MUHYIDDIN TAK LAYAK DIBERI PUJIAN

Sekarang ini seolah-olah terdapat kecenderungan yang membuak-buak untuk pelbagai pihak mula tampil memuji dan menyanjung Muhyiddin Yassin sebagai Perdana Menteri.

Penganalis politik, pensyarah universiti dan pusat-pusat kajian tertentu nampaknya macam silih berganti mengeluarkan naratif dan dapatan baru yang kononnya Muhyiddin adalah Perdana Menteri terbaik dan kian mendapat sokongan rakyat.

Cuba juga digambarkan bukan setakat Muhyiddin lebih diterima rakyat, bahkan dibentangkan bahawa Perikatan Nasional atau PN lebih dikehendaki terus menjadi kerajaan berbanding MN atau BN yang merupakan sebahagian daripada PN sekarang.

Secara kasarnya dapat dilihat bahawa semua penonjolan itu tidak setakat untuk meremehkan kedudukan MN dan BN, malah secara halus seperti tidak mahu memberi ruang kepada PH menjadi kerajaan semula.

Benarkah gambaran yang cuba diberi terhadap Muhyiddin itu?

Atau layakkah Muhyiddin diberi pujian dan terus dikekalkan lagi jika ada PRU mengejut diadakan?

Satu perkara nyata yang harus kita sedari ialah menjadi Perdana Menteri bermakna seseorang itu harus banyak bercakap, tidak takut melontarkan idea, berani menonjolkan diri dan tidak bersembunyi di pejabat saja.

Meski ketika PKP dahulu kita boleh menerima keadaan Muhyiddin yang tidak muncul di khalayak awam, tiada program terbuka, tidak bersoal jawab dengan media dan seumpamanya, tetapi apakah setelah enam bulan duduki di kerusi empuk paling berkuasa dan era PKP sudah bertukar kepada PKPP, kita masih mahu menerima keadaan yang sama?

Apakah pada waktu ini beliau masih perlu hanya sekadar memberi perutusan khas secara sehala, mengeluarkan kenyataan media atas semua isu, tidak mahu bersoal jawab dengan wartawan dan seolah-olah seorang Perdana Menteri yang bisu terhadap segala persoalan yang bermain di minda rakyat?

Jika begitu, bagaimana kita mahu menilai Muhyiddin sebagai seorang Perdana Menteri yang hebat, ada idea, hujahnya boleh diterima serta berketrampilan yang meyakinkan yang kalau pun tidak lebih tinggi, setidak-tidaknya menyamai semua Perdana Menteri sebelum ini?

Sampai bilakah Muhyiddin mahu berselindung di sebalik Covid-19 untuk menyelamatkan kedudukannya?

Walaupun Covid-19 diakui banyak pihak telah menyelamatkan kedudukan Muhyiddin daripada asakan ramai, beliau harus juga sedar banyak penyelesaian kepada rakyat akibat wabak itu tidak begitu menggembirakan rakyat dan hanya menunggu masa saja untuk memuntahkan lahar yang lebih membahang selepas ini.

Terutamanya apabila habis tempoh moratorium bulan depan dan dalam masa yang sama permintaan lanjutan tidak dihiraukan, selain banyak yang terkecuali daripada menerima bantuan kerana alasan-alasan kecil, semua itu dijangka akan memberi kesan kepada tahap penerimaan rakyat terhadapnya.

Kalau diperhatikan juga, watak Muhyiddin yang banyak bersembunyi dan berselindung sekarang ini tidak ubah seperti apa yang dilakukan Najib Razak sebelum PRU14 lalu.

Ketika itu, jika ada majlis atau program yang dihadirinya, Najib hanya bercakap secara sehala dan tiada wartawan boleh mendekati atau bertanya soalan kepadanya selepas majlis berakhir.

Ketika itu juga, diampu dengan pelbagai kenyataan daripada penganalisa politik, pensyarah dan pusat-pusat kajian yang menyanjung dan meramalkannya akan menang besar, Najib akhirnya terbuai dengan penyakit syok sendiri dan seolah-olah dirinya tidak mampu dikalahkan oleh sesiapa.

Tetapi, apakah jadi kepada Najib, UMNO dan BN pada PRU14 lalu?

Dengan Muhyiddin mula dijangkiti penyakit yang sama, malah sanjungan dan pujian terhadapnya juga agak berlebihan, padah yang sama tidaklah mustahil akan menimpa juga.

Lebih-lebih lagi, selain tiada pembaharuan dari segi meningkatkan pendapatan rakyat yang diperkenalkannya sejak enam bulan lalu, cabaran ekonomi yang lebih parah, malah Muhyiddin juga bukan seorang yang cukup sihat daripada amukan kanser dalam tubuhnya sehingga timbul dakwaan cergasnya beliau hanya selama empat jam saja dalam sehari, sebenarnya cukup menghairankan bilamana pujian datang melantun-lantun terhadapnya.

Itu belum lagi diambil kira bagaimana kedudukannya majoriti kerajaannya sekarang hanya ada dua undi, cara membentuk kerajaan yang dipertikaikan, UMNO tetap berkeras tidak mahu berbahagi kerusi dan Bersatu pula hampir tiada jentera akar umbi untuk menghadapi PRU akan datang nanti.

Atas semua persoalan itu, tentu saja agak menghairankan bagaimana Muhyiddin digambarkan lebih diterima rakyat dan diyakini mampu terus kekal lagi sebagai Perdana Menteri selepas PRU akan datang.

Hakikatnya, Muhyiddin tidak layak diberi apa-apa pujian sepanjang enam bulan menjadi Perdana Menteri ini kerana tiada apa-apa yang luar biasa dilakukannya, bahkan program bantuan Covid-19 yang diumumkannya adalah pendekatan yang diambil oleh semua kerajaan di seluruh dunia, bukan di Malaysia semata-mata. (Shahbudindotcom 05/09/2020)

Kongsikan artikel ini
Updated: 5 September 2020 — 9:12 pm

37
Leave a Reply

avatar
10 Comment authors
Si buntat berfikirMdaminMAHATHIRVSANWARnajib bini rosmahZulkifli Abd Aziz Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest
Notify of
Si buntat berfikir
Guest
Si buntat berfikir

Hek eleh suruh banyak bercakap tu sifat merujuk kepada anwar ke🤪. Politik ini bukan sekadar bercakap tanpa tindakan atau tindakan populis yabg tidak realistik sebagaimana yang terkandung dalam manifesto harapan 2018. hahahahaha orang sekarang nak tindakan bukan sekadar propa dan bertikam lidah. Hahahah sekurang kurangnya muhiyidin dah teruji menggerakkan jentera kerajaan dalam membantu petugas barisan hadapan, rakyat amnya dan teruji kesahan di dewan rakyat. Bukannya bermain persepsi bakal perdana menteri dari 1993 sehingga 2020 langsung tak berjaya. Ditipu si saka tua berkali kali.

Mdamin
Guest
Mdamin

Berlindung disebalik covid19,takda apa2 kelebihan PIEM ni.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PHD4PIG BAGI JAGA DUIT DIA SONGLAP…..BAGI JAGA AIR DIA LETAK RACUN…… Akta Universiti dan Kolej Universiti 1971 yang pernah aku tentang!…… Banyak mahasiswa Melayu pada tahun 1970 an berdemonstrasi jalan raya menentang Akta Universiti dan Kolej Universiti 1971. Kerap kali Kuala Lumpur dan Jalan Pantai Baru, Kuala Lumpur dibanjiri Mahasiswa berdemonstrasi. Namun tak banyak mahasiswa yang sedar bahawa mereka dimasukkan ke universiti dengan kuasa akta tersebut yang membolehkan sistem quota kemasukan mengambilkira merit sosio-ekonomi dilaksanakan. Sebelum ada Akta 1971, bilangan pelajar Melayu di Universiti Malaya amat sedikit. Akta tersebut digubal selepas 13 Mei telah meletakkan perlantikan Naib Canselor di bawah… Read more »

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

PM lemah dan tak guna macam Mat Sembab dapat berucap dalam TV pun mujur. Kahkahkah!

trackback
Muhyiddin tak layak diberi pujian

[…] Sumber : https://shahbudindotcom.net/2020/09/05/muhyiddin-tak-layak-diberi-pujian.html […]

Zulkifli Abd Aziz
Guest
Zulkifli Abd Aziz

Kami hdk PM berucap diluar negara Kita nak tengok kebolehannya.bukan berucap dinegara sendiri Sahaja.

Anonymous
Guest
Anonymous

Bagi saya, tidak menghairankan Muhyiddin digambarkan lebih diterima rakyat dan mampu terus kekal lagi sebagai Perdana Menteri selepas PRU akan datang.

Pak Sheikh Anwar tidak boleh di terima. Sebab dia Peliwat, di penjara 2 kali kerana liwat.

Malaysia tidak boleh ada PM seorang bekas banduan 2 kali. Ini negara Islam, Pak Sheikh tak boleh jadi PM sebab dia ada rekod liwat yang juga diharamkan dek agama Islam.

Anonymous
Guest
Anonymous

Najib Klepto wal Jibo lebih lagi tak boleh diterima.

Bedenah dia meng songlap berbillion wang rakyat di 1MDB.

Anonymous
Guest
Anonymous

Bagus bahwa Penganalis politik, pensyarah universiti dan pusat-pusat kajian tertentu mengeluarkan pendapat mengatakan Muhyiddin adalah Perdana Menteri terbaik dan kian mendapat sokongan rakyat.

Give credit where credit is due.

Yang tak sokong Muhyiddin boleh lah termenong, fikirkan di mana salah nya kamu tidak berfikiran begitu.

Anonymous
Guest
Anonymous

Yang tak sokong Muhyiddin sebab politik nya berlainan atau politik parti Pembangkang, kita faham.

Kalau bukan ahli Parti Pembangkang tapi mahu membangkang, bagus lah join Pembangkang. Nyata kamu perlu dibalun, ditibai dan dibantai di sini.

Tapi yang bukan Parti Pembangkang pun kena begitu juga. Terutama yang tuduh liar tanpa bukti, fakta atau punca maklumat yang sahih.

Anonymous
Guest
Anonymous

Kaki salin kopipes DAJJAL MAHATHIRVSANWAR banyak meng kopipes.

Tak payah baca. Nak counter-comment jauh lagi. Sebab bukan dia punya pemikiran. Kopipes tak guna pemikiran.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SETELAH KEJATUHAN UMNO OLEH DORAEMON…..UMNO PERLUKAN MASA UNTUK NAIK SEMULA…..DIBANTU OLEH PAS DAN BERKONGSI KUASA DENGAN KADOK2 POLITIK……

KAMI SEMUA PUN HAIRAN.

Sebenarnya kita tak perlu hairan sangat…

Dunia sekarang ni ada duit semua boleh dibeli…

Maruah bangsa pun boleh dijual demi duit…

Jadi tidak perlulah pelik sangat jika anda lihat kedai judi boleh beroperasi tanpa lesen…

Rumah urut boleh beroperasi tanpa lesen…

Tanam durian musang king di tanah haram…

Amatlah mustahil pihak berkuasa tiada maklumat…

Dalam kes dusun musang king haram ni mereka dakwa dah teroka 40 tahun…

Anda fikirlah sendiri…

Sekian…

na’im nikmat

Anonymous
Guest
Anonymous

Dah fikir, na’im. Nak kata –

Apa yang kamu kata itu berlaku di mana2 pun. Di US, hingga keluar tindakan BLACK LIVES MATTER. Yang ada kuasa bully yang kulit hitam dll.

Ramai yang sogok duit, Pegawai sengap, kot ada yang sampai masa kasi geran.

Kita mesti teruskan membalun, menibai dan membantai itu semua di sini. Dan di lain2 blog dsb nya.

sasha
Guest
sasha

Sabar lah Budin…. Jgn meroyan… PBBM memang tak diperlukan pun dalam PN… BN/Muafakat Nasional pun boleh menang PRK di 6 kawasan dgn majoriti yg tinggi tanpa PBBM atau semasa PBBM bukan kawan kepada BN/Muafakat Nasional… Dulu masa dlm PH, PBBM menang 13 kerusi ajer dari 56 kerusi yg dia bertanding…. Sekarang PBBM, masuk MN untuk membolehkan dia menang lebih kerusi dengan sokongan org melayu dlm BN dan MN… Ini semua agenda madey…untuk gunakan org melayu dlm BN/UMNO/MN beri kemenangan kepada PBBM…..percayalah, bila PBBM menang byk kerusi, maka mereka akan demand utk jadi PM…..Lepas tu mereka akan menarik masuk lebih ramai… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Sasha nama bunyi sedap, pompuan ke? Tapi kamu dibalun mcm lelaki juga, sekarang dunia moden.

Sudah tentu lah, bila PBBM menang byk kerusi, mereka akan demand utk jadi PM…..Lepas tu mereka akan menarik masuk lebih ramai MP Umno kedalam PBBM…

Kamu takut yer? Jangan khuatir, bila PBBM jadi parti yg dominan dan akan mengambil alih UMNO sebagai parti terbesar org melayu, pendirian, petadbiran dll akan adil dan saksama.

UMNO/BN tak perlu khuatir … agenda Tun M ini ia lah yang paling baik untuk Malaysia.

zunnun
Member
zunnun

persamaan antara Moo dan hadi, tiada lain, melayu2islam yg kedua nya terajui tak lebih golongan kecil yg asyik menyundal sana sini… pengkianatan antara mereka amat ketara, dgn malaun2 pAs cuba mengkianat pakatan rakyat di selangir dgn bersekongkol dgn omNo utk menegakan kerajaan UG…. kini malaun2 pAs mengkianat lagi “muaFUCK”at yg di bina dgn omNo pula…. melayu2 sundal bersatu tidak kecuali, pengkianatan mereka dgn sepakatan kerajaan pH amat mengecewakan rakyat… melayu2islam kedua mereka, melayu yg akal di kepaka bawah, jenama melayu2 #kepalabutuh ke? ‘islam’ yg di bawa, tak ubah pendewaan kpd muhammad bin aminah melebihi kenabian nya ke? ‘islam’ ala puki… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU MENCARUT).

Dia selalu sebut melayu2islam … menyundal sana sini.

Dia keturunan yang Confius (cius), kemudian Taoist, dahtu Budis, kot sekarang Evangelical Christian.

Dia bukan saja menyundal, selalu beri perkhidmatan kpd Bang Ali.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SELANGOR DAN PP NEGERI TERMAJU TAPI KERAJAAN PH PALING MUNDUR……. BERGELUMANG DENGAN RASUAH…… RBA Gunakan Nama Melayu Pertahankan Guan Eng Dalam Isu Direct Nego!!!………. Kita semua tahu fungsi dan peranan tentera siber DAP yang digelar sebagai Red Bean Army atau RBA. Dalam keadaan tiada isu, RBA akan memainkan isu-isu perkauman untuk membakar api kemarahan di kalangan masyarakat majmuk. Bila sahaja mana-mana pemimpin DAP dilanda isu-isu hangat, RBA akan bertungkus lumus mempertahankan pemimpin DAP, walau pun dengan fakta-fakta palsu dan pelbagai tohmahan dan pembohongan. Antara senjata utama yang digunakan oleh RBA dalam mempertahankan pemimpin DAP ialah hak asasi, kebebasan bersuara, pemimpin… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

The Unspinners spin like crazy. They don’t write comments or articles, they spin.

Tanya itu, tanya ini. Coba menyucuk pemikiran pembaca ke arah dia punya spin. Apa daaaa

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

KILANG YANG SAMA LAKUKAN PENCEMARAN SUNGAI…..SAH LER PH KLEPTOKRAT KUAT MAKAN RASUAH……. Kecuaian Exco Alam Sekitar punca Selangor tiada air?…….. APA erti Hari Kebangsaan sekiranya negara yang bebas ini masih dibelenggu dengan masalah-masalah remeh akibat daripada pentadbir yang dungu, yang diberi amanah namun tidak mengambil peduli, alpa dan cuai. Sikap-sikap ini menyebabkan hampir seluruh negeri Selangor sekali lagi berdepan dengan masalah terjejas bekalan air, yang berpunca daripada pencemaran Sungai Selangor oleh sebuah kilang. Sebelum ini, kilang terbabit pernah dikompaun RM60,000 atas kesalahan sama, tetapi masih mengulangi perkara tersebut. 2. Hari ini, 4 September 2020, hampir seluruh negeri Selangor terpaksa menanggung… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

PHDAPIG SUSAHKAN DAN BUAT 1.2 JUTA RAKYAT SENGSARA…..PARTI KEZALIMAN RAKYAT TAK DESAK MB DIA LETAK JAWATAN……… Krisis air: MB Selangor, Exco perlu letak jawatan…….. Menteri Besar Selangor dan Exco digesa meletakkan jawatan atas kegagalan menguruskan krisis air di negeri ini. Ketua Angkatan Pemuda-Pemudi Berjasa (ANGKASA), Hazwan Mohamad berkata, jutaan rakyat Selangor mengimpikan kepimpinan negeri yang cekap dalam menguruskan air setelah tidak lagi berdaya menanggung derita dalam isu ini saban tahun. Katanya, kegagalan demi kegagalan dalam pengurusan krisis air Selangor kini mengundang persoalan integriti dan kecekapan kerajaan negeri. “Setiap tahun, berjuta rakyat di Selangor yang dikenali sebagai negeri maju dan kaya… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

SELANGOR JADI PADANG PASIR BAWAH PH….SETITIK AIR PUN TAK ADA…… Tun silap umum Pejuang blok ketiga…….. IPOH: Tun Dr. Mahathir Moha­mad tersilap apabila menyebut parti yang ditubuhkannya, Parti Pejuang Tanah Air (Pejuang) sebagai blok ketiga. Naib Pengerusi DAP Perak, Dr. Abdul Aziz Bari berkata, pe­ngundi tidak berminat dengan kuasa ketiga sama ada Pejuang atau sebaliknya. Menurutnya, ini menyebabkan Pejuang ditolak rakyat apabila calon yang disokong Mahathir, Amir Khusyairi Mohamad Tanusi kalah dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Slim baru-baru ini. “Saya fikir Tun silap apabila beliau sebut Pejuang sebagai blok ketiga dan tidak terikat dengan Barisan Nasional… Read more »

anon suci bersih
Guest
anon suci bersih

GILOR TINONYER NAMPAK POMPUAN JADI TERGEDIK-GEDIK
DAH TAKUT NAK MASOK BLOK KERANA TAKOT AKU TABOH
KEJORA RASANYA NAK TUBUH PARTI JUGA LAWAN SADDIQ
AKU RASA NAMA PARTINYA PTL @ PARTI TELOR LABOH

kikikiki

anon suci bersih
Guest
anon suci bersih

SITUA NGAKU BUJANG…70an pantoonan taik

kikikikiki

Anonymous
Guest
Anonymous

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

Kejora PARTI TELOR LABOH.

Moral of the story: Kalau dah tua, telur dah labuh, jangan lah nak mengarut di sini.

Duduk diam2 jaga cucu lah. Kalau anak tak kasi sebab kamu tak bertanggung jawab punya manusia, that’s your problem lah.

Goh
Guest
Goh

Ramai menunjukkan Keinginan membuak buak ingin memuji pak din dari segala penjuru…kikikiki

zunnun
Member
zunnun

kerajaan #melayu2islamhadi yg di pimpin oleh Moo bak kerajaan #kepalabutuh, hingga menyebabkan pengangguran mencecah 1 juta orang…

mahasiswa/siswi setakat pembawa food panda dan pemandu grab sana sini…

menteri di naik kan kpd 73 menteri selain duta2 khas, dan tidak ketinggalan #melayu2islamhadi di beri jawatan2 tertinggi dlm glc….

kerajaan yg tiada manifesto, tebuk atap sana sini….

ini kah kejataan Moo di bantu dgn kesundalan #melayu2islamhadi?

melayu2 yg meletak akal di kepala bawah, bak melayu2 #kepalabutuh sj ketrampilan mereka….

Anonymous
Guest
Anonymous

Ini DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU MENCARUT).

Dia menghasut, mengata “melayu2 #kepalabutuh”. Polis Cyber Unit di gesa ambil tindakan ke atas dia, sementara itu dia dibalun, ditibai dan dibantai seboleh boleh nya di sini.

Dia keturunan yang tonggang tonggek pegang joss sticks depan pokok Kayu Ara. Emak bapak dia tidak membimbing dia adab sopan di masa kecil nya sebab asyik berkongkak pagi petang siang malam.

MAHATHIRVSANWAR
Guest
MAHATHIRVSANWAR

TOK MUDIN DIPUJI DORAEMON KERANA BERJAYA HUKUM JIBENG BEGITU JUGA PENDAKWAAN TOKONG KOMUNIS……. UMNO ROSAK KERANA DORAEMON YANG MULAKAN BUDAYA KLEPTOKRAT….. DORAEMON BIJAK KERANA ADA EXIT PLAN…..NAMUN MALANG JIBENG TIDAK LETAK JAWATAN SEBELUM PRU14 SEBABKAN UMNO JATUH TERSUNGKUR…..NASIB BAIK PAS HULUR TANGAN PERSAHABATAN….. Umno Wajar Buat Referendum Untuk Memutuskan Sama Ada Menerima PPBM (Bersatu) Dan Membahagi Kerusi Dengan Mereka……… Setiausaha Agung BN, Tan Sri Annuar Musa telah menyatakan supaya akar umbi UMNO menyerahkan bulat-bulat keputusan untuk menerima PPBM (Bersatu) menyertai Muafakat Nasional (MN) kepadanya dan rakan-rakan di pucuk pimpinan. Namun demikian, keputusan ini melibatkan implikasi yang besar kerana dengan penerimaan… Read more »

Anonymous
Guest
Anonymous

Marah, Yidin berjaya dapatkan JIBENG dihukum, yer.

Padan muka.

Eat your heart out, Dol.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Denial syndrome ubat terbaik untuk mampus macam Madey si Kitol sekarang. BN telan ubat denial syndrome dibekal Jibby sampai buntang. Mat Sembab mahu berapa kg ubat Denial Syndrome? Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Ko mampus dulu. Gerenti. High Blood Pressure. Sebab hari2 geram kat politicians yang ko tak setuju. RIP.

Anonymous
Guest
Anonymous

major study shows having high blood pressure in middle age hugely increases risk of having a heart attack in later life –

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8699901/High-blood-pressure-middle-age-increases-risk-having-heart-attack-later-life-study-shows.html

For you, any time now, Mat. God speed.

zunnun
Member
zunnun

ape yg dah si Moo lakukan utk di beri kepujian?

menyekat pandemic?

pH dah mengubal sop dgn Dr2 dari kabinet hingga ke ketua pengarah kesihatan.

ekonomi negara ? kini mendatar menjunam dan tersemput2 ….

pelabur asing? mereka lihat #melayu2islamhadi bak pemimpin #kepalabutuh sj ketrampilan….

yg jelas, duit perbendaharaan di liwat dan di agih2 sesama mereka utk membeli mp2…

kerajaan #melayu2islamhadi bak puki yg asyik mengagga kesana kemari je ke?

Anonymous
Guest
Anonymous

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP TAK SENONOH DAN/ATAU MENCARUT) tak hormat PM kita, panggil dia Moo.

Zunnun Pukimak tak dibimbing adab sopan dek emak bapak nya di masa kecil sebab depa asyik berkongkak (istilah Cina purba) pagi petang siang malam.

Hanya tuduh liar, takda bukti, fakta atau punca maklumat yang boleh dipercayai.

najib bini rosmah
Guest
najib bini rosmah

Zaman Jibby I love PM kembali sudah. Bot cytrooper I love PM belum ada. Rakyat meluat dan muak dengan prestasi dan perangai MP Pintu Belakang. Biarlah rahsia sampai PRU15. Kahkahkah!

Anonymous
Guest
Anonymous

Ulang:

Hanya tuduh liar, takda bukti, fakta atau punca maklumat yang boleh dipercayai.