KEADILAN CABAR MUHYIDDIN TUNJUK BUKTI PENDAFTARAN PN

Saya merujuk kepada kenyataan Naib Ketua Angkatan Muda KEADILAN Malaysia, Saudara Syed Badlishah Syed Osman berhubung ketiadaan maklumat pendaftaran Perikatan Nasional di dalam rekod di laman sesawang Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia.

Sehubungan itu, saya mencabar YAB Tan Sri Muhyiddin Yassin untuk menunjukkan bukti kelulusan pendaftaran Perikatan Nasional yang dikeluarkan secara rasmi oleh Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia kepada umum.

Seandainya Perikatan Nasional masih belum didaftarkan secara rasmi, saya mendesak agar pihak Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mengambil tindakan serta merta dengan membatalkan pencalonan semua calon-calon yang bertanding di bawah tiket Perikatan Nasional.

Pilihan raya adalah platform penting buat rakyat untuk menggunakan hak mereka sebagai warganegara. Mereka berhak untuk memilih calon dari parti yang sah disisi undang-undang untuk menjadi wakil seterusnya membentuk kerajaan negeri.

Sekiranya calon-calon yang mewakili sebuah pertubuhan haram dibenarkan untuk bertanding, ini merupakan satu penghinaan kepada sistem demokrasi berparlimen di Malaysia dan juga buat rakyat khususnya warga Sabah.

YB DATUK SERI SHAMSUL ISKANDAR MOHD AKIN

Ketua Penerangan

Parti Keadilan Rakyat

14 SEPTEMBER 2020.

Updated: 14 September 2020 — 3:24 pm

79 Comments

Add a Comment
  1. PEJUANG IKHLAS SEJATI TEGAKKAN HUDUD ….TIADA SIAPA KEBAL UNDANG2…….

    PERJUANGAN PEMBANGKANG HANYALAH PALSU……

    Netizen dedah Shafie Apdal miliki ijazah palsu……..

    BETULKAH SHAFIE ADA IJAZAH ECONOMI?

    Sejak terdedah semalam genius calon Warisan boleh siapkan setiap sijil diploma, bachelor dan Masters dalam 1 tahun, saya teringat Shafie sering mengaku dalam ceramah bahawa beliau adalah ahli ekonomi.

    Takkan ekonomi Sabah teruk dari mula Warisan perintah dan lagi teruk akibat kesan global Covid. Dari pertumbuhan negeri yang tertinggi, kini paling rendah.

    Pasti akan ada berdebat guna hujah-hujah politik, maka kita biar mereka berdebat dan berbalik kepada persoalan tentang ijazah Shafie.

    KERJA PERTAMA AHLI EKONOMI?

    Menurut sumber online, pekerjaan pertama Shafie ialah di Kementerian Kewangan Sabah pada tahun 1982 sebagai ahli ekonomi. Rujuk di sini.

    Dengan ijazah sarjana muda ekonomi dari North Staffordshire Polytechnic, dia tidak layak lagi menjadi ahli ekonomi. Selalunya tahap Masters dan PhD serta pengalaman yg releven sebagai penganalisa atau research atau perangka polisi, baru dinaik pangkat jadi Economist. Rujuk di sini.

    Di Malaysia, ada pekerjaan title Economist tetapi belajar finance, actuarial science.

    Sumber Wikipedia mengatakan dia perolehi Ijazah ekonomi pada tahun 1992.

    Mana boleh jadi ahli ekonomi di Kementerian Kewangan Sabah dengan hanya Diploma in Shipping Management dari London Business School. Rujuk di sini.

    Nama tiada. Mungkin senarai bekas pelajar, tidak diberi untuk search.

    POLYTECHNIC TAWARKAN IJAZAH ECONOMY?

    Agak anih sebuah Polytechnic boleh tawarkan ijazah dalam jurusan “thinking subject” seperti economy. Ikut lazimnya, Poly hanya tawarkan professional certificate atau guild diploma seperti LLB.

    Menurut laman web Wikipedia lagi, Polytechnic yang Shafie belajar telah dinaiktaraf menjadi Staffordshire University pada tahun 1992.

    Tahun sama Shafie graduate. Kenapa masih kata dia graduate dari Poly?

    Tak mengapa, ada Web kata dia graduate dari Universiti dan dengan pujian honours.

    Carian dalam laman web Staffordshire Universiti menunjukkan tiada jurusan ekonomi ditawarkan utk ijazah undergraduate.

    Hanya ada mata pelajaran ekonomi saja utk keperluan jurusan yang dikuti seperti business dan accounting.

    IJAZAH PALSU?

    Adakah Shafie membuat pengakuan palsu sebagai ahli ekonomi dan tidak memegang ijazah ekonomi?

    Setakat ini, maklumat yang ada tidak menunjukkan demikian. Harap penyokong Warisan boleh beri penjelasan dan bukti.

    – Salahuddin Hisham

  2. Since BERUK TUA STUPID DAP OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMKAN HAS DONE THE WORK FOR ME, I CAN NOW COMMENT ON OTHER THINGS. LIKE –

    More Malay youths picking up Mandarin as third language – M’kini.

    THEY WANT TO GO TO CHINA, WORK THERE, GET PERMANENT STAY, LIVE AND DIE THERE HAPPILY.

    IN EXCHANGE FOR CHINESE DOING THE SAME IN MALAYSIA.

  3. Thanks BERUK TUA STUPID DAP OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK for repeating what I said on 15 September 2020 6:31 am.

    Good to know that you are publicizing the fact that you are “biadab dan kurang ajar, tak dibimbing emak bapak nya adab sopan di masa kecil.”

    1. I rest my case.

      1. TN anjing 🐕 12:57/12:58 pm,

        HAHAHA HOHOHO HIHIHI
        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        TN anjing rasa, macam kena rejam dgn lembing
        Masa kecik, anjing ini kutip makan taik kambing
        Hidup bangsat dlm keadaan terumbang-ambing
        Dia jadi kurang ajar, sbb mak bapak tak bimbing
        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
        Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
        ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

  4. Anonymous (TN anjing 🐕)

    Aku lebih suka dapat my morning fun and entertainment membalun menibai yang anti-nasional di sini.

    Tapi membantai Beruk Tua Wak Kontol Kejora Kojolla pun jadi lah, sebab dia biadab dan kurang ajar, tak dibimbing emak bapak nya adab sopan di masa kecil nya.

    Mencarut, mengguna bahasa kotor, dll lagi.

    Reply
    15 September 2020 6:31 am

    1. TN anjing 🐕 6:31 pm,

      HAHAHA HOHOHO HIHIHI
      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      TN anjing rasa, macam kena rejam dgn lembing
      Masa kecik, anjing ini kutip makan taik kambing
      Hidup bangsat dlm keadaan terumbang-ambing
      Dia jadi kurang ajar, sbb mak bapak tak bimbing
      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

  5. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Wow, Kejora’s pantuns, came in like rain pouring
    Old goon TN is as if being thrown out of the ring
    The bloody idiot gay, keep pulling up his g-string
    All audience became entertained and not boring
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

    1. “thrown out of the ring” –

      BALLS.

      1. TN anjing 12:48 pm,

        HAHAHA HOHOHO HIHIHI
        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        Kejora is not only intelligent, but also well trained
        Unlike stupid idiot TN who has a very small brain
        That bloody idiot’s brain is just the size of a grain
        Facing Kejora, that nasty moron caught migraine
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhh
        ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

        1. TN anjing 12:48 pm,

          HAHAHA HOHOHO HIHIHI
          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
          Bloody old idiot TN, still come in to boast and lie
          Only on rotten smelly garbage, this old goon rely
          Kejora gave him English pantun, he cannot reply
          However, thanks for the jokes, that bloke supply
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
          Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
          ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

  6. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Woww..nice sweet ‘pantuns’ Kejora is still giving
    Bloody moron TN..got whacked for not behaving
    He is now scared..by the power, Kejora is having
    That lousy idiot felt as if the graveyard is waving
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

    1. “.. scared..by the power.”

      BULLSHIT.

      1. TN anjing 🐕 12:49 pm,

        HAHAHA HOHOHO HIHIHI
        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        Kejora is not only intelligent, but also well trained
        Unlike stupid idiot TN who has a very small brain
        That bloody idiot’s brain is just the size of a grain
        Facing Kejora, that nasty moron caught migraine
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
        Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhh
        ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

        1. TN anjing 🐕 12:49 pm,

          HAHAHA HOHOHO HIHIHI
          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
          Bloody old idiot TN, still come in to boast and lie
          Only on rotten smelly garbage, this old goon rely
          Kejora gave him English pantun, he cannot reply
          However, thanks for the jokes, that bloke supply
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
          Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
          ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

  7. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    Pantun2 Kejora ini..TN anjing dah tak lagi paling
    Kejora tibai dan taji dia..sampai mata naik juling
    Terkedu monyok le..itu mabok todi punya keling
    Kejora gelak sakan kt ats lantai berguling-guling
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

    HUHUHU

  8. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Cgu Kejora ini miliki ilmu dalaman diri yg ampuh
    Segala apa halangan dgn mudah Kejora rempuh
    Berdepan Kejora..nasib buruk TN anjing tempuh
    Kini anjing tua ganyut tu, dah lemah dan lumpuh
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

    HUHUHU

    1. “..Cgu Kejora ini miliki ilmu dalaman diri ”

      COWSHIT.

  9. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
    TN, is like a female pig, that just finished mating
    While Kejora is like sharp shooter, going hunting
    Poor TN, ran and hide, hearing Kejora’s shooting
    Probably..on the wheel chair, that idiot is resting
    â™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋ
    Old idiot TN is now, trembling in fear & sweating
    He really suffers, the pain & sorrow he is getting
    But that is just an analogy cgu Kejora is creating
    However..all the readers, find it to be interesting
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

    HUHUHU

  10. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Bloody old idiot TN, still come in to boast and lie
    Only on rotten smelly garbage, this old goon rely
    Kejora gave him English pantun, he cannot reply
    However, thanks for the jokes, that bloke supply
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

  11. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Pity him ill idiot TN who’s Pejuwang Atok’s jokey
    That old moron in this blog is just like a monkey
    Kejora whacked him when the idiot acted cocky
    Facing Cikgu Kejora, he happened to be unlucky
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

  12. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
    Why is skunk TN so stupid, people keep thinking
    The reason is..good education, he is just lacking
    His useless parents are jobless and not working
    What they use to concentrate..is just, on fucking
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

  13. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    Pity him, old idiot TN anjing who’s stupid & lousy
    Whacked by Kejora, that silly skunk turned crazy
    His old ugly untidy face looks like a chimpanzee
    Now he realized..challenging Kejora..is not easy

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

  14. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Idiot TN, is like an old tree, that cannot bear fruit
    Having a big stem..but with only very small root
    Cgu Kejora hit him..for behaving nasty and rude
    Old TN felt..as if his ass hole had been screwed
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

  15. DORAEMON AKHIRNYA JADI HARIMAU KERTAS TUNGGANGAN TOKONG KOMUNIS TAK BERTUHAN…….

    SEGALA KEROSAKAN , KEMUSNAHAN DAN KORUPSI BERPUNCA DARI BANI DAJJAL YAKJUJ MAKJUJ YANG PAGAN ATHEISTS DAN NIHILISTS……..

    Pakar virologi bakal dedah bukti COVID-19 berasal dari makmal China…….

    PAKAR virologi, Dr Li-Meng Yan umum akan mendedahkan data saintifik bagi membuktikan COVID-19 berasal dari makmal di Wuhan, China dan bukan dari pasar basah seperti didakwa kerajaan republik itu.

    Malah, makmal berkenaan didakwa dikawal sepenuhnya oleh kerajaan China.

    “Perkara utamanya ialah (punca) di pasar daging di Wuhan itu adalah usaha untuk mengaburi mata, dan virus ini bukan terhasil secara semulajadi,” katanya semasa ditemu bual dalam program Loose Women.

    Dr Yan bekerja di Pusat Pengajian Kesihatan Awam Hong Kong dalam bidang virologi dan imunologi.

    Institusi pengajian itu adalah antara pusat rangkaian WHO bagi kajian penyakit berjangkit.
    Beliau dipilih membuat kajian mengenai COVID-19 di China susulan kefasihannya bertutur dalam Mandarin.

    Dr Yan berkata beliau pernah mendakwa menemui bukti jangkitan virus dari manusia dan kemudian melaporkan perkara itu kepada penyelianya.

    Namun, penemuan yang dibuat tidak diendahkan walaupun ia mampu menyelamatkan banyak nyawa.

    #Sumber : Astro

    MR : Tidak hairan China boleh sekat wabak ini

  16. AHAHA HOHOHO HIHIHI

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    kera makan nasi dalam pinggan
    berok makan pisang dalam perahu
    malam tadi kejoramerayau-rayau cari pelangan
    apakan daya jubo tua sorang kaki pacak pon tak mahu
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    You all tak goli kotiak ka dongan pantonan den?

    ehhhhhâ€Ķehhhhhh kah kah kih kuh kih

    😂😂😂sampai tekentut mengekah😂😂😂

    KAK KAK KAK pruuuutttttttttt

    kak kak kak prutttttt

    selang seli,ketawa mengekah dan kentut!!!

    kah kah kah

    😂😂😂

    1. Anon/TN anjing 🐕 8:40 am,

      HAHAHA HOHOHO HIHIHI
      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      🐒🐖🐕🐒🐖🐕🐒🐖🐕🐒🐖🐕🐒🐖🐒🐖🐕
      Monyet, babi & anjing makan nasi dalm pinggan
      berok makan pisang lepas tu atas pokok di naik
      mlm tadi TN anjing dpt Negro sebagai pelangan
      Dia kena tutuh lubang jubor sampai keluar tahik
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
      You all tak goli kotiak ka dongan pantonan den?

      ehhhhhâ€Ķehhhhhh kah kah kih kuh kih

      😂😂😂sampai tekentut mengekah😂😂😂

      KAK KAK KAK pruuuutttttttttt

      kak kak kak prutttttt

      selang seli,ketawa mengekah dan kentut!!!

      kah kah kah

      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

  17. Aku lebih suka dapat my morning fun and entertainment membalun menibai yang anti-nasional di sini.

    Tapi membantai Beruk Tua Wak Kontol Kejora Kojolla pun jadi lah, sebab dia biadab dan kurang ajar, tak dibimbing emak bapak nya adab sopan di masa kecil nya.

    Mencarut, mengguna bahasa kotor, dll lagi.

    1. TN anjing 🐕 6:31 pm,

      HAHAHA HOHOHO HIHIHI
      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      TN anjing rasa, macam kena rejam dgn lembing
      Masa kecik, anjing ini kutip makan taik kambing
      Hidup bangsat dlm keadaan terumbang-ambing
      Dia jadi kurang ajar, sbb mak bapak tak bimbing
      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
      Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

  18. WAK KONTOL KEJORA KOJOLLA (WKKK) masukkan komen yang sama pada
    15 September 2020 12:38 am dan 15 September 2020 12:39 am.

    Nyata lah Wak Kontol Kejora Kojolla yang 80an tahun umur ini sudah nyanyok.

    Kot komputer dia yang sudah nyanyok – tekan sekali, keluar 2 kali – sama macam bila dia dengan bini dia gamak nya. Selalu dia experience the story is ended before it’s begun.

    Niat di hati nak peluk gunung, apakan daya, tangan tak sampai.

    1. TN anjing 🐕 5:59 am,

      HAHAHA HOHOHO HIHIHI
      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      Idiot TN, is like an old tree, that cannot bear fruit
      Having a big stem..but with only very small root
      Cgu Kejora hit him..for behaving nasty and rude
      Old TN felt..as if his ass hole had been screwed
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

      1. TN anjing 🐕 5:59 am,

        HAHAHA HOHOHO HIHIHI
        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
        Pity him, old idiot TN anjing who’s stupid & lousy
        Whacked by Kejora, that silly skunk turned crazy
        His old ugly untidy face looks like a chimpanzee
        Now he realized..challenging Kejora..is not easy

        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊
        Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
        ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

        1. TN anjing 🐕 5:59 am,

          HAHAHA HOHOHO HIHIHI
          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
          Why is skunk TN so stupid, people keep thinking
          The reason is..good education, he is just lacking
          His useless parents are jobless and not working
          What they use to concentrate..is just, on fucking
          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
          Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
          ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

          1. TN anjing 🐕 5:59 am,

            HAHAHA HOHOHO HIHIHI
            😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
            Pity him ill idiot TN who’s Pejuwang Atok’s jokey
            That old moron in this blog is just like a monkey
            Kejora whacked him when the idiot acted cocky
            Facing Cikgu Kejora, he happened to be unlucky
            😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

            👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
            Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
            ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

            1. TN anjing 🐕 5:59 am,

              HAHAHA HOHOHO HIHIHI
              😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
              👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
              Bloody old idiot TN, still come in to boast and lie
              Only on rotten smelly garbage, this old goon rely
              Kejora gave him English pantun, he cannot reply
              However, thanks for the jokes, that bloke supply
              😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

              🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
              Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
              ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

  19. WAK KONTOL KEJORA KOJOLLA (WKKK) dah tidak ada perasaan segan dan malu, meniru, mencuri cara gelak ketawa HAHAHA HOHOHO HIHIHI.

    Dia anarkis –

    anarchist – a person who believes in or tries to bring about anarchy.

    anarchy – a state of disorder due to absence or non-recognition of authority or other controlling systems.
    Example: “he must ensure public order in a country threatened with anarchy”

    Similar words: lawlessness, nihilism

  20. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    Pantun2 Kejora ini..TN anjing dah tak lagi paling
    Kejora tibai dan taji dia..sampai mata naik juling
    Terkedu monyok le..itu mabok todi punya keling
    Kejora gelak sakan kt ats lantai berguling-guling
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

  21. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
    TN, is like a female pig, that just finished mating
    While Kejora is like sharp shooter, going hunting
    Poor TN, ran and hide, hearing Kejora’s shooting
    Probably..on the wheel chair, that idiot is resting
    â™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋ
    Old idiot TN is now, trembling in fear & sweating
    He really suffers, the pain & sorrow he is getting
    But that is just an analogy cgu Kejora is creating
    However..all the readers, find it to be interesting
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

  22. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
    TN, is like a female pig, that just finished mating
    While Kejora is like a sharp shooter, going hunting
    Poor TN, ran and hide, hearing Kejora’s shooting
    Probably..on the wheel chair, that idiot is resting
    â™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋâ™ŋ
    Old idiot TN is now, trembling in fear & sweating
    He really suffers, the pain & sorrow he is getting
    But that is just an analogy cgu Kejora is creating
    However..all the readers, find it to be interesting
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

    1. The bloke Wak Kontol Kejora Kojolla WKKK must have been watching a lot of pigs mating.

      Di masa kecil nya, ditinggal emak bapak nya seorang diri masa depa menoreh getah, dia merayap ke kawasan jiran, masuk kandang babi, ambik ketual2an tahi babi, masuk mulut, makan.

      Itu pasal mulut nya bau tahi babi hingga ke tua bangka.

  23. AHAHA HOHOHO HIHIHI

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    kera makan nasi dalam pinggan
    berok makan pisang dalam perahu
    kejora malam ni merayau-rayau cari pelangan
    apakan daya jubo tua sorang kaki pacak pon tak mahu
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    You all tak goli kotiak ka dongan pantonan den?

    ehhhhh…ehhhhhh kah kah kih kuh kih

    😂😂😂sampai tekentut mengekah😂😂😂

  24. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Cgu Kejora ini miliki ilmu dalaman diri yg ampuh
    Segala apa halangan dgn mudah Kejora rempuh
    Berdepan Kejora..nasib buruk TN anjing tempuh
    Kini anjing tua ganyut tu, dah lemah dan lumpuh
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

  25. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Cikgu Kejora ini miliki ilmu dalaman diri yg ampuh
    Segala apa halangan dgn mudah Kejora rempuh
    Berdepan Kejora..nasib buruk TN anjing tempuh
    Kini anjing tua ganyut tu, dah lemah dan lumpuh
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

  26. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    Mlm ini, TN anjing tua masih tetap terlangkah kiri
    Sbg Anon pula, anjing ini muncul menyamar diri
    Tapi tak termampu dia nk lwn cgu Kejora bistari
    Tiada pilihan lain lagi anjing ini..selain cabut lari
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

  27. Dah banyak kali PRK sampai PRN semua Ulama Anjing dalam Parti Anjing SeMalaysia boleh minta rayu undi kapir harbi. Masuk PRU15 Ulama Anjing ini nak keluar fatwa tahi ikut lubang mana? Kahkahkah!

  28. Muanjing Siber Rosmah Bean Army nak kencing jangan bersepah. Ulama Anjing Parti Anjing SeMalaysia PAS nanti baca hadis Fuck Tul Lah. Kahkahkah!

  29. Berahi pulak aku bila gambar selena gomez kluar
    Kat sebelah kanan tu
    Nak respon dia kena la besar punya gear
    Baru dia rasa puas bila kena latu

    tunggu KEJORA bagi respon
    mana tau dia boleh bagi semangat

    1. HAHAHA HOHOHO HIHIHI

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      Lawak betul ler Anon anjing tua ini cakap berahi
      Sdg kan dlm pampers yg dipakai nya penuh tahi
      Tak sedar ke dia, tak lama nak mengadap Illahi
      Dh tua ganyut 90 th pun dgn Kejora ini nk kelahi
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
      Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

      1. Masih lagi BERUK TUA KEJORA KOJOLLA 80an tahun umur ini sangkakan Anon itu TN.

        Dia sudah obsessed dengan TN. Pagi petang siang malam masa tidur pun ingatkan TN. Bukan kerana sayang, kerana takut dibalun, ditibai dan dibantai bertalu talu. Sebab dia biasa kena begitu tiap hari, pagi petang siang malam.

        Sebab tabiat orang tua ini buruk. Hati busuk. Tingkah laku nya macam beruk.

  30. Malam ni Kejora lari dan termalu
    Sembunyi muka macam kepala kura-kura
    Dah kena serang dari pakar pantun bertalu-talu
    Maka! larilah dia kedek-kedek maca berok kera

    kah kah kah

    1. HAHAHA

      “.. kedek-kedek macam beruk kera.”

      Kena sebijik dua Beruk Tua Wak Kontol Kejora Kojolla, WKKK.

      It must be an experience of excruciating pain to be whacked, banged and bamboo-ed since early in the morning.

      Alas, the bloke has no sense of shame, immune from it as a result of constant whacking, banging and bambooing.

      Oh, what a life. Simply, it’s no life.

      No pity for him either.

      1. TN anjing 🐕 6:16 am,

        HAHAHA HOHOHO HIHIHI
        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        Idiot TN, is like an old tree, that cannot bear fruit
        Having a big stem..but with only very small root
        Cgu Kejora hit him..for behaving nasty and rude
        Old TN felt..as if his ass hole had been screwed
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
        Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
        ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

        1. TN anjing 🐕 6:16 am,

          HAHAHA HOHOHO HIHIHI
          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
          Pity him, old idiot TN anjing who’s stupid & lousy
          Whacked by Kejora, that silly skunk turned crazy
          His old ugly untidy face looks like a chimpanzee
          Now he realized..challenging Kejora..is not easy

          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊
          Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
          ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

          1. TN anjing 🐕 6:16 am,

            HAHAHA HOHOHO HIHIHI
            😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
            👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
            Why is skunk TN so stupid, people keep thinking
            The reason is..good education, he is just lacking
            His useless parents are jobless and not working
            What they use to concentrate..is just, on fucking
            😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

            🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
            Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
            ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

            1. TN anjing 🐕 6:16 am,

              HAHAHA HOHOHO HIHIHI
              😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
              Pity him ill idiot TN who’s Pejuwang Atok’s jokey
              That old moron in this blog is just like a monkey
              Kejora whacked him when the idiot acted cocky
              Facing Cikgu Kejora, he happened to be unlucky
              😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

              👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
              Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
              ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

              1. TN anjing 🐕 6:16 am,

                HAHAHA HOHOHO HIHIHI
                😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
                Bloody old idiot TN, still come in to boast and lie
                Only on rotten smelly garbage, this old goon rely
                Kejora gave him English pantun, he cannot reply
                However, thanks for the jokes, that bloke supply
                😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
                ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

  31. HAHAHA HOHOHO HIHoho

    SENJATA MAKAN TUAN!!!!kah kah kah

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Dah tua bangka berjalan pon 2×5 kokang
    Muka bekedot ambil tepong ubi lumor
    Kesian tak leh keluar bandar jual belakang
    Ketagih sendiri sumbat lobang pakai batang mop
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

    you all tak geli ketiak ka baca pantun aku

    ayooo yoooo kah kah kah hehe kah kah kah

    1. Anon anjing bapok 10:09/10:17 pm,

      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      Tk sedar ke dkt nak kojol, ini bapok tua bergincu
      Org beribadat, dia kalut dgn nak buat lawak lucu
      Ingin perang tapi senjata pun dh tk larat nak acu
      Mau gaduh pulak dgn Kejora ini, yg setaraf cucu
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
      Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

      you all tak geli ketiak ka baca pantun aku

      ayooo yoooo kah kah kah hehe kah kah kah

  32. HAHAHA HOHOHO HIHoho

    SENJATA MAKAN TUAN!!!!kah kah kah

    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Cgu Kejora ini adalah ibarat pemburu babi
    Dan pantun2 Kejora itu pula ibarat tahi
    Dh tercirit-birit,terkekeh macam orang kena TB
    Tahi cirit berselerak..tu ada kat dahi
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

    1. Bukan pemburu babi.

      Kamu babi, Beruk Tua Wak Kontol Kejora Kojolla, WKKK.

      Di buru sana sini.

      Terutama nya di sini.

  33. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    Cgu Kejora ini adalah ibaratnya seorang pemburu
    Dan pantun2 Kejora itu pula adalah ibarat peluru
    Dh mampos, sekor..Suman, Kejora punya seteru
    Sib baik, TN anjing dtg ganti, jdi mangsa baru
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

    1. Errata:

      HAHAHA HOHOHO HIHIHI
      😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
      Cgu Kejora ini adalah ibaratnya sorang pemburu
      Dan pantun2 Kejora itu pula adalah ibarat peluru
      Dh mampos, sekor..Suman, Kejora punya seteru
      Sib baik, TN anjing dtg ganti, jdi mangsa yg baru
      🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
      😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
      Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
      ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

  34. Ulama Anjing baca hadis Bunuh Fuck Tul Lah. Fuck Tul Lah Parti Anjing SeMalaysia bila dianjingkan. PRU15 ada tak hadis Puk I Mak Kau? Kahkahkah!

  35. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    Sakit le TN anjing, bila cikgu Kejora bersungguh
    Semua helah dia, Kejora kilas tanpa bertangguh
    Di sini..pendekar Kejora masih lagi berdiri teguh
    Mmg selayaknya lah Kejora dinobat sbgai jaguh
    💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

  36. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    All know that idiot TN is helpless and punctured
    What the bloody skunk is facing can be pictured
    The goon, is like a monkey, in the cage captured
    He really suffer the sorrow, ckgu Kejora tortured
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
    Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

  37. HAHAHA HOHOHO HIHIHI
    😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
    🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
    Mana pergi TN anjing barua pukimak ma chi bai
    TU zunnun ada komen, dia tak rasa ker nak tibai
    Dah pengsan kah, itu anjing tua serabut serabai?
    Atau pun..malaikat maut kini sedang melambai?
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
    ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

    1. Bila sakit hati sesangat, mencarut lah Beruk Tua Wak Kontol Kejora Kojola WKKK ini.

      Terasa teruk sangat ditibai, disuruh nya orang bantai zunnun.

      Punya busuk hati dia. Kalau jumpa harimau dan anjing hutan di jalan, bantai babi ini dulu.

      1. TN anjing 🐕 6:25 am,

        HAHAHA HOHOHO HIHIHI
        😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
        Idiot TN, is like an old tree, that cannot bear fruit
        Having a big stem..but with only very small root
        Cgu Kejora hit him..for behaving nasty and rude
        Old TN felt..as if his ass hole had been screwed
        😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

        🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
        Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
        ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

        1. TN anjing 🐕 6:25 am,

          HAHAHA HOHOHO HIHIHI
          😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
          🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕🐕
          Pity him, old idiot TN anjing who’s stupid & lousy
          Whacked by Kejora, that silly skunk turned crazy
          His old ugly untidy face looks like a chimpanzee
          Now he realized..challenging Kejora..is not easy

          😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

          💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊💊
          Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
          ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

          1. TN anjing 🐕 6:25 am,

            HAHAHA HOHOHO HIHIHI
            😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
            👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
            Why is skunk TN so stupid, people keep thinking
            The reason is..good education, he is just lacking
            His useless parents are jobless and not working
            What they use to concentrate..is just, on fucking
            😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

            🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
            Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
            ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

            1. TN anjing 🐕 6:25 am,

              HAHAHA HOHOHO HIHIHI
              😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
              Pity him ill idiot TN who’s Pejuwang Atok’s jokey
              That old moron in this blog is just like a monkey
              Kejora whacked him when the idiot acted cocky
              Facing Cikgu Kejora, he happened to be unlucky
              😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

              👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
              Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
              ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

              1. TN anjing 🐕 6:25 am,

                HAHAHA HOHOHO HIHIHI
                😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
                👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
                Bloody old idiot TN, still come in to boast and lie
                Only on rotten smelly garbage, this old goon rely
                Kejora gave him English pantun, he cannot reply
                However, thanks for the jokes, that bloke supply
                😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

                🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
                Kah kaahh kaahhhh kaaahhhhhh kaaaaahhhhhh
                ðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢðŸĪĢ

  38. Perangai Syaitan yang terbaru dikenalpasti oleh Ulama Anjing dari Parti Anjing SeMalaysia ialah Syaitan minta laksana hudud? Anjing belajar agama dari Babi ke? Kahkahkah!

  39. laa, tak kan SPR tak mwmastikan pN parti yg dah di sahkan….

    SPR perlu sahkan samada pAs betul2 parti islam yg dah dapat pengesahan dari pendaftar syurga….ðŸĪĢ

    amat mengelirukan rakyat, pAs sebuah parti islam, sedangkan islam itu jatuh tahqiq pd individu…

    hadi awang sogok malaikat mana ðŸĪĢ

  40. PAS hanya bagi sokongan mulut je macamana nak daftar… Hihihi

  41. Nasib baik anjing tak terlibat. Bijak anjing. Tak masuk benda haram. Kahkahkah!

  42. WARISAN. BUKAN SEBARANG WARISAN…. WARISAN DARI DAJJAL ILLUMINITY…..

    Luahan Penghuni Rumah Kontena: Mana Rumah Kami? Kami Manusia, Bukan Binatang……..

    BATU SAPI, 14 Sept – Mana rumah kamiâ€Ķ kami sudah cukup tersiksa tinggal dalam kontena, kami bukan binatang, kami bukan pendatang asing, kami adalah pengundi di Negeri Sabahâ€Ķ itu adalah antara luahan mangsa kebakaran rumah di Kampung Gas, Batu Sapi.
    Sejak kediaman mereka terbakar pada tahun 2018, sehingga kini mereka tinggal dalam kontena iaitu penempatan sementara yang dijanjikan hanya enam bulan namun kini menjadi kediaman tetap mereka.

    Bagi Jainah Mustafa, 53, kehidupan dalam kontena terlaku siksa namun kerana tiada pilihan mereka terpaksa telan segala keperitan.

    “Terlalu siksa, kami tidak dihargai oleh kerajaan, Bayangkan keadaan kami, kami bukan pelarian, kami adalah pengundi, orang tempatan. Tolonglah bantu kamiâ€Ķ

    “Jangan pentingkan kami hanya masa undi, cari kami masa mahu undi, bila habis undi, senyapâ€Ķ buang kami begitu sahaja. Mana janji Warisan dulu? Warisan janji Sabah nak ubah tapi sekarang sudah dua tahun mana ada ubah apa-apaâ€Ķ muka pun tidak muncul, tidak tengok keadaan kami, kami bukan binatang mahu disimpan dalam kontena.

    “Masa zaman UMNO dulu banyak mereka tolong kami, bila Warisan ambil alih, kami tidak dipeduli,” luah beliau dengan linangan air mata.

    Farizah Al Waris 42, mencabar pemimpin kerajaan untuk cuba tinggal di rumah kontena ini malah dirinya yakin, mereka tidak akan sanggup untuk bertahan walaupun sehari.

    “Kalau kerajaan tidak mampu buat rumah untuk kami, buatkan kami jambatan dan kami boleh buat rumah sendiri. Kerajaan cuma beri kayu dan zink, itu sudah cukup. Bukan kami mahu rumah besar, janji kami tidak tinggal di kontena ini lagi. Selagi tidak ada jambatan kami tidak boleh buat rumah. Kami sudah sukup tersiksa, dua tahun seperti kena panggang dalam oven.

    “Tengoklah keadaan kontena iniâ€Ķ sangat tidak selesa, sangat panas. Ini janji mereka, katanya hanya enam bulan tapi sekarang sudah lebih dua tahun. Kami bukan pendatang asing, kami rakyat Sabah. Tolonglah bantulah kami,” ujar beliau.

    Seorang lagi penghuni di rumah kontena, Amisah Baharon, 63, turut meluahkan betapa siksanya dua tahun terpaksa menetap di dalam rumah kontena.

    “Kami sudah lama bertahan, sudah lama tunggu untuk rumah. Bukan kami minta rumah besar yang sempurna. Saya sudah tuaâ€Ķ kalau mahu pergi tandas pun jauh di sini. Wakil rakayt telah lama berjanji mahu beri rumah, tapi sekarang jenguk kami pun sudah tidak ada.

    “Kalau tidak mampu beri rumah, buatkan kami jambatan, itupun sudah cukup,” ujarnya.

    Erni Larnain, 53, turut menyuarakan rasa kecewa dengan janji palsu kerajaan pimpinan Warisan.

    “Kami sudah lama tunggu rumahâ€Ķ katanya peruntukan sudah ada untuk buat jambatan tapi kami tidak faham kenapa tidak buat. Kami ada simpan rakaman bukti yang mengatakan peruntukan sudah ada.

    “Apa daya kami, mentang-mentang kami miskinâ€Ķ kalau mereka boleh merasa tinggal di siniâ€Ķ satu hari pun kami rasa mereka tidak sanggup,” luahnya.

    Bagi Saharon Siman, 50, dirinya amat berharap kerajaan mampu untuk membina jambatan yang turut terbakar dahulu kerana jambatan tersebut mampu menyelesaikan masalah rumah mereka.

    “Saya harap sangat kerajaan bantu kami, terlalu siksa kami di sini. Cubalah duduk di sini baru mereka tahu dan faham siksa kami,” ujarnya.

    Awang Saidin Saharon, 55, hampir tidak mampu berkata-kata bagi meluahkan kekecewaannya dengan janji yang pernah dibuat oleh kerajaan untuk membantu mereka.

    “Susah mahu cakapâ€Ķ terlalu siksa. Keadaan rumah amat terukâ€Ķ tidak ada pemantauan. Janji Warisan hanya tinggal janji. Kalau boleh kami harapkan rumah, sekurang-kurangnya buatlah jambatan untuk mudah kami bina pondok,” ujarnya.

    Seorang lagi penghuni kontena, Basarah Basah, 35, turut melahirkan rasa kecewa dengan sikap kerajaan pimpinan Warisan yang seakan tidak peduli dengan nasib mereka.

    “Kalau tidak mampu buat rumah, buatlah kami jambatan. Janganlah janji tinggal janji, kasihanilah kami,” ujarnya.

    Oleh: Azlina Rosdy

  43. tunjuk je bukti abeh cite…berani kerana benar

  44. Takkan lah Perikatan Nasional masih belum didaftarkan secara rasmi. Kalau sudah di mohon, kalau tak lulus, nak cari pasal bebudak di Jabatan Pendaftaran Pertubuhan. Muhyiddin adalah PM sekarang nih.

    Kot sudah lulus hanya belum keluar surat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.