BILA LAGI BERSATU NAK PECAT OSMAN SAPIAN? MUHYIDDIN TAKUT KE?

Bekas Menteri Besar Johor, Osman Sapian hadir dalam satu majlis anjuran Pejuang malam tadi, tiga hari selepas Lembaga Disiplin Bersatu berkata Adun Kempas itu masih menjadi anggota parti tersebut.

Abu Bakar Yahya, Setiausaha Politik Tun Mahathir Mohamad malam tadi memuat naik gambar dan video kehadiran Osman dalam majlis meraikan jentera Pejuang daripada Johor yang berkempen dalam PRK Slim baru-baru ini.

Gambar-gambar itu memaparkan Osman berucap, bergambar dan makan malam bersama pendukung Pejuang dan turut melaungkan โ€œHidup Pejuang!โ€.

Dalam pada itu, ketika bercakap kepada sebuah portal berita sama ada beliau sudah meninggalkan Bersatu dan menyertai Pejuang, Osman hanya menjawab: โ€œBelum lagiโ€.

Pengerusi Lembaga Disiplin Bersatu, Megat Najmuddin Megat Khas enggan mengulas perkara itu dan berkata, pihaknya hanya dapat bertindak jika terdapat aduan rasmi dibuat dan bukti dikemukakan.

Pendirian Osman amat penting bagi menentukan kestabilan kerajaan Johor yang Perikatan Nasional (PN) hanya mempunyai kelebihan dua kerusi dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) iaitu 29-27.

Jika Osman dipecat daripada Bersatu dan kemudian mengalihkan sokongannya kepada pembangkang, kedudukanDUN Johor akan jadi tergantung atau dalam kedudukan 28-28.

PN sebelum ini mengambil alih kerajaan negeri dengan memiliki 29 kerusi berbanding 27 di pihak Pakatan Harapan (PH).

Osman sebelum ini juga hadir dalam kempen Pejuang dalam PRK Slim tetapi menjelaskan kunjungan itu hanya untuk menjenguk kawan-kawan.

Beliau malah didapati berkempen untuk calon Pejuang dalam PRK Slim itu.

Laporan awal ketika itu memetik Megat Najmuddin sebagai berkata keahlian Osman telah gugur dengan sendirinya berikutan kehadirannya dalam program Pejuang yang merupakan blok pembangkang dalam negara ini.

Bagaimanapun, beberapa jam kemudian, perkara itu seolah-olah ditarik balik dengan Setiausaha Agung Bersatu, Hamzah Zainuddin mengatakan, siasatan akan dijalankan terlebih dahulu sebelum sebarang tindakan diambil terhadap Osman.

Soalnya, sudahkah siasatan dijalankan terhadap Osman?

Kenapa lambat sangat?

Mengapa memecat pemimpin Bersatu yang lain begitu cepat dan pantas, bahkan tanpa siasatan dan tanpa dipanggil membela diri?

Kenapa pula siasatan lanjut mahu dijalankan terhadap Osman?

Bukankah kehadirannya dalam majlis Pejuang, malah berkempen dalam PRK Slim sudah terang lagi nyata?

Sementara itu, kehadiran Osman buat kali kedua dalam program Pejuang malam semalam jelas merupakan cabaran buat Bersatu agar berani mengambil tindakan atau memecatnya.

Beranikah Muhyiddin Yassin mengambil tindakan memecat Osman atau Muhyiddin lebih takut kerajaan negeri Johor tumbang akibat daripadanya?

Dalam pada itu, maklumat dari Johor menyebut, jika Osman dipecat, ada tiga hingga lima Adun Bersatu akan turut mengikut jejak langkahnya.

Apakah dalam hal ini, bekas Menteri Besar Johor itu bebas berbuat apa saja, termasuk terus hadir lagi dalam program-program Pejuang selepas ini? (Shahbudindotcom 07/09/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 7 September 2020 — 6:48 pm

56
Leave a Reply

avatar
10 Comment authors
AnonymousAnonymousMAHATHIRVSANWARGohnajib bini rosmah Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

CASH IS KING NUMBER ONE ADALAH DAP
….SEBAB EKONOMI BAWAH KAKI CUKONG…..NUMBER TWO ADALAH DORAEMON DYNASTY USD44BILLONS AGONG TONG M……

Drama Sekat Masuk Sabah Lim Guan Eng…….

Laa… bukan kata kerajaan PN sekat kamu masuk Sabah?

Bukan kata kamu ditangguh 30 minit di lapangan terbang bermaksud Sabah sedang dijajah Putrajaya?

Boleh pula merayau 1,000km di Sabah kononnya telah disekat.
Drama betul puak sana.

https://www.facebook.com/373560576236/posts/10157352363726237/

MR : DAP main wayang

Anonymous
Guest
Anonymous

CASH IS KING NUMBER ONE AND A HALF ADALAH DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU MENCARUT).

Dapat seposen sana seposen sini tak belanja satu sen pun sejak tongkang nya singgah di negara ini dan dia dapat tempat di sini.

Makan di sediakan di Kongsi yang di bina puak nya untuk pekrja lombong bijih dsb nya.

Goh
Guest
Goh

Pak din mengamalkan dasar ” cash is king king king king”

Lagi hebat drp bosssss kurrrrrr dan rosmah binti mansur.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Umno gadai tanah. Umno jilat cukong. Bila bocor tanah haram Umno nak tebus tanah. Umno salahkan DAP. Bila nak masuk court? Melayu screw Melayu? Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Bersepah cerita sepet screw sepet. MCA etc screw DAP. DAP screw DAP. Hingga Ronnie Liu terhumban ke Raub, Pahang.

Goh
Guest
Goh

Bersepah cerita najib razak dan rosmah mansur…sampai nak di humban dah ke penjara sgi buloh esok lusa..(fakta sahih ni…)

Anonymous
Guest
Anonymous

Ronnie Liu terhumban ke Raub pun fakta sahih.

Najib Klepto wal Jibo dan Roosmah terhumban ke penjara di nanti2kan rakyat yang bosan dengan tabiat jenayah nya mengsonglap berbiliun wang rakyat.

jigit
Member
jigit

Gua tabik sama itu bro Kejora
Dalam kedukaan dia masih jadi penglipur lara
TN Bapok, Wak Suman, John Doe sempat dia tala
Tok Det yang dah tua tu pun sempat dia sula

Jigit fikir Si Irah tu bukannya mati
Si Jora saja buat cerita sbb dia dah berubah hati
Ada la tu cikgu sementara mana yang jadi pengganti
Orang macam dia ni mana ada cinta sejati

Kah kah kahh kahhh
Adeh h…adehhh… dehhh

Maafkan hamba wahai TN Bapok Bodo
Terkeluar tajuk hamba berpantun seloka
Posting Budin pun asyik bondo yang samo
Kisah rumah tangga orang juga yang dia buka

Hi hi hiii

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU MENCARUT) menyamar sebagai Jigit.

Atau kamu sengaja jig it the DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU MENCARUT)?

Boddoo ler, Mat Jig It.

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro Jigit 9:10 am,

๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข
Mmg Kejora kini, hidup dlm ksedihan & hiba lara
Dek Covid19..si dia telah trkorban di luar negara
Usah bro buat tohmahan terhadap aruah si dara
Kerna, yg dpt pisahkan kami ini hanyalah pusara
๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐Ÿต๏ธ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐Ÿ’ฎ๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐Ÿต๏ธ
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
โค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ๐Ÿคโ™ฅ๏ธ๐Ÿ’˜๐Ÿ’๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’“๐Ÿ’ž๐Ÿ’•๐Ÿ’Œโฃ๏ธ

Anonymous
Guest
Anonymous

โค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ๐Ÿคโ™ฅ๏ธ๐Ÿ’˜๐Ÿ’๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’“๐Ÿ’ž๐Ÿ’•๐Ÿ’Œโฃ๏ธ
Pemergian si dara mmgnya tidak ada pengganti
Tidak mana2 gadis..tidak Zura..& tidak juga Yati
Sesungguhnya, cinta kami adalah cinta yg sejati
Segala kenangan msih ttp ‘Harum Subur Di Hati’
๐Ÿ‘ฉโ€๐ŸŽ“๐Ÿ‘ฉโ€๐ŸŽ“๐Ÿ‘ฉโ€๐ŸŽ“๐Ÿ‘ฉโ€๐ŸŽ“๐Ÿ‘ฉโ€๐ŸŽ“๐Ÿ‘ฉโ€๐ŸŽ“๐Ÿ‘ฉโ€๐ŸŽ“๐Ÿ‘ฉโ€๐ŸŽ“๐Ÿ‘ฉโ€๐ŸŽ“๐Ÿ‘ฉโ€๐ŸŽ“๐Ÿ‘ฉโ€๐ŸŽ“๐Ÿ‘ฉโ€๐ŸŽ“๐Ÿ‘ฉโ€๐ŸŽ“๐Ÿ‘ฉโ€๐ŸŽ“๐Ÿ‘ฉโ€๐ŸŽ“๐Ÿ‘ฉโ€๐ŸŽ“๐Ÿ‘ฉโ€๐ŸŽ“
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐Ÿต๏ธ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐Ÿ’ฎ๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐Ÿต๏ธ

Anonymous
Guest
Anonymous

HARUM SUBUR DI HATI โ€“ BPR
Karaoke: https://youtu.be/-34MiwKlj1A

โค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ๐Ÿคโ™ฅ๏ธ๐Ÿ’˜๐Ÿ’๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’“๐Ÿ’ž๐Ÿ’•๐Ÿ’Œโฃ๏ธ
Di lingkaran diam ku termanggu
Terkenangkan kembali
Saat indah aku bersama mu
Dibelai cinta suci
Sewaktu kelukaan hati ku
Kau datang dan memberi
Taburan bunga cinta suci mu
Harum subur di hati

Tapi kini kau pergi
Tinggalkan aku sendiri
Mengusir sepi, mengusir rindu
Terpisah selama-lamanya
Kau pergi dariku

Titisan airmata di pipi ku
Memanjat doa suci
Saat indah aku bersama mu
Masih tetap di hati

Anonymous
Guest
Anonymous

Cinta ku masih untuk mu
Rindu ku masih pada mu
Biarpun kita terpisah jiwa
Nama mu tetap di kalbu

Ku semadikan cinta ku
Di dalam doa kudus ku
Kepada Tuhan aku meminta
Damailah engkau di sana
Mengadap Tuhan yang Maha Esa

Titisan air mata di pipi ku
Memanjat doa suci
Saat indah aku bersama mu
Masih tetap di hati
๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐Ÿต๏ธ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐Ÿ’ฎ๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐Ÿต๏ธ

trackback
Bersatu takut nak pecat Osman Sapian

[…] Berita penuh :ย https://shahbudindotcom.net/2020/09/07/bila-lagi-bersatu-nak-pecat-osman-sapian-muhyiddin-takut-ke.h… […]

zunnun
Member
zunnun

mahathir nih melayu jenis ape? islam yg bagaimana?

senarai yg di kemukakan oleh mereka2, termasuk hadi, zahid, johari, Moo dan assmin ketika bertandang ke rumah nya utk sama2 menegakan kwrajaan #melayu2islamhadi tidak di persetujui nya kerana ada nama najib/zahid swrta gerombolan mereka ….

hadi awang dgn kesesatan amanat seketul daging babi nya, blh pulak dia terima pakai….

mahathir ini bijak atau bernafsu sj yg tinggi?

dlm keadaan anwar amat di curigai, mereka2 yg hadir liwat belakang nya akhir nya….

kan bebal punya melayu sedemikian nih ?

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu nih sepet jenis apa? Tonggang tonggek di pangkal pokok Kayu Ara apasal?

Kamu DAP OLD MAN ZUNNUN PUKIMAK jaja seketul daging babi, tak laku, berulat, jangan goreng daging bersama ulat itu dan jamu puak kamu.

Emak bapak kamu bernafsu tinggi yer? Tak sempat bimbing kamu adab sopan di masa kecil sebab asyik berkongkak pagi petang siang malam.

jigit
Member
jigit

Junnun Takkan hang tak tau. Mahathir tu atok dan bapa dia keturunan dari Kerala. Depa India Muslim, mungkin mazhab Hanafi. Tapi mak dia orang Melayu kita. Jadi Islam dia macam Islam kita juga la. Lahir di Kedah, tentu dia tergolong dalam Ahli Sunnah juga. Tak payah la hang melebel dia atau mempersoalkan Islam dia macam mana. Hang pun nak ikut perangai Hj Hadi juga ka suka melebel orang. Perangai tak elok jangan diikut. Hang dengan Najib Bini Rosmah memang satu kapal. Bencikan mamak tu sebab dia sudah spoil Sheikh bontot punya rancangan nak jadi PM. Jadi PM tepi selamanya sudah… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Sensible juga orang nya si Jigit nih.

Carry on, Jigit.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Langkah Madey si Kitol sama dengan Azmin Semburit. Sekapal dan seburit. Machiavellian yang kotor dan jijik macam mereka akan maki liwat, agen asing, anti Islam dan liberal kepada orang lain. Rakyat boleh tengok hasil tangan mereka dalam didikan keluarga mereka yang sebenarnya. Sampai botak Hasmah dikerjakan anak dan lakinya sebab pening keluarga caca merba. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu guna istilah Machiavellian yang aku sebut di masa lalu yer. Bagus lah, aku tak akan charge royalty fees, hehe.

Tapi mengata “botak Hasmah dikerjakan anak dan lakinya” kamu lebih dari Machiavellian.

Kamu si Kitol di istana Sultan zaman Kerajaan Melayu Melaka. Perlu di singkir. Kalau melampau, kamu di sula. Buluh tajam disodok ke lub.ng belak.ng kamu.

zunnun
Member
zunnun

kesundalan ape yg mahathir lakukan ketika di beri kepercayaan menjawat perdana menteri selepAs pru 14…

semburit assmin di biarkan utk ape? utk menyekat anwar dan porak perandakan pkr hinggakan melemahkan pH….

tapi akhir nya, lingkup di ‘permainkan’ oleh Moo & assmin?

assmin yg di percayai lebih dari anwar yg amat di takuti….

akal kamu letak di mana mahathir?

tak kan di celah lubang puki bini…

tak kan di kelapa bawah yg kao menjenamakan zuriat2 utk menarah kekayaan negara?

Anonymous
Guest
Anonymous

Kesundalan emak kau. Dia menyundal amat sangat hingga distracting people from carrying out their work.

Kalau emak kau dah gatal sangat, suruh dia menjaja di backlanes of Chow Kit Road, KL ler.

Kamu frust dan mengarut sejak Bosss kurr di tendang terajang ke longkang di Pru14.

Eat your heart out.

zunnun
Member
zunnun

hadi awang dah bertaubat dan mohon maaf kpd rakyat dgn amanat seketul daging babi yg di jual sana sini…

hinggakan malaun2 yg di pelihara kini mem”babi” dgn kapir mengapir sana sini

keaundalan ape yg asyik mendewa2kan muhammad bin aminah melebihi kenabian/kerasulan nya?

kesundalan ape ‘islam’ yg di bawa, tidak dapat membezakan antara muhammad yg lulur dgn kenabian/kerasulan nya yg kekal abadi….

hadi awang maluan yg perdagangkan agama utk kepentingan ape?

ngape di beri jawataan menteri dan duta khas sedangkan kesesatan nya amat nyata…?

kesundalan ape yg #melayu2islamhadi ingin tunjukan kpd dunia

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK kitar semula (recycle) kata2 hasutan dia yang lalu.

Dia selalu tonggang tonggek dengan joss sticks dipangkal pokok Kayu Ara di tepi rumah dia.

Dia tidak dibimbing adab sopa oleh emak bapak dia di masa kecil. Sebab depa asyik berkongkak pagi petang siang malam – kuat seks.

zunnun
Member
zunnun

… rosmah dan siti hasmah, antara mereka, bila kangkang puki, biji kelentik mana yg terlebih tersentap yg terlebih terbujur sana sini….

berape ekor anak babi yg di lahirkan tak habis2 menarah kekayaan negara ?

#kepalabutuh punya keluarga….

mahathir & hasmah rasakan duit yg di ambil utk ‘bail out’ mirzan, mak bapam dia punya….

hasmah kangkang puki di jalanan pun tak mampu bayar balik duit yg di rompak…

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK ini tahu benar puki, yang mana biji kelentik yg terlebih tersentap, yg terlebih terbujur sana sini.

Sebab dia selalu tengok emak dia punya puki. Dia di arah basuh tiap kali selepas emak dia di kongkak Bang Ali.

Wau bule
Guest
Wau bule

I just could not imagine what happen next should PEJUANG’s application for registration is approved by ROS.

Political dynamism is applauded but for as lohg as we have selfish voters and leaders, do not expect much change. This is the best we have. This is the best we can offer. We have allowed the system. GARBAGE IN GARBAGE OUT.

So live with it and do not complain. BERSATU dares to take action depends on the level of superficiality and hypocrisy..

zunnun
Member
zunnun

pejuang yg berjuang ape?

utk melayu2 , islam dan negara?

kan #kepalabutuh punya niat, sedangkan melayu2 pejuang pendwwaaan mahathir sj…

mahathir ni rasakan dia, sj yg layak jadi perdana menteri? dgn kesundalan2 yg di lakukan, bak penjenamaan kepala butuh sj…

akal letak kat kepala bawah, bebal sgt ke…

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK ini menghasut bangsa Melayu dan agama Islam. Pihak berkuasa perlu heret dia ke Balai, soal siasat, kasi makan nasi bungkus bang seminggu.

Guna bahasa kotor, tak dibimbing emak bapak dia di masa kecil sebab depa kuat seks, asyik berkongkak pagi petang siang malam.

zunnun
Member
zunnun

zunmun, #melayu2islamhali, melayu3 petai, melayu2 bunga, melayu2 bulan sama2 melayu2 omNo byak gaduh sama2 melayu sama2 “islam” sama2 satu nwgala meh…. ini … #melayu2islamhali melayu2 #kepalabutuh meh? mungkin “islam” itu puki mengagga meh…. ini #melayu2islamhadi selalu makan itu seketul daging babi lali amanat hadi meh.. itu mahathir dapat rumah free lali lim kim yu, lia kasi lia punya anak pornpuan kangkang puki sama lim meh? itu hadi awang susah repent lia sesat ‘islam’ lagi lia byak mimpi fake sama lia punya ‘rasullulah’ bangsa arab meh.. itu “rasullulah” ada bangsa meh? jolok pedang jolok puki2 meh… aiyaa, apa hat ini mcm… Read more »

Azizan Jaafar
Guest
Azizan Jaafar

I will report your comments to the MCSM and PDRM

Anonymous
Guest
Anonymous

Bagus, Azizan, pls do so, this fellow dah melampau, selalu buat begitu di sini.

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž
Kejora peduli apa, klu Osman Sapian nk disingkir
Hanya pasal aruah kekasih saja yang Kejora fikir
Tersangat pilu, bila dh musnah cinta yang terukir
Tak tahu lah, sampai bila derita ini akan berakhir
๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข

๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐Ÿต๏ธ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐Ÿ’ฎ๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐Ÿต๏ธ
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
โค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ๐Ÿคโ™ฅ๏ธ๐Ÿ’˜๐Ÿ’๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’“๐Ÿ’ž๐Ÿ’•๐Ÿ’Œโฃ๏ธ

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž๐Ÿ˜ž
Kejora peduli apa, klu nak singkir Osman Sapian
Sejak kehilangan kekasih, hidup ini sgt kesepian
Terasa bagai, berada dlm laut yg tiada bertepian
Begitu pilu sekali, bila dh musnah segala impian
๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข

๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐Ÿต๏ธ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐Ÿ’ฎ๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐Ÿต๏ธ
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
โค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ๐Ÿคโ™ฅ๏ธ๐Ÿ’˜๐Ÿ’๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’“๐Ÿ’ž๐Ÿ’•๐Ÿ’Œโฃ๏ธ

Anonymous
Guest
Anonymous

Yang hidup kesepian, ada yang bunuh diri.

Orang Rom purba “drop on his sword”.

Islam haramkan bunuh diri. Kamu boleh diam2 merayap ke bawah tempurung, tinggal disana bersama katak puru.

Anonymous
Guest
Anonymous

Orang Samurai (warrior) Jepun bila kalah perang lakukan harakiri – dishevel his intestines with a samurai sword.

Tapi DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK just hearing the word hara kiri, becomes huru hara and runs to hide under the coconut shell.

Son of a Gun. SOG.

zunnun
Member
zunnun

zunnun, …apa hat #melayu2islamhali itu parti petai, bunga, bulan sama omNo byak gaduh sama sendiri…. lulu, bulan kata sama dAp byak baik, omNo harbi meh…. sikalang, omNo sama bulan sama2 mua”FUCK”at meh, dAp sulah jadi harbi meh…. ini bunga sama petai, apa hat byak gaduh meh? sama2 kasi itu semburit lulu byak baik sama itu mahathir sikalang tak tak suka mahathir ikut Moo meh…. aiyaa, ini petai, bunga, bulan sama omNo lia olang sama2 melayu meh, sama2 ‘islam’ meh sama2 satu negala meh, ape hat gaduh2 meh… mau cari puki lagi bagus meh? mau cari tuhan lagi baguh meh? itu… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini ia lah DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU MENCARUT).

Sudah sewel, bercakap kpd diri nya sendiri.

Meduduh Melayu byak gaduh pada hal puak nya tak henti2 gaduh sejak zaman British Kolonial, berbunuhan antara puak di Penang dan bila mengejar kawasan lombong bijih di Perak di abad 19.

Di zaman sekarang pun, DAP Ronnie Liu tersumbat ke Raub, Pahang, jauh dari Selangor yang dia banyak pengaruh.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Kedaulatan udang-udang galah bukan Rukun Negara kita. Double standard undang-undang dan layanan kasta akan mejahanamkan negara. Letak jawatan atau pecatlah diri terutamanya burung hudhud yang langgar SOP Kuarantin 14 hari. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Sewel juga menyebut “Kedaulatan udang-udang galah”.

Susah lah negara nak maju jika ramai yang sewel begini di negara ini.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Barulah kita tahu sumber berita palsu Timbalan Menteri Kementerian Komunikasi Zahidi datangnya dari Timbalan Menteri Kewayangan yang asal Sabah juga. Apa lagi Zahidi? Akta sudah ada dan kamu mangsa penyebar berita palsu Rahim kaki bohong. Jangan kongsi kalau belum pasti. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Korang bukan saja kongsi berita palsu, korang kilangkan berita palsu. Maka Pembangkang susah nak naik bila begitu. Tidak dipercaya rakyat / pengundi.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Anak muda dan tua tinggalkanlah PNkhianat Negara dan Pejuwang Petai. Penggelap masa depan negara. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu contoh yang paling dekat disini pengkilang berita palsu.

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Keadaan Atok kini, serupa dgn orng yg gila talak
Dah 7 PRK..calon geng/tajaan Atok..rakyat tolak
Terkedu abis le pencacai2 kena rakyat tempelak
Masing2..auw auw..bagai bapok kain kena selak
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Tengok kpd cacai2 Atok, Kejora rasa nk tergelak
FuckTun dan J.Doe tok nujum dah lari mengelak
Wak Suman maknyah kat dalam kubor lah pulak
Tinggal Wau Bule & TN anjing je, masih mnyalak
๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu gila biasa – gila Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD.

Mulut hyper. Celupar. Penuh tahi.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kejora Kojolla.

Anonymous
Guest
Anonymous

Attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) is a neurodevelopmental disorder characterized by inattention, or excessive activity and impulsivity, which are otherwise not appropriate for a person’s age.

Some individuals with ADHD also display difficulty regulating emotions or problems with executive function.

“neurodevelopmental disorder” is a polite word for gila, like DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KERAJAAN TEBUK ATAP MELANGGAR UNDANG2….PELAN MENYELAMATKAN DIRI TIDAK MENJADI…… Mahkamah Persekutuan Putuskankan Pemecatan Musa Aman Oleh TYT Sabah Menyalahi Perlembagaan, PRK Sabah Batal?……. Mahkamah Persekutuan Malaysia telah menetapkan TYT Sabah, Tun Datuk Seri Panglima Hj Juhar Hj Mahiruddin telah membuat keputusan yang salah dan bertentangan dengan Perlembagaan apabila beliau sebagai Tuan Yang Terutama Sabah memecat TS Musa Aman sebagai Ketua Menteri Sabah yang sah dan selepas itu melantik Shafie Apdal sebagai Ketua Menteri Sabah yang baharu. Di dalam PRU 14 yang lalu, Musa Aman mempunyai majoriti mudah yang sah dengan mendapat sokongan 31 ADUN dari 60 ADUN di Sabah. Tetapi… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Bakpa kamu salin verbatim sepenuh nya

Kamu buka blog sendiri lah, salin sana salin sendiri.

Go to blog sendiri lah, goblog.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

BANI YAKJUJ MAKJUJ BUJAK MAIN SEMBUNYI BELAKANG DAP DAN MCA….. MEREKA SELALU UNTUNG DALAM KERAJAAN ATAU PEMBANGKANG…..MEREKA JADI KURANG AJAR BILA DAP BERKUASA…….. Kebun haram: MCA tunggang nama permuafakatan!……..1 Pertubuhan-Pertubuhan Pembela Islam (PEMBELA) secara sinis menyindir ahli politik Melayu dengan mendakwa mereka lebih gemar menang bersorak namun kampung tergadai. Menerusi hantaran di Facebook, PEMBELA mendakwa, ahli politik Melayu seolah-olah cuba menutup hakikat bahawa MCA juga berusaha sebagaimana DAP membela penceroboh tanah kerajaan di Raub, Pahang. โ€œBerapa ramai yang tahu MCA sedang bergerak di belakang tabir berjumpa dengan exco negeri untuk berunding macam-macam? โ€œDan exco negeri tersebut adalah dari parti Melayu… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu alin verbatim seluruh rencana lagi ke sini.

Bila nak buka blog sendiri supaya boleh kamu salin sana salin sini, Goblog

zunnun
Member
zunnun

Moo sama bersatu main sandiwara dgn mahathir kasi yakin sama omNo dan malaun2 pAs, bahawa Moo dan bersatu byak lawan nyawa #melayu2islamhadi dari cina dAp .

mesti caya meh, #melayu2islam mesti betut meh, cibab mereka semua islam meh

islam perfect meh maka melayu2islam misti perfect meh…

zunnun ala butut ka?

Anonymous
Guest
Anonymous

Coba cakap mengada ngada pulak si DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU MENCARUT) nih.

Meh sana, meh sini, mulut kena tahi sememeh gamak nya.

Anonymous
Guest
Anonymous

Pecat senang, tumbang Kerajaan Johor tak senang.

Sengeh ajer ler. Pendam dalam hati.

Maki sana maki sini dalam hati juga ler.

adyunixmoment
Member
adyunixmoment

berani ke nk pecat..kompom dun tergantung