MUSA AMAN BERTANDING ATAS TIKET APA?

Alamak…dah gaduh ke ni?

Melalui media sosialnya, bekas Ketua Menteri Sabah, Musa Aman memaklumkan beliau akan bertanding di Dun Sungai Manila pada PRN 26 September ini.

Dun Sungai Manila merupakan kawasan baru yang dipecahkan dari Dun Sungai Sibuga, sebuah kawasan yang disandang Musa sejak tahun 1994.

Sebahagian besar penyokong Musa juga difahamkan berada dalam kawasan Dun Sungai Manila.

Musa adalah satu-satunya Adun UMNO yang di Sabah, manakala yang lainnya sudah pun melompat menyertai Bersatu selepas PRU14 yang lalu.

Bagaimanapun, Pengerusi BN Sabah, Bung Mokhtar Radin memberitahu, nama Musa tiada dalam senarai calon BN.

Katanya, tiada perbincangan dengan Musa berkenaan hasratnya bertanding di Sungai Manila itu.

Jadi, Musa akan bertanding atas tiket apa di Sungai Manila nanti?

Mungkinkah beliau akan bertanding sebagai calon Parti Cinta Sabah, milik adiknya, Anifah Aman?

Anifah yang mengetuai parti itu baru-baru ini ada memaklumkan PCS akan meletakkan calonnya di semua 73 kerusi yang dipertandingkan dalam PRN Sabah.

Atau oleh kerana anak Musa, Hafez Yamani yang merupakan Ahli Parlimen Sipitang adalah ahli Bersatu, mungkinkah bekas Ketua Menteri itu akan bertanding mewakili Bersatu menggunakan logo PN sebagai pertukaran anaknya akan terus menyokong Muhyiddin di Parlimen?

Persoalan lain, mampukah Musa membuat kemunculan semula merampas kembali kerusi Ketua Menteri yang kini diduduki Shafie Apdal? (Shahbudindotcom 09/09/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 9 September 2020 — 10:35 pm

64
Leave a Reply

avatar
12 Comment authors
Tanpa NamaAnonymousMAHATHIRVSANWARWau Bulenajib bini rosmah Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PH TEBUK ATAP….PH JUGA LETUPKAN RUMAH…… SHAFIE APDAL HIPOKRIT DAN HILANG PRINSIP RENCANA UTAMA Oleh Dr Mamat Desa Kenyataan DS Shafie Apdal bahawa “kerajaan Negeri dan Persekutuan tidak perlu selari dalam konteks membangunkan Sabah” dikecam sebagai hilang hala tuju dan kehabisan modal dalam wacana kempennya menjelang PRN 26 September ini. Adakah Shafie lupa terhadap tindakannya menghasut ADUN BN supaya melompat parti pada 11 Mei 2018 ketika BN memperolehi majoriti 31 ADUN berbanding 29 yang menyokong Warisan? Alasan yang diberikan adalah untuk kepentingan Sabah supaya kerajaan Negeri selari dengan kerajaan Persekutuan dalam konteks pertahanan, keselamatan, pembangunan, pentadbiran kepentingan awam, serta kewangan.… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

RAKYAT TIDAK AKAN TERTIPU LAGI DENGAN PHD4PIG PETAI ITU YANG PASTI…….. PHDAPIG PERTAHAN CASH IS KING DAN TETAP DENGAN SLOGAN TEBUK JUBO……. S’gor lagi: Isu pencemaran, Nasib rakyat diperjuang Istana……. BEKALAN air di Lembah Kelang telah kembali normal setelah dihentikan serta merta akibat pencemaran yang dikesan di Sg Gong, Rawang yang merupakan salah satu punca air buat Loji Rawatan Air di Sg Selangor. Akibat gangguan bekalan berkenaan jutaan rakyat khasnya di Negeri Selangor telah terjejas kehidupan dan aktiviti harian mereka. Walaupun bekalan air telah kembali normal namun isu pencemaran punca air yang diakibatkan terutamanya oleh sikap tidak bertanggungjawab kilang-kilang yang… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

CASH IS KING DAN TETAP DENGAN SLOGAN TEBUK JUBO……

Tebuk Jubo wal Jibo?

Bagus lah Istana menunjukkan peka kpd nasib rakyat tapi perlu di ingatkan bahawa, seperti di system Westminster British, Raja hanya bertindak di atas nasihat Perdana Menteri.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

PNkhianat macam Madey si Kitol dan Azmin Semburit tidak boleh dipercayai lagi. Mat Sembab the puppet PM gagal semburit Sabah. Sabahan tolak the cukong gang yang sombong, angkuh dan bongkak. Isu internet youtuber pun failed. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu mengarut mengguna istilah kotor semburit. Emak bapak kamu tak bimbing kamu di masa kecil sebab ayik berkongkak pagi petang siang malam.

Wau Bule
Guest
Wau Bule

‘PN’ stands for ‘Penyelamat Negara’ – Hamzah

This is why I call most politicians are suckers. They were voted by selfish and ignorant voters and they become selfish and ignorant leaders. RHETORIC is their diet for survival with lies daily spewed

Wau Bule
Guest
Wau Bule

Look at the passages below,

UMNO leaders see Najib Razak as a valuable asset to the party even after he has been convicted of corruption in connection to SRC International, a former 1MDB subsidiary.

Johor Umno deputy chief Nur Jazlan Mohamad said a recent poll showed that opinion was nearly evenly split between those who believed Najib was guilty and those who did not.

Are these politicians not suckers????
Selfish, ignorant, and arrogant????

Those who voted for them are real suckers

Anonymous
Guest
Anonymous

“UMNO leaders see Najib Razak as a valuable asset to the party even after he has been convicted ..” –

The leaders only, not the rank and file.

Not the majority of them.

Anonymous
Guest
Anonymous

UMNO members must be made to realize that a convicted bugger is not worth as a leader.

There are other leaders around though they may not be as free with throwing cash around as Jibo.

UMNO must realize that they were kicked out to the longkang at Pru14 a lot because of corruption and Jibo whacking billions of the rakyat’s money at 1MDB.

Tanpa Nama
Guest
Tanpa Nama

Corrupt political leaders are like blood-sucking ghosts and stupid supporters like leeches and mosquitoes.

Sheraton
Guest
Sheraton

Kenapa lah drama melayu asyik kisah cinta ?

Jarang .. malah langsung tak ada kisah pergolakan politik yang karektor nya sangat menarik.

Kalau ada pun drama propaganda ..

Anonymous
Guest
Anonymous

Sebab Melayu asyik dengan keamanan, kemakmuran, keharmonian.

Jenis Jebat kurang di zaman moden.

Ada yang menulis kisah pergolakan politik, belum sampai ke peringkat menulis pasal Najib Klepto wal Jibo sebab kes nya di Mahkamah belum selesai, di rayu ke Mahkamah lebih tinggi. Subjudice kalau sentuh yang masih di mahkamah.

Kalau dah selesai kes Mahkamah nya, kot banyak drama dia dan Mak Badak akan keluar, InsyaAllah.

zunnun
Member
zunnun

#melayu2islamhadi gagasan yg tiada ‘cohesive’ nya utk memerintah negara dlm jangka masa yg panjang kerana

(1) terdapat di dlm nya, berpeluk2kan malaun2 pAs dgn semburit2 yg ada

(2) islam jadi dagangan oleh mereka

(3) melayu2 asyik ‘bunuh membunuh’ sesama mereka…

manakala pH + warisan akan menemui kebuntuan jika membiarkan mahathir & petai2 nya menentukan hala tuju mereka….

jgn sekali biarkan mahathir & petai nya membangkitkan isu perdana menteri, ini amat ‘sensitive’, sawan babi mahathir akan teransang mendengar nya….

mukri tumpukan perhatian jaga hasmah agar kurang penyakit sawan nya juga…

ape nak jadi dgn keluarga mereka, sentiasa di landa dgn sawan gila kuasa sj….

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU MENCARUT).

Dah memang pukimak pun sebab guna perkataan semburit. Emak bapak nya tidak membimbing dia adab sopan di masa kecil nya sebab depa kuat seks, asyik berkongkak (istilah Cina purba) pagi petang siang malam.

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK mengata “melayu2 asyik ‘bunuh membunuh’ sesama mereka ..”

KEPALA BAPAK KAU, ikut kata Najib wal Jibo.

Zunnun Pukimak buat2 lupa puak nya berbunuhan di Penang sejak zaman British Kolonial di abad 18, berterusan di Perak zaman mengejar kawasan bijih timah di abad 19.

Tak gila kuasa, gila bijih timah.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KEADILAN YANG DITANGGUHKAN ADALAH KEADILAN YANG DINAFIKAN…… Mungkin Politik Musa Sudah Di Penghujung…….. Mahkamah Rayuan telah menolak rayuan bekas Ketua Menteri Sabah, Musa Aman untuk mencabar kesahihan tindakan TYT Sabah, Tun Juhar menggugurkan beliau sebagai Ketua Menteri Sabah. Alasan yang diberikan oleh Mahkamah Rayuan adalah kes itu bersifat akedemik dan telah ada ‘precedent’ untuk mahkamah jadikannya sebagai rujukan. Namun Mahkamah Persekutuan pula telah membuat keputusan untuk membenarkan kes itu didengar di dalam Mahkamah Persekutuan dengan alasa Tun Juhar telah melampaui kuasa yang ada pada beliau sewaktu menggugurkan nama Musa Aman sebagai Ketua Menteri Sabah. Namun Mahkamah Persekutuan belum menentukan bilakah… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Tiada cara bagi menggugurkan Musa selain mendapatkan majoriti ADUN Sabah memberi undi tidak percaya kepada nya atau TYT Sabah melucutkan jawatan nya.

Kalau sudah di lucutkan jawatan, dia tidak mengosongkan pejabat nya, Polis boleh ambil tindakan.

Malu besar lah kalau di usung keluar oleh pihak Polis.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TAK DENGKI DAN DENDAM BUKAN PHD4PIG….. Nilai dagangan komoditi catat RM82 bilion separuh pertama tahun ini…….. Sektor agrikomoditi mencatatkan nilai dagangan sebanyak RM82 bilion manakala imbangan dagangan RM45.5 bilion bagi tempoh 6 bulan pertama tahun ini. Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi Khairuddin Aman Razali berkata, pendapatan eksport produk agrikomoditi membabitkan sub sektor sawit, getah, kayu-kayan, koko, lada dan kenaf adalah RM63.7 bilion atau 14.2% daripada keseluruhan pendapatan eksport negara. “Nilai eksport komoditi mengalami sedikit peningkatan iaitu 4.3% berbanding tempoh sama pada 2019 disumbang oleh eksport produk utama seperti minyak sawit, oleokimia berasaskan sawit dan sarung tangan getah. “Nilai eksport produk… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Permissi, luar tajuk, tapi penting bagi rakyat mengtahui –

‘Civil servants feared Rosmah, linking with her led to contracts and datukship’

UPDATED 4.34PM | Civil servants believed they would be put in cold storage if they crossed Rosmah.

Nak cakap bedebah not sure boleh ke kpd pompuan.

Anonymous
Guest
Anonymous
Anonymous
Guest
Anonymous

Mengapa batang hidung dan dahi nya begitu dalam gambar di https://www.malaysiakini.com/news/541893

Wau bule
Guest
Wau bule

It is crystal clear that Musa Aman is no longer an asset to Umno. He may return as an elected assemblyman but not as CM.

PN is equally chaotic with members seeking more seats. STAR threatened to leave if not given 15-18 seats. Othes have also exressed the same. Zahid called for reality check on seat allocation.

With DAP and Amanah standing on Warisan’s ticket, and PKR stubbornly on its own, the DUN election is going to tightly contested with no clear winner. Expect another round of frogging acts to determine the government of the day.

A colourful Sabah with colourful political players.

Anonymous
Guest
Anonymous

The Sabahans have been influenced by the Filipinos (not far away from them) who are used to katak lompat since 50 years ago.

The Filipinos under 400 years of Spanish exploitation and 50 years of American Coca Cola-ization have gone cuckoo.

Sabahans may go vodoo if no self restraint on leap frogging.

Malaysian politicos, beware.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Musa 46 kes gugur demi merampas Sabah cara Azmin Semburit dan Madey si Kitol. Pakai broker 50j masuk pintu belakang. Bila gagal brokernya disembelih pada Raya Haji. Dia meroyan nak jadi KM lagi kena masuk court kena masuk PRN. Macam Madey si Kitol masih meroyan nak jadi PM sampai Donald Trump pun terpaksa dipilihnya sebagai calon PM sementara. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Blog Joker Kahkahkah ini tak boleh dipercaya sebab menuduh secara liar tanpa bukti, fakta atau punca maklumat yang sahih.

Keluarkan pendapat dia saja, asyik cakap semburit, pintu belakang dll sebab belakang nya selalu disondol Bang Ali.

Menyebut Donald Trump sebagai PM sememtara pulak, kepala hotak dia.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Tanah pesara askar Melayu Islam teroka secara haram diambil tindakan. Tanah Musang King kapir harbi diberi pampasan. Apo? Kahkahkah!

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Melayu zaman 60an mampus ditembak komunis. Melayu zaman 2020 berbaris hormat komunis. PNkhianat Melayu Islam nak salahkan DAPig? Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu Melayu mulut celupar menuduh tanpa bukti, fakta dan punca maklumat yang sahih.

Mana nak ada bukti sebab kamu korek maklumat itu dari lub.ang belk.ng kamu. Busuk menaus.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KALAU KERAJAAN PH TENTU MP2 MEREKA DIBUANG KES……. Polis serah kertas siasatan kes Mohd Khairuddin esok……. Kertas siasatan berhubung kes Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi, Datuk Dr Mohd Khairuddin Aman Razali yang melanggar arahan kuarantin wajib akan diserahkan kepada Jabatan Peguam Negara esok. Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bador berkata, pihaknya telah merakam keterangan lebih 10 saksi bagi membantu siasatan berhubung kes itu. “Kita telah merakam keterangan saksi yang terakhir semalam. “Kita akan menyerahkan kertas siasatan itu kepada Pejabat Peguam Negara esok untuk penelitian sebelum tindakan lanjut,” katanya pada sidang akhbar selepas menghadiri Majlis Serah Tugas Pengarah di… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SETAKAT INI PH DAN PETAI BELUM MAMPU BUAT KACAU UNTUK PARLIAMENT DIBUBARKAN….. SELAMAT KAN DUIT RAKYAT SELAGI MAMPU…… Tun M kemuka usul tidak percaya terhadap PM di laman sosial… Akibat kecewa gagal membawa usul tidak percaya terhadap Tan Sri Muhyiddin Yassin sebagai Perdana Menteri pada sidang Dewan Rakyat, bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad menyiarkan usul itu di laman sosial dan blognya hari ini. Bekas Perdana Menteri itu berkata, usul berkenaan telah disenaraikan tetapi kerajaan menentukan usul tersebut tidak akan dikemukakan dan dibahas apabila ia telah dua kali diletakkan pada akhir sidang Dewan Rakyat. “Usul kerajaan didahulukan sehingga tidak… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Lantak ler Musa tu nak bertanding atas tiket apa
Org2 dlm PN/BN tu tau ler nk settle urusan depa
Kejora hilang kekasih kini dlm pilu duka nestapa
Di pergunungan rindu, Kejora bawak diri bertapa
💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaahhhhhh
❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️

Bani melayu umno
Guest
Bani melayu umno

BAB NI BUDAK DARJAH 6 PUN TAHU. TAK PAYAH PAKAR ATAU PROFESOR BUAT KAJIAN.DLAM 100 PAK DIN CUMA SIBUK MENCARI PENGARUH MP SUPAYA DIA KEKAL JADI PM . BETUL KAN? BERITA Analisis NGO: K’jaan PN hanya bimbang jangka hayat politiknya Hariz Mohd – Kerajaan Perikatan Nasional (PN) bimbang terhadap jangka hayat politiknya dan juga untuk kembali berkuasa dengan mandat, menurut analisis gabungan organisasi masyarakat sivil (CSO). Gabungan yang memperkenalkan diri mereka sebagai Platform CSO Untuk Pembaharuan itu berkata demikian dalam laporan analisis mereka terhadap 100 hari pertama pentadbiran kerajaan PN. “Ketika Pakatan Harapan fokus kepada reformasi institusi, PN hanya mementingkan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak pernah dengor pun gabungan organisasi masyarakat sivil (CSO).

Kamu tak pula beri link kpd “analisis mereka terhadap 100 hari pertama pentadbiran kerajaan PN.”. Kalau mau orang percaya apa kamu cakap, jangan expect orang cari maklumat yang menyokong.

Tak bijak.

Bani melayu umno
Guest
Bani melayu umno

MIHYIDDIN SELAMATKAN NEGARA DARI SIAPA?

APAKAH DARI DAP? DARI TUN M? DARI ANWAR ?

BERITA
‘P’ dan ‘N’ adalah penyelamat negara, kata Hamzah


PRN SABAH | Kerajaan PN yang ditubuhkan pada Mac lalu bukan sekadar gabungan atas nama Perikatan Nasional, malah Setiausaha Agung Bersatu Hamzah Zainuddin melihatnya sebagai “penyelamat negara.”

Berucap pada majlis himpunan Perikatan Nasional Sabah malam tadi, Hamzah yang mewakili Bersatu berkata, maksud penyelamat negara itu dapat diterjemah apabila Perdana Menteri, Muhyiddin Yassin ‘menyelamatkan negara’ ketika Malaysia dilanda wabak Covid-19.

Anonymous
Guest
Anonymous

“apabila Perdana Menteri, Muhyiddin Yassin ‘menyelamatkan negara’ ketika Malaysia dilanda wabak Covid-19.”?

Bukan kah pihak2 berkuasa Kesihatan yang menyelamatkan negara? Depa buat kerja tanpa arahan. Sudah tugas depa.

Apa kah Muhyiddin ada keluarkan vaccine melawan Covid 19?

Korang mengarut mengata begitu.

Anonymous
Guest
Anonymous

😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆
Lantak le atas tiket apa pun Musa nk bertanding
Mereka dlm PN/BN tau ler camner nk berunding
Kejora kini dlm kepasrahan, tersandar kt dinding
Kekasih prgi dulu hancur harapan nk bersanding
😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
❤️🧡💛💚💙💜🤍♥️💘💝💖💗💓💞💕💌❣️

Anonymous
Guest
Anonymous

Tak perlu layan Kejora Kojolla memantun mantat mengarut.

Anonymous
Guest
Anonymous

💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️🌻🌼💮💐🌹🥀🌷🌺🌸🏵️
Tah naper Kejora bagai digamit kenangan syahdu
Sering saja terasa seperti lemas dlm lautan rindu
Sayang sekali, dh mampos kojol, si Suman Hindu
Tak sempat dia rasa, tumbukan Kejora yang padu
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhah kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

ANON
Guest
ANON

ZUNNUN NGAN KEJORA NI SAMA SAJA WALAU LAIN FAHAMAN
DUA-DUA BAPOK TUA NI KAT BLOG JADI KUMAN
KAMI LAIN LA GENG-GENG PANJI NAN BERIMAN
MACAM DAH TENAMPAK SYORGA-SYORGA PUNYA TAMAN

ZUNNUN NGAN KEJORA DUA-DUA TELOR LABUH
SI KEJORA TAIK JARANG MASOK TAKOT AKU TERAJANG TABOH
JENIS BAPOK HARI-HARI NEGRO BENGGALI BUBOH
HANYA DAPAT RM20,SERVIS PAGI SAMPAI SUBOH

KAH KAH KAH

ANON
Guest
ANON

KESIAN! KAU LARI YE BAPOK
AUWWW! AUWWWW!!
TELOR LABOH!

CIKGU DU TEMBERANG!
INI PENERAJANG AKU

AUWWW AWWWWW MACAM KATOOOONNNN!

Anonymous
Guest
Anonymous

ANON Telur Laboh 11:07/11:10 pm,

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Usah auta lah, Anon geng liberal punya fahaman
Panji tengkorak Peju-Wang, asyik kena kecaman
Korang tu pnyokong LTTE menentang keislaman
Kat dlm neraka le ko nanti, bersama Wak Suman
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Usah ko berlagak hebat le, Anon tua renta bapok
Pantun ko itu, macm taik unta bertompok-tompok
Tk padan telur laboh, tulang rapuh mcm keropok
Setakat ko itu, serupa Suman jer, Kejora hempuk
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Usah ko berlagak hebat le, Anon tua renta bapok
Pantun ko itu, mcm taik unta bertompok-tompok
Tk padan telur laboh, tulang rapuh mcm keropok
Setakat ko itu, serupa Suman jer, Kejora hempuk
👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢😢
Sian betul Kejora, dgn Anon tua renta telur laboh
Empayar politik Atok..kian hari, kian ranap roboh
Sebalik nya pnyokong BN spt cendawan tumbuh
7 PRK bungkus, luka Anon mmg lambat sembuh
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
Anon tua munafiq fasiq ni cuba nk brlagak Islam
Dia geng Atok renta..pnyokong LTTE, Tamil Elam
Patut le sokong Pejuwang dua muka pnya talam
Nk harapkan kpd sokongan Melayu..kirim salam
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊👊
ANON awal tadi kemain lagi kencang mcm ribut
Tpi rupa nya..dia maknyah bapok sotong lembut
Tk padan tua..bulu pelir semua putih berserabut
Kejora gertak sikit saja lintang pukang dia cabut
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
ANON telur laboh ni kasi malu Atok punya askar
Kucing tua, tumpul kuku, ada hati nak mencakar
Yg dia berdepan ini pulak cikgu Kejora pendekar
Sudahnya..cabut lari lah itu ANON badut kelakar
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
ANON telur laboh tu fikir Cgu Kejora ini leka lalai
Kemampuan dirinya itu pula, dia tak pernah nilai
Akibatnya, dgn Ckgu Kejora, teruk dia kena gulai
Monyok terkedu ler dia mcm gajah putus belalai
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Melangkah ler dia keluar dgn letih lemah longlai
Batang pelir dia pula, terus kecut lembik terkulai
Keadaan pelir dia tu jdi serupa terung kena salai
Terus tk nak naik walau dilancap dan usap belai
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
ANON anak sepat cuba nak beraksi bapa haruan
Sumbang ler langkah bila tidak cukup perguruan
Kena dgn Kejora terus dia hilang punca & haluan
Kini bersembunyi le dia, serupa dgn babi buruan
🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖🐖
Tengok ler siapa lwn dulu, klau nak buat serbuan
Usah dipanjat bukit klu diri itu tk berkemampuan
Itulah padah nya, bila berani jolok sarang tabuan
Muka bengkak ler yg ANON dpt, sebagai habuan
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Mlm ni, Kejora mmg betul-betul merasa sgt puas
Kejora lanyak hingga lunyai, ANON beruk mawas
Dgn Cgu Kejora..ANON lembik & tumbang tewas
Besok dia datang lah berhelah mcm Abu Nawas
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
ANON anak pelandok mahu lawan harimau buas
Kini, dia trlentang monyok, mulut ternganga luas
Batang pelir jadi terkulai serupa umbut lengkuas
Baru dia tahu bila dh bertemu buku dgn ruas
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Mlm ni, Kejora mmg betul-betul merasa sgt puas
Kejora lanyak hingga lunyai, ANON beruk mawas
Dgn Cgu Kejora..ANON lembik & tumbang tewas
Besok dia datang lah berhelah mcm Abu Nawas
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
ANON anak pelandok mahu lawan harimau buas
Kini, dia trlentang monyok, mulut ternganga luas
Batang pelir jadi terkulai serupa umbut lengkuas
Baru dia tahu bila dh bertemu buku dengan ruas
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
ANON anak pipit cuba nk beraksi mcm enggang
Telur laboh, jln pula mcm maknyah berlenggang
Nak jalan pun tak larat bagai itik patah pinggang
Tak cukup ilmu, ada hati nak masuk gelanggang
👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Kena Kejora hantam..dia lari tonggang langgang
Terus dia jadi kekok kaku serupa babi panggang
Batang pelir dia lembik terus tak nak lagi tegang
Dah tk rasa apa lagi, wlu disuruh bini dia pegang
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Cgu Kejora terus berpantun dgn relax dan santai
Dgn pantun madah, teruk ANON tua kena bantai
Mlm ni, ANON bagaikan dh tersembam ke lantai
Kejora lanyak & lenyek dia jdi mcm sambal petai
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kalau takut ombak usah ler berumah tepi pantai
Baru dia tahu, Kejora panglima harimau berantai
ANON dh tk berani masuk, dari luar je mengintai
Kini ANON jdi kecut batang pelir lembik terjuntai
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Pantun2 cgu Kejora, terus masuk melimpah ruah
Dgn pantun sja..maksud2, Kejora lontar dan luah
Silap lah ANON..dgn Kejora cuba nak tunjuk juah
Apa yg ANON dpt, hanya malu & tercalar maruah
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Usah le diacah Kejora yg mengalir darah Hg Tuah
Akibatnya ANON hanya akn terkedu makan kuah
Kini ANON dh kecut pelir & sentap dia pnya buah
Silap2 gaya..jadi mcm Suman yg terus jadi aruah
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪
Pukulan pantun Kejora, mmg nya padu & tumpat
ANON udah kena lenyek teruk, jadi mcm ketupat
Tak tahu ke mana si telur labuh tu lari merempat
Dgn Kejora ini, dia terus tak berani lagi nak rapat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Usah lah lagak haruan..klu diri hanya anak sepat
Jgn nk disanggah pedang, dgn hanya pisau lipat
Buat apa hunus keris, klu matanya tumpul pepat
Bkn jer sakit hati tpi malu pun ANON turut dapat
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Pembaca perasan tk..ketiadaan Suman musibat?
Dah lbh dua bulan, ifrit tua tu tak nampak kelibat
Dia tu abok pun tk ada..hnya harap gebang lebat
Tak padan dgn bapok, nk lagak gaya Hang Jebat
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
Silap orang le, dgn Kejora ni dia mau lagak hebat
Pukulan jarak jauh Kejora mmg nya tak ada ubat
Dajjal tu mampos sebelum sempat nak bertobat
Kini kat dlm kubor meraung, kena malekat sebat
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Kejora nk peduli apa dgn tiket calon Musa Aman
Hati ini hancur, dgn perginya dara bunga idaman
Nk berentap pula dh mampos si tua Wak Suman
Bapa ifrit tu kini dlm tanah tujuh kaki kedalaman
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
ANON telur laboh ni kasi malu Atok punya askar
Kucing tua, tumpul kuku, ada hati nak mencakar
Yg dia berdepan ini pulak cikgu Kejora pendekar
Sudahnya..cabut lari lah itu ANON badut kelakar
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Anonymous
Guest
Anonymous

😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
Oppss..maaf..pantun 12:34 am itu tersilap ‘entry’
Sebenarnya utk ANON 11:07 pm, Kejora nak beri
Mmg ANON telur laboh tu mlm ni terlangkah kiri
Dia salah agak ingat Kejora tak dtng lagi ke mari
🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

zunnun
Member
zunnun

ape yg berlaku pd muda aman nerlaku terdahulu dgn ngah ramli, yusuf nor, rahim tambi chik dan dll nya…. bila tiba masa utk berundur, jgn melawan arus, tapi Moo memerlukan anak musa utk lestarikan kerajaan #melayu2islamhadi…. tak kan anak musa sanggup melihat ayah mya di permainkan baik oleh omNo mau pun pN …. Anifah akan sentiasa memberi ruang jika pN tidak mengiktiraf musa, dan musa mesti menerima kenyataan, dia bukan lagi calon ketua menteri jika ingin membantu kerajaan Moo yg berteraskan #melayu2islamhadi lingkup pN dgn ada nya malaun2 pAs bertanding di sabah…. seketul daging babi hadi tiada nilai di sabah,… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU MENCARUT).

DAP musuh tradisi dengan PAS tapi sekor nih asyik menuduh secara liar, dan berupa hanya pendapat dia sendiri, bukan fakta.

Tak habis2 cakap seketul daging babi yang dijaja nya sana sini, tak laku, busuk berulat, di goreng nya dengan maggots itu sekali, di hidangnya kpd puak dia makan.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SABAH HANYA IKUT KERAJAAN PUSAT……YANG MENANG PASTI PN……. PARTI KEZALIMAN HANYA MAHU TENGOK JIBENG MASUK GOL….TAPI TAK ENDAHPUN MAHAGURU CASH IS KING YANG KEBAL UNDANG2…… Pencemaran Sungai Gong: PDRM pertimbang siasat ikut SOSMA……… Polis Diraja Malaysia (PDRM) sedang mempertimbang untuk mengklasifikasikan kes pencemaran di Sungai Gong sebagai jenayah terancang yang membolehkan ia disiasat mengikut Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 (SOSMA). Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bador, berkata pihaknya kini giat menyiasat kes itu dari pelbagai aspek, termasuk kemungkinan wujud perbuatan sabotaj pihak tertentu. “Kelmarin, kita mengadakan pertemuan dengan pelbagai pihak dan agensi, termasuk Jabatan Peguam Negara. Ada… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Dia kata: YANG MENANG PASTI PN……. PARTI KEZALIMAN HANYA MAHU TENGOK JIBENG MASUK GOL…

Pembetulan: MAHU TENGOK JIBENG MASUK JEL DAN GOL DI SITU.

Anonymous
Guest
Anonymous

Hukuman 72 tahun penjara bagi 6 tuduhan boleh di selarikan jadi hanya 12 tahun.

Masih boleh gol dalam penjara merekot selama 12 tahun makan nasi bungkus atau nasi kawah pagi petang siang malam.