ANWAR DAN PKR JAUH LEBIH SELESA TANPA AZMIN….

Apakah perkara paling mudah untuk difahami apabila Azmin Ali yang baru menyertai Bersatu tiba-tiba mengatakan dirinya lebih selesa bersama UMNO dan Pas berbanding Anwar Ibrahim.

Walhal, beliau bersama dengan UMNO dan Pas baru saja sejak kira-kira enam bulan yang lalu sedangkan bekas Timbalan Presiden PKR yang dipecat itu telah bekerjasama dengan Anwar dan PKR bermula puluhan tahun dahulu lagi.

Apakah yang menyebabkan UMNO dan Pas lebih didambainya sekarang ini?

Apakah Azmin telah melupai Anwar sebagai bekas bossnya di mana beliau adalah Setiausaha Sulit Anwar selama puluhan tahun sebelum ini?

Apakah Azmin juga telah melupai bahawa PKR adalah tempatnya bertapak dan membina nama dalam dunia politik sehingga memungkinkannya berada di kedudukan sekarang ini?

Apa juga cubaan Azmin untuk memburukkan Anwar dan PKR serta dalam masa yang sama mula mengampu UMNO serta Pas, ia bukanlah sesuatu yang ikhlas, tetapi petanda bahawa Ahli Parlimen Gombak itu belum ada kedudukan yang selamat bersama kedua-dua parti itu dalam PRU akan datang.

Sementara PKR akan mengejar dan meletakkan pesaing yang berkaliber untuk menewaskan Azmin, tak kira di mana saja beliau akan bertanding, UMNO dan Pas Gombak juga telah sepakat menolak kerusi Parlimen Gombak daripada diperuntukkan kepada Menteri Kanan merangkap Menteri Perdagangan dan Industri itu.

Lebih daripada itu, UMNO dan BN Selangor di bawah pimpinan Noh Omar juga tegar menolak sebarang kerjasama atau laluan kepada Azmin.

Bermakna, sama ada Gombak atau lain-lain kawasan, kedudukan Azmin adalah tidak selamat selagi UMNO dan Pas tidak sedia memberi laluan serta sokongan kepadanya.

Dalam erti kata lain, walaupun Azmin mengatakan beliau selesa bersama UMNO dan Pas, hakikatnya kedua-dua parti tidaklah selesa untuk bersama dengannya.

Ini kerana, tanpa adanya Azmin dan Bersatu bersama mereka, peluang UMNO dengan Pas adalah lebih cerah untuk merampas kembali kerusi Parlimen Gombak.

Maka, apa lagi pilihan yang ada bagi Azmin?

Demi survivalnya, Azmin terpaksa bermuka tebal membodek serta mengampu kedua-dua parti itu, khususnya UMNO walaupun dia tahu tiada pemimpin UMNO yang mahu berdamping dengannya.

Harapannya cuma satu – dengam bodek dan ampunya itu semoga akhirnya UMNO dan Pas dapat memberi laluan dan menyokongnya kerana itulah satu-satunya cara untuk beliau terus dapat bernafas lagi dalam politik di negara ini.

Jika tidak, dengan bertanding bersendirian dan berhadapan dalam pertandingan tiga penjuru dengan UMNO atau Pas dan PH, hampir pasti tiada peluang untuknya menang, tak kira sama ada di kerusi tradisinya di Gombak atau di lain-lain tempat.

Cuma yang pasti, selain Azmin mengatakan beliau tidak lagi selesa bersama PKR dan Anwar, Anwar dan PKR pula sebenarnya jauh lebih selesa sekarang ini setelah tiada lagi Azmin bersama mereka.

Pergilah jauh-jauh Min….(Shahbudindotcom 07/09/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 7 September 2020 — 9:54 am

68
Leave a Reply

avatar
11 Comment authors
MAHATHIRVSANWARkhatijah.nunoMuhyiddin NajibBrain JustinWau bule Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PHDAPIG PERTAHAN CASH IS KING DAN TETAP DENGAN SLOGAN TEBUK JUBO……. S’gor lagi: Isu pencemaran, Nasib rakyat diperjuang Istana……. BEKALAN air di Lembah Kelang telah kembali normal setelah dihentikan serta merta akibat pencemaran yang dikesan di Sg Gong, Rawang yang merupakan salah satu punca air buat Loji Rawatan Air di Sg Selangor. Akibat gangguan bekalan berkenaan jutaan rakyat khasnya di Negeri Selangor telah terjejas kehidupan dan aktiviti harian mereka. Walaupun bekalan air telah kembali normal namun isu pencemaran punca air yang diakibatkan terutamanya oleh sikap tidak bertanggungjawab kilang-kilang yang terletak berhampiran sungai-sungai tidak selesai sehingga kini. Kesan kecuaian atau tidak… Read more »

Muhyiddin Najib
Guest
Muhyiddin Najib

Pengkhianat memang tak diperlukan dalam PKR,tapi menjadi orang pilihan orang yang sama pengkhianat dengan nya.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PARTI AGAMA SYIAH MINTA NYAWA DARI PARTI KOMUNIS PENUNGGANG AGAMA KRISTIAN….. Padah Amanah jadi seperti dewan himpunan penyokong DAP……. Bukan main kepalang benci Kristian DAP terhadap Ustaz Nik Zawawi. Mengikut pengerusi DAP Sarawak Chong Chieng Jen dalam kenyataan beliau semalam, hanya anggota-anggota parlimen DAP saja yang bangun mengecam Ketua Dewan Ulama PAS ketika sidang Dewan Rakyat minggu lepas. Ada tak mana-mana ahli parlimen sekutu DAP yang mahu menyahut seruan Chong untuk turut mengutuk MP Pasir Puteh tersebut memandangkan ramai YB Amanah yang bergantung kepada undi bukan Melayu? BAWAH: Amanah dan Kristian DAP sebulu dalam hal serangan bertubi-tubi atas PAS Kalau… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

BY NOW THE BASTARD ZUNNUN THE PUKIMAK HAS KNOWN THAT HE CANNOT SIMPLY COME IN HERE AND UTTER SEDITIOUS REMARKS WILLY NALLY.

HE SHALL (MANDATORY) BE WHACKED, BANGED, THUMPED, SMACKED, SLAPPED, CLOBBERED, WALLOPED, SOCKED AND WHOMPED.

Anonymous
Guest
Anonymous

The bastard using that name zunnun must have felt it himself – however naive and dumb he may be, and however hard he pretends that it’s his blogging name that is being whacked.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PHD4PIG KEPALA RASIS PENUNGGANG AGAMA KRISTIAN DAN SYIAH…. . Kalau DAP PP Pertahan Warisan British&China, Mengapa Tidak Warisan Melayu?………. Gesa ICU selamatkan warisan Melayu di P.Pinang Unit Penyelarasan Pelaksanaan Jabatan Perdana Menteri (ICU JPM) diminta mengambil peranan untuk memastikan Kampung Batu Uban yang telah wujud seawal tahun 1734 agar dipertahankan dan diwarta sebagai kampung warisan. Setiausaha PAS Negeri Pulau Pinang, Iszuree Ibrahim berkata, keberadaan Kampung Batu Uban telah menjadi penempatan dan pelabuhan Melayu terawal Pulau Pinang, bahkan lebih awal dari kedatangan Kolonial British Francis Light pada 1786. Namun menurutnya, tanah kampung Melayu itu kini hanya berbaki suku apabila tiga perempat… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PAK SHEIKH MINAT MAT JAMBU…..POK MIN DAH TUA…BAHAN PELINCIR DAH KERING……. WOW HEBAT BETUL MB PH….LORI TANKER DATANG ISI SWIMMING POOL DI SAAT RAKYAT DERITA UNTUK DAPAT SETITIS AIR…….. Selangor MB’s wife addresses online rage, apologises for Instagram posts By Farah Solhi…….. Selangor MB’s wife addresses online rage, apologises for Instagram posts Her Instagram account is private, screenshots of two postings allegedly made by Datin Seri Masdiana Muhamad found their way onto Twitter and Facebook, sparking angry comments. – Screenshots of postings allegedly made by Instagram account @masdiana_muhamad KUALA LUMPUR: Social media users, particularly residents in Selangor, affected by a… Read more »

khatijah.nuno
Guest
khatijah.nuno

Kurang ajaq ! hang pernah try kot gay…mulot babi ! ini kah attitude dan perktaan kurang aajr..puak2 penyokong ukno dan Pas ni … Keuturunan Pelaq !

khatijah.nuno
Guest
khatijah.nuno

puak2 penyokong uMno dan Pas

Anonymous
Guest
Anonymous

Melanda landa mengomen DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU MENCARUT) nih.

Dia akan dibalun, ditibai dan dibantai selepas ini di sini.

Wau bule
Guest
Wau bule

1. Everyone says our politicians suck. 2. BUT our politicians do not fall from the sky or pass the membrane into another reality! They come from Malaysian parents, Malaysian families, Malaysian homes, Malaysian schools, more often than not Malaysian universities, and elected by us all, Malaysians. 3. That is the best we can do. 4. This is what we have to offer. 5. This is the best system we can produce, GARBAGE IN GARBAGE OUT. 6. The Malaysian public sucks! 7. If we have selfish ignorant Malaysian citizens, we will have selfish ignorant Malaysian leaders. 8. Then, where are all… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

I beg to strongly disagree with your points 9 & 10.

Voting is both a right and a privilege.

A right we should value and exercise it, by voting. There were people who sacrificed their lives to get that right recognised and implemented by the governments, then continued periodically.

A privilege because certain categories of people cannot vote.

Those who don’t vote are not worthy of citizenship of the country. They might as well throe away their citizenship.

Anonymous
Guest
Anonymous

Throwing away citizenship means forfeiting your right to certain privileges. Like scholarships to your children.

Wau bule
Guest
Wau bule

This is not an issue of giving up your citizenship. It is just your right not to exercise your right to vote and forfeit your own privilege.

By all means, stop complaining if politicians suck

Wau bule
Guest
Wau bule

Sir, thank you for your good response. No (9) and (10) above were intentionally posted to invite contests and or opinions that could possibly address No 1, that is politician sucks. Today people are angry at frogging. It upsets people’s expectation and dynamism. They complain almost daily and politicians go into rhetorics and polemics. We the voters are selfish as well as ignorant of the realities, facts and truths. So have been the leaders we voted. Voting is a right as well as a privilege which you correctly pointed out. BUT do not complain politicians suck. The public themselves suck.… Read more »

mohd
Guest
mohd

manusia lidah bercabang boleh percaya ke….

zunnun
Member
zunnun

mahathir ni #melayukepalabutuh ke ketrampilan nya, keluar lubang puki babi mana….

siti hasmah ratu puki lagi bisa ke jika di bandingkan dgn puki rosmah hingga byak duit negara di sapu oleh keluarga mereka belaka?

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK ini biadab dan kurang ajar. Tak dibimbing emak bapak dia di masa kecil. Sebab depa kuat seks, asyik beranc.k pagi petang siang malam.

Puki emak nya selalu koyak rabak, emak nya selalu komplen, maka binatang ini geram, lepaskan geram nya kpd Siti Hasmah, Rosmah dll.

Binatang lah, katakan.

zunnun
Member
zunnun

mahathir, daim dan rafidah ini melayu2islam ala kesundalan ape yg mereka jenamakan negara hingga reserve negara ketika memerintah byak menyundal dgn crony capitalisma di setiap projek yg di lancarkan, mesti ada crony2 mereka…. kasi tajuddin ramli serta loan yg di guarantee oleh negara, lingkup MAS di buat nya….. kasi halim saad dgn projek infra melalui renong nya, lingkup malah perlu ambil alih dgn bayaran segala kos kerugian akhir nya…. kasi eric chia utk menjadikan perwaja industri keluli MIGHT negara, lingkup juga akhir nya… tol utara selatan tak kan sampai seratus tahun lagi perlu di kutip, dgn harga sentiasa menaik setiap… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK ini keturunan mereka yang dalam tongkang merapong di kawasan ini, singgah ke negara ini, dibiarkan, tapi dia ungrateful ingrate, menghasut bangsa Melayu dan agama Islam.

Nenek moyang nya dulu pernah Confius (cius), kemudian jadi Taoist, Budis, Christian Evangelical.

Tak puas puas. Ultra Kiasu. Nak lagi, nak lagi, nak lagi. Tak boleh, jangan diberi lagi.

zunnun
Member
zunnun

mahathir hebat sgt ke keoimpinan nya….

sovereign fund negara dgn kerugian petronas sebanyak 21 Billion suku kedua 2020, kerana harga minyak yg jatuh dgn ketara, mengakibatkan , negara tiada simpanan yg boleh membantu utk meransang ekonomi yg kini tahap kritikal….

hutang negara mencecah 1 Trillion dgn sebahagian besar di tarah oleh najib/rosmah mengikut tunjuk ajar dari legacy mahathir juga…

mahathir ini seekor babi ke, ketika memerintah byak kesundalan2 yg di lakukan oleh nya….

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK ini ingat senang memerintah negara, sovereign fund boleh di buat suka2 saja, KEPALA BAPAK DIA, ikut kata Najib Klto wal Jibo.

Dia macam babi hutan, mana tahu lain dari menyundal, jika jumpa babi hutan dan beruk, belasah dia dulu.

zunnun
Member
zunnun

mahathir nih betul ke melayu dan islam nya….

klu betul melayu, ngape asyik merasakan jenama melayu nya sj yg betul….

klu betul islam, nak tanya, lim kim Yu kasi rumah atau mahathir beli dari nya?

ape balasan yg mahathir dapat hingga lim kim yu bermurah hati menghadiahkan rumah kpd nya?

sbb mahathir jual puki anak pornpuan nya kpd di jilat oleh lim ke?

ada siape yg blh beri prncerahan ..

hebat no

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK persendakan keturunan orang lain sebab keturunan nya ada bercampur dengan binatang.

Mengata jual puki anak perempuan nya itu dia sudah melampau. Ini disebabkan masa lahir mulut nya tersangkut di puki emak nya, di sentap keluar, jadi herot, terjueh bibirnya, penuh air puki emak nya.

Dia perlu dibalun, ditibai dan dibantai sepuas puas nya di sini, bila lapang. Pukimak dia betul.

Sheraton
Guest
Sheraton

Dengan PAS boleh percaya dia cakap betul. Sebab akar umbi PAS tak seperti akar umbi UMNO.

PAS Gombak saja yang tolak Azmin. Kawasan lain pemimpin nya senyap. Dapat jumpa Azmin menyeringai tersenyum..

Berucap lah depan orang UMNO .. atau hadir lah majlis UMNO nak tengok pemimpin UMNO yang mana selesa dengan Azmin.

zunnun
Member
zunnun

mgape mahathir takut sgt dgn anwar?

kes liwat, liberal atau pluralisma semua itu ‘subjective’ semata2….

ape sebenar cerita ketakutan mahathir kpd anwar sebenar nya ?

hebat anwar ni no….

Anonymous
Guest
Anonymous

Dia bukan takut. Hanya tak mahukan Peliwat dan bekas banduan 2 kali sebab liwat jadi PM. Berjuta di negara ini menyokong nya.

Kamu otak letak kaki, itu pasal kata Peliwat itu hebat. Ko duduk gua mana

Brain Justin
Guest
Brain Justin

apa jadi jika sebenarnya anwar itu memng benar2 orang yg benar.. tetapi telah dirosak imej oleh mahathir.. apakah kmu benar2 yakin anwar itu seperti apa yg dikatakan dlm berita dan surat khbar?

zunnun
Member
zunnun

zaid mAt arip dgn yakin melangkah kata2….

mahathir kini ‘amat bergembita’ selepas labgkah sheraton, dapat me ghalang anwar dari jadi pm dan dAp sebahagian penerajui pemerintahan negara…..

ini bermaksud, ‘coincidence scandal’ Moo & Mahathir dgn bersatu, memang menjalinkan usaha utk porak perandakan pH sejak mula memerintah negara utk terus berkuasa…

hebat no, #melayu2islam dgn tipu helah mereka…..

Anonymous
Guest
Anonymous

Itu pendapat kamu sendiri, putar belit dari 1-2 fakta yang kau jumpa.

Mempersenda #melayu2islam, kamu keturunan yang dulu Confius (sius), tukar kpd Tao, kemudian Budis, Evangelical Christianity pulak.

Bila nak tukar agama lagi? Agama Atheist (takda agama) ke?

zunnun
Member
zunnun

melayu2islam – pAs, omNo, bersatu & petai….

demua semelayu, seislam senegara….

yg dim berbalah nak rebut ape?

(1) nak rebut siape paling melayu?

(2) nak rebut siape paling islam

(3) nak rebut siape paling istimewa dlm negara…

(4) nak rebut siape blh dapat mahkota dewa, ratu rosmah, pornpuan melayu billionair….

hebat no

Anonymous
Guest
Anonymous

Penderhaka Agama, DAP OLD MAN zunnun pukimak, (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU MENCARUT).

Menghasut bangsa Melayu dan agama Islam. Kamu mata sepet, keturunan pendatang ke negara ini. Dahtu menuduh macam2. Memang pukimak betul kamu nih.

Emak bapak kamu tidak membimbing kamu di masa kecil sebab depa kuat seks, takda masa, asyik berkongkak pagi petang siang malam.

Anonymous
Guest
Anonymous

Tun M lebih selesa tanpa Anwar –

Ex-aide: Dr M ‘happiest man’ after Sheraton Move, but does not show it
PARLIAMENT | ‘His goal of stopping Anwar Ibrahim from replacing him and to curb DAP’s advance was successful,’ says Muhammad Zahid.

https://www.malaysiakini.com/news/541608

awe
Guest
awe

dia perlukan puluhan tahun untuk selesakan diri dalam PKR, tapi ambil masa kurang daripada 1tahun bersama MN, PN dan Bersatu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Lepas kena balun, tibai dan bantai, tosonyap DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK.

Moral of the story: Jangan mulut celupar.

Anonymous
Guest
Anonymous

jigit

Ahhhโ€ฆdah mati rupanya makwe Jora Si Irah
Hatinya tentu hancur luluh luka tak nampak darah
Kepada Tuhan eloklah redha dan berserah
Nanti Jigit rekemen awek cun idung mancung pipi merah

Jigit pun sudah lama juga menduda
Teringin pula nak cari pengganti yang lebih muda
Sekarang tengah perkuat badan pasang kuda-kuda
ohhโ€ฆalangkah indahnya bila bercumbu dan bergurau senda

kah kah kah kahhh
Hih hi hi hii hiii

Reply
7 September 2020 8:12 am

Anonymous
Guest
Anonymous

Bro Jigit 8:12 am,

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Tk kan le, semua 4 orang isteri Bro Jigit dah lari?
Mmg ternyata yg Bro jigit ni jenis rakus & ganas!
Join ler PKR kalau rasa isteri baru hendak dicari
Kejora nampak si Nurul tu makin manis & panas
๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐Ÿต๏ธ๐ŸŒป๐ŸŒผ๐Ÿ’ฎ๐Ÿ’๐ŸŒน๐Ÿฅ€๐ŸŒท๐ŸŒบ๐ŸŒธ๐Ÿต๏ธ

๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
โค๏ธ๐Ÿงก๐Ÿ’›๐Ÿ’š๐Ÿ’™๐Ÿ’œ๐Ÿคโ™ฅ๏ธ๐Ÿ’˜๐Ÿ’๐Ÿ’–๐Ÿ’—๐Ÿ’“๐Ÿ’ž๐Ÿ’•๐Ÿ’Œโฃ๏ธ

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž๐Ÿ‘Ž
Tk kan ler Bro Jigit nk terus dgn hidup menduda
Tk jumpa anak dara pun ok saja kalau dpt janda
Dgn si Nurul tu, tk ada ker Bro Jigit rasa tergoda
Nanti dgn Bg Non boleh ler Bro jadikan ayahnda
๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

Anonymous
Guest
Anonymous

๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ
Namun awaslah Bro, klu komen tk ikut tajuk pos
Komen kita asyik dipantau TN anjing tua bangka
Nanti dimarah pula dek TN anjing pelir mampos
Posting tak ikut pos, mmg anjing tua tu tak suka
๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•๐Ÿ•

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Kah kaahh kaaahhh kaaaahhhhh kaaaaaahhhhh
๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

Anonymous
Guest
Anonymous

Kejora Kojolla,

Kamu sua pungkoq kamu kpd dia, dia tak mau, kau marah dia, yer?

Tuduh pelir mampos bila tak dapat pelir dia, you go so low melepaskan geram, yer.

Pigi jumpa Bang Ali ler, Kojolla.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ko takut Bang Ali ada misai dan janggut yer?

Apa kau peduli, yang kau minat ia lah yang di bawah, di tengah2 tuh.

zunnun
Member
zunnun

assmin rasakan dgn mukriz dan hisham, seangkatan dgn nya, dia merasakan mahathir & najib akan menyebelahi nya, politik lalang makan kiri makan kanan dan di tgh2 bersama Moo pula …

baik mahathir atau najib, serba bebal di permainkan assmin kiri dan kanan….

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK bukan saja makan kiri makan kanan, di celah kelengkang Bang Ali pun di jilat nya.

Dulu dia menyonyot Najib Klepto wal Jibo tapi Jibo tinggalkan dia sejak kena hukuman 72 tahun penjara,

Anonymous
Guest
Anonymous

Repeat –

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK bukan saja makan kiri makan kanan, di celah kelengkang Bang Ali pun di jilat nya.

Anonymous
Guest
Anonymous

Repeat –

Dulu dia menjilat Najib Klepto wal Jibo tapi Jibo tinggalkan dia sejak kena hukuman 72 tahun penjara-

Anonymous
Guest
Anonymous

Kamu di permainkan di tengah2. Di belakang.

Kamu tak reti apa itu politik. Makan mana saja, main mana saja.

Google lah Machiavelli, lihat bagaimana teruknya mainan politik sestengah manusia di dunia.

Di Malaysia pun, Mokhtar Hashim tembak mati pesaing politik nya di Tampin/ Gemas.

zunnun
Member
zunnun

rakyat kini merasakan Moo/assmin selain mahathir sejenama dgn malaun2 pAs sj….

yg terdahulu golongan melayu2 akal ketak di kepala bawah belaka….

melayu2 #kepalabutuh belaka….

yg terkemudian melayu2 yg asyik perdagangkan islam utk kepentingan diri semata2….

melayu2 #pukiterngagga

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini binatang, bukan manusia. Otak nya kecil, tak sampai 100 gm, masakan otak manusia purata 130 gm berat nya.

Dia menghasut Melayu, menimbulkan racial animosity, boleh membawa kpd racial clash. Police Cyber Unit perlu ambil tindakan ke atas nya. Sementara itu dia perlu dibalun, ditibai dan dibantai disini.

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini ia lah DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU MENCARUT).

Nyta dia pukimak sebab mengata kepalabutuh, pukiterngagga dll.

Anonymous
Guest
Anonymous

Mulut dia tersangkut di puki emak dia masa lahir. Herot, senget, lidah terjelir, maka senang lah kata2 kotor keluar dari mulut nya.

Anonymous
Guest
Anonymous

Emak dia puki nya bukan saja ternganga tapi terjueh, seolah olah mencari Bang Ali.

Bila tak dapat jumpa Bang Ali saja, menyundal lah dia di sini. Coba menarik perhatian pembaca.

Kalau tak, dia pergi ke backlanes of Chow Kit Road, cari pelenggan untuk backside nya.

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun pukimak menghasut mengata melayu2 #kepalabutuh belakaโ€ฆ melayu2 #pukiterngagga.

Anonymous
Guest
Anonymous

Dia keturunan yang tonggang tonggek dengan joss sticks di pangkal pokok Kayu Ara di sebelah rumah nya.

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun pukimak ini keturunan yang merapong dengan tongkang di Laut China Selatan, singgah di negara ini, dapat tempat, dibiarkan, dapat hidup turun temurun.

Tak reti berterima kasih. Ungrateful ingrate (double whammy)

Anonymous
Guest
Anonymous

Nampak ular dengan babi hutan, belasah zunnun babi belaan ini dulu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Digelar pendatang, marah. Tapi tiada apa lagi yang boleh di klasifikasikan binatang zunnun pukimak ini.

zunnun
Member
zunnun

tapi mahathir lebih selesa dgn anwar atau assmin

zunnun
Member
zunnun

beriya2 mempercayai assmin Dan meragui anwar, di main nya mahathir, dah puas..

Anonymous
Guest
Anonymous

zunnun pukimak di main Bang Ali. Bila tak dapat jumpa Bang Ali, dia menyundal disini.

Wau bule
Guest
Wau bule

The absence of Azmin “may” bring comfort to Anwar and his generals and or inner circles but certainly not all foot soldiers are happy as by now they lose hope of winning the battle come election day

Anonymous
Guest
Anonymous

But next general elections nearly 3 years away. The unhappy ones will find their steps attuned by then.

Sheraton
Guest
Sheraton

Azmin ingat dia hebat. Kalau hebat pun takat khianat je lah. Tak setanding hebat Anwar yang bertanding di PD dan menang.

Kat Gombak pun Azmin akan kalah walaupun PAS UMNO memberi sokongan.

Kalau PN yakin dengan Azmin boleh dapat undi besar .. ingat Muhyiddin dan Hadi nak keluarkan Azmin dari kawasan Gombak.

Yang mengundi Azmin yang masih setia ia lah pengundi Zoo Negara..

Anonymous
Guest
Anonymous

Azmin dan bekas boss nya Anwar.

Bukan kah sekarang dia sama taraf dengan Anwar? Takda kerja.

Tiada jawatan kosong untuk Anwar dalam Kabinet – Tun …www.astroawani.com โ€บ berita-politik

Tun Dr Mahathir berkata tiada jawatan kosong dalam Kabinet buat masa ini untuk Presiden PKR, …

Sheraton
Guest
Sheraton

Kan Anwar yang tolak.

Idea datang dari penganalisa politik yang membuat syor Anwar perlu berada dalam kabinet.

Alasan yang Anwar beri ia lah dia jumpa Mahathir di pejabat Mahathir se minggu sekali.

Anonymous
Guest
Anonymous

Bukan kah Anwar tolak sebab sudah fait accompli dia tak dilantik.

Sori ler, rasa nya, kalau Presiden Amerika pun yang rekomen, tak jalan juga.

Kalau ada dalam Kabinet, Tun M lebih terikat dengan “serah kuasa” kpd Pak Sheikh pada suatu masa nanti.

Gua sokong pendirian Tun.

Anonymous
Guest
Anonymous

Politik keluar masuk pintu. Mana orang yang selalu kata tebuk atap, masuk pintu belakang?

Consistency. Ramai yang consistent di satu tempat, ada yang consistent masuk keluar.

Depa yang selalu keluar masuk pintu pernah berjaya ker? Pernah naik tinggi dalam politik ker? Kalau ada, tolong kasi tahu, terima kasih.

Sheraton
Guest
Sheraton

Perjalanan aktiviti PKR di Sabah menjelang PRN pun baik-baik saja. Jika sebelum ini ada je suara sumbang dari grup Azmin.

Orang buat program Perdana, dia buat jugak program tapi kat Hotel.

Azmin akan sampai awal sebelum Anwar. Ada saja statement Azmin yang dia keluarkan tak selari dengan Anwar.

Ingat tak Presiden buat kongres kemudian malam tu dia pun buat kongres.

Azmin jadi bodoh sebab dia tak tahu nak kacau siapa .. sebalik nya UMNO dan PAS Gombak yang kacau dia.

Anonymous
Guest
Anonymous

Apa pulak bodoh nya. Kalau Pak Sheikh buat kongres siang, dia buat kongres malam, makna nya dia nak kacau Pak Sheikh ler.

Tak dapat sabotage, dia subvert ler.