trima ksih Bro Jigit, kerana mari tumpang balun
    Pasti TN anjing tua tu, berasa kepalanya beralun
    Nk lwn pembenci dia..anjing biol tu tak terpulun
    Elok sgt le, tittle ‘mangsa belasahan’, dia dicalon
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 32. Kejora tak bijak buang masa saja di sini.

 33. Anonymous (TN anjing 🐕)

  The bastard Kejora Kojolla can only claim all sorts. Complex-stricken blokes often do. Driven by a lack of confidence in themselves.

  He is a nasty character. Poor upbringing by his parents when small. Because his parents are sex maniacs, fucking all the time, morning, noon and night time.

  Reply
  13 September 2020 6:05 pm

  1. TN anjing 🐕 6:05 pm,

   HAHAHA HOHOHO HIHIHI
   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
   Skunk TN became stupid due to poor upbringing
   His mother’s cunt, 24 hours his daddy is banging
   Never stop, even door knocked, or phone ringing
   Poor idiot TN just watch his dad’s testis hanging
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Kah kaahh kaaahhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. TN anjing 🐕 6:05 pm,

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI
    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Why is skunk TN so stupid, people keep thinking
    The reason is..good education, he is just lacking
    His useless parents are jobless and not working
    What they use to concentrate..is just, on fucking
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. TN anjing 🐕 6:05 pm,

     HAHAHA HOHOHO HIHIHI
     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
     TN’s mother..neglected him..when he was small
     She’s a prostitute & serve clients behind the wall
     When any client wanted, she’ll never refuse at all
     At one time..on her stomach, the Benggali crawl
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
     Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. TN anjing 🐕 6:05 pm,

      HAHAHA HOHOHO HIHIHI
      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
      Poor idiot TN, is born with small brain what a pity
      But his smelly stomachs excrement is real plenty
      That is why, the goon’s behaviour, is nasty & dirty
      Behaving like a child, though his age, is nearly 90
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      1. TN anjing 🐕 6:05 pm,

       HAHAHA HOHOHO HIHIHI
       😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
       👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
       Kejora is born to be superb brilliant and talented
       When he wrote pantun all readers got interested
       Unlike old idiot TN, who’s a damn stupid bastard
       Readers get bored..& his garbage, are neglected
       😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

       🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
       Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
       🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  2. Stupid DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK DID NOT MAKE HIS COMMENT COLUMNS HALF INCH, HEHE

 34. Anonymous (TN anjing 🐕)

  Aku lebih suka dapat my morning fun and entertainment membalun menibai yang anti-nasional di sini.

  Tapi membantai Beruk Tua Wak Kontol Kejora Kojolla pun jadi lah, sebab dia biadab dan kurang ajar, tak dibimbing emak bapak nya adab sopan di masa kecil nya.

  Mencarut, mengguna bahasa kotor, dll lagi.

  Reply
  15 September 2020 6:31 am

  1. TN anjing 🐕 6:31 pm,

   HAHAHA HOHOHO HIHIHI
   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   TN anjing rasa, macam kena rejam dgn lembing
   Masa kecik, anjing ini kutip makan taik kambing
   Hidup bangsat dlm keadaan terumbang-ambing
   Dia jadi kurang ajar, sbb mak bapak tak bimbing
   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
   Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 35. Anonymous (TN anjing 🐕)

  THE MADMAN BERUK TUA WAK KONTOL KEJORA KOJOLLA (WKKK) MENGARUT NON STOP.

  NOT EVEN WORTH TO RESPOND TO HIS KARUTAN.

  ENJOY YOURSELF, WKKK.

  Reply
  15 September 2020 3:00 pm

  1. TN anjing 🐕 3:00 pm,

   HAHAHA HOHOHO HIHIHI
   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   Aiik..muncul juga, TN anjing anak betina sundal
   Tadi lintang pukang lari, kena ckgu Kejora bedal
   Tapi dia keluar spt bapok..tak lagi tunjuk handal
   Dia kata, ‘not worth’, sbb dah ketandusan modal
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. TN anjing 🐕 3:00 pm,

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI
    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    TN anjing merasa seperti leher dia dh kena jerut
    Bila tk daya melawan dikata Kejora ini mengarut
    Dia sudah kecut sentap btg pelir kt bawah perut
    Agak nya kini pelir lembik tu dia pergi mengurut
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 36. TN Bodo

  Belum bangun lagi agaknya budak TN ni…komen Junnun masih belum dijawabnya dengan cerita babi tersondol razer blade…kah kah kahhh

  Reply
  15 September 2020 8:27 am

  _____________________________________________
  zunnun

  Jgn di acah, kan sawan gila nya dtg….🤣

  Reply
  15 September 2020 1:25 pm

  1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   TN anjing bapok kini sedng pakai gincu & bedak
   Dia masuk ke sini, kerana mengharapkan dedak
   Ramai bencikan nya, & teruk pala dia kena ledak
   ‘TN Bodo’ pun kata, TN anjing tua tu mcm budak
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    TN kini bgai anjing betina baru lepas mengawan
    Nk mlegakan penat, dia togok todi dulu 1 cawan
    Ramai yg benci dia kat sini, dia tk daya melawan
    Zunnun pun tampil kata TN anjing tu gila sawan
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
     😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
     🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
     🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒🐒
     TN anjing tua kini dah jadi serupa dgn kera duku
     Dia dah tewas teruk..tapi masih tk nak mengaku
     Bukan saja dgn cikgu Kejora dia kena taji & paku
     TN Bodo dan Zunnun mari masuk tumpang luku
     😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
     Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhh
     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      Sian TN anjing tua kedi, Peju-Wang punya balaci
      Senjata anjing tua gila ini hanyalah memaki caci
      Tapi kini..mulut celupar anjing tua ni dh terkunci
      Sbb, dia mula tau, yg dia tu ramai org membenci
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
      Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhh
      🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 37. It is high time CM nominee for Sabahans must be made by Sabahans themselves NOT NOMINATED PROXIES OF MALAYA

  When Shafie was widely acceptable as CM by Sabahans, the PN, MN, BN was ramblings with friendly fire. Muhyiddin kata Hajiji, Azmin angguk saja. Zahod kata menang dulu baru pilih. Tuan Man (kena main dengan Bersatu dan Umno) yang tak bertanding pun sibuk tak tentu pasal.

  Such are the scenarios of POWER CRAZY INDIVIDUALS BACKED BY TRAITORS, KLEPTOCRATS AND RELIGIOUS PEDDLERS

  1. Agree fully CM nominee for Sabahans must be made by Sabahans.

   They should nominate more than one person so that there is an alternative(s) to choose from. As Sabah gets Federal funding for development, it’s natural that KL has a say.

   To avoid the blatantly corrupt becoming CM and a lot of money gone into the pockets of individuals.

 38. ape yg membezakan golongan2 pengkianat dan babi nehara dari gagasan warisan plus…?

  bahawa…

  (1) warisan plus di nahodakan oleh sabahan manakala kesundalan2 pengkianat & babi2 negara, kuasa2 di kuala lumpur yg menentukan…

  (2) hinggakan ketua menteri pun, di tentukan oleh #melayu2islam penjenamaan pengkianat2 dan penyamun2 dari kuala lumpur

  (3) kehadiran malaun2 pAs di sabah meletakan kedua2;pengkianat2 dan penyamun2 asyik mem”babi” merata2 di sabah dgn kesundalan agama yg di bawa….

  (4) kedua2 gagasan #melayu2islam yg hadi jenamakan pengkianat2 dan penyamun2 tak ubah seperti kera2;yg mengambang bergayok dari satu pohon ke satu pohon bercakaran mencari kelestarian mereka utk mendapatkan sekepakatan..

  (5) rakyat sabah kini lebih matang, dan sudah tiba masa nya, sabah di urus yg ‘sabahan’, maka warisan plus lebih di pandang kehadapan…

  (6) dgn kehadiran penyamun najib & malaun2 pAs cukup utk shafie menjadikan mereka isu utk berkempen sana sini selain isu tempatan, kesundalan musa, bung & hajii

  (7) slogan shafie utk ketepikan perkauman & dan agama dan mementingkan rakyat sabah utk bersatu dan meletakan kuasa dlm tangan mereka utk menentukan masa depan mereka satu usaha yg merupakan kebangkitan rakyat sabah cara keseluruhan nya….

  1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU MENCARUT).

   1. babi negara ia lah zunnun pukimak dan puak nya
   2. zunnun pukimak geramkan dia bukan Islam yang pegang kuasa
   3. Dah cukup ramai malaun dan pengkhianat di Sabah, mana boleh yang lain begitu di sana
   4. Sepakatan tak wujud antara korang bertabiat beruk, monyet dan lotong, wujud di Sabah hanya diantara yang baik2 saja
   5. Sabah ia lah suatu negeri dalam Malaysia, undang2 Malaysia apply di urusan2 Federal di sana
   6. Setuju dgn tuduhan ke atas Najib Klepto wal Jibo, yang lain2, tak
   7. Setuju Shafie memainkan peranan yang baik

 39. PEMBANGKANG SANGGUP JUAL MARUAH BANGSA DAN TANAH AIR……..

  Minta kerajaan layan Filipina, Hishammuddin kecewa ada individu seperti Shafie………

  Hishammuddin tegaskan tuntutan Filipina tidak akan dilayan
  facebook sharing button twitter sharing button whatsapp sharing button messenger sharing button sharethis sharing button
  KUALA LUMPUR– Cadangan Presiden Warisan, Datuk Seri Shafie Apdal supaya Malaysia melayani Filipina yang mahu menuntut Sabah tidak boleh diterima.

  Menteri Luar Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata, beliau telah tegaskan banyak kali bahawa tuntutan Filipina ke atas Sabah tidak akan dilayan.

  Menurutnya, Sabah milik Malaysia buat selama-lamanya.

  “Sebab itu, saya kecewa apabila Presiden Warisan, Shafie Apdal baru-baru ini mencadangkan agar Kerajaan Malaysia berunding dengan Kerajaan Filipina.

  “Malaysia tidak mengiktiraf tuntutan tersebut. Jadi, tiada sebab mengapa kita perlu berunding dengan mereka,”katanya dalam satu kenyataan hari ini.

  Hishammuddin turut mempersoal apakah Shafie menganggap tuntutan Filipina itu perlu diberikan perhatian.

  “Sekiranya kita buka ruang rundingan, itu bermakna Malaysia akui tuntutan tersebut mempunyai asas. Atau sebenarnya memang Shafie anggap tuntutan Filipina berasas?

  “Sebagai pemimpin Sabah, Shafie sepatutnya lebih tegas, bukannya cuba beri muka kepada pihak luar yang cuba mempersoalkan kedaulatan Sabah,”katanya.

  Beliau berkata, pendirian Kerajaan Malaysia tetap kukuh dan tidak akan berunding atau melayan tuntutan mana-mana pihak ke atas Sabah.

  Pada 28 Ogos media melaporkan Shafie menuntut Kerajaan Persekutuan berunding secara government to government bagi menyelasaikan isu tuntutan berkenaan.

  Rentas7.com

 40. melayu2 ‘p’engkianat ‘N’egara tak perlu risau, kerana malaun2 pAs taksub buta dgn hidangan pembekal daging babi mereka, si hadi awang, walla sogmo….

  dan hadi awang kini taksub terbaru pula dgn Moo, berpindah dari ‘b’abi ‘N’egara kerana tiang seri nya omNo tak peduli kebajikan malaun2 pAs selain menghina hadi pula……

  maka, Moo dan assmin telah mendapat khidmat malaun2 pAs utk meneruskan kesundalan nya utk perkasa #melayu2islam yg hadi jenama…

  berpindah milik pula #melayu2islam hadi dari mua”FUCK”at kpd golongan ‘pengkianat’ pula…

  roda2 #melayu2islam meneruskan kesundalan terbaru mereka, dan hadi serta malaun2 pAs akan terus menerus bertabii seperti kera2 yg mengambang, melompat2 dari satu pokok ke satu pokok…..

  ..sambil menjual agama utk meneruskan ‘pejuang’an mereka

  mahathir kalah dgn istilah yg hadi dan malaun2 pAs nya ‘pejuang’kan agama mereka…

  1. DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN MENGARUT, MAKA PUKIMAK LAH DIA.

   Tak reti hurmatkan Perdana Menteri, gelar dia Moo. Kamu tak dibimbing adab sopan dek emak bapak kamu di masa kecil sebab depa kuat seks, asyik berkongkak pagi petang siang malam.

   Sebut FUCK sebab mulut kamu tersangkut di pucci emak kamu masa lahir, bibir terjueh, maka senang keluar kata2 seperti itu.

 41. INI NAMANYA INSAN BERPERINSIP.TIDAK TERPENGARUH DGN HARTA DAN RASUAH DUNIA

  ——————-

  Meskipun berbeza pandangan politik dan tidak berada dalam kepimpinan kerajaan yang sama, Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Mohd Shafie Apdal tetap menganggap Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin sebagai sahabat baik dan rakan lama yang tidak akan dilupakan.

  Mengimbau saat jatuh bangun dalam arena politik, terutama sekali sewaktu era gelap mereka dalam Umno pada 2016, Mohd Shafie berkata apa yang pasti ketika ini ialah beliau konsisten dengan matlamat asalnya untuk menumbangkan Barisan Nasional (BN) dan Umno.

  “Saya tetap jadi sahabat dia, saya tetap berkawan dengan dia, dia adalah rakan lama saya,” katanya sambil tersenyum, semasa temu bual eksklusif dengan Bernama di kediamannya di Semporna, baru-baru ini.

  Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai kenyataan Muhyiddin sebelum ini yang menyatakan kesedihannya kerana Mohd Shafie yang disifatkannya sebagai sahabat baik, tidak bersamanya dalam memimpin kerajaan.

 42. Modus operandi Kejora perlu dihebahkan
  Ini dia aku nak kasi tau semua ya
  Gadoh2 diblok untuk tarik perhatian
  Lepas tu buat baik ajak tutoh jubo dia

  setannnnn!!!!!!

  1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
   😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   Perlu hebah Anon anjing punya modus operandi
   Ini dia untuk semua orang Kejora mahu maklum
   Mmg dia suka ganggu org, itu anjing bapok kedi
   Lepas tu, pelir kita, Anon anjing tu mintak kulum
   🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
   Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   setannnnn!!!!!!

   1. Kamu WAK KONTOL KEJORA KOJOLLA WKKK bukan ada pelir pun. Ada secuit tak sampai setengah inci. Ada lubang pulak di tepi tuh. Kamu hermaphrodite.

    a hermaphrodite (/hɜːrˈmæfrədaɪt/) is an organism that has complete or partial reproductive organs and produces gametes normally associated with both male and female sexes.

    https://www.google.com/search?q=hermaphodite&oq=hermaphodite&aqs=chrome..69i57j0l7.17043j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

  2. Sokong sangat apa Anon kata.

   Dia heboh punya orang.

   Beza heboh dengan sibu –

   Sibuk banyak faedah, banyak hasil. Heboh yillek.

   1. Anon anjing/TN anjing 8:42 pm/7:02/7:10 am,

    HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    Sian TN anjing LTTE Pejuwang penentang gomen
    Dah tk ada apa isu, yg dia nak cetuskan sentimen
    Pelir dia pulak mampos, tk boleh lagi nk beromen
    Dia buat pantun lps tu dia sendiri pulak yg komen
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhah kaaaaaahhhhh
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    1. Ko sua pungkoq ko, aku tak mau, blame peliaq aku pulak.

     Paling debased puya otak, ko letak di celah kelengkang.

 43. Berebut gelaran Datuk Ulama Anjing BN/PN/MN/Dewa Wee MCA. Parti Anjing SeMalaysia layak terima Datuk sebab menjadi anjing yang taat dan wala tanpa kerusi di Sabah? Muanjing Siber Rosmah Bean Army sila menyalak tanda sokong fatwa Ulama Anjing terbaru. Kahkahkah!

 44. Gay macam Azmin Semburit mesti suka lelaki gay main belakang juga. Ulama Anjing Pas suka Dato dan bendera BN. Kahkahkah!

 45. TIONGKOK MENDAPAT HAK ISTIMEWA LEBIH DARI PERIBUMI….HEBAT BETUL TANAH AIRKU….. INI SEMUA PERANAN DEEP STATE…….

  Pembongkaran Tanah Haram Pahang ! (Siri 2)

  Oleh: Khaidir Ahmad (Wartawan Tua)

  Sebelum ini, saya beranggapan kegiatan penerokaan tanah haram cuma dibuat secara persendirian atau untuk diusahakan sendiri walaupun saya pernah dimaklumkan ada dana pembiayaannya dari Singapura seperti yang berlaku di Triang.

  Namun, anggapan saya itu meleset sama sekali apabila saya sendiri secara tidak sengaja “terperangkap” dalam sindiket penjualan tanah haram di Bentong. (Subhanallah, Tuhan menjadikan saya seorang penulis yang sering diberikan ujian dan pengalaman luarbiasa untuk dijadikan bahan penulisan perjuangan)

  Kisahnya bermula ketika saya menjalankan perniagaan Nurseri Bergerak di Padang Tras, Bentong pada setiap hari Sabtu suatu ketika dulu.

  Seorang lelaki Cina, Mr C (bukan nama sebenar) adalah pelanggan tetap utama saya ketika itu kerana hampir setiap minggu dia membeli anak benih durian dan buah-buahan dalam kuantiti yang banyak.

  Biasanya, dia mengangkut sendiri anak benih yang dibeli dengan Hilux dia sendiri atau dengan beberapa buah lagi Hilux yang dikatakan milik rakannya.

  Namun pada suatu hari, dia memesan satu lori anak benih dan meminta saya menghantarnya dengan lori saya ke kebun yang didakwa diwarisi daripada mendiang bapanya di kawasan hutan berhampiran lebuhraya dalam pembinaan tidak jauh dari Rancangan Felda Mempaga, Bentong.

  Nota: saya pernah meminta nombor lot geran tanah seluas 20 ekar itu kerana saya berminat untuk memohon tanah hutan kosong berhampiran kebun berkenaan tetapi hingga sekarang dia masih belum memberinya.

  Beberapa minggu kemudian, dia memesan pula 700 pokok anak benih Durian Belanda untuk dihantar kepada sahabatnya di Kampung Baharu Musang King Sang Lee, Raub.

  Ketika penghantaran dibuat kepada seorang “apek” berusia 60an, barulah saya mendapat maklumat yang lebih jelas mengenai kekayaan pengusaha ladang-ladang Musang King haram di sekitar Raub dan Bentong.

  Apek ini cuma mempunyai dua orang anak iaitu anak lelaki berusia 21 tahun dan anak perempuan berusia 23 tahun.

  Saya lihat anak lelaki yang membantu beliau di kebun Musang King memandu sebuah Toyota Camry baharu manakala anak perempuannya pula belajar di sebuah universiti di England.

  Dalam perbuakan kami, apek memberitahu saya bahawa dia mengirim RM6,000 seminggu kepada anak perempuannya untuk membiayai kos sara hidup di England sejak setahun lalu, tidak termasuk yuran pengajian!

  Di akhir perbualan, saya bertanya kepada apek:

  “Sekarang semua orang tanam Durian Musang King, apa pasal apek tanam Durian Belanda?”

  “Musang King pun ada. Ini Duian Belanda wa tanam keliling pagar… dia olang cakap nanti boleh jual sama itu kilang obat dia punya daun dan itu buah dia olang bikin jus.”

  Dalam hati saya mula berbisik, kalau 700 pokok Durian Belanda cuma nak tanam di sekeliling pagar, berapa luas kebun Musang King apek ni?

  Lantas saya bertanya lagi:

  “Wah!… ini macam lu punya dusun Musang King mesti manyak luas maa?”

  “Talak la… sikit-sikit ada la… lain olang lagi luas maa.”

  Tidak puashati dengan jawapan itu, saya peluk dan gosok-gosok bahu apek sambil berbisik ke telinganya:

  “Berapa ekar ada?”

  “Tak sampai 50 la… 40 puluh ekar lebih sikit ada la. Wa angkat sikit-sikit sudah 30 tahun… semua talak gelan… dulu tanam getah dan sawit, sekarang semua wa hantam dulian.”

  Aduhhh!!!…. 40 ekar dia kata sedikit? Saya cuma ada 4 ekar tanah halal pun sudah terasa luas!

  Keterangan gambar

  1. Jika dahulu tanah haram diteroka secara sembunyi cuma menggunakan gergaji, kapak dan parang tetapi kini jentera berat berharga ratusan ribu digunakan untuk membuka ladang Musang King haram secara terbuka di kawasan hutan simpan pedalaman Daerah Bentong.

  2. Wartawan Tua yang sudah dihukum muflis kerana kezaliman penguasa Melayu, masih gagah meredah jalan peneroka tanah haram dengan kenderaan pacuan 4 roda menuju ke tengah Hutan Simpan di pedalaman Daerah Bentong untuk membongkar penyelewengan dalam pembukaan ladang Musang King haram.

  (. bersambung siri 3 … InSyaAllah) #sumber

  1. Korang rasa cina2 tu berani Kalau xder org yg melindungi?
   Dan kauorg rasa kabel2 tu orang biase biase ke cam makcik Kiah Dan pakcik salleh??

   1. Kalau tak kabel pejabat tanah..tentunya kabel yb,tak pon kabel menteri besar,atau pun kabel kaum darah biru kayangan…melayu semua tu

    1. Kabel tu Melayu tapi yang kerja menarik tu kamu dan puak kamu.

     Tarik lah tali bubut sometimes. Yang dah di kelar dengan razor blade tapi tak nampak. Tarik kuat2 beramai ramai. Di tepi gaung.

 46. sesama dorg pun berebut jugak…jemin tu skang ni jilat la yidin bila xde kose esok mendapat la…atok saka pun dia jilat rapat..

  1. Kamu jilat kepala bapak kamu. Kepala yang mana, kita tau ler.

 47. Muhyiddin, zahid, azmin bukan sabahans. Shafier is!

  Hajiji is a sabahan “currupted” by the above three malayans

  May Allah blesses Shafie gives him victory

  1. Ggapo dok ghoyyak regionalism pulak?

   1. I believe Sabahans are being practical, based on realities, facts, and truths

    Sabahans do not believe in superficiality and hypocrisy. enough is enough of invasion of kleptocrats, religious peddlers, and now traitors…..period

Leave a Reply

Your email address will not be published.