SASARAN 36 KERUSI PEJUANG – HARAPAN ATAU ANGAN-ANGAN?

Pengasas Parti Pejuang Tanah Air atau Pejuang, Tun Mahathir Mohamad menyasarkan parti itu mampu memenangi 36 daripada 222 kerusi Parlimen pada PRU15 akan datang.

Menurutnya, walaupun jumlah sasaran kerusi itu kecil, namun ia akan menjadi kuasa penentu kepada gabungan mana yang akan menubuhkan kerajaan.

“Pejuang menyasarkan menang 36 kerusi, kemudian kita boleh menentukan siapa yang akan menjadi kerajaan.

“Kami adalah parti bebas dan tidak terikat dengan sesiapa. Kami tidak fikir mana-mana dua gabungan boleh menang untuk menubuhkan kerajaan.

“Jika kita boleh menang 36 kerusi Parlimen, kita memiliki kuasa untuk menyertai mana-mana gabungan,” katanya dalam sidang media di Yayasan Kepimpinan Perdana di Putrajaya.

Mengulas lanjut, bekas Perdana Menteri sebanyak dua kali itu berkata, jika ada parti yang mahukan sokongan Pejuang, mereka perlu akur kepada syarat ditetapkan.

“Kita sudah ada senarai lebih 18 Ahli Parlimen secara asasnya di Sabah dan Sarawak, mereka bukan Pejuang tetapi friendly (mesra) dengan kita dan percaya dengan prinsip kita.

“Jadi kami akan bekerjasama dengan mereka dan berharap di Semenanjung juga, akan ada rakyat yang menyokong kita,” katanya lagi.

Kesimpulannya dalam PRU akan datang, Pejuang tidak akan menyertai PH dan tidak juga akan bersama PN.

Sebaliknya, Pejuang akan bertanding bersendirian untuk mencapai matlamat memenangi 36 kerusi Parlimen agar boleh menjadi kuasa penentu kepada pihak yang ingin menubuhkan kerajaan.

Rasionalkah 36 kerusi itu?

Dahulu, ketika Bersatu bersama PH dalam PRU14, berapa jumlah kerusi yang mampu dimenangi?

Bukankah hanya 13 kerusi saja?

Jadi, di mana asasnya dengan bersendian pula Pejuang yakin menang sehingga 36 kerusi dan lebih tinggi berbanding PRU14 lalu dan bersama gabungan yang lebih tersusun?

Apakah Tun Mahathir tidak mengambil iktibar daripada keputusan PRK Slim baru-baru ini?

Ambil saja Langkawi dan Jerlun sebagai contoh, masih bolehkah Tun Mahathir dan anaknya Mukhriz mengekalkan dua kerusi tersebut dengan hanya Pejuang bertanding bersendirian?

Belum lagi di Sri Gading dan Simpang Renggam yang ada pengundi bukan Melayu yang agak tinggi di sana.

Jadi, celah mana Pejuang boleh menang sehingga 36 kerusi Parlimen?

Ia suatu harapan atau angan-angan? (Shahbudindotcom 03/09/2020)

0 0 vote
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 3 September 2020 — 4:50 pm
Subscribe
Notify of
guest
53 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
4 September 2020 12:05 pm

RUMAH MELAYU DIROBOH TAPI KEBUN DURIAN TIONGKOK DIBIARKAN……MEREKA YANG BERSEKONGKOL DENGAN BANI YAKJUJ MAKJUJ AKAN DIHUKUM RAKYAT…… Luluh hati 19 pemilik rumah lihat kediaman dirobohkan – Kerajaan PH Kejam……. SHAH ALAM: Luluh hati 19 pemilik buah rumah Desa Subang Perantau di sini, menyaksikan kediaman masing-masing dirobohkan pihak berkuasa hari ini, selepas kerajaan Selangor memutuskan lot tanah mereka terbabit dengan projek melencongkan Sungai Pelempas di situ. Kerja-kerja meroboh kediaman di atas 16 lot tanah itu, bermula jam jam 7 pagi tadi, ketika penduduk menganggap tindakan itu sebagai satu kezaliman dan penganiayaan terhadap mereka yang mendiami kawasan itu sejak lebih 20 tahun… Read more »

Anonymous
Anonymous
4 September 2020 1:04 pm

Tak bijak lah nak banding rumah dengan kebun durian. Tanah untuk rumah biasa nya lebih mahal dari tanah kebun.

Lokasi dll faktor.

Wau Bule
Wau Bule
4 September 2020 10:40 am

Sdra Lanh Sr.

Sepatutnya orang melayu dan islam wajib terima kebenaran bahawa KITA WAJIN TOLAK PENYAMUN, PENGKHIANAT DAN PENUMGGANG AGAMA.

Yang menjadi mangsa adalah melayu dan muslim yang kata
Cash is King…ok je, dapat dedak
Dapat jawatan …ok lah tu…dapat juga merasa..terus senyap
PM pengkhianat … tak per demi bangsa melayu dan agama

Kalau itulah basisnya, Allah tak akan ubah nasib melayu dan muslim kalau kita TAK TOLAK RASUAH, PENYESAT, PENYAMUN, PENGKHIANAT

Anonymous
Anonymous
4 September 2020 11:36 am
Reply to  Wau Bule

Lanh Sr itu mungkin bukan Melayu. Kalau dia jenis yang tonggang tonggek pegang joss sticks depan Tokong, dia keturunan yang penuh rasuah sejak zaman eunuchs di sejarah China purba 2000 tahun dulu.

Eunuchs ia lah jongos2 di Istana Maharajah China yang malas jumpa rakyat, malah menteri2 nya pun, untuk memberi kelulusan bagi apa yang rakyat pohon. Eunuchs yang jadi perantara dan mereka mintak rasuah ketulan emas.

China negara besar penduduk ramai tapi mundur hingga hanya beberapa abad yang lalu. Maharaja malas dan gejala eunuchs antara sebab yang terkemuka.

Jika benar, dia tak layak memberi nasihat.

Goh
Goh
4 September 2020 1:12 pm
Reply to  Anonymous

Maju sebab sapa makan rasuah akan ditembak….di malaysia perasuah pulak di puja contoh terbaik ialah bosss kurrrr

Anonymous
Anonymous
4 September 2020 10:31 am

Damn bloody good –

Bank guard kills man who held woman hostage in robbery bid – https://www.malaysiakini.com/news/530845

Wish every robber gets shot.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
4 September 2020 9:18 am

WE WILL CHANGE ALL MPS IN THE NEXT GENERAL ELECTION…… Muharam 15: ‘Manusia paling jahat’……… DARIPADA sejumlah ceramah dan tazkirah sempena Maal Hijrah yang saya hadiri baru-baru ini, izinkan saya ‘mempersembahkan’ rumusan saya bagi difikir-fikirkan oleh pembaca ‘barang sejenak jua’. Saya begitu terkesan apabila seorang ustaz memberitahu bahawa orang paling jahat di dunia ini bukanlah penyamun, perompak, pembunuh, perogol dan ‘penjahat sespesies’ mereka tetapi manusia yang tidak dapat menerima kebenaran. Mereka yang menutup pintu hati (hati keras) inilah adalah sejahat-jahat manusia. Kata sang ustaz, manusia keras hati ini bukanlah hanya daripada golongan yang ‘kelihatan jahat’ tetapi juga di kalangan mereka… Read more »

Wau Bule
Wau Bule
4 September 2020 10:07 am

“Saya begitu terkesan apabila seorang ustaz memberitahu bahawa orang paling jahat di dunia ini bukanlah penyamun, perompak, pembunuh, perogol dan ‘penjahat sespesies’ mereka tetapi manusia yang tidak dapat menerima kebenaran. Mereka yang menutup pintu hati (hati keras) inilah adalah sejahat-jahat manusia.” MVSA NAJIB….telah disabitkan kesalahan dan telah diHUKUM dalam kes SRC namun masih bebas kerana kes dalam appeal stage. Dia ke sana ke sini merapu kutuk ini kutuk itu dan tidak dapat terima kebenaran iaitu beliau adalah penyamun. Ada beberapa kes lagi yang masih belum dibicarakan HADI….telah meneluarkan fatwa yang sesat lagi menyesatkan viz Umno itu kafir, sembelihan orang Umno… Read more »

Anonymous
Anonymous
4 September 2020 10:19 am
Reply to  Wau Bule

Mungkin depa buka Ustaz dalam erti kata –

Ustaz – Wikipedia Bahasa Melayu, ensiklopedia bebasms.wikipedia.org › wiki › Ustaz

Ustaz (Jawi: استاذ) adalah kata pinjaman dari bahasa Arab yang mempunyai maksud di dalam bahasa Melayu sebagai: (1) tuan; atau (2) guru agama

Anonymous
Anonymous
4 September 2020 10:21 am

Amendenye “Lanh Sr” tuh?

Nama penulis ke? Tak pernah dengor.

Wau Bule
Wau Bule
4 September 2020 9:17 am

TERKINI : TUN M Sahkan 18 Ahli Parlimen Sabah dan Sarawak Akan Bersama Parti Pejuang TERKINI: ’70 peratus ahli Bersatu keluar parti sertai Pejuang’- Mukhriz Tajuk artikel kali ini adalah SASARAN Persoalannya HARAPAN aatau ANGAN-ANGAN SASARAN/TARGET **************something that you are trying to achieve HARAPAN/HOPE >>>>>>>>>>>>>>a feeling of expectation and desire for a particular thing to happen. ANGAN-ANGAN/DREAM OR FANTASY >>>>>>>>>>>>>>an idea with no basis in reality. My view 1. There is nothing wrong with trying to achieve something. TDM worked with his enemies viz Dap, Amanah and Pkr amidst severe criticisms by Umno, Pas nd many other parties not happy… Read more »

Anonymous
Anonymous
4 September 2020 10:15 am
Reply to  Wau Bule

Saya pun jangka the vast majority of Bersatu members masuk Pejuang.

Padan muka pemimpin yang buat hal di Bersatu tuh.

Anonymous
Anonymous
4 September 2020 9:09 am

Sudah teruk Polis di negara ini? –

Suspended police corporal apprehended during a botched robbery

https://www.malaysiakini.com/news/539926

Anonymous
Anonymous
4 September 2020 9:16 am
Reply to  Anonymous

Beri dia hukuman 5 kali lebih teruk dari yang lain. Bedebah.

trackback
PRU15 : Mahathir beri isyarat Pejuang bakal tanding sendirian
4 September 2020 9:00 am

[…] Sumber : https://shahbudindotcom.net/2020/09/03/sasaran-36-kerusi-pejuang-harapan-atau-angan-angan.html […]

najib bini rosmah
najib bini rosmah
4 September 2020 8:59 am

Cukupkah Timbalan Menteri minta maaf melalui media selepas memfitnah budak U ambil exam di atas pokok di Sabah untuk jadi youtuber berjaya? Kalau tiada hukuman akibat menyebar berita palsu atau menghasut Rakyat menggunakan pangkat untuk sentimen kebencian ini juga kedaulatan undang-undang double standard. Apa kata Mat Sembab dan Attakkuarantin yang bebas buat scheme of things dan lari kuarantin? Kahkahkah!

najib bini rosmah
najib bini rosmah
4 September 2020 9:02 am

Bila siasatan kes fitnah driver lori tidak kuarantin oleh Menteri Pintu Belakang dalam surau akan dijalankan? Kedaulatan undang-undang bukan double standard wajib. Jangan buat satu dunia ketawa. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
4 September 2020 9:12 am

Kau cakap bercelaru seluruh Malayia ketawakan kau.

Anonymous
Anonymous
4 September 2020 6:54 am

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP MENGARUT DAN/ATAU MENCARUT tak boleh naik muka di blog ini.

Keluar saja komen dia, dibalun, ditibai, dibantai bertalu talu disini.

Anonymous
Anonymous
4 September 2020 6:57 am
Reply to  Anonymous

Moral of the story: Jangan menuduh secara liar, tanpa bukti, fakta atau punca maklumat yang sahih.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
4 September 2020 2:21 am

Timbalan Speaker LGBT ada. Timbalan Menteri langgar SOP KKM masa PKP ada. Timbalan Menteri rasuah surat sokongan ada. Timbalan Menteri isteri Doraemon ada. Timbalan Menteri fitnah budak U berlakon periksa online atas pokok pun ada. Menteri Pintu Belakang sudah jahanam. Timbalan Pintu Belakang lagi hancur. Letak jawatan kalau tak mampu pegang amanah. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
4 September 2020 6:36 am

Report lah kpd Polis, Mamat oi. Kau melalak saja di sini takda faedah nya.

Pada hal puak korang buat lebih teruk dari itu. Wal Jibo songlap berbillion ringgit wang rakyat di 1MDB.

Dah di bicara, di hukum 72 tahu bagi 6 kesalahan, di benarkan “overlap” tapi merana lah Mak Badak selama 12 tahun.

Kot Mak Badak pun nanti kena juga.

Anonymous
Anonymous
4 September 2020 6:49 am
Reply to  Anonymous

Takut nak report Polis yer? Takut ditanya bukti, kau menggagau, menggigil hingga separuh mati.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
4 September 2020 8:50 am

I ingat polis yang terkencing-kencing nak kumpul bukti Menteri Pintu Belakang tak salah. Suci tapi hancing. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
4 September 2020 9:03 am

Kamu saja yang hancing. Kena kencing. Yang lain tak.sM4WH

najib bini rosmah
najib bini rosmah
4 September 2020 1:44 am

Saka tua 95 tahun takut sangat Anwar naik menjadi PM. Dirasuknya penghuni PH sampai histeria. Sekor dah berubat sampai kena jek masuk mahkamah dengan kes ala senyuman 10% tanpa transaksi. Sekor lagi macam Mak Lampir dah mengilai kena kacau saka. Cepat-cepat berubat dan jangan dirasuk saka 95 tahun politik. Saka jenis najis mughalazah nak masuk kubur dah. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
4 September 2020 6:04 am

Kamu The Blog Joker hati busuk menuduh orang tanpa bukti atau punca maklumat yang boleh dipercayai.

Kot kamu masuk kubur lebih awal dari yang 95 tahun umur. Kuhkuhkuh.

Wau Bule
Wau Bule
4 September 2020 10:46 am

Saya sangat bersyukur pada ALLAH swt kerana Anwar gagal jadi PM. Kalau tidak, negara ini dipimpin oleh pengamal SEMBURIT. Teruk rakyat

zunnun
zunnun
4 September 2020 12:03 am

muhammad bin aminah menunggu 40 hari utk kenabian nya menyatakan diri kembali…. apa kah mahathir akan sedemikian juga, kata2 kedua tuhan akan nyata kembali utk mencorak penentuan nya …. perbezaan antara muhammad bin aminah, kerinduan kpd kenabian nya membuat muhammad dlm kesejukan bila kenabian nya hadir… setiap kita melalui keadaan sedemikian, rindu yg amat rindu, hingga berlinang air mata, bila berlaku penantian sedemikian…. mahathir, adakah kamu merasai kerinduan sedemikain berlaku, di beri kata2 dari tuhan kamu utk mencorakan 36 kerusi pd pru 15…. siape yg pandai mengusik dan siape yg pandai mengoda… tidak kah kamu rasakan diri kamu akan di… Read more »

Anonymous
Anonymous
4 September 2020 6:10 am
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP MENGARUT DAN/ATAU MENCARUT.

Persendakan Tuhan walaupun dia selalu tonggang tonggek di pangkal pokok Kayu Ara dengan joss sticks depan Tokong, Tuhan dia.

zunnun
zunnun
3 September 2020 11:39 pm

muhammad bin aminah tidak kecuali menghadapi keadaan sedmikian, menunggu selama 40 hari utk ‘kata2’ kedua… dan ‘agungkanlah’ tuhan mu, bersihkan ‘pakaian’ kamu dan tinggalak segala yg ‘keji’ …. mahathir di beri satu peluang utk memimpin cara yg berhemah, tapi di persia2kan mengkianati rakan2 yg membantu nya menang dlm pru 14, malah berdiam diri nya perbuatan keji yg assmin lakukan…. perbuatan keji semburit assmin di biarkan oleh mahathir utk tujuan ape? assmin kumpulkan wakil2 rakyat omNo dlm s3imQ5atu perjumpaan di rumah nya, tak kan mahathir masih berdiam diri atau mahathir izinkan perkara sedemikian berlaku utk kepentingan nya ke? mahathir seorang pemimpin… Read more »

Anonymous
Anonymous
4 September 2020 6:15 am
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK coba menjadi Tuhan dengan “arahan” karut nya.

Menuduh “mengkianati rakan2 yg membantu nya menang dlm pru 14” tnpa bukti, fakta atau punca maklumat yang sahih. Kata2 yang keluar dari lub.ang bont.t nya yang baru saja di liwat Bang Ali, busuk, keluar tahi.

Syetan
Syetan
3 September 2020 11:14 pm

Pejuang terlebih ketum!!!!

zunnun
zunnun
3 September 2020 11:13 pm

there is this always a small feeling in everyone in a backdrop of an overwhelming confident we totally disregard… kesedaran manusia itu sentiasa dlm keadaan keduan, ‘causal’ tapi kita sentiasa memilih kepentingan yg menentukan segala tindak tanduk seterus nya… …and mahathir is no exception either… ape yg ‘drive’ mahathir hingga memilih halu tuju nya dgn sisa2 hidup yg ada? dlm keadaan mahathir rasakan beliau penentukan kesejahteraan negara, tuhan akan sentiasa memberi manusia segala sifat pengasih dan penyanyang nya utk memakmurkan alam….. ape yg kamu nak jadi mahathir…. 😥 di mana permasaalahan ini bermula? dari asuhan oleh kedua ibu bapa mahathir?… Read more »

Anonymous
Anonymous
4 September 2020 6:21 am
Reply to  zunnun

Mengarut lagi DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP MENGARUT DAN/ATAU MENCARUT.

Mengata “kesedaran manusia itu sentiasa dlm keadaan keduan” entah apakebendenye. Dia berdua dengan Bang Ali yang di belakang dia lah tuh.

Biadan dan kurang ajar menuduh orang tua 95 tahun bekas PM 2 kali, nate’ ini tak dibimbing emak bapak dia di masa kecil.

anonymous
anonymous
3 September 2020 10:21 pm

sama saja mula mula pejuang lama lama petualang
selindung dbalik kuasa
asai pkmb pkr bersatu pejuang
dari tong lama karat masih ada

Anonymous
Anonymous
4 September 2020 6:26 am
Reply to  anonymous

Kamu tak pejuang hanya petualang.

ano small a memang jalang, penjilat Jibeng yang di tendang terajang ke longkang di Pru14.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 September 2020 8:38 pm

TERBUKTI PHDAPIG BANI YAKJUJ MAKJUJ KERANA MEREKA SENGAJA MAHU LAKUKAN KEROSAKAN,, KEZALIMAN DAN KEKEJAMAN SERTA KEMUSNAHAN……. Empat Pakar Ekonomi Ternama Negara Akui Kecekapan Kerajaan PN Menguruskan Ekonomi Negara……… (PETIKAN EMPAT KERTAS KERJA EKONOMI DI DALAM KONVENSYEN “SETENGAH TAHUN PENTADBIRAN PN: PENCAPAIAN, HARAPAN DAN CABARAN ANJURAN PINTAR DI PAUM PADA 1 SEPTEMBER 2020) PETIKAN KERTAS KERJA PROF EMERITUS DATUK DR ZAKARIAH ABDUL RASHID (EX MIER) Dalam keadaan kesempitan kewangan sektor awam, tepat sekali tindakan kerajaan memilih untuk melebarkan sedikit defisit fiskal demi mengutamakan kebajikan rakyat. Matlamat kerajaan untuk mewujudkan akaun fiskal Kerajaan Persekutuan yang seimbang dikorbankan buat seketika untuk memberikan keutamaan… Read more »

Anonymous
Anonymous
4 September 2020 6:29 am

DAJJAL MAHATHIRVSANWAR sewel, salin kopipes rencana begitu panjang verbatim ke sini.

Pada hal, bagi link saja sudah memadai.

Otak dia kecil, letak di kepala lutut nya.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
3 September 2020 6:51 pm

Undang-undang double standard terus menjadi daulat Kerajaan Pintu Belakang. Anak beranak Menteri boleh lari 14 hari kuarantin dan minta jawatan pakai surat sokongan tanpa ada hukuman yang setimpal. Bala Rakyat dapat Menteri Pintu Belakang setaraf udang galah hisap vape. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
3 September 2020 7:46 pm

Kau suka sangat dengan Pintu Belakang.

Kau punya macam mana?

Jaga2, jangan dekat Bang Ali.

Anonymous
Anonymous
3 September 2020 7:49 pm
Reply to  Anonymous

Komen baik dibalas baik.

Begitu juga di sebalik nya.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
3 September 2020 6:48 pm

Menteri agama Pintu Belakang tak mahu komen pasal hina Injil. Tapi komen pasal Liverpool laju je. Tukar nama Menteri Bola. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
3 September 2020 7:44 pm

Kau persendakan Menteri cara begitu ni sebab Bang Ali ada di belakang kau ke?

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 September 2020 5:07 pm

pejuWANG PUNYAI POTENSI DENGAN DYNASTY USD44BILLONS AGONG TONG M NAMUN RAKYAT BENAR INSAF MANIPULASI DAJJAL ILLUMINITY MAKA MEREKA TIDAK LAGI AKAN TERTIPU….. Khalid Samad kena ‘sekolah’ Lagi…….. Lid mungkin hidup dalam dunia khayalan dia sendiri. Lid tak baca paper ke? Pada 9 Mei 2018, BN Sabah dan rakan-rakan MENANG pilihan raya negeri. Musa Aman pun angkat sumpah sebagai Ketua Menteri yang sah. Namun kerana ada parti komponen BN dan ADUN-ADUN Sabah yang melompat ke PH, maka kerajaan PH/Warisan terbentuk. Secara sah atau tidak, itu cerita lain dan masih di mahkamah. Sepanjang 2018, ramai juga ahli-ahli dan wakil rakyat BN meninggalkan… Read more »

Anonymous
Anonymous
3 September 2020 5:53 pm

DAJJAL MAHATHIRVSANWAR manipulasi fakta, tipu, putar belit cakap.

Perkara yang di mahkamah nak sebut.

Kamu akal taruk kaki.

Anonymous
Anonymous
3 September 2020 5:03 pm

Belum tentu lagi. Masih lama, keadaan boleh bertukar.

Kalau ikut jadual, ada lebih 2 tahun ;agi ke Pru15.

Anonymous
Anonymous
3 September 2020 6:03 pm
Reply to  Anonymous

Penyokong UMNO yang fedapkan Najib songlap berbillion Ringgit wang rakyat di 1MDB akan undi Pejuang.

Anonymous
Anonymous
3 September 2020 8:59 pm
Reply to  Anonymous

Pukimak pacak bangang ini cakap melalui lubang bontot dia, tadak fakta, link. Yg fakta, latest diTanjung Piai, China reject Madey dan diSlim Melayu reject Madey.

Kepala butoh, mana ada penyokong UMNO yang fedapkan Najib. Najib maseh control UMNO dan UMNO control PN, UMNO pullout PN rebah tersungkur.

Pejuang petai OT95 sendiri yg tak laku dah.

Anonymous
Anonymous
4 September 2020 9:01 am
Reply to  Anonymous

Kau mana ada kepala butuh. Barang 1 inci, yang kau kata kepala pun masuk dalam tak nampak. Bang Ali kata begitu.

Anonymous
Anonymous
3 September 2020 3:06 pm

“Kami tidak fikir mana-mana dua gabungan boleh menang untuk menubuhkan kerajaan.”

Ini kunci nya. Tidak boleh dinafikan. Mana depa boleh menang dengan sendiri nya untuk menubuhkan Kerajaan.

Terima lah hakikat nya. Pejuang akan menjadi kuasa penentu kepada gabungan mana yang akan menubuhkan kerajaan.

Peranan besar tu, Beb. Walau pun parti baru. What’s in it for Pejuang? Tunggulah, bila sampai masa nya, kita tahu lah.

najib bini rosmah
najib bini rosmah
3 September 2020 2:48 pm

3 ekor parti Melayu penyamun pun susah nak bahagi kerusi. Masuk pula sekor parti penyamun petai. Salah DAP Melayu suka berebut kerusi sendiri. Kahkahkah!

Anonymous
Anonymous
3 September 2020 5:48 pm

Kau takda party pun penyamun jugak. Penyangak. Mulut macam Bang Ali dah kenakan.