HADI BAKAL TPM? KENAPA UMNO TAK HADIR KONVENSYEN PN?

Selepas enam bulan Perikatan Nasional (PN) membentuk kerajaan, Muhyiddin Yassin hari ini mendedahkan Presiden PAS, Abdul Hadi Awang merupakan orang pertama yang menandatangani akuan berkanun (SD) bagi menyokongnya sebagai Perdana Menteri.

Ia kemudian, kata Muhyiddin, diikuti oleh pimpinan parti-parti lain yang membawa kepada pembentukan kerajaan PN.

“Saya dilantik sebagai Perdana Menteri oleh Yang Di-Pertuan Agong setelah mantan Perdana Menteri, Tun Mahathir Mohamad meletak jawatannya.

“Antara yang paling awal menyokong saya ialah Hadi Awang, Ahli Parlimen Marang merangkap Presiden PAS yang ada di sini pada hari ini.

“Terima kasih saya ucapkan,” kata Muhyiddin ketika berucap pada Konvensyen Setengah Tahun Pentadbiran PN, hari ini.

Mengapa hanya setelah enam bulan, baru Muhyiddin mendedahkan perkara ini?

Adakah ia kerana Hadi begitu kuat mendokong Muhyiddin dan menyokong pendaftaran PN, walaupun Pas sudah berada dalam MN bersama dengan UMNO?

Atau ini petanda Hadi bakal dilantik sebagai Timbalan Perdana Menteri tidak lama lagi?

Hadi adalah antara pemimpin yang hadir dan berucap pada konvenseyen sempena enam bulan PN menjadi kerajaan.

Presiden UMNO, Zahid Hamidi dan Ketua Pemuda UMNO, Dr. Asyraf Wajdi Dusuki yang turut dijadualkan berucap pada konvenseyen itu bagaimanapun tidak kelihatan menghadirkan diri.

Wakil daripada UMNO juga difahamkan tiada seorang pun yang hadir pada konvensyen itu.

Zahid Hamidi dan Dr. Asyraf dikatakan berada di Sabah atas urusan persiapan menghadapi PRN di sana.

Tetapi, mengapakah tiada wakil Presiden UMNO dan wakil Ketua Pemuda UMNO yang dihantar?

Begitu juga, mengapa tiada pemimpin UMNO lain yang hadir sama? (Shahbudindotcom 01/09/2020)

0 0 vote
Article Rating
Kongsikan artikel ini
Updated: 2 September 2020 — 4:33 am
Subscribe
Notify of
guest
49 Comments
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
3 September 2020 5:20 pm

PEJUWANG HUDUD BERADA DI BARISAN HADAPAN…… pejuWANG PUNYAI POTENSI DENGAN DYNASTY USD44BILLONS AGONG TONG M NAMUN RAKYAT BENAR INSAF MANIPULASI DAJJAL ILLUMINITY MAKA MEREKA TIDAK LAGI AKAN TERTIPU….. Khalid Samad kena ‘sekolah’ Lagi…….. Lid mungkin hidup dalam dunia khayalan dia sendiri. Lid tak baca paper ke? Pada 9 Mei 2018, BN Sabah dan rakan-rakan MENANG pilihan raya negeri. Musa Aman pun angkat sumpah sebagai Ketua Menteri yang sah. Namun kerana ada parti komponen BN dan ADUN-ADUN Sabah yang melompat ke PH, maka kerajaan PH/Warisan terbentuk. Secara sah atau tidak, itu cerita lain dan masih di mahkamah. Sepanjang 2018, ramai juga… Read more »

Hantu
Hantu
2 September 2020 10:03 pm

Usahkan nak berbahasa inggeris…bahasa melayu standard pun berterabur

Hantu
Hantu
2 September 2020 10:01 pm

Usahkan nak berbahasa inggeris…berbahasa melayu standard pun berterabur….alahai

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
2 September 2020 1:24 pm

RAKYAT MATANG DAN WARAS SOKONG HUDUD ….TIADA SIAPA KEBAL UNDANG2…. DAJJAL ILLUMINITY BERJAYA KENCING BERAK RAKYAT WALAUPUN TELAH RUDUMKAN RINGGIT….. PENIPU MANDAT RAKYAT PHDAPIG DENGAN MANIFESTO KENCING….BILA MENANG BUAT TAHIK DENGAN HUTANG 140 BILLIONS HANYA TAK SAMPAI 2 TAHUN…..BELUM KIRA LAGI HUTANG LAIN….. PENUNGGANG AGAMA ADALAH PHDAPIG…..PARTI KOMUNIS HANYA PERALATKAN KRISTIAN…..PARTI PELANGI HALALKAN BANDUAN TEBUK JUBO JADI PM…… Umno serah nama ‘cabar’ Rais di Dewan Negara?….. Umno didakwa turut menamakan calon sendiri untuk mengisi kekosongan jawatan Yang di-Pertua Dewan Negara walaupun Perdana Menteri Muhyiddin Yassin sudah mencadangkan Dr Rais Yatim. Hal itu menarik perhatian kerana ia membayangkan Umno sendiri tidak… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
2 September 2020 1:21 pm

DAJJAL ILLUMINITY BERJAYA KENCING BERAK RAKYAT WALAUPUN TELAH RUDUMKAN RINGGIT….. PENIPU MANDAT RAKYAT PHDAPIG DENGAN MANIFESTO KENCING….BILA MENANG BUAT TAHIK DENGAN HUTANG 140 BILLIONS HANYA TAK SAMPAI 2 TAHUN…..BELUM KIRA LAGI HUTANG LAIN….. PENUNGGANG AGAMA ADALAH PHDAPIG…..PARTI KOMUNIS HANYA PERALATKAN KRISTIAN…..PARTI PELANGI HALALKAN BANDUAN TEBUK JUBO JADI PM…… Umno serah nama ‘cabar’ Rais di Dewan Negara?….. Umno didakwa turut menamakan calon sendiri untuk mengisi kekosongan jawatan Yang di-Pertua Dewan Negara walaupun Perdana Menteri Muhyiddin Yassin sudah mencadangkan Dr Rais Yatim. Hal itu menarik perhatian kerana ia membayangkan Umno sendiri tidak menerima pencalonan Rais walaupun pemimpin Bersatu Negeri Sembilan itu asalnya… Read more »

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
2 September 2020 12:31 pm

PENIPU MANDAT RAKYAT PHDAPIG DENGAN MANIFESTO KENCING….BILA MENANG BUAT TAHIK DENGAN HUTANG 140 BILLIONS HANYA TAK SAMPAI 2 TAHUN…..BELUM KIRA LAGI HUTANG LAIN….. PENUNGGANG AGAMA ADALAH PHDAPIG…..PARTI KOMUNIS HANYA PERALATKAN KRISTIAN…..PARTI PELANGI HALALKAN BANDUAN TEBUK JUBO JADI PM…… Umno serah nama ‘cabar’ Rais di Dewan Negara?….. Umno didakwa turut menamakan calon sendiri untuk mengisi kekosongan jawatan Yang di-Pertua Dewan Negara walaupun Perdana Menteri Muhyiddin Yassin sudah mencadangkan Dr Rais Yatim. Hal itu menarik perhatian kerana ia membayangkan Umno sendiri tidak menerima pencalonan Rais walaupun pemimpin Bersatu Negeri Sembilan itu asalnya dari parti mereka. Menurut sumber, asalnya Muhyiddin menamakan Rais pada… Read more »

Anonymous
Anonymous
2 September 2020 1:03 pm

Kamu sokong siapa, Dajjal PAS MAHATHIRVSANWAR?

Apasal ada MR pulak di hujung komen?

Takut ker nak kasi tahu kamu siapa?

Berani kerana dajjal?

zulw
zulw
4 September 2020 12:40 pm
Reply to  Anonymous

Kebodohan gone end & the geng dapig/ph menyatakan dlm parlimen dan luar Negara bangkrup 22bulan,sudah tentu pelabor melarikan diri melabor ke negara2 jiran.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
2 September 2020 12:27 pm

PENUNGGANG AGAMA ADALAH PHDAPIG…..PARTI KOMUNIS HANYA PERALATKAN KRISTIAN…..PARTI PELANGI HALALKAN BANDUAN TEBUK JUBO JADI PM…… Umno serah nama ‘cabar’ Rais di Dewan Negara?….. Umno didakwa turut menamakan calon sendiri untuk mengisi kekosongan jawatan Yang di-Pertua Dewan Negara walaupun Perdana Menteri Muhyiddin Yassin sudah mencadangkan Dr Rais Yatim. Hal itu menarik perhatian kerana ia membayangkan Umno sendiri tidak menerima pencalonan Rais walaupun pemimpin Bersatu Negeri Sembilan itu asalnya dari parti mereka. Menurut sumber, asalnya Muhyiddin menamakan Rais pada pertengahan Ogos lalu. Bagaimanapun katanya, belajar daripada insiden penukaran Yang di-Pertua Dewan Rakyat baru-baru ini, pembangkang juga mengemukakan calon sendiri. Justeru dua nama… Read more »

Bani melayu umno
Bani melayu umno
2 September 2020 12:16 pm

BEGINI LAH ANTARA CONTOH SESETENGAH MELAYU ISLAM KITA DI MALAYSIA.GEMAR BERHIBUR SEHINGGA LAH HILANG NYAWA DARI JASAD BERITA Ratu Dangdut, Ratu Gedik tak sempat dinobat di Kota Bharu N Faizal Ghazali ————————————- Keasyikan lebih 20 pengunjung pusat karaoke dangdut berhibur dan melayan perasaan terusik apabila pihak berkuasa melakukan serbuan di premis berkenaan menjelang tengah malam tadi. Lokasinya merupakan sebuah restoran yang terletak di pinggir Kota Bharu. Mereka yang ada dalam premis tersebut terdiri daripada 11 lelaki dan 12 wanita yang sedang mengikuti satu pertandingan nyanyian. Seorang daripada lelaki terbabit juga merupakan bekas peserta siri realiti televisyen. Pertandingan nyanyian itu pula… Read more »

Anonymous
Anonymous
2 September 2020 1:10 pm

Masih lagi pakai nama Bani melayu, walau pun Bani iitu bahasa Arab = keturunan.

Takda jatidiri (self-confidence) kpd bahasa sendiri ke?

JLc
JLc
2 September 2020 12:04 pm

GOLONGAN PNYAMUN SKRG SUSAH UTK BERPISAH DGN GLGN PNIPU MANDAT DAN PNUNGGANG AGAMA..BAGAI AUR DGN TEBING
MCM SI MAHATHIRVSANWAR TU LAH!!!

Anonymous
Anonymous
2 September 2020 1:14 pm
Reply to  JLc

DAJJAL MAHATHIRVSANWAR tak beberapa bijak.

Otak nya letak di lutut nya.

Tanpa Nama
Tanpa Nama
2 September 2020 10:27 pm
Reply to  Anonymous

Nampaknya dah ramai berani komen copy and paste MAHATHIRVSANWAR – Tidak mengapa walaupun komen kita tidak pernah dilihatnya, anggaplah seperti lembu pulang petang terberak tengah jalan. Mana ada lembu paling belakang selepas berak.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
2 September 2020 9:53 am

DAJJAL ILLUMINITY PEMECAH BELAH MELAYU DAN PEROSAK EKONOMI…… SELAMA 22 TAHUN DAJJAL ILLUMINITY JAHANAM KAN EKONOMI NEGARA DENGAN SELAMAT KAN SYARIKAT2 KRONI2 DAN ANAK2 DENGAN DANA RAKYAT…. KESUDAHAN SEGALANYA ADALAH RINGGIT MENJUNAM TERUK……22 BULAN DIBANTU BANI YAKJUJ MAKJUJ ASET2 MELAYU DILELONG MURAH DAN BERJAYA DILUPUSKAN…… ‘Kesombongan’ Tun M punca ekonomi Malaysia merosot …….. Punca utama ekonomi Malaysia mengalami kemerosotan dan para pelabur kurang berminat ketika zaman pemerintahan Pakatan Harapan (PH) disebabkan sikap sombong kerajaan dan Tun Dr Mahathir Mohamad selaku Perdana Menteri ketika itu. Penganalisis Politik, Dr Hoo Kee Ping berkata, kerajaan ketika itu seolah-olah cuba mencetuskan ‘peperangan’ daripada segi… Read more »

JLc
JLc
2 September 2020 12:00 pm

GOLONGAN PNYAMUN TAK AKAN BERPISAH DNGN GOLONG PENIPU DAN PNUNGGANG AGAMA..BAGAI AUR DGN TEBING SKRG MRK PERLU MEMERLUKKAN!

zulw
zulw
4 September 2020 12:45 pm
Reply to  JLc

Alhamdullillah perjuangan MN memang di landasan yg benar & tepat masanya utk melumpohkan perikatan jahat dapig/pkr/ph/atokutty yg berfahaman liberal,sosialis,songsang ,hukuman utk bukan ph,syiah, lgbt, peliwat di alu2kan serta kepincangan ph yg mentadbir Malaysia dlm 22bulan yg merosakan secara terok ekonomi, system sosial berteraskan perlembagaan serta pentadbiran negara Malaysia.

Anonymous
Anonymous
2 September 2020 1:21 pm

DAJJAL MAHATHIRVSANWAR tak renti2 dengan DAJJAL ILLUMINITY entahapekebende. Jugak istilah bani, yakjuj makjuj yang bikin dia sujud bohong, tipu helah dan karutan.

Keluarkan rencana di MalaysiaGazette dengan takda komen. Entah dia faham rencana itu pun tak tahu lah. Main salin sembrono saja.

Anonymous
Anonymous
2 September 2020 9:38 am

Hadi kaki bodek….dulu bodek nak pertahankan madey..

Umno tak berani undur darinkerajaan PN..cuma berani gertak muyidin..

Anonymous
Anonymous
2 September 2020 1:38 pm
Reply to  Anonymous

Kamu bodek siapa?

Mesti ada yang kamu sokong, makna nya kamu bodek ler depa tuh.

Jaga2 jangan bodek di celah kelengkang.

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
2 September 2020 8:31 am

SELAMA 22 TAHUN DAJJAL ILLUMINITY JAHANAM KAN EKONOMI NEGARA DENGAN SELAMAT KAN SYARIKAT2 KRONI2 DAN ANAK2 DENGAN DANA RAKYAT…. KESUDAHAN SEGALANYA ADALAH RINGGIT MENJUNAM TERUK……22 BULAN DIBANTU BANI YAKJUJ MAKJUJ ASET2 MELAYU DILELONG MURAH DAN BERJAYA DILUPUSKAN…… ‘Kesombongan’ Tun M punca ekonomi Malaysia merosot …….. Punca utama ekonomi Malaysia mengalami kemerosotan dan para pelabur kurang berminat ketika zaman pemerintahan Pakatan Harapan (PH) disebabkan sikap sombong kerajaan dan Tun Dr Mahathir Mohamad selaku Perdana Menteri ketika itu. Penganalisis Politik, Dr Hoo Kee Ping berkata, kerajaan ketika itu seolah-olah cuba mencetuskan ‘peperangan’ daripada segi ekonomi dengan kebanyakan negara kuasa besar dunia termasuk… Read more »

Aswadi
Aswadi
2 September 2020 9:39 am

Kau ni bodohnya tk pernah habis,kerja kau nk memecah belahkan rakyat je,bertaubatlah sebelum ajal mnjemput kau

MAHATHIRVSANWAR
MAHATHIRVSANWAR
2 September 2020 8:19 am

KEPADA PN BODOH….COVID CEPAT MEMBIAK DALAM KAPAL….LAUT ATAU UDARA …. TOILET DAN AIRCOND….. PARTY AGAMA SYIAH HARAP NYAWA DARI PARTI KOMUNIS……. Dahlah ahli ciput, begolak sesama sendiri.. Itulah nasib AMANAH parti pengkhianat……. Hj Abd Latif Bin A Tambi dilantik sebagai Penyelaras DUN Gemencheh. Beliau merupakan Ketua Parti AMANAH Kawasan Tampin & sebelum ini berkhidmat sebagai Pegawai Khas kepada YB Ahli Parlimen Tampin… — TAMPIN: Sekumpulan ahli akar umbi Parti Amanah Negara (Amanah) kawasan Tampin sepakat menolak kepemimpinan Ketua Amanah kawasan tersebut, Abdul Latif A Tambi. Kumpulan tersebut yang terdiri daripada ahli-ahli tujuh cawangan Amanah di kawasan Tampin turut telah menubuhkan… Read more »

Bani melayu umno
Bani melayu umno
2 September 2020 8:10 am

LELAKI BERNAMA NAZIB RAZAK NI MEMANG ORANG YANG JENIS TAK ADA RASA MENYESAL KE LEPAS DI JATUHI HUKUMAN PENJARA KERANA MENGGELAPKAN WANG NEGARA?? —————————— BERITA Ketika wakil rakyat Bersatu dari Kempas, Osman Sapian menghadapi kemungkinan diusir dari partinya, bekas perdana menteri Najib Razak memberi amaran perebutan kuasa di Johor boleh menyebabkan pilihan raya umum ke-15 diadakan. Bekas presiden Umno itu merujuk amaran Sultan Johor Sultan Ibrahim Sultan Iskandar pada 3 Jun yang bertitah akan membubarkan DUN sekiranya berlaku perebutan kuasa. Najib pada hantaran di Facebook hari ini berkata jika DUN Johor dibubarkan, parlimen mungkin juga dibubarkan dan pilihan raya persekutuan… Read more »

Anonymous
Anonymous
2 September 2020 8:59 am

YDP Agong dan Raja2 biasa nya bertindak “di atas nasihat” PM dan MB.

Apa kah boleh Sultan Johor buat sendirian?

Apa kah di sisi undang2?

Anonymous
Anonymous
2 September 2020 9:00 am
Reply to  Anonymous

Apa kah sah di sisi undang2.

zulw
zulw
4 September 2020 12:47 pm
Reply to  Anonymous

dlm masa 22bulan kebodohan dapig/ph buat hutang negara bertambah 140billion!!! aset2 negara di lelong dgn harga murah tapi hutang bertambah naik!!!

Anonymous
Anonymous
2 September 2020 9:19 am

Amendenye “bani” nih? Itu bahasa Arab.

Apasal tak mahu guna BM – keturunan?

Tak banggakan keturunan dan bahasa kamu sendiri?

Bani melayu umno
Bani melayu umno
2 September 2020 9:51 am
Reply to  Anonymous

SAYA CUMA SAYANGKAN ISLAM TAMPA KIRA KAUM DAN BANGSA.INI KERANA ISLAM ITU AGAMA ALLAH SWT. BANGSA DAN KAUM ADALAH SEMUA SAMA DARJAT DI SISI ALLAH SWT .KITA SEMUA HAMBA YANG ESA

Anonymous
Anonymous
2 September 2020 11:14 am

Apasal pakai nama Bani Melayu Umno pulak?

Sheraton
Sheraton
2 September 2020 7:03 am

Kesian UMNO. Kesian nya.

Sekurang-kurangnya PAS dapat jugak merasa jadi dalam kabinet yang sesuatu selama ini PAS pun tak menyangka nya.

Kali ini, jadi TPM pulak.

Paling awal sokong Muhyiddin. Paling sedih Hadi sokong tanpa bincang dengan UMNO. Hahaha.. MN lah konon. Muafakat lah konon..

Dalam tergesa-gesa dan tekanan Mahathir ter “letak jawatan”..

UMNO ter “ikut” PAS .. memberi sokongan pada Muhyiddin. Ini kemaluan yang sangat besar.

Dah lah kalah PRU. Kena pulak telan dengan ular lidi.. mustahil tapi terjadi.

Itu pun masih tak nak letak jawatan Menteri.

Mahu kena lagi selepas ini ..

Anonymous
Anonymous
2 September 2020 7:35 am
Reply to  Sheraton

HAHAHA HOHOHO HIHIHI

“Ini kemaluan yang sangat besar.”

Tanpa Nama
Tanpa Nama
2 September 2020 10:49 pm
Reply to  Anonymous

Kemaluan akan besar kalau tertengok ponggong tonggek gadis Afrika. Malang sekali benda tu akan mengecut kalau tertengok ponggong si zun…..si…pu… Pendek kata kemaluan membesar atau mengecil bergantung kepada objek yang dilihat. Jangan marah bergurau.

zulw
zulw
4 September 2020 12:49 pm
Reply to  Sheraton

cara biz biol cina dapig/ph ialah lelong aset2 yg ada dgn harga murah spt Tabong Haji 19.9billion & 110,000hektar ladang sawit, menjarah petronas110billion, khazanah 46billion, LTAT,PNB,KWSP,TNB,GLC dll

Anonymous
Anonymous
2 September 2020 6:07 am

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE LANUN (PANGKAT NAIK KE PUKIMAK BILA DIA CAKAP MENGARUT DAN/ATAU MENCARUT tak habis2 menghentam PAS, Hadi, dll.

Kali pertama baca blog ini pagi2 pun dah keluar babi dari mulut dia.

Maklumlah, dia ni jenis babi.

zunnun
zunnun
2 September 2020 5:37 am

hadi awang bukan manusia tapi seekor babi… babi yg mem”babi” dgn fahaman ‘islam’ temberang nya… dgn istilah ‘orang2 islam’ sudah mencukupi utk membawa kesesatan mengenai islam yg di anuti.. islam itu tuhan, islam itu pertalian Zat Semesta Nya dgn Segala Sifat2 Nya, dan terpulang pd segala bentuk2 dan nama2 nya utk FAYAKUN kan akan KUN Zat yg tersembunyi pd setiap bentuk2 dan nama2 melalui Sifat2 mereka…. islam itu jauh sekali susah utk di fahami nya, tapi yg susah nya kerena byak bentuk2 pemujaan dan pendewaan yg berlegar kpd persembahan bentuk2 dan nama2 seperti juga kesundalan utk di mengerti akan beza… Read more »

Anonymous
Anonymous
2 September 2020 6:16 am
Reply to  zunnun

Menghasut pukimak zunnun ini di pagi hari, mengata “melayu2islam #kepalabutuh”.

Nyata dia biadab dan kurang ajar, tak dibimbing emak bapak nya sejak kecil. Sebab depa asyik berkongkak pagi petang siang malam.

zunnun pukimak ini keturunan yang pegang joss sticks, tonggang tonggek di pangkal pokok Kayu Ara di tepi rumah nya dari masa ke masa.

Tak salah buat begitu hanya mulut dia perlu di sental dgn tahi babi.

zulw
zulw
4 September 2020 12:50 pm
Reply to  zunnun

nobita bodoh kata tiada hasil 1MDB dgn hutang 32Billion!!! Jelas aset2 1MDB di TRX & bandar Malaysia yg berharga 200billion !!!

zunnun
zunnun
2 September 2020 4:31 am

seperti Moo/bersatu dan semburit assmin mengkianati pH dan pkr, melayu2islamhadi juga akan di kianati oleh malaun2 pAs dgn ape yg berdua bina memalui mua”FUCK”at mereka…

omNo’bN akan mengajar malaun2 pAs dgn permainan lalang mereka….

it take A Thief to know another Thief …

Anonymous
Anonymous
2 September 2020 6:21 am
Reply to  zunnun

DAP DIRTY OLD MAN ZUNNUN THE PUKIMAK ini selalu kena FUCK. Dek Bang Ali.

Bila lama sikit tak kena FUCK, mengarut lah dia di sana sini, coba menarik perhatian supaya dapat FUCK.

Malang nya Bang Ali pun dah fedap dengan nya, tak basuh berak, bau busuk.

Komen yang baik dibalas baik, dan sebalik nya.

zulw
zulw
4 September 2020 12:51 pm
Reply to  zunnun

Kebodohan,kezaliman & ketamakan dapig/ph menyebabkan dapig/ph tumbang dgn sendiri

zunnun
zunnun
2 September 2020 4:26 am

sudah tiba masa nya, malaun2 pAs di ajar kesundalan mereka dgn satu tindakan sundal oleh melayu2 omNo agar malaun2 pAs sentiasa sedar, tiada ape yg hebat ‘islam’ ala toksik yg di anuti pAs serta malaun2 dan babi2 belaan hadi nya….

babi2 yg hadi jenamakan dgn melayu2islam nya, merasakan burung hud hud dan ababil itu penyelamat sedangkan Zat tuhan itu yg Maha Penyelamat Segala nya….

babi2 melayu2islam yg memperdewakan bentuk2 dan nama2 melebihi Segala Sifat2 yg menyatakan Zat Semesta nya….

hinggakan muhammad bin aminah di puja dan di dewa melebihi kenabian dan kerasulan nya….

melayu2islam ala kepala butuh,,,

Anonymous
Anonymous
2 September 2020 6:28 am
Reply to  zunnun

“memperdewakan bentuk2 dan nama2,” kata si pukimak zunnun ini.

Dia sendiri mendewakan Tokong nya di pangkal pokok Kayu Ara di tepi rumah ya.

Dia menghasut bila mengata “melayu2islam ala kepala butuh”. Police Cyber Unit perlu awasi dan ambil tindakan ke atas nys di masa sesuai.

Sementara itu, dia perlu dibalun, ditibai, dibantai seboleh boleh nya di sini. Mulut nya perlu di sumbat dengan kepala butuh nya. Potong macam jongos2 yang di panggil eunuch di China purba.

zulw
zulw
4 September 2020 12:52 pm
Reply to  zunnun

Kebodohan,kezaliman & ketamakan dapig/ph menyebabkan dapig/ph tumbang dgn sendiri

zunnun
zunnun
1 September 2020 11:20 pm

hadi awang bakal TPM kerajaan pN Moo?

assmin nak ke mana? kan assmin bercita2 besar utk menerajui pm malaysia

habis ? habis ! habis…

assmin di sumbat hadi awang dgn kawah masakan daging babi nya, jadi babi lah si assmin seperti kesemua penyokong2 tegar malaun2 pAs yg lain….

kanak2 sekolah tidak kecuali bila hadi awang perintahkan kesemua nya di sumbat dgn hidangan daging babi dari kawah masakan nya di rusila…

#melayu2islamhadi membiak2 di kesemua kanak2 rakyat2 jelata…

zahid/asyraf/najib serta segala2 penyamun2 melayu2omNo dah lali dgn hadi dan kini berwaspada pula dgn permainan Moo…

Anonymous
Anonymous
2 September 2020 12:23 am
Reply to  zunnun

Tak dang Hadi jadi TPM kot kalau UMNO pullout dari PN runtuhkan Kerajaan Moo dan force snap PRU15.

Selepas kemenangan Slim, Zahid dan Najib dok buat congakan adakah peluang dia dan Najib clear case2 mahkamah dibawah PN PM Moo atau dibawah BN jika BN konfiden sapu bersih PRU15 dan kembali berkuasa diKerajaan Pusat dan jadi PM sendiri?

UMNO/BN patut hedge their bets spt situasi good mood sebelum PRU14.

zunnun
zunnun
2 September 2020 5:38 am
Reply to  Anonymous

huh…😅

Anonymous
Anonymous
2 September 2020 9:25 am
Reply to  Anonymous

Nak tambah kpd my namesake Anonymous kata di atas –

Najib dan Umno tak mungkin naik lagi sebab besar bahana dia songlap wang 1MDB berbillion Ringgit.

DoJ USA pun ada rekod songlapan dia. Bedebah.

zulw
zulw
4 September 2020 12:53 pm
Reply to  zunnun

dapig/Pkr/ph pejuang peliwat,sodomi,fahaman liberal,syiah, lgbt & songsang di alu2kan!!!