CUKUP-CUKUPLAH BN PERINTAH SABAH

Kalau kita mampu tumbangkan Umno dan BN semasa mereka berkuasa, tidakkan kita tidak boleh tumbangkan mereka semasa kita berkuasa di Sabah.

Warisan Plus kena pastikan gabungan Warisan, Pertubuhan Kinabalu Progresif Bersatu (UPKO), Parti Keadilan Rakyat (PKR), Parti Tindakan Demokratik (DAP) dan Parti Amanah Negara (AMANAH) memenangi semua kerusi yang ditandingi.

Kalau kalah satu kerusi itu akan memungkinkan kita tidak menjadi kerajaan di Sabah.

Memang bukan mudah untuk menentukan siapa calon tapi, bila kita meletakkan calon gabungan kita, undilah calon itu.

Kita tidak mahu BN, Umno, BERSATU, Pas bertapak di bumi Sabah!

Jangan bila Warisan Plus mengumumkan calon, calon itu tidak kena di hati ahli-ahli gabungan, mereka terus mengundi BN. Itu yang dibimbangi.

Saya juga harap tidak berlaku di mana pengundi tidak mahu mengundi calon, ahli-ahli di peringkat bawah berpecah.

Itu yang cuba ditangani dengan baik.

Mungkin keputusan kita tidak selaras dengan keadaan yang diharapkan tapi permuafakatan itu penting sama ada di Kalabakan, Sindumin dan Labuan, kerjasama kita perlu ada kebulatan.

Maka, mulai hari ini semua jentera perlu bersatu dan berpadu. BN sudah cukup memerintah Sabah, Umno sudah perintah dan kita masih dalam keadaan daif.

Perubahan perlu dilakukan demi masa depan Sabah.

Dalam masa yang sama, saya juga ingin mengingatkan jentera Warisan Plus agar memberi keutamaan kepada kehendak rakyat dalam pilihan raya kali ini.

Kita kena faham dan tahu, pilihan raya ini bukan kehendak kita semata-mata perlu kita utamakan, kehendak rakyat di negeri Sabah ini yang perlu kita utamakan.

Tidak akan ada yang akan pernah puas (hati) mengenai calon. Penting bagi kita, kita ada jelas dalam pemikiran kita, pilihan raya ini kita mahu pastikan kuasa balik kepada kita dalam perjuangan ini.

Untuk memungkinkan kita boleh berkuasa balik ialah kerjasama kita, In God We Trust, Unite We Must (Percaya Kepada Tuhan, Kita Perlu Bersepadu) dan bukannya In Party We Trust, Devide We Must (Percaya kepada Parti, Kita Perlu Berpecah).

Penting bagi kita untuk melawan menentang UMNO, BERSATU,LDP, SAPP.

Shafie Apdal

Ketua Menteri Interim Sabah/Presiden Warisan

06/09/2020.

0 0 vote
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 6 September 2020 — 5:36 pm
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
6 September 2020 6:06 pm

KERAJAAN TEBUK ATAP SABAH TIDAK MAMPU BERTAHAN SEHINGGA TERPAKSA BUBAR KERAJAAN……. Ada apa dengan PRN Sabah?……. PILIHAN Raya Negeri (PRN) Sabah yang akan berlangsung pada 26 September 2020 nanti bakal menyaksikan sejumlah 73 kerusi Dewan Undangan Negeri dipertandingkan dengan sekitar 48 kerusi di kawasan majoriti Islam. PRN itu tidak akan berlaku jika Pakatan Harapan (PH) yang memenangi Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) dan Warisan yang kalah di peringkat negeri tidak menjatuhkan kerajaan negeri Barisan Nasional (BN) pimpinan Tan Sri Musa Aman pada Mei 2018. PRN itu tidak akan berlaku jika Ketua Menteri, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal tidak memohon pembubaran… Read more »

zunnun
zunnun
6 September 2020 6:00 pm

warisan plus menjemput melayu2 pejuang utk bertanding di sabah?

pejuang dah di daftarkan blum? mungkin mahathir dan pejuang meraikan pengundi2 di sabah dgn menghadiahkan mereka PETAI2 PERCUMA…

tapi malaun3 pAs terutama zawawi, blh di benarjan masuk ke di Sabah dgn kesundalan agama nya yg dia merasakan betul belaka?

malaun2 pAs mendewakan muhammad bin aminah melebihi kenabian nya ke? hadi awang mimpi “rasullulah” berserban, jubah dan berbangsa arab ke? kan sundal kepercayaan sedemikian….

malaun2 pAs nih #melayu2islam serba #kepalabutuh ke?

Anonymous
Anonymous
6 September 2020 7:31 pm
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU MENCARUT).

Kamu akan dihadiahkan bertangkai tangkai petai yang dah tua, yang selalu nya ada ulat walaupun takda tanda2 di luar nya.

Makan lah kamu sebagai ulam banyak2, ulat nya ada yang hidup dalam perut kamu, cepat pecah perut itu sebab kamu menghasut dengan mengata melayu2islam, kepalabutuh, dll.

Wau bule
Wau bule
6 September 2020 5:54 pm

Sabah bukan Sarawak, agar susah nak tumbangkan BN. GPS di Sarawak GPS (dulu BN) control DUN. Sabah terkini agak tight.

In the event Bung n Rahman n spoiler Anifah started to scramble for seats, hopefully Shafie led Warisan could play his cards well.

So Sabah….the best group wins.

zunnun
zunnun
6 September 2020 5:52 pm

sejak bila penyamun2 melayu omNo merasakan serba cukup….

bagitu juga sejak bila malaun2 pAs rasa cukup dan puas menjual agama utk kepentingan dunia. .

#melayu2islamhadi kini merangkumi

(1) ppbm (2) omNo (3) pejuang ke?

seketul daging babi si hadi dah di rasai oleh kesmua melayu2 tersebut di atas….

seketul daging babi hadi dah menyamai buah kuldi ke? hebat no

Anonymous
Anonymous
6 September 2020 7:34 pm
Reply to  zunnun

Kamu menjaja seketul daging babi tak laku2 hingga busuk, berulat.

Tapi kamu jahat, sayangkan duit membeli nya, kamu goreng daging itu dengan maggots nya sekali, kamu hidangkan kpd puak kamu. Lemak korang rasa maggots goreng itu.